0szolomm-z-radia-maryja
15.05.16, 17:33
Dobrze ze chociaż bierze się pod uwagę głosowania publiczności ale obawiam sie że to za rok może być zakazane. Europejskie salony nie darzą sympatią Polski. To było widać dobitnie po g losowaniu jury z poszczególnych krajów> Ale az takiego rozminięcia sie elit z oczekiwaniami publiki to się nie spodziewałem. Brawa dla publiczności!No żeby w głosowaniu publiczności nasz reprezentant zajął trzecie miejsce a wg jury też trzecie tyle że od końca..brak słów. Tu widać ewidentnie że tu nie o muzykę a o politykę chodzi. Nie pierwszy to raz zresztą, te glosowania na sąsiadów pokazujące sympatie i antypatie polityczne.. Chała a to co ostatnimi laty się działo na Eurowizji.. ten dziad z brodą w damskiej kiecce.. Zastanawiam sie czy w ogóle Polska powinna brać udział w tej euroszmirze ulegającej coraz wyraźniej naciskom homolobby.. Wygrana Ukrainy to solidny prztyczek dla Putina, Cóz, wojna hybrydowa obejmuje też sferę kultury. To symboliczna wygrana Ukrainy i wielu przestanie wreszcie ja mylić z Rosją czy tzw Noworosją. A wracając do naszego reprezentanta.. gratuluję mu z całego serca. Dla mnie jest on prawdziwym zwycięzcą w zasadzie wygranymi jesteśmy my Polacy którzy w znacznej mierze zniwelowaliśmy ten jakże niesprawiedliwą ocenę eurojurorów. Ci eurojurorzy pokazali swoje prawdziwe polonofobiczne oblicze. Tak bardzo im nie pasuje nowa polska władza! Ale tak naprawdę to nie nas skrzywdzili tylko tego biednego Michała Szpaka, a kreując go na postępowca jeszcze większą krzywdę mu czynią.. no bo brodaty facet w damskiej kiecce im pasował a nasz Michał z czarnymi malowanymi paznokciami już nie? To tylko pokazuje jak oni wybiórczo i tendencyjne traktują swoje przekonania o tolerancji dla tzw odmienności. Jedyne pozytywne aspekty to zachowanie Polaków i w ogóle publiczności którzy docenili co jest pięknem w muzyce (M Szpak i jego piosenka) a co przereklamowaną tandetą (występ Rosjanina)