Gość: Bambi IP: *.acn.pl / 10.131.129.* 30.04.02, 02:15 Zastanawiam się po co żydy przyjeżdżają do Polski skoro tak bardzo jej nienawidzą? Niech siedzą u siebie... insz allah... albo idą do jahwe... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yidele Re: Po co żydzi przyjeżdżają do Polski 30.04.02, 02:22 Widzisz, Bambi, Polska to nasz dom w diasporze. Ja np. sie tu urodziłem i po wielu latach za granica przyjechalem tu aby sie ustatkowac, zalozyc rodzine. Wielu żydów na swiecie ( większość ashkenazim ) ma korzenie na terytoriach Polski i Ukrainy.Ja tu jestem u siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Exorcist Re: Po co żydzi przyjeżdżają do Polski IP: *.clvhoh.adelphia.net 30.04.02, 02:59 yidele napisał(a): > Widzisz, Bambi, Polska to nasz dom w diasporze. Ja np. sie tu urodziłem i po > wielu latach za granica przyjechalem tu aby sie ustatkowac, zalozyc rodzine. > Wielu żydów na swiecie ( większość ashkenazim ) ma korzenie na terytoriach > Polski i Ukrainy.Ja tu jestem u siebie. Yidele, Polska to nie jest juz Twoj dom, Twoj kraj. Wyscie mieli dobrze w Hiszpanii do 13- tego a moze do 14-tego wieku. Siegliscie po tron Hiszpanow. Niby staliscie sie chrzescjanami. Zaczeliscie zenic sie z arystokracja hiszpanska. Byliscie za blisko tronu. Inkwizycja was wysiudala z Hiszpanii.. Kilku was zginelo. Polski Krol Kazimierz Wielki Piast, przyjal was do Polski z otwartymi rekami. Biliscie Polakami az do czut, czut przed pierwsza wojna swiatowa. Jak przyszedl komunizm, polaczyliscie sie z Leninem,Dzierzynskim, Trockim, i najgorszym wrogim Polski Lawrentiim Beria. Jak tylko Sowieci weszli do Polski w 39-tym roku, zaczeliscie nosic czerwone opaski na ramieniu. Nie wszyscy, ale wiekszosc z was. Przed czerwonymi opaskami Polacy Chrzescijanie uwazali was za Polakow wyznania mojrzeszowego. Ale po czerwonych opaskach staliscie sie nie tylko wrogami Polski ale zdrajcami Polski. Niemiec i Rosjanin to zawsze byli naszymi wrogami. I my na nich uwazamy. Zawsze jestesmy wzgledem tych dwu sasiadow ostrozni, nie pewni, i zawsze spodziewamy sie cos zlego od nich. Ale od Zydow zdrajcow to nie wiemy co sie spodziewac...Tutaj jest nasza nieufnosc, a czesto nienawisc, do Zydow. Jak mnie wywozili do Rosji...to NKWDzisci, oficerowie nie byli Rosjanie, to byli Zydzi. Mojego ojca w 1941 tuz przed wkroczeniem Niemcow do bylej Polski, zastrzelili Zydzi NKWDzisci (zwiazanie rece z tylu kula w tyl czaszki. Powiedz mi Pan teraz czy ja powinienem was za to teraz kochac jako Polakow, czy nienawidziec jak zdrajcow? Stracieles swoj dom w Polsce i na Ukrainie. Rxorcist Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: Po co żydzi przyjeżdżają do Polski IP: *.proxy.aol.com 30.04.02, 03:27 Egzotycznych exorcistow,raz w zyciu zobaczyc ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Exorcist Re: Po co żydzi przyjeżdżają do Polski IP: *.clvhoh.adelphia.net 30.04.02, 04:27 Gość portalu: jojo napisał(a): > Egzotycznych exorcistow,raz w zyciu zobaczyc ! Prawda boli. Prawdy nie zmazesz. Exorcist Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Helga Pytanie do exoticznego exorcisty IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.04.02, 18:32 Skoro twoim zdaniem czerwone opaski nosili wylacznie Zydzi, to skad wzieli sie moczarowcy? huh? A Jaruzelski, a Kiszczak, a mordercy Popieluszki i ci mordercy gornikow z kopalni Wujek to kto? Kosmici? A ci czlonkowie nieboszczki PZPR, ktora w chwili rozwiazania liczyla sobie bodajze poltora miliona ludzi to kto? Eskimosi? A ZOMO z czasow stanu wojennego to pewnie Hotentoci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Exorcist Re: Pytanie do exoticznego exorcisty IP: *.clvhoh.adelphia.net 01.05.02, 05:24 Gość portalu: Helga napisał(a): > Skoro twoim zdaniem czerwone opaski nosili wylacznie Zydzi, to skad wzieli sie > moczarowcy? huh? A Jaruzelski, a Kiszczak, a mordercy Popieluszki i ci mordercy > > gornikow z kopalni Wujek to kto? Kosmici? A ci czlonkowie nieboszczki PZPR, > ktora w chwili rozwiazania liczyla sobie bodajze poltora miliona ludzi to kto? > Eskimosi? A ZOMO z czasow stanu wojennego to pewnie Hotentoci? Przepraszam ze odpisuje troche po czasie, ale Pani zasluguje na odpowiedz. Polska nigdy nie byla jednolitem panstwem. To znaczy mielismy Polakow, Litwinow, Ukraincow, Bialorusinow, Niemcow, Zydow, Ormian, Tatarow i innych. Ja nic nie mialem przeciw Ukraincom co nosili czerwone opaski, bo oni od pierwszej wojny swiatowej uwazali sie za nieprzyjaciol Polski. To jest bardzo smutne. Moglbym duzo powiedziec o Litwinach o Bialorusinach, Niemcach. Ale nie o Zydach. Zydzi to byli Polacy, w moim mniemaniu. Moj ojciec sprzedawal Zydom owies, siano a Zydzi "gonili" za polska kawaleria i sprzedawali, siano, zboze dla wojska polskiego. Byla symbioza, byla wspolpraca. Bylo polskie spoleczenstwo. Ale gdy weszli Rosjanie, a obok Ukraincow ja zobaczylem zydow noszacych czerwone opaski,ja bylem w szoku. Moj kolega Mosze juz byl w Romunii albo moze i dalej. Nie moglem z nim porozmawiac. Innym Zydom juz wtedy nie ufalem. A jak drugiego grudnia 1939 przyprowadzili do domu dwaj oficerowie NKWDzisci, Zydzi, mojego ojca wraz z czterema batrakami ruskimi strelcami i zabrali go wiezienia gdzie go rozstrzelali wraz z trzystu kilkadziesiat innych Polakow, ja zupelnie przestalem wiezyc ze Zydzi sa Polacy. To samo bylo gdy nas wywozili do Rosji. Ci komunisci co sie polaczyli ze Stalinem po drugiej wojnie swiatowej, Polacy i polscy Zydzi, to juz jest inna historia. Bardziej znana teraz. Bo ich nastepcy rzadza terz w Polsce. Na ten temat nie bede komentowal. Exorcist Odpowiedz Link Zgłoś
_helga Re: Pytanie do exoticznego exorcisty 01.05.02, 15:09 Gość portalu: Exorcist napisał(a): > Gość portalu: Helga napisał(a): > > > Skoro twoim zdaniem czerwone opaski nosili wylacznie Zydzi, to skad wzieli > sie > > moczarowcy? huh? A Jaruzelski, a Kiszczak, a mordercy Popieluszki i ci mor > dercy > > > > gornikow z kopalni Wujek to kto? Kosmici? A ci czlonkowie nieboszczki PZPR > , > > ktora w chwili rozwiazania liczyla sobie bodajze poltora miliona ludzi to > kto? > > Eskimosi? A ZOMO z czasow stanu wojennego to pewnie Hotentoci? > > Przepraszam ze odpisuje troche po czasie, ale Pani zasluguje na odpowiedz. > Polska nigdy nie byla jednolitem panstwem. To znaczy mielismy Polakow, > Litwinow, Ukraincow, Bialorusinow, Niemcow, Zydow, Ormian, Tatarow i innych. > Ja nic nie mialem przeciw Ukraincom co nosili czerwone opaski, bo oni od > pierwszej wojny swiatowej uwazali sie za nieprzyjaciol Polski. To jest bardzo > smutne. Moglbym duzo powiedziec o Litwinach o Bialorusinach, Niemcach. Ale nie > o > Zydach. Zydzi to byli Polacy, w moim mniemaniu. Moj ojciec sprzedawal Zydom > owies, siano a Zydzi "gonili" za polska kawaleria i sprzedawali, siano, zboze > > dla wojska polskiego. Byla symbioza, byla wspolpraca. Bylo polskie spoleczenstw > o. > Ale gdy weszli Rosjanie, a obok Ukraincow ja zobaczylem zydow noszacych czerwon > e > opaski,ja bylem w szoku. Moj kolega Mosze juz byl w Romunii albo moze i dalej. > Nie moglem z nim porozmawiac. Innym Zydom juz wtedy nie ufalem. A jak drugiego > grudnia 1939 przyprowadzili do domu dwaj oficerowie NKWDzisci, Zydzi, mojego oj > ca > wraz z czterema batrakami ruskimi strelcami i zabrali go wiezienia gdzie go > rozstrzelali wraz z trzystu kilkadziesiat innych Polakow, ja zupelnie przestale > m > wiezyc ze Zydzi sa Polacy. To samo bylo gdy nas wywozili do Rosji. > Ci komunisci co sie polaczyli ze Stalinem po drugiej wojnie swiatowej, Polacy i > > polscy Zydzi, to juz jest inna historia. Bardziej znana teraz. Bo ich nastepcy > rzadza terz w Polsce. Na ten temat nie bede komentowal. > Exorcist Odpowiedzialam na samym dole, najlepiej jak potrafie. Nie wiem, czy to cos da, ale prosze przeczytac moj post - odpowiedz dla y-t z godziny 01-05-2002 14:56. Nazwalam pana durniem, ale chyba jak to pan przeczyta to nie znajdzie powodu do obrazy. Pozdrawiam, Helga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Exorcist Re: Pytanie do exoticznego exorcisty IP: *.clvhoh.adelphia.net 01.05.02, 17:59 _helga napisał(a): > Gość portalu: Exorcist napisał(a): > > > Gość portalu: Helga napisał(a): > > > > > Skoro twoim zdaniem czerwone opaski nosili wylacznie Zydzi, to skad w > zieli > > sie > > > moczarowcy? huh? A Jaruzelski, a Kiszczak, a mordercy Popieluszki i c > i mor > > dercy > > > > > > gornikow z kopalni Wujek to kto? Kosmici? A ci czlonkowie nieboszczki > PZPR > > , > > > ktora w chwili rozwiazania liczyla sobie bodajze poltora miliona ludz > i to > > kto? > > > Eskimosi? A ZOMO z czasow stanu wojennego to pewnie Hotentoci? > > > > Przepraszam ze odpisuje troche po czasie, ale Pani zasluguje na odpowiedz. > > Polska nigdy nie byla jednolitem panstwem. To znaczy mielismy Polakow, > > Litwinow, Ukraincow, Bialorusinow, Niemcow, Zydow, Ormian, Tatarow i innyc > h. > > Ja nic nie mialem przeciw Ukraincom co nosili czerwone opaski, bo oni od > > pierwszej wojny swiatowej uwazali sie za nieprzyjaciol Polski. To jest bar > dzo > > smutne. Moglbym duzo powiedziec o Litwinach o Bialorusinach, Niemcach. Al > e nie > > o > > Zydach. Zydzi to byli Polacy, w moim mniemaniu. Moj ojciec sprzedawal Zydo > m > > owies, siano a Zydzi "gonili" za polska kawaleria i sprzedawali, siano, > zboze > > > > dla wojska polskiego. Byla symbioza, byla wspolpraca. Bylo polskie spolecz > enstw > > o. > > Ale gdy weszli Rosjanie, a obok Ukraincow ja zobaczylem zydow noszacych cz > erwon > > e > > opaski,ja bylem w szoku. Moj kolega Mosze juz byl w Romunii albo moze i da > lej. > > Nie moglem z nim porozmawiac. Innym Zydom juz wtedy nie ufalem. A jak drug > iego > > grudnia 1939 przyprowadzili do domu dwaj oficerowie NKWDzisci, Zydzi, moje > go oj > > ca > > wraz z czterema batrakami ruskimi strelcami i zabrali go wiezienia gdzie g > o > > rozstrzelali wraz z trzystu kilkadziesiat innych Polakow, ja zupelnie prze > stale > > m > > wiezyc ze Zydzi sa Polacy. To samo bylo gdy nas wywozili do Rosji. > > Ci komunisci co sie polaczyli ze Stalinem po drugiej wojnie swiatowej, Pol > acy i > > > > polscy Zydzi, to juz jest inna historia. Bardziej znana teraz. Bo ich nast > epcy > > rzadza terz w Polsce. Na ten temat nie bede komentowal. > > Exorcist > > Odpowiedzialam na samym dole, najlepiej jak potrafie. Nie wiem, czy to cos da, > ale prosze przeczytac moj post - odpowiedz dla y-t z godziny 01-05-2002 14:56. > Nazwalam pana durniem, ale chyba jak to pan przeczyta to nie znajdzie powodu do > > obrazy. Pozdrawiam, > > Helga Apology accepted. Exorcist Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysy moze jestes durniem IP: *.104.popsite.net 01.05.02, 20:10 ale to raczej szlachetna wyniosla "durnota" piszesz > Helga Apology accepted. Exorcist Przeciez ona nie probuje Cibie przeprosic za swoj podly atak. Nie prubuje sie wytlumaczyc dlaczego tak uwaza. Ona prubuje Tobie Waszmosc wytlumaczyc dlaczego JESTES DURNIEM. Zauwaz ze jej podobni na calego pra na wielu wrontach. Ugoda i wybaczenie to szlachetne cechy ale sadze ze podczas inwazji nie czas na to. Tak uwazam ze zydowaka inwazja na Polske trwa od 45 roku a obecnie szczegolnie przybiera na silach. Podle to czasy kiedy honor i szlachetnosc sa przedmiotem obZYDzajacej kpiny i podlego ataku. Jest nas wiecej. obZYDliwcy to tylko margines swiata nieco powyzej jednego promila. Czy mamay z tego powodu miec moralnego kaca? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Exorcist Re: moze jestes durniem IP: *.clvhoh.adelphia.net 02.05.02, 03:36 Gość portalu: Rysy napisał(a): > ale to raczej szlachetna wyniosla "durnota" > piszesz > > Helga > Apology accepted. > Exorcist > > Przeciez ona nie probuje Cibie przeprosic za swoj podly atak. Nie prubuje sie > wytlumaczyc dlaczego tak uwaza. Ona prubuje Tobie Waszmosc wytlumaczyc dlaczego > > JESTES DURNIEM. > > Zauwaz ze jej podobni na calego pra na wielu wrontach. Ugoda i wybaczenie to > szlachetne cechy ale sadze ze podczas inwazji nie czas na to. Tak uwazam ze > zydowaka inwazja na Polske trwa od 45 roku a obecnie szczegolnie przybiera na > silach. > > Podle to czasy kiedy honor i szlachetnosc sa przedmiotem obZYDzajacej kpiny i > podlego ataku. Jest nas wiecej. obZYDliwcy to tylko margines swiata nieco > powyzej jednego promila. > > Czy mamay z tego powodu miec moralnego kaca? Panie Rysy, Pojednanie, rozejm, przeprosiny gdzies...kiedys, musza sie zaczac. We wszystkich moich tu uwagach, opisach z przeszlosci staram sie wyrazic, ze my Zdom a Zydzi nam nie jestesmy nic sobie winni. Moge tu inaczej wyrazic: Jesli sie Zydom cos nalezy od Polski i od Polakow, to nam Polakom i Polsce tez sie duzo od Zydow nalezy. Jak dotad nie widze zgody ani niezgody. Przezywam raczej dalej chaos kiedy czytam ten watek. Exorcist Odpowiedz Link Zgłoś
_helga Re: moze jestes durniem 02.05.02, 03:51 Gość portalu: Rysy napisał(a): > ale to raczej szlachetna wyniosla "durnota" > piszesz > > Helga > Apology accepted. > Exorcist > > Przeciez ona nie probuje Cibie przeprosic za swoj podly atak. Nie prubuje sie > wytlumaczyc dlaczego tak uwaza. Ona prubuje Tobie Waszmosc wytlumaczyc dlaczego > > JESTES DURNIEM. > > Zauwaz ze jej podobni na calego pra na wielu wrontach. Ugoda i wybaczenie to > szlachetne cechy ale sadze ze podczas inwazji nie czas na to. Tak uwazam ze > zydowaka inwazja na Polske trwa od 45 roku a obecnie szczegolnie przybiera na > silach. > > Podle to czasy kiedy honor i szlachetnosc sa przedmiotem obZYDzajacej kpiny i > podlego ataku. Jest nas wiecej. obZYDliwcy to tylko margines swiata nieco > powyzej jednego promila. > > Czy mamay z tego powodu miec moralnego kaca? Po pierwsze, nie pisze sie obzydzajacy tylko obrzydzajacy. Po drugie, w poscie Exorcysty nie ma takich chamskich gierek slowkami jak w twoim. W zwiazku z tym byc moze nie powinienes uzywac zaimka "my" w odniesieniu do was obu, bo to naduzycie. A moze nawet obraza? Nie wiem, to zalezy od samego zainteresowanego, jakie ma poglady. Po trzecie, kompletnie nie zrozumiales o czym pisalam. A po czwarte, owszem, przeprosilam. Wystarczajaco udolnie, zeby to zainteresowany zrozumial. Ty nie musisz. Odpowiedz Link Zgłoś
yidele Re: Po co żydzi przyjeżdżają do Polski 30.04.02, 03:35 Bajki, panie strachy na lachy. Zydzi nigdy nie siegali po tron Hiszpanii, hiszpanie siegneli po nasze majatki - nie kilku ale setki zginely w czasie wysiedlen, zas biednych marranos palono zywcem jesli ktos jeno zarzucil im ze sa religijnymi zydami... co do Polski to tez katolicko-komunistyczna bajka. Zydów było w Polsce przeszło 10% populacji, w większości biedota nieswiadoma jakiejkolwiek polityki. W Polsce jak i w Rosji, na ukrainie młodzi wszelkich nacji garneli sie do ruchów rewolucyjnych - nie tylko zydzi. Co do NKWD, wiedz Pan że moj dziad został zastrzelony przez NKWDzistow pod Katyniem. Nie wiem czy wsród tych ktorzy go zabili byli jacys żydzi, ale wątpię, bo NKWD to była formacja elitarna ktora zrzeszała ATEISTÓW-KUMUNISTÓW żyd zaś ateistą nie jest, tak samo jzk Katolik. Mozliwe że byli wśród nich ludzie pochodzenia żydowskiego tak jak np. ludzie pochodzenia katolickiego czy prawosławnego - to jednak nie jest zadna przyczyna by twierdzić że "żydzi" czy "katolicy" zabili mego dziada - bo zabili go NKWDzisci, narzedzie SOWIECKIEGO, w rękach pierwej Lenina ( pochodzenia żydowskiego) poźniej zas Stalina ( gruzina), terroru ongis pod nadzorem pana Dzierzynskiego, skądinąd Polaka. Spieszę także z wyjasnieniem że Zydzi ( naród, wspólnota religijna) pana nie skrzywdzili - co najwyżej mogli to zrobić pojedyńczy ludzie (w co wątpię ) wyznania mojżeszowego. Ksenofobia przejawiająca się stosowaniem zbiorowej, etniczno/narodowej "odpowiedzialności" to nie tylko niesprawiedliwość ale i podstawowy błąd logiczny. Tak, Polska jest moim domem o który walczyli moi rodzice, w którym mieszkam i mieszkac będę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Exorcist Re: Po co żydzi przyjeżdżają do Polski IP: *.clvhoh.adelphia.net 30.04.02, 04:39 Panie Yilde, Jest duzo ksiazek napisanych na temat inkwizycji hiszpanskiej. Ja czytalem na ten temat i w jezyku hishpanskim i angielskim. Nie ma duzo rozbieznosci. Ale wiem o tym tylko z ksiazek. Ale co do waszego zachowania za komunistow w Rosji, ja sie przekonalem na swojej skorze. Tu mi Pan nie moze lipy wstawiac. Dobranoc, czy dzien dobry. Exorcist Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Po co żydzi przyjeżdżają do Polski IP: *.pjwstk.edu.pl / 10.111.0.* 30.04.02, 10:39 Gość portalu: Exorcist napisał(a): > ja sie przekonalem na swojej skorze. Tu mi Pan nie moze lipy wstawiac. > Dobranoc, czy dzien dobry. Źle rozumujesz. Jeżeli ktoś był bandytą albo NKWDowskim siepaczem, to trzeba go dać pod sąd. Ale nie gadać, że Żydzi czy Polacy mordowali, tylko że Kowalski albo Blumsztain (tak rzucam, nie znam się na żydowskich nazwiskach). Nie ma odpowiedzialności zbiorowej. Odpowiadać powinien tylko ten, który mordował, wszystko jedno - Żyd czy Palestyńczyk - nie jego rodzina i przyjaciele. Domagamy się (niektórzy przynajmniej) od Izraela zaprzestanie stosowania odpowiedzialności zbiorowej wobec Palestyńczyków. Stosujmy się do tego również sami. rt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Exorcist Re: Po co żydzi przyjeżdżają do Polski IP: *.clvhoh.adelphia.net 30.04.02, 17:03 Gość portalu: Robert napisał(a): > Gość portalu: Exorcist napisał(a): > > > ja sie przekonalem na swojej skorze. Tu mi Pan nie moze lipy wstawiac. > > Dobranoc, czy dzien dobry. > > Źle rozumujesz. Jeżeli ktoś był bandytą albo NKWDowskim siepaczem, to trzeba go > > dać pod sąd. Ale nie gadać, że Żydzi czy Polacy mordowali, tylko że Kowalski al > bo > Blumsztain (tak rzucam, nie znam się na żydowskich nazwiskach). Nie ma > odpowiedzialności zbiorowej. Odpowiadać powinien tylko ten, który mordował, > wszystko jedno - Żyd czy Palestyńczyk - nie jego rodzina i przyjaciele. Domagam > y > się (niektórzy przynajmniej) od Izraela zaprzestanie stosowania odpowiedzialnoś > ci > zbiorowej wobec Palestyńczyków. > > Stosujmy się do tego również sami. > > > rt Panie Robert, Nie robi roznicy czy Pan jest Polakiem czy Zydem. Ja zgadzam sie z Pana logika. Ja bede tarktowal Zydow z rezerwa, tak jak to robie z Niemcami i Rosjanami. Nigdy nie wiem jak sie zachowac wobec ludzi Niemiec i Rosji. Traktuje ich zawsze z powazaniem, ale zawsze z rezerwa. Kiedys polski Zyd byl dla mnie Polakiem. Kiedys najlepszym i najblizszym przyjacielem moim byl Zyd nazywal sie Mosze. Ale po tylu przejsciach, po takim rozbiciu mojej rodziny, po tylu wedrowkach po swiecie, tyle wczesnych smierci w rodzinie, ja moge przebaczyc, ale niestety, zapomniec nie umie. Exorcist Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Po co żydzi przyjeżdżają do Polski IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.05.02, 08:12 > Panie Robert, > Nie robi roznicy czy Pan jest Polakiem czy Zydem. Ja zgadzam sie z Pana logika. > Ja bede tarktowal Zydow z rezerwa, tak jak to robie z Niemcami i Rosjanami. > Nigdy nie wiem jak sie zachowac wobec ludzi Niemiec i Rosji. Traktuje ich zawsz > e > z powazaniem, ale zawsze z rezerwa. Kiedys polski Zyd byl dla mnie Polakiem. > Kiedys najlepszym i najblizszym przyjacielem moim byl Zyd nazywal sie Mosze. Al > e > po tylu przejsciach, po takim rozbiciu mojej rodziny, po tylu wedrowkach po > swiecie, tyle wczesnych smierci w rodzinie, ja moge przebaczyc, ale niestety, > zapomniec nie umie. > Exorcist Ja to rozumiem. Każdy ma własne przeżycia. Ja nie jestem przeciwny uprzedzeniom. Sam nauczyłem się, że niektórym grupom ludzi nie mogę ufać. Chodziło mi tylko o to, żeby nie skreślać konkretnego człowieka tylko dlatego, że jest Żydem czy Arabem. Ostrożność czy sceptycyzm są jak najbardziej uprawnione, a nawet wskazane. Przepraszam jeśli pana uraziłem. rt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Helga Re: Po co żydzi przyjeżdżają do Polski IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.04.02, 18:35 yidele napisał(a): > Bajki, panie strachy na lachy. Zydzi nigdy nie siegali po tron Hiszpanii, > hiszpanie siegneli po nasze majatki - nie kilku ale setki zginely w czasie > wysiedlen, zas biednych marranos palono zywcem jesli ktos jeno zarzucil im ze > sa religijnymi zydami... co do Polski to tez katolicko-komunistyczna bajka. > Zydów było w Polsce przeszło 10% populacji, w większości biedota nieswiadoma > jakiejkolwiek polityki. W Polsce jak i w Rosji, na ukrainie młodzi wszelkich > nacji garneli sie do ruchów rewolucyjnych - nie tylko zydzi. Co do NKWD, wiedz > > Pan że moj dziad został zastrzelony przez NKWDzistow pod Katyniem. Nie wiem czy > > wsród tych ktorzy go zabili byli jacys żydzi, ale wątpię, bo NKWD to była > formacja elitarna ktora zrzeszała ATEISTÓW-KUMUNISTÓW żyd zaś ateistą nie jest, > > tak samo jzk Katolik. Mozliwe że byli wśród nich ludzie pochodzenia żydowskiego > > tak jak np. ludzie pochodzenia katolickiego czy prawosławnego - to jednak nie > jest zadna przyczyna by twierdzić że "żydzi" czy "katolicy" zabili mego dziada > - > bo zabili go NKWDzisci, narzedzie SOWIECKIEGO, w rękach pierwej Lenina ( > pochodzenia żydowskiego) poźniej zas Stalina ( gruzina), terroru ongis pod > nadzorem pana Dzierzynskiego, skądinąd Polaka. Spieszę także z wyjasnieniem że > > Zydzi ( naród, wspólnota religijna) pana nie skrzywdzili - co najwyżej mogli > to zrobić pojedyńczy ludzie (w co wątpię ) wyznania mojżeszowego. Ksenofobia > przejawiająca się stosowaniem zbiorowej, etniczno/narodowej "odpowiedzialności" > > to nie tylko niesprawiedliwość ale i podstawowy błąd logiczny. Tak, Polska jest > > moim domem o który walczyli moi rodzice, w którym mieszkam i mieszkac będę. Tak trzymac, panie Yidele. A ten duren niech sam siebie pocaluje w tylek! Pozdrawiam, Helga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y-t do helgi - Exorcist jest durniem ??????? IP: *.tnt2.auburn.wa.da.uu.net 01.05.02, 06:05 helga napisala: "Tak trzymac, panie Yidele. A ten duren niech sam siebie pocaluje w tylek! Pozdrawiam, Helga" - jak mozesz nazwac kogos durniem po przeczytaniu jego rzeczowych i jasnych wypowiedzi ??? Czlowieka ktory przezyl wojne i z wlasnych doswiadczen mowi o swojej przyjazni z Zydem, opowiada o tym co przezyl i co widzial. To nie sa historie z ksiazek, to jest prawdziwe zycie tego czlowieka. Na dodatek jest to czlowiek ktory chociazby ze wzgledu na wiek zasluguje na szacunek - tego wymaga podstawowe dobre wychowanie. Nie uczyli cie tego w domu ??? Tak bardzo zabolaly cie te czerwone opaski ktore nosili Zydzi w czasie wojny ??? Nie mozesz przyjac do wiadomosci ze ojca Exorcist-a zabili Zydzi ktorych do wojny uwazal za Polakow ??? - Prawda boli, ale to nie powod zeby kogos nazywac durniem, bo osmiela sie ta prawde mowic. Zadne krzyki i wyzwiska nie zmaza prawdy, a pamiec ludzka to nie tasma z ktorej mozna "wykasowac" przeszlosc. - jezeli ktos zasluguje na nazwanie durniem - to ty...chociaz duren to zbyt okreslenie dla ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
_helga Re: do helgi - Exorcist jest durniem ??????? 01.05.02, 15:12 Gość portalu: y-t napisał(a): > - jak mozesz nazwac kogos durniem po przeczytaniu jego rzeczowych i jasnych > wypowiedzi ??? Czlowieka ktory przezyl wojne i z wlasnych doswiadczen mowi o > swojej przyjazni z Zydem, opowiada o tym co przezyl i co widzial. To nie sa > historie z ksiazek, to jest prawdziwe zycie tego czlowieka. Na dodatek jest to > czlowiek ktory chociazby ze wzgledu na wiek zasluguje na szacunek - tego wymaga > > podstawowe dobre wychowanie. Nie uczyli cie tego w domu ??? > Tak bardzo zabolaly cie te czerwone opaski ktore nosili Zydzi w czasie wojny ?? > ? > Nie mozesz przyjac do wiadomosci ze ojca Exorcist-a zabili Zydzi ktorych do > wojny uwazal za Polakow ??? > > - Prawda boli, ale to nie powod zeby kogos nazywac durniem, bo osmiela sie ta > prawde mowic. Zadne krzyki i wyzwiska nie zmaza prawdy, a pamiec ludzka to nie > tasma z ktorej mozna "wykasowac" przeszlosc. > > - jezeli ktos zasluguje na nazwanie durniem - to ty...chociaz duren to zbyt > okreslenie dla ciebie > Odpowiedz znajdziesz nizej, w poscie z godziny 01-05-2002 14:56 Nie wiem czemu tak wyskoczylo? Helga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arnie Re: Po co żydzi przyjeżdżają do Polski IP: *.chello.pl / *.chello.pl 02.05.02, 21:52 Piszesz że ksenofobia to stosowanie odpowiedzielności zbiorowej, ale przecież to wy Żydzi stosujecie ją głównie wobec Polaków,dla was wszyscy jesteśmy mordercami i nic was nie obchodzi że tylko w Polsce, podcza II WŚ była ustanowiona przez Niemców kara śmierci za pomoc dla Żyda.No ale wy zawsze stosowaliście zasadę że jak Kali ukraść krowe to dobrze a jak Kalemu ukraśc krowe to żle.Obecnie przerabiacie to wobec Palestynczyków a potem się dziwicie że wasze synagogi płoną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rudy Re: Po co żydzi przyjeżdżają do Polski IP: *.solidum.com 01.05.02, 19:55 >Siegliscie po tron Hiszpanow. Pisze sie "Siegneliscie ..." >Inkwizycja was wysiudala z Hiszpanii.. Kilku was >zginelo. To byl XV wiek >Polski Krol Kazimierz Wielki Piast, przyjal was do >Polski z otwartymi rekami Kazimierz Wielki 1310-1370, czyli XIV wiek. >Jak przyszedl komunizm pisze sie "gdy przyszedl komunizm", albo "w czasie ... ( krotko mowiac, czas a nie sposob), bo jak, to nogami chyba >Powiedz mi Pan teraz czy ja powinienem was za to >teraz kochac jako Polakow, czy nienawidziec jak >zdrajcow? Powinienes sie gosciu nauczyc pisac i nie robic wstydu sobie i innym rodakom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Exorcist Re: Po co żydzi przyjeżdżają do Polski IP: *.clvhoh.adelphia.net 02.05.02, 03:04 Gość portalu: rudy napisał(a): > >Siegliscie po tron Hiszpanow. > Pisze sie "Siegneliscie ..." > >Inkwizycja was wysiudala z Hiszpanii.. Kilku was > >zginelo. > To byl XV wiek > >Polski Krol Kazimierz Wielki Piast, przyjal was do > >Polski z otwartymi rekami > Kazimierz Wielki 1310-1370, czyli XIV wiek. > >Jak przyszedl komunizm > pisze sie "gdy przyszedl komunizm", albo "w czasie ... > ( krotko mowiac, czas a nie sposob), bo jak, to nogami > chyba > > >Powiedz mi Pan teraz czy ja powinienem was za to > >teraz kochac jako Polakow, czy nienawidziec jak > >zdrajcow? > Powinienes sie gosciu nauczyc pisac i nie robic wstydu > sobie i innym rodakom. Panie rudy. Ja pisze prosto tak jak mowie. W szkalach sie pisze poprawnie. Profesorowie jezyka polskiego mowia poprawnie. Ludzie normalni rzadko mowia poprawnie. wtracaja obce slowa, wtracaja przeklenstwa. Jezyk i wymowe zmieniaja sie zaleznie od okolicy. Pan powinien czytac to co ja mowie nie jak ja mowie czy pisze. A teraz do tematu: O co tu chodzi, w tych prawie wszystkich watkach "Swiata", ktore dotycza polsko zydowskich stosunkow teraz. Czy my Polacy jestesmy wam Zydom cos winni? Czy wy Zydzi jestescie Polakami? Jak my te sprawy rozwiazemy? Odpowiadaj Pan na te pytania. Zaszachowalem Pana troche z histori a wiecej z moich przezyc i Pan nie ma odpowiedzi i zaczyna Pan krytykowac to co jest nie istotne. Jak nie masz Pan odpowiedzi nie pisz nic. Exorcist Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gumisie A mnie cos ciekawi... IP: *.client.attbi.com 30.04.02, 03:26 yidele napisał(a): > Widzisz, Bambi, Polska to nasz dom w diasporze. Ja np. sie tu urodziłem i po > wielu latach za granica przyjechalem tu aby sie ustatkowac, zalozyc rodzine. > Wielu żydów na swiecie ( większość ashkenazim ) ma korzenie na terytoriach > Polski i Ukrainy.Ja tu jestem u siebie. Czesto słyszę ostatnio argument, że Palestyńczycy nie mają prawa do Palestyny, bo Żydzi byli tam dawniej, a Arabowie są względnie nowymi przybyszami. A teraz przeczytaj, co sam napisałes i porównaj. Żydzi przybyli do Polski kilkaset lat temu i "mają korzenie i są u siebie". Arabowe przybyli do Palestyny... i co? Mają te korzenie i są u siebie, czy nie? G. Odpowiedz Link Zgłoś
aqra Re: A mnie cos ciekawi... 30.04.02, 03:29 Gość portalu: Gumisie napisał(a): > yidele napisał(a): > > > Widzisz, Bambi, Polska to nasz dom w diasporze. Ja np. sie tu urodziłem i > po > > wielu latach za granica przyjechalem tu aby sie ustatkowac, zalozyc rodzin > e. > > Wielu żydów na swiecie ( większość ashkenazim ) ma korzenie na terytoriach > > > Polski i Ukrainy.Ja tu jestem u siebie. > > Czesto słyszę ostatnio argument, że Palestyńczycy nie mają prawa do Palestyny, > bo Żydzi byli tam > dawniej, a Arabowie są względnie nowymi przybyszami. A teraz przeczytaj, co sam > napisałes i porównaj. > Żydzi przybyli do Polski kilkaset lat temu i "mają korzenie i są u siebie". Ara > bowe przybyli do Palestyny... i > co? Mają te korzenie i są u siebie, czy nie? > > G. maja korzenie w swoich obsranych dupach!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: A mnie cos ciekawi... IP: *.proxy.aol.com 30.04.02, 03:31 Gość portalu: Gumisie napisał(a): > yidele napisał(a): > > > Widzisz, Bambi, Polska to nasz dom w diasporze. Ja np. sie tu urodziłem i > po > > wielu latach za granica przyjechalem tu aby sie ustatkowac, zalozyc rodzin > e. > > Wielu żydów na swiecie ( większość ashkenazim ) ma korzenie na terytoriach > > > Polski i Ukrainy.Ja tu jestem u siebie. > > Czesto słyszę ostatnio argument, że Palestyńczycy nie mają prawa do Palestyny, > bo Żydzi byli tam > dawniej, a Arabowie są względnie nowymi przybyszami. A teraz przeczytaj, co sam > napisałes i porównaj. > Żydzi przybyli do Polski kilkaset lat temu i "mają korzenie i są u siebie". Ara > bowe przybyli do Palestyny... i > co? Mają te korzenie i są u siebie, czy nie? > > G. NIE ! Oni nie maja korzeni,wiekszosc z nich jest gays i dupy dziurawe maja ! Odpowiedz Link Zgłoś
yidele Re: A mnie cos ciekawi... 30.04.02, 03:43 Pewnie że są, musza po prostu zachowywać się jak w domu. Takim zachowaniem NIE JEST wysadzanie siebie i przechodniów w powietrze ani strzelanie do losowo wybranych samochodów. Taki zachowaniem nie jest obiecywanie swoim gospodarzom ze "zepchną ich do morza" No i mała uwaga: Mimo faktycznej przewagi liczebnej w niektorych regionach, żydzi w Polsce nigdy nie usiłowali poprzez terrorystyczne akcje oderwać częsci polskich terytorów, ani szantazować Polskiego społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gumisie Re: A mnie cos ciekawi... IP: *.client.attbi.com 30.04.02, 06:58 yidele napisał(a): > Pewnie że są, musza po prostu zachowywać się jak w domu. Takim zachowaniem NIE > JEST wysadzanie siebie i przechodniów w powietrze ani strzelanie do losowo > wybranych samochodów. Taki zachowaniem nie jest obiecywanie swoim gospodarzom > ze "zepchną ich do morza" No i mała uwaga: Mimo faktycznej przewagi liczebnej w > > niektorych regionach, żydzi w Polsce nigdy nie usiłowali poprzez terrorystyczne > > akcje oderwać częsci polskich terytorów, ani szantazować Polskiego > społeczeństwa. A kiedy dostaną takie same prawa, jak mają Żydzi? (Żydzi w Polsce mają takie same prawa, jak Polacy przecież). Trzeba się w końcu zdecydować czym są Terytoria. Jesli tereny te są okupowane, to wynocha. Jesli zas to ma być częsć Izraela, to dać mieszkańcom wszelkie prawa obywatelskie. G. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: A mnie cos ciekawi... IP: *.pjwstk.edu.pl / 10.111.0.* 30.04.02, 10:42 Gość portalu: Gumisie napisał(a): > yidele napisał(a): > > > Pewnie że są, musza po prostu zachowywać się jak w domu. Takim zachowaniem > NIE > > JEST wysadzanie siebie i przechodniów w powietrze ani strzelanie do losowo > > > wybranych samochodów. Taki zachowaniem nie jest obiecywanie swoim gospodar > zom > > ze "zepchną ich do morza" No i mała uwaga: Mimo faktycznej przewagi liczeb > nej w > > > > niektorych regionach, żydzi w Polsce nigdy nie usiłowali poprzez terroryst > yczne > > > > akcje oderwać częsci polskich terytorów, ani szantazować Polskiego > > społeczeństwa. > > A kiedy dostaną takie same prawa, jak mają Żydzi? (Żydzi w Polsce mają takie sa > me prawa, jak Polacy przecież). > Trzeba się w końcu zdecydować czym są Terytoria. Jesli tereny te są okupowane, > to wynocha. Jesli zas to ma być częsć Izraela, to dać mieszkańcom wszelkie > prawa obywatelskie. To właśnie mniej więcej napisał arcybiskup z RPA, była niedawno linka na tym forum. Ale to "wynocha" było niepotrzebne. Można było to powiedzieć grzeczniej. rt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gumisie Re: A mnie cos ciekawi... IP: *.chem.usu.edu 30.04.02, 22:49 Gość portalu: Robert napisał(a): > > Trzeba się w końcu zdecydować czym są Terytoria. Jesli tereny te są okupo > wane, > > to wynocha. Jesli zas to ma być częsć Izraela, to dać mieszkańcom wszelki > e > > prawa obywatelskie. [...] > Ale to "wynocha" było niepotrzebne. Można było to powiedzieć grzeczniej. Zawsze mozna, pytanie, czy sie chce. Ja dla brutalnej okupacji mam malo tolerancji. Z drugiej strony - to nie mnie okupuja (gdyby mnie okupowali, to bym odpowiedzial mniej grzecznie i zapewne z karabinu), wiec zadowolilem sie "wynochem". Pozdrawiam, G. Werw: Tobie odpowiem w innym watku, bo napisales cos powaznego, z czym sie zgadzam (choc to nie cala prawda) i co zasluguje na rzeczowa dyskusje. G. Odpowiedz Link Zgłoś
werw Sz.P Gumisiu 30.04.02, 12:09 Dlaczego uporczywie stosuje pan uproszczone, żeby nie powiedzieć sprymityzowane, matryce za pomocą których chce pan rozwiązać konflikt? "Jeśli to nie Izrael to wynocha". Z przyjemnością, może mi pan wierzyć, tylko co dalej? Terrorystyczne państewko już bez żadnych przeszkód i kontroli mordujące niewinnych ludzi? Czy naprawdę tak ciężko zrozumieć że Izrael MUSI mieć poważne przesłąnki by nie powiedzieć gwarancje żeby zaryzykować istnienie niezależnego wrogo nastawionego panśtwa pod swoim bokiem? To jest kwestia życia i śmierci, czy pan tego nie rozumie? Ziemia za POKÓJ, a nie za śmierć i terror! To nie jest kwestia niepodległości palestyny tylko kwestia by tereny te przestały być rozsadnikiem terroryzmu. PS Jestem Polakiem a nie Żydem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysy zwykla zamiana IP: *.104.popsite.net 01.05.02, 19:30 yidele napisał(a): Prosze Panie yiedele przeczytac ten swoj fragment i jego mala a jakze sadze istotna modyfikacje > Pewnie że są, musza po prostu zachowywać się jak w domu. ... >żydzi w Polsce nigdy nie usiłowali poprzez terrorystyczne > akcje oderwać częsci polskich terytorów, ani szantazować Polskiego > społeczeństwa. >żydzi w PALESTYNIE nigdy nie usiłowali poprzez terrorystyczne > akcje oderwać częsci PALESTYNSKICH terytorów, ani szantazować PALESTYSKIEGO > społeczeństwa. czy po substytucji jes to tez prawdziwe stwirdzenie a jezeli nie to jaka jest jego wartosc logiczna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rumsfeld Re: Zydzi jeszcze nie czuli nigdy polskiego bata. IP: *.tnt29.chi15.da.uu.net 30.04.02, 03:47 ..ale sie dopraszaja i dopraszaja i nudza i medza i szczuja i knuja i drwia i wysmiewaja.I dobrze chuj wam w dupe,tak dalej zydzi jak to was bawi i cieszy. Dzisiaj w Europie jest proces powrotu do panstw narodowych,patriotyczne glosy odzywaja sie wszedzie w kazdym kraju Europy.Mam nadzieje ze Izrael jeszcze bedzie kiedy wam kaza opuszczac poszczegolne panstwa.Izrael ktory jak zwykle wisi na wlosach i jest w kazdy dzien reanimowany. I na koniec wam pisze :ten sie smieje kto sie na koncu smieje. Odpowiedz Link Zgłoś
aqra Re: Zydzi jeszcze nie czuli nigdy polskiego bata. 30.04.02, 03:52 Gość portalu: Rumsfeld napisał(a): > ..ale sie dopraszaja i dopraszaja i nudza i medza i szczuja i knuja > i drwia i wysmiewaja.I dobrze chuj wam w dupe,tak dalej zydzi jak to was bawi i > > cieszy. > Dzisiaj w Europie jest proces powrotu do panstw narodowych,patriotyczne > glosy odzywaja sie wszedzie w kazdym kraju Europy.Mam nadzieje ze Izrael > jeszcze bedzie kiedy wam kaza opuszczac poszczegolne panstwa.Izrael ktory > jak zwykle wisi na wlosach i jest w kazdy dzien reanimowany. > I na koniec wam pisze :ten sie smieje kto sie na koncu smieje. ten sie smieje kto sie smieje ostatni a nie na koncu! smierdzacy kutasie z Jackowa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dANIEL Re: Zydzi jeszcze nie czuli nigdy polskiego bata. IP: 168.103.126.* 30.04.02, 03:52 TO JEST ZUPELNIE PROSTE, Przyjezdzaja po koszerne ogorki kiszone, koszerna wodke, poszerna kielbase i odwiedzic Kwasniewskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: Zydzi jeszcze nie czuli nigdy polskiego bata. IP: *.proxy.aol.com 30.04.02, 03:59 Gość portalu: dANIEL napisał(a): > TO JEST ZUPELNIE PROSTE, > Przyjezdzaja po koszerne ogorki kiszone, koszerna wodke, poszerna kielbase i > odwiedzic Kwasniewskiego. A ciebie skurwysynu na zarcie to nie jest stac,mimo,ze w tym gownie wegetujesz! Tfu bydlaku ! Odpowiedz Link Zgłoś
yidele Re: Zydzi jeszcze nie czuli nigdy polskiego bata. 30.04.02, 03:55 Bardzo dzielnie wasc piszesz o powrocie neo-nacjonalizmów .... zza oceanu. Z całym szacunkiem jakim dla wasci czuje( prawde mówiąc nie jest on az tak glęboki), polecam powrót do szczotkowani kiblów amerykanskich, bowiem to gdzie wasc siedzisz mowi dobitniej o "patriotyzmie" niz jkiekolwiek niby-frazesy czy czcze groźby na forum. Piszę prosto: przyjedź łachmyto do Polski i mnie wyrzuć, jesli cie na to stać! Moj dom ( Polska ) jest moim zamkiem, przyjedź i wróc do domu w worku winylowym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rumsfeld Re: Zydzi jeszcze nie czuli nigdy polskiego bata. IP: *.tnt29.chi15.da.uu.net 30.04.02, 05:58 yidele napisał(a): > Bardzo dzielnie wasc piszesz o powrocie neo-nacjonalizmów .... zza oceanu. Z > całym szacunkiem jakim dla wasci czuje( prawde mówiąc nie jest on az tak > glęboki), polecam powrót do szczotkowani kiblów amerykanskich, bowiem to gdzie > wasc siedzisz mowi dobitniej o "patriotyzmie" niz jkiekolwiek niby-frazesy czy > czcze groźby na forum. Piszę prosto: przyjedź łachmyto do Polski i mnie wyrzuć, > > jesli cie na to stać! Moj dom ( Polska ) jest moim zamkiem, przyjedź i wróc do > domu w worku winylowym... A czy ja ci pisze ze cie bede wyrzucal?.Pisze ze zydzi nie dostali jeszcze dobrze polskim batem a zasluzyli juz sobie nie raz.poprostu jak sie nie ustadkuja i nie zaczna zastepczej ojczyzny traktowac z naleznym jej szacunkiem to wpierdol jak czasem malemu dsziecku bedzie spuszczony dla naprostowania manier. Zawsze kiedys sa granice wszystkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
puls Czikago_tutaj_jako_Rumsfeld?? A_prace_znalazles??? 30.04.02, 06:53 Moze podcieranie starych bab ,zamiast kibelkow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polishAM Re: Czikago_tutaj_jako_Rumsfeld?? A_prace_znalazles??? IP: *.nas37.philadelphia1.pa.us.da.qwest.net 30.04.02, 07:18 Oczywiscie nie macie co w Polsce szukac. Bedziecie potraktowani jak ta Zydowa Andzia Tottenberg z Zachety. Lub jak zydowskie media, ktore Leszek Miller postanowil ukrocic i nie pozwolil na gromadzenie w jednym reku. Tak wiec oficjalnie bedziemy ladnie was traktowac. Ale to tylko powierzchownosc, bo naprawde was nie znosimy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Czikago_tutaj_jako_Rumsfeld?? A_prace_++++ IP: 213.88.164.* 30.04.02, 08:56 Dlaczego nie wynosisz sie do swych korzeni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polishAM Re: Czikago_tutaj_jako_Rumsfeld?? A_prace_++++ IP: *.nas37.philadelphia1.pa.us.da.qwest.net 30.04.02, 09:16 Wyniose sie, naprawde wyniose. Nic nie czuje do tego kraju USA i nie bede ich oszukiwac. Nie mialem entuzjazu tu przyjezdzac i bez zalu stad wyjade. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Czikago_tutaj_jako_Rumsfeld?? A_prace_++++ IP: 213.88.164.* 30.04.02, 10:04 Za to chwale! Odpowiedz Link Zgłoś
yidele Re: ? 01.05.02, 06:00 ....z philly, skadinad miasta braterskiej milosci. Smiac mi sie chce gdy neo-nacjonalisci podlizuja sie komunistom. Ciekawe czy i kiedy Polska Parano-ekstrema zdecyduje czy Miller jest czy nie jest Zydem, bo opinie na ten temat zmieniaja sie tak czesto jak argumenty. Pan, panie pseudoPolish mozesz sobie Zydow w Polsce nie lubic - w koncu mieszkasz pan w USA, nie w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fredzio Re: Czikago_tutaj_jako_Rumsfeld?? A_prace_znalazles??? IP: *.tnt3.s2.uunet.de 01.05.02, 07:58 Gość portalu: polishAM napisał(a): > Oczywiscie nie macie co w Polsce szukac. Bedziecie potraktowani jak ta Zydowa > Andzia Tottenberg z Zachety. Lub jak zydowskie media, ktore Leszek Miller > postanowil ukrocic i nie pozwolil na gromadzenie w jednym reku. Tak wiec > oficjalnie bedziemy ladnie was traktowac. Ale to tylko powierzchownosc, bo > naprawde was nie znosimy. Polish Ham Eggs and Bacon nazdrowie nie koszorne Sniadanie Grzes sawsze smakuie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Helga herosie Rumsfeldzie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.04.02, 18:48 Gość portalu: Rumsfeld napisał(a): > yidele napisał(a): > > > Bardzo dzielnie wasc piszesz o powrocie neo-nacjonalizmów .... zza oceanu. > Z > > całym szacunkiem jakim dla wasci czuje( prawde mówiąc nie jest on az tak > > glęboki), polecam powrót do szczotkowani kiblów amerykanskich, bowiem to g > dzie > > wasc siedzisz mowi dobitniej o "patriotyzmie" niz jkiekolwiek niby-frazesy > czy > > czcze groźby na forum. Piszę prosto: przyjedź łachmyto do Polski i mnie wy > rzuć, > > > > jesli cie na to stać! Moj dom ( Polska ) jest moim zamkiem, przyjedź i wró > c do > > domu w worku winylowym... > > A czy ja ci pisze ze cie bede wyrzucal?.Pisze ze zydzi nie dostali jeszcze > dobrze polskim batem a zasluzyli juz sobie nie raz.poprostu jak sie nie > ustadkuja i nie zaczna zastepczej ojczyzny traktowac z naleznym jej szacunkiem > to wpierdol jak czasem malemu dsziecku bedzie spuszczony dla naprostowania mani > er. > Zawsze kiedys sa granice wszystkiego. A czy ja ci kiedykolwiek napisalam ze jestes herosem? Nie? To teraz nadrabiam to zaniedbanie, czyscicielu kibli zza oceanu! Jesli jestes taki grozny, herosie, to przyjedz razem "ze swoim batem" do Polski. Mysle, ze ten bat to twoj eunuchowaty kutasik, i mysle tez, ze zanim dotrzesz do Yidele to najpierw ja ci "wpuszcze wpierdol dla naprostowania manier", bo na takich jak ty i na takie "baciki" damskie piesci zupelnie wystarcza. Moze wtedy wreszcie zrozumiesz, ze masz sie trzymac z daleka od Polski i Polakow, lachmyto niemyta! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rumsfeld Re: herosie Rumsfeldzie IP: *.tnt29.chi15.da.uu.net 01.05.02, 08:38 Gość portalu: Helga napisał(a): > Gość portalu: Rumsfeld napisał(a): > > > yidele napisał(a): > > > > > Bardzo dzielnie wasc piszesz o powrocie neo-nacjonalizmów .... zza oc > eanu. > > Z > > > całym szacunkiem jakim dla wasci czuje( prawde mówiąc nie jest on az > tak > > > glęboki), polecam powrót do szczotkowani kiblów amerykanskich, bowiem > to g > > dzie > > > wasc siedzisz mowi dobitniej o "patriotyzmie" niz jkiekolwiek niby-fr > azesy > > czy > > > czcze groźby na forum. Piszę prosto: przyjedź łachmyto do Polski i mn > ie wy > > rzuć, > > > > > > jesli cie na to stać! Moj dom ( Polska ) jest moim zamkiem, przyjedź > i wró > > c do > > > domu w worku winylowym... > > > > A czy ja ci pisze ze cie bede wyrzucal?.Pisze ze zydzi nie dostali jeszcze > > dobrze polskim batem a zasluzyli juz sobie nie raz.poprostu jak sie nie > > ustadkuja i nie zaczna zastepczej ojczyzny traktowac z naleznym jej szacun > kiem > > to wpierdol jak czasem malemu dsziecku bedzie spuszczony dla naprostowania > mani > > er. > > Zawsze kiedys sa granice wszystkiego. > > > A czy ja ci kiedykolwiek napisalam ze jestes herosem? Nie? To teraz nadrabiam t > o > zaniedbanie, czyscicielu kibli zza oceanu! Jesli jestes taki grozny, herosie, t > o > przyjedz razem "ze swoim batem" do Polski. Mysle, ze ten bat to twoj eunuchowat > y > kutasik, i mysle tez, ze zanim dotrzesz do Yidele to najpierw ja ci "wpuszcze > wpierdol dla naprostowania manier", bo na takich jak ty i na takie "baciki" > damskie piesci zupelnie wystarcza. Moze wtedy wreszcie zrozumiesz, ze masz sie > trzymac z daleka od Polski i Polakow, lachmyto niemyta! > Te dostaniesz inna dyscyplinke,bos obojnak zwierzecy,t.zw."dobrowolny przymus"Wiesz co to? to ci wytlumacze:dostaniesz garsc soli polskiej pod ogon i bedziesz z tym chodzic albo sobie wylizesz.Chleb ci suko nie przysluguje. A poza tym to ja pisze do niektorych zydow-a ty ich mylisz z polakami.Zyd jest zyd mieszkajacy na terenie Polski,ktory sobie ubzdural ze to jego ojczyzna a zdradzal ja w kazdej nadarzajacej sie okazji dla geszeftu lub jej wroga.Paniala- suko?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Helga Re: herosie Rumsfeldzie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.05.02, 15:03 Gość portalu: Rumsfeld napisał(a): > Te dostaniesz inna dyscyplinke,bos obojnak zwierzecy,t.zw."dobrowolny > przymus"Wiesz co to? > to ci wytlumacze:dostaniesz garsc soli polskiej pod ogon i bedziesz z tym chodz > ic > albo sobie wylizesz.Chleb ci suko nie przysluguje. > A poza tym to ja pisze do niektorych zydow-a ty ich mylisz z polakami.Zyd jest > zyd mieszkajacy na terenie Polski,ktory sobie ubzdural ze to jego ojczyzna a > zdradzal ja w kazdej nadarzajacej sie okazji dla geszeftu lub jej wroga.Paniala > - > suko?. Pytasz czy ponialam, ja suka. Dokladnie takie same pytanie i tez w jezyku okupanta zadawali ostatnio pracownicy SB roznym kobietom, ktore z tymze okupantem i komuna walczyly o wyzwolenie. Uprzejmie cie informuje ze od 1989 roku mozesz wsadzic swoje rusycyzmy w dupe. Nikt sie juz nie boi ani waszych "sciezek zdrowia" ani tego, co paru ZOMOwcow moze zrobic jednej kobiecie zamknietej w celi. Przyjezdzaj, "herosie". Czekam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysy helga co ty IP: *.104.popsite.net 01.05.02, 19:43 przciez SB opanowane przez zydow, jak ich was, nas w 68 wyrzuczli to dlatego by wspomoc Israel, a i tak PRL wyplacila im wiele M$ A ci ktorzy cierpieli za demokracje to w znaczniu amyrkanskim tego slowa gdzie demo znaczy: produkt lub service na pokaz. Przeciez twoja ekipka tu nic oprucz falszu i obelg nie moze zaproponowac. Nie czujesz ze najlepiej by bylo przeprosic i przepraszac w imieniu swoim , swojego wyznania i swojej grupy genetycznej ? Odpowiedz Link Zgłoś
_helga Re: helga co ty 02.05.02, 03:12 Gość portalu: Rysy napisał(a): > przciez SB opanowane przez zydow, jak ich was, nas w 68 wyrzuczli to dlatego by > > wspomoc Israel, a i tak PRL wyplacila im wiele M$ > > A ci ktorzy cierpieli za demokracje to w znaczniu amyrkanskim tego slowa gdzie > demo znaczy: produkt lub service na pokaz. > > Przeciez twoja ekipka tu nic oprucz falszu i obelg nie moze zaproponowac. > Nie czujesz ze najlepiej by bylo przeprosic i przepraszac w imieniu swoim , > swojego wyznania i swojej grupy genetycznej ? Moja grupa genetyczna? Hehehehe! A co to takiego? Chyba masz na mysli moje rodzenstwo oraz rodzicow? A co oni takiego ci zrobili? Hihihihi!!!!!! Moje wyznanie, a raczej brak wyznania, to agnostycyzm. A co ci zrobili agnostycy, hihihih????? Ty to naprawde masz przerypane. Moja rodzina co prawna nie jest za bardzo liczebna, wiec ci tez za bardzo dokuczyc nie mogla. Ale agnostykow to jest na swiecie pelno, i jak nam podpadles, to masz naprawde przerypane. Nawet wsrod Eskimosow sie nie schowasz. Heheheheh!!!!!!!!! Moge z toba korespondowac, ile tylko chcesz! Wlasnie leze na klawiaturze i kwicze ze smiechu:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredzio Re: Po co żydzi przyjeżdżają do Polski IP: *.daimler-benz.com 30.04.02, 09:37 Aby Polek od biedy uratowac, nasze ukardzione Kamienicy odwiedzic, nasze Dzieci pokazac w jakim Raju Izraleskim Zyja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4342 Re: Po co żydzi przyjeżdżają do Polski IP: *.pilickanet.pl 30.04.02, 11:25 rwersaxr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y-t Re: Po co żydzi przyjeżdżają do Polski IP: *.tnt1.auburn.wa.da.uu.net 30.04.02, 19:43 Fredek zapomnial dodac, ze przyjezdza jeszcze w poszukiwaniu smierdzacej i zawszawionej kolderki ktorej wladze sanitarne nie przepuscily przez granice Odpowiedz Link Zgłoś
maryszka Re: Po co żydzi przyjeżdżają do Polski 30.04.02, 18:02 Gość portalu: Bambi napisał(a): > Zastanawiam się po co żydy przyjeżdżają do Polski skoro tak bardzo jej > nienawidzą? Tez pytanie. Przyjezdzaja, zeby tu umrzec. Tyle, ze Polska bez niemieckiego know-how nie moze jeszcze zapewnic full-service. Moze po wejsciu do UE sytuacja sie poprawi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bush Re: Po co żydzi przyjeżdżają do Polski IP: *.tnt29.chi15.da.uu.net 30.04.02, 18:14 Zeby moc zjesc spokojnie pizze. Odpowiedz Link Zgłoś
maryszka Re: Po co żydzi przyjeżdżają do Polski 30.04.02, 18:43 Gość portalu: Bush napisał(a): > Zeby moc zjesc spokojnie pizze. Taka chrupka, prosto z pieca? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bush Re: Po co żydzi przyjeżdżają do Polski IP: *.tnt29.chi15.da.uu.net 30.04.02, 18:54 maryszka napisał(a): > Gość portalu: Bush napisał(a): > > > Zeby moc zjesc spokojnie pizze. > > Taka chrupka, prosto z pieca? Najwiekszym marzeniem zyda ostatnio jest wlasnie zjesc do konca pizze,wloska chociaz wlochow tez nie lubia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredzio Re: Po co żydzi przyjeżdżają do Polski IP: *.tnt3.s2.uunet.de 01.05.02, 08:03 maryszka napisał(a): > Gość portalu: Bush napisał(a): > > > Zeby moc zjesc spokojnie pizze. > > Taka chrupka, prosto z pieca? Ty polka Mazysz pracowac pod Latarni w Berlinie, klienty sa Turcy albo Araby ! Albo wolisz w Rammala u Force 17 jak polka jestes tam bez Konkurenci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Po co żydzi przyjeżdżają do Polski IP: *.104.popsite.net 01.05.02, 19:45 bez rozrywki Odpowiedz Link Zgłoś
slawek.r Re: Po co żydzi przyjeżdżają do Polski 30.04.02, 23:40 Gość portalu: Bambi napisał(a): >" Zastanawiam się po co żydy przyjeżdżają do Polski skoro tak bardzo jej > nienawidzą? > Niech siedzą u siebie... insz allah... albo idą do jahwe..." Po to aby spojzec na twoja debilna fizjonomie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y-t Re: Po co żydzi przyjeżdżają do Polski IP: *.tnt1.auburn.wa.da.uu.net 30.04.02, 23:55 slawekr napisal: "Po to aby spojzec na twoja debilna fizjonomie! ...po spojRZeniu na twoj post mozna powiedziec: kup slownik albo napisz "zobaczyc" - bedzie mniej debilnie Odpowiedz Link Zgłoś
slawek.r Re: Po co żydzi przyjeżdżają do Polski 01.05.02, 10:26 Gość portalu: y-t napisał(a): > > slawekr napisal: > "Po to aby spojzec na twoja debilna fizjonomie! > > "...po spojRZeniu na twoj post mozna powiedziec: > kup slownik albo napisz "zobaczyc" - bedzie mniej debilnie" Coz,bledy nie sa zjawiskiem wyjatkowym,i za poprawke dziekuje.Jezeli zas mowa o twoich postach,to po przeczytaniu kilka z nich dochodze do wniosku,ze okreslajac je jako debilne bedzie to raczej zaszczytem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y-t Re: Po co żydzi przyjeżdżają do Polski IP: *.tnt3.auburn.wa.da.uu.net 01.05.02, 11:17 slawekr napisal: "Coz,bledy nie sa zjawiskiem wyjatkowym,i za poprawke dziekuje.Jezeli zas mowa o twoich postach,to po przeczytaniu kilka z nich dochodze do wniosku,ze okreslajac je jako debilne bedzie to raczej zaszczytem" - bledy sa rzecza ludzka, ale podstawowe bledy ortograficzne swiadcza o poziomie piszacego, o twoim takze. Natomiast o twojej inteligencji swiadczy odpowiedz do Bambi - cyt."Po to aby spojzec na twoja debilna fizjonomie!" i jeszcze pare innych rownie "blyskotliwych" ktorych szukac nie bede. - co do wnioskow, mozesz dochodzic do jakich chcesz - nawet do debilnych, - a odpisywania na twoj post nazywac nie bede, ale z zaszczytem nie ma to nic wspolnego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slawek.r Re: Po co żydzi przyjeżdżają do Polski IP: 5.1R2D* / 10.24.77.* / 199.203.49.* 02.05.02, 09:39 Gość portalu: y-t napisał(a): > slawekr napisal: > "Coz,bledy nie sa zjawiskiem wyjatkowym,i za poprawke dziekuje.Jezeli zas mowa > o > twoich postach,to po przeczytaniu kilka z nich dochodze do wniosku,ze > okreslajac je jako debilne bedzie to raczej zaszczytem" > >" - bledy sa rzecza ludzka, ale podstawowe bledy ortograficzne swiadcza o > poziomie piszacego, o twoim takze. Natomiast o twojej inteligencji swiadczy > odpowiedz do Bambi - cyt."Po to aby spojzec na twoja debilna fizjonomie!" i > jeszcze pare innych rownie "blyskotliwych" ktorych szukac nie bede." 1. Czytaj moja odpowiedz uwaznie,bo nie mam zamiaru ciagnac z Toba ta jalowa dyskusje;moze Tobie daje ona satysfakcje,dla mnie to ponizanie mej inteligencji do twego niskiego poziomu. 2.Przyzwoitosc w stosunkach miedzyludzkich zada poszanowanie osobistej godnosci oponenta;wartosc tej zalety nie jest nizsza od "obowiazku" szukania bledow ortograficznych czy gramatycznych w tekstach dyskutanta.Moja godnosc na tym forum brzmi "slawek.r",pelne me imie i "r",poczatek mego nazwiska.Spojrz,prosze,jak napisales i powiedz,jak bys zareagowal,gdyby to dotyczylo Ciebie? Poraz pierwszy mozna jeszcze wziasc to za przeoczenie.Ale jezeli to sie powtarza jest to juz nie przeoczeniem lecz lekcewazeniem.Chyba zgodzisz sie ze nikt Ci nie dal prawa do lekcewazenia,i jak sie ustosunkowujesz do dyskutanta taka dostajesz od niego zaplate. 3.Nienawidze rasizmu,szowinizmu,antysimityzmu,obskuranctwa i jeszcze kilka "kwia- -tek" wyrazajacych pogarde i nienawisc,czy to otwarcie czy skrywajac sie pod trescia tematu.W moich oczach wszystkie narody sa podobne do siebie i jedynie co ich rozni zasadniczo,to jezyk i poziom kulturalny.Dla wszelkiego rodzaju rasistow, szowinistow i antysemitow nie mam zadnego szacunku i uwazam ich za debilow.Nie oczekuje,ze przyznasz mi racje,bo przepuszczam ze rowniez w Tobie buszuje ten sam powiew "ducha",ale tresc postu Bambiego jest nasiakniety debilnym antysemityzmem i stad moja ironiczna reakcja:"Po to aby spojrzec na twa debilna fizjonomie". 4.Na zakonczenie,co do Twojej opinii o mojej intelegencji,to mnie najmniej obchodzi.Nawet nie znajac Cie mysle,ze jestes ponizej kryterion dajacych istocie prawo do szacowania poziomu umyslowego oponentow. Nie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wieslaw6 Re: Po co żydzi przyjeżdżają do Polski IP: *.cm-upc.chello.se 01.05.02, 13:03 Gość portalu: Bambi napisał(a): > Zastanawiam się po co żydy przyjeżdżają do Polski skoro tak bardzo jej > nienawidzą? > Niech siedzą u siebie... insz allah... albo idą do jahwe... To ty taki oblatany w zydowskich sprawach i nie wiesz?????????? Po krew na mace!!! Potrzebuja jasnowlose niewiniatka!!! Jak chcesz zobaczyc jak to wyglada, pojedz do katedry Snadomierskiej tam jest to utrwalone - skarbiec polskiej kulturt !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rumsfeld Re: Po co żydzi przyjeżdżają do Polski IP: *.tnt29.chi15.da.uu.net 01.05.02, 14:55 Gość portalu: wieslaw6 napisał(a): > Gość portalu: Bambi napisał(a): > > > Zastanawiam się po co żydy przyjeżdżają do Polski skoro tak bardzo jej > > nienawidzą? > > Niech siedzą u siebie... insz allah... albo idą do jahwe... > > To ty taki oblatany w zydowskich sprawach i nie wiesz?????????? > Po krew na mace!!! Potrzebuja jasnowlose niewiniatka!!! > Jak chcesz zobaczyc jak to wyglada, pojedz do katedry Snadomierskiej > tam jest to utrwalone - skarbiec polskiej kulturt !!! > Czy moglbys nam przyblizyc o co chodzi w tej Katedrze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysy jak to jest z krwia w kabalizmie IP: *.104.popsite.net 01.05.02, 19:57 bo koszerne to pozbawione krwi. np mieso musi byc starannie skrwaione i moczone. kaszanka jest nie do przyjecia. troche to przypomina post przed przdswiateczny wskazany poto by lepiej potem smakowalo. byc moze w czsie specjalnych obrzedow krew jest istotna? Czyz to nie zydi wymyslili "spozywam krew twoja i cialo twoje"\ np w Londynie w 9 wieku tubylcy uradzili pogrom tamtejszej etnicznosci za takie wyssane z palca picie krwi mlodziencow. nie pamietam URL ale jak ktos podejmie dyskusje poszukam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Helga Dlaczego Exorcista jest durniem IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.05.02, 14:56 Odpowiem ci calkiem powaznie, dla odmiany. Exorcist dlatego jest durniem, ze pozwala sie pozerac nienawisci. To szkodzi przede wszystkim jemu i jest jak, no nie wiem, jak to porownac. Jakas okropna choroba, gangrena moze? Powiem ci tez, ze akurat moja rodzina ma rozne smutne i bardzo smutne rzeczy do pamietania, jesli chodzi i o gestapo, i NKWD. I komune w Polsce, te wspomnienia sa zreszta najbolesniejsze, bo najswiezszej daty. Stad i ja wiem, ze pamiec to nie tasma, ktora sie da wykasowac - ale tez stad wiem, ze durniem jest ten, kto sie pozwala pozerac nienawisci. Nienawisc powoduje m.in. ze pragniesz sie mscic, czesto na bogu ducha winnych ludziach. Co konkretnie Exorcyscie zrobil Yidele czy wszyscy polscy Zydzi, jak leci? Dlaczego krzywdzi innych? To ze go cos boli, nie jest zadnym usprawiedliwieniem. Etniczni Zydzi i etniczni Polacy to po prostu Polacy, i tyle. Wsrod nas byli okropni ludzie, ale to wcale nie znaczy, ze wszyscy sa okropni. Oczywiscie, jest historyczna prawda, ze w NKWD byli etniczni Zydzi. Ale jest rowniez historyczna prawda, ze w NKWD byli etniczni Polacy. Jedni i drudzy mordowali i sa godni pogardy. Zadam ci pytanie, zwiazane z historia najnowsza: Jesli komus etniczni Polacy rozstrzelali rodzine w kopalni Wujek, to czy to jest powod, zeby zrezygnowac z polskiego obywatelstwa i zywic do Polski i Polakow nienawisc? A cos jeszcze na koniec, o zyciu. Przyjazni nie zawiera sie z grupami etnicznymi czy narodami. Przyjazn jest zawsze miedzy ludzmi. To jest bardzo dziwne, rzadkie i cenne uczucie. Zwykle ludzie nie miewaja zbyt wielu przyjaciol. Exorcysta pisze o swojej przyjazni z zydowskim kolega, ale sam brudzi pamiec tej przyjazni, umieszczajac ja w kontekscie nienawisci, ktora go toczy jak robak. I komu tym robi krzywde, jak nie sobie samemu? I na koniec, wlasna bolesna pamiec nie usprawiedliwia krzywdzenia innych ludzi! Co to ma znaczyc to pytanie dlaczego Zydzi przyjezdzaja do Polski? Po pierwsze, nie wszyscy przyjezdzaja, bo tu sa i mieszkaja, jak reszta Polakow. Po drugie, niektorzy znalezli sie na emigracji nie z wlasnej woli i tesknia, jak kazdy emigrant. Oczywiscie nie kazdy Polak na emigracji chce do Polski wracac. Ale kazdy, ktory chce, ma do tego pelne prawo! ZAWSZE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bambi Re: Dlaczego Helga jest durniem IP: *.acn.pl / 10.131.129.* 01.05.02, 15:39 Gość portalu: Helga napisał(a): > Odpowiem ci calkiem powaznie, dla odmiany. Exorcist dlatego jest durniem, ze > pozwala sie pozerac nienawisci. To szkodzi przede wszystkim jemu i jest jak, no > nie wiem, jak to porownac. Jakas okropna choroba, gangrena moze? Powiem ci tez, > ze akurat moja rodzina ma rozne smutne i bardzo smutne rzeczy do pamietania, > jesli chodzi i o gestapo, i NKWD. I komune w Polsce, te wspomnienia sa zreszta > najbolesniejsze, bo najswiezszej daty. Stad i ja wiem, ze pamiec to nie tasma, > ktora sie da wykasowac - ale tez stad wiem, ze durniem jest ten, kto sie > pozwala pozerac nienawisci. > > Nienawisc powoduje m.in. ze pragniesz sie mscic, czesto na bogu ducha winnych > ludziach. Co konkretnie Exorcyscie zrobil Yidele czy wszyscy polscy Zydzi, jak > leci? Dlaczego krzywdzi innych? To ze go cos boli, nie jest zadnym > usprawiedliwieniem. > > Etniczni Zydzi i etniczni Polacy to po prostu Polacy, i tyle. Wsrod nas byli > okropni ludzie, ale to wcale nie znaczy, ze wszyscy sa okropni. Oczywiscie, > jest historyczna prawda, ze w NKWD byli etniczni Zydzi. Ale jest rowniez > historyczna prawda, ze w NKWD byli etniczni Polacy. Jedni i drudzy mordowali i > sa godni pogardy. Zadam ci pytanie, zwiazane z historia najnowsza: Jesli komus > etniczni Polacy rozstrzelali rodzine w kopalni Wujek, to czy to jest powod, > zeby zrezygnowac z polskiego obywatelstwa i zywic do Polski i Polakow nienawisc > ? > > A cos jeszcze na koniec, o zyciu. Przyjazni nie zawiera sie z grupami > etnicznymi czy narodami. Przyjazn jest zawsze miedzy ludzmi. To jest bardzo > dziwne, rzadkie i cenne uczucie. Zwykle ludzie nie miewaja zbyt wielu > przyjaciol. Exorcysta pisze o swojej przyjazni z zydowskim kolega, ale sam > brudzi pamiec tej przyjazni, umieszczajac ja w kontekscie nienawisci, ktora go > toczy jak robak. I komu tym robi krzywde, jak nie sobie samemu? > > I na koniec, wlasna bolesna pamiec nie usprawiedliwia krzywdzenia innych ludzi! > Co to ma znaczyc to pytanie dlaczego Zydzi przyjezdzaja do Polski? Po pierwsze, > nie wszyscy przyjezdzaja, bo tu sa i mieszkaja, jak reszta Polakow. Po drugie, > niektorzy znalezli sie na emigracji nie z wlasnej woli i tesknia, jak kazdy > emigrant. Oczywiscie nie kazdy Polak na emigracji chce do Polski wracac. Ale > kazdy, ktory chce, ma do tego pelne prawo! ZAWSZE. Exorcist nie mówi o nienawiści, tylko o straconej przyjaźni. Jeśli za niemca wiedzieliśmy czego się spodziewać od hitlera, a wierzyliśmy w lojalność żydów, to tym bardziej boli nóż wbity w plecy, bo niemcy nas nie rozczarowali zdradą. Kiedy szliśmy na wojnę z Rosją w 1920 to w polskim wojsku były falgi z półksiężycem, a imam razem z księdzem do pospołu zajmowali się wojakami i modlitwą, i chrześcijańską i muzułmańską. A gdzie byli żydzi? Czy żydzi kiedykolwiek przelali choćby kroplę krwi za Polskę??? Nie, żydzi z radością witali Rosjan wchodzących do Polski 20 lat później i obsypywali ich kwiatami... Zapewne stąd jego smutek - w każdym razie nie jest to nienawiść. Nienawiść to jest to, co żywią obecnie żydzi względem arabów w Palestynie i Polski, a niedługo względem całego świata. Co do Helgi. każdy sobie może napisać moja rodzina przeżyłą smutne chwile - a konkrety proszę? Zabili ci mamusię albo tatę, dziadka, babcię... Pewnie tatuś stracił pracę i dla Helgi to wielkie nieszczęśćie. Dalej: co to jest etniczny Polak? Czuję podskórnie, że Helga nie jest etnicznym Polakiem, cokolwiek mialoby to znaczyć. Czy jak ja mam czarną koleżankę z Podhala, która zajebiście mówi góralską gwarą a język polski jest jej pierwszym językiem, to czy ona jest etniczną Polką czy nie jest? Frau Helga: co to jest etniczny Polak? Co to jest etniczny żyd? Etniczny żyd z Polski, Francji, Maroka, Rosji, Izraela czy czarnej Afryki? A teraz cytat niczym z taniej literatury harlequina: "Przyjazn jest zawsze miedzy ludzmi. To jest bardzo > dziwne, rzadkie i cenne uczucie. Zwykle ludzie nie miewaja zbyt wielu > przyjaciol." Jeśli to jest twoje pojęcie przyjaźni to ja ci współczuję. Zaś pytanie nie brzmiało: > Co to ma znaczyc to pytanie dlaczego Zydzi przyjezdzaja do Polski? Pytanie brzmiało: Dlaczego żydzi przyjeżdżają do Polski skoro jej tak nienawidzą? PS. Jeszcze jeden cytat z Helgi: > I na koniec, wlasna bolesna pamiec nie usprawiedliwia krzywdzenia innych ludzi! Brawo: i dlatego można by już skończyć z tym holokaustem na palestyńczykach. Odpowiedz Link Zgłoś
_helga Re: Dlaczego Helga jest durniem 01.05.02, 17:10 Gość portalu: Bambi napisał(a): Bambi, szkoda mi ciebie. Wycierasz sobie gebe Polska i polska historia, a widac ze jej nie znasz. Wsrod oficerow pomordowanych w Katyniu znajduja sie oficerowie zydowscy. W polskiej armii na wszystkich frontach swiata sluzyli takze zydowscy zolnierze - i umierali za Polske. Twoje zdanko o lojalnosci Zydow "za Niemca" jest albo bardzo curiosalne, albo nie zrozumialam o co ci chodzi. Gdzie niby mieli okazywac ta lojalnosc? W obozach zaglady?!!!! Komentarze do calej reszty podaruje sobie, tylko cie poinformuje, ze chyba nie zauwazyles czegos. Ja nie ublizalam Exorcyscie i nie zamieszczalam chamskich uwag pod adresem jego rodziny. To by swiadczylo bardzo zle przede wszystkim o mnie, tak jak twoje uwagi pod adresem mojej rodziny swiadcza o tobie. Na koniec wreszcie, jesli chodzi o przyjaciol. Moze ja nie rozumiem Exorcysty, ale ty piszesz w jakims sensie to samo co on. Ze stracil przyjazn, bo doszedl do wniosku, ze cala grupa etniczna, z ktorej sie ten przyjaciel wywodzi, jest nic nie warta. A ja twierdze, ze czlowiek, ktory tak mysli, jest glupcem, ktory najbardziej szkodzi samemu sobie. Zreszta, to zalezy co kto rozumie przez wyraz przyjaciel. Dla mnie przyjaciel to osoba za ktora dam sobie uciac reke i wiem, ze on - czy ona - dla mnie zrobi to samo. Mozna miec w zyciu bardzo wielu i bardzo dobrych kolegow i kolezanek, ale przyjazn i przyjaciel to jest cos niezwykle cennego i bardzo wartosciowego. Jesli ktos sam rezygnuje z przyjazni, to jest strasznym glupcem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Exorcist Re: Dlaczego Helga jest durniem IP: *.clvhoh.adelphia.net 02.05.02, 15:48 Gość portalu: Bambi napisał(a): > Gość portalu: Helga napisał(a): > > > Odpowiem ci calkiem powaznie, dla odmiany. Exorcist dlatego jest durniem, > ze > > pozwala sie pozerac nienawisci. To szkodzi przede wszystkim jemu i jest ja > k, no > > nie wiem, jak to porownac. Jakas okropna choroba, gangrena moze? Powiem ci > tez, > > ze akurat moja rodzina ma rozne smutne i bardzo smutne rzeczy do pamietani > a, > > jesli chodzi i o gestapo, i NKWD. I komune w Polsce, te wspomnienia sa zre > szta > > najbolesniejsze, bo najswiezszej daty. Stad i ja wiem, ze pamiec to nie ta > sma, > > ktora sie da wykasowac - ale tez stad wiem, ze durniem jest ten, kto sie > > pozwala pozerac nienawisci. > > > > Nienawisc powoduje m.in. ze pragniesz sie mscic, czesto na bogu ducha winn > ych > > ludziach. Co konkretnie Exorcyscie zrobil Yidele czy wszyscy polscy Zydzi, > jak > > leci? Dlaczego krzywdzi innych? To ze go cos boli, nie jest zadnym > > usprawiedliwieniem. > > > > Etniczni Zydzi i etniczni Polacy to po prostu Polacy, i tyle. Wsrod nas by > li > > okropni ludzie, ale to wcale nie znaczy, ze wszyscy sa okropni. Oczywiscie > , > > jest historyczna prawda, ze w NKWD byli etniczni Zydzi. Ale jest rowniez > > historyczna prawda, ze w NKWD byli etniczni Polacy. Jedni i drudzy mordowa > li i > > sa godni pogardy. Zadam ci pytanie, zwiazane z historia najnowsza: Jesli k > omus > > etniczni Polacy rozstrzelali rodzine w kopalni Wujek, to czy to jest powod > , > > zeby zrezygnowac z polskiego obywatelstwa i zywic do Polski i Polakow nien > awisc > > ? > > > > A cos jeszcze na koniec, o zyciu. Przyjazni nie zawiera sie z grupami > > etnicznymi czy narodami. Przyjazn jest zawsze miedzy ludzmi. To jest bardz > o > > dziwne, rzadkie i cenne uczucie. Zwykle ludzie nie miewaja zbyt wielu > > przyjaciol. Exorcysta pisze o swojej przyjazni z zydowskim kolega, ale sam > > > brudzi pamiec tej przyjazni, umieszczajac ja w kontekscie nienawisci, ktor > a go > > toczy jak robak. I komu tym robi krzywde, jak nie sobie samemu? > > > > I na koniec, wlasna bolesna pamiec nie usprawiedliwia krzywdzenia innych l > udzi! > > Co to ma znaczyc to pytanie dlaczego Zydzi przyjezdzaja do Polski? Po pier > wsze, > > nie wszyscy przyjezdzaja, bo tu sa i mieszkaja, jak reszta Polakow. Po dru > gie, > > niektorzy znalezli sie na emigracji nie z wlasnej woli i tesknia, jak kazd > y > > emigrant. Oczywiscie nie kazdy Polak na emigracji chce do Polski wracac. A > le > > kazdy, ktory chce, ma do tego pelne prawo! ZAWSZE. > > > > > Exorcist nie mówi o nienawiści, tylko o straconej przyjaźni. Jeśli za niemca > wiedzieliśmy czego się spodziewać od hitlera, a wierzyliśmy w lojalność żydów, > to > tym bardziej boli nóż wbity w plecy, bo niemcy nas nie rozczarowali zdradą. Kie > dy > szliśmy na wojnę z Rosją w 1920 to w polskim wojsku były falgi z półksiężycem, > a > imam razem z księdzem do pospołu zajmowali się wojakami i modlitwą, i > chrześcijańską i muzułmańską. A gdzie byli żydzi? Czy żydzi kiedykolwiek przela > li > choćby kroplę krwi za Polskę??? Nie, żydzi z radością witali Rosjan wchodzącyc > h > do Polski 20 lat później i obsypywali ich kwiatami... > Zapewne stąd jego smutek - w każdym razie nie jest to nienawiść. Nienawiść to > jest to, co żywią obecnie żydzi względem arabów w Palestynie i Polski, a niedłu > go > względem całego świata. > > Co do Helgi. każdy sobie może napisać moja rodzina przeżyłą smutne chwile - a > konkrety proszę? Zabili ci mamusię albo tatę, dziadka, babcię... Pewnie tatuś > stracił pracę i dla Helgi to wielkie nieszczęśćie. > > Dalej: co to jest etniczny Polak? Czuję podskórnie, że Helga nie jest etnicznym > > Polakiem, cokolwiek mialoby to znaczyć. Czy jak ja mam czarną koleżankę z > Podhala, która zajebiście mówi góralską gwarą a język polski jest jej pierwszym > > językiem, to czy ona jest etniczną Polką czy nie jest? Frau Helga: co to jest > etniczny Polak? > Co to jest etniczny żyd? Etniczny żyd z Polski, Francji, Maroka, Rosji, Izraela > > czy czarnej Afryki? > > A teraz cytat niczym z taniej literatury harlequina: > "Przyjazn jest zawsze miedzy ludzmi. To jest bardzo > > dziwne, rzadkie i cenne uczucie. Zwykle ludzie nie miewaja zbyt wielu > > przyjaciol." > > Jeśli to jest twoje pojęcie przyjaźni to ja ci współczuję. > > > Zaś pytanie nie brzmiało: > Co to ma znaczyc to pytanie dlaczego Zydzi > przyjezdzaja do Polski? > > Pytanie brzmiało: Dlaczego żydzi przyjeżdżają do Polski skoro jej tak nienawidz > ą? > > > > PS. Jeszcze jeden cytat z Helgi: > > I na koniec, wlasna bolesna pamiec nie usprawiedliwia krzywdzenia innych l > udzi! > > Brawo: i dlatego można by już skończyć z tym holokaustem na palestyńczykach. > Droga Pani Bambi, Ja podaje swoja przeszlosc jako przyklad, nie jako zal czy nienawisc do kogokolwiek. Chcialem powiedziec, ze powod do niewisci, do zalu, rekompensy monetarnej, nie sa obustronne. Zydzi polscy maja takie same prawa przebywania w Polsce jak wszyscy inni, ale nie jako specjalna elita, bo im sie nalezy, bo oni cierpieli, bo mysmy im zabrali ich mienie, ich domy. Ja chcialem im pokazac zy my tez cierpielismy, nie tylko od Niemcow, od Rosjan, Ukraincow, Litwinow ale tez i od Zydow i nam tez sie cos nalezy od Zydow. Zaczynajmy nasze nowe wspolzycie na rowni. Ja wyczuwam w ich opisach, wymaganiach, tu wtym watku i w innych, ze oni (wedlug ich opisow) sa ludzmi lepszego kalibru, lepszej jakosci, niz Polacy. Ja probowalem napisac/powiedziec, ze ich grzechy w stosunku do nas nie sa mniejsze niz nasze grzechy w stosunku do nich. Ja nie mam zalu do przeszlosci. Mnie nikt nic nie jest winien. W tej samej mysli ja nikomu nie powinienem byc winnym, ani Polska nie jest winna nic im za przeszlosc. Moje opisy o mojej przeszlosci, kiedy je czytam teraz brzmia tak jakbym ja sie zalil (moj blad). Ja juz dawno sie wyzalilem, wyplakalem. To nic nie pomaga. Ale kiedy wymagaja ode mnie odszkodowania, rekompensy, lepszego traktowania, bo ja bylem powodem ich cierpienia, ja odpowiadam poczekaj: Ja tez cierpialam i to z waszych albo z waszych braci rak. Wiec jestesmy kwita. Zacznijmy nasze nowe wspolzycia jako rowni. Exorcist Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wieslaw6 Re: Dlaczego Exorcista jest durniem IP: *.cm-upc.chello.se 01.05.02, 15:44 Gość portalu: Helga napisał(a): > Etniczni Zydzi i etniczni Polacy to po prostu Polacy, i tyle. Helga madrze napisalas, ale ja bym sie nawet posunal dalej. Kto jest Polakiem? ten kto zna kulture, jezyk uwaza Polska za swoj kraj? Czy patrzec na to genetycznie?. Gentycznie sie nie da bo Polacy, Ukraincy, Bialorusini, Litwinu i Zydzi, Rosjanie, Niemcy, Prusacy mieszali sie w zupe ktorej nikt nigdy nie rozplacze. Jedyne niby co pozostaje to kultura i jezyk, bo juz nie religia, gdyz sa Polacy ateisci, agnostycy, wierzacy katolicy, prawoslawni i protestanci - dlaczego z tego wyjmowac wiec judaizm. Czesc Zydow widzi siebie jako Amerykanow, czesc jako Polakow czesc jako Francuzow, czy Izraelczykow. Z ta narodowoscia to dziwna sprawa, z jednej strony jakis Rosjanin powie: - jestem Polakiem, - ale zaraz ktos wyskoczy nie jestes "kacap" - ten odpowie walczylem o Polske - ale inny powie, ale Polska Racja stanu to nie jest to o co walczyles i zaczyna sie dyskusja o polska racje stanu. Nagle ci ktorzy uwazaja sie za Polakow dyskutuja co jest Polska racja stanu, a ten biedny z pochodzenia rosjanin ma czekac na wynik ich dyskusji? Jego poczucie bycia polakiem jest nagle zalezne od idiotycznej dyskusji na temat "polskiej racji stanu" Jak bys nie probowala okreslic slowa "narod" tak zawsze bedzie na ten temat dyskusja, niezaleznie od tego czy bedzie to wiara czy kultura. Daltego ja uwazam ze jak ktos sie czuje Polakiem jest tym Polkiem, jak ktos sie czuje Zydem jest Zydem - ale nawet to nie znaczy ze jest sie wrogo nastawionym do Polski. Mozna sie czuc Zydem, a uwazac Polske za swoj kraj - ojczyzne. Jezeli nazwa Polak - zawartosc tego nie ma dla nikogo takiego samego znaczenia pozostaje tylko sama nazwa. Bylo kiedys plemie Polan, genetycznie ani jezykowotego plemienia od dawna nie ma. Powstala od tego nazwa Polska, dopiero pozniej zaczeto nazywac ludzi mieszkajacych w granicach Polski Polakami. W Szwecji kazdy kto jest podwladnym Gucia - tak jak ja, ma obyatelstwo szwedzkie jest _formalnie_ rzecz biorac Szwedem. Szwedzkie media gdy czasami dzieja sie jakies miedzynarodowe draki podaje: - "w Filipinach mial miesce wypadek lotniczy, Wsrod pasazerow ktorzy zgineli bylo trzech szwedow" - pozniej dowiadujemy sie ze rodzice jednego ze szwedow przywedrowali do Szwecji z Egiptu - ale to nikogo nie obchodzi - zginal szwed. Szwecja uniknela smutnych doswiadczen rasizmu jakie mailo USA, ale u nas szwedzki spiker TV - moze tak jak w ameryce amerykanie - skosne oczy, byc czarny, sniady, zolty - NIKOGO TO NI OBCHODZI - szwedzi. A do jakiego kosiola ta osoba chodzi, czy obchodzi wigilie, pesach, czy ramadan - who cares? - to szwedzi. Pozdrowienia Wieslaw Odpowiedz Link Zgłoś
kyle_broflovski wieslaw, wieslaw!!! 01.05.02, 15:52 polskaludowa.com/dzwiek/nagrania/Gomulka_marzec68.mp3 Odpowiedz Link Zgłoś
_helga Re: Dlaczego Exorcista jest durniem 01.05.02, 16:34 Gość portalu: wieslaw6 napisał(a): > Gość portalu: Helga napisał(a): > > > Etniczni Zydzi i etniczni Polacy to po prostu Polacy, i tyle. > > Helga madrze napisalas, ale ja bym sie nawet posunal dalej. Kto jest Polakiem? > ten kto zna kulture, jezyk uwaza Polska za swoj kraj? Czy patrzec na to > genetycznie?. > > Gentycznie sie nie da bo Polacy, Ukraincy, Bialorusini, Litwinu i Zydzi, > Rosjanie, Niemcy, Prusacy mieszali sie w zupe ktorej nikt nigdy nie rozplacze. > > Jedyne niby co pozostaje to kultura i jezyk, bo juz nie religia, gdyz sa Polacy > ateisci, agnostycy, wierzacy katolicy, prawoslawni i protestanci - dlaczego z > tego wyjmowac wiec judaizm. Czesc Zydow widzi siebie jako Amerykanow, czesc jak > o > Polakow czesc jako Francuzow, czy Izraelczykow. > > Z ta narodowoscia to dziwna sprawa, z jednej strony jakis Rosjanin powie: > - jestem Polakiem, > - ale zaraz ktos wyskoczy nie jestes "kacap" > - ten odpowie walczylem o Polske > - ale inny powie, ale Polska Racja stanu to nie jest to o co walczyles > i zaczyna sie dyskusja o polska racje stanu. Nagle ci ktorzy uwazaja > sie za Polakow dyskutuja co jest Polska racja stanu, a ten biedny z > pochodzenia rosjanin ma czekac na wynik ich dyskusji? Jego poczucie > bycia polakiem jest nagle zalezne od idiotycznej dyskusji na temat > "polskiej racji stanu" > > Jak bys nie probowala okreslic slowa "narod" tak zawsze bedzie na ten temat > dyskusja, niezaleznie od tego czy bedzie to wiara czy kultura. Daltego ja uwaza > m > ze jak ktos sie czuje Polakiem jest tym Polkiem, jak ktos sie czuje Zydem jest > Zydem - ale nawet to nie znaczy ze jest sie wrogo nastawionym do Polski. Mozna > sie czuc Zydem, a uwazac Polske za swoj kraj - ojczyzne. > > Jezeli nazwa Polak - zawartosc tego nie ma dla nikogo takiego samego znaczenia > pozostaje tylko sama nazwa. > > Bylo kiedys plemie Polan, genetycznie ani jezykowotego plemienia od dawna nie m > a. > Powstala od tego nazwa Polska, dopiero pozniej zaczeto nazywac ludzi > mieszkajacych w granicach Polski Polakami. > > W Szwecji kazdy kto jest podwladnym Gucia - tak jak ja, ma obyatelstwo szwedzki > e > jest _formalnie_ rzecz biorac Szwedem. Szwedzkie media gdy czasami dzieja sie > jakies miedzynarodowe draki podaje: > - "w Filipinach mial miesce wypadek lotniczy, > Wsrod pasazerow ktorzy zgineli bylo trzech szwedow" > - pozniej dowiadujemy sie ze rodzice jednego ze szwedow przywedrowali do Szwecj > i > z Egiptu - ale to nikogo nie obchodzi - zginal szwed. > > Szwecja uniknela smutnych doswiadczen rasizmu jakie mailo USA, ale u nas szwedz > ki > spiker TV - moze tak jak w ameryce amerykanie - skosne oczy, byc czarny, sniady > , > zolty - NIKOGO TO NI OBCHODZI - szwedzi. A do jakiego kosiola ta osoba chodzi, > czy obchodzi wigilie, pesach, czy ramadan - who cares? - to szwedzi. > > Pozdrowienia > Wieslaw > Wieslawie, tak wlasnie jest:) Wbrew temu co sie wydaje niektorym tutejszym nieszczesnikom, wspolczesne narody nie sa strukturami plemiennymi. Wspolczesny narod, nie tylko polski, ale kazdy - uksztaltowaly sie i pozostaja w relacji z panstwem i historycznie uksztaltowana kultura narodowa. Zupelnie nie potrafie zrozumiec tych etnicznych szowinistow, ktorzy twierdza, ze sa patriotami, jak oni potrafia utozsamic sie z polska, wieloetniczna kultura? A nawet jezyk, czy moglby istniec jezyk polski bez Tuwima? Przeciez nie... Wspolczesnie narodowosc jest kwestia wyboru, i ten element bedzie coraz bardziej wyrazny w miare postepow globalizacji. Dzisiaj nie ma znaczenia w jakiej jestes grupie etnicznej czy religijnej jesli odczuwasz zwiazek emocjonalny z Polska to jestes Polakiem. Juz za pare lat bedziemy czescia jednoczacej sie Europy, i wtedy najprawdopodobniej coraz silniej bedzie sie liczyl komponent kulturowy i jezyk. My juz teraz mamy skosnookich Polakow, nie tylko Szwecja:) I niczemu oraz nikomu nie szkodzi, ze sie ktos utozsamia i ze swoja grupa etniczna, i ze swoim narodem:) Ja sie z tymi szowinistycznymi osobami czasem kloce, ale tak naprawde to mi ich szkoda. Sami sie ustawiaja i na marginesie wspolczesnosci, i na marginesie narodu, i na marginesie zycia. Tacy bezuzyteczni... Kazdy czlowiek jest niepowtarzalny i wyjatkowy, wiec strata nawet jednogo to powazna strata. Nawet tego 88 mi szkoda, choc on pewnie tego nie zrozumie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bambi Re: Brawo wieś... IP: *.acn.pl / 10.131.129.* 02.05.02, 01:38 Gość portalu: wieslaw6 napisał(a): > Gość portalu: Helga napisał(a): > > Etniczni Zydzi i etniczni Polacy to po prostu Polacy, i tyle. > Helga madrze napisalas, ale ja bym sie nawet posunal dalej. Kto jest Polakiem? > ten kto zna kulture, jezyk uwaza Polska za swoj kraj? Czy patrzec na to > genetycznie?. > Gentycznie sie nie da bo Polacy, Ukraincy, Bialorusini, Litwinu i Zydzi, > Rosjanie, Niemcy, Prusacy mieszali sie w zupe ktorej nikt nigdy nie rozplacze. > > Jedyne niby co pozostaje to kultura i jezyk, bo juz nie religia, gdyz sa Polacy > ateisci, agnostycy, wierzacy katolicy, prawoslawni i protestanci - dlaczego z > tego wyjmowac wiec judaizm. Czesc Zydow widzi siebie jako Amerykanow, czesc jak > o > Polakow czesc jako Francuzow, czy Izraelczykow. Z ta narodowoscia to dziwna sprawa, z jednej strony jakis Rosjanin powie: > - jestem Polakiem, > - ale zaraz ktos wyskoczy nie jestes "kacap" > - ten odpowie walczylem o Polske > - ale inny powie, ale Polska Racja stanu to nie jest to o co walczyles > i zaczyna sie dyskusja o polska racje stanu. Nagle ci ktorzy uwazaja > sie za Polakow dyskutuja co jest Polska racja stanu, a ten biedny z > pochodzenia rosjanin ma czekac na wynik ich dyskusji? Jego poczucie > bycia polakiem jest nagle zalezne od idiotycznej dyskusji na temat > "polskiej racji stanu" > Jak bys nie probowala okreslic slowa "narod" tak zawsze bedzie na ten temat > dyskusja, niezaleznie od tego czy bedzie to wiara czy kultura. Daltego ja uwaza > m > ze jak ktos sie czuje Polakiem jest tym Polkiem, jak ktos sie czuje Zydem jest > Zydem - ale nawet to nie znaczy ze jest sie wrogo nastawionym do Polski. Mozna > sie czuc Zydem, a uwazac Polske za swoj kraj - ojczyzne. > Jezeli nazwa Polak - zawartosc tego nie ma dla nikogo takiego samego znaczenia > pozostaje tylko sama nazwa. > Bylo kiedys plemie Polan, genetycznie ani jezykowotego plemienia od dawna nie m > a. Powstala od tego nazwa Polska, dopiero pozniej zaczeto nazywac ludzi > mieszkajacych w granicach Polski Polakami. > W Szwecji kazdy kto jest podwladnym Gucia - tak jak ja, ma obyatelstwo szwedzki > e jest _formalnie_ rzecz biorac Szwedem. Szwedzkie media gdy czasami dzieja sie > jakies miedzynarodowe draki podaje: > - "w Filipinach mial miesce wypadek lotniczy, > Wsrod pasazerow ktorzy zgineli bylo trzech szwedow" > - pozniej dowiadujemy sie ze rodzice jednego ze szwedow przywedrowali do Szwecji z Egiptu - ale to nikogo nie obchodzi - zginal szwed. > Szwecja uniknela smutnych doswiadczen rasizmu jakie mailo USA, ale u nas szwedz > ki spiker TV - moze tak jak w ameryce amerykanie - skosne oczy, byc czarny, sniady > , zolty - NIKOGO TO NI OBCHODZI - szwedzi. A do jakiego kosiola ta osoba chodzi, czy obchodzi wigilie, pesach, czy ramadan - who cares? - to szwedzi. > > Pozdrowienia > Wieslaw > Brawo Wiesiu, dokładnie o to pytałem Helgę, która jest tak przywiązana do etniczności. Skoro są etniczni żydzi z Afryki Rosji, Tunezji, Francji, Polski itp. to ta ich etniczność naprawdę jest różna, a więc nie ma czegoś takiego jak czysty rasowo etniczny żyd (choć niektórzy zbliżają się do ideału he he - ops sorry to żarcik)! Tak samo ja mam koleżankę z Podhala, która jest czarniutenka jak smoła, a mówi jak góralka (po polsku też normalnie), bo się urodziła w Polsce i jest Polką. Tak samo moja siostra, czy ona jest etniczną Francuzką skoro ma obywatelstwo francuskie? A ja: skoro babcia niemka, to czy ja etnicznie jestem Polak? Co to znaczy? Znowu nie rozumiem Helgi, kiedy ona mówi: etniczny Polak... Aha... co do Szwecji to oficjalnie masz rację. Tam podobno nie było nawet nigdy antysemityzmu, jednak poczytaj sobie trochę pisma pana Macieja Zaręby, który pisał dla Dagens Nyheter... o tym, że w Szwecji w 1939 roku wszyscy (totalnie wszyscy) żydzi byli skatalogowani na listach opisujących wszelkie dane nt. wieku, adresu, wykształecenia itp. na ich temat. W przypadku wkroczenia Niemiec do Szwecji listy miały być przekazane władzom niemieckim - było rozporządzenie. To taka mało znana w Szwecji prawda, o której jakieś 3 - 4 lata temu pisały szwedzkie gazety Inna sprawa to przymusowe sterylizacje niepełnosprawnych umysłowo (bez wyroków sądowych, bez niczego) - przeprowadzono ich kilkadziesiąt tysięcy, podobnie w Norwegii. Jeszcze inna sprwa: w szwedzkiej TV są czarni spikerzy, nawet w Polsce jest TV4 i TV 2000 więc widzę (choć studiowałem kiedyś dość długo w Szwecji i bardzo często tam bywam), ale jak coś gdzieś ukradną, kogoś pobiją czy zabiją, gdzieś jest syf na ulicy, zdecydowana większość Szwedów mruczy pod nosem: "javla invandrare"... Tak więc choć oficjalnie Szwecja jst ok, pod tą skórą jest ciut zgnilizny, taki polityczny 'kohandel'... Aha... miałem i mam nadal kilku kolegów imigrantów w Szwecji (Somalia, Wenezuela, Chiny, Grecja - to taki imigrant w ramach unii europejskiej) i oni wszyscy mówią, że niektórzy Szwedzi są super (mają rację), ale ogólnie społeczeństwo szwedzkie jest bardzo rasistowskie. To oni tak mówią, nie ja, choć są to ludzie na lub po studiach i znają swoje możliwości w tym społeczeństwie. Po prsotu jest to rasizm prywatny, nie afiszujący się, taki trochę pod płaszczykiem. Oczywiście linia oficjalna władz i jej realizacja jest jak najbardziej ok, wielokuturowa, ale nawet sami szwedzi widzą, że inżynieria społeczna to mit, a centrum Sztokholmu albo Goeteborga opanowują gangi imigrantów... Jeszcze poczekamy na prawdziwe zmiany w mentalności... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Exorcista nie jest durniem IP: *.webcorp.pl 02.05.02, 21:14 Gość portalu: wieslaw6 napisał dużo mądrych rzeczy: > Jedyne niby co pozostaje to kultura i jezyk, bo juz nie religia, gdyz sa Polacy > ateisci, agnostycy, wierzacy katolicy, prawoslawni i protestanci - dlaczego z > tego wyjmowac wiec judaizm. Czesc Zydow widzi siebie jako Amerykanow, czesc jak > o Polakow czesc jako Francuzow, czy Izraelczykow. Dobrze powiedziane. Ja bym jeszcze dodał wychwanie. Jeszcze do Helgi. Wydaje mi się, że twoja reakcja była jednak za ostra. Gdybyś uważniej przeczytała wypowiedzi Ex.-a (albo choćby jego niedawną odpowiedź na list Bambiego, kilka linijek wyżej) to byś to zauważyła. Powiedziałaś sporo słusznych rzeczy, Ex.-owi należą się chyba jednak z Twojej strony przeprosiny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Dlaczego Exorcista jest durniem IP: *.sympatico.ca 01.05.02, 16:31 Gość portalu: Helga napisał(a): Dzien dobry Helga.Na tym forum jestem od niedawna i raczej rzadko pisze, wiecej czytam postanowilem jednak napisac dwa slowa odnosnie tego co napisalas. > Odpowiem ci calkiem powaznie, dla odmiany. Exorcist dlatego jest durniem, ze > pozwala sie pozerac nienawisci. Oczywiscie mozesz sobie pisac co chcesz ale dlaczego zaraz komus ublizasz? Ten czlowiek nie pisal w podobnym tonie. To szkodzi przede wszystkim jemu i jest jak, no > nie wiem, jak to porownac. Jakas okropna choroba, >gangrena moze? Powiem ci tez, > ze akurat moja rodzina ma rozne smutne i bardzo smutne >rzeczy do pamietania, > jesli chodzi i o gestapo, i NKWD. I komune w Polsce, te >wspomnienia sa zreszta > najbolesniejsze, bo najswiezszej daty. Stad i ja wiem, >ze pamiec to nie tasma, > ktora sie da wykasowac - ale tez stad wiem, ze durniem >jest ten, kto sie > pozwala pozerac nienawisci. Czytalem kilka Twoich poprzednich wpisow zdarzalo sie dosc czesto ze osoby pochodzenia zydowskiego uzywaly bardzo wulgarnego i chamskiego jezyka w stosunku do Polakow jednak nigdy ich nie krytykowalas za taka postawe > Nienawisc powoduje m.in. ze pragniesz sie mscic, czesto >na bogu ducha winnych ludziach. Nikt na nikim sie nie chce mscic ogolnie smiem twierdzic ze Polacy nie sa msciwym narodem >Co konkretnie Exorcyscie zrobil Yidele czy wszyscy polscy Zydzi, jak leci? Mysle ze nic to pytanie mozna rowniez odwrocic i odpowiedz bedzie podobna . >Dlaczego krzywdzi innych? To ze go cos boli, nie jest >zadnym > usprawiedliwieniem. > Etniczni Zydzi i etniczni Polacy to po prostu Polacy, i tyle. Spotkalem inne opinie ze strony Zydow(amerykanskich) >Wsrod nas byli > okropni ludzie, ale to wcale nie znaczy, ze wszyscy sa okropni. Oczywiscie, > jest historyczna prawda, ze w NKWD byli etniczni Zydzi. >Ale jest rowniez > historyczna prawda, ze w NKWD byli etniczni Polacy. Ciekawe jak to wygladalo procentowo > Jedni i drudzy mordowali i > sa godni pogardy. Zadam ci pytanie, zwiazane z historia >najnowsza: Jesli komus > etniczni Polacy rozstrzelali rodzine w kopalni Wujek, w kopalni Wujek byli zabici nie bylo jednak rozstrzeliwan > to czy to jest powod, > zeby zrezygnowac z polskiego obywatelstwa i zywic do >Polski i Polakow nienawisc > ? > A cos jeszcze na koniec, o zyciu. Przyjazni nie zawiera sie z grupami > etnicznymi czy narodami. Przyjazn jest zawsze miedzy >ludzmi. To jest bardzo > dziwne, rzadkie i cenne uczucie. Zwykle ludzie nie >miewaja zbyt wielu > przyjaciol. Exorcysta pisze o swojej przyjazni z zydowskim kolega, ale sam > brudzi pamiec tej przyjazni, umieszczajac ja w >kontekscie nienawisci, ktora go > toczy jak robak. I komu tym robi krzywde, jak nie sobie samemu? > I na koniec, wlasna bolesna pamiec nie usprawiedliwia krzywdzenia innych ludzi! > Co to ma znaczyc to pytanie dlaczego Zydzi przyjezdzaja do Polski? Po pierwsze, > nie wszyscy przyjezdzaja, bo tu sa i mieszkaja, jak reszta Polakow. Po drugie, > niektorzy znalezli sie na emigracji nie z wlasnej woli i >tesknia, jak kazdy > emigrant. Oczywiscie nie kazdy Polak na emigracji chce >do Polski wracac. Ale > kazdy, ktory chce, ma do tego pelne prawo! ZAWSZE. Na koniec Helga nie jest dla mnie wazne czy jestes Polka czy Zydowka,kobieta czy mezczyzna uzywajacym damskiego nicka wazne jest ze stosujesz w swojej ocenie podwojne standarty i jestes osoba tendencyjna. Odpowiedz Link Zgłoś
_helga Re: Dlaczego Exorcista jest durniem 01.05.02, 16:52 Gość portalu: Marcin napisał(a): Marcinie, jestem kobieta oraz etniczna Polka, to tak gwoli jasnosci. Nie stosuje podwojnych standartow tylko usiluje wytlumaczyc, byc moze nieudolnie, ze nawet jesli sie spotka w zyciu wyjatkowego lotra z danego narodu czy grupy etnicznej, to wcale nie znaczy, ze nalezy opinie o tej osobie przeniesc na caly narod czy cala grupe etniczna. A druga rzecz, ktora probuje powiedziec, lepiej chyba wyrazil Wieslaw niz ja. Wspolczesny narod to nie prahistoryczne plemie, a kultura narodowa nie jest wytworem jednej grupy etnicznej. Jesli ktos twierdzi inaczej, to jest podly. To pytanie tytulowe watku jest podle. Ma taka sama konstrukcje logiczna jak przykladowe pytanie pod twoim adresem w rodzaju "dlaczego troszczysz sie o prace skoro najlepiej wychodzi ci zlodziejstwo?" Obrazilbys sie gdybym tak cie zapytala? To dlaczego nie oburzasz sie na pytanie sugerujace, ze byly emigrant wraca do Polski bo jej nienawidzi? To jest bardzo chamskie pytanie. Ohydne. Dla mnie kazdy emigrant ma pelne prawo do Polski wrocic, kiedy tylko chce. I ma prawo do swojego wlasnego miejsca w polskim domu. Ty Marcinie tez masz takie miejsce dla siebie zarezerwowane, i mile przyjecie. Dom to dom. To sie nie przylaczaj do choru tych podlych ludzi, ktorzy probuja innym ludziom odebrac prawo powrotu do domu kiedy i jak chca! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredzio Ja przyjezdzam DO Helgi ! Jestem zaproszony ! IP: *.tnt8.s2.uunet.de 01.05.02, 19:59 a co wy Pedali na To ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bambi Re: Ja przyjezdzam DO Helgi ! Jestem zaproszony ! IP: *.acn.pl / 10.131.129.* 02.05.02, 02:03 Gość portalu: Fredzio napisał(a): > a co wy Pedali na To ? Będziesz marszczył fredzia? Odpowiedz Link Zgłoś
_helga Re: Ja przyjezdzam DO Helgi ! Jestem zaproszony ! 02.05.02, 03:05 Gość portalu: Fredzio napisał(a): > a co wy Pedali na To ? a owszem! Na pierogi:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bambi Re: Dlaczego Exor IP: *.acn.pl / 10.131.129.* 02.05.02, 02:02 _helga napisał(a): > Gość portalu: Marcin napisał(a): > > Marcinie, jestem kobieta oraz etniczna Polka, to tak gwoli jasnosci. Nie stosuj > e podwojnych standartow tylko usiluje wytlumaczyc, byc moze nieudolnie, ze nawet jesli sie spotka w zyciu wyjatkowego lotra z danego narodu czy grupy etnicznej,to wcale nie znaczy, ze nalezy opinie o tej osobie przeniesc na caly narod czy > cala grupe etniczna. > > A druga rzecz, ktora probuje powiedziec, lepiej chyba wyrazil Wieslaw niz ja. > Wspolczesny narod to nie prahistoryczne plemie, a kultura narodowa nie jest > wytworem jednej grupy etnicznej. Jesli ktos twierdzi inaczej, to jest podly. To > > pytanie tytulowe watku jest podle. Ma taka sama konstrukcje logiczna jak > przykladowe pytanie pod twoim adresem w rodzaju "dlaczego troszczysz sie o prac > e skoro najlepiej wychodzi ci zlodziejstwo?" Obrazilbys sie gdybym tak cie > zapytala? To dlaczego nie oburzasz sie na pytanie sugerujace, ze byly emigrant > wraca do Polski bo jej nienawidzi? To jest bardzo chamskie pytanie. Ohydne. Dla > > mnie kazdy emigrant ma pelne prawo do Polski wrocic, kiedy tylko chce. I ma pra > wo > do swojego wlasnego miejsca w polskim domu. Ty Marcinie tez masz takie miejsce > dla siebie zarezerwowane, i mile przyjecie. Dom to dom. To sie nie przylaczaj d > o choru tych podlych ludzi, ktorzy probuja innym ludziom odebrac prawo powrotu do domu kiedy i jak chca! Ja tylko powiem jeszcze, że Helga w swoim kosmopolityzmie jest bardzo europocentryczna. U nas jest wolność, u nas jest wielokulturowość, ale Europa to zaledwie malutki kawałek świata i twoje wizje niestety do tego świata się nie odnoszą. Czytaj uważniej wątki i nie bądź taka prymitywna, ponieważ niektóre twoje wypowiedzi też zasługują na miano durnych... A jeśli ty nie przyżyłaś tego, co ten pan, jesli nie widziałaś co się w Polsce działo w tamtych czasach, to i oceniac go nie masz prawa żadnego. Aha... co tam panie w Palestynie. Ilu ludziów żydzi zamordowali na 1 Maja? Zaś co do państw, które podobno nie są plemienne to pojedź do Chin i spróbuj zostać Chinką. Choćbyś nie wiem jak się starała, nigdy Chinką nie zostaniesz, nawet z chińskim paszportem :-)) Ok.. może uda ci się zostać Hinduską albo Khmerką... Aha.. znowu nie doczytałaś do końca (po raz kolejny): nie chodzi o emgirantów wracających do ojczyzny, ale o żydów, którzy po prostu Polski nie nawidzą... O tych chodzi... po co oni tą Polske oczerniają, przyjeżdżają tu z wojskowymi obstawami jak na wojnę... (wycieczki, w każdej są jacyś agenci) Obejrzyj Listę Schindlera - dobry Niemiec, a Polacy: ot, wsioki wieśki... smiechu warte... Po takim filmie, aż się nie chce im współczuć... Ja myślę, że sami żydzi nie wiedzą do końca czego od tej Polski chcą... Pytają się: gdzie był twój dziad, kiedy mordowano moją rodzinę. I nie mogą albo nie chcą zrozumieć, że dziad siedział w Auschwitz pilnowany przez żydowskiego kapo (to akurat przypadek mojego przyjaciela). Aha... poproszono pracowników zydowskiej ambasady, aby stanęli w łancuchu pomiędzy ambasadą żydowską i palestyńską... Kto z nich tam stanął? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skin Re: Po co żydzi przyjeżdżają do Polski IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 01.05.02, 20:21 Po co? Bo tu są dla nich najkorzystniejsze warunki do bytowania! Bo w swych rekach maja 80% polskiej gospodarki mediów itd. No a poza tym jak ich Araby wypierdolą z ziemi świętej to gdzieś będą musieli si.ę podziać. ich pobratymmcy przygotowali więc dogodny grunt w Polsce do osiedlenia się tutaj!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bambi Re: Po co żydzi przyjeżdżają do Polski IP: *.acn.pl / 10.131.129.* 02.05.02, 02:06 Gość portalu: Skin napisał(a): > Po co? Bo tu są dla nich najkorzystniejsze warunki do bytowania! Bo w swych > rekach maja 80% polskiej gospodarki mediów itd. No a poza tym jak ich Araby > wypierdolą z ziemi świętej to gdzieś będą musieli si.ę podziać. ich pobratymmcy > > przygotowali więc dogodny grunt w Polsce do osiedlenia się tutaj!! W takim razie chcemy więcej arabów u nas.... he he :-) Tylko niech przywożą arabki, bo bez nich to nie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredzio Re: Po co żydzi przyjeżdżają do Polski IP: *.daimler-benz.com 02.05.02, 08:29 Gość portalu: Skin napisał(a): > Po co? Bo tu są dla nich najkorzystniejsze warunki do bytowania! Bo w swych > rekach maja 80% polskiej gospodarki mediów itd. No a poza tym jak ich Araby > wypierdolą z ziemi świętej to gdzieś będą musieli si.ę podziać. ich pobratymmcy > > przygotowali więc dogodny grunt w Polsce do osiedlenia się tutaj!! Medie sa w rekach Niemcow i oni planuja was jak Kolonie traktowac. i ci sie snieje ze arabstwo nasz wygoni.Co mamy uwas to sa Ruiny i Cmetarzy z gardzionemi Pomnikami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogdan bo maja "DEATH WISH" (ZYCZENIE SMIERCI) IP: *.tnt8.clearwater.fl.da.uu.net 02.05.02, 06:42 Po co żydzi przyjeżdżają do Polski??? Zydzi przyjeżdżają do Polski, bo maja "DEATH WISH" (ZYCZENIE SMIERCI) Odpowiedz Link Zgłoś
yidele Re: bo maja - bohater z florydy? 02.05.02, 13:27 przybywaj, pokaz mi czego JA sobie zycze.... przybywaj tchorzu, z kraju ktory dzieki swojej wspanialomyslnosci pozwala ci na tele-plucie, przybywaj - moze Jeb B. ci pozwoli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogdan bo maja "DEATH WISH" (ZYCZENIE SMIERCI) IP: *.tnt8.clearwater.fl.da.uu.net 02.05.02, 06:44 Po co żydzi przyjeżdżają do Polski??? Zydzi przyjeżdżają do Polski, bo maja "DEATH WISH" (ZYCZENIE SMIERCI) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zydek Re: bo maja IP: 155.139.68.* 02.05.02, 13:45 Ja przyjezdzam glownie, zeby zobaczyc jak to dobrze zrobilem , ze z tego kraju wyjechalem. Odpowiedz Link Zgłoś
yidele Re: bo maja 03.05.02, 00:47 no widzisz, w koncu ziarno prawdy. Ja mieszkam w Polsce po przeszlo 20 latach w USA. Wolę Polskę od US - u nas ( w wiekszości ) ksenofoby zatruwaja tylko swoją atmosfere i zycie, nie usiłuja eksportować swojej choroby za ocean, oczywiscie z malą poprawką na roznych rasistow wojujących, ale takich jest zawsze trochę. W koncu to margines spoleczny, tzw. "lunatic fringe". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Exorcist Zapal slomiany zgasl IP: *.clvhoh.adelphia.net 03.05.02, 18:34 Widze, ze slomiany zapal dalel kroluje. Zaczely sie nowe tymaty. Ja pszepraszam tych wszystkich ktorych obrazilem. Ci ktorym otworzylem nieco oczy do prawd dwustronnych, bo kazdy temat jest minimum dwustronny, mam nadzieje, ze pomysla chwile nim zaczna pisac bezsensowe odpowiedzi.Tym co mnie obrazili, z gory wybaczam. Jak to Anglicy mowia "Sticks and stones can break my bones, but bad words, and bad thoughts will never hurt me." Czyli kamieniem nikt mnie nie zranil(a), a to co mowia i pisza splywa jak z kaczki skrzydel podczas deszczu. Nie dokladne tlumaczenie ale efektywne. Wylacze sie na jakis czas z tego forum. Za duzo zlosci, nienawisci, niepewnosci siebie, i innych negatywnych cech, a za malo prawdy, faktow, rozsadnych i pozytywnych odpowiedzi i pytan. Moze kiedys dorosniemy.... Exorcist Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chris Re: Po co żydzi przyjeżdżają do Polski IP: *.vc.shawcable.net 02.05.02, 21:57 TEST, TEST, TEST.... Odpowiedz Link Zgłoś