Dodaj do ulubionych

Jajko zadecyduje o wyniku wyborów na Ukrainie?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.04, 15:53
Rzeczywiście,siara na maxa ;-))) Janukowicz ma zdolności aktorskie równe
Izabeli Trojanowskiej z "klanu" ... ;-))))))
Obserwuj wątek
    • Gość: ABC Czerwone pacholki Moskwy won z Ukrainy!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.04, 15:54
      Czerwone pacholki Moskwy won z Ukrainy!!!
      • Gość: Gościu Białe pacholki Polski won z Ukrainy!!! IP: *.ibch.poznan.pl 25.09.04, 16:23
        Nie wkładajcie swoich brudnych paluchów, tam gdzie was nie proszą!
        • Gość: oli Re: Białe pacholki Polski won z Ukrainy!!! IP: *.7cities.net 25.09.04, 19:48
          Polska precz z Ukrainy!!!
          • Gość: ukrainiec Re: Zamilcz pajacu ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.04, 20:03
            Moja rodzina od zawsze mieszkala w Polsce, pochodzimy spod Przemysla. Roznie
            sie nam ukladalo w Polsce, to prawda.. ale nikt nie jest slepy i nalezy
            docenic, ze po 1989 kazdy polski rzad, jeden bardziej, drugi slabiej, ale kazdy
            polski rzad wspieral niepodlegla Ukraine. Tylko, ze niepodleglosc bez
            demokracji jest kulawa. teraz walczymy o demokracje i zainteresowanie Polski
            tym co sie dzieje na Ukrainie jest dla nas bardzo wazne. Polska ze wszystkich
            krajow pomaga najbardziej demokratycznej opozycji.Wielu ludzi liczy na to
            poparcie. wiec nie odzywaj sie w imieniu Ukraincow , bo nikt cie o to nie
            prosil - chyba , ze jestes sowieckim agentem, to wtedy rozumiem - taka praca..
            a ten nacjonalizm, o ktorym tak mowia, to pusta propaganda - a wam Polakom
            bylo fajnie w priwislanskim kraju albo w PRL-u ?
            • Gość: . Ukraincu, mnie tam Ukraina wisi choc dobrze jej IP: *.range81-153.btcentralplus.com 25.09.04, 20:58
              zycze (jestem Anglikiem, nie Polakiem); ale ten wasz nacjonalizm to widac od
              Lwowa poprzez Anglie, az po Kanade: tryzuby i Lesia Ukrainka...
              • Gość: ukrainiec Re: Ukraincu, mnie tam Ukraina wisi choc dobrze j IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.04, 22:28
                tak samo jak swojego czasu wasz - od p. Walewskiej do Paderewskiego..oficjalnie
                Ukraina jest niepodleglym panstwem od 13 lat, a i tak w Kijowie szarogesza sie
                moskale - niech Cie te symbole nie dziwia - kwestia tozsamosci to byc albo nie
                byc dla tego kraju ..wole tryzub niz czerwona gwiazde, nie wiem jak Ty..
                • Gość: xyz Re: Ukraincu, mnie tam Ukraina wisi choc dobrze j IP: *.Moscow.dial.rol.ru 25.09.04, 23:25
                  No i tryzub macie bezczelnie przywlaszczony...
                  • Gość: ukrainiec Re: Ukraincu, mnie tam Ukraina wisi choc dobrze j IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.04, 23:45
                    Kolego : tryzub to zespolenie inicjalow Wolodymyra i Olgi - symbol odnoszacy
                    sie do czasow Rusi Kijowskiej, czyli do okresu kiedy nad Dnieprem bylo wielkie
                    miasto a nad rzeka Moskwa hasaly losie. jezeli cos bylo przywlaszczone - to z
                    Konstantynopola i na takiej samej zasadzie jak Polska przywlaszczyla sobie cos
                    z Rzymu. jezeli ktos sobie przywlaszczal ( co za eufemizm ) to raczej Moskwa z
                    ktorej piszesz - od Kijowa , a nie odwrotnie. tak wiec prosze nie popisuj sie
                    ignorancja na necie - bo robisz to z typowa sowiecko - wielkoruska
                    bezczelnoscia
                    • borrka Korzenie Matuszki R. 26.09.04, 00:56
                      Wielkoruska propaganda, wbrew faktom SPISANYM w kronikach, usiluje sobie przywlaszczyc Ukrainska/Rusinska tradycje historyczna.
                      Proponuje szukac swych korzeni w Mongolii, a nie na Rusi Kijowskiej.
                      • Gość: xyz Re: Korzenie Matuszki R. IP: *.Moscow.dial.rol.ru 26.09.04, 01:18
                        W odruznieniu od ciebie, apatrydo, Matuszka R jest mocno zakorzeniona w roznych miejscach, dlaczego nie w Mongolii, piekny kraj...
                    • Gość: xyz Re: Ukraincu, mnie tam Ukraina wisi choc dobrze j IP: *.Moscow.dial.rol.ru 26.09.04, 01:15
                      Kolego, mieszkam na prowincji, rewelacyjna nowosc, ze Swiatoj Rawnoapostolnyj Kniaz Wladimir juz zdolal zapisac sie Ukraincem,a w dodatku wciagnal w to swa nieboszczke babke, jeszcze tutaj nie dotarla. Dziekuje za informacje.
                      • Gość: abu Re: Ukraincu, mnie tam Ukraina wisi choc dobrze j IP: *.csk.pl 26.09.04, 08:35
                        > Kolego, mieszkam na prowincji, rewelacyjna nowosc, ze Swiatoj Rawnoapostolnyj K
                        > niaz Wladimir juz zdolal zapisac sie Ukraincem,a w dodatku wciagnal w to swa ni
                        > eboszczke babke, jeszcze tutaj nie dotarla.

Jasne, że nie był Ukraińcem, on nawet nie posługiwał się nazwą Ukraina. To
                        dotyczy zresztą wszystkich żyjących wtedy ludzi - współczesne narody jeszcze nie
                        istniały, nie było narodowych języków, czy świadomości narodowej. Dla Ciebie
                        wielkim odkryciem będzie coś innego: Włodzimierz, wbrew temu co od wieków
                        twierdzi propaganda "Moskali", nie był też Rosjaniem i nie mówił po rosyjsku.
                        • Gość: xyz Re: Ukraincu, mnie tam Ukraina wisi choc dobrze j IP: *.Moscow.dial.rol.ru 26.09.04, 14:58
                          Racja, uzywal pieknej starorosyjskiej mowy wieku X, a procztego, mowil tez po waresku.
              • Gość: Travel To nie jest nacjonalizm. To patriotyzm IP: *.acn.waw.pl 25.09.04, 22:39
                Tryzub to godło Ukrainy, a Lesia Ukrainka to ktoś tez wazny dla Ukraińców.
                Nie nazywajmy nacjonalizmem ukraińskiego patriotyzmu.

Ja się bardzo cieszę, ze na Ukrainie jest wielu patriotów. Dzieki takim ludziom
                Niepodległa Ukraina przetrwa i zbuduje wreszcie demokrację.

Powodzenia!

Szcze ne wmerla Ukraina!
              • Gość: iko Re: Ukraincu, mnie tam Ukraina wisi choc dobrze j IP: *.7cities.net 26.09.04, 05:14
                Polska chce nedzy od morza do morza.
              • fandango10 Re: Ukraincu, mnie tam Ukraina wisi choc dobrze j 26.09.04, 08:08
                Twoja odpowiedz dla Ukrainca jest zupelnie nietrafna. On mowi o demokracji, Ty -
                o nacjonalizmie. Czyzbys uwazal, ze przyszlosc Ukrainy to miejsce w autorytarnym
                ogonie Rosji? To, co ten pan pisze, calkiem logicznie, jest nawiazaniem do ideii
                kiedys Pilsudskiego, a potem Giedroycia. Jesli ich uwazasz za polskich
                nacjonalistow, to - mimo Twpoich przechwalek - nie masz pojecia o przeszlosci
                Polski i Ukrainy i o polskiej myzsli politycznej. Prymitywnie uwazasz wszystkich
                Polakow za ksenofobow, antysemitow i nacjonalistow. Jest to absolutna bzdura.
                Ostroznosc przed Rosja dyktuja nam dwie niewole: jedna w latach 1794-1916, a
                druga w latach 1944-1989. Wystarczy?
    • Gość: Alfred Na liscie demokracji ONZ. Polska 50%, Rosja 20% IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 25.09.04, 16:34
      Ukraina 5%. W Europie nizej jest tylko Bialorus - 2% jak w Algierii.
      • fandango10 Re: Na liscie demokracji ONZ. Polska 50%, Rosja 2 26.09.04, 08:12
        Gość portalu: Alfred napisał(a):

> Ukraina 5%. W Europie nizej jest tylko Bialorus - 2% jak w Algierii.
        Dlatego trzeba im uwolnic sie od Kuczmy
    • Gość: antek Re: Jajko zadecyduje o wyniku wyborów na Ukrainie IP: *.sympatico.ca 25.09.04, 16:57
      teraz juz wiem dlaczego mowi sie "ale jaja" i ze to nic nie ma wspolnego z
      anatomia czloweika
    • extrema77 Ukraina tylko dla silnych.... 25.09.04, 17:24
      GW napisała:
      ...Otoczenie Wiktora Janukowycza od miesięcy budowało wizerunek premiera jako
      twardego, silnego, który radził skarżącej się na prześladowania opozycji, by
      założyła pampersy.

"Tymczasem widzowie zobaczyli, jak ten ponad stukilogramowy olbrzym mdleje od
      uderzenia jajkiem" - pisze "Ukraińska Prawda". Autor komentarza nie wyklucza,
      że zadecyduje to o przegranej premiera w wyborach.
      --------------------
      ...no właśnie, gdyby zamiast omdlenia wyciągnął spluwę i puścił serię to
      zwycięstwo miałby gwarantowane....wschód należy do silnych.
    • Gość: Travel Widziałem to dwa razy w TV IP: *.acn.waw.pl 25.09.04, 17:41
      I wydaje mi się, że po "oberwaniu" jajkiem, które nawet nie widać, aby się
      rozbijało, z pewnym opóźnieniem Janukowycz pada niby zemldony.
      Aktorstwo, w dodatku bardzo nieudolne.

Widać ekipa Kuczmy i tej prorosyjskiej ekipy brzytwy się chwyta.

I tak wygra Juszczenko i UKraina zwróci się w kierunku UE.
      • Gość: kr Powodzenia Ukrainie europejskiej! IP: *.abhsia.telus.net 25.09.04, 17:58
        Rosja niech sie kisi sama we wlasnym sosie.
        • fandango10 Re: Powodzenia Ukrainie europejskiej! 26.09.04, 08:14
          Gość portalu: kr napisał(a):

> Rosja niech sie kisi sama we wlasnym sosie.

Zeby tylko Czyrak nie powiedzial znowu, by Uraina siedziala cicho. Jak ja nie
          znosze tych europejskich faryzeuszy!
          • Gość: Sławek z Lublina Re: Samostijna Ukrajina i Niepodległa Polska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.04, 13:20
            Jeśli ktoś się łudzi, że Rosja kiedykolwiek będzie demokratyczna to niech
            zejdzie na ziemie. Pod względem mentalnym Ukraińcy są Europejczykami a Rosjanie
            Azjatami. Polacy i Ukraińcy przez wiele lat walczyli z sobą, ale przez to, że
            mają mentalność europejską potrafią także rozmawiać, potrafią się dogadać.
            Pamiętajmy co nas dzieli ale nie zapominajmy co nas łączy. Łączy nas pamięć o
            latach carskiej katorgi i stalinowskiego sadyzmu. Dzieli nas spojrzenie na
            niektóre okresy we wzajemnych stosunkach. Musimy wciąż o tym rozmawiać, to jest
            konieczne, musimy pamiętać, to jest oczywiste, ale musimy także uczyć się na
            błędach naszych przodków. Cmentarz to nie polityczny ring lecz miejsce zadumy i
            refleksji. Nie rozkopujmy grobów, nie zdrapujmy ran! Nie jesteśmy hienami z
            NKWD. Historia magistra vitae est. Szanuje Ukraińców bo wielu znam. jak
            wszędzie są ludzie i ludziska. Ale czyż u nas nie ma oszołomów? Czy osoba
            inteligenta może mówić o Polsce od morza do morza. Mam pytanie do do takich
            osób, a co zrobicie z Ukraińcami, którzy mieli by żyć w takiej Polsce,
            eksterminacja na wzór niemiecki? Polonizacja na wzór rusyfikacji carskiej?
            Pogarda na wzór tzw. Rzeczypospolitej Obojga Narodów? Jako młody człowiek mam
            dosyć wzajemnego oskarżania się, dajcie szanse młodym, a jeśli nie stać was na
            to, to przynajmniej nie przeszkadzajcie nam. Precz ze zgredami, potrzebna jest
            młoda fala. Precz z polityczną poprawnością i nazywaniem oszustów i
            karierowiczów mężami stanu. Precz z symulantami. Życzę Ukraińcom, aby wybory
            wugrał Juszczenko. Wiem, że Ukraina ma dobrze wykształconą młodzież, że stanie
            sie prędzej czy później członkiem UE, bo członkiem Europy jest już od 988 roku
            z chwilą przyjęcia przez ukraińskiego władcę Włodzimierza Wielkiego - Chrztu.
            Wiem, że jej głos w sprawach eropejskich jest konieczny i winien być słyszalny
            z trybuny Parlamentu Europejskiego. A tak zwanym sceptykom z ukraińskiej sceny
            politycznej mogę powiedzieć żeby się nie obawiali wykupywania ukraińskiego
            majątku narodwego przez Polaków. W Polsce także nas straszono Niemcami. Co do
            Powiernictwa Pruskiego to jest to kwestia otwarta. Nie boję się konkurencji na
            poziomie ekonomicznym i kulturalnym z Niemcami, szanuję ich jako godnych
            przeciwników. Konkurencja jest matką postępu. Nikt nie chce w Polsce zniewolić
            gosdpodarczo Ukrainy. Polscy przedsiębiorcy, wchodząc na rynek ukraiński, chcą
            się rozwijać i współpracować z przedsiębiorcami ukraińskimi. Szacunek i
            Konkurencja, Pragmatyzm i Zdrowy Rozsądek, Młodość i Zapał - na tym powinniśmy
            się skupić. Nie obrzucajmy się inwektywami: Pachołki Rosji, Białe Pachołki
            Polski won z Ukrainy. Człowieku, pisząc te słowa, udowodniłeś, że masz małą
            wyobraźnie polityczną. Kiedyś car miał Rasputina, dzisiaj Putin ma Dugina.
            Przeczytaj sobie we "Frondzie" wywiad z tym czerwono - biało - brunatno -
            zielonym geopolitkiem rosyjskim Aleksandrem Duginem, jakie miejsce ma Rosja dla
            Ukrainy i Polski w odwiecznym Imperium Carsko - Komunistyczno - Brunatno -
            Rosyjskim (jeśli jesteś mało inteligentny to używam w tym momencie nomenklatury
            Dugina). Czy to się komuś podoba czy nie My - Polacy i Ukraińcy jesteśmy
            sąsiadami, a zeby czynnie funkcjonować na arernie politycznej musimy się
            wzajemnie szanować i współpracować. Romantyzm w rozmowie a Pragmatyzm w czynie -
            to jest dewiza współczesnego Europejczyka. Sławomir z tzw. Polski - B
            • Gość: xyz Re: Samostijna Ukrajina i Niepodległa Polska IP: *.Moscow.dial.rol.ru 26.09.04, 15:06
              Czyzby Polska znow? miala sie obawiac secesji ukrainskiej?
    • Gość: rah Re: Jajko zadecyduje o wyniku wyborów na Ukrainie IP: 193.24.220.* 25.09.04, 18:17
      proponuje czym predzej transferowac trojanowska do ukrainy (wraz z jej
      wybitnymi umiejetnosciami aktorskimi oczywiscie) a janukowycza dawac do klanu.
      watku politycznego poki co jeszcze nie bylo, o ile sie nie myle.
      • Gość: xyz Re: Jajko zadecyduje o wyniku wyborów na Ukrainie IP: *.Moscow.dial.rol.ru 25.09.04, 18:23
        A mi sie wydalo, ze zemdlal bardzo naturalnie.Moze jajo bylo otrute? Niech U. kisi w sosie rosyjskim, Polakom dostanie sie wecej subwencji UE.
        • Gość: kot Behemot Re: Jajko zadecyduje o wyniku wyborów na Ukrainie IP: *.crowley.pl 25.09.04, 19:53
          to Wasza sprawka, Towarzyszu! Widać że jaje kupiliście na bazarku przy stacji
          metra Sokoł. Teraz mącicie z rozkazu Batiuszki Wołodii, jak niegdyś Repnin. Nie
          może Priwislanskij Kraj ciągnąć tylko na dotacjach, a Ukraina w UE to piękny pomysł.
          • Gość: SLO Pies szczeka... IP: *.aus.texas.net 25.09.04, 20:54
            karawana idzie dalej (tym razem kot szczeka)...
            Niewiele zostalo do wyborow - zobaczymy.
            • Gość: lubie ukraine Re: Pies szczeka... IP: *.miedzyzdroje.sdi.tpnet.pl 25.09.04, 21:35
              jestem stuprocentowym polakiem i lubie ukraińców ale nie wiem dlaczego , nigdy
              nie byłem na ukrainie . mam dziwne wrażenie jakby to był jeden naród ( polska
              razem z ukrainą to by było COŚ ). byc może to za sprawą naszej wspólmej
              historii albo z innego powodu , być może to za sprawą jakiś artykułów które
              kiedyś przeczytałem. poprostu nie wiem
              z mediow wiem ze pomiedzy polską a ukrainą są jeszcze pewne kwestie ktore
              powodują u jednych jak i u drugich mieszane uczucia ale mimo to z krajow
              sasiadujących z polską najbardziej lubie ukraine

pozatym bardzo bym chciał zeby ukraina wstapiła do UE . jest to kraj z dużym
              potencjałem a my jako ze znamy dobrze ukraine moglibyśmy na tym rownież
              skorzystać choć szczerze watpie aby do tego doszlo w ciagu 20 lat . myśle ze
              wiekszosc ludzi bedzie sie bała 60 mln tanich robotnikow

ALE MIMO TO DROGA DO DOBROBYTU WIEDZIE PRZEZ ZACHOD A NIE ROSJE DLATEGO KOLEDZY
              UKRAIŃCY NIE POZWOLCIE ABY ZADZILI WAMI RUSCY !!!
              • Gość: xyz Re: Pies szczeka... IP: *.Moscow.dial.rol.ru 25.09.04, 22:35
                Ja tez mam,podstawy do umilowania Ludzkosci,bo procz 75% krwi polskiej reszte mam niemiecka i wlasnie poludnioworosyjska /zWolynia/,nie potrafie tylko zrozumiec, dlaczego wyjales z tego pieknego grona Rosjan. Wszjstkim razem byloby tak przytulnie!
                • Gość: rast Re: Wolyn to poludniowa Rosja ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.04, 22:52
                  jezeli z roznych wzgledow przyjmiemy , ze to Wolyn to nie sa ziemie polskie -
                  bo byly nimi przez wieki - to jest to zachodnia Ukraina. W zadnym razie
                  poludniowa Rosja. Przesadziles xyz.
                  • Gość: xyz Nieestety, narazie nie potrafie ograniczyc IP: *.Moscow.dial.rol.ru 25.09.04, 22:59
                    twojej swobody wyboru, ale moi przodkowie z Wolynia uwazali, ze naleza do slachty Rosyjskiej, jak np.pochodzocy ztamtad Dostojewski.
                    • Gość: rast Re: z calym szacunkiem dla Dostojewskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.04, 23:14
                      i Twoich przodkow - z faktu , ze mieszkali oni ( urodzili sie ? ) na Wolyniu -
                      nie wynika, ze to jest poludniowa Rosja... podobnie jak z faktu, ze wielu
                      angielskich arystokratow urodzilo sie lub mieszkalo przez pokolenia w Indiach,
                      nie wynika, ze Indie to wschodnia Anglia..
                      • Gość: xyz Re: z calym szacunkiem dla Dostojewskiego IP: *.Moscow.dial.rol.ru 25.09.04, 23:23
                        Nieestety, moje, to z cala pewnoscia byli tubylcami.
    • Gość: Brunon Re: Jajko zadecyduje o wyniku wyborów na Ukrainie IP: *.atldial1.hawkcommunications.com 25.09.04, 22:17
      Czy Iwano-Frankowsk to nie jest sowieckim przezwaniem miasta Kołomyja?
      • Gość: xyz Wstyd, towarzyszu,bladzic w banalach IP: *.Moscow.dial.rol.ru 25.09.04, 22:22
        Iwano-Frankowsk- to byly Stanislaw.
        • Gość: michal Re: Wstyd, towarzyszu,bladzic w banalach IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.09.04, 22:32
          Nie Stanislaw, tylko Stanislawow.
          • Gość: xyz dzieki IP: *.Moscow.dial.rol.ru 25.09.04, 22:37
        • Gość: Travel Iwanofrankiwsk IP: *.acn.waw.pl 25.09.04, 22:45
          tak dokładnie nazywa się to miasto położone na Zachodniej Ukrainie.
          • Gość: xyz Re: Iwanofrankiwsk IP: *.Moscow.dial.rol.ru 25.09.04, 23:27
            Co za bardzo, to niedobrze.
      • Gość: cezar Re: Jajko zadecyduje o wyniku wyborów na Ukrainie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.04, 00:47
        Nie przyjacielu! To po prostu Stanisławów!
    • Gość: Alfred Zakladam sie, ze Ukraina, Rosja i Bialorus utworza IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 25.09.04, 23:06
      trojfederacje z centralna polityka zagraniczna i wojskowa. W koncu Europa nic
      nie robi oprocz tworzenia Unii. Dlaczego wiec odmawiac tej reszcie szansy na
      ich wlasna.
      • Gość: ukrainiec Re: Bardzo dziekujemy za rade IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.04, 23:17
        ale miliony ludzi na Ukrainie maja inne plany.. a co do UE , to na pewno bedzie
        trudne ale z Juszczenka moze sie udac, zobaczymy ..
        • Gość: xyz Re: Bardzo dziekujemy za rade IP: *.Moscow.dial.rol.ru 25.09.04, 23:30
          No wlasnie! Sek w tym, ze maja rozne plany.
          • Gość: ukrainiec Re: Bardzo dziekujemy za rade IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.04, 23:50
            Szanowny Moskalu - jakie to sa plany, to pozostaje do rozstrzygniecia pomiedzy
            UE i Ukraina - glosow z Moskwy jako arbitra ani UE ani Ukraina nie potrzebuje
            • Gość: xyz Re: Bardzo dziekujemy za rade IP: *.Moscow.dial.rol.ru 26.09.04, 18:50
              No wlasnie, boje sie, ze rzad U. wraz z UE zaczna decydowac o prywatnych planach ludzi, ktorzy tego nie chca.
          • Gość: bigzbig Re: Bardzo dziekujemy za rade IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.04, 00:50
            Po jaką cholerę ten zasrany rusek się znowu miesza do rozmów bratnich
            narodów?!?!
            • Gość: Alfred On tez slowianski to i bratni nie? Rosjanie to IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 26.09.04, 01:25
              polowa wszystkich Slowian na swiecie. O co Ci chodzi?
            • Gość: xyz Zebys troche powachal... IP: *.Moscow.dial.rol.ru 26.09.04, 10:48
    • Gość: MR Re: Jajko zadecyduje o wyniku wyborów na Ukrainie IP: *.15-136-217.adsl.skynet.be 25.09.04, 23:16
      Pewnie dostał jajkiem na twardo ;))))))))))))))

(no bo "Wiktor Janukowycz został trafiony wczoraj w Iwano-Frankowsku jajkiem.
      Otoczenie premiera twierdzi, że był to twardy przedmiot. Przez cały wczorajszy
      dzień z oficjalnych źródeł nadchodziły sprzeczne informacje na temat
      incydentu.")
      A tak poważnie to otoczeniu Kuczmy należy się już od dawna co najmniej kopa
      zgniłych jaj. Na głowę.
      DSR&MR
      • Gość: konrad Re: Jajko zadecyduje o wyniku wyborów na Ukrainie IP: *.atldial1.hawkcommunications.com 25.09.04, 23:41
        Wiktor Janukowycz by trafiony jajkiem w Iwanofrankiwsku, czyli miastem znanym
        jako Stanisławów - po założycielu - przez kilka poprzednich stoleci.
      • Gość: ania Re: Jajko zadecyduje o wyniku wyborów na Ukrainie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.04, 08:41
        Mysle, ze prawdziwym problemem jest wlasciciel jajka, ktorym dostal kandydat:).
        Bo jakze tak mozna. Swoim jajkiem rzucac. I trafic do tego! Jakis cyrkowiec
        czy "cus"? :)
    • Gość: gniewkosynrybaka A jak bylo "na twardo".... IP: *.rmy.emory.edu 25.09.04, 23:31
      A jak bylo "na twardo" to mogl pasc, i tak dobrze ze niewiele strusi maja na
      Ukrainie...
      • Gość: Jędrzej jajko musowo było twarde jak beton... IP: 5.2.* / *.chello.pl 26.09.04, 00:26
        ... nastajaszcze bolszewickie jajo!
        • Gość: cezar Do tego ruska xyz, czy jak mu tam.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.04, 01:07
          To do tego ruska xyz!
          Pochodzę z Małopolski Wschodniej, zwanej również Galicją wschodnią a obecnie
          Ukrainą Zachodnią. Ojciec mój mianowicie urodził się w Brzeżanach (woj.
          tarnopolskie). Mieszkali tam Polacy, Żydzi było również trochę Ukraińców.
          Rosjan natomiast nie było w bliższej i dalszej okolicy w ogóle. Ta swołocz
          przylazła fizycznie dopiero w 1939 roku, choć mieszała tam od stuleci. Efekty
          tego mieszania będziemy konsumować jeszcze bardzo długo!! Ważne jest aby
          Ukraina poszła swoja drogą bez sowiecko-rosyjskich adwokatów diabła. Wtedy coś
          z tego wyjdzie. Inaczej będzie na zawsze głuchą prowincją, zależną we wszystkim
          od Moskwy. Ja Ukraińcom życzę na tej drodze wszystkiego najlepszego. Znam ich.
          Bywałem tam wielokrotnie jeszcze w latach 80 i później, co tu dużo mówić "na
          handlu". Teraz mnóstwo Ukraińców przyjeżdża do nas. Sporo się osiedliło nawet w
          moim mieście (mieszkam w Starachowicach). Trochę się podorabiali, pokupowali
          mieszkania. Żyją wśród nas. Są tacy sami. Nie mają zapędów imperialnych jak
          Rosjanie. Tym się (między innymi) różnią od was, rusko-sowieckich mutantów..
          • Gość: xyz Re: Do tego ruska xyz, czy jak mu tam.. IP: *.Moscow.dial.rol.ru 26.09.04, 01:31
            Wspoloczuje, tez nie mialem latwego zycia.Jak ci to ulzy, zwij mnie marsianinem.
            • Gość: cezar Re: Do tego ruska xyz, czy jak mu tam.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.04, 01:38
              Mylisz się! Nie masz mi czego współczuć! Różnica między nami jest również taka
              (oprócz wielu innych), że mnie było i jest od dawna dobrze, a ty siedzisz po
              uszy w gównie i tam zostaniesz. Przy czym ja tobie wcale nie współczuję-masz za
              swoje
              (czy nie swoje). Po prostu cię nie lubię i już.
              • Gość: xyz Re: Do tego ruska xyz, czy jak mu tam.. IP: *.Moscow.dial.rol.ru 26.09.04, 01:43
                Alez, spedziles mi sen....
                • Gość: cezar Re: Do tego ruska xyz, czy jak mu tam.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.04, 01:47
                  I o to chodziło! Z komsomolskim pozdrowieniem - tak się u was mówi, co?
      • Gość: xyz Re: A jak bylo "na twardo".... IP: 212.46.253.* 26.09.04, 00:53
        No nie, strusi maja od stolecia w Askania Nowa, a teraz strusie farmy. sa nawet tu pod Moskwa.Wiec u strusich jaj sa dobre perspektywy.
    • Gość: pop Re: Jajko zadecyduje o wyniku wyborów na Ukrainie IP: *.7cities.net 26.09.04, 05:12
      A skad polska brukowa prasa wie, ze jajko zadecyduje?
    • Gość: MK ŁATWO OCIENIAĆ UKRAIŃCÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.04, 15:22
      TAKA JEST PRAWDA, ŻE POLACY UZNAJĄ NIEPODLEGŁOŚĆ KAŻDEGO KAWAŁKA ZIEMI
      ODERWANEGO OD ZSRR (DZIŚ SIĘ MÓWI ROSJI, ALE WSZYSTKO JEDNO...) ALE WIĘKSZOŚĆ
      LUDZI W WARSZAWIE CZY BRUKSELI WOLAŁA BY NIE WYSŁUCHIWAĆ O TYM KŁOPOTLIWYM
      PROBLEMIE. KWACHU SPOTKA SIĘ Z KUCZMĄ, TO MUSI SIĘ ŚCISKAĆ Z GANGSTERAMI, NIE
      SPOTKA SIĘ, TO DO KUCZMY PRZYJEDZIE INNY GANGSTER PUTIN I JESZCZE LEPIEJ.
      PRZYPOMNĘ TYM CO SIE ROZPISUJĄ O UKRAIŃSKIM NACJONALIŹMIE, M.IN. JEDNEMU
      ANGOLOWI. SAMUEL HUNTINGTON, IDOL POLSKICH UCZELNI POLITOLOGICZNYCH W 1989
      PRZEPOWIADAŁ ŻE ZARAZ WOLNA POLSKA NAPADNIE LITWE, TRZEBA BĘDZIE TAM
      INTERWENIOWAĆ, A TAK W OGÓLE, POLACY TO AZJATYCKIE BAMBUSY DLA KTÓRYCH PRL BYŁ
      INKUBATOREM DLA ICH INFANTYLNEGO KOLEKTYWIZMU I TO BANDA ROZMODLONYCH
      FASZYSTÓW. TO, ŻE SAM HUNTINGTON JEST BAMBUSEM ZACHODNIA OPINIA PUBLICZNA
      DOSTRZEGŁA NIEDAWNO PO TYM JAK OBSMAROWAŁ LATYNOAMERYKANÓW O INNE WARTOŚCI I CO
      TAM SOBIE JESZCZE TEN KSENOFOBICZNY WASP WYMYŚLIŁ... DAJMY SPOKÓJ UKRAINIE,
      STARAJMY IM SIE POMAGAĆ W BUDOWANIU DEMOKRACJI A JAK ZA 3OLAT BĘDZIE NASZYM
      BOGATYM I POTĘŻNIEJSZYM OD NAS SOJUSZNIKIEM, TO BĘDZIEMY WIEDZIELI PO CO SOBIE
      TYM 'NIEZRĘCZNYM'PROBLEMEM ZAWRACALIŚMY GŁOWĘ.
    • Gość: Gość& Re: Jajko zadecyduje o wyniku wyborów na Ukrainie IP: 62.181.170.* 28.09.04, 14:32
      Uwazam że w narodowym interesem Polski lezy aby Ukraina była demokratycznym i
      ekonomicznie stabilnym państwem. Dlatego też musimy wspierać opozycję
      ukraińska dążąca do obalenia autorytarnych rządów w ich kraju.Obecna elita
      panująca na Ukrainie jest w swoich poczynaniach nastawiona na ścisłą współprace
      z Rosją, która zawsze miała i ma aspiracje imperialne.Bez demokracji na
      Ukrainie nie ma mowy o rozpoczeciu rozmów z Unią Europejską, która i tak w
      niewielikim stopniu interesuje sie naszymi wschodnimi sąsiadami. Aby zmienić
      ten stan rzeczy odwładzy musi zostać odsunieta obecna nomenklatura, która jest
      zbyt prorosyjsaka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka