Dodaj do ulubionych

Do Markussa i innych.... O Zydach!

28.03.05, 15:41
Nu kiedys chcialem sie dowiedziec:
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=21759753&a=21759913
i nie wiele sie dowiedzialem....

Teraz marcus_crassus o "wybranym ludku" gada:
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=22124183
"Czy Swiat moglby istniec bez Zydow?" spytalem swojego popa....
Nu to taki nie zydowski, prawoslawny pop, na to mi tak (prawie)
odpowiedzial....

Pewnie tak.... Ale Swiat bylby biedniejszy i napewno gorszy bez nich.... My
im wiele zawdzieczamy....
Z religii zydowskiej dwie wielkie inne religii sie narodzily.... Zydzi dali
nam dziesiec przekazan.... Wszystkie nasze prawa na tym sie opieraja.... Tyko
ze my nie potrafimy zyc wg. tych przekazan, jakie nam dali!!!
Jezusa nam dali, a my nie potrafimy nawet podporzadkowac sie Jego naukom....
Jego nauka pol Swiata opanowala! Pomysl: maly zydek, a my nie potrafimy z
naszym wlasnym sumieniem poradzic? Bijemy, mordujemy sie nawzajem.... O
policzkach zapomnielismy!!!
Mowisz: Zydzi byli nie tylko dobrzy, ale i zli.... Oczywiscie, przeciez sa
tylko ludzmi.... ale wielu i z tych zlych i dobrych byli geniuszami! Sam
wiesz, ilu uczonych, pisarzy i innych geniuszy stworzyl ten narod....
Marks! Jego teorie, falszywe przeciez, ale tez pol Swiata opanowaly! My,
Rosijanie mowimy, ze Zydzi-komunisci nas zniewolili.... Ale pomysl; jesli to
byli tylko Zydzi? a przeciez nie tylko, ich tylko garstka byla, to przeciez
trzeba byc geniuszem, zeby tego dokonac! Zeby cala Matuszku Rosiju i pol
Europy sobie podporzadkowac?
Ktos ci powiedzial: kilku z nich z hitlerowcami wspolpracowalo! Jesli to i
prawda, a ja w to nie wierze (nie sluchaj idiotow), to pomysl o tamtych
czasach! Przeciez, nie wystarczy byc lajdakiem, by Hitlera i jego swolocz.
sobie "podporzadkowac"? Do tego potrzeba cos wiecej.... Do tego potrzeba
zydowskiej madrosci. Zydowskiej przebieglosci....
Mowisz: szli na rzez, jak barany! A gdzie mieli uciekac? Gdzie mogli sie
schowac? Naturalnie, ze wielu im pomagalo i przechowywalo.... A reszta
Swiata?
Powiadasz: wypedzano ich ze wszad! Moze nie zewszad, ale masz racje -
wypedzano.... Tylko, czy myslales dlaczego ich wypedzano? Oni przeciez
wiedzieli, ze sa obcy, znali swoja historie i dlatego musieli byc
przygotowani na wszystko! Musieli byc troche madrezjsi, troche bogatsi,
troche sprytniejsi.... jak to sie dzisiaj nazywa? Cwaniak? Wlasnie! Trzeba
bylo byc cwaniakiem, zeby przezyc! I oni przezyli wszystko! Oni zawsze pod
wiatr szli i pod prad plyneli....
Izrael? Pomysl - wszystkie wojny, z tak przewazajacym nieprzyjacielem, to
malutkie panstewko wygralo! A przeciez nie tylko wygrali, ale i rozgromili
swoich nieprzyjaciol!!! I sami to zrobili, bez niczyjej pomocy! A ich wrogom
nasi pomagali, nasi piloci tam wojowali i tam polegli.... A oni sami
potrafili sie obronic! Im, jak i kazdemu innemu "zaplecze" potrzebne ale nic
poza tym!
My i nasz stary swiat starzejemy sie, a oni coraz mlodsi sie robia! I
mocniejsi!
I nie zawracaj glowy; rzadzeniem swiatem przez Zydow!
Pomysl: ile dzis jest Zydow na Swiecie? 20-25 mil.? Przeciez to sredniej
wielkosci panstwo! A ty, ze oni rzadza.... a jesli rzadza? To pomysl, o czym
to swiadczy? Dlaczego nie rzadza Grecy, Rzymianie, my-Rosijanie?
Amerykanie? nu oni prawie rzadza Swiatem! Uwazasz, ze Bush potrafilby rzadzic
Swiatem bez madrych doradcow?;)
Jesli, jak niektorzy twierdza, Zydzi i "rzadza Swiatem", to przeciez mozna im
tylko tego pozazdroscic, ze potrafia!!!

To moze dlatego wlasnie wielu ich nienawidzi??? Zwykla ludzka zadrosc, moj
drogi!!!

Posluchaj starego popa - Swiat bylby gorszy, biedniejszy i nudniejszy bez
Zydow!!!

Nu wot?!
Obserwuj wątek
    • dana33 Re: Do Markussa i innych.... O Zydach! 28.03.05, 15:54
      madry ten twoj pop, moskowit, ale cusik sie obawiam, ze za madry dla niektorych
      na tym forum... :((((
      • moskowit Re: Do Dannoczki! 28.03.05, 16:05
        Nu ja wiem, ze madry i za madry nie tylko dla niektorych na tym forum....
        On bardzo dlugie zycie przezyl.... Prawie jak Twoj narod:) Nu moze nie
        zupelnie, ale juz do setki sie zbliza....

• manny_ramirez Ty moskowit 28.03.05, 17:52
          a Ty pewny ze to jakis pop a nie Twoje wlasne wywody?::))
          • moskowit Re: Ty moskowit 28.03.05, 18:32
            Ten pop mial duzy wplyw na moje wychowanie.... Nu i moja sp. Babushka....

• manny_ramirez Re: Ty moskowit 28.03.05, 18:36
              No to w jednym mielismy podobne przezycia. Mnie wychowywal dziadek.
              • moskowit Re: Ty moskowit 28.03.05, 19:24
                Nu ja dieda tez mialem, ale dopiero potym jak wrocil z gulagu.... On nie mial
                czasu na wychowanie mnie, bo krecil sie po Moskwie i tesknil za swoja
                Sybieria....

• manny_ramirez Re: Ty moskowit 28.03.05, 19:25
                  :))), Moj wrocil z Rosji w 39 i uwierz mi, nic a nic nie tesknil
                  • dana33 Re: Ty moskowit 28.03.05, 19:44
                    to ja wam chlopaki powiem, ze nigdy nie mialam babci i dziadkow, i zawsze
                    uwazalam, ze z tego powodu jestem pol-sierota.... babcia i dziadek to
                    instytucja absolutnie unikalna.
                    • manny_ramirez Re: Ty moskowit 28.03.05, 19:46
                      to mi szczerze przykro bo prawde piszesz ze to rzecz unikalna
                      • aaki zapraszasz na to forum o rzeczpospolitej obojga 28.03.05, 20:29
                        narodów i zapraszasz,a tam stale pustki
                        • manny_ramirez Re: zapraszasz na to forum o rzeczpospolitej oboj 28.03.05, 20:30
                          109 wpisow to pustki????
                          jak masz temat to zaloz watek
                          • aaki Re: zapraszasz na to forum o rzeczpospolitej oboj 28.03.05, 20:32
                            no tłoku nie ma
                            • manny_ramirez Re: zapraszasz na to forum o rzeczpospolitej oboj 28.03.05, 20:42
                              i wcale mi na nim nie zalezy , a chcesz o tym pisac to pisz tam i nie zasmiecaj
                              moskowitowi watku bo go jeszcze...............:))
                              • aaki czyżbyś miał na myśli słowo 28.03.05, 20:49
                                wkur....isz?
                                • manny_ramirez Re: czyżbyś miał na myśli słowo 28.03.05, 20:50
                                  jak dalej bedziesz zasmiecal to sie dowiesz:)
                          • moskowit Ten watek nie o tym.... 28.03.05, 20:37
                            Temat chce zmienic. I zaraz Ci zacznie obrazki przysylac....

• aaki Re: Ten watek nie o tym....ale sygnaturka o tym 28.03.05, 20:38
                              chcesz też obrazek?
                              • moskowit Re: Ten watek nie o tym....ale sygnaturka o tym 28.03.05, 20:43
                                Obejde sie bez obrazkow....

Juz naogladalem sie waszych.... nu jak by to nazwac?.... rozmow bydlecych w
                                obrazkach:)))) Wystarczy....

• aaki krowa to bardzo pożyteczne stworzenie 28.03.05, 20:48
                                  nawet jeśli jestes wegetarianinem
                      • moskowit Re: Ty manny.... 28.03.05, 20:29
                        Dannoczka zawsze prawde pisze....
                    • moskowit Re: Do Dannoczki.... 28.03.05, 20:32
                      Widish dorogaja, znowu mi watek na boczne tory sprowadzaja....
                      Pogowot' nie s kiem.... czort woz'mi!

• manny_ramirez Hej nie w liczbie mnogiej:))) n/t 28.03.05, 20:41

• moskowit Re: Hej nie w liczbie mnogiej:))) n/t 28.03.05, 20:46
                          Nu izwini manny....
                          Z Toba bede na "TY", nie na "WY".... Horosho? Nu wot!

• manny_ramirez Re: Hej nie w liczbie mnogiej:))) n/t 28.03.05, 20:48
                            horosho:))
                  • moskowit Re: Ty moskowit 28.03.05, 20:28
                    Bo Twoj nie urodzil sie na Syberii.... Jak go zabrali, to mieszkal na
                    Syberii.... Ponial? Nu wot!
                    Babushka zawsze zhartowala, ze przynajmniej blisko do domu ma.... A potem, jak
                    died odbebnil juz dwie pieciolatki, to mieszkalismy w Moskwie i tam on sobie
                    nie mogl miejsca znalezc.... Wot!

• dana33 Re: Ty moskowit 28.03.05, 21:00
                      to moja mame tez tak troche.... ciagle teskni za polska.... nawet dzisiaj... to
                      po drodze gdie by nie mieszkala,to kuchnie sobie urzadzala tak jak miala w
                      polsce... przynajmniej tak sobie tej tesknocie pomagala.... nawet teraz w
                      haifie tez ma tak samo ustawione meble w kuchni....
                      a wczoraj mi powiedziala tak calkiem calkiem smutno "chyba juz nie pojade
                      wiecej do polski..... nu, mama ma 81 lat i nie widzi i zle chodzi, bo kolana
                      jej zzarla choroba.... ale w zeszlym roku jeszcze sie uparla i pojechala....
                      • manny_ramirez Re: Ty moskowit 28.03.05, 21:05
                        No bo wiesz Dana, czlowiek czesto teskni jechac do kraju swego urodzenia, tez
                        jezdze jak tylko moge, w tym roku moja zona i corka w lato jada, ciagnie
                        czlowieka tam gdzie sie urodzil
      • ben_shaprut A wiesz, Danuś, że jak raz rację ci przyznam. 29.03.05, 23:54
        Dokładnie tak samo zwykł był mawiać rebbi Sacha Pecaritz w Synagodze Izaaka na
        Kazimierzu...
        P.S.
        Straszny nacjonalista, ale przyjemny człowiek do rozmowy...
    • grzegorz1948 Re: Moskowit ciesze sie bardzo.Gratulacje dla Popa 28.03.05, 21:32
      Ze w tak krotkim czasie nauczyl cie tak pieknie poslugiwac sie jezykiem polskim.
      Moze namowisz tez Fredzia zeby sie zglosil do tego Popa tak zeby odciazyc wasza
      mentorke Danusie.
      Widzisz jak juz piszesz na samym poczatku o sumieniu to czy Mojzesz odbierajac
      Dekalog od Boga nie zabronil zabijac?Czy przypadkiem jak zeszedl z gory Synaj to
      nie zastal rozpusy w swoim obozie i zlotego cielca?Ja rozumie ze ty ze Syberi i
      maz cielecy rozum ale nie bierz innych za polglowow, tak to pisze z wielkim
      szacunkiem dla narodu rosyjskiego.
      • dana33 Re: Moskowit ciesze sie bardzo.Gratulacje dla Pop 28.03.05, 22:02
        kazdy rozumie slowo boskie inaczej, polit.... wiec ty rozumiesz, tak jak
        piszesz. jak ci jutro sprobuja zabic zone i dziecko, to nie zapomnij stac obok
        i sie przypatrywac, bo bog, jak mowisz, zabronil zabijac....

nu, znalazl sie chuchem....
        • grzegorz1948 Re: Masz racje Danusiu 28.03.05, 22:24
          Ale powiedz mi jak ja nikogo nie morduje to dlaczego mnie ktos by chcial
          zamordowac?
          Dobrze Ci radze wez rodzinke i przyjezdzaj do Europy, szczegolnie polecam
          okolice Salzburga, bo tam sa wspaniali ludzie i przepiekne okolice a i od
          kultury nie jest daleko.Tam graja jeszcze na skrzypkach a nie na karabinie
          maszynowym .
          • dana33 Re: Masz racje Danusiu 28.03.05, 22:52
            nu, grzesiu, dzieki za informacje o salzburgu.... tak prawde mowiac, to chyba
            znal austrie lepiej niz ty.... no i austriakow tez znam.... jakby mi tak
            przypadli do gustu, to pewnie bym z tamtad nie wyjechala.... ale mi nie
            przypadli. jakbym z jakiegos powodu nie mogla mieszkac w israelu, to uwierz mi,
            znam pare przyjemniejszych miejsc, jak akurat austria.
            • grzegorz1948 Re: Austriakow danusiu nie znasz! 29.03.05, 13:26
              Znasz tylko tych Wiedenczykow ktorzy mieli dosc Polakow oblegajacych oboz
              przejsciowy pod Wiedniem.Ale jak ci pasuje lepiej jak ci jakis Zyd z Wegier
              zagra na skrzypcach nad grobem Radetzki Marsch to jest rzecz gustu.Wole zielone
              lasy w Austri niz krwia zbrukana ziemie izraelska.
              • dana33 Re: Austriakow danusiu nie znasz! 29.03.05, 13:35
                grzesiu, przestan pokazywac wlasna glupote.
                skad ty wiesz, co i kogo ja znam?
                ale ciesze sie ogromnie, ze ty znasz radetzki marsch. nie jest to duzo, jesli
                chodzi o znanie austri, ale immerhin, cos wiesz.
                • aaki austria? wiem tylko tyle że 29.03.05, 15:58
                  w czeskiej wiejskiej gospodzie jest weselej i milej niż w austryjackiej.
                  i tańsze tam piwo

• dana33 Re: austria? wiem tylko tyle że 29.03.05, 21:25
                    wlasnie...
                    austria juz od lat "jedzie" na tym, co kiedys bylo, a juz dzisiaj nie tak
                    bardzo... a jak bylam we wiedniu rok temu, to prawie ze nie poznalam miasta...
                    nie tylko maria hilfer strasse zmienila sie, ale i ludzie nie ci sami, i
                    atmosfera nie ta... za mojego austriackiego zycia nie bylam tak zachwycona, a
                    teraz to juz wogole.... chyba tylko zjesc sarne z borowkami... :))))
                    • aaki a co sie stalo z maria hilfer ? 29.03.05, 21:29
                      lata tam juz nie bylem?
                      • dana33 Re: a co sie stalo z maria hilfer ? 29.03.05, 22:41
                        fussgänger zone.... poszerzyli chodniki, zwezili ulice, nie ma tramwajow, ledwo
                        jakas taksowka.... nu, uzas.... :))))
                • grzegorz1948 Re: Biedna Danusiu 29.03.05, 22:40
                  Juz dalem Ci Danusiu tysiace buziakow na pozegnanie takich prawdziwych
                  zydowskich albo lepiej judaszowych-do cholery przeciez to jest to samo-a Ty
                  dalej blakasz sie po tym forum gdzie oprocz Twojego drugiego JA fredzia wszyscy
                  sa glupkami.Z drugiej strony Mozarta za bardzo nie lubie ale przepadam za
                  Schubertem.A Austrie no coz bardzo lubie ale najchetniej to wracam do okolic
                  Zakopanego.
                  W tym roku chcialem na tydzien wyskoczyc do Izraela ale jak mi sie wspomnialo
                  ze tam smarkacze lataja z karabinkami po miescie i do tego trafie ludzi takich
                  jak Ty czy Fredzio to mi sie odechcialo.
                  Z powazaniem dla twej madrej glowki zawsze Ci oddany-polit
                  • dana33 Re: Biedna Danusiu 30.03.05, 00:10
                    grzesiu, ciebie do israela nie wpuszcza, juz dalam dawno cynk na ben gurionie...
                    ty lepiej do zakopanego, tu cie nikt nie potrzebuje.
                    • grzegorz1948 Re: Alez Danusiu! 30.03.05, 22:14
                      Co balas sie ze cie odwiedze,e nie nie zaproszony nie pcham sie za stol a za
                      pierozkami tez nie przepadam,szczegolnie jak sa nadgryzione!
                      Ot tak chcialem z synami przyjechac zobaczyc Izrael i pare Euro zostawic tak
                      zebys z Fredziem miala dobra opieke na psychiatri, Ot tak z dobrego serca.
                      Twoj oddany polit
              • biedronka24 Hej- moj malzonek byl ostatnio w Austrii 29.03.05, 22:52
                i bardzo chwalil. Nie mowie o firmach, czy jakichs tam filiach, ale tak o
                ludziach. O tym jak potrafia sie cieszyc zyciem. Podobalo mu sie. Podobno niezle
                sie tam zyje. Wiele zyczliwosci dla Polakow w narodzie jest tez. To sie dalo
                zauwazyc. Niepotrzebnie ale milo :)
                • grzegorz1948 Re: Hej- moj malzonek byl ostatnio w Austrii 29.03.05, 23:19
                  Ostatnio bedac w Berlinie zapytalem sie w hotelu jak dojechac na pewny adres w
                  Berlinie wschodnim to ta pani przerazona odpowiedziala mi ze w Berlinie
                  wschodnim jeszcze nie byla.To samo jest w Wiedniu-pod Wiedniem byl oboz
                  przejsciowy dla uciekinierow z Polski to chyba tak z poczatkiem lat70
                  pokazywali w TV polskiej to sie nie dziwie ze maja Wiedenczycy taki uraz do
                  Polakow ale tak na POZOSTALYM TERENIE jest wszystko OK.
                  • dana33 Re: Hej- moj malzonek byl ostatnio w Austrii 30.03.05, 00:13
                    jak to sie mowi, grzesiu, swoj znajdzie swego.... mniej wiecej na tym samym
                    pozimie jestescie z ania...
                • dana33 Re: Hej- moj malzonek byl ostatnio w Austrii 30.03.05, 00:12
                  ha ha ha ha,,,, wiele zyczliwosci dla polakow..... no nie moge.... oni tam ani
                  polakow, ani jugoslowian, an czechow, ani turkow, ani wlochow, ani nikogo wg
                  ich zdania obcego nie cierpia. znaczy sie jak dlugo jestes turystka na pare
                  dni, to owszem, lubia jak zostawia sie u nich pieniadze, ale na dlugi okres,
                  albo nie daj bog na stale??? oj aniu, aniu, pohamuj sie troche i nie gadaj, jak
                  nie masz pojecia...
                  • bigobserver Re: Hej- moj malzonek byl ostatnio w Austrii 30.03.05, 00:29
                    dana33 napisała:

> ha ha ha ha,,,, wiele zyczliwosci dla polakow..... no nie moge.... oni tam
                    ani
                    > polakow, ani jugoslowian, an czechow, ani turkow, ani wlochow, ani nikogo wg
                    > ich zdania obcego nie cierpia. znaczy sie jak dlugo jestes turystka na pare
                    > dni, to owszem, lubia jak zostawia sie u nich pieniadze, ale na dlugi okres,
                    > albo nie daj bog na stale??? oj aniu, aniu, pohamuj sie troche i nie gadaj,
                    jak
                    >
                    > nie masz pojecia...

Jezeli moge dodac jedno zdanie od siebie to chcialbym stwierdzic, ze nie ma
                    uniwersalnego Austriaka tak samo jak nie ma uniwersalnego Polaka czy
                    Izraelczyka.
                    Jedni nas lubia wiecej , inni mniej a swoje sympatie i antypatie buduja na
                    podstawie doswiadczen.
                    Sami nie jestesmy bez winy gdy nie palaja do nas sympatia ale rowniez nie jest
                    to przypadkiem gdy okazuja nam szacunek.
                    Sprawdza sie tu chyba powiedzenie, ze jak nas widza, tak nas pisza.

Jezeli nas pisza zle, to pora sie zastanowic dlaczego.
                    • dana33 Re: Hej- moj malzonek byl ostatnio w Austrii 30.03.05, 08:24
                      masz racje, oczywiscie, bigobserver.... ale z mojego zwiedzania swiata, to
                      jednak austriacy nie lubia pryncypialnie obcych, nie ze akurat wybrali sobie
                      polakow, tylko wlasnie wszystkich obcych, mimo, ze jak piszesz, nie ma
                      wlasciwie "czystej razy" austriaka, nazwiska czeskie, wegierskie, polskie...
                      masa ich w ksiazce telefonicznej, herr nowotny to na porzadku dziennym, nie?
                      i wlasnie to mnie zawsze dziwilo. oprocz tego, ze narod strasznie przekonany o
                      swojej wielkosci i znaczeniu w europie. ale piekny jest, jedzenie maja pyszne
                      no i po wloszech chyba najlepsza kawe w europie.. co dobre to dobre, trzeba im
                      to przyznac... :)))) no i nawet jakas zwykla kapela gra niezle... muzyka
                      klasyczna w austrii jest bardzo lubiana prze OGOL obywateli, co tez jest
                      rzadziej spotykane w innych krajach.
                  • ale-jajaja Re: Hej- moj malzonek byl ostatnio w Austrii 31.03.05, 00:38
                    zgadzam sieę całkowicie z Twoimi poglądami. Austriacy to bardzo nieprzyjemna
                    nacja dla obcych - w wielu kościołach na terenie Austrii zobaczysz pozostałości
                    po ich udziale w III rzeszy (np rzędy dostrzelonych SSmanów itd). Dobrym
                    przykładem było parę lat temu odnowienie neo-faszystowskie w tym kraju. Ale
                    niepowiem piwo i góry mogą być.

Pzdr
          • bigobserver Re: Masz racje Danusiu 29.03.05, 15:44
            grzegorz1948 napisał:

szczegolnie polecam
            > okolice Salzburga, bo tam sa wspaniali ludzie i przepiekne okolice a i od
            > kultury nie jest daleko.

A bywa nawet calkiem blisko.

www.salzburgfestival.at/home_e.php?lang=2
      • migselv Re: Moskowit ciesze sie bardzo.Gratulacje dla Pop 31.03.05, 00:27
        grzegorz1948 napisał:

> Ze w tak krotkim czasie nauczyl cie tak pieknie poslugiwac sie jezykiem
        polskim
        > .

Nie prowokuj go, bo jeszcze zacznie po rosyjsku pisac:-)))
    • gw_bush Re: Do Markussa i innych.... O Zydach! 28.03.05, 23:37
      moskowit napisał:

> Posluchaj starego popa - Swiat bylby gorszy, biedniejszy i nudniejszy bez
      > Zydow!!!
      >
      > Nu wot?!

Ty "zakazana geba" nie masz chyba wszystkich w domu.

Kiedys jak sie pajacom nudzilo to chrzenili o "Dupie Maryni" a dla ciebie
      taka "dupa Maryni" sa zydzi

Nu wot "zakazana geba"- pajacu.
      • dana33 Re: Do Markussa i innych.... O Zydach! 28.03.05, 23:44
        nie ma to buszowiecki, jak pisac na temat i to jeszcze tak elegancko, jak ty.
        gdie pobierales nauki dobrego wychowania? w rynsztoku?
      • migselv Re: Do Markussa i innych.... O Zydach! 31.03.05, 00:29
        Tobie tez przydaloby sie, jesli nie z popem, to moze z ksiedzem, albo rabbi
        pogadac.
        • dana33 Re: Do Markussa i innych.... O Zydach! 31.03.05, 00:48
          to bylo do mnie, migselv, bo nie poniala....
          • migselv Re: Do Markussa i innych.... O Zydach! 31.03.05, 00:56
            Nie, to bylo do gw_bush.

Dopiero potem zauwazylem, zes mu tez uwage na jego chamski jezyk zwrocilas:-)

Cos znikl nam moskowit?:-)
            • dana33 Re: Do Markussa i innych.... O Zydach! 31.03.05, 01:29
              pewnie nabiera sil do walki... :))))
              • migselv Re: Do Markussa i innych.... O Zydach! 31.03.05, 01:55
                dana33 napisała:

> pewnie nabiera sil do walki... :))))

Teraz dopiero zauwazylem Twoj wpis:-(

Nabiera sil do walki... z kim???
    • olewin Re: Do Markussa i innych.... O Zydach! 29.03.05, 03:39
      to Żydzi dali nam 10 przykazań ??? :)) a nie przypadkiem zostały im dane ze
      względu na ich występki wobec Boga ??
      Zmień lepiej POP-a bo piszesz herezję ..
      • manny_ramirez Re: Do Markussa i innych.... O Zydach! 29.03.05, 03:40
        No tak olewin a Mojzesz to byl Celt
        • olewin Re: Do Markussa i innych.... O Zydach! 29.03.05, 03:52
          na swój sposób ś.w Patryk był Mojżeszem :))
      • olewin Re: Do Markussa i innych.... O Zydach! 29.03.05, 03:49
        czyli selekcja ale negatywna ..
        Równie dobrze możemy powiedzieć że Hitler jest zbawieniem Żydów - dlaczego:
        bo rozpętując wojnę dał im szansę na stworzenie swojego państwa, bo przerwał
        spiralę antysemityzmu w Ameryce lat 20-tych .. itp.
        Holokaust który odbył się przy milczącym pobłażaniu Europy Zachodniej i USA
        wypromował krzywdę Żydów wschodnioeuropejskich jako dziedzictwo wszystkich
        Żydów !!! - nawet tych zamerykanizowanych szukających na mapie Polski i
        Auschwitz gdzieś w zachodniej Azji :)))
        • de_oakville Skrzypce kontra karabin maszynowy 29.03.05, 14:42
          grzegorz1948 napisal:

>okolice Salzburga, bo tam sa wspaniali ludzie i przepiekne okolice a i od
          >kultury nie jest daleko.Tam graja jeszcze na skrzypkach a nie na karabinie
          >maszynowym .

No to chwala dla zachodnich aliantow! Przed ich wkroczeniem w 1945 gralo sie tam
          podobno nie tylko na skrzypcach. Nie ma to jak pokojowe maniery.
    • migselv Re: Do Markussa i innych.... O Zydach! 31.03.05, 00:24
      Zydzi Ci, moskowit, spokoju nie daja:-))) Nie byloby prosciej przejsc na
      judaizm? Mialbys wszystkie problemy z glowy:-) Bylbys tez po tej pewniejszej
      stronie, co to swiatem, bankami i nawet Ameryka rzadzi:-)
      Zastanow sie, moze to jest rozwiazanie?
      • bam_buko Re: Do Markussa i innych.... O Zydach! 31.03.05, 00:38
        migselv napisał:

> Zydzi Ci, moskowit, spokoju nie daja:-))) Nie byloby prosciej przejsc na
        > judaizm? Mialbys wszystkie problemy z glowy:-) Bylbys tez po tej pewniejszej
        > stronie, co to swiatem, bankami i nawet Ameryka rzadzi:-)
        > Zastanow sie, moze to jest rozwiazanie?

moze to nie glupie co mowisz(przejsc na judaizm i rzadzic Ameryka) problem jest
        w tym ze kaza sie okaleczyc-nieodwracalnie!!
        • dana33 Re: Do Markussa i innych.... O Zydach! 31.03.05, 00:51
          bambuko, kazdy medal ma dwie strony..... jesli dajesz sie obrzezac w wieku tak
          poznym, to dostajesz w prezencie: mikrofalkowke, zelazko na pare, toaster i
          mixer..... nu, niezly geszeft, nie uwazasz? a dlaczego od
          razu "okaleczony"???? jakby bylo tak zle, to by tego nie robili...
          • migselv Re: Do Markussa i innych.... O Zydach! 31.03.05, 00:59
            Nie tylko Zydzi, w Ameryce w Anglii wielu "nieodwracalnie kalecza" sie :-)))
          • abe_ltd Re: Do Markussa i innych.... O Zydach! 31.03.05, 01:04
            :DDDDD I u Was chlopy na to leca? Znaczy siem na mikrofalowki, zelazka i
            toastery????? To macie zniewiescialych chlopow tam. Moj to by moze i dal sie
            obrzezac (przy calkowitym znieczuleniu i 10 dniach w szpitalu) ale tylko
            jakbyscie mu dali Ferrari.
            ... no moze tez sie dal jakbyscie mnie na czas World Cup 2006 wywiezli gdzies
            na przymusowe roboty poza granice kraju, zebym mu nie przeszkadzala jak po
            nocach mecze oglada, piwo zlopie i pozwala trawie w ogrodku do kolan urosnac.
            • migselv Re: Do Markussa i innych.... O Zydach! 31.03.05, 01:17
              abe_ltd napisała:

> ... no moze tez sie dal jakbyscie mnie na czas World Cup 2006 wywiezli gdzies
              > na przymusowe roboty poza granice kraju, zebym mu nie przeszkadzala jak po
              > nocach mecze oglada, piwo zlopie i pozwala trawie w ogrodku do kolan urosnac.

Na takich warunkach, to i ja bym sie zgodzil:-)))))
              • abe_ltd Re: Do Markussa i innych.... O Zydach! 31.03.05, 01:22
                A co ja tobiem zawinilam ;o(((((
                • migselv Re: Do Markussa i innych.... O Zydach! 31.03.05, 01:27
                  abe_ltd napisała:

> A co ja tobiem zawinilam ;o(((((

Alez droga Abe??? Tys mi nic nie zawinila:-) Po prostu sie rozmazylem..., jak
                  pomyslalem o meczach, piwie i trawie do kolan:-)))))))
            • dana33 Re: Do Markussa i innych.... O Zydach! 31.03.05, 01:31
              abe, nie wiesz o czym mowisz.... znaczy sie, nie wiesz co tracisz... :))))
          • bam_buko Re: Do Markussa i innych.... O Zydach! 31.03.05, 01:17
            dana33 napisała:

> bambuko, kazdy medal ma dwie strony.....

hehe wiedzialem ze sie czaisz-rachelka mnie nie wierzyla

jesli dajesz sie obrzezac w wieku tak
            > poznym, to dostajesz w prezencie: mikrofalkowke, zelazko na pare, toaster i
            > mixer..... nu, niezly geszeft, nie uwazasz?

dana a kto nauczy mnie to ustrojstwo obslugiwac????

a dlaczego od
            > razu "okaleczony"????

natura tworzy nas identycznie,niektorzy ludzie chca sie wyrozniac ba okaleczaja
            sie twierdzac ze to dla "wybrancow"

jakby bylo tak zle, to by tego nie robili...

jak robia wcale nie znaczy ze jest dobrze

• dana33 Re: Do Markussa i innych.... O Zydach! 31.03.05, 01:33
              bambuk!!!! doprowadzasz mnie do bsolutnej rozpaczy!!!! ty myslisz, ze
              obrzezanie to znak ze my wybrani?????? jezuuuuuu BAMBUK!!!!! arabowie tez to
              robia!!!! to oni tez wybrani???????????????????????????????????????
              to my nie mamy monopolu ???????????????????????????
              przez ciebie teraz nie bede spac!!!!
              • bam_buko Re: Do Markussa i innych.... O Zydach! 31.03.05, 01:59
                dana33 napisała:

> bambuk!!!! doprowadzasz mnie do bsolutnej rozpaczy!!!! ty myslisz, ze
                > obrzezanie to znak ze my wybrani?????? jezuuuuuu BAMBUK!!!!! arabowie tez to
                > robia!!!! to oni tez wybrani???????????????????????????????????????
                > to my nie mamy monopolu ???????????????????????????
                > przez ciebie teraz nie bede spac!!!!

no prosze znow jakies rasistowskie insynuacje.....

a czym rozni sie arab od zyda??? toz to jest to sama azjatycka rasa.
                Nie tak znow dawno(biorac pod uwage historie ludzkosci) niuanse religijne was
                podzielily i teraz jedni i drudzy uwazaja sie za wybranych.....cyrk.

nie bujaj dana, tacy jak Ty spia spokojnie pewni ze dzien(na fs) spedzili
                tforczo i pracowicie.
                dobranoc
                • dana33 Re: Do Markussa i innych.... O Zydach! 31.03.05, 09:56
                  nu, bambuczku, ty nie tylko antysemita, ty jeszcze do tego kwadratowy.... uj,
                  najgorszy sort... :)))
        • migselv Re: Do Markussa i innych.... O Zydach! 31.03.05, 00:53
          bam_buko napisał:

> moze to nie glupie co mowisz(przejsc na judaizm i rzadzic Ameryka) problem
          jest w tym ze kaza sie okaleczyc-nieodwracalnie!!
          >
          >

Nie czytales jego watku o "Czy Swiat moglby istniec bez Zydow?"? Tam pisze o
          swoim krzywym nosie i szramach na gebie:-))) To, co dla niego znaczy "okaleczyc-
          nieodwracalnie!!":-)))
          Uwazam, ze powinien sie nad moja propozycja zastanowic. Nie sadzisz?
          • bam_buko Re: Do Markussa i innych.... O Zydach! 31.03.05, 01:28
            migselv napisał:

> bam_buko napisał:
            >
            > > moze to nie glupie co mowisz(przejsc na judaizm i rzadzic Ameryka) proble
            > m
            > jest w tym ze kaza sie okaleczyc-nieodwracalnie!!
            > >
            > >
            >
            > Nie czytales jego watku o "Czy Swiat moglby istniec bez Zydow?"? Tam pisze o
            > swoim krzywym nosie i szramach na gebie:-))) To, co dla niego
            znaczy "okaleczyc
            > -
            > nieodwracalnie!!":-)))
            > Uwazam, ze powinien sie nad moja propozycja zastanowic. Nie sadzisz?

owszem czytalem i decyzja nalezy do niego,chociaz watpie ze skorzysta.

Ja natomiast napalilem sie na mysl "rzadzenia Ameryka" i jesli tylko
            wystarczylo by pokiwac sie pod sciana placzu to....kto wie...

problem jest z rzezakiem ktory chce swoja dzialke w tym "rzadzeniu" - jest
            jednak zbyt pazerny za duzo chce/wymaga -no deal
            • migselv Re: Do Markussa i innych.... O Zydach! 31.03.05, 01:37
              Coz bam_buko, moge tylko powtorzyc za Toba "decyzja nalezy do 'ciebie'":-)

Pomysl o perspektywach! Rzadzenie Swiatem!!! To czy warto zawracac sobie glowe
              jakims tam "rzezakiem"?

:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka