kemalata 08.04.05, 20:39 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
baat-man Zaloba 08.04.05, 22:31 Jest ZALOBA!! Czy naprawde nie mozna sie powstrzymac z chamskimi i skandalicznymi komentarzami choc pare tygodni? Po co to? Odpowiedz Link Zgłoś
mbishop Żałoba a miliony zarażonych HIV 08.04.05, 23:08 baat-man napisał: > Jest ZALOBA!! Czy naprawde nie mozna sie powstrzymac z chamskimi i > skandalicznymi komentarzami choc pare tygodni? Po co to? Domyślam się, że kemalata wspomniał o sprawie prezerwatyw i HIV. Jest to niestety jedyny punkt, który kładzie się wielkim cieniem na nauczaniu Papieża. Tu moim zdaniem JPII po prostu popełnił błąd. Następny papież ma szansę go naprawić. Odpowiedz Link Zgłoś
xxxxyyyyzzzz Re: Żałoba a miliony zarażonych HIV 08.04.05, 23:30 mbishop napisał: > Domyślam się, że kemalata wspomniał o sprawie prezerwatyw i HIV. Jest to > niestety jedyny punkt, który kładzie się wielkim cieniem na nauczaniu Papieża. > Tu moim zdaniem JPII po prostu popełnił błąd. Następny papież ma szansę go napr > awić. To nie byl blad Papieza. Kosciol nie akceptuje kondomow, wiec trudno, zeby je Papiez rozdawal. Odpowiedz Link Zgłoś
rbrbr Re: Żałoba a miliony zarażonych HIV 08.04.05, 23:34 Błąd popełniają ludzie uprawiający cudzołóstwo z wieloma partnerami. Gdyby tylko RZECZYWIŚCIE słuchali Papieża... Odpowiedz Link Zgłoś
rbrbr Re: Żałoba a miliony zarażonych HIV 08.04.05, 23:36 ...nie byłoby problemu HIV na świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Uganda poprzez wstrzemiezliwosc seksualna tylko 08.04.05, 23:50 w ciagu paru lat zredukowala gwaltownie zachorowalnosc na AIDS. I to jest niewatpliwy fakt. Poza tym wiele plemion afrykanskich odmawia uzywania prezerwatyw ze wzgledu na swe "pryncypia", wielce odlegle od religii - np. ze wzgledu na lokalna wizje machismo. A do-goodrs z misji humanitarnych, zachwyceni popytem na kondomy, nie raczyli juz sprawdzic, w jaki sposob te kondomy sa uzywane... Ale glupota do- gooders jest powszechnie znana... Odpowiedz Link Zgłoś
kemalata Prawo kanoniczne? 09.04.05, 00:21 Szanowny Panie Cenzorze z Gazety? Jakie prawo złamałem? Chyba co najwyżej kanoniczne? Napisałem to co napisałem, nikogo nie obrażałem. Skoro Afrykanie są wdzięczni, to dzieci z HIVem chyba też, sama logika wskazuje! Odpowiedz Link Zgłoś