Gość: Mamlas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 13:43 trzeba było przyjąć pokój na Camp David'2000,palestyńscy debile.I nie zaczynać,wysadzając w powietrze cywilne autobusy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tees1 Śmierć w drodze do szkoły 22.11.04, 13:44 Oj panie Stefanicki, bo jeszcze pana Gazeta wywali z roboty za takie teksty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . prawda w prasie tylko przeciw żydom a zbrodnie USA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 16:41 ogrom ludobójstwa w iraku, bez sensu, bez powodu jest nie do ogarnięcia nikt nie protestuje tak mocno jak np. w gó..anej sprawie wyborów na ukrainie a przecież na ukrainie wybierają jakiegoś funkcjonariusza a w iraku zabito 100 tysięcy ludzi żyjemy w wirtualnej rzeczywistości gdzie media dokonują osądów a ludzie nie używają mózgów openmind.desk.pl ekstrema dla każdego ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adi Re: prawda w prasie tylko przeciw żydom a zbrodni IP: *.bater.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.04, 15:58 Tylko czy Hamas, który potępia zbrodnie izraelskiego wojska jest w tej roli wiarygodny ? Czy wysadzenie autobusu szkolnego w Izraelu doczekało się śledztwa w Palestynie ? Nie to jest walka. W jakimś sensie więc i druga strona nie jest skłona ścigać nadużycia i zbrodnie. Na pierwszej linii żadnego frontu nie ma harcerzy. Czy mieszkańcy Faludży przeprosili Kurdów za zbrodne Sadama ? Przeciw czemu i komu protestować w Iraku ? Nie będzie potępienia twardej wojny w Faludży bez potępienia terroryzmu przez jego mieszkańców. Czy aby wielu z nich nie wspierało po cichu ścinania głów ? Ukraina ? Może pewna wyższość moralna opozycji tam wygrała. Tylko niech mi żaden oszołom nie piszę o wyższości Hamasu nad armią izraelską. Jeden z żołnierzy w Strefie Gazy nie zginął podając palestnce wode. Każda słabość będzie wykorzystana przeciwko tobie. Nie zabijaj to zabiją ciebie. Nie dziś to jutro. Myślę jednak, że nawet w wojsku izraelskim jest niechęć do działań dwuznacznych moralnych. Strajk pilotów to pokazał. Czy Hamas ogłosił strajk po wysadzeniu autobusu ? Nie to dalej walka. Odpowiedz Link Zgłoś
patriota zwierzeta 22.11.04, 13:51 Niepojete, skad w narodzie zydowskim moglo nagromadzic sie tyle podlosci. Dzieciobojcy nie zasluguja na miano czlowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kir Re: zwierzeta IP: *.w82-120.abo.wanadoo.fr 22.11.04, 16:40 Pan "patriota" moze zastanowi sie tez, skad w innych narodach, a scislej skad we wszystkich narodach, moglo nagromadzic sie tyle podlosci. Mordy i gwalty sa chlebem powszechnym w kazdej absolutnie wojnie, takze w tych, ktore dzis tocza sie na naszych oczach. Bestialstwo jest powszechne. Pana wrazliwosc dziwnie selektywna. Odpowiedz Link Zgłoś
patriota Re: zwierzeta 23.11.04, 08:28 Gość portalu: kir napisał(a): > Mordy i gwalty sa chlebem powszechnym w kazdej absolutnie wojnie, Jakiej to "wojnie" jesli mozna spytac? Egzekucja bezbronnego dziecka z odleglosci kilkudziesieciu metrow to "wojna"? W kraju, ktorego obywatele jezdza najzwyczajniej na urlopy? Wiem, ze zwyklo sie mowic o "wojnie" na drogach albo "wojnie" na gieldzie ale zapewniam cie, ze nie ma to nic wspolnego z rzeczywista wojna, jaka miala miejsce np. 60 lat temu w Europie. To byla wojna. Odpowiedz Link Zgłoś
mustafa_h muhammad, "patrioto" islamski, ostrzegalem cie 22.11.04, 22:25 ze wieloletnie podkladanie bomb przez BANDYTOW z Hamasu spowoduje, ze w koncu Zydom zaczna puszczac nerwy. Do tej pory nienawisci po stronie Zydow nie bylo. To sie zaczyna. Ale do ciebie to nie dociera. Odpowiedz Link Zgłoś
patriota drogi Panie Januszu Kossakowski 23.11.04, 08:32 prosilem Pana juz wielokrotnie, zeby przestal Pan sie wyglupiac bo w Pana wieku tak niepowazne posty to mocna przesada. Nie jest Panu glupio? mustafa_h napisała: > ze wieloletnie podkladanie bomb przez BANDYTOW z Hamasu spowoduje, > ze w koncu Zydom zaczna puszczac nerwy. > Do tej pory nienawisci po stronie Zydow nie bylo. > > To sie zaczyna. > Ale do ciebie to nie dociera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sTEF Re: Śmierć w drodze do szkoły IP: *.poczta-poznan.pl 22.11.04, 14:06 Czas walczyć z izraelskim terrorem , oni robią sobie JAJA Z PRAWA WOJENNEGO , MIEDZYNARODOWEGO I M O R A L N E G O Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzyk Re: Śmierć w drodze do szkoły IP: 213.77.91.* 22.11.04, 14:09 Nie mogę pojąć jak naród którego dotyczy holokaust, zamienia się w oprawce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson Mamlas sqrwielu! Popiersz odpadzie zamordowanie IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 22.11.04, 14:10 13 letniej dzieczynki! Czym według ciebie ona zawiniła, śmieciu???!!! Powinieneś nieżyć skuwysynu, rozumiesz powinieneć ZDECHNĄĆ ZA TO!!!! Mam nadzieję że ciebie zajebią, przyjacielu dzieciobójców! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aj-waj Re: Śmierć w drodze do szkoły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 14:11 Jesteś tylko marnym bezmózgowym wypierdkiem. Zatem daruj se, te swoje "mądrości" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Śmierć w drodze do szkoły IP: 192.116.249.* 22.11.04, 14:29 smierc tego dziecka to okropna tragedia i nic nie tlumaczy zbrodniarza, ktory ja popelnil. zydzi nie sa tacy swieci , jak widac. a to tylko jeden z niewielu przykladow. absolutnie nie popieram zamachow ze strony Palestynczykow jako metody walki z okupantem,ale izraelczycy maja tez za duzo niewinnej krwi na rekach. koszmar Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crasuss Re: Śmierć w drodze do szkoły 22.11.04, 14:59 Gość portalu: ewa napisał(a): izraelczycy maja tez za duzo niewinnej krwi na > rekach. koszmar To wyjatkowe, ze pisze to ktos z takiego adresu jak Ty ale masz oczywiscie racje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ma Re: Śmierć w drodze do szkoły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 14:49 A ta dziewczynka głupia, wtedy już 9 lat miała i mogła przyjąć ustalenia, to co napisałeś jest tak okrutnie głupie, że brak słów. Odpowiedz Link Zgłoś
nierzyd bohaterscy dzieciobojcy i ich "wartosci" 22.11.04, 15:04 przypomnijmy ze dzieje sie to w XXI wieku w ponoc "demokratycznym" kraju. he he he.. kilku wystarszonych gnojkow, ktorym dano karabiny do rak strzela z betonowej wiezy z malej odleglosci do bezbronnego dziecka - z zimna krwia. czy ktos im kazal to robic? nie! rzad i ludnosc tego "demokratycznego" kraju daja im tylko przyzwolenie do takich zachowan i "wychowanie" w okreslonych "wartosciach" he he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ari Sorko-Ram Oj, mieli dobrych nauczycieli IP: *.ghost.pl 22.11.04, 15:14 Historia lubi się powtarzać. Najpierw Żydzi byli bestialsko traktowani przez Nazistów, wyciągnęli jednak naukę, okazali się dobrymi obserwatorami i bacznymi uczniami. Widocznie uznali metody hitlerowskie za odpowiednie, gdyż z powodzeniem przenieśli je na swoje podwórko. Mordowanie dzieci dla rozrywki, pacyfikacja ludnosci cywilnej w ramach stosowania odpowiedzialnosci zbiorowej, ludobójstwo w obozach (np.Dżenin), walka z partyzantem pod hasłem walki z terroryzmem (w okupowanej Polsce Niemcy walczyli z partyzantami jako bandytami, a warto przypomniec, ze Polsce Podziemnej zdażały sie zamachy na niemieckich cywilów) - wszystko to żywcem wzięte z hitleryzmu. Ciekawe, czy jak ongiś niemiecki żółnierz ("Pianista") bije Żyda za to się nie ukłonił, teraz tą samą szopkę odstawia żołnierz izraelski...Myślę, że to całkiem prawdopodobne. Nic, tylko wypatrywać Ostatecznego Rozwiązania Kwestii Palestyńskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Śmierć w drodze do szkoły IP: *.hc-sc.gc.ca 22.11.04, 15:37 Gość portalu: Mamlas napisał(a): > trzeba było przyjąć pokój na Camp David'2000,palestyńscy debile.I nie > zaczynać,wysadzając w powietrze cywilne autobusy. Czy moglbys znalezc sobie wlasciwsze forum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oskar Re: Śmierć w drodze do szkoły IP: *.tfkable.pl 22.11.04, 15:42 Ty zaawansaowany syfilisie,mam nadzieję,że szybko ulegniesz któremuś z antybiotyków nowej generacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igor Wystarczy poczytac forum aby poznac polaryzacje IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 22.11.04, 15:58 pogladow co do ukladow miedzy Zydami i 'palestynczykami'. Kompromis? Fakt jest taki, ze w 'palestynie' jest straszliwa nedza a w Izraelu ludzie zyja lepiej niz w Polsce (rozpietosc dochodow Zydow i Arabow jest 20 do 1). Dlaczego Zydzi mieliby przec do zmiany sytuacji? Na pokoju powinno zalezec przede wszystkim Arabom palestynskim. Ci, ktorzy na tym forum wymachuja antysemickimi haslami niby w obronie Palestyny, robia marna przysluge swoim podopiecznym. Sa naprawde wrogami 'palestynczykow'. Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crasuss Re: Wystarczy poczytac forum aby poznac polaryzac 22.11.04, 16:03 Gość portalu: igor napisał(a): > pogladow co do ukladow miedzy Zydami i 'palestynczykami'. Kompromis? Fakt jest > taki, ze w 'palestynie' jest straszliwa nedza a w Izraelu ludzie zyja lepiej > niz w Polsce (rozpietosc dochodow Zydow i Arabow jest 20 do 1). Dlaczego Zydzi > mieliby przec do zmiany sytuacji? Na pokoju powinno zalezec przede wszystkim > Arabom palestynskim. Ci, ktorzy na tym forum wymachuja antysemickimi haslami > niby w obronie Palestyny, robia marna przysluge swoim podopiecznym. Sa naprawde > > wrogami 'palestynczykow'. "igorku", ty jestes OGRANICZONY, ze az d**e sciska. W twojej "glowie" nie ma nic poza zbutwiala sieczka. Po tych wstepnych ustaleniach wytlumacz mi cymbale co ma twoj belkot wspolnego z tematem watku ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Perry Re: Wystarczy poczytac forum aby poznac polaryzac IP: 160.79.164.* 22.11.04, 19:32 marcus_crasuss napisał: > "igorku", ty jestes OGRANICZONY, ze az d**e sciska. > W twojej "glowie" nie ma nic poza zbutwiala sieczka. > > Po tych wstepnych ustaleniach wytlumacz mi cymbale co ma twoj belkot wspolnego > z tematem watku ? Nie rozumiesz? - wiec samjestes cymbalem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek44 Re: Śmierć w drodze do szkoły IP: 5.5R* / 212.29.206.* 22.11.04, 16:07 Tak samo oburza mnie smierc dziecka, ale ten artykul jest napisany przez jakiegos cholernego gnojka. Przedstawil prawde ( tak prawde), ale w taki sposob, ze zbiera mi sie na wymioty. Obrzydliwy propagandowy tekst, w ktorym nie potrafi nawet ukryc nienawisci do Izraelczykow. Przykre, ale mialem kilka kontaktow z dziennikarzami GW. I od tego czasu unikam ich. A teraz sobie piszcie co chcecie i plujcie ile wlezie. Prasa ksztalci uczucia i GW robi to doskonale. Po takim tekscie tez bym zaczal kochac Hamas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aki tzn jak on powinien wg ciebie poprawnie wyglądac? IP: 80.51.161.* 22.11.04, 16:24 ?????????????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Perry Re: tzn jak on powinien wg ciebie poprawnie wygl IP: 160.79.164.* 22.11.04, 17:16 ja ci powiem jak, lajdaku. tytul: Arabowie zbieraja plony terroru ktory rozpetali. reszte mozesz sam sobie dopisac. lobuzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aki wiesz co ci odpowiem na te wyzwiska perry? IP: 80.51.161.* 22.11.04, 17:30 edwardjcarvalho.com/pics/fuck_you.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Perry Re: wiesz co ci odpowiem na te wyzwiska perry? IP: 160.79.164.* 22.11.04, 17:36 Jak ci brakuje argumentow, to pokazujesz mi palec. Asadz go sobie, scierwo, gdzie tacy lajdacy jak ty go zazwyczaj wsadzaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aki pienisz sie bo prasa IP: 80.51.161.* 22.11.04, 17:49 pokazała jak postepują twoi nieskalani "bohaterowie" ????? brakuje ci argumentów wiec uzywasz wyzwisk ? jestes zwykłym,małym wypierdkiem Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: pienisz sie bo prasa 22.11.04, 17:55 cale szczescie,ze tacy jak on przestali,przynajmniej w Polsce redagowac artykuly wstepne i pieni sie facet bo stracil monopol na prawde. A jego prawda w skrocie i z kwantyfikatorami wyglada tak: Poniewaz NIEKTORE dzieci w Palestynie nosza w tornistrach bąby ,nalezy z duzej odleglosci likwidowac WSZYSTKIE dzieci z tornistrami. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aki a oprócz tego to dobry sposób na IP: 80.51.161.* 22.11.04, 18:04 odreagowanie stressów jakie powoduje słuzba w wojsku. i bezpieczny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Perry Re: a oprócz tego to dobry sposób na IP: 160.79.164.* 22.11.04, 18:10 napewno lepszy niz sposob takich gnojkow jak ty - czyli po pijanemu zone bic Chcesz stereotypy - to prosze bardzo nikczemne z was smrodki i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: a oprócz tego to dobry sposób na 22.11.04, 18:12 he,he musze podziekowac cepowi,jego bĄby weszly mi widac w krew. Oczywiscie mialo byc bOMBY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Perry Re: pienisz sie bo prasa IP: 160.79.164.* 22.11.04, 18:08 a no doigraly sie scierwa arabskie. Poniewaz niektore dzieci arabskie nosza bomby w tornistrach, teraz wszystkie musza uwazac, jak im sie mowi rzuc tornister, to musza rzucac. Nie bez podstawy kazde z tych dzieci jest teraz podejrzane o terror. co do prawdy, to prawdy wy gnoje, lajdaki i lobuzy na oczy nie poznajecie kiedy wam w leb mlotkiem stuka. A pienic sie to ja sie nie pienie, jak nazywam swinie swinia to nie dlatego ze jestem piany [sic] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aki Re: pienisz sie bo IP: 80.51.161.* 22.11.04, 18:44 cię prawda w oczy kłuje,że armia demokratycznego niby państwo o ile wyżej rzekomo stojącego od "tych brudnych arabów" dopuszcza się zbrodni wojennych bo to sa zbrodnie wojenne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Perry Re: pienisz sie bo IP: 160.79.164.* 22.11.04, 19:08 mam inny poglad na swiat niz lobuzy i hipokryty jak ty, lajdaku! W kazdej wojnie jest niezlicozna ilosc okrucienstwa. Wojna jest zbrodnia. Ale zbrodniarzem jest ten kto wojne rozpetal a nie ten kto sie broni. Wojne rozpetali Arabowie a teraz wrzeszcza ze ich bija. Ja ci cos jeszcze dodam, za malo ich bija! Za duzo wlasnych ofiar ponosza z tego powodu ze sie boja rekawiczki zdjac i porzadnie po mordzie dac! Poniewaz tak uwazam zadna twoja prawda mnie nie kole ani w oczy ani nigdzie. Rozumiesz, scierwo? Dostalem dzisiaj ciekawa prywatna korespondencje w ktorej w slowach prostych i bez ozdobien poinformowano mnie ze jestes typowym przedstawicielem narodu polskiego. Gratuluje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aki otrzyj piane IP: 80.51.161.* 22.11.04, 19:26 z pyska bo sobie monitor pochlapiesz misiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Perry Re: otrzyj piane IP: 160.79.164.* 22.11.04, 19:30 powtarzam, jak sie nie ma argumentow to sie wraca do wyzwisk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aki wraca ????? IP: 80.51.161.* 22.11.04, 19:39 e: tzn jak on powinien wg ciebie poprawnie wygl Przeczytaj komentowany artykuł ? Autor: Gość: Perry IP: 160.79.164.* Data: 22.11.2004 17:16 + dodaj do ulubionych wątków skasujcie post + odpowiedz ja ci powiem jak, lajdaku. tytul: Arabowie zbieraja plony terroru ktory rozpetali. reszte mozesz sam sobie dopisac. lobuzie! to była twoja odpowiedz z wyzwiskami na móje pytanie skierowane do tomka. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: wraca ????? 22.11.04, 19:45 alez aki,przeciez kazdy normalny doskonale to widzi. On ci napisal,co POWINIENES napisac,Dana tez swoja wykladnie dala. To sa ludzie chorzy ze strachu i nienawisci. Odreagowuja to na wiezyczkach strzelniczych i na forum. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Perry Re: wraca ????? IP: 160.79.164.* 22.11.04, 19:56 alez oczywiscie. To byla moja odpowiedz do ciebie, lajdaku. Czego nie rozumiesz? Ani dana ani ja nie jestesmy chorzy. Ani ze strachu ani z nienawisci. Nienawisc lajdakow nie jest choroba! Lajdactwo tez nie jest choroba. Bo jest nieuleczalna cecha charakteru. Nazwalem cie lajdakiem na podstawie twoich poprzednich wypowiedzi na tym forum na ktore brzydzilem sie odpowiadac. Jak juz na tym watku odpowiedzialem, nie mam zwyczaju odpowiadac kazdemu szczekajacemu kundlowi. Odpowiedz Link Zgłoś
patriota To nie byla zbrodnia wojenna. 23.11.04, 09:11 Gość portalu: aki napisał(a): > bo to sa zbrodnie wojenne To nie sa zadne zbrodnie wojenne a najzwyklejsze zbrodnie. Zbrodni wojennych mozna dokonac tylko podczas wojny a to, co ma miejsce na terytoriach okupowanych i w Izraelu to zadna wojna. To ataki terrorystow i brutalne akcje policyjne. Nie wystarczy powiedziec sobie ze jest "wojna" jesli to akurat komus pasuje, po to, zeby chwile pozniej w innym kontekscie opowiadac z entuzjazmem jakim to "normalnym" i bezpiecznym krajem jest Izrael. Odpowiedz Link Zgłoś
patriota Odleglosc nie byla duza. 23.11.04, 08:51 krystian71 napisała: > Poniewaz NIEKTORE dzieci w Palestynie nosza w tornistrach bąby ,nalezy z duzej odleglosci likwidowac WSZYSTKIE dzieci z tornistrami. Odleglosc byla bardzo krotka. Mowa jest o zaledwie 70 metrach. Z tej odleglosci mozna bez trudu rozpoznac nawet golym okiem rysy twarzy i najmniejsze detale. To byla egzekucja o tyle odrazajaca, ze "na raty". Gdyby to dziecko mialo w tornistrze rzeczywiscie bombe, to ci "odwazni" "zolnierze" dostalby zapewne medal a my przeczytalibysmy o kolejnym "udaremnionym zamachu terrorystycznym" Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: Śmierć w drodze do szkoły 22.11.04, 16:31 stosunek mediow w Polsce do Izraela ulegl wyraznej ewolucji-od bezkrytycznego poparcia lub w najlepszym razie przemilczania,do coraz ostrzejszej krytyki.Symptomatyczne,ze dotyczy to mediow tradycyjnie przychylnych Israelowi jak GW,Polityka,TVN,ktore ostatnio mnie zaskakuja Od 9/11 Israel zlapal wiatr w zagle i najwyrazniej (jak sie to brzydko mowi)przegiąl pałe. Kiedy byles ostatni raz w Polsce? Informuje cie,ze od wielu miesiecy leci na TVN 24 taka czolowka przed wiadomosciami Najpierw kogos niosa na noszach,potem tlum pali izraelska flage,wymachujac nie przez kilkanascie sekund,papiez,ksiezniczka Diana,etc Aha,to sie nazywa chyba" Cala prawda,cala dobe" Kiedys sadzilem,ze z ta palącą się flaga- to jest jakis news i to szybko zmienia,ale flaga zostala i tak juz od kilku miesiecy reklamuje wiadomosci. O czym ci uprzejmie(do przemyslenia)donosze Odpowiedz Link Zgłoś
patriota "cholerny gnojek" 23.11.04, 08:54 Ciekawe co takiego niewlasciwego lub tendencyjnego napisal ten "cholerny gnojek"? Co w tym opisie jest nieprawdziwego, niwlsciwego? Za malo bohaterstwa "zolnierzy" izraelskich? :-) ---------------------- Iyman przechodziła obok tego posterunku, gdy Izraelczycy otworzyli do niej ogień. Dziewczynka dostała w nogę. Krzycząc i płacząc, zdołała wejść na podwórko pobliskiej farmy. - Odrzuć torbę! - usłyszała komendę wydaną po arabsku przez megafon. W szoku nie zareagowała natychmiast, więc postrzelili ją w rękę. Wtedy rzuciła tornister i wczołgała się do dziury. Żołnierze opróżnili w tornister cały magazynek. Wreszcie zapadła cisza. Dziewczynka wysunęła głowę i dostała kolejną kulę, prawdopodobnie śmiertelną. Dwóch żołnierzy i oficer zeszli z wieży do czołgu. Przejechali 70 m, zatrzymali się obok ciała Iyman i wyszli. - Nie żyje - zameldował jeden z nich przez krótkofalówkę. Oficer zbliżył się do dziewczynki i dwa razy strzelił jej z bliska w głowę. Odszedł parę kroków, odwrócił się i znowu otworzył ogień. Lekarz w szpitalu naliczył w jej ciele co najmniej 15 kul. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Perry Re: Śmierć w drodze do szkoły IP: 160.79.164.* 22.11.04, 16:34 Mamlas ma racje, dopuki Arabowie nie przemycali bomb w plecakach dzieci i pasow wybuchowych pod ubraniami kobiet, nikt do nich nie strzelal. Jak sobie poscielisz - tak sie wyspisz. Czasem sie nie obudzisz! Odpowiedz Link Zgłoś
kosel_maruwi Re: Śmierć w drodze do szkoły 22.11.04, 16:41 Gość portalu: Perry napisał(a): > Mamlas ma racje, dopuki Arabowie nie przemycali bomb w plecakach dzieci i pasow > > wybuchowych pod ubraniami kobiet, nikt do nich nie strzelal. > Jak sobie poscielisz - tak sie wyspisz. Czasem sie nie obudzisz! Czy istniej jakis zwiazek miedzy twoja religijnoscia, ktora tu podkreslasz i podejsciem do sprawy brutalnego morderstwa na dziecku ? Nie znam na tyle Tory, by wyrobic sobie opinie na ten temat ale wielu juz tu twierdzilo, ze to jenostronne widzenie swiata i pogarda dla wszystkiego co nie zydowskie wyplywa wlasnie z waszej religii. Twoja postawa moglaby to potwierdzac a co ty o tym sadzisz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Perry Re: Śmierć w drodze do szkoły IP: 160.79.164.* 22.11.04, 17:12 Nie mam zwyczaju odpowiadac lobuzom i lajdakom. Wiec robie wyjatek. Wedlug Tory jezeli dziecko niesie bombe zeby Ciebie wysadzic w powietrze (nie mowiac nawet o innych ludziach obok Ciebie stojacych), to masz nie tylko prawo to dziecko poslac na tamten swiat, ale nawet obowiazek. Mam nadzieje ze ty, scierwo, w podobnej sytuacji nastawisz policzek. Talmud uczy ze ten ktory okazuje listosc okrutnym skonczy na tym ze bedzie okrutny dla tych ktorym nalezy okazac litosc. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: Śmierć w drodze do szkoły 22.11.04, 17:20 to dziecko nioslo tornister bez overa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Perry Re: Śmierć w drodze do szkoły IP: 160.79.164.* 22.11.04, 17:23 to dziecko jest plonem intifady rozpetanej przez Arabow. Dopuki nie bylo bomb w tornistrach nikt do nich nie strzelal. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: Śmierć w drodze do szkoły 22.11.04, 17:27 napisalem bez overa Przyjdzie i taki dzien,gdy z takimi jak ty NIKT gadac nie zechce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Perry Re: Śmierć w drodze do szkoły IP: 160.79.164.* 22.11.04, 17:38 Przyjdzie taki dzien gdy porzadni ludzie z takimi jak ty tez rozmawiac nie beda. Zdaje sie ze ten dzien juz nadszedl. Adios! Odpowiedz Link Zgłoś
kosel_maruwi Re: Śmierć w drodze do szkoły 23.11.04, 08:21 Gość portalu: Perry napisał(a): > Nie mam zwyczaju odpowiadac lobuzom i lajdakom. > Wiec robie wyjatek. Widzisz przyglupie to wlasnie ty jestes skonczonym lajdakiem. Wiesz przeciez glupie bydle, ze to dziecko nie zrobilo nic zlego i twoja cyniczny kretynska uwaga o "scieleniu sobie" moze wyjasc tylko od ostatniej swini. Jak niby, twoim zdaniem "poscielilo" sobie to dziecko ? Takie bydleta jak ty przechodza nad tym poprostu do porzadku dziennego. Ot stalo sie i juz. Nie, nie stalo sie samo, bo zamordowal dziewczynke zdegenerowany bandyta i usprawiedliwiajac go stajesz sie wspolsprawca bydlaku. > > Wedlug Tory jezeli dziecko niesie bombe zeby Ciebie wysadzic w powietrze (nie > mowiac nawet o innych ludziach obok Ciebie stojacych), to masz nie tylko prawo > to dziecko poslac na tamten swiat, ale nawet obowiazek. P # Mam nadzieje ze ty, > scierwo, w podobnej sytuacji nastawisz policzek. W jakiej sytuacji kanalio ? Jak zobacze zydowskie dziecko too na wszelki wypadek mam je zastrzelic ? Niech cie szlag trafi razem z twoim religijnym mysleniem smieciu. > > Talmud uczy ze ten ktory okazuje listosc okrutnym skonczy na tym ze bedzie > okrutny dla tych ktorym nalezy okazac litosc. Mam nadziej, ze odczujesz to ty i twoja rodzina na wlasnej bydlecej skorze, szmato. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Śmierć w drodze do szkoły 23.11.04, 09:44 nu, maruwi, nie ma dwoch zdan o tym, ze ten zolnierz jest jak piszesz zdegenerowatym bandyta. natomiast owszem, jest "sytuacja". i to nie jedna, a wiele. zjawisko wykorzystywania dzieci przez terrorystow jest znane. przypadkow, w ktorym te dzieci przenosza/szmugluja/podrzucaja ladunki wybuchowe, tez jest wiele. to nie jest "sytuacja" w ktorej normalne dzieci zachowuja sie normalnie. i w ktorej normalni dorosli zachowuja sie normalnie. tak normalnie, ze nikomu nie przychodzi do glowy, ze w tornistrze moze byc cos wiecej, niz ksiazki szkolne. do tego "sytuacja" jest wojenna, jesli sie ryzykuje, to placi sie za to zyciem. co abosolutnie nie usprawiedliwia zachowania sie tego zolnierza, ktory wyladowal caly magazynek w ta dziewczynke. Odpowiedz Link Zgłoś
kosel_maruwi Re: Śmierć w drodze do szkoły 23.11.04, 12:38 dana33 napisała: > nu, maruwi, nie ma dwoch zdan o tym, ze ten zolnierz jest jak piszesz > zdegenerowatym bandyta. > natomiast owszem, jest "sytuacja". i to nie jedna, a wiele. zjawisko > wykorzystywania dzieci przez terrorystow jest znane. przypadkow, w ktorym te > dzieci przenosza/szmugluja/podrzucaja ladunki wybuchowe, tez jest wiele. > to nie jest "sytuacja" w ktorej normalne dzieci zachowuja sie normalnie. i w > ktorej normalni dorosli zachowuja sie normalnie. tak normalnie, ze nikomu nie > przychodzi do glowy, ze w tornistrze moze byc cos wiecej, niz ksiazki szkolne. > do tego "sytuacja" jest wojenna, jesli sie ryzykuje, to placi sie za to zyciem. > > co abosolutnie nie usprawiedliwia zachowania sie tego zolnierza, ktory > wyladowal caly magazynek w ta dziewczynke. Od czlowieka podkreslajacego swa religijnosc spodziewam sie innej reakcji na brutalny mord dziecka niz stwierdzenia, ze sama sobie winna. Tyle sie tu pisze o "morderczym islamie" ale czym innym jest judaizm w wykonaniu perryego ? Ten typ jest podobno wyksztalcony wiec czego spodziewac sie mozna od ludzi prostych i rejigijnych w ten sam sposob ? Mozliwe, ze dzieci byly wykorzystywane do przenoszenia ladunkow wybuchowych ale nie jest to powod, by strzelac do wszystkich dzieci jak do kaczek a jezeli juz sie cos takiego zdarzy to trzeba to rowniez potrafis skrytykowac a nie szukac pokretnych usprawiedliwien. Tak trudno jest znalezc na swiecie poparcie dla tego co israelskie wojsko robi. Na dluzsza mete odbije sie to rykoszetem, o czym jestem mocno przekonany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kir Re: Śmierć w drodze do szkoły IP: *.w82-120.abo.wanadoo.fr 22.11.04, 16:50 To prawda, ze ton polskiej prasy w stosunku do izraela zmienil sie. Co zastanawia, to podwojna miara: kiedy Arabowie skacza z radosci na widok padajacych na Manhattanie wiez i ginacych w plomieniach tysiecy ludzi, kiedy triumfuja niosa szczatki zolnierzy ozraelskich, stosownie przy tym wyjac, kiedy obcinaja glowy zakladnikom - malo kto pisze oburzone teksty. Najwidoczniej pp. dziennikarzyny niczego lepszego od Arabow nie oczekuja. Bestialstwo arabskie nie podlega krytyce. Bestialstwo zydowskie, ktore sam Izrael pietnuje - owszem. GW nareszcie dostosowala swoj poziom do poziomu spoleczenstwa. Brawo, brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
tees1 alez skad 22.11.04, 17:57 Gość portalu: kir napisał(a): > Bestialstwo arabskie > nie podlega krytyce. Bestialstwo zydowskie, ktore sam Izrael pietnuje - > owszem. Zupelnie nie masz orientacji w polskich mediach. Do tej pory bylo odwrotnie niz piszesz. To zabojstwa popelniane przez Izrael byly (i sa!) opisywane mozliwie lagodnie, usprawiedliwiane, relacjonowane zdawkowo i bez szczegolow. Zabojstwa popelniane przez Arabow byly (i sa!) zas krytykowane, podawano wszelkie szczegoly zamachow, zdjecia ofiar, relacje byly emocjonalne, budzono wspolczucie dla ofiar i niechec wobez Arabow. Ten jeden artykul, ktory tu komentujemy, jest zupelnie inny - pokazuje zlych Izraelczykow i niewinna arabska ofiare. Dlatego tak tu sie ludzie temu faktowi dziwia. Bo rzeczywiscie - w polskich mediach to do niedawna bylo tabu lub "zwierzecy antysemityzm" . Odpowiedz Link Zgłoś
alkmax Re: Śmierć w drodze do szkoły 22.11.04, 18:16 Ale przecież te same palestyńskie matki cieszą się i tańczą z radości, kiedy ich jedyny syn wysadzi się w powietrze w jakimś izraelskim autobusie. Ten cały arabski naród to po prostu już nieźle po...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuk Re: Śmierć w drodze do szkoły IP: 207.7.202.* 22.11.04, 18:23 Un nie chcial zabic. Tylko te palestyny przesunely mu lufe. terrorysty,cholera... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kanadol Zamknij sie ty mamlasie-.cutasie!!!! IP: *.tkg.bc.tac.net 22.11.04, 18:24 Wiesz o co chodzilo w propozyji z Camp David, idioto??? Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 smierc w drodze do szkoly...... 22.11.04, 18:57 drodzy antysemici. oburzacie sie na to, ze perry nazwal was lajdakami? a dlaczego wlasciwie? sprawa zabicia tej dziewczynki byla walkowana na forum kilka dni. "obrabiano" ja z lewa, z prawa, z dolu i z gory. kilku israelczykow nie tylko ze wyjasnilo sytuacje z naszego punktu widzenia, ale rowniez wszycy potepilismy czyn tego zolnierza i to nie raz i pisalismy rowniez o tym, ze sledztwo jest w toku i ze ten zolnierz napewno bedzie ukarany. dzisiaj mamlas, jak widac pod wplywem bardzo jednostronnego artykulu w gw nie wytrzymal i napisal co napisal. mieliscie do wyboru: albo po prostu nie odpowiedziec na jego post, albo napisac, ze temat juz byl przerabiany, albo, jak postapily kazdy uczciwy, porzadny czlowiek, ktory szanuje i siebie i swojego partnera do rozmowy, nawet jak popiera strone palestynska bezkrytycznie, odpowiedzialby ze trzeba poczekac z dalsza krytyka na wyrok w tej sprawie. nie tylko, ze nikt z was tego nie napisal. zaczeliscie cala historie od poczatku. nie zwazywszy wogole faktu, ze jest sledztwo (kiedy to generalissimo zrobil sledztwo w sprawie ataku samobojczego na nas?), ze zolnierz bedzie ukarany, ze okolicznosci sa trudne, ze jest wojna, ze kazdy moze popelnic pomylke, ze mamy dosyc przypadkow, ze te dzieci rzeczywiscie uzywane sa przez terrorystow w celu zabijania nas... natychmiast znow posypaly sie slowa jak zwierzeta, ludobojstwo, podlosc, oprawcy, gnojki, no i niezawodnie powrot do klamstwa o "masakrze" w jeninie, ktora to masakra zostala dawno udowodniona, ze jej nie bylo... rozumiem, ze to co sie dzieje w innych czesciach swiata, nie jest dla wa absolutnie interesujace. rozumiem, ze to co jest dla was ciekawe i podniecajace, to wlasnie my zydzi i israel. ale wasze zachowanie, wasza ochota wyzywac sie na nas ciagle i bez przerwy nie jest strona ludzi porzadnych i uczciwych. a ludzie, ktorzy nie sa porzadni i uczciwi, to wlasnie lajdacy. wyrazilismy zal, wyrazilismy nasze potepienie tej sprawy. nie bedziemy tego robic dzien i noc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aki wątek powstał w wyniku IP: 80.51.161.* 22.11.04, 19:09 nieco spóznionego swoją artykułu w GW piśmie raczej nie krytycznym w stosunku do Izraela ogólnie mówiąc.ostatecznie to nikt z "proislamskich" forumowiczów nie był jego autorem......tak więc złość trzeba kierować w innym kierunku np do Adama M. ale jesli jakis perry zaczyna mnie obrzucac pierwszy inwektywami...wybacz ale to nie jest forma dyskusji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Perry Re: wątek powstał w wyniku IP: 160.79.164.* 22.11.04, 19:20 Gość portalu: aki napisał(a): > ale jesli jakis perry zaczyna mnie obrzucac pierwszy inwektywami lajdaku, tu nie po raz pierwszy udowodniles swoje lajdactwo. Poprostu ja tu na to po raz pierwszy zareagowalem. Zazwyczaj omijam szczekajace psy bez wzajemnego szczekania na nich. Po cholere i glupio! Ale dzisiaj jestem w glupim nastroju - wiec oberwales, bo zasluzyles. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: wątek powstał w wyniku 22.11.04, 19:56 perry stracil panowanie, aki, bo nie widzialam jeszze, ze kiedykolwiek tak pisal, ale wiesz, te ciagle ataki na nas, to uogolnianie, za jednego, ktory zachowal sie nie po ludzku, od razu potepiac wszystkich???? fakt, o ktorym pisze nawet ten niewywazony zupelnie artykul, ze jego koledzy z tej samej jednostki oskarzyli go i podali to historie do wyzszych intancji nie pokazuje wyraznie, ze NIE WSZYSCY sa tacy? a poniewaz ja nie uogolniam, i wlasnie mialam ciebie za jednego z tych zrownowazonych, to ty zamiast pomyslec, natychmiast atakujesz? bo to twoje pytanie bylo atakiem, aki. jako czlowiek dorosly, po poprzedniej dyskusji na forum o tym tragicznym przypadku, powinienes wiedziec lepiej, niz zadawac takie pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmilek klamiesz 22.11.04, 20:07 > wyraznie, ze NIE WSZYSCY sa tacy? a poniewaz ja nie uogolniam, klamiesz, uogolniasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aki dana....... IP: 80.51.161.* 22.11.04, 20:21 primo :tomek powiedział ze artykuł jest podły i wstretny itp itd.zapytalem wiec tylko(nota bene nie perrego, a tomka))jaki powinien byc i tyle.tu posypały sie i sypią nadal wyzwiska od (twojego?) forumowego kolegi,którego tak bronisz :-) secundo:wyobraz sobie ze na forum swiat panuje 100% jednomyslnosc co do prawidłowosci i prawosci zachowan izraela lub arabów(jak wolisz) -> forum is dead nieprawdaż ;-) tertio: dobrze że jest prowadzone oficjalne sledztwo w tej sprawie i dobrze że jego podwładni chcą swiadczyc ... bo praktycznie kazda armia woli takie sprawy ukrywac quatro::pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bob1111 Pytanie 22.11.04, 20:31 Nie chce mi sie dokladnie sledzic tego watku, padly jakies konkrety czy tylko wyzwiska ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aki Re: Pytanie IP: 80.51.161.* 22.11.04, 20:37 konkrety na początku a potem.... Odpowiedz Link Zgłoś
bob1111 Re: Pytanie 22.11.04, 20:44 Dzieki za info - poszukam mniej emocjonalnej dyskusji Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: dana....... 22.11.04, 21:02 nic nie mowilam o tym, ze ma byc jednomyslnosc aki. nie mam tez nic przeciw krytyce. natomiast mam przeciwko bezmyslnej, jednostronnej krytyce, pokrytej klamstwem i przybarwionej epitetami. a propos, ten oskarzony dowodca, to israelski druz. nie zyd. for your information. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aki yhy wiem ze druz IP: 80.51.161.* 22.11.04, 21:12 cóz trudno takich incydentów nie krytykować.a epitety ??? ja staram sie ich unikac,a przynajmniej pierwszemu ich nie rzucać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cep Dana, bądź trochę fair IP: *.aster.pl 22.11.04, 20:11 Jeśli przegapiłem jakieś potępienie z Twojej strony, możesz być pewna, że publicznie Cię przeproszę. Ale nic takiego nie pamiętam. Przeciwnie, jak pamiętam, uruchomiono - przy Twoim uczestnictwie - typową zbitkę: kto wątpi, że ta śmierć była uzasadniona, jest z definicji sprzymierzeńcem terroryzmu i antysemitą. Nie ominęło to i mnie, choć zabierając głos w tej i podobnych sprawach ośmielałem się jedynie przestrzegać przed zbyt szybkimi osądami - zważywszy na gorącą sytuację w regionie. Por. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=16401494&a=17124005 W tekście tego wpisu link do wątku "Polowanie na wabika": forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=16823192&a=16823192 Dzisiejsze reakcje na artykuł w GW to moim zdaniem w dużej mierze reakcje na ton tego właśnie wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cep Tutaj precyzyjnie zarysowany scenariusz IP: *.aster.pl 22.11.04, 20:29 zdarzenia. Autor: szwedzki analityk. Wrocmy teraz do tego tragicznego wypadku: Sprawa jest od samego poczatku wysoce pogmatwana: arabska dziewczynka biegnie na punkt kontrolny, a wezwana przez zolnierzy do zatrzymania sie ,nie tylko ze nie staje, ale rzuca w ich kierunku torbe... Bo niby - jak glosila propaganda terrorystow - "szla do szkoly":stad torba a w torbie zeszyty i ksiazeczki szkolne. Ale zadnej szkoly w tym rejonie...nie ma - o tym wie kazdy Arab i pilnujacy przejscia zolnierz.. Wiedza tez, ze akurat to wlasnie przejscie upodobali sobie terrorysci z Gazy, zeby na nim zabijac .... Dokad wiec wedrowala ta dziewczynka? Dookola, szczegolnie po stronie arabskiej, jest teren swietnie sprzyjajacy zasadzce i polowaniu "na wabika": piaszczyste wydmy, dajace dobre schronienie strzelcom. Kiedy oficer izraelski dal rozkaz przerwania ognia, posypaly sie na niego strzaly zaczajonych arabskich snajperow. Skad sie tam wzieli? Akurat w tym momencie? (Na marginesie: wydzial propagandy terrorystow sknocil poteznie: nie bylo - jak to jest przyjete - tych magikow-fotografow prasowych...) Zamiast sie silic na udowadnianie czegos, co nigdy nie mialo miejsca, napuszone blazny powinny przyjac do wiadomosci taki oto scenariusz wydarzen, wyrezyserowany przez Hamas i zatwierdzony do stalego uzytku przez "prezydenta palestynczykow": Hamas znajduje odpowiednia rodzine arabska -np. malo udzielajaca sie do tej pory w "walce niepodleglosciowej" -i grozi wymordowaniem wiekszosci jej czlonkow: szczegolnie plci meskiej. Chyba, ze... Rodzina arabska zastanawia sie i jej glowa,przywodca rodu, decyduje, ze nalezy kogos poswiecic dla dobra wszystkich.Takze "palestyny". Wybor trafia na te dziewczynke, ktora i tak jest malo cenna, bo...jest dziewczynka. W tym "cywilizowanym"swiecie, to kalectwo....Dziecku tlumaczy sie, ze ma biec na zapory graniczne i nie sluchac zadnych wezwan do zatrzymania sie.Wtedy wszystko bedzie dobrze.... Nie bylby to pierwszy taki wypadek. Ten najslawniejszy, to chlopczyk, ktory z tatusiem szedl sobie pieszo aby kupic...Jeepa. (J) Dzisiaj wygląda to dziwacznie. Ale właściwie chyba jednak nie. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Dana, bądź trochę fair 22.11.04, 21:47 sluchaj cep. zaczyna mnie dosc denerwowac, te twoje ciagle zwatpienia w moja prawdomownosc. zadalam sobie troche trudu, ale nie do konca, zeby poszukac ten moj wpis. dojechalam na wyszukwarce do strony 31, znalazlam tam przynajmniej to, ze pisalam o tym ze to byla straszna historia. gdzie bylo pierwszy raz dykutowane o tym, nie chce mi sie dalej szukac. a tu masz ten watek: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=16526359&a=16526359 to jest ostatni raz, jak odpowiadam na twoje zwatpienia, co do tego, czy pisze prawde. nastepnym razem, cep, mozesz mi po prostu nie wierzyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cep Re: Dana, bądź trochę fair - i przepraszam IP: *.aster.pl 22.11.04, 22:24 Napisałem, że jak będzie trzeba, to przeproszę. Jeśli to ten wpis: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=16526359&a=16637601 to publicznie przepraszam. Szczerze. Całego tego wątku nie znałem. Ale też tak sobie myślę, że i mnie by się parę słów od Ciebie należało. Chyba się domyślasz, w związku z czym. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Dana, bądź trochę fair - i przepraszam 22.11.04, 22:47 to jeden z paru, tego nawet nie zauwazylam w szukaniu, ale na tym watku co ci dalam, byl wpis wczesniejszy: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=16526359&a=16563617 i w tym pisalam juz, ze wczesniej pisalam o tym wypadku. jakby nie bylo, cep, to wyrazalam moj zal i oburzenie pare razy. bardzo mozliwe, ze ci sie nalezy i ja przeoczylam, ale nie domyslam sie, wiec daj wink, tu albo na skrzynke, bo jesli ci sie nalezy, to napewno nie omieszkam. ale naprawde moja pamiec czasem mnie zawodzi, wiec przypomnij. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cep Re: Dana, bądź trochę fair - i przepraszam IP: *.aster.pl 22.11.04, 22:49 Wiesz - mnie też jest przykro, jak po wyważonych w gruncie rzeczy uwagach otrzymuję od Ciebie standardowo łatkę antysemity itd. Niby drobnostka, ale --- No nic. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmilek co czeka morderce? DANA WYJASNIA: (link) 22.11.04, 20:45 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=16808414&a=16808753 "jesli oczekujesz kary smierci dla tego zolnierza, albo wieloletniego wiezienia, to sie tez mylisz. ale ze ukrany bedzie, to nie ma watpliwosci." p.s. nie dziwi was fakt, ze danusia uwaza ze na wpakowanie w dziecko dwudziestu kulek mozna miec "nasz punkt widzenia"??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbalansowany Re: smierc w drodze do szkoly...... IP: 61.68.133.* 23.11.04, 01:18 " jak widac pod wplywem bardzo jednostronnego artykulu" To ten artykul jest "JEDNOSTRONNY"??????? Chyba ze masz na mysli ze z jednej strony jest niemalze bezbronna cywilna ludnosc, a z drugiej uzbrojone po zebt izraelskie zoldactwo, ktore "jednostronnie" poluje na dzieciaki jak na kaczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys Re: smierc w drodze do szkoly...... IP: *.qc.sympatico.ca 23.11.04, 22:14 Dana 33 klamie ,relacje o zamordowaniu dziewczynki przedostaly sie do prasy ,dzieki jednemu zolnierzowi izraelskiemu ,po kilku dniach jednak dowodca IDF publicznie wystapil z oswiadzczeniem ,w ktorym stwierdzil ,ze dochodzenie wojskowe wykazalo ,ze oficer nie popelnil zadnego przestepstwa ,bowiem dzialal zgodnie z regulaminem armii izraelskiej ,dopiero po blisku dwoch tygodniach ,wskutek burzy miedzynarodowej ,ow oficer zostal zatrzymany , to tyle . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Perry Re: Zamknij sie ty mamlasie-.cutasie!!!! IP: 160.79.164.* 22.11.04, 19:16 jeszcze jeden lajdak sie odezwal. Kiedy zastrzelili z premedytacja kilkumiesieczna Shalheveth Pas, bydlaki siedzieli cicho na dupach. Kiedy pakuje sie kule w kobiete w osmym miesiacy ciazy a nastepnie systematycznie zabija sie jej cztery corki, scierwy w Kanadzie siedza cicho na tylku. Kiedy ginie niewinne dziecko arabskie w wojnie rozpetanej przez arabow, lajdacy na wierzch z wrzaskiem wylaza. Durnie - ta sytuacja jest dla was testem litmusowym - jeszcze raz pokazujecie wszystkim swoje lajdactwo! Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Zamknij sie ty mamlasie-.cutasie!!!! 22.11.04, 20:00 perry, nie ma sensu. musza na kogos wjechac. zyd, mysleli, to latwy lup. nie obnizaj sie do ich poziomu. pomysl tylko, ze jakbysmy my, zydzi, atakowali bez przerwy WSZYSTKICH polakow za to, co nie wszyscy robili zydom, zeby tylko wspomniec jedwabne i szmalcownikow...... te typy nie mysla o tym, ze ich podworko tez nie jest takie czyste. wola myslec o naszym. zoll zejn, perry, zoll zejn. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmilek OKUPACJI PALESTYNY STANOWCZO MOWIMY NIE! 22.11.04, 20:06 Bluzgi tu nie pomoga, winny jest okupant, a nie okupowany. Jak zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Perry Re: OKUPACJI PALESTYNY STANOWCZO MOWIMY NIE! IP: 160.79.164.* 22.11.04, 20:16 dawno nam jesze tego jednego lobuza tu brakowalo! Alez zgadzam sie z Toba lajdaku! Wina jest okupantow! Czyli Arabow. Bo to oni sa okupantami w Palestynie. Cos przed 1948 palestynscy Arabowie nie istnieli! Pojawili sie jak zrobili z miejscowych nowoprzybylych Arabow pionkow w wojnie o calkowite zniszczenie Izraela. Twoje i twoje zgnojeone ONZ moze sobie pluc w twarz (pod wiatr) az im sie znudzi. Fakty sie nie zmienia! Jerozolima to Jerozloma, smrodzie muzulmanski, a nie AlQuds. Poniewaz nigdy sie na ten temat nie pogodzimy, uwazam nasza wymiane za zakonczona. Co do pokoju na Bliskim wschodzie, to bedzie dopiero kiedy Zydzi beda mogli zyc w krajach arabskich w takim warunkach (i bezpieczenstwie) w jakich Arabowie zyja w Hajfie. Dopuki do tego nie dojdzie, wszystkie rozmowy na temat pokoju to pic. Tak na tym forum jak w zafajdanycm, obludnym i hypokrytycznym ONZecie. Zycze Ci wielu muzulmanskich corek! Adios Odpowiedz Link Zgłoś
mirmilek Re: OKUPACJI PALESTYNY STANOWCZO MOWIMY NIE! 22.11.04, 20:28 Podziwu godna chec pokojowego rozwiazania konfliktu w palestynie. podejrzewam, ze najbardziej irytuje cie fakt, ze spora czesc palestynczykow ma wiecej wspolnego z zydami, ktorzy tam mieszkali przed 2000 laty niz ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Perry Re: OKUPACJI PALESTYNY STANOWCZO MOWIMY NIE! IP: 160.79.164.* 22.11.04, 20:34 bajki pleciesz. w bajki wierzysz - wiec nic dziwnego. Juz od kilku lat badania DNA daly dowod ze mam wiecej wspolnego materialu genetycznego z Zydami np z Jemenu niz ze Slowianami z Warszawy. Mimo wszelkiego rodzaju gwaltow dokonywanych na Zydach przez tobie podobnych lajdakow. Pokoj zapanuje jak Zydzi beda mogli zyc w bezpieczenstwie w krajach arabskich tak jak teraz Arabowie zyja sobie bezpiecznie w Hajfie. Zapamietaj to sobie, i zamknij sie! Odpowiedz Link Zgłoś
mirmilek Re: OKUPACJI PALESTYNY STANOWCZO MOWIMY NIE! 22.11.04, 20:40 mowimy o tych samych badaniach DNA, gdzie przebadano rowniez palestynczykow i wyszlo na to, ze byc moze ty masz cos wspolnego z zydami z jemenu, ale palestynczycy jeszcze wiecej? :DDDDD polecam lekture tego art. faktom nie zaprzeczysz. p.s. kiedy CIEBIE przebadano? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuk Re: OKUPACJI PALESTYNY STANOWCZO MOWIMY NIE! IP: 207.7.203.* 22.11.04, 22:18 haha..Zydzi zyja bezpiecznie w krajach arabskich i raczej chichoca sie na propozycje alija. Ilu Arabow zyje bezpiecznie w harecu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Perry Re: OKUPACJI PALESTYNY STANOWCZO MOWIMY NIE! IP: 160.79.164.* 23.11.04, 14:44 Wczoraj w warszwie padal czarny snieg, bo bylo ciemno i swiatlo zgaslo. Ha ha A w harecu biale wrony wydziobaly caly lokust. pst, wanna buy a bridge? Odpowiedz Link Zgłoś
mirmilek ZACZELO sie od okupacji palestyny. 22.11.04, 20:04 I nie skonczy sie, poki okupacja bedzie trwala. Negocjacje beda mialy w rzeczywistosci dwa punkty sporne: 1. podzial jerozolimy 2. prawo do powrotu dla uchodzcow palestynskich palestynczycy juz wlasciwie zrezygnowali z prawa do powrotu. ciekawe czy w imie pokoju izrael zgodzi sie na podzial jerozolimy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Perry Re: ZACZELO sie od okupacji palestyny. IP: 160.79.164.* 22.11.04, 20:17 lajdaku muzulmanski Jerozolima bedzie podzielona jak podziela Amman albo Rabat - znaczy nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmilek Re: ZACZELO sie od okupacji palestyny. 22.11.04, 20:21 to milo ze wyjasniles nam, kiedy zawrzecie pokoj z palestynczykami. teraz pozastanawiaj sie na przyszlosc, jak sprawe przedstawic, zeby wyszlo, ze to ich wina, ze nie chcecie pokoju... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Perry Re: ZACZELO sie od okupacji palestyny. IP: 160.79.164.* 22.11.04, 20:37 lajdaku niepoprawny. Ten nie chce pokoju ktory na kazde nieporozuminie w negocjacjcach odpowiada wojna i terrorem. Izrael zawsze wraca do negocjacji, terroysci arabscy z nalepka "palestynczyk" natychmiast odpowiadaja terrorem. Niepodoba im sie tunel kolo swiatyni Salomona - terror. Nie podoba im sie oferta baraka (duraka) - terror. Faktwy wskazuja na to ze Arabom nie na reke pokoj. Przynajmniej tym u wladzy. Popieraj ich lobuzie, popieraj! Odpowiedz Link Zgłoś
mirmilek Re: ZACZELO sie od okupacji palestyny. 22.11.04, 20:41 nie udalo ci sie. dalej wyglada na to, ze izrael, nie zgadzajac sie na podzial jerozolimy, blokuje porozumienie pokojowe. sprobujesz jeszcze raz? bez wyzwisk? potrafisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Perry Re: ZACZELO sie od okupacji palestyny. IP: 160.79.164.* 22.11.04, 22:07 bez wyzwisk: z jakiej racji maja dzielic Jerozolime? czy ktos cos mowil o dzieleniu Damaszka? Granica z 1967 roku to przypadek wojenny ktory jest brany prze ONZ-owcow za cos swietego. Fakt jest ze stare miasto padlo po zawieszeniu broni. Tak samo jak Mt Scopus. Swieci Arabowie poprostu zaatakowali po oficjalnym zawieszeniu broni. Wybili Zydow na Mt Scopus, wypedzili Zydow ze starego miasta a potem natychmiast zaczeli burzyc zydowska dzielnice. Fakt, czy wymyslam? Rozwalili stary cmentarz zydowski na Har Hacofim. Fakt czy wymysly syjamistow? A teraz niby te rejony Jerozolimy maja do nich nalezec? Ironia jest w tym ze Barak (dobrze powstrzymam sie od inwektow w jego kierunku tez) zgodzil sie przekazac ta czesc Jerozolimy Arabom. Ale im sie nie wszytko spodoboalo. Wiec jak zwykle zamiast zaproponaowac cos innego wzieli sie za terror. Odpowiedz Link Zgłoś
regiel Re: ZACZELO sie od okupacji palestyny. 22.11.04, 21:11 Perry, nie wszyscy Polacy są tacy, jak Ci nawiedzeni, którym próbujesz troszkę rozjaśnić w Ich zakutych łbach. Jest takie polskie powiedzenie - nie dotykaj gó-na, bo ubudzisz sobie rękę i będzie śmierdziało, więc proszę Cię, daj sobie na wstrzymanie i nie reaguj na prowokacje "prymitywów"(komplement dla nawiedzonych). Tichije bari Regiel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aki aaa..... pAN mecenas regiel z pomocą IP: 80.51.161.* 22.11.04, 21:24 +++ Odpowiedz Link Zgłoś
regiel Re: aaa..... pAN mecenas regiel z pomocą 22.11.04, 22:11 aki, innaczej czuje się człowiek we własnym Kraju, niż pomiatany wyrobnik, sprzedający się za parę dolarów w wielkiim świecie. Trzeba mieć odrobinę szacunku dla samego siebie i nie ośmieszać się wypisując brednie. Większość brudu i szumowiny (także gó-no) wypływają na wierzch, a wiatr je unosi i rozprzestrzenia po świecie. W ten oto prosty sposób następuje oczyszczanie się polskiego społeczeństwa. Regiel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Perry Re: aaa..... pAN mecenas regiel z pomocą IP: 160.79.164.* 22.11.04, 22:14 Swiete slowa! A pozatym to nic nowego. Szkoda tylko ze psuje opinie o Polakach na swiecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aki hm.... napisane to IP: 80.51.161.* 22.11.04, 22:15 wręcz z zacięciem poetyckim .....a to Polska właśnie..... Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: hm.... napisane to 22.11.04, 22:20 mile zakonczenie dzisiejszego wieczoru,dwaj panowie zmartwieni zla opinia o Polakach,ktorzy niesluszne teksty w swiat puszczaja. Strzelanie do dziewczynek z elementami egzekucji i zabawa ludzkimi szczatkami ich zdaniem zadnemu krajowi ujmy nie przynosi i opinii nie psuje pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: hm.... napisane to 22.11.04, 22:25 nu, krystianku, jak sie terrorysci arabscy zastanawiali, na ilu wiezniow beda mogli wymienic noge israelskiego zolnierza, machajac ta noga przed kamerami tv, to nie protestowales nawet slowkiem, nie? niech zyje hipokryzja, krystianku... Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: hm.... napisane to 22.11.04, 23:33 musialabys mi przypomniec kiedy to bylo i czy ja wowczas pisalem na tym forum. Zwroc uwage,ze niniejszym porownalas regularne wojsko IDF do terrorystycznych zboczkow Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: hm.... napisane to 22.11.04, 23:42 ach krystianku, to bylo pare dni temu. i nic nie porownalam. u nas to takie zwyrodnienie spotyka sie rzadko, wlasciwie to pierwszy raz, a u nich to na porzadku dziennym. od lat. nie tylko w stosunku do nas, ale rowniez w stosunku do wlasnych ziomkow.... Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: hm.... napisane to 22.11.04, 23:46 Myslalem,ze juz poszlas spac,a ja sie tez wybieram:) Co bylo pare dni temu,Dana? Gdzie to bylo na forum? Niemozlowe zebym takie cos przeoczyl Odpowiedz Link Zgłoś
moskowit Re: Nu Dannoczka.... 23.11.04, 01:08 Ty nie rozumiesz, ze krzysio wodzi tylko to co chce widziec? On sie od cepa zarazil.... Musisz tez tez wiedziec, ze dla niego terrorysci arabscy to bojownicy walczacy o wolnosc jego i jego wspolwyznawcow.... Nu Ty sama ponimajesz, prawda wied'? Nu wot! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Puchatek Re: hm.... napisane to IP: *.crowley.pl 23.11.04, 16:05 Czytam sobie Wasze wpisy i żygać mi się chce... 1. Bestialstwo nie ma usprawiedliwienia. Zamordowanie tego dziecka NIE MA USPRAWIDLIWIENIA. Podobnie, jak NIE MA USPRAWIEDLIWIENIA bomba w autobusie pełnym ludzi. 2. Różnica jednakowoż jest istotna w REKACJACH. Izraelska prasa pisze z oburzeniem, wobec "oficera" toczy się śledztwo. Mnóstwo normalnych ludzi to potępia. Natomiast kiedy palestyński "bojownik" wysadzi w powietrze autobus czy restaurację - na palestyńskich ulicach odbywają sie wiece poparcia i radości, a palestyńscy "mądrzy" komentują, że "to walka wyzwoleńcza, oni nas też, więc...". OK., psiczcie sobie na mnie ile chcecie, ale ZASTANÓWCIE SIĘ nad tą różnicą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Perry Re: ZACZELO sie od okupacji palestyny. IP: 160.79.164.* 22.11.04, 22:13 Prosze Pana, dobrze zdaje sobie z tego sprawe z tego co tu Pan napisal. Z samego (mojego) rana napisalem to samo do nijakiego ta.menda... forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=17877675&a=17896095 Wbrew tego co tu pan wyczytal, ani nie jestem wsciekly, ani nie jestem chory. Bylem dzis w nastroju dokopac go-niarzom. Zazwyczaj ja tez sie go-na nie dotykam, ani na skomlenie szczeniakow nie reaguje. Z powazaniem Perry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuk Re: ZACZELO sie od okupacji palestyny. IP: 207.7.203.* 22.11.04, 22:27 Bo takie to byly negocjacje, jak propozycje, ktore byly ich wynikiem.Tunel-male piwo, osiedla-jescze mniejsze piwko, prowokacje , burzenie domow i grabiez ziemi - przeciez to blogoslawienstwo dla tych palestynow... Wasze propozycje i negocjacje (z ta baraka-duraka wlacznie) to bylo wpuszczenie kogos w maliny. A jesli chodzi o Jedwabne- moz eslyszales ile polskich rodzin wskazanych przez waszych kapusiowz odjechalo z tego terenu na Sybir? Nie badz taki perry. Przypatrz sie sobie i swoim "meczennikom" Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: ZACZELO sie od okupacji palestyny. 22.11.04, 22:40 hej, perry, ty farsztejst, oni tutaj nie widza roznicy miedzy terenami zdobytymi w czasie wojen, ktore arabowie zaczynali z nami, a grabieza ziem. oni ciagle jeszcze nie wiedza, ze te ziemie nigdy nie byly palestynskie, tylko mialy byc wlaczone do jordanii. oni ciagle jeszcze nie wiedza, ze wschodnia jerozolima do 1967 roku byla pod wladza jordanii, a nie palestynczykow, ktorych w 1967 wogole jeszcze nie bylo. oni ciagle jeszcze nie kapuja, ze jest tu mowa o rozmowach miedzy strona, ktora byla zmuszana do wojen i je wygrywala, a strona, ktora napadala i te wojny przegrywala. a ty farsztejst, perry, dlaczego oni tego ciagle nie wiedza? nie? ja ci powiem: oni wiedza doskonale, ale mirmilek, jako typowy przedstawiciel arabski, ceni ponad wszytko "honor" arabski. a ten honor to nigdy nie bedzie umial powiedziec "moja wina". nu, dlatego mirmilek & co uwazaja, ze wszystko nasza wina, i ze my "powinnismy" i "musimy". a oni gotowi sa tylko i wylacznie do zadan. z ich strony, oczywiscie, oni nic "nie musza", nawet nie musza zaprzestac terroru. perry, idz poczytaj sobie cosik interesujacego, obejrzyj dobry program w tv, albo wez pieska na spacer. ja ide spac, bo, jak sie to mowi, nie ma z kim gadac. Odpowiedz Link Zgłoś
patriota Schizofreniczna sytuacja w przekazie informacji 23.11.04, 08:43 Mordy dzieci, kobiet lub generalnie bezbronnych ludzi dokonywane przez Izraelczykow na terytoriach okupowanych to jak wiemy powszechny chleb. Ale sytuacja w sposobie przekazu tych informacji jest juz absolutnie schizofreniczna. Z pozycji ludzi zyjacych w Izraelu lub bezkrytycznie popierajacych go nie ma po prostu miejsca na krytyke. Jesli zabojstwo nie zostanie potwierdzone przez strone izraelska to jest "nieprawda", "manipulacja" itd. Nawet wtedy, jesli istnieja jednoznaczne zeznania swiadkow (arabskich) lub zdjecia(!) to zbrodnia ta dla tych ludzi nie istnieje. Jesli strona izraelska od czasu do czasu przyzna ewidentne zbrodnie (tylko wtedy, gdy dzieje sie to w wyniku doniesien samych izraelczykow!) mamy wtedy rowniez mozliwosc co najwyzej do..... podziwiania Izraela za to, jak "demokratycznym" i "praworzadnym" jest krajem :-). No bo skoro zbrodniarze pociagani sa do "odpowiedzialnosci"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oskar Re: Schizofreniczna sytuacja w przekazie informac IP: *.tfkable.pl 23.11.04, 11:19 Niestety masz rację,media generalnie ignorują bestialstwa żydowskiego żołdactwa,najczęściej ich wogóle niedostrzegając,skupiając się na desperackich atakach Palestyńczyków,dokonywanych w akcie ostatecznej rozpaczy.Na tym forum różnego typu "dany33","perry" itp. ślepe barachło,nie zająknie się ani na moment,że Izrael to jedyne państwo na świecie dopuszczające się oficjalnie aktów terrorystycznych na terrytoriach innych krajów,mało tego do końca lat dziewiędziesiątych,prawnie dopuszczające stosowanie tortur! Zgroza,dopóki międzynarodowa opinia publiczna nie będzie zgodnie piętnować żydowskich wynaturzeń,izolując Izrael na arenie międzynarodowej,dopóty będzie on nakręcał spiralę terroru,która uderzy w końcu rykoszetem w cywilizowaną Europę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: mamlas,dana33,pery IP: *.dial.allstream.net 23.11.04, 14:27 PRZECZYTAJCIE wypowiedzi na forum.Coraz mniej ludzi probuje dyskutowac z wami gnojkami zydowskimi.Tacy ludzie buduja antysemityzm.Mnie zydzi nie przeszkadzali ale czytajac wasze wypowiedzi naplol bym wam w twarz.Waszemu maceniu w swiecie/powstanie islamskiego terroryzmu/kiedys swiat powie dosc jak to juz ktos powiedzial i wykonal.Wy rozpetujecie antysemityzm , np. michnik napewno dlugo myslal jak zniszczyc ks.Jankowskiego i wykonal.Ja was ostrzegam budujecie sobie brzydka przyszlosc.Wroccie 10-15 lat wstecz ,nie mieliscie tyle wrogow a budujecie sobie caly swiat przeciwko wam. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: mamlas,dana33,pery 23.11.04, 14:37 nie ma najmniejszego problemu, kibic. ja juz w tej chwili przestaje z wami, antysemickimi gnojkami rozmawiac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Perry Re: mamlas,dana33,pery IP: 160.79.164.* 23.11.04, 14:50 nu danoczka, wiesz co ciekawe, jak mnie ten lobuz mirmilek poprosil zebymmu odpowiedzial bez wyzwisk, to wbrew zdrowego rozsadku zrobilem to. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=17892790&a=17911104 I co ty myslisz ze on na to? NIC. Zmyl sie stad jak te magdeburskie baby. A nawet bardziej. Bo one tylko groza, a on naprawde znikl. wot czto! Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: mamlas,dana33,pery 23.11.04, 14:59 nie martw sie perry, on wroci. z innym atakiem :) nie odpowiedzial ci, bo co mial odpowiedziec? on pisze lub odpowiada tylko wtedy, jak widzi jakas szanse przekrecic twoj post, pomanipulowac ciuteczko i zmienic w ten sposob to, co napisales. wtedy on w swoim zywiole i jak to oni sie elegancko wyrazaja: gacie pelne szczescia. sluchaj perry, jest na tym forum paru milych ludzi. kibic wlasnie ladnie mnie wytlumaczyl, ze ta zgraja nie chce z nami rozmawiac. ja nie mam z tym zadnego problemu. od teraz bede rozmawiac tylko z tymi milymi. co ty na to? dolaczasz sie? a ta zgraja niech rozmawia sama z soba. ja w kazdym razie bede stala z boczku i spogladala na nich. bedzie wesolo, mysle... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Perry Re: mamlas,dana33,pery IP: 160.79.164.* 23.11.04, 15:16 nu, danoczka, nie wierz temu co kibic pisze. Jak tylko rozpoczniesz watke o czymkolwiek, prostackie stado lobuzow natychmiast sie tam wpisze. Ich raison d'etre to atak na syjamistow. Gdyby Zydzi znikli z tego swiata, to split, mirmilek, cep, gini, ABE, gucio, kibic, i cala ich reszta napewno zdechli by z nudow, bo niebyloby czym sie zajac! czy mozna powiedziec porachuje? np 'porachuje zmiatac z tego forum'? Wiesz ze ja lubie rachowac, drugi dzien smieje sie z tego :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oskar Re: mamlas,dana33,pery IP: *.tfkable.pl 23.11.04, 15:59 Może i lubisz rachować,ale czy aby na pewno potrafisz?Z twoich wypowiedzi raczej nie wynika by tak trudna sztuka była dla ciebie osiągalna,no w każdym razie Einstein to ty nie jesteś (a jednak byli w historii dobrzy i inteligentni Żydzi). Spadaj cebrzyku do książek,może jeszcze coś zrozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Perry Re: mamlas,dana33,pery IP: 160.79.164.* 23.11.04, 16:04 nie, Einstein to ja nie jestem, ty tez nie. Zdolni i bogaci ludzie placa mi kupe forsy za moje zdolnosci rachunkowe, czy to o czyms swiadczy czy nie, trudno powiedziec. Czasproszepanow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Perry Re: mamlas,dana33,pery IP: 160.79.164.* 23.11.04, 16:05 czas prosze panow zmiatac z tego forum :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oskar Re: mamlas,dana33,pery IP: *.tfkable.pl 23.11.04, 16:11 Małpę można nauczyć wykonywać jakąś czynność poprawnie,nawet jeśli jest ona dość skomplikowana,trudno jednak od niej wymagać w miarę pełnej znajomości faktów,a cóż dopiero zdolności ich analizy i wyciągania wniosków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Perry nu, od jakiej ty malpy? IP: 160.79.164.* 23.11.04, 16:28 ile wynosi całka z (1/x)dx? stare pytanie dla tych co przezyli 1968 na Politechnice warszwskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuk Re: nu, od jakiej ty malpy? IP: 207.7.200.* 23.11.04, 17:29 hahaha!!!W 1968 sam pytalem na swojej politechnice ormowcow na schodach. Kto nie wiedzial, spadal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuk Re: nu, od jakiej ty malpy? IP: 207.7.200.* 23.11.04, 17:32 U nas pytanie bylo o calke z xdx Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Perry Re: nu, od jakiej ty malpy? IP: 160.79.164.* 23.11.04, 18:50 sluchaj, calke z xdx to nawet ormowcy chyba umieli podliczyc, nie? :-) ja tam dokladnie nie pamietam o co ich pytalismy. Pamiec zawodzi to albo bylo exp(x)dx albo (1/x)dx, ale moze sie myle, szczegolnie ze exp(x)dx to wrecz spoliczkowanie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: nu, od jakiej ty malpy? 23.11.04, 17:52 ty rozumiesz, perry, ten oskar, ktory tak elegancko sie wyraza, on siedzac w polsce zna naturalnie fakty duzo lepiej niz ja, ktora siedzi w jerozolimie, centrum wszystkich faktow, ktore oskar zna tak dobrze.... hmm, oskar nie tylko umie sie elegancko wyrazac, oskar rowniez zna fakty na odleglosc. mysle, ze oskar to skonczony geniusz. nie myslisz, perry? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Perry Re: nu, od jakiej ty malpy? IP: 160.79.164.* 23.11.04, 18:52 nu, danoczka, ja mysle ze ten oskar (w odroznieniu od naszego OSKARA) to ormowiec no bo calek nie zna a madrale udaje. Jak tu kuk napisal, takich mysmy ze schodow na morde zwalali. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: mamlas,dana33,pery 23.11.04, 17:43 nie wiem, ze lubisz rachowac, ale to "porachuje" to niezle...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cep Do Perry'ego IP: *.aster.pl 23.11.04, 17:58 Szanowny Panie, Po pierwsze - nie przypominam sobie, żebym miał kiedykolwiek z Panem przyjemność, proszę więc łaskawie nie włączać mnie w "stado łobuzów" - definiowane przez Szan. Pana na podstawie znanych tylko Szan. Panu kryteriów. Po drugie - mnie Żydzi nie są potrzebni do życia (podobnie jak i ja nie jestem Żydom potrzebny do życia). Interesują mnie, ponieważ mieszkając w określonym punkcie globu, czy chcą tego czy nie chcą, wywierają wpływ na moje życie. Po trzecie - proszę wreszcie dopuścić do siebie myśl, że nawet Żydzi, mimo ogromnej przewagi nad resztą ludzkości w dziedzinie uzyskiwania nagród Nobla, popełniają zwykłe błędy, a w sytuacjach krytycznych nawet krytyczne błędy. Jak każda inna ludzka zbiorowość. Prób normalnego spojrzenia na te błędy proszę łaskawie nie nazywać antysemityzmem. Co do Szan. Pana - to proszę mi pozwolić na dalsze niekontaktowanie się na tym Forum z wytworami Pańskiej myśli. Jeśli uzna Pan jednak za konieczne wtargnąć w moją na tymże Forum prywatność, moją jedyną odpowiedzią będzie słowo: kach. C. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Perry Re: Do Perry'ego IP: 160.79.164.* 23.11.04, 19:03 Gość portalu: Cep napisał(a): > Szanowny Panie, Nie chce i nie potrzebuje szacunku lobuza! > > Po pierwsze - nie przypominam sobie, żebym miał kiedykolwiek > z Panem przyjemność, proszę więc łaskawie nie włączać mnie > w "stado łobuzów" - definiowane przez > Szan. Pana na podstawie znanych tylko Szan. Panu kryteriów. Wlaczam pana w stado lobuzow i lajdakow na podstawie panskich postow na tym forum. Sa tu wszystkim dostepne od dawna. Staram sie ich unikac, ale nie zawsze mi sie to udaje. > Po drugie - mnie Żydzi nie są potrzebni do życia (podobnie > jak i ja nie jestem > Żydom potrzebny do życia). Interesują mnie, ponieważ mieszkając > w określonym pu > nkcie globu, czy chcą tego czy nie chcą, wywierają wpływ na moje życie. Ale panska reakcja na to co oni tam wyprawiaja w swoim punkcie globu wlacza pana w stado lajdakow. oczywiscie idzie mowa o moich kryteriach > Po trzecie - proszę wreszcie dopuścić do siebie myśl, że nawet Żydzi, > mimo ogro > mnej przewagi nad resztą ludzkości w dziedzinie uzyskiwania > nagród Nobla, popeł > niają zwykłe błędy, a w sytuacjach krytycznych nawet krytyczne błędy. > Jak każda > inna ludzka zbiorowość. Prób normalnego spojrzenia na te błędy proszę łaskawie > nie nazywać antysemityzmem. Zgadzam sie! Zydzi jako grupa sa jednym z najglupszych narodow. Tylko indywidualnie blyszcza. Wystarczy spojrzec kogo wybrali do knesetu. 120 ponizej zera > > Co do Szan. Pana - to proszę mi pozwolić na dalsze niekontaktowanie > się na tym Forum z wytworami Pańskiej myśli. Jeśli uzna Pan jednak > za konieczne wtargnąć w > moją na tymże Forum prywatność, moją jedyną odpowiedzią będzie słowo: > kach. > > C. prosze bardzo. mozesz pan robic co pan chcesz. Stac na glowie i pluc - wisi mi. a jak mnie kropka nie wytnie, to ja sobie bede pana nazywal po imieniu - lobuzie! Kach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cep Kach! Kach! IP: *.aster.pl 23.11.04, 20:14 Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach!Kach! Kach! Kach! Kach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Perry Re: Kach! Kach! IP: 160.79.164.* 23.11.04, 21:00 co nie podoba ci sie, Danusiu? To ja Ci to z hebrajskiego na posli przetlumacze Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Tak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cep Re: Kach! Kach! IP: *.aster.pl 24.11.04, 02:34 I jeszcze - rozumiem, że stwierdzenie, że od władz i ludności Izraela można i trzeba wymagać więcej niż od sąsiadów, może doprowadzać do wściekłości. Tak się jednak składa, że świat wziął na serio powtarzane od lat zapewnienie, że Izrael jest jedyną demokracją na Bliskim Wschodzie, i od dłuższego już czasu patrzy tej demokracji na ręce. Dostrzega, że są w Izraelu ludzie i organizacje, dla których ustrój demokratyczny i związane z nim wymogi stały się już tylko zbędnym balastem. Dostrzega atmosferę, w której pękają bazowe normy a dotąd niemożliwe staje się możliwe. To jest tło, na którym powstał i został opublikowany w GW artykuł o zamordowanej dziewczynce. Niezaleznie od uruchamianych wobec sprawcy procedur dyscyplinarnych i sądowych, faktu tego mordu nic nie zmieni. Nie sądzę, żeby prezentowane w tym wątku okrężne (bo przez odwoływanie się do innych zdarzeń) usprawiedliwianie tego zdarzenia miało sens. Sądzę natomiast, że warto zastanowić się nad współsprawstwem różnej maści ekstremistów (do takich zaliczyłbym również również wielu samozwańczych "sympatyków" Izraela) w wytwarzaniu atmosfery, w której tego typu zdarzenia stają się możliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Kach! Kach! 24.11.04, 07:52 sluchaj cep, jesli napisalam zlituj sie, to tylko dlatego, ze ta odpowiedzi jest idiotyczna. chcesz mu odpowiedziec ostro, to przeciez stac cie na normalna odpowiedz a nie odpowiedz dziciaka. ale to juz twoja sprawa, wiecej na temat tego kach nic nie bede pisac, po prostu wstyd mi za ciebie, jak sie wyglupiasz. a co do atmosfery, w jakiej taki zolnierz staje sie bandyta, to masz racje: od 4 lat terrorysci arabscy wytwarzaja atmosfere oko za oko, zab za zab: autobusy, restauracje, rozwalone ciala dzieci i starcow w hotelu przy kolacji, codzienne ataki rakietami, codzienne incidenty gdziekolwiek sie nie spojrzysz. i ci zolnierze, dzien w dzien narazani na smierc. masz, racje, w takiej atmosferze czlowiek moze sie zezwierzecic. Odpowiedz Link Zgłoś
pypcinski Re: Kach! Kach! 25.11.04, 04:06 Dano, Wbrew pozorom odpowiedź nie jest idiotyczna. To jest odpowiedź skierowana do bęcwała. Na odpowiednim poziomie. Fakt, że bęcwał sądzi, że formułując swoje idiotyczne myślo-zlepy, staje do walki po słusznej stronie i w słusznej sprawie, niczego tu nie zmienia. Bęcwał pozostaje bęcwałem. Zauważ, że zwróciłem temu człowiekowi najpierw uwagę na niestosowność obrzucania wszystkich wokół inwektywami. Swoje zastrzeżenia przedstawiłem w logicznym ciągu, punkt po punkcie. Właśnie sposób, w jaki sens tych zdań przeinaczył, dostosował do swoich paranoicznych wyobrażeń, mówi bardziej niż dobitnie, że można z nim rozmawiać jedynie językiem kahanowskiej kaczki. Co do atmosfery. Ty też przeinaczasz. Nie trzeba nawet specjalnie dużo czytać (a ja akurat czytam sporo), żeby sobie uświadomić, jak mocny jest w Izraelu wpływ ekstremistów, w wielu sferach życia publicznego. Mówisz: gdyby nie Palestyńczycy, to nie byłoby... Do pewnego stopnia masz rację. Ale tylko do pewnego stopnia. Terror palestyński może wzmacniać strach. Mogą pojawić się zachowania wywoływane lękiem o własne życie. Głównie przesadna ostrożność. Ale nie arogancja, nie poczucie wszechmocy. Te nastawienia mają inne źródła. Takie, o których pisałem. Pamiętasz? Zacytowałem Ci kiedyś list czytelnika Maarivu, reagującego na płynące z zagranicy podpowiedzi, co należy zrobić z Palestyńczykami: Nathan, Netanya(2004-10-27 10:53:53.39 EST) I'm always bemused by foreign Jews willing to fight until the last Israeli. Until you guys put on a uniform and risk your own lives -- and those of your children Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Kach! Kach! 25.11.04, 09:37 nie musze czytac haaretz, zeby wiedziec o problemach mojego kraju. ty myslisz, ze w innych gazetach o tym nie pisza? natomiast w innych gazetach napisano rowniez jednoczesnie z ta wiadomoscia, ze wydano rozporzadzenie, ze oficerowie mieszkajacy na terenach musza zmienic miejsce zamieszkania. haaretz jak widac nie doniosl o tym, wiec sam widzisz, jaki rodzaj gazety to jest. naprawde cepie nie masz pojecia o tym, co sie tutaj dzieje, jesli uwazasz, ze miejsce zamieszkania oficerow israelskich ma jakikolwiek wplyw na tmosfere panujaca u nas. rowniez ten wplyw extremistow wcale nie jest az tak silny, jak sobie wyobrazasz. to, ze dzisiaj wiekszosc mieszkancow israela stoi bardziej na prawo niz na lewo, to nie wplyw extremistow, ale wplyw intifady. a co do inwektyw, to juz nie raz na jakis post, odpowiedziles "gnojku", albo cos w tym rodzaju tylko dlatego, ze ktos mial inne zdanie niz ty, nawet jak sam nie uzyl inwektyw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cep Re: Kach! Kach! IP: *.aster.pl 25.11.04, 14:26 Dobra, dobra. Wszystko OK. W Haaretzu też o tym wspominali, ale ja zapomniałem wspomnieć. A na tego tam nie wrzasnałem, że gnojek, bo on nawet nie gnojek, tylko bęcwał - zauważyłaś może, jak przekręcił wszystko, co napisałem? Do tego potrzebne są specjalne umiejętności - posiadane głównie przez kaczki, garunków szczególnie pozaizraelskich. Te umiejętności polegają glównie na tym, że się przekręca czyjeś słowa, potem przekecone krytykuje, twierdząc, że ma się inne zdanie. Na taką dyskusję to ja mam tylko reakcji. Ta z kach-kach jest najłagodniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oskar Re: mamlas,dana33,pery IP: *.tfkable.pl 23.11.04, 16:06 Witaj ściero,obserwuję twoje posty już od jakiegoś czasu,ilość jadu w nich zawarta jest odwrotnie proporcjonalna do znajomości faktów.Masz znakomity pomysł,nie komentuj wypowiedzi normalnych ludzi na forum GW,wymień adres eimail z perrym i będziecie mogli do woli kadzić swoim przenikliwym analizom sytuacji politycznej,w pełnym zrozumieniu,jak wściekła debilica z wściekłym debilem. Odpowiedz Link Zgłoś
moskowit Re: mamlas,dana33,pery 23.11.04, 19:25 Nu Ty molodiec Dannoczka.... Perryrazbojnik juz dawno to proponowal, a i ja tez uwazam, ze z gawnom nie ma co gadac.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Perry Re: mamlas,dana33,pery IP: 160.79.164.* 23.11.04, 14:48 wiesz co ty sobie mozesz gnojku zrobic ze swoimi ostrzezeniami i radami. Tak? to dobrze! Nie tos kretyn! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Puchatek Re: mamlas,dana33,pery IP: *.crowley.pl 23.11.04, 16:06 Czytam sobie Wasze wpisy i żygać mi się chce... 1. Bestialstwo nie ma usprawiedliwienia. Zamordowanie tego dziecka NIE MA USPRAWIDLIWIENIA. Podobnie, jak NIE MA USPRAWIEDLIWIENIA bomba w autobusie pełnym ludzi. 2. Różnica jednakowoż jest istotna w REKACJACH. Izraelska prasa pisze z oburzeniem, wobec "oficera" toczy się śledztwo. Mnóstwo normalnych ludzi to potępia. Natomiast kiedy palestyński "bojownik" wysadzi w powietrze autobus czy restaurację - na palestyńskich ulicach odbywają sie wiece poparcia i radości, a palestyńscy "mądrzy" komentują, że "to walka wyzwoleńcza, oni nas też, więc...". OK., psiczcie sobie na mnie ile chcecie, ale ZASTANÓWCIE SIĘ nad tą różnicą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Perry Re: mamlas,dana33,pery IP: 160.79.164.* 23.11.04, 16:30 ale przeciez mowie caly czas to samo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erni brednie IP: *.dip.t-dialin.net 23.11.04, 17:51 Gość portalu: Puchatek napisał(a): > 2. Różnica jednakowoż jest istotna w REKACJACH. Izraelska prasa pisze z > oburzeniem, wobec "oficera" toczy się śledztwo. A dlaczego toczy sie to sledztwo? Bo jeden z tych pseudozolnierzy stracil nerwy i doniosl na dowodce. Takich przypadkow jak ten sa jednak setki ale w 95% przypadkow nie ma zadnego dochodzenia bo nikt z pseudozolnierzy nie dnosi a jedynymi swiadkami sa arabowie. Bandycki rzad i bandyckie spoleczenstwo urzadza sobie szopki i tworzy pozory demokracji bardziej zalozne niz za czasow PRL-u, gdy tez bylo miejsce na "samokrytyke". > Mnóstwo normalnych ludzi to potępia. To "mnostwo" usilowalo najpierw zrelatywizowac ta zbrodnie i przypisac ja wrecz Arabom na podobnej zasadzie na jakiej czynili to hitlerowcy wobec Zydow - "sami sa sobie winni". > Natomiast kiedy palestyński "bojownik" wysadzi w powietrze autobus czy > restaurację - na palestyńskich ulicach odbywają sie wiece poparcia i radości, No to znow mamy tych "dobrych" bo robia "dochodzenia" i nigdy ale przenigdy nie wyrazaja swojej radosci ze smierci wroga i tych "zlych", ktorzy zawsze i wszyscy w komplecie tancza z radosci.... Po co wlasciwie czlowieczyno wypisujesz takie brednie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Perry Re to ty brdzisz, lobuzie IP: 160.79.164.* 23.11.04, 21:17 Gość portalu: erni napisał(a): A dlaczego toczy sie to sledztwo? Bo jeden z tych pseudozolnierzy stracil nerwy > > i doniosl na dowodce. Takich przypadkow jak ten sa jednak setki ale w 95% > przypadkow nie ma zadnego dochodzenia bo nikt z pseudozolnierzy nie dnosi a > jedynymi swiadkami sa arabowie. A jak oni sa swiadkami - to od razu rozbebniaja na caly swiat. Nie traca okazji napluc na okupnatow. A nawet jak nie ma ofiar to tez je wymyslaja jak np w Jenin kilka lat temu. Za to jak przeszcepiaja im w zydoskich szpitalach organy z zydoskich zwlok, wtedy o tym ani mru mru do prasy. www.freep.com/voices/columnists/pitts27_20020927.htm > Bandycki rzad i bandyckie spoleczenstwo urzadza sobie szopki i tworzy pozory > demokracji bardziej zalozne niz za czasow PRL-u, gdy tez bylo miejsce > na "samokrytyke". Bujda na resorach na jakiej postawie piszesz takie brednie? Obserwacji wlasnych, czy postow mirmilka na tym forum? > To "mnostwo" usilowalo najpierw zrelatywizowac ta > zbrodnie i przypisac ja wrecz > Arabom na podobnej zasadzie na jakiej czynili to hitlerowcy > wobec Zydow - "sami > sa sobie winni". Zydzi nie mordowali hitlerowcow. Zydzi nie wysadzali sie w niemieckich autobusach. Hitlerowcy masowo i systemeatycznie mordowali zydow. Twoje porownanie wskazuje na to ze jestes lajdakiem zaprzeczajacym oczywiste. Dopoki Arabowie nie mordowali Zydow w Izraelu, nikt ich nie krzywdzil Naodwrot: masowo pracowali w Izraelu! na reszte twoich bredni, smarkaczu, nie ma co odpowiadac. Nikczemne klamstwa i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ernie Re: Re to ty brdzisz, gnojku IP: *.dip.t-dialin.net 23.11.04, 21:44 Gość portalu: Perry napisał(a): > A jak oni sa swiadkami - to od razu rozbebniaja na caly swiat. Nie traca > okazji napluc na okupnatow. A nawet jak nie ma ofiar to tez je wymyslaja jak > np w Jenin kilka lat temu. juz po tym jak i co napisales o palestynczykach widac jaki masz stosunek do tych ludzi - maly blaznie. Tak, tak, wiemy, co roku od kul tych pseudozolnierzy gina setki bezbronnych ludzi, w tym dzieci ale jak sie okazuje winni sa nie ci, ktorzy ich zabili tylko sami palestynczycy... Skoro aktywista pokojowy z Izraela mowi o tym, ze przypadki wykrycia (notorycznych) zbrodni wojennych izraelczykow to rzadkosc, to wole wierzyc mu, niz takiej otumanionej kreaturze jak ty. > Za to jak przeszcepiaja im w zydoskich szpitalach organy z zydoskich zwlok, > wtedy o tym ani mru mru do prasy. Serce mi peka ze wzruszenia nad tym, jacy dobrzy i szlachetni ci Izraelcycy :-) > Zydzi nie mordowali hitlerowcow. I co z tego? Mamy im moze za to dziekowac lub za to szczegolnie szanowac? Musieli za nich robic to inni, zeby uwolnic Europe od hitlerowcow. > Zydzi nie wysadzali sie w niemieckich autobusach. I co z tego? Czy dlatego teraz za to maja placic Palestynczycy, bo Zydzi teraz bardzo chca zemsty i dokonuja jej na kims, kto z holocaustem nie ma nic wspolnego ale jest wobec nich tak samo bezsilni jak Zydzi wobec swoich oprawcow. O to chodzi? > Dopoki Arabowie nie mordowali Zydow w Izraelu, nikt ich nie krzywdzil > Naodwrot: masowo pracowali w Izraelu! Coz ty pierniczysz barani synu? Nie interesuje mnie zbytnio historia tego zakatka swiata ale wiem, ze Zydzi o dziwo przetrwali cale stulecia, gdy tereny te byly pod wladza muzulmanow. Z drugiej strony do pierwszych wojen i masakr miedzy zydami i arabami doszlo juz w 40-tych latach. Pierwszego zamachu terrorystycznego dokonali chyba Zydzi? Jestes malym zalosnym gnojkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Perry Re: Re to ty brdzisz, gnojku IP: 160.79.164.* 23.11.04, 23:05 to ze jestes lajdakiem i lobuzem juz okreslilismy wyzej. Teraz udowadniasz swiatu ze jestes takze idiota. Gość portalu: ernie napisał(a): > Gość portalu: Perry napisał(a): > > > A jak oni sa swiadkami - to od razu rozbebniaja na caly swiat. Nie traca > > okazji napluc na okupnatow. A nawet jak nie ma ofiar to tez je wymyslaja > jak > > np w Jenin kilka lat temu. > > juz po tym jak i co napisales o palestynczykach widac jaki masz stosunek do > tych ludzi - maly blaznie. to sie nazywa "argument ad hominem" moj stosunek do nich ani do ciebie jest nie do rzeczy. Chodzi o to ze jak tylko cos sie miedzy nimi stanie, to prasa natychmiast tam sie znajduje. A bywalo tez ze najpierw zbierali prase i fotoreporterow a dopiero potem zaczynali sami rozrabiac. Stare sposoby ktorych Arafat nauczyl sie u Ceausescu. > Tak, tak, wiemy, co roku od kul tych pseudozolnierzy gina setki bezbronnych > ludzi, w tym dzieci ale jak sie okazuje winni sa nie ci, ktorzy ich zabili > tylko sami palestynczycy... A no tak, Tobie sie to nie podoba? mi tez nie. Jak terrorysci przestana atakowac chowajac sie wsrod dzieci (tez mi bohaterzy) i cywili, to bezbronni ludzie przestana ginac. Jak terrorysci przestana atakowac ludnosc cywilna w Izraelu, to powroci ten sam stan sprzed intifacy kiedy nikt wsrod nich nie ginal, a wiekszosc zyla sobie niezle z pracy w Izraelu. A moze i nie, bo teraz zydki parchate zmadrzaly. > Skoro aktywista pokojowy z Izraela mowi o tym, ze przypadki wykrycia > (notorycznych) zbrodni wojennych izraelczykow to rzadkosc, > to wole wierzyc mu, > niz takiej otumanionej kreaturze jak ty. Mozesz wierzyc komu chcesz. Zamiast wierzyc, pomysl glowka. Do tego masz ja na karku. W izraelu kretynow tez niemalo. Jednym tchemmoge wymienic dziesiatki o ktorych napewno slyszales: Szulamit Aloni, Amos Oz, Tommy Lapid, Szymon Perez, Josi Bejlin, ... > > Za to jak przeszcepiaja im w zydoskich szpitalach organy z > zydoskich zwlok, > > wtedy o tym ani mru mru do prasy. > > Serce mi peka ze wzruszenia nad tym, jacy dobrzy i szlachetni ci Izraelcycy :- ) Mozesz wziasc swoja ironie i (ale nie to jest fizjologicznie niemozliwe) Zacytowalem fakt, czy ci, scierwo od tego serca peka czy nie, g__no mnie to obchodzi. Chodzi o to ze Arabowie rozdmuchuja to co im wygodne i maluja bardzo jednostronny obraz rzeczywistosci i tego co sami rozpetali. Poparlem moj argument faktem. Cynicyzm to nie odpowiedz, poprostu "cop out" > > Zydzi nie mordowali hitlerowcow. > > I co z tego? Mamy im moze za to dziekowac lub za to szczegolnie szanowac? > Musieli za nich robic to inni, zeby uwolnic Europe od hitlerowcow. A tu wlasnie udowadniasz swiatu ze jestes idiota. Chodzi o to ze Hitlerowcy mordowali Zydow bez podstawy i bez przyczyny. Nikt Arabow bez przyczyny nie morduje. Wiec twoje porownanie nie ma zadnego sensu. > > Zydzi nie wysadzali sie w niemieckich autobusach. > I co z tego? To z tego ze twoje porownanie jest bledne. > Czy dlatego teraz za to maja placic Palestynczycy, bo Zydzi teraz > bardzo chca zemsty i dokonuja jej na kims, kto z holocaustem nie ma nic > wspolnego ale jest wobec nich tak samo bezsilni jak Zydzi wobec swoich > oprawcow. O to chodzi? Nie o to chodzi. Ani nikt tego nie sugeruje. Chodzi o to ze jednym z najlepszych sposobow walki z terroryzmem to eliminacja terrorystow. Ten kto bierze bron do reki zeby mordowac cywili musi byc gotow placic za to zyciem. Terrorysci arabscy placa. Czesto gina tylko oni, czasami sa ofiary cywilne. Nikt z tego powodu nie tanczy z radosci na ulicach Izraela. Jednoczesnie jest znacznie mniej ofiar ze strony Arabow niz gdyby Izrael zastosowal jedna dziesiata tego o co ich oskarzasz - metody walki ktora stosowali hitlerowcy. Zolnierze izraelscy gineli w Jenin dlatego ze nie strzelali do wszystkiego co sie rusza. A tak wlasnie wyglada kazda wojna. Czy to cie wzrusza czy nie, tez g--no mnie obchodzi, lajdaku. > > Dopoki Arabowie nie mordowali Zydow w Izraelu, nikt ich nie krzywdzil > > Naodwrot: masowo pracowali w Izraelu! > > Coz ty pierniczysz barani synu? Nie interesuje mnie zbytnio historia tego > zakatka swiata ale wiem, ze Zydzi o dziwo przetrwali cale stulecia, > gdy tereny > te byly pod wladza muzulmanow. Ja syn barani pojecia nie mam o ktorych stuleciach ty mowisz. I zadnej roznicy tu nie ma. Co bylo setki lat temu interesuje historykow. jak zreszta sam zauwazyles. Chodzi o to ze teraz Arabowie morduja zydow gdzi i kiedy moga. Wiec teraz Zydzi sie bronia. Zanim Arabowie rozpetali intifade nikt ich nie zabijal. Jak sie zaczna zachowywac jak cywilizowani ludzie wtedy tez przestana ginac. Dopoki sa terrorystami - musza za to placic. Taka jest rzeczywistosc. Znowu g__wno mnie obchodzi czy to cie wzrusza czy nie. > Z drugiej strony do pierwszych wojen i masakr miedzy zydami i arabami doszlo > juz w 40-tych latach. Pierwszego zamachu terrorystycznego dokonali chyba > Zydzi? Chyba? Chyba snisz! Ale nie o to chodzi. Byl tzw Oslo Agreement wg ktorego Zydzi i Arabowie mieli budowac pokojowe wspolzycie. Arabowie odrzucili ta umowe i zaczeli atakowac ludnosc cywilna w Izraelu. To bylo 4 lata temu (mniej wiecej) Teraz za to placa. > Jestes malym zalosnym gnojkiem. w twoich oczach. A takze Cepa, mirmilka, splita, ABE, gini, ANki, gucia, krystiana, oskara. Ciesze sie z tego. Zaczalbym sie powaznie martwic gdyby taka cholota uwazala mnie za rownego sobie! Odpowiedz Link Zgłoś
moskowit Re: Oh, Perry, Perry... 24.11.04, 00:36 Nu z kim Ty tu prowadzisz dyskusje? Przeciez to gowniarz, ktory niczego nigdy nie zrozumie.... on nie chce niczego zrozumiec. Tak idiote zaprogramowali i tak on wlasnie bedzie myslal.... Zadne Twoje rozsadne komentarze nie pomoga.... Wirus jakis siedzi mu we lbie i nie ma nato zadnej odtrutki.... Prawda wied'? Nu wot! Odpowiedz Link Zgłoś
peryzbojnik prosti moskowit 24.11.04, 04:42 inogda tak mienia zlo bieriot, czto zabywaju s kiem imieju delo. Eto konieczno drian' poganaja. Ale moze jednak sprobuje pomyslec glowka a nie dupka, co? Priwiet Perry Odpowiedz Link Zgłoś
nierzyd czy perry po rzydosku to idiota? :) 24.11.04, 10:00 Gość portalu: Perry napisał(a): > Chodzi o to ze Hitlerowcy mordowali Zydow bez podstawy i bez przyczyny. a kto rozplenil rzydokomune w Europie? Niemcy? Polacy? :) > Nikt Arabow bez przyczyny nie morduje. No pewnie he he he he :) Ta mala miala w koncu tornister :) 60 kobiet i dzieci, ktore wysadzil w powietrze herszt israela w Quibyi nie wylecialy w powietrze "bez przyczyny" he he he.. A jak dzieciak dostanie kule w leb to za rzucanie kamieniami :) Ech rzydki, z was to zawsze mozna sie posmiac :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Perry Re: czy perry po rzydosku to idiota? :) IP: 160.79.164.* 24.11.04, 14:49 no i udowadniasz swiatu, lajdaku, ze lajdakiem jestes, i do tego glupim! Czytac slowa ktos cie nauczyl, ale zrozumiec co slowa znacza w tekscie - na to trzeba troche wiecej inteligencji niz twoj prostacki mozg posiada. Odpowiedz Link Zgłoś
nierzyd Re: czy perry po rzydosku to idiota? :) 24.11.04, 15:21 dla was lajdakiem jest kazdy, kto mowi prawde :) prawdy boicie sie jak ognia. 1. Gdyby hitlerowcy - idioto - nie mieli jak twierdzisz "podstawy" ani "przyczyny" to nie mordowaliby Zydow. ale oni mordowali bo jakies tam swoje "podstawy" i "przyczyny" mieli. uzasadnione czy nie to inna sprawa. pewnie nie mniej i nie wiecej niz wasze albo palestynczykow. Odpowiedz Link Zgłoś
nierzyd Jedno w kazdym razie jest pewne :) 24.11.04, 09:51 Gdyby jednemu z rzydkow nie puscily nerwy i nie doniosl na swego herszta to bylby to jeszcze jeden z sukcesow przy "zwalczaniu terroryzmu" i kolejny "udaremniony zamach" :) I wszystkie rzydki bylyby z tego strasznie dumne :) Odpowiedz Link Zgłoś
kosel_maruwi Re: Jedno w kazdym razie jest pewne :) 24.11.04, 09:59 nierzyd napisał: > Gdyby jednemu z rzydkow nie puscily nerwy i nie doniosl na swego herszta to > bylby to jeszcze jeden z sukcesow przy "zwalczaniu terroryzmu" i > kolejny "udaremniony zamach" :) > > I wszystkie rzydki bylyby z tego strasznie dumne :) Wczoraj telewizja szwajcarska pokazala film z egzekucji tego dziecka i nagranie rozmowy pomiedzy wieza i dowodctwem. To bylo bardo pouczajace. Czy w Polsce rowniez ten film pokazano ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: perry Re: Jedno w kazdym razie jest pewne :) IP: 160.79.164.* 24.11.04, 14:53 ze razem z nierzydem jestescie kretynskimi lajdakami reszta wciaz pod znakiem zapytania Odpowiedz Link Zgłoś
kosel_maruwi Re: Jedno w kazdym razie jest pewne :) 24.11.04, 15:14 Gość portalu: perry napisał(a): > ze razem z nierzydem jestescie kretynskimi lajdakami > Ja nie pracuje w tej telewizji, glupcze. Odpowiedz Link Zgłoś
kosel_maruwi Re: Jedno w kazdym razie jest pewne :) 24.11.04, 15:26 www.tagesschau.de/video/0,1315,OID3822390_RESms120_PLYinternal_NAV,00.html Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: Jedno w kazdym razie jest pewne :) 24.11.04, 14:59 predzej czy pozniej pokaza,w poznych godzinach wieczornych :)GW tez glos zabrala z wielotygodniowym opoznieniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: perry Re: Jedno w kazdym razie jest pewne :) IP: 160.79.164.* 24.11.04, 14:51 bzdury pleciesz kretynski lajdaku. Wiadomosc sie najpierw rozeszla z relacji Arabow. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: Jedno w kazdym razie jest pewne :) 24.11.04, 15:04 i nikt z was w to nie uwierzyl,jak we wszystkie relacje palestynskie,a kolega szwecki Jerzy wysmazyl dlugi wyszydzajacy post Odpowiedz Link Zgłoś
nierzyd Re: Jedno w kazdym razie jest pewne :) 24.11.04, 15:14 a pewnie, ze sie rozeszla, tak samo jak i wszystkie inne. i gdyby jeden z bandytow tym razem nie doniosl na swgo herszta to ta relacja skonczylaby tak samo jak te wszystkie inne, czyli jako "wymysl propagandy arabskiej" - idioto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!! Re: Śmierć w drodze do szkoły IP: 195.152.54.* 24.11.04, 15:22 Army chief: probe of killing of girl, 13, was 'grave failure' By Amos Harel and Gideon Alon, Haaretz Correspondents, and Haaretz Service Army Chief of Staff Moshe Ya'alon acknowledged Wednesday that the IDF had failed in investigating the alleged "confirmed killing" of a 13-year-old Palestinian girl in the southern Gaza Strip last month. According to witness accounts by soldiers serving in the area, after the girl was mortally wounded by troops firing from the Girit outpost near Rafah, the commander of a Givati infantry company at the site fired an entire magazine of automatic fire at her prone body. Such an act, which is contrary to IDF regulations, is referred to as ? confirming the killing? in military slang. The Givati infantry brigade is considering disbanding the company whose soldiers were involved in the incident, military sources have told Haaretz. The investigation of the killing uncovered serious malfunctions in the performance of the M'sayaat (covering-fire) company of Givati's Sheked battalion, the sources said, adding that there may be no alternative but to break up the company and disperse its members among other units in the brigade. Ya'alon's remarks were prompted in part by the fact that essential information about the incident was uncovered not by the IDF inquiry, but by outside sources, Israel Radio reported. "The fact that in our operational investigation we were unable to reach the whole truth, is a grave failure," Ya'alon said Wednesday. However, the IDF should retain task of conducting investigations of military incidents, Ya'alon said. "An external investigation will not bring about the disclosure of the truth, rather the opposite." Ya'alon said he was "determined to deal with every incident of this type, in order to root out every failure of values from the Israel Defense Forces." Officer charged with illegal use of weapon Captain R., the company commander accused of the "confirmed kill," was indicted in the Southern Command's Military Court Monday. "Confirming" or "verifying a kill" is not listed in the military code as such, and R. was formally charged with illegal use of his weapon in the killing 13-year-old Imam al Hamas, the Palestinian girl who was on her way to school near the Girit outpost. Military prosecutors issued a five-count indictment against the officer, including two counts of illegally using his weapon, and one count each of obstruction of justice, conduct unbecoming an officer, and improper use of authority. The officer, who has been suspended, was not identified. Channel Two's documentary show Fact broadcast late on Monday showed the army communications network tape recording of the real-time events, including videotape, in which R. is heard explicitly stating he "verified the kill." The tape showed that the soldiers at the outpost kept firing at the girl even after she had been identified by soldiers as "about 10 years old." The October 5 event took place around 7 in the morning, when a soldier on duty at the outpost spotted a "suspicious figure" about 100 meters from the outpost. Soldiers immediately began firing at the figure while R., the outpost commander, together with some officers and soldiers, left the outpost and took up a position behind a sand rampart next to the outpost. The soldiers said they thought she was planting a bomb. The girl's family said she was on her way to school when she was shot. According to the indictment, R. charged the girl after she was shot and fired two rounds at her from close range. He began walking away, then turned around and shot her again. "The accused stood similarly to the way he stood when he shot her twice - pointed his weapon downward and shot, this time on automatic, approximately 10 bullets until he emptied his magazine," the indictment says. It is not known whether the girl was already dead when he shot her. At the time, Palestinian hospital officials said the girl was shot at least 15 times, mostly in the upper body. The accused officer initially said he came under fire from Palestinian gunmen at least 300 yards (meters) away as he approached the girl's body and shot at the ground to deter the fire, a military official said. The official could not explain why the officer shot into the ground rather than at the source of the fire. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbalansowany Re: Śmierć w drodze do szkoły IP: *.bur.dialup.connect.net.au 25.11.04, 07:01 zobaczmy to jeszcze raz www.informationclearinghouse.info/article7363.htm Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Śmierć w drodze do szkoły 25.11.04, 09:38 o prosze, zafajdaniec australijski znow prowokuje.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!! Re: odpowiedzialnosc zbiorowa... IP: 195.152.54.* 25.11.04, 08:47 ...to nie jedyna "zapozyczyli" od hitlerowcow Soldiers force Palestinian to play violin at W. Bank checkpoint By Akiva Eldar, Haaretz Correspondent An Israel Defense Forces officer and soldiers at the Beit Iba checkpoint near Nablus forced a young Palestinian on November 9 to open a violin case he was carrying and play the instrument, while local residents waited behind him in a long line. The incident was filmed by Horit Herman-Peled, a volunteer for the women's human rights organization Machsom Watch, and a complaint was reviewed by the regional brigade commander who conveyed to his troops the severity of the matter. According to Machsom Watch, another volunteer reported several months ago about a similar incident in which a Palestinian was forced to play for soldiers at a checkpoint in the Jerusalem region. The IDF Spokesman?s Office said in response that an inquiry indicated that the incident was the result of "insensitive conduct on the part of the soldiers at the checkpoint, who contend with a complex and dangerous reality. The IDF does and continues to do all it can to improve the situation at the checkpoints. As part of this effort, the IDF makes efforts to enhance sensitivity toward humanitarian and humane issues at checkpoints. The IDF continuously employs educational, command and disciplinary tools to emphasize to the soldiers and commanders at the checkpoint both the importance of the mission and the need to show sensitivity and consideration in the execution of the mission." A military source said Wednesday that the officer who was in charge of the Beit Iba checkpoint on the day of the incident acted in an insensitive manner, but not maliciously, and not with any intent to humiliate the violinist. The latest Machsom Watch report points to the Beit Iba checkpoint as one of the key sites where residents' freedom of movement is curtailed. Because there was no lighting and a decision was made to relocate the checkpoint, the checkpoint closed down at 5 P.M. and many residents were forced to retrace their steps Odpowiedz Link Zgłoś