Dodaj do ulubionych

Dlaczego Zydy spiewaja polski hym w synagodze

15.12.04, 14:34
a polcy nie spiewaja nasz hym w swoich kosciele
--------------
Hatikwa - Nadzieja jest hymnem Państwa Izrael

Dopóki w głębi serca

tęskni żydowska dusza.

a spoglądając na Wschód

oko wypatruje Syjonu.

jeszcze nie zginęłą nasza nadzieja.

Nadzieja dwóch tysiącleci,

że będziemy wolnym narodem w naszej ziemi,

w kraju Syjonu i Jerozolimy.

Obserwuj wątek
    • a.adas Fredzio, nie mylisz hymu i hymnu z hymenem? 15.12.04, 15:12

• fredzio54 Re: Fredzio, nie mylisz hymu i hymnu z hymenem? 15.12.04, 15:16
        dzieki hymnem
        tak dlaczego polskie zydy spiewjaj polski hymn a polacy nie spiewaja nasz
        • kropka Re: Fredzio, nie mylisz hymu i hymnu z hymenem? 15.12.04, 15:19
          Fredziu, "Żydy" maja znaczenie obraźliwe. Prawidłowo uzywa sę "Żydzi"
          Pisz właściwie, prosze, bo ktoś może oskarżyć Cie o antysemityzm
          • a.adas :)))))))))) 15.12.04, 16:10

• fredzio54 Re: Fredzio, nie mylisz hymu i hymnu z hymenem? 15.12.04, 16:16
            dzieki
            ale dlaczego polcy nie spiewaja nasz hymn ? a my odwrotnie
            • Gość: polit Re: Do Fredzia IP: *.dialin.kamp-dsl.de 17.12.04, 23:28
              Bo ty i te bandyci z Polski jeszcze sie nie nauczyli waszego hymnu.A w koncu
              macie wytam swoj hymn?
              • fredzio54 Re: Do Fredzia 19.12.04, 06:20
                Gość portalu: polit napisał(a):

> Bo ty i te bandyci z Polski jeszcze sie nie nauczyli waszego hymnu.A w koncu
                > macie wytam swoj hymn?
                mamy swoj polacy spiewali tez deutschland uber alles i dostaja niemiecka
                emeryture z dobre obslugi w czasie II WS
                ----------

Dopóki w głębi serca

tęskni żydowska dusza.

a spoglądając na Wschód

oko wypatruje Syjonu.

jeszcze nie zginęłą nasza nadzieja.

Nadzieja dwóch tysiącleci,

że będziemy wolnym narodem w naszej ziemi,

w kraju Syjonu i Jerozolimy.

• Gość: polit Re: Do Fredzia IP: *.dialin.kamp-dsl.de 20.12.04, 16:15
                  Fredzio teraz jest niestosowna chwila bo MY obchodzimy swieta Bozego Narodzenia
                  wiesz tego waszego Jezusa, Ale przypomnij mi sie 15 i 16 maja to obchodzimy
                  swieto Zeslania Ducha Swietego-Wiesz tego od madrosci-to poprosze go zeby Ci
                  tez troche madrosci dal.Chyba ci jeszcze od tych wybuchow w Izraelu pamiec o
                  katolickiej religii z glowy( z zalozeniem ze ja masz) nie wywietrzala.No i
                  pozdrow od polita swoje drugie"JA" Danusie wiesz ktora NAJMADRZEJSZA DAME SYJONU
                  Z wyrazami wspolczucia polit
                  • fredzio54 Re: Do Fredzia 20.12.04, 16:26
                    Gość portalu: polit napisał(a):

> Fredzio teraz jest niestosowna chwila bo MY obchodzimy swieta Bozego
                    Narodzenia
                    > wiesz tego waszego Jezusa, Ale przypomnij mi sie 15 i 16 maja to obchodzimy
                    > swieto Zeslania Ducha Swietego-Wiesz tego od madrosci-to poprosze go zeby Ci
                    > tez troche madrosci dal.Chyba ci jeszcze od tych wybuchow w Izraelu pamiec o
                    > katolickiej religii z glowy( z zalozeniem ze ja masz) nie wywietrzala.No i
                    > pozdrow od polita swoje drugie"JA" Danusie wiesz ktora NAJMADRZEJSZA DAME
                    SYJON
                    > U
                    > Z wyrazami wspolczucia polit
                    Dzieki ci polit za mandrosci jako gornik nie jestes taki glopi
                    Katolizism to firmy w Izraelu rzadza te cholery Greko ortodoxi albo prawoslawi
                    tez maj switych bez koniec, pelne kosciala z zlotem ale bez boga
                    Zycze ci mile swieta i modlij z potegi Narodu Israela i wielka erec Israel
                    moze ci pomoze
                    • Gość: polit Re: Do Fredzia IP: *.dialin.kamp-dsl.de 20.12.04, 20:21
                      Smutne!!!
                      Ale ty tez w Boga nie wierzysz bo sie go nie boisz obrazac swoja glupotom-
                      Ja jako milosierny katolik bede sie o twoje zdrowie modlil.
          • Gość: Gucio Dlaczego ty zydowska IP: *.bmts.com / 63.105.65.* 17.12.04, 14:45
            > ku.. nie reagujesz gdy zyd wyraza sie obrazliwie w stosunku do Polakow?

> Zybys ty zdechla na jakas zydo-gangrene razem ze swoim szczeniakiem!!!!!!!!!
          • tees1 o to to 17.12.04, 17:15
            "Zydy" sa bardzo obrazliwe.
          • Gość: mirex do kropki IP: *.abhsia.telus.net 18.12.04, 08:39
            kropka napisała:

> Fredziu, "Żydy" maja znaczenie obraźliwe. Prawidłowo uzywa sę "Żydzi"
            > Pisz właściwie, prosze, bo ktoś może oskarżyć Cie o antysemityzm

kropko jezeli ktos by mnie nazwal zydem to nie ma dla mnie znaczenia czy by to
            wymawial z duzej litery czy z malej, przez zet z kropka czy rz. tak samo gdyby
            nazwal moja rodzine zydzi czy zydy... zawsze bym sie taksamo czul obrazony :)
            • fredzio54 Re: do kropki 18.12.04, 13:12
              Gość portalu: mirex napisał(a):

> kropka napisała:
              >
              > > Fredziu, "Żydy" maja znaczenie obraźliwe. Prawidłowo uzywa sę "Żydzi"
              > > Pisz właściwie, prosze, bo ktoś może oskarżyć Cie o antysemityzm
              >
              > kropko jezeli ktos by mnie nazwal zydem to nie ma dla mnie znaczenia czy by
              to
              > wymawial z duzej litery czy z malej, przez zet z kropka czy rz. tak samo
              gdyby
              > nazwal moja rodzine zydzi czy zydy... zawsze bym sie taksamo czul obrazony :)
              ja sie czuje obarazony kiedy uwazaja mnie z polaka :))))))
          • Gość: jojo Re: Fredzio, nie mylisz hymu i hymnu z hymenem? IP: *.ny325.east.verizon.net 20.12.04, 05:39
            zapomnial wol kiedy cielakiem byl i w poprzednich watkach po "szwecku"
            i "antyisraelsku" pisal za szybko? Do szkoly nieuku,naucz sie gramatyki
            polskiej,zdaj z niej egzamin,a dopiero pozniej ludzi ludzi ktorzy przed
            conajmniej 34 laty z Ojczyzny "wyemigrowali" pouczac probuj,smiesznym tu
            cieciem jestes,niestety niedoksztalconym !!! Moja rada ,jak juz probujesz wejsc
            w dyskusje to sie streszczaj i wez slownik jez. polskiego,ale za daleko sie nie
            zapedzaj w swoich wypowiedziach,bo mimo tego i tak sie zapomnisz,na blazna jak
            dotychczas to robilas wyjsc przez przypadek blahy wyjsc mozesz.!!! A
            wiec,jeszcze raz ci proponuje slownik gramatyki polskiej !!! Good luck !!!
            • fredzio54 Re: Fredzio, nie mylisz hymu i hymnu z hymenem? 20.12.04, 09:39
              ja mam polski jezyk w nosie unasw rec Israel rozmawiamy bo Hebrajsku tak jak
              wasz zyd z Nazaretu
              nawet z moja zle polska gramatike rozumiecie mnie dokladnie
              • krystian71 Re: Fredzio, nie mylisz hymu i hymnu z hymenem? 20.12.04, 10:01
                Jezus jest Synem Bozym a nie gudlajem i rozmawial po aramejsku a nie hebrajsku
                • fredzio54 Re: Fredzio, nie mylisz hymu i hymnu z hymenem? 20.12.04, 10:13
                  krystian71 napisała:

> Jezus jest Synem Bozym a nie gudlajem i rozmawial po aramejsku a nie hebrajsku
                  bo hebrajsku napewno ale nie po polsku on umieszkal u was 1000 lat i nie
                  rozmawial po polsku :)))))))
          • Gość: Karol Re: Fredzio, nie mylisz hymu i hymnu z hymenem? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 20.12.04, 19:25
            Nie dziw sie Fredziowi, on o sobie pisze!
        • Gość: kuk Re: Fredzio, nie mylisz hymu i hymnu z hymenem? IP: 207.7.194.* 15.12.04, 15:20
          Polackie jakis czas spiewali. Miedzynarodowke na zebraniach partyjnych, ale to
          wywolywalo masowe mdlosci w narodzie wiec przestali.

Wyklety powstan ludu ziemi................
        • gw_bush Re: Fredzio, nie mylisz hymu i hymnu z hymenem? 15.12.04, 16:25
          fredzio54 napisał:

> dzieki hymnem
          > tak dlaczego polskie zydy spiewjaj polski hymn a polacy nie spiewaja nasz

izraelskie Polaki tez spiwac hymen israelski i nawet dostawac za to do
          kapelusza.
          • fredzio54 Re: Fredzio, nie mylisz hymu i hymnu z hymenem? 15.12.04, 16:29
            tak a le dlaczego polak stoj w barmie synagogi i kasuje 10 ZL
            ja sie dmyslalem stac na starowce przed katolickim kosciele i tez skasowac 10 Zl
    • fredzio54 Re: Dlaczego ty ku.. nie reagujesz, gdy zydy 15.12.04, 16:27
      guciu powiedzialem ci chlaj tylko bimber nie skotch
      wydac ze polak nie moze cos innego chlac
    • fredzio54 Re: Dlaczego Zydy spiewaja polski hym w synagodze 17.12.04, 06:52
      tak dlaczego zydy honoruja polske a polacy dalej pluja na nas ?
      • Gość: totyle Re: Dlaczego Zydy spiewaja polski hym w synagodze IP: *.176.6.57.Dial1.Phoenix1.Level3.net 17.12.04, 07:15
        Fredzio zydy to tacy jak ty.
        Oni Polski nie szanuja i nigdy nie szanowali.
        Niektorzy Zydzi-tak.
        • fredzio54 Re: Dlaczego Zydy spiewaja polski hym w synagodze 17.12.04, 10:34
          Gość portalu: totyle napisał(a):

> Fredzio zydy to tacy jak ty.
          > Oni Polski nie szanuja i nigdy nie szanowali.
          > Niektorzy Zydzi-tak.
          niweim dalczego my dla was wojowalismy kiedy wy sami sie sprzedaliscie moskwa
          albo berlina kiepski narod nic nie postawil na nogi ostatnie 88 lat
          • Gość: totyle Re: Dlaczego Zydy spiewaja polski hym w synagodze IP: *.176.6.195.Dial1.Phoenix1.Level3.net 17.12.04, 17:04
            Za skaplikowane-fredek nie zrozumial.
      • krystian71 Re: Dlaczego Zydy spiewaja polski hym w synagodze 17.12.04, 16:14
        byc moze Zydy jeszcze czegos od Polski sie spodziewaja,a Polacy juz ich olewają
        • fredzio54 Re: Dlaczego Zydy spiewaja polski hym w synagodze 18.12.04, 07:06
          to jest znano ze polacy to zdrajci pijaki zle wojowaki
    • tees1 ale w ktorym kosciele? 17.12.04, 17:21
      fredzio54 napisał:

> Dlaczego Zydy spiewaja polski hym w synagodze
      > a polcy nie spiewaja nasz hym w swoich kosciele

A w ktorym to polskim kosciele w Izraelu Polacy nie spiewaja izraelskiego hymnu?

• fredzio54 Re: ale w ktorym kosciele? 18.12.04, 07:07
        tees1 napisał:

> fredzio54 napisał:
        >
        > > Dlaczego Zydy spiewaja polski hym w synagodze
        > > a polcy nie spiewaja nasz hym w swoich kosciele
        >
        > A w ktorym to polskim kosciele w Izraelu Polacy nie spiewaja izraelskiego
        hymnu

sprawdzilem w jafo na ulicy Jefet koscial "Dom polski" czekam aby nasi go
        spalili z nasze spalone synagogi w Polsce
        • tees1 Ktore synagogi spalili Polacy? Przyklad moze? 20.12.04, 09:41
          fredzio54 napisał:

> sprawdzilem w jafo na ulicy Jefet koscial "Dom polski" czekam aby nasi go
          > spalili z nasze spalone synagogi w Polsce

Widze, ze nawolujesz do wasni na tle religijnym.

AAAAAAAAAdddddddmiiiiiiiiiiiiiiinnnnnnn!!!!
          • fredzio54 Re: Ktore synagogi spalili Polacy? Przyklad moze? 20.12.04, 10:26
            tees1 napisał:

> fredzio54 napisał:
            >
            > > sprawdzilem w jafo na ulicy Jefet koscial "Dom polski" czekam aby nasi go
            > > spalili z nasze spalone synagogi w Polsce
            >
            > Widze, ze nawolujesz do wasni na tle religijnym.
            >
            > AAAAAAAAAdddddddmiiiiiiiiiiiiiiinnnnnnn!!!!
            wszytkie co hitlerowcy zostawili
            nawet ostatnio chcieli podpalic to w wroclawiu
            • tees1 ale jaka jest odpowiedz? 20.12.04, 12:01
              Podaj jeden przyklad synagogi w Polsce spalonej przez Polakow.

Tu masz spis 340 synagog w Polsce, ktore do dzis stoja:

www.izrael.badacz.org/zydzi_w_polsce/obiekty_synagogi_spis.html
              • fredzio54 Re: ale jaka jest odpowiedz? 20.12.04, 12:26
                tees1 napisał:

> Podaj jeden przyklad synagogi w Polsce spalonej przez Polakow.
                >
                > Tu masz spis 340 synagog w Polsce, ktore do dzis stoja:
                >
                > www.izrael.badacz.org/zydzi_w_polsce/obiekty_synagogi_spis.htmla
                3409
                synagogi are you jocking moze tylko mury bez dachu jak ta synagoga w wrocalwiu
                • fredzio54 [...] 20.12.04, 13:06
                  Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • tees1 synagoga we Wroclawiu ma sie dobrze 20.12.04, 13:53
                  www.jewish.org.pl/wroclaw/polski/synagoga.htm
                  Odbywaja sie tam sluby zydowskie, koncerty zydowskie:

miasta.gazeta.pl/wroclaw/2029020,35764,832781.html
                  www.jewish.org.pl/wroclaw/galeria/koncerty/01.jpg
                  • fredzio54 Re: synagoga we Wroclawiu ma sie dobrze 20.12.04, 15:05
                    tees1 napisał:

> www.jewish.org.pl/wroclaw/polski/synagoga.htm
                    > Odbywaja sie tam sluby zydowskie, koncerty zydowskie:
                    >
                    > miasta.gazeta.pl/wroclaw/2029020,35764,832781.html
                    > www.jewish.org.pl/wroclaw/galeria/koncerty/01.jpg
                    Przed naszego wypedzenia z Polski z wroclawiu wyglodala ta synagoga ladniej wy
                    polacy ja zniszyczyli obok wydzialem jak remontowaliscie wasze kosciola
                    Hucpa Polakow
                    • tees1 Przed wojna - to dopiero byla pogoda ! 20.12.04, 16:24
                      fredzio54 napisał:

> Przed naszego wypedzenia z Polski z wroclawiu wyglodala ta synagoga ladniej
    • Gość: totyle Taki hymn Zydzi spiewaja. IP: *.176.6.136.Dial1.Phoenix1.Level3.net 19.12.04, 09:01
      >
      >
      >
      > Dopóki w głębi serca
      > nienawisc do gojow mamy
      > tęskni żydowska dusza
      > aby zabijac co sie jeszcze rusza.
      > a spoglądając na Wschód
      > podporzadkujemy podstepnie Zachod
      > oko wypatruje Syjonu
      > a Fredzio wypatruje kordly.
      > jeszcze nie zginęłą nasza nadzieja
      > jeszcze nie zginela moja merkawa
      > Nadzieja dwóch tysiącleci,
      > ze postrzelamy do palestynskich dzieci.
      > że będziemy wolnym narodem w naszej ziemi,
      > bez zadnych arabow i zadnych gojow
      > w kraju Syjonu i Jerozolimy
      > juz sami sobie lby rozwalimy.
      • fredzio54 Re: Taki hymn Zydzi spiewaja. 19.12.04, 09:40
        wydzis jakie goje jak ty gnoje sa
        dla polski na koniu czalgi atakowac ale bron boze charowac
        pij i zone bij
        • Gość: zbalansowany Re: Taki hymn Zydzi spiewaja a Fredzio IP: *.mel.dialup.connect.net.au 20.12.04, 02:18
          nie spiewa bo nie ma dobrego glosu

JEDZIE FREDZIO JEDZIE
          NA SWOJEJ MERKAWIE
          PSI PUSTINSKI SZCZEKAJA
          CHOWAJA SIE W TRAWIE

JEDZIE FREDZIO I MRUCZY
          "ZIMNO JAK CHOLERA
          SZKODA ZE TU NIE MAM
          BUTELKI BIMBERA"

WSPOMINA FREDZIU WROCLAW
          GDZIE W BRAMIE WODKE PIL
          A POTEM DLA ROZRYWKI
          ZONE W DOMU BIL

ZA KORDLA TEZ MU TESKNO
          CHOC BYLA TROSZKU STARA
          A WSZYSTKO TO WINA
          TEGO GOJA MOCZARA
    • Gość: . Fredzio to zydowski intelektualista, albo noblista IP: 216.127.82.* 20.12.04, 04:10
      Typowo żydowski intelekt Fredzia, kory mu załatwi niedługo nagrodę Nobla, dostarcza niezłej zabawy na forum.
      Dla Fredzia "hymn" pisze sie "hym". :)
      Czyli pisze on tak, jak wymawia. :)
      • Gość: zbalansowany Fredzio to cadyk z Natanii IP: *.mel.dialup.connect.net.au 20.12.04, 04:50

Mnie zawsze nokautuje jego logika i wiedza, dlatego tez dokumentuje jego
        wypowiedzi jak moge i zamierzam je opublikowac.
        • Gość: totyle Re: Fredzio to cadyk z Natanii IP: *.176.3.207.Dial1.Phoenix1.Level3.net 20.12.04, 04:58
          Ja mysle ze on raczej cudak ze spalonego teatru zydowskiego.
          • fredzio54 Re: Fredzio to cadyk z Natanii 20.12.04, 09:42
            dzeiki wam polacy z bliska milosc jestem dla was czerwona flaga jak dla byka
            • Gość: aki tak czytam te twoje post fredziu i myślę sobie IP: *.protonet.pl / *.protonet.pl 20.12.04, 16:34
              że dobrze się jednak stało ze wywalono cie z Polski,a nawet bardzo dobrze
              :-)))))))))))))))))))))))
              • fredzio54 Re: tak czytam te twoje post fredziu i myślę sob 20.12.04, 16:42
                Gość portalu: aki napisał(a):

> że dobrze się jednak stało ze wywalono cie z Polski,a nawet bardzo dobrze
                > :-)))))))))))))))))))))))
                dzieki ci kolego
                szkoda ze w polsce nie poznalem odczywego polaka jak ty
                jestes zapraszony do Natani ladne Miasto ladne dziewczynke dobre piwo i cudowne
                wino nie chce sie dalej chwalic ze nasz wodka luksusowa jest lepsze od polskiej
                orginalnej
                • Gość: aki Re: tak czytam te twoje post fredziu i myślę sob IP: *.protonet.pl / *.protonet.pl 20.12.04, 19:06
                  wódke piję bardzo rzadko-wolę piwo,z dziewczynami sie juz wyszalałem,bardzo nie lubisz polaków więc o czym moglibysmy rozmawiac?
                  • Gość: rachelka Re: tak czytam te twoje post fredziu i myślę sob IP: *.twcny.rr.com 20.12.04, 19:12
                    Gość portalu: aki napisał(a):

> wódke piję bardzo rzadko-wolę piwo,z dziewczynami sie juz wyszalałem,bardzo nie
                    > lubisz polaków więc o czym moglibysmy rozmawiac?
                    chyba jedynie o kordelce,to temacik wieczny i w miare bezpieczny:))
                    • Gość: aki o kordelce? hm.... IP: *.protonet.pl / *.protonet.pl 20.12.04, 19:33
                      jakos to słowo do tej pory umknęła mojej uwadze. a zgadywac nie mam odwagi bo bogactwo fredziowego języka daje możliwość tysięcy interpretacji tego okreslenia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka