Dodaj do ulubionych

Duma Państwowa zarzuca W.Brytanii ukrywanie ter...

08.07.05, 12:17
terrorysci islamscy z arabii zawinili-czeczencow za to powiesza..
(kowal ukradl cygana powiesili)
Obserwuj wątek
    • anka1 Re: Duma Państwowa zarzuca W.Brytanii ukrywanie t 08.07.05, 12:24
      putin i jego komanda jak zwykle zeruje na ludzkiej tragedii
    • nikola_piterski2 Re: Duma Państwowa zarzuca W.Brytanii ukrywanie t 08.07.05, 12:26
      The Times

"The bombers, who no one doubts are part of an Islamist group, could have
      emerged via two routes. The threat that the UK authorities know most about is
      that which comes from Algerian and North African networks known to have based
      themselves in London since the 1990s. The al-Qaeda team that carried out the
      Madrid train bombings had these origins.

But in the past year British police have encountered GROWING NUMBERS OF BRIRISZ-
      BORN TERRORIST SUSPECTS — RECRUITED AND INDOCRINATED HERE BUT TRAINED OVERSEAS.
      -------------------------------------------------------------------

Komentarz "nikoli_piterskiego2"

Wlasnie do GB uciekly najwiecej zawodowe i ideologoczne podkowane czeczenskie
      terrorysci. Czeczenska diaspora w GB juz liczy ponad 20.000. Ktos wie o tym z
      czego zyja w Londynu. Moze pracuja w portach czy jak Polacy na czarno? Czy ktos
      widzial Czeczenke, ktora nianczy dzieci Anglikow? Z czego zyja? Myslie, ze
      wiekszosc ich zyje na pieniadze arabskich bossow i europejskich opiekunow, z
      ktorych zyja Basajew z Zakajewym, i maja trenningi w tych ze lagrach co i
      kochane zachodnimi obroncami praw czlowieka, np. lordem Dzaddem,
      czeczeczenskie "partyzanci"...
      • nohchik1ant nikola_piterski2 09.07.05, 10:17
        Ależ ty masz bujna fantazje ,kiedy nie mam pod ręką jakieś ksiązki
        fantastycznej to czytam twoje posty i wiem ze zawsze masz cos fajnego.

20 000 Czeczenów w Lodynie , pytasz czy ktoś widział Czeczenek która która
        niańczy dzieci Anglików ? No wiesz BARANIE gdyby tam było 20 000 to widzieli
        by . Najwyżej w Anglii mieszka Czeczenów 250 -500 osób

Wiem że tacy jak ty woleli by widzieć wszystkich mieszkających na zachodzie w
        tej liczbie zabitych wami 300 000 Czeczenów .Nie zdziwił bym się gdyby to ruscy
        zrobili te zamachy w Londynie ,jak to zrobili w Holandii i Katarze .
        • kropekuk Czesc sie podaje za KURDOW. Sprawdz to 09.07.05, 12:42
          (najlepiej wyzywajac po rosyjsku od swin i psow - tylko na noz uwazaj!)
          • gk_toba Ha 11.07.05, 12:48
            Odwolujac sie do klasyka brytyjskiego-zasznuruj dziob i wypozyczaj łeb jako
            piłke.Za Czeczenow podaja sie teraz wszyscy,nawet eks-oficerowie rusni ktorzy
            postanowili poprawic warunki socjalne w Anglii.Ten bełkot o nozach nie rozumiem
            ale jesli ci przyjdzie do glowy zmierzyc sie z ktoryms z Czeczenow na
            noży,tylko się ucieszę,uczciwie to mowie.
            • kropekuk I wy chcecie, by was lubic, popierac, pomagac? 11.07.05, 12:57
              Jestes Czeczenem - kwiecisty jezyk, typ bledow (rusycyzmy),omalze slysze ten
              gardlowy kaukaski akcent. I jestes do tego agresywnym Czeczenem. Zycze udanego
              procesu Zakajewa, skoro niewydawanie tegoz wam nie wystarcza. Daj Wahabicie
              palec, a lapie cala reke!
              PS: A o nozach? Coz, wszyscy gorale kaukascy nimi dobrze wladaja, bez wzgledu
              na wyznawana religie - stwierdzam fakt.
              • gk_toba Re: I wy chcecie, by was lubic, popierac, pomagac 11.07.05, 13:14
                Jesli jestes ciekaw kim jestem czytaj archiwa postow GW,tobie ułatwiac akkurat
                nie bede.Ale zgoda,urodziłem sie za formalną wschodnią scianą RP.Dziwne?Ze
                jestem agresywnym sorki,pracę mam agresywną i od tej agresji zalezy ludzkie
                zycie.Zreszta ty tez jestes agresywnym,do tego cynicznym.Co do Zakajewa,dobrze
                wiem ze oskarzono go konkretnie o zabojstwo ruskiego Batiuszki ktory okazal sie
                byc w dobrym zdrowiu.Proste.Ze piszesz "wam"pochlebia mnie,byl okres kiedy
                chcialem przypominac ich ale stwierdzilem ze sie nie da.Nozami władaja wszyscy
                i Czeczeni i Kurdowie i Polacy ,szczegolnie kibice Legii ale nie kazdy wie
                kiedy trzeba a kiedy nie trzeba wyciagac bron.Czeczeni zdaje sie wiedza,znam
                ich dobrze.Miłega analizowania błędow.Co złe to nie ja Angolu.
        • kropekuk Sorki: przeciez TY JESTES CZECZEN! 09.07.05, 12:43

• gk_toba Kalan.Wiem z czego Ty utrzymujesz się ;-) 11.07.05, 12:50
        • kropekuk A ja wiem, z czego ty!!! Scislej: slusznie sie 11.07.05, 13:00
          domyslam:)))))))))))))))
          • gk_toba i vice versa :-) 11.07.05, 13:20
    • tornson Lewicowo-nacjonalistyczna?????? 08.07.05, 12:26
      Co za kretyn to wymyślił, to jakby powiedzieć coś w rodzaju
      "demokratyczno-totalitarne".
      • manny_ramirez tomson obudz sie 08.07.05, 12:30
        komunisci to najwieksi nazisci wszechczasow. pamietasz NSDAP albo socjalizm w
        jednym kraju , Moczara, Causescu??? Czy otworzysz wreszcie oczy i douczysz sie
        czy ciagle bedziesz tylko tanim promoskiewskim propagadysta?
      • gk_toba Kocham cie Tornson 11.07.05, 12:52
        Pan Bog kazał kochać ubogich na głowe.
    • r.maszkowski polowanie na Zakajewa 08.07.05, 12:50
      Władze rosyjskie powinny obawiać się powtarzania zarzutów przeciwko Zakajewowi,
      którego nie tylko uniewinniły duński i angielski sąd, ale ten drugi wytknął
      Rosji fałszowanie dowodów i zmuszanie świadków do fałszywych zeznań:
      zakaev.ru/
      zakaev.ru/turnover/papers/
    • nikola_piterski2 Oskarzenie Zakajewa przez Prokurature RF 08.07.05, 13:11
      Постановление о привлечении в качестве обвиняемого.

После прихода к власти Дудаева Д., в период с 1991-го по 2000 год, на
      территории Чеченской Республики по его указанию стали создаваться вооруженные
      банды. Целями их создания были нападения на граждан, организации убийств,
      грабежи, подрыв конституционного строя России.

Разделяя указанные выше преступные цели, Закаев А. И. принял активное участие в
      организации указанных устойчивых вооруженных групп (банд), после чего возглавил
      одну из них, под наименованием "Юго-Западный фронт", численностью в разные
      периоды времени от 300 до 1500 вооруженных людей. Осуществляя руководство этой
      бандой, Закаев А. И. совершил ряд тяжких и особо тяжких преступлений против
      личности, государственной власти, общественной безопасности и порядка,
      направленных на насильственное нарушение территориальной целостности и
      изменение конституционного строя Российской Федерации.

Для реализации целей преступного сообщества Закаев А. И. и другие разработали
      структуру банды, организовали систему подчинения и управления, вовлекли новых
      участников, разделили их на группы, снабдили различными видами оружия и
      транспортом.

Указанными действиями Закаев А. И. совершил преступление, предусмотренное ч. 1
      ст. 209 УК РФ ("Бандитизм"),
    • nikola_piterski2 Oskarzenie Zakajewa (przedluzenie) 08.07.05, 13:15
      октября 1995 года на территории н. п. Рошни-Чу Урус-Мартановского района
      Чеченской Республики члены банды Закаева захватили и доставили к нему в один из
      домов по улице Ленина следователей прокуратуры Урус-Мартановского района
      Магомадова И. А. и Хамзатова М. А., производивших следственные действия по
      одному из уголовных дел, возбужденных прокуратурой района. Убедившись в
      принадлежности Магомадова и Хамзатова к прокуратуре Российской Федерации,
      Закаев предложил им присоединиться к банде. Получив отказ, Закаев А. И.
      приказал членам банды расстрелять Магомадова и Хамзатова. Выполняя преступный
      приказ, несколько членов банды, вооруженных автоматами, поставили Магомадова и
      Хамзатова к забору домовладения и изготовились к стрельбе. Однако задуманное не
      исполнили из-за вмешательства старейшин селения Рошни-Чу, взявших потерпевших
      под свою защиту.

Описанными действиями Закаев А. И. совершил преступление, предусмотренное ч. 4
      ст. 33; ст. 295 УК РФ,
    • nikola_piterski2 Oskarzenie Zakajewa (przedluzenie) 08.07.05, 13:18
      захватили несколько административных зданий н. п. Урус-Мартан Чеченской
      Республики и удерживали их более 14 дней, дестабилизировав работу законных
      органов власти на данной территории. По указанию Закаева членами банды у здания
      #1 по улице Каланчакской н. п. Урус-Мартан в целях устрашения населения и
      воздействия на власть были убиты местные жители Аюбов А. и Вагапов В., резко
      критиковавшие действия бандитов.

Указанными действиями Закаев А. И. совершил преступления, предусмотренные ч. 3
      ст. 205 ("Терроризм"); пп. "а", "б", "ж", "з", "н" ч. 2 ст. 105 УК РФ
      ("Убийство двух и более лиц в связи с осуществлением служебной деятельности и
      выполнением общественного долга организованной группой, сопряженное с
      бандитизмом, неоднократно").

29 января 1996 года Закаев А. И. совместно с Яндарбиевым 3., неким Джаниевым и
      другими не установленными следствием лицами организовали похищение на
      автодороге Грозный
      • ddaa Re: Oskarzenie Zakajewa (przedluzenie) 08.07.05, 14:08
        Pisz po polsku bo czasy przymusowej rusyfikacji juz sie skonczyly i nikt nic z
        tego nie rozumie. A zagrywki waszej Dumy są załosne, nie umiecie usznaować
        tragedii i usiłujecie ją wykorzystać do waszych brudnych celów.
        • kropekuk Podobnie jak wasz Sejm w innych przypadkach: 09.07.05, 12:41
          oni o Zakajewie, wy o Wolinskiej, a chamki-poslowiejednako BRYTYJSKIEGO prawa
          nie znaja:))))))
          Nb. Rosyjska prokuratura zaczela przesylac materialy do sadzenia Zakajewa przed
          sadem UK - i tu i w Rosji karze sie terroryzm, i tu i w Rosji moze dostac
          dozywocie - CO za roznica????????????
    • dr_dariob Re: Zakajew 08.07.05, 16:41
      Trzeba było przedstawić wiarygodne dowody sądowi, który rozpatrywał sprawę azylu
      dla A. Zakajewa. A Wielka Brytania to nie Rosja, tam się ukazem Blaira nie da
      zmienić prawomocnego wyroku niezawisłego sądu.
      • sarmatian Re: Nie Zakajew a Putin ,to terrorysta ! 09.07.05, 12:25
      • kropekuk Nie da. Zreszta nie sadze, by Blair chcial go 11.07.05, 13:03
        zmieniac:)
    • kropekuk Ile razy powtarzac, ze rzad Rosji JUZ przestal sie 09.07.05, 12:38
      domagac i dziala w zgodzie z brytyjskim prawem, SZYKUJAC MATERIALY DO SADZENIA
      ZAKAJEWA W UK.
      • dr_dariob Re: Ile razy powtarzac, ze rzad Rosji JUZ przesta 09.07.05, 18:22
        Skoro przestali to czemu nie ma dnia żeby nie płakali, że im źli Brytyjczycy
        "terrorysty" nie wydali. Gdyby Wielka Brytania to był Katar to już dawno by było
        niet problema. A tak trzeba przed jakieś sądy się targać, a tam jeszcze prawo do
        obrony, domniemanie niewinności, in dubio pro reo, due process of law, prowo do
        apelacji i inne burżuazyjno-imperialistyczne wynalazki...
        • kropekuk Buhahahaha! Ale za to Zakajew nie bedzie sie 11.07.05, 13:01
          odwolywal do Strasburga, ze go Ruskie rasistowsko osadzili :)))))))))))
      • gk_toba Re: Ile razy powtarzac, ze rzad Rosji JUZ przesta 11.07.05, 12:57
        To bedzie długo szukał,"rząd".Szkoda że ciebie nie wynajeli,lepiej by im poszło
        może.I co to za gadka,~~wasz Sejm?Wasz rzad?Jakiej narodowosci
        jestes,przepraszam ze pytam.
        • kropekuk Anglikiem, Czeczenie!!! 11.07.05, 12:59

• gk_toba Czytaj wyzej ignorancie :-) 11.07.05, 13:15
            • kropekuk "Moja z Syberii, mowie uczciwie". Czukcza? 11.07.05, 13:20
              Nie wierze :))))))))))))))))))))
              • gk_toba No widzisz,ignorancie :-) 11.07.05, 13:27
                Czytales jednak.Ale cytujesz wyrywajac z kontekstu.Brak argumentow to sie
                nazywa.Zresztą z ciebie taki Anglik jak ze mnie Ruski,Czeczen czy Czukcza.
                A "Nie wierze" to znany zwrot.Jeszcze Stanislawski tak mawial do aktorow.Ja ci
                tez nie wierze "Angliku"
              • gk_toba Wlasnie na cos wpadlem"Angliku" 11.07.05, 13:39
                Urodzilem sie w bylym zssr.Tendencje smiac sie z Narodow syberyjskich mieli
                wlasnie Rosjanie.Krazyly kawaly o nich,szczegolnie o Czukciach.Jacy oni
                glupi,naiwni,prosci i t.p.Wiec twoja wzmianka o Czukciach mowi sama za
                siebie.Ale mow mow,to tylko rozmowa na luzie.Ty analizujesz ortografie a ja
                tresc zdan.Zreszta musze juz odejsc.Cokolwiek odpiszesz bedzie miło.Moze
                odpowiem pozniej cwaniaku.Pozdrawiam.
                • kropekuk Nigdy nie ukrywalem, ze bylem sluzbowo w Rosji. 11.07.05, 13:45
                  A kawaly o Czukczach, chodzi ci o takie jak ten?
                  Siedzi Czukcza na Placu Czerwonym i placze: Ah ten glupi car, ach ten glupi
                  car. Czego placzesz? - pytaja ludzie. A Czukcza: Ach ten glupi car - Alaske
                  sprzedal, a u Czukotce zapomnial!
                  Zaiste: Czukcza robi tu za "glupka" i "prymitywa" !!! Jestes jednostronny,
                  Kozaku!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka