Dodaj do ulubionych

W sieci gier

27.06.05, 00:03
A ja i tak wole Stracrafta.
Obserwuj wątek
    • goryl.gazeta Re: W sieci gier 27.06.05, 01:48
      ja wole www.hattrick.org :)
      • noadam Re: W sieci gier 27.06.05, 01:56
        Hattrick.org - najlepsza, darmowa gra sieciowa.
        A artykuł wyglada mi na sponsorowany.
        • lookdawn Re: W sieci gier 27.06.05, 03:05
          uwielbiam mmorpgi

polecam helbreath (diablopodobna,ale darmowa)
          swietna gra tylko malo servow ( helbreathss.tk )
        • bullet-79 Re: W sieci gier 27.06.05, 11:11
          e tam nei znacie sie najlepszy jest sokker.org :)
    • me-e play station2...zmodernizowane 27.06.05, 04:20
      ...dostawcow z supermarketu i z chinczyka oraz pizza od araba...i gramy nie
      wychylajac nosa z klimy...skad ja to znam...ps. pieniadze za dobra prace tez
      wchodza same na konto eletronicznie...i tylko te telefony trzeba
      zlikwidowac...)))
      • marek_m_pl te, Całe Światy WarCrafta .. 27.06.05, 10:59
        te, Całe Światy WarCrafta I, II, III, The Frozen Throne ..one są Fajne,
        kolorowe, jasne, proste, i wciągają to na pewno, Tyle że po skończeniu
        ma sie właśnie dość dużego kaca, kiedy trzeba wrócić do realnego świata
        .. War Polanda - i codziennej w nim walki o banana .. :[ noooo ..
    • zajac.jerzy Re: W sieci gier 27.06.05, 08:47
      A moze by tak zrobic zlot graczy WoW-a.
    • michal2708 Re: W sieci gier 27.06.05, 09:05
      a ja od 8 lat gram w kolejne wersje Championship/Football Manager i nigdy mi się
      to nie znudzi.
      Ale o takich grach żadko się pisze.
    • nexen Re: W sieci gier 27.06.05, 09:25
      1 morderstwo z powodu gier mialo miejsce ladnych pare lat temu, w azji (a jak) i
      mialo miejsce w kawiarence intenetowej. Miejscowa ekipa grala w cs`a (Counter
      Strike), jeden z graczy rozwscieczony tym ze zabito mu postac zarzadal
      ujawnienia kto z obecnych to zrobil a nastepnie zadzgal nozem "winnego".

Kochana gazeto, jesli publikujesz arty to "pros" rekadktorkow niech sprawdza
      najpierw twoje wlasne archiwom, bo pamiec niektorych czytalnikow jest dluzsza
      niz kilka miesiecy.

Pozatym koles ktory pisal ten art ma takie pojecie o wow`ie jak ja o lataniu
      samolotem. Byc pasazerem to nie to samo co pilotowac.
      1) Na popularne "swiaty" (serwery gry wow) w godzinach szczytu sa kolejki - aby
      zalgowac sie czeka sie czasem nawet godzine
      2) W dniu premiery europejskiej bylo tylu chetnych do zalozenia konta wow ze
      serwery blizzarda "padly" przeciarzone, stytuacje udalo sie opanowac dopiero
      kolo polnocy.
      3) Nie samym wow`em czlowiek zyje, choc artykol jest przez ta gre zdominowany.
      Polacy masowo graja sieciowo w rctw enemy teritory, css, aa czy strategie w
      univesum warcafta - warcraft 2 i 3, ze o diablo i wielu innych (darmowych!)
      grach nie wspomne (np tibia).

Juz czas zeby artykuly byly pisane przez KOMPETENTNYCH ludzi a nie przypadkowych
      "lamerow".
      • conew Re: W sieci gier 27.06.05, 10:17
        Może byś tak kochasiu wrócił do gimanzjum i porozwiązywał testy na czytanie ze zrozumieniem?
        Tekst jest o MMORPG, a nie o FPS-ach, poza tym jest w nim mowa o "pierwszym zabójstwie w Chinach",
        a nie w ogóle o 1. zabójstwie związanym z grami. Przydałaby Ci się także porządna repeta z ortografii -
        ciążyć piszemy przez samo "ż", a "uniwersum" przez "w", bo w alfabecie języka polskiego nie ma litery
        "v". Tego uczą w zerówce.
        Jeżeli jesteś taki KOMPETENTNY to napisz tekst na 6000 tys. znaków, który wytłumaczy co to jest
        MMORPG, będzie się dobrze czytał i zrozumie go twoja ciocia, która nie odróżnia myszki od dżojstika,
        nie mówiąc o tym, że jedynym językiem obcym jakim włada jest rosyjski. Aha, masz tylko 10 godzin.
        Czas, start! Jak byś coś spłodził, to pisz na mojego maila. Powodzenia.
        I pamiętaj, że bełkot z błędami ortograficznymi odrzucają bez czytania.
      • banzai123 Re: W sieci gier 27.06.05, 10:25
        Przed komentowaniem radzę nauczyć się czytać. Tekst wspomina o innych gatunkach
        (nawet są wymienione podane przez Ciebie tytuły), ale to jest txt nakierowany
        na MMORPGi. A że w Polsce przed WoWem w takie gry grało b. mało osób, wybór
        akurat tej gry na 'głównego bohatera' jakoś mnie wcale nie dziwi.

A czy informacje, że są kolejki do serwerów, albo że te były na starcie
        przeciążone są tak bardzo istotne? Nie, nie są. Cały Battle.net wtedy ugrzązł,
        tylko jakie niby znaczenie ma to dzisiaj?

Jak na prasę niebranżową tekst bardzo dobry i zapewne zrozumiały dla osób nie
        mających na codzień do czynienia z grami.
    • habrys Bledy, bledy... 27.06.05, 11:28
      Wymienie te oczywiste na pierwszy rzut oka. Ciekawe, czy cos dorzucicie?

1. Kontynent nie nazywa sie ani Azeorth, ani Azertoh, tylko Azeroth. Chociaz
      dwie pierwsze nazwy tez ladne :-)

2. Ciekawe jak autorowi udalo sie stworzyc postac paladyna imieniem "Roman G."?
      O ile wiem mozliwe jest tylko tworzenie imion bez spacji.

3. "[...]możemy wybrać świat, w którym gracze będą na siebie napadać i łupić
      swój dobytek. Wiele przedmiotów wystawianych na aukcjach na eBayu czy Allegro
      pochodzi z cyberrozboju."
      O ile wiem w WoW nie jest mozliwe zlupienie czyjegos dobytku, nawet po zabiciu
      gracza i nawet na serwerach PvP. Poprawcie mnie jesli sie myle - gram na
      serwerze RP. Moze autorowi pomylilo sie z Lineage 2, gdzie jest to w
      ograniczonym stopniu mozliwe (gracz podczas smierci moze, ale nie musi upuscic
      cos wyposazenia, ale nigdy bron)?

No, chcialem sie jeszcze doczepic do gryfa, ktory moim zadaniem powinien nazywac
      sie "gryfon", ale w www.slownik-online.pl pisza:
      "gryfon, gryf, mityczne, bajeczne zwierzę, przedstawiane zazw. jako lew o
      głowie, przednich łapach i skrzydłach orła"
      ...wiec wycofuje sie cichcem... :-)

W sumie dochodze jednak do wniosku, ze artykul jest dosc solidnie napisany i nie
      ma sie za bardzo czego czepiac...

A World of Warcraft jest doskonaly. Przesiadlem sie pare miesiecy temu z Lineage
      2 i nie zaluje. Koreancy niech sobie siedza godzinami na tej samej polance
      zabijajac w kolko te same potwory. To nie dla mnie, mimo ze grafika w L2 duzo
      lepsza. W WoW jest ciekawiej, bo mozna robic tyle roznych rzeczy. Roznorodnosc
      to podstawa sukcesu. Do tego dochodzi aspekt RPG. Na serwerach RPG (Argent Dawn,
      Earthen Ring) ludzie naprawde staraja sie odgrywac swoje postaci. To bardzo
      dodaje realizmu.
    • borysso Re: W sieci gier 27.06.05, 12:22
      www.hattrick.org/Common/default.asp
      to, to, to bo i co więcej...
    • melmire Re: W sieci gier 27.06.05, 15:17
      Biedne wdowy i sierotki WoW - nasza gildia jest prorodzinna i wielopokoleniowa,
      i problem rozwiazany :)
    • tkuprian Doprawdy dziwna jest polityka redakcji portalu/ 27.06.05, 15:52

• tkuprian w dziedzinie doboru tematów na forum. 27.06.05, 15:55
        I mam tutaj małe pytanie pamietam jak poleciał wątek, w którym dochodzilismy co
        wspólnego (czy też nie) mają słowa słowianin i niewolnik.

Wątek wyleciał na oślą, nie dowiedziałem się dlaczego, ale mniemam, że był nie
        na temat.

Co robi tu ten artykuł w takim razie?

Fora Komputer i Kultura się popsuły?

Co za bajzel momentami.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka