Dodaj do ulubionych

Zaufac Lechowi

02.08.18, 18:09
Kaczynski niezbyt mi sie podoba: zlosliwy, zadufany w sobie, sklocajacy innych, wykorzystujacy swoja pozycje do popierania rodziny...ale mam zaufanie do Lecha Walesy i do jego zdrowego rozsadku. A Walesa szuka pojednania z szefunciem. Pewnie zdal sobie sprawy z dobrej sytuacji ekonomicznej nasego kraju, braku bezrobocia i dal mu plusa.

Widze, ze i ja musze nad moimi negatywnymi emocjami popracowac.

PF
Obserwuj wątek
    • engine8 Re: Zaufac Lechowi 02.08.18, 18:14
      Hehehehe... LOL,, ROTFLMAO...
    • felusiak1 Podczas mego pobytu w Polsce 02.08.18, 18:48

przed dwoma laty, kolega architekt, antypisowiec powiedział coś interesujacego.
      Rzekł, ze kiedy pis rządził on zarabial znacznie wiecej. Wczoraj rozmawialiśmy i powiedzial, ze zarabia potęznie. Może coś w tym jest, ze pis jest zły politycznie ale zupelnie niezły gospodarczo.
      a może to jedynie zbieg okoliczności.
      • mara571 Re: Podczas mego pobytu w Polsce 03.08.18, 16:23
        Jestesmy w kraju. Upal taki jak w DE, ale konsekwentnie realizujemy program. Dzisiaj zwiedzilismy przedmiescia i sasiednie miasto w drodze do firmy od bram.
        Wszedzie albo nowe domy, osiedla szeregowcow, nastepne w budowie. Przed chwila rozmawialam z sasiadka. Corka i ziec, ekonomistka i programista, 27 i 28, zdazyli kupic dzialke przed rokiem, teraz trzeba zaplacic 30% wiecej. Z budowa bedzie trudno: brak ludzi i materialow (kolejka po bloczki).
        Jest optymizm w narodzie. A twoj znajomy zarabia.
        • polski_francuz Re: Podczas mego pobytu w Polsce 03.08.18, 23:24
          No coz, dolacze ciut krytyki. Infrastruktura nie nadaza. U kolegi, u ktorego bylem 10 lat temu bralem prysznic kiedy chcialem. W tym roku wody malo i tylko w pewnych godzinach. Ciagle troche polnische Wirtschaft...

PF
          • felusiak1 Re: Podczas mego pobytu w Polsce 04.08.18, 08:46
            bullshit. w czasie suszy brakuje wody i infrastruktura nie ma nic do rzeczy.
            wiem, napiszesz, że można zapory budować itd ale to kwestia koszu-efektu. trudno żeby budować zapory bo raz na 50 lat zdarza się susza. ponadto w Polsce ludności nie przybywa tak jak na przyklad w USA. Tu infrastruktura to inna para kaloszy.
            Moja wieś kiedy zamieszkalem w 2008 liczyła 8 tysięcy ludzi, dziś jest prawie 20 tysiecy.
            • polski_francuz Re: Podczas mego pobytu w Polsce 04.08.18, 09:13
              Monsieur, je sais tout...bylem w kwietniu i suszylo mnie po dluzszych przemowach tylko. Pisze o tym bo jak sie mnozy osiedla to trzeba pomyslec o wodzie i o kanalizacji. Osiedla to prywatni deweloperzy a infrastruktura to miasto. I pewnie miejscy urzednicy daja sie korumpowac z pozwoleniami na budowe nawet gdy wiadomo, ze wody nie starczy.

PF
              • engine8 Re: Podczas mego pobytu w Polsce 04.08.18, 17:40
                "Monsieur, je sais tout...bylem w kwietniu i suszylo mnie po dluzszych przemowach tylko."

Moze to dlatego ze przemowy byly za dlugie? LOL

A jesli chodzi o budowanie osiedli i infrastruktry to masz racje. U nas wlasnie miasto nie zaakceptowalo budowy malego osiedla - ok 200 mieszkan, poniewaz mieszkancy sie sprzeciwiali ze zwiekszy sie ruch a najgorsze to to ze zwiekszy sie ilolsc dzieci w pobliskiej szkole
              • felusiak1 Re: Podczas mego pobytu w Polsce 04.08.18, 18:18
                Nice try... ale wytłumacz mi w jaki sposób zużycie wody może wzrosnąć kiedy małzeństwo z dzieckiem mieszkajace u teściów przeprowadza się do własnego mieszkania?
                • polski_francuz Re: Podczas mego pobytu w Polsce 04.08.18, 21:30
                  Woda jest pobierana ze zrodel. We Wroclawiu chyba z Olawy i jest pompowana do wiezy cisnien. Pompy pompuja z wydatkiem QP [m^3/h]. Z drugiej strony uzytkownicy uzywaja wody z wydatkiem QU. Jesli QU>QP to wody zabraknie.

Tworzenie nowych domow i nowych uzytkownikow tej wody zwieksza QU. Co do Twego przykladu: talerze po jedzeniu byly myte przez tesciow i malzenstwo z dzieckiem po jedzeniu raz. Po separacji talerzy sa myte dwa razy: przez tesciow i przez malzenstwo z dzieckiem.

PF
                  • lont12 Re: Podczas mego pobytu w Polsce 04.08.18, 23:55
                    Należy używać talerzy i sztućców plastikowych jednorazowego użytku, co przy okazji stworzy nowe miejsca pracy dla śmieciarzy.
    • engine8 Re: Zaufac Lechowi 02.08.18, 19:25
      No z tym bylbym ostrozny poniewaz zawsze sa sektory ktore lepiej prosperuja w zaleznosci od polityki gospodarczje czy finansowej... i wcale ot nioe znaczy ze jak jeden gosc zarabi an polityce PiS to znaczy ze PiS jest genralnie dobrym gospodarzem - achkolwiek nie neguje ze tak jest...
      Ale z Lechem Walesa to mnie kolega PF rozbawil..
      Lech byl figurka - dobra na pare lat kiedy wszyscy byli zaskoczeni zmianami politycznym do tego stopnia ze nie wiedzieli co robic i kto to ma robic a wiec postawili figurke popularna i na tyle niekumata zeby nic zlego celowo nie mogl zrobic...

Lech Walesa kojarzy mi sie troche z naszym rodakiem Stevem Wozniakiem z Apple ktorego ciagle pytaja o ocene sytuacji Apple a nawet calej branzy technologii....
      A Steve byl jedynie dobrym inzynierem - z postawienim akcentu na BYL.
      Apple bez Woaznika by nie bylo ale i by go nie bylo jak on by decedowal o kierunkach.
      • polski_francuz Re: Zaufac Lechowi 02.08.18, 19:47
        Figurka? Niech bedzie. Ale z instynktem sie dolaczania do strony, ktora zwycieza.

PF
        • engine8 Re: Zaufac Lechowi 02.08.18, 21:14
          Wliczajac strony przed rokiem '80? :)
          • polski_francuz Re: Zaufac Lechowi 02.08.18, 21:27
            Kazdy ma swoja godzine ale nie kazdy wie kiedy ona wybija. On wiedzial.

PF
            • kacza_aberracja Albo jeszcze inaczej 02.08.18, 21:43
              polski_francuz napisał:
              > Kazdy ma swoja godzine ale nie kazdy wie kiedy ona wybija. On wiedzial.

Kazdy ma swij punkt widzenia, ale nie kazdy z niego cos widzi.
              • polski_francuz Re: Albo jeszcze inaczej 03.08.18, 14:00
                "Kazdy ma swij..."

Ale nie kazdy ma swira...

PF
                • kacza_aberracja To jeszcze i swira masz? 03.08.18, 15:04
                  Chyba jednak... Nie rozpoznales bledu uderzenia w klawiature? Oczywiscie nieco kumaci zorientowaliby sie od razu i odczytaliby jako swoj.
                  "i" jest bezposrednim sasiadem "o" na klawiaturze. Poza tym jedyny sens narzuca ewidentna poprawke, bez rozwodzenia sie na ten temat.
                  Twoj post potwierdza tylko to co napisalem - niewiele widzisz ze swojego punktu widzenia...
                  • polski_francuz Re: To jeszcze i swira masz? 03.08.18, 15:09
                    "jest bezposrednim sasiadem"

Zgadzam sie. Chodzi o bezposredniego sasiada. W okolicach Krolewca.

PF
                    • kacza_aberracja Wiedzialem ze sie zgodzisz! 03.08.18, 15:52
                      Zawsze cie mialem za oportuniste i swira!
      • donatienfrancois Re: Zaufac Lechowi 03.08.18, 15:14
        "Apple bez Woaznika by nie bylo ale i by go nie bylo jak on by decedowal o kierunkach.

Całe szczęście że to Gates uratował ogryzka. Bez Billa nawet glizdy z jabłka by nie było.
    • j-k Lechowi zawsze ufalem :) 02.08.18, 19:58
      i temu od pilki kopanej i temu od wypitki... :)

• wojciech.2349 Re: Zaufac Lechowi 02.08.18, 20:23
      Podobno Wałęsa zapomniał gdzie jest ta szczęśliwa kolektura totolotka.
      Ot taka sobie refleksja.
    • kacza_aberracja Dla mnie ty zawsze byles tylko oportunista 02.08.18, 21:10
      polski_francuz napisał:
      > Widze, ze i ja musze nad moimi negatywnymi emocjami popracowac.

Marnie to widze. To bedzie jak walka byka z parowozem.
      • polski_francuz Re: Dla mnie ty zawsze byles tylko oportunista 03.08.18, 12:21
        Kimze ja jestem, a? Jedynie pylkiem poruszanym przez wiatry polityki. Nie to co taki Putin. Ten to jest lysawy mocarz, co nie?

PF
        • polski_francuz Re: Dla mnie ty zawsze byles tylko oportunista 03.08.18, 12:40
          Przepraszam, powinienem napisac Dr. Putin. Przeciez on sie doktoryzowal!

PF
          • polski_francuz Re: Dla mnie ty zawsze byles tylko oportunista 03.08.18, 12:57
            Ale z drugiej strony to rosyjski doktor. A zatem zerzniety albo oszukany. To moze zmodyfikujmy tytul Dr (ros.) Putin.

PF
            • bywszy2 Re:czy to w Rosji+ 03.08.18, 15:36
              polski_francuz napisał:

> Ale z drugiej strony to rosyjski doktor. A zatem zerzniety albo oszukany. To mo
              > ze zmodyfikujmy tytul Dr (ros.) Putin.
              >
              > PF

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
              robiono doktoraty na temat grania w palanta w swietle ksezyca
              czy kroku defiladowego na terenie bagnistym?
          • engine8 Re: Dla mnie ty zawsze byles tylko oportunista 03.08.18, 21:54
            hehehehe ty klep mnie a ja bede klepal ciebie...

• lont12 Re: Zaufac Lechowi 02.08.18, 23:51
      kancelaria Kaczyńskiego nie bierze Wałęsy na poważnie i słusznie
      • engine8 Re: Zaufac Lechowi 03.08.18, 00:06
        Brac powaznie powinni w koncu byl Prezydentem wiec mu sie szacunek (i dozywotnie pensja) nalezy...
        • boavista4 Re: Zaufac Lechowi 03.08.18, 02:57
          kto Walese slucha ten sam sobie szkodzi. Jak widac ofiar Bolka jest wielu na Forum. Kaczynski dobrze wiedzial co Walesa robi i nawzajem, ale Kaczynski jest strategiem podczas kiedy Walesa byl prostym idiota wykonujacym role ludowego idola.
    • yurek11111 Re: Zaufac Lechowi 03.08.18, 06:35
      Pewnie zdal sobie sprawe ze tylko z pomoca 'szefuncia' moze sie z Bolka wybielic i wnusiowi pomoc...
      Troche...
      Ale czy to jest DZIS mozliwe....

Re :Pewnie zdal sobie sprawy z dobrej sytuacji ekonomicznej nasego kraju, braku bezrobocia i dal mu plusa.

• polski_francuz Re: Zaufac Lechowi 03.08.18, 12:25
        Moze i tak. Zastanawialem sie nad wnukiem tworzac moj watek. Ale Walesa to jest postac historyczna bedac w o wiele wiekszej kategorii niz Putin czy Trump, i mam nadzieje, ze sobie z tego zdaje sprawe.

Ze z zawisci Poljakow sobie zdaje sprawe - w to nie watpie.

Pozdro

PF
        • boavista4 Re: Zaufac Lechowi 03.08.18, 15:27
          pewcia, profesorem o wiele wiekszej kategori niz sie wydawalo. Gdyby nie Gorbaczew i rozowy JP2 na Park Avenue to Walesa bylby nieznany. Kim jest Trump - dowiemy sie niedlugo, byc moze bedzie to najwieksza perestrojka Ameryki od czasu Lincolna. A codzienne wysmiewanie i ponizanie Putina w mediach glownego nurtu jest najlepszym dowodem jakosci Putina.
          Wielkosc czlowieka osadza sie po latach, Walesa z kazdym rokiem staje smieszniejszy.
          • bywszy2 Re: im wicej gostek szczeka+ 03.08.18, 15:41
            tym bardziej Putin rosnie.
            A szczekanie?To udzial maluczkich.Chcialoby to-to ugryzc,ale nie pozwalaja.
            Pozostaje szczekanie.
            Taki juz jest udzial pefcia
            A Trump?To sie jeszcze okaze - moze miec swietlana przyszlosc w historii przeszlosci..
        • yurek11111 Re: Zaufac Lechowi 04.08.18, 00:13
          No coz , kiedys Lechowi ufalem ale dzis bym Lechowi nie zaufal ...
          No pocieszenie Twoje dodam ze szefunciowi tez nie ufam...
          • engine8 Re: Zaufac Lechowi 04.08.18, 01:06
            Kiedys mozna bylo temu Lechowi ufac ale tez juz nie bo i ten sie tez zaprzedal
            wyborcza.pl/1,155287,21111301,piwo-tyskie-i-lech-przechodzi-w-rece-japonczykow-browary-w.html
    • lont12 Re: Zaufac Lechowi 03.08.18, 11:11
      a co? kobicie już nie ufasz?
    • j-k I US zawsze ufalem :) 03.08.18, 12:52
      vv.i.gill napisał:
      twoje intelektualne przemyslenia pchaja cywilizacje do przodu.

Obama i Trump - pchaja ja lepiej ode mnie - wienc sypiam spokojnie.

aha. - a Macaron sie do tego doklada.
    • bywszy2 Re: ma jeszcze jednego+ 03.08.18, 16:11
      kacza_aberracja napisał:

> Czy zyc bez niego nie mozesz i kazdy twoj watek, czy post musi miec jakis "rusk
      > i" akcent??
      > Mowiles o tym komus z rodziny, bo w pracy to nie ma sensu?
      > W pracy to na pewno niektorzy miedzy soba, mowia o tobie "Putin"! Oczywiscie ci
      > ktorzy wiedza kto to Putin i maja choc troche poczucia humoru...

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
      zajoba.
      Bez zydow sie nie obejdzie.
      Wyraznie widac,ze ma zawezony kreg zainteresowan.
    • engine8 Re: Zaufac Lechowi 03.08.18, 22:14
      OT: Tak teraz mi przyszlo do glowy, dlaczego ty tym Lechom ufasz :)...

A tak na marginesie. . Jak poszla prelekcja na PWr w Kwietniu chyba?
      Ktora wg Ciebie kariera zawodowa jest "lepsza" w przemyśle czy na uczelni?.
      • polski_francuz Re: Zaufac Lechowi 03.08.18, 22:41
        Znasz odpowiedz: zalezy czy Ci zalezy na forsie czy na chwale:)

PF
        • engine8 Re: Zaufac Lechowi 03.08.18, 23:14
          znaczy sie obaj dobrze wybralismy ?? LOL
          • polski_francuz Re: Zaufac Lechowi 03.08.18, 23:21
            Jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma. Elementarne Watsonie.

PF
            • engine8 Re: Zaufac Lechowi 04.08.18, 01:04
              Jak sie nie ma co sie lubi to trzebe wymyslec co zrobic aby to miec.... inaczej to spoczywanie na laurach.. czy jak sie to tam nazywa.
              • polski_francuz Re: Zaufac Lechowi 04.08.18, 08:29
                Myslec to za malo. Trzeba cos zrobic...

PF
                • engine8 Re: Zaufac Lechowi 04.08.18, 17:36
                  Kiedy wymyslimy i zdecydujemy co i jak to samo zrobienie to juz tylko zadanie do wykonania. :)
                  • polski_francuz Re: Zaufac Lechowi 04.08.18, 21:36
                    Poza tym wiek nie pomaga. Sam mi tu pisales, zes zadawolony na emeryturze. A ode mnie chcesz zebym sie ciagle staral? Niedobry telekomunikacyjny akustyk!

PF
                    • engine8 Re: Zaufac Lechowi 05.08.18, 01:00
                      O nie , Nie o Tobie ani o sobie mowie. Mialem na mysli ludzi mlodych ktorzy mysla na jaki kierunek sie ustawic..
    • zeitgeist2010 No country for old men 04.08.18, 19:33
      polski_francuz napisał:

A Walesa szuka pojednania

Nie ma juz miejsca dla wielkich dojrzalych męzczyzn polskiej polityki. Cormack McCarthy powiedzialby:

“Scars have the strange power to remind us that our past is real.”

”Rany na naszej duszy mają tą dziwna wlasciwosc, ze przypominaja nam o naszej przeszlosci”- copyright zeitgeist2010. Nie wolno uzywac tego tlumaczenia dla zysku!!!!!!

jak na razie Jarek zmaga sie z tą prawda.
      • polski_francuz Re: No country for old men 04.08.18, 21:33
        No coz: emocje trzeba rozdzielic od rozsadku. I Jarkowi by sie przydalo troche wiecej rozsadku w decyzjach. Co mu trudno przychodzi bo sprytnie gra na emocjach innych (w/s Smolenska np.)

PF
        • lont12 Re: No country for old men 04.08.18, 23:58
          odwalcie się od prezesa
          • boavista4 Re: No country for old men 05.08.18, 04:29
            Prezes to wieksze niebezpieczenstwo dla Polski niz ktokolwiek przed nim - tak twierdzi Michalkiewicz i chyba ma racje !
            • engine8 Re: No country for old men 05.08.18, 17:43
              No jak juz Michalkiewisz tak o nim sadzi to musi byc naprawde zle.
          • yurek11111 Re: No country for old men 05.08.18, 05:08
            odwalcie się od prezesa - dziady ze zdradziecka morda....😀
            • polski_francuz Re: No country for old men 05.08.18, 08:38
              Poland is not country for this old man...

PF
              • boavista4 Re: No country for old men 05.08.18, 18:38
                Pefia ty pisz frantzusich bo inglisze schprache to ponad twoje sily. Kaczor nie jest stary, Kaczor wysluguje sie naszym bezcennym przyjaciolom, jest germanofobem, rusofobem, nareszcie widac ze zdradza polski interes. Kaczor wygladal jak patriota , ale to jest zludzenie, jest taka sama prostytutka polityczna jak PO.
              • lont12 Re: No country for old men 05.08.18, 22:47
                a niby dlaczego? Prezes daje lepiej rady niż Henri de Valois, który uciekł z Rzeczypospolitej w sukience. Ciekawe jak by się zachował Emanuel między jurnymi polskimi chłopami.
                • polski_francuz Re: No country for old men 06.08.18, 08:35
                  Polki mu byly zbyt cnotliwe, dlatego wrocil. A szefuncio jakos stosunkow z kobietami nie ma.

PF
                  • lont12 Re: No country for old men 06.08.18, 10:38
                    A szefuncio jakos stosunkow z kobietami nie ma.

Prezes jest ciut nieśmiały, to fakt.
                    • polski_francuz Re: No country for old men 06.08.18, 10:56
                      Raczej cos nie ten tego, bym powiedzial.

PF
                      • lont12 Re: No country for old men 06.08.18, 11:31
                        coś nie tego to jest wasz Makrel
                  • lont12 Henri de Valois 06.08.18, 22:04
                    > Polki mu byly zbyt cnotliwe, dlatego wrocil.

Nawet Francuzi nie zaprzeczają że wolał chłopaków. Emanuel wpisuje się znakomicie w tę tradycję, bez kantów.
    • polski_francuz Szefuncio zada przeprosin 06.08.18, 18:29
      Za to, ze go Lechu zle ocenil na fajsbuku. Uznal go za winnego katastrofy w Smolensku i za niezrownowazonego psychicznie. Szefuncio moze sie sie przejechac na swych oskarzeniach ocenia Polityka.

Moje komentarz jest taki: kto ma wiecej do tracenia: szefuncio. I taktycznie kiepsko pogral. Tym bardziej, ze mu jeszcze nie wszystkie sady nie hajluja mimo usilnych staran.

I ciesze sie, ze moze cos nowego sie dowiemy o katastrofie. Lechu ma chyba troche racji co do ostatniego telefonu od szefuncia do jego blizniaka.

PF
      • polski_francuz Re: Szefuncio zada przeprosin 06.08.18, 18:30
        ...fejsbuku...stracenia...

Sorry

PF
        • boavista4 Re: Rozdziobia nas kruki i wrony 06.08.18, 18:56
          Kazdy widzi ze oskarzenie zydowskie ma polityczne i ekonomiczne cele. Ale maly Izrael ma tylu ukrytych wrogow ze taki pikantny kawalek kielbasy jak Polska ma wiele chetnych zarlocznych i glodnych besti: Ten kto opanuje Polske bedzie panowal nad cala Eurazja, a wiec apetyt maja anglsaksoni, Niemcy, nawet Ukraincy, a Putin patrzy na to z wielkim zainteresowanie, ta gra idzie przeciez o podboj Rosji.;A wszystko to zaczelo sie od malej uroczystosci w Auschwitz , gdzie pani ambasador oskarzyla Polske, a nasi wojenni alianci nie staneli w obronie naszego kraju.
      • lont12 Re: Szefuncio zada przeprosin 06.08.18, 22:12
        Prezes to zwierzę polityczne i wie co robi. Oskarża skompromitowaną kreaturę, która uzyskała dekadę temu w wyborach na prezydenta 1% poparcia. Dziś nie uzyskałaby lepiej. Prezes ma jednak znacznie większe poparcie, tyle że może nie koniecznie u lewicowych wykształciuchów.
        • boavista4 Re: Kogo kaczor nie oskarza? 07.08.18, 08:53
          Oskarza Niemcow, Ruskich, Unie .
          Nie oskarza Izrael, USA, Watykan, Ukraine.
          Wsrod sasiadow powaznych przyjaciol nie ma , a tak zwani przyjaciele daza do likwidacji panstwa polskiego, albo pozbawienia Polakow polskich elit i jakiejkolwiek wlasnosci.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka