Dodaj do ulubionych

Krystanie do Ciebie bo nie bardzo jest do kogo

04.03.05, 15:05
juz tu na tym forum
Po pierwsze. Propaganda sie rozwija- wiem cos o tym z wielu powodow. Nawet ci
placacy sa w nia wkreceni po uszy. Zastraszenie pomoglo. Ale powiem Ci jedno.
Ja na wlasnej skorze poznalam wiele mentalnosci plynacych z pewnych tradycji
kulturowej - jesli mowie- ze jakies sa do siebie szalenie podobne- mysle, ze
mozesz mi zaufac... Amerykanie sie boja. Ale nie wiedza jednego..
Ze po pierwsze- ich wlasne dzieciaki zaplaca za czyjas arogancje i za ich
plaskosc i leki i za te propagande wlasnie... Nie da sie propaganda rzadzic
swiatem.. Niestety. Tak doprowadzic mozna do wojny- gorszej niz ta na bliskim
wschodzie. Z ruiny naszej kultury skorzystaja inni. Wcale nie terrorysci.
Wladcow - juz w czasach starozytnych zawsze wykanczala arogancja i ignorancja
w zakresie mozliwosci przeciwnika. A mozliwosci przeciwnika nie ocenia sie
wydatkami na zbrojenie a poznaniem go i jego motywacji. Napedzanie tej
propagandy sily dostarcza najstraszliwszej broni przeciwnikom. Dostarcza im
nieslabnacego zrodla motywacji.. Trzeba byc niestety niewolnikiem wlasnej
glupoty by tego nie widziec...
Mnie sie juz nie chce tu produkowac - definitywnie to stwierdzam. Baw sie dobrze.
Co do Polski zas- dopoki nie bedzie porzadnej prawicy- nie bede glosowac na
nic. Trudno - bez mojego glosu bedzie musialo sie obejsc. Prawica zas to jest
takie stronnictwo ktore ma odwage wypowiedziec sie w imieniu wlasnym i
wlasnego kraju. I bronic jego interesow a nie wszystkiego wokol. Bronic
konkretami- wystarczy- przez nie wtracanie sie do drobnej przedsiebiorczosci,
wolnomyslicielstwo w zakresie reform a zwlaszcza tempa ich przeprowadzania i
duza powsciagliwosc w polityce zagranicznej. Dalej bezwzglednosc w egzekwowani
u prawa ktore istnieje, a zwlaszcza machinacji i kombinacji w zakresie
fikcyjnych spolek. Decentralizacja tam gdzie jest to niezbedne, bo tylko to
naprawde wymaga w kraju reform. Nie moze byc tak ze tamuje sie rozwoj jakichs
regionow kosztem biedniejszych. Komuna w tym zakresie prowadzi do upadku
wszystkich.
To tyle. Moj maly manifescik na kolanie. Na koniec moge tylko dodac ze
osobiscie - podobnie jak wielu- nie chce widziec na ´arenie wilczej´
skompromitowanych juz dawno postaci... W naturze to nie przechodzi. Powinni
tacy sie cieszyc ze wogole ich sie nie zagryza albo nie wyrzuca ze stada.
Kiedys obowiazywala banicja... Teraz niestety juz nie. Ubolewam nad tym..
Obserwuj wątek
    • karielcia Re: Krystanie do Ciebie bo nie bardzo jest do kog 04.03.05, 15:08
      przepraszam, o czym jest konkretnie ten post?
      w drugiej czesci zrozumialam, ze prawica jest lepsza od lewicy.
      a w pierwszej? - czego sie boja Amerykanie?
      • biedronka24 A ty Krystian jestes karelciu? 04.03.05, 15:15
        czy moze dyzurna ciocia wiesia?
        • i-love-2-ski Re: A ty Krystian jestes karelciu? 04.03.05, 16:21
          biedronko przechodzisz "fazy forumowe",ktore kazdy z nas ma. w porownaniu z
          zeszlym rokiem,gdzie bylo tu duzo wiecej ludzi ciekawych,kulturalnych,znajacych
          fakty i historie ten rok jest rzeczywiscie fatalny. pelno tu jakis podrzednych
          szczekaczy,smetnych panow i pan rodem z podziemi UB,tanich obrzydliwych chamow i
          dlatego rozmowa sie nie klei. zauwaz jak wlasnie to chamskie pospolstwo z cala
          zgraja ujadaczy chce pomniejszyc tu kazdego kto smie myslec inaczej niz oni.
          uzywaja oni metod zastraszania,bluzgania,osmieszania i kazdy kto stoi im na
          drodze jest niszczony. to dzieje sie z toba i innymi (bo myslisz inaczej co
          oczywiscie nikomu nie przeszkadzalo,gdy bylas zwiazana silna grupa),ale jak
          grupa cie brutalnie kopnela tak i wszystko im wadzi. znamy te metody i niestety
          tym razem nie bede cie namawiac na pozostanie,gdyz sama mam niesmak tego forum.
          bede tu i tak rzadziej bo nie chce mi sie czasu marnowac na jakis przypadkowych
          ludzi mowiacych w tym samym narzeczu co ja,ale poza tym nie majacych ze mna nic
          wspolnego. zycze ci pomyslnosci i od czasu do czasu przeslij maila jak sie masz
          i co robisz. pozdr.
          • biedronka24 OK 04.03.05, 16:35
            Na to mozesz liczyc. Twoje poczucie humoru zawsze jest u mnie w cenie :)
      • meerkat1 Amerylanie sie po prostu boja! :-))))))))))))))))) 04.03.05, 16:23
        Dlatego dokonali Rewolucji, podbili Dziki Zachod, interweniowali w WWI,
        otworzyli Drugi Front, ruszli bronic Poludniowej Korei przed napascia Polnocy,
        Sowieetow i ChRL, interweniowali w Wietnamie i w Bosni (mimo, ze nie bylo tam
        ROPY!), wyzwolili Afganistan i Irak, polecieli na Ksiezyc i oblecieli glob bez
        uzupelniania paliwa.

Amerykanie sie po prostu STRASZNIE BOJA. WSZYSTKIEGO!!!

I dlatego, tak na wszelki wypadek, PRZYP..JA PIERWSI!!! :-))))))))))))))))))))))
        • biedronka24 I nic dziwnego bo dowalili glownie sobie 04.03.05, 16:34
          na razie swojemu przekrojowi spoleczenstwa. Indian zabili hamburgerami-
          wystarczy do pierwszego lepszego rezerwatu pojechac, bo co taki Indianin zrobi
          bez ganiania za zwierzem? Pupsko hoduje- i takie sa dzis realia. Moze jeszcze
          sprzedawac kojoty ´made in china´. Ot to wszystko.. Ale na dluzsza mete
          zwyciesko z tego nie wyjda. A z nimi my wszyscy - niestety...
          Wciaz licze na tych, ktorym tluszcz szarych komorek nie przezarl- ale to raczej
          - poza naprawde wyjatkami- nie tu na tym forum ;)
          • karielcia ale tylko powiedz mi 04.03.05, 16:39
            kto i czym ich pokona?
            bo umieram ze strachu.
    • marcus_crassus tluuuumacza!!!!!!!!! 04.03.05, 15:13
      tym razem juz lepiej.bylem w stanie przeczytac to (nie wszystko ale jakbym czytal rosyjski.czesci slowek nie zrozumialem ale sie domyslilem o co chodzi z kontekstu) :)))

natomiast nie mam nadal pojecia o czym to bylo i czego dotyczylo :)))))

jakis szyfr czy co???:))
      • biedronka24 Jak sie wsadza dlugi nochal w czyjas poczte 04.03.05, 15:16
        to naogol szuka sie miejscowych ´wyzszych wladza´
        szanowny SBeku....
        • biedronka24 a wiesz o propagandzie ktora zabrania krytyki 04.03.05, 15:17
          Izraela?
          O niej wszyscy wiedza a nikt nie mowi... Czyli wszystko jak dawniej....
          • marcus_crassus jest na forum lekarz??? :))) 04.03.05, 15:19
            biedronka w potrzebie :)))) a moze raczej entomolog??? :D
            • biedronka24 idz na forum medycyna 04.03.05, 15:24
              tam znajdziesz takich co to sie interna zajmuja. Albo i nie - bo na fora czasu
              nie maja- wiec takich co insynuuja...
              Dzieki za podbijanie watku.
              Ten co mial przeczytac- moze jest w stanie zrozumiec. Ty - nie sadze... Z wielu
              powodow...
              • ben_shaprut Pisz jak dla dzieci w przeszkolu - żeby Crassula 04.03.05, 15:42
                zrozumiał...
                Np. "Ala ma kota". "Kot ma dwa lata".
                Unikaj zdań złożonych, przekraczają one bowiem możliwosci intelektualne tego
                biednego dziecka, chorego na "American Dream"...
                Nie zakładaj z jego strony znajomości jakichkolwiek faktów.
                Najlepiej traktuj go jak powietrze, od którego pod względem świadomości wiele
                sie nie różni...
              • i-love-2-ski Re: idz na forum medycyna 04.03.05, 16:23
                biedronka24 napisała:

> tam znajdziesz takich co to sie interna zajmuja. Albo i nie - bo na fora czasu
                > nie maja- wiec takich co insynuuja...
                > Dzieki za podbijanie watku.
                > Ten co mial przeczytac- moze jest w stanie zrozumiec. Ty - nie sadze... Z wielu
                > powodow...

jeszcze jedno biedronko,przyjmij zasade,ze z totalnymi chamami nie wymieniaj
                zdania,szkoda psuc sobie smaku w ustach a tego typu ordynarne chamstwo i tak
                niczego nie zrozumie,bo niczego nie wynioslo z domu,gdzie ksztaltuje sie
                charakter. to widac po niektorych kto i co ich wychowalo na to czym sa dzisiaj.
          • kotek.filemon Re: a wiesz o propagandzie ktora zabrania krytyki 04.03.05, 15:20
            Zakaz krytyki Izraela?
            Może to obowiązuje w stanach. W UE co włączyć telewizor to słychać użalanie się
            nad losem narodu palestyńskiego. Aż ślozy z ócz płyną.
            • biedronka24 UE troche dluzej wspolpracuje faktycznie 04.03.05, 15:26
              ze Stanami niz my- gamoniu...
              A moze o tym tez nie wiesz?
              Ludzie stad nie potrzebuja wiz do stanow. Jezdza do stanow od dawna. Kontakty
              tez maja- trwale...
              A ja nie w imieniu UE mowie tylko realiow ktore dotycza tez b. silnie Polski..
              Mowie o propagandzie. W Polsce jest wiele firm. Nie znaczy to ze trzeba
              akceptowac czyjas glupote i bezmyslnosc..
              • kotek.filemon Więc, tego... 04.03.05, 15:33
                Ja chciałbym odpowiedzieć, ale nie bardzo wiem o co chodzi. Trudno się
                dyskutuje, gdy odpowiedź nie jest logiczną kontynuacją pytania. EOT
                • biedronka24 Ty piszesz o sytuacji w UE 04.03.05, 15:41
                  ja odpowiadam, ze dluzej wspolpracuje ze Stanami i to nie jest logiczna kontynuacja?
                  Gdziez takich jak wy logiki uczyli? Na zajeciach z dowodzenia masami? Czy
                  zadaniach z dialektyki i dezinformacji?
                  • kotek.filemon A co ma do rzeczy współpraca gospodarcza? 04.03.05, 15:46
                    Gdy idzie o konflikt izraelsko-palestyński, media w UE prezentują zupełnie inny
                    obraz niż w USA. A co mają do tego wizy to już zupełnie nie rozumiem.

Kiedyś uczyłem się o takiej logice, się nazywa "rozmyta". Nie było to na
                    zajęciach z dialektyki ani filozofii marksistowskiej (gdy byłem na studiach,
                    ten rozdział był już szczęśliwie zamknięty). Swoją drogą interesujące, jak
                    łatwo formułujesz podteksty co do poglądów politycznych interlokutorów, choć
                    nie są one przedmiotem dyskusji.
                    • biedronka24 media tak- ale ja nie mowie o UE 04.03.05, 15:51
                      czy teraz to jest jasne?
                      Mowie o Polsce. UE ma swoje przypadlosci.
                      W tej chwili przede wszystkim mowie o propagandzie i o oglupieniu USA, ktore
                      samo placac - czyli majac to co w demokracji daje wladze - jest bezsilnym
                      niewolnikiem...
                      W ostatecznosci twierdze ze wlasnej bezdennej glupoty i braku wyobrazni...UE
                      akurat w tej kwestii nie ma nic do gadania bo Izraelowi nie placi.
                      Oczywiscie ja nie mam na to wplywu. Glupoty nie da sie opanowac. Moge spokojnie
                      czekac i patrzec jak dadza takiej ´danutce´ guziczek niekoniecznie atomowy, a po
                      drugiej stronie zdesperowana danutka (o bardzo podobnej charakterystyce
                      psychicznej) w desperacji graniczacej z cudem odkryje podobny guziczek wcale bez
                      kosztownej kasy, ale napedzana owa desperacja...
                      A potem juz nawet nie bede musiala sie martwic prawda? Zostana tylko szczury,
                      ktore na czas wybuduja sobie schrony, bo beda dobrze poinformowane....
          • karielcia Re: a wiesz o propagandzie ktora zabrania krytyki 04.03.05, 15:20
            przeciez tu na forum jest pare osob, ktorzy na okraglo krytykuja Izrael.
            I nikt im tego nie zabrania.
            • biedronka24 Taaak. Wiele z tych osob spontanicznie i nagle 04.03.05, 15:27
              zmienilo zdanie. Np od czasu gdy nastapil wymog logowania sie ;)
              • marcus_crassus uwazaj biedrona :)))) stoimy za sciana :)))) :D 04.03.05, 15:32
                SB,Mossad i CIA :))))

wszyscy cie sledzimy :)))

:DDDD entomolog!!!!! entomolog potrzebny!!!!!
                • biedronka24 a mozecie mi naskoczyc ;) 04.03.05, 15:39
                  mam w nosie te sluzby ktorych ewentualna groznosc zdaje sie wymieniles we
                  wlasciwej kolejnosci... CIA w tym wszystkim najbardziej bezwladne i niewolnicze..
                  Gratulacje dla tych ze ´srodka´ i tego ze zaszeregowales ich (zapewne wlasciwie)
                  w blizszym kontakcie do SB...

Ja takiej listy nie podpisywalam- ale jesli ktokolwiek kiedykolwiek kazalby mi
                  ja podpisac to moze juz dzis wiedziec jaka otrzyma ode mnie odpowiedz.
                  Wyniki sa moje. I ani jednym ani drugim. Albo wcale- albo wszystkim. Takie sa
                  zasady- przekupna pacynko internetowa.
              • karielcia Re: Taaak. Wiele z tych osob spontanicznie i nagl 04.03.05, 15:38
                ja widze, ze Krystian, Rachelka, goldbaum i mirmil, ani na jote nie zmienili
                zdania.
                Moze tylko ABE, ale ta sie rozwija.
                Kogo jeszcze masz na mysli?
          • manny_ramirez Czy Pani czyta jakies zachodnie gazety?? 04.03.05, 15:41
            w tym wiekszosc amerykanskich??? chyba jednak nie bo czegos takiego wtedy by
            Pani nie napisala
            • biedronka24 Ja znam nie tylko gazety prosze pana ale i firmy 04.03.05, 15:45
              . Gazety zas i tv. amerykanskie to akurat nie najlepszy przyklad wiernosci w
              oddawaniu rzeczywistosci..
              Bo wie pan to co powszechnie dostepne- jak np filmy znane u nas w calosci w USA
              pokazywane sa w wersji bardzo okrojonej....
              • manny_ramirez Re: Ja znam nie tylko gazety prosze pana ale i fi 04.03.05, 15:51
                No to powinna Pani wiedziec ze wiekszosc amerykanskich gazet krytykuje Izrael
                • biedronka24 Zdaje sie ze tak samo skutecznie 04.03.05, 15:53
                  jak krytykowala poprzedni system ´opozycja´.
                  Niezly manewr..
                  Niestety liczy sie praktyka, i to gdzie ida pieniadze.
        • marcus_crassus linka na poczte 04.03.05, 15:18
          poczta.gazeta.pl/
          tam tez wyjasniaj to czego nikt inny poza wybrancami nie jest w stanie zrozumiec
        • manny_ramirez Re: Jak sie wsadza dlugi nochal w czyjas poczte 04.03.05, 15:40
          Pani biedronko, neich juz Pani z tymi SBekami przestanie, jak Pani chciala
          prywatnie to trzeba bylo do krystiana email wyslac a nie publikowac na forum.
          teraz to juz sprawa "publiczna":)))
          • biedronka24 Panie manku, ja do Krystiana ale nie w tajemnicy 04.03.05, 15:43
            a ´nie w tajemnicy´ oznacza ze nie szukam trouble makers- ktorzy zawsze sie
            pojawiaja, a tych, ktorzy moja opinia moga byc zainteresowani.. Spotkalam
            takich, ktorzy sa - jak sami twierdza niezainteresowani, a usilnie dyskutuja-
            prawda ze paradoks?
            Ale to taki typowy paradoks charakteryzujacy trouble makers...
            • manny_ramirez Re: Panie manku, ja do Krystiana ale nie w tajemn 04.03.05, 15:52
              ja nie dyskutuje:) juz splywam
              tylkos twierdzam ze Pani sama to w publicznej przestrzeni zawiesila
              • biedronka24 zawiesilam i napisalam dlaczego 04.03.05, 15:54
                a takze jakiej dyskusji oczekiwalam.
                Czyzby Pan tez przyszedl przeszkadzac w niej- czy tez chcial podyskutowac?
                Bo o to pierwsze nie posadzalam...
                • karielcia Re: zawiesilam i napisalam dlaczego 04.03.05, 15:56
                  ale sprecyzuj, o czym mamy dyskutowac, biedronko.?
                  ja dalej nie mam zielonego pojecia.
                  • biedronka24 O skutecznosci amerykanskiej ´krytyki´ Izraela nt. 04.03.05, 16:03
                    to dla tych co maja problemy ze zrozumieniem prostych zdan.
                    Moge tylko dodac od siebie, ze bardzo bym chciala wiedziec jak wyobrazaja sobie
                    takowa skutecznosc przy jednoczesnej daleko posunietej praktycznej propagandzie
                    i systemie podpisywania pewnych oswiadczen i zobowiazan...
                    • karielcia a po co Amerykanie mieliby krytykowac Izrael 04.03.05, 16:05
                      swojego najbliszego sojusznika?

ale dziekuje, ze przyblizylas mi Twoje intencje.
                      • biedronka24 aaaa. Sojusznik to ktos taki, kogo sie nie 04.03.05, 16:07
                        krytykuje. Och zapomnialam.. Zdaje sie ze jakowes lekcje w PRL- u opuscilam..
                        Dzieki Karelciu za przypomnienie...
                        • karielcia Re: aaaa. Sojusznik to ktos taki, kogo sie nie 04.03.05, 16:09
                          publicznie krytykuje sie przeciwnikow.
                          sojusznika tylko prywatnie.
                          uczyli tego chyba nie tylko w PRLu,
                          ale i w wolnym Swiecie?
                          • biedronka24 A stas twierdzi ze publicznie sie krytykuje 04.03.05, 16:13
                            a ja wiem, ze prywatnie tylko wspiera, zreszta wspiera nieuczciwymi metodami
                            jakimi jest np oczekiwanie podpisywania takich wybiorczych zobowiazan...
                            A teraz wybacz Karelciu- Ja na prawde odebralam szkoly troszke inne. Generalnie
                            z PRLu znam tylko donosicielstwo i praktyke. W szkolach uczyli mnie nauczyciele
                            z powolania, ktorzy za to powolanie niejednokrotnie przyplacali utrata
                            mozliwosci kontynuowania pracy itp. Zreszta nie tylko w polskich szkolach sie
                            uczylam...
                            Widzisz nawet PRLowi sie wymknelam...
                            Pomysl lepiej o tych, co sie wymkna innej propagandzie i systemowi, dobrze ci
                            radze...
                • manny_ramirez Re: zawiesilam i napisalam dlaczego 04.03.05, 15:57
                  Ja bron Boze nie chce przeszkadzac, Pani powinna najlepiej o tym juz wiedziec,
                  tylko to byla moja reakcja na jeden z Pani postow w ktorym zabrzmialo jakby
                  Pani oburzala sie ze ktos wogole ten watek czyta. Wiec stwierdzilem tylko ze w
                  takim razie trzeba bylo pisac na email krystiana i to wszystko
                  • biedronka24 Manku- przeczytaj sobie post 04.03.05, 16:02
                    Marcussa, to jak bardzo mu przeszkadza ze pisze tu a nie gdzie indziej- a potem
                    dopiero wyciagaj wnioski na temat tego czy moja odpowiedz byla sluszna, a takze
                    twoje opowiadanie sie po jego stronie w tej kwestii.
                    Watkow skierowanych do jednej osoby jest tu wbrod. Czy ten akurat ci przeszkadza?
                    Ale nie chce rozciagac go na kwestie - ´praw do pisania´ oraz inne osobiste..
                    Watek ten z zalozenia nie jest tylko dla KRYSTIANA ALE TEZ EWENTUALNIE DO INNYCH
                    ZAINTERESOWANYCH TYM TEMATEM A NIE TYM BYM NA TYM FORUM NIE PISALA. czy teraz
                    juz rozumiesz?
                    Jesli nadal nie - to szalenie mi przykro.
                    A teraz jesli chcesz zebym cos odpisala- to blagam wroc do tematu glownego-
                    jesli cie oczywiscie interesuje...
                    Opowiedz mi tez o skutecznosci amerykanskiej krytyki Izraela.. Czy masz na mysli
                    inwestycje w bron biologiczna?
                    • manny_ramirez Re: Manku- przeczytaj sobie post 04.03.05, 16:06
                      Pani biedronko, czy moze skonczylibysmy z tym wkaladaniem slow w usta? Bo tak
                      Pani chetnie tym SBe rzuca a potem sama takie posty pisze. Ja NIKOGO nie
                      bronilem. Stwierdzalem tylko ze jak JUZ Pani ten post na FS wkleila to nie
                      powinna sie dziwic ze WSZYSCY go czytaja. I to tyle. A jak go Pani wkleila do
                      publicznej konsumpcji z premedytacja to nie powinna sie oburzac jak odpisuja
                      nawet Ci ktorych Pani nie lubi.
                      • biedronka24 Ja sie wcale nie musze przed panem tlumaczyc 04.03.05, 16:09
                        bo jak najbardziej moja intencja bylo zamieszczenie go tu. Ale intencja
                        podstawowa jest uzyskanie odpowiedzi Krystiana.. Dlatego tez dziekuje za
                        podbijanie mi watku, nawet jesli jego zawartoscia nie jest Pan zainteresowany-
                        wobec tego dziekuje za jasne postawienie sprawy...
                        • manny_ramirez Re: Ja sie wcale nie musze przed panem tlumaczyc 04.03.05, 16:14
                          Przeciez NIKT sie nie kaze Pani tlumaczyc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                          Ja przepraszam za osobista uwage ale czy Pani ma
                          paranoje??????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!
                          NIKT Pani na moj popst przeciez odpisywac nie kaze!!!!!!!!!!!!!!!
                          • biedronka24 I slusznie wiec dziekuje za podbijanie watku 04.03.05, 16:17
                            i poczekam sobie na Krystiana i tych ewentualnych - zainteresowanych
                            rzeczywistoscia w praktyce a nie urojeniami medialnymi zwlaszcza ´wybiorczymi´-
                            zreszta to mozna nawet bez cudzyslowu...
                            Dziekuje Panu za uwage- nie ma sie co denerwowac, ja i tak wkrotce musze wyjsc-
                            wiec licze na Pana w kwestii podbijania watku tak by Krystian mogl zauwazyc..
                            Prawde mowiac- tak szczerze - tutejsza poczta tez nie za bardzo mnie interesuje...
            • karielcia biedronko 04.03.05, 15:54
              widze, ze ty jestes w posiadaniu jakiejs W I E L G I E J tajemnicy.
              I jest ona tak straszna, ze boisz sie uchylic nam nawet jej rabka?
              • biedronka24 Karelciu 04.03.05, 15:57
                zaufanie buduje sie dlugo. Tobie powinno wystarczyc ze to co napisalam jest prawda.
                Nie jest to material do prasy, tylko dla myslacych ludzi..
                Pisze o tym, na co moga byc przygotowani.. Bo czasem czlowiek w zyciu na pewne
                rzeczy nie jest przygotowany. Czasem pewne rzeczy popelnia pochopnie. Lepiej dla
                wszystkich jest, gdy pare sekund przed odpowiedzia - pomysli...
                • karielcia Re: Karelciu 04.03.05, 16:02
                  Wlasnie mysle, mysle i mysle i po Twoich wynurzeniach tylko jedna straszna mysl
                  przychodzi mi do glowy: ze Zydy rzadza Ameryka.
                  Czy tez masz cos jeszcze gorszego w zanadrzu?
                  • biedronka24 Bezmyslnosc i brak wyobrazni 04.03.05, 16:05
                    czy to w twoim mniemaniu synonim czyjejs narodowosci albo pochodzenia etnicznego?
                    No jesli tak-
                    Osobiscie bym tego nie napisala widzisz. Nie przyszloby mi do glowy... Ale byc
                    moze dlatego ze nic nie wiem o tym jak sie taka propagande, caly jej system
                    buduje....
                    • karielcia Re: Bezmyslnosc i brak wyobrazni 04.03.05, 16:07
                      ja tez nie wiem, ale przybliz mi prosze.
                      To Zydy nam zagrazaja poprzez panowanie nad Ameryka, czy jeszcze cos gorszego.?
                      najbardziej czlowiek zawsze boi sie nieznanego.
                      • biedronka24 <a href="https://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=2129" targe 04.03.05, 16:09
                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=21290937&a=21293647
                        sorry- ale tak dyskutowac nie bede. Na to brak mi czasu.
                        • karielcia to przybliz mi raz jeden lopatologicznie 04.03.05, 16:13
                          bo staralam sie jak moglam, ale nic nie zrozumialam.

chodzi Ci o panowanie Zydow nad Ameryka, czy o jakis okropny system?
                          O jaki system? Zydoskiego panowania, tajnej propagandy, czy jeszcze cos
                          grozniejszego?
                          • biedronka24 o propagande i wymuszanie podpisywania 04.03.05, 16:19
                            oswiadczen zobowiazujacych do wybiorczego gospodarowania danymi.
                            Juz? Lopatologicznie?
                            Na wiecej nie licz- ale raz jeszcze dziekuje za podbijanie watku.
                            Krystian sie chyba juz urlopuje? Cos go nie widac...
                            • karielcia Re: o propagande i wymuszanie podpisywania 04.03.05, 16:24
                              to juz troche zrozumialam. powiedz mi jeszcze kto to robi?
                              Zydzi, czy Amerykanie? i czyimi danymi? Naszymi z Polski??
                    • manny_ramirez Re: Bezmyslnosc i brak wyobrazni 04.03.05, 16:17
                      A dlaczego uwaza Pani ze amerykanskie poparcie dla Izreale to bezmyslnosc i
                      brak wyobrazni? Nawet jezeli przyjmiemy ze Amerykanie nie robia tego dla
                      wlasnego interesu narodowego tylko zgodzimy z Pani teza to ciagle skutki sa
                      chyba dosc pozytwne. Wybory w Afagnistanie, wybory w Iraku, otwarcie na wiecej
                      demokracji w Egipcie i Arabii Saudyjskiej. protesty anty-syryjskie w Libanie i
                      i zawieszenie poparcia dla teroryzmu ze strony Libii
                      wnioski nasuwaja sie same
                      • biedronka24 Pisalam o tym dosc wyraznie 04.03.05, 16:27
                        to nie jest popieranie wlasnego interesu choc tak im sie wydaje. Ja twierdze ze
                        to jest dawanie w reke przeciwnikom jeszcze bardziej niebezpiecznej broni.
                        Dawanie im motywacji. Ta motywacja w sposob oczywisty plynie z tego ze jest
                        swiadomosc niesprawiedliwosci plynacej z zasilania jednej strony, przy
                        faworyzowaniu drugiej. Tego sie nie da ukryc, w zaden sposob. A wyplyniecie tego
                        na swiatlo dzienne rowscieczy druga strone, nawet tych najbardziej
                        powsciagliwych i zaangazowanych we wspolprace. Trzeba byc idiota by tak
                        prymitywna polityke rozgrywac. Ona sie skonczy fatalnie. Taka polityke od dawna
                        prowadzilo sie z panstwami arabskimi. I doprowadzila do tego co mamy wlasnie..
                        Jest dokladnie odwrotnie.
                        Arabowie musza wypracowac wlasna klase srednia, myslaca warstwe. A to moze sie
                        stac jedynie przez kontakty naukowe, szerokie zainteresowanie sie tym co sie tam
                        dzieje, wymiane kulturalna a nie ladowanie kasy i przymykanie oczu na wsystko.Bo
                        wychodzi na to ze mysliciele z USA probuja skorzystac z polityki rzadzenia
                        masami stosowanej u siebie. To nie przejdzie. To nie sa masy, ktore mozna zapasc
                        hamburgerami, i ktore za film z osmiornica i popcorn, zapomna o tym, ze jutro
                        tez beda glodne.. W tej kwestii zawsze lokalni kacykowie wygraja. W USA juz
                        dawno nie rozumie sie jaka sila drzemie w mistycyzmie i jak silnie przemawia on
                        do ludzi w potrzebie.. Pop corn w zrozumieniu tych spraw nie pomaga...
                        A propos - Staszku - grasz na jakims instrumencie? Twoja corka potrafi cos
                        narysowac? Tak tylko pytam...To musi w USA piorunsko drogo kosztowac. A jeszcze
                        trzeba szukac pewno dobrego nauczyciela.
                        Musze leciec- moze jednak Krystian sie pojawi...
                        • karielcia Chcialabym zrozumiec do konca. 04.03.05, 16:30
                          To boisz sie, ze Amerykanie zniszcza arabska kulture,
                          czy odwrotnie ze Arabowie zniszcza Ameryke?
                        • manny_ramirez Re: Pisalam o tym dosc wyraznie 04.03.05, 16:34
                          1. nie ma niestety czasu aby sie ustosunkowac do wiekszoci wiec tylko
                          2. gram tylko na nerwach:))
                          3. corka rysuje swietnie
                      • i-love-2-ski Re: Bezmyslnosc i brak wyobrazni 04.03.05, 16:29
                        manny_ramirez napisał:

> A dlaczego uwaza Pani ze amerykanskie poparcie dla Izreale to bezmyslnosc i
                        > brak wyobrazni? Nawet jezeli przyjmiemy ze Amerykanie nie robia tego dla
                        > wlasnego interesu narodowego tylko zgodzimy z Pani teza to ciagle skutki sa
                        > chyba dosc pozytwne. Wybory w Afagnistanie, wybory w Iraku, otwarcie na wiecej
                        > demokracji w Egipcie i Arabii Saudyjskiej. protesty anty-syryjskie w Libanie i
                        > i zawieszenie poparcia dla teroryzmu ze strony Libii
                        > wnioski nasuwaja sie same

i jeszcze jedno jak nie rozumiesz dlaczego ktos inaczej mysli ( a masz z tym
                        problemy) to najlepiej spytaj sie krasuli lub dany. od nich dostaniesz
                        wyczerpujaca odpowiedz na palace cie pytania,bo to juz troche zaczyna byc
                        denerwujace te ciagle "why mommy why" .
                        • manny_ramirez Re: Bezmyslnosc i brak wyobrazni 04.03.05, 16:49
                          dlaczego ktos inaczej mysli ( a masz z tym
                          problemy) ===
                          wiesz co nie rozumiem do czego to zmierza

ja wiem tylko ze tym co maja inne poglady niz Ty zarzucasz uzywanie wysokiego
                          tonu i potem pouczasz

jak juz cos to sie mi wydaje ze zrozumieniem tego ze Ci co mysla inaczej niz Ty
                          tez maja cos do zaoferowania to jest raczej Twoj problem rachelko
                          • i-love-2-ski Re: Bezmyslnosc i brak wyobrazni 04.03.05, 16:53
                            manny_ramirez napisał:

> dlaczego ktos inaczej mysli ( a masz z tym
                            > problemy) ===
                            > wiesz co nie rozumiem do czego to zmierza
                            >
                            > ja wiem tylko ze tym co maja inne poglady niz Ty zarzucasz uzywanie wysokiego
                            > tonu i potem pouczasz
                            >
                            > jak juz cos to sie mi wydaje ze zrozumieniem tego ze Ci co mysla inaczej niz Ty
                            >
                            > tez maja cos do zaoferowania to jest raczej Twoj problem rachelko

tak tak,ty znasz sie na wszystkim i kazdemu rozdasz te swoje 3 grosze z pytaniem
                            "why mommy why", ai tak zadna odpowiedz nigdyz cie nie zadowoli. staszku,jesli
                            ty rozmawiasz z takim chamstwem jak krasy, to na prawde nie mamy sobie co
                            mowic,bo to nie ten poziom ktory ja akceptuje i tyle. ty masz swoje preferencje
                            ja swoje,ale tego typu chamstwo w stosunku do pol forum mnie osobiscie razi, a
                            ty sie z nim sciskasz na kazdym watku. so long,bo szkoda czasu na zbedne wywody.
                            • karielcia Re: Bezmyslnosc i brak wyobrazni 04.03.05, 16:58
                              ja zauwazylam, ze krasul bywa chamski, ale zna sie na polityce.
                              Siedze juz tu 2 godziny i dalej nie rozumiem o co chodzi tej biedronce.
                              To sa dla mnie jakies majaczenia o tajnym spisku, czy innej masonerii.
                              jakiej, chce wiedziec ? zydoskiej, amerykanskiej, a moze kosmici jacys
                              przyjechali?
                              • i-love-2-ski Re: Bezmyslnosc i brak wyobrazni 04.03.05, 17:14
                                karielcia napisała:

> ja zauwazylam, ze krasul bywa chamski, ale zna sie na polityce.
                                > Siedze juz tu 2 godziny i dalej nie rozumiem o co chodzi tej biedronce.
                                > To sa dla mnie jakies majaczenia o tajnym spisku, czy innej masonerii.
                                > jakiej, chce wiedziec ? zydoskiej, amerykanskiej, a moze kosmici jacys
                                > przyjechali?

to fajnie,ze cos zauwazyle/las, to juz jest cos na wstep. pewnie gdyby biedronka
                                uzywala slow krasulowych to zauwazylabys znacznie wiecej,szkoda,ze tego nie robi
                                prawda? nie ma to jak sazniste inwektywy a kazdy lapie sens zdania. poprostu
                                musisz czytac inne nicki to bardzo pomaga.ja jakos nie mam problemu ze
                                zrozumieniem sensu jej wypowiedzi,moze dlatego,ze umiem myslec abstrakcyjnie bez
                                pomocy kosmitow,a moze dlatego rowniez,ze mam ochote z kims takim jak ona
                                podyskutowac.
                                • karielcia Re: Bezmyslnosc i brak wyobrazni 04.03.05, 17:24
                                  zagladam tu rzadko, ale Ty zdaje sie mieszkasz w USA, wie moze mi wytlumaczysz
                                  w koncu, w czym rzecz. Siedze tu nadal tylko dlatego, ze tak pokretnego tekstu
                                  jak ten biedronki, dawno nie zdarzylo mi sie przeczytac.
                                  A chcialabym to zrozumiec, gdyz czuje, ze biedronka uwaza, ze ma cos wazengo do
                                  przekazania.
                                  O jaki spisek, czy system tu chodzi? Zrozumialem tylko, ze o system propagandy,
                                  ale ten jest nie tylko w USA i nie tylko u nas w kraju przeciez.
                                  Ale o co chodzi jej jeszcze?
                                  • i-love-2-ski Re: Bezmyslnosc i brak wyobrazni 04.03.05, 17:29
                                    karielcia napisała:

> zagladam tu rzadko, ale Ty zdaje sie mieszkasz w USA, wie moze mi wytlumaczysz
                                    > w koncu, w czym rzecz. Siedze tu nadal tylko dlatego, ze tak pokretnego tekstu
                                    > jak ten biedronki, dawno nie zdarzylo mi sie przeczytac.
                                    > A chcialabym to zrozumiec, gdyz czuje, ze biedronka uwaza, ze ma cos wazengo do
                                    >
                                    > przekazania.
                                    > O jaki spisek, czy system tu chodzi? Zrozumialem tylko, ze o system propagandy,
                                    >
                                    > ale ten jest nie tylko w USA i nie tylko u nas w kraju przeciez.
                                    > Ale o co chodzi jej jeszcze?

chodzi jej o wiele rzeczy,ale wpis byl do krystiana a wiec niech on sam do niego
                                    sie ustosunkuje. jesli nie bylas na forum to przeoczylas wiele rzeczy, wiec i
                                    opisywanie ich zajeloby zbyt wiele czasu. w skrocie jest tu grupa ludzi,ktora
                                    swym chamstwem,grozbami,e-mailami i innymi sposobami probuje manipulowac wiele
                                    osob. nie jest to mile ani fair,wiec i czesc z nas sie na takie traktowanie
                                    oburza. od czasu,gdzie trzeba sie obowia(jak rowniez dyskutantow) bardzo sie
                                    obnilzyl.tyle w skrocie.
                            • manny_ramirez Re: Bezmyslnosc i brak wyobrazni 04.03.05, 16:59
                              o Jezu rachelko, obrazonas na mnie ze gadam z krasym bo ON CIEBIE publicznie
                              obrazil==czy to nie cenzura,
                              ale to ze Ty kumalas sie z dnem jak gucio duzo wczesniej niz ja wogole z
                              marcussem to jest ok tak??????????? Ja marcusowi chamstwo bez przerwy wyrzucam,
                              czy ty choc rz zwrocilas uwage guciowi????????????? Pomysl chwile o tym co
                              piszesz
                              I przestan juz gadac o tym moralizatorstwie bo nikt bardziej go nie uprawia niz
                              Ty
                              • ktos1958 Swoboda wypowiedzi. A pomysleliscie o tym, ze 04.03.05, 17:27
                                tu na forum nie moze byc tej swobody bo nie ma pewnosci, ze komputer z ktorego
                                sie pisze nie bedzie zlokalizowany !! Po IP adresie technicznie mozliwa jest
                                taka lokalizacja.
                                • i-love-2-ski Re: Swoboda wypowiedzi. A pomysleliscie o tym, ze 04.03.05, 17:32
                                  ktos1958 napisał:

> tu na forum nie moze byc tej swobody bo nie ma pewnosci, ze komputer z ktorego
                                  > sie pisze nie bedzie zlokalizowany !! Po IP adresie technicznie mozliwa jest
                                  > taka lokalizacja.
                                  lokalizacja IP zawsze byla mozliwa,nawet bez logowania,teraz jest to latwiejsze.
                                  ludzie powinni sobie zdawac sprawe co pisza,jak rowniez co jest karalne,to
                                  wazne. jak widac niektorzy sa i tak ponad prawem,gdyz jawnie podniecaja
                                  innych,jak rowniez intymiduja, czy lamia regulamin gazety bez jakichkolwiek
                                  konsekwencji.
                                  • ktos1958 Dlatego proponuje pisanie z pobliskiej: 04.03.05, 17:37
                                    kawiarenki, biblioteki, itd.....
                                    • i-love-2-ski Re: Dlatego proponuje pisanie z pobliskiej: 04.03.05, 17:43
                                      ktos1958 napisał:

> kawiarenki, biblioteki, itd.....

a po co? jak mowie trzeba uwazac na to co sie pisze i nie bedzie problemu. w
                                      koncu jak popatrzysz co ludzie drukuja na websites, to wlos sie jezy. w wielu
                                      panstawch jest wolnosc slowa,ktora jest konstytucyjnie zagwarantowana. chyba,ze
                                      namawiasz kogos do przewrotu,gwaltu,czy mu personalnie grozisz to mozesz byc za
                                      to skazany,lub jesli lamiesz prawo.
                                      • ktos1958 Po to pisac z miejsca publicznego miec te ... 04.03.05, 17:48
                                        wieksza swobode - co nie przeciez nie bez znaczenia. Np. w kwestiach polityki
                                        mam wrazenie, ze Biedronka czuje na sobie jakis knebel poprawnosci politycznej.
                                        Gdyby poisala z bilblioteki bylaby bardziej otwarta i konkretna. Bez knebla w
                                        ustach latwiej sie mowi.
                                        • i-love-2-ski Re: Po to pisac z miejsca publicznego miec te ... 04.03.05, 17:51
                                          ktos1958 napisał:

> wieksza swobode - co nie przeciez nie bez znaczenia. Np. w kwestiach polityki
                                          > mam wrazenie, ze Biedronka czuje na sobie jakis knebel poprawnosci politycznej.
                                          > Gdyby poisala z bilblioteki bylaby bardziej otwarta i konkretna. Bez knebla w
                                          > ustach latwiej sie mowi.

ja mysle,ze jesli o biedronke chodzi, to jest cos wiecej. ona zostala przez
                                          grupe brutalnie wyrzucona,miala bez przerwy jakiegos trolla na glowie,ktory
                                          pakudnie ja podrabial,jak rowniez miala rozne nieciekawe e-maile w skrzynce. nie
                                          jest to przyjemne,a wiec stad jej reakcja.mysle,ze powinna sobie to forum
                                          darowac, a przynajmniej przez jakis czas.
                                          • ktos1958 Byc moze. Widze, ze czytales wiecej jej postow 04.03.05, 17:57
                                            niz ja.

Ale mam wrazenie, ze zgadzamy sie w jednej kwestii: Pisanie z kompa z
                                            publiczego miejsca daje wieksza swobode wypowiedzi niz pisanie z domu.
                                            • i-love-2-ski Re: Byc moze. Widze, ze czytales wiecej jej posto 04.03.05, 18:01
                                              ktos1958 napisał:

> niz ja.
                                              >
                                              > Ale mam wrazenie, ze zgadzamy sie w jednej kwestii: Pisanie z kompa z
                                              > publiczego miejsca daje wieksza swobode wypowiedzi niz pisanie z domu.

to prawda,ale to rowniez zalezy ,czy nie musisz sie wpisywac do ksiegi,gdyz
                                              wiele bibliotek ma takowez, a wiec i tak wiadomo kto zacz. jesli czlowiek sie
                                              boi pisac i mowic,to poprostu nie powinien tu byc i tyle.
                                              • ktos1958 Istnieja tez takie miejsca publiczne, gdzie po 04.03.05, 18:07
                                                prostu podchodzisz do kompa i wysylasz post (be zadnych wstepnych aranzacji):
                                                np. sklepy elektroniczne i - z tego co osobiscie zauwazylem - wiele bibliotek.
              • ktos1958 Biedronko, moze najwiekszosc anonimowosc 04.03.05, 16:22
                zapewniloby ci pisanie z okolicznej (biblioteki/bibliotek) a nie z domu.
          • i-love-2-ski Re: Jak sie wsadza dlugi nochal w czyjas poczte 04.03.05, 16:26
            manny_ramirez napisał:

> Pani biedronko, neich juz Pani z tymi SBekami przestanie, jak Pani chciala
            > prywatnie to trzeba bylo do krystiana email wyslac a nie publikowac na forum.
            > teraz to juz sprawa "publiczna":)))

a ty nie baw sie tu w administratora,ani doradzacza. jak ktos chce to pisze, a
            ty jesli ci sie to nie podoba to rozmawiaj ze swoim bohaterem krasula. obaj
            nalezycie do jednych zwiazkow zawodowych to nie wypowiadajcie sie na watkach nie
            do was,macie swoje. ty i krasul latacie za kazdym jak wsciekle krowy z tymi
            zlotymi myslami za 3 grosze,on chamskimi a ty uduchowionymi.
            • biedronka24 Dzieki rachel. Musze uciekac ale licze na Ciebie 04.03.05, 16:28
              ze zabawisz tu towarzystwo.
              Milego weekendu..
              • i-love-2-ski Re: Dzieki rachel. Musze uciekac ale licze na Cie 04.03.05, 16:35
                biedronka24 napisała:

> ze zabawisz tu towarzystwo.
                > Milego weekendu..

Tobie rowniez,ale bawic to bede sie raczej gdzie indziej i z kim innym. tu same
                party poopers,szkoda sie trudzic.
            • manny_ramirez Re: Jak sie wsadza dlugi nochal w czyjas poczte 04.03.05, 16:50
              Rachelus a mam wsadzic tu watkie gdzie ty Moralnie wszystkich pouczasz??
              braklo by raczej miejsca
              slyszalas o powiedzeniu nie rob drugiemu co tobie nie milo?
              chyba nie a teraz masz tego efekty
    • biedronka24 Naogladales sie popularnych scenariuszy 04.03.05, 16:15
      one sa fajne, ale ja mowie o zyciu...
      Bedziesz mial wlasne potomstwo zrozumiesz. Chyba ze jestes SBekiem z powolania.
      Ci nawet jak maja dzieci, to ich nie maja...
    • krystian71 Re: Krystanie do Ciebie bo nie bardzo jest do kog 04.03.05, 22:03
      droga biedroneczko,wcale ci sie nie dziwie,ze zbrzydzilas sobie to
      forum.Pamietam,jak cie kiedys zatrzymywalem,gdy mialas juz dosc , a teraz wcale
      nie jestem pewien czy dobrze zrobilem.Bo sam mam coraz czesciej takie
      wrazenia ,ze moj pobyt tutaj zupelnie jest pozbawiony sensu.Mialem duze
      nadzieje,poznawcze,rozrywkowe i bylem pewien swoich mocnych nerwow,ze w zadnych
      okolicznosciach nie dam sie sprowokowac ,teraz smieje sie z tego,a czasem sam
      siebie sie wstydze za poziom prowadzonych dyskusji i strate czasu.
      Wstydze sie,bo znajac nick , powinienem to od razu przewidziec.
      Obydwie z Rachelka macie dobry sposob na zachowanie wladz umyslowych, znikacie
      sobie na pare dni.Ja pracujac przy komputerze zabijalem sobie w ten
      sposob "martwe "godziny i potem juz szlooo.
      Na pewno musze cos z tym zrobic.
      Jesli chodzi o nasz kraj,wiadomo, sytuacja w nim to staly powod naszej troski i
      zmartwienia,podzielam wszystkie twoje diagnozy i proroctwa.Mam tylko takie
      irracjonalne wrazenie,ze gdzies wyzej czuwa nad nami jakas wyzsza sila,ktora
      nie z takich tarapatow nas wyprowadzila.Pewnie to glupie i takie polskie-jakos
      to bedzie.
      Nie wiem , czy na to zaslugujemy,przeciez to forum,( w tej jego polskiej
      czesci) jest taka miniaturka Polski,ktora nic nie jest madrzejsza,ani glupsza
      od niego.Przeciez i w realu takie typy sie spotyka,glupie i skamieniale w
      swoich pogladach , lub przeciwnie zmieniajace je jak wiatr zawieje i na sile
      doszukujace sie alibi dla tej zmiany.
      Pisze tylko do ciebie,sorki , nie mam dzis za duzo czasu caly watek czytac, a
      zreszta po zapoznaniu sie z nickami , ktore tu wpadly , tez nie mam ochoty.
      Alleluja i do przodu i milego weekendu :))
    • manny_ramirez Krystian 04.03.05, 22:14
      a cos Ty dzis taki placzliwy???
      • krystian71 Re: Krystian 04.03.05, 22:21
        to ze strachu przed tymi trzema telefonami jotki.
        Mirmil,goldi...Ten trzeci mial byc na temat mojej osoby?
        Jeszcze nic nie pilem , a juz mam katza.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka