Dodaj do ulubionych

Pytania do Krystiana

31.05.05, 18:12
Twój wątek został "zamordowany" - no to ciąg dalszy z pytaniami:

Powiedziałeś że Dana nie może być "starszym bratem/siostra w wierze" bo jest
ateistką.
No tak, zapomniałem o tym, że Dana to ateistka, duchowa siostra Voltaira,
Marksa i Lenina:)
No to może ty dla niej: "młodszy brat w wierze gdyby (Dana) była wierząca"?

PS
To problem - jak nazywać stosunek Polaków (katolików) do Żydów (ateistów)?! -
nie są "starszymi braćmi w wierze"!!!! To jest sprzeczne z "polityczna
poprawnością"!
Obserwuj wątek
    • krystian71 Re: Pytania do Krystiana 31.05.05, 18:22
      stranger ,po pierwsze, to nasz JPII mowil o "starszych braciach w wierze"
      Dana nigdy pod ta kategorie nie podpadnie, bo ona kobita.
      I takze wtedy gdyby cudownie sie nawrocila , a nawet ksiedza zawolala.
      A poza tyym nasz JPII chyba mial na mysli Zydow jakich ON znal.Przedwojennych
      • stranger.pl Re: Pytania do Krystiana 31.05.05, 18:28
        Nie unoś się - próbuję wyobrazić sobie Danę33 i Fredzia54 jako moją i twoją
        rodzinę. Hehe.

A co w sprawie krzywego nosa? Dlaczego (pytam się poważnie) często mówi się o
        tym jako cechy typowej (częściej spotykanej niż u innych nacji) dla Żydów?

Skąd "33" przy Danie a "54" przy Fredziu? To numer jednostki wojskowej, wieku,
        roku urodzenia?
        • krystian71 Re: Pytania do Krystiana 31.05.05, 18:55
          zupelnie nie mam pojecia.Masz jakas na ten temat teorie?
          • stranger.pl Re: Pytania do Krystiana 31.05.05, 19:17
            Teorie?
            1.Odnosnie "krzywego nosa" - to ponoć cecha odziedziczona po Chazarach? - i to
            ma rzekomo tłumaczyć ponad przeciętną cechę "krzywo-nosowości" wśród
            Żydów. "Krzywo-nosowości" spotykanej również wśród innych nacji ale nie aż o
            takim stopniu częstotliwości. U innych to wyjątek u Żydów często spotykana
            cecha.
            A dlaczego Chazarzy mieli taką cechę - to też zagadka - zresztą to był dziwny
            lud - mieli kult "siusiaka" (sic!) i szpetoty (sic!).

2.Dlaczego Dana ma numer 33 a Fredzio 54 - nie wiem! - może to numer jednostki
            wojskowej, buta, wieku, rocznika urodzenia. W końcu jak czołgi (nie tylko
            izraelskie) mają na burtach wymalowane numery taktyczne np. 043 lub 102
            (pamiętasz "Rudego"?) to może wśród ziomków Dany jest taki zwyczaj i poborowa
            Dana to numer 33, poborowy Fredzio to numer 54 - tylko dlaczego "z daleka" nie
            ma numeru? Może to platfus w wojsku czy co i takich do armii nie biorą?
            • z_daleka Re: odpowiedz... 31.05.05, 19:49
              No wiec, drodzy panowie...w dzisiejszym, nowoczesnym wojsku (izraelskim) nogi a
              zatem i platfus nie maja az takiego znaczenia jak onegdaj w carskiej armii.
              Dzisiaj, w nowoczesnym wojsku (izraelskim) liczy sie glowa i jej zawartosc.
              Wazne jest zatem aby nie byc platfusem umyslowym... czego i wam zycze...
              Z daleka, ze wzgledu na sluszny wiek nie sluzy w wojsku , a numeru nie ma, bo
              jest gleboko utajniony.
              Krzywy nos, jest alementem rozpoznawczym u zydow, tak jak wasy u Polakow. Wasy
              mozna zgolic, a nos chirurgicznie wyprostowac. W ten sposob nie odroznisz zyda
              od Polaka...jesli nie sciagna gatek...
        • moskowit Re: Pytania do Krystiana 31.05.05, 20:00
          Nu ty wsiotaki durak stranger!

Piszesz do krystiana, a on wied' tez chodzi z numerem -71, to ci napewno bedzie
          mogl odpowiedziec.... Prawda wied'?

• boruch_goldstein Re: Pytania do Krystiana 31.05.05, 20:22
            moskowit napisał:

> Nu ty wsiotaki durak stranger!
            >

A Ty wot, moskowit, tolko czto Amieriku otkryl?
            i stranger i krystian - duraki iz durakow!
            • moskowit Re: Pytania do Krystiana 31.05.05, 20:38
              boruch_goldstein napisał:

> moskowit napisał:
              >
              > > Nu ty wsiotaki durak stranger!
              > >
              >
              > A Ty wot, moskowit, tolko czto Amieriku otkryl?
              > i stranger i krystian - duraki iz durakow!

Da dla mienia eto wied' nie nowost':))))

Nu Ty sam podumaj, oprucz tego, ze duraki, to jeszcze tchurze.... po nocach
              spac nie moga, wszedzie Jewreiew widza.... duraczjo, czort ih woz'mi....

• wojcd Re: Pytania do Krystiana 01.06.05, 00:46
            moskowit napisał:

> Nu ty wsiotaki durak stranger!
            Piszesz do krystiana, a on wied' tez chodzi z numerem -71, to ci napewno bedzie
            mogl odpowiedziec.... Prawda wied'?
            • i-love-2-bike Re: Pytania do Krystiana 01.06.05, 00:48
              wojcd napisał:

> moskowit napisał:
              >
              > > Nu ty wsiotaki durak stranger!
              > Piszesz do krystiana, a on wied' tez chodzi z numerem -71, to ci napewno bedzie
              > mogl odpowiedziec.... Prawda wied'?
              > ____________________________________________________________
              > Napewno jak napewno, ale na pewno.

ten durak chyba zaluje na slownik poprawnej polszczyzny, co wpis to plama, a
              ponoc w polsce mieszka. oj te moskiewskie szkoly policyjne zle szkolily,albo nie
              bylo co szkolic tak czy dak,bo wiadomo durak byl i durak budet.
              • wojcd Re: Pytania do Krystiana 01.06.05, 00:51
                "Napewno" mało czyta.
                • i-love-2-bike Re: Pytania do Krystiana 01.06.05, 00:55
                  wojcd napisał:

> "Napewno" mało czyta.

a juz napewno malo mysli,bo nieMOSZE nieBOSZE.
                  • moskowit Re: Pytania do Krystiana 01.06.05, 01:23
                    Nu i eto wsio???

Napiszcie cos jeszcze, tak wam wied' dobrze sie gada razem....
                    Taka wot zakochana parka:))))
                    www.generalcomics.com/funny-romance-love-letters-ecards/4.php
                    • wojcd Re: Pytania do Krystiana 01.06.05, 01:26
                      moskowit napisał:
                      > Nu i eto wsio???
                      Napiszcie cos jeszcze, tak wam wied' dobrze sie gada razem....
                      ______________________________________________________________
                      Nam się dobrze gada osobno.

Czy Ty umiesz napisać COKOLWIEK poprawnie?
                      • moskowit Re: Pytania do Krystiana 01.06.05, 01:40
                        Ty z pod slu piszesz? Nu molodiec!

Nu ja napisze poprawnie, jesli ty napiszesz cos na temat!!! Ponial? Nu wot, a
                        poka siedi pod stolom....

• wojcd Re: Pytania do Krystiana 01.06.05, 01:50
                          moskowit napisał:
                          > Nu ja napisze poprawnie, jesli ty napiszesz cos na temat!!! Ponial? Nu wot, a
                          poka siedi pod stolom....
                          --------------------------------------------------------------------
                          Przykro mi, ale moje zastrzeżenia dotyczą poziomu ontycznego
                          z którym sobie nie radzisz. Pyskowaniem tego nie pokryjesz.
                          • moskowit Wojcede.... 01.06.05, 02:12
                            Nu ty sie nie martw o mnie.... Nie z takimi filozofami radzilem:)

• wojcd Re: Wojcede.... 01.06.05, 02:18
                              moskowit napisał:
                              > Nu ty sie nie martw o mnie.... Nie z takimi filozofami radzilem:)
                              ________________________________________________________________
                              Jestem rozczarowany.
                              • gw_bush Re: Wojcede.... 01.06.05, 12:30
                                wojcd napisał:

> moskowit napisał:
                                > > Nu ty sie nie martw o mnie.... Nie z takimi filozofami radzilem:)
                                > ________________________________________________________________
                                > Jestem rozczarowany.

Nie masz powodow, by byc rozczarowanym.
                                Rozczarowanym byc mozna jezeli sie spodziewales czegos wiecej a czego mogles
                                sie spodziewac po "zakazanej gebie".

Tu masz fragment rysopisu i jak przeczytasz wiecej to dowiesz sie rowniez
                                jak "zakazana geba" z "filozofami radzil"

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

facet zapytal, czy bylem bokserem.... Nu pomyslalem, durak i
                                wsio, Skandynaw wied', nu czego sie po takim spodziewac? ale uprzytomnilem
                                sobie, ze moze dlatego ze nos mam troche wykrzywiony, to moze i mogl tak
                                pomyslec. Potem zapytal skad szramy mam na gebie? Nu czort wozmi???

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=21759753&a=21759753

Baran to baran nu wot, nie praw ja ?

• wojcd Re: Wojcede.... 01.06.05, 21:25
                                  Dzięki za link. Przeczytałem wątek z uwagą.
                                  Moskit nie umie stawiać pytań.
                                  Pytanie ma także wymiar historyczny, ale historii
                                  najwyraźniej nie zna.

I jest cacy. Tych od których oczekuje odpowiedzi
                                  nazywa głupkami.
                                  • migselv Re: Wojcede.... 01.06.05, 23:55
                                    Ja rowniez przeczytalem ten watek, ale nie zauwazylem tam zadnego "wymiaru
                                    historycznego". Natomiast pelno tam "nu wot", "prawda wied" i podobne:-)))
                                    Wydaje mi sie, ze bardziej mu zalezy na prowokacji, niz na zadawaniu pytan, nie
                                    sadzisz?
        • sempiasty gdzieś to już czytałem 31.05.05, 22:00
          mówisz stranger - krzywy nos? cecha typowa u ŻYDÓW?
          podobnie twierdził Afolf Hitler
          i paru oddancyh mu ludzi
          nie wiedziałem, ze i ty do nich się zaliczasz
          • stranger.pl Re: gdzieś to już czytałem 01.06.05, 00:41
            Mylisz się to nie jest twierdzenie Adolfa Hitlera - on posługiwał się
            literaturą naukową czasów III Rzeszy na poparcie swoich poglądów a nie jakimiś
            hasełkami w stylu "krzywy nos". Skoro nie wiesz co mówili m.in. genetycy III
            Rzeszy to przypomnę, że cecha żydowskości była ustalana w oparciu m.in. o
            sklepienie czaszki, oczodołów, kości skroniowej, małżowiny usznej, żuchwy itd.
            Ta wiedza (o wymienionej metodyce) nie jest jakąś tajemnicą - znaleźć możesz to
            w każdym głębszym opracowaniu dot. historii III Rzeszy.
            Więc nici z twojego porównania.
            • sempiasty stranger był w SS? 01.06.05, 12:14
              byłeś w SS stranger?
              bo wiedzę i poglądy na temat antropologii masz jak ci zbrodniarze z Totenkopf
              • stranger.pl Re: stranger był w SS? 01.06.05, 20:25
                Czy według ciebie jak ktoś posiada wiedzę o antropoligii to znaczy jest z SS?
                Moja matka jest lekarką - a w domie najczęściej mówi sie problemach zw. z
                medycyną, prawem i informatyką czyli zawodami mojej najbliższej rodziny.
                • sempiasty Re: stranger był w SS? 01.06.05, 20:36
                  na początek:
                  nie ma antropoligi; jest antropologia
                  nie pisze się: "w domie"; poprawnie pisze się: "w domu"
                  jak widać, nie każdy syn lekarki jest pilnym uczniem w szkole

a to, czym ty się popisujesz na forum to nie antropologia
                  to nazistowska teoria ras
                  głoszenie takich poglądów jest w Polsce przestępstwem

o czym powinieneś wiedzieć skoro u ciebie w domu mówi się o problemach zw. z
                  prawem
                  • stranger.pl Re: stranger był w SS? 01.06.05, 20:53
                    1.Dzięki za poprawę pisowni - na codzień nie tylko po polsku mówię i czasami
                    mam problemy z przestawieniem się (moja żona nie jest Polką) na polski.
                    2.Bredzisz zarzucając mi, że: "a to, czym ty się popisujesz na forum to nie
                    antropologia to nazistowska teoria ras głoszenie takich poglądów jest w Polsce
                    przestępstwem".
                    *)ja się pytałem o przyczynę częstotliwości (większej niż u innych
                    nacji) "krzywego nosa" wśród Żydów.
                    *)masz mylne wyobrażenie o polskim prawie - nie ma czegos takiego jak: "to
                    nazistowska teoria ras głoszenie takich poglądów jest w Polsce przestępstwem".
                    W prawie polskim zabronione jest coś innego - propagowanie ideologii
                    komunistycznej i nazistowskiej a to nie jest to samo co powiedziałeś.

Mówisz cyt. "o czym powinieneś wiedzieć skoro u ciebie w domu mówi się o
                    problemach zw. z prawem" - ano wiem i stąd wiem że opowiadasz bzdury.
                  • stranger.pl Re: stranger był w SS? 01.06.05, 20:58
                    I jeszcze jedno - możesz mi wyjaśnić co takiego jest oburzającego w moim
                    pytaniu dlaczego wśród Żydów jest tak częśto spotykany krzywy nos (częściej niż
                    u innych ras)?
                • i-love-2-bike Re: stranger był w SS? 01.06.05, 20:44
                  stranger.pl napisał:

> Czy według ciebie jak ktoś posiada wiedzę o antropoligii to znaczy jest z SS?
                  > Moja matka jest lekarką - a w domie najczęściej mówi sie problemach zw. z
                  > medycyną, prawem i informatyką czyli zawodami mojej najbliższej rodziny.

stranger juz ci kiedys mowilam do rozmowy potrzebne sa dwie strony,ktore sie
                  zalapuja na tekst,inaczej to ty o slupie a sempek o....
                  to jeden z wiernych,ktory ma jedna sciezke w glowie, i chyba mu sie microchip
                  przegrzewa,bo nie ma wiatraka:))
                  "oj Nikita you will never know":))))
                  • sempiasty Re: stranger był w SS? 01.06.05, 21:02
                    ho!ho1
                    z grubej rury zaczynasz o poranku (twoim poranku oczywiście bo u nas zmierzch)

teraz będę starł się zrozumieć, co oznacza twoja wypowiedź:
                    "do rozmowy potrzebne sa dwie strony,ktore sie zalapuja na tekst"
                    to będzie bardzo trudne ale noc długa przed nami
                    • wojcd Re: stranger był w SS? 01.06.05, 21:35
                      Martwojadzie
                      początek Twojego postu nie pasuje do końcówki.
                      • i-love-2-bike Re: stranger był w SS? 01.06.05, 21:40
                        wojcd napisał:

> Martwojadzie
                        > początek Twojego postu nie pasuje do końcówki.

to tak jak jego glowa do nog,ale coz z natura nie ma zartow,szczegolnie jak sie
                        jest sempem vel aldziem:))
                    • i-love-2-bike Re: stranger był w SS? 01.06.05, 21:38
                      sempiasty napisał:

> ho!ho1
                      > z grubej rury zaczynasz o poranku (twoim poranku oczywiście bo u nas zmierzch)
                      >
                      > teraz będę starł się zrozumieć, co oznacza twoja wypowiedź:
                      > "do rozmowy potrzebne sa dwie strony,ktore sie zalapuja na tekst"
                      > to będzie bardzo trudne ale noc długa przed nami

he,he sempku nie schlebiaj sobie kotus,lepiej posluchaj starej piosenki,chyba
                      tak to szlo:
                      "I'm a joker,I'm a smoker,I'm a lover and I'm a sinner
                      I play the music in the sun....."
                      • sempiasty no to śpiewajmy 01.06.05, 22:01
                        u nas się śpiewa inaczej:
                        nie dokazuj miła, nie dokazuj
                        przeciez nie jest z ciebie znowu taki cud...
                        • i-love-2-bike Re: no to śpiewajmy 01.06.05, 22:12
                          sempiasty napisał:

> u nas się śpiewa inaczej:
                          > nie dokazuj miła, nie dokazuj
                          > przeciez nie jest z ciebie znowu taki cud...

no widzisz sempku jakis wesoly,ale czemu to twoje zmartwienie i skad wiesz skoro
                          nawet nie widziales?
                          "Mr Brown is a clown who rides around town in a coffin"
                          • sempiasty Re: no to śpiewajmy 01.06.05, 22:21
                            bo uroda dziewczyny jest pochodną jej pogodnego usposobienia
                            życzliwość, uśmiech, wrażliwość, subtelność, delikatność - dodają wdzięku i sex
                            appeal'u
                            a ty jawisz mi się jako osoba zgorzkniała, wieczna malkontentka, niezadowolona
                            z życia
                            ale być może - gdybym zobaczył - zmieniłbym zdanie
                            • i-love-2-bike Re: no to śpiewajmy 01.06.05, 22:27
                              sempiasty napisał:

> bo uroda dziewczyny jest pochodną jej pogodnego usposobienia
                              > życzliwość, uśmiech, wrażliwość, subtelność, delikatność - dodają wdzięku i sex
                              >
                              > appeal'u
                              > a ty jawisz mi się jako osoba zgorzkniała, wieczna malkontentka, niezadowolona
                              > z życia
                              > ale być może - gdybym zobaczył - zmieniłbym zdanie

he,he widzisz sempku czytajac ciebie mozna rowniez wyobrazic sobie wspanialy
                              okaz meskiego rodu,od stop do glow,ze o intelekcie i bystrosci nie wspomne. nie
                              martw sie dziecko o mnie,a jesli ci nie lezy moje malkontentctwo (hiba tak siem
                              to pisze) to ty wspanialy okazie meski prostu sie mna nie zajmuj.

Oh Lord won't you buy me a Mercedes Benz
                              • sempiasty Re: no to śpiewajmy 01.06.05, 22:30
                                jakbym słyszał którąś ze moich przyjaciółek....
                                • i-love-2-bike Re: no to śpiewajmy 01.06.05, 22:33
                                  sempiasty napisał:

> jakbym słyszał którąś ze moich przyjaciółek....

nie mowimy ze,moFimy z, a ja nie mialam wielu przyjaciol na slasku,mam tam rodzine.
      • sempiasty bzdury Krystiana 31.05.05, 20:14
        piszesz bzdury
        Jan Paweł II znał tylko Żydów przedwojennych?
        to wszystko co wiesz o Wielkim Papieżu?!
        słyszałeś kiedyś o Jego przyjacielu Jerzym Krugerze?
        słyszałeś że modlił się w synagodze rzymskiej?
        słyszałeś że odwidził Yad Vashem i Ścianę Płaczu?
        pewnie nie i dlatego piszesz bzdury
    • sempiasty Re: Pytania do Krystiana 31.05.05, 20:04
      naprawdę nie masz innych problemów?!!!
    • sempiasty cytat z "Gościa Niedzielnego" nr3/2005 31.05.05, 20:11
      "Z nieba lał się żar, młodziutki ksiądz rozpiął marynarkę. Wystawała spod niej
      koszulka, na której dużymi hebrajskimi literami wypisany był biblijny
      cytat, „Czy ksiądz jest Żydem?” – niepewnie zaczepiła go kobieta. „Tak. Jak
      każdy chrześcijanin” – odparował kapłan."

przeczytaj i przemyśl
      chłopcze z dalekich stron
      duszo zbłąkana i potrzebująca pomocy
      zaufaj kapłanom
    • i-love-2-bike Re: Pytania do Krystiana 31.05.05, 21:46
      stranger.pl napisał:

> Twój wątek został "zamordowany" - no to ciąg dalszy z pytaniami:
      >
      > Powiedziałeś że Dana nie może być "starszym bratem/siostra w wierze" bo jest
      > ateistką.
      > No tak, zapomniałem o tym, że Dana to ateistka, duchowa siostra Voltaira,
      > Marksa i Lenina:)
      > No to może ty dla niej: "młodszy brat w wierze gdyby (Dana) była wierząca"?
      >
      > PS
      > To problem - jak nazywać stosunek Polaków (katolików) do Żydów (ateistów)?! -
      > nie są "starszymi braćmi w wierze"!!!! To jest sprzeczne z "polityczna
      > poprawnością"!

a dla mnie sprawa jest prosta nazywamy ich izraelczykami,bo slowo zyd,ma dla
      nich negatywne znaczenie. w koncu musimy rozgraniczyc tu religie,bo wiekszosc
      wybranych tu piszacych religijna chyba nie jest,co zawsze podkresla:))
      • sempiasty gdzie się takie egemplarze uchowały 31.05.05, 22:09
        gdzie się takie egemplarze uchowały
        jak nieoceniona cyklistka?!
        twiredzisz że chociaz mieszka w Izraelu ale jest niewierzacy to już nie jest
        Żydem
        znaczy się: jak ktos mieszka w Polsce ale jest niewierzący to pewnie nie Polak,
        co?
        a tam u was w Ammercyce to dziura ozonowa wypala mózgi czy co?!
        • i-love-2-bike Re: gdzie się takie egemplarze uchowały 31.05.05, 22:26
          sempiasty napisał:

> gdzie się takie egemplarze uchowały
          > jak nieoceniona cyklistka?!
          > twiredzisz że chociaz mieszka w Izraelu ale jest niewierzacy to już nie jest
          > Żydem
          > znaczy się: jak ktos mieszka w Polsce ale jest niewierzący to pewnie nie Polak,
          >
          > co?
          > a tam u was w Ammercyce to dziura ozonowa wypala mózgi czy co?!

a czy ty jako POLAK umiesz czytac sempku,bo to,ze masz permanentnie sempi humor
          i czepiasz sie jak rzep psiego ogona to juz widac. sprobuj najpierw zrozumiec
          tekst a potem odpisywac,bo jeszcze pomysle,ze masz dysleksje.
    • genom3 [...] 31.05.05, 22:41
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • awicenna [...] 01.06.05, 05:06
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • abe_ltd Re: Pytania do Krystiana 01.06.05, 01:10
      Podpisalabym sie pod gnomem, ale jako ze sie brzydko wyrazil to dobre maniery
      mi nie pozwalaja. Ale w sednie sprawy sie z nim zgadam. Stranger, odbilo Ci
      chlopie!
      No to jak juz sobie tak chytrze wyeliminowales Dane z kategorii
      naszych 'starszych braci w wierze' to zadam Ci nastepne pytanie, ktore mi sie
      nasuwa w tym ciagu logicznego myslenia:
      Jak juz Dana ani nie siostra, ani nie w wierze i slowa JPII do nie sie nie
      odnosza, to czy ona wogole dla Ciebie sie do homo sapiens jeszcze zalicza, czy
      moze juz do podludzi?
      • abe_ltd Musze zmienic zdanie tutaj 01.06.05, 01:19
        bo po przeczytaniu calego watku widze, ze to wszystko na wesolo. Szczegolnie mi
        sie strengera kawalek o zuchwach i oczodolach podobal.
        Hej, strenger, pracujesz w mortuarium zes taki specjalista w anatomii?
        • stranger.pl Re: Musze zmienic zdanie tutaj 01.06.05, 02:55
          ???
          ABE akurat fragment (list) mówiący o metodyce ustalania żydostwa u danej osoby
          za pomocą specjalnych urządzeń medycznych m.in. mierzących układ i budowę
          czaski... nie jest wesoły. Tak było w rzeczywistości.

Natomiast na wpół wesoło było moje pytanie o "krzywiznę nosa" - no bo
          rzeczywiście ilekroć widzę jakąś znaną postać z polityki (izraelskiej), mediów
          czy sztuki a o której powszechnie wiadomo że Żyd/Żydówka (bo np. sama
          zainteresowana osoba tak twierdzi np. Leonard Cohen czy B. Streisand - ta to ma
          dopiero ogromny... krzywy nos!) rzuca się w oczy ten nos. Stąd pytam się co
          inni o tym myślą?
          • sempiasty stranger jest chory psychicznie, niestety! 01.06.05, 12:17
            stranger!
            jesteś owładniety obsesją
            twoje miejsce jest w szpitalu psychiatrycznym!
            Mój Boże!
            jak takim psychopatom jak stranger ograniczyc dostęp do internetu?
            przeciez kompromituje nas wszystkich!
            • stranger.pl Re: stranger jest chory psychicznie, niestety! 01.06.05, 12:33
              No i oto mamy klasyczny przykład polemiki w wykonaniu delikwenta z atrofią
              mózgu: kilka bluzgów zupełnie od czapy i bez sensu.

Czy podałem nieprawdę? Widziałeś kiedykolwiek archiwalne filmy z lat 30tych i
              40tych (III Rzesza) jak spedzano Żydów i lekarze nazistowscy mierzyli za pomocą
              przyrządów medycznych czaszkę "delikwenta"? Zaprzeczasz temu? - nie napisałem
              że to pochwalam tylko że tak było.

Co do nosa - czy moje pytanie o przyczynę często spotykanej krzywizny nosa u
              Żydów jest wyrazem obsesji i dlatego według ciebie cyt.: "twoje miejsce jest w
              szpitalu psychiatrycznym"? Sam sobie wystawiasz świadectwo swojego
              nieprzystosowania do życia wśród ludzi skoro nie potrafisz dyskutować i stać
              cię tylko na bluzgi.
              • z_daleka Re: stranger ..., niestety! 01.06.05, 21:02
                Ty z twoim niezachwianym przekonaniem, ze glosisz prawde i tylko prawde,
                zapominasz czasami od czego zaczales i co probujesz udowodnic. Wiec w celu
                przypomnienia. Swiedzasz, ze byly badania... spedzano ludzi... mierzono...
                wazono... krotko mowiac badania naukowe cala geba. Stranber, nikt tego nie
                kwestionuje, kwestionuje sie natomiast twoje powolywanie na te badania jako
                naukowe, wiarygodne i coz uzasadniajace...
                Ps. Zgodzisz sie stranger, ze w ramach i w nastepstwie tych lub podobnych badam
                naukowych, Niemcy uznali sie za rase panow, zas slowian, a zatem i Polakow za
                rase niewolnikow... Czy to odkrycie naukowe wydaje ci sie godne omowienia?
                • stranger.pl Re: stranger ..., niestety! 01.06.05, 21:11
                  ???
                  "Z daleka" dlaczego zapominasz o czym mówiłem i co niektórzy próbują zamienić w
                  inny temat - moje pytanie dot.:
                  1."starszych braci/sióstr w wierze".
                  2."dlaczego wśród Żydów jest spotykany tak często krzywy nos - częściej niż
                  wśród innych nacjI"
                  3.Dlaczego np. Dana33, Fredzio54 i "z daleka" ale (bez numeru!!!)

A potem na siłę zaczęto tłuc coś co nie jest po mojej myśli czyli o
                  antropologii w słuzbie nazistowskiej - widziałeś B. Streisand? Ja mam przed
                  oczami jej rolę w jednym z filmów - grała kiedys w roli... rabina:)
                  • stranger.pl Re: stranger ..., niestety! 01.06.05, 21:11
                    No i ten... nos!!!!
                    • z_daleka Re: stranger ..., niestety! 01.06.05, 21:26
                      stranger.pl napisał:

> No i ten... nos!!!!
                      ---------------------------------
                      No nie blaznuj stranger, to przeciez ty a nie kto inny siegnal po argumenty
                      naukowe III Rzeszy... i nie zrobiles tego dla kawalu...
                      • stranger.pl Re: stranger ..., niestety! 01.06.05, 21:40
                        Z daleka z boku masz taki przycisk "pokaż treść wszystkich" naciśnij i poczytaj
                        sobie...

1)Post ABE cyt.
                        Re: Pytania do Krystiana
                        abe_ltd 01.06.2005 01:10 + odpowiedz
                        Cyt."Podpisalabym sie pod gnomem, ale jako ze sie brzydko wyrazil to dobre
                        maniery mi nie pozwalaja. Ale w sednie sprawy sie z nim zgadam. Stranger,
                        odbilo Ci chlopie!
                        No to jak juz sobie tak chytrze wyeliminowales Dane z kategorii
                        naszych 'starszych braci w wierze' to zadam Ci nastepne pytanie, ktore mi sie
                        nasuwa w tym ciagu logicznego myslenia:
                        Jak juz Dana ani nie siostra, ani nie w wierze i slowa JPII do nie sie nie
                        odnosza, to czy ona wogole dla Ciebie sie do homo sapiens jeszcze zalicza, czy
                        moze juz do podludzi?"

2)Musze zmienic zdanie tutaj
                        abe_ltd 01.06.2005 01:19 + odpowiedz
                        Cyt.: "bo po przeczytaniu calego watku widze, ze to wszystko na wesolo.
                        Szczegolnie mi
                        sie strengera kawalek o zuchwach i oczodolach podobal.
                        Hej, strenger, pracujesz w mortuarium zes taki specjalista w anatomii?"

2)I moją reakcję:

Cyt.: "???
                        ABE akurat fragment (list) mówiący o metodyce ustalania żydostwa u danej osoby
                        za pomocą specjalnych urządzeń medycznych m.in. mierzących układ i budowę
                        czaski... nie jest wesoły. Tak było w rzeczywistości.
                        Natomiast na wpół wesoło było moje pytanie o "krzywiznę nosa" - no bo
                        rzeczywiście ilekroć widzę jakąś znaną postać z polityki (izraelskiej), mediów
                        czy sztuki a o której powszechnie wiadomo że Żyd/Żydówka (bo np. sama
                        zainteresowana osoba tak twierdzi np. Leonard Cohen czy B. Streisand - ta to ma
                        dopiero ogromny... krzywy nos!) rzuca się w oczy ten nos. Stąd pytam się co
                        inni o tym myślą?"

Ja wcześniej nic nie mówiłem o anatomii oprócz... nosa taki jak np. ma znana
                        żydowska aktorak B. Streisand!!! Z daleka winisz mnie za to że twoi ziomkowie
                        zmieniaja temat i robią z niego (nosa) podłoże rasistowskie (vide "sempiasty") -
                        "zmuszając" mnie swoją ignoracją do wyjasnienia że mało wiedzą o III Rzeszy!
                        Jesteś niep[rawiedliwy jak widzisz - mam odwagę przeprosić?
                        • stranger.pl Re: stranger ..., niestety! 01.06.05, 21:42
                          Aj waj - miało być:
                          "Masz odwagę przeprosić"?
                          • z_daleka Re: stranger ..., niestety! 01.06.05, 21:51
                            stranger.pl napisał:

> Aj waj - miało być:
                            > "Masz odwagę przeprosić"?
                            ----------------------------
                            Dalej blaznujesz. Wiec przypominam:"Mylisz się to nie jest twierdzenie Adolfa
                            Hitlera - on posługiwał się
                            Więc nici z twojego porównania."
                            Powtarzam stranger, byly to badania uzasadniajace aspiracje Niemcow do rasy
                            panow. W innym miejscu tych badan ich przedmiotem byl nie nos krzywy lecz
                            slowianie(Polacy) i uzasadnienie ich przynaleznosci do rasy niewolnikow...
                            Ps. Za co mam cie przeprosic? Za twoje poglady?
                            • stranger.pl Re: stranger ..., niestety! 01.06.05, 21:59
                              Z przykrością stwierdzam "z daleka" że popełniasz albo nieumyslne przekłamanie
                              albo manipulację.
                              Sójrz na datę zacytowanych przez ciebię moich słów i na co odpowiadałem:

*)• gdzieś to już czytałem
                              sempiasty 31.05.2005 22:00 + odpowiedz
                              "mówisz stranger - krzywy nos? cecha typowa u ŻYDÓW?
                              podobnie twierdził Afolf Hitler
                              i paru oddancyh mu ludzi
                              nie wiedziałem, ze i ty do nich się zaliczasz"

*)• Re: gdzieś to już czytałem
                              stranger.pl 01.06.2005 00:41 + odpowiedz
                              "Mylisz się to nie jest twierdzenie Adolfa Hitlera - on posługiwał się
                              Więc nici z twojego porównania."

Z daleka nie widzisz że sempiasty zmienił temat i oskarżył mnie o twierdzenie a
                              la A. Hitler że żydzi mają krzywy nos - i w odpowiedzi na to udowodniłem że A.
                              Hitl;er swoje twierdzenia nie oparł o krzywy nos tylko budowę czaszki plus
                              kilka innych szczegołów o których juz nie mówiłem by nie czynić z odpowiedzi
                              coś przydługiego.
                              Jak widzisz "z daleka" nie ja zacząłem ten temat, a zmuszono mnie do tego
                              przyrównując do A, Hilera (za nos).
                              Masz odwagę przeprosić za bezpodstawne oskarżenie? Mi zależało na odpowiedzi
                              odnośnie... nosa!
                              • z_daleka Re: stranger ..., niestety! 01.06.05, 22:17
                                stranger.pl napisał:

> Z przykrością stwierdzam "z daleka" że popełniasz albo nieumyslne
                                przekłamanie
                                > albo manipulację.
                                > Sójrz na datę zacytowanych przez ciebię moich słów i na co odpowiadałem:
                                >
                                > *)• gdzieś to już czytałem
                                > sempiasty 31.05.2005 22:00 + odpowiedz
                                > "mówisz stranger - krzywy nos? cecha typowa u ŻYDÓW?
                                > podobnie twierdził Afolf Hitler
                                > i paru oddancyh mu ludzi
                                > nie wiedziałem, ze i ty do nich się zaliczasz"
                                >
                                > *)• Re: gdzieś to już czytałem
                                > stranger.pl 01.06.2005 00:41 + odpowiedz
                                > "Mylisz się to nie jest twierdzenie Adolfa Hitlera - on posługiwał się
                                > literaturą naukową czasów III Rzeszy na poparcie swoich poglądów a nie
                                jakimiś
                                > hasełkami w stylu "krzywy nos". Skoro nie wiesz co mówili m.in. genetycy III
                                > Rzeszy to przypomnę, że cecha żydowskości była ustalana w oparciu m.in. o
                                > sklepienie czaszki, oczodołów, kości skroniowej, małżowiny usznej, żuchwy
                                itd.
                                > Ta wiedza (o wymienionej metodyce) nie jest jakąś tajemnicą - znaleźć możesz
                                to
                                >
                                > w każdym głębszym opracowaniu dot. historii III Rzeszy.
                                > Więc nici z twojego porównania."
                                >
                                > Z daleka nie widzisz że sempiasty zmienił temat i oskarżył mnie o twierdzenie
                                a
                                >
                                > la A. Hitler że żydzi mają krzywy nos - i w odpowiedzi na to udowodniłem że
                                A.
                                > Hitl;er swoje twierdzenia nie oparł o krzywy nos tylko budowę czaszki plus
                                > kilka innych szczegołów o których juz nie mówiłem by nie czynić z odpowiedzi
                                > coś przydługiego.
                                > Jak widzisz "z daleka" nie ja zacząłem ten temat, a zmuszono mnie do tego
                                > przyrównując do A, Hilera (za nos).
                                > Masz odwagę przeprosić za bezpodstawne oskarżenie? Mi zależało na odpowiedzi
                                > odnośnie... nosa!
                                -----------------------------------
                                Nie ma mowy o zadnym przepraszaniu stranger. Twierdzisz ze Adolf
                                Hitler ..."posługiwał się literaturą naukową czasów III Rzeszy na poparcie
                                swoich poglądów a nie jakimiś hasełkami w stylu "krzywy nos"...."
                                Ktos cie powinien za to przeprosic, nie wiem kto, moze wychowawcy, a moz ktos
                                inny? Z cala pewnoscia nie ja.
                                • stranger.pl Re: stranger ..., niestety! 01.06.05, 22:28
                                  "Z daleka" powiedziałeś cyt.: "No nie blaznuj stranger, to przeciez ty a nie
                                  kto inny siegnal po argumenty naukowe III Rzeszy... i nie zrobiles tego dla
                                  kawalu..."
                                  Udowodniłem w poprzednim liście że zabrałem głos przytaczając argumenty naukowe
                                  III Rzeszy w... odpowiedzi na stwierdzenie sempiastego - pytasz się o "nos" to
                                  mówisz jak A. Hitler!!!
                                  Czy rzeczywiście uważasz że pytanie o "żydowski nos" to wzorowanie się na A.
                                  Hitlerze? Ja temu zaprzeczyłem.
                                  "Z daleka" to nie w twoim stylu tak manipulować - nie rób tego bo trochę
                                  inaczej sobie ciebie wyobrażałem. Pytałem się o "nos" a nie o anatomię według
                                  medycyny (antropologów) III Rzeszy.
                  • migselv Re: stranger ..., niestety! 01.06.05, 22:44
                    stranger, czy Ty bywales w gorach, np. w Zakopanem? Widziales gorali i ich nosy?
                    • stranger.pl Re: stranger ..., niestety! 01.06.05, 22:52
                      Tak widziałem nosy górali w Zakopcu - u nich nie ma takiej częstotliwości
                      krzyego nosa jak i u reszty Polaków. Spójrz na polskie góralski z Zakopca -
                      przecież to coś pięknego.
                      Zresztą Niemcy (III Rzesza) próbowali z polskich górali stworzyć tzw. "naród
                      górali" doszukując się wśród nich czystej aryjskości i pierwiastka germańskiego.

PS
                      Wiesz o tym, że początki polskich górali zaczęły się dopiero wtedy kiedy polscy
                      królowie sprowadzili... z Wołoszczyzny pastuchów/górali dając im w posiadanie i
                      uzytkowanie "polskie góry"? Bardzo szybko ulegli poloniazcji i stali się
                      przykładem polskich patriotów.
                      • migselv Re: stranger ..., niestety! 01.06.05, 23:45
                        Czy tez zwrociles uwage na umiejetnosci "handlowe" gorali:-)))

"PS"... Nie wiedzialem!
            • gw_bush Re: stranger jest chory psychicznie, niestety! 01.06.05, 12:42
              sempiasty napisał:

> stranger!
              > jesteś owładniety obsesją
              > twoje miejsce jest w szpitalu psychiatrycznym!
              > Mój Boże!
              > jak takim psychopatom jak stranger ograniczyc dostęp do internetu?
              > przeciez kompromituje nas wszystkich!

Dowiedz sie synus, ze moim zdaniem to ty nas kompromitujesz.
              Nie dosc, ze nie masz za grosz kultury to bzdury piszesz, ze az wstyd czytac.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=24584516&a=24594645
              a moze ty nacpany jestes ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka