Dodaj do ulubionych

ograniczyc demokracje dla demokratow

25.04.05, 01:33
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=23145509&a=23145745
pomimo ze oszolomy to margines zastanawia mnie dlaczego w demokracji nie wprowadzic prostej zasady - prawo glosu maja jedynie Ci ktorzy uwazaja demokracje za sluszny system rzadow.byloby to logiczne i sprawiedliwe - jesli jakis oszolom typu stranger albo inny nie uznaje demokracji - sam sobie odbiera mozliwosc glosowania. w tym momencie nie zachodzi zadna sprzecznosc z zasadami demokracji poniewaz zasady te obowiazuja nadal tylko ukierunkowane sa jeszcze na kazda jednostke - jesli wg tej jednostki demokracja jest zla automatycznie przywileje ustroju demokratycznego jej nie dotycza.

system demokratyczny w takim wypadku uwzglednia system wartosci danej osoby i zgodnie z jej wola "wylacza sie" w swoich przywilejach wobec tej osoby.taka osoba spelnia swoje obowiazki wzgledem panstwa na zasadzie zamieszkiwania w danym panstwie - idywiduum takie musi wypelniac wszystkie obowiazki jakie na nim spoczywaja z racji zamieszkiwania na obszarze danego panstwa - z ktorego ma caly czas mozliwosc natychmiastowego wyjazdu.

jest to logiczne z punktu widzenia prawnego - nadanie komus jakiegos przywileju wymaga akceptacji tej osoby - nie mozna bowiem nadac przywileju jesli osoba ta tego nie chce.

dzieki temu mamy problem oszolomow z glowy - to system prosty logiczny i naprawde bardzo dobry.

Eurojihad.org
Obserwuj wątek
    • i-love-2-bike Re: ograniczyc demokracje dla demokratow 25.04.05, 01:39
      a moze sprecyzujesz nam te definicje demokracji,bo jesli demokracja ma wygladac
      jak twoj jihad.com,to chyba nie kto inny a ty jestes oszolomem i ciebie powinno
      sie wyeliminowac.
      • marcus_crassus co kuchara??? 25.04.05, 02:00
        a co na eurojihad jest nieprawda??? potrafisz podac jedna rzecz czy wrocisz juz do plackow?
        • i-love-2-bike Re: co kuchara??? 25.04.05, 02:10
          marcus_crassus napisał:

> a co na eurojihad jest nieprawda??? potrafisz podac jedna rzecz czy wrocisz juz
          > do plackow?
          >

zasada ustroju panstwa demokratycznego
          Autor: marcus_crassus
          Data: 25.04.2005 01:55

+ dodaj do ulubionych wątków

skasujcie post

+ odpowiedz cytując + odpowiedz
          oparta jest na teorii umowy spolecznej.jednak przywilejow nie mozna narzucac
          obligatoryjnie.zasady rzadzace umowami okreslaja ze
          strona "obdarowana" musi przyjac "dar".nie musi tego robic.dlatego tez choc
          uznawac mozna ze kazda jednostka zawiera w teorii ta
          umowe ze spoleczenstwem - kazda moze tez ja wypowiedziec indywidualnie.to
          logiczne i racjonalne - a przy tym jak najbardziej
          zgodne z prawem

a zebys wiedzial,ze potrafie,chociazby jeszcze troche gramatyke polska znam
          mecenasie. o ile mi wiadomo mowimy "te umowe",gdyz to biernik jenteliktualisto.
          a ta twoja wzniosla definicja demokracji,to dobra dla studentow zaocznej szkoly
          rolniczej , to sie usmialam. fajnie myslisz a jeszcze fajniej pajacujesz.

krasyjihad.com czyli czerwona demokrapcja krasuli.
          • marcus_crassus potrafisz znalezc cos wiecej niz 25.04.05, 02:13
            blad gramatyczny??? poszukaj blednej interpunkcji - masz duza szanse ze zanim dogotujesz pierozki zsikam sie ze smichu.

ps-jestes zalosna
            • i-love-2-bike Re: potrafisz znalezc cos wiecej niz 25.04.05, 02:16
              marcus_crassus napisał:

> blad gramatyczny??? poszukaj blednej interpunkcji - masz duza szanse ze zanim d
              > ogotujesz pierozki zsikam sie ze smichu.
              >
              > ps-jestes zalosna
              >
              to ty jestes zalosny swirusie ze swoim obledem z jihadkowa.com
              • marcus_crassus dziennie czyta go od 300 do 1000 osob 25.04.05, 02:17
                wiecej niz ciebie kucharo z pipidowka.
                • i-love-2-bike Re: dziennie czyta go od 300 do 1000 osob 25.04.05, 02:22
                  marcus_crassus napisał:

> wiecej niz ciebie kucharo z pipidowka.
                  >
                  ojej jak milo,ze tyle baranow nie ma co robic mistrzu intelektu. szkoda,ze nie
                  wykonujesz swojego oryginalnego zawodu,jak widac niezbyt dobrze ci szedl,ze na
                  jihadkowo zszedles? niedlugo chyba sam turban z zarowka wdziejesz,zeby lepiej w
                  nocy swiecic.
                  • marcus_crassus idzie mi bardzo dobrze 25.04.05, 02:23
                    na hobby tez mozna znalezc czas - zamiast go marnowac szukajac przyjaciol zeby miec do kogo gebe otworzyc na forum GW jak ty to robisz.
                    • i-love-2-bike Re: idzie mi bardzo dobrze 25.04.05, 02:26
                      marcus_crassus napisał:

> na hobby tez mozna znalezc czas - zamiast go marnowac szukajac przyjaciol zeby
                      > miec do kogo gebe otworzyc na forum GW jak ty to robisz.
                      ja czasu nie marnuje tylko podziwiam ludzkie typy na FS, bo gdzie takich idiotow
                      jak ty mozna zobaczyc,chyba,ze w skansenie a ten za daleko.trzym sie chlopie bo
                      piejesz juz cieniutko.
                      ps. nie zapomnij o turbanie
    • kokosz_is_back Re: ograniczyc demokracje dla demokratow 25.04.05, 01:41
      masz czelnosc podawac sie za prawnika i piszesz takie gnioty?... :-))
      • marcus_crassus zasada ustroju panstwa demokratycznego 25.04.05, 01:55
        oparta jest na teorii umowy spolecznej.jednak przywilejow nie mozna narzucac obligatoryjnie.zasady rzadzace umowami okreslaja ze strona "obdarowana" musi przyjac "dar".nie musi tego robic.dlatego tez choc uznawac mozna ze kazda jednostka zawiera w teorii ta umowe ze spoleczenstwem - kazda moze tez ja wypowiedziec indywidualnie.to logiczne i racjonalne - a przy tym jak najbardziej zgodne z prawem
        • wojcd Re: zasada ustroju panstwa demokratycznego 25.04.05, 01:59
          marcus_crassus napisał:
          ... oparta jest na teorii umowy spolecznej ....
          • marcus_crassus malo widziales 25.04.05, 02:00
            www.google.pl/search?hl=pl&q=teoria+umowy+spo%C5%82ecznej&btnG=Szukaj&lr=
            • wojcd Re: malo widziales 25.04.05, 02:08
              Czyli to trzeba widziec np. tak.
              Widze konia, wiec istnieje "teoria konia".
              Dobrze mysle?
              Oswiec mnie.
              • i-love-2-bike Re: malo widziales 25.04.05, 02:11
                wojcd napisał:

> Czyli to trzeba widziec np. tak.
                > Widze konia, wiec istnieje "teoria konia".
                > Dobrze mysle?
                > Oswiec mnie.

powinienes napisac
                widze krowe,znaczy sie cielecina blisko
              • marcus_crassus umowy spolecznej sie nie podpisuje 25.04.05, 02:12
                poniewaz jest to jedynie zalozenie teoretyczne.kwestia umowy spolecznej jest wiec teoria.wykladaja to zarowno na historii jak i na prawie.

proponuje siegnac do ksiazek - bo kompromitujesz sie
                • wojcd Re: umowy spolecznej sie nie podpisuje 25.04.05, 02:16
                  marcus_crassus napisał:
                  > proponuje siegnac do ksiazek - bo kompromitujesz sie
              • manny_ramirez polecam Rousseau na start 25.04.05, 03:38
                otworzy horyzonty
    • wojcd Re: ograniczyc demokracje dla demokratow 25.04.05, 01:50
      marcus_crassus napisał:
      dlaczego w demokracji nie wprowadzic prostej zasady - prawo glosu maja jedynie
      Ci ktorzy uwazaja demokracje za sluszny system rzadow.byloby to logiczne i
      sprawiedliwe -
      • i-love-2-bike Re: ograniczyc demokracje dla demokratow 25.04.05, 01:51
        wojcd napisał:

> marcus_crassus napisał:
        > dlaczego w demokracji nie wprowadzic prostej zasady - prawo glosu maja jedynie
        > Ci ktorzy uwazaja demokracje za sluszny system rzadow.byloby to logiczne i
        > sprawiedliwe -
        > __________________________________________________________________
        > Czy to mialoby byc przeglosowane?
        > Widzisz teraz blad LOGICZNY tytanie intelektu???

a jakby nie patrzec na to to pachnie komuna-prosta zasada dla tych,ktorzy
        roumieja tego tytana intelektu-fajna demokrapcja.
      • marcus_crassus oczywiscie ze przeglosowane 25.04.05, 01:59
        trudno.lepsze takie rozwiazanie niz inne.bledu logicznego w tym nie ma.najwyzej jest paradoskalne glosowanie.

sprzecznosc logiczna jest nawet w regule "nie ma reguly bez wyjatkow" wiec sie nie czepiaj
        • wojcd o bledzie 25.04.05, 02:35
          marcus_crassus napisał:

> trudno.lepsze takie rozwiazanie niz inne.bledu logicznego w tym nie ma.najwyzej
          > jest paradoskalne glosowanie.
          >
          > sprzecznosc logiczna jest nawet w regule "nie ma reguly bez wyjatkow" wiec sie
          > nie czepiaj
          Euatlosie) str. 105.
          To byl kiedys podrecznik z logiki dla licealistow.
          Ty masz mature?
          • marcus_crassus no raczej ze mam 25.04.05, 02:40
            pytali mnie m.in o to co to jest teoria umowy spolecznej.ale podobno pytaja z tego tylko w miastach powyzej 20 tys mieszkancow.

co do bledu logicznego - przeciez napisalem.masz problemy z czytaniem???
            • wojcd Re: no raczej ze mam 25.04.05, 02:43
              marcus_crassus napisał:
              > co do bledu logicznego - przeciez napisalem.masz problemy z czytaniem???
              _____________________________________________________________________
              Na dzis starczy Marcusie.
              Od czasu do czasu bede Ci przypominal czym jest logika, dedukcja, inferencja,..
              Popelniasz bledy materialne i formalne.
              Nie baw sie narzedziami ktorych nie znasz!!!
              • marcus_crassus na razie oprocz twojej kompromitacji w tym watku 25.04.05, 02:45
                moich bledow nie zauwazylem.no chyba ze ten gramatyczny..ale ja nie jestem jesus..takie bledy sobie wybaczam.masz cos jeszcze do powiedzenia??? o ile dobrze pamietam wszystkie twoje spostrzezenia jakie zawarles na moich watkach konczyly sie dla ciebie intelektualna katastrofa.

jeszcze masz cos do powiedzenia czy juz koniec?
                • wojcd Re: na razie oprocz twojej kompromitacji w tym wa 25.04.05, 02:50
                  Marcusie
                  nie reagujesz na merytoryczne argumenty.
                  Zawarles paradoks logiczny w poscie wstepnym.
                  To ma swoje adresy w starozytnosci i podrecznikach z logiki.
                  Panial???
                  Wiem, ze nie.
                  • marcus_crassus Re: na razie oprocz twojej kompromitacji w tym wa 25.04.05, 02:55
                    to sie nazywa punkt wyjscia.zreszta takowe prawo moze zostac wprowadzone przez odpowiednia wladze.nie widze zadnej sprzecznosci logicznej.fakt ze np w glosowaniu zaglosowalyby osoby ktore nie mialyby potem prawa glosu a wiec glosowalyby o sobie nie jest zadna sprzecznoscia logiczna.

nie rozumiem o co tobie w ogole facet chodzi - nie wiesz czym jest teoria umowy spolecznej (sam napisales ze slyszysz po raz pierwszy), miotasz sie tutaj jak chomik ktoremu wsadzono bateryjke w tylek - sugeruje ze jak nie masz zadnych konstruktywnych wnioskow to sie nie wypowadaj - bo wstyd
                  • dragger bez goraczkowania sie... 25.04.05, 02:55
                    bo chyba jasnym jest, ze ten watek to eksperyment myslowy, nie postulat realnych rozwiazan systemowych... Marcus - myle sie?
                    • wojcd Re: bez goraczkowania sie... 25.04.05, 03:00
                      dragger napisał:

> bo chyba jasnym jest, ze ten watek to eksperyment myslowy, nie postulat
                      realnych rozwiazan systemowych... Marcus - myle sie?
                      ___________________________________________________________________
                      To je cacy.
                      To sa KONKRETNE klocki w ktore bawiono sie od 2500 lat.
                      Tylko to trzeba umiec.
                    • marcus_crassus hehe - a dlaczego nie??? 25.04.05, 03:03
                      tak na serio - to to samo co z islamistami - nasz ustroj zapewnia przywileje ktore pewne osoby uwazaja za szkodliwe.

uwazasz ze oni powinni cieszyc sie przywilejami ktorych nie uznaja - ja powaznie mowie - ze nie.

jak to zas wprowadzic - to juz inna sprawa.ale sadze ze pewne rozwiazania sa niezbedne.wiekszosc osob stwierdza ze demokracja ma slabe punkty - wlasnie przez to ze pozwala funkcjonowac wlasnym wrogom i korzystac ze swoich praw.

wg mnie to blad.
    • stranger.pl Re: ograniczyc demokracje dla demokratow 25.04.05, 02:01
      Twoja "genialna" myśl ma... podstawową wadę. Gdyby zrealizować twoją propozycję
      w myśl zasady: "demokracja tylko dla tych co kochają demokrację" czyli
      odebranie praw wyborczych pewnej grupie społecznej czy kategorii z pewnych
      wzgl. to... przestaje być demokracją.

A skoro przestaje być demokracją to po co ci "parawan demokracji"? Ponadto
      słyszałeś o "teorii domina"? Dziś odebranie jednym praw wyborczych a jutro
      drugim (i licz się, że ty się możesz znaleźć w tej nowej grupie).
      • marcus_crassus jest demokracja pozbawiona bledu 25.04.05, 02:05
        czyli ciebie np."nie ma wolnosci dla wrogow wolnosci" - stara i dobra maksyma.z takich jak ty "szaraczkow" jak to nazywasz kiedys rewolucja francuska zrobila mielonke.demokracja to nie bezwolna kobyla - to ustroj ktory powinien wyksztalcic mechanizmy obronne.dla takich jak ty nie powinno byc zadnych praw.zbudowanie przez demokracje mechanizmow obronnych powinno byc jej obowiazkiem.poza tym oszolomie to jedna rzecz - a nie domino.nie bedzie oszolomo nie bedzie problemu.mozesz zyc i mozesz chodzic w tym kraju - po prostu nie powinienes miec przywilejow wynikajacych z ustroju - a wiec chocby praw wyborczych.

zawsze tez mozesz dobrowolnie wyjechac na madagaskar :)
        • stranger.pl Re: jest demokracja pozbawiona bledu 25.04.05, 02:26
          Jesteś bardzo naiwny - w demokracji tak jak przy każdym ustroju zawsze będzie
          jakiś wróg - prawdziwy czy urojony. Ludzie są tylko ludżmi - a bodźce mogą być
          różne np. posiadanie czegoś, majątku, ziemi, kont etc.

Czego się boisz? - przecież według takich jak ty moje poglądy nie ciesza się
          uznaniem a skoro nie cieszą się uznaniem (jesteśmy garstką oszołomów) po co
          zawracać sobie głowę naszą obecnością w demokracji i ew. pozbawianie praw?
          • marcus_crassus dla porzadku 25.04.05, 02:38
            jedno kovie gowno w ogrodzie mi tez niby nie przeszkadza - ale ogolnie mozna wdepnac...wiec staram sie albo sam usuwac albo raz w miesiacu oprocz zimy ogrodnik przychodzi - zeby sie tego wszystkiego swinstwa pozbyc. a wiec - dla estetyki
            • stranger.pl Re: dla porzadku 25.04.05, 02:45
              Wiesz, nawet bym się zgodził z twoim rozumowaniem - ale z jednym zastrzeżeniem.
              Chcesz takim jak ja odebrać prawa wyborcze - rozumiem, że nie mając wpływu na
              wyłanianie władz nie będziemy zmuszani do płacenia podatków na rzecz tych
              władz! To przeciez logiczne!
              Niech utrzymują taką "ograniczoną demokrację" tylko ci co mają "prawa wyborcze"
              i ja=ą sobie chwalą - w przeciwnym razie jak sobie to wyobrażasz: moje prawa
              wyborcze "fe" a forsa "dobra"?
              Nara
              • marcus_crassus Re: dla porzadku 25.04.05, 02:47
                nie,poniewaz podatki placisz sluza organizacji spolecznosci w ktorej zyjesz - wiec placisz je przez to ze w ogole funkcjonujesz w tym panstwie.podatki nie maja zadnego zwiazku z prawami ustrojowymi.
                • stranger.pl Re: dla porzadku 25.04.05, 03:00
                  A diety posłów, senatorów, a pensje ministrów, prezydenta w demokracji skąd się
                  biorą? Z powietrza czy z podatków?
                  A skoro nie mam mięć wpływu nawet formalnego (bo demokracja to oszustwo) na
                  wybory w demokracji to jakim prawem z moich podatków jest to czynione?

Odpowiedz na takie pytanie prowadzi najczęściej do jednego - rewolucji lub
                  kontrrewolucji. A wtedy rzeczywiście możesz się bać - jeśli jesteś szaraczkiem,
                  nie płacącym podatków (pewnego pułapu), bez wykształcenia, bez pochodzenia etc.
                  możesz w przyszłości zostać pozbawiony prawa wyborczych - bo uczynią to ci,
                  którym ty chciałeś pozbawić takich praw.
                  Marks i Engels mieli w kilku sprawach rację – m.in. odnośnie determinizmu. To
                  jest nieuchronne, nawet USA powoli się zmieniają.
                  • marcus_crassus poslowie i przedstawiciele spoleczenstwa 25.04.05, 03:08
                    w roznych cialach przedstawicielskich takich jak parlament etc zajmuja sie nie tylko kwestiami ustrojowami ale takze kwestiami organizacji zycia spolecznosci.tak wiec dalej jesli chcesz jezdzic po drogach, korzystac ze szkolnictwa etc musisz placic podatki...

sadze ze jednak spoleczenstwo byloby laskawe - powinno sie wiec np stworzyc rezerwat dla osob ktore nie chca zyc w spoleczenstwie i nie maja dokad wyjechac.bys mogl spokojnie sobie do takiego rezerwatu wyjechac.nad takim rezerwatem panstwo nie mialoby kontroli a to co by sie tam dzialo gowno by wszystkich interesowalo.poznalbys tam oszolomie prawo dzunglii..

ps-przestan chrzanic z tymi szaraczkami - idioto,jak chcesz byc poslem a wiec kims kto wg ciebie rozni sie od "szaraczkow" zrob cos zeby cie wybrano w wyborach do odpowiedniego ciala przedstawicielskiego.

poslowie durniu to tacy sami ludzie - nie zyjemy w arystokracji blaznie
                    • stranger.pl Re: poslowie i przedstawiciele spoleczenstwa 25.04.05, 03:28
                      1.Nie chcę byc politykiem/posłem - byłem radnym (blisko 3 tysiące głosów
                      otrzymałem w swoim okręgu wyborczym) ale dajem sobie spokój z polityką bo... de
                      facto utorowałem drogę na szczyty ludziom za których nie byłem dumny...

2.Polityką w dzisiejszych czasach w większości zajmują się ci co nie umieją
                      uczcuiwie zarobić na chleb.

3.Demokracja się kończy - pytanie tylko co w zamian. Pieniądz czy asceta
                      rewolucyjny? A nawet jeśli to drugie to jest tylko kwestią czasu kiedy zostanie
                      skorumpowany. Bo tak na prawdę rządzi pieniądz - ci co go maja będą mieli (jak
                      zwykle, jeszcze więcej) ci co go nie mają to płaczą lub buntują się wzgl. są
                      przekupywani - jak to bywa w demokracji i "odpowiednio" oddaja głos. Ja należę
                      do tego kręgu który mówi - to fikcja i tak nie macie nic do powiedzenia,
                      zlikwidujmy ten parawan. Ale jednocześnie wprowadźmy czyste reguły - władza
                      jest odpowiedzialna bo jest jednostkowa a jeśli kradnie to pod topór.
                      A teraz pa pa.
                    • wojcd Re: poslowie i przedstawiciele spoleczenstwa 25.04.05, 03:35
                      Przeczytaj sobie Panstwo Platona.
                      Ciekawe rozwiazania tam sa.

PS. Juz nie pamietam czy to w samym Panstwie bylo, ale Platon uwazal, ze nalezy
                      KASOWAC kaleki. Tak jak Adolf.
                • thannatos Re: dla porzadku 25.04.05, 03:06
                  marcus_crassus napisał:

> nie,poniewaz podatki placisz sluza organizacji spolecznosci w ktorej zyjesz - w
                  > iec placisz je przez to ze w ogole funkcjonujesz w tym panstwie.podatki nie maj
                  > a zadnego zwiazku z prawami ustrojowymi.

Byl juz jeden taki, co tak myslal. DOKLADNIE TAK SAMO. Wabil sie Jerzy III...

Dalsza lekture (obszerna na ten temat) polecam zaczac od znalezienia daty 16
                  grudnia 1773.

Moze wpadniesz na pomysl dlaczego ta propozycja jest tak samo trafna ja te
                  Marksa i Engelsa... i tak samo sprawdza sie w praktyce...

------------------------------------------------------
                  There are many ways to praise the Lord. The best, though the hardest one is to
                  be a Good Man.

Jest wiele sposobow na czczenie Pana. Najlepszym, choc najtrudniejszym jest
                  bycie Dobrym Czlowiekiem.
        • wojcd Re: jest demokracja pozbawiona bledu 25.04.05, 02:40
          jest demokracja pozbawiona bledu
    • bam_buko Re: ograniczyc demokracje dla demokratow 25.04.05, 02:02
      marcus_crassus napisał:

> jest to logiczne z punktu widzenia prawnego - nadanie komus jakiegos
      przywileju wymaga akceptacji tej osoby - nie mozna bowiem nadac przywileju
      jesli osoba ta tego nie chce.

krasul?? a jak chca kogos zrobic swietym - ten nie zyje ,to co z ta
      akceptacja??
      • marcus_crassus j3bie go to ;) 25.04.05, 02:05

• wojcd proponuje 25.04.05, 02:14
        Marcusa haslo brzmi:
        ograniczyc demokracje dla demokratow
        Swiat bedzie lepszy!!!
        • i-love-2-bike Re: proponuje 25.04.05, 02:16
          wojcd napisał:

> Marcusa haslo brzmi:
          > ograniczyc demokracje dla demokratow
          > ________________________________________________
          > Oczyscmy swiat ze zla. Proponuje haslo:
          > Zjedzmy wszystkich kanibali.
          > A co.
          > Swiat bedzie lepszy!!!

szczegolnie fajny i demokratyczny swiat stworzyliby tacy jak : on swirusy
          jihadkowa.com
          jeden kolor,jedna melodia,jeden gust i jedna interpretacja tolerancji
          • wojcd Re: proponuje 25.04.05, 02:19
            i-love-2-bike napisała:
            > szczegolnie fajny i demokratyczny swiat stworzyliby tacy jak : on swirusy
            > jihadkowa.com
            > jeden kolor,jedna melodia,jeden gust i jedna interpretacja tolerancji
            Sam jusz nie wiem.
            Oops ortografia.
            • kokosz_is_back Re: proponuje 25.04.05, 02:22
              wojcd napisał:

> i-love-2-bike napisała:
              > > szczegolnie fajny i demokratyczny swiat stworzyliby tacy jak : on swirusy
              > > jihadkowa.com
              > > jeden kolor,jedna melodia,jeden gust i jedna interpretacja tolerancji
              > ________________________________________________________________
              > Marcus musial czytac tego malarza zza Odry.
              > Jak mu tam bylo?
              > Adolf chyba.
              > Sam jusz nie wiem.
              > Oops ortografia.

raczej zza Dniestru, wujaszka Soso...
          • dragger a jakie ty KONKRETNIE masz zarzuty 25.04.05, 02:48
            do serwisu eurojihad??

Klamia? Podaj jeden link do nieprawdziwej informacji...

Wymyslaja historie? Wszystko jest prawie opatrzone linkami do zrodel.

Nawoluja do nienawisci? Tam sa przeciez prawie WYLACZNIE WIADOMOSCI, nie analizy czy publicystyka. Fakty wiec nawoluja do nienawisci?

Sa nietolerancyjni? Na czym polega brak tolerancji - na pokazywaniu 'cudownych stron' islamu i swiata arabskiego? Pokazywanie FAKTOW jest nietolerancyjne ??
    • tornson Chodzi o to, ofiaro, by ograniczać prawa tych, 25.04.05, 03:03
      którzy dzięki demokracji stoją ponad prawem.
    • abe_ltd Narodziny faszysty 25.04.05, 03:22
      Obserwujmy uwaznie i w skupieniu jak sie rodzi faszyzm. Narazie chodzi o
      eliminacje wrogow demokracji, czyli muzulmanow. Kazdy sie przeciez zgodzi z ta
      propozycja - crassus ma nasze wspolne dobro na sercu.
      Pozniej bedziemy pozbywac sie strengerow.
      Po czym gejow, katolikow, cyganow i zydow. Oni wszyscy nie sa pelnokrwistymi
      demokratami.

Widac ze mc wychowal sie na rewolucji francuskiej i sovieckiej. Od tamtego
      czasu nie posunal sie do przodu ani o jotke.
      • stranger.pl Re: Narodziny faszysty 25.04.05, 03:37
        To jest tzw. "teoria domina" w demokracji i groźbie jej ograniczania. Dziś "A"
        eliminuje "B", jutro "A" eliminuje "C" a pojutrze... "A" sam jest eliminowany
        przez "Z".
        Nara
      • marcus_crassus obrona demokracji to faszyzm 25.04.05, 03:39
        wiekszej bzdury nie slyszalem - jak ci sie tez nie podoba demokracja to po prostu nie powinnas brac w niej udzialu.

to takie trudne??to faszyzm??? to normalnosc.

jest taki ptaszek co podrzuca swoje jajka do innych gniazd...takie osobniki ktore sa wrogie demokracji to jak pasozyty - korzystaja z praw zywiciela mimo ze sa jemu wrogie.

jak odebranie przywilejow wynikajacych z demokracji to faszyzm to ty sie idz lecz
      • i-love-2-bike Re: Narodziny faszysty 25.04.05, 03:44
        abe_ltd napisała:

> Obserwujmy uwaznie i w skupieniu jak sie rodzi faszyzm. Narazie chodzi o
        > eliminacje wrogow demokracji, czyli muzulmanow. Kazdy sie przeciez zgodzi z ta
        > propozycja - crassus ma nasze wspolne dobro na sercu.
        > Pozniej bedziemy pozbywac sie strengerow.
        > Po czym gejow, katolikow, cyganow i zydow. Oni wszyscy nie sa pelnokrwistymi
        > demokratami.
        >
        > Widac ze mc wychowal sie na rewolucji francuskiej i sovieckiej. Od tamtego
        > czasu nie posunal sie do przodu ani o jotke.

fajnie powiedziane,gdyz zdecydowanie Boze bron przed demokracja ala krasy,tylko
        zboczeni widza jego swiat i wizje,jako demokratyczne. dla reszty to smierdzi
        nienawiscia wszystkiego co inne i przypomina wiezienie, a nie cokolwiek wolnego.
    • kyle_broflovski Re: ograniczyc demokracje dla demokratow 25.04.05, 03:45
      mozna by ta cala maszynerie zastapic maszyna do losowania totolotka , wielu by i
      tak nie zauwazylo zmian, moze nawet nie byloby zmian

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka