Dodaj do ulubionych

Poczatki unijne.

07.05.26, 01:08
Kazdy nowy wladca w kazdej krainie wypisywal fantazje i wielkich ideach jakie bedzie sie trzyma dla dobra poddanych, czy ludzkosci.

A jak bylo?

Poczatki to nie wielkie idee...ale lata 40-50, zniszczona Europa

Francja bez chwaly i bez pieniedzy,
NIemcy napietnowany wyrzutek ale szybko rosnacy ekonomicznie...

I znajduja sie pieniadze na rozne mocarstwowe zagrania
Obserwuj wątek
    • boavista4 Re: Poczatki unijne. 07.05.26, 03:05
      Dac ci wódki, mądrze gadasz!
    • pijatyka Bełkot. 07.05.26, 03:16

A wszelkie mocarstwowe zagrania wewnątrz Unii to pikuś wobec wcześniejszych mocarstwowych zagrań tych państw przed jej powstaniem.

• igor_2025 Re: Poczatki unijne. 07.05.26, 11:46
      Poczatki byli dobre. Cel byl szlachetne - zeby ludziom zylo sie lepiej. Ale z czasem sprawy zwyklych ludzi przestali interesowac wladcow, i oni skupili sie nie na tych rzeczach, ktore naprawde byli wazne. Przede wszystkim gospodarka, powinna zajmowac ich glowy, a nie krzywizna banana czy ogorka, i tym bardziej nie sprawy zboczencow, czyli kochajacych inaczej. A juz dbanie o ekologie wbrew rozsadkowi, to bylo calkowicie chore.
      • mateusz572 Re: Poczatki unijne. 07.05.26, 11:57
        igor_2025 napisał:

> Poczatki byli dobre. Cel byl szlachetne - zeby ludziom zylo sie lepiej. Ale z c
        > zasem sprawy zwyklych ludzi przestali interesowac wladcow, i oni skupili sie
        > nie na tych rzeczach, ktore naprawde byli wazne. Przede wszystkim gospodarka, p
        > owinna zajmowac ich glowy, a nie krzywizna banana czy ogorka, i tym bardziej ni
        > e sprawy zboczencow, czyli kochajacych inaczej. A juz dbanie o ekologie wbrew r
        > ozsadkowi, to bylo calkowicie chore.

Tylko powiedz mi drogi Igorku dlaczego do tej UE, gdzie ludziom żyje się tak źle według ciebie wszyscy z zewnątrz pchają się drzwiami i oknami?
        • igor_2025 Bardzo trafne pytanie, moj drogi Macius 07.05.26, 12:30
          mateusz572 napisał:

> Tylko powiedz mi drogi Igorku dlaczego do tej UE, gdzie ludziom żyje się tak źl
          > e według ciebie wszyscy z zewnątrz pchają się drzwiami i oknami?

A to kolejny problem Unii. Gdyby ci chory wladcy nie umozliwiali tym przybyszom dostaniego zycia bez wysilku, to nikt tu nie pchalby sie. Przeciez jest normalne, ze zawsze ludziska pchaja sie tam, gdzie rozdaja darmoche.
          Czyz nie tak, Macius?
          • mateusz572 Re: Bardzo trafne pytanie, moj drogi Macius 07.05.26, 14:14
            igor_2025 napisał:

> mateusz572 napisał:
            >
            > > Tylko powiedz mi drogi Igorku dlaczego do tej UE, gdzie ludziom żyje się
            > tak źl
            > > e według ciebie wszyscy z zewnątrz pchają się drzwiami i oknami?
            >
            > A to kolejny problem Unii. Gdyby ci chory wladcy nie umozliwiali tym przybyszom
            > dostaniego zycia bez wysilku, to nikt tu nie pchalby sie. Przeciez jest normal
            > ne, ze zawsze ludziska pchaja sie tam, gdzie rozdaja darmoche.
            > Czyz nie tak, Macius?

Tak Igorku.
            A skąd UE na to ma?
            Poza tym Igorku mów za siebie. Jak ci tak źle w UE, choć ty i tak poza Unią to emigruj. Mnie w UE jest dużo lepiej niż gdy mnie tam nie było.
            • igor_2025 Re: Bardzo trafne pytanie, moj drogi Macius 07.05.26, 14:25
              mateusz572 napisał:

> Tak Igorku.

Bardzo sie ciesze,Macius, ze zgadzasz sie ze mna.

> A skąd UE na to ma?

Przede wszystkim z kiszeni tych, kto musi ciezko pracowac . Czyz nie wiesz o tym Macius?

> Poza tym Igorku mów za siebie.

Nie moge mowic tylko za siebie. Polska znajduje sie w Unii, a ja, jako lojalny obywatel Rzeczpospolitej Polski musze martwic sie o wszystko, co mojego kraju dotyczy, niezaleznie od tego, gdzie obecnie ja mieszkam. Tym bardziej, ze za pare miesiecy planuje powrot do Polski na stale.

> Jak ci tak źle w UE, choć ty i tak poza Unią to
              > emigruj. Mnie w UE jest dużo lepiej niż gdy mnie tam nie było.

Macius, bardzo sie ciesze, ze Tobie dobrze powodzi sie. A czy zdajesz sobie sprawe z tego, ze Polska prowadzi wlasna polityke emigracyjna, i dlatego ty nie musisz zmuszac swoja kobiete chodzic w hidzabie, zeby ktos z tych kto pcha sie oknami i drzwiami , nie rzucil sie na nia?
              • bmc3i Re: Bardzo trafne pytanie, moj drogi Macius 11.05.26, 05:48
                igor_2025 napisał:

> Nie moge mowic tylko za siebie. Polska znajduje sie w Unii, a ja, jako lojalny
                > obywatel Rzeczpospolitej Polski musze martwic sie o wszystko, co mojego kraju d
                > otyczy, niezaleznie od tego, gdzie obecnie ja mieszkam. Tym bardziej, ze za par
                > e miesiecy planuje powrot do Polski na stale.

Wiec jako lojalny obywatel tego kraju, głosujesz w polskich wyborach do Parlamentu Europejskiego Unii Europejskiej, której obywatelstwo przez Polskę również masz?

> > Jak ci tak źle w UE, choć ty i tak poza Unią to
                > > emigruj. Mnie w UE jest dużo lepiej niż gdy mnie tam nie było.
                >
                > Macius, bardzo sie ciesze, ze Tobie dobrze powodzi sie. A czy zdajesz sobie spr
                > awe z tego, ze Polska prowadzi wlasna polityke emigracyjna, i dlatego ty nie mu
                > sisz zmuszac swoja kobiete chodzic w hidzabie, zeby ktos z tych kto pcha sie o
                > knami i drzwiami , nie rzucil sie na nia?

Lojalny obywatelu Polski, co robisz jako lojalny obywatel również Rosji, wobec faktu że Rosja wpycha za posrednictwem Białorusi nielegalnych imigrantów z Bliskiego Wschodu. W takim wypadku, wobec kogo jesteś bardziej lojalny?
          • bmc3i Re: Bardzo trafne pytanie, moj drogi Macius 10.05.26, 09:08
            igor_2025 napisał:

> mateusz572 napisał:
            >
            > > Tylko powiedz mi drogi Igorku dlaczego do tej UE, gdzie ludziom żyje się
            > tak źl
            > > e według ciebie wszyscy z zewnątrz pchają się drzwiami i oknami?
            >
            > A to kolejny problem Unii. Gdyby ci chory wladcy nie umozliwiali tym przybyszom
            > dostaniego zycia bez wysilku, to nikt tu nie pchalby sie.

A Ty masz dostatnie życie z wysiłkiem?
            Dlaczego to dostatnie życie jak Twoje, jest takim magnesem? Dlaczego nie w drugą stronę?

Przeciez jest normal
            > ne, ze zawsze ludziska pchaja sie tam, gdzie rozdaja darmoche.
            > Czyz nie tak, Macius?
            • igor_2025 Re: Bardzo trafne pytanie, moj drogi Macius 10.05.26, 11:13
              bmc3i napisał:

> A Ty masz dostatnie życie z wysiłkiem?

Czy ja Ciebie, bumcykcyk pytam o Twoje zycie? Co za chamska maniera, za kazdym razem wtracac sie do prywatnego zycia tego, z kim podejmujesz dyskusje.

> Dlaczego to dostatnie życie jak Twoje, jest takim magnesem? Dlaczego nie w drug
              > ą stronę?

Nie wiem dla kogo to jest magnesem, nie wiem kto czym kieruje sie, zmieniajac kraj zamieszkania. To osobista sprawa kazdego czlowieka, i dopoki tego nie zrozumiesz, nie bedziesz umial prowadzic rzeczowa dyskusje.
              • bmc3i Re: Bardzo trafne pytanie, moj drogi Macius 10.05.26, 17:31
                igor_2025 napisał:

> bmc3i napisał:
                >
                > > A Ty masz dostatnie życie z wysiłkiem?
                >
                > Czy ja Ciebie, bumcykcyk pytam o Twoje zycie? Co za chamska maniera, za kazdym
                > razem wtracac sie do prywatnego zycia tego, z kim podejmujesz dyskusje.
                >
                >
                > > Dlaczego to dostatnie życie jak Twoje, jest takim magnesem? Dlaczego nie
                > w drug
                > > ą stronę?
                >
                >
                > Nie wiem dla kogo to jest magnesem, nie wiem kto czym kieruje sie, zmieniajac
                > kraj zamieszkania. To osobista sprawa kazdego czlowieka, i dopoki tego nie zroz
                > umiesz, nie bedziesz umial prowadzic rzeczowa dyskusje.

Ty nie piszesz o tym xo kieruje innymi, o osobistych sprawach każdego cżłowieka. I dlatego napisałeś:

> dostaniego zycia bez wysilku, to nikt tu nie pchalby sie.

Ty z tego samego powodu?
                • igor_2025 Re: Bardzo trafne pytanie, moj drogi Macius 10.05.26, 17:57
                  bmc3i napisał:

> Ty z tego samego powodu?

A co to Ciebie obchodzi? Czy ja pytam Ciebie dlaczego Ty wyjechales do USA? Mnie to absolutnie jest obojetnie, a gdyby nawet interesowalo, to nie zapytalbym Ciebie o to. Bo to Twoja prywatna sprawa.
                  • bmc3i Re: Bardzo trafne pytanie, moj drogi Macius 11.05.26, 05:41
                    igor_2025 napisał:

> bmc3i napisał:
                    >
                    > > Ty z tego samego powodu?
                    >
                    > A co to Ciebie obchodzi? Czy ja pytam Ciebie dlaczego Ty wyjechales do USA? Mn
                    > ie to absolutnie jest obojetnie, a gdyby nawet interesowalo, to nie zapytalbym
                    > Ciebie o to. Bo to Twoja prywatna sprawa.

Wystarczy że piszesz po co wyjeżdżają do UK z krajów Magrebu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka