javart 24.11.05, 11:41 Z jednej strony chcą wchodzić do Unii, a z drugiej się teraz dzielić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pomanorder Serbia proponuje podział Kosowa 24.11.05, 11:42 no to by było w sumie sprawiedliwe i praktyczne Odpowiedz Link Zgłoś
pijatyka Serbia proponuje podział Kosowa -link 14.08.14, 11:01 wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Serbia-proponuje-podzial-Kosowa,wid,8100916,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
kpix O kurcze, calkiem ciekawa propozycja bazowa 24.11.05, 11:49 Nie spodziewalem sie, ze ze strony Belgradu padnie cos takiego. Oczywiscie diabel tkwi w szczegolach: inna byla demografia przed antyalbanskim postepowaniem Slobodana w Kosowie w latach 90-tych, inna po wyrzuceniu Albanczykow w l. 98 i 99, inna po powrocie Albanczykow i zemstach na ludnosci serbskiej. A jeszcze inna w sredniowieczu itd itd itd. Klasztory serbskie sa rozsiane w wiekszej czesci Kosowa i Metohii (www.kosovo.com). No ciekawe, czy ustala jakas granice... Odpowiedz Link Zgłoś
lortea Serbowie muszą ponieść konsekwencje swoich 24.11.05, 11:54 zbrodni. Utracili wszelkie prawa do Kosowa, prubując tam zrobić drugą Srebrenicę. Odpowiedz Link Zgłoś
ben-oni Re: Serbowie muszą ponieść konsekwencje swoich 24.11.05, 15:03 A Albanusy muszą odpowiedzieć za czystki na Serbach. Odpowiedz Link Zgłoś
ben-oni Re: Serbowie muszą ponieść konsekwencje swoich 24.11.05, 15:09 No to Europa ma problem. Kosowo albański szybko połączy się z Albanią i powstanie duże, dzikie państwo z konfliktami na wszysykich granicach. Dziś Kosowo to wylęgarnia przemytników i mafii prostytucyjnych na cały kontynent. Od sześciu lat nikt nie kontroluje tego skrawka ziemi. Analfabetyzm jest powszechny a jedyną forma zarobkowania jest bandytyzm. Ale sami tego chcieli. Teraz Serbowie chcą uratować przynajmniej swoich rodaków przed zdziczeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
jolkak11 Re: Serbowie muszą ponieść konsekwencje swoich 24.11.05, 17:57 nic nie wiesz - wynika z tego - o człej wojnie w krajach Jugosławii. Z całym szacunkiem ale nie masz pojęcia o czym piszesz dlatego lepiej nie wypowiadaj sie albo troche dokształć! tylko nie z propadandowych dzienników - poczytaj co piszą w świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
ben-oni Re: Serbowie muszą ponieść konsekwencje swoich 24.11.05, 19:18 Wybacz dziecino, ale miałem wątpliwą przyjemność tam być. Albanusy mają podstawową trudność z korzystaniem z takich zdobyczy cywilizacji jak ubikacja i książka. Dać im Kosowo to jak dać małpie zegarek. Zrobią z tego drugą Albanię. Odpowiedz Link Zgłoś
lortea Tak, 6 tysiecy ludzi w Srebrenicy popełniło 24.11.05, 19:21 zbiorowe samobójstwo, w ten sposób że najpierw wykopali doły, potem się zastrzelili a ostatkiem sił zakopali jeszcze. Ciekaw jestem co ty masz zamiast mózgu? Odpowiedz Link Zgłoś
ben-oni Re: Tak, 6 tysiecy ludzi w Srebrenicy popełniło 24.11.05, 19:31 A o rzezi Banja Luki słyszał? To wyczyn biedniutkich Bosniaków. A o rzezi Bihaća słyszał? To robota Chorwatów. A czystki w Osijeku? Zna? Chorwaci. Nie musisz wierzyć we wszystko co pokazuje nasza TV. Odpowiedz Link Zgłoś
szpital.psychiatryczny.nr.23 Ale ja napisałem o Srebrenicy. Odnieś się do tego 24.11.05, 19:35 co tam się wydarzyło, poem ja odniosę się do twoich słów. No to co w końcu było w Srebrenicy? Odpowiedz Link Zgłoś
ben-oni Re: Ale ja napisałem o Srebrenicy. Odnieś się do 24.11.05, 19:44 To samo co rok wczesniej w Serbskiej Krainie, co pól roku wcześniej przy bierności UNProForu w Vukovarze. Serbscy czetnicy niczym nie różnili się od chorwackich ustaszowców. Odpowiedz Link Zgłoś
lortea No dobrze,ale co zrobili, bo tego jeszcze z ciebie 24.11.05, 19:48 nie wydobyłem, a to podstawa do dalszej dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
ben-oni Re: No dobrze,ale co zrobili, bo tego jeszcze z c 24.11.05, 19:54 Wyrżnęli w pień na wieść, że z odsiecza idą, a ONZ nic z tym nie robi, Bośniacy. A w Srebrenicy w okrązeni byli chłopcy, którym muzułmanie i Chorwaci zgwałcili i wymordowali żony, narzeczone, siostry... Odpowiedz Link Zgłoś
lortea Aha, czyli muzułmanie popełnieli niezliczone 24.11.05, 19:57 zbrodnie, a Serbowie nic czy tak? Bo nadal nie napisałeś co się w tej Srebrenicy wydarzyło, czekam niecierpliwie. Odpowiedz Link Zgłoś
ben-oni Re: Aha, czyli muzułmanie popełnieli niezliczone 24.11.05, 20:01 Ty kurde czytać nie umiesz??? Pooglądaj sobie "Bravo Girl". Odpowiedz Link Zgłoś
lortea A ty nadal nie napisałeś co się wydarzyło w Srebre 24.11.05, 20:04 nicy z muzułmanami. Napisałeś mi tylko jak ti pokrzywdzono Serbów, więc te 6 tysiecy zamordowanych tam, przez czetników, to jakiej było narodowosci? Odpowiedz mi na jedno proste pytanie. Kto, zamordował kogo, i w jakiej liczbie w Srebrenicy? Odpowiedz Link Zgłoś
ben-oni Re: A ty nadal nie napisałeś co się wydarzyło w S 24.11.05, 20:20 Ty chyba nie rozumiesz, ze muzułmanie to Bośniacy. O Boże jaki nieuk! Odpowiedz Link Zgłoś
lortea I co się tym Bośniakom w Srebrenicy stało? 24.11.05, 20:22 Zabiłich ktoś, czy to oni zabijali wszystkich naokoło? Powidz wprost, choć pewnie i tak ci to nie przejdzie przez klawiaturę czetniku, te 6 tysiecy trupów w Srebrenicy- czyjej jest narodowości i ktoich zamordował? Odpowiedz Link Zgłoś
polskipatriota Re: I co się tym Bośniakom w Srebrenicy stało? 24.11.05, 20:58 To co w Twojej głowie, tylko w makro skali. Jak chcesz wiedzić to tam pojedź. Nie zapomnij odwiedzić pobliskiego Bratunaca. Tam zostało wyrżniętych ponad 3 tysiące Serbów. Wtedy zrozumiesz co się stało w Srebrenicy czubie. Odpowiedz Link Zgłoś
lortea Kto ich zamordował? Przerazone śmiercią synów i mę 24.11.05, 21:01 żów wdowy? I czemu nikt o tym nie pisze? Odpowiedz Link Zgłoś
pcat Robienie Serbów zbrodniarzy to największe kłamstwo 24.11.05, 12:11 przełomu wieków. Polecam książkę "Stulecie kłamców" Odpowiedz Link Zgłoś
lortea Tak, Srebrenica, Omarska i Trnopolje, wszystko 24.11.05, 12:14 to kłamstwa. Tak naprawdę to krasnale zabijali muzułmanów. Odpowiedz Link Zgłoś
samsone Tak bo zbrodnie w czasie IIws na nich 25.11.05, 08:41 popelnione przez musulmanow Tito na Kroatow zwalil..on tez bardzo poprawny politycznie byl- Odpowiedz Link Zgłoś
polskipatriota Re: Robienie Serbów zbrodniarzy to największe kła 24.11.05, 21:02 Tak ale do każdej takiej relacji trzeba podchodzić krytycznie. Nie wiem czy czytaliście książkę "Wybacz mi Serbio". STRASZNY przykład polskiego antysemityzmu nie mający wiele wspólnego z prawdą, ponieważ Izrael wspierał Serbie pozadyplomatycznymi metodami. Odpowiedz Link Zgłoś
polskipatriota Re: wyrównanie starych rachunków z Chorwatami. 24.11.05, 21:04 O nie mój kochany. Rachunki z chorwatami=faszystami nie zostały jeszcze wyrównane. Odpowiedz Link Zgłoś
jankowski1960 Re: do kaspijskiej ropy. 24.11.05, 14:32 Z powodu morodowanych Serbow nie ma nalotow nato na Albanie...Jugoslawia zostala juz podzielona i wszystkim, zwlaszcza Niemcom (za partyzantke Titowska) jest na reke. Odpowiedz Link Zgłoś
jojo54 Re: do kaspijskiej ropy. 24.11.05, 14:37 jankowski1960 napisał: > Z powodu morodowanych Serbow nie ma nalotow nato na Albanie...Jugoslawia > zostala juz podzielona i wszystkim, zwlaszcza Niemcom (za partyzantke Titowska) > > jest na reke. pedale do tego reki nie trzeba Odpowiedz Link Zgłoś
jankowski1960 Re: do kaspijskiej ropy. 27.11.05, 05:12 jojo54 napisał: > jankowski1960 napisał: > > > Z powodu morodowanych Serbow nie ma nalotow nato na Albanie...Jugoslawia > > zostala juz podzielona i wszystkim, zwlaszcza Niemcom (za partyzantke > Titowska) > > > > jest na reke. pedale do tego reki nie trzeba Jojo, w moim zyciu bylo i jest kilka pieknych kobiet, o ktorych pewnie mozesz tylko pomarzyc zajmujca sie seksem typu FACK your self. Ja jestem tradycjonalista seksualnym: pozdrow twoja zone i moje dzieci rogaczu Odpowiedz Link Zgłoś
radkomladic Żadnego podziału nie będzie 24.11.05, 14:51 sziptary chcą oderwac Kosowo i Metohiję do Serbii a przecież oni oprócz sutenerstwa, przemutu i produkcji narkotyków nic nie potrafią robić. Ciekawe komu zależy na tym aby w Europie funkcjonowało państewko rządzone przez mafię albańską ? Odpowiedz Link Zgłoś
jolkak11 Re: Żadnego podziału nie będzie 24.11.05, 18:01 masz rację ale nic na siłę - myślę że musi byc kompromis, choc Serbii z takim ciężarem też będzie trudno. Kto nie zna muzułmanów a szczególnie ich mafii ten nie jest w stanie zrozumiec tej sytuacji.To bagno. Odpowiedz Link Zgłoś
kindzjal Zadnego podzialu niebedzie, 24.11.05, 20:10 Kosovo bedzie niepodlegle,a serbowie nie maja tu nic do gadania. Zreszta kto chce gadac, z banda mordercow,kryminalistow itd. ? Serbska mafia dziala pelna para w Europie . Szczegolnie cenia sie serbscy killerzy ! Odpowiedz Link Zgłoś
jolkak11 Re: Zadnego podzialu niebedzie, 25.11.05, 16:28 a muzułmanowi na tym forum dziękujemy - nie zyczymy sobie podobnych wypowiedzi, jak sie nie podoba to wracaj do siebie - i koniec! a jeśli mieszkasz z nami to zapamiętaj - Polacy szanuja słowiańskich braci którzy nam zawsze pomagali a szczególnie wobec tego jak bohaterska i tragiczna była ich historia w czsie i po IIwojnie. Lubimy w większości Serbów i mnie osobiście jest bardzo przykro że przyłączylismy sie do tej nagonki na nich podczas wojny bałkańskiej. Dziennikarze zawinili bardzo i politycy takze z powodu absolutnego braku uczciwości i obiektywizmu - tam nie było niewinnych a zrobiono winnych tylko z Serbów - bo tak było wygodnie europejskim politykom, wszyscy wiemy że jak nie wiadomo o co to chodzi o wpływy i pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 jolkak11, to twoje prywatne forum?? 28.11.05, 09:56 bo jeśli nie, to nie próbuj decydować, kto może na nim pisać. jeśli popierasz serbskie zbrodnie ludobójstwa, możesz np. napisać petycję o darowanie win miloszeviciovi.. ale pamiętaj: miłość do ludobójców jest twoją prywatną aberracją; nie twierdź, że piszesz w imieniu całego narodu! Odpowiedz Link Zgłoś
kpix No tak, bo Serbowie chcieli JugoSerbii... 24.11.05, 23:27 razem z Kosowem, Wojwodina, polowa Bosni i Krajina. Najlepiej to scalic pod jedna serbska Jugoslawia. Odpowiedz Link Zgłoś
polskipatriota Re: No tak, bo Serbowie chcieli JugoSerbii... 24.11.05, 23:51 Nie tylko - to pierwsze. Po drugie zwróć uwagę na kontekst historyczny wojen z lat 90. Pisało tu już o tym wiele osób, ja tylko dodam, że Serbowie bylo jednym z narodów które najbardziej ucierpiały w czasie II wojny światowe. A kiedy do władzy doszli komuniści nie wynagrodzili cierpień Serbów, wręcz przeciwnie. Tito NIE REPREZENTOWAŁ SERBSKICH INTERESÓW planował włączenie Albanii do Jugosławii, która w zamian za to miało otrzymać Kosowa. Ciekawe czy bylibyśmy skłonni oddać na przykład ukraińcom Lublin w zamian za niestabilną unię państwową. Odpowiedz Link Zgłoś
kpix Re: No tak, bo Serbowie chcieli JugoSerbii... 25.11.05, 00:07 > Nie tylko - to pierwsze. Nie tylko. Czarnogora tez, rzecz jasna. >Pisało tu już o tym wiele osób, ja tylko dodam, że Serbowie bylo jednym > z narodów które najbardziej ucierpiały w czasie II wojny światowej ale ja jestem przeciw takiemu stawianiu sprawy. IIWW miala miejsce 45 lat przed rozpadem. Tamte pokolenia odeszly, rzeczywistosc jest kompletnie inna. Mozna bylo odgrzebac zadry, albo nie odgrzebywac. Tu akurat nie tylko Slobodan, ale i Franjo sa winni temu, ze ten shit odgrzebali. Niestety jednak, Slobodan pierwszy realnie to wcielil w zycie (sterowana przez Serbie propaganda mediow na terenie Krajiny na kilka miesiecy przed VI 2001 oraz zaangazowanie sie armii federalnej w Krajinie po jednej ze stron: serbskiej). > Tito planował włączenie Albanii do Jugosławii, ale w latach 40-tych. Notabene, znajdziesz tu pewnie niejednego, ktory bedzie Ci udowadnial, ze w Albanii jest wielu slowian (czytaj - Serbow), ergo Szkiptarzy powinni sami sie poddac i oddac Jugoslawii... ;) > Ciekawe czy bylibyśmy skłonni oddać na przykład > ukraińcom Lublin w zamian za niestabilną unię > państwową. gdyby to dotyczylo komunizmu - to mialoby to male znaczenie. I tak wladza bylaby centralnym zamordyzmem. Por. np. przekazanie Krymu SRR Ukrainie - zero roznicy az do ustanowienia niepodleglosci p/Ukraine. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
polskipatriota Re: No tak, bo Serbowie chcieli JugoSerbii... 25.11.05, 08:29 > Nie tylko. Czarnogora tez, rzecz jasna. I kto jeszcze?? > ale ja jestem przeciw takiemu stawianiu sprawy. > IIWW miala miejsce 45 lat przed rozpadem. Tamte > pokolenia odeszly, rzeczywistosc jest kompletnie inna. Ponieważ patrzysz na konflikt bałkański przez pryzmat tego co się działo w Polsce. Tobie jesst łotwo powiedzieć, że pokolenia sie zmieniły Serbom nie. I wcale się im nie dziwię. Wymorduj 500 tys. ludzi z 5 mln narodu, a potem powiedz że pokolenia się zmieniły. Jest jeszcze jedna rzecz o której warto wspomnieć - rola albańczyków w Imperium Ottomańskim. To ini wykonywali brudną robotę za Turków. Nikt ich tam nie lubi, zgadnij za co? My dostaliśmy coś po zwycięstwie nad Niemcami, oni nawet nie otrzymali państwowości. Zresztą klasycznym przykładem rewanżyzmy są Włochy po I WŚ do czego to prowadzi wiesz. > Mozna bylo odgrzebac zadry, albo nie odgrzebywac. Tu > akurat nie tylko Slobodan, ale i Franjo sa winni temu, > ze ten shit odgrzebali. Nic nie trzeba było odgrzebywać, bo i nic za czasów Tito nie załatwiono. Najpierw sprowadził do Kosowa 200 tys albańczyków, a potem gdy okazało się, że albania nie pryłączy się do Jugosławii wprowadził tam permanentny stan wojenny. Gdzie tu logika? Serbowie toczyli pianę z ust patrząc jak niedawni mordercy osiedlają się na ich ziemi. > Niestety jednak, Slobodan pierwszy > realnie to wcielil w zycie (sterowana przez Serbie propaganda > mediow na terenie Krajiny na kilka miesiecy przed VI 2001 A skąd to przekonanie, że on był pierwszy, wyczytałeś to w gazecie? A pozatym spójrz na tekst konstytucji chorwacji z 1990, wtedy było tam ok 20% Serbów, którzy stanowili większość w Krainie i Slavonii. Znajdź mi tam gwarancje dla mniejszości Serbskiej. Czy konstytucja dopuszcza posługiwanie się cyrylicą. Bodajże art. 12 jasno stwierdza jaki alfabet i język są oficjalnymi w kontaktach z admnistracją. Gwarancji autonomii też nie było. Porównaj symbolikę chorwacji z NHD. Obawiam się, że nie trzeba było kłamać aby Serbowie chwycili za broń. A poza tym czyja propaganda, bo uprawiały ją dwie strony, jest bardziej niebezpieczna rewanżystwowska Serbska, czy neonazistowska chorwacka? > oraz zaangazowanie sie armii federalnej w Krajinie po jednej > ze stron: serbskiej). Tak, ale ty już piszesz o sytuacji jaka miała miejsce po faktycznym rozpadzie Jugosławii. Mesić, obecny prezydent chorwacji, w tamtych czasach zajmował miejsce w tzw. urzędzie kolegialnej głowy państwa i to on swoim działaniem doprowadził do tak gwałtownego rozpadu państwa. Zresztą publicznie dziękował Bogu, że już nie ma Jugosławii - czytaj, że jest wojna. Chwali się on tym w swojej książce pt. "Jak się zniszczyła Jugosławia", pierwotny tytuł "Jak zniszczylem Jugosławię". > Notabene, znajdziesz tu pewnie > niejednego, ktory bedzie Ci udowadnial, ze w Albanii > jest wielu slowian (czytaj - Serbow), Próba przyłączenia albanii do Jugosławii nie miała NIC, ale to NIC wspólnego z panslawizmem. Wynikała z koncepcji socjalistycznej federacji narodów. TO BARDZO WAŻNA RÓŻNICA. > gdyby to dotyczylo komunizmu - to mialoby to male > znaczenie. A po jego upadku, który okazał się nieuchronny. Twoim zdanim strona polska czy ukraińska miała by prawo do tago kawłaka ziemi? Czy byłaby szansa konfliktu czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
pijatyka Re: razem z Kosowem, Wojwodina... 16.10.14, 22:38 Po dzisiejszym kacapskim cyrku w Belgradzie pora chyba pomyśleć o niepodległości Wojwodiny... ;-> Odpowiedz Link Zgłoś
samsone I ma racje i to wedlug stosunku 25.11.05, 08:47 z roku 1939(przed wybuchem IIWS) bo Serbowie z Hitlerem interessow nie robili a musulmanie Hitlerowi zolnierzy i policjantow dostarczali i jeszcze w roku 1948 w czasie spisu ludnosci w Kosowie bylo okolo 42 % musulmanow , 40 % Serbow a reszta to Zyngary i inne etnie.Juz w roku 1978 bylo tam 72 % musulmanow i 22 % Serbow tak jak na Slasku w latach pruskiego zaboru( Slazakow tam ubywalo a Niemcow przybywalo, i ci Niemcy sie pozniej Slazakami nazywali) Odpowiedz Link Zgłoś
wujtom Podzial Kosowa to dobra idea, ale bez szans. 25.11.05, 17:26 Nie po to byla wojna przeciw Jugoslawii, aby teraz przyjmowac jej punkt widzenia. Cel glowny to uniemozliwic rekonstytucje silnego panstwa w tym regione. Kazdy rozsadny argument zbijany jest propagandowym klepaniem o zbrodniach, czystkach etnicznych, itd. Etnicznie czyste Kosowo bylo i jest celem Albanczykow. Aby to osiagnac, treba przedstawic Serbow jako zdegenerowanych zbrodniarzy. Wtedy ich wypedzanie, mordowanie, mozna zakwalifikowac jako uzasadniony gniew dyskryminowanych Albanczykow. Wszyscy nie- Albanczycy beda z Kosowa wypedzeni. Odpowiedz Link Zgłoś
bazyliszek4 ciekawostka - tekst z początku 1992 roku... 26.11.05, 00:15 brzmi jak proroctwo... Serbowie często podkreślają, że powstanie Republiki Kosowo nie rozwiąże kwestii albańskiej, bo będzie istnieć emigracja albańska i Albańczycy dzięki swojemu przyrostowi naturalnemu mogą zacząć dominować w co raz to nowszych obwodach. Być może jedynym rozwiązaniem byłoby odstąpienie jakiejś części Kosowa Albanii i zamknięcie granicy. Jednak żadna serbska siła polityczna nie rozpocznie dialogu politycznego z Albańczykami i nie uzna ich praw narodowych z powodu obawy przed całkowitą klęską polityczną w sytuacji, w której nacjonalizm jest jedynym skutecznym instrumentem walki politycznej. Pomimo tego wcześniej, czy później Serbowie będą musieli opuścić Kosowo z powodu struktury narodowej jego ludności. Im dłuższy będzie terror serbski w Kosowie tym większa nienawiść będzie się kumulować i tym większe będzie zagrożenie wojną. Zresztą tylko wojna, ludobójstwa i deportacje mogą „uratować” Kosowo dla Serbii. Miloszewić może zaryzykować użyć tego rozwiązania, ponieważ zwycięska wojna w Kosowie na pewno uratowałaby jego władzę w Belgradzie. Nacjonalistyczne partie będą mogły również wybrać tą metodę by zdobyć władzę tym bardziej, że wojna przeciwko Chorwatom byłaby znacznie trudniejsza. republika.pl/darski1/kraje/serbia/ser.htm Odpowiedz Link Zgłoś
hummer I to samo pewnie będzie z Polską 26.11.05, 01:16 javart napisał: > Z jednej strony chcą wchodzić do Unii, a z drugiej się teraz dzielić? Już widzę lorteę z karabinem na barykadzie. :-) A zachodni brzeg wisły coraz bardziej różni się od wschodniego :-( Odpowiedz Link Zgłoś
jolkak11 Re: Serbowie to Azja, do azji a nie do UE!! 26.11.05, 20:16 lortea - udajesz czy jesteś tym samym muzułmaninem??? Odpowiedz Link Zgłoś
jorl lortea 26.11.05, 20:36 lortea napisał: > nicy z muzułmanami. Napisałeś mi tylko jak ti pokrzywdzono Serbów, więc te 6 > tysiecy zamordowanych tam, przez czetników, to jakiej było narodowosci? > Odpowiedz mi na jedno proste pytanie. Kto, zamordował kogo, i w jakiej liczbie > w Srebrenicy? Przed Dyton po cichu ustalano z USA podzial Bosni. Na serbska muzulmanska itd. I Srebrenica miala przypasc Serbom. Dlatego Serbowie ja zaatakowali a ONZ nie bronilo. Jasne, tak mialo byc. Naturalnie za to Amis i Zach Europa urzadzili Serbom propagandowa kleske. Ze mordercy itd. A po tej wojnie mogli te 6 tys poszukac. Szukali i co? Znaleziono paruset. Zakopanych. Napewno w tym wielu Serbow. Bo w Srebrenicy Muzulmanie trzymali pod okiem ONZ w niewolnictwie Serbow. Nie musieli sie obawiac Zachodu, bo ich przestepstwa kryl. Mowi sie tylko ze 6 tys nie moga sie doliczyc, prawda? Tak najlatwiej. Zwlok nie widac. Tez slyszalem, i jest to niewykluczone, ze Legia Cudzoziemska francuzka przebierala sie w mundury Serbow i wykonywala dla zdjec np. ekzekucje. Wlasnie Legia sie do tego nadawala bo mielie do takich celow ludzie tez z tamtej okolicy jako zolnierzy. Z tych 3 walczacych ston to wlasnie Serbowie byli najbardziej humanitarni. Bo byli armia z dyscyplina i wiedzieli ze propaganda zach. bedzie klamac. A muzulmanie i Chorwaci? Zachodu sie nie bali jak i byli bardziej pospolitym ruszenie. Dlatego byli duzo okrutniejsi. O Jugoslawii celowo sie klamie. Gigantycznie. Od czasu wojny w Jugoslwii ja osobiscie NIE wierze w jakiekolwiek(pseudo) historyczne wynurzenia o milionach pozabijanych gdzies tam. Wole sam w zrodlach sprawdzic. Jak sie da. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
lortea No dobrze. Ponawiam do znudzenia, kto zamordował 26.11.05, 20:48 kogo i w jakiej ilości w Srebrenicy? potrafisz odpowiedzieć na tak proste pytanie czetniku? Odpowiedz Link Zgłoś
lortea Odpowiadaj czetniku. Co tym razem wymyślisz? 26.11.05, 21:10 Jakie kłamstwo żałosny gebelsie? Odpowiedz Link Zgłoś
jorl Re: Odpowiadaj czetniku. Co tym razem wymyślisz? 26.11.05, 21:27 To do mnie? Nie jestem czetnikiem. Ani Serbem. Ale dokladnie sie tej wojnie przygladalem. O Srebrenicy napisalem. Mysle ze wyraznie. Tragedia Jugoslawii bylo ze Zachod powiedzial sobie ze ja rozwali. I to zrobil. Naszczuto jednych na drugich. Pieniedzmi, gadaniem ze jak sie dolacza to wejda do EU a tam miod i mleko. Tez bronia. Niemcy transportowali tam bron a jeszcze wazniejsze (tonazowo) amunicje ze skladow przejetej NRD. Pasowala do tamtejszej bronii. Zawsze lepiej jak kraje sa podzielone. To byla pokazowka jak sie wytwarza wrogosc pomiedzy ludzmi. Smutne ale pouczajace. Dla innych. W Polsce tez mozna tak zrobic. Jak bylaby polityczna wola. Naszczuc jednych na drugich. I grozic bombami. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
lortea Kliknęło się. Skoro ty nie napiesz to ja cię 26.11.05, 21:31 wyręczę. SERBSCY zbrodniarze ZAMORDOWALI 6000 muzułmanów. I tyle. Jest już w kodeksie karnym kłamstwo oświęcimskie, będzie i bośniackie gebelsie. Odpowiedz Link Zgłoś
jorl Re: Kliknęło się. Skoro ty nie napiesz to ja cię 26.11.05, 21:39 lortea napisał: > wyręczę. SERBSCY zbrodniarze ZAMORDOWALI 6000 muzułmanów. I tyle. Jest już w > kodeksie karnym kłamstwo oświęcimskie, będzie i bośniackie gebelsie. Bzdura. Kopano, szukano i wykopano parest trupow. Z okresu kilku lat. W tej okolicy. A przeciez Amis musieli miec doskonale zdjecia gdzie Serbowie niby zakopywali tych trupow, prawda? Sam widzialem ja w ONZ pokazywali. I co? Potem jakos nie znalezli. Zreszta zdjecia w ONZ ostanio z Iraqu tez widzialem u Amis. Tak samo zaklamane. Watpie ze Niemcy dopisza Srebrenice w kodek karny. Bo Oswiecim to im wpisali Amis. Mysle ze Serbom tez nie da sie wpisac. Bo nie sa pod okupacja. Ale moze w Polsce? Przed przystapieniaem do NATO wpisano do polskiego kodeksu o Oswiecimie? Warunek przystapienia? A studiowanie tej wojny bylo naprawde pouczajace. A Ty jestes efektem propagandy. Tak mialo byc. Sliczne pranie mozgu. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
lortea Różnica miedzy nami jest taka serbski bydlaku, że 26.11.05, 21:44 ja mam mózg, a nie sięczkę. Patrzcie go, spisek, spisek nakręcił kasety, spisek zamordował tysiące ludzi, spisek zafundował kobietom piekło zbiorowych gwałtów, spisek oblężył sarajewo, spisek zniszczył całe Bałkany. Serbskie bydło jesteś i nic więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
jorl Re: Różnica miedzy nami jest taka serbski bydlaku 26.11.05, 22:54 lortea napisał: > ja mam mózg, a nie sięczkę. Patrzcie go, spisek, spisek nakręcił kasety, spisek > > zamordował tysiące ludzi, spisek zafundował kobietom piekło zbiorowych gwałtów, > > spisek oblężył sarajewo, spisek zniszczył całe Bałkany. Serbskie bydło jesteś i > > nic więcej. Z Serbami naprawde nie mam nic wspolnego. Ale ta wojna byla dla mnie bardzo pouczajaca. A dokladnie jej otoczka propagandowa. Taka ogromna transformacja prawdy. Wlasnie tak naprawde dzieki tej wojnie ktora naprawde sie bardzo interesowalem jako ze byla w moim doroslym wieku poznalem mechanizmy polityki. A to jest naprawde istotne jesli sie chce wiedziec co sie w Swiecie naprawde dzieje. Dzieki niej zajelem sie historia. Dokladnie. Jeszcze raz tak samo zal mi muzulmanow, Chorwatow czy Serbow. Jako ze dostali sie wszyscy pod zmasowany atak tak ze rzucili sie do gardel. A to rzucenie zostalo na zimno zaplanowane. W sztabach NATO. Dawno. I stalo sie po rozpadzie komuny. Bo nie bylo przeciwwagi. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
jolkak11 lortea - propaganda wyprała ci mózg i serce... 27.11.05, 08:42 w tej wojnie nie było niewinnych, serbowie znajdowali po powrocie do domu swoje niemowlęta w piecach, po "wizytach" muzułmańskich.. to im wydzierało serca z piersi, nić nie wiesz dokładnie tylko przeczytałąś prase i słuchałaś mediów! Jeśli chcesz zgłębic prawdę to PYTAJ WSZYSTKICH STRON !Nie ubliżaj tez narodowi za zbrodnie niektórych bo w takiej sytuacji są narody które nie powinny istnieć na tej ziemi - a istnieją i nawet kłaniamy sie im nisko bo są bogaci..życzę ci więcej dobroci ludzkiej dla innych i zwykłaj życzliwości, a takze logiki myslenia.A tak nawiasem jestem Polka i nic wspólnego nie mam z Serbią ale twoje ubliżanie komuś wyklucza cie z dyskusji tym bardziej obrażanie innego narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
lortea Nie mam ochoty pytać Karzdzicia, zresztą nie 27.11.05, 09:31 wiem gdzie to serbskie bydlę sie podziewa. Odpowiedz Link Zgłoś
jorl Re: Poczytaj czetniku. 26.11.05, 23:15 Ja przygladalem sie tej wojnie glownie z perspektywy niemieckich mediow. One naturalnie byly w jednym froncie z USA. Przeciw Serbom. Ale media mialy "przecieki". Nie zaraz a po latach. Nie na pierwszych stronach, tak ze widzialo je niewiele ludzi. Tam te "hity" propagandowe byly odwolywane. Naprawde ciekawie. Co do propagandy w polskich mediach? Nie wiem za duzo. Ale sadze ze byla bardzo skuteczna. I bez przeciekow. No i prymitywna. W koncu taka podobna sytuacja powtorzyla sie z Irakiem. Tylko tutaj juz nie bylo wspolnego frontu najwiekszych panstw zachodnich. Niemcy i Fr sie wylamaly z USA wasalstwa. I kazdy zobaczyl jak Amis klamali. Bo gdyby sie nie wylamali to by BMR w Iraqu "znaleziono". Dlatego jestem za Swiatem wielobiegunowym. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
jankowski1960 Re: Poczytaj czetniku. 27.11.05, 05:14 i ja jestem za swiatem wielobiegunowym Odpowiedz Link Zgłoś
jolkak11 Re: Poczytaj czetniku. 27.11.05, 13:24 a ty przeczytaj www.zb.eco.pl/zb/154/military.htm Odpowiedz Link Zgłoś
lortea Gdy Serbia rozpoczęła rzezie w Chorwacji, upiekło 27.11.05, 13:32 się je, za wspieranie i organizowanie zbrodni w Bosni, Serbowie tez nie ponieśli żadnych konsekwencji. W Kosowie świat wreszcie powiedział sobie że do trzeciego ludobójstwa nie można dopuscić, Serbia zostala ostrzeżona że tym razem nie pozostanie bezkarna,że jeśli Albańczycy w Kosowie nadal będą wypędzani i mordowani to Serbów spotka odpowiedź. Mimo to nadal wypędzano i mordowano ludzi. Więc po iluś negocjacjach i ostrzeżeniach, nastąpiła odpowiedź cywilizowanego świata na serbskie barbarzyństwo. Ludzi z Kosowa trzeba było ratować, jeden Vukowar i jedna Srebrenica i setki pomniejszych serbskich zbrodni dały do myślenia. Nie trzeba było wywoływać trzeciej wojny na Bałkanach, to by nie było kary. Odpowiedz Link Zgłoś
lortea A ja sobie powtórzę. Bo nikt mi jeszcze nie 27.11.05, 09:25 odpowiedział. Napiszcie czetnicy od Mladicia. Kto? Kogo? W jakiej ilości? Zamordował w Srebrenicy? Odpowiedz Link Zgłoś
kresowiak5 Re: A ja sobie powtórzę. Bo nikt mi jeszcze nie 27.11.05, 13:47 W Srebrenicy slowianie mordowali mahometan. O nas na Litwie mahometanie zyja bez obaw. Jak przyjedziecvi e do Trok to spytajcie tatrow czy chca do Polski jezdzic? Nikt z nich nigdy do was nie przyjedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
jolkak11 lortea przeczytaj...jesli wystarczy cierpliwości 27.11.05, 17:06 ,,Owoce głupoty’’ Motto: ,,Zdrowy rozsądek to rzecz, której każdy potrzebuje, mało kto posiada, a nikt nie wie, że mu brakuje’’. Benjamin Franklin ,,Większość ludzi w jakimś momencie życia, potyka się o prawdę. Wielu szybko się podnosi, otrzepuje i zajmuje swoimi sprawami, jakby nic się nie stało’’. Winston Churchill Wstęp i słów kilka o mediach Kiedy pracowaliśmy nad naszą internetową stroną poświęconą udokumentowaniu zbrodni przeciwko ludzkości, których dopuścił się w Jugosławii i na całych Bałkanach ,,Pakt Północnoatlantycki’’ oraz jego przywódcy i sprzymierzeńcy z albańskiej tzw. ,,Wyzwoleńczej Armii Kosowa’’, zdecydowaliśmy się wówczas dodać do niej również księgę gości, którą celowo nazwaliśmy ,,Miłosierny Anioł’’, by w ten nieco ironiczny może sposób, ukazać prawdziwe oblicze tej organizacji, przedstawiającej samą siebie jako rzekomą obrończynię praw człowieka i demokracji, podczas gdy jej rzeczywiste działania na terenie Bałkanów nie odbiegały w swej formie absolutnie niczym od tego, co w czasie drugiej wojny światowej zaprezentował w Jugosławii niemiecki ,,Wermacht’’ i dywizje ,,Waffen SS’’. Postanowiliśmy wówczas także, iż wszelkie zamieszczone w niej przez odwiedzających naszą domenę ludzi opinie, zarówno te nam przychylne jak i również te negatywne pozostawimy bez jakiegokolwiek słowa komentarza czy cenzury z naszej strony. Pragnęliśmy bowiem by księga ta była miejscem swobodnej wypowiedzi dla każdego bez względu na to jakie są jego poglądy dotyczące omawianego przez nas toczącego się już od ponad 10 lat konfliktu na Bałkanach. Wyszliśmy bowiem z założenia, że jeśli nie można po dziś dzień usłyszeć słowa prawdy na ten temat z oficjalnych polskich mediów, które nawet nie kryją tego, że mają nadal w ustach założony knebel, a ich właściciele i mocodawcy zupełnie tak samo jak to było w minionej epoce żelazną ręką nie tyle wymagają co konsekwentnie egzekwują od nich ślepe posłuszeństwo i realizowanie ze strony swych podwładnych jedynie znów słusznej linii i poglądów jako obowiązującej dziś znów jedynie słusznej ,,prawdy’’ i ,,racji stanu’’, zupełnie zresztą tak samo jak to robili w niedalekiej przeszłości. Wystarczy bowiem popatrzeć na twarze i nazwiska ludzi, którzy są obecnie głównymi macherami władającymi ,,polskimi’’ mediami i ich pomagierów. Toż to dokładnie te same kreatury, które w PRL-u przekonywały wszystkich, że radziecki socjalizm to najcudowniejszy ustrój szczęśliwości na Ziemi, przy którym nawet biblijny raj to majaczenia sołtysa przygłupa z przysłowiowej Koziej Wólki. Każdy natomiast kto wówczas śmiał nie zgadzać się z głoszoną przez nich opinią z miejsca stawał się wrogiem ludu lub agentem CIA, w najlepszym wypadku, mając oczywiście dużo szczęścia zostawał określony mianem oszołoma i nieprzystosowanego, którego należało albo reedukować tak by pokochał ,,Wielkiego Brata’’ z własnej ,,nieprzymuszonej’’ oczywiście woli lub też uprzyjemnić mu życie tak, by sam ,,z własnej, również jak najbardziej nieprzymuszonej’’ woli zdecydował się opuścić ,,raj’’, który ośmielił się krytykować, mając czelność poddawać w wątpliwość, że to najpiękniejsze przecież, budowane przez nich z takim mozołem i poświęceniem w pocie czoła ,,niebo na ziemi’’, to nie żaden Eden tylko latryna. Przytoczymy tu choćby nazwisko niejakiego Józefa Węgrzyna, chociaż moglibyśmy wyrecytować tu dziesiątki ,,perełek’’ made in PRL, które kiedyś przekonywały nas na upartego, że nasza jedyna droga do osiągnięcia przez nasz kraj stanu ,,nirwany’’ prowadzi tylko przez Związek Radziecki i ramię w ramię z nim. Dziś te same męty robią dokładnie to samo co kiedyś, bo robić niczego innego i tak nie potrafią i nigdy zresztą już by nie potrafiły. Tylko tym razem ich pieprzenie sprowadza się do bredzenia, że tylko z Unią Europejską i jej zbrojnym ramieniem NATO możemy stanąć u bram ,,ziemi obiecanej’’. To właśnie Józef Węgrzyn za czasów wojny Jaruzelsko – Polskiej poprzez kierowane przez siebie szczekaczki opluwał wszystkich, którzy ośmielili się opowiedzieć i walczyć przeciwko narzuconemu przez Moskwę stanowi wojny, nazywając tego rodzaju ludzi ,,wrogami socjalistycznej ojczyzny’’, ,,agentami CIA’’, ,,kontrrewolucjonistami’’ itp. , itd. W 1989 r. ten męt wypłynął jednak ponownie. I znów jako macher od mediów. Tym razem jednak nazywając każdego kto ośmieliłby się krytykować nowo wprowadzany ustrój ich demokracji oszołomem, nieprzystosowanym, oczywiście wyklinając również wszystkich, którzy popierali poprzedni ustrój, no i oczywiście stan wojenny. Czyli znów zaczął robić to co robił od zawsze, nie zmieniając nawet w jednym słowie retoryki, którą posługiwał się praktycznie od zawsze. W tym owczym zapędzie nowo nawróconego neofity zapomniał tylko o jednym - wykląć samego siebie. No, ale to już szczegół. Dlatego też nie będziemy drążyć tego dalej, bo ktoś jeszcze powie, że się czepiamy szczegółów. Poza tym nasz bohater jak na pomysłowego Dobromira przystało wymyślił nagrodę ,,Wiktora’’, o czym mało kto chyba wie, przyznawaną jedynie dyżurnym, dyspozycyjnym oraz całkowicie powolnym wobec ,,nowych’’ panów gwiazdą dziennikarstwa i tzw. ,,show biznesu’’ przez Józia i jego pomagierów zresztą wynalezionych, wymyślonych i wykreowanych, albowiem bez niego nie byliby nawet statystami w trzeciorzędnym prowincjonalnym teatrze. I właśnie taką jedną z najbardziej obecnie znanych ,,gwiazd’’ ,,Wiadomości’’ TVP 1, wynalazł, wypromował i zrobił zeń dziennikarza co się zowie nasz bohater Józio. A jest nim nie kto inny jak Waldemar Milewicz ! Oczywiście laureat i to chyba nawet dwukrotny Józiowego ,,Wiktora’’, a na początku tego roku Józio dorzucił mu za wzorowo wręcz synowskie posłuszeństwo i odgrywanie swej roli pożytecznego idioty jak należy nagrodę za, i tu uwaga... ,,dziennikarską bezstronność’’ prezentowanych przez siebie tematów !!! Dlatego też nie dziwi nas i to już od dawna zeszmacenie polskiego środowiska dziennikarskiego i praktycznie przestaliśmy już reagować na brednie, które ci ludzie prezentują w radiu i telewizji oraz wypisują w gazetach, w których są zatrudniani. Gdyby bowiem tego nie robili nie zarobili by nawet na suchą bułkę, a przecież od zawsze przyzwyczajeni są do odgrywania roli gwiazd i autorytetów, sowicie opłacanych za zleconą im brudną robotę ogłupiania możliwie maksymalnie własnego narodu. I tak się już do tego przyzwyczaili, że gdyby im to dziś odebrać nie nadawaliby się nawet do tego, by ich zatrudnić jako zwykłych zamiataczy ulic z psich kupek. Zastanawia nas jednak coś innego, a mianowicie jak to jest możliwe, że ludzie wykształceni, mający się ponoć nawet za inteligentnych nie tylko wierzą w te brednie, które wtłaczają im do mózgów każdego dnia oficjalne przekaziory i biorą to wszystko jeszcze za prawdę absolutną, nawet nie zastanawiając się, że ktoś może im robić wodę z mózgu. Co więcej o ironio dali by się nawet za tę ,,prawdę’’ pozabijać. No bo jak nazwać sytuację, kiedy od ponad dziesięciu lat wszystkie prawie media na świecie, a w Polsce wszystkie bez wyjątku mówią i piszą dokładnie to samo ! Czy naprawdę nikogo nie zastanawia zapodawana wszystkim od lat ta sama melodia opluwająca Serbów, robiąca z nich takie potwory przy których nawet hunowie to wzorowe aniołki ?! Czy nikt naprawdę nawet przez moment nie zastanowił się, że od ponad dziesięciu lat to co miał do powiedzenia w sprawie konfliktu Bałkańskiego demokratycznie wybrany prezydent Jugosławii Slobodan Miloszević, można było usł Odpowiedz Link Zgłoś
wujtom Srebrenica 27.11.05, 20:53 Oto prosta odpowiedz. W Srebrenicy zamordowano ok. 1000 muzulmanskich jencow wojennych. Zamordowali ich zolnierze armii bosniackich Serbow, glownie czlonkowie oddzialu tzw. 20. grupy sabotazowej. Jak doszlo do tej zbrodni, czy ktos ja zlecil, czy tez byla to eksplozja zbrodniczej zemsty, tego nie wiadomo. Ale wiadomo, ze Srebrenica byla baza wypadowa gangow Nasera Oricia, ktore mordowaly, gwalcily i palily w okolicznych serbskich wioskach, kryjac sie pod ochrona ONZ. Nienawisc do nich byla szczytowa. Zlo rodzi zlo. Odpowiedz Link Zgłoś
lortea Re: Srebrenica 27.11.05, 23:16 wujtom napisała: > Oto prosta odpowiedz. W Srebrenicy zamordowano ok. 1000 muzulmanskich jencow > wojennych. Kości pozostałych 5 tysięcy zapewne podtrzuciły krasnoludki. A kilkunastoletni chłopcy, starcy, to też byli jeńcy zapewne. Zamordowali ich zolnierze armii bosniackich Serbow, glownie > czlonkowie oddzialu tzw. 20. grupy sabotazowej. Nie, zamordowały ich zwierzęta w ludzkiej skórze- inaczej pisząc serbowie- naród zbrodniarzy od urodzenia. Jak doszlo do tej zbrodni, czy > ktos ja zlecil, czy tez byla to eksplozja zbrodniczej zemsty, tego nie wiadomo. Wszyscy wiedzą poza paroma propagandystami z tego forum. > > Ale wiadomo, ze Srebrenica byla baza wypadowa gangow Nasera Oricia, ktore > mordowaly, gwalcily i palily w okolicznych serbskich wioskach, Gdzie dowody? Krasnale schowały? kryjac sie pod > ochrona ONZ. Jesteś smieciem- serbem jednym słowem. Nienawisc do nich byla szczytowa. Zlo rodzi zlo. O tak, serbska rodzi serba. Odpowiedz Link Zgłoś
jolkak11 Re: Srebrenica 28.11.05, 07:26 lortea - trudno dyskutowac z kims tak przepojonym nienawiścią do ludzi, pewnie masz powody i mysle że osobiste. Rozumiem lub staram sie zrozumieć - dlatego radze ci abyś postarała sie wybaczyć a nie rozdrapywać rany. W każdym narodzie są zbrodniarze, czy to Serbowie czy muzułmanie, czy Rosjanie, czy Niemcy, czy Polacy, ale nie wińmy na Boga całego narodu! Winni z każdej strony powinni zostac ukarani i jestem przekonana że będą bo każdy uczciwy człowiek ich potępia. Ale wszyscuy winni, a nie tylko jedni, wtedy można dopiero mówić o sprawiedliwym osądzie. Życzę ci więcej radości na co dzień, optymizmu i wiary w dobro ludzi. Nie wiem kim jesteś że tak obrażasz Serbów, ale ja jako Polka szanuję porządnych ludzi z Serbii, Chorwacji i szanuję tak samo porządnych uczciwych muzułmanów z Bośni.Trochę chyba powinnaś powstrzymać swoje emocje i więcej przemyśleć.Wojna zawsze jest straszna i zawsze giną niewinni. Odpowiedz Link Zgłoś
lortea Kto, kogo, i w jakiej ilości zamordował w Srebreni 28.11.05, 09:04 cy? Czy to naprawdę tak trudne pytanie że żaden czetnik na tym forum nie potrafi na nie odpowiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
wujtom Re: Srebrenica 28.11.05, 17:57 Jolka. Ne ma sensu przekonywac fanatykow, dzihadystow. To jest glowny problem: w takich sytuacjach jak wojna domowa w Jugoslawii, fanatycy nadaja ton. Cale spoleczenstwo sie stacza. Izetbegovic mial chora idee ustanowienia republiki islamskiej. Jego wzorem byl Pakistan. Szedl na calosc. Przegrali Bosniacy, Serbowie, wszyscy. Co do mordu w Srebrenicy, jeden ze sprawcow, najemnik, niejaki Deronic, zostal aresztowany w Serbii pare lat temu. Jako Chorwat, zazadal ektradycji to Hagi. Przyznal sie do zabicia ponad 100 osob. Dostal pare lat wiezienia, zaliczono mu odsiadke w areszcie, i teraz zyje gdzies pod innym nazwiskiem. Zeznaje jako zawodowy swiadek. Paru innych aresztowanych, z grupy "Pajak", wypuszczono po obaleniu Miloszevicia. Walcza jako najemnicy w Afryce. Odpowiedz Link Zgłoś
jolkak11 Re: Srebrenica 28.11.05, 19:53 wujtom - oki masz rację, fanatycy są odporni na dyskusje, w tym cały problem. Pozdrawiam - Jolkak Odpowiedz Link Zgłoś
lortea Czyli juz wiem. Fanatyk Izetbegowić zamordował 28.11.05, 20:15 6000 włąsnych ludzi w Srebrenicy. Dzięki za odpowiedź czetnicy. Odpowiedz Link Zgłoś