Dodaj do ulubionych

Nadchodzi jesień a potem zima

18.09.22, 21:36
a chłopaki na Ukrainie walczące o przyszłość swojego kraju i całej wolnej Europy nie spedzą tych zimnych miesięcy w ogrzewanych domach.
Na kanale YT Wolski o wojnie znalazłem zbiórkę pieniędzy na wyposażenie jesienno zimowe dla żołnierzy ukraińskich. Jako że pisze tutak anonimowo to dopisze że sam juz wpłaciłem najczęstszą kwotę. Trochę mi sie nie podobaja wysokie koszty operacyjne opłaty ale cóż cel wyższy. Chciałby także zachęcić innych forumowiczów o dokonanie wpłat. To naprawdę dobra inwestycja w nasze bezpieczeństwo i wolność

linki:
Tekst linku

a tu jest link do kanały YT gdzie Jarosław Wolski dokładnie tłumaczy na co idzie zbiórka i gdzie będzie rozdysponowana:
Tekst linku
Obserwuj wątek
    • szwampuch58 Re: Nadchodzi jesień a potem zima 18.09.22, 22:48
      Szajs Ukraina pisior polscy ludzie wazniejsze

natemat.pl/amp/437644,inflacja-w-polsce-szokuje-niemcow-glowne-media-cytuja-przejmujace-historie
    • senioryta13 Re: Nadchodzi jesień a potem zima 19.09.22, 06:49
      yabbaryt napisał:

> Chciałby także zachęcić innych forumowiczów o dokonanie wpłat. To naprawdę dobra inwestycja w nasze bezpieczeństwo i wolność

a ja rozmawialam z Ukraincem, wlasnie wracal z wczasow na Mayorce, usmiechniety, zadowolony, opalony, ale wam nie napisze co mi opowiadal. Za pol roku zamierza spedzic urlop w Dubaju.
      • tapatik Re: Nadchodzi jesień a potem zima 19.09.22, 14:29
        senioryta13 napisał:

> a ja rozmawialam z Ukraincem, wlasnie wracal z wczasow na Mayorce,
        > usmiechniety, zadowolony, opalony, ale wam nie napisze co mi opowiadal.
        > Za pol roku zamierza spedzic urlop w Dubaju.

A ja czytałem o Rosjaninie, który na wakacje pojechał nową Ładą na Krym.
        Zabrał ze sobą żonę, ale syna nie mógł zabrać. Ciekawe dlaczego.
      • stefan4 Re: Nadchodzi jesień a potem zima 19.09.22, 14:37
        senioryta13:
        > rozmawialam z Ukraincem, wlasnie wracal z wczasow na Mayorce,
        [...]
        > Za pol roku zamierza spedzic urlop w Dubaju.

Obracasz się w sferach...

Ukrainki, z którymi ja rozmawiałem, uciekły z Zaporoża i rozpaczliwie szukały pracy w Polsce, bo z czegoś muszą żyć. Jedna (z wyższym wykształceniem techniczno-ekonomicznym) zatrudniła się w końcu w jakimś fast-foodzie. Druga... nie wiem, straciłem z nią kontakt.

- Stefan
        • boavista4 Re: Nadchodzi jesień a potem zima 20.09.22, 00:28
          Jak widac same radosne wiesti. A wiec ja tez dodam , na pogrzebie E2 masek nie bylo. Zaraz potem ukazala sir wiest of gospodina Bidena, COVID sie skonczyl..
          www.bbc.com/news/world-us-canada-62959089
        • senioryta13 Re: Nadchodzi jesień a potem zima 20.09.22, 10:52
          stefan4 napisał:
          > senioryta13:
          > > rozmawialam z Ukraincem, wlasnie wracal z wczasow na Mayorce,
          > [...]
          > > Za pol roku zamierza spedzic urlop w Dubaju.
          >
          > Obracasz się w sferach...

tylko na taki wniosek bylo cie stac ?
    • tapatik Re: Nadchodzi jesień a potem zima 20.09.22, 08:58
      Wyłączyli zbiórkę wcześniej. Planowali zebrać 100.000 zł, zebrali 531.948 zł.
      • senioryta13 Re: Nadchodzi jesień a potem zima 20.09.22, 10:50
        tapatik napisał:

> Wyłączyli zbiórkę wcześniej. Planowali zebrać 100.000 zł, zebrali 531.948 zł.

chyba zartujesz, za duzo pieniedzy ? nie chca okradac Polakow ? czy sa az tacy skromni ?
        • tapatik Re: Nadchodzi jesień a potem zima 20.09.22, 12:53
          Poproszę o udowodnienie tezy, że zbieranie pieniędzy dla ukraińskich żołnierzy jest kradzieżą.
          • senioryta13 Re: Nadchodzi jesień a potem zima 20.09.22, 17:10
            tapatik napisał:

> Poproszę o udowodnienie tezy, że zbieranie pieniędzy dla ukraińskich żołnierzy
            > jest kradzieżą.

to niech nadal zbieraja, im wiecej tym lepiej, przeciez to jest zrozumiale.
            • tapatik Re: Nadchodzi jesień a potem zima 20.09.22, 17:23
              Teza nie została udowodniona.
              • senioryta13 Re: Nadchodzi jesień a potem zima 20.09.22, 17:27
                postawilam znak zapytania, oczekuje odpowiedzi.
                • tapatik Re: Nadchodzi jesień a potem zima 24.09.22, 13:46
                  Kto jest dzisiaj odpowiadaczem na manipulacyjne pytania kacapskich trolli?
                  Senioryta się niecierpliwi.
      • yabbaryt Re: Nadchodzi jesień a potem zima 20.09.22, 11:20
        maja problem chłopaki :)
    • yabbaryt Re: zgloszone 20.09.22, 14:15
      Zbiórke organizuje Jarosław Wolski. Sam sie zastrzega, że on bierze osobistą odpowiedzialność aby zakupiona odziez dotarła pod właściwy adres. Tylko on coś wpominął o jednej kompani a tu pułk będzie można zaopatrzyć.
      • tapatik Re: zgloszone 24.09.22, 17:07
        Jak by nie zamknęli zbiórki przed czasem, to by przebili milion.
    • kobalt_x Re: Nadchodzi jesień a potem zima 20.09.22, 20:55
      Podejrzewam, że Putin coś wymyśli, żeby zakończyć wojnę przed zimą, bo on na dobrowolne składki chyba nie liczy. Wykombinował referendum. Potem będzie twierdził, że Ukraina nie może strzelać do oficjalnych terenów Rosji. Ameryka tak obiecała. Putin jest pod presją zakończenia wojny z wygraną. Teraz wie, że się wpakował w drugi Afganistan. Obiecał po wygranej w referendum stan wojenny w Rosji i mobilizacje. W wyjście na ulicę Rosjan nie wierzę ale na pewno będą się wymigiwać. Choć tyle ich jest, że się znajdzie wystarczająca ilość jeleni. Dzisiaj cofnięto łodzie podwodne z Krymu do Noworosyjska. Putin coś knuje. Normalnie wygrać nie może a też chciałby przed zima mieć tą wojnę z głowy.
    • tapatik Re: Nadchodzi jesień a potem zima 20.09.22, 20:58
      Właśnie o to chodzi, że zadając pytanie pokazuję, że kłamie bądź manipuluje.
    • tapatik Re: poczytaj sobie o twoim koledze ruskim naziści 24.09.22, 11:26

> senioryta13 napisał:
      > > tylko na taki wniosek bylo cie stac ?
      >
      > jak się czujesz popierając zbrodniarzy z nazistowskiej rosji?

Krwawe kopiejki nie śmierdzą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka