minia1000 oszołom 19.04.05, 19:07 powiem krótko. według mnie to oszołom. współczuję obywatelom jego kraju, źe ktoś taki ma nad nimi władzę. ratzinger papieźem. amen. Odpowiedz Link Zgłoś
ja.ja222 Re: Łukaszenko oskarża Polaków i Kościół katolick 19.04.05, 19:24 Oj ten łukaszenka - nie dość że durak to jeszcze głupi. Odpowiedz Link Zgłoś
robdri Re: Łukaszenko oskarża Polaków i Kościół katolick 19.04.05, 20:14 Łukaszence chyba się coś pod deklem przegrzało.... Odpowiedz Link Zgłoś
moniq73 Re: Łukaszenko oskarża Polaków i Kościół katolick 19.04.05, 20:19 to drugi Hitler, nawet wąsa ma takiego samego. Odpowiedz Link Zgłoś
lesteer Dni Twe dyktatorze policzone... 19.04.05, 20:19 ..Białorusini coraz bardziej świadomi i chcą wolności: www.zubr-belarus.com/index.php?lang=2&show=stan_z www.charter97.org/eng/news/ :)) Odpowiedz Link Zgłoś
yast Re: Łukaszenko oskarża Polaków i Kościół katolick 19.04.05, 20:21 Co ma do tego Kwaśniewski? Odpowiedz Link Zgłoś
seigneur Re:" Marudzie" poplątały się poglądy... 19.04.05, 20:33 koledze "marudzie" chyba się wszystko poplątało... w jednym rzędzie ustawił ludzi o krańcowo różnych poglądach i wartościach! Jeszcze byłoby zrozumiałe przyrównanie do Łukaszenki Leppera- bo to on jako jedyny obserwator był zachwycony uczciwością wyborów prezydenckich na Białorusi... Giertych to endek, a co to oznacza, to chyba "maruda" ma słabe pojęcie... No, a postawienie Prezydenta Kwaśniewskiego w jednym szeregu z Łukaszenką- (nie mówiąc już o Lepperze i Giertychu)- to zakrawa na bezmyślne obrażanie Pierwszego Obywatela (którego można nie lubić, ale nie wolno obrażać!) Radzę zatem najpierw pomyśleć, a potem dopiero pisać... Odpowiedz Link Zgłoś
che.guevara Brawo Łukaszenka!!! Lać nadwiślańskiego pachołka 19.04.05, 23:31 Ameryki ile wlezie!! :-D Odpowiedz Link Zgłoś
18261826www Re: Brawo ?ukaszenka!!! Lac´ nadwis´lan´skiego pac 20.04.05, 03:35 che.guevara napisa?: > Ameryki ile wlezie!! :-D =============================================================================== Moze gdybym byl w innym nastroju odpalil bym ci z "grubej rury".Widzisz Ameryka to taki kraj w ktory dal ludziom tyle wolnosci,co zaden inny kraj w calej historii ludzkosci.Ludzie wybieraja wlasna droge zycia,glosza poglady jakie chca(oczywiscie w ramach prawa i porzadku).Pracowalem wsrod Mennonitow,Hutterytow,Indian, objezdzalem tereny zamieszkale przez Amiszy, czytalem o Dohoborcach i Kwakrach.Spolecznosci te nie znalazly ,by miejsca dla siebie prawdopodobnie w zadnym innym zakatku tego swiata, a w Ameryce zyja tak jak sami chca.Cos mi sie wydaje ze nie jestes ani zly ani glupi, ale emocje Toba rzadza(mna czesto niestety tez). Odpowiedz Link Zgłoś
insp Brawo Ameryka!!! Lać minskiego pacholka 20.04.05, 09:05 Rosji ile wlezie! :-D Odpowiedz Link Zgłoś
dariusz.zukowski koncert podziemnego Liceum z Minska 20.04.05, 09:51 NIEZWYKŁY koncert PARTYZANCKIEJ SZKOŁY z Białorusi!!! W poniedziałek 25 kwietnia o godzinie 19.00 rozpocznie się w warszawskim Klubie Punkt (Koszykowa 55) bardzo niezwykły koncert. Na scenie zobaczymy i usłyszmy uczniów, nauczycieli i przyjaciół Liceum Humanistycznego z Mińska - zakazanej przez Łukaszenkę, partyzanckiej , "lotnej" szkoły. W 2003 roku białoruskie władze zdelegalizowały ostatecznie tę jedyną szkołę średnią, w której wszystko wykładano po białorusku, szkołę demokratyczną, twórczą i nowoczesną. Ku zdumieniu władz nauczyciele, rodzice i uczniowie najpierw stanęli w obronie szkoły, a potem zaczęli kontynuować działalność w podziemiu. Od dwóch lat, nękana donosami, młodzież uczy się w prywatnych mieszkaniach - i nie tylko się uczy. Organizują koncerty, wystawy, spotkania dyskusyjne. Nagrali nawet dwie płyty! Całkowity dochód z koncertu (bilety po 15 i 10 złotych) zostanie przekazany na potrzeby Liceum. SERDECZNIE ZAPRASZAMY w imieniu licealistów! 26 kwietnia licealiści wystąpią o 18 w poznańskim Centrum Kultury Zamek więcej o Liceum w artykule Zdzisława Wolniarowicza serwisy.gazeta.pl/df/1,34471,2470687.html Odpowiedz Link Zgłoś
rafal_koko Re: Łukaszenko oskarża Polaków i Kościół katolick 20.04.05, 10:23 Kruszy się twoja gliniana twierdza wsiowy bucu... Lecz my nie będziemy pokorni Nie będziemy bezsilni i bierni Weźmiemy co będzie pod ręką I staniemy po stronie rebelii I staniemy po stronie rebelii Odpowiedz Link Zgłoś
furry Re: Łukaszenko oskarża Polaków i Kościół katolick 20.04.05, 11:14 jakoś tak przypomina mi się, dialog z "Kontaktu" C.Sagana. nie pamiętam dokładnie, ale szło to jakoś tak: - Amerykanin: U nas jest prawdziwa wolność! Mogliśmy protestować przeciw amerykańskiej interwencji w Wietnamie pod Białym Domem - Rosjanka: A my mogliśmy protestować przeciw amerykańskiej interwencji w Wietnamie na Placu Czerwonym. czy to nie piękne? A tak na poważnie, to chyba już niedługo sobie Łukaszenko. Najbardziej spodaoało mi się: "Przecież obywatele nigdy mnie nie zdradzą" fr Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 To nie kontakt, to DOWCIP, <furry>!!! 20.04.05, 14:36 "W" sie przechwala mowiac: "U nas kazdy Ameryklanin moze stanac przezd Bialym Domem i krzyczec <Bush to HOOY> i nic mu sie nie stanie! -Wielkie mi tam!- odpowiada rozezlony Putin. U sa kazdy obywatel Fiedieracji moze stac przed Kremlem i krzyczec "Bush to HOOY" i nie tylko nic mu sie nie stanie; jeszcze ORDER CHLEBOWY dostanie!!!. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Gazeto zmien to foto 20.04.05, 11:17 Opatrujesz nim wszelkie artykuly o Bialorusi od miesiecy. A na zdjeciu Lukaszenka upozowany na malego hitlerka. Moze on nim jest,moze sie w niego zapatrzyl, puscily mu nerwy , zwariowal ze strachu.? Przeciez wszystko niebawem sie samo wyjasni. Po co tak manipulowac i stosowac takie dziadowskie manipulacyjki Odpowiedz Link Zgłoś
kalevipoeg Re: Gazeto zmien to foto 21.04.05, 08:09 Według mnie, takie zdjęcie jest super. Świadczy o tym, że tego gościa poważnie nikt nie odbiera. I właśnie o to chodzi. Pewnie, gdyby Łukaszenko zobaczył tę swoją fotografię, już by nóżkami zatupał, już by wystosował gniewny patetyczny list Gazecie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: Gazeto zmien to foto 25.04.05, 15:09 takie zdiecie, to lekcewazenie czytelnika. GW uwaza sie za powazna gazete a dryfuje na poiom Krokodila. Zdjecie jest stare, gazeta idzie na latwizne.Samo zdjecie moze zalatwiac niedostatki tekstu, moze wrecz sam tekst zastapic.Wiec o co chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
ubu66 Pies Putina znowu szczeka, a niech tam ! 20.04.05, 12:40 Qwa tam jest tak dobrze ze nawet w knajpach sa "przerwy obiadowe" tzn. knajpy sa zamkniete 0d 12 - 15. Juz nie maja co jeść ! Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisbis Re: Pies Putina znowu szczeka, a niech tam ! 20.04.05, 12:51 Pomimo tej bzdury że "już nie mają co jeść" to mniej ich umiera z głodu niż w Polsce.Oglądając wystąpienie Łukaszenko tylko polski dziennikarz widział że występujący delikatnie mówiąc "się podniecił" jakich to zdolnych mamy pismaków z rtg w oczach. Wszystkim zmylonym czytelnikom tematu o wystąpieniu Łukaszenki polecam przysłowie "nie ma dymu bez ognia" Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: Pies Putina znowu szczeka, a niech tam ! 25.04.05, 15:12 ale odkrywcze spostrzezenia.Przerwy obiadowe w knajpach , to specjalnosc calego socjalistycznego wschodu.ZSRR i Bulgarii tez. Odpowiedz Link Zgłoś
maciej48 Re: Łukaszenko oskarża Polaków i Kościół katolick 20.04.05, 14:11 Lukaszenko na Kreml!1On dopiero zadba i wielkość biało, czerwono,zielono i niebiesko Rusi! Urrrrrraaaaaaaaaaaa! Odpowiedz Link Zgłoś
leonhard Re: Łukaszenko oskarża Polaków i Kościół katolick 20.04.05, 20:15 W tej sytuacji My Polacy powinni jestemśmy być s o l i d a r n i ( przez małe "s")z Polską ( naszą )Narodem (polskim) Pamietajcie o wyborach !!! Odpowiedz Link Zgłoś
niezapowiedziany FLASZE O LUKASZENCE i BIALORUSI 20.04.05, 20:57 www.mult.3dway.org/index.php (za to autorowi grozi 5 lat) Odpowiedz Link Zgłoś
kalevipoeg Kaway o Łukaszence (przetłumaczono z Rosyjskiego) 21.04.05, 09:08 *** Prowincja białoruska. Łukaszenko jedzie swoją limuzyną z kierowcą. Nagle na drogę wybiega świnia i trafia pod koła. Łukaszenko każe kierowcy się zatrzymać: - Weź 100$, włóż świnię do worka, znajź właściciela, przeproś, powiedz, że Łukaszenko - to uczciwy prezydent i daj mu pieniądze. Mija 15 minut - kierowcy nie ma. Poł godziny, godzina, półtorej... Za dwie godziny wraca kierowca pijany w trzy dziadki mrozy. Łukaszenko: - Gdzie byłeś?!! Dlaczego pijany?!! - Eee... Podszedłem pod sklep, widzę - chłopi stoją. No i mówie do nich: "Jestem osobistym kierowcą Łukaszenki. Zabiłem tę świnię..." Jak mi zaczęli wtedy wszyscy stawiać... *** Prezydent Białorusi Łukaszenko przyjeżdża do Grodna. Na placu roi się od miejscowych dziennikarzy. Lokalna telewizja zaczyna kręcić reportaż: "Grodno. Plac Poległych Bohaterów. Na Prezydenta czeka się tu od dawna..." *** Lecą samolotem Łukaszenko i Putin. Łukaszenko pyta Putina: - Jak wy, Władimir Wladimirowiczu, myślicie, jeżeli samolot się rozbije, gdzie będą bardziej płakać - na Białorusi czy w Rosji? - Na Ukrainie, - odpowiada Putn. - Czemu? - Bo,- mówi Putin, - nie było z nami Kuczmy... (dowcip sprzed 'rewolucji pomarańczowej' ;-) *** Zjawia się Bóg trzem prezydentom: Putinowi, Bushowi i Łukaszence ;-) Mówi: - Za 3 dni koniec świata. Powiadomcie, proszę o tym swój naród... Rosja. Występuje Putin: - Mam dla was 2 złe wieści. Po piewsze - to, w co wierzyliśmy przez 80 lat, okazało się nieprawdą - Bóg jednak istnieje. Po drugie - za 3 dni koniec świata. Występuje Bush przed Amerykanami: - Mam dla was 2 wieści, jedna dobra, druga zła. Dobra - chcę potwierdzić, że słusznie wierzyliśmy w Boga - Bóg istnieje! Zła - za 3 dni koniec świata. Występuje Łukaszenko: - Mam dla was 2 dobre wiadomości. Pierwsza - sam Pan Bóg uznał, że jestem waszym prezydentem. Druga - powiedział, że będę rządził Białorusią do końca świata. *** źródło: www.anekdot.ru Odpowiedz Link Zgłoś
mica13 Re: Kaway o Łukaszence (przetłumaczono z Rosyjski 22.04.05, 01:04 Brawo kalevipoeg,o Boze dlaczego masz takie trudne imie Odpowiedz Link Zgłoś
kalevipoeg mica13 22.04.05, 07:16 Sorry za parę błędów w dowcipach - nie zauważyłem, kiedy wysyłałem. Teraz się chwytam za głowę, ale za późno ;-) A imię mam takie latego</i> </a> ;-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
siera1 Re: Łukaszenko oskarża Polaków i Kościół katolick 20.04.05, 21:48 szpital dla psychicznych,sam sie sprzedal p.... Odpowiedz Link Zgłoś
sudar Re: Łukaszenko oskarża Polaków i Kościół katolick 21.04.05, 19:41 Obywatele Białorusi na ogół są zadowoleni ze swego prezydenta. Bezrobocie u nich jest poniżej 2%. Raczej nie ma głodu, jak to często bywa z Polakami w Polsce. "Łukaszenko uporządkował im życie, troszczy się o wszystko, wypłaca pensje w terminie, a i emerytury daje, nawet podwyższył." www.gazetapolska.pl/?gp=,1,041020,euro,grzyb,,,euro_grzyb kamunikat.net.iig.pl/www/czasopisy/czasopis/2005-04/15.htm Odpowiedz Link Zgłoś
kalevipoeg Re: Łukaszenko oskarża Polaków i Kościół katolick 25.04.05, 14:41 No nie wiem, nie wiem... Oczywiście, kapitalizm i demokracja mają swoje wady, ale Łukaszenkowski skansen komunistyczny - też nie jest dobrym rozwiązaniem. To jest jak ze sprężyną - im bardziej ściśnięty, tym większe szkody jak odskoczy. Na ulicach czysto, bezrobocie małe - ale to wszstko osiąga się za pomocą polityki kija - z marchewkami na Białorusi Łukaszenki, niestety, nieurodzaj. Co do histerycznego wystąpienia "Baćki Łukasza" - cóż, zgodzę się z już wypowiadanymi opiniami - gościu czuje w powietrzu koniec swojej pięknej ery. A koniec jego prezydentury dla niego oznacza proces i kraty. Tak więc będzie skurczowo się trzymać tej władzy, bo alternatywa w postaci celi go mało bawi ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
folkatka Re: Łukaszenko oskarża Polaków i Kościół katolick 26.04.05, 19:16 Polska musi sie teraz zaangazowac w popieranie białoruskiej opozycji.Nie mozne dopuscic, zeby po obaleniu Łukaszenki kraj ten pozostał dalej w strefie rosyjskiej dominacji Odpowiedz Link Zgłoś