Dodaj do ulubionych

USA nie będą przepraszać za loty CIA

05.12.05, 22:27
Schily jak na prawdziwego postkomunistę, maoistę z ruchu 1968r szybko dogadał
się z US- trockistami. Jako dawny adwokat terrorystów-morderców z RAF był
wygodnym dla Stanów neofitą.
Obserwuj wątek
    • janwu USA nie będą przepraszać za loty CIA 05.12.05, 22:32
      I slusznie. Dlaczego jeden hipokrata ("ANIOLEK") ma byc bebe. A drugi = PIS
      zupelnie O.K. Pozatym ma recje. Teror islamistow nie stosuje sie do zasad
      uczciwosci. Dlaczego maja to robic kraje EU ???. Przeciez to nie masochinisci??.
      • fruchtzwerg Jestesmy w stanie wojny z islamem 05.12.05, 22:58
        i z tego powodu stosowanie zasad panstwa prawa, tak jak sie to robi w przypadku
        zwalczania pospolitych przestepcow byloby samobojcza glupota. W czasie wojny
        obowiazuja inne zasady, a wobec wroga, ktory sie do zadnych zasad nie stosuje,
        analogicznie zadne zasady w ogole nie obowiazuja.

Niesmak budzi tylko hipokryzja niemieckiego rzadu. Pieprza glupoty, ale
        postepuja rozsadnie.

Zderzenie cywilizacji? Europa, islam, terroryzm i fundamentalizm islamski
        • bladekiller Re: Jestesmy w stanie wojny z islamem 05.12.05, 23:06
          ...Natomiast Pan pieprzy głupoty i wcale nie postępuje rozsądnie. To tacy ludzie
          jak Pan powodują rzekomą "wojnę z islamem" podjudzając ludzi do zwalczania
          muzłuman. To Pan wzbudza niesmak atakując religie i tradycje, bez której by Pan
          pisał ale chyba po łacinie. Gdzie rzekoma hipokryzja, pan popiera kobiete która
          otwarcie twierdzi o potrzebie przewodnictwa USA nad wszystkimi krajami świata za
          ich zgodą czy bez.
          • fruchtzwerg Re: Jestesmy w stanie wojny z islamem 05.12.05, 23:16
            atakuje religie ktora:

- zezwala na pedofilie
            - dyskryminuje kobiety
            - karze smiercia za apostazje
            - karze smiercia za homoseksualizm
            - blokuje rozwoj nauki i utzrymuje spory kawalek swiata na poziomie rozwoju
            cywilizacyjnego 7 wieku n.e.
            - czarno na bialym glosi obowiazek opanowania swiata przemoca
            - przez pierwsze 400 lat istnienia szerzyla sie wylacznie droga miecza
            - wszedzie, gdzie zyja jej wyznawcy, na styku z innymi kulturami wywoluje
            konflikty i wojny. Od tej zasady nie ma wyjatku. wszedzie tam, gdie istnieja
            duze spolecznosci muzulmanskie sa one skonfliktowane z innymi (Tajlandia,
            Filipiny, Sudan, Nigeria, Indie/Pakistan.

Co do przewodnictwa USA.. fajnie by bylo, gdyby wszystkie panstwa zgodzily na
            cos w rodzaju swiatowego rzadu, policji, wymiaru sprawiedliwosci,, ale na to
            sie nie zanosi, a ktos holote w ryzach trzymac musi, jak uczy historia. Wole
            zeby to byly USA niz np. Rosja czy Chiny.

• eva15 Jesteście w stanie wojny z rozumem, obywatelu 06.12.05, 00:21
              • meezer Re: Jesteście w stanie wojny z rozumem, obywatelu 06.12.05, 00:27
                wiesz co eva15... tak czytam te twoje posty i zastanawiam sie, czy nie powinnaś
                występować w reklamie namawiające do aborcji.

Prawda jest taka, ze te znienawidzone przez Ciebie USA jest jedynym Państwem,
                które podniosło rękawicę. Swiat arabski wcześniej czy później będzie chciał
                nawrócić niewierną Europę i nie będzie wtedy miało znaczenia, czy to Francja,
                czy Polska. Zamachy będą tam, gdzie będzie prosto jest zorganizować.

Swoją bezgraniczną głupotą w krytyce USA popierasz drugą stronę.. aż tak bardzo
                chciałabyś chodzić w burce? mieszkać w iraku Saddam Husaina? miec ograniczone
                prawa jako kobieta? patrzeć jak twoje dzieci wysadzają się w dzielnicy
                żydowskiej w imię "wiary i wielkiej sprawy"?

Co z tego ze są wiezienia? Co z tego, że USA przetrzymuje brudasów opętanych
                literalną wizją świata, w którym nie ma miejsca na nic innego prócz ICH wiary?
                Peace - ale tylko wtedy, gdy wszystkie strony będą się tolerować (nikt nie mówi
                tutaj o akceptacji!). Do tego czasu wszelkimi środkami ekstremizm islamski
                powinien być tępiony, nawet kosztem odczłowieczenia polityki wobec wieźniów i
                kompletnie nieżyciowej karty o prawach człowieka.
                • fruchtzwerg Prawa czlowieka sa dla tych co sami je szanuja 06.12.05, 00:43
                  a demokracja dla demokratow.

Dla innych sa wiezienia, tomahawki i f-16
                  • eva15 Re: Prawa czlowieka sa dla tych co sami je szanuj 06.12.05, 00:46
                    fruchtzwerg napisał:

> a demokracja dla demokratow.
                    > Dla innych sa wiezienia, tomahawki i f-16

To czemu Bush nie siedzi?
                    • meezer Re: Prawa czlowieka sa dla tych co sami je szanuj 06.12.05, 00:47
                      za co się pytam? za co miałby pójśc siedzieć?
                      • maruda.r Re: Prawa czlowieka sa dla tych co sami je szanuj 06.12.05, 01:15
                        meezer napisał:

> za co się pytam? za co miałby pójśc siedzieć?

Za to samo, co Saddam.

• meezer Re: Prawa czlowieka sa dla tych co sami je szanuj 06.12.05, 02:11
                          koleżance szkodzi telewizja, albo tez wzoruje sie kolezanka na tym, co tez w tej
                          telewizji kolezanka chce uslyszec. Jak ktos mowi o USA zle, to znaczy, ze mowi
                          prawde. Jak dobrze, to znaczy ze na polecenie rzadu dziala.

ludzie.. troche samodzielnosci w mysleniu, bo wam szare komorki zgniją od bezruchu.
                          • kijwoko Re: Prawa czlowieka sa dla tych co sami je szanuj 06.12.05, 17:39
                            u ciebie chyba jedynymi aktywnymi komorkami sa plemniczki...
                            • meezer Re: Prawa czlowieka sa dla tych co sami je szanuj 06.12.05, 17:41
                              argumenty do dyskusji prosze, ja swoje przedstawilem i do tego czasu nie
                              dostalem na nie odpowiedzi :)
                              • kijwoko Re: Prawa czlowieka sa dla tych co sami je szanuj 06.12.05, 18:37
                                To jest argument? - cytuje:

"wiesz co eva15... tak czytam te twoje posty i zastanawiam sie, czy nie powinnaś
                                występować w reklamie namawiające do aborcji."

A moze to:

"Swoją bezgraniczną głupotą w krytyce USA popierasz drugą stronę.. aż tak bardzo
                                chciałabyś chodzić w burce? mieszkać w iraku Saddam Husaina? miec ograniczone
                                prawa jako kobieta? patrzeć jak twoje dzieci wysadzają się w dzielnicy
                                żydowskiej w imię "wiary i wielkiej sprawy"?"

Latwo kogos o kim nic nie wiem i kto o tobie nic nie wie zwyzywac, ale juz szczytem jest nazywac to argumentami (nie dziw sie ze ktos cie po tym oceni).

I co to za rzeczowe argumenty wrzucajace do jednego worka chodzenie w burce, ograniczanie praw kobiet i Saddama Husajna - to jest jakis stek bzdur - Irak za Saddama byl panstwem swieckim i zadni islamisci nie mieli w nim nic do powiedzenia, prawa kobiet byly respektowane i nie musialy chodzic w czarczafach . Wystarczy troche pomyslec i poszperac w zrodlach, to nie boli...
                                • meezer Re: Prawa czlowieka sa dla tych co sami je szanuj 06.12.05, 22:50
                                  jeżeli nie zauważyłeś to seria pytań dotyczła poziomu CAŁEGO świata arabskiego,
                                  nie jedynie Iraku. Czytasz wybiórczo - tak jak eva15.

Uważam, ze stawanie w obronie tzw. "kultury" arabskiej w tej sytuacji jest
                                  conajmniej nie na miejscu. Przytoczone przykłady dotczyly bardzo duzego
                                  rozstrzalu tematycznego (bo praktycznie wybranych elementow z calego swiata
                                  arabskiego, zroznicowanego nie mniej niz cywilizacja zachodnia). Moga wydawać
                                  sie mocno bezsensowne, ale oddaja moj stosunek do w/w i moj sposób postrzegania go.

Porównywanie i krytka usa na całej lini jest dla mnie jak stawanie po stronie
                                  swiata arabskiego, ktory postrzegam przez pryzmat wymienionych przykładów.

"ktoś mnie później oceni" - bardzo dobrze. Powiem więcej - powtórze swoje słowa
                                  za kążdym razem i nie tylko na tym forum. Wiem, to moze wydawać sie co
                                  poniektórym straszne - ja naprawde tak myśle.. ;P

pozdrawiam :)
                                  • kijwoko Re: Prawa czlowieka sa dla tych co sami je szanuj 07.12.05, 08:55
                                    Widzisz, tobie nie miesci sie w glowie, ze mozna stawac po drugiej stronie. Otoz mozna i tak wlasnie rozklada sie moja sympatia. Oczywiscie nie chodzi tu o stawanie w obronie rezimow czy fanatykow religijnych jakiejkolwiek religii (fanatyzm w jakiejkolwiek formie, czy to islamski, czy to katolicki - vide bush slyszacy rzekome glosy z nieba) - tym jestem jak najbardziej przeciwny. Chodzi o obrone praw i godnosci zwyczajnych ludzi, bo to oczywiscie oni gina w Palestynie, Afganistanie czy Iraku (na przyklad Saddamowi nic sie nie stalo w czasie wojny i nie glodowal w czasie kilkunastu lat embarga, a niewinni ludzie gineli i wciaz gina). Na dodatek nikt z tych ludzi o takie traktowanie sie nie prosil. Wyobraz sobie, ze spotkalem sie w Polsce z Irakijczykami, ktorzy uciekli ze swego kraju przed przesladowaniami Saddama, a po uslyszeniu ze zaczela sie agresja amerykanska na Irak chcieli wracac i swojego kraju bronic. Bo to ich kraj, a nie rezimu Saddama i chcieli zeby byl suwerenny, a nie okupowany przez nie wiadomo ile lat jeszcze (pewnie az partyzanci nie zadadza wojskom amerykanskim tak duzych strat ze wreszcie zwieja czego im z calego serca zycze).
                                    Niestety zarzewiem konfliktu na Bliskim Wschodzie jest izraelska okupacja terenow palestynskich (a Izrael jest wspierany przez Usa finansowo i wojskowo), polityka rezimow wspieranych przez Usa gnebiacych wlasnych obywateli rownie silnie jak kiedys Saddam (np. w Arabii Saudyjskiej czy Egipcie), ale dobrych, bo nie przeciwnych polityce wielkiego brata zza Atlantyku (kiedys przeciez Saddam tez byl dobry bo walczyl z wrogiem Usa czyli Iranem, nawet wojownicy obecnej tzw al-qaedy kiedy walczyli przeciwko ZSRR w Afganistanie byli trenowana przez CIA) oraz fizyczna obecnosc wojsk amerykanskich w bazach na Bliskim Wschodzie.
                                    Dopoki te sprawy nie zostana rozwiazane pokoju nie bedzie, a nie czarujmy sie - nic sie nie zmieni dopoki tam jest ropa i Usa bobrowolnie nie zrezygnuje ze swoich wplywow. A nie zrezygnuje bo wlasnie jest ropa (i rzekomo zagrozony Izrael - ktory gdyby oddal co zagrabil to mialby pokoj na zawsze).
                                    Inna sprawa jest krycjata busha w celu demokratyzacji swiata arabskiego (normalnie bym sie z czegos takiego smial, gdyby mnie to nie przerazalo, ze jest na powaznie). Bo po pierwsze nikt sie o to nie prosil, bo wiadomo ze wojna dotyka jak zwykle niewinnych, jak widac (np. w Iraku prawa kobiet, czy tolerancja religijna) moze byc tylko gorzej. Po drugie czemu ktokolwiek ma sie zachwycac Usa - dla mnie nic sensownego soba to panstwo nie reprezentuje (rozklad struktur panstwa jak bylo widac w Nowym Orleanie - obywaytelu - macie pieniadze to dobrze, a nie, to znaczy ze nie pasujecie do Usa i radzcie sobie sami - nawet ewakuacji ludnosci nie zorganizowano, bo nikt sie nie spodziewal ze mozna nie miec samochodu!). I nie kazdy musi lubic cole i myszke Miki.
                                    • meezer Re: Prawa czlowieka sa dla tych co sami je szanuj 07.12.05, 13:40
                                      kijwoko - dziękuje Ci za tego posta. Jesteś pierwszą osobą na forum, która w
                                      sensowny sposób przedstawiła swój tok myślenia. Są rzeczy, z którymi się nie
                                      zgadzam, ale nie jestem w stanie odpowiedzieć Ci w odpowiedni sposób (praca). Z
                                      pewnością jednak ustosunkuję sie do twojego posta, który w wielu tematach bardzo
                                      mile mnie zaskoczył jeszcze dzisiaj.

serdecznie pozdrawiam

M.
                    • burakiprlu [...] 06.12.05, 02:04
                      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                    • ciotka_zenobia Re: Prawa czlowieka sa dla tych co sami je szanuj 06.12.05, 02:58
                      eva15 napisała:

> To czemu Bush nie siedzi?

Evuniu, dlaczego rzad Niemiec do tej pory nie przedstawil dowodow, ze w
                      Niemczech nie ma obozow CIA? Mimo, ze w Niemczech ladaly samoloty CIA?

Ciotka Zenobia
                      • uninhibited Nie oczekuj na odpowiedzi od evy to za trudne dla 06.12.05, 07:46
                        niej
                        Najlepiej rzucic jakies medialne haslo , niewazne czy prawdziwe chodzi zeby
                        przedstawic w zlym swietle USA ,z ktorego ja wydalono i sie teraz msci jak
                        tylko moze biedaczka , a ze FS jest cierpliwe i przyjmuje wszystkie jej
                        klamstwa i manipulacje bo przeciez nikt nie bedzie czytal sprostowan . to tak
                        jak z " polskimi obozami " ktore eva juz widziala gdzies na mazurach , i gdzie
                        mialy ladowac jakoby samoloty CIA .
                        Ale sie okazuje ze to nie w Polsce , tylko w Niemczech samoloty ladowaly
                        dziesiatki razy i dlatego takie zacietrzewienie i zamazywanie obrazu w
                        wykonaniu etatowej propagandzistki bolszewickiej
                      • eva15 Re: Prawa czlowieka sa dla tych co sami je szanuj 06.12.05, 09:35
                        Dlatego, że nie ma związku między przelotem samolotu o torturami więźniów w
                        danym kraju, oraz dlatego, że NIKT Niemiec o takie obozy NIE podejrzewa,
                        trudnio zajmować stanowisko wstosunku do NIEistnoiejących zarzutów.

Może uciekło to twojej uwadze ale to Polska jest podejrzewana tak przez prasę
                        jak i przez organizacje ochrony człowieka. Polska i Rumunia, co więc Niemcy
                        mają z tym wspoólnego? W tym przypadku Niemcy polskim obozom (o ile istniały)
                        nic nie winne.
                        • saturn5 Re: Prawa czlowieka sa dla tych co sami je szanuj 06.12.05, 10:53
                          > Może uciekło to twojej uwadze ale to Polska jest podejrzewana tak przez prasę
                          > jak i przez organizacje ochrony człowieka.

nie pieprz mu tu o lewicowej prasie i lewicowych "organizacjach" praw
                          czlowieka. Te organizacje palca nie podniosa aby ludzie bronic przed terorem
                          islamo-faszystow. Napuszone kwoki.
                        • lungompa Re: Prawa czlowieka sa dla tych co sami je szanuj 06.12.05, 15:24
                          A ja ciebie evuniu moja ty nieszczesna podejrzewam, ze pijasz tania gorzale na
                          sniadanie, palisz "maryche" po obiedzie i nie bierzesz lekow ktore ci - moje ty
                          biedne dziecko - Pan Doktor zapisal na uspokojenie.
                          Stanowczo domagam sie dowodow, ze tak nie jest bo twoje posty stanowia niezbite
                          poszlaki ze to co napisalem o tobie to MOZE byc prawda !!!
                • eva15 Wy też jesteście w stanie wojny z rozumem, całkiem 06.12.05, 00:47
                  • fruchtzwerg w stanie wojny z rozumem jest islam 06.12.05, 00:51
                    i opetani nienawiscia do kultury chrzescijanskiej i liberalnej demokracji
                    lewacy, ktorzy sprzymierza sie chocby z diablem, w celu jej zniszczenia. Nie
                    bacza na to, ze ten diabel zaraz potem rozprawi sie z nimi.
                    • marianna_777 Ku przestrodze pacyfom - a nie Kassandram - to to: 06.12.05, 02:28
                      wg roznych szacunkow, w arsenalach posowieckich (wszystkich razem wzietych, tak
                      ze nie jest np. w Ukrainie co brakuje w Rosji) nie mozna sie doliczyc 60 do 90
                      walizkowych bomb jadrowych (kazda "nieco" lepsza niz Hiroszhima).

To tak na marginesie wojny a terroryzmem.

fruchtzwerg napisał:

> i opetani nienawiscia do kultury chrzescijanskiej i liberalnej demokracji
                      > lewacy, ktorzy sprzymierza sie chocby z diablem, w celu jej zniszczenia. Nie
                      > bacza na to, ze ten diabel zaraz potem rozprawi sie z nimi.
                  • meezer Re: Wy też jesteście w stanie wojny z rozumem, ca 06.12.05, 00:51
                    myślę ewo, że twój punkt widzenia opiera się na usilnej chęci do widzenia samych
                    szczęsliwych, pokojowo nastawionych i miłujących się ludzi. Wybacz, ale tak, to
                    ci tylko... w kościele dopasują. Zaznaczam - tylko i wyłacznie w trakcie kazania.
                  • prudent1 Re: Wy też jesteście w stanie wojny z rozumem, ca 06.12.05, 04:28
                    Staram sie byc zawsze grzeczny, ale Ty Eva zamknij sie wreszcie, bo chrzanisz
                    potwornie, zadnej rzeczowej argumentacji, tylko jakies idiotyczne slogany.
                    Poziom zasadniczej szkolki zawodowej dla przerosnietych...
                    • zigzaur Re: Wy też jesteście w stanie wojny z rozumem, ca 06.12.05, 08:37
                      Mniej więcej zgadzam się z twoimi tezami. Jednakże, jako człowiek elegancki,
                      tytułuję evcię "lewicową intelektualistką".
                  • zigzaur Re: Wy też jesteście w stanie wojny z rozumem, ca 06.12.05, 08:54
                    A ja jestem wdzięczny USA choćby za to, że w moim kraju nikt nie mówi do mnie
                    per "wy" albo "obywatelu" tylko "proszę pana". Nawet urzędas czy policjant.
                    • eva15 Re: Wy też jesteście w stanie wojny z rozumem, ca 06.12.05, 13:42
                      USA cię szkoliły? Najpierw 45 lat "Ruskie" a teraz Amerykanie? Samodzielnie
                      myśleć całkiem już nie możesz?? Mam widać rację, mówiąc "biedaku".
                      • lungompa Re: Wy też jesteście w stanie wojny z rozumem, ca 06.12.05, 15:27
                        Sluchajcie no evo nieszczesnico molestowana przez wlasne resztki rozumu - ja
                        wiem ze nie dali ci wizy (czy to prawda ze cie deportowali z Chicago ?) - tylko
                        sie pytam, ale siedziec u szwabow i pyszczyc na USA - to juz moja ty miernoto i
                        intelektoalna bidulo przesada..
                      • zigzaur Re: Wy też jesteście w stanie wojny z rozumem, ca 06.12.05, 19:45
                        1. Evcia nie zgadła mojego wieku.

2. Evcia, jako lewicowa intelektualistka, zawsze uważa, że ma rację, nawet jeśli
                        fakty temu przeczą.
                        • lungompa Re: Wy też jesteście w stanie wojny z rozumem, ca 06.12.05, 21:38
                          lewicowa intelektualistka - (LOL) :))) no no - Ty sie z niej zigzaur nie
                          wysmiewaj tylko choc razem odmowimy w jej intencji rozaniec - no to lecimy -
                          zdrowas...
                • tetrachord Re: Jesteście w stanie wojny z rozumem, obywatelu 06.12.05, 01:14
                  Prawda jest taka, ze po pierwsszej wojnie w Zatoce Perskiej, Irak nie byl zdanym
                  zagrozeniem dla jakiegokolwiek innedgo kraju. Nad terytorium Iraku lataly
                  nieustannie amerykanskie i brytyjskie samoloty bojowe.

Jezeli uzywamy tzw "cywilizowane" panstwa uzywaja metod rownie barbarzynskich
                  jak ekstremisci islamscy, to oznacza to, ze wart Pac palaca a palac Paca.
                  Zabijajac cale rodziny lacznie z kobietami i dziecmi, poslugujac sie bronia
                  chemiczna taka jak bialy fosfor i uzywajac tortur szerzymy nienawisc dokladnie w
                  taki sam sposob jak przeciwnik. Popierajac to wykazujemy, ze jestesmy jako
                  cywilizacja w stanie moralnego upadku na rowni z ekstrema spod znaku
                  polksiezyca. Szerzac nienawisc zapewniamy, ze terroryzm bedzie towarzyszyl nap
                  przez cale pokolenia.
                  • meezer Re: Jesteście w stanie wojny z rozumem, obywatelu 06.12.05, 02:07
                    cip cip.

> Prawda jest taka, ze po pierwsszej wojnie w Zatoce Perskiej, Irak nie byl zdany
                    > m
                    > zagrozeniem dla jakiegokolwiek innedgo kraju. Nad terytorium Iraku lataly
                    > nieustannie amerykanskie i brytyjskie samoloty bojowe.

i co z tego? Irak mial potencjal do przekazania broni alkaidzie. Biorac pod
                    uwage, jak szybko afganscy talibowie przeniesli sie do iraku widac tez jak
                    prosto bylo zorganizowac transport w druga strone.

> Zabijajac cale rodziny lacznie z kobietami i dziecmi, poslugujac sie bronia
                    > chemiczna taka jak bialy fosfor i uzywajac tortur szerzymy nienawisc dokladnie
                    > w
                    > taki sam sposob jak przeciwnik.

biały fosfor jest normalnym elementem kazdej bomby oswietlającej. to raz.
                    kobiety i dzieci to zwykli obywatele, ktorzy w trakcie dzialan wojennych sa
                    narazeni na smierc. znasz wojny, w ktorych gina tylko zolnierze? nie. Nie
                    wystawiaj wiec tego argumentu. Jak ci malo przypomnij sobie srebernice - tam
                    miales humanitarna wojne w europie. USA zachowuja sie tutaj akurat naprawde
                    przyzwoicie, tylko pozwalaja mediom na robienie ludziom wody z mozgu.

> Popierajac to wykazujemy, ze jestesmy jako
                    > cywilizacja w stanie moralnego upadku na rowni z ekstrema spod znaku
                    > polksiezyca. Szerzac nienawisc zapewniamy, ze terroryzm bedzie towarzyszyl nap
                    > przez cale pokolenia.

prosze nie porownywac mojej cywilizacji to patafianow z azji mniejszej, ktorzy
                    po przeleceniu kilku kóz podejli meska decyzje podboju europy. ja mam wiek XXI -
                    oni sa w okresie przed średniowiecznym. to yyle w temacie mojego stosunku do
                    cywilizowanego afganistanu, iranu i kilku innych swiatlych panstw religijnych.

Może i Busha warto postawic przed sadem za akcje w iraku, tylko jaka kare dacie
                    saddamowi za mordowanie kurdów i napasc na Iran (2 miliony ofiar) w tej sytuacji?

Tortury? powiedz to ofiarom samobojców w iraku. Powiedz to Ojcu, ktory w zamachu
                    stracil dwoje dzieci i zone - ciekaw jestem jakie on bedzie mial zdanie w tym
                    temacie. Obstawiam, ze pierwszy wezmie sie za wyrywanie paznokci pojmanemu
                    terroryscie.

pieprzycie o pacyfizmie i zlej ameryce siedzac w swoich cieplych fotelach.
                    Wybaczcie, ale na deliberowanie mieliscie czas od pierwszego zamachu
                    terrorystycznego w Monachium. Mieliscie okazje debatowac nad wybaczeniem i
                    zrozumieniem przy zamachu na papieza. Mogliscie cos zrobic z afganistanem.
                    Mogliscie podjac negocjacje po pierwszym zamachu na wtt i podlozeniu bomby pod
                    ambasade usa. Teraz siedzcie cicho, bo jak widac "kury wam szczac prowadzac, a
                    nie sie polityka zajmowac".
                    • marianna_777 Europka podskakuje, ale wie ze w razie czego USA 06.12.05, 02:15
                      przyjda z odsiecza, tak juz bylo dwa razy w historii XX w Europy.

Tymczasem skamli i jazgocze, lecz nie daj boze gdyby wielki brak sie wział i
                      wypiał naprawde - toz to bylby dopiero krzyk

Ale nie bojcie sie - dopoki istnieja struktury NATO, dopoty jestescie w miare
                      bezpieczni - gorzej, ze niektorym marzy sie "niezalezne" i wspolne MON i MSZ
                      dla calej Europci - samobojcy, czy jak?
                      • meezer Re: Europka podskakuje, ale wie ze w razie czego 06.12.05, 02:20
                        wiesz marianna... ja mysle, ze to jest metoda "do trzech razy sztuka" i mam
                        nadzieje, ze tym razem USA sie wypna. Wspolne MON i MSZ? Mam nadzieje, ze Polska
                        w takiej sytuacji wystąpi z UE (jak bylem BARDZO za naszym wejsciem) bo byloby
                        to strzelenie sobie w kolano i podporzadkowanie sie spedalonej francji i
                        niemcom, ktore nie potrafia w zaden sposob rozwiazac swoich problemow spolecznych.

sek w tym, ze USA to kraj najblizszy naszej kulturze. Mozna powiedziec, ze to
                        europa, ktora miala szanse ewoluowac. Moze nam sie nie podobac w jakim kierunku
                        poszla ta ewolucja, ale nie mozemy tez sie od niej odzegnac. Blizej nam do USA
                        niz do Iranu. Sad but True dear Eva :>
              • jerryjak Re: Jesteście w stanie wojny z rozumem, obywatelu 07.12.05, 23:06
                ty ewa juz te wojne wygralas - rozum nie tylko pobilas z kretesem i nie masz u
                ciebie po nim sladu, ale chcesz swym bezmozgowiem zarazic innych - biedna
                ty....
            • meezer Re: Jestesmy w stanie wojny z islamem 06.12.05, 00:29
              i ten człowiek podał kwintesencję tego, co inni nie chcą pojąc.

fruchtzwerg - brawo! podpisuje się pod twoim postem.
              • marianna_777 stan wojny z islamem to tylko obrona przed inwazja 06.12.05, 02:43
                niestety, inwazja ktora jest w pelni rozmachu w Europie (odejscie Europkow od
                chrzescijanstwa i jego zasad, przy naplywie konsekwentnie
                religijnych "mniejszosci" islamskich)

• snow21 Kult sprytu zamiast kultu odwagi robi z was 05.12.05, 23:21
        • snow21 podżegaczy wojennych. 05.12.05, 23:21
        • ak813 Re: Jestesmy w stanie wojny z islamem - NIE JA!!!! 06.12.05, 04:42
          fruchtzwerg napisał:

> i z tego powodu stosowanie zasad panstwa prawa, tak jak sie to robi w
          przypadku
          >
          > zwalczania pospolitych przestepcow byloby samobojcza glupota. W czasie wojny
          > obowiazuja inne zasady, a wobec wroga, ktory sie do zadnych zasad nie
          stosuje,
          > analogicznie zadne zasady w ogole nie obowiazuja.
          >
          > Niesmak budzi tylko hipokryzja niemieckiego rzadu. Pieprza glupoty, ale
          > postepuja rozsadnie.
          >
          > Zderzenie cywilizacji? Europa, islam, terroryzm i fundamentalizm islamski
      • yjg Re: USA nie będą przepraszać za loty CIA 06.12.05, 08:18
        oojej,
        lepiej sie nie odzywaj gdyz z polska mowa masz problemy!
        ad rem: trzeba tutaj mieszkac (na tzw."zachodzie")
        by zobaczyc jak z g..... robi sie problem a z problemu g....!
        george
    • fyrlok Re: USA nie będą przepraszać za loty CIA 05.12.05, 22:59
      > dogadał się z US- trockistami
      ???

Co Ty pierd.....? - Chyba czytalas za duzo "wprost" :)
      • zigzaur Re: USA nie będą przepraszać za loty CIA 06.12.05, 08:43
        Po używaniu w pyskówkach słowa "trockizm" łatwo rozpoznać kremlowskich
        propagandzistów. Nigdy nie było żadnego kierunku politycznego czy ideologicznego
        o nazwie "trockizm". Lew Trocki to taki sam komunista jak Lenin czy Stalin ale
        gorszy od Stalina organizator. Po odsunięciu od władzy przez Stalina uciekł za
        granicę i paplał głośno o tym, co Stalin przygotowywał po cichu. Dlatego Stalin
        musiał go zlikwidować, co i tak uczynił stosunkowo późno.
        • aramba Re: USA nie będą przepraszać za loty CIA 06.12.05, 13:33
          Nie uciekl tylko zostal deportowany zagranice.
    • camel_3d Re: USA nie będą przepraszać za loty CIA 05.12.05, 22:59
      glupie babsko
    • kaczkadziwaczka7 studentka Podogonowskiego, ewcia? 05.12.05, 23:01
      nu, dodaj ze syjonisci tez.
    • shoovar Re: USA nie będą przepraszać za loty CIA 05.12.05, 23:06
      no bo oni przeciez torturuja cudzymi rekami

Rice ma w Europie przypominać, że USA nikogo nie torturują i "szanują
      suwerenność sojuszników".
    • buszek2 NIE!dla kryminalistow z Waszyngtonu.Izolowac Busha 05.12.05, 23:39
      i Kondolencje...www.panstwozla.pl
      • burakiprlu [...] 06.12.05, 03:00
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • witomir TO ZIARNKO KAWY ZOSTANIE KIEDYŚ ZMIELONE 06.12.05, 00:09
      proponuję totalną negroidyzację elit politycznych "europejskiego bękarta" w imię
      "nowego światowego multikulti" przykład musi iść z góry!
    • hahak a polaczki moga nas w dupe pocalowac lub 06.12.05, 00:42
      kiss our ass
      • ak813 Re:a pol:Your ass is better looking than your face 06.12.05, 04:50
    • zygfryd.okrutny Hak Sobotki na Kwasniewskiego 06.12.05, 00:58
      to wlasnie te wiadomosci o obozach w Polsce. jak stwierdza Rice, obozy powstaly za zgoda krajow europejskich, wszystkie zainteresowane kraje, a wszczegolnosci ministrowie obrony narodowej i MSW zostali zobowiazani do trupiego milczenia. Te milczenie chce zlamac Sobotka.
      • marianna_777 Re: Hak Sobotki na Kwasniewskiego 06.12.05, 02:08
        zygfryd.okrutny napisał:

> to wlasnie te wiadomosci o obozach w Polsce. jak stwierdza Rice, obozy
        powstaly
        > za zgoda krajow europejskich, wszystkie zainteresowane kraje, a
        wszczegolnosci
        > ministrowie obrony narodowej i MSW zostali zobowiazani do trupiego
        milczenia.
        > Te milczenie chce zlamac Sobotka.

Gdyby to byla prawda, o tym trupim milczeniu, to byłoby juz dawno po pogrzebie
        i bez łaski

wiec to raczej fantazja - za duzo filmow szpiegowskich, prosze pana.
    • 3m05 Klamstwa pani Rice 06.12.05, 02:18
      "Amerykanie porwali z Macedonii Khaleda Masriego, Libańczyka z niemieckim
      paszportem, i przewieźli go samolotem do Afganistanu. Uznano go za niewinnego i
      uwolniono dopiero po kilku miesiącach".

Pytanie: Co Amerykanie robili z Masri w Afganistanie?
      Odpowiedz: torturowali

Schily wiedzial, nie powiedzial. Od kogo sie dowiedzial?
      A Rice w kolko swoje. On wierzy, ze to samo klamstwo powtarzane wystarczajaca
      ilosc razy stanie sie prawda. Only in America.

• meezer Re: Klamstwa pani Rice 06.12.05, 02:23
        powtorze to po raz kolejny: I DOBRZE ZE TORTUROWALI.

istnieje bardzo duze prawdopodobienstwo, ze dzieki temu siedzisz na tylku w
        kraju, w ktorym jeszcze nic nie wybuchlo.

dla mnie mogą ich wszystkich przerobic na kadlubki. Nie mowimy o ludziach, tylko
        o degeneratach, ktorych resocjalizacja w tym wypadku nie ma sensu, lub jest juz
        na nia za poźno.
        • pax777 Re: Klamstwa pani Rice 06.12.05, 02:37
          Rice bardzo dobrze powiedziala. Te europejskie lewaki juz mi wylaza odbytnica ...
          • dupcsyjon Historia sie zmienia trockisci to prawica 06.12.05, 13:41
            pax777 napisał:

> Rice bardzo dobrze powiedziala. Te europejskie lewaki juz mi wylaza odbytnica .
            > ..

pax777 i reszta neokonow to syjonistyczni-trockisci, ktorzy zorganizowali
            rewolucje komunistyczna i Soviet Union, aby rzadzic swiatem. Komunizm rzadzil
            terorem i sa odpowiedzialny za smierc milionow niwinnych ludzi.

Komunizm na szczescie upadl to teraz walcza o globalizacje.
            Kto ma rope naftowa, uwazaja neokoni, bedzie rzadzil swiatowa ekonomia.
            Pozegnali wojne o rope naftowa w Iraku. Nastepny bedzie Iran.
            Majac w reku wszystkie banki w USA, pornografie, media i przemysl filmowy
            wyprali mozgi amerykanom. Oczywiscie nie bylo to takie trudne.

Teror byl bardzo skutecznym narzedziem syjonistycznych-trockistow w latach
            1917-1990 i jest nim obecnie. CIA zalozyla Al-Kajde i trenowala w troryzmie do
            walki z komunizmem.

Teror jest niezbednym narzedziem syjonistycznych-trockistow do zniwalania
            umyslow. Zorganizowali atak na WTC 9/11 przy pomocy CIA i specjalistow Mossad
            od kontrolowannej destrukcji budynkow. Kolosalne fundusze, ktorymi dysponuja
            pomogly im w wyborze kretyna-marionetki Georga Busha na prezydenta.
            Tortury tez sa niezbedne, KGB wiedzialo, ze pod torturami niwinni ludzie
            przyznaja sie do najwiekszych zbrodni.

Metody i cele sie nie zmienily tylko nazwy Trockisci to prawica tym razem pod
            pod kryptonimem - neokon.

• eva15 Re: Historia sie zmienia trockisci to prawica 06.12.05, 16:25
              wystarczy poczytać ich ideologa Th. Friedmana - wcal esię z trockizmem NIE
              kryje.
              • meezer Re: Historia sie zmienia trockisci to prawica 06.12.05, 17:40
                ludzie... co wy bierzecie? :D

jest taka fajowa teoria, z ktora sie absolutnie zgadzam. Ludzie do zycia
                potrzebują tlenu, wody i teorii spisku :D
        • 3m05 Re: Klamstwa pani Rice 06.12.05, 05:22
          meezer napisal: "I DOBRZE ZE TORTUROWALI".

Skoro to takie DOBRE, to czemu pani Rice idzie w zaparte? Dlaczego jest to taka
          wstydliwa sprawa dla Amerykanow?
          • zigzaur Re: Klamstwa pani Rice 06.12.05, 08:46
            Nikt nie zauważa prostego faktu, że islamskich zamachów terrorystycznych
            przeciwko Europie było (i zapewne będzie) X-dziesiąt razy WIĘCEJ niż przeciwko USA.
          • saturn5 Re: Klamstwa pani Rice 06.12.05, 10:20
            > Dlaczego jest to taka
            > wstydliwa sprawa dla Amerykanow?

nie jest wtsydliwa. Lewaki europejskie probuja z tego zrobic wstydliwa sprawe.
            • meezer Re: Klamstwa pani Rice 06.12.05, 10:45
              inna rzecz, ze jest to niezgodne z prawem miedzynarodowym. Uwazam, ze USA nie
              przyzna sie do tego (I NIE POWINNO) zgodnie z zasada "cel uświeca środki". Prawo
              miedzynarodowe jest niezyciowe, bo nie zakłada mniejszego zła. Wszyscy sa wobec
              niego równi, nawet terroryści, co w zalozeniu jest juz utopią. W USA agenci CIA
              dostali od prezydenta License To Kill i uwazam, ze jest to właśnie element tego
              działania.

Powinno sie w celu ochrony społeczności, ludzi normalnych, wszelkimi środkami
              dążyć do zdobycia informacji. Jezeli jest wyraznie skonstruowany zarzut o
              terroryzm podparty dowodami w moim przekonaniu mozna przerobic delikwenta w kupę
              łajna. Wszystko by chronić własną ludność.
              • 3m05 Re: Klamstwa pani Rice 06.12.05, 17:15
                meezer napisal: "Prawo miedzynarodowe jest niezyciowe, bo nie zakłada mniejszego
                zła. Wszyscy sa wobec niego równi",

Wedle "meezera" nie wszyscy sa rowni. I to "meezer" i jemu podobni bedzie
                decydowal o tym kto jest rowny a kto nie. Kto jest czlowiekiem a kto nie.
                Teorie wyzszosci jednych nad drugimi w oparciu o rasowe, religijne czy
                "cywilizacyjne" kryteria juz przerabialismy. Czyzby "meezer" sugerowal, ze USA
                robi powtorke z histori i to amerykanski Departament Stanu ( w konsultacji z
                AEI) podzieli swiat na "ludzi" i "podludzi"?
                • meezer Re: Klamstwa pani Rice 06.12.05, 17:48
                  przede wszystkim meezer powiedział, ze (lub chciał powiedzieć - kto go tam wie),
                  że w obliczu zagrożenia nadrzędne jest prawo ogółu a nie prawo jednostki do
                  wysadzania siebie i okolicy w imię jakiegoś tam "widzimisię".

Prawo dotyczy ludzi, nie zwierząt zmanipulowanych przez ideologię. To samo
                  powiem o faszystach, którzy w mysl swoich idei zaczną się wysadzać na ulicach
                  czy mordować kolorowych zasymilowanych w Europie. To samo powiem o lewakach i
                  wszystkich innych, którzy w mysl dobra ogółu bedą terroryzowac większość. Chcesz
                  się układać z terrorystami? Chcesz ich traktować jak ludzi i dyskutować z ich
                  islamskimi teoriami? Nie uważasz, ze czas wyemigorować?
            • eva15 Re: Klamstwa pani Rice 06.12.05, 13:45
              To lewaki to ukrywają,, nie Rice?

Straszny dziś wysyp "intylygentuf" na forum
              • lungompa Re: Klamstwa pani Rice 06.12.05, 15:28
                Zauwazylas - a moze jednak wiekszosc jest normalna ? Ech jak mi ciebie szkoda -
                pomodlic sie za ciebie czy co - ale czy to cos da ???
              • zigzaur Re: Klamstwa pani Rice 06.12.05, 19:57
                eva15 napisała:

>
                > Straszny dziś wysyp "intylygentuf" na forum

Ja używam określenia "lewicowi intelektualiści".
                Zgrabniejsze, celniejsze i bardziej ironiczne.
      • galaxy2099 Re: Klamstwa pani Rice 06.12.05, 05:09
        O tak to czemu powtarzacie te same klamstwa tysiace rtazy lewackie blazny.
        Chcecie miec monopol na klamanie biednych glupiutkich europejczykow.
      • eva15 Re: Klamstwa pani Rice 06.12.05, 14:12
        Schily nie był dobrym, suwerennym wewnętrznie ministrem. Neoficie trudno jest
        być naprawdę w pełni wolnym, zawsze cos musi udowadniać. Nic mądrego oprócz
        prób ograniczania wolności (całe szczęście nieudanych) w czasie swej kadencji
        nie wymyślił, natomiast wpadł w misterną pułapkę i dał się Amis "umoczyć". No i
        teraz Niemcom jest trudniej ostro sią stawiać - mają z lekka upaprane łapki.
    • ciotka_zenobia evuniu15 evuniuuuuu15 06.12.05, 02:56
      Evuniu15,

Jak widac rzekome samoloty CIA ladowaly w Polsce raz a w Niemczech kilkaset
      razy.

Wynika z tego, ze obozy CIA jezeli sa w Europie to raczej w Niemczech niz w
      Polsce.

Gdzie jest Unia Europejska? Co na to Rada Europy?!

Ja sie pytam: czy ktos juz analizuje zdjecia satelitarne Niemiec aby znalezc te
      obozy?

Evuniu, czy rzad Niemiec juz zlozyl oswiadczenie ze takich obozow w Niemczech
      nie ma?

Nie zlozyl?! To straszne!

O czym to Evuniu swiadczy, ze rzad Niemiec nie chce przedstawic dowodow, ze
      obozow CIA nie ma w Niemczech?!

Ciotka Zenobia

PS. Czy Unia Europejska juz skoczyla analizowanie zdjec satelitarnych Polski?

• havoc_wrecker Re: eva15 ma racje 06.12.05, 03:18
        brunatne ramiona osmiornicy maja dlugie macki,chca wciagnac w smierdzace bagno
        neokonstwa amerykanskiego reszte swiata,madrzy w Europie to widza,wysluguja sie
        wiec rumunskimi pasterzami gesi i niemadrymi Polakami,wstydzcie sie!
        • remeq Nie no, człowieku, co Ty pieprzysz? 06.12.05, 03:59
          Czy wy lewaki w ogóle myślicie? U tych "mądrych" Europejczyków samoloty CIA
          lądowały KILKASET (!!!) razy - u samych Niemców ze sto. Czy to Cię nie
          zastanowiło? A u "głupich" Polaków tylko raz. W tamtych krajach są duże bazy z
          amerykańskim personelem, gdzie wiele rzeczy można ukryć przed tubylcami.
          Pomyśl, że jeśli u nas jest tajne więzienie to te biedne Arabusy do dziś siedzą
          na Mazurach, no bo Amerykanie nie mieli ich czym stamtąd wywieźć, chyba że
          łodzią podwodną przez nasze piękne jeziora. Zamiast więc wygadywać na Polskę i
          Rumunię szoruj bracie pod amerykańską ambasadę z kumplami i razem, w dziesięciu
          (albo w jedenastkę, jeśli namówicie Panią Evę15) sprawiedliwych protestujcie
          przeciw tajnym więzieniom CIA w Europie. Dla mnie Amerykanie mogliby sobie tych
          psich synów nawet na pale nawlekać.
          • zigzaur Re: Nie no, człowieku, co Ty pieprzysz? 06.12.05, 08:52
            Lewaki nie myślą. Lewaki wierzą w to, co im się poda.

Jaki sens miałoby wożenie aresztantów samolotami po całym globie, skoro można
            było sprowadzić doskonałych specjalistów od przesłuchań. Przymilający się do
            Prezydenta USA podpałkownik jest w stanie na każde skinienie dostarczyć każdą
            ilość takich fachowców. I to bardzo niedrogo.
            • eva15 Re: Nie no, człowieku, co Ty pieprzysz? 06.12.05, 09:40
              Oj biedaku, biedaku...Szkoda słów na tyle naiwności..
              • zigzaur Re: Nie no, człowieku, co Ty pieprzysz? 06.12.05, 10:06
                I tak oto dyskutują lewicowi intelektualiści, gdy zostaną przyparci argumentami.
                • eva15 Slepa wiara, brak pytań - nawóz totalitaryzmu 06.12.05, 14:03
                  Właśnie rzecz w tym, że jesteś absolutnie nieprzemakalny na argumenty. Mimo, że
                  zarestrowano 800 lotów CIA , mimo, że posczególne kraje przyznają i żądają od
                  USA wyjaśnień, bo lądowały u nich samoloty wynajęte przez CIA, ty nie
                  wierzysz, że samoloty latały i przewoziły więźniow. Sądzisz pewnie, że latały
                  800x przewożąc za ciężkie pieniądze puste powietrze na złość lewakom.

Podobnie pewnie nie istnieje dla ciebie FAKT, że niemiecki obywatel,
                  libańskiego (chyba) pochodzenia Masri JEDYNIE ze wzgl. na zbieżność nazwiska,
                  został PORWANY przez CIA i przewieziony samoloten CIA i TORTUROWANY w
                  Afgananistanie.

FAKTY dla ciebie nie istnieją. Widząc je zaprzeczasz im w żywe oczy i mówisz,
                  że w argumentacji brakuje faktów. Co i jak ma być widziane, ogłasza Bush i
                  BASTA. To najwyraźniej twoja jedyna rzeczywistość.

Widzisz biedaku, na takich jak ty stały, stoją i stać będą systemy totalitarne.
                  Bez ludzi, którzy do końca ślepo, i WBREW FAKTOM wierzą w zaszczepioną im ideę
                  ZADEN totalitaryzm by się nie utrzymał.

You are not alone - jest was wielu, co zresztą świetnie widać na tym forum.
                  • meezer Re: Slepa wiara, brak pytań - nawóz totalitaryzmu 06.12.05, 18:08
                    Eva - ile z tych lotów było do niemiec? podpowiem - 600. Twój Schroeder powinien
                    coś na ten temat wiedzieć. To jest raz.

Porwany przez CIA szwab libańskiego pochodzenia (bosh.. co to jest za niemiec?)
                    stał się kolejną ofiarą pomyłki. Straszne. Współczuje gościowi, ale w
                    wiezieniach też nie siedzą sami przestępcy.

co do faktów i ich postrzegania - sek jest w tym, ze ty masz dokładnie tak samo.
                    Postrzegasz tylko to, co chcesz zobaczyć. Ślepo wierzysz w niemieckie podejście
                    do terroryzmu. Powiedz mi - co niemcy dzięki niemu osiągnęły w zwalczaniu
                    terroryzmu?
                    • michal00 otoz to - wiezienia byly (sa?) raczej w Niemczech 06.12.05, 18:20
                      dlaczego zaczeto najpierw mowic o wiezieniach w Polsce, chociaz u nas bylo
                      tylko kilka lotow? Prawdopodobnie celowo skierowano zainteresowanie mediow w
                      zlym kierunku, a tak naprawde wiezienia mogly byc w Niemczech, gdzie regularnie
                      kursowaly samoloty CIA. Dodatkowe poszlaki to wspolpraca Niemiec z USA w
                      Afganistanie i milczenie niemieckiego ministra. Wszystko uklada sie w logiczna
                      calosc. Komus zalezalo, zeby szukano w zlym miejscu - to jasne.
                    • zigzaur Re: Slepa wiara, brak pytań - nawóz totalitaryzmu 06.12.05, 19:58
                      Poza tym, CIA nie "porywa" tylko "aresztuje".

Porywają porywacze oraz inne osoby porywające.

Na przykład: porywa mnie lewicowy intelektualizm lewicowej intelektualistki.
      • 123zly Re: evuniu15 evuniuuuuu15 06.12.05, 07:56
        tak zakończyła i znalazła ślad obozu w Klewkach (harcerskiego)
      • eva15 Ciocia manipujuje od rana 06.12.05, 09:39
        Nie istnieje związek konieczny między przelotem cudzych samolotów o torturami
        więźniów w danym kraju. NIKT Niemiec o takie obozy NIE podejrzewa, trudno więc
        zajmować stanowisko w stosunku do NIEistniejących zarzutów.

Może uciekło to twojej uwadze ale to POLSKA niestety jest podejrzewana tak
        przez prasę zach. wlłącznie z amerykańską jak i przez organizacje ochrony praw
        człowieka. Polska i Rumunia, co więc Niemcy mają z tym wspoólnego? W tym
        przypadku Niemcy polskim obozom (o ile istniały) nic nie winne.
        • meezer Re: Ciocia manipujuje od rana 06.12.05, 10:36
          bosh.. jaka ty jestes płytka i krótkowzroczna.

Masz argument - w polsce samoloty lądowały RAZ. W niemczech KILKASET RAZY. Czy
          wozili Ci straszni agenci terrorystów do polski? NA ROWERACH??? Co mnie obchodzi
          kogo oskarżają? Patrze na fakty, nie na domysły i oskarżenia. Naturalne jest to,
          ze na pierwszy ogień idą kraje zaangażowane w koalicję antyterrorystyczną. Kogo
          mozna podejrzewać? POLSKĘ. Kto by podejrzewał duperszwarców z Niemiec, kiedy od
          początku krzyczeli: "nie bić saddama, to nasz wielki i dobry PRZYJACIEL". Patrz
          na Niemcy, które układały się ze stalinem przed 39 - daleko zajedziesz. Kogo ty
          wspierasz? Za kim jesteś? Czy kiedykolwiek w swojej krótkowzroczności założyłaś,
          ze MOŻESZ SIE MYLIC?

Eva - nie wiem co Ci te straszne USA zrobiło, ale to trzeba LECZYĆ. WARTO.
        • saturn5 Re: Ciocia manipujuje od rana 06.12.05, 10:42
          > organizacje ochrony praw
          > człowieka.

nie pieprz o organizacjach "praw ochrony czlowieka". To sa organizacje ochrony
          praw terorystow aby mogli dalej sklejac swoje bombki.
    • galaxy2099 To juz nie jest on zaufanym twojego ulubionego 06.12.05, 05:06
      kanclerza Schroedera ???
      Tylko neofita.
      Zalosna jestes bolszewiczko. Typowo stro-europejska hipokryzja.
      Niezly ubaw. Moze teraz obludne rzady wielu panstw starej Europy beda tlumaczyc
      sie ze swej wiedzy na temat lotow amerykanskich samolotow do Europy. A kiedy
      zaczniecie sledzic samoloty pasazerskie latajace do Was blazny lewackie ???
      Czego to sie taka komunistyczna zaraza nie chwyta aby chronic islamskich
      mordercow.
      Ale chetnie popatrze na ten cyrk w Europie.
    • kaczkadziwaczka7 Poczytaj , evciu , o sasiadkach swoich 06.12.05, 05:41
      www.nytimes.com/2005/12/06/international/europe/06brussels.html
    • kapitalizm Re: USA nie będą przepraszać za loty CIA 06.12.05, 06:32
      eva15 napisała:

Schily jak na prawdziwego postkomunistę, maoistę z ruchu 1968r szybko dogadał
      się z US- trockistami. Jako dawny adwokat terrorystów-morderców z RAF był
      wygodnym dla Stanów neofitą.

...tak, w walce z wiekszym wrogiem czasem kooperuje sie z mniejszym,

kiedys USA to nawet kooperowala ze Stalinem aby pokonac Hitlera,

czy tez bedziesz ich za to potepiac i oskarzac?
      • zigzaur Re: USA nie będą przepraszać za loty CIA 06.12.05, 08:49
        Warto zauważyć, że ekipę, w której był Schilly, wybrali nie Amerykanie ale Niemcy.
        • eva15 Re: USA nie będą przepraszać za loty CIA 06.12.05, 14:14
          NIKT Schily nie wybierał, nieboraku. Schily został mianowany ministrem przez
          swą partię a nie w drodze wyborów powszechnych.
          • zigzaur Re: USA nie będą przepraszać za loty CIA 06.12.05, 19:52
            No więc partia, która wygrała WYBORY powszechne, mianowała Schilly.
            Jeśli jakaś partia idzie do wyborów, to z reguły prezentuje przewidywany skład
            rządu.
            Ale mnie chodziło o stwierdzenie, że to Niemcy wybrali SPD (a tym samym Schilly
            na ministra) a nie Amerykanie.

Nie tracę nadziei, że to pojmiesz.
    • mamgotamgo Re: USA nie będą przepraszać za loty CIA 06.12.05, 07:03
      W końcu USA to nasz sojusznik. Więc o co chodzi?
      • uninhibited manipulacje evy15 06.12.05, 07:35
        powiedzmy ze zapomnialas dodac kogo bronil twoj ulubiony kanclerzyna schrederek
        kiedy byl jeszcze adwokatem

Do jego klientów należał Horst Mahler, były obrońca terrorystów z RAF,
        następnie sam członek ugrupowania terrorystycznego, a po latach więzienia jeden
        z ideologów prawicowo-ekstremistycznej NPD, partii zbliżonej do kręgów
        neonazistowskich.

eva bardzo lubi partie NPD i ich partyjny hymn ktorego doslowny refren brzmi:
        " dopieprzyc polaczkom "
        • eva15 kłamiesz bezczelnie zupełnie 06.12.05, 14:18
          Schröder NIGDY nie był obrońcą Mahlera. Kłamiesz bezczelnie, ordynarnie i
          niezwykle prowokacyjnie. Coś w stylu "Wprost", tam ustalili, że był on SS-manem.

Jeśli masz skłonności faszystowskie stój przy nich TWARCIE, nie dokonuj
          projekcji twych zboczeń na Schrödera lub na mnie.
          • domanskig Re: kłamiesz bezczelnie zupełnie 06.12.05, 15:00
            A na stronie Muzeum Historii Niemiec

www.dhm.de/lemo/html/biografien/MahlerHorst/
            jest napisane, ze w 1978 roku Schroeder byl obronca Horsta Mahlera.
            • eva15 Re: kłamiesz bezczelnie zupełnie 06.12.05, 16:23
              Poszłam na skróty i zrobiło się nieklarownie. Mnie oburza sugerowanie, że
              Schroeder bronił Mahlera jako terrorysty lub jako członka NPD, bo to jest
              nieprawda. Jest natomiast faktem, że Mehler w 2. połowie lat 70. zupełnie
              się "ucywilizował" i Schroeder, jeśli już, pomagał nawróconemu, skruszonemu w
              skróceniu wyroku. Nikt wtedy nie mógł przypuszczać, że 20 lat później Mahlerowi
              znów odbije ale w inną stroną. OK , sądząc po linku masz rację, że Schroeder
              bronił Mahlera tyle, że w innym czasie i innym kontekście niż sugerował mój
              przedmówca-manipulant.

Schroeder pochodząc z b. biednej rodziny zdobywał z trudem wykształcenie
              pracując jednocześnie b. dużo i NIGDY nie rozumiał i nie brał udziału w
              rewolucji 1968r. Patrzył na to sceptycznie jako na zabawy dzieci zamożnych
              rodziców. Jeszcze mniej popierał później NPD.
              • meezer Re: kłamiesz bezczelnie zupełnie 06.12.05, 17:55
                o wow.. brawo brawo :) podziwiam koleżankę.. nagle jakaś argumentacja..
                niemozliwe :D

...a w jakim kontekście tow. Schroeder bronił towarzysz Mehlera jeżeli wolno
                wiedzieć? tak przez ciekawość pytam.. :>
          • adolf16_bratevy15 To ty klamiesz jak zwykle zreszta ale tym razem 08.12.05, 08:06
            widze ze cie specjalnie wscieklas , powycieraj monitor bo go obryzgalas tak jak
            twoj turecki maz twa gebe czy innym .
            W Rzepie jest duzy artykul o kanclerzynie schrederku w ktorym jest dowiedzone
            ze :
            Do jego klientów należał Horst Mahler, były obrońca terrorystów z RAF,
            następnie sam członek ugrupowania terrorystycznego, a po latach więzienia jeden
            z ideologów prawicowo-ekstremistycznej NPD, partii zbliżonej do kręgów
            neonazistowskich.
            • adolf16_bratevy15 To bylo oczywiscie do tzw evy15 i to tez 08.12.05, 08:13
              Smutny Koniec aroganckich dwoch Niemcow:

Obaj aroganccy i agresywni obaj poniesli porazke w eksperymecie
              czerwono -zielonym
              Obaj zamieszani w rozne afery korupcyjne , niedouczony Fishka
              ( brak nawet matury ) ciazy na nim wyrok za pobicie policjanta i rzucanie
              kamieniami i koktajlem Molotowa zachwycał się Mao Tse Tungiem, Sartre'em,
              ani Marcuse'em Marksem i Leninem.
              Ma przyjaciół w kręgach terrorystow z Organizacji Wyzwolenia Palestyny, bierze
              udział w ulicznych starciach z policją. Jest buntownikiem z przekonania i
              wyboru.
              Joshka jest alkoholikiem , ale ma własną definicję Bundestagu: "Niewiarygodne
              zgromadzenie alkoholików, którego część całkiem zwyczajnie śmierdzi gorzałą".
              Takie były pierwsze słowa Fischera, kiedy jako deputowany Zielonych zasiadł w
              ławach poselskich w początkach lat 80. Mało kto traktował go poważnie. Ale nie
              Schröder. Zapraszał Fischera na dyskusje do knajpy " Provinz". Tam narodziła
              się przyjaźń Czerwono-zielona . W dyskusjach w Provinz uczestniczył także Otto
              Schilly, jeden z liderów Zielonych, adwokat i znany obrońca terrorystów RAF,
              starszy o kilkanaście lat od Fischera. Schilly zostanie później członkiem SPD,
              szefem MSW w rządzie Schrödera i przyjacielem kanclerza.
              Joshka hipokryta deklaruje sie pacyfista , a decyzje za jego rzadow to
              wysłanie Luftwaffe do Jugosławii i Bundeswehry do Macedonii w ramach kierowanej
              przez USA operacji przeciwko Miloszeviciowi i wysłania Bundeswehry do
              Afganistanu.
              Do tegotego doszły podejrzenia, że sypiał z terrorystką z RAF, że członkiem
              kierowanego przez niego ugrupowania był Hans-Joachim Klein, terrorysta RAF. Że,
              być może, rzucał nie tylko kamieniami, ale i koktajlami Mołotowa
              Na ławie oskarżonych stanął nie tylko Fischer, ale i - po raz pierwszy - całe
              pokolenie '68. Szwajcarski dziennik "Neue Zürcher Zeitung" pozwolił sobie na
              porównanie pokolenia '68 do poprzedniej, wspierających faszystow generacji.
              Potem byla afera wizowa i wpuszczanie tylnymi drzwiami prostytutek z Rosji moze
              stad tak dobre uklady z Putinem ?
              Prasa zarzuca mu brak jakiegokolwiek doswiadczenia a sprawach zagranicznych
              wtedy Fischka staje sie jeszcze bardziej arogancki , cala robote za niego robi
              zastepca sprowadzony przez Schredera Walter Steinmeier,

Schrederek jako adwokat do jego klientów należał Horst Mahler, były obrońca
              terrorystów z RAF, następnie sam członek ugrupowania terrorystycznego, a po
              latach więzienia jeden z ideologów prawicowo-ekstremistycznej NPD, partii
              zbliżonej do kręgów neonazistowskich.
              Rozplakal sie kiedy wiosną 2004 r. zmuszony jest do rezygnacji ze stanowiska
              szefa SPD, kiedy tzw. doły partyjne nie są w stanie znieść jego nieudolnej
              polityki reform społeczno-gospodarczych, znanych jako Agenda 2010
              Niemcy nie są jeszcze gotowi do wyrzeczeń w postaci odpłatności za wizyty
              lekarskie czy zmniejszenia zasiłków dla stale rosnącej armii bezrobotnych. A
              przecież Schröder obiecywał kiedyś, że zmniejszy bezrobocie o połowę i jeżeli
              mu się to nie uda, nie będzie miał moralnego prawa być kanclerzem.

Gdy odchodził Helmut Kohl, Niemcy były w opłakanym stanie: potężne długi,
              zmurszałe systemy ubezpieczeń społecznych, rekordowe bezrobocie i zagubieni
              obywatele. W chwili, gdy odchodzą Schröder i Fischer, jest jeszcze gorzej,
              zarówno w gospodarce, jak i pod względem nastrojów społecznych. Nigdy w
              historii RFN nie były one tak złe, jak dzisiaj, nigdy długi nie były tak
              ogromne i nigdy nie było tylu upadłości firm oraz samobójstw wywołanych brakiem
              perspektyw. I poczuciem całkowitego osamotnienia w coraz bardziej
              skomplikowanej rzeczywistości.
              Ale za to maja Niemcy "przyjaciela " wladimira zwango i powtarzenego jak
              mantre , "krystalicznie czystym demokratą".

• adoczego przepraszanie 06.12.05, 07:32
      wszyscy wszystkich za cos przepraszaja. jakie to latwe. to znaczy ze zrobia
      jeszcze raz to samo.
      • uninhibited Re: przepraszac a za co niby ???????? 06.12.05, 07:56
        Jak im USA daje informacje za darmo i ochrania przed bandytami to jest cacy

Ale jak sie znajdzie okazja zeby dopieprzyc bezkarnie ku uciesze lewactwa to
        euro-komuna sie niezawacha , moze nalozalo by ich zostawic samym sobie ????

Bo srodki i technika jest w Ameryce , a w Europce zaledwie cioty i paraliz
        decyzyjny !!!!!!

Condi ma racje - olac lachudry !!!!!!

Brawo USA , jak trzeba to bandytow nalezy wdeptac w ziemie !!!!!!!!!!
      • aaron_brown Re:ebony_girl i out touch.. 06.12.05, 07:56
        reality zas jest ,ze wozi sie ludzi w samolotach popswiecie walac ich do woli
        po pysku,in Bush we trust,God.
        • meezer Re:ebony_girl i out touch.. 06.12.05, 11:32
          i bardzo dobrze. Jezeli sa terrorystami lub tzw. "bojownikami al-kaidy" (na to
          samo wychodzi) to można ich w moim przekonaniu wyrzucać z tych samolotów z
          gaśnicą na plecach twierdząc, że to spadochron. Robicie z bandy degeneratów bez
          szans na resocjalizację bojowników o wielką sprawę. Puknijcie się. Prosze. Może
          to jakoś pomoże..
    • icc217 Bravo Hameryka! Wczoraj ... 06.12.05, 12:40
      na plantacji bawelny, dzis (prawie) rzadzi swiatem. Takie barachlo ...
    • maariuss USA nie będą przepraszać... ależ nie ma o czym mów 06.12.05, 13:10
      Polska kocha USA miłością ogromną i platoniczną. "USA nie będą przepraszać" -
      to stwierdzenie skierowane jest do państw zachodnich. Polska bowiem żadnych
      przeprosin nie oczekuje, a i USA do głowy by nie przyszło przepraszać Polskę.
      Nawet kiedy dostajemy policzek od obiektu swoich westchnień to zawsze
      przyjmujemy to z radością i głupawym uśmiechem. Inni tak gburowato potraktowani
      żądają przeprosin ale nie Polska. A swoje upokorzenie odreagujemy na Rosji
      (jesteśmy mocni w pysku). I równowaga emocjonalna zostanie zachowana.
      • eva15 Optymiści i pesymiści 06.12.05, 14:21
        maariuss napisał:

> Polska kocha USA miłością ogromną i platoniczną.

Z tym platonizmem chyba jesteś optymistä. Pesymista powiedziałby, że PL daje
        d... za darmo, a nawet wręcz jeszcze do tego dopłaca.
        • kijwoko Re: Optymiści i pesymiści 06.12.05, 17:50
          eva15 - ja wiem, ze prawdopodobnie nie nalezy przejmowac sie poziomem dzieciakow na forum, ale chyba szkoda czasu i energii:
          "Never argue with idiots; They'll only drag you down to their level then beat you with experience."

Pozdrawiam
          • meezer Re: Optymiści i pesymiści 06.12.05, 17:57
            widzisz.. sek w tym, ze dyskutując można coś zmienić w postrzeganiu świata przez
            innych. To własnie staram się tutaj zrobić (przynaje, ze poziom zaślepienia
            niektórych osób mnie PRZERAŻA).

i dziękuje za komplement w temacie wieku :) naprawdę mi się miło zrobiło :)
            • kijwoko Re: Optymiści i pesymiści 06.12.05, 18:38
              To co robisz to nie jest dyskusja, ale pyskowka. A co do poziomu zaslepienia niektorych (tylko pewnie innych "ktorych") to masz racje.
              • meezer Re: Optymiści i pesymiści 06.12.05, 22:37
                kijwoko - tak, masz rację. Jest to pyskowka skierowana do eva15. Dlaczego? Bo
                oczytala sie dziewczyna rzeczy, od ktorych głowa puchnie i teoria spisku ktora
                prezentuje od jakiegos czasu na tym forum przyprawia mnie juz o mdlości. Równie
                dobrze można oskarżyć USA o to, ze na ksieżyc też nie polecieli. Poziom dyskusji
                z nią bedzie taki sam.

Nie mam osobiście nic do Ciebie. W przypadku Evy jednak nie sposób przejśc
                obojętnie czy też nie napisać czegoś.. nieprzyjemnego.

Szanuje, jezeli masz inne zdanie w tej dyskusji. Nie uszanuję jednak twojego
                zdania ani twojej osoby, jezeli zaczniesz wytaczac argumentację dotyczącą
                światowej dominacji spisku trockistów z USA. Tak jak Eva.

pozdr.
        • jerryjak Re: Optymiści i pesymiści 07.12.05, 23:12
          eva15 napisała:

> maariuss napisał:
          >
          > > Polska kocha USA miłością ogromną i platoniczną.
          >
          > Z tym platonizmem chyba jesteś optymistä. Pesymista powiedziałby, że PL daje
          > d... za darmo, a nawet wręcz jeszcze do tego dopłaca.
          To "ewsko15" nie tylko,ze rozstalo sie z rozumem(wg madykow - idotka),to jeszce
          stalo sie bardzo wulgarne,fu - obrzydliwosc.
    • michal00 a co z tymi tajnymi wiezieniami w Niemczech? 06.12.05, 15:28
      dlaczego o tym nic sie nie pisze? Czy Niemcy znalezli juz winnych?
    • wasylzly My nie popieramy 06.12.05, 17:54
      tak mniej wiecej zarzekaja sie wszystcy, ale jak wynika z niezaleznych badan, zamieszani sa nawet ci, ktorzy oficjalnie odcieli sie od Iraku. Jednak te kraje, po zmianach rzadow, maja odpowiedni bagaz odpowiedzialnosci za demokracje w Europie, a wiec powoluja odpowiednie parlamentarne komisje do zbadania zbrodnii miedzynarodowych. Ten front swiatowy rosnie i nalezy przypuszczac ze europejscy przestepcy lamiacy prawa czlowieka w nastepnych latach zajmia lawy oskarzonych przed Miedzynarodowym Trybunalem Praw Czlowieka. Tu w pierwszym rzadzie nalezy bezwzglednie miec na uwadze politykow obecnego jeszcze rezymu postkomunistycznego do najwyzszych wladz wlacznie. Jest duzo wiedzacych, narazie czuja sie zwiazani systemem zmowy wciskanej prze cia, zmowy milczeniea i oszukiwania opinii publicznej, ze to nie u nas, ze zamknelismy obozy koncentracyjne. Tu znamienna jest afera ulaskawieniowa w Polsce, gdy byly minister MSW, doznaje nagle laski prezydenta. Ale Europa to nie USA. Katow miedzynarodowych, nalezy przykladnie ukarac i nie nalezy marnowac tej szansy, jezeli cos jeszcze z pojecia demokracji europejskiej ma pozostac dla przyszlych pokolen.
      • kapitalizm Re: My nie popieramy - ale Swiat popiera... 07.12.05, 06:22
        www.msnbc.msn.com/id/10345320/
        Poll finds broad approval of terrorist torture
        Most in U.S., Britain, France, S. Korea say torture justified in rare instances

In America, 61 percent of those surveyed agreed torture is justified at least
        on rare occasions. Almost nine in 10 in South Korea and just over half in
        France and Britain felt that way
        • karbat Re: USA -Polska 07.12.05, 14:29
          Polska powinna przeprosic USA ,ze tych lotow nie bylo wiecej
          dumnie brzmi byc Polakiem tzn. bez zachamowan byc lizakiem
          • kapitalizm Re: USA -Polska 07.12.05, 18:14
            karbat napisał:

> Polska powinna przeprosic USA ,ze tych lotow nie bylo wiecej

...wkoncu to pokazuje, ze polacy nie boja sie terrorystow - nie jak w Euroarabii

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka