Dodaj do ulubionych

Promocja Polski

02.11.16, 14:41
Mielismy i ciagle mamy tu na forum nicki promujace izraelskie, rosyjskie czy amerykanskie interesy. Czy Polacy promuja swoja kraj na zagranicznych forach?

Prof. Davies uwaza, ze trzeba wiecej wysilku wlozyc w to, by Polska stala sie lepiej znana za granica. Moge tylko temu przytaknac i argumenty Daviesa poprzec i moim doswiadczenie polskiego emigranta.

Stworzenie Polnische Welle, Poland Today czy Maisons de la Pologne jest potrzebne i posluzy ekonomicznym interesom naszego kraju rodzinnego.

PF
Obserwuj wątek
    • wasyl_szuja Re: Promocja Polski 02.11.16, 14:45
      Poland Today, komentujący sytuację w Europie środkowej i na świecie z polskiej perspektywy to niegłupi pomysł.
    • bywszy2 Re: Promocja Polski 02.11.16, 18:00
      jak narazie Polska promuje sie doskonale tym,co sie w Polsce dzieje.
      A z mediow wynika,ze dzieja sie rzeczy nieciekawe.
    • mara571 Bedzie telewizja V4 z inicjatywy PAD 02.11.16, 18:14
      Angielskojezyczna robiona przez dziennikarzy z krajow grupy wyszehradzkiej. Pobocha juz zaczely sie przygotowania do emisji.
      • polski_francuz Praca od podstaw 02.11.16, 21:15
        Kazdy sie moze ciut przylozyc. Emigranci glownie, bo rozumieja i swoj kraj i kraj w ktorym zyja. Latwe to nie jest. Ale jest warte wysilkow.

PF
    • lont12 Re: Promocja Polski 02.11.16, 21:32
      a to że prezydent Tusk promuje Polskę, to pikuś?
      • szwampuch58 Re: Promocja Polski i problemy 03.11.16, 10:06
        lont12 tzw prawdziwych patriotow oraz ulankow nadwislanskich to fenomen paradoksalny,choc uwielbiane jest bicie piany ten kto osiagnie w tym polskim piekielku sukces zostaje z zazdrosci prymitywow natychmiast zgnojony,chcesz przyklady:
        Donald Tusk....dziadek z Werhmachtu itd i tp
        Lech Walesa....Bolek z SB itd itp
        Andrzej Wajda.....resortowy rezyser itd itp
        Roman Polanski....pedofil itd itp
        Wislawa Szymborska...komunistka itd itp
        o wszystkich biznesmenach styropianu pokroju Kulczyka,Solorza,Krauzego...nie warto wspominac bo to zlodzieje tak czy tak
        • de_oakville Ja, dat klopt! 03.11.16, 17:39
          czyli po holendersku "Tak, zgadza sie!"

szwampuch58 napisał:

> lont12 tzw prawdziwych patriotow oraz ulankow nadwislanskich to fenomen parad
          > oksalny,choc uwielbiane jest bicie piany ten kto osiagnie w tym polskim piekiel
          > ku sukces zostaje z zazdrosci prymitywow natychmiast zgnojony,chcesz przyklady:
          >
          > Donald Tusk....dziadek z Werhmachtu itd i tp
          > Lech Walesa....Bolek z SB itd itp
          > Andrzej Wajda.....resortowy rezyser itd itp
          > Roman Polanski....pedofil itd itp
          > Wislawa Szymborska...komunistka itd itp
          > o wszystkich biznesmenach styropianu pokroju Kulczyka,Solorza,Krauzego...nie wa
          > rto wspominac bo to zlodzieje tak czy tak
          >

Wydaje sie, ze ze wszystkich narodow najmniej szacunku dla Polaka ma drugi Polak. Nie Niemiec, nie Anglik i nie Czech.
          No coz, wielu ludzi jest podlych i zawistnych, choc oczywiscie nie wszyscy Polacy tacy sa.
          Najpierw kogos (Walese) caluja niemal po rekach, a po latach utopili by go w lyzce wody. Ci ludzie latwiej uwierza w najgorsze cechy blizniego, niz w te dobre. Moze wielu "sadzi po sobie". Wystarczy im jakas pogloska albo stwierdzenie innego czlowieka wrogo nastawionego do danej osoby i juz "znaja prawde". Po prostu chca wierzyc w taka "prawde" jaka im odpowiada i jaka korzystnie tlumaczy ich wlasne niedole i potkniecia.
          • szwampuch58 Re: po holendersku czy po polsku... 03.11.16, 17:45
            ...de_oakville co za roznica Polak Polakowi wilkiem...i to nie tylko w prominentnych kregach,zwyczajnie na codzien gdy przyslowiowa "krowa sasiada zdycha "obok otwiera sie flaszke z uciechy
          • polski_francuz Re: Ja, dat klopt! 03.11.16, 20:04
            Wrogowie sie zmienili. Webbrygada poszla sobie. Teraz mamy do czynienia z wrogami wewnetrznymi. Wlasna nieudolnosc zamieniaja na nienawisc do innych Polakow. Zycie bez nienawisci jest dla nich niemozliwe.

Dla tego nienawistnika ja jestem "wieprzem wszechpolskim" inni sa "ulankami nadwislanskimi". Sa tacy, ktorzy nie moga zyc bez alkoholu. Ten forumowicz nie moze zyc bez codziennej dozy nienawisci do innych Polakow.

PF
            • wasyl_szuja Re: Ja, dat klopt! 03.11.16, 20:35
              A skąd wiara, że szambuch to Polak?
          • wasyl_szuja Re: Ja, dat klopt! 03.11.16, 20:34
            Dlatego trzeba gnoić takich szambuszków, wtedy litrów szamba wylewanych na Polskę ubędzie ;)
            • polski_francuz Re: Ja, dat klopt! 03.11.16, 21:14
              Nie mysle tak. Mysle, ze wojne wirtualna wygrywa sie spokojem i wywazeniem w opiniach. I sam pamietam, jak mnie webbrygada wyprowadzala z rownowagi.

I sie spokoju nauczylem.

pozdro

PF
              • lont12 a kto Polskę szkaluje w Australii?... 03.11.16, 21:58
                Jeśli nie serwis telewizyjny redagowany w Warszawie (przez emerytowanych redaktorów z peerelu i tym podobne bractwo) i nadawany przez australijską multikulturalną stację SBS. Polska jaką prezentują to wstyd i hańba. Żaden kraj tak się sam nie kompromituje jak ci Polacy gorszego sortu kompromitują Polskę w oczach Australijczyka.
                • de_oakville A kto w Kanadzie? 05.11.16, 00:07
                  W Kanadzie mielismy jeszcze kilka lat temu na multikulturowym kanale telewizje polska w soboty 2 razy dziennie o 11-ej i o 18-tej. Programu o 11-tej z zasady nie ogladalem, bo to
                  byla (i jest nadal) telewizja TRWAM, ktora krytykowala (mowiac eufemistycznie) Tuska i Komorowskiego jeszcze w czasach, kiedy piastowali oni swoje stanowiska w Polsce. A wiec w Kanadzie polska telewizja antyrzadowa (dla tych, ktorzy sympatyzowali z poprzednim polskim rzadem po prostu antypolska). Program o 18-tej byl bardziej wywazony i obiektywny. Nie wiem dlaczego od kilku lat go juz nie ma (moze jest na jakims innym kanale, nie mam pojecia).
                  Programow w innych jezykach - ukrainskim, rosyjskim, portugalsim, chinskim i innych - zatrzesienie. Z polskim bylo dosyc skromnie a teraz jest jeszcze skromniej. I niezbyt ciekawie.
                  • polski_francuz Re: A kto w Kanadzie? 05.11.16, 10:28
                    Obawiam sie, ze Twoim zwyczajem, dotkneles sedna sprawy. Zwolennicy obecnej partii u rzadu maja swoja wizje Polski i wszytkich tych, ktorzy jej nie dziela, zwalczaja. Informacja uzyteczna powinna byc bardziej obiektywna i szukac glebiej by zrozumiec to co sie dzieje.

Wprowadzenie ofiary katastrofy samolotowej na Wawel, wychodzenie z sali sejmowej jak sie oddaje hold wielkiemu polskiemu rezyserowi, ofiarowanie 4000 zl matkom, ktore donosza dziecko z gwaltu,... latwo sie w uzyteczna informacje o Polakach nie da zamienic. Okreslibym to jako chwilowe szalenstwo. Ktore sie pojawia i wsrod innych: w Anglii, ktora z nienawisci do Polakow wystepuje w EU, W Stanach w ktorych kandydat na prezia chwali sie kogo chwycil miedzy nogami, we Francji, w ktorej kandydatka na prezie chce upanstwowic wzorem Lenina przemysl.

Chwile szalenstwo moge sie zdarzyc kazdemu. Oby tylko, zbyt dlugo nie trwaly.

PF
                    • de_oakville Obys mial racje 05.11.16, 13:44
                      polski_francuz napisał:

> Chwile szalenstwo moge sie zdarzyc kazdemu. Oby tylko, zbyt dlugo nie trwaly.

Wielu ludzi ma nadzieje, ze to wszytko nie potrwa dlugo. Oby sie tylko nie pomylili tak jak z Powstaniem Warszawskim, ktore tez mialo trwac bardzo krotko i nie przyniesc zbyt wielkich strat. Takiej Polski jak obecnie to ja jak zyje jeszcze nie znalem. Uderzanie w nacjonalistyczne nuty zawsze budzilo we mnie odraze, bez wzgledu na to czy chodzilo o nacjonalizm niemiecki, rosyjski czy polski. Lubilem I podziwialem Polske europejska, Polske Walesy, Mazowieckiego, Gieremka, Tuska. Kwasniewskiego i Komorowskiego. Zastanawia mnie tylko, czy to co sie obecnie dzieje jest wyrazem "slepoty" i braku obycia swiatowego "nowych elit", czy jest to
                      przejaw "slowianofilstwa" ze wszystkimi tego konsekwencjami, o ktorych pisac nie trzeba.
                      Brytyjski bohater narodowy "Lawrence of Arabia" chodzil w arabskich szatach i
                      mowil dobrze po arabsku. Buntowal Arabow przeciw Turkom podczas I-WS. Ale Arabem
                      nie byl i nie dzialal dla dobra Arabow tylko dla dobra Korony Brytyjskiej. Nie byloby w Polsce "dobrej zmiany" gdyby jednak duza czesc spoleczenstwa jej nie popierala. Polska to nie tylko Wroclaw czy Gdansk, ale rowniez Końskowola, Kobyłka, czy Krasnogliny (nazwy przypadkowe z mapy RP, przepraszam jesli zle trafilem). KK rowniez ma w tym swoj duzy udzial. Wyglada na to, ze gotow jest poprzec kazdego, kto glosi hasla popierajace 10 przykazan, nawet jesli ten popierajacy czyni to tylko instrumentalnie i dla osiagniecia wlasnych celow. Jednak ludzie swiatli chca byc wolni i uznawac takie hamulce moralne, ktore dyktuje im ich wlasne sumienie, a nie zakladane na sile "kajdany". W kosciele protestanckim pastor jest przewodnikiem i doradca duchowym, a nie "policjantem" i "dowodca" we wszystkich dziedzinach zycia. Jest raczej "profesorem" od Ewangelii, tlumaczacym wiernym jak stosowac
                      nauki Chrystusa w zyciu codziennym i ze to sie oplaca i jest najlepsza droga zyciowa ze wszystkich mozliwych. Mam wielki sentyment do nastrojowych i bogatych w zlocenia kosciolow katolickich w Polsce, jednak "slowa Bozego" uwielbialem bardziej sluchac w tzw. "Gminie Ewangelickiej", kiedy mialem ku temu okazje (w Niemczech). KK byl pewnie oburzony "zepsuciem moralnym", ktore kojarzylo mu z poprzednia ekipa. Byc moze mial w tym pewne racje. Wolnosc musi isc zawsze w parze z poczuciem odpowiedzialnosci,
                      a nie z calkowitym "wyuzdaniem" tak jak to sie czesto zdarza wsrod wielu ludow slowianskich (i innych).

"Denn die einen sind im Dunkeln
                      Und die andern sind im Licht.
                      Und man siehet die im Lichte
                      Die im Dunkeln sieht man nicht."

(Bertold Brecht)

• polski_francuz Pozytywizm 05.11.16, 15:09
                        Wielu przywodcow, wsrod nich nasz szefuncio, ma ciag na bramke. Chec aby, jak tylko mozna, dorwac sie do steru. I duzo za te dorwanie sie daje. Rozdaje forse z budzetu, obiecuje kosciolowi gruszki na wierzbie, pozwala wierzyc w te wielkosc Polski, na ktora trzeba bedzie jeszcze ciezko pracowac. I liczyc na szczescie, polska pracowitosc i na niska cene ropy.

Trzeba po drugiej strony wagi postawic kogos rownie umotywowanego ale o wiele bardziej zrownowazonego i o wiele lepiej znajacego swiat. Nielatwo jest kogos takiego znalezc, gdyz dzisiejsi zdolni i inteligentni szukaja sobie innych pol do walki niz polityka.

A zanim nie znajdziemy naszego Churchilla, Polska bedzie szalec. Na szczescie, jestesmy zdolnym Narodem, i pewnie kiedys i jakos, kto wariatunciom ster odbierze.

PF
                        • wojciech.2349 Re: Pozytywizm 05.11.16, 18:05
                          PF-ie,
                          potrafisz to jakoś wytłumaczyć?

1. Amerykańska Polonia postawiła na Prawo i Sprawiedliwość. Aż 75,4 proc. wszystkich głosujących w USA wybrało partię Jarosława Kaczyńskiego.
                          www.parlamentarny.pl/spoleczenstwo/wybory-2015-wyniki-polonia-w-usa-wybrala-pis,1596.html

2. W największym skupisku Polonii Chicago Andrzej Duda zdystansował rywali, zdobywając prawie 80 proc. głosów. Na drugim miejscu uplasował się tam Paweł Kukiz z ośmioprocentowym poparciem, a dopiero za nim był Bronisław Komorowski (7proc.).
                          wiadomosci.onet.pl/kraj/wybory-prezydenckie-2015-duda-wygral-w-usa/0fnbrf
                          • polski_francuz Re: Pozytywizm 05.11.16, 18:13
                            A jak z inwestycjami? I jak z budzetem? To sa wazne sprawy...

PF
                            • wojciech.2349 Re: Pozytywizm 05.11.16, 18:25
                              Jeśli napiszę, że z inwestycjami jest OK, to usłyszę argument:
                              to dzięki PO. Trzeba troszkę poczekać by mieć jakąś obiektywną miarę.

Staram się być racjonalnym.

PS. Mam gotowy argument gdy zaczną się dyskusje o braku poparcia
                              przez Kaczyńskiego Tuska w wyborach w Brukseli.
                            • felusiak1 Ważne ale nie wszedzie 05.11.16, 21:21
                              Polski francuz napisał: A jak z inwestycjami? I jak z budzetem? To sa wazne sprawy...

pf nie lubi PiSu i zauważa, że budżet to wazna sprawa. Jednocześnie mówi mi, ze Clinton jest lepsza od Trumpa. To cielawe, że na moim podwórku budzet nie ma znaczenia i Clinton, która bedzie kontynuować politykę Obamy jest dobra chociaż budzet ma ogromny deficyt. Trump, który chce zrównowazyć budżet jest dla mnie zły według pf-a. Zastanawiam sie dlaczego coś może być dobre i niedobre jednocześnie.
                              • lont12 Re: Ważne ale nie wszedzie 05.11.16, 21:35
                                PF wykazuje typowe skrzywienie belferskie, t.j. opieranie się na t.zw. podręczniku, zamiast na samodzielnym myśleniu.
                                • polski_francuz Re: Ważne ale nie wszedzie 05.11.16, 22:19
                                  Belfer poszedl do kina obejrzec swojego bohatera Jacka Reachera i dlatego odpowiada pozniej.

@Wojciech: poczekajmy i ja tak mysle. Ekonomia jest jak kobiety: nieprzewidywalna.

@Felusiak: mate od kiedy to Ty wierzysz w obietnice wyborcze? Wybieracie w jednej turze i "personalities" sa najwazniejsze. Wybor, takze i moje, jest negatywny a nie pozytywny. I raz jeszcze to Wy Amerykanie glosujecie nie ja.

@lont: pracowalem w przemysle i znam tzw. zycie. No worries mate.

PF
                          • de_oakville Re: Pozytywizm 05.11.16, 21:08
                            wojciech.2349 napisał(a):

> PF-ie,
                            > potrafisz to jakoś wytłumaczyć?
                            >
                            > 1. Amerykańska Polonia postawiła na Prawo i Sprawiedliwość. Aż 75,4 proc. wszys
                            > tkich głosujących w USA wybrało partię Jarosława Kaczyńskiego.

To wszystko jest bardzo ciekawe jak mysla Polacy po tej (zachodniej) stronie "wielkiego stawu". I w USA i w Kanadzie. Jestem rowniez niezmiernie ciekawy jakie poglady maja obecnie niektore osoby z Polonii kanadyjskiej, ktore znalem kiedys w przeszlosci, powiedzmy 20 lat temu, i prowadzilem z nimi wtedy ciekawe rozmowy na temat Polski i swiata.
                            Nigdy sie pewnie tego nie dowiem, gdyz nie mam w zwyczaju "ekshumowania" dawnych znajomosci, ktore umarly kiedys "smiercia naturalna". Jestesmy kims zupelnie innym niz wtedy, tylko ulice i parki wygladaja tak samo. Ale wydaje mi sie, ze moglbym byc zaskoczony pogladami niektorych z nich. Czesto bowiem ludzie mysla zupelnie inaczej niz nam sie wydaje i ta osoba, ktora "na pewniaka" klasyfikujemy po tej czy po tamtej stronie barykady okazuje sie miec zupelnie przeciwne poglady. Staram sie jednak oddzielic poglady innych ludzi od generalnej oceny tych osob. Jezeli ktos jest za PiSem to wcale nie oznacza, ze bede go traktowal jako osobistego wroga (co sie czesto w polskiej kulturze politycznej zdarza). Wiem, ze dzis nawet rodziny w Polsce sa podzielone. Ale fakt, ze ktos jest czyims krewnym lub dobrym znajomym jest wazniejsze od jego pogladow. Poglady ludzi sie zmieniaja, inne istotne cechy pozostaja przeciez nienaruszone.
                            • polski_francuz Vive la démocratie 05.11.16, 22:31
                              "Ale fakt, ze ktos jest czyims krewnym lub dobrym znajomym jest wazniejsze od jego pogladow. Poglady ludzi sie zmieniaja, inne istotne cechy pozostaja przeciez nienaruszone."

Otoz, to. Ja lubie i szanuje Wojciecha za jego cechy charakteru a nie za jego wybory polityczne. Mam polskiego przyjaciela, ktoremu ufam, chociaz i jego polityczne wybory nie sa moimi.

Ale kazdy mysle co chce i tak juz jest w demokracji.

PF
                        • karbat Re: Pozytywizm 05.11.16, 18:07
                          polski_francuz napisał:

> Wprowadzenie ofiary katastrofy samolotowej na Wawel, wychodzenie z sali sejmowe
                          > j jak sie oddaje hold wielkiemu polskiemu rezyserowi, ofiarowanie 4000 zl matko
                          > m, ktore donosza dziecko z gwaltu,... latwo sie w uzyteczna informacje o Polaka
                          > ch nie da zamienic. Okreslibym to jako chwilowe szalenstwo.

no i widzisz ... polski francuzie .
                          zajmij sie polskimi sprwami , bagienkiem w kraju jest moc , sporo d roboty .

i nie szczuj , podniecaj sie niezdrowo ruskimi , chinami , eskimosami,
                          sami sobie dadza rady bez twoich fobi .

zawsze powtarzam, najwieksza przyczyna zla w kraju sa krajanie i Nikt inny,
                          a straszenie innymi swiadczy o tym, ze ignoruje sie zagrozenia wewnetrzene
                          wlasne , wspoobywateli .

gdyz nikt tak skutecznie w doope nie harata jak brat brata , przynajmniej w Polsce .
                          p macorowicze i ten caly park zoologiczny . regularnie miesiaczkujacy .

• xystos Re: a kto Polskę szkaluje w Australii?... 05.11.16, 04:16
      "nieciekawie rysuje sie przyszlosc mojej ojczyzny,ciule nabieraja mocy z dnia na dzien"

..aa który kraj jest twoją Ojczyzną ?
    • felusiak1 wyrzucanie pieniędzy w błoto 05.11.16, 04:41
      poski francuz napisał: Stworzenie Polnische Welle Poland Today czy Maisons de la Pologne jest potrzebne i posluzy ekonomicznym interesom naszego kraju rodzinnego.

To byłoby wyrzucanie pieniedzy w błoto.
      • polski_francuz Re: wyrzucanie pieniędzy w błoto 05.11.16, 10:18
        Felusiak, Amerykancu jeden, wbijze se wreszcie do glowy ze nie tylko o forse w zyciu chodzi!

Pozdro

PF
        • felusiak1 Re: wyrzucanie pieniędzy w błoto 05.11.16, 17:36
          chodzi o to, ze to nie przyniesie zadnego efektu (jak Radio Tirana) a bedzie kosztowało polskiego podatnika. W tym przypadku chodzi o pieniadze. Celem ja napisałeś byłoby ekonomicznego interesu naszego kraju. a czy to przypadkiem nie o pieniadze chodzi?
          • polski_francuz Popatrzmy ekonomicznie 05.11.16, 17:48
            Nacjonalistyczna i awanturnicza Polska B, ktora sie teraz dorwala do wladzy odstrasza inwestorow. Kto zainwestuje forse w podatki idace na dzieci z gwaltow? Kto zainwestuje w panstwo gdzie wladze dusz ma grubawy prorok z Torunia. Kto zainwestuje w panstwo balaganu, w ktorym prezydent laduje na malym lotnisku we mgle i ginie z setka polskich elit?

Nikt. Nikt kto ma pieniadze nie zainwestuje w taka awanturniczosc.

A zatem potrzebne jest spokojne tlumaczenie, ze nie tylko awanturnicy sa w Polsce. Sa tez normalni, analizujacy spokojnie i nie opetani checia zniszczenia wszystkiego czego dotkna.

Zatem propaganda normalnosci jest potrzebna.

PF
            • felusiak1 Re: Popatrzmy ekonomicznie 05.11.16, 18:41
              Znowu przesadzasz. PiS działa na ciebie jak czerona płachta na byka i wygłaszasz polityczne tyrady.
              Przeczytaj jeszcze raz coś napisał i wstydź się.
              Wbrew twoim odczuciom Polska dla inwestora jest bardzo stabilna. Nie ma potrzeby tworzenia propagandowej tuby.
            • lont12 Re: Popatrzmy ekonomicznie 05.11.16, 21:57
              To co wymieniasz nie ma najmniejszego wpływu na decyzję inwestorów. Inwestor chętnie inwestuje gdy mu się to opłaca przy minimalnym ryzyku, a katolicka Polska jest krajem małego ryzyka dla inwestora zagranicznego, bo jest to kraj ludzi posłusznych, słuchających się nieważne kogo, Radia Maryja, Rydzyka, Kaczora, Maciory. Kraj jest stabilny, bo pomimo czynionych wysiłków nie udaje się tam wywołać lewackich zamieszek. Takich właśnie pracowników potrzebuje wielki biznes, a na mankamenty obyczajowe przymknie oko.
              • polski_francuz Re: Popatrzmy ekonomicznie 05.11.16, 22:24
                OK, macie racje. Wstydze sie i licze na inwestorow w spolegliwej Polsce.

Pozdro

PF
    • karbat Re: Promocja Polski 05.11.16, 10:32
      polski_francuz napisał:
      > Mielismy i ciagle mamy tu na forum nicki promujace izraelskie, rosyjskie czy am
      > erykanskie interesy. Czy Polacy promuja swoja kraj na zagranicznych forach?

promuj Polske , kto ci zabrania ... chyba , ze nie jestes Polskiem ...

>Davies uwaza, ze trzeba wiecej wysilku wlozyc w to, by Polska stala sie lepiej znana za >granica. Moge tylko temu przytaknac i argumenty Daviesa poprzec i moim doswiadczenie >polskiego emigranta.

prof . Davies stwierdza , ze Polska jest raczej slabiutko znana za granica ...
      czyli stwierdza to, co wie kazdy rozgarniety szostoklasista szkoly podstawowej

zdaniem profesora i polskiego francuza , polska propaganda jest to w stanie zmienic

> Stworzenie Polnische Welle, Poland Today czy Maisons de la Pologne jest
      >potrzebne i posluzy ekonomicznym interesom naszego kraju rodzinnego.

popularyzacja ... pyszne polskie japka, polskie bociany, miesiecznice PIS, nienawisc
      Polakow do innych krajow, ludzi , patrjotyczne kibolstwo .. ?

pomijam, ze ten kto chce w Polsce inwestowac ,
      wie ze sila robocza w Polsce jest relatywnie tania itd itp

Kazdy inwestor, ktory szuka kraju do zainwestiowania swoich pieniedzy, wie Doskonale,
      gdzie mu sie to oplaca, a gdzie nie. dokladnie Rozpatruje, analizuje przez rok, dluzej ...
      zalety, wady wielu krajow, w ktorych chcialby ew. zainwestowac .

Dlaczego sugeruje sie, ze ci ludzie, firmy , to idioci .... , a medialna
      propaganda - promocja Polski mialaby miec jakis istotny wplyw na decyzje inwestorow ....

• szwampuch58 Re: Promocja Polski 05.11.16, 11:25
      wyborcza.pl/7,75399,20934738,niemcy-chca-odeslac-do-polski-tysiace-osob-ubiegajacych-sie.html#BoxGWImg
      hmmmm,to wredne Helmuty i to przed swietem narodowcow
    • karbat Re: Promocja Polski 05.11.16, 11:54
      wyborcza.pl/7,75399,20934738,niemcy-chca-odeslac-do-polski-tysiace-osob-ubiegajacych-sie.html#BoxGWImg
      Niemcy chca wysylac z powrotem do Polski, tych, co mesko, bohatersko
      walczyli z sama Rosja, za ... nasza i wasza wolnosc .

Niemiec nie chce ... tych bohaterow ...

no to, oni teraz z pewnoscia przydadza sie Polsce, oni maja przeciez duze, kolosalne doswiadczenie w walce z Rosja .

dla Polski krjuj bedacego w czolowce, kraju niejako frontowego walczacego
      z Rosja -Putinem bedzie to korzystny nabytek .
      a Maciorewicz powinien ich natychmiast zatrudniec .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka