Dodaj do ulubionych

no prosze mialam racje

12.08.05, 15:59
wczoraj bylo blogo i spokojnie bez tych propagandystow izraelskich. nadalam
tekst,ze polacy nie sa zainteresowani az tak bardzo sprawami izraela jak
przedstawiaja to nasi totumfaccy. jak za dotnieciem czarodziejskiej
rozdzki(przewidzialam to wczoraj) wiadomosc zostala odebrana i dzisiaj
wszystkie kropki,sempiaste,arapy,necesery i stary sztab z ereca na nogach
stoi. oj wej i jak tu w cuda nie wierzyc,ze oni tu dobrowolnie
pisza,oswiecajac nas jak onegdaj staszic,tylko ten ich nie lubil zbytnio?
Obserwuj wątek
    • wujcio44 Re: no prosze mialam racje 12.08.05, 16:09
      Ty zawsze masz rację.
      • i-love-2-bike Re: no prosze mialam racje 12.08.05, 16:10
        wujcio44 napisał:

> Ty zawsze masz rację.

dziekuje wujciu,jakis milutki dzisiaj jestes,czyzby to spokoj przed burza?
    • i-love-2-bike Re: no prosze mialam racje 12.08.05, 22:05
      i-love-2-bike napisała:

> wczoraj bylo blogo i spokojnie bez tych propagandystow izraelskich. nadalam
      > tekst,ze polacy nie sa zainteresowani az tak bardzo sprawami izraela jak
      > przedstawiaja to nasi totumfaccy. jak za dotnieciem czarodziejskiej
      > rozdzki(przewidzialam to wczoraj) wiadomosc zostala odebrana i dzisiaj
      > wszystkie kropki,sempiaste,arapy,necesery i stary sztab z ereca na nogach
      > stoi. oj wej i jak tu w cuda nie wierzyc,ze oni tu dobrowolnie
      > pisza,oswiecajac nas jak onegdaj staszic,tylko ten ich nie lubil zbytnio?

up,up up bo nawet pulkownik balon fon tracalski zostal zawolany po moim watku na
      temat zydow. oj wej ja chyba zostane wrozka,nawet fusy sa mi niepotrzebne.
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=27669545
      • 1ja Re: no prosze mialam racje+ 12.08.05, 22:26
        Umyslu ograniczonego ,chyba nie masz-przecie go nigdy nie mialas.
        Co do ograniczenia cielesnego-zmien se m.j
        Przestaniesz kwiczec..ki.
        Udowodnij,ze Polka jestes i wyplun slowoIzrael i Zydzi-zapomnij.
        A,jak widac,ze oni ciebie obchodza-wic czym jestes?
        Zapytaj baranka wcd-czy jak go tam?
        • grzegorz1948 Re: 1 ty 12.08.05, 23:33
          Pogadaj sobie z Dana ona jest dokladnie na twojej fali.Mozna tez powiedziec
          Dana to cierpliwe babsko bo do oczow jej sie pluje a ona mowi ze to cieply
          deszcz leci. no i jak sie sama mianowala jest KROLOWA GLUPCOW a wiec w sam raz
          twoj wymiar.
    • matkobosko [...] 12.08.05, 23:23
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • i-love-2-bike do sempa i matki 12.08.05, 23:46
        1.tepa mateczko nie ma piszemy oddzielnie
        2.sempie kiedy nadejdzie taki dzien,ze nie bedziesz pisal swoich idiotyzmow na
        moich wpisach? wypoc cos sam,chyba potrafisz,nie musisz do mnie przychpodzic po
        Rx mam nadzieje.
        • sempiasty dopoki będziesz zasmiecać forum swoimi postami 12.08.05, 23:58
          tobie się wydaję
          że możesz pouczac innych
          i wiesz wszystko lepiej
          a to nieprawda
          po prostu

tacy jak ty tylko psują opinię o Polsce
          wyrabiacie nam markę ciemnogrodu i szowinizmu
          chociaz z Polską nie macie nic wspólnego
          i to z własnego nieprzymuszonego wyboru
          • i-love-2-bike Re: dopoki będziesz zasmiecać forum swoimi postam 13.08.05, 00:01
            ktos mi tu smierdzi jakas maniakalna chorobka psycho, a co mnie sie wydaje
            kotusiu to niech ciebie nie boli,bo to nie twoj problem,kapujesz tyle czy dana
            musi ci z wyrodnamatka pomoc to przezuc na polski.no odmaszeruj grzecznie do
            lozeczka i bye,bye,tylko o nocniczku nie zapomnij.
    • sempiasty ejże! do twojego bełkotu potrzebny jest tłumacz 12.08.05, 23:43
      długotrwały pobyt na obczyźnie
      spowodował u ciebie
      zanik umiejętności
      logicznego formulowania mysli
      w języku polskim
      więc daj sobie spokój z pisaniem
      bo mowa twa bełkotliwa
      i pozbawiona sensu
      • grzegorz1948 Re: Sempie 12.08.05, 23:53
        Pomysl ktory ptak potrafi maslec? Zwierzeta maja tylko instynkt . A wiec myslec
        nie potrafia.
        • i-love-2-bike Re: Sempie 12.08.05, 23:55
          grzegorz1948 napisał:

> Pomysl ktory ptak potrafi maslec? Zwierzeta maja tylko instynkt . A wiec myslec
          >
          > nie potrafia.

semp to jakis felczer ze slaska,nie moge sie nadziwic,ze porzadni slazacy mu
          jeszcze w leb nie strzelili. co sie na tym slasku teraz porobilo,same chachary
          pieronskie siedza. kutz sie powinien nimi zajac.
          • grzegorz1948 Re: Rachelciu 12.08.05, 23:59
            Sosnowiec to nie Slask tylko Czerwone Zaglebie to Tomus 44 tez z tych stron Za
            Brynicom to juz nie Slask.Oni to bardzo a bardzo chcieli byc Slazakami.
            • i-love-2-bike Re: Rachelciu 13.08.05, 00:02
              grzegorz1948 napisał:

> Sosnowiec to nie Slask tylko Czerwone Zaglebie to Tomus 44 tez z tych stron Za
              > Brynicom to juz nie Slask.Oni to bardzo a bardzo chcieli byc Slazakami.

ten baranek bozy ponoc z katowic,zaraz pisze do kuzyna,zeby mu tylek przetrzepal:))
          • grzegorz1948 Re: Rachelciu 13.08.05, 00:01
            Sosnowiec to nie Slask tylko Czerwone Zaglebie to Tomus 44 tez z tych stron Za
            Brynicom to juz nie Slask.Oni to bardzo a bardzo chcieli byc Slazakami.
            A Sosnowiec to przed wojna byl tak jak Lodz.A jeszcze jedno ojciec Kwacha
            Stolzmann tez byl felczerem
          • sempiasty Re: Sempie 13.08.05, 00:06
            1.jeżeli sądzisz że pod miom nickiem kryje się ptak
            ("Pomysl ktory ptak potrafi maslec? Zwierzeta maja tylko instynkt. A wiec myslec
            nie potrafia. ")
            to jestem pierwszym ptakiem, ktory umie czytać pisac i skonczył studia

2.Kutz to komunista, były pupilek Gierka i Zietka
            Ślązacy się do niego nie przyznają

3. trudno dyskutować z ludźmi takimi jak rowerzystka
            którzy powinni się leczyć ze swoich obsesji
            a nie pisać bzdury na forum

idę spać
            bo w Polsce jest środek nocy

teraz będą na forum aktywni
            sfrustrowani emigranci z drugiej półkuli
            • i-love-2-bike Re: Sempie 13.08.05, 00:09
              sempiasty napisał:

> 1.jeżeli sądzisz że pod miom nickiem kryje się ptak
              > ("Pomysl ktory ptak potrafi maslec? Zwierzeta maja tylko instynkt. A wiec mysle
              > c

> nie potrafia. ")
              > to jestem pierwszym ptakiem, ktory umie czytać pisac i skonczył studia
              >

chryste,ales ty nacpany jednego zdania nie potrafisz bez literowek sklecic.

> 2.Kutz to komunista, były pupilek Gierka i Zietka
              > Ślązacy się do niego nie przyznają

zalezy jacy,tacy jak ty na pewno sie nie przyznaja bos ty kretyn to wiadomo,a on
              cie przebil wiele razy i nie dziwota.
              >
              >
              >
              > idę spać
              > bo w Polsce jest środek nocy

mam nadzieje,ze wytrzezwiejesz
              >
              > teraz będą na forum aktywni
              > sfrustrowani emigranci z drugiej półkuli

frustracje widac po tobie,ale co zrobic jak sie robi to czego sie nie lubi,bylo
              sie lepiej uczyc.
            • grzegorz1948 Re: Sempie 14.08.05, 23:41
              Sempek ptoku czy ty przynajmniej wiesz ze ci "slazacy "konczyli studia na
              Akademi Goriczo-Hutniczej w Krakowie bo Rektorzy Politechniki Gliwickiej
              odmowili brania udziaqlu w tej farsie.Jezeli chcesz cos o Zietku pisac to kup
              sobie ksiazeczke" CEsorz"-autora juz nie pamietam usiac sobie na laweczce w
              Slaskim ZOO najlepiej przy klatce z padlinozercami i poczytej se to.Na temat
              Zientka tez jestem otwarty na dyskusje.
              Sempek a co robi twoja mentorka Danusia?
              • 1ja Re: ?+ 15.08.05, 12:28
                >>>>>>><< Re: 1 ty
                grzegorz1948 12.08.2005 23:33 + odpowiedz

Pogadaj sobie z Dana ona jest dokladnie na twojej fali.Mozna tez powiedziec
                Dana to cierpliwe babsko bo do oczow jej sie pluje a ona mowi ze to cieply
                deszcz leci. no i jak sie sama mianowala jest KROLOWA GLUPCOW a wiec w sam raz
                twoj wymiar.>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><

W zawodach z Dana,to w wymienionych przez ciebie dziedzinach,wyprzedzasz ja
                w sposob nieporownywalny.

Co do Politechniki Slaskie,durnoto,a AGH myslalem,ze jest roznica pziomu,a
                nie regionalna-podzial Polakow na A i B.
                Podejrzewam,ze jestes specjalista od opie..nia gornikow na przodku.
                Stad jestes znawca.
                • grzegorz1948 Re: Oczym ty tak pieknie piszesz? 15.08.05, 15:45
                  Pisalem ze ta cholota z PZPR robila swoje studia na AGH a nie na Politechnice
                  Slaskiej bo "poziom" rektoratu byl za wysoki. A ty sie pienisz jak wsciekly pies
                  z polski B.Znalem wielu ktorzy pokonczyli AGH, tam pokazali tym wsiokom
                  kopalnie na obrazkach i ci potembyli dyrektorami kopaln.Mielismy jednego takiego
                  z Nowosadeckiej wsi co nie mogl nawet na dol zjezdzac bo pod helmem wlosy
                  wypadaly- to jest autentyczne!
                  Sluchaj 1a obserwuje cie juz dluzszy czas na forum i moge tylko powiedziec ze
                  jestec pokroju Danusi rzucasz sie jak wesz na nici a pojecia o niczym nie masz.
                  • 1ja Re: Oczym ty tak pieknie piszesz? 15.08.05, 16:02
                    Co do rzucania sie ,to jest sprawa dyskusyjna.
                    Tak wiec nie podskakuj.
                    Co do prac doktorskich,to po to bonzowie partyni na Slasku sobie wydzial
                    gorniczy ze specjalnosciami gorniczymi sobie pod bokiem zalozyli.
                    A powod: na AGH ich pogonili.
                    Byl na AGH niejaki Pelka.Odmowil pracy wiceministrowi.
                    Wiec tym panom na Slasku bylo wygodniej.
                    Wydzial ten pozatym na poczatku ksztalcil poganiaczy przodkowych i dawal
                    doktoraty.
                    Za to dostawal pieniadze z ministerstwa.Wczesniej dostawalo AGH.
                    Ty mnie mozesz obserwowac.
                    Ale nic ode mnie nie dostaniesz.
                    Nie pierdziel.
                    Wez kilof i do roboty.
                    A mnie nie groz.
                    Bo zatwierdzenia nie dostaniesz.
                    A jak jestes na 1948 miejscu moze juz cza na miejsce 1947?
                    Ja jestem 1ja.
                    Wiec policz ile mlotkow w patkach.
                    • grzegorz1948 Re: Masz racje? 15.08.05, 16:22
                      Tys dostal raz pyrlikiem w glowe. Zreszta nie jestes osamotniony bo jak jeden
                      znawca naszych nadsztygarow opisywal mi to prawie wszyscy dostali keta z pancra
                      w leb i w nagrode stanowisko nadsztygara.A przuepraszam jeden zostal nawet
                      nadsztygarem bo zostal pobity przez Glownego Inzyniera Gorniczego. A wiec nos
                      dumnie i durnie swoje mloteczki i moze tez szabelke a jak sie spotkamy szabelke
                      wydensyfekuje i utne ci leb lacznie z mloteczkami
                      • chebzie-radzionkow Re: Masz racje? 15.08.05, 16:30
                        grzegorz1948 napisał:

> Tys dostal raz pyrlikiem w glowe. Zreszta nie jestes osamotniony bo jak jeden
                        > znawca naszych nadsztygarow opisywal mi to prawie wszyscy dostali keta z
                        pancra
                        >
                        > w leb i w nagrode stanowisko nadsztygara.A przuepraszam jeden zostal nawet
                        > nadsztygarem bo zostal pobity przez Glownego Inzyniera Gorniczego. A wiec nos
                        > dumnie i durnie swoje mloteczki i moze tez szabelke a jak sie spotkamy
                        szabelke
                        >
                        > wydensyfekuje i utne ci leb lacznie z mloteczkami

ostow chopa, bo przeca widzisz, ze abo som laziol na AGH abo mo z tyj szkolki
                        jakos familia. On sie noge godac co schce ale zawzdy tak bylo ze najgorsze z
                        najgorszych zawodowek to byly te gornicze a najgorsza z najgorszych uczelni
                        byla AGH.
                        To sie mogesz kozdego we Krakowie spytac.
                        Chopy sie zawzdy wstydzili przyznac kaj lazom jak lazili na AGH.
                        Jo sie tyz tymu nie dziwuja.
                        • 1ja Re: Masz racje?+ 15.08.05, 16:40
                          Wicek sie odezwal?
                      • 1ja Re: Masz racje?+ 15.08.05, 16:39
                        No.i widzisz znowu grozisz?
                        A ja moze wiekszy od ciebi.
                        I bez szabelki ci wpiedol spuszcze i jeszcze mlotkiem poprawie.
                        Licz,ze to zart-na razie.
                        Wic spusc z tonu.
                        Znasz opowiadanka jak dziekan wydzialu gorniczego Politechniki po pprosbe
                        chodzil do synalkow panow ze zjednoczen.
                        A Pelke z partii wywalili,z pracy wywali.
                        Skonczyl na dworcu w Krakowie w pijalni-w knajpie piwa.
                        Pomagal poznnym konsumentom pisac roznego rodzaju podan.
                        A byl specjalista od organizacji-czyli pracowal w tzw.sekcji dyrektorskiej.

Co do znawcow-a szczegoolnie tych wybitnych.
                        Wiem,ze na gownie sie lepiej znaja,a ty jestes ich wychowankiem.
                        Co do nadsztygarow-to ten,co ci to opowiadal tez chyba wyzej przodka sie
                        podniosl.
                        A z tego wnioskuje i ty tez.
                        Zreszta wszyscy sztygarze roznych stopni-to sa poganiacze.
                        I to byla specjalnosc wydzialu gorniczego + doktoraty.
                        Wiedza gornicza byla w AGH-obojetnie-dobra ,czy zla.
                        A ty,grzesiu zamiast bajki sluchac od twoich znawcow,wez sie za kilof.
                        Teraz na wegiel konjuktura.
                        I uwazaj.
                        Nie groz nikomu.
                        Bo na niespodzianke sie mozesz narwac.
                        A co mloteczkow-moze by sie przydaly-do glowki wiedze wbijac.
                        Bo jak widac,u ciebie w glowce zajczki sie pie.....
                        • chebzie-radzionkow Re: Masz racje?+ 15.08.05, 17:49
                          1ja napisał:

> A Pelke z partii wywalili,z pracy wywali.
                          > Skonczyl na dworcu w Krakowie w pijalni-w knajpie piwa.
                          > Pomagal poznnym konsumentom pisac roznego rodzaju podan.
                          > A byl specjalista od organizacji-czyli pracowal w tzw.sekcji dyrektorskiej.
                          >
                          >

Wyciepli go sie nie nadowol.
                          Jeden chciol inaczyj nie colko reszta.
                          To chyba o tyj reszcie swiadczy abo ni ?
                          • i-love-2-bike Re: Masz racje?+ 15.08.05, 17:52
                            chebzie-radzionkow napisał:

> 1ja napisał:
                            >
                            > > A Pelke z partii wywalili,z pracy wywali.
                            > > Skonczyl na dworcu w Krakowie w pijalni-w knajpie piwa.
                            > > Pomagal poznnym konsumentom pisac roznego rodzaju podan.
                            > > A byl specjalista od organizacji-czyli pracowal w tzw.sekcji dyrektorskie
                            > j.
                            > >
                            > >
                            >
                            > Wyciepli go sie nie nadowol.
                            > Jeden chciol inaczyj nie colko reszta.
                            > To chyba o tyj reszcie swiadczy abo ni ?

nachytoc jest latwo,szczegolnie tym co sie tak ciepiom.
                          • grzegorz1948 Re: Co tam na Chebziu? 15.08.05, 18:19
                            Bahnhof stoi jeszcze.A walenciok?
                            • schlagbaum Re: Co tam na Chebziu? 16.08.05, 20:44
                              grzegorz1948 napisał:

> Bahnhof stoi jeszcze.A walenciok?

Jedno ci chca jeszcze pedziec.
                              Na jednego chopa po AGH nie moga nic zlego pedziec.
                              Robi za prezesa Centrum co kedys bylo Rozbark.
                              Po AGH i gorol ale chop do porzundku.
                          • 1ja Re: Masz racje?+ 15.08.05, 19:18
                            A ten pan,ktory go wywalil doktorat dostal w Gliwicach.
                            A Pelka zostal Solidarnosciwcem.
                            A ten Pan,ktoremu tamtemu doktorat dal,podobno doktoraty dalej daje.
                        • grzegorz1948 Re: Masz racje?+ 15.08.05, 18:17
                          Tys jednego zapomnial ze Slazacy z Gornego Slaska jeszcze nie wymarli.I ktos
                          moze byc na tym wlasnie forum ze z dziada pradziada byl zwiazany z gornictwem
                          i sam parenascie lat widzial to gornictwo od spodu.A zebys tak wiedzial jeszcze
                          ze o tych sztygarach opowiadal mi moj szef w randze Glownego Inzyniera
                          Gorniczego a w pozniejszym czasie Naczelny Inzynier. No ja znam gornictwo od
                          stempli przez walencioki, hymnscheid, alpina itd i belejaki bebok o gornictwie
                          nie musi mi opowiadac.moze ci cos mowia urzadzenia uzywane w gornictwie Rackal-
                          Termionik?No tak stare wspomnienia.
                          • krystian71 Re: Masz racje?+ 15.08.05, 19:27
                            a ja wam powiem, ze w moich zylach tez plynie czarna gornicza krew , po
                            dziadach i pradziadku.
                            Ale tego waszego slangu, to durch nie lapie, bo mysmy byli gorniki z Zaglebia.
                            I ty mi tu nic nie pisz, o zadnym Czerwonym Zaglebiu, bo sie zdenerwuje w ten
                            piekny dzien.
                            • i-love-2-bike Re: Masz racje?+ 15.08.05, 19:30
                              krystian71 napisała:

> a ja wam powiem, ze w moich zylach tez plynie czarna gornicza krew , po
                              > dziadach i pradziadku.
                              > Ale tego waszego slangu, to durch nie lapie, bo mysmy byli gorniki z Zaglebia.
                              > I ty mi tu nic nie pisz, o zadnym Czerwonym Zaglebiu, bo sie zdenerwuje w ten
                              > piekny dzien.

no co z ciebie za usmolony gornik,jak ty fanzolic nie umiesz?
                              • krystian71 Re: Masz racje?+ 15.08.05, 19:37
                                ze fanzolic nie umia, to chyba powod do zadowolenia, co nie?
                                Tu na tym forum za duzo fanzolenia jest , nawet literacka polszczyzna :)
                                Zabor byl inne , ale gruby te same i buczki na zmiane szychty te same , tylko
                                dziolszki najpiekniejsze na swiecie.
                                • i-love-2-bike Re: Masz racje?+ 15.08.05, 19:40
                                  krystian71 napisała:

> ze fanzolic nie umia, to chyba powod do zadowolenia, co nie?
                                  > Tu na tym forum za duzo fanzolenia jest , nawet literacka polszczyzna :)
                                  > Zabor byl inne , ale gruby te same i buczki na zmiane szychty te same , tylko
                                  > dziolszki najpiekniejsze na swiecie.

dziolchy te dobre to byly warszawioki,nawet mi to sam gornik z czarnego zaglebia
                                  na jakims tam tancu powiedzial,wiec sie nie madrzyj,bo nachytopsz po puklu:))
                          • 1ja Re: Masz racje?+ 15.08.05, 19:29
                            A co ma Wydzial Gorniczy Politechniki ze Slazakami Wspolnego?
                            Moze tyle,co i AGH.
                            I to polskie i to polskie.
                            I tam i tam Wicki studiowali.
                            Moi slazacy tez nie wymarli.
                            I niektorzy dalej "fedruja".
                            Bardzo dobrze,ze masz takie fajne towarzystwo przy kieliszku,jak
                            GLOWNY iNZYNIER,a potem nACZELNY INZYNIER kamieniolomu.
                            Mozecie sobie pogawedki urzadzac.
                            A poza tym to tylko swiadczy o tym,jak sie w Polsce kariere robi.

Widac,ze gornictwo znasz od podszewki.
                            Po nazwach to widac.
                            Dno!
                            I czym sie chwalisz?
                            Tym bardziej,ze znasz to z opowiadan.
                            Mozna pomyslec,ze w Somalii mieszkasz.

Ja znam od komputeryzacji,automatyki,hydrauliki,pneumatyki,wozow samobieznych i
                            tp.
                            • grzegorz1948 Re: A co kupiles sobie komputer z kopalnia? 15.08.05, 20:08
                              Rackal- termionik to byla firma angielska produkujaca aparatury do zapisow
                              wstrzasow podziemnych jeszcze wtedy na tasmie magnetycznej 16mmm ale juz z
                              polaczeniem satelitarnym. Czas zapisu w systemie dwojkowym.Na Szombierkach
                              jeszcze wtedy byl zegar wzorcowy z polaczeniem radiowym z zegarem w
                              Leningradzie.
                              Wiesz co synek idz se lepiej pogodac ze swym komputerem a nie o kopalni bo
                              pojecia i tak o tym nie masz.
                              A ktos tu pisal o Zaglebiu Gorniczym a wiec za Brynica bylo Czerwone Zaglebie a
                              z tym szanujacy sie Slazak nie chcial miec nic wspolnego.
                              • krystian71 Re: A co kupiles sobie komputer z kopalnia? 15.08.05, 20:58
                                ty sie mi polit wez nie narazaj :))) i sie nie wysilaj i tak wungiel w mojej
                                grubie najlepszy byl, koksujacy, do dzis bez przerwy kopalnia chodzi, nawet jak
                                wasze zamykac zaczeli.
                                "Kazimierz-Juliusz" pierunie slaski.
                                • grzegorz1948 Re: Krystian nie wlaz mi na odciski! 15.08.05, 23:33
                                  www.sosnowiec.info.pl/modules/dzialy/view.php?id=3&t_id=43&root=files/miasto//dzielnice/juliusz.htm
                                  JUz ci tyla razy powiedziol ze Sosnowiec to nie jest Slask.Tomek44 byl twoim
                                  sasiadem a wiesz gdzie on teraz jest?
                                  Jezeli chodzi o wegiel to byl na kopalni"Gliwice" antracyt.Poklady 11-
                                  22cm.Tak,tak dobrze widzisz.Kopalnie ta chyba w latach 80 zamkneli.Ja jo jest
                                  pieron slaski.
                                  • krystian71 Re: Krystian nie wlaz mi na odciski! 16.08.05, 06:47
                                    Juz za same slowa,zes Zaglebiaka Slązakiem nazwal mogles w leb zarobic!!!:)))
                                    • grzegorz1948 Re: Krystian nie wlaz mi na odciski! 16.08.05, 16:20
                                      Ja tego zza Brynicy nigdy Slazakiem nie nazwalem. Zawsze mowie oni chcieli byc
                                      Slazakami.
                                      • krystian71 Re: Krystian nie wlaz mi na odciski! 16.08.05, 17:32
                                        nie zartuj, juz za sama pomylke w leb walili bez pytania.
                                        Slazak to byl ciul, wol od ciezkiej roboty, co nawet po Bozemu zastrajkowac sie
                                        bal.
                                        • grzegorz1948 Re: Krystian nie wlaz mi na odciski! 16.08.05, 19:00
                                          To jest Twoje zdanie! Ja wiem ze duzo mogl wytrzymac ale nie jeden sztygar
                                          gorol musial styl z lopaty trzymac miedzy zebami.Sam bylem swiadkiem jak"Bardzo
                                          mily nadsztygar" mial za tama fele na pysku.Krystian ale zostawmy ten temat bo
                                          to nie w tym kierunku a czesc forumowiczow i tak nie rozroznia Slaska od
                                          Czerwonego Zaglebia i tak pogubia sie w geografi a beda mysleli ze wszystkie
                                          rozumy pozezyrali.juz Tomek44 chcial zemna w tym stylu dyskutowac.Nie mam nic
                                          przeciwko temu porozmawiac prywatnie poza forum
                                          • krystian71 Re: Krystian nie wlaz mi na odciski! 16.08.05, 19:04
                                            ok, przychylam sie do sugestii, tylko o jedno prosze.Skoncz z tym Czerwonym
                                            Zaglebiem, bo to mi sie kojarzy z Czarnym Slaskiem , albo co gorsza
                                            pomaranczowa wstazeczka przy Danowym kapeluszu.OK ?
                                            • grzegorz1948 Re: Krystian nie wlaz mi na odciski! 16.08.05, 19:08
                                              OK
                                            • i-love-2-bike Re: Krystian nie wlaz mi na odciski! 16.08.05, 20:03
                                              krystian71 napisała:

> ok, przychylam sie do sugestii, tylko o jedno prosze.Skoncz z tym Czerwonym
                                              > Zaglebiem, bo to mi sie kojarzy z Czarnym Slaskiem , albo co gorsza
                                              > pomaranczowa wstazeczka przy Danowym kapeluszu.OK ?

he,he ale mowilo sie czerwone zaglebie i rowniez slyszalam,ze w sosnowcu to
                                              tylko chachary mieszkaja:)))
                              • 1ja Re: A co kupiles sobie komputer z kopalnia?+ 15.08.05, 21:43
                                To idz przodkowy i sie trzes.
                                A teraz za kilof,bo Chinczycy na razie placa.
                                Bytom dalej sie trzesie?
                                Godaj ze swym glowno-naczelnym
                                Przy takich sztygarach,to wam i zapisy magnetyczne 16 milimetrowe nie pomoga.
                                Rob dziadku tak,by wsrzasow nie bylo.
                            • schlagbaum Re: Masz racje?+ 16.08.05, 20:34
                              1ja napisał:

>> Ja znam od komputeryzacji,automatyki,hydrauliki,pneumatyki,wozow
                              samobieznych i
                              >
                              > tp.

To kaj zes SDzwed robiol ?
                              Na Janie abo w GIGU ?

Tam zech znol jednego co za cztyry lata od magistra do profesora poradzil sie
                              wyuczyc.
                              Ty zes tyz z takich pieronow ?
                              • i-love-2-bike Re: Masz racje?+ 16.08.05, 20:37
                                schlagbaum napisał:

> 1ja napisał:
                                >
                                > >> Ja znam od komputeryzacji,automatyki,hydrauliki,pneumatyki,wozow
                                > samobieznych i
                                > >
                                > > tp.
                                >
                                >
                                > To kaj zes SDzwed robiol ?
                                > Na Janie abo w GIGU ?
                                >
                                > Tam zech znol jednego co za cztyry lata od magistra do profesora poradzil sie
                                > wyuczyc.
                                > Ty zes tyz z takich pieronow ?
                                >

nie moge zrozumiec jak slazak moze byc tak lewicujacy jak ty szlagbaum,przeciez
                                to wbrew naturze.
                                • schlagbaum Re: Masz racje?+ 16.08.05, 20:40
                                  i-love-2-bike napisała:

> nie moge zrozumiec jak slazak moze byc tak lewicujacy jak ty
                                  szlagbaum,przeciez
                                  > to wbrew naturze.

Ty zes chyba dziolcha z zugem strzasla.
                                  Kto ciebie pedziol, ze jo jest Slonzok ?

I do tego lewitujacy ?

Te te czorne Hindusy lewitujom ni jo.
                                  • i-love-2-bike Re: Masz racje?+ 16.08.05, 21:43
                                    schlagbaum napisał:

>
                                    >
                                    > Ty zes chyba dziolcha z zugem strzasla.
                                    > Kto ciebie pedziol, ze jo jest Slonzok ?
                                    >
                                    > I do tego lewitujacy ?
                                    >
                                    > Te te czorne Hindusy lewitujom ni jo.

daj se pozor szlagbaum bo jo sie z zugiem nie strzasla,jo zugiem jezdzila na
                                    slask,coby kolocze jesc.a co ty jestes jak nie slonzok?
                                    >
                                    >
                                    • schlagbaum Re: Masz racje?+ 16.08.05, 21:49
                                      i-love-2-bike napisała:

a co ty jestes jak nie slonzok?

Ty naprowdy nie chytosz moigo Wilenskigo akcyntu ?
                                      • i-love-2-bike Re: Masz racje?+ 16.08.05, 21:53
                                        schlagbaum napisał:

> i-love-2-bike napisała:
                                        >
                                        > a co ty jestes jak nie slonzok?
                                        >
                                        >
                                        > Ty naprowdy nie chytosz moigo Wilenskigo akcyntu ?
                                        >
                                        >
                                        no jo nie z wilna,tylko czas spedzilam w kutnie,a tam bylo jeszcze smutniej i
                                        stad mam problemy z etnografia.
                                        ps. a czy twoja rodzina czegos od cesarza wilusia nie dostala,bo moj dziadek dostal?
                              • 1ja Re: Masz racje?+ 16.08.05, 21:19
                                Gdzies,co jest lepsze i od Jana i od GIGu.
                                • schlagbaum Re: Masz racje?+ 16.08.05, 21:23
                                  1ja napisał:

> Gdzies,co jest lepsze i od Jana i od GIGu.

To widza jeszcze ino KOMAG i SEPARATOR ino tam zes nie robiol.
                                  • 1ja Re: Masz racje?+ 16.08.05, 21:39
                                    Tam jak bylem mlody.
                                    Potem inne miejsca.
                                    Polska jest duza.
                                    A potem-swiat jeszcze wiekszy.
                                    A te umiejetnosci co wymienilem,co oprocz przodka umiem,nic takiego
                                    ekstremalnego.
                                    Kazdy inzynier powinien to umiec.
                                    Tym bardziej tam kazdy tokarz-programista conajmniej.
                                    Skonczyly sie czasy inzynierow,fanzolacych po slasku,bedacych poganiaczami
                                    na przodku.
                                    • schlagbaum Re: Masz racje?+ 16.08.05, 21:52
                                      1ja napisał:

> Tam jak bylem mlody.
                                      > Potem inne miejsca.
                                      > Polska jest duza.
                                      > A potem-swiat jeszcze wiekszy.
                                      > A te umiejetnosci co wymienilem,co oprocz przodka umiem,nic takiego
                                      > ekstremalnego.
                                      > Kazdy inzynier powinien to umiec.
                                      > Tym bardziej tam kazdy tokarz-programista conajmniej.
                                      > Skonczyly sie czasy inzynierow,fanzolacych po slasku,bedacych poganiaczami
                                      > na przodku.

Jak zes byl mody to KOMAG bol ZKMPW a SAPARATORA wcale nie bylo.
                                      Chyba, zes dali jeszcze mody.
                                      • 1ja Re: Masz racje?+ 16.08.05, 22:03
                                        O ile wiem,to Separator od poczatku lat 60 tych stalw Katowicach przy rondzie
                                        na wylocie do Bytomia.Dzielnicy juz nie pamietam.
                                        GIG byl niedaleko od centrum Katowic-w kierunku Bytomia.
                                        ZKMPW-Gliwice,Zabrze.
                                        Wiec Separator tez byl.
                                        I fabryki maszyn gorniczych w Katowicach tez byly.
                                        A oprocz Katowic,jak powiedzialem-Polska duza,zajecia nie brakuje.
                                        Ale to tylko mala rzecz.
                                        Na gornictwie swiat sie nie konczy.
                                        Sa dzialy ciekawsze.
                                        I zajecia tez.
                                        A swiat jest taki duzy.
                                        • schlagbaum Re: Masz racje?+ 16.08.05, 22:10
                                          1ja napisał:

> O ile wiem,to Separator od poczatku lat 60 tych stalw Katowicach przy rondzie
                                          > na wylocie do Bytomia.Dzielnicy juz nie pamietam.
                                          > GIG byl niedaleko od centrum Katowic-w kierunku Bytomia.
                                          > ZKMPW-Gliwice,Zabrze.
                                          > Wiec Separator tez byl.
                                          > I fabryki maszyn gorniczych w Katowicach tez byly.

No ja ! Prawie dobrze.

> Sa dzialy ciekawsze.
                                          > I zajecia tez.
                                          > A swiat jest taki duzy.

To mosz recht.
                                          Trzim sie Szedzko kropka w tym szyrokim swiecie, podciepie .
                                          • 1ja Re: Masz racje?+ 16.08.05, 22:15
                                            I tobie tez zycze,tego trzymania sie.
                                            Powodzenia.
                                          • grzegorz1948 Re: Masz racje?+ 17.08.05, 00:06
                                            Chodzi o dzielnice Katowic Koszutke.Na przeciwko GIGu byl niezle zaopatrzony
                                            sklep ZURiT.
                                            • 1ja Re: Masz racje?+ 17.08.05, 09:03
                                              Wlasnie!
                                              A potem niedaleko od centrum bylo Zjednoczenie Metali Niezelaznych.

P.S
                                              A kiedy wreszcie przejdziecie na tasme magnetyczna o szerokosci 0.5 mmm.?
                                              Bo my tam byli juz 30 lat temu.
                                              • grzegorz1948 Re: Masz racje?+ 17.08.05, 14:12
                                                W czasie to sie mniej wiecej zgadza.Pozniej prototyp komputera wykonany
                                                przez trzech mlodych inzynierow( przedsiebiorstwo podlegajae GIG tez tam z
                                                peryferi Katowic, jednopietrowe pawilony)ktorzy to z tego wynalazku malo
                                                widzieli bo na liscie byli od 10miejsca w dol.A zebys troche mial do myslenia
                                                to te wszystkie geofony i sejsmografy to mozna bylo o d.. roztrzas jak
                                                geofizycy byli gorolami i nie potrafili tego wszystkiego interpretowac.Ale to
                                                jest stara historia z 4 ofiarami smiertelnymi.
                                                • 1ja Re: Masz racje?+ 17.08.05, 14:21
                                                  Jak byli od dziesiatego w dol,to i tak dobrze.
                                                  Ale i tam jest granica.
                                                  Tych ponizej 15-skreslali potem z calej listy.
                                                  Ci skresleni,to zazwyczj byli faktyczni wynalazcy.
                                                  Jak czytasz GW,to tam podaj,ze Szefowi i tearz za wynalazki pobieraja niemale
                                                  kwoty.
                                                  No jaki do starej nedzy szef-wynalazca.
                                                  I to w czasie obecnym.

Chcesz powiedziec,ze gorale madrzejsi od Slazakow.
                                                  Cala moja rodzina ploska-slazacy.
                                                  Miedzy nimi trafiaja sie rozni.
                                                  Natomiast pracowalem z wieloma "goralami"-tez rozni bywaja.
                                                  • 1ja Re: Masz racje?+ 17.08.05, 14:26
                                                    P.S
                                                    Mialem kumpli i wsrod dyrektorow poteznych kopaln,i troche wyzej-zaden
                                                    Slazakiem nie byl.
                                                    Natomiast wsrod kierownikow dzialow konst.projektowych byli Slazacy.
                                                    I to niezli.

Nie mozna uogolniac.
                                            • i-love-2-bike Re: Masz racje?+ 17.08.05, 15:49
                                              grzegorz1948 napisał:

> Chodzi o dzielnice Katowic Koszutke.Na przeciwko GIGu byl niezle zaopatrzony
                                              > sklep ZURiT.

he,he jakas Koszutke to i ja pamietam jak przez mgle, w Katowicach byl jakis
                                              budynek w ksztalcie rotundy,gdzies przy Armii Czerwonej,dawnej:)))
                                              • schlagbaum Re: Masz racje?+ 17.08.05, 15:58
                                                i-love-2-bike napisała:

> w Katowicach byl jakis budynek w ksztalcie rotundy

Jezeli to ten to jest nie byl
                                                metalkings.ru/metalmania-2005/images/spodek-01.jpg
                                                • i-love-2-bike Re: Masz racje?+ 17.08.05, 16:01
                                                  schlagbaum napisał:

>
                                                  > > w Katowicach byl jakis budynek w ksztalcie rotundy
                                                  >
                                                  > Jezeli to ten to jest nie byl
                                                  > metalkings.ru/metalmania-2005/images/spodek-01.jpg
                                                  >
                                                  >
                                                  >
                                                  jako dziecko pamietam go inaczej:)))
                                                • 1ja Re: Masz racje?+ 17.08.05, 16:09
                                                  O,za tymi budynkami widac(podluzny),chyba SEPARATOR.
                                                  A przed Rotunda po prawej-GiG.
                                                  Rotundy jeszcze nie bylo.
                                                  Ale zdaje sie bylo rondo.
                                                  Do Bytomia na lewo sie skrecalo.
                                                  A SEPARATOR.to jeszcze przed rondem byl.
                                                  Zjednoczenie Metali Niezelaznych bylo od centrum w przeciwna strone.
                                                  I w tych punktach neuralgicznych wraz z ZKMPW mysmy w mlodosci fedrowali.
                                                  A potem nas w Polske ponioslo.
                                                  • atp1 Znow zydek 1ja 17.08.05, 16:16
                                                    On jest glupszy od swojego kolegi Arapa. Wszedzie go pelno jesli
                                                    chodzi o jakies zydowskie gowno. Czasami cos komponuje po szwedzku, kto
                                                    wie moze siedzi z bratem Michnika w Szwecji. Az dziw bierze ze jeszcze stara
                                                    zydowsko-stalinowska ub-cja tak duzo ma do powiedzenia na tym forum.
                                                    Polska dzisiaj widocznie dalej rzadza stare kadry z NKWD.
                                                  • 1ja Re: Znow zydek 1ja+ 17.08.05, 17:02
                                                    Atp1 vel Staraja Zopa czy juz wyjales rure wydechowa ze swojej zopy?
                                                  • atp1 Re: Znow zydek 1ja+ 17.08.05, 19:07
                                                    To tylko na to cie stac prymitywie???
                                                    Musieli ci chyba Svensker mozg wyprac, a moze ci nie chca placic
                                                    socjalu? Wez sie do roboty, byle co zjesz i byle co napiszesz!!!
                                                  • grzegorz1948 Re: Masz racje?+ 17.08.05, 16:47
                                                    Myslisz rotunda czy spodek?
                                                    Ale z twoich wypowiedzi znaczy ze kopalni nie znasz!
                                                  • 1ja Re: Masz racje?+ 17.08.05, 16:56
                                                    Gornoslaskie-z praktyk studeckich.
                                                    Dolnoslaskie w rzeczywistosci,wraz z zatwierdzeniami.
                                                    Moze nie od podszewki jak ty-mam braki powazne.
                                                    A mianowicie-nie umiem fanzolic.
                                                    Ale se poradzilem.
                                                    Natomiast w ramach prac na platformach olejowych tak i nie nauczylem sie
                                                    terminologii morskiej.
                                                    Ale mnie wybaczli.Bo czego mozna oczekiwac od faceta z Polski?
                                                    '
                                                  • schlagbaum Re: Masz racje?+ 17.08.05, 16:54
                                                    1ja napisał:

> O,za tymi budynkami widac(podluzny),chyba SEPARATOR.
                                                    > A przed Rotunda po prawej-GiG.
                                                    > Rotundy jeszcze nie bylo.
                                                    > Ale zdaje sie bylo rondo.
                                                    > Do Bytomia na lewo sie skrecalo.
                                                    > A SEPARATOR.to jeszcze przed rondem byl.
                                                    > Zjednoczenie Metali Niezelaznych bylo od centrum w przeciwna strone.
                                                    > I w tych punktach neuralgicznych wraz z ZKMPW mysmy w mlodosci fedrowali.
                                                    > A potem nas w Polske ponioslo.

To widok w odwrotnym kierunku.

SEPARATOR stal (budynek nadal stoi ale firma juz od lat nie istnieje) pomiedzy
                                                    hotelami Katowice i Silesia, nad biurami ORBISU.
                                                    Widok jest w kierunku Slonecznej Petli gdzie swoja siedzibe mial KOMAG
                                                  • 1ja Re: Masz racje?+ 17.08.05, 17:01
                                                    Ja sie upieram.
                                                    Za dwoma lewymi budynkami widac podluzny budynek.
                                                    W 60 latach tam byl SEPARATOR.
                                                    Tego Spodka jeszcze nie bylo.
                                                    Bylo skrzyzowanie,albo karuzela(rondo).
                                                    Na Bytom skrecalo sie w lewo.
                                                    Natomiast budynek SEPARATORA,gdzie ty go widzisz,budowala szwedzka firma
                                                    J&Widmark.
                                                    Zdaje sie poczatek lat 80.
                                                  • grzegorz1948 Re: Masz racje?+ 17.08.05, 17:08
                                                    Ty chyba myslisz ta szklana budowe przy dawnym dworcu autobusowym,pozniej
                                                    wolnym targu? budowali to Szwedzi ale budowa sie ciagla z powodu braku
                                                    pieniedzy. Szyby byly takie odblaskowe niebieskie.Dopiero budowa ta zostala
                                                    ukonczona w 80 latach tylko to bylo w kierunku Chorzowa, Stadionu Slaskiego.
                                                  • 1ja Re: Masz racje?+ 17.08.05, 17:51
                                                    Zgadza sie.
                                                    Zona mowi,ze to ten budynek ,o ktorym mowisz.
                                                    Projektowala i obliczala J&Widmark.
                                                    Robote wykonywala szwedzka firma,wlascicielem ktorej byly Zwiazki Zawodowe
                                                    Budowlancow.
                                                    To oni czasami strtajkowali przeciwko swoim pracodawcom.
                                                    SEPARATOR byl jednak gdzies Naprzeciw GIGu natej ulicy co prowadzi od
                                                    centrum do Bytomia.
                                                    Wczesniej SEPARATOR byl na Koszutce- widac podluzny budynek-za dwoma
                                                    lewymi "puktowcami".
                                                    Na najwyzszym pitrze byla Przerobka.
                                                    Na 3 lub 4 Gornictwo.
                                                    Ale zdaje sie ich przed tym tez nie bylo.
                                                  • schlagbaum Re: Masz racje?+ 17.08.05, 21:04
                                                    1ja napisał:

> Ja sie upieram.
                                                    > Za dwoma lewymi budynkami widac podluzny budynek.
                                                    > W 60 latach tam byl SEPARATOR.
                                                    > Tego Spodka jeszcze nie bylo.
                                                    > Bylo skrzyzowanie,albo karuzela(rondo).
                                                    > Na Bytom skrecalo sie w lewo.
                                                    > Natomiast budynek SEPARATORA,gdzie ty go widzisz,budowala szwedzka firma
                                                    > J&Widmark.
                                                    > Zdaje sie poczatek lat 80.

Z lewej strony widac budynek SEPARATORA

Dokladnie na przeciw hotelu Katowice.

www.ufo.kolej.szczecin.pl/galeria/tramw/pkt_katowice/105/568.jpg
                                                    Upierasz sie niepotrzebnie.

W widocznym na dole biurze ORBIS bylem kiedys czestym gosciem.
                                                  • 1ja Re: Masz racje?+ 17.08.05, 21:30
                                                    Nie wiem gdzie jest hotel Katowice.
                                                    W SEPARATORZE na Koszutce pracowalem na ostatnim pietrze.
                                                  • schlagbaum Re: Masz racje?+ 17.08.05, 22:00
                                                    1ja napisał:

> Nie wiem gdzie jest hotel Katowice.
                                                    > W SEPARATORZE na Koszutce pracowalem na ostatnim pietrze.

Na ostatnim pietrze to znaczy na ktorym ?

Pamietasz jeszcze jak sie nazywal Twoj szef ?
                                                  • schlagbaum Re: Masz racje?+ 19.08.05, 14:45
                                                    1ja napisał:

> Nie wiem gdzie jest hotel Katowice.
                                                    > W SEPARATORZE na Koszutce pracowalem na ostatnim pietrze.

Na Koszutce przy placu Grunwaldzkim miesci sie inne biuro
                                                    www.bsipg.katowice.pl/kontakt.html
                                                    Chyba Ci sie ono pomylilo z SEPARATOREM
                                                  • grzegorz1948 Re: Masz racje?+ 17.08.05, 21:44
                                                    A pod spodem byla skladnica harcerska i cepelia?
                                                  • 1ja Re: Masz racje?+ 17.08.05, 21:46
                                                    Na lewo,przez droge, byla fantastyczna ksiegarnia techniczna.
                                                  • schlagbaum Re: Masz racje?+ 17.08.05, 21:49
                                                    grzegorz1948 napisał:

> A pod spodem byla skladnica harcerska i cepelia?

Dokladnie tak.
    • i-love-2-bike Re: no prosze mialam racje 15.08.05, 17:35
      no prosze i dalej mialam racje. znudzona i wyglodzona dana mysli,ze my zmieniamy
      nicki,zeby z ksiezniczka nawijac. oj wej ale sie damma nudzi,jak widac nudno jej
      tez obserwowac wyjscie swoich z czesci gazy,przeciez to nic fajnego jak sie musi
      opuscic to co sie nakradlo.
      • i-love-2-suck alez sliczna ja mialam tą rację 17.08.05, 19:13
        taka piękna była ta racja. Tak wspalanie pełna prawdy... Och, zeby kazdy mogl miec taka racje jak ja - jakby wszyscy byli szczesliwi... Bardziej, niz podczas wizyt sanitariusza z kolorowymi pigulkami :D
        • grzegorz1948 Re: alez sliczna ja mialam tą rację 17.08.05, 19:19
          Co zdziwilo cie ze mozna tez o czym innym rozmawiac?Alez Rachelciu mozna tylko
          musi sie pewne animozje na strone odlozyc.Nie spodziewalem sie nigdy ze bede
          mial wspolny temat z 1a-a jednak!
          • i-love-2-bike Re: alez sliczna ja mialam tą rację 17.08.05, 19:22
            grzegorz1948 napisał:

> Co zdziwilo cie ze mozna tez o czym innym rozmawiac?Alez Rachelciu mozna tylko
            > musi sie pewne animozje na strone odlozyc.Nie spodziewalem sie nigdy ze bede
            > mial wspolny temat z 1a-a jednak!

grzesiu wloz bryle,bo cie w pukiel trzepne. ten sucker to nie ja,ja jako
            niewazna mam sporo trolli, a te wszyckie sa I-Love-Whatever,ale zaden sie nie
            sportuje,tylko kopiuje:)))
            • grzegorz1948 Re: alez sliczna ja mialam tą rację 17.08.05, 20:33
              Przepraszam 1 Ale nie bij bo juz mnie dosc zycie i dana bije!
              • i-love-2-bike Re: alez sliczna ja mialam tą rację 17.08.05, 20:34
                grzegorz1948 napisał:

> Przepraszam 1 Ale nie bij bo juz mnie dosc zycie i dana bije!

a dasz kaszke,czy mam cie wybic porzadnie?
                • grzegorz1948 Re: alez sliczna ja mialam tą rację 18.08.05, 17:42
                  Ok Dwie lyzki kaszki dostaniesz, ale cholera nie wlaz paluchami do mojego
                  talerzyka!!!!!!!!!!!!!Teraz mozesz juz cala zjesc.
                  • i-love-2-bike Re: alez sliczna ja mialam tą rację 18.08.05, 19:39
                    grzegorz1948 napisał:

> Ok Dwie lyzki kaszki dostaniesz, ale cholera nie wlaz paluchami do mojego
                    > talerzyka!!!!!!!!!!!!!Teraz mozesz juz cala zjesc.

ja zawsze przestrzegalam manier przy jedzeniu,nawet kaszke jem elegancko lyzka
                    trzymana nienagannie w prawej rece,z ostatnim palcem lekko odgietym. chyba,ze
                    bedziemy sie bili to wloze stroj sportowy i po rozgrzewce, tez prawa,ale juz
                    reka nachytosz.
                    • grzegorz1948 Re: Rachelciu bylas na szkoleniu u Danusi. 19.08.05, 00:03
                      Powiedz mi jak dlugo i ile kosztowalo to szkolenie, wiesz mysle o tych manierach
                      bo naprawde dobre maniery to ma tylko Rostschildowa inni tylko udaja.Jak
                      piszesz wczesniej przeszlas tez kurs samoobrony a gdzie u Mosad czy Leppera?
                      A jeszcze jedno z damskiej reki nie boli chociaz ma sie siny slyp.
                      • i-love-2-bike Re: Rachelciu bylas na szkoleniu u Danusi. 19.08.05, 00:37
                        grzegorz1948 napisał:

> Powiedz mi jak dlugo i ile kosztowalo to szkolenie, wiesz mysle o tych manierac
                        > h
                        > bo naprawde dobre maniery to ma tylko Rostschildowa inni tylko udaja.Jak
                        > piszesz wczesniej przeszlas tez kurs samoobrony a gdzie u Mosad czy Leppera?
                        > A jeszcze jedno z damskiej reki nie boli chociaz ma sie siny slyp.

szkolenie wyssane z mlekiem matki,zawsze po lapach obrywalam jak palcem cos
                        chcialam szybciej ze stolu sciagnac,i to zarowno od mych rodzicow jak i
                        rodzenstwa. Kurs samoobrony nie przeszlam u Leppera tylko gdzies na Karowej w
                        pieknej Warszawie,wiec nie zaczynaj ze mna bo nie wygrasz,mozesz mnie najwyzej
                        wygasic,jak nasza dana to uczynila. ja i mossad to dobre,cala w pejsach i
                        mundurku,jak pionierka:))
                        • grzegorz1948 Re: Rachelciu . 19.08.05, 00:47
                          Poddaje sie ale nie bij bo jutro musze isc do pracy.
                          • i-love-2-bike Re: Rachelciu . 19.08.05, 00:58
                            grzegorz1948 napisał:

> Poddaje sie ale nie bij bo jutro musze isc do pracy.

ja zawsze walcze tylko z rownymi,tego mnie nauczyl moj trener,a wiec skoro sie
                            poddajesz to nie ma sprawy,kaszka moja:)))
                            • grzegorz1948 Re: Rachelciu . 19.08.05, 14:12
                              Zebys sie nia ud.........przepraszam jestem dobrze wychowany i umre z glodu.
    • bam_buko rachelka ma racje 19.08.05, 14:29
      prawde mowiac nie czytalem wszystkich postow wiec nie wiem czy
      rzeczywiscie ma....
      ja jednak gotow jestem przyznac jej racje(w ciemno) ,poniewaz MY warszawiacy
      musimy trzymac sie razem

ty natomoast grzegorz tak latwo nie poddawaj sie kobiecie,szczegolnie jak jest
      z warszawy.........
      trust me
      • schlagbaum Re: rachelka ma racje 19.08.05, 14:39
        bam_buko napisał:

nie poddawaj sie kobiecie,szczegolnie jak jest
        > z warszawy.........

Wlochy - co to za Warszawa ?
        • bam_buko Re: rachelka ma racje 19.08.05, 14:44
          schlagbaum napisał:

> bam_buko napisał:
          >
          > nie poddawaj sie kobiecie,szczegolnie jak jest
          > > z warszawy.........
          >
          >
          > Wlochy - co to za Warszawa ?
          >
          >
          szlagi rachelcia jest prawdziwa warszawianka
          trust me
          • schlagbaum Re: rachelka ma racje 19.08.05, 14:48
            bam_buko napisał:

> schlagbaum napisał:
            >
            > > bam_buko napisał:
            > >
            > > nie poddawaj sie kobiecie,szczegolnie jak jest
            > > > z warszawy.........
            > >
            > >
            > > Wlochy - co to za Warszawa ?
            > >
            > >
            > szlagi rachelcia jest prawdziwa warszawianka
            > trust me

Pewnie, ze wierze.
            Te z Wloch to przeciez tez Warszawianki, tylko, ze z Wloch.
            Jak Rachelcia.
            Kiedys tam mialem dziewczyne stad wiem.
            • bam_buko Re: rachelka ma racje 19.08.05, 14:57
              schlagbaum napisał:

> bam_buko napisał:
              >
              > > schlagbaum napisał:
              > >
              > > > bam_buko napisał:
              > > >
              > > > nie poddawaj sie kobiecie,szczegolnie jak jest
              > > > > z warszawy.........
              > > >
              > > >
              > > > Wlochy - co to za Warszawa ?
              > > >
              > > >
              > > szlagi rachelcia jest prawdziwa warszawianka
              > > trust me
              >
              > Pewnie, ze wierze.
              > Te z Wloch to przeciez tez Warszawianki, tylko, ze z Wloch.
              > Jak Rachelcia.
              > Kiedys tam mialem dziewczyne stad wiem.
              >
              >
              >
              >
              wiem co mowie,latalem z powisla na karowa jezdzic na sankach(w zime oczywiscie)
              i ona tam tez jezdzila,chyba "wozilismy" sie razem........... na sankach ma
              sie rozumiec
              trust me
              • schlagbaum Re: rachelka ma racje 19.08.05, 15:15
                bam_buko napisał:

> wiem co mowie,latalem z powisla na karowa jezdzic na sankach(w zime
                oczywiscie
                > )
                > i ona tam tez jezdzila,chyba "wozilismy" sie razem........... na sankach ma
                > sie rozumiec
                > trust me

To skad u niej to zamilowanie do wiejskich aut ?
                Cos sie z nia dziwnego porobilo w tych usa.
                A mogla wyrosnac na porzadnego czlowieka.
                • bam_buko Re: rachelka ma racje 19.08.05, 15:18
                  schlagbaum napisał:

> bam_buko napisał:
                  >
                  > > wiem co mowie,latalem z powisla na karowa jezdzic na sankach(w zime
                  > oczywiscie
                  > > )
                  > > i ona tam tez jezdzila,chyba "wozilismy" sie razem........... na sankach
                  > ma
                  > > sie rozumiec
                  > > trust me
                  >
                  > To skad u niej to zamilowanie do wiejskich aut ?
                  > Cos sie z nia dziwnego porobilo w tych usa.
                  > A mogla wyrosnac na porzadnego czlowieka.
                  >
                  >
                  tu tematu nie znam.... wiejskie auta hehe a co to takiego?
                  • schlagbaum Re: rachelka ma racje 19.08.05, 15:27
                    bam_buko napisał:

> tu tematu nie znam.... wiejskie auta hehe a co to takiego?

Wciaz mnie chce przkonac o zaletach majacego moze sens w trudnodostepnych
                    terenach wiejskich tzw "samochodu" :-))))

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=27878252&a=27880597

Stad moje podejrzenie.

Kiedys wolami a teraz hummerem
                    • bam_buko szlagbaum ty masz racje 19.08.05, 15:37
                      z tym hummerem to dala d..przyznaje
                      moze to byla jakas jej chwila slabosci??
                      wiesz jak to z kobietami- najpierw im wszystko jedno byle byl pracowity a
                      pozniej przychodza wymagania zeby jeszcze byl duzy
                      • bam_buko Re: schlagbaum ty masz racje 19.08.05, 15:51
                        bam_buko napisał:

> z tym hummerem to dala d..przyznaje
                        > moze to byla jakas jej chwila slabosci??
                        > wiesz jak to z kobietami- najpierw im wszystko jedno byle byl pracowity a
                        > pozniej przychodza wymagania zeby jeszcze byl duzy
                        • schlagbaum Re: schlagbaum ty masz racje 19.08.05, 16:57
                          bam_buko napisał:

> bam_buko napisał:
                          >
                          > > z tym hummerem to dala d..przyznaje
                          > > moze to byla jakas jej chwila slabosci??
                          > > wiesz jak to z kobietami- najpierw im wszystko jedno byle byl pracowity
                          > a
                          > > pozniej przychodza wymagania zeby jeszcze byl duzy

I nie wszystkim spelnia sie to zyczenie.
                          Na taki stres najlepszy jest wysilek fizyczny.
                          Moze byc jazda na rowerze, bieganie lub co kolwiek innego co moze pozwolic o
                          zapomniec o mizernosci rzeczywistosci.
                          Taki hummer to dla niektorych podobno przedluzacz.
                      • i-love-2-bike Re: szlagbaum ty masz racje 19.08.05, 20:09
                        bam_buko napisał:

> z tym hummerem to dala d..przyznaje
                        > moze to byla jakas jej chwila slabosci??
                        > wiesz jak to z kobietami- najpierw im wszystko jedno byle byl pracowity a
                        > pozniej przychodza wymagania zeby jeszcze byl duzy

no czuje kolego,ze w tej cukierni na Tamce to ty sie zdrowo wykosztujesz.
                        • bam_buko Re: szlagbaum ty masz racje 20.08.05, 00:21
                          i-love-2-bike napisała:

> bam_buko napisał:
                          >
                          > > z tym hummerem to dala d..przyznaje
                          > > moze to byla jakas jej chwila slabosci??
                          > > wiesz jak to z kobietami- najpierw im wszystko jedno byle byl pracowity
                          > a
                          > > pozniej przychodza wymagania zeby jeszcze byl duzy
                          >
                          > no czuje kolego,ze w tej cukierni na Tamce to ty sie zdrowo wykosztujesz.

ok ok stawiam te ciastka ,przydalo by sie jednak cos pod te
                          ciastka.......jakies sugestie??

ps. w ub.roku katowalem sie tam eklerkami z bita smietana(lepsze niz u Bliklego)
                          • i-love-2-bike Re: szlagbaum ty masz racje 20.08.05, 00:42
                            bam_buko napisał:

>
                            > > bam_buko napisał:
                            > >
                            > > > z tym hummerem to dala d..przyznaje
                            > > > moze to byla jakas jej chwila slabosci??
                            > > > wiesz jak to z kobietami- najpierw im wszystko jedno byle byl prac
                            > owity
                            > > a
                            > > > pozniej przychodza wymagania zeby jeszcze byl duzy
                            > >
                            > > no czuje kolego,ze w tej cukierni na Tamce to ty sie zdrowo wykosztujesz.
                            >
                            > ok ok stawiam te ciastka ,przydalo by sie jednak cos pod te
                            > ciastka.......jakies sugestie??
                            >
                            > ps. w ub.roku katowalem sie tam eklerkami z bita smietana(lepsze niz u Bliklego
                            > )

kto to chodzi do bliklego,czy pomianowskiego,oni sie juz zupelnie spsili,ja
                            tylko na Tamke,a tobie wiadomo co pod ciastka,ja juz mam wprawe jako odwozacy
                            niepijacy. wiesz przeciez,ze ja z kolka rozancowego to sie toba dobrze zajme.
                            • bam_buko Re: szlagbaum ty masz racje 20.08.05, 01:27
                              i-love-2-bike napisała:

> bam_buko napisał:
                              >
                              > > i-love-2-bike napisała:

> > ok ok stawiam te ciastka ,przydalo by sie jednak cos pod te
                              > > ciastka.......jakies sugestie??
                              > >
                              > > ps. w ub.roku katowalem sie tam eklerkami z bita smietana(lepsze niz u Bl
                              > iklego
                              > > )
                              >
                              > kto to chodzi do bliklego,czy pomianowskiego,oni sie juz zupelnie spsili,ja
                              > tylko na Tamke,a tobie wiadomo co pod ciastka,ja juz mam wprawe jako odwozacy
                              > niepijacy.

ee tam a od czego taksowki

wiesz przeciez,ze ja z kolka rozancowego to sie toba dobrze zajme.

ty mnie rachelka nie strasz,te z dzisiejszego kola rozancowego to najbardziej
                              niebezpieczne i kochliwe
                              zdradzi meza nastepnego dnia idzie do spowiedzi, odmowi pare
                              zdrowasiek,odspiewa jakies alleluja i rozgrzeszona!!!
                              ..opatrznosci wybaczyla wiec moze zaczynac od nowa
                              • i-love-2-bike Re: szlagbaum ty masz racje 20.08.05, 02:27
                                bam_buko napisał:

> wiesz przeciez,ze ja z kolka rozancowego to sie toba dobrze zajme.
                                >
                                > ty mnie rachelka nie strasz,te z dzisiejszego kola rozancowego to najbardziej
                                > niebezpieczne i kochliwe
                                > zdradzi meza nastepnego dnia idzie do spowiedzi, odmowi pare
                                > zdrowasiek,odspiewa jakies alleluja i rozgrzeszona!!!
                                > ..opatrznosci wybaczyla wiec moze zaczynac od nowa

he,he widac,ze sie boisz rozanca jak diabel swieconej wody. co to sie teraz z
                                chlopami porobilo, ja tu o ciastkach a ty sie juz zegnasz?
            • i-love-2-bike Re: rachelka ma racje 19.08.05, 20:08
              schlagbaum napisał:

>
              > Pewnie, ze wierze.
              > Te z Wloch to przeciez tez Warszawianki, tylko, ze z Wloch.
              > Jak Rachelcia.
              > Kiedys tam mialem dziewczyne stad wiem.

we wlochach mialam bardzo zamozna kolezanke, z pieknym domem. tam odbywaly sie
              impreski,bo to w plenerze zdrowiej.
              >
              >
              >
              >
              • bam_buko Re: rachelka ma racje 20.08.05, 00:31
                i-love-2-bike napisała:

> we wlochach mialam bardzo zamozna kolezanke, z pieknym domem. tam odbywaly sie
                > impreski,bo to w plenerze zdrowiej.

znow ma racje
                tak tak cenilo sie takich co mieli domy pod Warszawa
                sam pamietam taka jedna z Michalina,lodu miala wiecej niz jest na Grenlandii
                chociaz samoa lodowata nie byla...jak sobie juz lepiej przypominam a imprezy
                kilkudniowe nie byly rzadkoscia
          • i-love-2-bike Re: rachelka ma racje 19.08.05, 20:06
            bam_buko napisał:

> schlagbaum napisał:
            >
            > > bam_buko napisał:
            > >
            > > nie poddawaj sie kobiecie,szczegolnie jak jest
            > > > z warszawy.........
            > >
            > >
            > > Wlochy - co to za Warszawa ?
            > >
            > >
            > szlagi rachelcia jest prawdziwa warszawianka
            > trust me

zank you b-b,jak widac klasa klase pozna:))) w koncu centrum warszawy lepsze od
            innych dzielnic,a sama warszawa lepsza od innych regionow i to sie samo przez
            sie wi, ze stolyca to stolyca,czy to lubisz czy ni:))
            • grzegorz1948 Re: rachelka ma racje 19.08.05, 23:27
              Przyjezdza gornik do Warszawy i przed Palacem Kultury( sam nie wiem o jakiej
              kulturze mowa)pyta sie Warszawiaka" Panocku co to za dom" A on odpowiada" Dom
              wariatow dla Slazakow".Gornik tak patrzy z ukosa i burczy" Tak zech tyz myslol
              bo dlo goroli bylby za maly"
              • i-love-2-bike Re: rachelka ma racje 20.08.05, 00:02
                grzegorz1948 napisał:

> Przyjezdza gornik do Warszawy i przed Palacem Kultury( sam nie wiem o jakiej
                > kulturze mowa)pyta sie Warszawiaka" Panocku co to za dom" A on odpowiada" Dom
                > wariatow dla Slazakow".Gornik tak patrzy z ukosa i burczy" Tak zech tyz myslol
                > bo dlo goroli bylby za maly"

no ty nie wiesz o jakiej kulturze mowa,o centralnej ma sie rozumiec panocku.
      • grzegorz1948 Re: bam_buko nic sie nie martw! 19.08.05, 16:43
        Jeszcze znam paru ktorzy zachowali"Cegielki na odbudowe Warszawy", kiedy chcesz
        je wykupic spowrotem?
        • bam_buko Re: bam_buko nic sie nie martw! 20.08.05, 00:09
          grzegorz1948 napisał:

> Jeszcze znam paru ktorzy zachowali"Cegielki na odbudowe Warszawy", kiedy
          chcesz
          >
          > je wykupic spowrotem?

grzesiu wytlumacz mnie(moze sie jeszcze na dobre nie rozbudzilem) po ch.. mnie
          te cegielki i co ma piernik do wiatraka
    • ben_shaprut Kij w mrowisko... 20.08.05, 00:23
      i-love-2-bike napisała:

> wczoraj bylo blogo i spokojnie bez tych propagandystow izraelskich. nadalam
      > tekst,ze polacy nie sa zainteresowani az tak bardzo sprawami izraela jak
      > przedstawiaja to nasi totumfaccy. jak za dotnieciem czarodziejskiej
      > rozdzki(przewidzialam to wczoraj) wiadomosc zostala odebrana i dzisiaj
      > wszystkie kropki,sempiaste,arapy,necesery i stary sztab z ereca na nogach
      > stoi. oj wej i jak tu w cuda nie wierzyc,ze oni tu dobrowolnie
      > pisza,oswiecajac nas jak onegdaj staszic,tylko ten ich nie lubil zbytnio?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka