Dodaj do ulubionych

kto widzial film CZTERYCH PANCERNYCH I PIES

10.09.05, 18:29
WSZYSCY....BRAWO.....moze rottler olbo ktos z was podskarze....kogo nazywali
tym imieniem?????
Obserwuj wątek
    • cepimierz Re: kto widzial film CZTERYCH PANCERNYCH I PIES 10.09.05, 19:03
      A. Nie wiadomo, o co chodzi

B. "podskarze"

Wniosek: 100% kacap (i na dobitkę nieortograficzny).
      • w_ojciech podskaRze?? 10.09.05, 21:33
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=22011692&a=22012462
        • polski_francuz Re: podskaRze?? 10.09.05, 22:33
          Kurcze ja juz z toba bedac na fleku wiecej nie pisze, bo zaraz sie wyda:)

PF
          • w_ojciech Re: podskaRze?? 10.09.05, 22:53
            polski_francuz napisał:
            > Kurcze ja juz z toba bedac na fleku wiecej nie pisze, bo zaraz sie wyda:)
            ----------------------------------------------
    • polski_francuz Szarik 10.09.05, 19:56
      sie pies nazywal.

Allez Arap przestan juz przezywyac ludzi. Popraw jeszcze polszczyzne i sie
      troche opanuj i bedziesz dobrym kolega forumowym.

Moja tez po dluzszym nieuzywaniu jesyka rdzewieje. To jednak piekny jezyk i
      warto sie nim umiec dobrze poslugiwac.

Czytaj do poduszki Kwiaty Polski Tuwima. I na jezyk i na poprawienie obyczajow.

I wez od czasu do czasu Nowy Testament. Jasne, ze trzeba oko za oko. Ale na
      mily Bog - nie caly czas.

Pozdro

PF
    • dox1 Re: kto widzial film JA !!! 10.09.05, 20:22
      arap1 napisał:

> WSZYSCY....BRAWO.....moze rottler olbo ktos z was podskarze....kogo nazywali
      > tym imieniem?????

Chodzi o ten film gdzie czterech pancernych i ich pies wygrali wojne 1939-1945?
      • arap1 Re: kto widzial film JA !!! 10.09.05, 21:07
        a to powiedzonko bylo popularne w 67 wczasie rozruchow studentow w POLSCE
        • polski_francuz Re: kto widzial film JA !!! 10.09.05, 21:15
          Ty mi wytlumacz o co chodzi bo ja nic nie rozumiem. Jaki zwiazek miedzy 4-
          pancernymi, marcem 68 roku, twoimi bojami forumowymi...tylko spokojnie i
          systematycznie i nie wszystko naraz.

PF
          • arap1 Re: kto widzial film JA !!! 10.09.05, 21:28
            polski_francuz napisał:

> Ty mi wytlumacz o co chodzi bo ja nic nie rozumiem. Jaki zwiazek miedzy 4-
            > pancernymi, marcem 68 roku, twoimi bojami forumowymi...tylko spokojnie i
            > systematycznie i nie wszystko naraz.
            >
            > PF
            O.K francuz...masz race 68...poniewaz wtedy byl popularny serjal
            4pancernych..iwtych czasach byli rozruchy studentow..milicja miala tak zwany
            rezerw O.R.M.O tz ochotnicza rezerwa milicji obywatelskiej chodzili piatkami,4
            ormo i milicjant...tak ich w narodzie przezwali (czterych pancernych ipies)
            • polski_francuz Re: kto widzial film JA !!! 10.09.05, 21:33
              Rozumiem teraz. Nie znalem tego, bo zaczalem studia juz w 69. I jedyne reformy,
              ktora mnie dotknely to praktyki robotnicze i zwiekszona dyscyplina na
              wykladach. Moze tez tzw marcowi docenci.

ORMO nie bylo lubiane fakt.

Alez ty jestes silny w wyzwiskach. Izaak Babel moglby ci pozazdroscic!

PF
              • arap1 Re: kto widzial film JA !!! 10.09.05, 22:00
                polski_francuz napisał:

> Rozumiem teraz. Nie znalem tego, bo zaczalem studia juz w 69. I jedyne
                reformy,
                >
                > ktora mnie dotknely to praktyki robotnicze i zwiekszona dyscyplina na
                > wykladach. Moze tez tzw marcowi docenci.
                >
                > ORMO nie bylo lubiane fakt.
                >
                > Alez ty jestes silny w wyzwiskach. Izaak Babel moglby ci pozazdroscic!
                >
                > PF
                mozliwe w kwietniu wyjechalem..malo nie posiedzialem..mozliwe ze nieliczylem
                sie juz obywatelem P.L...nie wiem albo szczescie nienawisc do komuny we
                wszystkich warstwach spoleczenstwa ...zwlaszcza do zakutych przedstawiceli rzadu
                • polski_francuz Re: kto widzial film JA !!! 10.09.05, 22:14
                  W kwietniu 68 roku? Powiedz cos o sobie wtedy. Jak chcesz oczywiscie. Przyznam
                  sie z z czerwonym beretem jeszcze nie rozmawialem. Paietam, ze wasz szef to byl
                  gen. Rozlubirski.

Nam chlopakom straszniescie imponowali.

PF
              • w_ojciech Re: kto widzial film JA !!! 10.09.05, 22:08
                polski_francuz napisał:
                > I jedyne reformy, ktora mnie dotknely to praktyki robotnicze ..
                --------------------------------
                • polski_francuz Re: kto widzial film JA !!! 10.09.05, 22:11
                  A ja na budowie 2 razy. Droge tez ale dopiero na 3 czy 4 roku na obozie ZSP.
                  Fajne dziewczyny byly...

PF
                  • w_ojciech Re: kto widzial film JA !!! 10.09.05, 22:15
                    polski_francuz napisał:
                    > A ja na budowie 2 razy. Droge tez ale dopiero na 3 czy 4 roku na obozie ZSP.
                    --------------------------------
                    • polski_francuz Re: kto widzial film JA !!! 10.09.05, 22:32
                      Inne grupy chyba tez drogi budowaly. Nie pamietam juz. Nas bylo 300 na roku.
                      Kupa luda.

PF
                      • w_ojciech Re: kto widzial film JA !!! 10.09.05, 22:43
                        polski_francuz napisał:
                        > Inne grupy chyba tez drogi budowaly. Nie pamietam juz. Nas bylo 300 na roku.
                        > Kupa luda.
                        -----------------------------------------------------------
                        • polski_francuz Re: kto widzial film JA !!! 10.09.05, 22:46
                          Tak, tak inzynierski...Ja bylem na technologii. Mimo,ze moglem wybrac co
                          chcialem bo dobrze mi egzamin wstepny poszedl. A budowy byly w N. Rudzie i
                          Klodzku.

PF
                          • w_ojciech Re: kto widzial film JA !!! 10.09.05, 22:51
                            To jednak gdzie indziej.
                            W moim przypadku to była PŚ.
                            • polski_francuz Re: kto widzial film JA !!! 10.09.05, 22:54
                              To jeszcze nie jednoznaczne. Bo sa dwie PS.

PF
                              • w_ojciech Re: kto widzial film JA !!! 10.09.05, 22:57
                                polski_francuz napisał:
                                > To jeszcze nie jednoznaczne. Bo sa dwie PS.
                                -----------------------------------
                                • polski_francuz Re: kto widzial film JA !!! 10.09.05, 22:59
                                  Wojtek litosci...napisz mi na priva. Nie kojarze.

PF
                                  • w_ojciech Re: kto widzial film JA !!! 10.09.05, 23:14
                                    polski_francuz napisał:
                                    > Wojtek litosci...napisz mi na priva. Nie kojarze.
                                    --------------------------------------
                                    • polski_francuz Re: kto widzial film JA !!! 10.09.05, 23:18
                                      Dzieki,

jak odbiore dam ci znac. Poki co ide spac.

Dobranoc

PF
                      • jabez Re: kto widzial film JA !!! 10.09.05, 22:45
                        polski_francuz napisał:

> Inne grupy chyba tez drogi budowaly. Nie pamietam juz. Nas bylo 300 na roku.
                        > Kupa luda.
                        >
                        > PF

Mnie "skierowali " na poligon w Werdrzynie .
                        Czy byl tam ktos ?
                        Wiem ze jest jakis adres chyba rezerwa , nie jestem pewien .
                        Bylo nas tylko szesciu .
                        • jabez Re: kto widzial film JA !!! 10.09.05, 22:53
                          jabez napisał:

> polski_francuz napisał:
                          >
                          > > Inne grupy chyba tez drogi budowaly. Nie pamietam juz. Nas bylo 300 na ro
                          > ku.
                          > > Kupa luda.
                          > >
                          > > PF
                          >
                          > Mnie "skierowali " na poligon w Werdrzynie .
                          > Czy byl tam ktos ?
                          > Wiem ze jest jakis adres chyba rezerwa , nie jestem pewien .
                          > Bylo nas tylko szesciu .

"Wcielili "mnie jak to bywalo jako "bazanta" do jednostki w Opolu .
                      • krystian71 Re: kto widzial film JA !!! 10.09.05, 22:47
                        skrobalem przez miesiac szpachelka zapaprane farba olejna plytki PCV na budowie.
                        Gdyby przed malowaniem ktos te plytki okryl chocby Trybuna Ludu, tez moglbym
                        budowac drogi i cosby po mnie konstruktywnego pozostalo:)
                        Po takie skrobaniu lokatorzy rzecz jasna pierwsze co musieli wymieniac plytki
                        na nowe.:)
                        • polski_francuz Re: kto widzial film JA !!! 10.09.05, 22:55
                          I jak to sie stalo, ze po takich demoralizacjach mozemy dobrze pracowac!:)

PF
    • borrek Re: kto widzial film CZTERYCH PANCERNYCH I PIES 10.09.05, 21:15
      Zdjecia 4 pancernych nie mam ale mam zdjecie psa Szarika w bardzo dobrym humorze.
      www.armyrecognition.com/News/january_2004/images/Merkava_Main_Battle_tank_Israel_01.jpg
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka