billy.the.kid 02.12.05, 09:17 łojezuniu.cóś łokropnego. zawieżlim tej demokracji na ukraine,to tera wieziem na białorus i na kube. a swoja droga marzeniem tej bikont - zeby kuba znów była burdelem ameryki>? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
simplex Dziennikarka ''Gazety'' zatrzymana na Kubie 02.12.05, 09:19 Socjalistyczne kaczory powinny łacno dogadać się z Fidelem ;) PiSocjalizm albo śmierć! Odpowiedz Link Zgłoś
mr_perfekt Ziemia jest plaska 02.12.05, 10:27 "socjalistyczne kaczory" - oderwanie niektorych forumowiczow od zycia moznaby metaforycznie przedstawic kreslac lot ikara nad wygladzona niepofaldowana kora mozgowa... Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz1965 Re: [*][*][*] - postawmy jej świeczkę 02.12.05, 12:04 Świeczkę??? Już ją pogrzebałaś? Lekka przesada. Odpowiedz Link Zgłoś
pozlotemu Teraz awangarda postepu robi demokracje na Kubie 02.12.05, 14:33 Widac znalezli tam poklady gospodarki do sprywatyzowania. Odpowiedz Link Zgłoś
kayakto ostatnia szansa - castro umiera... 02.12.05, 17:46 choroba parkinsona postepuje, nie bedzie niedlugo dyktatury na kubie, jak ktos chce tam robic rewolucje to lepiej sie spieszyc - Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam wyeksportujemy im Michnika na okraglym stole? 02.12.05, 22:09 czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
idiotyzmy-kacze Re: Ziemia jest plaska 02.12.05, 15:25 chyba twoje oderwanie od rzeczywistości. Program pisuaru to nic innego tylko socjalizm w wersji narodowo-katolickiej. Odpowiedz Link Zgłoś
bastide Re: Ziemia jest plaska????? 02.12.05, 22:05 dokladnie nie wiem o co ci chodzi z ta kora i ikarem, no moim zdaniem powinienes sie leczyc bo masz nie rowno pod sufitem:D:D, ps.co wy kurvaa macie od tego fidela, spoko koles tylko egocentryk z niego jak skurv. i to w sumie wszytko, Odpowiedz Link Zgłoś
filo_de_putino Czy palenie cygar przedłuża życie??? 02.12.05, 09:20 Nie drażnić Fidela.... Stary jest, jeszcze się biedak wykończy... cóż to by była za tragedia... Odpowiedz Link Zgłoś
wroxi Czego tam szukajo u Fidela? 02.12.05, 14:32 Czego tam szukajo u Fidela? To juz Lukaszonko im nie wystarczo. Czy na Kubie tyz jest jokis Polok-dzialocz, ktoremu nie doli pieczuntki? Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszdz Może pojechała po cygara ? 02.12.05, 14:37 Chociaż na Allegro można kupić po 200 zł , ciekawe czy prawdziwe . Odpowiedz Link Zgłoś
mr_perfekt cygaro fidela... 02.12.05, 18:58 Cygara kubanskie nie moga byc eksportowane. Chyba te na allegro to lipa lub przemyt dziennikarski. Mam nadzieje ze pani dziennikarka nie probowala... Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie... 02.12.05, 20:47 Jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie... Odpowiedz Link Zgłoś
snow21 [...] 02.12.05, 09:35 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
jankowski1960 Re: Ale przewrotność-GW która popiera komune w Po 02.12.05, 11:54 nastepna, chcaca zarobic na emeryture zbowidoska.... ale bedzie miala piekna biografie, tysiace kilometrow przececiala nad oceanem, aby ja zamkneli na kilka godzin.... super Odpowiedz Link Zgłoś
barbara444 GW eksportuje demokracje=nowy Comintern 02.12.05, 16:55 www.antiwar.com/pat/?articleid=8176 Clinton, Bush i klika mafii kapitalu i syjonistow eksportuja demokracje dywersja i wojna. Wyslac Kwacha na Kube z ta dziennikarka on ich tam ustawi. Odpowiedz Link Zgłoś
matador10 [...] 02.12.05, 09:34 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
bedulek Czemu tylko ona pojechała? 02.12.05, 09:38 Całą redakcja mogłą pojechać. Bysmy mieli z głowy GW-niana gazetę. Adaś tez mógł wyruszyć do przyjaciele Fidela Odpowiedz Link Zgłoś
filc1957 Re: Czemu tylko ona pojechała? 02.12.05, 10:56 A gdzie byś potem pluł?! Odpowiedz Link Zgłoś
1panrysio Dziennikarka ''Gazety'' zatrzymana na Kubie 02.12.05, 09:43 Fidel prawdę wam powie...he,he Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt21 Re: Dziennikarka ''Gazety'' zatrzymana na Kubie 02.12.05, 09:44 To jest egzotyka Kuby.Niech zyje (wiecznie) towarzysz Fidel.Ostatni kto tak dyma swoj kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
meylec Po "demokratyzacji" nie Fidel będzie "dymał" Kubę 02.12.05, 19:59 ale kilku tamtejszych "Chodorkowskich" I zwykli Kubańczycy będą podobnie "wydymani" jak zwykli Polacy. Odpowiedz Link Zgłoś
wiesiex Re: Dziennikarka ''Gazety'' zatrzymana na Kubie 02.12.05, 20:19 > To jest egzotyka Kuby.Niech zyje (wiecznie) towarzysz Fidel.Ostatni kto tak > dyma swoj kraj. Ostatnio to kaczory wydymały swój kraj:) Odpowiedz Link Zgłoś
rrob Panowie lewacy - skomentujcie 02.12.05, 09:49 Czy to też robota Busha i CIA ? Odpowiedz Link Zgłoś
3gr Re: Panowie lewacy - skomentujcie 02.12.05, 11:11 Nie, to nie jest robota Busha ani CIA. Te dwa pustaki sa usrane po lokcie w Iraku! Tam im sie lepiej oplaca. Odpowiedz Link Zgłoś
pether_23 Re: Dziennikarka ''Gazety'' zatrzymana na Kubie 02.12.05, 10:20 Szukała problemów to znalazła. Pozatym, odstawią ją na lotnisko i wróci cała i zdrowa do kraju. U Kim-Dzong-Ina (czy jak on tam się nazywa) tak gładko by nie poszło. Odpowiedz Link Zgłoś
untochables Re: Dziennikarka ''Gazety'' zatrzymana na Kubie 02.12.05, 20:00 Kim Dzong Il tak sie pisze jego nazwisko Kuba to raj w porównaniu do Korei Północnej forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=91&w=24924207 Odpowiedz Link Zgłoś
xsawer Re: Dziennikarka ''Gazety'' zatrzymana na Kubie 02.12.05, 10:31 Niech się cieszy,że to zatrzymanie nie nastąpiło w USA. Nim by ją odesłano, wpierw posiedziałaby zakuta w bransoletki. Cóż, co kraj to obyczaj. Odpowiedz Link Zgłoś
3gr NIESAMOWITE!!! Jezuuuu, ale news! 02.12.05, 10:34 Nie dosc, ze zatrzymali, to jeszcze odeslali. PotForni komunisci, ktorych kly ociekaja czerwona odblaskowa krwia! Polska dziennikarka do pokojowej nagordy Nobla,a po smierci - beatyfikowac! Odpowiedz Link Zgłoś
ben-oni Re: Dziennikarka ''Gazety'' zatrzymana na Kubie 02.12.05, 10:35 Fidelu, odeslij ją do bazy Guantonamo! Po pani Bikont zaginą wieści na conajmniej 5 lat! Odpowiedz Link Zgłoś
filc1957 Re: Dziennikarka ''Gazety'' zatrzymana na Kubie 02.12.05, 10:58 No !!! Racja !!! Ale żeby mysleć trzeba mieć mózg! Odpowiedz Link Zgłoś
ben-oni Re: Dziennikarka ''Gazety'' zatrzymana na Kubie 02.12.05, 12:44 Nie wiem o co ci chodz. Ja chcę dobrze dla tej pani. trafiłaby do swych przyjaciół i pracodawców. Zakosatowałaby wolności i demokracji made in USA. Dostałaby pomarańczowy mundurek i sandałki bez sznurowadeł. Moze Amnesty International napisałaby o niej. A ona miałaby swietny materiał dziennikarski. Tylko kto by to chciał wydrukować za 5 lat jak juz ja wypuszczą. Oczywiscie bez aktu oskarżenia i bez trasycyjnego amerykańskiego "Sorry". Odpowiedz Link Zgłoś
pmlub32 Re: Dziennikarka ''Gazety'' zatrzymana na Kubie 02.12.05, 10:39 niech powie towarzyszom kubańskim że jest od tego co kazał się odpieprzyć oooood g ee eenerała,to ją puszcza i pewnikiem dadzą order,lenina może... Odpowiedz Link Zgłoś
3gr KUBA czyli morde w KUBEL i juz! 02.12.05, 10:43 Coz, Fidel jest strasznie be, juz Nixon i Kennedy sie skarzyli, ze go nie moga demokratycznie otruc! Pani Binkot po co pani sie tam pchala? Czy nie blizej i praktyczniej byloby byc wykopanym z Bialorusi? Tym nie mniej serdecznie witamy w naszym demokratycznym raju! Do Angoli tez niech pani nie jedzie, bo oni kochaja Fidela. Odpowiedz Link Zgłoś
asmag Kuba jest śmietnikiem całego świata 02.12.05, 10:44 Ludzie nie związani z reżimem zyją tam w nędzy i są zmuszeni naciągac i okradac turystów. Woprost żebrają o każde peso convertible. Miasta się walą, nawet te, na które podsypało kaska Unesco. Ludzie kradną i oszukują na potęgę, bo za swoją pensję (10 euro) nie moga nic kupic. Gdyy nie turystyka, populacja zmniejszyłaby się tam o połowę. A co do usług seksualnych, to Kuba jest burdelem wszystkich, z wyjątkiem Ameryki. Odpowiedz Link Zgłoś
ben-oni Re: Kuba jest śmietnikiem całego świata 02.12.05, 10:59 Czyzby relacja pani Bikont na żywo z lotniska?? Odpowiedz Link Zgłoś
melipol Nie relacja prosto z neokonowskich marzen 02.12.05, 11:27 ben-oni napisał: > Czyzby relacja pani Bikont na żywo z lotniska?? Pani Bikont pojechala po instrukcje od Fidela??? Odpowiedz Link Zgłoś
che.guevara Nie ośmieszaj się żałosny amerykofilu! 02.12.05, 15:25 Tu masz współczynnik HDI dla Ameryki Środkowej i Karaibów, najważniejszy wykładnik jakości życia w danym państwie: www.nationmaster.com/red/graph-T/eco_hum_dev_ind&int=-1&id=CAC Pomijając różne terytoria zależne o populacji < 500tys, jedynie Kostaryka i Trynidad są przed Kubą. Kostaryka to jedyny obok Kuby niezależny od USA kraj regionu. Kraje najbardziej posłuszne amerykańskiemu dyktatowi gospodarczemu to Honduras,Haiti i Gwatemala, w Nikaragui wspierani przez psychola Regana terroryści Contras obalili demokratycznie wybrany socjalistyczny rząd, gdzie te kraje są dziś w porównaniu do Kuby widać. Odpowiedz Link Zgłoś
3gr Co na to jednostka GROM? 02.12.05, 11:00 Nie damy nikomu bezkarnie zabierac klisz naszym prasowym asom! Bedzie inwazja czy blokada Zatoki Swin? Polska powinna teraz zaatakowac zeby bronic naszych demokratycznych interesow na Kubie. Nie liczyc na jankesow, bo Fidel nie ma ropy. Odpowiedz Link Zgłoś
jasinanagazecie Re: Dziennikarka ''Gazety'' zatrzymana na Kubie 02.12.05, 11:03 Niestety Kuba juz jest burdelem. ponownie. Tylko ze krajów Europy Zachodniej i Kanady, to niespecjalna róznica. Castro zaczynał jako rewolucjonista a kończy jako śmieszno-straszny stręczyciel! Odpowiedz Link Zgłoś
igawrycka Re: Dziennikarka ''Gazety'' zatrzymana na Kubie 02.12.05, 11:23 Mam nadzieję, że żadnej krzywdy jej nie zrobią" - dodam: "Zgwałcą, obedrą ze skóry, wyrwą paznokcie, przypalą papieroami i odstawią na lotnisko!" Czegoż to nie można przypisać Fidelowi. Można go porównywać do Hitlera i Stalina... Sytuację na Kubie przedstawiać w najczarniejszych barwach (zapominając, że w inych KAPITALISTYCZNYCH i rzekomo WOLNYCH krajach Ameryki Łacińskiej czy Afryki ludziom żyje się O WIELE GORZEJ). Ale jednego i tak się nie uda - Fidelowi, z jego represjami wobec opozycjonistów, i tak daleko choćby do Łukaszeni, czy władz Chin, z którymi chętnie handluje cały "cywilizowany i demokratyczny świat", odwracający się plecami od Kuby. Daleko mu do Busha i żołnierzy USA, torturujących więźniów, czy do byłych prawicowych dyktatur w samej Ameryce Łacińskiej. Zastanawia mnie jeden fakt, dlaczego taki biedy i plebejski kraj, jak Polska, akurat upatrzył sobie Fidela, żeby nim straszyć? Robi tak nie tylko Gazeta Wyborcza, ale i telewizja... Zapominając o tym, że tak naprawdę nikt ich o to - tym bardziej sami Kubańczycy - o to nie proszą... Odpowiedz Link Zgłoś
matador10 Nic nie kumasz 02.12.05, 11:36 Jest przełom listopada i grudnia. U nas zimno, na Kubie ciepło. Dlaczegórz więc nie wybrać się darmowo (summa summarum na nasz koszt) na Kubę. Napisać jakieś "bździny", a może i za niewielką opłatą namówić jakiegoś kubańczyka na usługi..ten, tego. A przy okazji Gazeta staje się "zapładniaczem wolności". Same zalety. Odpowiedz Link Zgłoś
ufo54 igawrycka - głupich nie sieją a... 02.12.05, 12:15 Ależ ty bredzisz. Dlaczego bronisz tego łobuza? Czy ktoś tu chwalił Łukaszenkowo albo Chiny? Chociaż zawsze jakiś czubek może się znaleźć. Prawie cały świat wie jak tam jest. I nawet jeśli gdzieś jest jeszcze gorzej to nie ma to nic do rzeczy. Plajta komunistycznej utopii i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: igawrycka - głupich nie sieją a... 02.12.05, 12:27 Motto masz dobre. Brzmi jak samokrytyka. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
igawrycka Re: igawrycka - głupich nie sieją a... 02.12.05, 12:28 A czy ja bronię Castro? Naucz się czytać analfabeto i potem nazywaj innych głupimi. Wkurza mnie tylko manipulacja faktami, obłuda i głupota takich jak Ty, którzy wierzą we wszystko, co piszą w gazetach. Pojedź na Kubę, porozmawiaj z ludźmi, poznaj historię tego kraju, poczytaj parę naukowych książek i wtedy się wypowiadaj Mądralo! Odpowiedz Link Zgłoś
majq78 Re: igawrycka - głupich nie sieją a... 02.12.05, 20:40 Iwona, szkoda nerwow:) pozdrawiam, Michal/CESLA btw. jak wiadomo (albo i nie wiadomo) specjalnych wiz reporterskich na Kube nie ma. pani Bikont pojechala wiec jako turystka, a ze pewnie w rubryce "zawod" wpisala "dziennikarz", sama dorobila sobie ogon bezpieki. znam kilka osob, ktore jezdzily na Kube, spotykaly sie z opozycjonistami, pomagaly im (bibula, lekarstwa etc.) i jakos cale wracaly do kraju . Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik No właśnie, cały świat wie. 02.12.05, 18:48 > Czy ktoś tu chwalił > Łukaszenkowo albo Chiny? Chociaż zawsze jakiś czubek może się znaleźć. Prawie > cały świat wie jak tam jest. No właśnie - cały świat wie, jak jest w Chinach, tylko nie my. My wiemy z nieomylnych dziennikarskich ust, że tam ino bida i dyktatura: www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=193251&page=6&pp=20 (UWAGA! Nie wchodzić przez modem! Strona ma ponad 20MB!) Odpowiedz Link Zgłoś
kopytkomunio Re: Dziennikarka ''Gazety'' zatrzymana na Kubie 02.12.05, 11:39 Dlaczego od razu po nazwisku?? Przecież ona została tylko zatrzymana, nie wiadomo o co jest oskarzona, niczrgo jej nie udowodniono! Powinno się więc chyba pisać "Anna B". Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Dziennikarka ''Gazety'' zatrzymana na Kubie 02.12.05, 11:46 powinna zaskarżyć gw o te dane osobowe czy jakoś tak. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Dziennikarka ''Gazety'' zatrzymana na Kubie 02.12.05, 11:45 "Mam nadzieję, że żadnej krzywdy jej nie zrobią" - dodał Leniarski Nie jestem taki pewny. Mogą ja wybrać Miss Cuba. Odpowiedz Link Zgłoś
jankowski1960 Re: Trzeba było nie uciekać przed PiS-em tak dale 02.12.05, 11:54 ...nastepna, chcaca zarobic na emeryture zbowidoska.... ale bedzie miala piekna biografie, tysiace kilometrow przececiala nad oceanem, aby ja zamkneli na kilka godzin.... super Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Trzeba było nie uciekać przed PiS-em tak dale 02.12.05, 11:58 Nie kpij. To jest osoba bardzo zasłużona dla demokracji. W czasach głęboko niesłusznego ustroju nie kasowała biletów w tramwajach i autobusach. Walczyła w ten sposób z komuną. Sama o tym napisała w Gagazecie. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz1965 Re: Trzeba było nie uciekać przed PiS-em tak dale 02.12.05, 12:03 Oczywiście. Teraz nie może znieść PiS-owskiej anarchii i zwiała. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Trzeba było nie uciekać przed PiS-em tak dale 02.12.05, 12:09 I tak się wykruszają najlepsze kadry. Żal. Odpowiedz Link Zgłoś
jolkkaa podobno mają być zmiany w konstytucji 02.12.05, 12:05 czytałam w prasie kobiecej, że mają być zmiany w czasie trwania kadencji prezydenckiej - zamiast 4 lat 40 lat, by społeczeństwa nie narażać na zbyteczne reorganizacje polityczne i światopoglądowe. Ponadto - właśnie tyle czasu trzeba, by kraj zreorganizować na kwitnący..jak to ma miejsce na Kubie... Odpowiedz Link Zgłoś
igawrycka Re: podobno mają być zmiany w konstytucji 02.12.05, 12:07 radzę czytać coś więcej niż prasę kobiecą, by nie nazwyać Kuby krajem kwitnacym... Odpowiedz Link Zgłoś
jolkkaa Re: podobno mają być zmiany w konstytucji 02.12.05, 12:50 dzieki za radę, ale ja czytam też Misia oraz Nasz Dziennik i już więcej nie dam rady...wyczytałam, że podobno ludzie dzielą się na błyskotliwych i mniej lotnych, ale w to nie chce mi się wierzyć :) Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: podobno mają być zmiany w konstytucji 02.12.05, 12:56 Ciało lotne to jest ptak. Albo ptok. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: podobno mają być zmiany w konstytucji 02.12.05, 12:11 Chyba prasa kobieca nie docenia zdolności naszych rządzących. Oni osiągnięcie tego poziomu zapewnią w 4 lata. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
jolkkaa Re: podobno mają być zmiany w konstytucji 02.12.05, 12:58 hiiiii no tak..ale jak będzie wiecej czasu? to coś czuję, coś czuję, że doznamy bezpośredniego wniebowstąpienia, jako jedyny kraj na świecie :)a gospodarka...po co komu gospodarka w niebie... Odpowiedz Link Zgłoś
xx23 SZkoda , ze nie Adama MICHNIKA... 02.12.05, 12:12 ...to dopiero byloby cos! Na dozywocie.Wtedy przyklasnalbym Fidela. Odpowiedz Link Zgłoś
kig7276 Re: Dziennikarka ''Gazety'' zatrzymana na Kubie 02.12.05, 12:15 Po jakiego diabla ta dziennikarka pojechala na Cube szukac opozycji. Czy Polska nie ma swoich wlasnych problemow?Najpierw Ukraina , zaraz potem Bialorus a teraz Cuba.Myslalem ze Pan A.Michnik ma w glowie wszystko poukladane po kolei, ale troche sie pomylilem.Byc moze Adam o tym idiotycznym pomysle swojej dziennikarki nie wiedzial.I oby tak bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Dziennikarka ''Gazety'' zatrzymana na Kubie 02.12.05, 12:31 Nie chce Ci się "umierać za Gdańsk"? W sumie po jaką cholerę amerykańce i inne typy pomagały nam jak byliśmy w komuniźmie. Przez tą cholerną pomoc PRL upadł a tak sie w nim dobrze niektórym żyło... Teraz płaczą i plują na Michnika i GW bo im rozwalili słodziudką stagnację socjalizmu. :P. Odpowiedz Link Zgłoś
kupsztajn Ahahahahahaha, buhahahahahahaaa 02.12.05, 12:30 Napisze o kubańskich antysemitach?!!?? Odpowiedz Link Zgłoś
jolkkaa Re: Ahahahahahaha, buhahahahahahaaa 02.12.05, 12:55 na Kubie nie ma antysemitów, gdyż klimat nie sprzyja postawom nienawistnym - za gorąco jest na akty transgresyjne w postaci nienawiści ku innym...wiem bo czytałam w Przyjaciółce między przepisem na babkę a piernikiem...ponadto kraj jest dość scelaony etnicznie (wiem od Fidela) i wszyscy są Kubańczykami z Kuby! Dlatego tak łatwo rozpoznano, że dziennikarka z Polski jest z Polski..no a po aparacie poznano, że z kraju bogatego...a z filmu o muzykach kubańskich wiem, że tam głównie się śpiewa i uśmiecha..nawet jak zabraknie cygar lub pomarańczy Odpowiedz Link Zgłoś