Dodaj do ulubionych

Po eurowizji 2016-euroelity cierpią na polonofobię

15.05.16, 17:33
Dobrze ze chociaż bierze się pod uwagę głosowania publiczności ale obawiam sie że to za rok może być zakazane. Europejskie salony nie darzą sympatią Polski. To było widać dobitnie po g losowaniu jury z poszczególnych krajów> Ale az takiego rozminięcia sie elit z oczekiwaniami publiki to się nie spodziewałem. Brawa dla publiczności!No żeby w głosowaniu publiczności nasz reprezentant zajął trzecie miejsce a wg jury też trzecie tyle że od końca..brak słów. Tu widać ewidentnie że tu nie o muzykę a o politykę chodzi. Nie pierwszy to raz zresztą, te glosowania na sąsiadów pokazujące sympatie i antypatie polityczne.. Chała a to co ostatnimi laty się działo na Eurowizji.. ten dziad z brodą w damskiej kiecce.. Zastanawiam sie czy w ogóle Polska powinna brać udział w tej euroszmirze ulegającej coraz wyraźniej naciskom homolobby.. Wygrana Ukrainy to solidny prztyczek dla Putina, Cóz, wojna hybrydowa obejmuje też sferę kultury. To symboliczna wygrana Ukrainy i wielu przestanie wreszcie ja mylić z Rosją czy tzw Noworosją. A wracając do naszego reprezentanta.. gratuluję mu z całego serca. Dla mnie jest on prawdziwym zwycięzcą w zasadzie wygranymi jesteśmy my Polacy którzy w znacznej mierze zniwelowaliśmy ten jakże niesprawiedliwą ocenę eurojurorów. Ci eurojurorzy pokazali swoje prawdziwe polonofobiczne oblicze. Tak bardzo im nie pasuje nowa polska władza! Ale tak naprawdę to nie nas skrzywdzili tylko tego biednego Michała Szpaka, a kreując go na postępowca jeszcze większą krzywdę mu czynią.. no bo brodaty facet w damskiej kiecce im pasował a nasz Michał z czarnymi malowanymi paznokciami już nie? To tylko pokazuje jak oni wybiórczo i tendencyjne traktują swoje przekonania o tolerancji dla tzw odmienności. Jedyne pozytywne aspekty to zachowanie Polaków i w ogóle publiczności którzy docenili co jest pięknem w muzyce (M Szpak i jego piosenka) a co przereklamowaną tandetą (występ Rosjanina)
Obserwuj wątek
    • monalisa2016 Re: Po eurowizji 2016-euroelity cierpią na polono 15.05.16, 17:41
      Krotko i węzłowato.
      Najśmieszniejsza jest ta punktacja:
      > z Polski 12 punktów dla Ukrainy
      > z Ukrainy 0 punktów dla Polski
      Na następny rok radzę Polakom skomponować jak i napisać piosenkę o Wołyniu, a Niemcom wysłać na ESC Syryjczyka, 100% wygrana. :-)

• 0szolomm-z-radia-maryja Re: Po eurowizji 2016-euroelity cierpią na polono 15.05.16, 17:55
        Co za niewdzięczność Ukraińców..a może głosy na naszego zostały wykasowane? nie zdziwiłbym się gdyby okazało by się to że to robota ruskich. Eurowizja to dziś dla Putina jedno z wielu pól bitewnych na froncie kulturowym
    • pijatyka Brednie dyżurnego przygłupa 15.05.16, 19:19

Jeśli 3. miejsce Rosji to przejaw "rusofobii", a 8. Polski - "polonofobii" - to co mają powiedzieć tacy Niemcy?... LOL
      • szwampuch58 Re: Brednie dyżurnego przygłupa 15.05.16, 19:28
        Niemcy z odwaga obronili ostatnie miejsce.....bez jakichkolwiek fobii
      • 0szolomm-z-radia-maryja Re: Brednie dyżurnego przygłupa 15.05.16, 20:09
        dla ruskich każde miejsce poza pierwszym to porażka
    • felusiak1 Re: Po eurowizji 2016-euroelity cierpią na polono 15.05.16, 19:34
      Cały koncert eurowizji był do wielkiej doopy. Tragiczne piosenki, tragiczni wykonawcy.
      A ten Szpak to semafor i do tego buczy.
      A tak na dobra sprawę odniosłem wrazenie, ze mezczyźni byli zanadto zfeminizowani. Wszyscy wrzeszczeli jakby to miało pokazywać, ze ma się głos nie od parady.
      Dajcie mi tu Sinatrę, Deana Martina, Ellę Fitzgerald i zabierzcie sobie te kopie Bieberów i Beyonce.
      • szwampuch58 Re: Po eurowizji 2016-euroelity cierpią na polono 15.05.16, 19:40
        Tja, o gustach sie nie dyskutuje
        To ze USA zazdrosci Europie tego koncertu od dawna nie jest zadna tajemnica,Australia wybrala inna droge i juz drugi rok jest reprezentowana w Europie,moze by amerykanskie mudrale przestali krytykowac i grzecznie poprosili o pozwolenie na udzial,odmowy na pewno nie bedzie.
        • 0szolomm-z-radia-maryja Re: Po eurowizji 2016-euroelity cierpią na polono 15.05.16, 20:10
          USA teraz to dno dna jesli chodzi o kulture
          • felusiak1 Dno dna 15.05.16, 20:40
            Tak jakby europka nie była dnem dna.....
            Żaden ze "spiewających" nie zrobiłby kariery w latach 70-tych kiedy nie było możliwości poprawienia głosu i włożenia go do muzyki.
          • kylax1 Buahahahahaahha. 16.05.16, 12:29
            Dno? Tylko dlaczego ta "wysoka" Europa żebra na kolanach u tego "dna" o pomoc i obronę przed RoSSją?
      • europitek Re: Po eurowizji 2016-euroelity cierpią na polono 15.05.16, 19:51
        Moim zdaniem masz sporo racji. Piosenki to w większości "cienizna", którą wykonawcy próbują trochę podciągnąć na lepszy poziom. Widać, że wykonawcy mają możliwości, ale utwory są zbyt słabe, żeby w sumie wyszło coś na dobrym poziomie. Trochę tez nadrabiano oprawą sceniczną.

Szpak to klasyczny przykład takiej sytuacji. Gdyby tym ludziom dać do wykonania lepsze kawałki, byłoby całkiem ciekawie. I niestety tak jest od lat wielu.
      • pijatyka Nie rozumiesz; to osobna, specyficzna dyscyplina 15.05.16, 20:03

A związek z muzyką ma trochę taki jak wrestling z klasycznymi zapasami ;)
        • boavista4 Re: Felusia nie lubie 15.05.16, 20:19
          ale w tym watku Felus ma racje. Caly konkurs byl straszny, prawie jak z New Jersey. jak takie podle Las Vegas , a nie Europa. Obejrzalem tylko male wycinki I mialem dosc
          • monalisa2016 Re: Felusia nie lubie 15.05.16, 23:09
            boavista4 napisał(a):

> ale w tym watku Felus ma racje. Caly konkurs byl straszny, prawie jak z New Jer
            > sey. jak takie podle Las Vegas , a nie Europa. Obejrzalem tylko male wycinki I
            > mialem dosc
            ----------------------------
            Kwestia smaku, dla mnie osobiście było za dużo komputerowego blinke, blinke to aż w oczy raziło.
            Oglądałam go na wielkiej telebimie na świeżym powietrzu (przy dzbanku z winem) z bardzo złą akustyką, tawerna otoczona hotelami, głos się odbijał był rezonans/echo.
            Na werdykt zareagowali Grecy bardzo nieprzychylnie byli bardzo zawiedzeni politycznym werdyktem, niektórzy wręcz krzyczeli z niezadowolenia.
            Ciekawa jestem ile w sumie będzie ta impreza kosztować europejskiego podatnika skoro przed ESC mówiło się że to jeden z najdroższych.
            Mam nadzieje że następny w Kijowie będą w całości Stany finansować a nie Europa.

Jak to źle pisze się z tabletu, wymaga niezmiernie dużo czasu.
      • felusiak1 Niech każdy z nich zaśpiewa to 15.05.16, 20:14

I żeby nie było plucia, piosenka jest francuska.
        • pijatyka Re: piosenka jest francuska 15.05.16, 22:14

Pewnie dlatego nazwano ją The Hungarian Suicide Song ;->

Cały film onegdaj o niej zrobili

• dicksmith Re: Niech każdy z nich zaśpiewa to 16.05.16, 01:52
          to nie francuska piosenka, to t.zw. "Hungarian Suicide Song", znany z wykonania Billie Holiday
    • uu1 Re: Po eurowizji 2016-euroelity cierpią na polono 15.05.16, 22:16
      Europejskie salony nie darzą sympatią Polski.
      Dla mnie jest on prawdziwym zwycięzcą w zasadzie wygranymi jesteśmy my Polacy którzy
      w znacznej mierze zniwelowaliśmy ten jakże niesprawiedliwą ocenę eurojurorów.
      Ci eurojurorzy pokazali swoje prawdziwe polonofobiczne oblicze.

Masz rację. Jak oni tak mogli - nam potomkom Sobieskiego, skrzydlatym obrońcom chrześcijaństwa, przedmurzu - nie przyznać pierwszego miejsca. Przecież nam się należy jak psu miska. Najpierw Lolek został papieżem, potem "Bolek" noblistą a Szpaka nie docenili. Łączę się z Tobą w słusznym oburzeniu na tę niesłychanie krzywdzącą sytuację. :- (
      ------------------
      • yurek11111 Ukraincy wygrali Eurowizje a.... 15.05.16, 22:53
        ...przegrywaja walke z korupcja i walke z kryzysem,a wolalbym zeby bylo odwrotnie ,a tak 'bida z nedza' przez kraj pedza,ale ze zwycieska piesnia Eurowizji na ustach....
    • dicksmith Re: Po eurowizji 2016-euroelity cierpią na polono 16.05.16, 01:47
      Szpak niestety był kiepski, piosenka nudna, czerwony surdut to za mało, ale zwróć uwagę że ostatnie miejsce w konkursie zajęła reprezentantka Niemiec.
    • czuk1 Euroelity nie cierpią na polonofobię. 16.05.16, 10:45

Wg mnie. Euroelity nie cierpią na polonofobię. Oceny komisji z poszczególnych państw były jednak częściowo polityczne. Liczyły się sympatie i antypatie wzajemne państw. Widać to było szczególnie , przy ocenach piosenek rosyjskiej i ukraińskiej. Oszołommie, jeśli widzisz "polonofobiczne oblicze eurojurorów" to zadaj sobie pytanie, skąd ono się tak raptownie wzięło ? Bo moją jedyną odpowiedzią było - negatywna ocena tzw. " dobrej zmiany", rządów autarkicznych w Polsce. Innego tłumaczenia nie widziałbym.
      Wg mnie. Teraz jest jeszcze za wcześnie by sytuacja polityczna w Polsce rzutowała na wynik oceny polskiej piosenki i jego wykonawcy. Może w 2017 r. mogłoby to wystąpić, jeśli PiS nie zmieni zamiaru zmiany stroju Polski, bez zmiany konstytucji.
      Na niską ocenę "naszej piosenki" faktycznie składa się nie wysoka merytoryczna wartość piosenki, na tle innych. A także nie najlepsza jakość jej wykonania (prezencja samego wykonawcy i wykonanie piosenki, choreografia). ..... piszę tak, zasugerowany opiniami kilku fachowców , z mojego otoczenia. I przy tej opinii bym został, traktując jako w miarę obiektywne opinie krajowych komisji.

A taki wpis - "Jedyne pozytywne aspekty to zachowanie Polaków i w ogóle publiczności którzy docenili co jest pięknem w muzyce (M Szpak i jego piosenka) a co przereklamowaną tandetą (występ Rosjanina) - to jedynie Twoje zdanie.
      Do tego mam taki komentarz. O 8-mym miejscu Szpaka zadecydowali Polacy na emigracji, kierując się patriotyzmem i solidarnością Polaków. Piękno piosenki Szpaka nie musiało być na pierwszym planie, przy podejmowaniu decyzji o wykonaniu SMS-ów.

• europitek Re: Euroelity nie cierpią na polonofobię. 16.05.16, 17:14
        czuk1 napisał:
        > O 8-mym miejscu Szpaka zadecydowali Polacy na emigracji,
        > kierując się patriotyzmem i solidarnością Polaków
        .

Dokładnie tak samo to widzę. Piosenkę Szpasio miał cienką i nawet najlepsze wykonanie by go nie ratowało. Zresztą ten problem dotyczy wszystkich z Dżamalą włącznie.
        Od lat widać pewien "eurowizyjny format", którego ja nie trawię. Sama oprawa sceniczna to za mało, żeby uznać utwór za coś wart.
        • czuk1 Re: Euroelity nie cierpią na polonofobię. 16.05.16, 18:55
          Unikałem dotychczas oceny piosenki rosyjskiej, by " rusolubni" nie sądzili mnie za "mowę nienawiści". Europitek wywołał jednak u mnie potrzebę takiej oceny, w której nie jestem odosobniony.

Uważam, że piosenkarz z Polski nie liczył się w konkursie (nie znalazł uznania krajowych fachowych komisji a na tę ocenę nie miały względy polityczne), na 8 miejsce polską piosenkę wywindowały głosy polskich emigrantów.
          Jurorzy stawiali bardziej na lepsze wykonanie piosenek przez reprezentantów Rosji, Australii, Ukrainy, co zresztą potwierdziło się przy głosowaniach. Rosyjska piosenka to wspólne dzieło różnych specjalistów . Głównie choreografów , programistów komputerowych, kompozytorów . Za oprawę (efekty wizualne, platformę , telebimy) rosyjskiemu spektaklowi należało by się na pewno pierwsze miejsce ale przecież to był konkurs piosenki . A sama piosenka rosyjska nie wyróżniała się specjalnie - wg mnie - na plus od innych prezentacji, zarówno pod względem wartości i atrakcyjności tekstu też melodyjności oraz jakości jej wykonania przez Siergieja Łazariewa.

ale opinie specjalistów i mediów są zróżnicowane, one też są upolitycznione i obiektywnej oceny nie ma . Tu przykład oceny, z Onetu : ..

„.....You Are the Only One” była zdaniem większości obserwatorów Eurowizji murowaną kandydatką do zwycięstwa - piosenka jest nie tylko odpowiednio przebojowa, dynamiczna i zapadająca w pamięć, ale ma też w sobie coś, co sprawia, że trudno o niej zapomnieć. Ogromne wrażenie robiła też platforma, na tle której Rosjanin się prezentował, i telebimy wyświetlające obrazki przedstawiające potęgę natury. To był prawdziwy spektakl...."

muzyka.onet.pl/pop/eurowizja-2016-wyniki-final-jamala-i-jej-1944-wygrywa/93zj7t
      • 0szolomm-z-radia-maryja Re: Euroelity nie cierpią na polonofobię. 17.05.16, 14:28
        Dopóki rządzili w Polsce pupile eurokratów to wszystko było cacY a teraz nagle Polska stała sie be. Dziecinada. Eurokraci są zupełnie niepoważni
        • czuk1 Potwierdza się opinia, że 17.05.16, 15:09
          ....wysokie, ósme miejsce w konkursie piosenka Polska zawdzięcza patriotycznemu wsparciu polskim emigrantom. Zestawienie państw z których widzowie głosowali pokazuje dużą korelację liczby punktów uzyskanych z poszczególnych państw z liczbą
          Polaków zamieszkujących / pracujących w państwach europejskich.
          Szczegóły:
          tvn24bis.pl/lifestyle,87/wynik-michala-szpaka-w-eurowizji-dzieki-polakom-w-wielkiej-brytanii,644401.html
    • marklen Re: Po eurowizji 2016-euroelity cierpią na polono 16.05.16, 10:52
      upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/4/42/Europa-mapa_polityczna.png/1190px-Europa-mapa_polityczna.png

Australia, Armenia i Izrael leżą w Europie :)
      Dlaczego nie zmienią nazwy ? I ten angielski, np. włoskie piosenki są o niebo lepsze !
      Lipa i nic więcej a teraz i polityczne pierdoły.
      • 0szolomm-z-radia-maryja Re: Po eurowizji 2016-euroelity cierpią na polono 16.05.16, 14:33
        Armenia leży na granicy Europy i Azji Kaukaz jest granicą ale faktycznie Australia to już totalne przegięcie
    • kylax1 Walnij się młotkiem w łeb. 16.05.16, 12:27
      Jury to nie masy ludzkie i miało inne zdanie. Tylko tyle. Wszędzie spiski, pod Twoim łóżkiem siedzi spisek i knuje jak pozbawić Cię dziewictwa (analnego).
      • 0szolomm-z-radia-maryja Re: Walnij się młotkiem w łeb. 16.05.16, 14:34
        znawcy od siedmiu boleści..
        • kylax1 Kacap. Ja wiem, że Tobie przeszkadza głównie fakt, 16.05.16, 15:17
          że wygrała Ukraina piosenką o prześladowaniach Tatarów na Krymie.
          • czuk1 Re: Kacap. Ja wiem, że Tobie przeszkadza głównie 16.05.16, 15:23
            Poza tym co napisał ci Oszołommie kylax1 , widzę że wywołujesz temat , dajesz bardzo nietrafione , stronnicze opinie..... to nie potrafisz odnieść sie merytorycznie do polemiki z Tobą.
            Szkoda odpowiadać na twoje wpisy, prezentować Ci inne poglądy w sprawie i przekonywać cię do prawdy. Z Tobą to taka polemika jak z o. Tadeuszem.
          • 0szolomm-z-radia-maryja Re: Kacap. Ja wiem, że Tobie przeszkadza głównie 17.05.16, 12:51
            za rok nasi powinni jechać na eurowizję z piesnia o masakrze na Wołyniu
    • gosc88 Czy ktos wie dlaczego w tym 17.05.16, 15:29
      europejskim konkursie byli reprezentanci z poza Europy ??

Zdaje sie, ze bylo tylko 2. Z Australii i Izraela.
      • szwampuch58 Re: Czy ktos wie dlaczego w tym 17.05.16, 16:22
        nudzisz ale niech ci bedzie:
        Australia na zasadzie wyjatku bo uwielbiaja ten konkurs od dawna,w wczesnych godzinach rannych oglada miliny miliony Australiczykow,w zeszlym roku z okazji jubileuszu festiwalu zaproszono grzecznie Australie w ramach podziekowania za ogladanie,mieli byc jednorazowo ale zostali
        Izrael byl juz w Eurowizji jak my produkowalismy jeszcze Sopot i Interwizje wiec nie rozumiem o co krzyk?
        • amg10 Re: Czy ktos wie dlaczego w tym 17.05.16, 16:27
          Jaki krzyk ? kto tu krzyczy ??

Nie kazdy wie tyle o tym konkursie co ty. Ja np. wiem nie wiele ..., ale zeby to bylo nudzenie ????
          Przesadziles.

• monalisa2016 Re: Czy ktos wie dlaczego w tym 17.05.16, 19:14
            Pod ogromna krytyka jak i presja zachodnich formowniczy przyznaje się Dania że "źle zagłosowała", że "nieprawidłowo przydzieliła" punkty. Mimo tego wynik nie będzie zmieniony gdyż w prawdzie przyznają same media że zwyciężczynią konkursu w tym wypadku była Australijka.
            Reszta mediów chce zamieść ten fakt pod dywan.

deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2016/05/17/esc-jurorin-gesteht-ich-habe-falsch-abgestimmt/
            escfanbase.de/2016/05/17/esc-2016-daenische-jurorin-hat-wertung-missverstanden/

Tłumaczą tym że dońskie jurorzy nie zrozumieli regulaminu punktacji. :-)
            BLAMAŻ!

• amg10 A ja sie ludzilem ze dunscy jurorzy 17.05.16, 19:45
              to ludzie z przyzwoitym I.Q.

A tu .... patrz !! Niespodzianka, niespodzianka.
              • uu1 Re: A ja sie ludzilem ze dunscy jurorzy 17.05.16, 20:02
                amg10 napisał:

> to ludzie z przyzwoitym I.Q.
                > A tu .... patrz !! Niespodzianka, niespodzianka.
                Jest taka teoria, że każdy człowiek, nawet ten z najwyższym IQ, jest przez 5 min. na dobę kompletnym idiotą. I jest to normalne. Problem rodzi się gdy te proporcje się odwracają.

---------------------
                • amg10 Re: A ja sie ludzilem ze dunscy jurorzy 17.05.16, 20:29
                  Widzisz, w kazej dobie jest 288 pieciominutowek. Szanse na to, ze dunczykom sie to przydarzylo akurat w czasie glosowania jest niewielkie (1/288) - jednak od 0.
                  • uu1 Re: A ja sie ludzilem ze dunscy jurorzy 17.05.16, 20:38
                    amg10 napisał:

> Widzisz, w kazej dobie jest 288 pieciominutowek. Szanse na to, ze dunczykom sie
                    > to przydarzylo akurat w czasie glosowania jest niewielkie (1/288) - jednak od 0.
                    Ja wprawdzie w cuda nie wierzę ale, że są, to pewne. :-)
                    ------------
                    • amg10 Re: A ja sie ludzilem ze dunscy jurorzy 17.05.16, 21:05
                      Wprawdzie w cuda nie wierzysz ale, że są, to pewne. :-)

Woooooow !!!!! to pewne??? Zdradzisz jak doszedles/doszlas do tego wniosku ??
                      • uu1 Re: A ja sie ludzilem ze dunscy jurorzy 17.05.16, 21:45
                        amg10 napisał:

> Wprawdzie w cuda nie wierzysz ale, że są, to pewne. :-)
                        > Woooooow !!!!! to pewne??? Zdradzisz jak doszedles/doszlas do tego wniosku ??
                        Dowiedziałem się od pewnego profesora atomistyki, który na biurku, na wszelki wypadek, trzymał podkowę. ;-)

---------------------
                        • amg10 Re: A ja sie ludzilem ze dunscy jurorzy 17.05.16, 21:54
                          Ok. Mnie podkowa na taaaaaakim biurku by nie przekonala o istnieniu cudow.
                          • uu1 Re: A ja sie ludzilem ze dunscy jurorzy 17.05.16, 22:00
                            amg10 napisał:

> Ok. Mnie podkowa na taaaaaakim biurku by nie przekonala o istnieniu cudow.
                            Chyba nie jesteś człowiekiem małej wiary? :-)

• szwampuch58 Re: Czy ktos wie dlaczego w tym 17.05.16, 20:03
              Ja wiem....za rok festiwal w Kijowie .......juz dzisiaj szarpia kudly z czerepa skad kase wytrzepac na te zachodnie dyrdymaly,podobno, w telewizji ukrainskiej
              • monalisa2016 Re: Czy ktos wie dlaczego w tym 17.05.16, 20:20
                Będzie gorzej jak Ukrainie odbiorą ESC za to ze już podskakuje i stawia warunki, a to na Krymie chcą go przeprowadzić, Rosjanom stawiają już agresywne warunki mimo ze na zachodzie Europy nie maja poparcia w rządowych kręgach. Teraz mają powód do odebrania Ukrainie ESC jak będzie dalej robić trudności. Forumowicze nie dadzą tej sprawie spokoju za zawłaszczenie sobie ESC, przez to 99,99% mediów woli ten temat zamieść pod dywan, ciekawe jak długo?
                Ciekawe czy Stany zgodzą się na to by ESC na Ukrainie w 100% finansować.

• monalisa2016 Re: Czy ktos wie dlaczego w tym 17.05.16, 21:08
                  Zle pisze mi się z tabletu, wiec krótko, dramat o ESC idzie dalej o tym pisze duński CPH-Post Online, to znaczy ta sprawa jest jeszcze nie zakończona, tak zrozumiałam z automatycznego tłumaczenia.
                  cphpost.dk/news/culture/hopeless-hilda-ensures-eurovision-drama-continues.html

A tu o podsuwaniu sobie punktów przez sąsiednie sobie kraje:
                  cphpost.dk/news/eurovision-no-contest-from-laughing-stock-to-top-of-the-pops.html
                  • szwampuch58 Re: Czy ktos wie dlaczego w tym 17.05.16, 21:14
                    Nie chce mi sie tego dokladnie czytac bo tak czy tak przyslowiowa" musztarda po herbacie"
                    Wszelakie spekulacje na temat zmiany werdyktu to "Bullschit "
                    • monalisa2016 Re: Czy ktos wie dlaczego w tym 17.05.16, 22:24
                      Pani Hilda z Danii wyznaje że zagłosowała dwa razy źle na półmetku i w finale, choćby chciało się teraz dochodzić prawdy i tak się jej już nie dojdzie.
      • 0szolomm-z-radia-maryja Re: Czy ktos wie dlaczego w tym 18.05.16, 09:43
        o dwóch za duzo albo niech zmienią nazwę festiwalu na ogólnoświatowy festiwal piosenki
    • dicksmith tak, polonofobia, Oszołomku 18.05.16, 00:48
      Niezależna Australia też bardzo nisko oceniła Szpaka, na trzecim miejscu od końca, o jedną pozycję niżej od zwycięskiej Tatarki. Izrael też nisko, choć rabinów ci u nas nie brakuje.

www.sbs.com.au/programs/eurovision
      Stanowczo za nisko oceniła Czeszkę, a za wysoko Cypr, ale zdaje się Cypryjczyków ci u nas więcej niż Czechów.
      • 0szolomm-z-radia-maryja Re: tak, polonofobia, Oszołomku 18.05.16, 09:44
        chodzi ci o jury czy o publiczność?
        • dicksmith Re: tak, polonofobia, Oszołomku 18.05.16, 10:18
          jury
          • 0szolomm-z-radia-maryja Re: tak, polonofobia, Oszołomku 18.05.16, 10:27
            o jury wolałbym się już nie wypowiadać..pokazali że znaja sie na muzyce jak slepy na kolorach
            • dicksmith Re: tak, polonofobia, Oszołomku 18.05.16, 10:35
              na Tatarce australijskie jury się poznało, a to już jest coś
              • 0szolomm-z-radia-maryja Re: tak, polonofobia, Oszołomku 18.05.16, 22:59
                Szkoda ze nie poznało sie na naszym szpaku
                • 0szolomm-z-radia-maryja Re: tak, polonofobia, Oszołomku 18.05.16, 23:00
                  Szpaku rzecz jasna
                  • monalisa2016 Re: tak, polonofobia, Oszołomku 18.05.16, 23:07
                    międzynarodowa petycja (protest) wystartowania z Erewan (Armenia) z powodu upolitycznienia Eurowizji.
                    Szwapsiu58 ugryź się w ucho. :-)
                    www.change.org/p/european-broadcasting-union-make-eurovision-song-contest-revise-the-results-of-the-song-contest-2016
                    • pijatyka "Spadać na drzewo, kacapy" 18.05.16, 23:48

(odpowiedź EBU w wolnym rłumaczeniu)

www.change.org/p/european-broadcasting-union-make-eurovision-song-contest-revise-the-results-of-the-song-contest-2016/responses/34736
    • szwampuch58 Re: Eurovision Song Contest:2018 11.05.18, 18:12
      znowu "uwalili "PiSlandie,hehehehe,ulanki nadwislaniskie zgrzytaja zebami
      PS:Moj "czarny kon" Holandia
      www.youtube.com/watch?v=BtPKKWgNR9g
      a kibicuje jutro Wegrom:
      www.youtube.com/watch?v=lR8x85ZFu44
      • yurek11111 Zwyciezyl kraj ze srodka Europy... 13.05.18, 02:09
        Po wygraniu ktoregos konkursu przez babochlopa , myslalem ze w Eurowizji nic mnie juz nie moze zaskoczyc , a tu znowu im sie udalo...
        Za prychanie , kwakanie i gdakanie zwyciezyl konkurs Eurowizji kraj z ...Bliskiego Wschodu...
        • jabbaryt Re: Zwyciezyl kraj ze srodka Europy... 13.05.18, 05:38
          I daltego myslę że ze wszystkich imprezy ogólnoeuropejskich, naprawde dobry poziom ma tylko liga mistrzów w piłce nożnej. Graja i wygrywaja tylko najlepsi. A co Eurowizji to na siłe promuje sie tam rózne zboczenia. a nie wierze że nagle cała Europa głosowała za tym brodatym capem z Austriichodzącym w sukience. Słyszał ktos o nim później. A jak ktoś chce posłuchac dobrej muzyki, to chyba najlepiej polecieć do USA, zwłaszcza do Nowego Orleanu. Tam poziom muzyczny bluesmenów grających na rogach ulic czy w knajpach mógłby zawstydzic laureatów Eurowizji. W sumie szkoda Eurowizji, miał to być konkurs pan-europejski zbliżający do siebie narody a jest jakimś ideologicznym projektem. Nawet nie wiedziałem że konkurs Eurowizji miał miejsce. Ostatni raz ogladałem toto jak wyrała taz brodata conchita i potem dałem spokój. Nie na lepsze sie tu nie zmieni.
          • yurek11111 Re: Zwyciezyl kraj ze srodka Europy... 13.05.18, 18:30
            Ja slyszalem o tym capie brodatym...
            Ma aidsa , nie zartuje , bo aids to nie temat do zartow...
        • szwampuch58 Re: Zwyciezyl kraj ze srodka Europy... 13.05.18, 21:18
          boli szmalcownika ta wygrana Zydowki....buhahahaha i bardzo dobrze za rok znowu bedzie bolalo
          • lont12 Re: Zwyciezyl kraj ze srodka Europy... 13.05.18, 22:58
            Jury postawiło na Murzyna z Austrii. Alternatywa poprawna politycznie. Natomiast przepadli Włosi (jeden z nich urodzony w Albanii), którzy zaśpiewali protest-song przeciw terroryzmowi. Terroryzm? Jaki terroryzm?
          • yurek11111 Re: Zwyciezyl kraj ze srodka Europy... 15.05.18, 06:41
            Guano , popatrz same szmalcowniki....

Po słowach Netty Barzilaj w internecie pojawiły się oskarżenia o nieprzestrzeganie przez nią zasady apolityczności, obowiązującej podczas konkursów Eurowizji. Wytykano też jej słowa o akceptacji różnorodności i różnic między ludźmi, przypominając o często brutalnej polityce Izraela wobec mieszkańców Palestyny. Pytano np. "Jak Eurowizja może świętować różnorodność i integrację, gdy Palestyńczycy giną od strzałów w głowę?". Jeśli oskarżenia o brak apolityczności okażą się zasadne, może dojść do dyskwalifikacji piosenkarki.

wiadomosci.onet.pl/swiat/kontrowersje-wokol-zwyciezczyni-eurowizji-mozliwa-dyskwalifikacja/flprh9b?utm_source=plista&utm_medium=synergy&utm_campaign=allonet_plista_n_desktop_wiadomomsci

• szwampuch58 Re: "Następnego roku w Jerozolimie!". 15.05.18, 10:08
              no i co tym debilom z Onetu wydaje sie kontrowersyjne w tym zdaniu,szmalcownik????....moze durnie nie znaja regulaminu?
    • kylax4 Chlip, chlip, znowu spisek przeciwko "chrystusowi 15.05.18, 20:35
      narodów" chlip, chlip...
    • zeitgeist2010 Przypadek zwyciestwa Izraela?????? 18.05.18, 16:43
      nie wiem, jak oni to robia ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka