Dodaj do ulubionych

Dlaczego prawda wywołuje u nich taką wscieklicę ?

08.10.05, 18:23
Rozumiem , ze dla wielu nagłe zetknięcie ze skrzętniwe ukrywana prawda moze
byc przyczyna daleko posunietego dysonansu poznawczego .
Jednak tak nieposkromiona i niekontrolowana wscieklica obserwowana u tych ,
którzy osmielaja się oskarżac bohaterskie pokolenie bo - jak twierdza
my "mamy prawo do prawdy o sobie" jest jakby nie do końca zrozumiała - pomimo
tego iz poznałem ich juz co nieco na tym forum ... .
Jednocześnie zdumienie budzi fakt tak - mało , ze swobodnego - ale zwykle po
prostu bezczelnego "oskarżania" Polaków przez konstruktorów nagonek na
Polske - ci w przeciwieństwie do pioneczków udzielających się na tym forum -
doskonale zdają sobie sprawe ze skali zbrodni ich przodków .
Zapiekłośc i fanatyzm - znacznie gorszy od islamskiego "naszych" forumowych
polskojęzycznych nie pozwla im zorzumiec faktu iz prawda dawkowana tak jak na
tym forum itp forach o małym zasiegu moze byc pewnego rodzaju "szczepionką"
zabezpieczająca pzrezd radykalnymi realcjami - kiedy prawda zostanie
ujawniona na większa skalę ... .
Obserwuj wątek
    • antek_cukierman [...] 08.10.05, 18:38
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • remekk Stanowczo protestuje przeciwko "wycinaniu" postów 08.10.05, 18:50
        ...ukazujących nie tylko ich plugawa nature ale równiez zwykła zapiekłą głupote.
        Debilek siedział pzred kompem próbujac jakos usprawiedliwić swoja ucieczke z
        podwinietym ogonem a caenzor jego prace po prostu "wyciął" - a tka duzo mówiła
        ona o jego "bystrości" ... .
        Najpierw deklarował chęc rozmowy o zbrodniach na Kresach w 39 - ale żądał
        przykładu - kiedy mu takowy podałem on stwierdził iz z pamięci to sie nie
        liczy - tylko w nieco mniej paralmentarnej - nalewkowej formie .
        Wtedy podałem mu linki - autor mu sie nie spodobał . Chciał Strzembosza -
        podałem link do bardzo jednoznacznej wypowiedzi dla Rzepy- a ten znowu od
        początku ... .
        Jeszcze apropos historyka , kóry mu sie nie podobał - ale nie wiedział dlaczego
        - nie potrafił podac ani jednego merytorycznego potkniecia owego .
        Może na tym lepiej sie skoncentruj - jka sie dokładnie przeanalizuje dzieła
        historykow to można znaleźc jakies chocby minimlane potkniecia merytoryczne -
        - wtedy mając jakikolwiek pretekst nie będziesz wychodził na tekiego
        patentowanego durnia krytykując historyka - ale nie wiedząc tak napradwe
        dlaczego ... .
        • antek_cukierman Zgadzam się, czubie. 08.10.05, 18:55
          "Czekam na odpowiedź, czubie". To było wycięte.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=30125343
        • remekk Jeszcze link do oryginału ... . 08.10.05, 18:58
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=28992751
      • dan34bratdany33 antek 08.10.05, 18:56
        nieparlamentarne zachowanie na forum grozi wykropkowaniem.
        Jest to dowod dla nich(gojow)na przejaw wsciecklizny
        wobwc prawdy wic jezeli juz masz cos pisac to stan
        jak man do zadania zamiast inwektywami dawac znac o swych uczuciach.
        Ja staram sie jak narazie "bail out" moja siostre bo sie zaplatala
        w dziwne szpagaty spadajac do ligi sobie tylko wlasnej a tu znowu
        twoje zachowanie ktore nam slawy nie dodaje.
        • remekk Re: antek 08.10.05, 19:01
          dan34bratdany33 napisał:

> nieparlamentarne zachowanie na forum grozi wykropkowaniem.
          > Jest to dowod dla nich(gojow)na przejaw wsciecklizny
          > wobwc prawdy wic jezeli juz masz cos pisac to stan
          > jak man do zadania zamiast inwektywami dawac znac o swych uczuciach.
          > Ja staram sie jak narazie "bail out" moja siostre bo sie zaplatala
          > w dziwne szpagaty spadajac do ligi sobie tylko wlasnej a tu znowu
          > twoje zachowanie ktore nam slawy nie dodaje.
          Byc może przeoczyłes - bo dosyc szybko znikneły teksty cukieramana o
          bolszewickich ku...ch . To było dopiero swiadectwo stanu emocjonalnego
          forumowego debilka ... .
          I jeszcze te teksty o tym iz najgorsze sa k...y bolszewickie - neofici .
          Cała masa "nawróconych" w 68 została przez nieswiadomego swych słów
          nieźle "podsumowana" ... .
          • dan34bratdany33 Re: antek 08.10.05, 19:15
            Wiem.Emocjonalny placz wobec poczucia winy jest o wiele lepszy
            od najgorszego klamstwa czy chamskiej riposty.Jest tu paru z naszego
            srodowiska ktorzy traktuja stosunki miedzyludzkie na zasadach
            albo my albo oni.Jest to efekt indoktrynacji w dziecinstwie
            polegajacy na tym ze zeby przetrwac musisz sie bronic a najlepiej
            sie obronisz atakujac.Niestety antyczne(talmudyczne) przeswiadczenie
            zeby zabic goja zanim on wstanie zeby ciebie zabic nie daje zadnych
            szans na ciwilizowane okreslenie swego prawa do istnienia.
            Antek prosze sie zachowywac albo isc wziac zimny przysznic-would you?
            • i-love-2-bike Re: antek 08.10.05, 19:18
              dan34bratdany33 napisał:

> Wiem.Emocjonalny placz wobec poczucia winy jest o wiele lepszy
              > od najgorszego klamstwa czy chamskiej riposty.Jest tu paru z naszego
              > srodowiska ktorzy traktuja stosunki miedzyludzkie na zasadach
              > albo my albo oni.Jest to efekt indoktrynacji w dziecinstwie
              > polegajacy na tym ze zeby przetrwac musisz sie bronic a najlepiej
              > sie obronisz atakujac.Niestety antyczne(talmudyczne) przeswiadczenie
              > zeby zabic goja zanim on wstanie zeby ciebie zabic nie daje zadnych
              > szans na ciwilizowane okreslenie swego prawa do istnienia.
              > Antek prosze sie zachowywac albo isc wziac zimny przysznic-would you?
              >

podeslij mu jakas babe,to mu przejdzie,chlop chyba juz od tygodnia na
              diecie,wiec sie zalamal na forum.prysznice nic nie wskoraja,tylko jakis zastrzyk
              uspokajajacy dziadka ukoi.
            • remekk Re: antek 08.10.05, 20:20
              > albo my albo oni.Jest to efekt indoktrynacji w dziecinstwie
              > polegajacy na tym ze zeby przetrwac musisz sie bronic a najlepiej
              > sie obronisz atakujac.

No dobra - ale czemu w tak debilny sposób ?
              • dan34bratdany33 Re: antek 08.10.05, 20:33
                Kiedys ci to opisze;narazie.
                • remekk Re: antek 08.10.05, 20:37
                  Chyb ani enapiszesz całej prawdy ?
                  Toz rebe Joskowicz rzuciłby na Ciebie klatwe ... .
        • i-love-2-bike Re: antek 08.10.05, 19:07
          dan34bratdany33 napisał:

> nieparlamentarne zachowanie na forum grozi wykropkowaniem.
          > Jest to dowod dla nich(gojow)na przejaw wsciecklizny
          > wobwc prawdy wic jezeli juz masz cos pisac to stan
          > jak man do zadania zamiast inwektywami dawac znac o swych uczuciach.
          > Ja staram sie jak narazie "bail out" moja siostre bo sie zaplatala
          > w dziwne szpagaty spadajac do ligi sobie tylko wlasnej a tu znowu
          > twoje zachowanie ktore nam slawy nie dodaje.

problem,ze antka wiecznie bola zeby i jak pisze musi sobie chlop ulzyc,ale ty
          bracie widzi mi sie,zes koszernie wesoly,czyzbys nie byl z tego samego loza co
          dana,bo podobni do siebie nie jestescie. moze mame,czy tate na boku sobie z
          wesolymi gojami pozwalalo?
          • remekk Re: antek 09.10.05, 17:37
            > problem,ze antka wiecznie bola zeby i jak pisze musi sobie chlop ulzyc,ale ty

Czyżby osmieszanie nie tylko samego natosia ale również innych cukiermanów to
            był ich sposób na wszelakie dolegliwości ?
        • dana33 Re: antek 08.10.05, 19:10
          kochany braciszku. widac, ze nasze dlugie i szczesliwe dziecinstwo, wspolnie
          spedzona mlodosc i porzadne, zydowskie wychowanie nie nauczylo ciebie
          dokladnego obserwowania wlasnej siostry i prawidlowej interpretacji jej dzialan
          i postepowania. nie mozesz mnie "bail out", i wiesz o tym dobrze. wprawdzie
          naturalnie wole rozmawiac z toba spokojnie i dowcipnie, ale jesli cie to duzo
          kosztuje, to mozesz sobie pofolgowac. chyba jeszcze nie zapomniales tego kopa,
          co ci dalam w lebie, ani tej nocy, kiedy podczas twojego snu obcielam ci wlosy
          na zero, ani tego zenujacego momentu, kiedy wsrod gosci, na oczach twojej wtedy
          uwielbianej, rozcielam ci spodnie i majtki nozyczkami do paznokci,
          pozostawiajac na widoku wszystkich twoja gola d jak i to, co ladnie nazywamy po
          angielsku your pride and glory.... wtedy akurat nie byla to taka pride and
          glory i o malo mnie nie zabiles z wscieklosci, ale jak zwykle, bylam od ciebie
          szybsza. tak to pozostalo do dnia dzisiejszego. nozyczki mam zawsze pod reka.
          kiedy przyjedziesz na czulent, braciszku ukochany????
          • remekk Re: antek 08.10.05, 19:12
            > uwielbianej, rozcielam ci spodnie i majtki nozyczkami do paznokci,
            > pozostawiajac na widoku wszystkich twoja gola d jak i to, co ladnie nazywamy
            po
            Jakże łatwo rozbudzic ich "wyjatkową" wyobraźnię ... .
            • antek_cukierman Co z zaległą odpowiedzią, czubeczku? 08.10.05, 19:14
              • remekk Co z dyskusją o waszych zbrodniach czubeczku ? 08.10.05, 19:20
                Próbowałes wyprostwoac ogonek - ale tylko dodatkowo sie ośmieszyłes -
                oczywiscie nie widzisz tego - w twojej tepej łepetynie roi ci się , ze
                napisałes cos w miare logicznego - spóbuj przezcytac post- protest przeciwko
                wycinaniu twoich cymalstw z tej dyskusji - moze cos dotrze do takego
                patentowanego głąba ... .
            • i-love-2-bike Re: antek 08.10.05, 19:16
              remekk napisał:

> > uwielbianej, rozcielam ci spodnie i majtki nozyczkami do paznokci,
              > > pozostawiajac na widoku wszystkich twoja gola d jak i to, co ladnie nazyw
              > amy
              > po
              > Jakże łatwo rozbudzic ich "wyjatkową" wyobraźnię ... .

jak mowie tylko serwis pewnych panienek,czy panow by sie im przydal,to
              towarzystwo jest mocno niewyzyte i nic tylko sobie wizje tworzy na FS,wiadomo to
              kropa zostawia,a inne watki ida na osla. nie jest zle z toba remmek skoro tak
              ganiaja za twoimi atrybutami fizycznymi :)))
              • remekk Re: antek 08.10.05, 19:22
                > kropa zostawia,a inne watki ida na osla. nie jest zle z toba remmek skoro tak
                > ganiaja za twoimi atrybutami fizycznymi :)))
                Nalewkowe wizje "naszych" kosezrnych "dyskutantów" sa dopradwy ob zyd liwe
                Dlatego również nie ciesza mnie bynajmniej ich "wzgledy" ... .
            • dan34bratdany33 Re: antek 08.10.05, 19:25
              To nie jest pierwszy raz jak sie musialem czerwienic za swoja siostre.
              • remekk Re: antek 08.10.05, 19:29
                Oj chyba rebe Joskowicz nie da certyfikatu koszernosci bratu dany ... .
                Nigdy po dzadnym poozrem nie nalęzy sie czerwienic - tylko wmawiac , ze
                wszystkie koszerne postepki to powód do dumy .
                W ostatecznosci jak juz nie da rady komukolwiek tego wmówic - ostatecznie
                mozna kategorycznie stwierdzic , że wszystkie grezszki "wybrańców" to wina
                Polaków ... .
              • i-love-2-bike Re: antek 08.10.05, 19:29
                dan34bratdany33 napisał:

> To nie jest pierwszy raz jak sie musialem czerwienic za swoja siostre.

no w kazdej rodzinie zdarzaja sie czarne owce,dobrze,ze chociaz ty im sie udales
                i ze ty umiesz normalnie rozmawiac. siostra twoja jakas niewyzyta,czyzby jej
                stary tez byl lekko nia zmeczony?
                • dan34bratdany33 Re: antek 08.10.05, 19:52
                  Tak.Norman juz jej tez ma po dziurki w nosie.Dana zapisala sie do organizacji
                  feministycznej(widocznie ciagoty takie nastepuja jak sie przekroczy 100 kilo
                  zywej wagi)i na sile chce udowodnic w rodzinie ze grube baby nie sa glupsze od
                  szczuplych i wysportowanych.Najgorsze to jest to ze rodzine przy stole chce
                  rozstawic wedlug jej uznania kto madry a kto glupi.Norman musi pytac ja o
                  pozwolenstwo czy sie moze odezwac.
                  • i-love-2-bike Re: antek 08.10.05, 19:56
                    dan34bratdany33 napisał:

> Tak.Norman juz jej tez ma po dziurki w nosie.Dana zapisala sie do organizacji
                    > feministycznej(widocznie ciagoty takie nastepuja jak sie przekroczy 100 kilo
                    > zywej wagi)i na sile chce udowodnic w rodzinie ze grube baby nie sa glupsze od
                    > szczuplych i wysportowanych.Najgorsze to jest to ze rodzine przy stole chce
                    > rozstawic wedlug jej uznania kto madry a kto glupi.Norman musi pytac ja o
                    > pozwolenstwo czy sie moze odezwac.

poradz kobicire,zeby przestala tyle jesc,palic i zaczela cwiczyc. w koncu o
                    wyglad trzeba dbac,nie mozna sie zapuscic. ze juz nie mowie o grozbie cukrzycy
                    jak masz nadwage.ona za bardzo sfrustrowana,musi miec nadcisnienie. pluje na tym
                    forum jak antos,musza oboje miec nerwowe zycie,dobrze bracie,ze ty na luzie:)))
                    • remekk Re: antek 10.10.05, 10:57
                      > pluje na ty
                      > m
                      > forum jak antos,musza oboje miec nerwowe zycie,dobrze bracie,ze ty na
                      luzie:)))
                      To chyba jakas cywilizacyjna przypadłosc ... .
              • dana33 Re: antek 08.10.05, 19:48
                braciszku...... nu...... jak kazdy mezczyzna odwracasz kota ogonem. nie
                czerwieniles sie za mnie, tylko za twoja ganc upadla pride and glory... :))))
                • remekk Re: antek 11.10.05, 17:03
                  Ale czyn - chyba takze jakby niestosowny ?
                  Chociaz w tej "wyjatkowej" kulturze - nigdy nie wiadomo ... .
          • dan34bratdany33 Re: antek 08.10.05, 19:18
            Nu wlasnie.Zawsze bylasc msciwa nawet dla swego brata.A to dlatego ze ciebie
            meme obdarowala geniuszem a mnie tete.
            • dana33 Re: antek 08.10.05, 19:28
              ciebie moze tete ale mnie meme napewno nie.
              mnie geniuszem obdarowali mame i tate. chyba ty nie ten moj braciszek, tylko ten
              przez moich rodzicow adoptowany, ktorego potem wyrzucili z domu, bo strasznie
              glupi byl i psul dobre imie rodziny...
              • remekk Re: antek 08.10.05, 19:35
                Ale chyba niekoszernego nie adoptowali ?
                Rebe Joskowicz klątwą by ich obłozył ... .
              • dan34bratdany33 Re: antek 08.10.05, 19:46
                dana33 napisała:

> ciebie moze tete ale mnie meme napewno nie.
                > mnie geniuszem obdarowali mame i tate. chyba ty nie ten moj braciszek, tylko
                te
                > n
                > przez moich rodzicow adoptowany, ktorego potem wyrzucili z domu, bo strasznie
                > glupi byl i psul dobre imie rodziny...

Dana zlotko moje siostrzane.Wiesz chyba ze mame moze byc tylko jedna a tete
                moze byc kilku.Tak-wyrzuciliscie Joela bo wam "psul" dobre imie a teraz ty to
                robisz na forum.
                • dana33 Re: antek 08.10.05, 20:06
                  ujjjj, na poczatku to byles smieszny, a teraz to juz glupi. bye braciszku.
                  • dan34bratdany33 Re: antek 08.10.05, 20:17
                    dana33 napisała:

> ujjjj, na poczatku to byles smieszny, a teraz to juz glupi. bye braciszku.

Czy masz na mysli ten poczatek?Przeciez ja nie musze cie siostrzyczko kochac
                    aby byc proisraeli.

Jestem tu nowy.Witam wszystkich
                    Autor: dan34bratdany33
                    Data: 07.10.05, 09:15 + dodaj do ulubionych wątków

skasujcie post

+ odpowiedz cytując + odpowiedz

--------------------------------------------------------------------------------
                    Z gory zaznaczam ze bede pro-israel(pro-izrael po polsku)zeby nikt z
                    antyizraelskiej zgrai nie mial watpliwosci co do punktu siedzenia i widzenia.
                    Jestem bratem dany33 i tak jak i ona nienawidze muslimow oprocz tych ktorzy
                    juz nie zyja.
                    Ja jak dana nabylem tez niesamowita milosc do Polski ale Polacy to antysemici
                    oczywiscie nie wszyscy-oprocz tych co wyjechali do erecu zwlaszcza w 47 bo
                    jak widze wielu z was nie rozroznia religi od narodowosci.Szalom

• remekk Re: antek 12.10.05, 16:18
                    dana33 napisała:

> ujjjj, na poczatku to byles smieszny, a teraz to juz glupi. bye braciszku.
                    No to powinnas poczuc przypływ rodzinnych uczuć ... .
              • remekk Re: antek 11.10.05, 16:39
                dana33 napisała:

> ciebie moze tete ale mnie meme napewno nie.
                > mnie geniuszem obdarowali mame i tate. chyba ty nie ten moj braciszek, tylko
                te
                > n
                > przez moich rodzicow adoptowany, ktorego potem wyrzucili z domu, bo strasznie
                > glupi byl i psul dobre imie rodziny...
                Hmmm ... .
                Jak by to powiedziec- nie najlepsze to świadctwo wystawia twoim rodzicielom ...
    • i-love-2-bike Re: Dlaczego prawda wywołuje u nich taką wsciekli 08.10.05, 19:04
      bo sa to niewyzyte samce forumowe,ktore zamiast ciekawie spedzic wieczor robiac
      cos przyejmnego, wypruwaja tu flaki swoich frustracji zyciowych,lub innych
      ulomnosci jakich maja pelno. to ponure,tepe morony,ktore tu maja poczucie swojej
      5 minutowej slawy,tylko kto im prawi komplementy,takie same morony i frustraci
      jak oni.
      • dana33 Re: Dlaczego prawda wywołuje u nich taką wsciekli 08.10.05, 19:29
        napisz nam pustemo, jak TY spedzasz ciekawie twoje dnie i wieczory, jak sie
        odrywasz od compa na 15 sekund....
        • i-love-2-bike Re: Dlaczego prawda wywołuje u nich taką wsciekli 08.10.05, 19:36
          dana33 napisała:

> napisz nam pustemo, jak TY spedzasz ciekawie twoje dnie i wieczory, jak sie
          > odrywasz od compa na 15 sekund....

jak widac ciekawiej od ciebie,bo w rozporki meskie na forum nie zagladam,wrecz
          przeciwnie czekam na zdjecia mamzerka,ktory to obiecal mi swoja podobizne
          przeslac. ty ciotka jezdzisz tu po kazdym jak jakis oblakaniec,plujac i
          prychajac jak wariat co dzien. czyli jak widac ja nie tylko lepiej dzien planuje
          ale i mam zdecydowanie zdrowszy humor. cos ostatnio strasznie klekoczesz,ciezko
          nawet cie czytac,a na odpowiedzi mam coraz mniejsza ochote,bo ty niestety nie
          masz polotu za grosz. dobrze,ze ci sie brat udal,juz widze,ze sie zaprzyjaznimy.
          • remekk Re: Dlaczego prawda wywołuje u nich taką wsciekli 08.10.05, 19:46
            > dobrze,ze ci sie brat udal,juz widze,ze sie zaprzyjaznimy
            Ten forumowy brat - to najlepsze co spatkało dane .
            Może oni dlatego udzielają sie na polskojezycznych forach - liczą - kjesli nie
            na barci to przynajmniej na towarzystwo , kórego poziom je
            • remekk Re: Dlaczego prawda wywołuje u nich taką wsciekli 08.10.05, 19:47

> > dobrze,ze ci sie brat udal,juz widze,ze sie zaprzyjaznimy
              Ten forumowy brat - to najlepsze co spatkało dane .
              Może oni dlatego udzielają sie na polskojezycznych forach - liczą - kjesli nie
              na barci to przynajmniej na towarzystwo , kórego poziom jest niedostepny dla
              ich rodaków ... .
            • antek_cukierman Czubek - przypominam! 08.10.05, 19:47
              • remekk Czubie czekam na dokończenie dyskusji ... 08.10.05, 19:51
                ...o waszych zbrodniach ... .
                • antek_cukierman Tu masz czubie pigułkę - nie klucz i nie uciekaj 08.10.05, 19:58
                  15 września miałem nieprzyjemność wejść z tobą w forumowy kontakt:

Remekk
                  Nie ma w tej chwili pod ręką zadnego opracowania na ten temat .
                  Jednak z pamieci moge przytoczyc chocby sprawe masowych mordów w Grodnie .
                  Uczestniczyli w nich nie tylko Zydzi - jednak ci stanowili wiekszośc oprawców.

Na co dostałeś moją odpowiedź:

Z pamięci to ja mogę ci przytoczyć
                  imię, nazwisko, wiek, wykształcenie, zamieszkanie. Jeśli żądasz rzeczowej
                  dyskusji - szanuj siebie.

Zapieniłeś się nieco pisząc:

Czyli pomimo posuiadania 'pod reką" materiałów ...
                  ...nie potrafisz odnieśc sie do zbrodni w Grodnie .
                  A może po prostu szukasz pretekstu ?

Na co dostałeś ode mnie kolejną szansę:
                  Skoro żądasz rzeczowej dyskusji podaj rzeczowo rzeczowe fakty, do których ja
                  się odniosę. Zbyt wiele?

Twój rydzykowy "patriotyzm" zaczyna brać górę i podsyłasz mi link

Grodno jest faktem ale jesli chcesz koniecznie ...
                  ...odnosniki -
                  www.kpk.org/english/toronto/koniuchy.pdf
                  To co rawda nie 39 - ale takze zbrodnia z Kresów ...

Na co (dalej spokojnie, bo wiem, że mam do czynienia z niepełnosprawnym
                  umysłowo) odpowiadam:

szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52001.html
                  to wynik z 2001-2003. jest trochę w 2004 - wystukaj odpowiednią datę. jest
                  tam nieco moich tekstów.

Twoja bolszewicka czujność nakazuje ci widzieć zacieśniającą się wokół ciebie
                  pętlę żydowskiego spisku, czemu dajesz wyraz linkując mi elaborat naczelnego
                  historyka forumowych antysemitów, niejakiego Nowaka:

"UCZCIWA" DYSKUSJA - wg waszych ...stadardów oczywiscie ... .
                  www.polonica.net/Jedwabne_a_zbrodnie_na_Kresach2.htm
                  Szczególnie częśĆ II
                  www.niedziela.pl/xml.php?wyd=nd&doc=nd200106.xml&nr=16
                  www.naszawitryna.pl/jedwabne_142.html
                  www.jerzyrobertnowak.com/ksiazki/przemilczane_zbrodnie.htm

Odpowiedziałem, będąc już zupełnie przekonany, że mam do czynienia z
                  psycholem, że opracowań Nowaka recenzować nie będę – poprosiłem o podanie
                  twego przemyślenia na podstawie T.Strzembosza.
                  Płonna nadzieja – podałeś link do jakiegoś artykułu z Rzeczpospolitej
                  omawiającego artykuł prof. Strzembosza – gdzie, gdybyś czytając ten artykuł a
                  będąc uważnym czytelnikiem posiadającym minimum wiedzy o tym, co przepisujesz
                  od Nowaka, zobaczyłbyś coś, co dawałoby do myślenia. Normalnemu czytelnikowi,
                  powtarzam.
                  Na moje próby wyciągnięcia cię na rzeczową dyskusję odpowiedziałeś
                  swoim "nalewkowym" (a propos – straciłeś tam coś, że masz to tak mocno w
                  podświadomości) bełkotem, który jest właściwym tobie stylem pisaniny.
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=28992751&a=29085550
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=28992751&a=29095327

Dostałeś wczoraj lekturę na noc, bo szalejesz na Forum z "oszczerstwami" w
                  sprawie Jedwabnego:
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=30107691&a=30117656
                  na co zapiszczałeś w swoim stylu półgłówka cienkim głosikiem:

...była mowa o zbrodniach twoich zdziczałych przodków .
                  A teraz czubie potrafisz tylkow klejać - beznadziejny przypade
                  "entelektualysty" chederowego ... .

Na ponowienie moich linków:
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=30107691&a=30124116

wycharkotałeś coś spod zagilonego nosa:

...jeśli chodzi o zbrodnie jak ta opisana wyżej to uciekłes z podkulonym
                  ogonem

Rekapitulując – jesteś obsesjonatem, antysemickim polskojęzycznym kretynem,
                  którego wiedza oparta jest wyłącznie na internetowych stronach naczelnego
                  historyka o.Rydzyka niejakiego J. Nowaka.

Twierdzę, że nie miałeś w ręku ŻADNEGO rzetelnego opracowania historycznego,
                  które z pewnością jeśliby nie zweryfikowało twojej mikrej wiedzy, to z
                  pewnością ucywilizowałoby twój bełkot żula. Jesteś przedstawicielem tego
                  sortu ludzi, którzy braki w wiedzy nadrabiają chamstwem, pomówieniami,
                  chucpą. Potrafisz tylko opluwać, zasypywać potencjalnego dyskutanta
                  bełkotliwymi postami, a przyparty do muru widzisz w przypierającym Żyda – co
                  zwalnia cie z obowiązku udzielenia (choćby bełktoliwej) odpowiedzi. Skądinąd
                  jest to dla ciebie argument ostateczny i wyraz najwyższej dezaprobaty.
                  Stroisz się w piórka "patrioty" a jesteś najzwyklejszym, obleśnym gó..arzem
                  spod budki z piwem.

Spadaj, goowniarzu.

• remekk Weż pigułke i odnies sie wreszcie do kwestii ... 08.10.05, 20:10
                    ...Kresów 39 ... .
                    "Pigułka" - wyrwane z kontekstu fragmenty i debilny "komentarz" żałosnego
                    frustrata .
                    Debilek siedział pzred kompem próbujac jakos usprawiedliwić swoja ucieczke z
                    podwinietym ogonem a caenzor jego prace po prostu "wyciął" - a tka duzo mówiła
                    ona o jego "bystrości" ... .
                    Najpierw deklarował chęc rozmowy o zbrodniach na Kresach w 39 - ale żądał
                    przykładu - kiedy mu takowy podałem on stwierdził iz z pamięci to sie nie
                    liczy - tylko w nieco mniej paralmentarnej - nalewkowej formie .
                    Wtedy podałem mu linki - autor mu sie nie spodobał . Chciał Strzembosza -
                    podałem link do bardzo jednoznacznej wypowiedzi dla Rzepy- a ten znowu od
                    początku ... .
                    Jeszcze apropos historyka , kóry mu sie nie podobał - ale nie wiedział dlaczego
                    - nie potrafił podac ani jednego merytorycznego potkniecia owego .
                    Może na tym lepiej sie skoncentruj - jka sie dokładnie przeanalizuje dzieła
                    historykow to można znaleźc jakies chocby minimlane potkniecia merytoryczne -
                    - wtedy mając jakikolwiek pretekst nie będziesz wychodził na tekiego
                    patentowanego durnia krytykując historyka - ale nie wiedząc tak napradwe
                    dlaczego ... .
                    • remekk Tak wyglądała opisywana dyskusja ... . 08.10.05, 20:45
                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=28992751
          • dana33 Re: Dlaczego prawda wywołuje u nich taką wsciekli 08.10.05, 19:52
            ucze sie od ciebie, pustemo, ale mimo to nie doszlam do twojego poziomu.... nie
            jezdze po kazdym tutaj, mam swoich wybrancow po ktorych jezdze i to z
            przyjemnoscia.
            a co do mojego klekotania, to juz ci napisalam nie raz i nie dwa, ze nie musisz
            mnie czytac i juz napewno nie odpowiadac...
            w rozporki to zagladasz ty bez przerwy. ja wiem jak wyglada obrzezany, ty
            natomiast nie i to cie szalenie ciekawi. a poniewaz nie wiesz, to obdarzasz
            kazdego tym tytulem, wszystko jedno czy on jest czy nie.... ale nie denerwuj
            sie, tak robi wlasnie pustema, wiec wszystko ok.
            • remekk Re: Dlaczego prawda wywołuje u nich taką wsciekli 16.10.05, 20:58
              > ucze sie od ciebie, pustemo, ale mimo to nie doszlam do twojego poziomu....
              Czy nie po to uczestniczysz w tym forum zeby choc zbliżyc sie do poziomu
              przecietnego Polaka ?
              • dana33 Re: Dlaczego prawda wywołuje u nich taką wsciekli 16.10.05, 21:12
                nu, remekkkkk, tys facet cholernie bez fantazji i polotu, 4 dni minelu od
                ostatniego wpisu na tym watku, i jak widac, dzisiaj z braku laku, dopisales sie
                i niby masz znow o czym pisac, nie?

pustema to poziom przecietnego polaka? oj wej, oj wej..... to polska strasznie
                nisko upadla od moich czasow.... to pewnie ten brak zydow tak podzialal....
                • remekk Re: Dlaczego prawda wywołuje u nich taką wsciekli 17.10.05, 09:14
                  dana33 napisała:

> nu, remekkkkk, tys facet cholernie bez fantazji i polotu, 4 dni minelu od
                  > ostatniego wpisu na tym watku, i jak widac, dzisiaj z braku laku, dopisales
                  sie
                  >
                  > i niby masz znow o czym pisac, nie?
                  No no - ale ty "sprytna" !
                  Pewnie długo nad tym myslałas ... .
    • remekk W tej cywiliazacji prawde traktuje sie w ... 10.10.05, 08:33
      ...specyficzny sposób .
      To przyczyna , z ktrej wynika w prstej linni skutek w postaci plugawych
      oskarżeń kierowanych pod adresem Polaków ... .
    • samsone Jak prawda arabska, wywoluje wielki smiech 10.10.05, 11:07
      ha,ha, ha nasz biedny okaleczony arabsku.
      • remekk U was prawda nie wywołuje smiechu tylko totalną .. 10.10.05, 11:12
        ...wścielkicę ... .
        Wasi bracaia - Arabowie chyba za młodu okaleczani sa w podobny sposób ... .
        • samsone No to opowiedz nam jakos twoja arsbka 10.10.05, 11:39
          bajke, tylko duzo razy to sam w nia uwierzysz.
          • remekk Lecz się z "arabskich" wizji - moze uda ci się ... 10.10.05, 12:54
            ...z tego wyleczyć .
            W więzach patologicznej cywilizacji jestes beznadziejnie uwięziony ... .
            • neceser Re: Lecz się z "arabskich" wizji - moze uda ci si 10.10.05, 13:04
              Rosja znów "ziemią obiecaną" Żydów?

Około 20 tys. Żydów, głównie z Izraela i USA, przyjeżdża co roku do Rosji,
              która stała się dla nich nową "ziemią obiecaną" mimo pewnych utrzymujących się
              jeszcze przejawów antysemityzmu. Taką ocenę zawarła autorka obszernego raportu
              na temat życia Żydów w Rosji, Mary Gueifer. Fala powrotów zaczęła się, według
              niej, z chwilą dojścia do władzy prezydenta Władimira Putina, w 2000 roku, co
              zbiega się z początkiem rosyjskiego boomu naftowego i nowej prosperity w
              rosyjskiej gospodarce, która zanotowała w ciągu ostatnich pięciu lat ponad 7-
              procentowy wzrost.
              "Ci nowi imigranci wcale nie są biedni; na ogół mają pieniądze i
              wykształcenie", podkreśla Mary Gueifer, która udzieliła wywiadu hiszpańskiej
              agencji EFE. Ci przybywający z Izraela są na ogół wnukami Żydów, którzy
              opuścili Rosję, gdy ostatni przywódca ZSRS, Michaił Gorbaczow, odwołał zakaz
              emigrowania Żydów ze Związku Radzieckiego. "Jedni mają dość wojny, a inni
              pragną powrócić do swoich korzeni, ale większość po prostu uważa, że Rosja
              stwarza dziś znaczne możliwości osiągnięcia dobrobytu", stwierdza autorka
              raportu.
              Powód ten oraz to, iż Kreml sprzyja "żydowskim inwestycjom", sprawiają, że do
              Rosji, gdzie rywalizacja rynkowa wciąż nie jest tak wielka jak na Zachodzie,
              przenoszą się jak do "ziemi obiecanej" także Żydzi z Francji. Jeśli chodzi o
              żydowskich imigrantów ze Stanów Zjednoczonych, są to przeważnie potomkowie
              tych, którzy opuścili Rosję po bolszewickiej rewolucji październikowej 1917 r.
              Obecnie, według danych autorki raportu, w Moskwie mieszka pół miliona Żydów, a
              w całej Rosji - 2 mln, tj. 15 proc. wszystkich Żydów na świecie.
              - Roman Abramowicz, Borys Bieriezowski i Władimir Gusinski [znani w Rosji
              oligarchowie - przyp. red.] płacą tysiąc dolarów rocznie za miejsce siedzące w
              świątyni, w której w modlitwach bierze udział na ogół ok. 300 osób -
              powiedziała Gueifer.
              WP, PAP

remekk napisał:

> ...z tego wyleczyć .
              > W więzach patologicznej cywilizacji jestes beznadziejnie uwięziony ... .
              • remekk Re: Lecz się z "arabskich" wizji - moze uda ci si 10.10.05, 18:35
                A może także ty wyniesiesz sie na ruzkojęzyczne forum o trzymac będziesz się z
                dala od Polski ... .
                Co prawda wolałbym was widzeć dalej - np na Madagaskarze - ale z dwojga złego
                o wiele bardziej wole wizdiec was na Wschodzie niz nad Wisłą .
                Niestety obawiam się , ze Ruscy - wręcz przeciwnie ... .
                • neceser Re: Lecz się z "arabskich" wizji - moze uda ci si 10.10.05, 18:37
                  kto dba co ty wolissz, maly palancie? nie my i nikt inny. do kibli sprzatania
                  zabierz sie, bo wyplaty nie bedzie.
                  • remekk Re: Lecz się z "arabskich" wizji - moze uda ci si 11.10.05, 07:29
                    neceser napisał:

> kto dba co ty wolissz, maly palancie? nie my i nikt inny. do kibli sprzatania
                    > zabierz sie, bo wyplaty nie bedzie.
                    Chcielibyście ob zyd liwi nalewkowicze sprowadzic Polaków do takiej roli ... .
                    Trzymajcie się z dala od Polski !
                    Chocbyście nie wiem jak żebrali i skamlali - tym razem was nie przygarniemy !
    • samsone Od kiedy arabskie bajki na faktach sie opieraja 11.10.05, 08:21
      i cos wspolnego z prawda maja..
      Tak jak usilowali nam wmowic ,ze w musulmanskiej Hiszpani raj na ziemi dla
      innowercow byl, tylko pytanie dlaczego z niej mezzaaraby( Chrzescijanie) i Zydzi
      uciekali?
      • remekk Re: Od kiedy koszerne bajki na faktach sie opiera 11.10.05, 08:44
        > innowercow byl, tylko pytanie dlaczego z niej mezzaaraby( Chrzescijanie) i
        Zydz
        > i
        > uciekali?
        Zydzi uciekali równeiż z chrześcijańskiej Hiszpanii .
        Mieli gdzie uciakc - nad Wisła skamlajacych przyjeli ... .
        ALE NIGDY WIĘCEJ !
        • 1ja Re: Od kiedy koszerne bajki na faktach sie opiera+ 11.10.05, 16:48
          A my moske niekoszerna pytac nie bedziemy.
          I przjedziemy.
          A remekkow doic bedziemy.
          A czy remekk-Polak?
          Byc nie moze.
          Wsrod nich takich niepelnosprawnych umyslowo byc nie moze.
          Byc moze jest polaczek-nie mylic z Polak.
          Pierwsze cztery literki takie same,ale roznica?!
          • remekk Re: Od kiedy koszerne bajki na faktach sie opiera 11.10.05, 16:51
            1ja napisał:

> A my moske niekoszerna pytac nie bedziemy.
            > I przjedziemy.
            > A remekkow doic bedziemy.
            > A czy remekk-Polak?
            > Byc nie moze.
            > Wsrod nich takich niepelnosprawnych umyslowo byc nie moze.
            > Byc moze jest polaczek-nie mylic z Polak.
            > Pierwsze cztery literki takie same,ale roznica?!
            A moze mosku wyslesz swoje "dzieł" na jakis ż...ty konkursik - nagroda za
            przenikanie kultur - murowana ... .
            • 1ja Re: Od kiedy koszerne bajki na faktach sie opiera+ 11.10.05, 17:06
              Do domu wrocimy.
              remekka napoimy.
              Tem facet-moska niekoszerna(czyli niedowarsciowana)- w kieckach koronkowych
              nalewki lubi.
              Pozbieramy resztki i go upijemy.

P.S

Czy bierzesz udzial w konkursie glupoli?
              To nagrode juz masz.
              • remekk Re: Od kiedy koszerne bajki na faktach sie opiera 11.10.05, 17:09

> Czy bierzesz udzial w konkursie glupoli?
                > To nagrode juz masz.
                na z adne koszerne konkursy 'sie nie piszę"
                I te "nagrody" wasze takze mam w ...
                głęboookim "poważaniu" .
                A te koronki to widze twój ob zyd liwy umysł zaprzataja dalej ?
                • 1ja Re: Od kiedy koszerne bajki na faktach sie opiera+ 11.10.05, 17:14
                  Konkurs glupoli-to konkurs dla mosiek niekoszernych.
                  W sam raz dla ciebie.
                  Moj umysl zaprzata cos innego:
                  Moska niekoszerna - a pisze!
                  Czy to mozliwe?
                  Co za wybryk natury!
                  A my do domu wrocimy.
                  Oj wrocimy.
                  Chalupa juz kupiona.
                  Szukam ogrodnika.
                  Remekk,czy umiesz kopac,galazki przycinac,basen wyczyscic?
                  Uczciwy jestes?
                  Czy kradniesz?
                  • remekk Re: Od kiedy koszerne bajki na faktach sie opiera 11.10.05, 17:17
                    Mosiek neikoszerny - czy to moze taki niekoszerny "wybraniec" z niepełnym
                    pochodzeniem ż..tym ?
                    • 1ja Re: Od kiedy koszerne bajki na faktach sie opiera+ 11.10.05, 17:34
                      Tos to ty!
                      Moska nadwislanska,remekkem wyzywana.
                      Z pewnoscia niekoszerna-bo byle jaki glupol byc koszernym nie moze.
                      Nie poznajesz siebie?
                      Demesns-Anzhaimer(?)
                      • remekk Re: Od kiedy koszerne bajki na faktach sie opiera 12.10.05, 12:58
                        1ja napisał:

> Tos to ty!
                        > Moska nadwislanska,remekkem wyzywana.
                        > Z pewnoscia niekoszerna-bo byle jaki glupol byc koszernym nie moze.
                        > Nie poznajesz siebie?
                        > Demesns-Anzhaimer(?)
                        Poprzedni post -
                        Mosiek neikoszerny - czy to moze taki niekoszerny "wybraniec" z niepełnym
                        pochodzeniem ż..tym ?
                        O nie ja nie mam takowego pochodzenia - cosik sie nie zgadza - ale rozejrzyj
                        sie blikso siebie - może kogos takiego znajdziesz .
                        Z tym , ze pochodzenie to nie jest jeszcze najgorsza rzecz , którą tata jej
                        przekazał - gorszy jest parchaty , moskowaty przykładzik . Mam nadzieje , że
                        potraktuje to jako przykład negatywny i od tej patologicznej cywilizacji
                        trzymac sie bedzie jak najdalej ... .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka