mateusz.b 05.12.04, 16:49 CHCIALBYM SIE DOWIEDZIEC COS WIECEJ NA TEMAT TEGO HOTELU W DUBAJU BO CHCIALBYM SIE TAM WYBRAC W LIPCU 2005 ROKU PROSZE O INFORMACJE Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: j Re: BURJ AL ARAB W DUBAJU IP: *.aster.pl 05.12.04, 17:01 Wyłącz caps lock !!! Nie krzycz !!! Będzie przyjemniej i może dowiesz się więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
flightins Re: BURJ AL ARAB W DUBAJU 05.12.04, 18:39 wow, kasiasty jestes :-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rolf Re: BURJ AL ARAB W DUBAJU IP: *.chello.pl 06.12.04, 00:04 Doba w tym hotelu kosztuje 1000 USD, ma sześć gwiazdek i jest wybudowany na sztucznej wyspie. Ma kształt żagla. Największe wrażenie robi podobno podwodna restauracja z widokiem na rafę koralową. W Niemczech lata się do niego na bara-bara, aby zaimponować panience. Odpowiedz Link Zgłoś
mojito Gwiazdkowa klasyfikacja hoteli. 06.12.04, 21:04 Gość portalu: Rolf napisał(a): "...ma sześć gwiazdek..." Rolf, nie ma szesciogwiadkowych hoteli. Najlepsze hotele na swiecie maja po piec gwiazdek. I na tym sie konczy gwiazdozbior :))). Burj al-Arab ma kategorie Five Stars Deluxe. Pozdrowienia, mojito. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rolf Re: Gwiazdkowa klasyfikacja hoteli. IP: *.chello.pl 09.12.04, 00:34 Mojito, masz rację i jej zarazem nie masz. Wejdź na stronę tego hotelu, a jeszcze lepiej poszukaj sobie informacji przez google i poczytaj, bo mi się nie chce tłumaczyć. Pzdr. Rolf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wro24 Re: Gwiazdkowa klasyfikacja hoteli. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.12.04, 18:24 dla Burj Al Arab w roku w którym był oddany stworzono opis standardu 7******* i tyle miał (moze jeszcze ma) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bulwa Re: BURJ AL ARAB W DUBAJU IP: 195.136.98.* 06.12.04, 09:47 www.burj-al-arab.com/ www.chez.com/dubaipolonia/burj/burjalarab.htm Odpowiedz Link Zgłoś
mateusz.b Re: BURJ AL ARAB W DUBAJU 06.12.04, 20:24 dzieki za stronki tego hotelu lece tam na tydzien i chcialbym sie dowiedziec czy ktos tam byl i czy moge liczyc na odpisanie na moj list tak jak to opisuje turysta ze swojej strony dzieki pa Odpowiedz Link Zgłoś
gajasirocco Re: BURJ AL ARAB W DUBAJU 06.12.04, 21:34 Nie byłam osobiście, lecz mam w swojej ofercie- w sprzedaży. Polecam!!! np. 11.12.- 16220PLN + opłaty lotniskowe i ubezpieczenie Oficjalna kategoria: * * * * * * www.burj-al-arab.com Powszechnie uważany za najbardziej luksusowy hotel na świecie, Burj Al Arab w pełni zasługuje na tą opinię. Usytuowany na sztucznej wyspie i oferujący wszelkie luksusy obiekt przyciąga najbardziej znane osobistości i gwiazdy z całego świata. Przestronne apartamenty - każdy z indywidualną obsługą, doskonałe restauracje serwujące specjały z całego świata, czy codziennie sprowadzane z Holandii świeże kwiaty do ozdabiania pokoi to tylko drobny fragment oferty tego hotelu. PLAŻA: goście mogą korzystać z plaży wraz z jej atrakcjami położonej przy hotelu Jumeirah Beach POŁOŻENIE: na sztucznej wyspie kilka km od centrum Dubaju WYŻYWIENIE: śniadania i obiadokolacje w formie bufetu SPORT: klub nocny, kort tenisowy, fitness club, sauna, masaże, jacuzzi DLA DZIECI: basen, klub dla dzieci, plac zabaw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksenia Re: BURJ AL ARAB W DUBAJU IP: 195.10.3.* 08.12.04, 14:48 Bylam tam na kolacji w restauracji z ogromnym akwarium. Nie pamietam dokladnie ile kosztowal caly posilek - chyba 650 zl za osobe + wino. Nocowali tam moi znajomi wiec obejrzalam sobie ich pokoj. Na kazdym pietrze jest 'butler', w pokoju jest wino, czekoladki, owoce - to wszystko wliczone w cene. w lazienkach sa firmowe kosmetyki Hermes (w tym perfumy)- mozna je wziac do domu pozniej jesli masz ochote. pokoj byl 2 poziomowy, na dole salon i mini pokoj do pracy, na gorze sypialnia. sterowane pilotem zaluzje, na scianie wielki plaski telewizor, itp. na sniadanie trzeba isc w marynarce (mezczyzni) :). w restauracji podwodnej trzeba miec marynarke caly czas. baaardzo formalnie, jedzenie...jadlam lepsze szczerze mowiac, ale warto tam isc dla samego faktu jedzenia tam :). podroz 'lodzia podwodna' do restauracji jest smieszna dosyc, troche rzuca :). jak dla mnie troche za duzo koloru zlotego wszedzie, przesada w kazdym detalu, kiczowate jak dla mnie, ale sa tacy ktorych to powala na kolana. W dubaju mieszkalam w 'Emirates Towers' i bylam niesamowicie zadowolona z wyboru tego hotelu. Emirates Towers jest w miescie ale dostaje sie wstep do Jumeriah Beach Club za darmo - mozna tam spedzic cale dnie. No i w Eimrates niezapomniany jest wjazd na 40 pietro (o ile dobrze pamietam) w oszklonej windzie :). Odpowiedz Link Zgłoś
beduinka Re: BURJ AL ARAB W DUBAJU 08.12.04, 16:04 Wejdź na forum o krajach arabskich - tam jest sporo osób, które były w Dubaji i niektóe z nich widziały ten hotel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: BURJ AL ARAB W DUBAJU IP: *.pool80181.interbusiness.it 08.12.04, 22:55 Bylam tam na lunch'u w podwodnej restauracji. Hotel robi wrazenie olbrzymia iloscia pozlacanych (podobno 24-ro karatowym zlotem)elementow wystroju. Przy wejsciu jest olbrzymie akwarium - tak duze ze w srodku plywal nurek czyszczacy muszle. Niestety po lunchu zostalam praktycznie wyproszona, obsluga nie pozwolila mi nawet obejsc hotelu dookola. Po drugiej stronie jest inny fajny hotel Jumira Beach, ktory tez warto zobaczyc poniewaz jest w nim olbrzymi model ukladu slonecznego i winda panoramiczna na zewnatrz, ktora wjezdza na 25-te pietro. Nie wiem czy lipiec to dobry pomysl, prawdopodobnie bedzie wtedy bardzo goraco. Ja bylam w listopadzie i w ciagu dnia bylo 25-27 stopni. Zycze przyjemnego pobytu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: BURJ AL ARAB W DUBAJU IP: *.citibank.com 09.12.04, 16:09 Zgadzam sie z przedmowczynia-lipiec to najgorsza z mozliwych opcji na wyjazd do Dubaju. W dzien bywa ok. 50 stopni! Jedyne,o czym czlowiek mysli wychodzac z klimatyzowanego hotelu to jak najszybciej wsiasc do klimatyzowanej taksowki. Sam hotel - strasznie sztywna atmosfera i jedno z bardziej snobistycznych miejsc pod sloncem,zamieszkalabym tam tylko z ciekawosci jesli za pobyt placilaby firma. Na prywatny wyjazd znacznie przyjemniejszy jest lezacy obok wlasnie hotel Jumeirah Beach, ale obydwa sa kawalek od centrum. Ja bylam w Hyatt'cie - lezy w centrum, a na parterze ma ogromne sztuczne lodowisko! Niesamowite wrazenie gdy na zewnatrz goraco jak w piekle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: służbowy Re: BURJ AL ARAB W DUBAJU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.04, 18:46 Czerwiec, lipiec,sierpień a nawet wrzesien to nie pora na Emiraty. Wszyscy bogaci wyjeżdżaja do Europy, a najbogatsi do Marbeli w Hiszpanii ,gdzie mająswoje pałacyki .W lecie w Emiratach nie tyle daje w kość upał jak płączona z nim 100% wilgotność. Podczas pierwszego pobytu , z hotelu wychodzilem trzy razy , wracajac sie po przejściu 50 m. Prysznic , zmiana bielizny i jeszcze raz... W końcu portier powiedział , że u nich taxi bierze się nawet na 300 m. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osa praca IP: 149.156.161.* 19.12.04, 15:43 czy ktos z was pracowal w tym hotelu???? jesli tak moze jakis wskazowki jak sie tam dostac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arab Re: BURJ AL ARAB W DUBAJU IP: *.238.85.198.adsl.inetia.pl 20.12.04, 12:34 Fajny hotel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cover_wielki Re: BURJ AL ARAB W DUBAJU IP: 195.245.222.* 20.12.04, 16:21 właśnie w sobotę na national geog. był godzinny program o hotelu, pewnie beda powtórki Odpowiedz Link Zgłoś
mateusz.b Re: BURJ AL ARAB W DUBAJU 07.01.05, 23:05 dzięki jeszcze raz papap pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mateusz.b Re: BURJ AL ARAB W DUBAJU 14.01.05, 16:35 mam jeszcze jedno pytanko jaki jest dogodny termin na wypoczynek w tyn regionie jaką pogodę najlepiej się znosi dziękuję papap Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewtc Re: BURJ AL ARAB W DUBAJU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 13:13 Najlepszy okres do wyjazdu to listopad,chociaż też było gorąco.Albo teraz. Miesiące letnie odpadają-zgadzam się z pozostałymi - jest wręcz koszmarnie,niesamowity skwar.W listopadzie jest tam ramadan,co może być pewnym utrudnieniem dla niektórych.Hotel niezły,apartamenty ok.150 i więcej metrów, do każdego zastęp służby,pełny luksus i przepych-wiele złota w całym hotelu.Są wyjazdy łączone tzn. kilka dni w innym hotelu plus jedna lub dwie doby w Arabie -cena nie jest taka szokująca wtedy.Inna opcja-możliwość zwiedzania,kosztuje to chyba 50 dolarów.Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś