mala_ta 19.01.07, 12:19 Może ktoś ma ładny wiersz, który można umieścić na grobowcu.Brat zmarł w wieku 20 l. tragicznie:(( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nata721 Re: wiersz na grób młodego człowieka 22.01.07, 20:03 Na grobie mojego męża, który też zginął w wypadku (miał 34 lata)widnieje napis: "Boże pomóż nam godzić się z tym czego nie możemy zmienić " ale wybrałam ten cytat z książki " Zmarli żyjącym ku przestrodze- Epitafia z grobów" O.Bronisław Tarka. Zastanawiałam się też nad wierszem "odszedłeś nagle , bez słów pożegnania, bez cienia skargi i bólu rozstania." Odpowiedz Link Zgłoś
mala_ta Re: wiersz na grób młodego człowieka 24.01.07, 09:49 Dziękuję za ten wiersz. Strasznie trudno żyć po stracie ukochanego barciszka:((Miał tylko 20 lat!!!Wiem co sama czujesz i mocno Cię ściskam Odpowiedz Link Zgłoś
basia231 Re: wiersz na grób młodego człowieka 24.01.07, 09:57 Strasznie przykro jak trzeba coś takiego robić:( "Dla ludzi za wcześnie, dla Boga w sam raz" Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
myl777 Re: wiersz na grób młodego człowieka 24.01.07, 12:09 Cytat ks. Twardowskiego: "Można odejść na zawsze, by stale być blisko..." Odpowiedz Link Zgłoś
aleklukasz Re: wiersz na grób młodego człowieka 21.07.16, 21:27 witam ja napisalem u swojego braciszka co mial 1rok i 10 dni wiersz "Śpij Łukaszku kochany tak wcześnie nam odebrany" Odpowiedz Link Zgłoś
pdragun Re: wiersz na grób młodego człowieka 24.01.07, 14:31 Kochać Ciebie tu może być imię było łatwo, Zapomnieć niemozliwe. Ja tak napisałam wprawdzie dla mamusi Kochac ciebie mamusiu było łatwo zapomnieć niemozliwe. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aniawx Re: wiersz na grób młodego człowieka 29.01.07, 17:47 A ja narzeczonemu napisałam: "Boże - Żyłem Bo Chciałeś, Umarłem Bo kazałeś, Zbaw mnie Bo możesz". Ale jeszcze jedno mam śliczne "Dopiero żyć zacząłeś, Bo umierając kochałeś" Trzymaj się dzielnie! Ania Odpowiedz Link Zgłoś
mama_marcela1 Re: wiersz na grób młodego człowieka 29.01.07, 23:40 "i śmierć tak punktualna że zwsze nie w porę". to jakis cytat. Trzymaj się... Odpowiedz Link Zgłoś
znakina Re: wiersz na grób młodego człowieka 06.02.07, 22:34 ZAPYTA BÓG W SWYM NIEBIE CO DAŁEM MU OD SIEBIE... WIERZYŁEM I KOCHAŁEM I BYŁEM TYM KIM CHCIAŁ BYM BYŁ Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiek99995 Re: wiersz na grób młodego człowieka 06.02.07, 23:26 niestety ja bez wiersza. współczuje śmierci brata. jak szkoda tak młodego życia... wypełnij już swoją misję na ziemii. jeżeli chcialabys pogadać to to jest mój nr gg ( pisz w każdej chwili) 7141336 Odpowiedz Link Zgłoś
asi_ek Re: wiersz na grób młodego człowieka 22.02.07, 17:43 Zyłem krótko, choć żyć chciałem.. Bóg mnie zabrał.. iść musiałem.. Odpowiedz Link Zgłoś
perelka278 Re: wiersz na grób młodego człowieka 26.02.07, 18:48 mój narzeczony zginął w wypadku samochodowym. na jego pomniku umieściliśmy napis"tak smutno nam bez Ciebie żyć,gdy serce Twe przestało bić". trzymaj się ciepło. mam nadzieję,ż e i ty i twoi rodzice dacie sobie rade z tym cierpieniem.wiem jak to boli.musiecie być silni i wspierać się wzajemnie. Odpowiedz Link Zgłoś
donella Re: wiersz na grób młodego człowieka 04.03.07, 18:18 To pewnie banał, ale swojej ukochanej osobie kazałam napisać; "Kochani nie umierają". Prosiłam, aby tak wyryto z pełną odpowiedzialnością, bo słowa te uważam z wyjątkowe. I prawdziwe. Dodam jeszcze , że słowa te (zaproponowne przeze mnie) nawet kamienierzowi się podobały (tzn. wzruszyły go). Odpowiedz Link Zgłoś
mala9943 Re: wiersz na grób młodego człowieka 22.03.07, 21:19 "Badz pamiecia ktorej nie da sie zapomniec" Odpowiedz Link Zgłoś
mala9943 Re: wiersz na grób młodego człowieka 24.03.07, 18:32 Bog sam wybral czas Odpowiedz Link Zgłoś
rima Re: wiersz na grób młodego człowieka 05.04.07, 15:59 A ja swojje mamusi napisalam : Ci, ktorych kochamy, nie umierają nigdy, bo milosc jest niesmiertelna... tak czuję.. Iza Odpowiedz Link Zgłoś
olga701 Re: wiersz na grób młodego człowieka 02.05.07, 01:03 śpieszmy się kochać ludzi tak szybko odchodzą.Ana grobie mojego taty jest napis:Są chwile i ludzie których się nie zapomina. Odpowiedz Link Zgłoś
gracja961 Re: wiersz na grób młodego człowieka 31.05.07, 06:28 Ulotna chwila , ulotne istnienie. Ulotna miłość, ulotne westchnienie . Ulotne serca bicie , ulotne nasze życie. Choć wszystko , ulotnym się staje . Ale gdy kochamy , pamięć w sercu pozostaje. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwana34 Re: wiersz na grób młodego człowieka 04.06.07, 17:47 Witam Ciebie ze spokojem i przekonaniem, że śmierć jest naturalnym etapem naszego życia tak jak samo życie czy jego początek...Nie wiem czy potrzebujesz wiersza czy tylko paru słów. Parę słów ofiarowanych mojej Babuni " Żegnamy się z Tobą na krótką chwilę, jaką jest życie". Jest też taka piękna piosenka Rynkowskiego: "Ci co odchodzą, wciąż z nami są i żyją sobie obok nas... Patrzą z miłością na nasze dni czasem się śmieją przez łzy... Co tu jest jawą, co snem? Kto tu istnieje, kto nie? A może nas, tu nie ma nas, a oni są? Co tu jest prawdą, co nie? Po której stronie jest sens? Bo jeśli tak, po co jest ten nasz świat? Ci co odchodzą wciąż z nami są czujesz ich pomoc gdy jest źle więc gdy z ciemnością rozmawiasz to oni cię widzą, oni są... Mała, módl się i bądź z BOGIEM... Sylwia Odpowiedz Link Zgłoś
juliettal Re: wiersz na grób młodego człowieka 13.06.07, 21:55 Pomnik Pomnik nigdy nie zginie Pomnika nikt nie zburzy Pomnika nikt nie ruszy Lecz nie o pomniku Pamietac winnismy lecz o czlowieku Odpowiedz Link Zgłoś
smutnykluseczek Re: wiersz na grób młodego człowieka 20.06.07, 19:04 Moi rodzice na grobie swojej malenkies córeczki napisali "Śpij kochanie Jak rodziece umrą Wyjdz im na spotkanie" Niedawno zmarł mój narzyczony i na Jego pomniku chce napisac "Nadzieja-została nam ona, że przemieniłeś się w pięknego Anioła" Odpowiedz Link Zgłoś
aleklukasz Re: wiersz na grób młodego człowieka 21.07.16, 21:31 Witam. ja napisalem na grobie swojego brata co zmarl w wieku 1rok i 10 dni " Śpij Łukaszku kochany tak wcześnie nam odebrany" Odpowiedz Link Zgłoś