Dodaj do ulubionych

Enjoy it felusiak , I do ,...

23.05.06, 16:24
Jesli nie , to mam nadzieje ze nastapi to wkrotce ,...

Im predzej ta koszerna banda maggot infested , mo-fos-neo-con-zioncow wyniesie
sie z polityki i zajmie sie tym czym powinni (czyt. straganami) tym lepiej
dla nas i dla reszty Swiata ,...

uklony

============================================================================

Is Neoconservativism Dead?
===============================
By Mariam Lau

Hopes for a strong democracy in Iraq are melting in the desert sun and
American neoconservatives refuse to admit the war has been a clear debacle.
But their goal of democratizing the Middle East remains an admirable one.

When Germans talk about American neo-cons, the tone quickly tends to lapse
into malice and sarcasm: Hey, those guys really bit off more than they could
chew, didn't they? A bunch of mostly Jewish intellectuals in their think
tanks actually thought they could roll through Iraq and reform the rest of
the Islamic world? Democracy, ha ha ha!

service.spiegel.de/cache/international/0,1518,415868,00.html
Obserwuj wątek
    • gspnstr Ida wybory, media biora sie do straszenia... 23.05.06, 16:51
      Przerzucam wczoraj kanaly i nagle mnie wmurowalo. Fox (broadcast, nie kablowe
      Fox News) rzuca o 10 wieczorem haslo "Dlaczego atak terrorystyczny w Nowym Jorku
      jest bardziej prawdopodobny teraz niz kiedykolwiek wczesniej?"

Zaciekawiony poczekalem na rozwiniecie tematu. No i zaczelo sie nawijanie jak to
      w NYC ukrywa sie grupa Hezbollahu, powiazana za rzadem Ahmadinezada i dlaczego
      moze nas zaatakowac jesli bedziemy naciskac na Iran.
      Tylko czekac az odkurza kolorowa skale zagrozenia terrorystycznego ktore bedzie
      wyzsze im blizej do wyborow. Jak nic innego nie dziala bo nie potrafia nic
      porzadnie zrobic, neoconi wracaja do swoich 'greatest hits' - zastraszania
      terroryzmem.
      • explicit Re: Ida wybory, media biora sie do straszenia... 23.05.06, 18:01
        Aha , sleepers w Nowym Yorku (widzialem) nie przypadkowo tam , stamtad przeciez
        spodziewaja sie prezydenckiego kandydata/ki w '08 :)))

Osobiscie polecil bym im zeby postraszyli Tennesssee , Gore's not done with
        politics yet ,...

uklony

==============================================================================

No i zaczelo sie nawijanie jak to w NYC ukrywa sie grupa Hezbollahu, powiazana
        za rzadem Ahmadinezada i dlaczego moze nas zaatakowac jesli bedziemy naciskac
        na Iran.
        • gspnstr Re: Ida wybory, media biora sie do straszenia... 23.05.06, 19:36
          Ja mysle, ze im bardziej chodzi o mid-terms jeszcze w tym roku.
          Bo jak straca wiekszosc w obydwu izbach to przyslowiowa d**a blada. Pieniadze do
          51-go stanu beda dalej leciec, ale o nowych imprezach na Bliskim Wschodzie
          trzeba bedzie zapomniec.
    • explicit Re: Enjoy it felusiak , I do ,... 23.05.06, 17:06
      A tu na deser - Wywiad z jednym z tych co przejrzal na oczy ,...

uklony

INTERVIEW WITH EX-NEOCON FRANCIS FUKUYAMA

"A Model Democracy Is not Emerging in Iraq"
      =============================================

Francis Fukuyama was a life-long neo-conservative prior to the election of the
      Bush Administration. The Iraq war led him to change his mind. SPIEGEL ONLINE
      spoke to Fukuyama about the US handling of Iraq, the moral superiority of
      America and Europe's dangerous addiction to anti-Americanism.

SPIEGEL ONLINE: Your new book, "America at the Crossroads: Democracy, Power,
      and the Neoconservative Legacy," is a rejection of the political views you have
      held throughout your academic career. What happened?

Fukuyama: Iraq happened. The process of distancing myself from neo-conservatism
      happened four years ago really. I had decided the war wasn't a good idea some
      time in 2002 as we were approaching the invasion of Iraq.

service.spiegel.de/cache/international/0,1518,407315,00.html
    • o_brother Re: Enjoy it felusiak , I do ,... 23.05.06, 18:48
      Ja proponuje teraz felusiaka na preezydenta lub co najmniej na dowodce akcji
      demokratyzujacej Irak.
      Felusiak masz moj glos pewny.Dziadu sakramencki.
      • explicit Re: Enjoy it felusiak , I do ,... 23.05.06, 18:57
        Heheh , na zasadzie ; You Broke It, You Fix It :)))

uklony

Felusiak masz moj glos pewny.Dziadu sakramencki.
        • gspnstr Re: Enjoy it felusiak , I do ,... 23.05.06, 19:31
          > Heheh , na zasadzie ; You Broke It, You Fix It :)))

Wtedy to juz zupelnie przyslowiowego piasku zabraknie w tym kraju. Ale to, jak i
          inne niepowodzenia, oczywiscie beda wina Kongresu, bo o wszystkim decyduje
          Kongres. :o)
          • o_brother Re: Enjoy it felusiak , I do ,... 23.05.06, 19:47
            Oczywiscie ze tak.Jest paru neokonskich zioncow ktorzy uprowadza Ameryke dla
            swoich interesow zajoncowskich.Kongres-kto to taki?-sprawy sie rozmyja pomiedzy
            palce a zionce pojda dalej nowe afery projektowac.
            • gspnstr Re: Enjoy it felusiak , I do ,... 23.05.06, 20:02
              Ja tam tylko czekam kiedy oglosza, ze rura z Mosulu do Hajfy dziwnym trafem sama
              sie odbudowala ;o)
              Moze jeszcze, wzorem idola z lat 30-tych wieku ubieglego, poprosza tzw. "rzad" w
              Iraku o wydzielenie tej rury z terytorium kraju coby sami mogli ja nadzorowac
              (tzn. zlecic to zadanie Waszyngtonowi).
              • explicit Re: Enjoy it felusiak , I do ,... 23.05.06, 20:57
                No to bedziesz dlugo czekal, czekal, czekal (me too) i placil , bo odbudowa nie
                nadaza za sabotazem - Jeden krok do przodu , dwa do tylu , a jak kiedys skoncza
                i podlicza , to wyjdzie na to , ze zlote rury kladli ,... Kosher kosztuje :(

uklony

Ja tam tylko czekam kiedy oglosza, ze rura z Mosulu do Hajfy dziwnym trafem sama
                sie odbudowala ;o)

• gspnstr Re: Enjoy it felusiak , I do ,... 23.05.06, 22:07
                  Zdaje sie ze rabini w USA beda musieli podwyzszyc koszerny narzut na platki
                  kukurydziane i inne produkty. Bo inaczej moze im szekli nie starczyc.
    • felusiak1 Re: Enjoy it felusiak , I do ,... 24.05.06, 00:29
      I really don't get your drift. What is your problem?
      What is neoconservatism? Who coin the term and when?
      • maureen2 Re: Enjoy it felusiak , I do ,... 24.05.06, 11:06
        I don't know.
        • felusiak1 neither do I 24.05.06, 18:26

• gspnstr Re: neither do I 24.05.06, 18:28
            en.wikipedia.org/wiki/Neoconservative
      • explicit Re: Enjoy it felusiak , I do ,... 24.05.06, 19:01
        Neoconsevatism , (w skrocoe)) jest to teoria nijakiego Leo Strauss'a , ktory
        twierdzil ze jesli nie mozna inaczej , demokracje trzeba wprowadzac przemoca .

uklony

Wiecej w linku ,...

www.lewrockwell.com/north/north180.html
        • maureen2 Re: Enjoy it felusiak , I do ,... 24.05.06, 21:06
          Strauss,Strauss, czy to nie ten od walca ?
          • felusiak1 Re: Enjoy it felusiak , I do ,... 24.05.06, 23:39
            Niektórzy uwielbiaja karuzele a inni rollecoaster.
            I love to watch it.
        • felusiak1 Re: Enjoy it felusiak , I do ,... 24.05.06, 23:48
          split, wszyscy wiemy, ze termin neo-con powstał na uzytek przeciwników
          interwencji w Iraku w 2003 roku. Wszyscy wiemy, że używany jest wyłącznie w
          pejoratywnym znaczeniu jako nalepka (sticker, label) dla okreslenia politycznych
          przeciwników.
          Nie ma ruchu neokonserwatywnego w Stanach, nie ma partii a neoconami nazywa sie
          każdego kto wyraża poparcie dla irackiej polityki prezydenta. Joe Lieberman też
          stał sie neoconem. Szef CIA w administracji Clintona tez jest neoconem.
          W takim kontekście ja pewnie tez zostałbym w ten sposób zaszufladkowany.
          A jeszcze w 2000 w czasie kampanii wyborczej najmodniejsze słowo brzmiało
          GRAVITAS. A przedtem zapoznaliśmy sie z terminam TRIANGULATION.
          • w_ojciech nie zmyślaj 25.05.06, 00:33
            en.wikipedia.org/wiki/Neoconservative
          • i-love-2-bike Re: Enjoy it felusiak , I do ,... 25.05.06, 00:38
            felusiak1 napisała:

> split, wszyscy wiemy, ze termin neo-con powstał na uzytek przeciwników
            > interwencji w Iraku w 2003 roku. Wszyscy wiemy, że używany jest wyłącznie w
            > pejoratywnym znaczeniu jako nalepka (sticker, label) dla okreslenia politycznyc
            > h
            > przeciwników.
            > Nie ma ruchu neokonserwatywnego w Stanach, nie ma partii a neoconami nazywa sie
            > każdego kto wyraża poparcie dla irackiej polityki prezydenta. Joe Lieberman też
            > stał sie neoconem. Szef CIA w administracji Clintona tez jest neoconem.
            > W takim kontekście ja pewnie tez zostałbym w ten sposób zaszufladkowany.
            > A jeszcze w 2000 w czasie kampanii wyborczej najmodniejsze słowo brzmiało
            > GRAVITAS. A przedtem zapoznaliśmy sie z terminam TRIANGULATION.

o moj Boze felusiak ty chyba masz juz halucynacje,nie ma neoconow i nawet
            demokraci sa nazywani neoconami. ha,ha nie no twoj stan sie pogarsza z minuty na
            minute. ty chyba cos wdychasz.moze wogole nie mamy prezydenta USA,za nas robi
            tak czy tak ta 51 republika.
            • felusiak1 Re: Enjoy it felusiak , I do ,... 25.05.06, 00:53
              dziewczę ty moje głupiutkie, ty nawet nie wiesz kogo mam na mysli piszac szef
              CIA w administracji Clintona. Gdybyś wiedziała to nie napisałabys tych bzdur.
              • w_ojciech Re: Enjoy it felusiak , I do ,... 25.05.06, 00:58
                felusiak1 napisała:
                > dziewczę ty moje głupiutkie, ty nawet nie wiesz kogo mam na mysli piszac szef
                > CIA w administracji Clintona. Gdybyś wiedziała to nie napisałabys tych bzdur.
                =========================================
                Tyś nieprzytomny. Myślisz, że jak zaproponujesz jakiś
                tor myślenia, to jest on jedynie relewantny.

Przecież może zostać zignorowany.
                • w_ojciech uzupełnienie 25.05.06, 01:01
                  Pamiętasz naszą rozmowę o KKK?
                  Taki sam trick próbowałeś zastosować.
                  • felusiak1 Re: uzupełnienie 25.05.06, 01:02
                    jaki trick? nie wiem o czym mówisz.
                    • w_ojciech Re: uzupełnienie 25.05.06, 01:07
                      felusiak1 napisała:
                      > jaki trick? nie wiem o czym mówisz.
                      ====================================
                      Przypomnę Ci z pamięci. Nie chce mi się tego szukać.
                      Rozmawialiśmy kiedyś i został wywołany luźno temat KKK.
                      Ty jak Filip z konopii wrzuciłeś mi jakiegoś klienta
                      z KKK i triumfalnie głosiłeś a vista, że nic o nim
                      nie wiem.

Po co? Nie było to potrzebne.
                      Konstruujesz sobie przestrzeń rozmowy i natychmiast
                      triumfalnie często a vista ogłaszasz się zwycięzcą.
                      • kokosz_is_back Re: uzupełnienie 25.05.06, 02:25
                        w_ojciech napisał:
                        > Konstruujesz sobie przestrzeń rozmowy i natychmiast
                        > triumfalnie często a vista ogłaszasz się zwycięzcą.

Jak na przykladna szuje przystalo...
                      • felusiak1 wojtulek, lepiej daj link do tego 26.05.06, 01:05
                        bo naprawde nie wiem o czym ty gaworzysz.
                        PS. To raczej ty rozumujesz w kategoriach wygrać-przegrać. Mnie to wisi.
                        Z wiekiem przestaje to mieć jakiekolwiek znaczenie.
                        No to daj ten link i nie maluj obrazków.
                        • w_ojciech Re: wojtulek, lepiej daj link do tego 26.05.06, 01:10
                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=26771743&a=26779915
                          • felusiak1 Re: wojtulek, lepiej daj link do tego 26.05.06, 01:37
                            I ty to wszystko tak do serduszka wziąłeś? Splendid.
                            A dlaczego pytałeś czy należałem do KKK?
                            • w_ojciech Re: wojtulek, lepiej daj link do tego 26.05.06, 01:46
                              felusiak1 napisała:
                              > I ty to wszystko tak do serduszka wziąłeś? Splendid.
                              ===========================================
                              Nie do serduszka. Zauważyłem chwyt sofisty.
                              > A dlaczego pytałeś czy należałem do KKK?
                              ==========================================
                              Byłem ciekaw i chyba trafiłem. Ci opętańcy są chyba
                              teraz pod tym właśnie sztandrem. Mylę się?
                              www.newamericancentury.org
                              • felusiak1 Boże jak ty bajdurzysz 26.05.06, 02:04
                                Byłeś ciekaw i twierdzisz, że chyba trafiłeś. Na zdrowie. A teraz jak tak umiesz
                                trafiać to koniecznie w lotka zagraj. Chyba trafisz.
                                Ci opentańcy pewnie prosto od szatana rozkazy dostają.
                                Że też chce ci się jaj robić na wieczór....
                                • w_ojciech Re: Boże jak ty bajdurzysz 26.05.06, 02:09
                                  Przecież Ty w nich wierzysz.
                                  To taka przyjemna choroba - USA uber Alles.

Miejmy nadzieje, że o niskiej szkodliwości.
                                  • felusiak1 Re: Boże jak ty bajdurzysz 26.05.06, 03:47
                                    W kogo, mianowicie, wierzę?
                                    Wojtek, ty nawet w zarysie nie znasz moich poglądów.
                                    • w_ojciech Re: Boże jak ty bajdurzysz 26.05.06, 04:00
                                      felusiak1 napisała:
                                      > W kogo, mianowicie, wierzę?
                                      ====================================================
                                      W dyrdymały typu Pax Americana itp.
                                      > Wojtek, ty nawet w zarysie nie znasz moich poglądów.
                                      =======================================================
                                      Tak sądzisz? Myśle, że źle sądzisz.
                                      • felusiak1 Re: Boże jak ty bajdurzysz 26.05.06, 09:33
                                        Ale mnie rozbawiłeś, do bólu brzucha.
                                        Pax Americana mówisz, hm. A co to takiego?
                                        Wojtuś, daj sobie spokój. Nie masz zielonego pojęcia jakie są moje poglądy
                                        i nie jesteś w stanie ich rozszyfrować nawet jeśli zadasz mi 100 pytań.
                                        • w_ojciech Re: Boże jak ty bajdurzysz 26.05.06, 14:21
                                          Widzę czego i kiedy bronisz.
                                          Widzę czego unikasz.
                                          Widzę jakich tricków używasz.
                                          Np. w tym wątku.

Mnie to wystarczy.
                                          • felusiak1 Re: Boże jak ty bajdurzysz 27.05.06, 02:26
                                            Zatem jesteś minimalistą.
                                            Ale skoro juz wszystko wiesz to nie pytaj.
                                            • w_ojciech Re: Boże jak ty bajdurzysz 27.05.06, 17:58
                                              felusiak1 napisała:
                                              > Zatem jesteś minimalistą.
                                              =================================
                                              Błędny wniosek. Mnie to wystarcza.
                                              > Ale skoro juz wszystko wiesz to nie pytaj.
                                              Pytanie jest naturalne. Chodzi o to jaką detalicznie
                                              treścią wypełniasz swoje "rozumowania".
                                    • kokosz_is_back Re: Boże jak ty bajdurzysz 26.05.06, 04:02
                                      felusiak,
                                      Wstydzisz sie swoich pogladow przed samym soba, czy moze sam ich nie znasz? Hmm,
                                      demencja starcza?... :-(((
          • explicit Re: Enjoy it felusiak , I do ,... 25.05.06, 07:18
            Masz racje , nie ma ruchu neokonserwatywnego wsrod spoleczenstwa , wystarczy ze
            jest zydowska klika , pro-izraelski think tank wplywowych Zioncow , w duecie z
            AIPAC przed ktora "nasi" reprezentanci i prezydent sraja w gacie , zeby nie
            podpasc - Rzygac sie chce ,...

uklony

Any discussion of AIPAC's activities must begin with the policy conference it
            sponsors each year in Washington, a combination of trade show, party
            convention, and Hollywood extravaganza that seems designed to show AIPAC's
            national power. On Sunday, March 5, 2006, the start of this year's gathering,
            five thousand pro-Israel activists from around the country crowded into the
            Washington Convention Center. During the next three days, they listened to
            speeches, sat in on panels, chatted at receptions, and attended a book signing
            by Natan Sharansky. The crowd included more than a thousand college and high
            school students, mobilized through AIPAC's ambitious campus advocacy program.
            Speakers included a cross-section of Washington's political establishment—John
            Bolton, Newt Gingrich, Senators Evan Bayh and Susan Collins, House Majority
            Whip Roy Blunt—as well as all three Israeli candidates for prime minister
            (speaking via satellite from Israel, where they were campaigning). On several
            giant screens around the hall there flashed alternating clips of Adolf Hitler
            denouncing the Jews and Iranian President Mahmoud Ahmadinejad vowing to destroy
            Israel. The show ended with a fade-out to the post-Holocaust vow "Never Again."

The next day, members of the conference went to Capitol Hill to lobby for
            AIPAC's top legislative priority—the Palestinian Anti-Terrorism Act of 2006.
            Drafted with AIPAC's help following Hamas's recent electoral victory, the bill
            placed so many restrictions on aid to, and contacts with, the Palestinian
            Authority that even the Israeli government, seeking more flexibility, had
            expressed some unease about it. Already, though, the bill had more than two
            hundred sponsors in the House; now, to press the point, supporters of AIPAC
            held meetings in more than 450 congressional offices. At dinner that night,
            AIPAC Executive Director Howard Kohr, as he does each year, read the "roll
            call" of dignitaries in attendance. It included a majority of the Senate, a
            quarter of the House, more than fifty ambassadors, and dozens of administration
            officials. Reciting the names took twenty-seven minutes in all, with each name
            greeted by a roar, the loudest going to Joe Lieberman.

The conference ended the next day with a speech by Dick Cheney. The Vice
            President used the occasion to deliver the administration's sternest warning
            yet to the government of Iran, promising that it would face "meaningful
            consequences" if it continued to pursue nuclear technology. "We join other
            nations in sending that regime a clear message: We will not allow Iran to have
            a nuclear weapon," Cheney declared to loud applause. For the AIPAC faithful,
            Cheney ranks as a true American hero.

Nie ma ruchu neokonserwatywnego w Stanach ,...
            • o_brother Re: Enjoy it felusiak , I do ,... 25.05.06, 07:50
              Zionce wiedzieli co kreowali kreujac Hitlera ktory jest ciagle zywy.Zionkracja
              Juz nie dlugo dorowna Leninowi swoja zywotnoscia w systemie rzadzenia Ameryka.
              To wlasciwie nie ten gowniany kraik a wlasciwie osada koczownicza zw eretz
              rzadzi tym kolosem,tym kolosem rzadzi zionckracja ktora jest swymi mackami
              zapuszczona wszedzie na kuli ziemskiej a ich przewodnim credo jest eksploatacja
              holokaustu na uzytek zioncow kosztem reszty swiata gojowskiego.
              Nie rozliczenie zioncow z ery komunizmu to wlasciwie danie im zielonego swiatla
              do tego co teraz robia.
              Jedyna nadzieja to ze Iran nie da sie zastraszyc i w koncu zdetonuje ten ladunek
              z odpowiednim potekstem dla zioncow.
              • felusiak1 Widzę, że odbiwa szajba...... 26.05.06, 00:38
                Idźcie do kina albo do spowiedzi, a jak nie to pooglądajcie sobie Discovery Channel.
                • kokosz_is_back Re: Widzę, że odbiwa szajba...... 26.05.06, 03:05
                  felusiakowa1 napisała:
                  > Idźcie do kina albo do spowiedzi, a jak nie to pooglądajcie sobie Discovery Cha
                  > nnel.

czemuzes o maglu zapomniala? uj, felasiukowa, cus schodzisz na psy... :-((
                  • w_ojciech Re: Widzę, że odbiwa szajba...... 26.05.06, 03:20
                    Źle to czytasz. Felusiak jak obraża to
                    przyznaje rację. On nie umie inaczej.
                    • kokosz_is_back Re: Widzę, że odbiwa szajba...... 26.05.06, 03:55
                      w_ojciech napisał:
                      > Źle to czytasz. Felusiak jak obraża to
                      > przyznaje rację. On nie umie inaczej.

Masz racje, felusiak to strasznie przewrotna bestia! Kwestia Waclawa
                      Kowalskiego: "niby nasz czlowiek, ale gebe ma jakas taka nieslowianska" (Gdzie
                      jest general) pasuje do "felusiakowej" jak ulal... ;-))
                • explicit Re: Widzę, że odbiwa szajba...... 26.05.06, 13:48
                  Odpowiedz godna autora , kiedy w d#pe parzy ,...

uklony
                • puls.usa Re: Widzę, że odbiwa szajba...... 26.05.06, 14:31
                  felusiak1 napisała:

> Idźcie do kina albo do spowiedzi, a jak nie to pooglądajcie sobie Discovery Cha
                  > nnel.

typowa odp.moska
                  kiedy argumentow brak
                  • felusiak1 Re: Widzę, że odbiwa szajba...... 27.05.06, 12:46
                    Moi kochani zadymiacze.
                    Usilnie staracie sie przekonywać o płaskości Ziemi i masońskim spisku.
                    Dajcie już sobie spokój z tymi dyrdymałami.

A może zamiast tego co powyżej powinienem przyznać wam rację. Według wojtusia to
                    co napisałem powyżej jest obrażaniem was a kiedy ja obrażam to przyznaję rację.
                    Zatem macie racje. Ziemia jest płaska a masoni spiskują.
                    Czy teraz jest dobrze?
                    • w_ojciech Re: Widzę, że odbiwa szajba...... 27.05.06, 17:55
                      felusiak1 napisała:
                      > Moi kochani zadymiacze.
                      ================================
                      Tyś apologetą irackiej zadymy.
                      > Usilnie staracie sie przekonywać o płaskości Ziemi i masońskim spisku.
                      > Dajcie już sobie spokój z tymi dyrdymałami.
                      Przekonujesz nas do trywialnych fałszów niezmiennie.
                      Problem w tym, że masz kiepską pamięć i przeczysz
                      czsami nawet sobie.
                      • felusiak1 Re: Widzę, że odbiwa szajba...... 27.05.06, 18:05
                        Nigdy sobie nie przeczę i nie jestem apologetą.
                        To wy usilnie wmawiacie innym, że dwa razy dwa jest cztery i jedna czwarta.
                        Albo nawet cztery i pół.
                        • w_ojciech dla mającego słabą pamięć 27.05.06, 18:12
                          felusiak1 napisała:
                          > Nigdy sobie nie przeczę i nie jestem apologetą.
                          ================================================
                          Jeden z wielu moich postów do Ciebie. O Twoim krętactwie:

do kłamcy
                          Autor: wojcd
                          Data: 09.07.05, 01:32
                          felusiak1 napisała:
                          > ja do nikogo nie palam nienawiscia. jestem pelen milosci do blizniego.
                          -------------------------------------------
                          Kilkanaście minut temu napisałeś w innym wątku:
                          "oko za oko zab za zab. taka powinnismy pzryjac dewize w walce z"

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=26218547&a=26221272
                          • felusiak1 Re: dla mającego słabą pamięć 27.05.06, 18:33
                            wojtek, albo jesteś chory psychicznie albo to co robisz jest zartem.
                            Bawimy się.
                            +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
                            • Re: dokładnie 14 minut!!! /nt
                            wojcd 09.07.05, 01:51 zarchiwizowany

felusiak1 napisała:
                            > wojtek, musisz zrozumiec ze oka za oko zab za zab to wykalkulowana na zimno
                            > taktyka. Nie ma w tym ani cienia nienawisci, ani szczypty emocji.
                            -------------------------------------------------------------
                            Zgadza się, ale nie w kanonie mojej religii.
                            _____________________________________________________________
                            > Widzisz cala roznica pomiedzy mna a toba i rachela polega na tym, ze wy
                            > kierujecie sie emocja, litoscia nad osierocona dziatwa, rannymi, zabitymi a ja
                            > odbieram te rzeczy jako efekt kalkulacji dokonywanej z kamiennym sercem. Jesli
                            > byloby inaczej mialby to za zle prezydentowi.
                            _______________________________________________________________
                            Absurd. Zasada "oko za oko" w chrześcijaństwie ma inną obsługę etyczną.
                            Ty podajesz interpretację rodem z Azji Mniejszej.

Może wiesz o jaką "obsługę" chodzi.
                            Widzisz teraz czym się różnią klasyczni neoconi od neocomics.
                            • w_ojciech Re: dla mającego słabą pamięć 27.05.06, 18:41
                              Sorry, Felusiak
                              ale to było nie raz kilka lub kilkanaście razy.
                              Tak to jest jak się ktoś bawi w sofistykę
                              i lekceważy adwersarza.

Nie będę szukał pozostałych podobnych moich postów.
                              Przekonam Cię do przyzwoitości?
                              Bardzo wątpię.
                              • felusiak1 Re: dla mającego słabą pamięć 28.05.06, 03:36
                                w_ojciech napisał:
                                > Sorry, Felusiak
                                > ale to było nie raz kilka lub kilkanaście razy.
                                > Tak to jest jak się ktoś bawi w sofistykę
                                > i lekceważy adwersarza.
                                wojtek wyrywasz z kontekstu moje wypowiedzi, inaczej mówiąc pie_dolisz jak
                                nakręcony. Odnosze wrazenie, że nagniesz wszystko tak abyś mógł sam siebie
                                przekonać, że wygrałeś. Baw sie dobrze bo ja odpuszcze sonbie dyskusje z tobą.
                                Wykręcanie kota ogonem zostawiam tobi, wszak jestes ekspertem.
                                Good Day.
                                • puls.usa Re: dla mającego słabą pamięć 28.05.06, 03:39
                                  felek wez sie w garsc
                                  dajesz d..
                                  mosku... tak czy nie??
                                • w_ojciech do Felusiaka - abc dyskusji 28.05.06, 16:48
                                  Jeśli pokażesz mi błąd, przekłananie, pomyłkę,... .
                                  Przyznam Ci rację natychmiast. A wiesz dlaczego
                                  "natychmiast"?

Pomyśl.
                    • explicit Re: Widzę, że odbiwa szajba...... 27.05.06, 21:51
                      Powinienes to dawno zrobic , ostatecznie prezydent Bush sie przyznal do bledow
                      Rommie rowniez , a ty dalej swoje jakbys nie kontaktowal ,...

W ciagu kilku lat zniszczyli prestiz Stanow , na ktory Amerykanie pracowali
                      ponad 200 lat - Pol trylliona w rynsztoku and counting , i co za to w zamian ?

Wojna domowa w Iraq'u i w Afganistanie , dziesiatki tysiecy gryzie ziemie ,
                      setki tysiecy inwalidow , Swiat arabski zjednoczony bardziej niz kiedykolwiek
                      w historii , przeciwko nam i jedynej "demokracji" na Bliskim Wschodzie , a zeby
                      bylo smieszniej , zainstalowane przez nas rezimy kacykow w tych krajach poparly
                      oficjalnie Iran w dazeniach do prawa posiadania elektrowni jadrowej i wyslaly
                      delegacje na Szczyt Krajow Arabskich , na ktorym zadeklarowali solidarnie z
                      innymi poparcie dla Palestynczykow i ich prawa do ich ziemi w granicach sprzed
                      wojny w '67 ,...

W inicjujacym poscie nie bez podstaw napisalem ze im predzej ta kosher-banda ,
                      maggot infested neo-con-zioncow wyniesie sie z polityki i zajmie sie tym czym
                      powinni (czyt. straganami) tym lepiej dla nas i dla reszty Swiata ,...

uklony

Pozatym , w Seattle low overcast , pada i jest zimno , jak zawsze na weekend w
                      Memorial Day , tak jak przepowiedzialem na poscie Francuza ,...

uklony

A może zamiast tego co powyżej powinienem przyznać wam rację.
                      • w_ojciech Re: Widzę, że odbiwa szajba...... 27.05.06, 22:01
                        Jeśli można mała uwaga.
                        Odnosi się wrażenie, że USA traci instynkt państwowy
                        lub że jest on źle ustawiony. Manifestacja ambicji
                        militarnych nie załatwia czegokolwiek.
                        • puls.usa ale zajonce zadowolone 28.05.06, 03:57
                          i o to w tym biznesie chodzi
                          • o_brother Re: ale zajonce zadowolone 28.05.06, 04:17
                            Ciul z Ameryka.zajonce juz ja dawno na straty spisali po uprzednim wydojeniu
                            polityczno-ekonomicznym.Zionce to taka szarancz co sie przerzuci zawsze tam
                            gdzie zerowisko zweszy.Teraz juz czytalem opracowywuja jak by tu Chiny uwiklac
                            w zionistyczny interes.Tu i tam jakies Dromy z pod lady im sprzedadza to znowu
                            jakies antyrakietowe rakiety to znowu jakies radarowe wykrywacze a wszystko po
                            to aby takimi kroczkami chinczykow oswoic.
                            • felusiak1 popatrz wojtek jaki popularny jesteś 28.05.06, 04:39
                              tylu cie tu popiera a ty ich ignorujesz. napisz coś do nich, pochwal.
                              • w_ojciech Re: popatrz wojtek jaki popularny jesteś 28.05.06, 16:50
                                felusiak1 napisała:
                                > tylu cie tu popiera a ty ich ignorujesz. napisz coś do nich, pochwal.
                                "Cyganisz".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka