pypcinski 27.05.05, 06:59 Czy to prawda, że rywale drużyny Tottenhamu nazywają ją i jej kibiców "Yids" (Żydziaki)? Czy są jakieś protesty w kwestii tego ewidentnego ogólnonarodowego brytyjskiego antysemityzmu? Czemu Sergiusz Kowalski milczy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abe_ltd Re: Tottenham - konieczny protest !!!!! 27.05.05, 11:46 Moj maz jest od dziecka supporter'em Tottenham Spurs. "Yids" sie wzielo od one time wlasciciela Alla Suger'a ktory byl Zydem, i paru Zydow za jego 'kadencji' popieralo Tottenham. Ale teraz to juz tylko historyczne bo teraz jakas corporacja jest wlascicielem. Ja popieram Chelsea a tam ponoc kibice brytyjscy naziole sa. A ja widzi zupelnie normalna. Go Chelsea and for this ocassion God save the Queen! Odpowiedz Link Zgłoś
pypcinski Re: Tottenham - konieczny protest !!!!! 27.05.05, 12:02 Ale jak w Łodzi podobnie -- Odpowiedz Link Zgłoś
pypcinski Re: Tottenham - konieczny protest !!!!! 27.05.05, 12:40 Na brytyjskich stadionach odchodzą takie publiczne śpiewo-ryki: Those yids from Tottenham The gas man's got them Oh those yids from White Hart Lane A Sergiusz Kowalski milczy. Dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
antek_cukierman Nie idź na łatwiznę, Pypciński i nie wysługuj się 27.05.05, 12:53 (jak zawsze zresztą) innymi. Google informują: "Wyniki .... spośród 85,800 dla zapytania modern antisemitism in great britain". Możesz zamienić słowo kluczowe na "contemporary" - dostaniesz 40tys rekordów. Poszukaj tam Kowalskiego. Informuj. Odpowiedz Link Zgłoś
pypcinski Re: Nie idź na łatwiznę, Pypciński i nie wysługuj 27.05.05, 13:12 Do Google'a ma smykałkę Mec. Gugiel. "Yids" i Tottenham to odprysk moich dzisiejszych sportowych lektur. Jak to w Necie. Zaczniesz tu a kończysz tam. A tak na marginesie: kim się to niby wysługuję? Odpowiedz Link Zgłoś
pypcinski Re: Nie idź na łatwiznę, Pypciński i nie wysługuj 27.05.05, 13:35 No - Odpowiedz Link Zgłoś
awgustinowitz Re: Nie idź na łatwiznę, Pypciński i nie wysługuj 27.05.05, 20:51 To świnie, niech ich, Odpowiedz Link Zgłoś
awgustinowitz Porównanko 27.05.05, 21:37 Warto porównać. Nie przeczytają. A jeśli już - Autor: antek_cukierman Data: 24.05.2005 23:35 + dodaj do ulubionych wątków skasujcie post + odpowiedz to wstydliwie. Z przekonaniem w duszy będą dalej krzyczeć: "Już nie będzie nam świecić nad głową żydowskiej gwiazdy koło, już nie będzie rzucana nasza Polska na kolana, naszym duchem zawsze będzie nacjonalizm tu i wszędzie. Nie będą już pluli nam w twarze masoni, żydowscy zbrodniarze, już nie będzie mordowana Polska ukochana!" Niektórzy będą śpiewać a capella: "Nie zwycięży obca siła, Masoneria ani mycka, Polska tysiąc lat już była, Więc i będzie KATOLICKA" A tera z angielskie wytwory. If your tired and weary, And you got a jew boys nose. You'll get your fucking head kicked in, When you walk down the Fulham Road. And as you pass the Rising Sun, You'll hear a mighty noise. Fuck off you tottenham bastards, We are the North Stand Boys. FORESKIN SONG (tune of She'll Be Coming Round the Mountain) We'll be running around Tottenham with our pricks hanging out tonight We'll be running around Tottenham with our pricks hanging out tonight Singing I've got a foreskin I've got a foreskin I've got a foreskin and you ain't Yiddo, Yiddo To the tune of the verse in 'Would you like to swing on a star A jew is an animal in funny black clothes He's got a beard and a great big nose, He's got lot's of money and he won't spend his cash And he won't invest in British Gas, So if you chop of your foreskin when you are a kid You might grow up to be a yid... Yiddo, yiddo, yiddo. To the tune of 'Aggadoo' (sic) WHL circa 1985. Gas a jew, jew, jew stick him in the oven gas mark 2, Gas a jew, jew, jew stick him in the oven gas mark 2, In his head in his eye, jump up and down on him make him cry, Gas a jew, jew, jew stick him in the oven gas mark 2. When I was a little biddy boy My grandpa gave me a cute little toy A Tottenham yid on a string And this is what he told me to do with him Kick his fucking head in His fucking head in He told me to kick his fucking head in His fucking head in His fucking head in He told me to kick his fucking head in I tak dalej. I tak dalej. I to u nas w Polsce ma niby być ten straszny antysemityzm? Odpowiedz Link Zgłoś
pypcinski Re: Porównanko -u[p 28.05.05, 06:02 Ale w Polsce i tak najstrasszniej. Potwierdza Sergiusz Kowalski. A jak on potwierdzi - Odpowiedz Link Zgłoś
antek_cukierman Re: Nie idź na łatwiznę, Pypciński i nie wysługuj 27.05.05, 13:41 A bo ja pamiętam kim? Wielokrotnie piszesz "podaj linki" etc.... Ja Ci, broń Boże nie wymawiam, tylko ot, tak. Znasz czeski? Termin "podlewanie" (kwiatów) - jest mi niezbędny. Nikak nie mogę znaleźć. Nawet u mec. Gugiela. Zalevani?(e z kreską) pypcinski napisał: A tak na marginesie: kim się to niby wysługuję? Odpowiedz Link Zgłoś
pypcinski Re: Nie idź na łatwiznę, Pypciński i nie wysługuj 27.05.05, 13:59 Tu masz. Znaj dobre serce: www.dstranky.cz/dtk/AkceCislo387.html PS. Ja mam Operę, ustawioną na automatyczny wybór kodowania znaków, ale ustawiłem sobie też opcje czcionek na Arial Unicode MS (mam tę czcionkę w systemie, ponmad 17 MB) i wobec tego widzę wszelkie rodzaje pism, z wszelkim diakrytykami. Wobec tego, na wszelki wypadek: zale'va'ni' kytek. Wpisz sobie do G. po prostu zalevani kytek, albo zalevani kvetu. Odpowiedz Link Zgłoś
pypcinski Re: Nie idź na łatwiznę, Pypciński i nie wysługuj 27.05.05, 14:02 Ew. zalevani kvetin (to bardziej formalnie niż kytek). Odpowiedz Link Zgłoś
antek_cukierman Dzięki wielkie 27.05.05, 14:04 W międzyczasie tłumaczka (przysięgła zresztą) potwierdziła, że nad "e" nie ma diakrytyku. Bardzo istotne to, co podałeś - bo notka zaraz ma iść do druku. Jeszcze raz dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
pypcinski Re: Dzięki wielkie 27.05.05, 14:09 Jak to - potwierdziła? Ten niby akcent, to znak długości samogłoski. Odpowiedz Link Zgłoś
antek_cukierman Ano tak 27.05.05, 14:15 jest na Twej stronie - "Zalévání kytek". Tłumaczka twierdzi, że akcent (czy znak jak piszesz) tylko nad a. W pierwotnej wersji ulotki było "podlevani", co Czesi skorygowali na coś niewidocznego na faksie, a okazało się owym "zalevani". W czeskim rękopisie/poprawce są 2 znaki - nad e i a. Odpowiedz Link Zgłoś
pypcinski Re: Ano tak 27.05.05, 14:21 A musi być nad trzema. Tylko pierwsze -a- nie ma długości. Zajrzyj pod takie słowa jak zpivani, malovani, cokolwiek, zobaczysz, że sufiks -ani zawsze ma obie długości - a'ni'. Tu masz pouczający link: www.seznam.cz/34/24/88.html C. Odpowiedz Link Zgłoś