Dodaj do ulubionych

BURJ AL ARAB W DUBAJU

05.12.04, 16:49
CHCIALBYM SIE DOWIEDZIEC COS WIECEJ NA TEMAT TEGO HOTELU W DUBAJU BO
CHCIALBYM SIE TAM WYBRAC W LIPCU 2005 ROKU PROSZE O INFORMACJE
Obserwuj wątek
    • Gość: j Re: BURJ AL ARAB W DUBAJU IP: *.aster.pl 05.12.04, 17:01
      Wyłącz caps lock !!! Nie krzycz !!! Będzie przyjemniej i może dowiesz się więcej.
    • flightins Re: BURJ AL ARAB W DUBAJU 05.12.04, 18:39
      wow, kasiasty jestes :-)))))
      • Gość: Rolf Re: BURJ AL ARAB W DUBAJU IP: *.chello.pl 06.12.04, 00:04
        Doba w tym hotelu kosztuje 1000 USD, ma sześć gwiazdek i jest wybudowany na
        sztucznej wyspie. Ma kształt żagla. Największe wrażenie robi podobno podwodna
        restauracja z widokiem na rafę koralową.

W Niemczech lata się do niego na bara-bara, aby zaimponować panience.
        • mojito Gwiazdkowa klasyfikacja hoteli. 06.12.04, 21:04
          Gość portalu: Rolf napisał(a):

"...ma sześć gwiazdek..."

Rolf,
          nie ma szesciogwiadkowych hoteli. Najlepsze hotele na swiecie maja
          po piec gwiazdek. I na tym sie konczy gwiazdozbior :))).
          Burj al-Arab ma kategorie Five Stars Deluxe.
          Pozdrowienia,
          mojito.
          • Gość: Rolf Re: Gwiazdkowa klasyfikacja hoteli. IP: *.chello.pl 09.12.04, 00:34
            Mojito, masz rację i jej zarazem nie masz. Wejdź na stronę tego hotelu, a
            jeszcze lepiej poszukaj sobie informacji przez google i poczytaj, bo mi się nie
            chce tłumaczyć. Pzdr. Rolf
          • Gość: wro24 Re: Gwiazdkowa klasyfikacja hoteli. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.12.04, 18:24
            dla Burj Al Arab w roku w którym był oddany stworzono opis standardu 7******* i
            tyle miał (moze jeszcze ma)
    • Gość: bulwa Re: BURJ AL ARAB W DUBAJU IP: 195.136.98.* 06.12.04, 09:47
      www.burj-al-arab.com/
      www.chez.com/dubaipolonia/burj/burjalarab.htm
    • mateusz.b Re: BURJ AL ARAB W DUBAJU 06.12.04, 20:24
      dzieki za stronki tego hotelu lece tam na tydzien i chcialbym sie dowiedziec
      czy ktos tam byl i czy moge liczyc na odpisanie na moj list tak jak to opisuje
      turysta ze swojej strony dzieki pa
      • gajasirocco Re: BURJ AL ARAB W DUBAJU 06.12.04, 21:34
        Nie byłam osobiście, lecz mam w swojej ofercie- w sprzedaży. Polecam!!!
        np. 11.12.- 16220PLN + opłaty lotniskowe i ubezpieczenie
        Oficjalna kategoria:
        * * * * * *

www.burj-al-arab.com
        Powszechnie uważany za najbardziej luksusowy hotel na świecie, Burj Al Arab w
        pełni zasługuje na tą opinię. Usytuowany na sztucznej wyspie i oferujący
        wszelkie luksusy obiekt przyciąga najbardziej znane osobistości i gwiazdy z
        całego świata. Przestronne apartamenty - każdy z indywidualną obsługą,
        doskonałe restauracje serwujące specjały z całego świata, czy codziennie
        sprowadzane z Holandii świeże kwiaty do ozdabiania pokoi to tylko drobny
        fragment oferty tego hotelu.
        PLAŻA:
        goście mogą korzystać z plaży wraz z jej atrakcjami położonej przy hotelu
        Jumeirah Beach
        POŁOŻENIE:
        na sztucznej wyspie kilka km od centrum Dubaju
        WYŻYWIENIE:
        śniadania i obiadokolacje w formie bufetu
        SPORT:
        klub nocny, kort tenisowy, fitness club, sauna, masaże, jacuzzi
        DLA DZIECI:
        basen, klub dla dzieci, plac zabaw

• Gość: ksenia Re: BURJ AL ARAB W DUBAJU IP: 195.10.3.* 08.12.04, 14:48
          Bylam tam na kolacji w restauracji z ogromnym akwarium. Nie pamietam dokladnie
          ile kosztowal caly posilek - chyba 650 zl za osobe + wino. Nocowali tam moi
          znajomi wiec obejrzalam sobie ich pokoj. Na kazdym pietrze jest 'butler', w
          pokoju jest wino, czekoladki, owoce - to wszystko wliczone w cene. w lazienkach
          sa firmowe kosmetyki Hermes (w tym perfumy)- mozna je wziac do domu pozniej
          jesli masz ochote. pokoj byl 2 poziomowy, na dole salon i mini pokoj do pracy,
          na gorze sypialnia. sterowane pilotem zaluzje, na scianie wielki plaski
          telewizor, itp.
          na sniadanie trzeba isc w marynarce (mezczyzni) :). w restauracji podwodnej
          trzeba miec marynarke caly czas. baaardzo formalnie, jedzenie...jadlam lepsze
          szczerze mowiac, ale warto tam isc dla samego faktu jedzenia tam :).
          podroz 'lodzia podwodna' do restauracji jest smieszna dosyc, troche rzuca :).
          jak dla mnie troche za duzo koloru zlotego wszedzie, przesada w kazdym detalu,
          kiczowate jak dla mnie, ale sa tacy ktorych to powala na kolana. W dubaju
          mieszkalam w 'Emirates Towers' i bylam niesamowicie zadowolona z wyboru tego
          hotelu. Emirates Towers jest w miescie ale dostaje sie wstep do Jumeriah Beach
          Club za darmo - mozna tam spedzic cale dnie. No i w Eimrates niezapomniany jest
          wjazd na 40 pietro (o ile dobrze pamietam) w oszklonej windzie :).
    • beduinka Re: BURJ AL ARAB W DUBAJU 08.12.04, 16:04
      Wejdź na forum o krajach arabskich - tam jest sporo osób, które były w Dubaji i niektóe z
      nich widziały ten hotel
    • Gość: Kasia Re: BURJ AL ARAB W DUBAJU IP: *.pool80181.interbusiness.it 08.12.04, 22:55
      Bylam tam na lunch'u w podwodnej restauracji. Hotel robi wrazenie olbrzymia
      iloscia pozlacanych (podobno 24-ro karatowym zlotem)elementow wystroju. Przy
      wejsciu jest olbrzymie akwarium - tak duze ze w srodku plywal nurek czyszczacy
      muszle. Niestety po lunchu zostalam praktycznie wyproszona, obsluga nie
      pozwolila mi nawet obejsc hotelu dookola. Po drugiej stronie jest inny fajny
      hotel Jumira Beach, ktory tez warto zobaczyc poniewaz jest w nim olbrzymi model
      ukladu slonecznego i winda panoramiczna na zewnatrz, ktora wjezdza na 25-te
      pietro. Nie wiem czy lipiec to dobry pomysl, prawdopodobnie bedzie wtedy bardzo
      goraco. Ja bylam w listopadzie i w ciagu dnia bylo 25-27 stopni. Zycze
      przyjemnego pobytu.

• Gość: Ania Re: BURJ AL ARAB W DUBAJU IP: *.citibank.com 09.12.04, 16:09
        Zgadzam sie z przedmowczynia-lipiec to najgorsza z mozliwych opcji na wyjazd do
        Dubaju. W dzien bywa ok. 50 stopni! Jedyne,o czym czlowiek mysli wychodzac z
        klimatyzowanego hotelu to jak najszybciej wsiasc do klimatyzowanej taksowki.
        Sam hotel - strasznie sztywna atmosfera i jedno z bardziej snobistycznych
        miejsc pod sloncem,zamieszkalabym tam tylko z ciekawosci jesli za pobyt
        placilaby firma. Na prywatny wyjazd znacznie przyjemniejszy jest lezacy obok
        wlasnie hotel Jumeirah Beach, ale obydwa sa kawalek od centrum. Ja bylam w
        Hyatt'cie - lezy w centrum, a na parterze ma ogromne sztuczne lodowisko!
        Niesamowite wrazenie gdy na zewnatrz goraco jak w piekle.
        • Gość: służbowy Re: BURJ AL ARAB W DUBAJU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.04, 18:46
          Czerwiec, lipiec,sierpień a nawet wrzesien to nie pora na Emiraty.
          Wszyscy bogaci wyjeżdżaja do Europy, a najbogatsi do Marbeli w
          Hiszpanii ,gdzie mająswoje pałacyki .W lecie w Emiratach nie tyle daje
          w kość upał jak płączona z nim 100% wilgotność. Podczas pierwszego
          pobytu , z hotelu wychodzilem trzy razy , wracajac sie po przejściu 50
          m. Prysznic , zmiana bielizny i jeszcze raz... W końcu portier
          powiedział , że u nich taxi bierze się nawet na 300 m.
    • mateusz.b Re: BURJ AL ARAB W DUBAJU 16.12.04, 14:59
      dzieki
      • Gość: osa praca IP: 149.156.161.* 19.12.04, 15:43
        czy ktos z was pracowal w tym hotelu???? jesli tak moze jakis wskazowki jak sie
        tam dostac?
    • Gość: Arab Re: BURJ AL ARAB W DUBAJU IP: *.238.85.198.adsl.inetia.pl 20.12.04, 12:34
      Fajny hotel
      • Gość: cover_wielki Re: BURJ AL ARAB W DUBAJU IP: 195.245.222.* 20.12.04, 16:21
        właśnie w sobotę na national geog. był godzinny program o hotelu, pewnie beda
        powtórki
    • mateusz.b Re: BURJ AL ARAB W DUBAJU 07.01.05, 23:05
      dzięki jeszcze raz papap pozdrawiam
    • mateusz.b Re: BURJ AL ARAB W DUBAJU 14.01.05, 16:35
      mam jeszcze jedno pytanko jaki jest dogodny termin na wypoczynek w tyn regionie
      jaką pogodę najlepiej się znosi dziękuję papap
      • Gość: ewtc Re: BURJ AL ARAB W DUBAJU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 13:13
        Najlepszy okres do wyjazdu to listopad,chociaż też było gorąco.Albo teraz.
        Miesiące letnie odpadają-zgadzam się z pozostałymi - jest wręcz
        koszmarnie,niesamowity skwar.W listopadzie jest tam ramadan,co może być pewnym
        utrudnieniem dla niektórych.Hotel niezły,apartamenty ok.150 i więcej metrów, do
        każdego zastęp służby,pełny luksus i przepych-wiele złota w całym hotelu.Są
        wyjazdy łączone tzn. kilka dni w innym hotelu plus jedna lub dwie doby w
        Arabie -cena nie jest taka szokująca wtedy.Inna opcja-możliwość
        zwiedzania,kosztuje to chyba 50 dolarów.Pozdrowienia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka