polski_francuz 22.12.22, 11:10 I zamiast bojownika w mundurze w Moskwie mamy bojownika w sweat-shirt w Waszyngtonie. Ano, wypada pogratulowac Amerykancom drastycznej poprawy ich sytuacji. PF Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
borrrka Litości - nie porównuj:) 22.12.22, 11:22 Catro, komunistyczny bandyta, Zelenski jak dotąd bliski ideału przywódcy narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
borrrka Ale z jednym przyjdzie się zgodzic 22.12.22, 11:30 Czar rassiejuszki prysł, czego sam jestem najlepszy dowodem. Odpowiedz Link Zgłoś
1.melord Re: 60 lat minelo 22.12.22, 11:48 Jeden juz byl w Waszyngtonie,zaczal nawet z grubej rury "my narod" i co uzyskal? Tradycyjnie poklepany po plecach,przynajmniej w garniturze byl...jego nasladowca podobnie tyle ,ze w podkoszulce nadstawil sie Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: 60 lat minelo 22.12.22, 11:58 1.melord napisał(a): "Tradycyjnie poklepany po plecach,przynajmniej w garniturze byl...jego nasladowca podobnie tyle, ze w podkoszulce nadstawil sie" Oby garnitur zostal na dluzej. Ukraincy przejeli polske role pogranicznika z ruska dzicza i wypada im byc wdziecznym. PF Odpowiedz Link Zgłoś
1.melord Re: 60 lat minelo 22.12.22, 12:10 juz raz byli "pogranicznikami" na Wolyniu,czym to sie skonczylo,wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
1.melord Re: 60 lat minelo 22.12.22, 12:18 boomerang napisał: > "trzeba z żywymi naprzód iść" tez tak mysle,jednak Katynia nie zapominamy i corocznie... Odpowiedz Link Zgłoś
boomerang Re: 60 lat minelo 22.12.22, 12:03 przynajmniej w garniturze byl...jego nasladowca podobnie tyle ,ze w podkoszulce nadstawil sie uważasz że Zielińskiego, który ma ładną żonę, nie stać na dobry garnitur? Odpowiedz Link Zgłoś
1.melord Re: 60 lat minelo 22.12.22, 12:17 boomerang napisał: > uważasz że Zielińskiego, który ma ładną żonę, nie stać na dobry garnitur? biedny tez nie jest,pewnie go stac w tym podkoszulku litosc pewnie chcial wzbudzic? Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: 60 lat minelo 22.12.22, 20:18 Zełenski ma wyczucie sytuacji; jako aktor wie, jakie zachowania podobają się publiczności. Gdyby prosto z Bachmutu przyjechał w eleganckim garniturze, dla wielu osób byłby to jakiś zgrzyt. I to zarówno dla Amerykanów, jak i Ukraińców. Moim zdaniem ten strój, w jakim się pokazał, był przemyślany i miał zadziałać na Amerykanów pozytywnie. Najwyraźniej mu się to udało. Odpowiedz Link Zgłoś
boomerang Re: 60 lat minelo 22.12.22, 20:27 To rzeczywiście optymalny strój na tę okazję. Ubranie się w elegancki mundur wojskowy, jak Castro, też byłoby zgrzytem. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Nie da sie ukryc, ze Putin zrobil prezent 22.12.22, 12:21 Amerykanom. Ameryka szykowala sie juz do zejscia ze sceny Swiatowej jako NUMER jEDEN i zostanie NUMEREM DWA (na korzysc Chin) a tu prosze - dzieki obecnej zawierzusze Putina Odpowiedz Link Zgłoś
jorl11 Re: Nie da sie ukryc, ze Putin zrobil prezent 22.12.22, 12:42 j-k napisał: > Amerykanom. > > Ameryka szykowala sie juz do zejscia ze sceny Swiatowej jako NUMER jEDEN i zost > anie NUMEREM DWA > (na korzysc Chin) > > a tu prosze - dzieki obecnej zawierzusze Putina Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Re: Nie da sie ukryc, ze Putin zrobil prezent 22.12.22, 13:09 jorl11 napisał: > Odwrotnie. Ta wojna wlasnie zdetronizuje USA. - nic odwrotnie. - ta wlasnie wojna nakreca wyscig zbrojen na korzysc Ameryki. > Juz moj Scholz ostatnio mowil ze swiat bedzie multipolarny. Wiev USA bedzie jed > nym z biegunow - To zadna nowina, hloopcze, bo specjalisci mowia o tym od paru dekad - a mnie ta wizja znana jest conajmniej od lat 20-tu. ta obecna wojna odsunie jednak wizje swiata wielobiegunowego o kilka lat... Odpowiedz Link Zgłoś
szczypawka.jadowita Re: Nie da sie ukryc, ze Putin zrobil prezent 22.12.22, 19:50 Drogi Jorl, Podobna sytuacja wielobiegunowości miała miejsce na początku XX w., nawet jeszcze w 1940. I czym się to skończoło, drogi Jorl? A chińskie demograficzne okno możliwości już zaczyna się zamykać, społeczeństwo starzeje się (w przeciwieństwie do amerykańskiego). Chiny mają jeszcze kilkanaście lat możliwości demograficznych, później będą pracować na spokój społeczny, bo zostawić ludzi starszych samopas (na utrzymaniu dzieci) nie da się. A i potencjał gospodarczy nie rośnie już tak jak dawniej, dostęp do zachodnich pomysłów i technologii ograniczony. Już nie da się tak jak dawniej kraść, a kreatywność Chińczyków jest bardzo niska. Ze względów kulturowych oni inni nie będą, przestaliby być sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
boomerang Re: Nie da sie ukryc, ze Putin zrobil prezent 22.12.22, 20:25 kreatywność Chińczyków jest bardzo niska. To prawda. Miałem z nimi w pracy do czynienia w Australii. Nie są zdolni do samodzielnego działania i wykonują tylko rozkazy. Odpowiedz Link Zgłoś
1.melord Re: Nie da sie ukryc, ze Putin zrobil prezent 22.12.22, 22:43 boomerang napisał: > kreatywność Chińczyków jest bardzo niska. > > To prawda. Miałem z nimi w pracy do czynienia w Australii. Nie są zdolni do sam > odzielnego działania i wykonują tylko rozkazy. Brak kreatywnosci , wykonywanie jedynie polecen ,bardziej odnosi sie do Hindusow,ktorzy maja zdecydowanie wiecej mozliwosci wykazania sie w AU(w USA podobnie) niz Chinczycy. Chinczycy w przeciwienstwie do Hindusow sa zdecydowanie b. pracowici,szybko sie ucza Wystarczy popatrzec na osiagniecia jednych i drugich chocby na przestrzeni ostatnich 30 lat...Indie to dalej syf i malaria i trzeci swiat.(bylem tam przed pandemia i wiecej tam nie pojade,do Chin owszem) Odpowiedz Link Zgłoś
boomerang Re: Nie da sie ukryc, ze Putin zrobil prezent 23.12.22, 03:37 Miałem na myśli Chińczyków z Pekinu, a nie z Hong Kongu. Nie byłem w Chinach, bo takiego świata nie jestem ciekawy, ale mój sąsiad młody Chińczyk, tu urodzony, pojechał tam odwiedzić kraj ojca i był rozczarowany. Chiny okazały się być zanieczyszczone i zaśmiecone, co mnie nie dziwi, bo tego bym się właśnie spodziewał po tym jak wyglądają sklepy chińskie tutaj. Chińczycy są znacznie bardziej niechlujni niż Australczycy, a ponadto pozbawieni kultury, czy też higieny, przy stole z jedzeniem. W restauracji należy wybierać stolik jak najdalej od Chińczyka, a chińskich restauracji, tych ich yum cha, to lepiej unikać, a zaglądnięcie do kuchni podpatrzeć jak oni to robią jest najgorszym pomysłem. Chińczycy są w Australii grubo przereklamowani. Z jakiegoś powodu uważa się ich tu za niezwykle uzdolnionych i wykształconych, co jest zupełnym nieporozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
boomerang Re: Nie da sie ukryc, ze Putin zrobil prezent 22.12.22, 20:28 Juz moj Scholz ostatnio mowil ze swiat bedzie multipolarny. Twój Scholz to pionek. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: 60 lat minelo 22.12.22, 20:31 polski_francuz napisał: > I zamiast bojownika w mundurze w Moskwie mamy bojownika w sweat-shirt w Waszyng > tonie. Ano, wypada pogratulowac Amerykancom drastycznej poprawy ich sytuacji. Gratuluję Ci trafności skojarzeń. Wzruszyła mnie Twoja historia. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Konsekwencja 22.12.22, 21:53 bmc3i napisał: " Gratuluję Ci trafności skojarzeń. Wzruszyła mnie Twoja historia." Dzieki. A serio, to szanuje konsekwencje i ja popieram. I wiem, ze zabiera troche czasu by moc swe cele osiagnac. PF Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Konsekwencja 22.12.22, 22:52 polski_francuz napisał: > bmc3i napisał: > > > " Gratuluję Ci trafności skojarzeń. Wzruszyła mnie Twoja historia." > > Dzieki. A serio, to szanuje konsekwencje i ja popieram. I wiem, ze zabiera troc > he czasu by moc swe cele osiagnac. I strój ma z tym coś wspólnego? Chyba kazdy byl zaskoczony takim niekonwencjonalnym jak na stosunki dyplomatyczne strojem prezydenta Ukrainy, ale to az tak dziwne biorąc pod uwagę sytuację w jakiej się znajduje? Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Konsekwencja 23.12.22, 09:25 bmc3i napisał: "I strój ma z tym coś wspólnego? Chyba kazdy byl zaskoczony takim niekonwencjonalnym jak na stosunki dyplomatyczne strojem prezydenta Ukrainy, ale to az tak dziwne biorąc pod uwagę sytuację w jakiej się znajduje?" Stroj odpowiada systuacji kraju bez ogrzewania, bez swiatla i walczacego o wolnosc. I, jako ze prezydent umie pokazywac i syntetyzowac swoj kraj jako byly aktor (Reagan-like) to czyni te synteze. Prezydent Macron, ktory ma tez ciagotki aktorskie po wizycie na Ukrainie tez w sweat-shirt sie ubral i sie pokazal nieogolony. Popatrz sie na ruskiego lidera pokazujace sie w garniturach sie kilka km pod ziemie i strachliwego jak szczur. PF Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: 60 lat minelo 22.12.22, 23:39 Wyglada ze Ukraina bedzie teraz pelnic funkcje Izraela w Europie Wschodniej. W zaleznosci w ktora strone wiatr teraz zawieje i kto jaki sznurki pociagnie to albo Ukraina bedzie straszyc Putina albo Putin Ukraine i jej sasiadow. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: 60 lat minelo 23.12.22, 09:29 engine8t napisał: " Wyglada ze Ukraina bedzie teraz pelnic funkcje Izraela w Europie Wschodniej. W zaleznosci w ktora strone wiatr teraz zawieje i kto jaki sznurki pociagnie to albo Ukraina bedzie straszyc Putina albo Putin Ukraine i jej sasiadow. " Izrael ciagnie sznurki na BW i robi co chce. Ma atomowki i jego glowny przeciwnik to Iran. Analogii z Ukraina niezbyt widze. Ukraincy wola zachod niz wschod. Jak Ty i ja. Mozna tylko ten wybor uszanowac. Tym bardziej, ze ryzykuja za niego wlasnym zyciem. Wesolych Swiat PF Odpowiedz Link Zgłoś