bazyliszek_i_jego_pies 17.06.05, 13:14 na forum zabiera głos człowiek podpisujący się jako radkomladic. nie sadzicie, że to przegięcie, biorąc pod uwagę kim jest ta postać i jakie zbrodnie ma na koncie?! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
goldbaum Re: do moderatorów 17.06.05, 13:22 bazyliszek_i_jego_pies napisał: > biorąc pod uwagę kim jest ta postać i jakie zbrodnie ma na koncie?! Gorsze niz Goruch Bordstein? Odpowiedz Link Zgłoś
marouder No kurna, goldie maj frend nie przeginaj 17.06.05, 13:28 porownanie Mladicia, odpowiedzialnego za smierc dziesiatkow tysiecy najzupelniej niewinnych osob z psycholem typu Baruch G., ktory, jak mysle, w trakcie trwania choroby psychicznej pozabijal modlacych sie ludzi, stawia cie w jednym rzedzie z mankiem ramirezem, oznajmiajacym, ze nie ma roznicy pomiedzy Goldsteinem a inicjatorem powstania listopadowego, Wysockim, bowiem ten rozstrzelal paru zdrajcow!! goldbaum napisał: > bazyliszek_i_jego_pies napisał: > > > biorąc pod uwagę kim jest ta postać i jakie zbrodnie ma na koncie?! > > Gorsze niz Goruch Bordstein? Odpowiedz Link Zgłoś
manny_ramirez maruda moj drogi 17.06.05, 14:03 Byloby dobrze gdybys czytal uwaznie co pisze. Ja NIGDY nie pisalem ze nie ma roznicy miedzy Boruchem i Wysockim. JA tylko prowokacyjnie zapytalem wq..wiajacego mnie krystiana czy taka roznice widzi. A sowja droga jak juz tak naprawde to przemyslec to roznica jest tu w skali ale nie w czynie. Obaj panowie popelnili niepotrzebne, wykalkulowane, morderstwa z premedytacji. I nie wiem czy tylko dlatego ze WYsockiego prowadzily do bohaterskiego zrywu powstanczego mzona sobie tak latwo zaszufladkowac Odpowiedz Link Zgłoś
marouder Sluchaj maniek,jak sie uniwersalistyczny 17.06.05, 14:10 parametr etyczny przyporzadkuje historii politycznej, to co zostanie z historii? ..mozesz sie wtedy ratowac ewentualnie ewangelia w celu ponownego pojecia, czym jest swiat, albo sie zapisac na buddyste-prymitywiste:)) manny_ramirez napisał: > Byloby dobrze gdybys czytal uwaznie co pisze. Ja NIGDY nie pisalem ze nie ma > roznicy miedzy Boruchem i Wysockim. JA tylko prowokacyjnie zapytalem > wq..wiajacego mnie krystiana czy taka roznice widzi. > A sowja droga jak juz tak naprawde to przemyslec to roznica jest tu w skali ale > > nie w czynie. Obaj panowie popelnili niepotrzebne, wykalkulowane, morderstwa z > premedytacji. I nie wiem czy tylko dlatego ze WYsockiego prowadzily do > bohaterskiego zrywu powstanczego mzona sobie tak latwo zaszufladkowac Odpowiedz Link Zgłoś
manny_ramirez Re: Sluchaj maniek,jak sie uniwersalistyczny 17.06.05, 14:15 spojrz ponizej zreszta ja nie przypisuje tego wymiaru historii per se tylko konkretnym czynom w konkretnych sytuacjach Twoim tokiem myslenia idac moglbym zapytac czego do cholery doczepiasz sie do Barucha???? Odpowiedz Link Zgłoś
manny_ramirez Re: maruda moj drogi 17.06.05, 14:13 ps 1. Jakbys czytal CALA rozmowe wtedy z krystianem to bys doczytal ze uzywalem tam tez przykladu jednego z innych naszych bohaterow, ktorego zawisko jest nawet we hymnie, a ktory masowo mordowal Zydow i innych niekatolikow. Jednak my jego i Wysockiego widzimy jako bohaterow. Czy to znaczy ze bohaterstwo i patriotyzm jest okolicznoscia lagodzaca dla wielkorotnych morderstw nie majcych nic wspolnego z toczaca sie walka. Czy morderstwa usprawiedliwic mozna tylko braniem udzialu w wojnie nawet jesli sama wojna moze wydawac sie sluszna? W ten sposob to nawet Mladic moze miec swoje usprawiedliwienie. 2. Wydaje mi sie tez ze moja corka juz teraz takze czyta ze zrozumieniem duzo lepiej niz Ty Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 [...] 17.06.05, 16:41 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Kropa, do hollery! 18.06.05, 00:56 uwazam ze wycinanie Krystiana - guru dobrego smaku na tym forum, nie przystoi. hamuj sie. nigdy nie bronie chamstwa, ale WYSOKIEJ KULTURY i owszem. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: Kropa, co sie dzieje 18.06.05, 01:18 no i masz, wpadlem na chwile,pare postow popelnilem a jeden mi wycieli. Ja rozumiem,ze udowadnianie Mannemu idiotyzmow moze znudzic nawet krope,ale zeby od razu ciac? Co ja tam takiego napisalem?Ze podchorazowka Wysockiego,w przeciwienstwie do Barucha nie wyszla na ulice by z premedytacja zabijac wlasnych generalow,ale zeby walczyc z tzw.przewazajacymi silami... To tak krope wyprowadzilo z rownowagi? dobranoc jotka:))) Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: Kropa, co sie dzieje 18.06.05, 01:20 krystian71 napisała: > no i masz, wpadlem na chwile,pare postow popelnilem a jeden mi wycieli. > Ja rozumiem,ze udowadnianie Mannemu idiotyzmow moze znudzic nawet krope,ale > zeby od razu ciac? > Co ja tam takiego napisalem?Ze podchorazowka Wysockiego,w przeciwienstwie do > Barucha nie wyszla na ulice by z premedytacja zabijac wlasnych generalow,ale > zeby walczyc z tzw.przewazajacymi silami... > To tak krope wyprowadzilo z rownowagi? > dobranoc jotka:))) a ty co,pociety niekulturalny polaku. nie to co inne lizuski,tych nikt nie tnie. ja dopiero wrocilam a tu nic tylko pociete nudy i sempiasty placzacy za dana. moze mu smoczek podesles?:))) Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: Kropa, co sie dzieje 18.06.05, 01:26 czesc rachelciu once more,bo cie juz gdziec tutaj przywitalem,jestem tak skonany,ze nawet nie lapie,czy sobie jotka u gory robi ze mnie jaja czy nie:))) buziam i aaa,kotki dwa Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: Kropa, co sie dzieje 18.06.05, 01:28 krystian71 napisała: > czesc rachelciu once more,bo cie juz gdziec tutaj przywitalem,jestem tak > skonany,ze nawet nie lapie,czy sobie jotka u gory robi ze mnie jaja czy nie:))) > buziam i aaa,kotki dwa ty nie mnie buziaj tylko twoja stara nicponiu jeden,nu dobranoc:)) Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum do marudera 17.06.05, 16:10 Od ilu trupow wzwyz uwazasz uzywanie nicka mordercy na forum za niedopuszczalne? Pytam z czystej ciekawosci. Czy robisz jakas roznice miedzy trupami zakatrupionymi wlasnorecznie i trupami, za ktore jest sie "odpowiedzialny"? Poza tym interesowaloby mnie dlaczego ludzie zabici przy wspolodpowiedziaolnosci Mladica byli "najzupelniej bezbronni" a ludzie zabici przez Bordsteina tylko "modlacy sie"? I wreszcie na koniec ciekaw bylbym, na jakiej podstawie uwazasz, ze Bordstein byl chory psychicznie? Przeznaje, ze nie znam dokladnie calej historii i wdzieczny bylbym za informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder Jesli maj darling bylbys po prostu 17.06.05, 16:18 etyczny, to bys nie rozroznial pomiedzy narodami,ziemiami etc.Oskarzam cie goldie o tumiwisism wzgledem wiekszosdci wlasciwosci, ktore charkteryzuja osobe ludzka i ludzka spoolecznosc. goldbaum napisał: > Od ilu trupow wzwyz uwazasz uzywanie nicka mordercy na forum za niedopuszczalne > ? > Pytam z czystej ciekawosci. > Czy robisz jakas roznice miedzy trupami zakatrupionymi wlasnorecznie i trupami, > za ktore jest sie "odpowiedzialny"? > > Poza tym interesowaloby mnie dlaczego ludzie zabici przy wspolodpowiedziaolnosc > i > Mladica byli "najzupelniej bezbronni" a ludzie zabici przez Bordsteina tylko > "modlacy sie"? > > I wreszcie na koniec ciekaw bylbym, na jakiej podstawie uwazasz, ze Bordstein > byl chory psychicznie? Przeznaje, ze nie znam dokladnie calej historii i > wdzieczny bylbym za informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum ale chrzanisz... 17.06.05, 16:27 dawno nie czytalem tu czegos rownie glupiego. Jakby bylo, gdybys sprobowal napisac cos z sensem? Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum jakby bylo 17.06.05, 16:28 gdybys po prostu sprobowal odpowiedziec na pytania, ktore ci postawilem? Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: jakby bylo 17.06.05, 16:49 Goldi , pare slow,zanim znikne wg. mnie Goldstain byl co najmniej w TYM momencie w stanie wykluczajacym poczytalnosc.To by sie latwo dalo udowodnic przed sadem,gdyby go przedtem Arabowie nie osadzili. Nie w tym rzecz, bo i prawdopodobnie to nie jest jedyny taki przypadek w historii a juz najbardziej w historii kryminalistyki. Rzecz w tym kto i jaki robi uzytek z jego czynu.Kto i za co mu stawia mauzolea i robi z niego bohatera.I czy takie cos mozliwe byloby w innych ,nie bliskowschodnich spoleczenstwach. To nie jest czlowiek ktory OPROCZ TEGO czyms jeszcze sie swojemu krajowi przysluzyl.On jest czczony wlasnie za to jedno co zrobil. Pozdrawiam,zwyczajem kecawa zapracowany Krystian :) Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum Re: jakby bylo 17.06.05, 17:10 Nie musisz mi tego wszystkiego uzmyslawiac. Zwykly pospolity bandzior jest tam u nich bohaterem narodowym... Mimo to kwestie jego ewentualnej choroby psychicznej nie traktowalbym jako bez znaczenia. Jak w przypadku marudera widac, niektorym bardzo bylaby na reke, zwlaszcza w kontekscie innych bandziorow. Odpowiedz Link Zgłoś
goidbaum Re: jakby bylo 17.06.05, 17:28 goldbaum napisał: > Nie musisz mi tego wszystkiego uzmyslawiac. Zwykly pospolity bandzior jest tam nich bohaterem narodowym...< mowisz o PALESTYNIE? w Iraku o ile wiem, chlopi iraccy chetnie wyydaja bowiem bandytow islamskich w rece Amerykanow. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: jakby bylo 17.06.05, 17:34 jotka ciagnie ten sam watek. Nie zauwazyles,ze tu nie o to chodzi? Nie o to co o tym mysla na Bliskim Wschodzie ,ale o to co MY o tym sadzimy.Ja i ty i goldi.O podobienstwie Barucha z samobojczymi bojowcami mozna podyskutowac. Nie wiadomo,czy zakladal,ze zginie,tak jak palestynscy kamikadze,ktorzy maja taka PEWNOSC. Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum mimo wszystko nie trace nadzieji 17.06.05, 20:52 ze jasiu jednak kiedys zalapie na jaki temat sie dyskutuje.. Odpowiedz Link Zgłoś
goidbaum najnowsza wiadomosc! 17.06.05, 23:03 Kaczki szykuja Zamach Stanu w centrali GW w Tel Aviv! Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: jakby bylo 17.06.05, 17:29 jest to w ostatnich czasach bardzo popularna wsriod adwokatow linia obrony, rowniez jesli dotyczy pospolitych bandziorow dzialajacych z niskich pobudek, ale coz, kazdy ma sie prawo bronic w najskuteczniejszy sposob. Tylko,ze wystepowanie takiej choroby,nawet w postaci oslawionej nowej jednostki chorobowej jaka byla "pomrocznosc jasna" nalezy jeszcze udowodnic. Ale wtedy trudno by bylo mu kapliczki stawiac.Albo chory umyslowo-albo bohater. Odpowiedz Link Zgłoś
manny_ramirez my mamy w hymnie 17.06.05, 21:40 czlowieka ktory wykaszal nie raz ale wielokrotnie modlacych sie w swiatniach, wiec tak, jest to mozliwe nie tylko na Bliskim Wschodzie, zreszta chyba zapomniales o Niemcach albo o republikanach w hiszpani podczas wojny domowej, albo Francuzach w czasie rewolucji daleko szukac nie trzeba Odpowiedz Link Zgłoś
manny_ramirez No widzisz maruder 17.06.05, 21:38 W tym jednym zgadzamy sie ABSOLUTNIE Odpowiedz Link Zgłoś
marouder Odpowiadma: statystkli, my litle darling 17.06.05, 16:49 sluza zmianie lub podtrzytmywaniu opcji polityxcznych, naukowych lub ekonomicznych, czlowiek niezalezny posluguje sie prostym rozroznianiaem pomiedzy krzywda a jej brakiem niezaleznie od tego kto, co stosuje i do czego sie to stosuje. goldbaum napisał: > Od ilu trupow wzwyz uwazasz uzywanie nicka mordercy na forum za niedopuszczalne > ? > Pytam z czystej ciekawosci. > Czy robisz jakas roznice miedzy trupami zakatrupionymi wlasnorecznie i trupami, > za ktore jest sie "odpowiedzialny"? > > Poza tym interesowaloby mnie dlaczego ludzie zabici przy wspolodpowiedziaolnosc > i > Mladica byli "najzupelniej bezbronni" a ludzie zabici przez Bordsteina tylko > "modlacy sie"? > > I wreszcie na koniec ciekaw bylbym, na jakiej podstawie uwazasz, ze Bordstein > byl chory psychicznie? Przeznaje, ze nie znam dokladnie calej historii i > wdzieczny bylbym za informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum O ja cie maruder, my big asshole :-) Ale komunaly 17.06.05, 16:58 I az tyle na raz! marouder napisał: Re: Odpowiadma: statystkli, my litle darling > sluza zmianie lub podtrzytmywaniu opcji polityxcznych, naukowych lub > ekonomicznych, czlowiek niezalezny posluguje sie prostym rozroznianiaem > pomiedzy krzywda a jej brakiem niezaleznie od tego kto, co stosuje i do czego > sie to stosuje. I co ma wynikac z tego belkotu? Ze maruder w czynach Bordsteina dopatrzyl sie "braku krzywdy"? A moze ze krzywda, ktora Bordstein wyrzadzil swoim ofiarom byla mniejsza od krzywdy, ktora wyrzadzil Mladic, poniewaz "statystycznie" bylo tych ofiar mniej a Bordstein byl Zydem czyli ofiara? A moze wynika z tego, ze maruder nie jest w stanie dac sensownej odpowiedzi? Odpowiedz Link Zgłoś
manny_ramirez aha maruder 17.06.05, 21:44 Czym moge to zrozumiec ze w przypadku Wysockiego uwazasz ze krzywdy nie bylo i dlatego mu to usprawiedliwiasz? Odpowiedz Link Zgłoś
kropka Re: do moderatorów 17.06.05, 16:46 ciekawy problem i ciekawa dyskusja. Usuwamy nicki wulgarne i celowe podróby. Czy usuwac także takie nicki, jak radkomladic, hitler, stalin? Nie jestem pewna. Nazwiska te, w przeciwieństwie do wulgaryzmów, funkcjonują przecież oficjalnie w obiegu. Wydaje mi się, że to sprawa dobrego smaku i dobrych manier właściciela. "Mój nick świadczy o mnie" :) Ale zadam temat administracji forum. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum klamstwo 17.06.05, 16:51 lub pzynajmniej spora niescislosc kropka napisała: > Usuwamy nicki wulgarne i celowe podróby. Czyzby "goidbaum" nie byl "celowa podroba" goldbauma? Odpowiedz Link Zgłoś
kropka Re: klamstwo 17.06.05, 17:51 usuwam gdzie mogę. Nie odpowiadajcie na posty podróbek, to będe usuwać więcej. A jeszcze jak odpowiadając cytujecie podróbki - to juz jest w ogóle poezja. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: klamstwo 17.06.05, 18:12 kropka napisała: > usuwam gdzie mogę. Nie odpowiadajcie na posty podróbek, to będe usuwać więcej. > A jeszcze jak odpowiadając cytujecie podróbki - to juz jest w ogóle poezja. nie mecz sie za bardzo,idzie lato i lepiej pielic chwasty w ogrodzie,bo te forumowe zmienia nazwy,ale nie glowy, to co za roznica pod jakim idiotycznym nickiem te tezyzny umyslowe beda pisaly:)) Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum Re: klamstwo 17.06.05, 20:50 jestem mile zaskoczony i wcale nie mam zamiaru odpowiadac na to, co sie znow przapaletalo i pociesznie majaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
bazyliszek_i_jego_pies Re: do moderatorów 17.06.05, 17:16 dziękuję za odzew. a co do ciekawej dyskusji, to, prawdę mówiąc, nie zauważyłem nic takiego... Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum "podpisujac sie zydoska" :-) 17.06.05, 17:06 Jak sie podpisuje.... dana? "Z dunska"? A arap? "Z arapska"? A ty jasiu? Czy goidbaum to nick "samoistny" i "rzeczywisty"? :-)))))) Pamietasz ile mielismy z toba ubawu, gdy chciales udowodnic, ze goidbaum to typowo zydowskie nazwisko, ktortego jednak zaden czlowiek na ziemie nie nosi, nie mowiac nawet o zydach? Co my bysmy tu bez ciebie zrobili ty nasza mala sieroto? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
marouder maj slit litl darling, nie mam zamiaru 17.06.05, 17:28 dostosowywac sie do twoich wyobrazen o meskim(bo przeciez nie ogolnoludzkim)fasonie, trybie, formie i funkcjach odpowiedzi etc..czy uwazam cie za durnia, nie napewno Nie!! goldbaum napisał: > szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum Re: maj slit litl darling, nie mam zamiaru 17.06.05, 20:54 chyba masz dzisiaj jakis kiepski dzien maruder. Niczego po tobie nie oczekuje. Jak sie chcesz czepiac to czepiaj sie z sensem. Morderca to morderca a licytowanie sie kto wiekszy to dziecinada. Odpowiedz Link Zgłoś
gucio_itd do psa 17.06.05, 18:15 > nie daj zrec temu bazyliszkowi bo podrabia twoje skamlenie. > a poza tym ma zdecydowanie psia dusze i takaz nature.... Odpowiedz Link Zgłoś
bazyliszek_i_jego_pies do gucia 17.06.05, 18:29 niestety mój pies, choć to inteligentna bestia, nie umie czytać, pisać ani miowić. na pytanie jaką ci dać odpowiedź popatrzył smutno, po czym uniósł lewą tylną łapę w charaktersytycznym geście. takim samym jaki wykonuje na spacerze lejąc pod drzewem... Odpowiedz Link Zgłoś
gucio_itd Re: do psa 17.06.05, 21:53 bazyliszek_i_jego_pies napisał: > niestety mój pies, choć to inteligentna bestia, nie umie czytać, pisać ani > miowić. na pytanie jaką ci dać odpowiedź popatrzył smutno, po czym uniósł lewą tylną łapę w charaktersytycznym geście. takim samym jaki wykonuje na spacerze lejąc pod drzewem... > no wiec wszystko jest jasne!!! podnoszac lewa noge ( no bo chyba ten biedny pies ma jednak nogi z tylu, choc przebywajac w towarzystwie bazyliszka byc moze ma i lapy w tyle...) dal ten pies wyraznie do zrozumienia ze jednak ten jego bazyliszek to zwyczajny, donosicielski kundel! > gdyby to byla jednak prawa noga, to mozna byloby ten fakt zinterpretowac zupelnie inaczej. > psy, te to maja nosa! Odpowiedz Link Zgłoś
bazyliszek_i_jego_pies do gucia 18.06.05, 00:52 nie liczyłem, że zrozumiesz mój krótki post. i mówiąc językiem komentatorów sportowych "nie rozczarowałeś mnie pozytywnie"... Odpowiedz Link Zgłoś
gucio_itd Re: do psa 18.06.05, 04:33 > naucz czegos przyzwoitszego swojego 'pana', co to sie za bazyliszka podaje, a ma te pieskie maniery szczekania i obszczekiwania. > oboje wiemy ze to prosty kundel, ale moze chocby ogonem nauczyc go merdac? > przeceniam jego inteligencje? Odpowiedz Link Zgłoś
samsone Re: do moderatorów 17.06.05, 21:41 Moze ma sie podpisywac Mahommed z Mekki, bo ten napewno na swoim sumieni( jezseli tutaj o sumieni mozna mowic) nie tylko zbrodnie, napady ,ale tez gerofilstwo i nie mowiac pedofilstwo ma. Odpowiedz Link Zgłoś
captain.america che.guevara tez 17.06.05, 21:49 Ktory komuch jest najwiekszym morderca??? Odpowiedz Link Zgłoś