Dodaj do ulubionych

Demokraci! Zablokować nominację Gorsucha!

01.02.17, 14:00
www.reuters.com/article/us-usa-court-trump-idUSKBN15F1OW
Republikanie przez prawie rok blokowali nominację Obamy do Sądu Najwyższego. Dlatego teraz demokraci muszą zrobić wszystko żeby ten fanatyk religijny, Gorsuch, nie został sędzią SCOTUS!
Obserwuj wątek
    • j-k nie da sie. 01.02.17, 14:12
      Demokraci sa w rozsypce i nic sie nie da zrobic.

PS: Nie bylem zwolennikiem ani Clinton ani Trumpa.

oboje sa siebie warci.
      • kylax1 Da się, jasiu, da się. 01.02.17, 14:17
        Można zastosować specjalną procedurę, w której do nominacji potrzeba 60 głosów na 100, a nie jak normalnie, zwykłą większość 50+.

Republikanie mają 52 senatorów, demokraci 46 i dwóch niezależnych. Czyli republikanie nie mają wymaganych 60 głosów. A bez poparcia Senatu, Gorsuch nie przejdzie.
        • felusiak1 Re: Da się, jasiu, da się. 02.02.17, 01:30
          kajlaks musisz sobie doczytać bo zabłądziłeś.
          Faktycznie wymagane jest 60 głosów ale to nie jest zapis konstytucyjny lecz wynikajacy z reguł Senatu a reguły mogą być zmienione przez republikanów w każdej chwili. Gorsuch zostanie sędzią jak dwa razy dwa jest cztery.
          Może też okazać się, że 60 głosów nie bedzie problemem. 10 demokratycznych senatorow ze stanów, które Trump wygrał wysoko staje do wyborów w 2018.
          • kylax1 To ciekawe, bo jakoś nie krytykowałeś blokowania 02.02.17, 12:57
            przez ponad rok nominacji sędziego przez Obamę, gdy republikanie robili wszystko, by to zablokować.
            • felusiak1 Re: To ciekawe, bo jakoś nie krytykowałeś blokowa 02.02.17, 13:35
              republikanie nie zrobili nic i to nic nierobienie zablokowało Garlanda i Bogu niech bedą dzieki.
              Mamy juz Sotomayor.
              Naprawdę musisz sobie doczytac.
              • kylax1 Zablokowali celowo, nie kłam felusiak. 02.02.17, 14:51
                No to demokraci też nic nie robią, tylko wyszli sobie z posiedzenia w sprawie DeVos.
                • felusiak1 Re: Zablokowali celowo, nie kłam felusiak. 02.02.17, 17:10
                  gdzie ja kłamię? Gdzie napisałem że nie było to celowe?
                  Jest jednak kolosalna rőżnica. Demokraci nie kontrolują Senatu i nie są w stanie niczego zablokować, chyba że przeciągną kilku republikanőw.
    • marklen Do USA wraca normalność 02.02.17, 12:44
      Może tam matka będzie nazwana mamą a tato tatem...Zwariowany świat zboczeńców z zaburzeniami swojej płciowosci zdominował całe życie moralne poprzez swoje działania loobystyczne. Czas na powrót do NORMALNOŚCI, bo niedługo być kobietą czy być mężczyzną byłoby obciachem. Lewactwo i libertanizm zdurnieli na całość, ale mając media i pieniądz potrafili całej ludzkości narzucić wariactwo co nazwali "rewolucją seksualną" ,niepomni że ona powstała wśród nadziobanych LSD hipisów i do dzisiaj zbiera śmiertelne żniwo pod postacią AIDS. Nie dziwi mnie fakt że nasza kultura upada i to w czasie tak krótkim.
      • kylax1 Przykro mi Adolfik, to se ne vrati. 02.02.17, 12:55
        Nawet sam Trump powiedział, że popiera równość małżeńską i adopcyjną osób LGBT, sam zresztą popierał także aborcję na żądanie, teraz "zmienił poglądy" tylko dlatego, żeby pozyskać głosy tępoty konserwatywnej.

Przygniatająca większość Amerykanów popiera równość małżeńską i adopcyjną osób LGBT, jak i wolny dostęp kobiet do aborcji na żądanie. I jakiś Gorsuch tego nie zmieni.
        • marklen Re: Przykro mi Adolfik, to se ne vrati. 02.02.17, 13:46
          Trump powiedział taktycznie, Gorsuch zmieni infantylne kobiety w prawdziwe matrony.
          • kylax1 O rany, szkoda gadać, mam do czynienia 02.02.17, 14:50
            z wyznawcą sekty toruńskiej...
      • engine8 Re: Do USA wraca normalność 02.02.17, 19:29
        No nie wiem czy wszedzie wroci do narmalnosci. W Kaliforni jest oficjalna propozycja aby zmienic prawo (propozycja podpisana przez 8 Demokratow oczywiscie) dodac 3 Gender (rodzaj) na oficjalnych dokumentch jak ID czy prawo jazdy.
        A wiec nie bedzie juz (M - male) rodzaj meski, i (female) ONA czy rodzj zenski ale chca dodac (non-binary) "ono" czyli rodzaj nijaki.
        I co ciekawsze juz nie bedzie trzeba ani opini lekarza ani nawet zgody sadu (chyba ze ktos zaprotestuje ale za to go posadza o dyskryminacje) .
        Sami bedziemy decydowac kim sie (dzis) czujemy.
        www.mercurynews.com/2017/01/26/california-could-soon-add-third-nonbinary-gender-marker-to-state-ids/
        • kylax1 Wasza, zasrana "normalność", to zwykły faszyzm. 02.02.17, 20:17
          Na szczęście USA przeżyje Trumpa. USA to nie Polska, albo Rosja.

Poza tym, Wy prawicowcy bredzicie o "wolności", "nie wtrącaniu się rządu w sprawy ludzi", a sami chcecie wtrącać się w życie innych ludzi zabraniając im określać swojej płci, czy z kim chcą się związać.

Prawicowcy to największe komuchy na ziemi.
          • xystos Re: Wasza, zasrana "normalność", to zwykły faszyz 03.02.17, 09:05
            niezgadzam.sie z toba,jestesmy
            swiadkami kolejnej transformacji
            cywilizacji naszej planety
    • wojciech.2349 Re: Demokraci! Zablokować nominację Gorsucha! 02.02.17, 15:58
      Wątpię by to jankeskim kodomitom udało się.
      Z tego co czytałem o Gorsuchu to sensowny człowiek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka