Dodaj do ulubionych

Tatoo you!

23.06.23, 09:32
Apel rockersow sprzed wielu lat zostal wysluchany i coraz wiecej mlodych (i nie tylko mlodych) robi sobie tatuaze. Przyznam sie, ze niezbyt mi sie to podoba. I niezbyt rozumiem co wytatuowani chca tymi tatuazami pokazac.

PF
Obserwuj wątek
    • szwampuch58 Re: Tatoo you! 23.06.23, 09:40
      bi.im-g.pl/im/9e/77/1a/z27753630Q,Marcin-Rozalski.jpg
    • a.jej.rkoniak Re: Tatoo you! 23.06.23, 09:48
      dawniej matrosi i kryminaliści
      teraz głównie tiktokerki, influencjerki, celebrykiety i reszta głuptaków
      pokazują swój brak rozumu
      nikt normalny tego nie robi
      • szwampuch58 Re: Tatoo you! 23.06.23, 10:08
        Sportowcy przedewszystkim,u pilkarze szanuje na kwote 95 % dziarganych
      • melikles Re: Tatoo you! 23.06.23, 10:58
        Zdefiniuj normalność.
        • polski_francuz 3 albo 6 23.06.23, 11:14
          melikles napisał(a):

" Zdefiniuj normalność."

To jest wartosc srednia +/- 3 albo 6 odchylenia standardowego...

PF

• boomerang Re: 3 albo 6 23.06.23, 11:21
            "albo 6" - co przez to rozumiesz?
            • polski_francuz Re: 3 albo 6 23.06.23, 19:05
              boomerang napisał:

"albo 6" - co przez to rozumiesz?

Cos mi sie po glowie 6xsigma kolacze. Ale juz nie pamietam w zwiazku z czym.

Sorry.

PF
              • boomerang Re: 3 albo 6 24.06.23, 01:25
                W zakresie od -3sigma do +3sigma wokół średniego rezultatu mieści się 99.73% rezultatów, podczas gdy w zakresie od -6sigma do +6sigma mieści się ich aż 99.9999998%. Wszystko to przy założeniu że rozkład rezultatów jest normalny czyli gaussiański, co w rzeczywistości nigdy nie ma miejsca na Ziemi, ani w kosmosie, ani nawet w Niebie, bo tam jest tylko jeden rezultat stały i nawet nie trzeba obliczać średniej. Koncept 6sigma został wprowadzony w kręgach firmy Motorola, a potem podchwycony przez General Electric (Jack Welch). Zbiegł się z bogaceniem się społeczeństw i zwiększonym zapotrzebowaniem na urządzenia elektryczne i elektronikę i w związku z tym zwiększyły się zyski przedsiębiorstw, co uznano za wynik wprowadzenia przez nie filozofii 6sigma, a było to oczywiście zbiegiem okoliczności. Dzisiejsze przedsiębiorstwa - magnificent 7 w USA - już nie szastają tym terminem. Po prostu tworzą cały czas nową jakość, zamiast mozolnie kontrolować starą jakość przy pomocy filozoficznych konceptów kontroli jakości.
                • polski_francuz Re: 3 albo 6 24.06.23, 18:19
                  boomerang napisał:

" W zakresie od -3sigma do +3sigma wokół średniego rezultatu mieści się 99.73% rezultatów, podczas gdy w zakresie od -6sigma do +6sigma mieści się ich aż 99.9999998%."

Dzieki za uzyteczne wyjasnienia...

PF
      • polski_francuz Re: Tatoo you! 23.06.23, 11:09
        a.jej.rkoniak napisał(a):

" dawniej matrosi i kryminaliści teraz głównie tiktokerki, influencjerki, celebrykiety i reszta głuptaków"

Moze sie warto na celebrytach skoncentrowac. Wiele pewnie chce nasladowac argentynskiego Mesjasza pilki kopanej. Na szczescie Lewy ma, poki co, czysta skore:)

PF
        • szwampuch58 Re: Tatoo you! 23.06.23, 11:32
          Co nie oznacza ze ten 35 latek ma "wszystkie klepki" zdrowe:
          Polak mógłby liczyć na bajońskie pieniądze – nawet 150 mln euro rocznie!
    • boomerang Re: Tatoo you! 23.06.23, 11:18
      tattoo
      • vermieter Re: Tatoo you! 23.06.23, 11:33
        boomerang napisał:

> tattoo

ortografia nie jest mocną stroną założyciela wątku
        • polski_francuz Pochwalne samobiczowanie 23.06.23, 19:20
          vermieter napisał(a):

"ortografia nie jest mocną stroną założyciela wątku"

No coz, wazne jest by byc zrozumianym. Po to sie daje wyklady, pisze ksiazki czy artykuly. Poprawnosc jezyka jest wazna jesli sie czegos nie rozumie albo zle zrozumie. Ale, na tym watku wszyscy dobrze zrozumieli o co biega. Wiec jezyk byl OK.

Poza tym, redakcje czasopism czy wydawcy ksiazk zatrudniaja poprawiaczy jezyka. I autor dostaje, przed wydaniem ksiazki czy publikacja artykulu poprawiona wersje do sprawdzenia czy to ma sens.

I, w koncu, samokrytycznie dodam, ze moja pierwsza ksiazka po angielsku miala dobre opinie, ale zwrocono uwage na wiele bledow jezykowych. Ale to bylo w polowie lat 90 XX wieku. Wiec teraz jest juz pewnie lepiej.

Miejmy nadzieje przynajmniej:).

PF
          • szwampuch58 Re: Pochwalne samobiczowanie 23.06.23, 19:59
            Buhahaha,co chlejesz dzisiaj intiligent?
            • boomerang Re: Pochwalne samobiczowanie 23.06.23, 22:54
              Z góry zakładasz że każdy Polak na Zachodzie to robol, jak ty.
          • boomerang Re: Pochwalne samobiczowanie 23.06.23, 23:02
            Tatoo skojarzyło mi się z moskiewskim kobiecym duetem Tatu, udającym lesbijki, którymi nie były.
    • de_oakville Re: Tatoo you! 23.06.23, 11:19
      Rowniez nie rozumiem tych ludzi. W moim odczuciu to jest oszpecanie wlasnego ciala. Ale jak chca, to prosze bardzo - nie mam nic przeciwko temu. Moze chca wydawac sie przez to atrakcyjniejsi i zademonstrowac, ze stac ich na "szalenstwo". Mozna podobny efekt osiagnac inaczej - zielone wlosy, fryzura "na Irokeza", kółko w nosie albo w wardze, kolczyk przyczepiony do jezyka. Pamietam, ze w PRL-u tacy nietypowi "odszczepiency" bywali zazwyczaj bardzo agresywni (ich reakcja na nietolerancyjne otoczenie?). Na zachodzie bywali i sa spokojniejsi, przyjazni, nikt ich nie wytyka palcem - sa tacy jak im sie podoba,
      • de_oakville Re: Tatoo you! 23.06.23, 12:15
        de_oakville napisał:

> Rowniez nie rozumiem tych ludzi. W moim odczuciu to jest oszpecanie wlasnego ciała.

Tatuaz moim zdaniem oszpeca osobe atrakcyjna albo przecietna, natomiast byc moze upieksza kogos bardzo malo atrakcyjnego, zblizonego uroda do "wampira". To, ze w mlodosci by mnie oszpecil, nie oznacza jeszcze, ze na "stare lata" bylby rowniez zbyteczny. Ale to tylko dobre dla kogos majacego na "stare lata" pretensje do mlodosci, co jedynie u stosunkowo nielicznych sie zdarza. Dziw bierze w jakich miejscach ludzie sie tatuuja. Na jezyku, na gałce oka. Na penisie. W zwiazku z tym przypomnial mi sie kawal jak facet poszedl z kolegami do sauny i zobaczyli na jego przyrodzeniu wytatuowany wyraz "pola". Jeden zapytal - "Co to za Pola, milosc twojego zycia?". "Ech nie" odpowiedzial. "Gdyby zamiast was siedziala tu atrakcyjna, mloda dziewczyna to
        moglaby przeczytac: "Wspomnienie z Konstantynopola".
        • polski_francuz Re: Tatoo you! 23.06.23, 19:21
          de_oakville napisał:

Na penisie. W zwiazku z tym przypomnial mi sie kawal jak facet poszedl z kolegami do sauny i zobaczyli na jego przyrodzeniu wytatuowany wyraz "pola". Jeden zapytal - "Co to za Pola, milosc twojego zycia?". "Ech nie" odpowiedzial. "Gdyby zamiast was siedziala tu atrakcyjna, mloda dziewczyna to moglaby przeczytac: "Wspomnienie z Konstantynopola".

Zgaduje, ze tatuaze robila atrakcyjna dziewczyna:)

PF
    • boomerang Re: Tatoo you! 23.06.23, 11:26
      Ludzie morza się tatuowali. Z tęsknoty za kobietą? Tak samo odsiadujący wieloletnie kary w więzieniach.
      5300 lat temu "Oetzi the Iceman" był wytatuowany - w tych miejscach gdzie go bolało. To były zaklęcia żeby uleczyć ból.
    • vermieter Re: Tatoo you! 23.06.23, 11:29
      polski_francuz napisał:

> Apel rockersow sprzed wiel
      > u lat zostal wysluchany i coraz wiecej mlodych (i nie tylko mlodych) robi sobie
      > tatuaze. Przyznam sie, ze niezbyt mi sie to podoba. I niezbyt rozumiem co wyta
      > tuowani chca tymi tatuazami pokazac.
      >
      > PF

nie sposób zaprzeczyć, że jesteś bardzo prymitywnym klonem
      • petronella.kozlowska Re: Tatoo you! 23.06.23, 13:01

www.bild.de/regional/hamburg/hamburg-aktuell/schrecklicher-raubueberfall-schlangen-mann-faellt-ueber-frau-61-her-84432542.bild.html
        • petronella.kozlowska Re: Tatoo you! 23.06.23, 13:12
          www.google.com/search?q=Yakuza+tattoo&rlz=1C1PRFG_enDE1033DE1033&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwiAw4zPoNn_AhUWHuwKHZ8wDg8Q0pQJegQIAxAC&biw=1536&bih=775&dpr=1.25
          • polski_francuz Re: Tatoo you! 23.06.23, 19:24
            petronella.kozlowska napisała o jakuzach:

Tatuaze japonskich gangsterow. Ale, przeciez daja sie tym, przez policje rozpoznac..?

PF
            • petronella.kozlowska jakuza 24.06.23, 00:58
              są bardzo opriginalne
      • polski_francuz Klonowac dab 23.06.23, 19:03
        vermieter napisał(a):

"nie sposób zaprzeczyć, że jesteś ... klonem"

Wpierw chcialem zaprotestowac, zem z Litwy a tam zesmy szanowali deby. Ale, na szczescie, mialem kilkaset km za kierownica i moglem sie zastanowic. Zylem w pieciu krajach swiata, wiec mam cos z klonem wspolnego. Ale, wzedzie pozostalem tym kim jestem a wiec jednak dab? I mysle, ze wielu Polakow z Litwy tak mialo. Pozostali Polakami a zyli tu czy tam. I przypomnial mi sie najwiekszy z polskich Litwinow, ktory zmarl w Turcji. I do dzis jest uznawany i szanowany i dzieci sie ucza o nim w szkole.

Wiec niech bedzie klonowany dab:)

PF
    • malkontent6 Re: Tatoo you! 23.06.23, 19:20
      Na szczęście moja córka nie zdecydowała się na tatuaż.
      • szwampuch58 Re: Tatoo you! 23.06.23, 19:53
        Sprawdzila cennik?
        To nie jest zlosliwosc Malki,masz rosadna cere a to nie jest powszechne dzisiaj
        • malkontent6 Re: Tatoo you! 23.06.23, 22:04
          szwampuch58 napisał:

> Sprawdzila cennik?

Chyba nie. Nie chciała sobie niczego wstrzykiwać pod skórę na stałe.
          • szwampuch58 Re: Tatoo you! 24.06.23, 09:56
            Tanio nie jest, tyle wiem
      • boomerang Re: Tatoo you! 24.06.23, 01:37
        Mój syn też nie. Jest zbyt zajęty programowaniem sztucznej inteligencji.
    • szczypawka.jadowita Re: Tatoo you! 24.06.23, 10:32
      Prawda? Wątków o niczym nigdy dość?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka