Dodaj do ulubionych

Nie mam nic przeciwko Żydom ale gdzieś w końcu

11.04.05, 02:56
musi być tego koniec:
"
Avi Asher 10 Apr 05 12:37
Boaz Manor, co-founder of Canadian hedge fund Portus Alternative Asset
Management, fled to Israel a few days before his questioning on the fund’s
collapse was due to begin. Manor, who made the fund one of Canada’s most
successful hedge funds, with 26,000 investors and total investment of $750
million, is suspected of causing the fund’s collapse."

Kiedy oni w końcu przestaną okradać ludzi ?
www.globes.co.il/serveen/globes/docview.asp?did=902805&fid=942
Obserwuj wątek
    • kropekuk To ten Zyd MIAL WSPOLNIKOW? 11.04.05, 03:01
      Moj drogi rasisto: ten Zyd to niewatpliwie defraudant z patentem, ale z tego
      bynajmniej nie wynika, ze wszyscy Zydzi kradna. Jak z faktu, ze z kradziezy
      mego portfela w warszawskim tramwaju wcale nie wynika, ze wszyscy Polacy to
      kieszonkowcy. I tyle.
      • ale-jajaja Re: To ten Zyd MIAL WSPOLNIKOW? 11.04.05, 03:07
        Mylisz się kolego - rasistą to może ty jesteś - ja poprostu nie lubię złodzieji
        - szczególnie tych co kradną ludziom emerytury.
        Jak nazwiesz żyda złodziejem od razu jesteś bigotem i rasistą ... czy wy
        idziecie prosto do nieba jak obrobicie gojów ?
        Nie dbam o jego wspólników - jeśli by był niewinny to by nie spieprzał tak
        szybko do ziemi obiecanej...
        • kropekuk Jacy wy, naziolu? ANGLIKANIE??? Stuknij ty sie 11.04.05, 03:09
          w swoj pusty polski leb - moge ci pozyczyc kija baseballowego;)
          • ale-jajaja Re: Jacy wy, naziolu? ANGLIKANIE??? Stuknij ty si 11.04.05, 03:11
            Posłuchaj 'parchaty' a cie nie wyzywam - gdzieś ty się chamie tego nauczył - w
            boznicy macie treningi jak obrażac ludzi.
            • kropekuk Polaczek pokazuje swiatu jak ANTYSEMITA NIE JEST! 11.04.05, 03:14
              Splywaj, nie rob POLAKOM smrodu...
              • ale-jajaja Re: Polaczek pokazuje swiatu jak ANTYSEMITA NIE J 11.04.05, 03:16
                posłuchaj PARCHU forum jest dla wszystkich jak Ci nie odpwoada to to ty sie zmywaj
                • kropekuk POKAZUJ TEN ANTYSEMITYZM dalej, trolu z Jackowa 11.04.05, 03:25

• bazyliszek_i_jego_pies Re: To ten Zyd MIAL WSPOLNIKOW? 11.04.05, 03:18
        kropekuk napisał:

> Moj drogi rasisto: ten Zyd to niewatpliwie defraudant z patentem, ale z tego
        > bynajmniej nie wynika, ze wszyscy Zydzi kradna. Jak z faktu, ze z kradziezy
        > mego portfela w warszawskim tramwaju wcale nie wynika, ze wszyscy Polacy to
        > kieszonkowcy. I tyle.

aż strach pomyśleć jakie ale-jaja ma zdanie o Gruzinach...
        :)
        • ale-jajaja Re: To ten Zyd MIAL WSPOLNIKOW? 11.04.05, 03:20
          widzisz całe szczęście, że nie wiesz ....
          • bazyliszek_i_jego_pies Re: To ten Zyd MIAL WSPOLNIKOW? 11.04.05, 03:40
            faktycznie - nie lubię tekstów w stylu tow. Wiesława...
            • ale-jajaja Re: To ten Zyd MIAL WSPOLNIKOW? 11.04.05, 03:53
              Widzę, że ty też szykasz zaczepki - wiesz co - nie mam na to ochoty - bye
              • bazyliszek_i_jego_pies Re: To ten Zyd MIAL WSPOLNIKOW? 11.04.05, 04:06
                nie, nie szukam. po prostu ostatnio przeczytałem (ponownie) książkę o języku
                propagandy PRL-u i tak mi się skojarzyło z twoim postem. jedną z metod tejże
                propagandy było właśnie przenoszenie czynów jednostek na poziom całych
                społeczności, czy wręcz narodów.
                a tow. Wiesław osobliwie lubił wypowiedzi w stylu "Polska Ludowa nic przeciwko
                Żydom nie ma, ale..."
                • ale-jajaja Re: To ten Zyd MIAL WSPOLNIKOW? 11.04.05, 04:09
                  Jedno Ci mogę powiedzieć - nie były to moje intencje - ale jak przczytałem o tym
                  to mnie skręciło - to były oszczędności ludzkie ... no itrzeba przyznać, że
                  facet dał dula do Izraela - to tyle. A mówiąc o wspólnikach .... zawsze są
                  wspólnicy, którzy udają że nic nie wiedzieli.
                  • bazyliszek_i_jego_pies Re: To ten Zyd MIAL WSPOLNIKOW? 11.04.05, 04:36
                    ok. nie chciałem wszczynać sporu.
                    do przeczytania tejże książki skłonił mnie właśnie kilkutygodniowy pobyt na
                    forum i uzywany tu język i styl wypowiedzi - podobieństwo, zwłaszcza propagandy
                    antysemickiej, jest dosyć szokujące...
                    • ale-jajaja Re: To ten Zyd MIAL WSPOLNIKOW? 11.04.05, 05:00
                      dajmy temu spokój - ... napisze osobnik 'taki a taki' prawdopodobnie
                      zdefrałdował 700 mln dol ludzkich oszczędności i uciekł do Izraela (tak będzie
                      politycznie poprawnie - wszystko będzie bardzo ładnie 'owinięte w bawełnę' ale i
                      tak takie cepy jak 'kropekuk' będą niezadowolone.
                      Pzdr.
                      • kropekuk Ty, nie podskakuj, bo w ucho! Czytac nie potrafisz 11.04.05, 05:29
                        Powiedzialem: jest OK napisac, ze Zyd X zwial z cudza kasa do Izraela; ale -
                        wybacz - brzmi jak najtepszy antysemityzm wzmocnienie tego stwierdzeniem, ze
                        Zydzi zawsze wszystkich okradna. I tyle.
                    • ale-jajaja Re: To ten Zyd MIAL WSPOLNIKOW? 11.04.05, 05:03
                      Ok jeszcze mam pytanie: jak się powinno nazywać nację 'mojżeszową' bo ja już się
                      zaczynam gubić - nie każdy żyd jest izraelitą ? a może ja 'polaczek' się na tym
                      zupełnie nie znam ?
      • manny_ramirez Re: To ten Zyd MIAL WSPOLNIKOW? 11.04.05, 17:28
        mnie i moja mame tez w polskich pociagach okradziono
        zlodzieje sa wszedzie
        ale tu chyba o to chodzi czy Izrael tego wyda
        • ale-jajaja Re: To ten Zyd MIAL WSPOLNIKOW? 11.04.05, 17:31
          bardzo dobre porównanie - Manny :-)
          A czy Izrael kogokolwiek wydał ze 'swoich'? szczególnie po transferze ...
          taaaakich pieniędzy ?
          • manny_ramirez Re: To ten Zyd MIAL WSPOLNIKOW? 11.04.05, 17:48
            ale zwroc uwage ze wiekszosc krajow nie wydaje swoich obywateli innym wymiarom
            sprawiedliwosci niestety
            • ale-jajaja Re: To ten Zyd MIAL WSPOLNIKOW? 11.04.05, 17:57
              manny_ramirez napisał:

> ale zwroc uwage ze wiekszosc krajow nie wydaje swoich obywateli innym wymiarom
              > sprawiedliwosci niestety

co znaczy 'swoich' obywateli ? :-) co chcesz przez to powiedzieć - on jest także
              obywatelem Kanady .
              • bazyliszek_i_jego_pies Re: To ten Zyd MIAL WSPOLNIKOW? 11.04.05, 18:06
                mnie ta historia ucieczki do Izraela przypomina pewien wątek w aferze Art-B...
                • ale-jajaja Re: To ten Zyd MIAL WSPOLNIKOW? 11.04.05, 18:20
                  ... tak to prawda ... jedynym pocieszeniem jest, że nie mogą wytknąć nosa poza
                  Izrael ... bo Interpol czeka :-)
                  • i-love-2-bike Re: To ten Zyd MIAL WSPOLNIKOW? 11.04.05, 18:56
                    ale-jajaja napisał:

> ... tak to prawda ... jedynym pocieszeniem jest, że nie mogą wytknąć nosa poza
                    > Izrael ... bo Interpol czeka :-)

nie pierwszy to przypadek,ze miedzynarodowi bandyci dostaja schronienie w
                    izraelu. to naprawde wstyd aby swiatowi zlodzieje,mordercy wojenni i inne czarne
                    charaktery mogly tam sie osiedlac.
                    • ale-jajaja Re: To ten Zyd MIAL WSPOLNIKOW? 11.04.05, 19:30

Uj Wej - rachelka - zaraz Ci przyczepią etykietkę 'antysemity' :-)
                      Wychylasz się za bardzo.
                      • arap1 Re: To ten Zyd MIAL WSPOLNIKOW? 11.04.05, 19:41
                        CIEKAWE W JAKICH KOLORACH WYMALUJE RACHEL JAJA SWOJEGO......psa W PASCHE????
                        • ale-jajaja Re: To ten Zyd MIAL WSPOLNIKOW? 11.04.05, 19:49
                          Odwal się idioto.
                          • i-love-2-bike Re: To ten Zyd MIAL WSPOLNIKOW? 11.04.05, 21:07
                            ale-jajaja napisał:

> Odwal się idioto.

widzisz jak latwo ich podbechtac mowiac prawde:))
                        • i-love-2-bike Re: To ten Zyd MIAL WSPOLNIKOW? 11.04.05, 21:13
                          arap1 napisał:

> CIEKAWE W JAKICH KOLORACH WYMALUJE RACHEL JAJA SWOJEGO......psa W PASCHE????

a co ty malujesz?oj fiktor fiktor,ty chyba playboya za dlugo czytales dzisiaj,ze
                          tak te anatomie nam tu rzucasz.
    • maniekxxx Re: Nie mam nic przeciwko Żydom ale gdzieś w końc 11.04.05, 03:07
      To juz masz rekord-Antysemity!Przeciez on tak chcial dobrze
      -no i samoloty pomylily mu sie :zamiast wsiasc do
      samolotu ktory by go wiozl do Sadu w Kanadzie- to
      biedak usnal w samolocie i obudzil sie w Izraelu.Zapewne
      chce wrocic wszystkie zapomniane w walizkach pieniadze
      -no ale polski rzad mu zabrania- bo moga byc posadzeni
      o antypolonizm!!
      • ale-jajaja Re: Nie mam nic przeciwko Żydom ale gdzieś w końc 11.04.05, 03:08
        :-)
      • ale-jajaja Re: Nie mam nic przeciwko Żydom ale gdzieś w końc 11.04.05, 03:10
        Cholera, wystarczy przeczytać coś na "google news" i już jesteś - ANTYSEMITĄ.
        • kropekuk Nie bylbys, gdybys powiedzial jak Anglik:"ten Zyd 11.04.05, 03:12
          to patentowany defraudant". Ale nie, jaja musialy Zyda tytulowac przez "wy". Z
          komuny wam to, towarzyszu, zostalo?
          • ale-jajaja Re: Nie bylbys, gdybys powiedzial jak Anglik:"ten 11.04.05, 03:15
            Odwal się chamie - nie chcę z tobą dyskutować jesteś bardzo podobny do tego
            złodzieja...
            • kropekuk A ty do tego kieszonkowca, polaczku... 11.04.05, 03:15

• ale-jajaja Re: A ty do tego kieszonkowca, polaczku... 11.04.05, 03:18
                A ja kocham takich jak ty w Izraelu ... chyba tam jest twoje miejsce -
                bohaterze narodowy - siedzacy za spodnica u królowej.
                • kropekuk Jestem antymonarchista. A Izrael mi na co? Ja z 11.04.05, 03:26
                  wlasnego kraju za chlebem, jak tacy jak ty, nie musze emigrowac...
    • maniekxxx Re: Nie mam nic przeciwko Żydom ale gdzieś w końc 11.04.05, 03:11
      Dziwne-bo zyje w Kanadzie dosc dlugo-i informacji o tych
      przekretach nigdzie nieujawniono-czy ktos podpowie mi
      dlaczego-no dlaczego w tak pieknym kraju zapomina sie
      pewnych spraw pisac!!
      • kropekuk To znasz CALA prase kanadyjska? Nawet te po 11.04.05, 03:13
        arabsku? GRATULUJE - zapewne miejscowy rekord czytelnictwa ;)
        • maniekxxx Re: To znasz CALA prase kanadyjska? Nawet te po 11.04.05, 03:29
          sluchaj-nikt ci niezazuca ze jestes Zydem- ale kazdy
          narod ,kazdy czlowiek ma prawo do krytyki, w tym mozna
          krytykowac Zydow-czyzbys myslal inaczej.A jak mozna pisac
          - inaczej.Skoro przy niemieckich mordercach z wojny dodaje
          sie -niemiecki , tak czy nie, jezeli obcokrajowiec
          zamordowal czlowieka-to co podaja nazwisko same czy
          narodowosc rowniez.Napisz wiec skarge do ONZ o naruszenie
          praw osobistych. Po drugie-kradziez na sume 750 milionow-
          stary nierob z ludzi baranow-o tym powinne klepac
          wszystkie brukowce,tv,internet- i co ? gowno ,nic -pytam
          sie dlaczego,dlaczego-nigdzie niepisano i dlaczego ?.To niejest
          suma na 100 dolarow ale prawie miliard.Na to wychodzi-ze
          powinienes oddac swoja prace na GW-za stronniczosc i rasizm.
          • kropekuk Ale przeciez sam nazwalem tego defraudanta 11.04.05, 04:04
            defraudantem. A wyraznie ograniczonemu umyslowo ale-jaja staram sie grzecznie
            pokazac, jak przez glupote samych Polakow przyprawiana jest Polakom antysemicka
            morda. I jak jaja reaguja na moj grzeczny post? Wymyslaniem od parchow! Jesli
            to nie jest antysemityzm, to ja jestem Turkiem!
            • maniekxxx Re: Ale przeciez sam nazwalem tego defraudanta 11.04.05, 04:12
              no dobra-ale sam zaczales!!
      • ale-jajaja Re: Nie mam nic przeciwko Żydom ale gdzieś w końc 11.04.05, 03:13
        Przecież nie powiezs,że ja to wymyśliłęm - masz dokładny link ...
    • maniekxxx Re: Nie mam nic przeciwko Żydom ale gdzieś w końc 11.04.05, 03:18
      Jutro obdzwonie tzw:niezalezne kanadyjskie srodki przekazu i
      zapytam o ta afere i nazwisko tego spiocha z samolotu
      co zapomnial oddac zapomniane pieniadze.Tylko ze potem
      -to bede musial chyba tylko strzelic sobie w leb-bo
      nieznani sprawcy beda mnie nachodzic.
      • ale-jajaja Re: Nie mam nic przeciwko Żydom ale gdzieś w końc 11.04.05, 03:21
        dziękuję może nareszcie ktoś wyświetli tę wielką niesprawiedliwość wyrządzoną
        tutaj o pomawianie niewinnych ... :-)
      • ale-jajaja Link do Globe&Mail: 11.04.05, 05:08
        maniekxxx napisał:
        www.theglobeandmail.com/servlet/story/RTGAM.20050409.wxportus0408/BNStory/Business/
      • ale-jajaja Re: Nie mam nic przeciwko Żydom ale gdzieś w końc 11.04.05, 16:57
        Maniek czy 'kropekuk' i 'meerkat' to jedna osoba ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka