Dodaj do ulubionych

dana zaczyna gotowac pilaw z .....

10.04.05, 18:28
baraniny wlasnie teraz
Obserwuj wątek
    • negevmc z czulentu juz nic nie zostalo ??? 10.04.05, 18:42
      aaki napisała:

> baraniny wlasnie teraz

ba taawon !
    • aaki tylko sos... 10.04.05, 18:48
      albo nawet nie
      • i-love-2-bike Re: tylko sos... 10.04.05, 19:33
        aaki napisała:

> albo nawet nie

e tam ona gotuje miso soup
        • aaki to nie jest miso przeciez zagladalem 10.04.05, 19:37
          jej do garnka przed chwila
          acha dana nie wie co to jest miso...
          • i-love-2-bike Re: to nie jest miso przeciez zagladalem 10.04.05, 19:39
            aaki napisała:

> jej do garnka przed chwila
            > acha dana nie wie co to jest miso...

uj to niedobrze,bo to dobra zupka. miso to jak soczewica,lepiej poradz jej jak
            to zrobic bo to i zdrowe i dobre.
            • i-love-2-bike Re: to nie jest miso przeciez zagladalem 10.04.05, 19:41
              www.24hourfitness.com/html/nutrition/recipes/soups/soup/miso_soup/
              from rachelka's kitchen with love:)))
              • aaki Re: to nie jest miso przeciez zagladalem 10.04.05, 19:44
                mam przekazac to "with love" danie ?-siedzi i czyta horosko
                • i-love-2-bike Re: to nie jest miso przeciez zagladalem 10.04.05, 19:54
                  aaki napisała:

> mam przekazac to "with love" danie ?-siedzi i czyta horosko

no przeciez jasno powiedzialam,ja zycze kazdemu udanej zupy:)))
                  • aaki Re: to nie jest miso przeciez zagladalem 10.04.05, 19:59
                    twierdzi ze jak piszesz o kuchni to jestes ok i normalna
                    • i-love-2-bike Re: to nie jest miso przeciez zagladalem 10.04.05, 20:12
                      aaki napisała:

> twierdzi ze jak piszesz o kuchni to jestes ok i normalna

ona tez,najwyrazniej kuchnia to nasze miejsce:)))
                      nie ma to jak kartofle stugac i rzucac miesem po garach,a nie po klawiaturze:))
                      tylko sie nie przejedzcie,bo ja dzisiaj grill wlaczam i nasze T-bons w piwku
                      robie. smacznego
                • i-love-2-bike Re: to nie jest miso przeciez zagladalem 10.04.05, 19:57
                  aaki napisała:

> mam przekazac to "with love" danie ?-siedzi i czyta horosko

mam nadzieje,zze jak horoskop bedzie zly to umiesz robic CPR,bo on-line te
                  metode usta-usta ciezko przekazac:))
                  tu macie rice pilaf,jaki ja robie jest bardzo dobry.
                  www.foodnetwork.com/food/recipes/recipe/0,1977,FOOD_9936_162,00.html
                  • aaki Re: to nie jest miso przeciez zagladalem 10.04.05, 20:06
                    cpr umiem robic-niektorzy moga zaswiadczyc choc nie wszyscy ;-)
                    pilaw znam tylko co do baraniny nie jestem przekonany
                    • manny_ramirez Re: to nie jest miso przeciez zagladalem 10.04.05, 20:07
                      to Dana Ciebie teraz gosci moj znajomy z Andrychowa??
                      • aaki mieszkam u siostrzyczek zakonnych 10.04.05, 20:09
                        ale pilaw postawila :-)
                        • manny_ramirez Re: mieszkam u siostrzyczek zakonnych 10.04.05, 20:10
                          to pozdrow ja tez ode mnie:)
                          • aaki Re: mieszkam u siostrzyczek zakonnych 10.04.05, 20:14
                            smieje sie- mowi ze jestes ok
                            • manny_ramirez Re: mieszkam u siostrzyczek zakonnych 10.04.05, 20:16
                              :)
                              • manny_ramirez ps aaki 10.04.05, 20:17
                                Ciebie tez pozdrawiam
                                zebym nie wyszedl na gbura:)
                                • aaki dzieki-nie pomyslalem tak 10.04.05, 20:18
                                  :-)
                            • i-love-2-bike Re: mieszkam u siostrzyczek zakonnych 10.04.05, 20:17
                              aaki napisała:

> smieje sie- mowi ze jestes ok

nu pewnie,ale jesli chodzi o nagrode zlotej patelni czyli spalonego gara to
                              powiedz jej,ze jestem gotowa walczyc z nia do ostatniego spalonego ochlapu.
                              "nobody beats me in the kitchen", to moje motto:))
                    • i-love-2-bike Re: to nie jest miso przeciez zagladalem 10.04.05, 20:10
                      aaki napisała:

> cpr umiem robic-niektorzy moga zaswiadczyc choc nie wszyscy ;-)
                      > pilaw znam tylko co do baraniny nie jestem przekonany

a czy na wszystkich umiesz robic ten CPR:)))? u nas najpopularniejszy pilaw to
                      wlasnie z ryzu. baranine trzeba robic w wysokiej temperaturze,czyli na grillu
                      inaczej mnie osobiscie nie smakuje. nie zapomnij o czerwonym winie i
                      rozmarynie,to konieczne do barana:))
                      • aaki Re: to nie jest miso przeciez zagladalem 10.04.05, 20:12
                        zaraz zapytam co wlozyla do gara....
                        baranina,ryz,tymianek marchewka rozmaryn czosnek
                        • i-love-2-bike Re: to nie jest miso przeciez zagladalem 10.04.05, 20:13
                          aaki napisała:

> zaraz zapytam co wlozyla do gara....
                          > baranina,ryz,tymianek marchewka rozmaryn czosnek

no to jeszcze koszer sol i wytrawne czerwone wino pozostalo,aby wszystko gralo:))
                          • aaki Re: to nie jest miso przeciez zagladalem 10.04.05, 20:16
                            co do wina nie zabieram glosu/koszernej kuchni nie uzywa.wczoraj jadlem
                            wieprzowine w czulencie
        • manny_ramirez do rachelki 10.04.05, 19:39
          napisalem Ci na ten adres maila z pewna prosba. Prosze sprawdz go.
    • tomek448 Re: dana zaczyna gotowac pilaw z ..... 10.04.05, 20:09
      Dany czulent z baranina? Nie wierze.
      Zycze milej zabawy
      T44
      • tomek448 Re: dana zaczyna gotowac pilaw z ..... 10.04.05, 20:16
        A:))))))) teraz przeczytalem dokladniej, znaczy czulent juz zjedliscie.

Jezeli potrzebny ratunek, mam niezla praktyke w przywracaniu do stanu
        uzywalnosci.
        Pozdrow Dane od T44
    • aaki no-podano do stolu 10.04.05, 20:18
      ????????????? :-)????????????????????
      • aaki no nie powiem bylo OK 10.04.05, 20:39
        :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
        • sol4000 Re: no nie powiem bylo OK 10.04.05, 21:44
          a co ci na dole- nie protestowali, ze nie koszerne?-:)))
          • dana33 Re: no nie powiem bylo OK 10.04.05, 22:52
            aki juz nie moze odpowiedziec, bo w tempie po kolacji trzeba go bylo odstawic
            do siostr w domu polskim na starym miescie: one tam oczekuja gosci do 9
            wieczorem, wiec aki poprosil dzisiaj o godzine dluzej na wyjscie... :))))
            pilaw byl naprawde niezly....
            a ty rachelciu to uwazaj, jak mi rzucasz rekawice kuchenna.... :))))
            kartofelki cytrynowe znasz?????
            • pypcinski Re: no nie powiem bylo OK 10.04.05, 22:58
              Dana, bój się Boga!

Cały czas przy kuchni -
              • dana33 Re: no nie powiem bylo OK 10.04.05, 23:20
                nu, nie mialam czasu i wcale nie caly czas w kuchni.... oprocz aki przyjechala
                moja szkolna przyjaciolka, wiec w zeszlym tygodniu bylismy 3 dni na wyzynach
                golan i w galilei, bylo cudnie, pogoda dopisala, hermon na czubku osniezony a w
                dole zielony, wioski druzyjskie z ich bazarami, kazdy ogrodnik po drodze to
                kupowalysmy kwiatki na balkon, odwiedzalismy winiarnie na golanie i ogladlismy
                krokodyle kolo jeziora genezareth i zazeralismy sie rybkami grylowanymi....
                no i w sobote pojechalismy nad morze solone i na massade, a ze aki akurat sie
                pojawil w sobote rano, to pojechal z nami.... biedak byl niewyspany kompletnie
                ale nie mial rady, musial sie wykapac, nie???? :))))
                a co sie tu dzialo???
                • pypcinski Re: no nie powiem bylo OK 10.04.05, 23:23
                  Nic takiego. Tylko tyle, że jestem już kanadyjskim Arabem (Mahmutem), mieszkam w Vancouver i mam na imię Ahmed.

Co Ty na to?
                  • manny_ramirez Re: no nie powiem bylo OK 10.04.05, 23:26
                    a co nieprawda?:)))
                  • dana33 Re: no nie powiem bylo OK 10.04.05, 23:27
                    hihihi, musze przyznac, ze ci sie nie nudzi, nie???? ahmed? nie znalezli ci
                    juz ladniejszego i orginalniejszego imienia? bo ahmed to co drugi sie tak
                    nazywa, ale np jalal, nie jest lepsze?
                    to mysle, ze ty zacznij notowac, co ci tu wszystko przypisuja, bo nie
                    spamietasz. a jak potrzebujesz sekretarki, to ja ci polecam moje uslugi... :))))
                    nu, na jakim watku to bylo?
                    ale mam nadzieje, ze sie nie przejmujesz, mnie tez przypisuja rozne rzeczy...
                    zawsze jest wesolo, nie?
                    • manny_ramirez Re: no nie powiem bylo OK 10.04.05, 23:28
                      Wszystkim przypisuja, Ja jestem chorym psychicznie agentem GW zydowskiego
                      pochodzenia o blizej nieokreslonym miejscu zamieszkania:(((
                      • dana33 Re: no nie powiem bylo OK 10.04.05, 23:31
                        manny, ty im wytlumacz, ze ty mozesz byc albo chorym psychicznie, albo agentem,
                        ale wsio na raz na kupe to nie idzie... :))))
                        • manny_ramirez Re: no nie powiem bylo OK 10.04.05, 23:32
                          No coz jak sama widisz na bakier tacy maja z logika, Zadne tlumaczenie nie
                          pomoze:(
                      • pypcinski Re: no nie powiem bylo OK 10.04.05, 23:32
                        manny_ramirez napisał:

> Wszystkim przypisuja, Ja jestem chorym psychicznie agentem GW zydowskiego
                        > pochodzenia o blizej nieokreslonym miejscu zamieszkania:(((

Że chorym psychicznie agentem żydowskiego pochodzenia -
                        • manny_ramirez Re: no nie powiem bylo OK 10.04.05, 23:33
                          rece rozkladam:))
                • manny_ramirez Re: no nie powiem bylo OK 10.04.05, 23:24
                  Co to co zawsze, zaloba sie skonczyla, wojny sie zaczely:(((
            • i-love-2-bike Re: no nie powiem bylo OK 10.04.05, 23:02
              dana33 napisała:

> aki juz nie moze odpowiedziec, bo w tempie po kolacji trzeba go bylo odstawic
              > do siostr w domu polskim na starym miescie: one tam oczekuja gosci do 9
              > wieczorem, wiec aki poprosil dzisiaj o godzine dluzej na wyjscie... :))))
              > pilaw byl naprawde niezly....
              > a ty rachelciu to uwazaj, jak mi rzucasz rekawice kuchenna.... :))))
              > kartofelki cytrynowe znasz?????

nu nie znam,ale rekawic kuchennych sie nie boje to nic w porownaniu z moimi
              ogrodowymi. dzisiaj palac liscie zrobilam pozar w naszym ogrodzie,przyjechaly
              strazaki i powiedzialy mi,ze baby do ogrodu i ogniska wpuscic nie mozna,jedynie
              do kuchni. uff dobrze,ze dom nie splanal:)))teraz czas na BBQ,tam chyba nic nie
              popale inaczej ide sie wieszac na suchym drzewie:)))
              • dana33 Re: no nie powiem bylo OK 10.04.05, 23:23
                rachelcia, ile tobie wiosen stuknelo? bo moj synus podpalil mi prawie caly dom
                (skonczylo sie na firance i dywanie w jego pokoju) jak mial lat gdzies 4-5....
                kartofelki ci dam nastepnym razem, bo juz pozno.... sa pyszne i goscie
                rozdziawia oczy... :)))
                • i-love-2-bike Re: no nie powiem bylo OK 10.04.05, 23:25
                  dana33 napisała:

> rachelcia, ile tobie wiosen stuknelo?
                  >

nu wiadomo,ze 15,jak widac niektorzy sie nie starzeja w podpalaniu:)))
                  • dana33 Re: no nie powiem bylo OK 10.04.05, 23:28
                    :))))
                    • dana33 Re: no nie powiem bylo OK 10.04.05, 23:29
                      aaaaa, rachelcia, zapomnialam, co to z tym lolkiem? bo nie czytalam dawno forum
                      i pewnie przepuscilam jakas mecyje..... to ty teraz lolek, rachelcia i czy tez
                      lolkowata rachelcia albo rachelciowy lolek??? :))
                      • i-love-2-bike Re: no nie powiem bylo OK 10.04.05, 23:31
                        dana33 napisała:

> aaaaa, rachelcia, zapomnialam, co to z tym lolkiem? bo nie czytalam dawno forum
                        >
                        > i pewnie przepuscilam jakas mecyje..... to ty teraz lolek, rachelcia i czy tez
                        > lolkowata rachelcia albo rachelciowy lolek??? :))

Lolek to nasz zmarly Papiez,mnie daleko do Niego.
                        • manny_ramirez Re: no nie powiem bylo OK 10.04.05, 23:33
                          Czy rozumiesz rachelko teraz moja prosbe?
                          • i-love-2-bike Re: no nie powiem bylo OK 10.04.05, 23:35
                            manny_ramirez napisał:

> Czy rozumiesz rachelko teraz moja prosbe?

nie,gdyz kazdy moze otworzyc link i zobaczyc o czym mowa.niewiedza nie jest
                            niczym obrazliwym,zle intencje sa.
                        • dana33 Re: no nie powiem bylo OK 10.04.05, 23:35
                          uj, wdepnelam gdzies jak widze, a napewno nie chcialam, wiec przepraszam, ale
                          nie mialam pojecia, ze tak nazywano papieza.... jak to sie stalo ze karola
                          nazywa sie lolkiem?
                          • i-love-2-bike Re: no nie powiem bylo OK 10.04.05, 23:38
                            dana33 napisała:

> uj, wdepnelam gdzies jak widze, a napewno nie chcialam, wiec przepraszam, ale
                            > nie mialam pojecia, ze tak nazywano papieza.... jak to sie stalo ze karola
                            > nazywa sie lolkiem?

to jest zdrobnienie od Karola,ktore bylo bardzo popularne i przez Niego
                            lubiane.za moich czasow jak zostal Papiezem cala Polska skandowala "Nasz
                            Lolek",dlatego chcialam go w ten sposob przyblizyc po Jego smierci na forum.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka