polacco2 21.04.06, 17:52 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sebastiannos To nie jest mur 21.04.06, 18:05 Tłumaczenie: FENCE A PŁOTOWY N M PŁOT; M PARKAN; M CZĘSTOKÓŁ; N OGRODZENIE; F ZAGRODA; M PASER; M MELINIARZ; F PASERKA; M FECHTUNEK; F PROWADNICA V CHRONIĆ; OGRODZIĆ; OGRADZAĆ; UPRAWIAĆ SZERMIERKĘ; OPARKANIĆ; FECHTOWAĆ zeby Wyborcza takie bzdety wypiwywała no.... Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: To nie jest mur 21.04.06, 18:57 a jakie to ma znaczenie, / kto chcial to widzial to cudo na obrazku,myslisz,ze nadarz rzeczy inna nazwe a juz stanie sie bardziej sympatyczna? Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: To nie jest mur 21.04.06, 19:07 krystian71 napisała: > a jakie to ma znaczenie, / kto chcial to widzial to cudo na obrazku,myslisz,ze > nadarz rzeczy inna nazwe a juz stanie sie bardziej sympatyczna? niech mur sobie buduja,tylko dlaczego musza komus ziemie brac do tego aby postawic plotek? Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: To nie jest mur 21.04.06, 19:12 a szlag z nimi i ich murkiem i tak sie niedlugo rozpadniejak pomnikowe budowle socjalizmu Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: To nie jest mur 21.04.06, 19:13 krystian71 napisała: > a szlag z nimi i ich murkiem i tak sie niedlugo rozpadniejak pomnikowe budowle > socjalizmu ja osobiscie nie mam nic przeciwko murkom,byle na swoim Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: To nie jest mur 21.04.06, 19:21 wymyslili sobie,ze w ten sposob zaznacza i wytycza nowa granice. No to zobaczymy... Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Szybciej zobaczymy amerykanskie bomby nad Iranem 21.04.06, 22:52 krystian71 napisała: > wymyslili sobie,ze w ten sposob zaznacza i wytycza nowa granice. > No to zobaczymy... Szybciej zobaczymy amerykanskie bomby nad Iranem :) mala rzecz, a cieszy :) efekty MURU zobaczymy tez :) Odpowiedz Link Zgłoś
oscar62 Re: To nie jest mur 22.04.06, 13:08 krystian71 napisała: > a szlag z nimi i ich murkiem i tak sie niedlugo rozpadniejak pomnikowe budowle > socjalizmu A WIEC JESTES JUZ DOJRZALY - DIAGNOZA OCZYWISTA - DO WSTAPNIENIA DO HAMASU. KIEDY PODAJESZ SWOJA KANDYDATURE? TWOJ PROCES - CEGIELKA ZA CEGIELKA - BARDZO MNIE INTERESUJE. WIDZE, ZE TEZ NASZA "PRZYJANA" RACHELKE... Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: To nie jest mur 22.04.06, 13:48 MASZ STRASZNIE PRYMITYWNY OBRAZ SWIATA, OSKAR. KTOS KTO NIE LUBI MURKOW, ZWLASZCZA BUDOWANYCH NA CUDZEJ ZIEMI KONIECZNIE WG CIEBIE MUSI BYC ZA HAMASEM. CI CO UWAZAJA KPP ZA NAJWIEKSZYCH ZDRAJCOW OJCZYZNY-ROWNIEZ SA ZA HAMASEM? CI WG KTORYCH gw TO KOMPLETNY UPADEK POLSKOJEZYCZNEGO DZIENNIKARSTWA TEZ SA ZA HAMASEM? CO TRZEBA ZROBIC , ZEBY REPREZENTOWAC ROWNIE PROSTACKI SPOSOB MYSLENIA. CHODZIC DOSZKOLY W ISRAELU,?BYC PRZESIEDLENCEM Z SOJUZA?A MOZE WYSTARCZY TYLKO BYC ZYDEM? Odpowiedz Link Zgłoś
oscar62 Re: To nie jest mur 22.04.06, 14:29 krystian71 napisała: > MASZ STRASZNIE PRYMITYWNY OBRAZ SWIATA, OSKAR. > KTOS KTO NIE LUBI MURKOW, ZWLASZCZA BUDOWANYCH NA CUDZEJ ZIEMI KONIECZNIE WG > CIEBIE MUSI BYC ZA HAMASEM. > CI CO UWAZAJA KPP ZA NAJWIEKSZYCH ZDRAJCOW OJCZYZNY-ROWNIEZ SA ZA HAMASEM? > CI WG KTORYCH gw TO KOMPLETNY UPADEK POLSKOJEZYCZNEGO DZIENNIKARSTWA TEZ SA ZA > HAMASEM? > CO TRZEBA ZROBIC , ZEBY REPREZENTOWAC ROWNIE PROSTACKI SPOSOB MYSLENIA. > CHODZIC DOSZKOLY W ISRAELU,?BYC PRZESIEDLENCEM Z SOJUZA?A MOZE WYSTARCZY TYLKO > BYC ZYDEM? ==================================== NO, JAK TO POWIEDZIEC, NIE MOGE SIE DOROWNAC DO TWOICH BLYSKOTLIWYCH I INTELIGENTNYCH WPISOW - A WOLNO CZLOWIEKOWI POGLASKAC NIECO SWOJE EGO... - ALE RADZE CI JESZCZE RAZ PRZECZYTAC CO POWIEDZIALES W RELEWANTNYM WPISIE. MOJA KONKLUZJA BYLA W PRAWDZIE CYNICZNA, ALE SIE PO PROSTU WYRYWALA Z GARDLA... TAKI W POL ELEGANCKI I WPOL WROGI JAK TY - MOZNA TO TEZ NAZWAC INACZEJ - W ZWIAZKU Z MOIM NARODEM I PANSTWEM, DAJE DUZO DO MYSLENIA. CHOCBY DLATEGO, ZE ZAWSZE SEGREGUJESZ TU NA "DOBRYCH I ZLYCH". A KTO TEN PERMANENTY "DOBRY", A KTO TEN PERMANENTNY "ZLY" ZBYTECZNIE WYJASNIC. NAD INNYMI - A JEST ICH PRZYNAJMNIEJ TUZIN NA FS - WCALE JUZ SOBIE NIE LAMIE GLOWY. A WIEC, TERAZ TY Z KOLEI MASZ COS DO MYSLENIA... Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: To nie jest mur 22.04.06, 16:40 oscar62 napisał: > > A WIEC JESTES JUZ DOJRZALY - DIAGNOZA OCZYWISTA - DO WSTAPNIENIA DO HAMASU. > KIEDY PODAJESZ SWOJA KANDYDATURE? TWOJ PROCES - CEGIELKA ZA CEGIELKA - BARDZO > MNIE INTERESUJE. WIDZE, ZE TEZ NASZA "PRZYJANA" RACHELKE... a ty chyba byles w gestapo,ze tak ladnie rozdajesz etykietki,widac wprawe i widac ten sam tok myslenia. mnie hamas tyle interesuje ile ciebie moda. Odpowiedz Link Zgłoś
oscar62 Re: To nie jest mur 22.04.06, 19:13 i-love-2-bike napisała: > oscar62 napisał: > > > > > A WIEC JESTES JUZ DOJRZALY - DIAGNOZA OCZYWISTA - DO WSTAPNIENIA DO HAMAS > U. > > KIEDY PODAJESZ SWOJA KANDYDATURE? TWOJ PROCES - CEGIELKA ZA CEGIELKA - BA > RDZO > > MNIE INTERESUJE. WIDZE, ZE TEZ NASZA "PRZYJANA" RACHELKE... > > a ty chyba byles w gestapo,ze tak ladnie rozdajesz etykietki,widac wprawe i > widac ten sam tok myslenia. mnie hamas tyle interesuje ile ciebie moda. TY ZNOWU ODPOWIADASZ (ODPOWIADASZ?) NA MIEJSCU KRYSTIANA? WTYKANIE SWEGO NOSA DO CUDZYCH POSTOW TO U CIEBIE JAKAS CHOROBA?... PARDON, TYM RAZEM CI WOLNO BO WSPOMNIALEM TWOJ STARY NICK, ALE SAMOCENZURY TEZ W TYM WYPADKU U CIEBIE NIE MA. A W GESTAPO TO DOPRAWDY BYLEM I TEZ SLUZYLEM W ARMII HITLERA. TEMAT DO NOWEJ SERII... KTOS Z WAS TO WNET POCHWYCI "ZYDZI W NAZISTOWSKIEJ ARMII". A BYLI TAM ZYDZI, TO JUZ PEWNE. ZA DWA DNI (DZIEN HOLOKASTU) WYSWIETLAJA W NASZEJ TV NA TEMAT DOKUMENTALNY FILM. BO TO BEDZIE U NAS A NIE U WAS- WASZA STRATA... Odpowiedz Link Zgłoś
lolo_de_bolo Adolf bylby z was dumny ! 21.04.06, 19:31 Mur apartheidu zabiera ponad 55% Palestynskiej ziemi - dokladne mapy przedstawiaja izraelskie organizacje np. B'tselem. Mozna tez szukac map na viva.palestyna.pl Odpowiedz Link Zgłoś
marysia57 Re: Adolf bylby z was dumny ! 24.04.06, 06:10 A jak skoncza ten mur ,ktory zabiera 55% ziemi Palestynskiej to wykombinuja aby postawic na pozostalych 45 % nastepny mur po to zeby "bronil" pierwszy mur przed "terrorystami" i kwestie Palestyny rozwiaza po swojemu. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Adolf bylby z was dumny ! 24.04.06, 09:50 ales ty madra, marysiu.... i jakie dokladne wiadomosci masz.... jestes pewna ze to 55% a nie 54 albo 56%? Odpowiedz Link Zgłoś
marysia57 Re: Adolf bylby z was dumny ! 26.04.06, 06:03 dana33 napisała: > ales ty madra, marysiu.... i jakie dokladne wiadomosci masz.... jestes pewna ze > > to 55% a nie 54 albo 56%?----------------------------------------------------- -----------------------Dziekuje Danusiu,przyjmij 3 do 4 procent poprawki. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Adolf bylby z was dumny ! 26.04.06, 08:20 alez z przyjemnoscia, marysiu, nie bierz tam zadnych poprawek, po co sobie masz glowe lamac.... najwygodniej wziac po prostu cale 100%. oczekuje twoich wiadomosci o tym, jak transferujemy mieszkancow tych ziem to innego kraju.... moze tak do polski, troche swiezej krwi w genach polskich sie przyda... Odpowiedz Link Zgłoś
marysia57 Re: Adolf bylby z was dumny ! 29.04.06, 06:25 Danusiu, jestem bardzo przeciwna transferom, sa to praktyki hitlerowskie. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Adolf bylby z was dumny ! 29.04.06, 09:20 rzeczywiscie? nigdy nie slyszalam o hitlerowskich transferach.... slyszalam natomiast o hitlerowskich deportacjach do obozow zaglady. tak sobie mysle, ze te 6 milionow to wolaloby transfer do innego kraju niz deportacje do obozow. jak dotychczas, to jeszcze nikogo nie transferowalismy oprocz zydow z gazy do innych miejsc w israelu, ale mysle, ze to niezly pomysl, takie transfery: wszystkich zydow z terenow ktore przejda do autonomii trzeba przetransferowac do israela, a wszystkich arabow, z israela do autonomii. wtedy beda dwa panstwa dla dwoch narodow. oni sobie tam, a my sobie tutaj. bez obawy, ze sasiad arabski, ktory tu zyje, pracuje, uczy sie, korzysta ze wszystkich dobrodziejstw kraju rozwinietego, postepowego i demokratycznego w miare, okazuje sie nagle pomocnikiem terrorysty, dowozacego tego sqrwysyna na miejsce zamachu. co ty o tym myslisz, marysiu? zrobimy im tez transfer luksusowy: dostarczymy autobusow, ciezarowki na przewoz mienia, zaplacimy za pozostawione domy, tak zeby nie byli stratni finansowo, i beda sobie mieszkac w swoim wymarzonym i niepodleglym kraju w szczesciu na wieki wiekow. zamkniemy granice, tak ze zaden terrorysta znany lub nie, nie bedzie mogl wysadzac w powietrze naszych autbosow i restauracji, bezrobocie w israelu sie zmniejszy, bo zydzi przejma prace arabow, nie bedziemy musieli robic zadnych akcji przeciwko terrorystom, w ktorych gina rowniez niestety cywile, innymi slowy koniec wojny, szczescie i sielanka dla obu narodow. wg mnie niezly pomysl. Odpowiedz Link Zgłoś
oscar62 Re: Adolf bylby z was dumny ! 29.04.06, 23:39 SWIETNY POMYSL, DANA. TYLKO, ZE CHETNYCH NIE BEDZIE, BO NIE LATWO OPUSCIC DOBROBYT IZRAELSKI I ROZWINIETE PRAWA SOCJALNE. ONI WIEDZA CO ICH CZEKA TAM W TYM PANSTWIE W DRODZE. WIDZIALAS JAK CI Z AUTONOMII WALCZA O ZJEDNOCZENIE RODZIN, AZ DO FALSZOWANIA DOWODOW I W TYM DOWODOW SLUBNYCH? A MOWA O ZJEDNOCZENIU TYLKO W IZRAELU... Odpowiedz Link Zgłoś
przyladek.dobrej.nadziei Izrael cofa sie w rozwoju 21.04.06, 18:11 Dopiero co Europa mur zburzyla, a Izrael buduje. To do niczego nie prowadzi. Odpowiedz Link Zgłoś
kpix No wiesz,Niemcy z BerlinaZachodniego nie wysadzali 21.04.06, 19:10 sie we wschodnim w powietrze. Takie paralele do niczego nie prowadza... Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: No wiesz,Niemcy z BerlinaZachodniego nie wysa 21.04.06, 19:12 kpix napisał: > sie we wschodnim w powietrze. Takie paralele do niczego nie prowadza... nie oni tylko budowali plotki naokolo obozow pracy,tak aby sie oddzielic od reszty holoty. nie te czasy,nie ta technika. chyba wiesz,ze czas i postep robi swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: No wiesz,Niemcy z BerlinaZachodniego nie wysa 21.04.06, 19:18 kiedys ,pol wieku temu , taki mur mogl spelnic swoje zadanie, rzeczywiscie potrafil odgrodzic ludzi.Nie bylo telewizji satelitarnej , na radio wystarczyla silna zagluszarka , na inna korespondencje cenzura i juz tatalisci mogli spac spokojnie.Na dziesiejsze czasy satelitow i internetu pare metrow blaszanego czy murowanego plotka, jest smieszne Odpowiedz Link Zgłoś
kpix Zdaje sie,ze to nie o ograniczenie informacji 21.04.06, 19:29 tym przebrzydlym Zydom chodzi. Jezeli juz, to argumentuj raczej, ze chca im odebrac ziemie, bedzie bardziej z sensem. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: Zdaje sie,ze to nie o ograniczenie informacji 21.04.06, 19:33 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=40627508&a=40631701 Odpowiedz Link Zgłoś
kpix No i? 21.04.06, 19:37 Atakuj Izrael za to, co robi, a nie za cokolwiek, co ci przyjdzie do glowy. Owszem, chce im zabrac ziemie, ale nie stawia im zagluszaczek. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: No i to wlasnie 21.04.06, 19:51 mur sluzy zabraniu ziemi, nie jakims tam wzgledom obronnosciowym, bo w dzisiejszych czasach to jest wiecej niz smieszne. Biorac pod uwage,ze rakiety codziennie moga od strony Gazy nadlatywac, ze Israel ma wlasna milionowa mniejszosc arabska , ktora nie pozostala za murem, ze to co sie dzieje z tej czy drugiej strony, zadne zagluszarki nie zaglusza. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: No i to wlasnie 21.04.06, 19:55 krystian71 napisała: > mur sluzy zabraniu ziemi, nie jakims tam wzgledom obronnosciowym, bo w > dzisiejszych czasach to jest wiecej niz smieszne. > Biorac pod uwage,ze rakiety codziennie moga od strony Gazy nadlatywac, ze > Israel ma wlasna milionowa mniejszosc arabska , ktora nie pozostala za murem, > ze to co sie dzieje z tej czy drugiej strony, zadne zagluszarki nie zaglusza. > he,he zawsze moga powiedziec,ze mur ladniej wyglada jak nie zakreca pod katem prostym,dlatego ziemie zabieraja,a w koncu palestynskiego panstwa nie ma to i nie problem zabrac komus jakas niczyja ziemie. bardzo sprytnie no nie,zupelnie jabysmy zabierali piasek z piaskownicy,a ze tam juz ktos sie bawi to nie problem rakietka jedna i druga humanitarnie nam to rozwiaze,a ze ktos tam troche ponarzeka i pokrzyczy,kogo to obchodzi,wazne ,ze takie dany maja kwiatki w oknie. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: No i to wlasnie 21.04.06, 20:02 czarno to widze, coraz czarniej. Akuszerowie tego panstwa wszystkich zrobili w konia,a juz najbardziej osiedlajacych sie tam Zydow.] Wmowili im,ze to jest land without people for people without land, a przeciez juz po pierwszych chwilach osadnictwa widac bylo,ze to nieprawda i ze moze mieli by tam co szukac,ale na zupelnie innych zasadach Odpowiedz Link Zgłoś
kpix Re: No i to wlasnie 21.04.06, 20:00 > mur sluzy zabraniu ziemi, nie jakims tam wzgledom obronnosciowym, bo w > dzisiejszych czasach to jest wiecej niz smieszne. Wiesz, jakos dziwnie od kiedy zaczeli ten mur budowac, liczba zamachow zmalala. Wiec mysle, ze nie doceniasz obronnosci. Jesli chodzi o zabieranie ziemi. Pewnie im chodzi tez o zabranie ziemi. Ale ja mam co do pokojowych intencji Palestynczykow zza muru tak zle zdanie, ze sadze, ze chodzi raczej o polityke zmuszenia Palestynczykow do tego, zeby wreszcie kiedys podpisali jakis pokoj, bo inaczej straca. Niestety, to jest miejsce, gdzie oponenci walcza na noze i fakty dokonane, inaczej sie nie da. pozdr, spadam na haus Odpowiedz Link Zgłoś
z_daleka Re: No wiesz,Niemcy z BerlinaZachodniego nie wysa 21.04.06, 19:35 krystian71 napisała: ...Na dziesiejsze czasy satelitow i internetu pare metrow blaszanego czy murowanego plotka, jest smieszne Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: No wiesz,Niemcy z BerlinaZachodniego nie wysa 21.04.06, 19:53 patrz wyzej. Mur to tylko metoda, moze glupia do limitacji nopwej granicy, dlatego stawiany jest na palestynskiej ziemi. Jego funkcja obronna jest zupelnie problematyczna Odpowiedz Link Zgłoś
z_daleka Re: No wiesz,Niemcy z BerlinaZachodniego nie wysa 21.04.06, 20:07 krystian71 napisała: > patrz wyzej. > Mur to tylko metoda, moze glupia do limitacji nopwej granicy, dlatego stawiany > jest na palestynskiej ziemi. > Jego funkcja obronna jest zupelnie problematyczna ------------------------- Podobno wierzysz w statystyke...otorz wynika z niej zupelnie niezbicie, ze funkcja obronna nie jest wcale problematyczna... Nie daje 100% gwarancji, ale jest b. skuteczna. Czy jest dokuczliwa? Jest. Nie zapominaj jednak, ze pomysl muru zrodzil sie nie po to zeby dokuczyc Palestynczykom czy zabrac im ziemie, lecz po to aby ograniczyc do minimum zamachy terrorystyczne. Mur nie jest dla Palestynczykow, on jest dla Izraelczykow...Niestety sa przypadki, ze mur utrudnia zycie przecietnym Palestynczykom, ale Izrael(jak kazde inne panstwo na jego miejscu) nie moze zrezygnowac z bezpieczenstwa swoich obywateli tylko dlatego, ze Palestynczycy znosza niewygody. To nie jest cyniczne, to po prostu wybor mniejszego zla. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: No wiesz,Niemcy z BerlinaZachodniego nie wysa 21.04.06, 20:25 mniejszezlo, wszyscy uwielbiamy takie argumenty , a pomyslow jest co niemiara i kazdy sprawdzony i wyprobowany. Wiec co bedzie nastepne?przesiedlanie do wsch.jerozolimy swoich arabow i tez zamkniecie ich za murami,? zielone opaski? Odpowiedz Link Zgłoś
z_daleka Re: No wiesz,Niemcy z BerlinaZachodniego nie wysa 21.04.06, 20:35 Cos dzisiaj jestes bez formy, krystek... Zawsze w zyciu kierujemy sie wyborem mniejszego zla...zas twoja konkluzja o opaskach jest zenujaco prostacka... Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: No wiesz,Niemcy z BerlinaZachodniego nie wysa 21.04.06, 20:43 wy , moze i tak. mnie uczyli inaczej Filozofia "mniejszego zla" prowadzi wprost do konkluzji o opaskach. Pomysl przez chwile a sam na to wpadniesz, nie musisz nawet na tym forum to potwierdzac Odpowiedz Link Zgłoś
z_daleka Re: No wiesz,Niemcy z BerlinaZachodniego nie wysa 21.04.06, 21:03 jestes zalosny, krystek. Wiesław Brudziński Wybieraj zawsze mniejsze zło, większe zachowaj na czarną godzinę. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: No wiesz,Niemcy z BerlinaZachodniego nie wysa 22.04.06, 10:58 nie jestem zalosny gosciuniu z daleka.Z faktu,ze czasami ludzie w swym wyborze sie tym kieruja ,nie czynie jakiejs godnej upowszechnienia reguly. To jest pojscie na latwizne i sankcjonowanie najwiekszych przestepstw w historii Zawsze nalezy szukac "dobrego" rozwiazania ,bo zlo " mniejsze" dalej pozostaje zlem Odpowiedz Link Zgłoś
kpix obozow pracy? to Palestynczycy zyja w obozie pracy 21.04.06, 19:27 dla Zydow z Izraela? Hmmm, czego sie mozna dowiedziec... Ale wiesz co i-love? Zeby dopierniczyc, kazda okazja jest dobra: nie wazne, czy mowi sie z sensem, czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
lolo_de_bolo [...] 21.04.06, 19:35 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kpix Nie wiem, do kogo kierujesz "was", ale wiem 21.04.06, 19:38 ze dales tekst ponizej wszelkiej krytyki. Sorry, nie mam ochoty wiecej komentowac. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: Arbeit Macht Frei ! 21.04.06, 19:41 no wlasnie,szczegolnie,ze palestynskie osady sa porozrzucane jak gacie na wietrze i zeby zobaczyc sie z jakas czescia swojej rodziny to musisz sie niezle prosic i plaszczyc. rzeczywiscie swietny przyklad humanitaryzmu i tolerancji rodem z XXI science fiction, a ja sie glupio spytam "dlaczego palestynczycy tego nie lubia,przeciez kazdy inny ,wlacznie z zydami,na ich miejscu bylby szczesliwy do bolu":) Odpowiedz Link Zgłoś
szrh hehe 22.04.06, 21:01 love2bike: >>a ja sie glupio spytam "dlaczego palestynczycy tego nie lubia,przeciez kazdy inny ,wlacznie z zydami,na ich miejscu bylby szczesliwy do bolu":) "Lubia - nie lubia-lubia-nie lubia" Nie kazdy ma tak uproszczone myslenie o rzeczywistosci opierajace sie na "lubie - nie lubie" jak ty love2bike. wiemy juz, ze twoim argumentem za zabijaniem Zydow w restauracji jest twoje ich "nielubienie". przedstawilas to w watku o powrocie Izraela do strefy gazy. przynajmniej szczerze. ale sa ludzie ktorzy sie kieruja czyms wiecej niz tym, co "lubia albo nie lubia" Rozumieja takie rzeczy jak FAKTY i KONIECZNOSCI. NIE LUBIE sprawdzania mnie w bramkach w Izraelu, NIE LUBIE zagladania do mojej torebki, NIE LUBIE bac sie gdy wsiadam do autobusu. Ale rozumiem, ze to konieczne, jesli chce zeby moje dzieci nie baly sie nosic kipy do szkoly. sprobuj wzniesc sie ponad swoje UCZUCIA do Zydow i popatrzec tez na fakty. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: hehe 22.04.06, 21:09 szrh napisała: > > > > > wiemy juz, ze twoim argumentem za zabijaniem Zydow w restauracji jest twoje ich > "nielubienie". przedstawilas to w watku o powrocie Izraela do strefy gazy. prz > ynajmniej szczerze. > > hola hola kolezanko,najpierw oskarek mnie zapisal do hamasu,a teraz inna oszolomka wypisuje swoje wypociny podpisujac to moim nickiem.moze zanim jakies pierdolki zacznisz pisac i wciskac je w moje usta zastanowisz sie troche dlaczego cos sie dzieje. jest przyczyna,jest i reakcja. jakos tak sie sklada,ze dawniej te okolice nie wygladaly tak jak dzisiaj,jak rowniez podalam ci strone,gdzie chyba nawet slepy widzi jakie sa metody wasze w stosunku do opozycji,jakos przeszlas do nastepnego punktu bez zajakniecia. ty przedstawiasz scenki w waszych restauracjach,ja pokazalam ci scenki w innych miejscach,czyzbys czegos nie zauwazyla? Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: hehe 22.04.06, 21:32 szrh napisała: > > > > > sprobuj wzniesc sie ponad swoje UCZUCIA do Zydow i popatrzec tez na fakty. > wlasnie to robie i oto one,moze jak cos fajnego wymyslisz to znowu tu dopiszesz. te dzieciaki po jednej i drugiej stronie sa chyba tego warte,z tym,ze po jednej stronie jakos ich wiecej,widac ich zycie mniej sie liczy. www.rememberthesechildren.org/remember2004.html Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum Re: No wiesz,Niemcy z BerlinaZachodniego nie wysa 21.04.06, 19:40 kpix napisał: > Niemcy z BerlinaZachodniego nie wysadzali sie we wschodnim w powietrze. A zastanowiles sie dlaczego? Bo nie mielu ku temu zadnych powodow. Odpowiedz Link Zgłoś
kpix Re: No wiesz,Niemcy z BerlinaZachodniego nie wysa 21.04.06, 19:42 Palestynczycy TEZ nie mieli powodow do wysadzania sie. Mieli dziesiatki lat, zeby podpisac takie albo inne porozumienie pokojowe. Ostatnio podpowiada to im Liga Arabska oraz od siebie Egipt, Jordania i Arabia Saudyjska. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: No wiesz,Niemcy z BerlinaZachodniego nie wysa 21.04.06, 19:58 twierdzisz,ze wschodnim niemcom TEZ odbierano ziemie, buldozerami burzono domy, musieli pracowac za 1 szekla ( pewnie u Ruska) , a jak chcieli sie zobaczyc z rodzina musieli pokonac kolczaste zasieki? Odpowiedz Link Zgłoś
kpix Re: No wiesz,Niemcy z BerlinaZachodniego nie wysa 21.04.06, 20:03 Palestynczycy WPIERW zaczeli sie wysadzac, zanim im postawiono mur, kolczaste zasieki i buldozerami burzono mury. Na tym caly problem polega. Poza tym, Krystian, buldozery nie burza domow zwyklych Palestynczykow. Buldozery burza domy rodzin szahidow. A to zupelnie inna rzecz... narazka, spadam jak pisalem wyzej Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: No wiesz,Niemcy z BerlinaZachodniego nie wysa 21.04.06, 20:29 no wlasnie, miales spadac, wiec ci na powyzsze nie odp[isalem. Buldozery burza domy, nie tylko szahidow, nie osmieszaj sie, burza te,ktore nagle znalazly sie przy na nowo wytyczonej granicy, by tworzyc strefe bezpieczenstwa, czy te, ktore rzekomo sa w zlym stanie technicznym, a sa dlatego,ze odmawia sie palestynczykom prawa do wszelkich robot budowlanych, rowniez remontowych Kpix ,nie badz kpix, co pare dni puszczaja filmy zachodnich dokumentalistow na ten wlasnie temat Odpowiedz Link Zgłoś
szrh Re: No wiesz,Niemcy z BerlinaZachodniego nie wysa 22.04.06, 21:05 no z tego jednego szekla to juz sie nawet moj kolega arab zasmiewa :))))))))))) 1 szekel! :)))))) popadacie w dramatyczne tony :) Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: No wiesz,Niemcy z BerlinaZachodniego nie wysa 24.04.06, 08:45 dziennikarz BBC jak to podawal , tez sie zasmiewal.Taka byla cena pracy Palestynczyka w Gazie na israelskiej plantacji Odpowiedz Link Zgłoś
zyczerozsadku Re: No wiesz,Niemcy z BerlinaZachodniego nie wysa 22.04.06, 00:55 Odpowiadasz na : kpix napisał: > Palestynczycy TEZ nie mieli powodow do wysadzania sie. > Mieli dziesiatki lat, zeby podpisac takie albo inne > porozumienie pokojowe. > > Ostatnio podpowiada to im Liga Arabska oraz od siebie Egipt, > Jordania i Arabia Saudyjska. Tylko Izrael od siebie im tego nie proponuje,a nawet obiecuje ze sam bedzie decydowal o granicach z sasiadami. Odpowiedz Link Zgłoś
o90 Re: Izrael: Zbudowano już 330 km "muru bezpieczeń 21.04.06, 18:21 czy podciagna mur dookola Rosji ? duze koszty ale jakie zyski Odpowiedz Link Zgłoś
3m05 Palestynski gulag 21.04.06, 18:34 "Ich mieszkańcy mogą poruszać się między nimi tylko przechodząc przez "bramki" kontrolowane przez wojsko izraelskie". Odpowiedz Link Zgłoś
piotrpsp Mur przeklenstw i wstydu 21.04.06, 21:51 Mur wybudowany w wiekszosci na wlasnosci Palestynskiej. A odszkodowania zaplacone? Jak dlugo Hamas bedzie wymuszal istnienie muru? Szalenstwo rodzi szalenstwo ... Odpowiedz Link Zgłoś
buszek3 to mur hanby dla Zydow. Zamykaja sie w getcie 21.04.06, 22:25 sami, bo nie potrafili ulozyc sobie stosunkow z sasiadam.. nie chcieli tez zwrocic okupowanych od kilkudziesieciu lat terytoriow... Odpowiedz Link Zgłoś
mannaznieba4 Re: to mur hanby dla Zydow. Zamykaja sie w getcie 22.04.06, 00:33 towarzysze syjoniści z rosji sovietzkiej budowali takie mury w gułagach sponsorowani w pewnym okresie rozwoju nazisci niemieccy budowali takie mury wokół żydowskich gett a teraz syjoniści buduja to co umieją na okupowanej ziemi. syjoniści wychodzą z założenia ,że jak zrobia fakt dokonany to społecznośc międzynarodowa zapomni że przyjechali do palestyny po II wojnie światowej siejąc tam terror. mysla ,że społecznośc międzynarodowa zapomni o masowych czystkach ludności palestyńskiej na niespotykana w dziejach świata skalę, myślą ,zę jak zrobią w palestynie getto to palestyńczycy zapomna o swojej ojczyźnie palestynie. te działania to kolejny przypadaek patologi tej nacji za którą ciągna sie plagi wszelkiego rodzaju a teraz od 50 lat plaga wojen na bliskim wschodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
oscar62 Re: to mur hanby dla Zydow. Zamykaja sie w getcie 22.04.06, 13:40 buszek3 napisał: > sami, bo nie potrafili ulozyc sobie stosunkow z sasiadam.. nie chcieli tez > zwrocic okupowanych od kilkudziesieciu lat terytoriow... MY PRZYNAJMNIEJ ODDAJEMY WIEKSZA CZESC PALESTYNY, KTOREJ NIGDY NIE BYLO (A MOGLA BYC JUZ W 1948 ROKU). CZY POLSKA ODDAJE JAKIS SKRAWEK Z DOLNEGO SLASKA CZY Z BYLEJ, NIEMIECKIEJ CZESCI POMORZA? I DOBRZE, ZE NIE ODDAJE BO TAK POWINNO BYC. NIEMCY PLACA ZA SWOJA AGRESJE NA POLSKE. A CZY ROSJA ODDAJE BYLE PRUSY WSCHODNIE? A ZA CO NIEMCY PLACA JUZ POWIEDZIALEM. CZY DOSZUKASZ SIE SAM ANALOGII, CZY TEZ MAM CI W TYM POMOC? Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: to mur hanby dla Zydow. Zamykaja sie w getcie 22.04.06, 13:57 GLUPIE I PROSTACKIE ANALOGIE .I PROJEKCJA SZADENFROJDOWSKICH MARZEN, GDY NIKT W NIEMCZECH NIE ZGLASZA ZADNYCH PRETENSJI DO POLSKICH ZIEM ZACHODNICH ,WIDAC W ZYDOW WSCIEKLOSC WSTEPUJE. BO W TEN WLASNIE SPOSOB STALIN I ZYDOKOMUNA TEN PROCES PRZEWIDZIALA.BY MIEDZY POLSKA A NIEMCAMI POLOZYC ZAPORE NIE DO POKONANIA I BY NIGDY SPOKOJU NA TEJ GRANICY NIE BYLO. I ZYDOKOMUNA SIE TAK STRASZNIE ZAWIODLA.CISZA , SPOKOJ I WSZELKIE SZANSE ULOZENIA POKOJOWYCH STOSUNKOW NA WSIEGDA. MUSICIE TO JAKOS PRZEZYC, OSKAR, GRYZAC LAPE Z WSCIEKLOSCI Odpowiedz Link Zgłoś
oscar62 Re: to mur hanby dla Zydow. Zamykaja sie w getcie 22.04.06, 14:42 krystian71 napisała: > GLUPIE I PROSTACKIE ANALOGIE .I PROJEKCJA SZADENFROJDOWSKICH MARZEN, GDY NIKT W > > NIEMCZECH NIE ZGLASZA ZADNYCH PRETENSJI DO POLSKICH ZIEM ZACHODNICH ,WIDAC W > ZYDOW WSCIEKLOSC WSTEPUJE. > BO W TEN WLASNIE SPOSOB STALIN I ZYDOKOMUNA TEN PROCES PRZEWIDZIALA.BY MIEDZY > POLSKA A NIEMCAMI POLOZYC ZAPORE NIE DO POKONANIA I BY NIGDY SPOKOJU NA TEJ > GRANICY NIE BYLO. > I ZYDOKOMUNA SIE TAK STRASZNIE ZAWIODLA.CISZA , SPOKOJ I WSZELKIE SZANSE > ULOZENIA POKOJOWYCH STOSUNKOW NA WSIEGDA. > MUSICIE TO JAKOS PRZEZYC, OSKAR, GRYZAC LAPE Z WSCIEKLOSCI =========================== JAK JEDNA STRONA GLOSI SAME MADROSCI A INNA MA "GRYZC LAPE Z WSCIEKLOSCI" TO WSPANIALY POTENCJAL DO DYSKUSJI... A O ZYDOKOMUNIE COS SLYSZALEM PRZED TOBA Z UST NIEJAKIEGO PRALATA JANKOWSKIEGO... Odpowiedz Link Zgłoś
mannaznieba4 Re: to mur hanby dla Zydow. Zamykaja sie w getcie 22.04.06, 20:40 oskar62:syjoniści oszukując społecznośc międzynarodowa i łamiąc prawo emigracyjne w wiekszości nielegalnie przypłynęli do palestyny. wbrew protestom palestyńczyków i ich sąsiadów zagrabili i okupuja palestynę i dokonują exterminacji narodu arabów palestyńskich. nie macie żadnego prawa do tych ziem , nie było żadnych referendów pod patronatem onz w sprawie utworzenia admistracji syjonistyczne. polska ma rozwiązane swoje sprawy graniczne traktatami międzynarodowymi i jeżeli istnią grupy wypędzonych to należy te problemy rozwiązać tak jak oni sobie tego życzą. polska nie zagrabiła nikomu ziemi wprost przeciwnie. nasza powierzchnia jest znacznie mniejsza. syjoniści zrobili rewizje granic sprzed prawie 3000 lat kiedy to istniało ponoć mityczne plemie z mitycznym wodzem salomonem ale jak na razie to sa baśnie niepotwierdzone przez archeologów. syjoniści sa przyczyn zła i konfliktów na tej ziemi od 50 lat. niestety mają syjoniści praktyke od wieków bowiem wywołuja konflikty wszędzie tam gzie się pojawią. sa wypędzani albo więzienia za te wszystkie okropności jaki zrobili swoim własnym sąsiadom i tak od wieków. gdzy syjoniści wyjadą z palestyny , zakończą okupację , zakończą bezprawną administrację pokój powróci do tej świętej ziemi arabskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
oscar62 Re: to mur hanby dla Zydow. Zamykaja sie w getcie 22.04.06, 22:56 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=40647181&a=40678782 TY KOPIUJESZ JUZ SAM Z SIEBIE? SWIETNY POMYSL DLA TYCH CO MAJA PROBLEMY Z FORMULOWANIEM TEKSTOW. OSZCZEDNY TO TY JESTES, PRAWDZIWA MANNAZNIEBA... Odpowiedz Link Zgłoś
bob_l Mur bezpieczeństwa przed terroryzmem 21.04.06, 23:28 Izrael nie odgradza Palestyńczyków od świata, odgradzają Izrael od nienawidzącego go świata. Izrael nie chce anektować Arabów, broni Arabom wstępu na tereny Izraela. Za powstanie muru odpowiedzialny jest Hamas. Odpowiedz Link Zgłoś
shitonzion To znaczy ze wyrzucacie Arabow zyjacych 22.04.06, 15:56 w Izraelu do getta. Pewno zaras jak skoncza sluzbe w IDF? Czy beda musieli nosic opaski z pulksiezycem? Odpowiedz Link Zgłoś
hapita Izrael: Zbudowano już 330 km "muru bezpieczeństwa" 22.04.06, 00:13 Czyż chcą stworzyć nowe wielkie getto dla siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
buszek3 przeniesc Izrael na Alaske ... a mur zniknie ! 22.04.06, 06:10 odsylam do ksiazki W.Bluma "Panstwo zla "/www.merlin.pl Odpowiedz Link Zgłoś
axx61 Re: przeniesc Izrael na Alaske ... a mur zniknie 23.04.06, 03:08 Nie nie zniknie. Powstanie najdluzszy moze i wiekszy od chinskiego na poludniowej granicy USA i...Meksyku. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: przeniesc Izrael na Alaske ... a mur zniknie 23.04.06, 03:10 axx61 napisał: > Nie nie zniknie. Powstanie najdluzszy moze i wiekszy od chinskiego na > poludniowej granicy USA i...Meksyku. ale raczej nie bedzie on budowany na kradzionych terenach i nikt nie bedzie latal f-16 i mordowal dzieci meksykanskich tylko dlatego,ze podeszly zbyt blisko murku. Odpowiedz Link Zgłoś
axx61 Re: przeniesc Izrael na Alaske ... a mur zniknie 23.04.06, 03:13 Niestety bedzie budowany na zagarnietych terenach bo tereny na polnoc od Rio Grande nalezaly do...Meksyku jeszcze przed powstaniem USA. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: przeniesc Izrael na Alaske ... a mur zniknie 23.04.06, 03:14 axx61 napisał: > Niestety bedzie budowany na zagarnietych terenach bo tereny na polnoc od Rio > Grande nalezaly do...Meksyku jeszcze przed powstaniem USA. no wlasnie przed powstaniem,poza tym nikt do meksykanow przechodzacych nielegalnie tysiacami dziennie nie strzela,nikt im domow nie burzy,nikt ich nie morduje. to mala rozniaca. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: przeniesc Izrael na Alaske ... a mur zniknie 23.04.06, 13:32 nu, pustema-klamczucha patologiczna slucha sie jak zepsuta plyta.... ciagle to samo, ciagle te same "argumenty" bez zadnych dowodow, byle pisac, byle pienic sie.... pustema pozostaje pustema, pozostaje pustema.... tak trzymac... Odpowiedz Link Zgłoś
11111 Izrael odrzuca międzynarodowe apele 22.04.06, 10:55 o rozbrojenie i wyrzeczenie się przemocy, ludobójstwa i terroryzmu państwowego Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Izrael odrzuca międzynarodowe apele 22.04.06, 12:09 11111 napisał(a): > o rozbrojenie i wyrzeczenie się przemocy, ludobójstwa i terroryzmu państwowego Dobre. Rozbrojony Izrael. :)))))))) A kiedy Hamas się rozbroi i zacznie gołąbki pokoju hodować ? :))))))))) S. Odpowiedz Link Zgłoś
axx61 Re: Izrael odrzuca międzynarodowe apele 22.04.06, 14:38 To bardzo dobre rozwiazanie ale tylko czasowe. Wiadomo ze prawdziwa ojczyzna palestynczykow jest...Jordania a nie Izrael. Zatem palestynczycy powinni w tym krolestwie zaczac walke o sprawiedliwa i wolna Palestyne i zostawic ten Izrael w spokoju. Musza to wreszcie zrozumiec. Zatem beda mieszkac w trzech czesciach i beda pilnowani jak zwierzeta w zoo. W ogole czy jest to mozliwe aby tak moglo istniec panstwo? Chyba nie. Zatem im szybciej mur powstanie tym lepiej. Palestynczycy musza sie przeniesc do ...Jordanii i tam to robic. Odpowiedz Link Zgłoś
shitonzion Syjonisci odzrzucaja apel o rozmowy pokojowe 22.04.06, 16:28 To apel Zydow, ktorzy wstydza sie syjonistycznych faszystow. zope.gush-shalom.org/home/en www.fmep.org/ www.cjpip.org/ www.icahd.org/eng/news.asp?menu=5&submenu=1 www.nimn.org/ www.jao.org.au/ www.ejjp.org/ www.jfjfp.org/ www.btselem.org/index.asp www.btselem.org/English/index.asp www.machsomwatch.org/ www.miftah.org/ coalitionofwomen.org/home antonyloewenstein.com/blog/ www.partnersforpeace.org/ palestinechronicle.com/story.php?sid=03120674508 groups.msn.com/RafahReports/general.msnw?action=get_message&mview=0&ID_Message=1122 www.ajds.org.au/ home.pacific.net.au/~josken1/jewish4.htm home.pacific.net.au/~josken1/jewish6.htm www.dailystar.com.lb/article.asp?edition_id=10&categ_id=5&article_id=22870 www.mideastweb.org/history.htm Odpowiedz Link Zgłoś
koegel1 Po skonczonej budowie,zalac gownem to dzikie bydlo 22.04.06, 16:33 Brawo Izrael tak nalezy postepowac z moslemami,dzikusami i mordercami.!!! Odpowiedz Link Zgłoś
arahat1 jak zbudowano im getto to dra sie na caly swiat ze 22.04.06, 19:09 to jakis holokaust...punkt widzenia zalezy od ztdowskiej duoy posadowienia? Odpowiedz Link Zgłoś
oscar62 Re: jak zbudowano im getto to dra sie na caly swi 22.04.06, 19:20 arahat1 napisała: > to jakis holokaust...punkt widzenia zalezy od ztdowskiej duoy posadowienia? NAPISALES BLEDNIE SWOJ NICK. MA BYC ARAFAT2. PIERWSZY JEST POCHOWANY W MUKATCIE I MOZESZ BYC TYLKO DRUGIM... Odpowiedz Link Zgłoś
ben_shaprut Getta, nowe getta, wciąż nowe getta... Nic wam to 22.04.06, 22:37 nie sugeruje, starozakonni bracia...? Odpowiedz Link Zgłoś
oscar62 Re: Getta, nowe getta, wciąż nowe getta... Nic wa 22.04.06, 22:59 ben_shaprut napisał: > nie sugeruje, starozakonni bracia...? A COS MI SIE WYDAWALO, ZE TO JEST WATEK O MURZE. CZY SIE OMYLILEM?... Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Getta, nowe getta, wciąż nowe getta... Nic wa 23.04.06, 00:09 ty, wqrwielszczak, moze dasz tu na forum polozenie tych gett dla arabow w israelu? zebym mogla je znalezc, farsztejst... glupoty pisac to wy zawsze jestescie gotowi, nie? nawet sie nie zajakniecie... a co do ukradzionej ziemi, to ukradzionej komu? west bank nalezala do wojny 67 roku do jordanii. nie do arafata, nie do arabow palestynskich, tylko do jordanii. jordania, przy podpisywaniu ukladu pokojoweo z nami nie prosila o zwrot west bank. tak ze nie tylko nic nikomu nie kradniemy, bo ziemie te zdobyte byly przez israel w wyniku wygranej wojny, ktora rozpoczeli arabowie, ale jeszcze dobrowolnie oddajemy je komus, do kogo te ziemi nigdy nie nalezaly. a ile oddamy, to juz naprawde nasza decyzja. nie musimy nic oddawac. mozemy. i chcemy. ale te ziemie, powtarzam jeszcze raz, nigdy nie nalezaly do arabow palestynskich, tylko do jordanii. tak ze przestancie pieprzyc, jak to sie ladnie mowi. Odpowiedz Link Zgłoś
goldsax Ideologowie syjonistow kipix i dana33 z falszywa 23.04.06, 00:29 historia aby tylko uzasadnic ludobujsto narodu palestynskiego. Ludobujstwa nigdy sie nie da usprawiedliwic: ani Ormian,ani Zydow, ani Polakow, ani Palestynczykow!!! Syjonizm to faszystowski nazizm, taki sam jak w hitlerowskich Niemczech 1933-45. Nazistow powieszono w Norymberdze taki sam los spotka nazistow z Izraela jak sie skoncza piniadze z USA. Koniec nazizmu na Ziemi Swietej nie jest zbyt odlegly: USA i wasza agentura AIPAC upadnie zaraz po wojnie z Iranem. Odpowiedz Link Zgłoś
oscar62 Re: Ideologowie syjonistow kipix i dana33 z falsz 23.04.06, 00:41 goldsax napisał: > historia aby tylko uzasadnic ludobujsto narodu palestynskiego. > > Ludobujstwa nigdy sie nie da usprawiedliwic: ani Ormian,ani Zydow, ani > Polakow, ani Palestynczykow!!! > > Syjonizm to faszystowski nazizm, taki sam jak w hitlerowskich Niemczech 1933- 45 > . > Nazistow powieszono w Norymberdze taki sam los spotka nazistow z Izraela jak > sie skoncza piniadze z USA. > Koniec nazizmu na Ziemi Swietej nie jest zbyt odlegly: USA i wasza agentura > AIPAC upadnie zaraz po wojnie z Iranem. > GOLSAX CZY GOLDBAUM? MOZE POMYLILES NICK... Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Ideologowie syjonistow kipix i dana33 z falsz 23.04.06, 13:30 mozesz mi pokazac, gdzie sfalszowalam historie? bo rzucac puste slowa bez zadnego dowodu, to ty i twoi kolesie jestescie zawsze gotowi. wiec daj dowod na falszowanie przeze mnie historii, wiesz, zeby nie byc golodupnym, uuups, goloslownym... Odpowiedz Link Zgłoś
remekk Jeszcze troche i getto dla Palestyńczyków będzie 24.04.06, 07:08 ...gotowe ... . Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Jeszcze troche i getto dla Palestyńczyków będ 24.04.06, 07:36 a tu sie remekk z toba zgadzam.... pierwszy raz... do czego to doszlo.... sami sobie to getto buduja, i to w jakim tempie.... jeszcze pare tygodni temu... ulubience swiata, europy, i tego forum.... forsa plynela strumieniem, jakie slowa wpolczucia, jaka solidarnosc z biedakami, jakie poparcie finansowe i moralne.... te czerwone dywany i orkiestra i wielkie slowa o ich "slusznej i bohaterskiej walce"... you name it.... a teraz co cus nagle? panstwo po panstwie zakreca kurek, przestaje przyjmowac wielkich przywodcow, malo, niekotr panstwa wyraznie mowia ze ten i tamten nie sa chetnie widziani u nich w kraju... w samej autonomii chaos, arab strzela do araba, sa ranni, zaraz beda zabici, jak zwykle chodza z gewera i strzelaja w powietrze na ulicach pelnych ludzi, fatach przeciwko hamasowi.... no i stoja i nie rozumieja jak mi sie to wszystko zdarzylo w ciagu paru zaledwie tygodni.... z ulubiencow zamienili sie w oczach swiata nie warci poparcia i pomocy ..... zaczynaja byc izolowani.... nu.... siedza w getcie, jaki sami sobie stworzyli, remekk..... nie moge ukryc, ze mam schadenfreude.... :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
koegel1 [...] 24.04.06, 15:12 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
w0man29 metoda faktow dokonanych 29.04.06, 23:45 wujek sam zaplaci ... tymczasem usa cofa dotacje dla Palestynczykow aby ukarac ich za przebieg demokratycznych wyborow ... co za ironia ... Odpowiedz Link Zgłoś