Dodaj do ulubionych

Dokumenty znalezione w Iraku: al Kaida razem z ...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 19:03
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • Gość: MaciekS Nastepna kampania IP: *.gs.com 27.01.05, 19:22
      Ile jeszcze dokumentow dotyczacych roznych krajow wspolpracujacych znadzie Bialy
      Dom?

Z tym ze z Iranem nie mozna sobie pozwolic na to co bylo z Irakiem. Iran moze
      wspolpracowac ale nie musi. Bron nuklearna ma i ma tez na swoim terenie
      Hezbollah, ktory z pewnoscia moze poradzic sobie z prezydencka Secret Service
      jesli sie zdecyduje. To nie przelewki. Swita Wojan moze wygladac jeszcze
      inaczej. O tym to bym pamietal jesli chce sie wycagac wnioski o drobnych
      komorkach terrorystycznych na terenie naprawde mocnego panstwa islamskiego.

Z New Jersey Pozdrawia,
      M.
    • indris A ktoś Jankesom jeszcze wierzy ? 27.01.05, 19:23
      Chyba ten kto baaardzo chce. Mam jednak nadzieję, że do amerykańskiej napaści
      na Iran Polska się nie dołączy. Dobrze, że w tym roku wybory...
    • Gość: Eva Iran jest straszny IP: *.d.pppool.de 27.01.05, 19:30
      Iran wspolpracuje z al-kaida, ma BMR oraz bral udzial w ataku na WTC. To tylko
      kwestia czasu a wszystko wyjdzie na jaw. Szkoda tylko, ze Powell juz odszedl.
      Moglby w stosownym momencie odczytac w ONZ swoje oswiadczenie sprzed ponad 2 lat
      nt. BMR w Iraku. Miejmy nadzieje, ze gotowca przekaze nastepczyni.
      • Gość: UFO Re: Iran jest straszny IP: *.ztpnet.pl 27.01.05, 19:39
        te dokumenty sa tak tajne ze nawet amerykanie ich nie czytali
        • Gość: :] Re: Iran jest straszny IP: *.tomaszow.mm.pl 28.01.05, 04:13
          ale tylko dlatego bo to barany i nie potrafia czytac :]
      • Gość: ZZ Iran jest straszny czy nie straszny IP: *.top.net.pl 28.01.05, 08:27
        Należy pamiętać o tym, że mułłowie irańscy dokonali w roku 1979 agresji na USA.

Bojówkarze, tak zwani "studenci szkół koranicznych" zaatakowali ambasadę USA w
        Teheranie i długo ją okupowali. Okupacja zakończyła się z chwilą rozpoczęcia
        kampanii wyborczej przez Ronalda Reagana, który nazwał rzecz po imieniu.

Atak na placówkę dyplomatyczną to z punktu widzenia prawa międzynarodowego akt
        agresji, akt wojny. Sam ten fakt uzasadnia podjęcie przez USA działań wojennych
        przeciwko reżimowi w Iranie.
      • Gość: J.K Iran jest straszny -a na tobie mozna polegac Evcia IP: *.arcor-ip.net 30.01.05, 17:31
        i takoz to bedzie. W dokumencie podmieni sie tylko slowa Irak na Iran,
        a cala reszta jest juz (dla Ciebie niestety) PRAWDA.

No a potem juz tylko odpowiednie bombardowanka tego islamskiego dziadostwa...
    • Gość: Obywatel X Francja, wiosna 1938... IP: *.altec.pl / *.altec.pl 27.01.05, 19:38
      ..wiosną 1938 roku we Francji przetoczyły się (inspirowane przez socjalistów i
      komunistów) manifestacje przeciwko ingerowaniu w politykę Niemiec oraz
      antyniemiecką politykę rządu. Protestujący uznali za śmiesznie "pomówienia"
      niektórych polityków jakoby Niemcy szykowali się do wojny podboju Europy...

Historia lubi się powtarzać, a "pożytecznych głupców" jak Lenin nazywał
      pacyfistów możemy spotkać w każdej epoce. Możemy tylko żałować, że w latach 30-
      tych USA nie było tak potężnego i nie ingerowało tak chętnie w świecie...
      • Gość: pablo Re: Francja, wiosna 1938... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 19:46
        A niech se atakują, tylko znowu dostaną po du..e, tak jak w Iraku

Pzdr pablo
        • Gość: meerkat A rezym w Teheranie spotka los rezmu w BAGDADZIE!! IP: 217.52.254.* 28.01.05, 18:38
          A w niedziele w Iraku wybory, do ktorych wedlug tutejszych dezinformatorow FSB
          mialo nigdy nie dojsc!.
          Wlasnie odlatuje tam w sobote rano z Kairu, by je relacjonowac!

Ach, coz za "kolejna sromotna porazka amerykanskich imperialistow"! :-))))))))))
      • Gość: ABC Re: Francja, wiosna 1938... IP: *.ztpnet.pl 27.01.05, 19:46
        a po II wojnie to ile wojen wygrali.Ja wiem ze z takimi potegami jak Panama i
        Grenada. W innych dostawali w tylek
        • Gość: pablo Re: Francja, wiosna 1938... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 19:48
          Teraz też dostają i widać jeszcze im mało.

Pzdr pablo
          • Gość: www Re: Francja, wiosna 1938... IP: *.com 27.01.05, 19:52
            Juz ja tam wole zyc w swiecie z USA niz w takim bez USA, panie Pablo.
            • Gość: pablo Re: Francja, wiosna 1938... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 20:00
              Ja też bo jak trzeba to odwalają czarną robotę za własną kasę:)))))))
              Pozatym to USA jest traktowana jako "wielki szatan" i to USA jest atakowana.
              Kwestia czasu by się wszyscy powybijali.

Pzdr pablo
              • Gość: www Re: Francja, wiosna 1938... IP: *.com 27.01.05, 20:03
                Powybijali, hm... Live free or die (motto stanu New Hampshire).
                • Gość: pablo Re: Francja, wiosna 1938... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 20:06
                  Na tym cały widz polega... że gdzie dwóch się bije tam trzeci korzysta..

Pzdr pablo
                  • Gość: www Re: Francja, wiosna 1938... IP: *.com 27.01.05, 20:16
                    Jezeli juz to "witz" (zrodloslow niemiecki). Chodzi mi o to, ze nie chcialbym
                    zyc w swiecie Saddamow, Stalinow, Hitlerow, Castrow, Kimow itp., w ktorym nie
                    byloby na nich zadnego bata i nie bylo nikogo, kto moglby ich utemperowac.
                    Bush, wiadomo, ze przestanie byc prezydentem 20 stycznia 2009 roku
                    (najpozniej). A co mozna w tej sprawie powiedziec o dyktatorach?
                    • Gość: pablo Re: Francja, wiosna 1938... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 20:24
                      Z dzisiejszymi zapendami to USA długo nie powojuje.
                      Pozatym ci dyktatorzy nie żyją wiecznie, można poczekać przykład jest w Korei
                      Północnej gdzie nikt nie atakuje, tylko ludzie SAMI tworzą opozycje zdolną
                      zniszczyć reżim. Nie wolno innym narodom narzucać swoich poglądów (choćby były
                      w jak najlepszej intencji) bo póżniej Ci ludzie przeciwstawią
                      się "wyzwolicielom". Przykład Irak.

Pzdr pablo
                      • Gość: Rysiu Re: Francja, wiosna 1938... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 20:29
                        Najepszy przykład Kambodza, Niemcy Hitlera i Rosja Stalinowska. Miliony trupów.
                      • Gość: www Re: Francja, wiosna 1938... IP: *.com 27.01.05, 20:30
                        No pewnie, ze stale USA nie beda wojowac. Ale co do Korei, to ile czasu mozna
                        czekac? Scheda z ojca na syna przeszla. Umrzec bedzie predzej. A w Iraku, to
                        przeciez terrorysci teraz zabijaja glownie samych Irakijczykow, bo maja w tym
                        swoj interes, a dobro Iraku maja gdzies.
                        • Gość: Rysiu Re: Francja, wiosna 1938... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 20:34
                          Dokładnie. Oni by chcieli zrobić z Iraku swój mateznik. Takie gniazdko jakie
                          sobie uwili w Afganistanie. Nie jest w naszym interesie aby ci bandyci wygrali
                        • Gość: pablo PRZYKRO MI PANOWIE..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 20:36
                          Al e niestety to jest jedyne dobre wyjście.
                          Jeśli ludzie sami przeciwstawiają się reżimom, to trzeba im bezapelacyjnie
                          pomóc np: Ukraina.
                          Nie wolno wywalczać i wciskać na siłe komuś wolności bo póżńiej ten ktoś tego
                          nie szanuje np: Irak. To samo mogło by się zdarzyć w Korei, Iranie itp.
                          Ludzie którzy samio nie zapracowali na to co mają póżniej tego nie szanują.

Pzdr pablo
                          • Gość: Rysiu Re: PRZYKRO MI PANOWIE..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 20:42
                            A wiec jestem zupełnie przeciwnego zdania. Zwłaszcz dziś w rocznice wyzwolenia
                            Auschwitz. Zbrodnicze rezimy zawsze znajda jakichs wewnetrzych (Zydzi, KUŁACY)
                            LUB ZEWNETRZNYCH (ZYDZI Ameryka) wrogów. I potrafia umiejetnie zastraszac
                            własne społeczenstwa. Polityka czesto rezygnuje z moralnosci. Byle tylko móc
                            sprzdać jakies towary. Uwazam że USA po 11 wrzesnia przynajmniej probuja zrobic
                            ten swiat bezpieczniejszym. I chwała Millerowi za to że Polska jest w Iraku.
                            • Gość: adi Re: PRZYKRO MI PANOWIE..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 20:48
                              Rysiu, właśnie amerykanie szukaja sobie zewnętrzego wroga aby jak to
                              napisałeś "zastraszać własne społeczeństwo".
                              • Gość: Rysiu Re: PRZYKRO MI PANOWIE..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 20:51
                                Taka polityka jest jedynie mozliwa przy monopolu władzy na informacje. Ona sie
                                kompletnie nie udaje przy pluralizmie mediow. Takze sorki przyjacielu ale to
                                nie to.
                                • Gość: vic o jakim pluzralizmie ty mowisz?!?!? IP: *.76.classcom.pl 27.01.05, 23:39
                                  chyba nie miales okazji ogladac zadnego programu z liczacych sie amerykanskich
                                  koncernow...jedna gadka
                            • Gość: pablo Re: PRZYKRO MI PANOWIE..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 20:55
                              Przykro mi bardzo ale GWB tragedie 9/11 używa do własnych celów militarno-
                              ropnych, w celu nabicia sobie kabzy!!!!!!!
                              Zamiast dokończyć sprawę z Afganistanem poszli do Iraku a terazchcą do Iranu,
                              tworząc kolejne kolebki terroryzmu.
                              A mi jest wstyd że Polska dała się wplątać w to bagno.

Pzdr pablo
                              • Gość: Rysiu Re: PRZYKRO MI PANOWIE..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 21:03
                                To sa brednie z filmu pana Moora. Niesety wyssane z palca. Ja wiem że tak
                                łatwiej. Ten GWB psia jego mać ma interesik w ropie i temu wysyła amerykanska
                                armie do Iraku. Nie badz naiwny. Swiat jest niesety troche bardziej
                                skomplikowany. A na Bliskim Wschodzie to my wszyscy tu mamy zasrany interes. Bo
                                od tego zależy nasza stabilność gospodarcza. A majac na uwadze te 50 lat które
                                mamy do odrobienia aby sie zrownać z grecja, czy hiszpania to trzymam ciuki za
                                spokój na bliskm wschodzie zapewniony przez stabilne demokracje rzadzace w tym
                                rejonie.
                                • Gość: pablo Re: PRZYKRO MI PANOWIE..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 21:12
                                  Jakie brednie?????????????
                                  Dyplomaci z Białego Domu sami przyznali że Bush po ataku na WTC chciał iść do
                                  Iraku!!!!!! To nie są brednie Moora tylko fakty, kóre (odziwo) proamerykańska
                                  GW i TV podała parę miesięcy temu.
                                  Zamiast ropy przestawić się na żródła alternatywne, ale nie lepiej sponsorować
                                  terorystów. Nie bądż naiwny dlacczego Irak dalej Iran, Syria jest atakowana a
                                  nie Arabia Saudyjska(w której dział AlKaida)???? tylko dlatego że są
                                  proamerykańscy. To się nazywa hipokryzja jedni są dobrzy a innni be.

Pzdr pablo
                                  • dragger brednie brednie bredniami poganiaja.... 27.01.05, 22:14
                                    a moore to psi syn :-) Ale teraz argumenty:

jak Ty sobie chlopcze wyobrazasz "wyprawe GWB po rope iracka" ?? Ze co oni niby zrobili? Zainstalowali sie tam, pociagneli rure do rafinerii w teksasie i ciagna rope dla siebie ?? Przeciez wydobycie JEST JUZ PRZEKAZANE Irakijczykom! TYLKO oni dostaja za to pieniadze. Fakt - przy wydobyciu potrzebne sa zachodnie koncerny z know-how - ale co za roznica dla irakijczykow czy to sa amerykanskie koncerny (bo US zawdzieczaja w ogole mozliwosc wykorzystania kasy z ropy na cos innego niz zbrojenia) czy francuskie (ktorzy to p***ni zabojadzi handlowali z Saddamem na prawo i lewo)?

Mozna mowic o zamachu na iracka rope tylko w jeden sposob: ze Bush chcial doprowadzic do tego zeby demokratyczny mniej wiecej irak sprzedawal swoja rope normalnie na rynku, zgodnie z rynkowmi normami. Bo NIE MOGL INACZEJ - przeciez nie da sie ropy w ilosciach majacych dla USA znaczenie wozic po cichu z Iraku do US !! A jak nie mozna po cichu to nie mozna wcale, bo US nie pozwoliloby sobie na kradziez ich ropy

Tak wiec zal za d** sciska za kazdym razem jak slysze argument ze USA pojechaly tam dla ropy - to argument jak z relacji z manifestacji pacysyfistow w Paryzu: "Busz jest glupi i pojechal do Iraku po Rope - powiedzial 17-letni Chris" :] Tego kalibru intelektualnego sa te argumenty

A dlaczego nie Arabie Saudyjska? Bo terrorysci moga sie probowac legnac wszedzie. Ale jezeli kraj, gdzie sie pojawili, zamiast dawac im wsparcie (jak Iran czy Syria), zaczynaja ich tepic i PROBUJA przekonujaco z terroryzmem walczyc (jak ArSaud.) to USA sie nie wtraca. Ameryka wjezdza (i bardzo dobrze) tam, gdzie lokalna wladza smieje im sie w twarz mowiac "a my waszych wrogow wyposazymy i nauczymy jak was zabijac!".

• Gość: UFO Re: do RYSIA IP: *.ztpnet.pl 27.01.05, 23:56
                                  to ile tysiecy Irakijczykow musi zginac zeby zapewnic Polsce stabiilnosc
                                  gospodarcza chrzescijaninie
                                  • dragger Re: do RYSIA 28.01.05, 00:01
                                    A ile z tych zabitych irakijczykow to dawny aparat partii baas i aparatu bezpieczenstwa? Taki, ktory nie ma odwrotu i dla ktorego wolny irak to szubienice albo dozywocia za swoje zbrodnie? Albo poplecznicy jakiegos kutasa Al Sadr'a ktorym marzy sie przejecie wladzy w sytuacji anarchii i krecenia walkow jak przydupasy arafata w Palestynie?

Wszedzie pada tylko to magiczne 100 tysiecy... Ale jakos podejrzewam, ze wiekszosc z nich to wlasnie ludzie kwalifikujacy sie pod powyzsze kryteria. A reszta to niewinni irakijczycy zabici w zamachach przez tych kutasow (i importowanych kutasow - jihadistow i sabotazystow z iranu czy syrii). Tak wiec to juz nie wyglada tak bardzo na niekorzysc usa - bo tych bojownikow al sadr'a nalezaloby na drzewach powywieszac
                                  • Gość: Rysiu Re: do RYSIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 00:08
                                    Pytanie jest takie czy Polacy zaili w Iraku 100 000 Irakijczyków. Odpowiedz
                                    Nie. NIe chce mówić że wojna ma swoje prawa. Bo nie chaciałbym aby moja rodzina
                                    sprawdzała to na sobie. Ale ostatnio Irakijczycy gina z rak importowanych
                                    bandziorów, tej częsci Sunitów którzy boją sie utraty swoje roli w panstwie
                                    demokratycznym oraz z rak zwykłych bandziorów. Chrześcijaństwo tu nie ma nic do
                                    rzeczy. Za czasów Sadama gineli ludzie z rak jego służb specjalnch.

Mam nadzieje że rzad Iracki, jego siły policyjne i wojskowe zabiora sie za tych
                                    bandziorów i zrobia z nimi porzadek.
                                  • Gość: el matador janukow Re: do RYSIA IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.01.05, 20:08
                                    pies wam mordę lizał Amerykanie.przez swoją morderczą "politykie" jesteście
                                    spaleni we wszystkich krajach arabskich i Trzeciego Świata.Półkula Wschodnia to
                                    (Eurazja i Afryka)nie wasza strefa wpływów.Tu rządzi sluchajcie uważnie:
                                    WIELIKAJAAAAAAA NIEPOBIEDDDDDIIIIIIMMMMMAAAAAJJ JJJAAAAA
                                    GIGANTICZIEEESSSKKKAAAAJA RAAAASSSSSSIIIII(IJJJJJA!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!
                                    jedyne obecnie wielkie supermocarstwo....
                                    Każdy tydzień waszego pobytu w Iraku to setki amerykańskich rannych i
                                    dziesiątki zabitych.Irak powoli przemienia się w centralną baze ultraterroryzmu
                                    i wasz n-ty już WIETNAM.Głupota wasza nie zna swoich granic...

Francja otrzegała byście nie leżli do arabskich średniowiecznych dzikusów a wy
                                    na przekór wszystkiemu wpakowaliście się w to mahometańskie bagno i śmierdzące
                                    arabskie gó..!
                                    I teraz macie debile za swoje.
                              • Gość: adi Re: PRZYKRO MI PANOWIE..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 21:05
                                Rysiu jest świetnym materjałem do agitacji. Wierzy we wszystko co wyczyta
                                w "niezalerznych" mediach. Czytaj Rysiu i wyciągaj wnioski.
                                • Gość: Rysiu Re: PRZYKRO MI PANOWIE..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 21:07
                                  A konkretnie o co Ci chodzi?
                                  • Gość: adi Re: PRZYKRO MI PANOWIE..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 21:12
                                    Właśnie o to Rysiu, właśnie o to.
                                    • Gość: Rysiu Re: PRZYKRO MI PANOWIE..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 21:14
                                      Rozumiem siłe tych argumentów. ;-)
              • Gość: na temat na temat IP: 81.185.92.* 28.01.05, 00:06
                Deficyt budzetowy amerykanski jest niejako deficytem swiatowym z racji pozycji
                dolara w handlu swiatowym.Ta ich "kasa" to jest rowniez jeszcze troche nasza.
                Stad zreszta z taka latwoscia posluguja sie tym deficytem nie obawiajac sie
                konsekwencji dla wlasnej gospodarki.
                • dragger Re: na temat 28.01.05, 00:08
                  no ale do czego zmierzasz? Jak zgodziles sie (w uproszeczniu oczywiscie - nie ty, lecz twoj rzad) pozyczyc pieniadze swoje USA (kupujac na przyklad obligacje) to nie mozesz miec teraz do nich pretensje ze je wydaja... Ich prawo - i cale szczescie ze do takich celow z niego korzystaja :]
          • maaac Re: Francja, wiosna 1938... 27.01.05, 19:53
            Jakby prowadzili wojnę z Irakiem to by w dupę nie dostawali. Wbrew
            pasyfistycznej propagandzie żadnej wojny z Irakiem nie ma. Obrona ludzi przed
            bandytami podkładającymi bomby i mordującymi cywilów to zupełnie inna historia.
            Jakoś w Europie z terroryzmem sprawa się skończyła dopiero po rozpadzie
            zaplecza dla tegoż. Zaplecza w postaci jednego całkiem konkretnego państwa,
            które bez wysokich cen ropy naftowej miało by obecnie spore kłopoty finansowe.
          • Gość: Rysiu Re: Francja, wiosna 1938... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 19:53
            O czym Ty mowisz. Rozniesli armie Sadama w mig. To że nie sa w stanie zapanowac
            na terorystami i mordercami to zupelnie inna bajka.
        • Gość: Rysiu Re: Francja, wiosna 1938... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 19:58
          Pokonali chinsko sowiecko koreanskie siły w 1953. W polu roznosili wietnamska
          partyzantke komnistyczna wspieraną przez ZSRR. Już nie mówiąć o Jugosławii
          • Gość: pablo Re: Francja, wiosna 1938... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 20:04
            W Korei to był remis. W Wietnamie to przegrali.
            Pozatym to prucz ZSRR to wspierała i trenowała nie kto inny a ... Polska.
            W Jugosławi to były naloty a nie wojna (typu Wietnam ,Irak, Korea itp)

Pzdr pablo
            • Gość: Rysiu Re: Francja, wiosna 1938... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 20:15
              Korea. Atak północy z zamiarem opanowania Południa. Wynik powrót do granic
              sprzed ataku Połniocy. Remis???
              Wietnam Południowy Amerykanie wucofuja sie w wyniku protestów we własnym kraju.
              Wczesniejsze działania (odpieranie ataków Północy, ofensywa Tet itp) sukces. W
              wyniku Watergate osłabiona administaracja ameykańska nie jest w stanie
              wyegzekwować warunków porozumien paryskch z Wietnamem Połnocnym. Porazka ale
              polityczna a nie wojskowa.
              Jgosławia w wyniku bombardowań zalamuje sie rezim Miloszewicza. Olbrzymi sukces.
              • Gość: pablo Re: Francja, wiosna 1938... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 20:20
                Jakoś nie zdołali zająć Korei Płn i tylko ją cofneli.
                Odnośnie Wietnamu to są pitu pitu... coś musieli mieć na swoje
                usprawiedliwienie.
                Rezim Miloszewicza uważasz za sukces???? Ten człowiek mógłby raz na zawsze
                uwolnić EUropę od największej mafi, terorystó itp, którzy wywodzą się z Albanii.
                Tutaj zachód popełnił GIGANTYCZNY błąd.

Pzdr pablo
                • Gość: www Re: Francja, wiosna 1938... IP: *.com 27.01.05, 20:26
                  A upadek obozu krajow tak zwanej demokracji ludowej to czyj to sukces? Walesy?
                  Papieza? Gorbaczowa, czy moze USA? (rozni ludzie roznie na to odpowiadaja, a
                  nawet dodaja innych zasluzonych).
                • Gość: Rysiu Re: Francja, wiosna 1938... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 20:27
                  Korea rzekłem.
                  Wietnam w sumie kleska, ale zapłacili za to mieszkancy Wietnamu Południowego,
                  Laosu i Kambodzy.
                  Miloszewicz rzekłem. I popierduchy o mafii nic tu nie zmienia.
                  • Gość: ZZ jeśli chodzi o Wietnam IP: *.top.net.pl 28.01.05, 08:34
                    Przegrywa wojnę ten, kto traci dużo ludzi.
                    W wojnie wietnamskiej właściwym przegranym był naród wietnamski. Wojna ta była
                    przede wszystkim wojną domową. Komuniści chcieli metodami terroryzmu i puczu
                    przejąć władzę nad całym Wietnamem.

Najważniejsze było jednak to, że Breżniew chciał mieć posłuszny sobie reżim,
                    który szachowałby Chiny od południa. Taki drugi front. Koszty i ofiary nie
                    liczyły się.

Zresztą współczesny Wietnam do dziś liże rany po wojnie i nieśmiało uśmiecha się
                    do USA.
              • Gość: ABC Re RYSIU IP: *.ztpnet.pl 28.01.05, 00:13
                po IIwojnie wygrali tylko z takimi potegami jak Panama i Grenada.Tylko idiota
                moze mowic o wygranej z WIETNAMEM
                • dragger gowno prawda :-) 28.01.05, 00:19
                  Nie bedzie w porzadku chronologicznym
                  1. Wojna koreanska. Obronili Koree Pld przed inwazja polnocy. To byla wojna OBRONNA wiec utrzymanie granic sprzed inwazji uwaza sie za sukces
                  2. I wojna w zatoce - Iracka armia padla na kolana
                  3. II wojna w zatoce - Iracka armia padla na kolana, wojna wygrana. Teraz sa problemy z UTWORZENIEM KRAJU (tzw. nation-building) sabotowanym przez tak wewnetrze jak zewnetrzne sily w Iraku. Ale to juz nie kwestia wojny
                  4. Rozpieprzenie talibow w Afganistanie - kraj dalej nie jest w 100% spokojny, ale to MUSI potrwac. Dluzej niz mogloby, gdyby pacysyfskie kraje europejskie chcialy sie przylozyc. Ale one maja inne problemy - 35-godzinny tydzien pracy we francji....
                  5. Kosowo - obalenie faszystowskiego rezimu Milosevica. Znowu - w praktyce TYLKO sila USA rozgromila (co z tego ze z powietrza? Jak mogli to zrobic nie narazajac sie na ladzie to ich plus) Serbow. Miedzynarodowy UNPROFOR wszedl juz tylko pilnowac porzadku po wszystkim
                • Gość: Rysiu Re: Re RYSIU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 00:23
                  Jak juz pisałem:
                  KOrea sukces
                  Jugoslawia sukces acz spozniony mocno
                  Irak obie wojny (w tym ta pierwsza prawdzwa wojna pancerna)
                  Ale wazniejsze jest to co nastepuje po klesce USA. W polowie lat 70 tych
                  amerykanie wycofali sie mocno co w Indochinach kosztowalo zycie milionow ludzi.
            • Gość: ... Zlituj się IP: *.altec.pl / *.altec.pl 27.01.05, 20:16
              Chłopcze, zanim zaczniesz innych polityki i historii uczyć to sięgnij najpierw
              do słownika ortograficznego na chwilę!
              • Gość: pablo Sorki:)))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 20:29
                ...prócz...

Pzdr pablo
                PS A co kolega taki czepialski:)))))))))
            • Gość: Rysiu Re: Francja, wiosna 1938... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 20:16
              Co do Polski w Wietnamie to bardziej PRL niż Polska ale nie wiem co to ma do
              rzeczy?
            • Gość: Rysiu Re: Francja, wiosna 1938... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 20:24
              Po za wszystkim to odpowiedz sobie na pytanie co przyniosła ta kleska w
              Wietnamie? Ile ofiar pochłoneła w Kambodzy (rzady czerwonych kmerów) i w samym
              Wietnamie. Kogo wzmacnia a kogo osłabiaja kleski USA. Czy to jest w naszym
              interesie? Polska ma do odrobienia 50 lat bardzo złej koniuktury. Wojen i
              panowania sowieckiego. Na pewno szybciej to si stanie bez wstrzasów w swiatowej
              gospodarce. To w naszym polskim interesie jest aby na Bliskm Wschodzie panował
              pokój. Ani Irak Sadama ani Syria ani Iran nie wnosza tam stabilizacji!!!
              • Gość: UFO Re: RYSIU IP: *.ztpnet.pl 28.01.05, 00:18
                rezim w Kambodzy stworzylo USA do walki z Wietnamem i jak zwykle spiepszyli.A
                Kambodze wyzwolili wietnamczycy
                • dragger upraszczasz.... 28.01.05, 00:23
                  Upraszczasz ufoku, upraszczasz... Pewnie ze USA ma w swojej historii afery z wspieraniem roznych rezimow (a amerycje Pld czy afera contras). Tylko ze jaki byl CEL tych akcji? Doczytales gdzies kiedys?

Otoz bylo to efektem GLOBALNEJ WALKI O WPLYWY miedzy ZSRR a USA(i swiatem wolnym). I jezeli ruscy wspierali na przyklad Iran to dla rownowagi USA wspieralo Irak. Takie byly polityczne realia - to ze USA byly w stanie konfrontowac ZSRR i korzystaly z tej mozliwosci, pozwolily zakonczyc zimna wojne tak jak sie zakonczyla. A nie tak, ze wszyscy spiewamy miedzynarodowke na 1 maja. Wiec to NIE JEST ARGUMENT do dyskusji ktora tutaj sie toczy...

No ale zeby to wiedziec trzeba wiedzec o historii politycznej ODROBINKE wiecej...
                • Gość: Rysiu Re: RYSIU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 00:25
                  Chyba Chinczycy, no i może troche paryska Sorbona, ale nie na litość boska USA
      • Gość: Rysiu Re: Francja, wiosna 1938... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 19:51
        No wreszcie cos sensownego. Jest w tym swiecie wiele panstw zbrodniczych. Korea
        Północna, Chiny, Kuba, Syria a takze z pewnoscia Iran. To sa państwa grazace
        nam wszyskim bo w ich interesie jest destabilzacja i osłabienie Zachodu.
        Niestety my nie mamy dość siły aby wyeliminować te zbrodnicze rezimy, ale nie
        jest to powod do dumy.

Podobnie jak zachód nie miał dośc siły by zastopowac Hitlera w 1939. Wolał
        przeczekać. Niestety przeczekiwanie czasami nie daje rezultatu czego
        doświadczyła Polska bardzo mocno, gdy samotnie broniła się przed atakiem panstw
        zbojeckch, a następnie zostala poddana ich zbrodniczym rządom.

W każdym razie irytuja mnie ci wszyscy domorosli bezmyslni pacyfisci, którzy
        widza zło jedynie w USA a sa kompletnie slepi na nature zbrodniczych krajów ww
        wspomnianych.
        • Gość: Ania Rysiu !!!! popieram 100% IP: *.utc.com 27.01.05, 22:35
          Nareszcie cos sensownego ktos napisal !!!!!

Gość portalu: Rysiu napisał(a):
      • Gość: def To samo było z Irakiem IP: 207.44.180.* 27.01.05, 20:55
        Te same kłamstwa (BMR, zwiazki z al Kaidą itp..) były przed agresją na Irak.
        I ci sami pożyteczni idioci i agenci syjonistyczni (m.in. Węglarczyk) je w Polsce rozsiewali. I wielu rozsądnych ludzi jeszcze przed agresją mówiło o amerykańskich kłamstwach.
        Teraz kłamstwa amerykańskie w sprawie Iraku zostały obnażone.
        Ale co tam. Węglarczyk ma czelność je powtarzać o Iranie.
      • Gość: cccccc Re: Francja, wiosna 1938... IP: *.roadrunner.nf.net 27.01.05, 21:58
        zeby nie Churchill to UK tez by spalo po ataku Hitlera.

Obecnie Iran jest jak Hitler.
        Tylko mniejszy ale ma miliard fanatykow za soba.
      • Gość: na temat Re: Francja, wiosna 1938... IP: 81.185.92.* 27.01.05, 23:59
        II WS nie zostala przegrana dlatego, ze nie zaatakowano Niemiec tylko dlatego,
        ze sie do nie nie przygotowano tak, by bedac zaatakowanym zniszczyc napastnika.
        Subtelna roznica tylko dla tych, dla ktorych prawo jest prawem silniejszego.
        Kazda napsc na kraj, majaca na celu ingerencje w jego suwerennosc i nie
        wynikajace wzgledow humanitarnych takich jak ludobojstwo, jest niezgodna z
        prawem miedzynarodowym i nie rokuje pokojowej przyszlosci swiata szczegolnie
        gdy bazuje na dominacji militarnej takiej jaka obecnie maja Stany Zjednoczone.
        Daje perspektywy polityczne dla noworodzacych sie mocarstw do wyscigu zbrojen
        by uzyskac podobna pozycje.Unilateralna, awanturnicza polityka administracji
        Busha jest zagrozeniem dla pokoju swiatowego, tym wiekszym, ze charkteryzuje
        sie niebywala niekompetencja w terenie.
        Demagogiczne wysilki nazywania SUKCESEM tego, co jest niekonczacym sie ciagiem
        porazek (w Iraku) przekonuja moze wiekszosc wyborcow amerykanskich, ale sa
        jednoczesnie swiadectwem na brak elementarnych mozliwosc intelektualnych tychze
        w ksztaltowaniu wlasnych ocen na podstawie informacji z terenu.
        Z tym wieksza obawa mozna oczekiwac najblizszej przyszlosci.
        • Gość: Rysiu Re: Francja, wiosna 1938... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 00:15
          Jakiklwiek ruch aliantów w 1938 roku zakonczyłbym sie zabiciem Hitlera przez
          Wehrmacht. wybrano przeczekanie. Co do USA to mam wrazenie ze polityka
          Clintona, przeciwienstwo polityki Busha tylko ułatwiła i utwardziła wrogów
          wolnego swiata. Pod tym wzgledem polityka Busha wydaje mi sie duż
          skutecznejsza. Państwa demokratyczne maja skłonność do uciekania w procedury
          aby nic nie zrobić. A sa kompletnie bezradne, gdy przychodzi im sie zmierzyć z
          inteligentym znajacym te ograniczenia, mobilnym wrogiem.
    • Gość: sysconfig Na psa zawsze znajdzie sie kij... IP: *.pool.mediaWays.net 27.01.05, 19:45
      A jak bylo z "bronia masowej zaglady" w Iraku?
    • Gość: Bush=Hitler zaatakować jak Irak i torturować jak w Iraku ! IP: *.icpnet.pl 27.01.05, 19:45
      ...
      • Gość: cccccc Re: zaatakować jak Irak i torturować jak w Iraku IP: *.roadrunner.nf.net 27.01.05, 21:59
        bzdura
        • dragger Torturowac?? Smiech mnie bierze na widok slowa 27.01.05, 22:21
          "tortury" w kontekscie tego co sie dzialo w Iraku czy Guantanamo. Tortury to jest to, co robilo gestapo, kgb, nkwd, stasi, sb/ub w latach stalinowskiej zimy. Tortury to zrywanie paznokci, razenie pradem, lamanie palcow, pilowanie zebow jezykiem. A to ze ulozyli paru arabow na golasa na sterte to jest lekki harrasment a nie tortury, zwlaszcza w kontekscie tego, ze ci arabowie za kradziez ziemniakow sie do Abu Gharib albo Guantanamo nie dostali

WIec nie uzywaj palancie porownania Hitler = Bush bo przekraczasz nawet granice glownego goebelsa waszego ruchu - pana chMuWdE Moore'a
    • Gość: view_source na to ze w iraku jest WMD tez ponoc byly dowody IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.05, 19:46
      dziennikarze gw z typowa dla siebie przenikliwoscia powtarzaja cokolwiek powie
      administracja busza. przed inwazja na irak tez sie rumsfeld i inni pluli, ze
      maja absolutnie pewne dowody na to, ze irak ma bron masowego razenia i ze saddam
      wspolpracuje z alkaida. jedno i drugie okazalo sie bzdura. rece opadaja, ile
      razy tepi dziennikarze daja sie nabrac na ta sama sztuczke. co ten weglarczyck
      robi w waszyngtonie? kogo wy tam posylacie? przeciez to jest jakis debil!
      • Gość: rysiu Re: na to ze w iraku jest WMD tez ponoc byly dowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 20:32
        Ale co? Sadam nie mordował Iranczyków i Kurdów z użyciem gazu? Był zbrodniarzem
        niebezpiecznym wywołującym wojny czy nie?
    • Gość: demokrata A NAJGORSZE, ŻE TO WSZYSTKO PRAWDA. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 19:54
    • Gość: bk Re: Dokumenty znalezione w Iraku: al Kaida razem IP: 12.24.244.* 27.01.05, 19:55
      dobry material dla Condomiary Rice gdyby chciala zadebiutowac na forum Rady
      Bezpieczenstwa, zrobi to duzo lepiej niz Powell, z zimna krwia i jednym tchem
    • Gość: zzz Czy informacja ta jest propagandowy przygotowaniem IP: *.magma-net.pl 27.01.05, 19:57
      amerykańskej wojskowej operacji przeciwko Iranowi? Może się mylę, ale ta
      kolejna informacja oparta na niedopowiedzeniach i niepotwierdzonych danych, ma
      niestety taki charakter. Wydaje sie,że irańskie ostrzeżenia Amerykanów przed
      popełnieniem tego błędu są zasadne i słuszne, jeśli wziać ich niewesołą obecną
      sytuację w Iraku. Można jednak watpić czy ta wojna czegoś ich nauczyła.
      • Gość: www Re: Czy informacja ta jest propagandowy przygotow IP: *.com 27.01.05, 20:01
        Moze rzeczywiscie sie pan myli. Atak na Pearl Harbor, juz w powietrzu, byl
        zlekcewazony jako "niepotwierdzone dane". Czasem lepiej dmuchac na zimne.
      • Gość: Jan [...] IP: *.storm.ca 27.01.05, 20:05
        • Gość: pablo [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 20:10
        • Gość: Absynt [...] IP: *.block.alestra.net.mx 27.01.05, 20:11
        • Gość: bk Re: polskie dziadowstwo IP: 12.24.244.* 27.01.05, 20:27
          jakbys sie nauczyl jezykow obcych i wszedl na podobne forum np bbc.com,
          kurier.at.com, startribune.com to dopiero bys przejrzal na oczy jak uwielbiaja
          na swiecie buszewikow i ich pogmatwana polityke, a tak zyjesz w ciemnogrodzie
          chlopie
          • Gość: www Re: polskie dziadowstwo IP: *.com 27.01.05, 20:34
            No, wie pan, nawet jakby posluchac amerykanskich mediow przed wyborami w USA,
            to mozna by pomyslec, ze Kerry wygra w cuglach (wylaczajac FOX channel), a tu
            tymczasem rzeczywistosc pokazala co innego...
            • Gość: ato zawsze mowiono o minimalnej przewadze Busha IP: *.chi.megapath.net 27.01.05, 20:54
              wiec bez bzdetow prosze ...
              chyba ze piszesz o zyczeniach co do wyborow ...
        • Gość: xxx Gratuluję rodzinnego środowiska. IP: *.magma-net.pl 27.01.05, 21:13
          Jak miło pprzeczytać że tacy emigrują!
      • Gość: Rysiu Re: Czy informacja ta jest propagandowy przygotow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 20:09
        Czy według Ciebie Irak Sadama i Iran Rady Rewolcjnej to bogobojne rzady
        napadane przez ządnych krwi amerykanów? Naprawde Ci sie tak wydaje? Poczytaj
        troche o tych pastwach. Odpowiedz sobie na pytanie czy te rzady działaja
        destabilizuja sytuacje na Bliskim Wschodzie czy nie. Bliski Wschód to takie
        miejsce w którym zgromadzone sa olbrzymie zasoby ropy naftowej. O sytuacji w
        tym rejonie zależy czy bedziesz miał w Polsce wzrost gospodarczy, spadajace
        bezrobocie, czy tez odwrotnie. Krysys wzrost bezrobocia i beznadzieja. Za kim
        jestes??? Kogo popierasz???
    • Gość: Machrowski Re: Dokumenty znalezione w Iraku: al Kaida razem IP: *.238.65.217.adsl.inetia.pl 27.01.05, 20:05
      Dziennikarze polscy to wyjątkowi włazidupcy. Żaden nie napisze źle o Buszu, bo
      wie że dostanie zakaz wjazdu do Imperium Waszyngtońskiego. Zresztą nasi
      politycy nie lepsi.Zaraz pewnie przyłączą się do chóru pochlebców i zaczną
      szykować się do wojny z Iranem.Wiedzą kto rozdaje konfitury, stanowiska,szmal,
      władzę....
    • Gość: ktn Re: Dokumenty znalezione w Iraku: al Kaida razem IP: *.babilon.ds.pw.edu.pl 27.01.05, 20:07
      here we go again!
      • Gość: Kilob Wrocil Weglarczyk, bo chce wiecej krwi IP: *.3web.net 28.01.05, 01:35
        Gdzie dostal ten raport Weglarczyk...Ktos na pewno manipuluje go. Od dwoch lat
        publikuje te same wiadomosci, zachecajace do wojny w tym samym regionie swiata.
        Ten czlowiek nie jest wiarygodny. Tak jak zreszta jego wspolnik Jossef
        Bodansky. Amerykanin!!! Dziwne. Weglarczyk przenosi wstyd Gazecie. Jak mozna
        bywac z takim czlowiekiem.
    • Gość: van-ivan Re: Dokumenty znalezione w Iraku: al Kaida razem IP: *.udn.pl 27.01.05, 20:10
      chyba Amerykanie robią już ideologię do przyszłego ataku na Iran. Tam złodziejom (amerykańsko-polskim) też ropa pachnie. Dziwi mnie tylko dlaczego u nas benzyna ciągle idzie do góry. Jak już sobie napadliśmy na Irak, to ceny powinny spadać... czy ja się mylę ???
      • Gość: zibibobi Re: Dokumenty znalezione w Iraku: al Kaida razem IP: *.pl / *.kursor.pl 27.01.05, 20:26
        Nie ważne co i gdzie znaleźli Amerykanie. Dla nich wazne jest to że trzeba
        rozpetac kolejną wojne i tym razem bedzie to Iran. Kto nastepny Ameryko ?
    • Gość: igor najwazniejsze co z tego 'zaowocuje'. w dzisiejszym IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 27.01.05, 20:35
      swiecie rozwoju nauki o falszowaniu mozna odkryc wszystkie dokumenty jakie sie
      chce. Pewnie, ze specjalisci moga odkryc w pewnym momencie falsz (jak bylo z
      NBC) ale jesli juz podjeto akce na ich podstawie to nie ma to znaczenia
      praktycznego oprocz zalow i przepraszan. Wazne wiec jest co USA chce z tym
      zrobic.
      Wspolpraca Amerykanow z roznego typu antyteokratycznymi ruchami w Iranie jest
      tajemnica poliszynela. Ze stron iranskiej opozycji wylania sie obraz kraju w
      ktorym 70% ludnosci chce obalic islamski rzad.
      Nie sadze jednak, ze po doswiadczeniach w Iraku USA ma ochote na kolejna
      probe 'demokratyzacji' islamskiego spoleczenstwa. Niech sami sie demokratyzuja
      w Iranie przy naszym poparciu werbalnym - tak czytam slowa Bush'a i Rice.
      • dragger Nikt nie mowi o demokratyzacji Iranu poki co! 27.01.05, 22:28
        Co najwyzej o chirurgicznym uderzeniu (cruise'y czy inne F-117) na kompleksy badawcze podejrzewane o prace nad A-bomba. Czysto i za marnych pare milionow zielonych mozna cofnac iranski program nuklearny o 10 lat - a do tego czasu moze wreszcie ichniejsza opozycja wezmie sie za dupy mullow
    • Gość: józek Re: Dokumenty znalezione w Iraku: al Kaida razem IP: *.com.pl / *.com.pl 27.01.05, 20:36
      Jasne - trzeba zacząć nową wojenkę i jak zwykle Al Kaida jest pod ręką.
      Gratulacje dla rzetelnych inaczej redaktorów z Gazety.
      • dragger Od dziennikarzy sie op***l 27.01.05, 22:30
        Rzad USAAA cos oglosil - dziennikarze GW nas o tym poinformowali. Taka ich praca - nie im oceniac czy rzad US kreci czy nie. Dziennikarz ma informowac powstrzymujac sie od ocen JAKICHKOLWIE - miejsce na oceny sa w artykulach publicystycznych. Wiec odwal sie czlowieku od nich - wg ciebie mieliby nic o tym nie wspomniec? Stuknij sie w leb
        • Gość: józek Re: Od dziennikarzy sie op***l IP: *.star.net.pl / *.star.net.pl 27.01.05, 23:39
          rada dla ciebie - przeczytaj parę książek, trochę innych gazet a nie wybiórczą
          i dopiero wtedy coś mądrego napisz OK?
          • dragger Re: Od dziennikarzy sie op***l 27.01.05, 23:47
            Czytam i to starajac sie czytac z roznych zrodel. Zeby utrzymac obiektywny obraz swiata i rozumienie jezykow obcych (tak przyjaciol - angielski, jak i wrogow ;-))
            + wprost
            + polityka
            + newsweek(orginalny)
            + times
            + New York Times
            + Le Monde
            no i wiadomosci z bbc, cnn. Tylko mi nie pisz ze jednostronne, bo wiele antywojennych postaw w dyskusjach na bbc widzialem

Wiec jaki jest Twoj argument PRZECIWKO podaniu przez GW tej wiadomosci ??
    • Gość: toja [...] IP: 80.51.254.* 27.01.05, 20:49
    • Gość: def He he... I znowu ignorant Węglarczyk IP: 207.44.180.* 27.01.05, 20:51
      Żeby tylko ignorant. On już jest sławny ze swojej gebelsowskiej propagandy, którą suży Israelowi i USA.

Żeby wypisywac i wierzyć w takie nonsensy, to trzeba być skrajnym idiotą.
      Iran rzekomo współpracuje z al Kaidą i robi dokumenty na ten temat. Co wiecej, on je wysyła do Iraku, a nawet do Faludży, żeby USmany mogły to znaleźć.
      Te kabaretowo żałosne akcje amerykańskiego wywiadu są tak przejrzyste (i schematycznie powtarzane), że wiara w nie jest dowodem na pożyteczny idiotyzm (w tym przypadku świadomy).
      • Gość: Rysiu Re: He he... I znowu ignorant Węglarczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 20:55
        Ale co? Widziałeś ten dokument? Myslisz ze go sobie wymyslili bo wierza ze ich
        nikt nie sprawdzi? Tacy cwani? Stary nie badz naiwny.
        • Gość: def Re: He he... I znowu ignorant Węglarczyk IP: 207.44.180.* 27.01.05, 20:58

> Ale co? Widziałeś ten dokument? Myslisz ze go sobie wymyslili bo wierza ze ich
          > nikt nie sprawdzi? Tacy cwani? Stary nie badz naiwny.

Naiwny...? Ha ha ha...
          Czlowieku. Oni kłamali tak bezczelnie w sprawie Iraku, że to jest dla nich małe piwo.
          Ty nie jestes naiwny. Ty jestes kłamcą syjonaziolskim.

• Gość: Rysiu Re: He he... I znowu ignorant Węglarczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 21:05
            Ale w czym kłamali? Ze Irak ma bron maswoego razenia? A czym zagazował Kurdów i
            Iranczyków? Słyszał o tym? A co do epitetów to strugaj sie...
            • Gość: pablo Re: He he... I znowu ignorant Węglarczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 21:15
              To gdzie ta BMR jest????????
              Kurdowie byli zagazowani przez AMERYKAŃSKĄ BMR którą dostał Saddam.
              Motyw BMR polegał na tym, czy po 1991 r. Irak posiada BMR i to było głównym
              powodem ataku.

Pzdr pablo
              • Gość: Rysiu Re: He he... I znowu ignorant Węglarczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 21:19
                Powodem było to że nie repektował rezolucji ONZ. A to że nie znalezli to
                oznacza 2 rzeczy.
                1.Sa w stanie przyznać się d porazki w poszukiwaniach ( czy niekontrolana przez
                media władza byałaby do tego zdolna)
                2.To nie znaczy że ich nie miał.
                • Gość: pablo Re: He he... I znowu ignorant Węglarczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 21:23
                  Jak to nie respektował przecioeż były wpuszczane instpekcje, tylko nie
                  wszędzie. Saddam chciał spawiać pozory że może mieć, by póżniej nie zostać
                  napadniętym prze sąsiadów.
                  Jak ją miał to gdzie jest????????? USA i innni mieli dość wystarczającą czasu
                  by jej poszukać.

Pzdr pablo
                  • Gość: . Re: He he... I znowu ignorant Węglarczyk IP: 207.44.180.* 27.01.05, 21:26

No ale czy on to zrozumie?
                    On uważa, że jak sie USA przyznało, że BMR nie było w Iraku to swiadczy dobrze o nich, bo mogli sie nie przyznać. :)))
                  • Gość: Rysiu Re: He he... I znowu ignorant Węglarczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 21:32
                    Pracował nad bronią atomowa, płacił Palestynskim zamachowcom w Izraelu no i
                    mordowala tysiace Irakczyków. W kazdym razie jeden niebezpeczny rezim mniej.
                  • Gość: Rysiu Re: He he... I znowu ignorant Węglarczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 21:36
                    A poza tym istota insekcji było to że maja miec dostep wszedzie. Czyli
                    utrudniał prace inspektorom. I bez zagrozenia aakiem jawnie sobie igrał z ONZ.
                    w kazdym razie to lepiej czy gorzej ze go nie ma u steru? To jest istotne.
                    • Gość: pablo Re: He he... I znowu ignorant Węglarczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 21:58
                      Zgoda lepiej jak nie ma tylko poco były te kłamstwa????????
                      Pozatym można by było trochę poczekać i facet sam by kojfną.

Pzdr pablo
                      • Gość: Rysiu Re: He he... I znowu ignorant Węglarczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 22:03
                        Wiesz jak juz pisałem uwazam ze gdyby w polityce było wiecej prawdziwych mezów
                        stanu a nie sezonowych marketngowców to żyliysmy w bezpieczniejszym swiecie.
                        Ameryka po 11.09 postanowiła zrobic troche porzadku to mnie to cieszy. Niestety
                        wczesniejsza poltyka przeinteligentnego Clintona tylko nakręciła róznych
                        zbrodniazy w poczuciu bezkarności. Sadam, Osama, Miloszewicz to przykłady.
                      • dragger znowu pieprzysz glupoty czlowieku... 27.01.05, 22:36
                        Wiec po kolei, zebys nawet Ty mial szanse zrozumiec:
                        1. ONZ NAKAZALO Irakowi dolozyc WSZELKICH staran do tego zeby inspektorzy mogli sprawdzic WSZYSTKO co chcieli
                        2. Irak utrudnial prace inspektorow
                        3. Wystapienie Powela w ONZ mialo ukazac, ze sa WIARYGODNE przeslanki na to ze Irak MOZE MIEC BMR.

z powiazania w logiczna calosc krokow 1,2 i 3 wynikalo uzasadnienie interwencji - skoro saddam MOZE miec bron i NIE STOSUJE sie do rezolucji 1411 to BEC GO W BERET. Do tego jest jeszcze kolekcja rezolucji z kilkunastu lat nawolujaca go do respektowania chocby tak nieistotnych rzeczy jak PRAWA CZLOWIEKA. Dlatego Bogu dzieki ze dostal do US-Army lomot.

> Pozatym można by było trochę poczekać i facet sam by kojfną.
                        Tak - a wladze by odziedziczyl ten czlowiek-aniol Udaj. Puknij sie w czolko i PRZESTAN BYC TAK NAIWNYM... Zycie na arenie miedzynarodowej NIE PODLEGA logice z piaskownicy
                        • Gość: . Ty wiesz cokolwiek, ignorancie? IP: 207.44.180.* 27.01.05, 22:49
                          No i co ty kretynie piszesz?
                          Irak robił co mógł, żeby uniknąć wojny. I wpuscil inspektorów, a nawet chciał wpuscic w koncu agentów CIA.
                          Ty wiesz cokolwiek, ignorancie?

Rezolucja ONZ nakazała mu wyjawić BMR, albo "face serious consequences", ignorancie.
                          Irak tej broni nie miał, wiec nie mógł jej wyjawić. Ale wpuscił inspektorów.
                          A najazd na Irak był nielegalny.

Ilu tu idiotów jest jeszcze?
                          • Gość: Rysiu Re: Ty wiesz cokolwiek, ignorancie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 22:53
                            Jak brakuje argumentów zazynaja sie obelgi. Moze czas aby sposzedł spać
                            • Gość: . Re: Ty wiesz cokolwiek, ignorancie? IP: 207.44.180.* 27.01.05, 22:56
                              Noe nie...
                              Ten palant jest po prostu głupi i bezczelny.
                              Jeszcze powie, że mnie brakuje argumentów. :)

Jeszcze raz odcyfruj:
                              Bardzo łatwo tu znaleźć argumenty.. no ale nie dla ciebie, bo ty jestes niedorozwojem.

Irak robił co mógł, żeby uniknąć wojny. I wpuscil inspektorów, a nawet chciał wpuscic w koncu agentów CIA.

Rezolucja ONZ nakazała mu wyjawić BMR, albo "face serious consequences", ignorancie.
                              Irak tej broni nie miał, wiec nie mógł jej wyjawić. Ale wpuscił inspektorów.
                              A najazd na Irak był nielegalny.
                              • Gość: Rysiu Re: Ty wiesz cokolwiek, ignorancie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 23:01
                                Jest w tym swiecie wiele panstw zbrodniczych. Korea
                                Północna, Chiny, Kuba, Syria a takze z pewnoscia Iran. To sa państwa grazace
                                nam wszyskim bo w ich interesie jest destabilzacja i osłabienie Zachodu.
                                Niestety my nie mamy dość siły aby wyeliminować te zbrodnicze rezimy, ale nie
                                jest to powod do dumy.

Podobnie jak zachód nie miał dośc siły by zastopowac Hitlera w 1939. Wolał
                                przeczekać. Niestety przeczekiwanie czasami nie daje rezultatu czego
                                doświadczyła Polska bardzo mocno, gdy samotnie broniła się przed atakiem panstw
                                zbojeckch, a następnie zostala poddana ich zbrodniczym rządom.

W każdym razie irytuja mnie ci wszyscy domorosli bezmyslni pacyfisci, którzy
                                widza zło jedynie w USA a sa kompletnie slepi na nature zbrodniczych krajów ww
                              • Gość: Rysiu Re: Ty wiesz cokolwiek, ignorancie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 23:05
                                Widze ze nie masz argumentów. Tylko Oblegi. Może proste pytanie abyś sie nie
                                zakecił. Czy lepiej aby rzadził dalej Sadam?
                                • Gość: . To nie ma znaczenia, talmudyczny idioto IP: 207.44.180.* 27.01.05, 23:14
                                  Cel nie uswieca śwrodków, chyba że w Talmudzie.

Tu chodzi o prawo miedzynarodowe i jego łamanie przez USA.
                                  I o bezczelne kłamstwa USA na arenie miedzynarodowej.

• Gość: Rysiu Re: To nie ma znaczenia, talmudyczny idioto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 23:27
                                    Słuchaj w czsie całej naszej rozmowy przysłałes jeden od czapy fragment
                                    wyznania jakigos analityka, a reszta to stek obelg. Rozumiem ze tak zostałes
                                    wychowany. Dla mnie to fundamentalne pytanie czy swiat jest bezpieczniejszy bez
                                    Sadama? Sadam przez wiele lat szydził sobie z meidzynarodowych inspektorów, z
                                    praw człowieka za masy takich rzeczy które odróznaja normalengo przywodce od
                                    zbrodniarza. Spotakała go za to kara. I ja sie z tego ciesze. I mam w nosie
                                    \Twoje obelgi. Złamał rezoucje ONZ. ONZ nie byla zdolna tego wygzekwować. Na
                                    szzescie wyegzekwowały to USA.
                                  • Gość: Rysiu Re: To nie ma znaczenia, talmudyczny idioto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 23:37
                                    Prawo nie zostalo złamane. Irak utrudniał prace inspektorom.
                              • Gość: Rysiu Re: Ty wiesz cokolwiek, ignorancie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 23:40
                                Sadam przez wiele lat szydził sobie z meidzynarodowych inspektorów, z
                                praw człowieka z masy takich rzeczy które odróżnaja normalngo przywodce od
                                Twoje obelgi. Złamał rezoucje ONZ. ONZ nie byla zdolna tego wygzekwować. Na
                          • dragger NIE PRAWDA 27.01.05, 22:55
                            Wpuscil inspektorow - to prawda. Ale sami inspektorzy przyznawali ze pomoc iracka idzie BARDZO OPORNIE - vide chocby nie zgadzanie sie przez Irak na przesluchiwanie naukowcow po ich wczesniejszym przewiezieniu (z rodzinami) poza Irak.

Tak wiec NIE WYPELNIAL rezolucji, ktora nakazywala mu robic bezzwlocznie WSZYSTKO czeog zazadali inspektorzy. Nie robil - wiec DUP :] - 'fejsnol douz sirjus konsekłences' :]
                            • Gość: . Ale kłamca IP: 207.44.180.* 27.01.05, 23:00
                              > Wpuscil inspektorow - to prawda. Ale sami inspektorzy przyznawali ze pomoc irac
                              > ka idzie BARDZO OPORNIE - vide chocby nie zgadzanie sie przez Irak na przesluch
                              > iwanie naukowcow po ich wczesniejszym przewiezieniu (z rodzinami) poza Irak.

Inspektorów z Iraku wyrzuciła dopiero agresja USA. A Irak nawet zaczął likwidować legalne rakiety, które nie spodobały sie inspektorom.

A rezolucja ONZ nie mówiła o zmuszeniu Iraku do wywiezienia jego naukowców, kretynie. Ty masz majaki?
                              Nie mówię już o tym, że ci naukowcy wcale nie chcieli nigdzie wyjezdzać, a po inwazji USA zostali zabici w dziwnych okolicznosciach (pradowpodobnie przez amerykanskie i izraelskie szwadrony smierci.
                              • Gość: Rysiu Re: Ale kłamca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 23:04
                                Niestety zrobił to za poźno. Poza tym pamietasz co sie działo wczesniej? Kiedy
                                przez lata robił sobie kompletne jaja z inspektorów? Czy to był wiarygodny
                                czlowiek? Czy lepiej aby rzadził dalej Sadam?
                                • Gość: . Re: Ale kłamca IP: 207.44.180.* 27.01.05, 23:21
                                  > Niestety zrobił to za poźno. Poza tym pamietasz co sie działo wczesniej? Kiedy
                                  > przez lata robił sobie kompletne jaja z inspektorów?

Nie zapóźno, ignorancie. Zrobił to na długo przed agresją USA.
                                  Wystraczyło.

A Irak nie chciał sie zgodzić na szpiegowanie USA na swoim terenie, pod pretestem przeprowadzania inspekcji.
                                  • Gość: Rysiu Re: Ale kłamca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 23:30
                                    praw człowieka z masy takich rzeczy które odrózniaja normalngo przywodce od
                                    zbrodniarza. Spotkała go za to kara. I ja sie z tego ciesze. I mam w nosie
                              • dragger Re: Ale glupek :] 27.01.05, 23:05
                                > A rezolucja ONZ nie mówiła o zmuszeniu Iraku do wywiezienia
                                > jego naukowców, kre tynie. Ty masz majaki?

Po pierwsze - kretynie, to do swojego ojca, widac skads sie te geny musialy wziasc.

Po drugie: rezolucja mowila ze ma robic WSZYSTKO co inspektorzy uznaja za konieczne do pewnej weryfikacji twierdzen Saddama o usunieciu BMR

> Inspektorów z Iraku wyrzuciła dopiero agresja USA. A Irak nawet
                                > zaczął likwidować legalne rakiety, które nie spodobały sie inspektorom.

Po trzecie: nie chodzilo o to ze sie nie podobaly inspektorom tylko o to, ze byly niezgodne z warunkami kapitulacji po ataku na kuwejt i rezolucja ONZ z tamtego czasu. I juz samo to ze je saddam wbrew ONZ mial pokazywalo jak sie do rezolucji odnosil. No i miarka zabawy w kotka i myszke sie przebrala.

> Nie mówię już o tym, że ci naukowcy wcale nie chcieli nigdzie wyjezdzać,
                                > a po inwazji USA zostali zabici w dziwnych okolicznosciach (pradowpodobnie
                                > przez amerykanskie i izraelskie szwadrony smierci.

a to skad zes dziecino wytrzasnela?

• Gość: . No chyba już wystraczy na idiotę J.K. IP: 207.44.180.* 27.01.05, 23:12
                                  > Po drugie: rezolucja mowila ze ma robic WSZYSTKO co inspektorzy uznaja za konie
                                  > czne do pewnej weryfikacji twierdzen Saddama o usunieciu BMR

Gdzie masz takie zdanie? Znowu majaki?
                                  A sami naukowcy nie chcieli nigdzie wyjeżdzac.

> Po trzecie: nie chodzilo o to ze sie nie podobaly inspektorom tylko o to, ze by
                                  > ly niezgodne z warunkami kapitulacji po ataku na kuwejt i rezolucja ONZ z tamte
                                  > go czasu. I juz samo to ze je saddam wbrew ONZ mial pokazywalo jak sie do rezol
                                  > ucji odnosil. No i miarka zabawy w kotka i myszke sie przebrala.

Ależ ja kretynie piszę własnie, że im sie nie spodobały,m bo źle obliczyli ich zasieg. O kilkadziesiat kilometrów, ignorancie. Irak nie musiał, ale zaczął je mimo wszytko niszczyć, ignorancie.

No ale na ciebie szkodza czasu. Ty jestes tym kretynem J.K., którego juz tyle razy skompromitowałem.
                                  • dragger Re: No chyba już wystraczy na idiotę J.K. 27.01.05, 23:19
                                    archives.cnn.com/2002/US/11/08/resolution.text/
                                    tutaj, oraz w rezolucjach do ktorych ta sie odnosci. Wszedzie powtarza sie: PELNA I BEZWARUNKOWA KOOPERACJA Z United Nations Special Commission (UNSCOM) oraz International Atomic Energy Agency (IAEA).

A ze naukowcy nie "chcieli" wyjezdzac? Wiadomo, ze skoro nie bylo mozliwosci wyjazdu to sie publicznie nie mogli przyznac ze chca pojechac, bo ich rodziny nagle w niewyjasnionych okolicznosciach by zginely, a saddam tylko wzruszylby ramionami. Trzeba umiec dopatrywac sie drugiego dna za frontem informacji ktore do nas docieraja, posilkujac sie swoim intelektem, ktorego przyrostu zycze

> Ależ ja kretynie piszę własnie, że im sie nie spodobały,m bo źle
                                    > obliczyli ich zasieg. O kilkadziesiat kilometrów, ignorancie. Irak nie
                                    > musiał, ale zaczął je mimo wszytko niszczyć, ignorancie.

Kto zle policzyl? Irak, i niechcacy postepowal wbrew rezolucjom? Czy inspektorzy? I SKAD masz informacje na temat jakosci obliczen??
                                    • Gość: . Re: No chyba już wystraczy na idiotę J.K. IP: 216.127.82.* 27.01.05, 23:34
                                      Ale ty jestes głupi...
                                      Dopatruj sie drugiego dna, ale nie wyimaginowanego, ale prawdziwego. Ty jednak Jestes tak głupi, że nie widzisz pierwszego.

Widzisz to rdugie dno, ignorancie?

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=6764809&a=6764809

> Kto zle policzyl? Irak, i niechcacy postepowal wbrew rezolucjom? Czy inspektorz
                                      > y? I SKAD masz informacje na temat jakosci obliczen??

Stąd, że te praę kilometrów nie ma żadnego znaczenia. Czyli inspektorzy byli bardzo niechetni Irakowi, a Irak mimo wszystko sie zgodził na niszczenie rakiet.
                                      • dragger ech, zalosne to panie bezimienny... 27.01.05, 23:41
                                        > Ale ty jestes głupi...
                                        > Dopatruj sie drugiego dna, ale nie wyimaginowanego, ale prawdziwego. Ty jednak
                                        > Jestes tak głupi, że nie widzisz pierwszego.

wybacz, ale uginam sie pod ciezarem argumentow z tej czesci twojej wypowiedzi a tej spod linku u ruskich nie jestem w stanie przeczytac (DNS Error - co samo w sobie wskazuje jak "powazne" to zrodlo informacji).

> Stąd, że te praę kilometrów nie ma żadnego znaczenia. Czyli inspektorzy
                                        > byli bardzo niechetni Irakowi, a Irak mimo wszystko sie zgodził na
                                        > niszczenie rakiet.

glupoty. Jezeli rezolucja mowila, ze irakowi wolno robic rakiety o zasiegu 100 km, to jezeli zrobil takie ktore lataja na 105 to postapil WBREW rezolucjom. A postepowanie wbrew jednej nakazuje poddac w watpliwosc deklaracje o postepowaniu w zgodzie z pozostalymi. No i sirjus konsekłences :D
                                  • Gość: Rysiu Re: No chyba już wystraczy na idiotę J.K. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 23:19
                                    Tylko obelgi. Proste pytanie.
                                    Czy lepiej aby rzadził dalej Sadam?
                                    • Gość: . nie tracę już czasu na ciebie IP: 207.44.180.* 27.01.05, 23:23
                                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=19948647&a=19959429
                                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=19948647&a=19959648
                                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=19948647&a=19958713
                                      • dragger Re: nie tracę już czasu na ciebie 27.01.05, 23:28
                                        czyzby na forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=19948647&wv.x=2&a=19959625 juz sie zaden sensowny argument nie znalazl? :]
                                      • Gość: Rysiu Re: nie tracę już czasu na ciebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 23:29
                                        praw człowieka z masy takich rzeczy które odróżnaja normalngo przywodce od
                                  • dragger Nie znam zadnego J.K 27.01.05, 23:21
                                    Jezeli (podkreslam - JEZELI) rzeczywiscie gdzies go skompromitowales to nie najlepiej by swiadczylo o jego poziomie - tak wiec nie sadze zeby swoimi bredniami wymieszanymi z epitetami udalo ci sie kogokolwiek zniszczyc.

A ja od zawsze wystepuje na tym forum pod wlasnym nickiem, do tego po logowaniu, zeby nie bylo co do tego watpliwosci. W przeciwienstwie dziecko do ciebie
            • Gość: def [...] IP: 207.44.180.* 27.01.05, 21:21
              • Gość: Rysiu Re: He he... I znowu ignorant Węglarczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 21:26
                Tak??? A skad Ty to wiesz? Przekaz z kosmosu?
                • Gość: def [...] IP: 207.44.180.* 27.01.05, 21:31
                  • Gość: Rysiu Re: He he... I znowu ignorant Węglarczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 21:43
                    Co do epitetów to jeszcz raz powtorze, może wyrazniej. Pie..sie. Co do
                    artykułu to on dotyczy użycia gazu przeciw Kurdom. Strona z ktorej pochodzi ten
                    artykuł na pewno nie jes strona New York Timesa
                    • Gość: . Re: He he... I znowu ignorant Węglarczyk IP: 207.44.180.* 27.01.05, 22:15
                      > artykułu to on dotyczy użycia gazu przeciw Kurdom. Strona z ktorej pochodzi ten
                      >
                      > artykuł na pewno nie jes strona New York Timesa

Ale artykuł jest. To przedruk
                      Poszukaj w archiwum tej gazety.
                      • Gość: Rysiu Re: He he... I znowu ignorant Węglarczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 22:19
                        Ok znalazłem ale ustalenia sa takie. Jeden facet napisał że w 1988 za masowe
                        mordy na Kurdach moga ( podkreslam moga)opowiadać iranskie wojska. Wyniki
                        śledztw
                        1.ONZ
                        2.Human Rights Watch
                        dowodza ze były to działania Sadama.
                        tAK WIEC PRZYPUSZCZENIE JEDNEGO PANA przeciw wynikowi dwoch niezaleznych sledzw.
                        Ale do tego trzeba umiec czytac i mysleć a nie kopiować zapodane linki
                        • Gość: . Ty w ogóle rozumiesz proste sprawy? IP: 207.44.180.* 27.01.05, 22:26
                          Idioto.
                          Nie jeden facet, ale wysoko postawiona w CIA osoba.
                          A dowodów HRW nie przedstawia. Przedstawia je ta własnie osoba w NYT.

Ale Halabja, głupku , nie ma tu znaczenia.
                          Tutaj chodzi o agresje na Irak z powodu rzekomego BMR.
                          Ty w ogóle rozumiesz proste sprawy?
                          • Gość: Rysiu Re: Ty w ogóle rozumiesz proste sprawy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 22:40
                            A Ty czytał oswiadczenia wysłane jak sprosowania do New York Time'a? I bez
                            obelzywych okreslen dobrze, ze ustalenia ONZ oraz HUMAN RIGHT WATCH sa inne ?
                            Takie mianowiecie że to użył zakazanego TRUJAcEGO GAZU do wymordowania Kurdów!!!
                  • Gość: Rysiu Re: He he... I znowu ignorant Węglarczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 21:56
                    A poza tym wyniku oficjalnego sledztwo prowadzone przez ONZ sa takie ze
                    odpowiada za to Saddam. O czy tez mozesz wyczytać w New York Timesie. Gazety
                    skadinad znanej z lewicowych przekonań
                  • Gość: Rysiu Re: He he... I znowu ignorant Węglarczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 22:14
                    A to jest oswaidczenie Human Rights Watch również z New York Timesa.
                    Morał jest taki że jednak przekaz z kosmosu

Re ''A War Crime or an Act of War?'' (Op-Ed, Jan. 31):

Stephen C. Pelletiere writes that Iran, not Iraq, might have been responsible
                    for the 1988 gassing of Kurdish civilians in Halabja.

Human Rights Watch researchers interviewed survivors from Halabja and reviewed
                    18 tons of Iraqi state documents to establish beyond doubt that the attack was
                    carried out by Iraq.

Iraqi forces used mustard and nerve gases, as well as mass executions, to kill
                    some 100,000 Kurds in the genocidal 1988 Anfal campaign. The commander, Gen.
                    Ali Hassan al-Majid, said of the Kurds, in a taped speech obtained by Human
                    Rights Watch: ''I will kill them all with chemical weapons! Who is going to say
                    anything? The international community?''

The evidence is incontrovertible: Iraq is responsible for the crime of
                    genocide, committed against its own Kurdish population. The gassing at Halabja
                    was part of that crime.

KENNETH ROTH
                    Executive Director
                    Human Rights Watch
                    New York, Feb. 3, 2003

• Gość: . Chociaż Halabja nie ma najmniejszego znaczenia IP: 207.44.180.* 27.01.05, 22:23
                      > The evidence is incontrovertible: Iraq is responsible for the crime of
                      > genocide, committed against its own Kurdish population.

No i gdzie jest ten dowód?
                      Tu go nie napisali.

Mam ci przetłumaczyc? Chociaż Halabja nie ma najmniejszego znaczenia w tej wojnie, to ci jeszcze napiszę za wysokim urzędnikiem CIA:

This much about the gassing at Halabja we undoubtedly know: it came about in the course of a battle between Iraqis and Iranians.
                      Iraq used chemical weapons to try to kill Iranians who had seized the town, which is in northern Iraq not far from the Iranian border. The Kurdish civilians who died had the misfortune to be caught up in that exchange. But they were not Iraq's main target.

And the story gets murkier: immediately after the battle the United States Defense Intelligence Agency investigated and produced aclassified report, which it circulated within the intelligence community on a need-to-know basis. That study asserted that it was Iranian gas that killed the Kurds, not Iraqi gas.

The agency did find that each side used gas against the other in the battle around Halabja. The condition of the dead Kurds' bodies, however, indicated they had been killed with a blood agent - that is, a cyanide-based gas - which Iran was known to use.
                      The Iraqis, who are thought to have used mustard gas in the battle, are not known to have possessed blood agents at the time.

• Gość: Rysiu Re: Chociaż Halabja nie ma najmniejszego znaczeni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 22:31
                        Powolutku. Zacytowałaś coś co dotyczyło masowych mordów na Kurdach ( miałeś do
                        tego HUman Right Watch oraz przez dziennikarza przypominaacego ze ustalenia ONZ
                        sa inne. To ważne bo ja powa,żnie podszedłem sdo Twoich argumentów. I co do
                        Halabi dalej uważam że zrobił to SADAM używając ZAKAZANYCH GAZÓW TRUJACYCH.
                        • Gość: . już rozumiem poziom twojego debilizmu IP: 207.44.180.* 27.01.05, 22:39
                          >Halabi dalej uważam że zrobił to SADAM używając ZAKAZANYCH GAZÓW TRUJACYCH

Nie jest to prawda. Ale jeżeliby nawet, to nie ma to znaczenia.

Ale już rozumiem poziom twojego debilizmu. Tobie sie wydaje, że chodzi o dowód, że Irak miał broń chemiczną w przeszłosci. :)))
                          Ależ oczywiscie,że mial ja w latach 80.
                          Tutaj chodzi jednak o agresje na Irak w 2003 r. z powodu rzekomego BMR, ktorgo Irak nie posiadał (zniszczył ja na początku lat 90.).
                          Jestes ignorantem, skoro jeszcze nie słyszałeś, że takie jest stanowisko Kaya

Jeżeli ci takie rzeczy trzeba tłumaczyć, to jesteś po prostu zwykłym idiotą, na któregop szkoda tracic czasu.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=10356764&a=10356764

WASHINGTON (Reuters) - David Kay stepped down as leader of the U.S. hunt for banned weapons in Iraq (news - web sites) on Friday,
                          and fired a parting shot at the Bush administration, while pressure mounted on Washington to hold early direct elections in Iraq.

In a direct challenge to the Bush administration, which says its invasion of Iraq was justified by the presence of illicit arms,
                          Kay told Reuters in a telephone interview he had concluded there were no Iraqi stockpiles to be found.

"I don't think they existed," Kay said. "What everyone was talking about is stockpiles produced after the end of the last (1991)
                          Gulf War (news - web sites), and I don't think there was a large-scale production program in the nineties," he said.
                          • Gość: Rysiu Re: już rozumiem poziom twojego debilizmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 22:45
                            To Ty zaczałęs kwestionowac wymordowanie Kurdów przez Sadama cytujac tego
                            analityka. Chcce Ci pokazac ze nic nie zwalnia od myslenia. Facet cos napisał.
                            Zostało to skontrowane bardzo powaznie. Sa wyniki dwoch niezaleznych sledztw
                            które utrzymuja że za te mordy odpowiada Sadam. I rzucanie obelg, nazywanie
                            mnie jak sobie chcesz noc tu nie zmieni. Zadam Ci jedno pytanie to lepiej czy
                            gorzej ze Sadam juz nie rzadzi Irakiem?
                            • Gość: . nie tracę już czasu na ciebie IP: 207.44.180.* 27.01.05, 23:19
                              > To Ty zaczałęs kwestionowac wymordowanie Kurdów przez Sadama cytujac tego
                              > analityka. Chcce Ci pokazac ze nic nie zwalnia od myslenia. Facet cos napisał.
                              > Zostało to skontrowane bardzo powaznie. Sa wyniki dwoch niezaleznych sledztw
                              > które utrzymuja że za te mordy odpowiada Sadam.

Co? Ty jednak nie jestes zdolny do myslenia. Nie masz zielonego pojęcia o logice i procesie dowodowym.
                              Co ty podałeś? Podałes jakis dowód?
                              Jakie ma możliwosci stwierdzenia tego ONZ albo HRW?

Ja ci podałem dowód:
                              And the story gets murkier: immediately after the battle the United States Defense Intelligence Agency investigated and produced aclassified report, which it circulated within the intelligence community on a need-to-know basis. That study asserted that it was Iranian gas that killed the Kurds, not Iraqi gas.

The agency did find that each side used gas against the other in the battle around Halabja. The condition of the dead Kurds' bodies, however, indicated they had been killed with a blood agent - that is, a cyanide-based gas - which Iran was known to use.
                              The Iraqis, who are thought to have used mustard gas in the battle, are not known to have possessed blood agents at the time.

No ale ty nie umiesz czytać ani rozumować.
                              Dlatego nie tracę już czasu na ciebie.
                              • Gość: Rysiu Re: nie tracę już czasu na ciebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 23:22
                                1. Cytujesz ciagletego analityka.
                                2. Ja cytowałem tobie oswiadczenie HUman Rights Watch
                                • Gość: . Re: nie tracę już czasu na ciebie IP: 207.44.180.* 27.01.05, 23:28
                                  Czyli jacytuję kogos mówiącego o dowodach i mającego wiedzę, bo jest z CIA.
                                  A ty cytujesz oswiadczenie organizacji, która nie może miec zielonego pojęcia o tym.
                                  • Gość: Rysiu Re: nie tracę już czasu na ciebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 23:33
                                    Majacego przypuszczenia. A co do oswaidczenia HRW to widze ze nieczytałęs.
                                    Kolega tylk po krótkim kursie WKB
                                    • Gość: . Ty kretynem jestes. IP: 216.127.82.* 27.01.05, 23:39
                                      Ty po prostyu jestes na takim poziomie intelektualnym , że nie umiesz rozumować nawet na niewysokim poziomie.

Ja ci napisałem:

Czyli ja cytuję kogos mówiącego o dowodach i mającego wiedzę, bo jest z CIA.
                                      A ty cytujesz oswiadczenie organizacji, która nie może miec zielonego pojęcia o tym.

Czyli jakie jest tu meritum, niedojdo?
                                      Ano takie, że ja piszę od dowodachm, a ty o oswiadzeniach.
                                      Dowod ma znaczenie, a oswiadczenie jakiejs organizacji nie ma.
                                      I juz wystraczy, bo ty jestes wyjatkowo głupi. A z kretynem rozmawiać nie ma sensu.
                                      • Gość: Rysiu Re: Ty kretynem jestes. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 23:43
                                        Ku.. o jakch dowodach? piszesz o przypuszczeniach jakiegos goscia napisanych
                                        do gazety bedacych w sprzeczności z wynikami dwoch postepowan prowadzonych
                                        przez ONZ i HRW!!!
                                      • Gość: Rysiu Re: Ty kretynem jestes. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 23:48
                                        A oto cytat z goscia. Czyli ze przez przypadek moze

This much about the gassing at Halabja we undoubtedly know: it came about in
                                        the course of a battle between Iraqis and Iranians. Iraq used chemical weapons
                                        to try to kill Iranians who had seized the town, which is in northern Iraq not
                                        far from the Iranian border. The Kurdish civilians who died had the misfortune
                                        to be caught up in that exchange. But they were not Iraq's main target.

• Gość: Rysiu Re: Ty kretynem jestes. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 23:49
                                        I tak poza wszystkim, to smieszne jak dla Ciebie to wazne ze ten gosciu jest z
                                        CIA. Szacunek dla munduru?
                                  • Gość: Rysiu Re: nie tracę już czasu na ciebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 23:38
                                    Human Rights Watch researchers interviewed survivors from Halabja and reviewed
                                    18 tons of Iraqi state documents to establish beyond doubt that the attack was
                                    carried out by Iraq.
                                    Dla przypomnienia

Iraqi forces used mustard and nerve gases, as well as mass executions, to kill
                                    some 100,000 Kurds in the genocidal 1988 Anfal campaign. The commander, Gen.
                                    Ali Hassan al-Majid, said of the Kurds, in a taped speech obtained by Human
                                    Rights Watch: ''I will kill them all with chemical weapons! Who is going to say
                                    anything? The international community?''

• dragger no i co z tego ???? 27.01.05, 23:23
                                juz to raz napisalem, ale sie powtorze:

No to sami sobie odpowiedzieliscie na pytanie dlaczego i irak i iran kwalifikowaly sie do przeorganizowania przez US-Army. Jezeli dwoch debili (irak i iran) strzela sie gazem nad glowami dziesiatek tysiecy cywilow, to obaj kwalifikuja sie do odstrzalu. Saddam juz zgarnal swoje, pora na Iran.
                                • Gość: . Re: no i co z tego ???? IP: 207.44.180.* 27.01.05, 23:29
                                  > No to sami sobie odpowiedzieliscie na pytanie dlaczego i irak i iran kwalifikow
                                  > aly sie do przeorganizowania przez US-Army. Jezeli dwoch debili (irak i iran) s
                                  > trzela sie gazem nad glowami dziesiatek tysiecy cywilow, to obaj kwalifikuja si
                                  > e do odstrzalu. Saddam juz zgarnal swoje, pora na Iran.

Najpierw taki dupek opowiada o prawach, a jak dostaje po pysku za kłamanie, to zaczyna tłumaczyć agresje w taki sposób.
                                  Na tacy są ci idioci syjonaziole.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=19948647&a=19959429
                                  • dragger Re: no i co z tego ???? 27.01.05, 23:37
                                    wskazales linka i co pod nim jest?
                                    ---
                                    Cel nie uswieca śwrodków, chyba że w Talmudzie.
                                    Tu chodzi o prawo miedzynarodowe i jego łamanie przez USA.
                                    I o bezczelne kłamstwa USA na arenie miedzynarodowej.
                                    ---
                                    Wiec to ze cel uzycia gazu byl militarny (wojna z iranem) nie usprawiedliwia jego uzycia przez saddama. Tak wiec jest to KOLEJNY argument za daniem mu po dupie - w zadnym razie nie wycofuje NIC z tego co pisalem wczesniej!
                      • dragger Re: Chociaż Halabja nie ma najmniejszego znaczeni 27.01.05, 22:40
                        To znaczy ze jak celowal do Iranczykow gazem musztardowym majac w dupie to ze po drodze jest kilkadziesiat tysiecy cywilow to znaczy ze juz jest ok??????? To mu poslij medal na egzekucje :]
                        • Gość: . Re: Chociaż Halabja nie ma najmniejszego znaczeni IP: 207.44.180.* 27.01.05, 22:53

USA zabiło 100 tys, cywilów w Iraku.

Halabja to był wypadek w brudnej wojnie, której oczywiscie winny jest Saddam i USA.
                          Ale to nie jego gaz ich wytruł. Umiesz czytać?

"And the story gets murkier: immediately after the battle the United States Defense Intelligence Agency investigated and produced
                          aclassified report, which it circulated within the intelligence community on a need-to-know basis. That study asserted that it was"
                          Iranian gas that killed the Kurds, not Iraqi gas.

The agency did find that each side used gas against the other in the battle around Halabja. The condition of the dead Kurds'
                          bodies, however, indicated they had been killed with a blood agent - that is, a cyanide-based gas - which Iran was known to use.

• dragger No to sami sobie odpowiedzieliscie na pytanie 27.01.05, 22:59
                            dlaczego i irak i iran kwalifikowaly sie do przeorganizowania przez US-Army. Jezeli dwoch debili (irak i iran) strzela sie gazem nad glowami dziesiatek tysiecy cywilow, to obaj kwalifikuja sie do odstrzalu. Saddam juz zgarnal swoje, pora na Iran.
                            • Gość: . [...] IP: 207.44.180.* 27.01.05, 23:02
                              • Gość: Rysiu Re: a teraz to juz czysty bełkot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 23:07
                                Twoje jedyne argumenty to obelgi i jakies oderwane cytaty. Proste pytanie abyś
                                sie ne zgubił. Czy lepiej aby rzadził dalej Sadam?
                                • Gość: . po prostu głupi i bezczelny. IP: 207.44.180.* 27.01.05, 23:16
                                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=19948647&a=19958713
                                  • Gość: ABC Re: po prostu głupi i bezczelny. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 00:34
                                    Tak tak Kartagina musi zginać a Balcerowicz odejść
              • Gość: . KOŃCZĘ juz rozmowę z tymi dwoma idiotami IP: 216.127.82.* 27.01.05, 23:43
                Mianowicie dragger i Rysiu.
                Bo nie mam już czasu na tłumaczenie idiotom po parę razy prostych faktów, żeby potem zauważyć, że fakty po idiotach spływaja jak woda...
                Szkoda czasu.
                • dragger Idz spac dziecino - dawno po dobranocce... 27.01.05, 23:54
                  Gdzie twoje odpowiedzi na
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=19948647&wv.x=2&a=19960434 ?
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=19948647&wv.x=2&a=19960292 ?
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=19948647&wv.x=2&a=19959790 ?
                  i przede wszystkim
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=19948647&wv.x=2&a=19959625 ??

Idz spac dziecko, nie kompromituj sie wypowiedziami w ktorych wiecej epitetow niz tresci. O logice nie wspominajac :]
                  • Gość: UFO Re: RYSIO I DRAGGER IP: *.ztpnet.pl 28.01.05, 00:27
                    Ja tez uwazam was za idiotow
                    • dragger Re: UFO i inni 28.01.05, 00:29
                      To mozesz zalozyc, ze uczucie jest wzajemne :D Tylko ze my nie uciekamy sie do takich stwierdzen gdy argumenty nam sie koncza (inna sprawa, ze sie nie koncza, w przeciwienstwie do pacysyfstwa)
                      • Gość: mentos Re: UFO i inni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.05, 00:41
                        a co Tobie się dragger tak bardzo nie podoba w pacyfizmie?? zauważ że jakby
                        wszyscy ludzie byli pacyfistami to nie byłoby żadnych buszów i bin ladenów ani
                        takich tępych szczekaczy ślepo popierających jedną stronę... dyskutować nie mam
                        zamiaru i nie dlatego że nie mam argumentów tylko:
                        1.już nieraz wypowiadałem się na ten temat i ja wiem swoje i wy wiecie swoje i
                        tak zostanie
                        2.jest późno i idę nyny
                        3.jest takie przysłowie: "z głupim gadać to jak z wodą się bić"
                        dziś chciałem zauważyć tylko że pacyfizm nie jest niczym złym...chyba że
                        widzicie coż złego w tym że ktoś pragnie pokoju na świecie...cóż dziwni
                        jesteście
                        • dragger pacyfizm sam w sobie nie jest zly - jest GLUPI 28.01.05, 00:49
                          Bo pacyfizm to utopia - tak samo jak utopia byl komunizm. Tamten zakladal ze dla wspolnego dobra wszyscy beda ciezko pracowac na lepsze jutro - jak bylo kazdy wie. A pacyfizm mowi kochajmy sie wszyscy, tak bedzie lepiej. Tylko ze to mialoby prawo zadzialac gdyby CALY SWIAT NAGLE zaczal wyznawac ta ideologie, a nie to do czego jest OD ZAWSZE przyzwyczajony - walke.

Co by bylo gdyby izrael byl pacyfistyczny? Zajechaliby go sasiedzi zamiast dostac wp***l podczas wojny 6cio dniowej... To jest tak, jakbys mowil "po co nam policja, badzmy po prostu uczciwi" - to byloby dobre, jakby WSZYSCY na raz tak zaczeli postepowac, a tak NIGDY nie bedzie. To samo z pacyfizmem. Wojna jest zla i nalezy jej unikac. Ale nie za wszelka cene - sa sytuacje w ktorych swiat cywilizowany powinien pokazac miecz, a nie tylko miekka dupe. Tak bylo z hitlerem w 38, tak bylo z zapedami komunistycznej korei pln w latach 60tych, tak bylo z saddamem, tak powinni zrobic z iranem, kimem, lokalnymi watazkami-mordercami w afryce.

Bo tak naprawde jest tylko jeden sposob na zapewnienie stabilnosci i pokoju - kapitalizm plus demokracja. Wlasnie dzieki temu europa dzisiaj jest praktycznie bezpieczna - kapitalizm tak powiazal wszystkie kraje tutaj, ze agresja wyrzadzilaby wielkie straty wszystkim, tak agresorowi jak i zaatakowanemu. A na to nie pozwoli swojej wladzy z kolei demokratyczne spoleczenstwo. Kolo sie zamyka - mamy spokoj. I to jest wartosc uniwersjalna w ktora wierza amerykanie. I ktora probuja zaszczepic na swiecie. Myslisz ze japonczycy maja im za zle, ze przez chyba z 10 lat okupacji przemienili ich z kraju zacofanego w demokracje kapitalistyczna?
                        • Gość: Rysiu Re: UFO i inni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 00:53
                          Słuchaj tu chodzi o argumenty. Jak poczytasz sobie z czego one sie skaladaja po
                          stronie moich adwersarzy to stwierdzi ze to głownie obelgi. No trudno z tym
                          dyskutoać. Mowisz o życzeniu żeby wszyscy kochli pokój. Hmm szczególnie dzis w
                          rocznice wyzwolenia Auschwitz tzeba zuważyć że ludzie bywaja potworami. Nie ma
                          czegoś takiego jak oswieceniowa wrodzona dobroć ludzkiej natury. Swiat musi być
                          odporny na takich potworów którzy sa gotowi urzadzić Holocaust dla dowlolnych
                          przyczyn. Czy przed rzezia w Ruandzie ochroni nas pacyfizm? Obaiwam sie że nie.
                          Dla mie problem z pacyfizmem zaczyna sie wtedy kiedy blokuje on działania
                          wolneo swiata, jak we francji w 1938 i 1939 czy w usa w latach 70 tych. Słabość
                          zachodu oznacza wzmocnienie zbrodniczych rezimów czego byliśmy swiadkami w
                          połowie lat 70.
                    • Gość: Rysiu Re: RYSIO I DRAGGER IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 00:33
                      Alez tu kolego bąknął. Ho ho. A tak konkretniej?
                • Gość: Rysiu Re: KOŃCZĘ juz rozmowę z tymi dwoma idiotami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 23:54
                  Wiekszość Twoich argmentów to wyzwiska. Od samego poczatku. Reszta argumentów
                  słaba.
      • Gość: KGB Re: Wytrych działa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.01.05, 20:57
        Wspólpraca z terroristami, wyświechtane słowo! Propaganda gebelsowska ma się
        dobrze. I kto ją kultywuje? Amerykańscy syjoniści.
        • dragger Nie - to Moore sie do Goebelsa zblizyl na odlegosc 27.01.05, 22:41
          podania sliskiej dloni grubasa
    • Gość: def To samo było z Irakiem. IP: 207.44.180.* 27.01.05, 21:02
      Przed agresją na Irak USA opowiadało bezczelne kłamstwa na temat Iraku (BMR, zwiazki a al Kaidą itp.)
      I wtedy pożyteczni idioci i agenci syjonistyczni (Węglarczyk) rozsiewali te kłamstwa w Polsce. Kłamstwa USA na temat Iraku zostały już obnażone.
      Ale agenci nie mają wstydu i teraz rozsiewaja identyczne kłamstwa o Iranie.
      • Gość: Rysiu Re: To samo było z Irakiem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 21:11
        Na szczesie jestes Ty i powiesz nam jak jest. Ze Sadam kochał dzieci jak
        Feliks.Dz. I lubił kwiaty i kobiety. I olewał ONZ towskich obserwatorów przz
        pomyłke. A na Kuwejt napadł bo miał do tego siete prawo. I tylko te
        amerykanskie psy sie zaparły i napadły na jego miłjacy pokój kraj.
        • Gość: . Re: To samo było z Irakiem. IP: 207.44.180.* 27.01.05, 21:14
          > Na szczesie jestes Ty i powiesz nam jak jest.

No ale tobiue nie pomoże. Pisałem to przed agresją na Irak, ale ty kłamliwy syjonaziolu i tak nie zmienisz zdania.
          • Gość: Rysiu Re: To samo było z Irakiem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 21:16
            A Ty kłamliwy muchozolu nie rób wody z mozgu
            • Gość: . Re: To samo było z Irakiem. IP: 207.44.180.* 27.01.05, 21:27

> A Ty kłamliwy muchozolu nie rób wody z mozgu

No i widzisz... Taki jest twój poziom inteletualny. Nic sensownego nie napiszesz.
              • Gość: Rysiu Re: To samo było z Irakiem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 21:59
                A to pyszne! Na poczatku obrzucasz mnie stekiem epitetów w rodzaju kłamily itp
                itd a nastepnie czynisz mi z tego zarzut że odpowiadam w konwencji. o sie
                nazywa poczucie humoru. Grauluje! I powtórze strugaj sie
                • Gość: . [...] IP: 207.44.180.* 27.01.05, 22:17
                  • Gość: rysiu [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 22:26
        • Gość: Ania Rysiu ze tez Ci sie chce !!!! IP: *.utc.com 27.01.05, 23:00
          Ze tez Ci sie chec dyskutawac z takimi zlamasami !!!!

Ciekawe tylko ze o irackiej broni donosily rowniez wywiady : niemiecki ,
          ruski , izraelski a nawet francowaty !!!!!!i potwierdzaly te doniesienia .
          Moim zdaniem zostaly wywiezione lub zakopane ,gdzies na pustyni tak jak kiedys
          saddam ukrywal swoje SUi miragge w piaskach pustynnych.
          • Gość: Rysiu Re: Rysiu ze tez Ci sie chce !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 23:18
            Wiesz taki dzien. Ten Auschwitz. A poza tym mam wolna chwile i jakos tak mnie
            napadło. Nie znosze tych wszyskich medrców co jeden film obejrzeli i juz znaja
            cała prawde o swiecie. Wiesz taka była ksiażka Krótka Historia WKB. Kazdy kto
            ja przeczytał był gotów na wojne ideologiczna. Brzydza mnie takie stworzenia.
            A co do broni to moze po latach co sie wyjasni. Swoja droga podziwiam Busha ze
            mu sie chce tak ryzykować.
          • Gość: Eva Ania madra jak sam Bush IP: *.dip.t-dialin.net 28.01.05, 00:31
            oczywiscie, tze tak bylo. Bron zakopano nwpiaskach pustyni. Wielkiej Pustyni
            Slonia w zach. czesci USA. Madra jestes..
      • dragger Re: To samo było z Irakiem. 27.01.05, 22:46
        1. USA twierdzilo ze Irak MIAL bron masowego razenia:
        PRAWDA - nia przeciez zostali zamordowani kurdowie

2. ONZ nakazalo:
        a. zniszczyc BMR
        b. udostepnic obserwatorom WSZYSTKO o co poprosza podczas weryfikowania wypelnienia punktu a.

3. Powell przedstawil materialy wskazujace na to ze Irak MOZE NADAL PRACOWAC nad bronia masowego razenia (OCZYWISTYM jest, ze materialy wywiadowcze nie sa w 100% pewne).

Atak na Irak usprawiedliwial komplet punktow 1-3, a nie tylko zdjecia Powella! A i tak moim zdaniem to ONZ dalo dupska, ze AZ TYLE bylo potrzeba - na obalenie przez prowadzone przez USA blekitne helmy Saddam zaslugiwal juz dawno. Tyle ze nie oplacaloby sie tu ruskim i francuzom z Rady Bezp. ONZ, wiec zablokowali to - w koncu lepiej bylo krecic walki z Saddamem
        • Gość: Rysiu Re: To samo było z Irakiem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 22:55
          Ot i cała prawda. Pozdrawiam
    • Gość: neo Weglarczyk szpiegiem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 21:06
      Wyglada na to, ze mamy nowa afere szpiegowska. Niejaki Bartosz Weglarczyk, pod plaszczykiem dziennikarza Gazety Wyborczej, wykradl rzadowi amerykanskiemu tajny dokument. Super szpieg Zacharski wysiada przy Weglarczyku. W najblizszych dniach mozna spodziewac sie aresztowania Weglarczyka przez FBI, ktore jest na jego tropie. W odwecie nasze sluzby specjalne, tzw. kominiarze rakowieccy, aresztuja 10 amerykanskich dyplomatow. Nastepstwem tego kroku bedzie wypowiedzenie wojny przez USA Polsce. Ufff, obudzilem sie. Wszystko to fikcja, poza glupota Weglarczyka
    • Gość: . Dokumenty znalezione w wannie Zarqawiego IP: 207.44.180.* 27.01.05, 21:12
      Dokumenty znalezione w wannie Zarqawiego świadczą, że Iran próbował trafić samolotem a amerykańską elektrownie, nadmuchał śniegu na wschodzie USA, spowodował powodzie na zachodzie USA.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=19027862&a=19028170
      • Gość: Eksportowy Re: Dokumenty znalezione w wannie Zarqawiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 22:56
        Niektorzy drwia sobie z problemu.Ja tam pracowalem 40 miiesiecy w latach 80-
        dziesiatych.Juz wtedy byla niechec i wrogosc do europejczykoe i chrzescijan w
        ogole.Teraz Iran zdecydowany jest na zniszczenie Izraela i zabicie wszystkich
        chzrescijan na Wschodzie.Chomeini probowal Ormian wytepic,ale dzieki Bogu ten
        plan nie wyszedl bo oni tam trzymaja handel.Cala nadzieja w Szaronie,ze
        zbombarduje iranskie instalacje atomowe,oby szybko!
      • Gość: Macko Re: Dokumenty znalezione w wannie Zarqawiego IP: *.mayo.edu 28.01.05, 00:01
        Zyl kiedys taki, co kazda wypowiedz konczyl:
        ... a poza tym uwazam, ze Kartagina powinna zostac zburzona.
        Odrodzil sie w Teksasie, ale z wiekszymi ambicjami -
        ... a poza tym uwazam, ze caly bliski wschod powinien pasc przed nami na
        kolana...
    • Gość: Wrotka Umiejetnosc propagandy IP: *.dip.t-dialin.net 27.01.05, 21:17
      propaganda to jest takie cos , co ma przekonac ludnosc danego kraju do
      szerokiego poparcia dla planow rzadu. Propagande wymysli Wilson w latach 30
      kiedy to szykowala sie wojna swiatowa, a amerykanskie spoleczenstwao, wtedy
      bardzo pacyfistyczne, nie mialo ochoty na rozrobe. Wtedy zaczeto pokazywac w
      prasie sfingowane i poduswane przez wywiad angileski zdjecia "Hunow" z Berlina.
      Wywolalo to taka histerie, ze ochotnikow juz nie brakowalo. Styl i sposob tej
      prymitywnej sztuczki zachowal sie do dzisiaj, nie biorac pod uwage, ze polowa
      swiat ma internet i odpowiednie wyksztalcenie.

Dlatego co ludzi naprawde w tej propagandzie wkurza to to, ze nadal tarktuja nas
      jak przyglupow z kalifornijskich stepow z lat 30.

Prezeciez mogliby to zrobic tak: "Podajemy do informacji publicznej, za rzad USA
      planuje w 2005 militarnie zajac obszary Iranu, w celu zabezpieczenia swoich
      zywotnych interesow".

Czy ktos mialby powody do protestow? spekulacji, dochodzenia moralnego wymiaru
      tego czynu?
      USA po prostu ma prawo to robic, bo jest mocarstwem swiatowym i ma prawo
      zabezpieczac obszary roponosne w sposob jaki uwaza za stosowny. Oczywiscie,
      wszystcy sprawiedliwi tego swiata sie oburza, ale co z tego. Kogo to obchodzi?

Dlatego beldem jest ta bzduran propaganda, to straszenie i przygotowywanie
      gruntu, ale jest to tez strategi psychologiczna, zeby zdezorientwac ewentualnych
      przeciwnikow, ktorzy teraz skupia sie na pomstowaniu i nie beda przeszkadzac w
      realizacji jedynej slusznej misji USA:
      • dragger Re: Umiejetnosc propagandy 27.01.05, 22:51
        Sama sobie odpowiedz na pytanie, co by bylo gdyby USA nie wlaczyly sie w II wojne swiatowa. Ja ci powiem co - mozliwosci sa dwie:
        a. Od giblartaru po kamczatke salutowalo by sie Sieg Hail
        b. od giblartaru po bug salutowalo by sie sieg hail a od bugu po kamczatke chodzilo na pochodach pierwszomajowych z wizerunkiem stalina
        W obu przypadkach po okrzepnieciu po opanowaniu europy hitler ze stalinem zaatakowaliby usa i prawdopodobnie by juz wygrali.

Do czego zmierzam? Ze opinia publiczna NIGDY NIE BEDZIE WIEDZIEC WSZYSTKIEGO. Nie bedzie wiedziec o tajnych materialach, tajnych informacjach - dlatego ze sila kraju sa jego tajne zrodla informacji ktore by zostaly zniszczone/ograniczone przez ujawnienie tych informacji. Wiec czasami wladza MUSI byc madrzejsza od swoich obywateli - a ty masz w wyborach demokratycznych mozliwosc wybrania tych ludzi ktorym taka odpowiedzialnosc bedziesz sklonna powierzyc. A amerykanie po raz kolejny wybrali GBW
      • Gość: Ania wrotka !!!!! IP: *.utc.com 27.01.05, 23:07
        Zebys ty widziala ta Kaliofornie !!!!
        To najpiekniejsze miejsce na ziemi !!!!!!!!!

Takie San Diego albo San Francisco !!!!!!

Gość portalu: Wrotka napisał(a):
      • Gość: ZZ Re: Umiejetnosc propagandy IP: *.top.net.pl 28.01.05, 09:08
        Ubawiły mnie twoje stwierdzenia.
        Ojcem totalnej politycznej propagandy jest niejaki Włodzimierz Ilijcz Uljanow
        szerzej znany jako Lenin. Szczegółów poszukaj sam.
        Wilson? Jaki Wilson? Jeśli masz na myśli Prezydenta USA Woodrow Wilson, to jego
        kadencja przypadła na koniec I wojny światowej. Nawiasem mówiąc, to właśnie jemu
        zawdzięczamy niepodległość Polski i szybką kapitulację Niemiec.

Czy w latach trzydziestych szykowała się wojna światowa? Może tak, może nie.
        Decydujące w ten sprawie były działania Stalina: gospodarcze, wywiadowcze,
        dyplomatyczne, wojskowe.

O jakich ochotnikach piszesz?
        W czasie II wojny światowej USA wprowadziły typowy dla Europy powszechny
        obowiązek służby wojskowej.

Nie wiem, kogo masz na myśli pisząc o "przygłupach z kalifornijskich stepów".
        Akurat Kalifornia ma wskaźniki gospodarcze, o jakich Europa nawet nie marzy.
        Poza tym w Kaliforni nie ma stepów. Stepy są na wschód od Dniepru. Ludy tam
        mieszkające nie grzeszą raczej intelektem. Ciągle powtarzają o jakimś wielkim
        zwycięstwie w ramach którego stracili 25 milionów ludzi.

Tak to już jest, że zawsze jest ten najsilniejszy, zawsze ktoś jest najbogatszy
        i zawsze ktoś jest najbardziej energiczny. Układ sił z hegemonią USA jest
        najlepszy z możliwych. Zwłaszcza z polskiego punktu widzenia.

Aha. Jeszcze jedno. O tych "Hunach".
        Porównywanie Niemców do Hunów nie wzięło się z powietrza. Około roku 1890 w
        Chinach ktoś zaatakował placówki dyplomatyczne państw europejskich. Wiele państw
        Europy i Japonia wysłało wojska do Chin w celu ochrony i pomszczenia dyplomatów.
        Niemiecki cesarz Wilhelm II przemówił w Bremerhaven do niemieckich żołnierzy,
        mówiąc:
        "Pardonu się nie daje. Jeńców się nie bierze. Zachowujcie się tak, aby jeszcze
        przez 1000 lat żaden Chińczyk nie ośmielił się krzywo spojrzeć na Niemca.
        Bądźcie jak Hunowie, którzy na tysiąclecia zapisali się groźnie w pamięci ludów."
        Słów tych nie powstydziłby się nawet Hitler u szczytu potęgi. Słowa te poszły w
        świat i zostały zapamiętane.
        Wrzuć do wyszukiwarki słowo "Hunnenrede" jeśli chcesz znać szczegóły.
    • Gość: Jaro Re: Dokumenty znalezione w Iraku: al Kaida razem IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 27.01.05, 21:19
      Bu$hmeni prowokują kolejną awanturę? A potem będą płakać, jak im ktoś w centrum
      Nowego Jorku zdetonuje brudną bombę.
    • Gość: Antek Re: Dokumenty znalezione w Iraku: al Kaida razem IP: 216.223.64.* 27.01.05, 21:25
      Czy Iran współpracuje z al Kaidą?
      Odp.Tak samo jak Saddam i Irak.
      Iran zwyczajnie przeszkadza Izraelowi.Jak sie ma tyle zelastwa i produkuje tyle
      zelastwa co Zydzi ( glownie w USA i troche w Izraelu)to trzeba to uzyc , bo
      wojna to gieszeft i to dobry .
      • Gość: igor Po co Polska jest w NATO. Przeciez jest pokoj. IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 27.01.05, 21:32
        PS. W sprzedazy broni Rosja, Chiny, Francja, UK nie roznia sie zbytnio w celach
        i wielkosciach; sprzedac bron i zarobic. A Ty oczywiscie bys dawal za darmo?
      • Gość: Łowca głupków ...aleś ty mądry Antoś IP: *.altec.pl / *.altec.pl 27.01.05, 21:39
        ...że też cie jeszcze Antoś do MSZ-u nie zaprosili; przecież taki Antek jako
        doradca polityczny to byłby skarb narodowy! Tylko rzucił okiem i już żydostwo
        rozkminił; geniusz polityczny pierwsza klasa!
        • Gość: ZZ Re: ...aleś ty mądry Antoś IP: *.top.net.pl 28.01.05, 09:16
          Lepiej nie wywołuj wilka z lasu. Do władzy pretenduje Lepper z Giertychem. Oni
          szukają właśnie takich ekspertów politycznych spod bloku.
    • misko1974 Re: Dokumenty znalezione w Iraku: al Kaida razem 27.01.05, 21:52
      Ciekawe kiedy ja bede współpracował z Al kaidą,hahahahahaha!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka