i-love-2-bike 12.09.05, 16:38 jak okupant wyjdzie. dla wielu ten dzien symbolizuje nadzieje na lepsze jutro,ale droga na pewno bedzie ciezka,tym niemniej jest to krok do przodu. www.cnn.com/2005/WORLD/meast/09/12/gaza/index.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wojciech-chudy Re: jest sie z czego cieszyc 12.09.05, 16:42 cieszysz sie z okradanych i palonych synagog ? :((((( i-love-2-bike napisała: > jak okupant wyjdzie. dla wielu ten dzien symbolizuje nadzieje na lepsze > jutro,ale droga na pewno bedzie ciezka,tym niemniej jest to krok do przodu. > www.cnn.com/2005/WORLD/meast/09/12/gaza/index.html Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: jest sie z czego cieszyc 12.09.05, 16:46 wojciech-chudy napisała: > cieszysz sie z okradanych i palonych synagog ? :((((( > >a ty sie cieszyles z rozjezdzanych buldozerami ludzi,z burzonych domow,z innych akcji odwetowych,gdzie ginela i cierpiala ludnosc cywilna? chyba czegos tu chudy nie rozumiemy i nie wciskaj mi ciemnot.jak okupant wyszedl z polski to chyba ty tez sie cieszyles,jesli zyles w owych czasach. smiem twierdzic,ze to co po nim zostalo rowniez bylo niszczone,to prawo zycia. Odpowiedz Link Zgłoś
negevmc Wroclaw 12.09.05, 16:51 i-love-2-bike napisała: > smiem twierdzic,ze to co po nim [wrogu Polski] > zostalo rowniez bylo niszczone,to prawo zycia. Powinnas odwiedzic kiedys Wroclaw, zmienilabys zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: Wroclaw 12.09.05, 16:54 negevmc napisał: > i-love-2-bike napisała: > > smiem twierdzic,ze to co po nim [wrogu Polski] > > zostalo rowniez bylo niszczone,to prawo zycia. > > Powinnas odwiedzic kiedys Wroclaw, zmienilabys zdanie. bylam we wroclawiu i innych miastach jak przemyslu negev. nie rozumiesz chyba o czym tu rozmawiamy. okupant nigdy nigdzie nie cieszy sie popularnoscia,tak juz jest niestety,nawet jesli niektorzy sa normalnymi ludzmi. Odpowiedz Link Zgłoś
negevmc Re: Wroclaw 12.09.05, 17:11 i-love-2-bike napisała: > bylam we wroclawiu i innych miastach jak przemyslu negev. nie rozumiesz chyba > o czym tu rozmawiamy. okupant nigdy nigdzie nie cieszy sie popularnoscia,tak > juz jest niestety,nawet jesli niektorzy sa normalnymi ludzmi. W kontekscie zacytowanych przeze mnie slow: pozwol, ze je tu powtorze bo chyba Ty takze nie rozumiesz o czym z kolei ja mowie: > smiem twierdzic,ze to co po nim [wrogu Polski] > zostalo rowniez bylo niszczone,to prawo zycia. nie widze zwiazku Przemysla z Wroclawiem. Wroclaw przez 800 czy iles tam lat nalezal do Niemiec. Tak jak w Warszawie na stare budownictwo mowi sie "sanacyjne" we Wroclawiu mowi sie "poniemieckie". Stoja tam do dzisiaj gromne budyniki symbolizujace hitlerowska wladze, mosty, koscioly, domy towarowe - to wszystko jest PONIEMIECKIE. Polacy nie uwazali za stosowne zburzenie tego wszystkiego chociaz jak sadze nienawidzili Niemcow duzo bardziej niz Palestynczycy Zydow (jesli mozna "mierzyc" nienawisc iloscia krzywd komus wyrzadzonych) Jest roznica miedzy radoscia ze zwyciestwa a bezmyslna dewastacja. Slowo wandalizm pochodzi od barbazyncow Wandali, ktorzy zlupili upadajacy Rzym niszczac i rabujac wszystko co sie da. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: Wroclaw 12.09.05, 17:21 pomylilam przemysl z legnica,gdzie dlugie lata stacjonowalo wojsko radzieckie. jednej rzeczy nie rozumiesz negev,wy wychodzac zburzyliscie wszystko co wasze sprytnie zostawiajac tylko wasze swiatynie,aby kto inny sie nimi martwil. niemcy zostawili cale miasto i mozna bylo wiele budynkow czy kosciolow wspolnie uzywac. byly to rowniez inne czasy,ale wiele rzeczy,ktore po niemcach zostaly bylo niszczonych,przynajmniej tak slyszalam od ludzi ,ktorzy przezyli wojne. jesli sie wyzwolisz pierwsze co robisz to niszczysz rzeczy nalezace do okupanta,lub przypominajace ci go w taki,czy inny sposob. jak widzisz wy tez to robicie w izraelu z wieloma swiatyniami arabskimi,nie mowiac juz ,ze w czasie natarc lecicie rowno po wszystkim,bez respektu na to kto stoi z boku i jaka to ma wartosc. Odpowiedz Link Zgłoś
amk1999 Re: Wroclaw 12.09.05, 17:24 wy wychodzac zburzyliscie wszystko co wasze > sprytnie zostawiajac tylko wasze swiatynie Na specjalnie życzenie Palestyńczyków. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: Wroclaw 12.09.05, 17:26 amk1999 napisał: > wy wychodzac zburzyliscie wszystko co wasze > > sprytnie zostawiajac tylko wasze swiatynie > > Na specjalnie życzenie Palestyńczyków. co do tego nie mam zadnych watpliwosci,ze palestynczycy prosili o zostawienie synagog:)) Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Wroclaw 12.09.05, 20:47 ja ci pustemo dodam jeszcze cos do postu negeva: cieplarnie w gazie, ktore byly zbudowane przez zydow kupil za ciezkie pieniadze jeden milioner amerykanski, zeby zapewnic "palestynczykom" miejsce pracy i zarobku rowniez po naszym opuszczeniu gazy. ten motloch zniszczyl wszystko, niszczac jednoczesnie wlasne mozliwosci na godziwy zarobek i utrzymanie rodzin. o tym wlasnie pisal negev, piszac bezmyslna dewastacja. wszystko, co nimi kierowalo, kieruje i bedzie dalej kierowac to chec zemsty i idiotyczne pokazanie "bicepsow". nu, zoll zejn. bogu dzieki mamy gaze i ich z glowy. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: Wroclaw 12.09.05, 20:51 dana33 napisała: > ja ci pustemo dodam jeszcze cos do postu negeva: cieplarnie w gazie, ktore byly > > zbudowane przez zydow kupil za ciezkie pieniadze jeden milioner amerykanski, > zeby zapewnic "palestynczykom" miejsce pracy i zarobku rowniez po naszym > opuszczeniu gazy. ten motloch zniszczyl wszystko, niszczac jednoczesnie wlasne > mozliwosci na godziwy zarobek i utrzymanie rodzin. o tym wlasnie pisal negev, > piszac bezmyslna dewastacja. wszystko, co nimi kierowalo, kieruje i bedzie > dalej kierowac to chec zemsty i idiotyczne pokazanie "bicepsow". nu, zoll zejn. > > bogu dzieki mamy gaze i ich z glowy. a to wstretne palestynczyki,nie doceniaja dobroci zydow. bylo ich lepiej bic po garbie,w koncu lepsza okupacja niz demokracja. to po cholere tam wlaziliscie skoro teraz dziekujesz jakiemus bogu,ze was tam nie ma. pododbno tacyscie madrzy i cwani,a tu co rozum wam odjelo? Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Wroclaw 12.09.05, 22:01 ja ci pustemo wyjasnie jeszcze raz, widac ze ciezko pojmujesz.... mysmy tam nie wlazili. mysmy zostali zaatakowani miedzy innymi przez egipt i nie dalismy sie wrzucic do morza tylko wygralismy ta wojne zdobywajac miedzy innymi gaze od egiptu. chcielismy im dwukrotnie gaze oddac, ale nie chcieli. wiec zostala w naszych rekach. teraz doszlo? a dzisiaj dostali ja spowrotem. bo to egipt bedzie pilnowal teraz granicy "palestynsko"-egipskiej, i jak sie zorganizuja, to beda to robic dobrze, bo nie chca tych gazanczykow spowrotem. widzialas jak ladnie dzisiaj zastrzelili jednego, co sie pchal do egipskiej czesci rafiah? ot i tak bedzie dalej... beda do nich strzelac bez zadnych objekcji wiekszych. a ty pustemo i twoi kolezcy bedziecie w klopocie.... oskarzac israela juz nie bedziecie mogli, a oskarzac fellow arabs nie bedzie wam wypadac.... pewnie bedziecie niegludog pisac o wysokim procencie "samobojcow" gazanskich, ktorych zostawilismy tam na pastwe losu i oni sie z rozpaczy, glodu i biedy zabijaja... wesolo bedzie was czytac, pustemo... Odpowiedz Link Zgłoś
sempiasty porównanie godne ubolewania 12.09.05, 20:20 porównanie okupacji hitlerowskiej do administrowania przez Izrael Strefą Gazy świadczy o ubóstwie umysłowym, zerowej znajomości historii i jest obrażliwe dla nas Polakow Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: podoba mi się to określenie 12.09.05, 20:44 aaki napisała: > "administrowanie strefą gazy" caly swiat nazywa to okupacja,ale nie nasz sempiasty gniusz. moze powinno sie zmienic ten termin we wszystkich gazetach,bo jeszcze ludzie sie pomyla. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: podoba mi się to określenie 12.09.05, 20:50 widzisz aki, jakaby mieli choc troche rozumu, to by te synagogi, a wlasciwie puste budynki, bo to co zostalo po zabraniu stamtad wszystkich swietych ksiag i umeblownia, zamienili na przedszkola, biblioteki czy inne spoleczne instytucje. ale jak widac, wszystko co umieja to zabijac i niszczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: podoba mi się to określenie 12.09.05, 21:14 taki fragment znalazłem w haaretzu o decyzji pozostaieniu synagog "The United States issued a statement criticizing the Israeli reversal of policy, complaining that it put the Palestinians in a position in which "it may be criticized for whatever it does." Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: podoba mi się to określenie 12.09.05, 22:04 nu, tak to jest w kraju, w ktorym panuje jakies prawo: rzad postanowil zburzyc synagogi. osadnicy z powodow religijnych nie chcieli i podali decyzje rzadu do sadu najwyzszego i sad orzekl inaczej. jakos u nas stoja meczety i nikt ich nie burzy.... Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: podoba mi się to określenie 12.09.05, 22:13 Nie wiem jak sprawa wygląda z punktu judaizmu(czy budynki synagog bez swiętych ksiąg są nadal synagogami)tym niemniej niespecjalnie mi się podoba ich spektakularne palenie.Z drugiej zas strony przypuszczam iż przez większość mieszkańców gazy byliście znienawidzeni i postrzegani jako ciemiężyciele i okupanci.Chcieli zniszczyć symbole tej okupacji.Sądzę,że w Izraelu wszyscy przypuszczali iż tak się stanie Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: podoba mi się to określenie 12.09.05, 22:26 oczywiscie, ze wiedzielismy ze sie tak stanie. ale mylisz sie co do nienawiscie arabow do nas. byli zrozpaczeni, ze sie wynosimy, pracowali tam u zydow przez wiele lat i byli zadowoleni, wiedzieli, ze zostaja bez pracy i zarobkow. i pozegnania byly serdeczne i pelne zalu. mowie tu o normalnych arabach, nie hamasnikach. Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: podoba mi się to określenie 12.09.05, 22:29 osobiście sądzę,że nie było aż tak różowo i miłośnie jak to ty piszesz ale nie będę sie sprzeczał Odpowiedz Link Zgłoś
explicit Re: podoba mi się to określenie 12.09.05, 21:17 A mnie to : "i jest obrażliwe dla nas Polakow" (autorstwa sempiastego) ,... uklony ============================================================================== "administrowanie strefą gazy" Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: podoba mi się to określenie 12.09.05, 21:23 explicit napisał: > A mnie to : "i jest obrażliwe dla nas Polakow" (autorstwa sempiastego) ,... > > uklony > > ============================================================================== > > "administrowanie strefą gazy" ja wierze,ze tych sempastych polako-idiotw jest mniejszosc,ja ich w Polsce nie widuje,na szczescie. inna rzecz ,ze po smietnikach nie chodze. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: porównanie godne ubolewania 12.09.05, 20:36 sempiasty napisał: > porównanie okupacji hitlerowskiej > do administrowania przez Izrael Strefą Gazy > świadczy o ubóstwie umysłowym, > zerowej znajomości historii > i jest obrażliwe dla nas Polakow acha to mamy lepsza okupacje i gorsza okupacje,przyjemnych okupantow i tych zlych okupantow,zalezy to gdzie sempiasty akurat papieroski cmi? jak cmi jako palestynczyk to okupacja izraelska jest bardzo fajna,no bo to przeciez nic zdroznego jak ci bomy leca z gory zabijajc dzieci,starcow czy innych niepotrzebnych tej ziemi ludzi,ale jak sempiasty cmi papieroski jako izraelczyk to oczywiscie ci wstretni arabowie zasluguja na to,zeby po nich chodzic jak po wycieraczce. a wlasciwie moze ty i te okupacje niemiecka lubiles koles,moze ona tez taka zla dla polski nie byla, jak wiadomo nowe haslo to "nie ma to jak okupant,tysz czlowiek".jak mowie felczer krzyzyk na droge,kto ma odwage do ciebie przyjsc na leczenie,bo takich ulomnych lekarzy powinni chyba pozbawic prawa wykonywania zawodu. Odpowiedz Link Zgłoś
sempiasty to właściwe określenie 12.09.05, 22:33 było zarządzanie i administrowanie teraz dzicz zajmuje się demolką a rowerzystka znowu pisze bzdury nie cały świat nazywa to okupacją okupacją nazywają to komuchy, islamiści i lewackie kmiotki Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: to właściwe określenie 12.09.05, 22:41 sempiasty napisał: > było zarządzanie i administrowanie > teraz dzicz zajmuje się demolką > >cos jak w RPA bylo zarzadzanie i administrowanie,a teraz dzicz zyje w soeto a postepowe panstwa sie z tego ciesza i uwazaja to za sukces. napisz cos do ONZ,ze ty wolisz przywrocic to dawne zarzadzanie. ales ty ciemny kolego,twoj leksykon ma chyba tylko 3 strony:zarzadzanie,administracja,izrael. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: Wroclaw 12.09.05, 17:08 no wlasnie im czlowiek wiecej czyta,tym wiecej widac jak wy dbacie o te inne swiatynie w waszym wlasnym kraju. www.palestine-pmc.com/details.asp?cat=4&id=2315 Out of some 140 village mosques that were abandoned due to the war in 1948, some 100 were totally torn down. The rest, about 40, are in advanced stages of collapse and neglect, or are used by the Jewish residents for other purposes. In a moshav in the Carmel mountains there is a mosque whose remnants still display its past grandeur. It is in a sad state of disrepair, it's walls are crumbling and it is surrounded by barbed wire fences. The requests of "present-absent" refugees (Palestinian who live in Israel but are classified by the state under the oxymoron `Present Absentees' to prevent them from claiming ownership of their property) to repair the mosque have been refused by the authorities. A large mosque in the heart of a moshav in the Judean mountains serves as a warehouse and body shop for farming machines. There are 20 additional similar structures on the verge of collapse. Odpowiedz Link Zgłoś
negevmc Re: Wroclaw 12.09.05, 17:16 i-love-2-bike napisała: > no wlasnie im czlowiek wiecej czyta,tym wiecej widac jak wy dbacie o te inne > swiatynie w waszym wlasnym kraju. > www.palestine-pmc.com/details.asp?cat=4&id=2315 no i ? Ja mowilem o Wroclawiu, ze nie zostal zdewastowany, co sugerowalas. Z tym tutaj nie dyskutuje. Dla mnie swiatynie jakiekolwiek moga byc, moze ich nie byc, wolalbym zeby nie bylo. Jaki to ma zwiazek ze zniszczeniem Wroclawia ? Probujesz ciagnac dyskusje w inna strone - nie mam ochoty z powodow jak wyzej. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: Wroclaw 12.09.05, 17:25 negevmc napisał: > i-love-2-bike napisała: > > > no wlasnie im czlowiek wiecej czyta,tym wiecej widac jak wy dbacie o te i > nne > > swiatynie w waszym wlasnym kraju. > > www.palestine-pmc.com/details.asp?cat=4&id=2315 > > no i ? > > Ja mowilem o Wroclawiu, ze nie zostal zdewastowany, co sugerowalas. > Z tym tutaj nie dyskutuje. Dla mnie swiatynie jakiekolwiek moga byc, moze ich > nie byc, wolalbym zeby nie bylo. Jaki to ma zwiazek ze zniszczeniem Wroclawia ? > Probujesz ciagnac dyskusje w inna strone - nie mam ochoty z powodow jak wyzej. jak nie masz ochoty to sie nie wysilaj negev,ja ci pokazuje,ze wy sami nie dbacie o swiatynie innych. jesli nie widzisz w tym zwiazku z tematem to trudno.to raczej ty probujesz ciagnac dyskusje w swoja strone,a jesli cos ci nie podejdzie to napuszony wypominasz drugiemu,ze ci to nie podchodzi.wlasnie na tym polega dyskusja z wami:albo bluzgi,albo pretensje,nigdy rzeczowe argumenty. ty nie mowisz do kogos poddanego,tylko do osoby,ktora mieszka w wolnym kraju,gdzie wolno wypowiadac swoje zdanie,nawet jesli tobie ono sie nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
negevmc Re: Wroclaw 12.09.05, 22:05 i-love-2-bike napisała: > negevmc napisał: > > > i-love-2-bike napisała: > > > > > no wlasnie im czlowiek wiecej czyta,tym wiecej widac jak wy dbacie > o te i > > nne > > > swiatynie w waszym wlasnym kraju. > > > www.palestine-pmc.com/details.asp?cat=4&id=2315 > > > > no i ? > > > > Ja mowilem o Wroclawiu, ze nie zostal zdewastowany, co sugerowalas. > > Z tym tutaj nie dyskutuje. Dla mnie swiatynie jakiekolwiek moga byc, moze > ich > > nie byc, wolalbym zeby nie bylo. Jaki to ma zwiazek ze zniszczeniem Wrocl > awia ? > > Probujesz ciagnac dyskusje w inna strone - nie mam ochoty z powodow jak w > yzej. > > jak nie masz ochoty to sie nie wysilaj negev,ja ci pokazuje,ze wy sami nie > dbacie o swiatynie innych. jesli nie widzisz w tym zwiazku z tematem to > trudno.to raczej ty probujesz ciagnac dyskusje w swoja strone,a jesli cos ci ni > e > podejdzie to napuszony wypominasz drugiemu,ze ci to nie podchodzi.wlasnie na ty > m > polega dyskusja z wami:albo bluzgi,albo pretensje,nigdy rzeczowe argumenty. ty > nie mowisz do kogos poddanego,tylko do osoby,ktora mieszka w wolnym kraju,gdzie > wolno wypowiadac swoje zdanie,nawet jesli tobie ono sie nie podoba. Widzisz Dziubdzius, oto w moim poscie byly albo bluzgi albo nie bylo rzeczowych argumentow zaztanow sie Kociatko nad swoimi slowami: oto moj post po raz trzeci : -love-2-bike napisała: > smiem twierdzic,ze to co po nim [wrogu Polski] > zostalo rowniez bylo niszczone,to prawo zycia. Powinnas odwiedzic kiedys Wroclaw, zmienilabys zdanie. Chodzilo mi Sloneczko o WROCLAW, WROCLAW, WROCLAW ze Polacy go nie zdewastowali JAK TO SUGEROWALAS . Dziecinko wykazalem Ci blad w rozumowaniu JASNE ? Nie dyskutuje z Toba Ksiezniczko rozumiesz ? TYLKO POKAZUJE CI BLAD W TWOIM ROZUMOWANIU. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike do negeva 12.09.05, 22:10 sluchaj kolego negev,my chyba nadajemy na innych falach i mamy jakies problemy ze zrozumieniem pisowni polskiej. ps. ja chyba ksiezniczka nie jestem a dziubdzius to tez chyba imie twej malzonki nie moje,a co do wroclawia to pare postow na ten temat juz bylo,ja nie lubie sie powtarzac wiec sobie poczytaj to znajdziesz odpowiedz na swoje niepewnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
negevmc Re: do negeva 12.09.05, 22:21 i-love-2-bike napisała: > sluchaj kolego negev,my chyba nadajemy na innych falach i mamy jakies problemy > ze zrozumieniem pisowni polskiej. > ps. ja chyba ksiezniczka nie jestem a dziubdzius to tez chyba imie twej malzonk > i > nie moje,a co do wroclawia to pare postow na ten temat juz bylo,ja nie lubie si > e > powtarzac wiec sobie poczytaj to znajdziesz odpowiedz na swoje niepewnosci. Ot wlaśnie dokładnie to co zarzucałaś kilka postów wcześniej. Ja o Wrocławiu Ty o synagogach w gazie a jak Ci się tłumaczy po raz trzeci to się obrażasz i odsyłasz to gdzieś tam napisanych postów. Mas zrację nadajemy na zupełnie innych falach Bez odboiru Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: do negeva 12.09.05, 22:28 negevmc napisał: > > Ot wlaśnie dokładnie to co zarzucałaś kilka postów wcześniej. > Ja o Wrocławiu Ty o synagogach w gazie a jak Ci się tłumaczy po raz trzeci > to się obrażasz i odsyłasz to gdzieś tam napisanych postów. > Mas zrację nadajemy na zupełnie innych falach > > Bez odboiru jeszcze raz koledze mowie,ze powinienes poczytac wpisy a znalazlbys odpowiedz na swe pytania. a odbor czy nie zalezy od ciebie,jako,ze nie jestes moim panem i wladca kolego negev. jak mowie skoro was tak denerwuje,ze nikt z was nie potrafi byc cywilizowany panie dziubdzius to nie piszcie na mych wpisach,ja sie wam nie narzucam,ale nie lubie jak odwracacie kota ogonem. nie kazdy mysli jak wy i nie kazdy jest wasza kukielka i skacze jak dana,ty,arap, czy reszta waszej swity zaczniecie glosno tupac. > Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: do negeva 12.09.05, 22:23 hihihi, pustemo, taka jestem wg ciebie idiotka, ale jak ladnie uzywasz moich zwrotow, pustemo..... "nadajemy na innych falach".... spodobalo ci sie widze... nu i git.... Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum Re: Wroclaw 12.09.05, 17:31 negevmc napisał: > Powinnas odwiedzic kiedys Wroclaw, zmienilabys zdanie. Bylem tam niedawno! To fakt, ze wszedzie jeszcze wisza swastyki i napisy "nur fur dojcze". A nagew przyklada wszelkich staran, zeby wspolnym glosem z dana przedstawic Arabow jako ta "rase" "siejaca smierc i zniszczenie", cos zupelnie innego, obcego, straszliwego.... Bo oni niszcza znienawidzone synagogi a nawet ci antysemiccy Polacy na poniemieckiej ziemi odrestaurowali wszystkie swastyki... Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: Wroclaw 12.09.05, 17:35 goldbaum napisał: > negevmc napisał: > > > Powinnas odwiedzic kiedys Wroclaw, zmienilabys zdanie. > > Bylem tam niedawno! > To fakt, ze wszedzie jeszcze wisza swastyki i napisy "nur fur dojcze". > > A nagew przyklada wszelkich staran, zeby wspolnym glosem z dana przedstawic > Arabow jako ta "rase" "siejaca smierc i zniszczenie", cos zupelnie innego, > obcego, straszliwego.... Bo oni niszcza znienawidzone synagogi a nawet ci > antysemiccy Polacy na poniemieckiej ziemi odrestaurowali wszystkie swastyki... no wiesz ciezko chyba miec sympatie do okupanta,nie mielismy jej my do niemcow,nie maja jej arabowie do izraelczykow,nie maja jej irakczycy do amerykanow etc. to chyba normalne. a masz racje,ze na pewno wszelkie swastyki i portrety adolfa wisza wszedzie tam,gdzie ich zdajac zapomnieli. ps.szkoda ,ze nikt nie podejmuje tematu zniszczenia wielu swiatyn arabskich w izraelu,laczego? czyzby to tez klamstwa? w koncu jak cos sam niszczysz to nie oczekuj,ze o twoje bedzie ktos dbal. Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum Re: Wroclaw 12.09.05, 17:47 Tu poza tym chodzi o zupelnie nieporownywalne sytuacje. Wroclaw to nie bylo polskie miasto, gdzie hitlerowcy w samym srodku rabneliby palacyk w stylu neohitlersynskim. Co Polacy zrobiliby z takim "cudem" w Krakowie albo Piotrkowie? Wroclaw byl prastarym miastem niemieckim, gdzie nie bylo juz praktycznie sladow slowianszczyzny. Ludzie, ktorzy tam przybyli mieli za soba zupelnie inny los, zupelnie inne wydarzenia.... Niemcy zaplacili i to slono za swoje zbrodnie... No ale tutaj chodzi glownie o wystylizowanie arabow na to, na co stylizowali ich hitlerowcy, na ta INNA, OBCA "rase" a wiec istoty patologiczne, odmienne od istot ludzkich, wyjatkowe.... Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: Wroclaw 12.09.05, 17:50 no madrzy i skapi izrealczycy mieli lepsze plany na utrzymanie tych synagog,poprzez podatnika amerykanskiego. to juz sie w glowie nie miesci,zeby byc tak wyrachowanym i skapym,nawet w stosunku do wlasnego Boga. www.worldnetdaily.com/news/article.asp?ARTICLE_ID=46139 The senior rabbis expressed fear Jews in other parts of the world may use the Gaza bulldozings as precedent to destroy other abandoned synagogues. Cohen said the rabbinate this week will directly approach Bush to help in protecting the synagogues. "America gives financial aide to the Palestinians, so it is in a position to help us request that they protect our synagogues. Or they can help us go to the international community to provide protection. Bush is a religious man. I think he will take kindly to our request and understand how important it is." ps.ciekawe,ze rabin widzi pomoc ameryki dla palestynczykow a nie widzi tej glownej dla zydow:)) Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Wroclaw 12.09.05, 20:54 wiesz drzewiecki, twoj post mi sie podoba, nawet bardzo. widzisz, negev stoi po lewej stronie mapy politycznej israela, a ja po prawej. jesli ty widzisz, ze on i ja stoimy razem, to znaczy, ze my israelczycy i zydzi mimo roznic w pogladach, jestesmy zjednoczeni, jesli chodzi o israel i jego bezpieczenstwo i przyszlosc, zjednoczeni co do motlochu arabskiego niszczacego wszystko, co moze im ulatwic droge do samodzielnosci, tylko i wylacznie dlatego, ze to israelskie. ale spoko, drzewiecki, jeszcze przyjda z wyciagnieta reka o pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Negev 12.09.05, 17:49 ten Wroclaw, ktory nam tu przynosisz to nie taka dobra analogia jakby sie zdawalo na pierwszy rzut oka. Wroclaw zostal troche zniszczony przez samych Niemcow "Festung Breslau". Wycofali sie pod naplywem wojsk radzieckich a nie negocjacji. Polacy, jak moi rodzice przyszli na ogol ze wschodu, gdzie zostawili swoje mienie. Moze nie takie dobre. Ale ja osobiscie wolalbym na Litwie sie urodzic i mieszkac. Nie zapomnijmy tez szabrownikow. Uczucie Wroclawian do ich miasta, jest z mala patyna zawstydzenia, ze sie na czyims mieszka. Sam z tego nie zdawalem sobie sprawy, ale jak ktos mi powiedzial ze Wroclawianie tak walczyli o Ostrow Tumski w 1997 roki, bo nie chcieli by im Niemcy wypominali to co teraz Izraelczycy wypominaja Palestynczykow. To wtedy zrozumiale ze cos w tym jest. W koncu Niemcy sami wyszli a rola Polakow byla taka, ze nie chcieli ich wpuscic zpowrotem. Troche ich zostalo i ja pamietam w szkole podstwowej Grossa, Schling... i inne nazwiska. I dobrze nam sie bawilo razem. Czego bym wam tez zyczyl w Waszym kacie swiata. Skadinand, obserwuje, ze zmieniles i styl i argumentacja i to na lepsze moim (starszego o 10+ lat) zdaniem. Moze by Izrael sprobowal miec troche zawstydzenia, ze sie na czyims mieszka? Tym byscie tylko wzbudzili sympatie (w tym moja). PF Odpowiedz Link Zgłoś
rattler Re: Wroclaw 12.09.05, 19:53 Negev , na kazdej stacji telewizji pokazuja jak Palusy demoluja synagoge przypominajaca Gwiazde Dawida , dla was moze to swiety obiekt , ale dla nich on jest tylko znienawidzonym symbolem brutalnej okupacji . Ta budowla nie przedstawia zadnej wartosci historycznej ani nie jest arcydzielem arhitektury , wiec skad to oburzenie ? Dziwisz sie ? We Wroclawiu dla przykladu i w innych poniemieckich miastach na budynkach zbudowanych w okresie kiedy Hitler rzadzil Rzesza ten motyw byl bardzo popularny na elewacjach tych budynkow www.nork.ru/burg/lit-64.jpg , pokaz mi miasto w Polsce , gdzie to jeszcze zobaczysz . narazie ------------------------------------------- Powinnas odwiedzic kiedys Wroclaw, zmienilabys zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Wroclaw 12.09.05, 19:56 Na tzw Wzgorzu Partyzantow, przy ulicy Kollataja, jak sadze? Hm? Nie zwrocilem uwagi. Jesli tak to faktycznie Litwa i Lwowo nam lepiej leza. PF Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: Wroclaw 12.09.05, 20:03 a z drugiej strony,wyobrazacie sobie,ze palestynczycy zostawili by synagogi i za rada naszej madrej dany,czy negeva zagospodarowaliby je na inne cele niz religijne. daje glowe,ze wlasnie oni pierwsi rozpoczeli by watki o bezczeszczeniu ich swiatyn. w koncu te ziemie byly nielegalnie okupowane i obiekty ,czy budowle jakie tam powstaly byly nielegalne. prawowity wlasciciel moze sobie robic co chce z wlasna ziemia,chyba nie musi sie znowu pytac o pozwolenie co ma stawiac i gdzie,tym bardziej,ze nikt go nie pytal jak stawial te wszystkie obiekty? Odpowiedz Link Zgłoś
maxe1 Inna rzeczywistosc ..... 12.09.05, 20:05 "Jestem szczesliwy ale tez rozczarowany, ludzie okradnaja oraz pala synagogi, to jest niepzyzwoite ..." Ibrahim,21 letni student z Kfar Yunis - Palestynczyk. Dla kontrastu posty peletonu - "Polakow" Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: Inna rzeczywistosc ..... 12.09.05, 20:07 maxe1 napisał: > "Jestem szczesliwy ale tez rozczarowany, ludzie okradnaja oraz pala synagogi, > to jest niepzyzwoite ..." > Ibrahim,21 letni student z Kfar Yunis - Palestynczyk. > > Dla kontrastu posty peletonu - "Polakow" > no to dodaj,ze nie wszyscy w izraelu zgadzaja sie z ich ortodoksami,czy innymi oszolomami. w koncu rabina tez inny zyd zastrzelil,nu nie? jak chcesz wyjezdzac to wyjezdzaj z sensem. Odpowiedz Link Zgłoś
maxe1 Re: Inna rzeczywistosc ..... 12.09.05, 20:25 i-love-2-bike napisała: > maxe1 napisał: > > > "Jestem szczesliwy ale tez rozczarowany, ludzie okradnaja oraz pala synag > ogi, > > to jest niepzyzwoite ..." > > Ibrahim,21 letni student z Kfar Yunis - Palestynczyk. > > > > Dla kontrastu posty peletonu - "Polakow" > > > > no to dodaj,ze nie wszyscy w izraelu zgadzaja sie z ich ortodoksami,czy innymi > oszolomami. w koncu rabina tez inny zyd zastrzelil,nu nie? jak chcesz wyjezdzac > to wyjezdzaj z sensem. -------------------------------------------------------------------------------- Ergo : Nawet z najbardziej zawzietym Palisem mozna w jakis rzeczowy sposob prowadzic rzeczowa dyskusje na temat konfliktu w rejonie BW , chodzi przeciez o ich wspolna (lepsza) przyszlosc. "Polacy" z peletonu wiedza oczywiscie najlepiej co jest najlepsze dla (arabskich)Palestynczykow Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: Inna rzeczywistosc ..... 12.09.05, 20:39 maxe1 napisał: >------------------------------------------------------------------------------- > - > Ergo : > Nawet z najbardziej zawzietym Palisem mozna w jakis rzeczowy sposob prowadzic > rzeczowa dyskusje na temat konfliktu w rejonie BW , chodzi przeciez o ich > wspolna (lepsza) przyszlosc. > "Polacy" z peletonu wiedza oczywiscie najlepiej co jest najlepsze dla > (arabskich)Palestynczykow ergo ty poprzez rzmowe rozumiesz dawanie dobrych rad,jak krecic kluski nie majac maki. chodzi przeciez o to,aby zrobic dobry obiad bez ingredientow maksiu,prwada? rzucanie jednym chaselkiem u ciebie to reprezentacja wiekszosci narodu,a u mnie to bujda na resorach. ps. kto to polacy z peletonu,bo dla mnie to neologizm ? Odpowiedz Link Zgłoś
fleur1 Re: jest sie z czego cieszyc 12.09.05, 21:42 A Polska powinna sie cieszyc, ze ty i-love-2-bike jestes daleko. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: jest sie z czego cieszyc 12.09.05, 21:45 fleur1 napisała: > A Polska powinna sie cieszyc, ze ty i-love-2-bike jestes daleko. mysle,ze Polske akurat to niewiele obchodzi fleurko,ale ty chyba nie jestes jej reprezentantem,nu nie,wiec co ciebie to martwi? Odpowiedz Link Zgłoś
fleur1 Re: jest sie z czego cieszyc 12.09.05, 21:49 Martwi mnie, ze kalasz moj jezyk piszac swoje schizofreniczne komentarze, skoro tyle czasu spedzasz przy komputerze i ciagle jestes na strazy to mozna sie domyslac, kto jest Twoim pracodawca. Nic dodac, nic ujac. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: jest sie z czego cieszyc 12.09.05, 21:53 fleur1 napisała: > Martwi mnie, ze kalasz moj jezyk piszac swoje schizofreniczne komentarze, skoro > > tyle czasu spedzasz przy komputerze i ciagle jestes na strazy to mozna sie > domyslac, kto jest Twoim pracodawca. Nic dodac, nic ujac. > no to wyglada na to,ze bedziesz zmartwiona dlugo,ale jako madry polak powinnas wiedziec,ze masz wybor:czytac mnie lub nie czytac. zamiast tu miotac sie po komunistycznemu z wyciagnietym paluszkiem,czytaj tych,ktorych rozumiesz i ktorzy ciebie rozumieja. a co do kalania,to chyba ja nie jestem rekordzistka,sa tu lepsi,tylko musisz wlozyc silniejsze okulary paczuszku drogi. ps. ja tez nie mam watpliwosci kto jest twoim pracodawca,odkurz troche tego stalina,bo kurzem az tu zajechalo. Odpowiedz Link Zgłoś
arap1 Re: jest sie z czego cieszyc...bardzo ciesze sie 12.09.05, 17:29 egipcjanie zabili pierwszego palestyczyka probujacego wlezsc na terytore egiptu strefa nazywana filadelfia...oni nie bawa sie jak Israel..wczape i do allaha Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: jest sie z czego cieszyc...bardzo ciesze sie 12.09.05, 20:57 taaaak, na to pustema forumowa i jej swita nie umiala juz odpowiedziec, ale jakby to byl israelski zolnierz, ktory zabilby palestynczyka, ujjjjj, to by bylo tu plucia od razu na 20 watkach..... a jeszcze do pustemy i swity: widzielismy dzisiaj pozegnanie israelskiego dowodzcy przez araba z muasi w gazie.... powiedzial do niego: juz teraz tesknie za toba.... baaardzo im tam z nami zle bylo. ale nicha, teraz czeka ich rozowy okres, hamas i jihad juz sie zatroszcza o dobre zycie dla nich.... Odpowiedz Link Zgłoś
dritte_dame Re: jest sie z czego cieszyc 12.09.05, 21:25 i-love-2-bike napisała: > krok do przodu. To niezbyt dobry pomysl gdy sie stoi na skraju przepasci. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: jest sie z czego cieszyc 12.09.05, 21:37 dritte_dame napisała: > i-love-2-bike napisała: > > > krok do przodu. > > To niezbyt dobry pomysl > gdy sie stoi na skraju przepasci. > > tam raczej jest plasko d_d i mysle,ze caly postepowy swiat cieszy sie z konca czyjejs okupacji. bez tego ciezko ruszyc do przodu,nawet jesli paru swiatlym sie to nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
z_daleka Re: jest sie z czego cieszyc 12.09.05, 22:27 Nawet ty jednak musisz przyznac golebico (pokoju), ze, zeby ruszyc do przodu, trzeba pierwej wiedziec gdzie ten przod sie znajduje... Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: jest sie z czego cieszyc 12.09.05, 22:30 z_daleka napisał: > Nawet ty jednak musisz przyznac golebico (pokoju), ze, zeby ruszyc do przodu, > trzeba pierwej wiedziec gdzie ten przod sie znajduje... no nie kazdy ma z tym takie problemy jak wy golabku ty mily. o ile mi wiadomo izrael nie powstal w 3 dni,a ty i reszta milych tu rozmowcow juz byscie chcieli widziec kraine mlekiem i miodem plynaca. pokaz mi jedno panstwo,ktore w 3 dni zbudowalo wszystko,bedac pod okupacja dziesiatki lat? Odpowiedz Link Zgłoś
dritte_dame Re: jest sie z czego cieszyc 12.09.05, 22:39 i-love-2-bike napisała: > juz byscie chcieli > widziec kraine mlekiem i miodem plynaca. pokaz mi jedno panstwo,ktore w 3 dni > zbudowalo wszystko,bedac pod okupacja dziesiatki lat? Ile czasu im dajesz na zakonczenie rujnowania i rozpoczecie budowania? I ile na osiagniecie przyzwoitych wynikow w budowaniu? Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: jest sie z czego cieszyc 12.09.05, 22:46 dritte_dame napisała: > i-love-2-bike napisała: > > > juz byscie chcieli > > widziec kraine mlekiem i miodem plynaca. pokaz mi jedno panstwo,ktore w 3 > dni > > zbudowalo wszystko,bedac pod okupacja dziesiatki lat? > > > Ile czasu im dajesz na zakonczenie rujnowania i rozpoczecie budowania? > > I ile na osiagniecie przyzwoitych wynikow w budowaniu? > > no,no d_d nie badz taka postepowa. rujnacje zaczal izrael od okupowania tych terenow,czyli wyrugowania poprzednich tubylcow,poczym byla rujnacja kazdego budynku mieszkalnego i dotacja 2.2 mld amerykanskich$ dla tych settlers,ktorzy musieli te tereny opuscic. nie opuszczaj duzego rozdzalu w historii,bo chyba zbytnio ja upraszczasz. nie sadze,ze w ciagu tygodnia cos tam wybuduja,wszakze pieniedzy na to od amerykanow nie dostali,jak ich bracia zza miedzy,a wiec musimy dac im dluzszy czas na to by cos pozytywnego tam sie dzialo. tym niemniej widac np.po SA,ze wolnosc chociaz ciezka moze wygladac zupelnie przyzwoicie,chyba lepiej niz okupacja przez rasistow angielskich,chociaz wielu za nia placze. Odpowiedz Link Zgłoś
dritte_dame Re: jest sie z czego cieszyc 12.09.05, 22:58 i-love-2-bike napisała: > > Ile czasu im dajesz na zakonczenie rujnowania i rozpoczecie budowania? > > > > I ile na osiagniecie przyzwoitych wynikow w budowaniu? > nie sadze,ze w ciagu tygodnia cos tam wybuduja,wszakze > pieniedzy na to od amerykanow nie dostali Yasser A. dostal calkiem sporo od UE. Kiedy Twoim zdaniem powinny byc juz widoczne wyrazne efekty pokojowego uzycia tych funduszy? > a wiec > musimy dac im dluzszy czas na to by cos pozytywnego tam sie dzialo. Ile konkretnie czasu? (tak szacunkowo i na poczatek) Odpowiedz Link Zgłoś
rzyd 15 lat 12.09.05, 23:50 i to pod warunkiem ze izrael bedzie zachowywal sie w sposob cywilizowany na co sie jednak nie zanosi. Okupacja nie tylko niszczy. Okupacja tez demoralizuje. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: jest sie z czego cieszyc 13.09.05, 01:50 dritte_dame napisała: > i-love-2-bike napisała: > > > > Ile czasu im dajesz na zakonczenie rujnowania i rozpoczecie budowan > ia? > > > > > > I ile na osiagniecie przyzwoitych wynikow w budowaniu? mila dammo,czy odwiedzilas kiedys jakies byle kolonie,czy okregi,gdzie szlalala wojna. widac nie znasz sie na temacie. ty i tobie podobni nie widza skutkow dewastacji,ktora trwala dziesiatki lat,tylko oczekuja sukcesow w ciagu tygodnia. czy ty twoja kariere naukowa rowniez budowalas w ciagu tygodnia? > > > > Yasser A. dostal calkiem sporo od UE. nie umywa sie do do arika i jego synka,ktory zdaje sie ma do mamra pojsc za defraudacje. > > Kiedy Twoim zdaniem powinny byc juz widoczne wyrazne efekty pokojowego uzycia > tych funduszy? > > > > a wiec > > musimy dac im dluzszy czas na to by cos pozytywnego tam sie dzialo. > > Ile konkretnie czasu? > (tak szacunkowo i na poczatek) szacunkowo co najmniej tyle ile trwala okupacja,jesli izrael nie bedzie sie w to mieszal,w co ja osobiscie watpie. > > Odpowiedz Link Zgłoś
rzyd [...] 12.09.05, 22:32 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: jest sie z czego cieszyc 12.09.05, 22:38 rzyd napisał: > nawet ty musisz przyznac wypierdku (kozi) ze po 40 latach okupacji, mordowania > i > rabunku ludzie jeszcze bardzo dlugo moga nie wiedziec gdzie ten przod sie znajd > uje rzydzie please,nie popuszczaj fantazji slownej. staram sie by ten watek byl na temat,ale bez kwiecistych szlaczkow. te zostawmy wybranym i ich pajacom,oni sie zawsze bardzo staraja o to by jezyk gietki powiedzial wszystko co pomysli glowa:)) Odpowiedz Link Zgłoś
rzyd Re: jest sie z czego cieszyc 12.09.05, 23:33 pierwsze primo: fantazji slownej nie popuszczam drugie primo: post byl jak najbardziej na temat* trzecie primo: wybrane pajace glowy maja gietkie ale jezyk raczej toporny * skutkow 40 lat okupacji i zwierzecego traktowania nie sposob zlikwiowac w kilka dni. Wybrane pajace beda jeszcze dlugo sie z tego powodu dziwic i miec temat do dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: jest sie z czego cieszyc 13.09.05, 01:51 rzyd napisał: > pierwsze primo: fantazji slownej nie popuszczam > drugie primo: post byl jak najbardziej na temat* > trzecie primo: wybrane pajace glowy maja gietkie ale jezyk raczej toporny > > * skutkow 40 lat okupacji i zwierzecego traktowania nie sposob zlikwiowac w > kilka dni. Wybrane pajace beda jeszcze dlugo sie z tego powodu dziwic i miec > temat do dyskusji. rzydzie,ja chce troszke podniesc poziom,ale nie wiem czy mi sie to uda,bo nasi starsi bracia i siostry bardzo sie staraja o jego dolowanie:)) Odpowiedz Link Zgłoś
z_daleka Re: jest sie z czego cieszyc 12.09.05, 22:44 rzyd napisał: > nawet ty musisz przyznac wypierdku (kozi) ze po 40 latach okupacji, mordowania > i > rabunku ludzie jeszcze bardzo dlugo moga nie wiedziec gdzie ten przod sie znajd > uje ------------------------- Mysle ze majac takich adwokatow jak powyzszy rzyd, nigdy tego przodu nie znajda i zawsze dupa bedzie im sie z glowa kojarzyla... Odpowiedz Link Zgłoś
rzyd Re: jest sie z czego cieszyc 12.09.05, 23:35 z_daleka napisała: > Mysle ze majac takich adwokatow jak powyzszy rzyd, nigdy tego przodu nie znajda > > i zawsze dupa bedzie im sie z glowa kojarzyla... dupe z przodu moze miec tylko kiep ktory mysli ze rzyd moglby byc adwokatem palestynczykow ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
bam_buko jest sie z czego cieszyc-Gaza to pierwszy etap 13.09.05, 00:23 pozostaje wycofanie z West Bank i dogadanie sie z Syria w sprawie zwrotu wzgorz Golan.Ciekawe co bedzie z Jerozolima?? Odpowiedz Link Zgłoś
reggula Re: jest sie z czego cieszyc-Gaza to pierwszy et 13.09.05, 16:33 Zdnego pelnego wycofania z West Bank nie bedzie. Tylko czesciowe. Pewnie gdzies tak pol na pol. Na problem Jerozolimy - taki madry sie jeszcze nie narodzil. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: jest sie z czego cieszyc-Gaza to pierwszy et 13.09.05, 16:38 reggula napisała: > Zdnego pelnego wycofania z West Bank nie bedzie. > Tylko czesciowe. > Pewnie gdzies tak pol na pol. > Na problem Jerozolimy - taki madry sie jeszcze nie narodzil. ale placz po oddaniu nieswojego byl rodzimo-swojski. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: jest sie z czego cieszyc 13.09.05, 16:30 up,czy dzisiaj tez sie tam wala na tych wzgorzach ,czy juz jets spokoj? chyba jednak jest spokojniej,bo inaczej nasi wybrani juz by sie cieszyli. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: jest sie z czego cieszyc 13.09.05, 20:34 ano jest skoro tak pisze ortodoksyjny zyd i w dodatku nikt z jego kolegow nie grzmi:"ty zapluty antysemito":)) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=28943727&wv.x=2&a=28979585 Odpowiedz Link Zgłoś
puls.usa jest sie z czego cieszyc-barbarzyncy opuscili Gaza 14.09.05, 00:55 dzicz semicka uciekla zostawiajac spalona ziemie a chca zeby uwazac ich za cywilizowanych ?? w dalszym ciagu sa wiele lat nawet za murzynami Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: jest sie z czego cieszyc-barbarzyncy opuscili 14.09.05, 01:00 puls.usa napisał: > dzicz semicka uciekla zostawiajac spalona ziemie > a chca zeby uwazac ich za cywilizowanych ?? > w dalszym ciagu sa wiele lat nawet za murzynami jest nadzieja na lepsze jutro,gdy tacy zagorzali ortodoksi jak mamzerek nagle dostaja olsnienia. tozto zupelnie antysyjamskie teksty dla naszej czerdki wesolkow pod przewodnictwem madrej danci i to pisze jeden z nich,ktorego tak popierali w przeszlosci. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=28943727&wv.x=2&a=28979585 Odpowiedz Link Zgłoś
puls.usa Re: jest sie z czego cieszyc-barbarzyncy opuscili 14.09.05, 01:12 dancia to chora z urojenia syjonizm jej klepki poprzestawial i innyn arapom,fredziom,slodzonym antkom to co zydzi zrobili w Gaza to sredniowieczne barbarzynstwo Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: jest sie z czego cieszyc-barbarzyncy opuscili 14.09.05, 01:19 puls.usa napisał: > dancia to chora z urojenia > syjonizm jej klepki poprzestawial i innyn arapom,fredziom,slodzonym antkom > to co zydzi zrobili w Gaza to sredniowieczne barbarzynstwo no ona nie jest jedyna ze swirem,dlatego z tego typu ludzmi nie ma co rozmawiac,bo to kompletna paranoja. wyobrazasz sobie mieszkac z takimi,tozto kazdy inny niz oni jest juz smiertelnym wrogiem:)) Odpowiedz Link Zgłoś
bam_buko Re: jest sie z czego cieszyc-barbarzyncy opuscili 14.09.05, 01:27 nie chce mnie sie czytac wszystkiego ale czuje ze naszym azjatom ciezko pogodzic sie z utrata gazy-prym dezinformacji zapewne wiedzie dana .....bo ktoz inny Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: jest sie z czego cieszyc-barbarzyncy opuscili 14.09.05, 01:33 bam_buko napisał: > nie chce mnie sie czytac wszystkiego ale czuje ze naszym azjatom ciezko > pogodzic sie z utrata gazy-prym dezinformacji zapewne wiedzie dana .....bo ktoz > > inny no ona kroluje tu w pisaniu idiotyzmow na dowolny temat,do niej podczepiaja sie ci z jej starej gwardii,ale cos ciezko swiat przekonac kto tu na prawde jest poszkodowany. ciekawa jest postawa mamzerka,on zrobil jakias wolte jak kiedys perry. jak widac nie kazdy mysli u nich jednakowo i to zaczyna byc normalne. Odpowiedz Link Zgłoś
bam_buko Re: jest sie z czego cieszyc-barbarzyncy opuscili 14.09.05, 01:39 i-love-2-bike napisała: > no ona kroluje tu w pisaniu idiotyzmow na dowolny temat,do niej podczepiaja sie > ci z jej starej gwardii,ale cos ciezko swiat przekonac kto tu na prawde jest > poszkodowany. ciekawa jest postawa mamzerka,on zrobil jakias wolte jak kiedys > perry. jak widac nie kazdy mysli u nich jednakowo i to zaczyna byc normalne. na te ich wolty to trzeba uwazac,krasul tez przez nieuwage wygarnal zydkom i teraz musi podwajac nienawisc do arabow gdzie tylko sie da Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: jest sie z czego cieszyc-barbarzyncy opuscili 14.09.05, 01:51 bam_buko napisał: > i-love-2-bike napisała: > > > na te ich wolty to trzeba uwazac,krasul tez przez nieuwage wygarnal zydkom i > teraz musi podwajac nienawisc do arabow gdzie tylko sie da he,he jak juz do nich nalezysz to trzeba krakac jednym glosem,inaczej klatwa 100 letnia w wykonaniu krolowej leci:)) Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: jest sie z czego cieszyc-barbarzyncy opuscili 14.09.05, 08:52 ciesze sie bambuko, ze mnie doceniasz. zachwyt wroga to zawsze special nagroda. Odpowiedz Link Zgłoś
bam_buko Re: jest sie z czego cieszyc-barbarzyncy opuscili 14.09.05, 23:52 dana33 napisała: > ciesze sie bambuko, ze mnie doceniasz. zachwyt wroga to zawsze special nagroda. zawsze docenialem twoj wklad w proces pojednania zydowsko-palestynskiego bo o tym glownie na tym forum piszesz. docenialem twoje obiektywne posty o Arafacie,Sharonie , Palestynczykach i ogolnej sytuacji na Bliskim Wschodzie ze szczegolnym uwzglednieniem Izraela jako okupanta. czasami mamy odmienne zdanie na w/w tematy ,na inne nie polityczne b.zblizone.......a teraz widze b_b wrog!!!!!!!! zalamalas mnie dana niedobra kobieto Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: jest sie z czego cieszyc-barbarzyncy opuscili 15.09.05, 08:44 bambuko!!!! mam nadzieje ze zalamales sie tylko w pol a nie ganc, bambuko, bo nie przezylabym tego gdyby ganc. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: jest sie z czego cieszyc-barbarzyncy opuscili 15.09.05, 08:41 zgadza sie, jewhater. a jak nazwiesz to co robia teraz w gazie sami arabowie? Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: jest sie z czego cieszyc-barbarzyncy opuscili 14.09.05, 08:51 ciuciek, kto uciekl? przygotowania trwaly rok. dwa tygodnie trwala ewakuacja. nie wyglada mi to na ucieczke. palestynczykow dzisiaj szlag trafia. to fakt. ciebie zreszta tez.... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
bam_buko Gorycz porazki 14.09.05, 02:18 Nie moga przebolec wycofania sie z Gazy.Zniszczyli wszystko co bylo do zniszczenia nawet drzewa powyrywali.Teraz dopiero widac pelnie nienawisci zydow do swoich braci arabow.W tej czesci Azji nigdy spokoju nie bedzie chyba ze sie powyzynaja nawzajem Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: Gorycz porazki 14.09.05, 02:22 bam_buko napisał: > Nie moga przebolec wycofania sie z Gazy.Zniszczyli wszystko co bylo do > zniszczenia nawet drzewa powyrywali.Teraz dopiero widac pelnie nienawisci zydow > > do swoich braci arabow.W tej czesci Azji nigdy spokoju nie bedzie chyba ze sie > powyzynaja nawzajem no z tymi drzewkami i zatruwaniem studzienek z woda to juz historie zamierzchle,w koncu na zdjeciach,ktore kiedys aaki przedstawial widzielismy jak otodoksi harasuja arabow na polach etc. ja mysle,ze dopoki w izraelu beda rzadzily skrajni szowinisci dopoty bedziemy mieli problem w tym rejonie. w koncu czas na kazdego,zeby zyl wedlug jakiegos ogolnie przyjetego prawa,a nie swojej religii tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Gorycz porazki 14.09.05, 09:02 ty to strasznie lubisz, jak cie nazywam bambusik, nie? kiedy byles ostatnio w israelu? Odpowiedz Link Zgłoś
bam_buko Re: Gorycz porazki 14.09.05, 23:33 dana33 napisała: > ty to strasznie lubisz, jak cie nazywam bambusik, nie? niestety na twoje kaprysy nie mam wiekszego wplywu > kiedy byles ostatnio w israelu? kiedys juz to tobie wyjasnilem-w izraelu nie bylem i nie mama zamiaru tam sie wybierac jesli sugerujesz jakies wspolne bara bara to BW definitywnie odpada. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Gorycz porazki 14.09.05, 23:39 to ty mnie prowokujesz do pisania tego bambusika i wiesz o tym dobrze. wiec moze ty masochista (wiesz jak rozmawia masochista z sadysta? masochista mowi: bij mnie, bij mnie.... a sadysta sie usmiecha i mowi: nieeeeee) nic nie sugeruje. podalam ci delikatnie mysl, ze jak cie tu nie bylo, to nie badz taki pewien, ze twoje wiadomosci o israelu sa tak dokladne. Odpowiedz Link Zgłoś
bam_buko Re: Gorycz porazki 14.09.05, 23:57 dana33 napisała: > > nic nie sugeruje. podalam ci delikatnie mysl, ze jak cie tu nie bylo, to nie > badz taki pewien, ze twoje wiadomosci o israelu sa tak dokladne. Piszemy o Gazie w ktorej ani ja ani ty nie bylismy.Nie musze tam jechac gdyz wszystkie swiatowe stacje TV pokazuja ogrom zniszczen jakie tam administracja izraelska zostawila. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: Gorycz porazki 15.09.05, 01:26 bam_buko napisał: > dana33 napisała: > > > > > nic nie sugeruje. podalam ci delikatnie mysl, ze jak cie tu nie bylo, to > nie > > badz taki pewien, ze twoje wiadomosci o israelu sa tak dokladne. > > Piszemy o Gazie w ktorej ani ja ani ty nie bylismy.Nie musze tam jechac gdyz > wszystkie swiatowe stacje TV pokazuja ogrom zniszczen jakie tam administracja > izraelska zostawila. danusia ze swita powinni w teatrzyku grac. ona jako pierwsza drama queen,tylko ta widownia coraz bardziej stetryczala. nikt jej juz braw nie daje,moze czas na nowych aktorow,ci starzy juz sie przejedli. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Gorycz porazki 15.09.05, 08:48 pustemo, ty nie rozdzielaj tutaj rol. to ja robie. ty robisz za pusteme forumowa. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Gorycz porazki 15.09.05, 08:47 drogi bambuko. skad ta wiadomosc ze nie bylam w gazie? nie tylko ja bylam. w gazie tej, do ktorej cywile nie mieli dostepu byl moj maz, moj syn i jeszcze kilkunastu znajomych. zniszczen tam zadnych nie bylo, bo nie bylo tam nic do niszczenia. a w gush katif, ktorym zarzadzalismy, to ganc na odwrot: wszystko kwitlo. i zostalo zniszczone natychmiast po naszym wyjsciu. nawet cieplarnie zniszczyli, ktore byly ich.... oj bambuko bambuko.... nic nie wiesz, zlotko moje, gur niszt. Odpowiedz Link Zgłoś