Gość: Mamlas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.04, 15:53 Rzeczywiście,siara na maxa ;-))) Janukowicz ma zdolności aktorskie równe Izabeli Trojanowskiej z "klanu" ... ;-)))))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ABC Czerwone pacholki Moskwy won z Ukrainy!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.04, 15:54 Czerwone pacholki Moskwy won z Ukrainy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościu Białe pacholki Polski won z Ukrainy!!! IP: *.ibch.poznan.pl 25.09.04, 16:23 Nie wkładajcie swoich brudnych paluchów, tam gdzie was nie proszą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oli Re: Białe pacholki Polski won z Ukrainy!!! IP: *.7cities.net 25.09.04, 19:48 Polska precz z Ukrainy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ukrainiec Re: Zamilcz pajacu ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.04, 20:03 Moja rodzina od zawsze mieszkala w Polsce, pochodzimy spod Przemysla. Roznie sie nam ukladalo w Polsce, to prawda.. ale nikt nie jest slepy i nalezy docenic, ze po 1989 kazdy polski rzad, jeden bardziej, drugi slabiej, ale kazdy polski rzad wspieral niepodlegla Ukraine. Tylko, ze niepodleglosc bez demokracji jest kulawa. teraz walczymy o demokracje i zainteresowanie Polski tym co sie dzieje na Ukrainie jest dla nas bardzo wazne. Polska ze wszystkich krajow pomaga najbardziej demokratycznej opozycji.Wielu ludzi liczy na to poparcie. wiec nie odzywaj sie w imieniu Ukraincow , bo nikt cie o to nie prosil - chyba , ze jestes sowieckim agentem, to wtedy rozumiem - taka praca.. a ten nacjonalizm, o ktorym tak mowia, to pusta propaganda - a wam Polakom bylo fajnie w priwislanskim kraju albo w PRL-u ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Ukraincu, mnie tam Ukraina wisi choc dobrze jej IP: *.range81-153.btcentralplus.com 25.09.04, 20:58 zycze (jestem Anglikiem, nie Polakiem); ale ten wasz nacjonalizm to widac od Lwowa poprzez Anglie, az po Kanade: tryzuby i Lesia Ukrainka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ukrainiec Re: Ukraincu, mnie tam Ukraina wisi choc dobrze j IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.04, 22:28 tak samo jak swojego czasu wasz - od p. Walewskiej do Paderewskiego..oficjalnie Ukraina jest niepodleglym panstwem od 13 lat, a i tak w Kijowie szarogesza sie moskale - niech Cie te symbole nie dziwia - kwestia tozsamosci to byc albo nie byc dla tego kraju ..wole tryzub niz czerwona gwiazde, nie wiem jak Ty.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Ukraincu, mnie tam Ukraina wisi choc dobrze j IP: *.Moscow.dial.rol.ru 25.09.04, 23:25 No i tryzub macie bezczelnie przywlaszczony... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ukrainiec Re: Ukraincu, mnie tam Ukraina wisi choc dobrze j IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.04, 23:45 Kolego : tryzub to zespolenie inicjalow Wolodymyra i Olgi - symbol odnoszacy sie do czasow Rusi Kijowskiej, czyli do okresu kiedy nad Dnieprem bylo wielkie miasto a nad rzeka Moskwa hasaly losie. jezeli cos bylo przywlaszczone - to z Konstantynopola i na takiej samej zasadzie jak Polska przywlaszczyla sobie cos z Rzymu. jezeli ktos sobie przywlaszczal ( co za eufemizm ) to raczej Moskwa z ktorej piszesz - od Kijowa , a nie odwrotnie. tak wiec prosze nie popisuj sie ignorancja na necie - bo robisz to z typowa sowiecko - wielkoruska bezczelnoscia Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Korzenie Matuszki R. 26.09.04, 00:56 Wielkoruska propaganda, wbrew faktom SPISANYM w kronikach, usiluje sobie przywlaszczyc Ukrainska/Rusinska tradycje historyczna. Proponuje szukac swych korzeni w Mongolii, a nie na Rusi Kijowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Korzenie Matuszki R. IP: *.Moscow.dial.rol.ru 26.09.04, 01:18 W odruznieniu od ciebie, apatrydo, Matuszka R jest mocno zakorzeniona w roznych miejscach, dlaczego nie w Mongolii, piekny kraj... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Ukraincu, mnie tam Ukraina wisi choc dobrze j IP: *.Moscow.dial.rol.ru 26.09.04, 01:15 Kolego, mieszkam na prowincji, rewelacyjna nowosc, ze Swiatoj Rawnoapostolnyj Kniaz Wladimir juz zdolal zapisac sie Ukraincem,a w dodatku wciagnal w to swa nieboszczke babke, jeszcze tutaj nie dotarla. Dziekuje za informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abu Re: Ukraincu, mnie tam Ukraina wisi choc dobrze j IP: *.csk.pl 26.09.04, 08:35 > Kolego, mieszkam na prowincji, rewelacyjna nowosc, ze Swiatoj Rawnoapostolnyj K > niaz Wladimir juz zdolal zapisac sie Ukraincem,a w dodatku wciagnal w to swa ni > eboszczke babke, jeszcze tutaj nie dotarla. Jasne, że nie był Ukraińcem, on nawet nie posługiwał się nazwą Ukraina. To dotyczy zresztą wszystkich żyjących wtedy ludzi - współczesne narody jeszcze nie istniały, nie było narodowych języków, czy świadomości narodowej. Dla Ciebie wielkim odkryciem będzie coś innego: Włodzimierz, wbrew temu co od wieków twierdzi propaganda "Moskali", nie był też Rosjaniem i nie mówił po rosyjsku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Ukraincu, mnie tam Ukraina wisi choc dobrze j IP: *.Moscow.dial.rol.ru 26.09.04, 14:58 Racja, uzywal pieknej starorosyjskiej mowy wieku X, a procztego, mowil tez po waresku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Travel To nie jest nacjonalizm. To patriotyzm IP: *.acn.waw.pl 25.09.04, 22:39 Tryzub to godło Ukrainy, a Lesia Ukrainka to ktoś tez wazny dla Ukraińców. Nie nazywajmy nacjonalizmem ukraińskiego patriotyzmu. Ja się bardzo cieszę, ze na Ukrainie jest wielu patriotów. Dzieki takim ludziom Niepodległa Ukraina przetrwa i zbuduje wreszcie demokrację. Powodzenia! Szcze ne wmerla Ukraina! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iko Re: Ukraincu, mnie tam Ukraina wisi choc dobrze j IP: *.7cities.net 26.09.04, 05:14 Polska chce nedzy od morza do morza. Odpowiedz Link Zgłoś
fandango10 Re: Ukraincu, mnie tam Ukraina wisi choc dobrze j 26.09.04, 08:08 Twoja odpowiedz dla Ukrainca jest zupelnie nietrafna. On mowi o demokracji, Ty - o nacjonalizmie. Czyzbys uwazal, ze przyszlosc Ukrainy to miejsce w autorytarnym ogonie Rosji? To, co ten pan pisze, calkiem logicznie, jest nawiazaniem do ideii kiedys Pilsudskiego, a potem Giedroycia. Jesli ich uwazasz za polskich nacjonalistow, to - mimo Twpoich przechwalek - nie masz pojecia o przeszlosci Polski i Ukrainy i o polskiej myzsli politycznej. Prymitywnie uwazasz wszystkich Polakow za ksenofobow, antysemitow i nacjonalistow. Jest to absolutna bzdura. Ostroznosc przed Rosja dyktuja nam dwie niewole: jedna w latach 1794-1916, a druga w latach 1944-1989. Wystarczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alfred Na liscie demokracji ONZ. Polska 50%, Rosja 20% IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 25.09.04, 16:34 Ukraina 5%. W Europie nizej jest tylko Bialorus - 2% jak w Algierii. Odpowiedz Link Zgłoś
fandango10 Re: Na liscie demokracji ONZ. Polska 50%, Rosja 2 26.09.04, 08:12 Gość portalu: Alfred napisał(a): > Ukraina 5%. W Europie nizej jest tylko Bialorus - 2% jak w Algierii. Dlatego trzeba im uwolnic sie od Kuczmy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antek Re: Jajko zadecyduje o wyniku wyborów na Ukrainie IP: *.sympatico.ca 25.09.04, 16:57 teraz juz wiem dlaczego mowi sie "ale jaja" i ze to nic nie ma wspolnego z anatomia czloweika Odpowiedz Link Zgłoś
extrema77 Ukraina tylko dla silnych.... 25.09.04, 17:24 GW napisała: ...Otoczenie Wiktora Janukowycza od miesięcy budowało wizerunek premiera jako twardego, silnego, który radził skarżącej się na prześladowania opozycji, by założyła pampersy. "Tymczasem widzowie zobaczyli, jak ten ponad stukilogramowy olbrzym mdleje od uderzenia jajkiem" - pisze "Ukraińska Prawda". Autor komentarza nie wyklucza, że zadecyduje to o przegranej premiera w wyborach. -------------------- ...no właśnie, gdyby zamiast omdlenia wyciągnął spluwę i puścił serię to zwycięstwo miałby gwarantowane....wschód należy do silnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Travel Widziałem to dwa razy w TV IP: *.acn.waw.pl 25.09.04, 17:41 I wydaje mi się, że po "oberwaniu" jajkiem, które nawet nie widać, aby się rozbijało, z pewnym opóźnieniem Janukowycz pada niby zemldony. Aktorstwo, w dodatku bardzo nieudolne. Widać ekipa Kuczmy i tej prorosyjskiej ekipy brzytwy się chwyta. I tak wygra Juszczenko i UKraina zwróci się w kierunku UE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kr Powodzenia Ukrainie europejskiej! IP: *.abhsia.telus.net 25.09.04, 17:58 Rosja niech sie kisi sama we wlasnym sosie. Odpowiedz Link Zgłoś
fandango10 Re: Powodzenia Ukrainie europejskiej! 26.09.04, 08:14 Gość portalu: kr napisał(a): > Rosja niech sie kisi sama we wlasnym sosie. Zeby tylko Czyrak nie powiedzial znowu, by Uraina siedziala cicho. Jak ja nie znosze tych europejskich faryzeuszy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sławek z Lublina Re: Samostijna Ukrajina i Niepodległa Polska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.04, 13:20 Jeśli ktoś się łudzi, że Rosja kiedykolwiek będzie demokratyczna to niech zejdzie na ziemie. Pod względem mentalnym Ukraińcy są Europejczykami a Rosjanie Azjatami. Polacy i Ukraińcy przez wiele lat walczyli z sobą, ale przez to, że mają mentalność europejską potrafią także rozmawiać, potrafią się dogadać. Pamiętajmy co nas dzieli ale nie zapominajmy co nas łączy. Łączy nas pamięć o latach carskiej katorgi i stalinowskiego sadyzmu. Dzieli nas spojrzenie na niektóre okresy we wzajemnych stosunkach. Musimy wciąż o tym rozmawiać, to jest konieczne, musimy pamiętać, to jest oczywiste, ale musimy także uczyć się na błędach naszych przodków. Cmentarz to nie polityczny ring lecz miejsce zadumy i refleksji. Nie rozkopujmy grobów, nie zdrapujmy ran! Nie jesteśmy hienami z NKWD. Historia magistra vitae est. Szanuje Ukraińców bo wielu znam. jak wszędzie są ludzie i ludziska. Ale czyż u nas nie ma oszołomów? Czy osoba inteligenta może mówić o Polsce od morza do morza. Mam pytanie do do takich osób, a co zrobicie z Ukraińcami, którzy mieli by żyć w takiej Polsce, eksterminacja na wzór niemiecki? Polonizacja na wzór rusyfikacji carskiej? Pogarda na wzór tzw. Rzeczypospolitej Obojga Narodów? Jako młody człowiek mam dosyć wzajemnego oskarżania się, dajcie szanse młodym, a jeśli nie stać was na to, to przynajmniej nie przeszkadzajcie nam. Precz ze zgredami, potrzebna jest młoda fala. Precz z polityczną poprawnością i nazywaniem oszustów i karierowiczów mężami stanu. Precz z symulantami. Życzę Ukraińcom, aby wybory wugrał Juszczenko. Wiem, że Ukraina ma dobrze wykształconą młodzież, że stanie sie prędzej czy później członkiem UE, bo członkiem Europy jest już od 988 roku z chwilą przyjęcia przez ukraińskiego władcę Włodzimierza Wielkiego - Chrztu. Wiem, że jej głos w sprawach eropejskich jest konieczny i winien być słyszalny z trybuny Parlamentu Europejskiego. A tak zwanym sceptykom z ukraińskiej sceny politycznej mogę powiedzieć żeby się nie obawiali wykupywania ukraińskiego majątku narodwego przez Polaków. W Polsce także nas straszono Niemcami. Co do Powiernictwa Pruskiego to jest to kwestia otwarta. Nie boję się konkurencji na poziomie ekonomicznym i kulturalnym z Niemcami, szanuję ich jako godnych przeciwników. Konkurencja jest matką postępu. Nikt nie chce w Polsce zniewolić gosdpodarczo Ukrainy. Polscy przedsiębiorcy, wchodząc na rynek ukraiński, chcą się rozwijać i współpracować z przedsiębiorcami ukraińskimi. Szacunek i Konkurencja, Pragmatyzm i Zdrowy Rozsądek, Młodość i Zapał - na tym powinniśmy się skupić. Nie obrzucajmy się inwektywami: Pachołki Rosji, Białe Pachołki Polski won z Ukrainy. Człowieku, pisząc te słowa, udowodniłeś, że masz małą wyobraźnie polityczną. Kiedyś car miał Rasputina, dzisiaj Putin ma Dugina. Przeczytaj sobie we "Frondzie" wywiad z tym czerwono - biało - brunatno - zielonym geopolitkiem rosyjskim Aleksandrem Duginem, jakie miejsce ma Rosja dla Ukrainy i Polski w odwiecznym Imperium Carsko - Komunistyczno - Brunatno - Rosyjskim (jeśli jesteś mało inteligentny to używam w tym momencie nomenklatury Dugina). Czy to się komuś podoba czy nie My - Polacy i Ukraińcy jesteśmy sąsiadami, a zeby czynnie funkcjonować na arernie politycznej musimy się wzajemnie szanować i współpracować. Romantyzm w rozmowie a Pragmatyzm w czynie - to jest dewiza współczesnego Europejczyka. Sławomir z tzw. Polski - B Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Samostijna Ukrajina i Niepodległa Polska IP: *.Moscow.dial.rol.ru 26.09.04, 15:06 Czyzby Polska znow? miala sie obawiac secesji ukrainskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rah Re: Jajko zadecyduje o wyniku wyborów na Ukrainie IP: 193.24.220.* 25.09.04, 18:17 proponuje czym predzej transferowac trojanowska do ukrainy (wraz z jej wybitnymi umiejetnosciami aktorskimi oczywiscie) a janukowycza dawac do klanu. watku politycznego poki co jeszcze nie bylo, o ile sie nie myle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Jajko zadecyduje o wyniku wyborów na Ukrainie IP: *.Moscow.dial.rol.ru 25.09.04, 18:23 A mi sie wydalo, ze zemdlal bardzo naturalnie.Moze jajo bylo otrute? Niech U. kisi w sosie rosyjskim, Polakom dostanie sie wecej subwencji UE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kot Behemot Re: Jajko zadecyduje o wyniku wyborów na Ukrainie IP: *.crowley.pl 25.09.04, 19:53 to Wasza sprawka, Towarzyszu! Widać że jaje kupiliście na bazarku przy stacji metra Sokoł. Teraz mącicie z rozkazu Batiuszki Wołodii, jak niegdyś Repnin. Nie może Priwislanskij Kraj ciągnąć tylko na dotacjach, a Ukraina w UE to piękny pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SLO Pies szczeka... IP: *.aus.texas.net 25.09.04, 20:54 karawana idzie dalej (tym razem kot szczeka)... Niewiele zostalo do wyborow - zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lubie ukraine Re: Pies szczeka... IP: *.miedzyzdroje.sdi.tpnet.pl 25.09.04, 21:35 jestem stuprocentowym polakiem i lubie ukraińców ale nie wiem dlaczego , nigdy nie byłem na ukrainie . mam dziwne wrażenie jakby to był jeden naród ( polska razem z ukrainą to by było COŚ ). byc może to za sprawą naszej wspólmej historii albo z innego powodu , być może to za sprawą jakiś artykułów które kiedyś przeczytałem. poprostu nie wiem z mediow wiem ze pomiedzy polską a ukrainą są jeszcze pewne kwestie ktore powodują u jednych jak i u drugich mieszane uczucia ale mimo to z krajow sasiadujących z polską najbardziej lubie ukraine pozatym bardzo bym chciał zeby ukraina wstapiła do UE . jest to kraj z dużym potencjałem a my jako ze znamy dobrze ukraine moglibyśmy na tym rownież skorzystać choć szczerze watpie aby do tego doszlo w ciagu 20 lat . myśle ze wiekszosc ludzi bedzie sie bała 60 mln tanich robotnikow ALE MIMO TO DROGA DO DOBROBYTU WIEDZIE PRZEZ ZACHOD A NIE ROSJE DLATEGO KOLEDZY UKRAIŃCY NIE POZWOLCIE ABY ZADZILI WAMI RUSCY !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Pies szczeka... IP: *.Moscow.dial.rol.ru 25.09.04, 22:35 Ja tez mam,podstawy do umilowania Ludzkosci,bo procz 75% krwi polskiej reszte mam niemiecka i wlasnie poludnioworosyjska /zWolynia/,nie potrafie tylko zrozumiec, dlaczego wyjales z tego pieknego grona Rosjan. Wszjstkim razem byloby tak przytulnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rast Re: Wolyn to poludniowa Rosja ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.04, 22:52 jezeli z roznych wzgledow przyjmiemy , ze to Wolyn to nie sa ziemie polskie - bo byly nimi przez wieki - to jest to zachodnia Ukraina. W zadnym razie poludniowa Rosja. Przesadziles xyz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Nieestety, narazie nie potrafie ograniczyc IP: *.Moscow.dial.rol.ru 25.09.04, 22:59 twojej swobody wyboru, ale moi przodkowie z Wolynia uwazali, ze naleza do slachty Rosyjskiej, jak np.pochodzocy ztamtad Dostojewski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rast Re: z calym szacunkiem dla Dostojewskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.04, 23:14 i Twoich przodkow - z faktu , ze mieszkali oni ( urodzili sie ? ) na Wolyniu - nie wynika, ze to jest poludniowa Rosja... podobnie jak z faktu, ze wielu angielskich arystokratow urodzilo sie lub mieszkalo przez pokolenia w Indiach, nie wynika, ze Indie to wschodnia Anglia.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: z calym szacunkiem dla Dostojewskiego IP: *.Moscow.dial.rol.ru 25.09.04, 23:23 Nieestety, moje, to z cala pewnoscia byli tubylcami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brunon Re: Jajko zadecyduje o wyniku wyborów na Ukrainie IP: *.atldial1.hawkcommunications.com 25.09.04, 22:17 Czy Iwano-Frankowsk to nie jest sowieckim przezwaniem miasta Kołomyja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Wstyd, towarzyszu,bladzic w banalach IP: *.Moscow.dial.rol.ru 25.09.04, 22:22 Iwano-Frankowsk- to byly Stanislaw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Wstyd, towarzyszu,bladzic w banalach IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.09.04, 22:32 Nie Stanislaw, tylko Stanislawow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Travel Iwanofrankiwsk IP: *.acn.waw.pl 25.09.04, 22:45 tak dokładnie nazywa się to miasto położone na Zachodniej Ukrainie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Iwanofrankiwsk IP: *.Moscow.dial.rol.ru 25.09.04, 23:27 Co za bardzo, to niedobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cezar Re: Jajko zadecyduje o wyniku wyborów na Ukrainie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.04, 00:47 Nie przyjacielu! To po prostu Stanisławów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alfred Zakladam sie, ze Ukraina, Rosja i Bialorus utworza IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 25.09.04, 23:06 trojfederacje z centralna polityka zagraniczna i wojskowa. W koncu Europa nic nie robi oprocz tworzenia Unii. Dlaczego wiec odmawiac tej reszcie szansy na ich wlasna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ukrainiec Re: Bardzo dziekujemy za rade IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.04, 23:17 ale miliony ludzi na Ukrainie maja inne plany.. a co do UE , to na pewno bedzie trudne ale z Juszczenka moze sie udac, zobaczymy .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Bardzo dziekujemy za rade IP: *.Moscow.dial.rol.ru 25.09.04, 23:30 No wlasnie! Sek w tym, ze maja rozne plany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ukrainiec Re: Bardzo dziekujemy za rade IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.04, 23:50 Szanowny Moskalu - jakie to sa plany, to pozostaje do rozstrzygniecia pomiedzy UE i Ukraina - glosow z Moskwy jako arbitra ani UE ani Ukraina nie potrzebuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Bardzo dziekujemy za rade IP: *.Moscow.dial.rol.ru 26.09.04, 18:50 No wlasnie, boje sie, ze rzad U. wraz z UE zaczna decydowac o prywatnych planach ludzi, ktorzy tego nie chca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bigzbig Re: Bardzo dziekujemy za rade IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.04, 00:50 Po jaką cholerę ten zasrany rusek się znowu miesza do rozmów bratnich narodów?!?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alfred On tez slowianski to i bratni nie? Rosjanie to IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 26.09.04, 01:25 polowa wszystkich Slowian na swiecie. O co Ci chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MR Re: Jajko zadecyduje o wyniku wyborów na Ukrainie IP: *.15-136-217.adsl.skynet.be 25.09.04, 23:16 Pewnie dostał jajkiem na twardo ;)))))))))))))) (no bo "Wiktor Janukowycz został trafiony wczoraj w Iwano-Frankowsku jajkiem. Otoczenie premiera twierdzi, że był to twardy przedmiot. Przez cały wczorajszy dzień z oficjalnych źródeł nadchodziły sprzeczne informacje na temat incydentu.") A tak poważnie to otoczeniu Kuczmy należy się już od dawna co najmniej kopa zgniłych jaj. Na głowę. DSR&MR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrad Re: Jajko zadecyduje o wyniku wyborów na Ukrainie IP: *.atldial1.hawkcommunications.com 25.09.04, 23:41 Wiktor Janukowycz by trafiony jajkiem w Iwanofrankiwsku, czyli miastem znanym jako Stanisławów - po założycielu - przez kilka poprzednich stoleci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Jajko zadecyduje o wyniku wyborów na Ukrainie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.04, 08:41 Mysle, ze prawdziwym problemem jest wlasciciel jajka, ktorym dostal kandydat:). Bo jakze tak mozna. Swoim jajkiem rzucac. I trafic do tego! Jakis cyrkowiec czy "cus"? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gniewkosynrybaka A jak bylo "na twardo".... IP: *.rmy.emory.edu 25.09.04, 23:31 A jak bylo "na twardo" to mogl pasc, i tak dobrze ze niewiele strusi maja na Ukrainie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jędrzej jajko musowo było twarde jak beton... IP: 5.2.* / *.chello.pl 26.09.04, 00:26 ... nastajaszcze bolszewickie jajo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cezar Do tego ruska xyz, czy jak mu tam.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.04, 01:07 To do tego ruska xyz! Pochodzę z Małopolski Wschodniej, zwanej również Galicją wschodnią a obecnie Ukrainą Zachodnią. Ojciec mój mianowicie urodził się w Brzeżanach (woj. tarnopolskie). Mieszkali tam Polacy, Żydzi było również trochę Ukraińców. Rosjan natomiast nie było w bliższej i dalszej okolicy w ogóle. Ta swołocz przylazła fizycznie dopiero w 1939 roku, choć mieszała tam od stuleci. Efekty tego mieszania będziemy konsumować jeszcze bardzo długo!! Ważne jest aby Ukraina poszła swoja drogą bez sowiecko-rosyjskich adwokatów diabła. Wtedy coś z tego wyjdzie. Inaczej będzie na zawsze głuchą prowincją, zależną we wszystkim od Moskwy. Ja Ukraińcom życzę na tej drodze wszystkiego najlepszego. Znam ich. Bywałem tam wielokrotnie jeszcze w latach 80 i później, co tu dużo mówić "na handlu". Teraz mnóstwo Ukraińców przyjeżdża do nas. Sporo się osiedliło nawet w moim mieście (mieszkam w Starachowicach). Trochę się podorabiali, pokupowali mieszkania. Żyją wśród nas. Są tacy sami. Nie mają zapędów imperialnych jak Rosjanie. Tym się (między innymi) różnią od was, rusko-sowieckich mutantów.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Do tego ruska xyz, czy jak mu tam.. IP: *.Moscow.dial.rol.ru 26.09.04, 01:31 Wspoloczuje, tez nie mialem latwego zycia.Jak ci to ulzy, zwij mnie marsianinem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cezar Re: Do tego ruska xyz, czy jak mu tam.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.04, 01:38 Mylisz się! Nie masz mi czego współczuć! Różnica między nami jest również taka (oprócz wielu innych), że mnie było i jest od dawna dobrze, a ty siedzisz po uszy w gównie i tam zostaniesz. Przy czym ja tobie wcale nie współczuję-masz za swoje (czy nie swoje). Po prostu cię nie lubię i już. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Do tego ruska xyz, czy jak mu tam.. IP: *.Moscow.dial.rol.ru 26.09.04, 01:43 Alez, spedziles mi sen.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cezar Re: Do tego ruska xyz, czy jak mu tam.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.04, 01:47 I o to chodziło! Z komsomolskim pozdrowieniem - tak się u was mówi, co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: A jak bylo "na twardo".... IP: 212.46.253.* 26.09.04, 00:53 No nie, strusi maja od stolecia w Askania Nowa, a teraz strusie farmy. sa nawet tu pod Moskwa.Wiec u strusich jaj sa dobre perspektywy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pop Re: Jajko zadecyduje o wyniku wyborów na Ukrainie IP: *.7cities.net 26.09.04, 05:12 A skad polska brukowa prasa wie, ze jajko zadecyduje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MK ŁATWO OCIENIAĆ UKRAIŃCÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.04, 15:22 TAKA JEST PRAWDA, ŻE POLACY UZNAJĄ NIEPODLEGŁOŚĆ KAŻDEGO KAWAŁKA ZIEMI ODERWANEGO OD ZSRR (DZIŚ SIĘ MÓWI ROSJI, ALE WSZYSTKO JEDNO...) ALE WIĘKSZOŚĆ LUDZI W WARSZAWIE CZY BRUKSELI WOLAŁA BY NIE WYSŁUCHIWAĆ O TYM KŁOPOTLIWYM PROBLEMIE. KWACHU SPOTKA SIĘ Z KUCZMĄ, TO MUSI SIĘ ŚCISKAĆ Z GANGSTERAMI, NIE SPOTKA SIĘ, TO DO KUCZMY PRZYJEDZIE INNY GANGSTER PUTIN I JESZCZE LEPIEJ. PRZYPOMNĘ TYM CO SIE ROZPISUJĄ O UKRAIŃSKIM NACJONALIŹMIE, M.IN. JEDNEMU ANGOLOWI. SAMUEL HUNTINGTON, IDOL POLSKICH UCZELNI POLITOLOGICZNYCH W 1989 PRZEPOWIADAŁ ŻE ZARAZ WOLNA POLSKA NAPADNIE LITWE, TRZEBA BĘDZIE TAM INTERWENIOWAĆ, A TAK W OGÓLE, POLACY TO AZJATYCKIE BAMBUSY DLA KTÓRYCH PRL BYŁ INKUBATOREM DLA ICH INFANTYLNEGO KOLEKTYWIZMU I TO BANDA ROZMODLONYCH FASZYSTÓW. TO, ŻE SAM HUNTINGTON JEST BAMBUSEM ZACHODNIA OPINIA PUBLICZNA DOSTRZEGŁA NIEDAWNO PO TYM JAK OBSMAROWAŁ LATYNOAMERYKANÓW O INNE WARTOŚCI I CO TAM SOBIE JESZCZE TEN KSENOFOBICZNY WASP WYMYŚLIŁ... DAJMY SPOKÓJ UKRAINIE, STARAJMY IM SIE POMAGAĆ W BUDOWANIU DEMOKRACJI A JAK ZA 3OLAT BĘDZIE NASZYM BOGATYM I POTĘŻNIEJSZYM OD NAS SOJUSZNIKIEM, TO BĘDZIEMY WIEDZIELI PO CO SOBIE TYM 'NIEZRĘCZNYM'PROBLEMEM ZAWRACALIŚMY GŁOWĘ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość& Re: Jajko zadecyduje o wyniku wyborów na Ukrainie IP: 62.181.170.* 28.09.04, 14:32 Uwazam że w narodowym interesem Polski lezy aby Ukraina była demokratycznym i ekonomicznie stabilnym państwem. Dlatego też musimy wspierać opozycję ukraińska dążąca do obalenia autorytarnych rządów w ich kraju.Obecna elita panująca na Ukrainie jest w swoich poczynaniach nastawiona na ścisłą współprace z Rosją, która zawsze miała i ma aspiracje imperialne.Bez demokracji na Ukrainie nie ma mowy o rozpoczeciu rozmów z Unią Europejską, która i tak w niewielikim stopniu interesuje sie naszymi wschodnimi sąsiadami. Aby zmienić ten stan rzeczy odwładzy musi zostać odsunieta obecna nomenklatura, która jest zbyt prorosyjsaka. Odpowiedz Link Zgłoś