Dodaj do ulubionych

Amnesty International traci wiarygodnosc

05.06.05, 19:26
reuters.myway.com/article/20050605/2005-06-05T150218Z_01_N05312827_RTRIDST_0_NEWS-RIGHTS-GUANTANAMO-AMNESTY-DC.html
Despite highly publicized charges of U.S. mistreatment of prisoners at
Guantanamo, the head of the Amnesty International USA said on Sunday the group
doesn't "know for sure" that the military is running a "gulag."

Executive Director William Schulz said Amnesty, often cited worldwide for
documenting human rights abuses, also had no information about whether
Secretary Defense Secretary Donald Rumsfeld approved severe torture methods
such as beatings and starvation.

Schulz recently dubbed Rumsfeld an "apparent high-level architect of torture"
in asserting he approved interrogation methods that violated international law.

"It would be fascinating to find out. I have no idea," Schulz told "Fox News
Sunday."
Obserwuj wątek
    • mosiek.crappus To kłamstwo 05.06.05, 19:38
      Widziałem ten wywiad prowadzony przez żydowskiego szczekacza Wallace'a.
      Schulz powiedział, że nie wiedzą, czy Rumsfeld zarządził specyficzne taktyki tortur jak głodzenie (które sobie Wallace wymienił).
      Ale pozwolenie Rumsfelda na inne praktyki tortur jest udokumentowane i to jest pewne.

A powtarzanie przez fallusiaka propagandy FOX lub Washington Post jest typowe.
      I kłamanie też.
      Nawet nie umie powtorzyć artykułu.

A I nie wie na pewno wszystkiego o Guantanamo, bo USA nie dopuszcza ich. I o to walczą.
      Poaza tym najważniejsze są inne tajne wiezienia.
      • ghotir Re: To kłamstwo 05.06.05, 19:48
        wyglada na to ze kazdy, osoba lub organizacaja, kto jest krytyczny wobec polityk
        usa, jest 'niewiarygodny'; 'dowody' nie maja z tym wiele wspolnego.
        • gocanowo fellusiak, nie nadstawiaj karku za swe bozyszcze 05.06.05, 19:52
          busia, bo sie tylko osmieszasz. On jest prymitywnym draniem, kukla
          wykorzystywana przez sprytnych i naprawde silnych, a ty, wiszacy u jego odbytu,
          tylko zalosna jego karykatura.
          Postaraj sie miec wlasne zdanie, myslenie nie boli.
      • jennifer5 Re: To kłamstwo 06.06.05, 07:25
        mosiek.crappus napisała:

> A powtarzanie przez fallusiaka propagandy FOX lub Washington Post jest typowe.
        > I kłamanie też.
        >
        > A I nie wie na pewno wszystkiego o Guantanamo, bo USA nie dopuszcza ich. I o
        to
        > walczą.
        > Poaza tym najważniejsze są inne tajne wiezienia.

felusiak wie na temat Guantanamo wszystko, mysli zeby dostac tam kwatere, jak
        sam napisal: "guantanamo to oaza wolnosci na Kubie"

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=24752856&a=24783698
        • mosiek.crappus Fallusiak to typowy politruk :) 06.06.05, 16:44
          To jest naprawdę tekst na jego poziomie.
    • felusiak1 boli was prawda? 05.06.05, 20:51
      the head of the Amnesty International USA said on Sunday the group
      doesn't "know for sure" that the military is running a "gulag.

Szef AI USA powiedzial, ze organizacja NIE MA PEWNOSCI.
      dzieciatka, nie wazne kto przeprowadzal wywiad i zarzucanie Wallace'owi
      zydowskiego pochodzenia dyskredytuje was calkowicie jako, ze nie zarzucacie
      zydowskiego pochodzenia Schultzowi, ktory jest przewodniczacym Amnesty
      International USA.

Najpierw AI mowi, ze wie na pewno a nastepnie ustami przewodniczacego mowi, ze
      nie wie napewno. Ale wam taki obrot sprawy nie w smak i pewnie dlatego jest wam
      smutno.
      Jesli schultz klamie teraz to jak mozna dac wiare w to co mowil przedtem?
      Klamca jest klamca. nieprawdaz?
      • mosiek.crappus Twoja głupota boli 05.06.05, 21:03
        > the head of the Amnesty International USA said on Sunday the group
        > doesn't "know for sure" that the military is running a "gulag.

Ja ci własnie także tłumacze przekłamanie FOX.
        Nie trzeba nawet było ogladać wywiadu. Wystarczy cytat z tego samego artykułu, ignorancie.
        Jeżeli powiedział: "The United States is maintaining an archipelago of prisons around the world", to wszystko wiadomo.
        A oczywiscie nie wie wszystkiego, co sie tam dzieje, bo tam nie był.
        To własnie bezczelne pytania szczekacza Wallace'a. Jak ktokolwiek może wiedzieć "na pewno" co sie dzieje w Guantanamo?
        Czy wiecej ci trzeba tłumaczyć?
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=24799644
        • felusiak1 Re: Twoja głupota boli 05.06.05, 21:21
          Bezczelne pytania? rycerzyku, piana na usta ci wyszla.
          Zauwaz, ze artykul cytowany przeze mnie pochodzi z Retersa a nie z FOXa.
          AI najpierw niedwuznacznie oskarzylo USA o torturowanie wiezniow, a teraz ustami
          szefa AI USA wycofuje sie niejako z oskarzen przytaczajac brak pewnosci.
          A zatem najpierw oskarzono, potem skazano na podstawie dowodow, nastepnoie
          ogloszono wszem i wobec aby teraz powiedziec, ze dowody byly niepewne?
          A cytat przez ciebie yak ochoczo przytaczany: "The United States is maintaining
          an archipelago of prisons around the world". nie imputuje, ze dzieja sie tortury
          a jedynie stwierdza FAKT, ze USA utrzymuje siec wiezien. Jesli ktos powie, ze
          USA "maintain the fleet of 12 aircraft carriers around the world" to nie znaczy,
          ze jest wojna wszedzie gdzie lotniskowce sie pojawia.
          Z logika u ciebie na bakier. Moze powinienes w poniedzialek udac sie do lekarza
          i zbadac sie na EBV?
          • mosiek.crappus fallusiak. twoja glupota jest niezmierzona 06.06.05, 16:27
            Ty jestes doprawdy kretynem.
            1.Pokazałem ci, że on sie z niczego nie wycofuje , bo w tym samym artykule masz stwierdzenie o gułagu.
            2. Reuters korzysta z wywiadu FOX (i pewnie artykułu z FOX)
            3.On sie nie wycofuje z zarzutu tortur.
            Opisałem ci to wyżej, ignorancie, na czym polega kłamliwość samego artykułu (i twoja głupota)
            Artykuł kłamliwie sugeruje "brak pewnośći" wobec gułagu, choc sam go cytuje potem mówiącego wprost o gułagu.

Schulz powiedział, że nie wiedzą, czy Rumsfeld zarządził specyficzne taktyki tortur jak głodzenie (które sobie Wallace
            wymienił).
            Ale pozwolenie Rumsfelda na inne praktyki tortur jest udokumentowane i to jest pewne.

Ty sie zbłaźniłeś kolejny raz. Ale nie pozwolę ci uciec

> AI najpierw niedwuznacznie oskarzylo USA o torturowanie wiezniow, a teraz ustam
            > i
            > szefa AI USA wycofuje sie niejako z oskarzen przytaczajac brak pewnosci.

"Brak pewności" czego, ignorancie.
            Znowu musze ci wbijać do głowy proste sprawy zaczynajac od rozkładu zdania, analfabeto?
      • i-love-2-bike Re: boli was prawda? 05.06.05, 22:14
        oj felusiak kogo boli tego boli,w koncu okazalo sie ,ze w guantanamo rozne
        rzeczy sie dzieja,ze w wiezieniach afganskich tez,ze o irackich nie wspomne. co
        ciebie boli,ze my nie swieci?
        • felusiak1 mnie nie boli 05.06.05, 22:35
          rachel, mnie nie boli nic a nic.
          ja wiem, ze mamy siec wiezien i trzymamy tam roznych ludzi w tym terrorystow.
          co mnie boli to rzucanie bezpodstawnych oskarzen aby potem powiedziec, ze nie ma
          sie pewnosci co do ich prawdziwosci. Gdyby AI przedstawilo swoja liste jako
          podejrzenie wszystko byloby OK. Nie oszukujmy sie, nie jestesmy swieci chociaz
          w porownaniu z innymi mamy aureole nad glowa. To w koncu nasze wlasne sledztwa
          ujawnily to i tamto, od Abu Ghraib po Guantanamo. Prosze pokazac mi sledztwa
          rosyjskie w sprawie przetrzymywanych czeczenow. Nie ma sledztw a po czeczenach
          sluch zaginal.
          Oskarzenia musza byc prawdziwe aby mialy moc. Rzucanie fikcyjnych oskarzen
          dyskredytuje oskarzyciela do tego stopnia, ze nastepnym razem, kiedy oskarzenie
          bedzie doskoname udokumentowane, malo kto bedzie sklonny uwierzyc. To jest
          troche jak z wlasnymi dziecmi zlapanymi na klamstwie. Stajemy sie ostrozniejsi
          i z "urzedu" niedowierzamy szczegolnie kiedy sa w wieku podatnosci na odchylenia.
          Organizacje typu AI musza same oczyscic sie z politycznej agendy. Nie moze miec
          miejsca sytuacja kiedy ze wzgledu na awersje do administracji rzuca sie
          oskarzenia bez posiadania dowodow jak rowniez nie moze miec miejsca sytuacja
          gdzie ze wzgledu na sympatie do administracji celowo pomija sie jej wykroczenia
          posiadajac dowody.
          Amnesty International stanela na rozdrozu. Albo dokona samooczyszczenia albo
          nikt w jej raporty nie bedzie juz wierzyl.
          Zobacz sobie sprawe ACLU i podwojna moralnosc.
          www.nytimes.com/2005/06/05/national/05aclu.html?ei=5065&en=6ae08e08ba53587f&ex=1118548800&partner=MYWAY&pagewanted=print
          • i-love-2-bike Re: mnie nie boli 05.06.05, 22:38
            co fakt to fakt,ze nikt swiety nie jest,ale chyba AI udowodnila co zle u nas sie
            dzieje. ja tam sie ciesze,ze ktos nam pare rzeczy przypomni,bo w koncu to my
            napadamy innych w imie budowania demokracji. trudno aby takowa budowano na
            lamaniu praw czlowieka i prawa wogole. wiec albo siedzmy w domu,albo nie
            udawajmy swietoszkow.
          • explicit Re: mnie nie boli 06.06.05, 00:07
            Ciezko cos udowodnic ,... A z czyjego polecenia wywozimy podejrzanych na
            "przesluchania" do trzecich krajow , jak Pakistan , Jordan , Egipt , i innych
            naszych wasali ? Tam do wszystkiego sie przyznaja :)

Robi to CIA , robi to wywiad Armii , (outsourcing) nie powiesz chyba ze robia
            to bez zarzadzenia z "gory" ?

uklony

www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2005/05/20/AR2005052001605_pf.html
            • felusiak1 split 06.06.05, 03:59
              przestan juz bawic sie w Tomka na tropie.......
              Chodzi jedynie o to, ze po przedstawieniu raportu oskarzajacego USA o zbrodnie i
              porownaniu Guantanamo do sowieckiego gulagu, szef AI USA stwierdzil, ze nie ma
              pewnosci i ze sam jest ciekaw.
              A zlecanie przesluchan "zaprzyjaznionym" wywiadom dzieje sie od niepamietnych
              czasow. Gdzie byles kilka, kilkanascie lat temu. Wtedy ci to nie przeszkadzalo?

Rachel, please przestan juz o tym wyzwalaniu Iraku. I ty i ja doskonale wiemy,
              ze nie o wyzwalanie od Saddama tu chodzi. To tylko efekt uboczny. W interesie
              USA od 1991 roku lezala zmiana regime w Iraku. Clinton nie mogl tego zrobic gdyz
              nie bylo consensusu. Po 911 stalo sie to dopiero mozliwe. Zreszta mowila o tym w
              takim wlasnie duchu Hillary, kiedy jeszcze popierala inwazje. Mowil Kerry kiedy
              popieral inwazje i mowil Edwards kiedy popieral inwazje. Potem im sie odmienilo
              z przyczyn zupelnie z Irakiem niezwiazanych. No coz kampania wyborcza i partyjna
              lojalnosc ma swoje prawa.
              • kyle_broflovski wraca nowe albo powrocmy jak za dawnych lat 06.06.05, 04:14
                felusiak1 napisała:

> Rachel, please przestan juz o tym wyzwalaniu Iraku. I ty i ja doskonale wiemy,
                > ze nie o wyzwalanie od Saddama tu chodzi. To tylko efekt uboczny. W interesie
                > USA od 1991 roku lezala zmiana regime w Iraku. Clinton nie mogl tego zrobic gdy
                > z
                > nie bylo consensusu. Po 911 stalo sie to dopiero mozliwe. Zreszta mowila o tym
                > w
                > takim wlasnie duchu Hillary, kiedy jeszcze popierala inwazje. Mowil Kerry kiedy
                > popieral inwazje i mowil Edwards kiedy popieral inwazje. Potem im sie odmienilo
                > z przyczyn zupelnie z Irakiem niezwiazanych. No coz kampania wyborcza i partyjn
                > a
                > lojalnosc ma swoje prawa.

nareszcie moge sie z toba zgodzic

fcit.coedu.usf.edu/holocaust/resource/document/HITLER1.htm
              • jennifer5 Re: split 06.06.05, 07:30
                felusiak1 napisała:

> oskarzanie USA o zbrodnie i porownaniu Guantanamo do sowieckiego gulagu,

oskarzenia sa pod adresem bandytow z administracji, nie Stanow Zjednoczonych,
                jak zwykle zacmiony umysl nie pozwala ci widziec faktow, ale coz milosc jest
                slepa, szczegolnie w krzakach.

• felusiak1 Re: split 06.06.05, 07:46
                  jennifer5 napisała:
                  > jak zwykle zacmiony umysl nie pozwala ci widziec faktow

Jakich faktuf? moze tych wyplutych spomiedzy zebow w okolicach smietnika historii?
                  • jennifer5 Re: split 06.06.05, 07:52
                    felusiak1 napisała:

> jennifer5 napisała:
                    > > jak zwykle zacmiony umysl nie pozwala ci widziec faktow
                    >
                    > Jakich faktuf? moze tych wyplutych spomiedzy zebow w okolicach smietnika
                    histor
                    > ii?
                    powiedzialam ci pajacu, rusz ten zatwardzialy odbyt na wlasnym karku i wymysl
                    cos swojego, twoi bandyci ktorych uwielbiasz maja wiecej kitu we lbach jak ty,
                    ale oni sa wyzej, ty im tylko mozesz d..y dawac
                    • felusiak1 jennypher i lowe jou 06.06.05, 08:08
                      kiedy czytam ciebie to jakbym czytal wieszcza.
                      Slownistwo bez porownania i konkurencji.
                      Szcegolnie przypadl mi do gustu zatwardzialy odbyt na karku. Potem jakosc
                      troszeczke popsula sie. Mam nadzieje ze bedziesz kontynuowac te wymiane pogladow
                      bez uszczerbku na jakosci wypowiedzi.

Zostalas kierowniczka magla, elektrycznego gdzie opary niedopranych kalesonow i
                      damskich majtek pachna rozkladajaca sie we wloknach uryna( w gwarze szczynami) i
                      nie tylko. Pewnie stad czerpiesz natchnienie. Zycie jest pienkne.
                      A przez odbyt na karku jest mi latwiej oddychac. Poniewaz nos przemiescil mi sie
                      do dupy, smarkam do sedesu i juz nie wyciagam koz tak jak ty.
                      • i-love-2-bike Re: jennypher i lowe jou 06.06.05, 18:31
                        felusiak1 napisała:

> kiedy czytam ciebie to jakbym czytal wieszcza.
                        > Slownistwo bez porownania i konkurencji.
                        > Szcegolnie przypadl mi do gustu zatwardzialy odbyt na karku. Potem jakosc
                        > troszeczke popsula sie. Mam nadzieje ze bedziesz kontynuowac te wymiane poglado
                        > w
                        > bez uszczerbku na jakosci wypowiedzi.
                        >
                        > Zostalas kierowniczka magla, elektrycznego gdzie opary niedopranych kalesonow i
                        > damskich majtek pachna rozkladajaca sie we wloknach uryna( w gwarze szczynami)
                        > i
                        > nie tylko. Pewnie stad czerpiesz natchnienie. Zycie jest pienkne.
                        > A przez odbyt na karku jest mi latwiej oddychac. Poniewaz nos przemiescil mi si
                        > e
                        > do dupy, smarkam do sedesu i juz nie wyciagam koz tak jak ty.

felusiak zaczynam sie martwic o ciebie,jeszcze sie nam poligamista zrobisz i co
                        wtedy?
              • explicit Re: split 06.06.05, 17:37
                O'k , facet sie wyglupil z tym porownaniem i uraga milionom niewinnych , ktorzy
                stracili tam zycie , co wcale nie zwalnia naszej administracji bawiacej sie w
                krzewienie demokracji od postepowania zgodnie z amerykanskim duchem i zgodnie z
                konstytucja i kodeksem wojskowym w/g ktorych kazdy ma prawo do swego dnia w
                sadzie obroncy i sprawiedliwego i w miare szybkiego wyroku.

Obroncy dwoch wiezniow pozwali do sadu prezydenta i rommiego ponad rok temu
                oskarzajac ich naginanie konstytucji i kodeksu wojskowego , administracja
                zamiast oczyscic sie jak najszybciej z zarzutow blokuje te sprawe i gra na
                zwloke a tymczasem wiezniowie siedza ponad 3.5 roku bez sadu i bez wyroku ,...

To nie jest zgodne z charakterem naszej sprawiedliwosci i psuje nam reputacje w
                oczach swiata na ktora pokolenia ciezko zapracowaly. Administracje przychodza i
                odchodza a plama na dobrym imieniu zostaje ,...

uklony

==============================================================================

przestan juz bawic sie w Tomka na tropie.......
                Chodzi jedynie o to, ze po przedstawieniu raportu oskarzajacego USA o zbrodnie i
                porownaniu Guantanamo do sowieckiego gulagu, szef AI USA stwierdzil, ze nie ma
                pewnosci i ze sam jest ciekaw.
                A zlecanie przesluchan "zaprzyjaznionym" wywiadom dzieje sie od niepamietnych
                czasow. Gdzie byles kilka, kilkanascie lat temu. Wtedy ci to nie przeszkadzalo?
    • mars_99 no prosze, Debijarstwo atakuje juz Amnesty 06.06.05, 05:29
      najpierw UN stalo sie niewiarygodne bo olbrzymia wiekszosc krajow swiata
      osmielila sie potepic niespotykany Hitler-style atak na IRaq
      a teraz Amnesty.
      ciekawe kto nastepny stanie sie 'niewiarygodny'..
      a swoja droga to propaganda buszewickiego rezimu stala sie juz tak
      bezczelna i uragajaca zdrowemu rozsadkowi ze juz niczym nie moze zaskoczyc.
      • aron2004 Re: no prosze, Debijarstwo atakuje juz Amnesty 06.06.05, 06:24
        > najpierw UN stalo sie niewiarygodne bo olbrzymia wiekszosc krajow swiata
        > osmielila sie potepic niespotykany Hitler-style atak na IRaq
        > a teraz Amnesty.
        > ciekawe kto nastepny stanie sie 'niewiarygodny'..

Putin!
      • felusiak1 dziubek, przeczytaj zanim zaczniesz sie pienic 06.06.05, 06:28
        www.foxnews.com/story/0,2933,158626,00.html
        • 1wsze_gacie_usa Re: dziubek, przeczytaj zanim zaczniesz sie pieni 06.06.05, 21:04
          felusiak1 napisała:

Re: dziubek, przeczytaj zanim zaczniesz sie pieni

www.foxnews.com/story/

ty felusiak czytasz jeszcze cos? jesli tylko foxa to nie dziwota ze masz
          przekonania jak ostatni w szergu armi kiedys zaprzyjaznionych.
          • gocanowo foxnews czyli bild zeitung do potegi trzeciej 06.06.05, 23:24

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka