j-k 10.07.05, 21:35 To jest ta Jerozolima historyczna stolica Izraela? tak, czy nie? bo jakos na Twoim watku nie palisz sie z odpowiedzia? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=26245402&a=26267295 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mirmilek Re: Bez unikow , mirmil, co do Jeozolimy, tak czy 10.07.05, 21:38 owszem jest. jest tez historyczna stolica palestyny i dlatego zostanie podzielona, aby wszycy byli zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Nie Jerozolima jest istoryczna stolica LUDU izrae 10.07.05, 21:41 mirmilek napisał: > owszem jest. jest tez historyczna stolica palestyny i dlatego zostanie > podzielona, aby wszycy byli zadowoleni. > Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Jerozolima jest istoryczna stolica LUDU Izraela i. 10.07.05, 21:48 I nie bedzie podzielona. Gdyz jest wyzwolona spod islamskiej okupacji Chrzescijanscy Palestynczycy i Chrzescijanie maja Bethlejem, miejsce urodzenia Chrystusa. Islamscy palestynczycy maja Mekke i Medyne, jak wszyscy Muzulmanie. A Zydzi maja swoja Jerozolime. Jest dobrze i dobrze bedzie. Nie martw sie. Podzial zachodniego brzegu miedzy Izrael i autonomie palestynska: (rezolucje OZ mozesz wrzuc do kosza , sa bez znaczenia): www.sunship.com/mideast/info/maps/west-bank-2003-map.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
mirmilek Re: Jerozolima jest istoryczna stolica LUDU Izrae 10.07.05, 21:51 widze, ze wszedles juz na bieg jalowy i nie jestem ci wiecej potrzebny. czy moze masz jeszcze jakies pytanie (zwroc uwage, ze jestem w dobrym nastroju i nie przytaczam historii o tym, jak sie umowilismy, ze sobie podyskutujemy, a ty, kiedy ja odpowiedzialem na wszystkie twoje pytania, uciekles)? Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Jerozolima jest istoryczna stolica LUDU Izraela 10.07.05, 21:57 mirmilek napisał: > widze, ze wszedles juz na bieg jalowy i nie jestem ci wiecej potrzebny. czy moze masz jeszcze jakies pytanie (zwroc uwage, ze jestem w dobrym nastroju i nie > przytaczam historii o tym, jak sie umowilismy, ze sobie podyskutujemy, a ty, > kiedy ja odpowiedzialem na wszystkie twoje pytania, uciekles)? > Nie mirmilku. zawsze Cieszy mnie , kiedy stwierdzasz, ze nia ma o czym dyskutowac i uciekasz. W koncu to chyba o to chodzi, ze to forum proiamerykanskiej i prozachodniej GW, i nie bardzo wodze powod, bys tu musial klekac na kolanach... Cieszy mnie, ze przyznajesz, ze Jerozolima jest historyczna stolica Izraela i ze islamuski maja swoja mekke i medyne, a Chrzescijanie Bethlejem. i cieszy mnie ze uznajesz, ze nie ma o czym, dyskutowac. Bo nie ma , moje ty bezsilne islamskie Zlotko Tfuj, jak zawsze Dr. J.K podzial west bank miedzy Izrael i autonomie palestynska: www.sunship.com/mideast/info/maps/west-bank-2003-map.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
aaki a co ma jasiu? 10.07.05, 21:55 www.theulshoefer.gmxhome.de/Pics/homer%20simpson_brain.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: a co ma jasiu? 10.07.05, 21:59 aaki napisała: > www.theulshoefer.gmxhome.de/Pics/homer%20simpson_brain.jpg duze oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
aaki duże oczy to miał wilk przebrany za babcię 10.07.05, 22:03 www.gnosis.art.pl/iluminatornia/sztuka_o_inspiracji/gustave_dore/gustave_dore_czerwony_kapturek_2.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: duże oczy to miał wilk przebrany za babcię 10.07.05, 22:06 aaki napisała: > <a href="www.gnosis.art.pl/iluminatornia/sztuka_o_inspiracji/gustave_dore/gustave_dore_czerwony_kapturek_2.jpg" target="_blank">www.gnosis.art.pl/iluminatornia/sztuka_o_inspiracji/gustave_dore/gustave_dore_czerwony_kapturek_2.jpg</a> znowu nie obcial paznokci. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Bez unikow , mirmil, co do Jeozolimy, tak czy 10.07.05, 21:59 ale sie blaznisz mirmil..... historyczna, mind you, HISTORYCZNA stolica palestyny, panstwa jakiego nigdy nie bylo.... nu, nu, mirmil, ale polewasz.... Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: Bez unikow , mirmil, co do Jeozolimy, tak czy 10.07.05, 22:00 dana33 napisała: > ale sie blaznisz mirmil..... historyczna, mind you, HISTORYCZNA stolica > palestyny, panstwa jakiego nigdy nie bylo.... nu, nu, mirmil, ale polewasz.... no was tez nie bylo,wiec nie skacz dziko jak indianin danus. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmilek Re: Bez unikow , mirmil, co do Jeozolimy, tak czy 10.07.05, 22:02 panstwa nie bylo, ale region byl. i jerozolima jest jego historyczna stolica. i prosze, zebys sie odzywala do mnie kulturalniej. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k i mowiono tam po hebrajsku i aramejsku 10.07.05, 22:05 mirmilek napisał: > panstwa nie bylo, ale region byl. i jerozolima jest jego historyczna stolica. i i w tym regionie mowiono wtedy po hebrajsku i aramejsku (pozniej tez po grecku) arabow tam nie bylo Tfuj , jak zawsze dr. J.K. Podzial west bank miedzy Izrael i autonomie palestynska: www.sunship.com/mideast/info/maps/west-bank-2003-map.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
mirmilek Re: i mowiono tam po hebrajsku i aramejsku 10.07.05, 22:09 owszem i po arabsku tez. czy zmienia to fakt, ze jerozolima jest stolica palestyny? nie sadze. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Re: i mowiono tam po hebrajsku i aramejsku 10.07.05, 22:12 mirmilek napisał: > owszem i po arabsku tez. czy zmienia to fakt, ze jerozolima jest stolica > palestyny? nie sadze. nie, arabowie, pojawili sie tam dopiero w 7. wieku ne. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmilek Re: i mowiono tam po hebrajsku i aramejsku 10.07.05, 22:14 co nie odbiera im praw do jerozolimy. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Re: i mowiono tam po hebrajsku i aramejsku 10.07.05, 22:17 mirmilek napisał: > co nie odbiera im praw do jerozolimy. > jak widac odbiera. bo to zydoska ziemia. i Zydzi maja do niej WIECEJ PRAW. Polacy byli we Lwowie tez 600 lat. co nie zmienia faktu, ze to ukrainska ziemia. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmilek Re: i mowiono tam po hebrajsku i aramejsku 10.07.05, 22:26 nieprawda. prawo do ziemi maja ci, co na niej mieszkaja i to od wiekow i moga to prawo udowodnic np wpisem do ksiegi wieczystej albo kwitami za podatki. prawo zydom do palestyny nadalo onz. teraz trzeba wypracowac kompromis, ktory zaspokoi obie strony i doprowadzi do pokoju. podzial jerozolimy jest jednym z warunkow tego pokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k nie. 10.07.05, 22:32 mirmilek napisał: > nieprawda. prawo do ziemi maja ci, co na niej mieszkaja i to od wiekow i moga to prawo udowodnic np wpisem do ksiegi wieczystej albo kwitami za podatki. prawo > zydom do palestyny nadalo onz. ´ 1. Nieprawda. Polacy tez mieszkali we Lwowie 600 lat i tez mieli wpisy do ksiag wieczystych. wydarzenia historyczne spowodowaly, ze Polacy wrocili do swoich korzeni i Ukraincy tez. 2. Podobnie w Ziemi Swietej. Zydzi byli tam ZAWSZE w pewnej liczbie, nawet w najgorszych czasach islamskiej okupacji. 3. ONZ tylko uznala istnienie Izraela. prawo do swojej Ziemi Zydzi wywalczyli sobie sami. Przeciw Arabom i przeciw Brytyjczykom. 4. Jedno z czym moge sie zgodzic, ze uchodzcy palestynscy byc moze powinni dostac jakies finansowe zadoscuczynienie od Izraela. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: nie. 10.07.05, 22:35 j-k napisał: > 4. Jedno z czym moge sie zgodzic, ze uchodzcy palestynscy byc moze powinni > dostac jakies finansowe zadoscuczynienie od Izraela. > jasio az mnie scielo,ide sie przewietrzyc. mowisz jak czystej krwi antysemita,wstydz sie. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmilek Re: nie. 10.07.05, 22:39 jasienku. to ze zydzi zawsze tam byli, to ze onz nadalo czesc tej ziemi izraelowi, to ze polakow wypedzono z ukrainy w niczym nie zmienia faktu, ze palestynczycy sa z palestyny i ze moga udowodnic na pismie swoje prawo do swojej wlasnosci. proste. teraz trzeba zrobic tak, zeby wszyscy byli zadowoleni, wiec, miedzy innymi, podzielic jerozolime. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k bijesz piane, mirmilku 10.07.05, 22:49 mirmilek napisał: > jasienku. to ze zydzi zawsze tam byli, to ze onz nadalo czesc tej ziemi > izraelowi, to ze polakow wypedzono z ukrainy w niczym nie zmienia faktu, ze > palestynczycy sa z palestyny i ze moga udowodnic na pismie swoje prawo do swoje > j > wlasnosci. proste. teraz trzeba zrobic tak, zeby wszyscy byli zadowoleni, wiec, > miedzy innymi, podzielic jerozolime. > 1. Nie ma mna imie Jasio. Ale adres Jasia, tak jak mustafie-g, zawsze moge Ci chetnie podeslac. 2. Porownanie Polakow i Arabow jest zasadne. Polacy mieszkali dlugie wieki we Lwowie, tak, jak Arabowie dlugie wieki w Jerozolimie. Ale ani Lwow nie byl polski, ani Jerozolima nie byla arabska... jednych i drugich wypedzono sila i KONIEC, Miirmilku. Historia wrocila do swoich korzeni i nie ma co bic piany, bo to nic nie da. buenas noches podzial west bank miedzy Izrael i autonomie palestynska: www.sunship.com/mideast/info/maps/west-bank-2003-map.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
mirmilek Re: bijesz piane, mirmilku 10.07.05, 22:53 porownanie nie jest zasadne, poniewaz nie mozna usprawiedliwiac jednej niesprawiedliwosci inna. poza tym pomijasz fakt, ze palestynczycy to w wiekszosci nie ludnosc naplywowa, a zarabizowani mieszkancy tamtych terenow. podobnie jerozolima nie byla zydowska, a teraz jest. zupelnie podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
manny_ramirez Re: bijesz piane, mirmilku 10.07.05, 23:16 to dlaczego usprawiedliwiasz samobojcze ataki Palestynczykow "zle pojeta walka z okupacja"?????? Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: bijesz piane, mirmilku 10.07.05, 23:19 manny_ramirez napisał: > to dlaczego usprawiedliwiasz samobojcze ataki Palestynczykow "zle pojeta walka > z okupacja"?????? a czym usprawiedliwiasz rozwalanie ludzi bez sadow,rozjezdzanie buldozerem aktywistki amerykanskiej,atak na USS Liberty,burzenie domow,nielegalne budowanie muru,potepione prze swiat,scinanie drzewek oliwnych,jedynego zrodla utrzymania palestynczykow w tym rejonie,wczorajszego zabojstwa palestynczyka protestujacego,etc? Odpowiedz Link Zgłoś
mirmilek Re: bijesz piane, mirmilku 10.07.05, 23:22 nie usprawiedliwiam. uwazam, ze osoby za nie odpowiedzialne powinny zostac osadzone i skazane na smierc. czy mozesz powiedziec to samo o swoim stosunku do torrystow z rzadu izraela i usa? prosze o jasna odpwiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
manny_ramirez Re: bijesz piane, mirmilku 10.07.05, 23:28 tak, uwazam ze jezeli sa w rzadzie jakiegokolwiek kraju, bez znaczenia jakiego, ale wyszczegolniam jasno aby nie bylo niedomowien ze USA i Izraela takze, ludzi winni przestepstw wobec ludzkosci to powinni zostac osadzeni z kara smierci to nie potwierdze bo jestem ambiwalentny w tej sprawie i nie wiem czy powinna byc w ogole stosowana. Ale jezeli w kodeksie karnym kraju gdzie sad by sie odbyl byla ona dopuszczalna i przestepca zostal na nia skazany sprawiedliwym wyrokiem lawy przysieglych to tak Odpowiedz Link Zgłoś
mirmilek Re: bijesz piane, mirmilku 10.07.05, 23:29 nie chodzi o ogolne stwierdzenia, tylko o fakt, ze busz i szaron to osoby stosujace metody terrorystyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
bam_buko Re: Jasiu a Ty jesteś 11.07.05, 00:56 wojcd napisał: > gojem? hmm zapewnia ze nie jest zydem i nalezy hloopu wierzyc czy jest gojem?? obserwujac jak dana -przedstawicielka azjatyckiej mniejszosci na tym forum,broni i glaszcze jasia po glowce....chyba nie hehe jak to mowia ni pies ni wydra Odpowiedz Link Zgłoś
manny_ramirez Re: Bez unikow , mirmil, co do Jeozolimy, tak czy 10.07.05, 23:13 ????????????mozesz to rozwinac w kontekscie mojego pytania? Odpowiedz Link Zgłoś
manny_ramirez mirmilku tym razem pytanie dla Ciebie 10.07.05, 23:11 a coz to ta palestyna? i od kiedy jerozolima stala sie jej stolica? ale tak historycznie, nie politycznie Odpowiedz Link Zgłoś
mirmilek Re: mirmilku tym razem pytanie dla Ciebie 10.07.05, 23:28 prosze cie uprzejmie: palestyna to obecna nazwa regionu, gdzie mieszkaja zydzi i palstynczycy. region istnial od zawsze, nazwa nie wiem kiedy powstala, jerozolima stala sie stolica regionu, o ile mi wiadomo, za krola dawida. Odpowiedz Link Zgłoś
manny_ramirez Re: mirmilku tym razem pytanie dla Ciebie 11.07.05, 00:00 To prawda ze Jerozolima stala sie stolica izraela za krola Dawida. Ciagle jeszcze oczekuje kiedyz to sie ona stala stolica panstwa lub tez chociaz regionu pod nazwa "palestyna" Odpowiedz Link Zgłoś
mirmilek Re: mirmilku tym razem pytanie dla Ciebie 11.07.05, 00:28 wlasnie w tym samym czasie. nie musi istniec panstwo, zeby istnial region. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: Jasiu_Chemiczny nie pij 10.07.05, 21:45 cos widze,ze jasio ostatnio sie mirmilkiem interesuje. wczoraj mial wizje rozebranego czarnookiego,ciemnoskorego a dzisiaj przenosi go do jerozolimy. zaczynam sie martwic o jasiowe preferencje,to nie wyglada dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmilek Re: Jasiu_Chemiczny nie pij 10.07.05, 21:47 jasio chodzi za mna wiernie jak zraniony forumowicz, ktory zostal wysmiany za to, ze nie wiedzial, jaka jest roznica miedzy szyitami a sunnitami :) nic tak pana doktora nie boli jak obnazanie jego niewiedzy :)) Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: Jasiu_Chemiczny nie pij 10.07.05, 21:49 mirmilek napisał: > jasio chodzi za mna wiernie jak zraniony forumowicz, ktory zostal wysmiany za > to, ze nie wiedzial, jaka jest roznica miedzy szyitami a sunnitami :) nic tak > pana doktora nie boli jak obnazanie jego niewiedzy :)) > tylko i ty nie zacznij obnazac go dalej,bo od wczoraj nic tylko obnazeni i to mezczyzni, na tym forum ganiaja,moze jakies listki figowe wam podeslac? Odpowiedz Link Zgłoś
mirmilek Re: Jasiu_Chemiczny nie pij 10.07.05, 21:52 rachelko, nie psuj mi apetytu na kolacje! Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: Jasiu_Chemiczny nie pij 10.07.05, 21:54 mirmilek napisał: > rachelko, nie psuj mi apetytu na kolacje! > > to wy mi nie psujcie,nic tylko obnazania,bez fotek. to nieladnie tak sie droczyc:)) Odpowiedz Link Zgłoś
j-k smiechu warte...mirmilku, mala bezsilna bidulinko 10.07.05, 21:52 to wie kazde dziecko w przedszkolu maly manipulanciku... ze arabscy sunnici w Iraku sa przgrani. nieprawdaz? Czy te historie z Feuerbachem moze Ci przypomniec,manipulancie? Nic tak Cie nie boli, jak obnazanie twoich klamstw, manipulacji i bezsilnosci... nieprawdaz moja mala islamska, antyamerykanska bidulinko? Tfuj, jak zawsze, Dr. J.K. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmilek Re: smiechu warte...mirmilku, mala bezsilna bidul 10.07.05, 21:53 oj przypomnij, przypomnij. czyj to byl wg ciebie ten materializm dialektyczny. hegla? :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Re: smiechu warte...mirmilku, mala bezsilna bidul 10.07.05, 22:01 mirmilek napisał: > oj przypomnij, przypomnij. czyj to byl wg ciebie ten materializm dialektyczny. > hegla? :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) materializm dialektyczny mirmilku, to cos, co Sovieci chcieli sprzedac islamuskom, by wspolnie bic kapitalizm i Amerykanow... Ale jakos im nie wyszlo, prawda? podobnie jak Twoje klamstewka, ktore probujesz tu sprzedawac na forum. tez marnie Ci to wychodzi, czyz nie? Tfuj jak zawsze, Dr. J.K. Podzial west bank miedzy Izrael i autonomie palestynska: (rezolucje ONZ wrzuc do kosza one sa bez znaczenia): www.sunship.com/mideast/info/maps/west-bank-2003-map.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
mirmilek Re: smiechu warte...mirmilku, mala bezsilna bidul 10.07.05, 22:03 czyli niczemu nie zaprzeczasz. i dobrze :D Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Islamska okupacja Jerozolimy trwala 1300 lat. 10.07.05, 22:11 jakze mialbym zaprzeczac twojej bezslinosci mirmilku ,skoro nie potrafisz wydutkac, ze Jerozolima jest historyczna stolica LUDU IZRAELA? Nie bawie sie w insynuacje personalne. Nie bawi mnie (ani smuci) Twoj wiedza, czy jej brak. Bawia mnie tylko Twoje manipulacje i to tylko te dotyczace Zydow. Nie potrafisz zaprzeczyc NIEUKU i Manipulancie, ze Zydzi zyja NIEPRZERWANIE w Ziemi Swietej KILKA TYSIECY lat, a islamska okupacja tej ziemi trwala lat 1300 byla, ale sie skonczyla. Tfuj. jak zawsze, Dr. J.K. podzial west bank miedzy Izrael i autonomie palestynska (rezolucje ONZ wrzuc do kosza sa bez znaczenia): www.sunship.com/mideast/info/maps/west-bank-2003-map.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
wojcd Re: smiechu warte...mirmilku, mala bezsilna bidul 10.07.05, 22:04 j-k napisał: > materializm dialektyczny mirmilku, to cos, co Sovieci chcieli sprzedac > islamuskom, by wspolnie bic kapitalizm i Amerykanow... > > Ale jakos im nie wyszlo, prawda? ------------------------------------------- Jasiu ale kto wynalazł ten no materializm. A może Kartezjusz. Jak myślisz? Odpowiedz Link Zgłoś
marouder j-k wiec jak to bylo z tymi materialistami? 10.07.05, 22:07 wojcd napisał: > j-k napisał: > > materializm dialektyczny mirmilku, to cos, co Sovieci chcieli sprzedac > > islamuskom, by wspolnie bic kapitalizm i Amerykanow... > > > > Ale jakos im nie wyszlo, prawda? > ------------------------------------------- > Jasiu > ale kto wynalazł ten no materializm. > A może Kartezjusz. > > Jak myślisz? Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: Jasiu a Ty jesteś 10.07.05, 22:07 wojcd napisał: > gojem? tego nie jestem pewna,ale na pewno gierojem. nasz jasio dobrze zna rozklad pokoi w palacu mostowskich i rakowieckiej,jak rowniez mowi,ze w 81 i 82 milicja nikogo nie bila,tylko na prowincji:))) Odpowiedz Link Zgłoś
marouder No i jasio zna z TV Miecka Rakowskiego 10.07.05, 22:12 i jakby nie oddzielajaca ich od siebie tafla ekranu telewizyjnego, to by byli juz dawno ze soba na "ty"...a to w koncu nie w kij dmuchal:)) i-love-2-bike napisała: > wojcd napisał: > > > gojem? > > tego nie jestem pewna,ale na pewno gierojem. nasz jasio dobrze zna rozklad poko > i > w palacu mostowskich i rakowieckiej,jak rowniez mowi,ze w 81 i 82 milicja nikog > o > nie bila,tylko na prowincji:))) Odpowiedz Link Zgłoś
marouder Przypomnij j-k historie z Feuerbachem, prosiemy:)) 10.07.05, 22:00 j-k napisał: > to wie kazde dziecko w przedszkolu maly manipulanciku... > ze arabscy sunnici w Iraku sa przgrani. > nieprawdaz? > Czy te historie z Feuerbachem moze Ci przypomniec,manipulancie? > > Nic tak Cie nie boli, jak obnazanie twoich klamstw, manipulacji i bezsilnosci.. > . > nieprawdaz moja mala islamska, antyamerykanska bidulinko? > > Tfuj, jak zawsze, Dr. J.K. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Przypomnij 10.07.05, 21:55 przy okazji jaka jest ta roznica. jedni czcza Mahometa i drudzy jego kuzyna? Czyz nie tak? PF Odpowiedz Link Zgłoś
mirmilek Re: Przypomnij 10.07.05, 22:01 roznice glownie polityczne. poklocili sie prawie na smierc, kto ma byc spadkobierca. roznice teologiczne sa mniej wazne, choc maja nawet swoja wlasna ksiege z tradycjami mahometa. ponadto szyici ostro wierza w 12 imamow i powrot mahdiego. i to by bylo na tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
wojcd wiem, wiem, wiem 10.07.05, 22:24 Materializm dialektyczny wynaleźli islamuski. Ale zostali pokonani przez żelazne ptaki, które nam Jasio pokazywał. Zboczeniec jeden. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: wiem, wiem, wiem 10.07.05, 22:25 wojcd napisał: > Materializm dialektyczny wynaleźli islamuski. > Ale zostali pokonani przez żelazne ptaki, > które nam Jasio pokazywał. > > Zboczeniec jeden. no i wszystko jasne,bo zelazne ptaki musza byc nagie,czyli wrocilismy do zrodla. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k mylisz sie. 10.07.05, 22:27 wojcd napisał: > Materializm dialektyczny wynaleźli islamuski. Wynalazl go Hegel podkladajac FEUER pod kapitalizm, a BACH mu przygrywal do tanca. Odpowiedz Link Zgłoś
wojcd Re: mylisz sie. 10.07.05, 22:44 A Jasiu wiesz coś więcej. Może słyszałes o Heraklicie? A wiesz kiedy on żył? Może w 15-tym wieku? Odpowiedz Link Zgłoś
marouder Re: mylisz sie. 10.07.05, 23:19 opowiadala mi te historie znajoma, ktora wyklada na Akademii Pedagogicznej w Krakowie.. otoz do egzaminu z filozofii podchodzi dziewcze..dostaje temat ogolny, ma cus opowiedziec o Sokratesie, troche biografii, troche idei..taki temat na lanie wody.. dziewczynie idzie niesporo, placze sie, jaka, w koncu pani dr zapytala nieszczesna, chcac jej pomoc wyjsc na prosta, kto skazal Sokratesa na smierc ? Dziewcze spojrzalo na pania dr z jakims takim dziwnym blyskiem w oczach i wypalilo: "Kosciol katolicki!!" wojcd napisał: > A Jasiu > wiesz coś więcej. Może słyszałes o Heraklicie? > > A wiesz kiedy on żył? > Może w 15-tym wieku? Odpowiedz Link Zgłoś
wojcd Re: mylisz sie. 10.07.05, 23:30 manny_ramirez napisał: > i co zdala??;) ----------------------------- A jak myślisz? Pytam serio. Odpowiedz Link Zgłoś
wojcd Re: mylisz sie. 11.07.05, 00:18 mirmilek napisał: > to chyba zalezy od uczelni :D -------------------------------------- Niekoniecznie. Dzisiaj student to PAN. On wymaga. Idiocie musisz mówić, że on prawie geniusz. Szkoda mówić, a do emerytury daleko. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmilek Re: mylisz sie. 11.07.05, 00:30 no to chyba tylko na platnych :) ja pamietam kolezanke, ktora zamiast "caverna platónica" czyli jaskinia platonska na egzaminie uparcie pisala "taberna platónica" czyli wiadomo co :D Odpowiedz Link Zgłoś
marouder mam nadzieje, ze kolezanka zdala, bowiem 11.07.05, 00:44 pewnie nawet sam Platon lepiej czul sie w gospodzie niz w jaskinii i wybaczylby przejezyczenie:) mirmilek napisał: > no to chyba tylko na platnych :) > > ja pamietam kolezanke, ktora zamiast "caverna platónica" czyli jaskinia > platonska na egzaminie uparcie pisala "taberna platónica" czyli wiadomo co :D > Odpowiedz Link Zgłoś
mirmilek Re: wiem, wiem, wiem 10.07.05, 22:30 zelazne ptaki jasio pokazywal? "seven" mi sie przypomnial, brrrr. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: wiem, wiem, wiem 10.07.05, 22:31 mirmilek napisał: > zelazne ptaki jasio pokazywal? "seven" mi sie przypomnial, brrrr. > to jasia zabawki na dobranoc,jak tasme z salsa zgubi. Odpowiedz Link Zgłoś