cepimierz 09.10.05, 20:03 pierwszą turę wyborów prezydenckich w Polsce. Ponad 38% głosów. Ten wynik chyba już się nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
manny_ramirez masz racje cepie 09.10.05, 20:04 w drugiej turze wynik sie nie zmieni i tez dostanie 38% glosow:)) Odpowiedz Link Zgłoś
cepimierz Re: masz racje cepie 09.10.05, 20:06 Tak będzie, jeśli ludzie będą chcieli mieć u władzy rodzinny klan Kaczyńskich. Masz rację - to niewykluczone. Ale wcale niekonieczne. Odpowiedz Link Zgłoś
manny_ramirez Jesli chodzi o mnie 09.10.05, 20:09 to wybory juz zakonczyly sie wynikiem niezwykle pozytywnym. Obaj kandydaci ktorych lubie przeszli do drugiej tury wiec nie bede mial powodu narzekac;) Odpowiedz Link Zgłoś
antek_cukierman Zważywszy na to, że 09.10.05, 20:09 na Kaczora będzie zapewne głosować elektorat Leppera wynik taki jest możliwy. Ze szkodą dla PL. Będzie pełny socjalizm. Gratulacje dla Donalda. Odpowiedz Link Zgłoś
cepimierz Re: Zważywszy na to, że 09.10.05, 20:15 Ja się cieszę szczególnie z faktu, że zwyciężył Kaszub. Być może, za dwa tygodnie przegra. Ale niezależnie od ostatecznego wyniku wyborów, to dowód na to, że powstaje społeczeństwo obywatelskie: poza jednym wypadkiem, o którym wiem, nie zarzucono Tuskowi braku 100% polskiego pochodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
antek_cukierman Chyba masz rację, 09.10.05, 21:09 choć chciałem to skontrować przykładem kampanii Wielkiego Elektryka i jego insynuacji wobec Mazowera przed 15 laty. Zdałem sobie sprawę jednak, że to już minęło prawie pokolenie.... Ponieważ jestem facetem upierdliwym to śmiem twierdzić, że wyciąganie argumentu pochodzenia wobec DT miałoby znikomy rezonans społeczny ze względu na niewiedzę społeczeństwa. Kaszub? 3/4 aktualnych wyborców nie wie pewnie gdzie jest Kościerzyna a Kaszubi to egzotyka równa Łemkom. Jest dobrze, Kaszub nie Kaszub – byle nie Kaczor. Odpowiedz Link Zgłoś
manny_ramirez antek po co te bajki?;) 09.10.05, 20:15 Przeciez twardy PZPRowski socjal co do jednego na Tuska zaglosuje. Odpowiedz Link Zgłoś
mmkkll Re: antek po co te bajki?;) 09.10.05, 20:20 W kwestii stosunku do ludzi dawnego systemu Kaczor ma lepszy PR. Przecież Tusk jest za pełnym otwarciem archiwów i ograniczeniem przywilejów(emerytalnych) dawnych służb mundurowych. Odpowiedz Link Zgłoś
manny_ramirez Re: antek po co te bajki?;) 09.10.05, 20:23 Nie wiem, byc moze. Jednak moje osobiste doswiadczenia wskazuja ze zaden "hardcore" PZPRowiec na Kaczynskiego nie zaglosuje. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: antek po co te bajki?;) 10.10.05, 08:46 he,he ale pomieszanie z poplataniem, kto ci to powiedzial? On sam? w toku kampani? Odpowiedz Link Zgłoś
mmkkll Re: Zważywszy na to, że 09.10.05, 20:17 Swego czasu jeden z programów gospodarczych(bo było ich kilka) PiS był całkiem podobny do programu SO. Widzę teraz w TV Marcinkiewicza gadającego o "Polsce solidarnej", więc dorzucam fragment artykułu: W 1999 roku Marcinkiewicz został szefem doradców premiera Jerzego Buzka. Zorganizował gabinet premiera, złożył podpis pod apelem o uwolnienie kubańskich więźniów politycznych i opublikował artykuł, w którym proponował zalążek późniejszego programu Platformy Obywatelskiej „3 razy 15”: „zmniejszenie podatku dochodowego od osób prawnych do 22 procent oraz podatku dochodowego od osób fizycznych do 14–15 procent (dla wszystkich) doprowadzi do przyspieszonego rozwoju przemysłu i usług”. www.przekroj.com.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=525&Itemid=50 Odpowiedz Link Zgłoś
manny_ramirez Napisze Wam cos tak od siebie 09.10.05, 20:21 Mieszkajac gdzie mieszkam miam mozliwosci wiedziec o pewnych sprawach zwiazanych z tym kto z polskich politykow przyjezdza do USA, na jak dlugo i po co. Co wiecej moj metor przez prawie dekade byl czlowiekiem ktory administrowal pewien program przez ktory mlodzi polscy politycy mogli przyjedzac do Stanow na rok lub dluzej i uczyc sie jak funkcjonuje rzad federalny, lokalny i jak wygladaja struktury amerykanskiej gospodarki. Moj mentor sprowadzal prawie wylacznie politykow dawnego ZCHNu i kazdy z nich byl skrajnie proamerykanski i prokapitalistyczny. Dzis wielu z nich to kregoslup PiSu. Odpowiedz Link Zgłoś
mmkkll Re: Napisze Wam cos tak od siebie 09.10.05, 20:27 Ale chyba jakiś słaby kręgosłup, sądząc po sporej ilości socjalistycznych chwytów pod publikę(jakoś nie za bardzo ma się to do prawdziwie konserwatywnej postawy, a jak wiadomo, to że ktoś nie lubi komuny i chodzi do kościoła nie oznacza wcale, że jest prawicowcem), a na dodatek po lansowaniu niezbyt mądrego podziału społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
manny_ramirez Re: Napisze Wam cos tak od siebie 09.10.05, 20:30 Ci politycy to nie byla wierchuszka z lat 90 jak Goryszewski i spolka tylko dzialacze mlodszego pokolenia z terenu. Ich poglady wygladaly mnie wiecej tak Radykalny antykomunizm + konserwatyzm moralny, + zdecydowane poparcie dla wolnego rynku Spojrz zreszta na ewolucje Niesiolowskiego. Mniemam ze w sztabie ma za doradcow niektorych z tych co bylo tu na stazu:)) Odpowiedz Link Zgłoś
mmkkll Re: Napisze Wam cos tak od siebie 09.10.05, 20:34 Niesiołowski był kandydatem na senatora rekomendowanym przez PO(został zresztą wybrany). Ja tylko twierdzę, że ta grupa nie ma jeszcze zbyt dużych wpływów. Odpowiedz Link Zgłoś
manny_ramirez Ja msyle ze skret PiSu w kierunku socjalu 09.10.05, 20:37 to gra wyborcza nie majaca opracia w kadrach. Zreszta PC sie rozlecial gdy Kaczynscy rozpoczeli wojne z Walesa podczas gdy ich kadry i elektorat byl radykalnie prowalesowski. W moich rodzinnych stronach politycy PiSu maja wieksze rozeznanie co to wolny rynek niz PO Odpowiedz Link Zgłoś
mmkkll Chyba raczej nie. Kontynuowali mało realne obi 09.10.05, 20:41 etnice po zwycięstwie("3 mln. mieszkań"). To raczej robione jest dla kontrastu z PO. > W moich rodzinnych stronach politycy PiSu maja wieksze rozeznanie co to wolny > rynek niz PO W moich - nie. Wygrał J.Kaczyński i komunista Dorn :). Odpowiedz Link Zgłoś
manny_ramirez Z pewnoscia wiekszosc antysemickiego 09.10.05, 20:27 elektoratu glosowalo na Borowskiego Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: Rodowity Kaszub wygrał 09.10.05, 20:39 cepimierz napisał: > pierwszą turę wyborów prezydenckich w Polsce. > > Ponad 38% głosów. > > Ten wynik chyba już się nie zmieni. czy to dobrze,czy zle? Odpowiedz Link Zgłoś
reigninblood Kaszubskosc Tuska 09.10.05, 20:46 W rodzinie Tuska od kilku pokolen nikt nie mowi po kaszubsku. Odpowiedz Link Zgłoś
cepimierz Re: Kaszubskosc Tuska 09.10.05, 20:48 Nie jestem pewien. Zależy, co rozumiesz przez słowo "kilka". Odpowiedz Link Zgłoś
reigninblood Re: Kaszubskosc Tuska 09.10.05, 20:54 Dziadkowie Tuska z obu stron poslugiwali sie jezykiem polskim i niemieckim.Tusk sam kiedys przyznal ,ze o swoim kaszubskim pochodzeniu dowiedzial sie w wieku dwudziaestu kilku lat. Odpowiedz Link Zgłoś
cepimierz Re: Kaszubskosc Tuska 09.10.05, 21:01 Typowe. Ja też dowiedziałem się późno, że mam z jednej strony kaszubskie korzenie. Głos z Kaszub: Gwësno kozdi mòże welowac za kim chce, ale jak nie Tusk to chto ?? Kaczyński ?( z tegò co òn miôł rzekłë o òfiarach tifusu w pòwòjnowim gduńsczim sôdze, to mëszla że dlô niegò Kaszëbi to taczi sort wnet Mniémców) Giertych? Lepper ? - jesz gòrzi nawetka nie je nót pisac dlôcze. Tak pò prôwdze to jak bëło widzëc òb czas rechtowaniô ùstawù o miészëznach to nôlepszi dlô naji bë bëlë kandidace z lewi starnë politëczny binë. Ale nie wiém czë dlô Państwa, jaczégò dzélã wcyg jesmë to bë bëło dobré... I temù Tusk, nié dlôte że je Kaszëbã, bò òn w pierszi rédze sã czëje Pòlôchã, ale temù, że òn pòdùg mie je nôlepszim kandidatã na prezydentã Państwa, w jaczim żëjemë Pòzdrówk 64.233.183.104/search?q=cache:LrzCKyw8YUgJ:www.naszekaszuby.pl/modules/newbb/viewtopic.php%3Ftopic_id%3D412%26forum%3D1+tusk+kaszub&hl=pl&lr=lang_pl Odpowiedz Link Zgłoś
schlagbaum Re: Rodowity Kaszub wygrał 09.10.05, 22:09 cepimierz napisał: > pierwszą turę wyborów prezydenckich w Polsce. Wazniejsze niz to, ze ma kaszubskie korzenie jest to, ze jest rozsadniejszy od pozostalych kandydatow. Z tego co mozna bylo wybrac to wybor najlepszy. Brawo dla wyborcow. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: Rodowity Kaszub wygrał 10.10.05, 09:09 TO ZALEZY SZLAGI JAKIE SA PRIORYTETY WYBORCOW,wyborcy zwykle intuicyjnie, bo sa na miejscu , czuja, ktory kandydat ich interesy bedzie reprezentowal. Jesli ktos nie chce, by sie w Polsce cokolwiek zmienilo, rzeczywiscie zaglosuje na Tuska. Swiadcza o tym dalsze sondaze.Chyba sie z nimi zapoznales, ze caly twardy elektorat post-komuny pojdzie glosowac na Tuska, ze Kwasniewski tez go poprze, ale jeszcze nie od razu, bo teraz moglby mu zaszkodzic w oczach tych idealistycznych naiwniakow, ktorych pelno, zwlaszcza na tym forum. Polska wdraza konsekwentnie program liberalny od 15 lat, niezaleznie jak sie aktualnie nazywa partia ,ktora dorwala sie do wladzy. Tusk tu nic nie zmieni Odpowiedz Link Zgłoś
schlagbaum Re: Rodowity Kaszub wygrał 11.10.05, 10:17 krystian71 napisała: > TO ZALEZY SZLAGI JAKIE SA PRIORYTETY WYBORCOW,wyborcy zwykle intuicyjnie, bo sa > > na miejscu , czuja, ktory kandydat ich interesy bedzie reprezentowal. > Jesli ktos nie chce, by sie w Polsce cokolwiek zmienilo, rzeczywiscie zaglosuje > > na Tuska. Nie chodzi chyba o to, by sie zmienilo wogole lecz by sie zmienilo na lepsze. To jest z Kaczorami niemozliwe. Musze sie tu zgodzic z Lechem W. To urodzeni opozycjonisci i z tego sie juz nie wyzwola. Uwazam ich za niebezpiecznych dla przyszlosci Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: Rodowity Kaszub wygrał 11.10.05, 10:55 coz, nie zgadzam sie z toba. Jeszcze raz napisze , liberalowie pod roznymi nazwami UW,KLD,SLD rzadza Polska od 15 lat.Jesli ktos uwaza,ze nie dzieje sie w Polsce dobrze,ze nalezy cos zmienic nie powinien glosowac na Tuska,bo on ma w tym duzy praktyczny udzial, od nieudanego PPP,aferalnej prywatyzacji po zablokowanie elementarnej lustracji. Hasel wyborczych nie slucham, to sa TYLKO hasla, raczej obserwuje jakie sily go popieraja,na kogo GW przekierowala swoje poparcie, na kogo betonowy trzon SLD lacznie z ich prezydentem. To mi wystarczy. Opieranie sie przy tym na opiniach akurat Walesy,wybacz , ale tylko dyskredytuje sama wartosc rozumowania, zwlaszcza gdy nie zapomnisz,ze Kaczka byl Min.Sprawiedliwosci,szefem NIK-u,prezydentem Warszawy, raczej bez wiekszych wpadek,wrecz przeciwnie wdrazal w zycie te swoje poglady,ktore wiekszosc Polakow akceptuje. Tobie i jewropce narazil sie, o ile dobrze pamietam zakazem Parady homoseksualistow, i to juz wystarczy,by nazwac go wiecznym opozycjonista? W zachodnich mediach dokonuje sie np lamancow,twierdzac,ze przeciwko sobie stanely dwa tuzy dawnej opozycji. Wybacz,szlagi, ale tak twierdzic moga tylko ci,ktorych czytelnicy nie maja o niczym zielonego Odpowiedz Link Zgłoś
schlagbaum Re: Rodowity Kaszub wygrał 11.10.05, 11:59 krystian71 napisała: > coz, nie zgadzam sie z toba. > Jeszcze raz napisze , liberalowie pod roznymi nazwami UW,KLD,SLD rzadza Polska od 15 lat. W Polsce od pewnego czasu uzywa sie pojecia "liberal" prawie jak obelgi. Mozesz mi to wytlumaczyc ? Kiedy slysze jak kierdziolek z bialo-czerwonym powrozem u szyi tak innych "wyzywa" to nie moge powstrzymac sie od smiechu. Nie jest on jednak odosobniony. To jakas polska, nowa mania. Jesli ktos uwaza,ze nie dzieje sie w Polsce dobrze,ze nalezy cos > zmienic nie powinien glosowac na Tuska,bo on ma w tym duzy praktyczny udzial, > od nieudanego PPP,aferalnej prywatyzacji po zablokowanie elementarnej lustracji Hasel wyborczych nie slucham, to sa TYLKO hasla, raczej obserwuje jakie sily go > > popieraja,na kogo GW przekierowala swoje poparcie, na kogo betonowy trzon SLD > lacznie z ich prezydentem. > To mi wystarczy. > Opieranie sie przy tym na opiniach akurat Walesy,wybacz , ale tylko > dyskredytuje sama wartosc rozumowania, zwlaszcza gdy nie zapomnisz,ze Kaczka > byl Min.Sprawiedliwosci,szefem NIK-u,prezydentem Warszawy, raczej bez wiekszych wpadek,wrecz przeciwnie wdrazal w zycie te swoje poglady,ktore wiekszosc Polakow akceptuje. Brak "wiekszych wpadek" to dosc malo, nie uwazasz ? Jak najlepiej pamietam pomysl na nazwe ronda w Warszawie i uwazam takie wlasnie postepowanie za niekorzystne dla Polski, by nie napisac kretynskie. > Tobie i jewropce narazil sie, o ile dobrze pamietam zakazem Parady > homoseksualistow, i to juz wystarczy,by nazwac go wiecznym opozycjonista? To malo wazne ale swiadczy wedlug mnie o czlowieku. Jezeli ktos stara sie zrobic kariere na polskich fobiach to nie jest to dla mnie kandydat na ktorego moglbym oddac swoj glos. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: Rodowity Kaszub wygrał 11.10.05, 12:11 mylisz sie szlagi, nie znam slowa liberal w kontekscie obelgi. Moze tylko to, o czym juz napisalem powyzej,ze liberalowi rzadza nami od 15 lat z cholernie mizernym skutkiem,bo to jest liberalizm naciagany, okraglostolowy,nie dla wszystkich , ale na peno dla dawnych tuzow z Kc i sowieckich baz wojskowych Dlugo szukales, by wreszcie przemianowanie ronda znalezc.? He,he , szlagi , zle z toba Jak rowniez ,gdy piszesz na temat parad homoseksualistow. Daj sobie powiedziec,ze to nie sa zadne polskie fobie, a zwyczajne ogolnoludzkie obrzydzenie tym widokiem. Ja tak to odbieram,bo taki sam wstret bym czul, gdybym byl zmuszony obserwowac publiczne seksualne wybryki hetero. Coz ja moge poradzic na to,ze ten widok powoduje u mnie odruchy wymiotne Odpowiedz Link Zgłoś
schlagbaum Re: Rodowity Kaszub wygrał 11.10.05, 12:34 krystian71 napisała: > Dlugo szukales, by wreszcie przemianowanie ronda znalezc.? > He,he , szlagi , zle z toba Zle jest ze mna ? Ja uwazam, ze zle jest z tymi, ktorzy nie sa w stanie zrozumiec jaka szkode robia Polsce pudle, ktore chca raz w zyciu zaistniec jako rotwailery. > Jak rowniez ,gdy piszesz na temat parad homoseksualistow. > Daj sobie powiedziec,ze to nie sa zadne polskie fobie, a zwyczajne > ogolnoludzkie obrzydzenie tym widokiem. Ogolnoludzkie ? Wysoko mierzysz. Jest to mniej wiecej tak samo "ogolnoludzkie" jak obowiazek noszenia chustki na glowie lub zaslaniania twarzy przez kobiety. > Ja tak to odbieram,bo taki sam wstret bym czul, gdybym byl zmuszony obserwowac publiczne seksualne wybryki hetero. > Coz ja moge poradzic na to,ze ten widok powoduje u mnie odruchy wymiotne Jest rada. Nie patrz. Ja dostaje odruchow wymiotnych gdy zmusza mnie ktos do sluchania hip hopu. Mimo to jest wielu ktorzy tego sluchaja. Nalezy im odebrac ich konstytucyjne prawa ? Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: Rodowity Kaszub wygrał 12.10.05, 08:46 szlagi,gdybys tak zastanowil sie dluzsza chwile i przemyslal,sam bys doszedl do wniosku,ze znacznie wieksza szkode ponosi Polska,przez zaognianie stosunkow z bezposrednim sasiadem,i fotografowanie sie z p.Borys,wywozenia jej do Brukseli,ktore zadnych spraw nie zlatwilo,a na pewno nie bylo w interesie zamieszkujacej Bialorus Polonii,juz nie mowiac o interesie Panstwa Polskiego. Co do parad, coz, legalista jestem, w kk od zawsze istnieje artykul nt czynow lubieznych w miejscu publicznym,prywatnie mnie one zupelnie nie interesuja. Odpowiedz Link Zgłoś
schlagbaum Re: Rodowity Kaszub wygrał 12.10.05, 09:39 krystian71 napisała: > szlagi,gdybys tak zastanowil sie dluzsza chwile i przemyslal,sam bys doszedl do > > wniosku,ze znacznie wieksza szkode ponosi Polska,przez zaognianie stosunkow z > bezposrednim sasiadem,i fotografowanie sie z p.Borys,wywozenia jej do > Brukseli,ktore zadnych spraw nie zlatwilo,a na pewno nie bylo w interesie > zamieszkujacej Bialorus Polonii,juz nie mowiac o interesie Panstwa Polskiego. Tu sie wlasnie roznimy. Moim zdaniem zdecydowanie latwiej moze sobie Polska pozwolic na zle stosunki z Bialorusia ( nawiasem mowiac reliktem minionej epoki) niz z Rosja czy Niemcami. Oczywiscie latwiej jest budowac kariere na wszechobecnej w Polsce rusofobii i nie odwzajemnionej milosci do usa ale sluzy to tylko karierze a nie Polsce. Inna sprawa, ze wyciaganie Tuskowi dziadkow w Wehrmachtcie skompromitowalo w moich oczach druzyne kaczora do reszty. To chwyty z najnizszej polki. Zwykle swinstwo. Dla tych ktorzy sie takich swinstw dopuszczaja mam tylko jedno okreslenie ale go nie tu nie zdradze. > Co do parad, coz, legalista jestem, w kk od zawsze istnieje artykul nt czynow > lubieznych w miejscu publicznym,prywatnie mnie one zupelnie nie interesuja. Parada przebierancow to nie jest "czyn lubiezny", maja jednak zagwarantowane prawo do zgromadzen i to zostalo "zgwalcone" przez tych, ktorzy nosza pojecie "prawo" na sztandarach. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: Rodowity Kaszub wygrał 12.10.05, 12:14 > Moim zdaniem zdecydowanie latwiej moze sobie Polska pozwolic na zle stosunki z > Bialorusia ( nawiasem mowiac reliktem minionej epoki) niz z Rosja czy Niemcami > . oczywiscie, zgadzam sie z toba.Tylko w tej sytuacji musisz zalozyc,ze dla Polski bardziej jest korzystna bezposrednia granica z Rosja. Ja tak nie uwazam, a w dniu dzisiejszym jedynym gwarantem,ze tak nie bedzie jest rezim Lukaszenki, nie zaleznie z jakich powodow, moze glupio ambicjonalnych, to wlasnie Lukaszenka jest gwarantem tego, ze bialorus nie zostanie inkorporowana przez Rosje. Kto potrafi myslec, wie, ze w tej sytuacji nie nalezy szukac sztucznych zwad, kto ich szuka naraza sie na podejrzenie ,ze dziala w interesie Rosji. Tym bardziej, drogi szlagi, ze tak naprawde tym , ktorzy w Polsce to robia NAJMNIEJ zalezy na interesach polskiej mniejszosci na Wschodzie,szeroko rozumianym. Bo wystarczy minimalny wysilek intelektualny, aby skontaktowac,ze to WLASNIE na Bialorusi,ludnosc polska nie skarzy sie na zadne przesladowania, czy ograniczania. W przeciwienstwie np.do Ukrainy i Litwy, ktore to problemy szybciutko przez patriotow piszacych w GW pod dywan sa zamiatane. Jakies tam wywlaszczania, jakies tam przymusowe zmiany nazwisk, jakies tam gloryfikowanie rezunow przez obecnego prezydenta,jakies tam porwania swietego obrazu. Co kogo obchodzi rzeczywista sytuacja polskiej mniejszosci,odrestaurowanie polskich pamiatek narodowych itd skoro Sorosowi z jednych powodow, a Putinowi z innych Lukaszenka stoi koscia w gardle.? Szlagi, rzecz jasna, parada to nie jest jeszcze czyn lubiezny, tylko,ze nie badz naiwny, kazdy z nas ogladal zdjecia z parad w Berlinie czy innych miastach zachodniej europy i widzial te zakonnice z wycietymi habitami na golych tyleczkach kopulujace na platformach,w sposob rzeczywisty,czy udawany. W dalszym ciagu twierdze,ze takie widoki budza moje obrzydzenie i naruszaja prawo,to nie jest zwykly spacer homoseksualistow przez miasto,ale obrzydliwa prowokacja. Dla ulatwienia twojej krytyki moich zasciankowych pogladow, podpowiem ci, ze pare dni temu aresztowano w miescie Gdynia pare odbywajaca w bialy dzien heteroseksualny stosunek w miejscu publicznym. Nie gorsze sie, sa rozne dewiacje i exhibicjonizmy,ale juz dawno temu ktos wymyslil,ze zwyklych ludzi nalezy chronic przed takimi widokami,z powodow czysto estetycznych i poki to prawo nie zostanie zmienione, rowniez ciotowate,wymalowane indywidua nie powinny wrazliwosci innych naduzywac. Odpowiedz Link Zgłoś
schlagbaum Re: Rodowity Kaszub wygrał 12.10.05, 13:22 Chyba sie wzajemnie nie przekonamy. Niech wygra lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: Rodowity Kaszub wygrał 12.10.05, 13:25 oby tak bylo szlagi, ale ja pozbawiony jestem zludzen , od czasu jak skontaktowalem,ze moi rodacy, nawet ci myslacy z wlasnej woli rezygnuja z wolnosci myslenia Odpowiedz Link Zgłoś
schlagbaum Re: Rodowity Kaszub wygrał 12.10.05, 13:35 krystian71 napisała: > oby tak bylo szlagi, ale ja pozbawiony jestem zludzen , od czasu jak > skontaktowalem,ze moi rodacy, nawet ci myslacy z wlasnej woli rezygnuja z > wolnosci myslenia Mi jakos nigdy nie przyszlo do glowy, ze ktos myslacy inaczej niz ja zrezygnowal z myslenia. Biore pod uwage, ze moze miec inne doswiadczenia i oczekiwania do czego ma przeciez prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: Rodowity Kaszub wygrał 12.10.05, 13:50 A JA MIMO WSZYSTKO TAK ,bo ciagle zadaje sobie pytanie, ze gdyby tylko chciez, mozna by sie z latwoscia przekonac, kto dla tego kraju wiacej zrobil, czyja linia wiecej Polsce sluzy, czy ta glupio usmiechnieta, zawsze na wygibasy gotowa, gotowa sie z kazdym dogadac,czy ta ktora uwaza,ze sa jakies fakty ,ktorych nic nie zmieni. Ze jesli sie jedni na swoje straty wynikajace z poczdamskich wysiedlen powoluja , to mozna im przedstawic wyliczenie wszelkich strat wojennych tego kraju , czy samej Warszawy. Podobnie z Ruskimi, gdy przeciw nim wystepuje czlowiek, wobec ktorego nie maja zadnego hakai nie moga go pod stolem szantezowac. Dla ciebie to jest za maly handicap, bo akurat on nie trawi parad rownosci i wystepuje o zaostrzenie kk wobec pospolitych zbrodni. Jak myslisz, czy w srodowisku homoseksualistow POLSKICH ma cos takiego miejsce jak polska racja stanu, czy zostalo to wyparte czyms co mozna nazwac homoseksualna , internacjonalistyczna racja stanu? Bo ja , jak to wszystko obserwuje, jeszcze nie spotkalem sie z zadeklarowanym homoseksualista, ktory by o czyms wiecej niz o swoim homoseksualizmie potrafil rozmawiac, ktory by sie wygrzebal z tego tematu Odpowiedz Link Zgłoś
schlagbaum Re: Rodowity Kaszub wygrał 12.10.05, 14:05 krystian71 napisała: > A JA MIMO WSZYSTKO TAK ,bo ciagle zadaje sobie pytanie, ze gdyby tylko chciez, > mozna by sie z latwoscia przekonac, kto dla tego kraju wiacej zrobil, Czy miales okazje przeczytac ksiazeczke pt: "Zasada Petera" ? Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: Rodowity Kaszub wygrał 12.10.05, 14:26 nie, ale sadzac po twoich wpisachciagle uwazam,ze prezydentura to nie musi byc jakas NAGRODA za dotychczasowa dzialalnosc. Wystarczy werbalne okreslenie obietnic i przyrzeczen. Jesli nie uda sie ich spelnic, dostaniesz szlago przeprosiny , za 5 lat. I to ci wystarczy Odpowiedz Link Zgłoś
schlagbaum Re: Rodowity Kaszub wygrał 12.10.05, 14:33 krystian71 napisała: > nie, ale sadzac po twoich wpisachciagle uwazam,ze prezydentura to nie musi byc > jakas NAGRODA za dotychczasowa dzialalnosc. Nawet nie powinna. W ksiazecze tej zastanawia sie prof. Peter nad skutkami awansowania ludzi, ktorzy osiagneli juz swoj prog niekompetencji. > Wystarczy werbalne okreslenie obietnic i przyrzeczen. > Jesli nie uda sie ich spelnic, dostaniesz szlago przeprosiny , za 5 lat. > I to ci wystarczy Mysle, ze nie bedzie okazji, bo wygra lepszy. Chyba czas konczyc ten spor. Nie widac mozliwosci zblizenia wiec to strata czasu. Do nastepnej okazji Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: Rodowity Kaszub wygrał 12.10.05, 14:37 nie znam prof Petera, twojego autorytwtu, ale never mind, tak czy siak , do zobaczenia w tym temacie za 5 lat Odpowiedz Link Zgłoś
schlagbaum Re: Rodowity Kaszub wygrał 12.10.05, 14:42 krystian71 napisała: > nie znam prof Petera, twojego autorytwtu, ale never mind, tak czy siak , do > zobaczenia w tym temacie za 5 lat Gdybym stal po tej samej stronie "barykady" z takimi ludzmi -zaczalbym sie zastanawiac. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=30312889 :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: Rodowity Kaszub wygrał 12.10.05, 15:02 nie wiem szlagi, co miales na mysli, watek skasowany W twoim temacie odpowiem, ze po twojej stronie barykady jest SLD i Prezydent Wszystkich Polakow, stad nalezalaby sie pewna refleksja Odpowiedz Link Zgłoś
abe_ltd Ktory to ten Kaszub? Tusk? Nazwisko brzmi z 09.10.05, 22:38 angielska,not z Kaszubska Odpowiedz Link Zgłoś
cepimierz Re: Ktory to ten Kaszub? Tusk? Nazwisko brzmi z 09.10.05, 22:42 Nazwisko znaczy ponoć "Asik", czyli mały tuz (as) - Odpowiedz Link Zgłoś
abe_ltd Re: Ktory to ten Kaszub? Tusk? Nazwisko brzmi z 09.10.05, 22:44 Oops, a ja juz bzdury napisalam o genealogii tuska. Kropa i tak wytnie. Mhhh,....to on taki as jest? No bo ja to krolowa karo. Moglibysmy sie dogadac ;) Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Ktory to ten Kaszub? Tusk? Nazwisko brzmi z 10.10.05, 00:34 Nie Kaszub tylko Kaszuba. I zapamiętajcie sobie, że Kaszubi to POLACY. Odpowiedz Link Zgłoś
abe_ltd A gdzie ja mowie ze nie sa???? 10.10.05, 00:36 Juz powiedzialam ze to lepsi Polacy (starszej krwi itd) niz wielu w Kongresowce. Mowie RESPECT, man! Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: A gdzie ja mowie ze nie sa???? 10.10.05, 08:44 he,he abe, jak mowia, " Kaszubi to sa ci Gorale,ktorzy nie zalapali sie na statek do Ameryki"...:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Nienawidzę zarówno PO jak i PiSu, ale jeśli 12.10.05, 13:38 Kaszub na stanowisku prezydenta ma doprowadzić do furii narodowców, to niech wygra Tusk!! :o) Odpowiedz Link Zgłoś