Dodaj do ulubionych

wolnosc slowa

30.01.06, 21:06
dzisiaj toczy sie ciekawa debata na paru watkach na temat antypolskich
wypowiedzi w roznego typu chatroomach. gdzie indziej grupa obrazonych
forumowiczow napada na kropke,ze cenzuruje nie tak jak oni chca. powiedzcie mi
czym jest dla was "wolnosc slowa" i jak ja rozumiecie? tu dobry cytat Takiego
z American Conservative. Byl on iwigilowany i przesladowany,gdyz napisal cos
co niepodobalo sie drugiemu,inaczej myslacemu odbiorcy.

"Does freedom of speech mean freedom of views we find acceptable or the views
we find convenient? Is selective free speech free? Is free speech confined to
causes with which we agree? As someone wrote, “the unpopular and odious have
their rights as well.”
Obserwuj wątek
    • krystian71 Re: wolnosc slowa 30.01.06, 21:10
      czemu to bierzesz do siebie, przeciez to nie ma sensu
      • i-love-2-ski Re: wolnosc slowa 30.01.06, 21:16
        krystian71 napisała:

> czemu to bierzesz do siebie, przeciez to nie ma sensu

nie biore do siebie,ale sprawa jest ciekawa nie sadzisz.czesto na podstawie paru
        zboczencow wyrabiamy sobie taki a nie inny obraz calosci. moim zdaniem to
        blad,jak rowniez jest bledem zakazanie ludziom mowienia tego co mysla,nawet
        jesli ich mysli sa chore i dla wielu z nas zboczone.kto ustala granice i jaka ta
        granica ma byc i gdzie?
    • polski_francuz Re: wolnosc slowa 30.01.06, 21:18
      Tak jest Rachelko, Krystian ma racje, to co napisalem dotyczy kazdego ktos sie
      Polakiem czuje. Ciebie i mnie i innych.

Na chamstwo reaguje sie jakos, ale trzeba odreagowac.

Pozdro

PF
      • i-love-2-ski Re: wolnosc slowa 30.01.06, 21:22
        polski_francuz napisał:

> Tak jest Rachelko, Krystian ma racje, to co napisalem dotyczy kazdego ktos sie
        > Polakiem czuje. Ciebie i mnie i innych.
        >
        > Na chamstwo reaguje sie jakos, ale trzeba odreagowac.
        >
        > Pozdro
        >
        > PF

nie myslalam o twoim watku,ale o wielu wpisach na wielu watkach. ludzie maja
        problem z odroznieniem ekstremy od ogolu,wolnosci wypowiedzi od slepego
        cenzurowania wszystkiego co IM sie nie podoba,demokracji od autokracji i
        wspolzycia z kazdym od dominacji nad sobie niewygodnymi. mnie chodzi o
        podstawowa wolnosc czlowieka w demokracji:wolnosc do wypowiadania tego co sie mysli.
        • krystian71 Re: wolnosc slowa 30.01.06, 21:54
          to bardzo trudny temat,do przemyslen i przespania a widze ,ze to cie gryzie od
          pewnego czasu, watek o Unii czytalem i dalej nic nie wiem.
          Jeszcze niedlugo okaze sie,ze to my w tej zapyzialej Polsce bez PP najwieksza
          wolnoscia slowa sie cieszymy
          Tak jakos podswiadomie zawsze to w parach rozumialem,wolnosci i prawa z jednej
          strony, z drugiej obowiazki i wolnosci i prawa innych osob
          • i-love-2-ski Re: wolnosc slowa 30.01.06, 21:57
            krystian71 napisała:

> to bardzo trudny temat,do przemyslen i przespania a widze ,ze to cie gryzie od
            >
            > pewnego czasu, watek o Unii czytalem i dalej nic nie wiem.
            > Jeszcze niedlugo okaze sie,ze to my w tej zapyzialej Polsce bez PP najwieksza
            > wolnoscia slowa sie cieszymy
            > Tak jakos podswiadomie zawsze to w parach rozumialem,wolnosci i prawa z jednej
            > strony, z drugiej obowiazki i wolnosci i prawa innych osob
            >

no wiesz jak sie czyta co robi europa z tymi co smieja myslec inaczej to nie
            powiem,ciesze sie,ze Polska taka nie jest chociaz wiele oszolomow z tego forum
            chialoby widziec zasieki z drutow kolczastych dla tych "innych",a ja sie
            ciesze,ze u mnie w kraju moga istniec i takie organizacje jak PETA i KKK i ADL i
            jakos koegzystujemy,chociaz nie mamy wiele wspolnego ze soba:)
            • krystian71 Re: wolnosc slowa 30.01.06, 22:19
              doceniam to,i bede chuchac na te mloda u nas roslinke , by jeszcze bardziej sie
              wzmocnila.
              Po wyjsciu sowieckich wojsk, rozpadzie ZSRR ta wolnosc slowa jest ostatnim
              najwiekszym osiagnieciem ostatnich 16 lat ( qrde, jeszcze maloletnia), cudem ,
              ktorym kazdego dnia sie ciesze.
              Moze ci, syci i opici wolnoscia tak sie do niej przyzwyczaili,ze sadza,ze tak
              musi byc zawsze, ze jej nic nie zagraza, ze dla jakis tam celow mozna sobie
              pozwolic jej czesc odebrac.
              My tu ciagle jeszcze czujemy w ustach smak tego swiezo wyplutego knebla.
              A granice swoje na pewno ma=chamstwo, nawolywanie do wasni narodowych,
              zabojstw, ponizanie klamliwe innych, obrazanie czyichs uczuc religijnych,na
              pewno na ochrone pod plaszczykiem wolnosci slowa nie zasluguje.
              • i-love-2-ski Re: wolnosc slowa 30.01.06, 22:23
                krystian71 napisała:

> doceniam to,i bede chuchac na te mloda u nas roslinke , by jeszcze bardziej sie
                >
                > wzmocnila.
                > Po wyjsciu sowieckich wojsk, rozpadzie ZSRR ta wolnosc slowa jest ostatnim
                > najwiekszym osiagnieciem ostatnich 16 lat ( qrde, jeszcze maloletnia), cudem ,
                > ktorym kazdego dnia sie ciesze.
                > Moze ci, syci i opici wolnoscia tak sie do niej przyzwyczaili,ze sadza,ze tak
                > musi byc zawsze, ze jej nic nie zagraza, ze dla jakis tam celow mozna sobie
                > pozwolic jej czesc odebrac.
                > My tu ciagle jeszcze czujemy w ustach smak tego swiezo wyplutego knebla.
                > A granice swoje na pewno ma=chamstwo, nawolywanie do wasni narodowych,
                > zabojstw, ponizanie klamliwe innych, obrazanie czyichs uczuc religijnych,na
                > pewno na ochrone pod plaszczykiem wolnosci slowa nie zasluguje.

masz racje,ale jest to granica plynna i bardzo subiektywna. jak widzisz po
                naszym forum mamy zupelnie dowolna interpretacje niby oczywistych faktow,wiec
                jak zaczynasz nakladac cugle to idziesz coraz dalej,glebiej,ciasniej az
                zaczynasz dusic i dlawic oponentow. ja osobiscie mam z tym problemy,bo wszystko
                byloby fajnie,gdyby kazdy byl tak samo zdyscyplinowany i uzywal takich samych
                standardow,ale wiadomo tak nie jest vide nasz szlochajacy,niedopieszczony i
                zraniony....:)
    • maureen2 Re: wolnosc slowa 30.01.06, 21:33
      to jest bardzo ciekwy temat,ale nie na to forum, może FSpołeczeństwo ?
      Pozdrwiam cenzora - autora wątku.
      • i-love-2-ski Re: wolnosc slowa 30.01.06, 21:45
        maureen2 napisała:

> to jest bardzo ciekwy temat,ale nie na to forum, może FSpołeczeństwo ?
        > Pozdrwiam cenzora - autora wątku.

a twoje ciekawe poglady na temat kobiet,problemow psychicznych i dylematow co
        gdzie i kto ma pisac naleza do prywatnego forum "placz niemowlat" lub "problemy
        meskich blondynek".polecam i jesli mozesz odczep sie od rudych. z gory dziekuje.
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=35822554
        • maureen2 porady 30.01.06, 22:13
          Osobiste problemy mozna usiłować rozwizać na forum psychologia, zawsze znajdzie
          się ktos,kto udzieli pomocy, mozna tez skorzystac z forum uzaleznienia albo z fo
          rum niepelnosprawni.Zawsze jest ktoś, kto ulży smotności, ludzie nie są tacy żli
          proszę nie tracić nadziei.Zawsze też można się czegoś nauczyć,nawet w póżnym wie
          ku.Od niemowląt nie można nauczyć się niczego.
          • i-love-2-ski Re: porady 30.01.06, 22:19
            maureen2 napisała:

> Osobiste problemy mozna usiłować rozwizać na forum psychologia, zawsze znajdzi
            > e
            > się ktos,kto udzieli pomocy, mozna tez skorzystac z forum uzaleznienia albo z f
            > o
            > rum niepelnosprawni.Zawsze jest ktoś, kto ulży smotności, ludzie nie są tacy żl
            > i
            > proszę nie tracić nadziei.Zawsze też można się czegoś nauczyć,nawet w póżnym wi
            > e
            > ku.Od niemowląt nie można nauczyć się niczego.

no to co tu robisz? jak mowie bylabym wdzieczna za odklejenie sie od mojego
            nicku. masz z tym jakis problem czy nie rozumiesz tekstu pisanego?
            • maureen2 Re: porady 30.01.06, 22:27
              to forum nie zajmuje się prywatnymi rozmowami,ani prywatnymi problemami.Wskaza
              lem fora,na których można uzyskać pomoc w rozwiązywniu swoich osobistych proble-
              mów,w tym uzależnień.
              • i-love-2-ski Re: porady 30.01.06, 22:30
                maureen2 napisała:

> to forum nie zajmuje się prywatnymi rozmowami,ani prywatnymi problemami.Wskaza
                > lem fora,na których można uzyskać pomoc w rozwiązywniu swoich osobistych proble
                > -
                > mów,w tym uzależnień.

jak bede w potrzebie to nie omieszkam poprosic cie o porade,ale jak na razie to
                mi sa one niepotrzebne. natomiast widze,ze ty masz jakies problemy ze
                zrozumieniem prostego polecenia i to od paru dni "odklej sie od mego nicka". czy
                myslisz,ze to potrafisz,czy to zbyt skomplikowane?to troche pachnie mi jakas
                obsesja.
                • krystian71 Re: porady 30.01.06, 22:46
                  dziwisz sie, to szczeniak, a tacy lubia kobiety dojrzale :)))
                  • i-love-2-ski Re: porady 30.01.06, 22:49
                    krystian71 napisała:

> dziwisz sie, to szczeniak, a tacy lubia kobiety dojrzale :)))

mnie to zwisa kalafiorem kogo on lubi,czy kogo lubi liroj,czy do kogo on bedzie
                    o tym pisal kogo on lubi i przeciwko czemu,komu on protestuje. jak dla mnie moze
                    pisac do playboya,byle sie odkleil od mojego nicku,z czym kazdy z nich ma
                    problem a dziwie sie dlaczego. przeciez jestem stara,brzydka,gruba,glupia i dana
                    mnie nie lubi to chyba wystarczy:)
                    • super_maruda Re: porady 30.01.06, 22:51
                      i-love-2-ski napisa?:

> mnie to zwisa kalafiorem

Podobnie jak Cepkowi
                    • krystian71 Re: porady 30.01.06, 23:01
                      i wlasnie dlatego pasujecie do siebie,mysli sobie morys wyciskajac nastepnego
                      wągra
    • super_maruda [...] 30.01.06, 23:48
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • krystian71 Re: Ja pisze do wierchuszki GW! 31.01.06, 00:04
        przeczytaj jeszcze dwa razy to co napisalem i juz bedziesz wiedzial czemu
        wogole od czasu do czasu z toba rozmawiam , he,he,he
        • i-love-2-ski Re: Ja pisze do wierchuszki GW! 31.01.06, 00:18
          krystian71 napisała:

> przeczytaj jeszcze dwa razy to co napisalem i juz bedziesz wiedzial czemu
          > wogole od czasu do czasu z toba rozmawiam , he,he,he

a ja sie dziwie,ze z tego typu chuliganami forumowymi rozmawiasz. to nie tylko
          chory osobnik,ale osobnik desperacko szukajacy na sile partnera do konwersacji w
          dosyc perfidny sposob. klamstwa,matactwa i inwektywy spod budki z piwem,plus
          chore wizje jego zwichrowanej psychiki to jego motto na forum. wlasnie z tego
          typu typami NIE WOLNO DYKUTOWAC,bo karmiac to talalajstwo tylko przedluzasz ich
          zycie. zauwaz,ze z tego typu typami nikt nie chce rozmawiac i slusznie.
          • krystian71 Re: Ja pisze do wierchuszki GW! 31.01.06, 00:24
            tak jest!!! , pani przedszkolanko.
            to sie nigdy nie powtorzy,to bylo juz ostatni raz.
            I tak juz ide poslusznie lezakowac:)
            tylko nie zapomnij,ze ten tam maruda=moryska=greenblockbuster :)))
            nie zostawiam cie na pozarcie,dasz sobie rade.
            • i-love-2-ski Re: Ja pisze do wierchuszki GW! 31.01.06, 00:30
              krystian71 napisała:

> tak jest!!! , pani przedszkolanko.
              > to sie nigdy nie powtorzy,to bylo juz ostatni raz.
              > I tak juz ide poslusznie lezakowac:)
              > tylko nie zapomnij,ze ten tam maruda=moryska=greenblockbuster :)))
              > nie zostawiam cie na pozarcie,dasz sobie rade.

nie po to latam do gyma,zebym jakis niewyzytych smarkaczy miala czytac,a jeszcze
              sie nimi przejmowac. odmaszeruj no zaraz co i ja zrobie,ale pamietaj "nie karm
              trolli",bo nie warto i nie ma po co. wystarczy ,ze pare osob to zrobi na forum a
              umra oni z nudow,bo co moze byc ciekawego z rozmowy dwoch walnietych meskich
              blondynek. spoko krystian,zajrzyj (wiesz gdzie) to sie rozweselisz. w koncu
              powinienes cos wniesc w caloksztalt a nie zostawiac brudna robote dla ciezko
              pracujacych. pozdr i uciekam:)
              • krystian71 Re: Ja pisze do wierchuszki GW! 31.01.06, 00:32
                zajrze rano, jak jeszcze bedziesz grzecznie spala.
                dobranoc
          • krystian71 Re: Ja pisze do wierchuszki GW! 31.01.06, 00:31
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=35737419&a=35854166
            popatrz tylko jakie tu smiecie przywialo, prosto pod nasze buty,
            Zastanawiam sie, do kogo by tu napisac.
            Moze podrzucic to ambasadzie Arabii Saudyjskiej?
            Co o tym sadzisz?
            • i-love-2-ski Re: Ja pisze do wierchuszki GW! 31.01.06, 00:34
              krystian71 napisała:

> forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=35737419&a=35854166
              > popatrz tylko jakie tu smiecie przywialo, prosto pod nasze buty,
              > Zastanawiam sie, do kogo by tu napisac.
              > Moze podrzucic to ambasadzie Arabii Saudyjskiej?
              > Co o tym sadzisz?

tia pomysl nieglupi. a moze zadzwon do tomcia,on wplywowy:)
              • krystian71 Re: Ja pisze do wierchuszki GW! 31.01.06, 00:40
                wplywowy,a ostatnio nic nie wyskoral.
                ja za to jestem oplywowy,bo lubie dobrze zjesc i duzo spac,a poniewaz upierasz
                sie,ze mam za malo ruchu,wiec teraz tez troche pojogginguje sobie .
                Przez korytarz,po schodkach, do sypialni.:)
          • maureen2 Re: Ja pisze do wierchuszki GW! 31.01.06, 09:51
            też popieram pomysł usunięcia z forum dyskutantów i dam spod budki z piwem.
            Tylko gdy zabiorą budkę z piwem,to gdzie być damą ?
            Wydaje mi się,żę ten post gdzieś zniknął,więć piszę go drugi raz.
    • maureen2 Re: Ja pisze do wierchuszki GW! 31.01.06, 10:54
      polowanie jest niezłe, dużo dobrej zabawy i wymiany poglądów,a do tego prze-
      cież sluży forum.
    • jennifer5 Re: wolnosc slowa 01.02.06, 03:58
      i-love-2-ski napisał:

> dzisiaj toczy sie ciekawa debata na paru watkach na temat antypolskich
      > wypowiedzi w roznego typu chatroomach.

---

Witam Cie serdecznie i-love-2-ski. Antypolskie wypowiedzi byly, sa i beda
      zawsze towarzyszyc w tego typu forach dyskusyjnych. Zbyt wielu jest tutaj
      takich co nie moga scierpiec ze nasza Ojczyzna istnieje na mapie Swiata.

pozdrowienia Jen.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka