Dodaj do ulubionych

do moderatorów

17.06.05, 13:14
na forum zabiera głos człowiek podpisujący się jako radkomladic. nie
sadzicie, że to przegięcie, biorąc pod uwagę kim jest ta postać i jakie
zbrodnie ma na koncie?!
Obserwuj wątek
    • krystian71 smok wawelski tezsie wypowiada 17.06.05, 13:20

• goldbaum Re: do moderatorów 17.06.05, 13:22
      bazyliszek_i_jego_pies napisał:

> biorąc pod uwagę kim jest ta postać i jakie zbrodnie ma na koncie?!

Gorsze niz Goruch Bordstein?
      • marouder No kurna, goldie maj frend nie przeginaj 17.06.05, 13:28
        porownanie Mladicia, odpowiedzialnego za smierc dziesiatkow tysiecy najzupelniej
        niewinnych osob z psycholem typu Baruch G., ktory, jak mysle, w trakcie trwania
        choroby psychicznej pozabijal modlacych sie ludzi, stawia cie w jednym rzedzie z
        mankiem ramirezem, oznajmiajacym, ze nie ma roznicy pomiedzy Goldsteinem a
        inicjatorem powstania listopadowego, Wysockim, bowiem ten rozstrzelal paru
        zdrajcow!!

goldbaum napisał:

> bazyliszek_i_jego_pies napisał:
        >
        > > biorąc pod uwagę kim jest ta postać i jakie zbrodnie ma na koncie?!
        >
        > Gorsze niz Goruch Bordstein?
        • manny_ramirez maruda moj drogi 17.06.05, 14:03
          Byloby dobrze gdybys czytal uwaznie co pisze. Ja NIGDY nie pisalem ze nie ma
          roznicy miedzy Boruchem i Wysockim. JA tylko prowokacyjnie zapytalem
          wq..wiajacego mnie krystiana czy taka roznice widzi.
          A sowja droga jak juz tak naprawde to przemyslec to roznica jest tu w skali ale
          nie w czynie. Obaj panowie popelnili niepotrzebne, wykalkulowane, morderstwa z
          premedytacji. I nie wiem czy tylko dlatego ze WYsockiego prowadzily do
          bohaterskiego zrywu powstanczego mzona sobie tak latwo zaszufladkowac
          • marouder Sluchaj maniek,jak sie uniwersalistyczny 17.06.05, 14:10
            parametr etyczny przyporzadkuje historii politycznej, to co zostanie z historii?
            ..mozesz sie wtedy ratowac ewentualnie ewangelia w celu ponownego pojecia, czym
            jest swiat, albo sie zapisac na buddyste-prymitywiste:))

manny_ramirez napisał:

> Byloby dobrze gdybys czytal uwaznie co pisze. Ja NIGDY nie pisalem ze nie ma
            > roznicy miedzy Boruchem i Wysockim. JA tylko prowokacyjnie zapytalem
            > wq..wiajacego mnie krystiana czy taka roznice widzi.
            > A sowja droga jak juz tak naprawde to przemyslec to roznica jest tu w skali ale
            >
            > nie w czynie. Obaj panowie popelnili niepotrzebne, wykalkulowane, morderstwa z
            > premedytacji. I nie wiem czy tylko dlatego ze WYsockiego prowadzily do
            > bohaterskiego zrywu powstanczego mzona sobie tak latwo zaszufladkowac
            • manny_ramirez Re: Sluchaj maniek,jak sie uniwersalistyczny 17.06.05, 14:15
              spojrz ponizej

zreszta ja nie przypisuje tego wymiaru historii per se tylko konkretnym czynom
              w konkretnych sytuacjach

Twoim tokiem myslenia idac moglbym zapytac czego do cholery doczepiasz sie do
              Barucha????
          • manny_ramirez Re: maruda moj drogi 17.06.05, 14:13
            ps

1. Jakbys czytal CALA rozmowe wtedy z krystianem to bys doczytal ze uzywalem
            tam tez przykladu jednego z innych naszych bohaterow, ktorego zawisko jest
            nawet we hymnie, a ktory masowo mordowal Zydow i innych niekatolikow. Jednak my
            jego i Wysockiego widzimy jako bohaterow. Czy to znaczy ze bohaterstwo i
            patriotyzm jest okolicznoscia lagodzaca dla wielkorotnych morderstw nie
            majcych nic wspolnego z toczaca sie walka. Czy morderstwa usprawiedliwic mozna
            tylko braniem udzialu w wojnie nawet jesli sama wojna moze wydawac sie sluszna?
            W ten sposob to nawet Mladic moze miec swoje usprawiedliwienie.

2. Wydaje mi sie tez ze moja corka juz teraz takze czyta ze zrozumieniem duzo
            lepiej niz Ty
          • krystian71 [...] 17.06.05, 16:41
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • j-k Kropa, do hollery! 18.06.05, 00:56
              uwazam ze wycinanie Krystiana - guru dobrego smaku na tym forum,
              nie przystoi.
              hamuj sie.
              nigdy nie bronie chamstwa, ale WYSOKIEJ KULTURY i owszem.

• krystian71 Re: Kropa, co sie dzieje 18.06.05, 01:18
                no i masz, wpadlem na chwile,pare postow popelnilem a jeden mi wycieli.
                Ja rozumiem,ze udowadnianie Mannemu idiotyzmow moze znudzic nawet krope,ale
                zeby od razu ciac?
                Co ja tam takiego napisalem?Ze podchorazowka Wysockiego,w przeciwienstwie do
                Barucha nie wyszla na ulice by z premedytacja zabijac wlasnych generalow,ale
                zeby walczyc z tzw.przewazajacymi silami...
                To tak krope wyprowadzilo z rownowagi?
                dobranoc jotka:)))
                • i-love-2-bike Re: Kropa, co sie dzieje 18.06.05, 01:20
                  krystian71 napisała:

> no i masz, wpadlem na chwile,pare postow popelnilem a jeden mi wycieli.
                  > Ja rozumiem,ze udowadnianie Mannemu idiotyzmow moze znudzic nawet krope,ale
                  > zeby od razu ciac?
                  > Co ja tam takiego napisalem?Ze podchorazowka Wysockiego,w przeciwienstwie do
                  > Barucha nie wyszla na ulice by z premedytacja zabijac wlasnych generalow,ale
                  > zeby walczyc z tzw.przewazajacymi silami...
                  > To tak krope wyprowadzilo z rownowagi?
                  > dobranoc jotka:)))

a ty co,pociety niekulturalny polaku. nie to co inne lizuski,tych nikt nie tnie.
                  ja dopiero wrocilam a tu nic tylko pociete nudy i sempiasty placzacy za dana.
                  moze mu smoczek podesles?:)))
                  • krystian71 Re: Kropa, co sie dzieje 18.06.05, 01:26
                    czesc rachelciu once more,bo cie juz gdziec tutaj przywitalem,jestem tak
                    skonany,ze nawet nie lapie,czy sobie jotka u gory robi ze mnie jaja czy nie:)))
                    buziam i aaa,kotki dwa
                    • i-love-2-bike Re: Kropa, co sie dzieje 18.06.05, 01:28
                      krystian71 napisała:

> czesc rachelciu once more,bo cie juz gdziec tutaj przywitalem,jestem tak
                      > skonany,ze nawet nie lapie,czy sobie jotka u gory robi ze mnie jaja czy nie:)))
                      > buziam i aaa,kotki dwa

ty nie mnie buziaj tylko twoja stara nicponiu jeden,nu dobranoc:))
        • goldbaum do marudera 17.06.05, 16:10
          Od ilu trupow wzwyz uwazasz uzywanie nicka mordercy na forum za niedopuszczalne?
          Pytam z czystej ciekawosci.
          Czy robisz jakas roznice miedzy trupami zakatrupionymi wlasnorecznie i trupami,
          za ktore jest sie "odpowiedzialny"?

Poza tym interesowaloby mnie dlaczego ludzie zabici przy wspolodpowiedziaolnosci
          Mladica byli "najzupelniej bezbronni" a ludzie zabici przez Bordsteina tylko
          "modlacy sie"?

I wreszcie na koniec ciekaw bylbym, na jakiej podstawie uwazasz, ze Bordstein
          byl chory psychicznie? Przeznaje, ze nie znam dokladnie calej historii i
          wdzieczny bylbym za informacje.
          • marouder Jesli maj darling bylbys po prostu 17.06.05, 16:18
            etyczny, to bys nie rozroznial pomiedzy narodami,ziemiami etc.Oskarzam cie
            goldie o tumiwisism wzgledem wiekszosdci wlasciwosci, ktore charkteryzuja osobe
            ludzka i ludzka spoolecznosc.

goldbaum napisał:

> Od ilu trupow wzwyz uwazasz uzywanie nicka mordercy na forum za niedopuszczalne
            > ?
            > Pytam z czystej ciekawosci.
            > Czy robisz jakas roznice miedzy trupami zakatrupionymi wlasnorecznie i trupami,
            > za ktore jest sie "odpowiedzialny"?
            >
            > Poza tym interesowaloby mnie dlaczego ludzie zabici przy wspolodpowiedziaolnosc
            > i
            > Mladica byli "najzupelniej bezbronni" a ludzie zabici przez Bordsteina tylko
            > "modlacy sie"?
            >
            > I wreszcie na koniec ciekaw bylbym, na jakiej podstawie uwazasz, ze Bordstein
            > byl chory psychicznie? Przeznaje, ze nie znam dokladnie calej historii i
            > wdzieczny bylbym za informacje.
            • goldbaum ale chrzanisz... 17.06.05, 16:27
              dawno nie czytalem tu czegos rownie glupiego.

Jakby bylo, gdybys sprobowal napisac cos z sensem?
              • goldbaum jakby bylo 17.06.05, 16:28
                gdybys po prostu sprobowal odpowiedziec na pytania, ktore ci postawilem?
                • krystian71 Re: jakby bylo 17.06.05, 16:49
                  Goldi , pare slow,zanim znikne wg. mnie Goldstain byl co najmniej w TYM
                  momencie w stanie wykluczajacym poczytalnosc.To by sie latwo dalo udowodnic
                  przed sadem,gdyby go przedtem Arabowie nie osadzili.
                  Nie w tym rzecz, bo i prawdopodobnie to nie jest jedyny taki przypadek w
                  historii a juz najbardziej w historii kryminalistyki.
                  Rzecz w tym kto i jaki robi uzytek z jego czynu.Kto i za co mu stawia mauzolea
                  i robi z niego bohatera.I czy takie cos mozliwe byloby w innych ,nie
                  bliskowschodnich spoleczenstwach.
                  To nie jest czlowiek ktory OPROCZ TEGO czyms jeszcze sie swojemu krajowi
                  przysluzyl.On jest czczony wlasnie za to jedno co zrobil.
                  Pozdrawiam,zwyczajem kecawa
                  zapracowany Krystian :)
                  • goldbaum Re: jakby bylo 17.06.05, 17:10
                    Nie musisz mi tego wszystkiego uzmyslawiac. Zwykly pospolity bandzior jest tam u
                    nich bohaterem narodowym...

Mimo to kwestie jego ewentualnej choroby psychicznej nie traktowalbym jako bez
                    znaczenia. Jak w przypadku marudera widac, niektorym bardzo bylaby na reke,
                    zwlaszcza w kontekscie innych bandziorow.
                    • goidbaum Re: jakby bylo 17.06.05, 17:28
                      goldbaum napisał:

> Nie musisz mi tego wszystkiego uzmyslawiac. Zwykly pospolity bandzior jest
                      tam nich bohaterem narodowym...<

mowisz o PALESTYNIE?
                      w Iraku o ile wiem, chlopi iraccy chetnie wyydaja bowiem bandytow islamskich
                      w rece Amerykanow.
                      • krystian71 Re: jakby bylo 17.06.05, 17:34
                        jotka ciagnie ten sam watek.
                        Nie zauwazyles,ze tu nie o to chodzi?
                        Nie o to co o tym mysla na Bliskim Wschodzie ,ale o to co MY o tym sadzimy.Ja i
                        ty i goldi.O podobienstwie Barucha z samobojczymi bojowcami mozna podyskutowac.
                        Nie wiadomo,czy zakladal,ze zginie,tak jak palestynscy kamikadze,ktorzy maja
                        taka PEWNOSC.
                        • goldbaum mimo wszystko nie trace nadzieji 17.06.05, 20:52
                          ze jasiu jednak kiedys zalapie na jaki temat sie dyskutuje..
                          • goidbaum najnowsza wiadomosc! 17.06.05, 23:03
                            Kaczki szykuja Zamach Stanu w centrali GW w Tel Aviv!
                    • krystian71 Re: jakby bylo 17.06.05, 17:29
                      jest to w ostatnich czasach bardzo popularna wsriod adwokatow linia obrony,
                      rowniez jesli dotyczy pospolitych bandziorow dzialajacych z niskich pobudek,
                      ale coz, kazdy ma sie prawo bronic w najskuteczniejszy sposob.
                      Tylko,ze wystepowanie takiej choroby,nawet w postaci oslawionej nowej jednostki
                      chorobowej jaka byla "pomrocznosc jasna" nalezy jeszcze udowodnic.
                      Ale wtedy trudno by bylo mu kapliczki stawiac.Albo chory umyslowo-albo bohater.
                  • manny_ramirez my mamy w hymnie 17.06.05, 21:40
                    czlowieka ktory wykaszal nie raz ale wielokrotnie modlacych sie w swiatniach,
                    wiec tak, jest to mozliwe nie tylko na Bliskim Wschodzie,
                    zreszta chyba zapomniales o Niemcach albo o republikanach w hiszpani podczas
                    wojny domowej, albo Francuzach w czasie rewolucji

daleko szukac nie trzeba
            • manny_ramirez No widzisz maruder 17.06.05, 21:38
              W tym jednym zgadzamy sie ABSOLUTNIE
          • marouder Odpowiadma: statystkli, my litle darling 17.06.05, 16:49
            sluza zmianie lub podtrzytmywaniu opcji polityxcznych, naukowych lub
            ekonomicznych, czlowiek niezalezny posluguje sie prostym rozroznianiaem pomiedzy
            krzywda a jej brakiem niezaleznie od tego kto, co stosuje i do czego sie to stosuje.

goldbaum napisał:

> Od ilu trupow wzwyz uwazasz uzywanie nicka mordercy na forum za niedopuszczalne
            > ?
            > Pytam z czystej ciekawosci.
            > Czy robisz jakas roznice miedzy trupami zakatrupionymi wlasnorecznie i trupami,
            > za ktore jest sie "odpowiedzialny"?
            >
            > Poza tym interesowaloby mnie dlaczego ludzie zabici przy wspolodpowiedziaolnosc
            > i
            > Mladica byli "najzupelniej bezbronni" a ludzie zabici przez Bordsteina tylko
            > "modlacy sie"?
            >
            > I wreszcie na koniec ciekaw bylbym, na jakiej podstawie uwazasz, ze Bordstein
            > byl chory psychicznie? Przeznaje, ze nie znam dokladnie calej historii i
            > wdzieczny bylbym za informacje.
            • goldbaum O ja cie maruder, my big asshole :-) Ale komunaly 17.06.05, 16:58
              I az tyle na raz!

marouder napisał:

Re: Odpowiadma: statystkli, my litle darling
              > sluza zmianie lub podtrzytmywaniu opcji polityxcznych, naukowych lub
              > ekonomicznych, czlowiek niezalezny posluguje sie prostym rozroznianiaem
              > pomiedzy krzywda a jej brakiem niezaleznie od tego kto, co stosuje i do czego
              > sie to stosuje.

I co ma wynikac z tego belkotu? Ze maruder w czynach Bordsteina dopatrzyl sie
              "braku krzywdy"?
              A moze ze krzywda, ktora Bordstein wyrzadzil swoim ofiarom byla mniejsza od
              krzywdy, ktora wyrzadzil Mladic, poniewaz "statystycznie" bylo tych ofiar mniej
              a Bordstein byl Zydem czyli ofiara?
              A moze wynika z tego, ze maruder nie jest w stanie dac sensownej odpowiedzi?
            • manny_ramirez aha maruder 17.06.05, 21:44
              Czym moge to zrozumiec ze w przypadku Wysockiego uwazasz ze krzywdy nie bylo i
              dlatego mu to usprawiedliwiasz?
    • kropka Re: do moderatorów 17.06.05, 16:46
      ciekawy problem i ciekawa dyskusja.
      Usuwamy nicki wulgarne i celowe podróby. Czy usuwac także takie nicki, jak
      radkomladic, hitler, stalin? Nie jestem pewna. Nazwiska te, w przeciwieństwie
      do wulgaryzmów, funkcjonują przecież oficjalnie w obiegu.
      Wydaje mi się, że to sprawa dobrego smaku i dobrych manier właściciela.
      "Mój nick świadczy o mnie" :)
      Ale zadam temat administracji forum.
      pozdrawiam
      • goldbaum klamstwo 17.06.05, 16:51
        lub pzynajmniej spora niescislosc

kropka napisała:

> Usuwamy nicki wulgarne i celowe podróby.

Czyzby "goidbaum" nie byl "celowa podroba" goldbauma?
        • kropka Re: klamstwo 17.06.05, 17:51
          usuwam gdzie mogę. Nie odpowiadajcie na posty podróbek, to będe usuwać więcej.
          A jeszcze jak odpowiadając cytujecie podróbki - to juz jest w ogóle poezja.
          • i-love-2-bike Re: klamstwo 17.06.05, 18:12
            kropka napisała:

> usuwam gdzie mogę. Nie odpowiadajcie na posty podróbek, to będe usuwać więcej.
            > A jeszcze jak odpowiadając cytujecie podróbki - to juz jest w ogóle poezja.

nie mecz sie za bardzo,idzie lato i lepiej pielic chwasty w ogrodzie,bo te
            forumowe zmienia nazwy,ale nie glowy, to co za roznica pod jakim idiotycznym
            nickiem te tezyzny umyslowe beda pisaly:))
          • goldbaum Re: klamstwo 17.06.05, 20:50
            jestem mile zaskoczony i wcale nie mam zamiaru odpowiadac na to, co sie znow
            przapaletalo i pociesznie majaczy.
      • bazyliszek_i_jego_pies Re: do moderatorów 17.06.05, 17:16
        dziękuję za odzew.

a co do ciekawej dyskusji, to, prawdę mówiąc, nie zauważyłem nic takiego...
    • goldbaum "podpisujac sie zydoska" :-) 17.06.05, 17:06
      Jak sie podpisuje.... dana? "Z dunska"? A arap? "Z arapska"?

A ty jasiu? Czy goidbaum to nick "samoistny" i "rzeczywisty"? :-))))))
      Pamietasz ile mielismy z toba ubawu, gdy chciales udowodnic, ze goidbaum to
      typowo zydowskie nazwisko, ktortego jednak zaden czlowiek na ziemie nie nosi,
      nie mowiac nawet o zydach?

Co my bysmy tu bez ciebie zrobili ty nasza mala sieroto? :-)
    • goldbaum tzracisz coraz bardziej fason maruder 17.06.05, 17:15
      szkoda...
      • marouder maj slit litl darling, nie mam zamiaru 17.06.05, 17:28
        dostosowywac sie do twoich wyobrazen o meskim(bo przeciez nie
        ogolnoludzkim)fasonie, trybie, formie i funkcjach odpowiedzi etc..czy uwazam cie
        za durnia, nie napewno Nie!!

goldbaum napisał:

> szkoda...
        • goldbaum Re: maj slit litl darling, nie mam zamiaru 17.06.05, 20:54
          chyba masz dzisiaj jakis kiepski dzien maruder. Niczego po tobie nie oczekuje.
          Jak sie chcesz czepiac to czepiaj sie z sensem. Morderca to morderca a
          licytowanie sie kto wiekszy to dziecinada.
    • gucio_itd do psa 17.06.05, 18:15
      > nie daj zrec temu bazyliszkowi bo podrabia twoje skamlenie.

> a poza tym ma zdecydowanie psia dusze i takaz nature....
      • bazyliszek_i_jego_pies do gucia 17.06.05, 18:29
        niestety mój pies, choć to inteligentna bestia, nie umie czytać, pisać ani
        miowić. na pytanie jaką ci dać odpowiedź popatrzył smutno, po czym uniósł lewą
        tylną łapę w charaktersytycznym geście. takim samym jaki wykonuje na spacerze
        lejąc pod drzewem...
        • gucio_itd Re: do psa 17.06.05, 21:53
          bazyliszek_i_jego_pies napisał:

> niestety mój pies, choć to inteligentna bestia, nie umie czytać, pisać ani
          > miowić. na pytanie jaką ci dać odpowiedź popatrzył smutno, po czym uniósł
          lewą tylną łapę w charaktersytycznym geście. takim samym jaki wykonuje na
          spacerze lejąc pod drzewem...

> no wiec wszystko jest jasne!!! podnoszac lewa noge ( no bo chyba ten biedny
          pies ma jednak nogi z tylu, choc przebywajac w towarzystwie bazyliszka byc moze
          ma i lapy w tyle...) dal ten pies wyraznie do zrozumienia ze jednak ten jego
          bazyliszek to zwyczajny, donosicielski kundel!

> gdyby to byla jednak prawa noga, to mozna byloby ten fakt zinterpretowac
          zupelnie inaczej.

> psy, te to maja nosa!
          • bazyliszek_i_jego_pies do gucia 18.06.05, 00:52
            nie liczyłem, że zrozumiesz mój krótki post. i mówiąc językiem komentatorów
            sportowych "nie rozczarowałeś mnie pozytywnie"...
            • gucio_itd Re: do psa 18.06.05, 04:33
              > naucz czegos przyzwoitszego swojego 'pana', co to sie za bazyliszka podaje, a
              ma te pieskie maniery szczekania i obszczekiwania.

> oboje wiemy ze to prosty kundel, ale moze chocby ogonem nauczyc go merdac?

> przeceniam jego inteligencje?
    • samsone Re: do moderatorów 17.06.05, 21:41
      Moze ma sie podpisywac Mahommed z Mekki, bo ten napewno na swoim sumieni( jezseli tutaj o sumieni mozna mowic) nie tylko zbrodnie, napady ,ale tez gerofilstwo i nie mowiac pedofilstwo ma.
    • captain.america che.guevara tez 17.06.05, 21:49
      Ktory komuch jest najwiekszym morderca???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka