Dodaj do ulubionych

Koszerna cenzura na forum

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.10.02, 14:15
Koszerny administrator tego forum wyciął kilka moich w miarę wyważonych
opinii. Korzystając z tego że prawdopodobnie w sobotę pracuje on nie dłużej
niż do 14-tej, chciałbym powtórzyć je en bloc, żeby choć chwilę dłużej
widniały na forum. Da to pogląd innym, jakie wypowiedzi nie są koszerne.

Nt. Opinia amerykańska jest za wojną z Irakiem:

Ostatnio opublikowano informację o zamierzonych planach amerykańskiej
okupacji
Iraku. Może coś przeniknie do opinii publicznej na ten temat, bo bardzo mnie
interesuje:
1. Kto, ile i dla kogo będzie eksploatował złoża ropy naftowej w tym
okupowanym
kraju?
2. W sytuacji kiedy celem okupacji jest wprowadzenie demokracji, co będzie
jeżeli w demokratycznych wyborach wygra partia fundamentalistów
muzułmańskich,
co jest najbardziej prawdopodobne, bo sprawdzone w innych krajach arabskich.
Czy to oznacza że Amerykanie (czy Zydzi) nigdy nie wyjdą z Iraku?

Nt. Ataku terrorystycznego na francuski tankowiec:

Dla mnie jest oczywiste, że za zamachem terrorystycznym stał izraelski Mosad.
Wystarczy sobie poczytać historię tej organizacji (i historię Izraela) żeby
nie
mieć co do tego najmniejszej wątpliwości.
Francja sprzeciwia się atakowi na Irak i jest zbyt propalestyńska, więc
trzeba
opinię publiczną francji trochę ukierunkować. Czekam teraz na zamach na cele
rosyjskie, chińskie i niemieckie. Chyba niedługo.

Nt. Czy Polska coś zawdzięcza USA?:

Sprowadzając rzecz do spraw bardziej przyziemnych. Jakże krzycząca
niesprawiedliwość ma miejsce w wypadku wiz. Amerykanie przyjeżdzają do polski
bez ŻADNYCH wiz a więc bez żadnych opłat. Polacy chcący jechać do USA muszą
bulić równowartość 100 USD (a więc często połowa miesięcznej pensji netto) za
samo złożenie podania, bez żadnej gwarancji udzielenia wizy. Większość te
wizy
dostaje jednak i jedzie do USA, a tam na granicy też mogą go cofnąć.
Bogaty Amerykanin, który za polską wizę mógłby zapłacić i 500 USD, ma ją za
darmo i na 100 %.
Rozumiem że Amerykanie wprowadzając wizy dla Polaków chcą się zabezpieczyć
przed nielegalnym napływem imigrantów czy siły roboczej. Ale:
1. NIECH ROBIA TO ZA WŁASNE PIENIĄDZE, A WIZY powinny być za darmo.
2. W stosunkach konsularnych obowiązuje zasada wzajemności, jeżeli Polska
zniosła
wizy to k.rwa dlaczego nie USA?
3. Dlaczego poniża się Polaków każąc im płacić z góry i bez żadnej gwarancji
otrzymania wizy????

Nt. Snajpera terrorysty w Waszyngtonie:

Prezydent Bush, powinien wydać następujące rozkazy:
1. Zażądać od władz Waszyngtonu natychmiastowego rozbrojenia i wydania
terrorysty.
2. Jeżeli władze tego nie uczynią, powinny złożyć rezygnację i udać sie na
emigrację.
3. W przypadku nie zastosowania się do powyższego, przeprowadzić dywanowy
nalot
bombowców na miasto opanowane przez terroryzm.
4. Okupować miasto (Sharon jako komisarz) i zorganizować nowe demokratyczne
wybory.
(Tak Bush postąpił z Afganistanem i chce postąpić z Irakiem)
Obserwuj wątek
    • Gość: AKAJ Re: Koszerna cenzura na forum IP: *.27.85.120.Dial1.Chicago1.Level3.net 12.10.02, 14:29
      Gość portalu: Alik napisał(a):

> Koszerny administrator tego forum wyciął kilka moich w miarę wyważonych
      > opinii. Korzystając z tego że prawdopodobnie w sobotę pracuje on nie dłużej
      > niż do 14-tej, chciałbym powtórzyć je en bloc, żeby choć chwilę dłużej
      > widniały na forum. Da to pogląd innym, jakie wypowiedzi nie są koszerne.
      >
      > Nt. Opinia amerykańska jest za wojną z Irakiem:
      >
      > Ostatnio opublikowano informację o zamierzonych planach amerykańskiej
      > okupacji
      > Iraku. Może coś przeniknie do opinii publicznej na ten temat, bo bardzo mnie
      > interesuje:
      > 1. Kto, ile i dla kogo będzie eksploatował złoża ropy naftowej w tym
      > okupowanym
      > kraju?
      > 2. W sytuacji kiedy celem okupacji jest wprowadzenie demokracji, co będzie
      > jeżeli w demokratycznych wyborach wygra partia fundamentalistów
      > muzułmańskich,
      > co jest najbardziej prawdopodobne, bo sprawdzone w innych krajach arabskich.
      > Czy to oznacza że Amerykanie (czy Zydzi) nigdy nie wyjdą z Iraku?
      >
      >
      > Nt. Ataku terrorystycznego na francuski tankowiec:
      >
      > Dla mnie jest oczywiste, że za zamachem terrorystycznym stał izraelski Mosad.
      > Wystarczy sobie poczytać historię tej organizacji (i historię Izraela) żeby
      > nie
      > mieć co do tego najmniejszej wątpliwości.
      > Francja sprzeciwia się atakowi na Irak i jest zbyt propalestyńska, więc
      > trzeba
      > opinię publiczną francji trochę ukierunkować. Czekam teraz na zamach na cele
      > rosyjskie, chińskie i niemieckie. Chyba niedługo.
      >
      >
      > Nt. Czy Polska coś zawdzięcza USA?:
      >
      > Sprowadzając rzecz do spraw bardziej przyziemnych. Jakże krzycząca
      > niesprawiedliwość ma miejsce w wypadku wiz. Amerykanie przyjeżdzają do polski
      > bez ŻADNYCH wiz a więc bez żadnych opłat. Polacy chcący jechać do USA muszą
      > bulić równowartość 100 USD (a więc często połowa miesięcznej pensji netto) za
      > samo złożenie podania, bez żadnej gwarancji udzielenia wizy. Większość te
      > wizy
      > dostaje jednak i jedzie do USA, a tam na granicy też mogą go cofnąć.
      > Bogaty Amerykanin, który za polską wizę mógłby zapłacić i 500 USD, ma ją za
      > darmo i na 100 %.
      > Rozumiem że Amerykanie wprowadzając wizy dla Polaków chcą się zabezpieczyć
      > przed nielegalnym napływem imigrantów czy siły roboczej. Ale:
      > 1. NIECH ROBIA TO ZA WŁASNE PIENIĄDZE, A WIZY powinny być za darmo.
      > 2. W stosunkach konsularnych obowiązuje zasada wzajemności, jeżeli Polska
      > zniosła
      > wizy to k.rwa dlaczego nie USA?
      > 3. Dlaczego poniża się Polaków każąc im płacić z góry i bez żadnej gwarancji
      > otrzymania wizy????
      >
      >
      > Nt. Snajpera terrorysty w Waszyngtonie:
      >
      > Prezydent Bush, powinien wydać następujące rozkazy:
      > 1. Zażądać od władz Waszyngtonu natychmiastowego rozbrojenia i wydania
      > terrorysty.
      > 2. Jeżeli władze tego nie uczynią, powinny złożyć rezygnację i udać sie na
      > emigrację.
      > 3. W przypadku nie zastosowania się do powyższego, przeprowadzić dywanowy
      > nalot
      > bombowców na miasto opanowane przez terroryzm.
      > 4. Okupować miasto (Sharon jako komisarz) i zorganizować nowe demokratyczne
      > wybory.
      > (Tak Bush postąpił z Afganistanem i chce postąpić z Irakiem)

Bardzo trzezwa ocena spraw.Z tymi vizami to rzeczywiscie zydowski
      biznes,jezeli jeszcze dodasz do tego puszczanie polskiej(czytaj zydowskiej)
      polityki w tak zwane USA lizodupstwo to faktycznie tylko Polska Racja Stanu
      moze tu pomuc.
    • _pollak Nie pdniecaj sie dupku 12.10.02, 14:31
      Niepodniecaj sie. Wszystkie posty od wczoraj 23 do dzosiaj 10 rano nie byly
      zarejestrowane, Gazeta to oglaszala wczoraj caly dzien.
      • Gość: AKAJ A ty sie o rozum dzis modlil?. IP: *.27.85.120.Dial1.Chicago1.Level3.net 12.10.02, 14:36
        _pollak napisała:

> Niepodniecaj sie. Wszystkie posty od wczoraj 23 do dzosiaj 10 rano nie byly
        > zarejestrowane, Gazeta to oglaszala wczoraj caly dzien.

Co to znaczy nie byly zarejestrowane?.Istnieje cos takiego jak pamiec
        i back-up.
        • _pollak Re: A ty sie o rozum dzis modlil?. 12.10.02, 15:33
          Gość portalu: AKAJ napisał(a):

> _pollak napisała:
          >
          > > Niepodniecaj sie. Wszystkie posty od wczoraj 23 do dzosiaj 10 rano nie byl
          > y
          > > zarejestrowane, Gazeta to oglaszala wczoraj caly dzien.
          >
          > Co to znaczy nie byly zarejestrowane?.Istnieje cos takiego jak pamiec
          > i back-up.

Na pewno istnieje ale wczoraj az do dzisiaj 10 nie dzialal. Bylo to ogloszone.
          Cos robili z serwerem.

• |v|rowa Re: Nie pdniecaj sie dupku 12.10.02, 15:05
        _pollak napisała:

> Niepodniecaj sie. Wszystkie posty od wczoraj 23 do dzosiaj 10 rano nie byly
        > zarejestrowane, Gazeta to oglaszala wczoraj caly dzien.

Zgadzam sie z pollakiem (oprocz tego "dupka"). To moze pollak w ramach
        przypomnienia powiesz jakie jest Twoje wytlumaczenie amerykanskiego fenomenu
        aseryjnego zabojcy? Nadal uwazasz, ze jest to zjawisko STATYSTYCZNIE
        NIEISTOTNE??? Przeczytaj wiec ostatnie zdanie ponizej - dla Twojej wiedzy w USA
        nieszka 4 (cztery) procent ludnosci swiata. Czyli 25 razy mniej niz w reszcie
        swiata. Z bardzo zgrubnej matematyki wynika, ze zjawisko typu "samotny wilk-
        morderca" wystepuje tu ponad 30 (trzydziesci) razy czesciej niz W RESZCIE
        SWIATA. I jak ma sie do tego Twoja teoria?

Newton, Michael. The Encyclopedia of Serial Killers. Checkmark Books, 2000.
        ISBN 0-8160-3978-X.
        An attempt to demystify the serial killer. A wide sampling of the more than
        1,500 serial murderers on record broken down into specific killer types,
        motivations, and nationalities. Since 1980, 84 percent of the world's serial
        killers have been U.S. citizens.
        • |v|rowa Nieco wiecej 12.10.02, 15:13
          Z bardzo zgrubnej matematyki wynika, ze zjawisko typu "samotny wilk-
          > morderca" wystepuje tu ponad 30 (trzydziesci) razy czesciej niz W RESZCIE
          > SWIATA.

Wypilem kaffe i przeliczylem na chlodno - tym razem liczba krotnosci wyszla ok.
          100 (STO) razy czesciej. Czy mam Ci przeprowadzic test parametryczny (np. test
          T Studenta przy zalozeniu rozkladu normalnego w populacji i nierownych odchylen
          standardowych), abys mi uwierzyl, ze w USA jest to ISTOTNIE STATYSTYCZNIE
          czestsze zjawisko? Nadal czekam na Twoja riposte pollak.
        • _pollak Re: Nie pdniecaj sie dupku 12.10.02, 15:44
          |v|rowa napisał:

> _pollak napisała:
          >
          > > Niepodniecaj sie. Wszystkie posty od wczoraj 23 do dzosiaj 10 rano nie byl
          > y
          > > zarejestrowane, Gazeta to oglaszala wczoraj caly dzien.
          >
          > Zgadzam sie z pollakiem (oprocz tego "dupka").

Mowimy do chicago! Dupek jest wlasciwym slowem.

To moze pollak w ramach
          > przypomnienia powiesz jakie jest Twoje wytlumaczenie amerykanskiego fenomenu
          > aseryjnego zabojcy? Nadal uwazasz, ze jest to zjawisko STATYSTYCZNIE
          > NIEISTOTNE??? Przeczytaj wiec ostatnie zdanie ponizej - dla Twojej wiedzy w
          USA
          >
          > nieszka 4 (cztery) procent ludnosci swiata. Czyli 25 razy mniej niz w reszcie
          > swiata. Z bardzo zgrubnej matematyki wynika, ze zjawisko typu "samotny wilk-
          > morderca" wystepuje tu ponad 30 (trzydziesci) razy czesciej niz W RESZCIE
          > SWIATA. I jak ma sie do tego Twoja teoria?

Teoria nadal stoi na równych nogach.
          Nie powiedziałem że jest to tylko zjawisko statystyczne. Ale jeśli chcesz o
          statystyce to ta którą podałeś wcale mi nie zaprzecza. Pokaż mi jeszcze jeden
          kraj z populacją równą do USA z takim przekrojem demograficznym. W Chinach
          żyją Chińczycy, w Polsce Polacy a w USA wszystkie narody i rasy ludzi którzy w
          swoich krajach mają historię walki i braku tolerancji do swoich sąsiadów. Czyli
          porównywanie USA do reszty świata który jest podzielony na malutkie
          monolityczne społeczeństwa jest bezsensowne.
          pzdr

PS
          Mozesz pokazac mi zrodlo tej statystyki?

>
          > Newton, Michael. The Encyclopedia of Serial Killers. Checkmark Books, 2000.
          > ISBN 0-8160-3978-X.
          > An attempt to demystify the serial killer. A wide sampling of the more than
          > 1,500 serial murderers on record broken down into specific killer types,
          > motivations, and nationalities. Since 1980, 84 percent of the world's serial
          > killers have been U.S. citizens.
          • |v|rowa Pollak - skonczyles high shool? 12.10.02, 16:03
            _W Chinach
            > żyją Chińczycy, w Polsce Polacy a w USA wszystkie narody i rasy ludzi którzy
            w
            > swoich krajach mają historię walki i braku tolerancji do swoich sąsiadów.
            Czyli
            >
            > porównywanie USA do reszty świata który jest podzielony na malutkie
            > monolityczne społeczeństwa jest bezsensowne.
            > pzdr

A znasz moze ostatni rozklad populacyjny Niemiec lub Francji? A mowi ci cos to
            ze w Indiach jest oficjalnie KILKADZIESIAT roznych jezykow (nie mowie o
            dialektach), czyli minimum tyle samo plemion majacych za soba wzajemne
            konflikty. Albo to, ze w Libanie zyja przedstawiciele 28 roznych religii i kraj
            ten ma za soba 15 lat wojen miedzy nimi? A byles kiedys w Brazylii (bo ja
            bylem)? - co mozesz powiedziec o ICH zroznicowaniu demograficznym? Pollak -
            jesli chcesz mi ponownie powiedziec, ze JEDYNA przyczyna 100 (sto) razy
            czestszego wystepowania SERYJNYCH MORDERCOW (ich i tylko ich wylacznie) w USA
            niz w reszcie swiata jest ZROZNICOWANIE DEMOGRAFICZNE USA oraz ze moje 3 (trzy)
            grupy powodow sa BLEDNE - to skonczmy na tym dyskusje, bo czuje sie jakbym
            rozmawial z moim synem (2 lata). Gwoli przypomnienia reszcie forum - pollak
            jest osoba, ktora KUBE ROZPRUWACZA (Jack the Ripper) uwazala za POLSKIEGO
            seryjnego zabojce. I tym wspieral swoja teorie.

> PS
            > Mozesz pokazac mi zrodlo tej statystyki?

Czy Ty mas problemy z uwaznym czytaniem? PONOWNIE podaje zrodlo tej statystyki.
            ISBN 0-8160-3978-X.
            A jesli nie masz jeszcze daleko posunietej sklerozy - wczoraj podalem link do
            ok. 50 innych opracowan na temat seryjnych zabojcow w USA i poza nimi.

• Gość: Mrowa Dla zainteresowanych - uzupelnienie IP: *.block3.tc1.rnktel.net 12.10.02, 18:18
              Moja opinia w sprawie seryjnych zabojcow w USA brzmiala tak:
              www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=50&w=3228201&a=3241362
              oraz to:
              ISBN 0-8160-3978-X.
              An attempt to demystify the serial killer. A wide sampling of the more than
              1,500 serial murderers on record broken down into specific killer types,
              motivations, and nationalities. Since 1980, 84 percent of the world's serial
              killers have been U.S. citizens.

Czyli kraj majacy 4% mieszkancow swiata - ma 84 % seryjnych mordercow! Czestosc
              wystepowania w przeliczeniu na miezkanca = ok. 100 razy wieksza niz w reszcie
              swiata.

• _pollak A ty gdzie sie wychowales? 12.10.02, 19:28
              Już ci to wczoraj powiedziałem ze jesteś prymitywem i to niewychowanym.
              Dyskusja polega na wymianie poglądów a nie na atakowaniu dyskutanta który cię
              nie prowokuje. Ty jednak z jakiejś wiochy najwyraźniej pochodzisz gdzie
              nieporozumienia i kłótnie pięściami się rozwiązuje. Rozmawiaj sam ze sobą.
              • Gość: Mrowa Re: A ty gdzie sie wychowales? IP: *.block1.tc1.rnktel.net 12.10.02, 22:34
                HAHAHA, i to mowi ktos, kto innych dupkami nazywa. Widze po prostu, ze nie masz
                zielonego pojecia o czym piszesz. A jak nie potrafisz, nie pchaj sie na afisz.
                Ja jak czegos nie wiem albo nie jestem pewien to pisze to - pisze najczesciej
                ZE MI SIE TAK WYDAJE i prosze innych o opinie. Ty natomiast WIESZ wszystko na
                pewno, podczas gdy udowadniasz, ze nie masz nawet pojecia o czym mowimy.
                Przypomne Ci mowilismy o przyczynach pojawiania sie w USA 100-krotnie czesciej
                seryjnych zabojcow niz w reszcie swiata. I temat uznaje za skonczony, bo nie
                przedstawiles ZADNYCH sensownych argumentow na podwazanie mojej teorii, a ja
                Twoja obalilem lewym piardem. Wiec po prostu pojechales, ze jestem cham i
                prymityw. Moze, ale INTELIGENTY cham i nieustannie UCZACY sie prymityw. A Ty
                stanales na etapie umyslowym nayczyciela techniki 8 klasy podstawowki i tak
                trzymasz.
                • Gość: Alf Mrowa IP: *.proxy.aol.com 12.10.02, 22:47
                  to pedal stajacy pod spodkiem katowickim w samych majtkach damskich i
                  oczekujacy na klientow z lizakiem w gebie zaplutej
              • Gość: Alf Re: A ty gdzie sie wychowales? IP: *.proxy.aol.com 12.10.02, 22:54
                _pollak napisała:

> Już ci to wczoraj powiedziałem ze jesteś prymitywem i to niewychowanym.
                > Dyskusja polega na wymianie poglądów a nie na atakowaniu dyskutanta który cię
                > nie prowokuje. Ty jednak z jakiejś wiochy najwyraźniej pochodzisz gdzie
                > nieporozumienia i kłótnie pięściami się rozwiązuje. Rozmawiaj sam ze sobą.
                Nie daj sie pollak temu pedalowi on tu juz niejednemu za skore zalazl.
                • Gość: Mrowa dziekujemy za wypowiedzi jojo - nt IP: *.block1.tc1.rnktel.net 12.10.02, 23:30
    • titus_flavius Re: Koszerna cenzura na forum 12.10.02, 16:14
      > 2. W sytuacji kiedy celem okupacji jest wprowadzenie demokracji, co będzie
      > jeżeli w demokratycznych wyborach wygra partia fundamentalistów
      > muzułmańskich,
      > co jest najbardziej prawdopodobne, bo sprawdzone w innych krajach arabskich.
      > Czy to oznacza że Amerykanie (czy Zydzi) nigdy nie wyjdą z Iraku?

Amerykanie: Zaakceptujemy wszystkie wyniki wyborów, pod warunkiem, że będą
      zgodne z naszymi oczekiwaniami :o)
      T.
    • sewer_ Zmiencie forum chlopaki... 12.10.02, 17:01
      jak Wam cenzura przeszkadza...
      Kto Was zmusza, aby tu siedziec..?

AL AHRAM tez ma forum...
      Nawet po angielsku...
    • Gość: Tomasz Re: Koszerna cenzura na forum IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.10.02, 10:34

> Koszerny administrator tego forum wyciął kilka moich w miarę wyważonych
      > opinii. Korzystając z tego że prawdopodobnie w sobotę pracuje on nie dłużej
      > niż do 14-tej, chciałbym powtórzyć je en bloc, żeby choć chwilę dłużej
      > widniały na forum. Da to pogląd innym, jakie wypowiedzi nie są koszerne.

Ty to masz samoocenę! Przeczytałem te twoje wypociny i gdybym był adminem, też
      bym je wyciął. Bo nudno to czytać, stary.
      • Gość: Alik Re: Koszerna cenzura na forum IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.10.02, 12:42
        Zaintrygowany jakimiż to ciekawymi wypowiedziami raczył nas dotychczas Tomasz
        zadałem sobie nieco trudu i odszukałem na forum kilka jego wypowiedzi.
        Znalazłem dwóch Tomaszów, jeden z Poznania, o normalnym, zdroworozsądkowym
        podejściu do tematów i drugi z Warszawy - ewidentny Żyd lub filosemita.
        Żydostwo i filosenmityzm to choroby nieuleczalne, więc dyskutować z tobą nie ma
        po co. Tym bardziej że twoje "posty" - to są dopiero nudy!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka