Dodaj do ulubionych

interesujacy artykul w gazecie.....

06.06.06, 08:00
serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34591,3391598.html?as=1&ias=4

nawet sie nie dziwie, ze krystek, pustema, drzewiecki, cepek, remekkkkk i
reszta tej zgraji nie zagaili nawet o tym artykule... podkresla ich
klamstwa, manipulacje i hipokryzje....
Obserwuj wątek
    • itp432 Glowny cytta 06.06.06, 08:13
      "To jest z pewnością jedna z najtragiczniejszych i najbardziej zawikłanych spraw w najnowszej historii Polski. Nie był to konflikt polsko-żydowski; był to konflikt polsko-komunistyczny, którego ofiarą często padali Żydzi."

Niezłe. Jakiś antysemita ten Michnik czy co?

• dana33 Re: Glowny cytta 06.06.06, 08:35
        dzien dobry, cepku....

kazdy widzi to co chce widziec, prawda? wiec tutaj jeszcze pare cytatow, jesli
        nie zauwazyles ich... :

Podstawowym problemem dla Żydów po 1945 r. było przeżycie; podstawowym
        problemem dla Polaków było nowe zniewolenie. Żydzi żyli w lęku przed ekscesami
        antysemickimi, które towarzyszyły im od pierwszego dnia po zakończeniu wojny;
        Polacy żyli w lęku przed komunistycznym aparatem bezpieczeństwa, który od
        początku stanowił dla nich zagrożenie. W chwilach grozy obecność ludzi z UB
        stanowiła dla Żydów nadzieję na ratunek; pojawienie się ludzi z UB stanowiło
        dla Polaków moment grozy. Żydzi z lękiem myśleli o pogromach antysemickich;
        Polacy mieli poczucie, że komunistyczna władza urządza im permanentny pogrom.

Wreszcie należy mieć na uwadze to, że pogrom kielecki - choć najbardziej
        głośny - nie był, niestety, jedynym pogromem antysemickim w owym czasie. Był to
        bowiem czas powszechnego bandytyzmu i krwawej rozprawy władzy komunistycznej ze
        zbrojnym podziemiem, czas chaosu, zdziczenia i bezprawia. Deprawująca i
        wielostronna propaganda hitlerowska zohydzała i odczłowieczała Żydów. Praktyka
        hitlerowskiego terroru - stosując zasadę "dziel i rządź", zamykając Żydów w
        gettach, promując i premiując szmalcowników - uczyniła ograbianie i mordowanie
        Żydów składnikiem codziennej rzeczywistości. Żyd przestawał być bliźnim -
        stawał się kimś na kształt robactwa zasługującego tylko na wytępienie.

antysemityzm miał główne źródło w tym, że większość tych ubogich ludzi
        mieszkała w domach lub mieszkaniach należących przed wojną do Żydów polskich.
        Lęk przed powrotem prawnych właścicieli wzbudzał w nich niechęć graniczącą z
        antysemityzmem". Żydów miało już nie być. Tymczasem Żydzi powracali. Nieczęsto,
        nieliczni, ale powracali.

Żydzi są nielubiani, nawet znienawidzeni na całym obszarze Polski. Jest to
        zjawisko nie ulegające najmniejszej wątpliwości.

Jak można całą społeczność żydowską obwiniać o czyny komunistów o żydowskich
        nazwiskach z rządu komunistycznego?

..... pozostaje tylko radować się, że ten dokument utonął w czeluściach
        waszyngtońskich archiwów. Inaczej stałby się nieuchronnie niezbitym dowodem i
        podstawowym argumentem na rzecz tezy o antysemityzmie polskiego społeczeństwa i
        polskiego duchowieństwa.
        • itp432 Re: Glowny cytta 06.06.06, 08:39
          dana33 napisała:

> dzien dobry, cepku....

kulka w płotek

hehe
          • dana33 Re: Glowny cytta 06.06.06, 08:59
            :))))
            znamy sie kupe lat, cepek....
            • itp432 Re: Glowny cytta 06.06.06, 09:11
              hłehłe
    • goldbaum Re: interesujacy artykul w gazecie..... 06.06.06, 08:49
      "Przy 2-procentowym udziale Zydow w ogole ludnosci Rosji 39% komisarzy czeka
      stanowili Zydzi. Na Ukrainie ich odsetek wynosil nawet 75%."
      "W siedmiosobowym biurze politycznym bolszewikow bylo czterech Zydow: Trocki,
      Kamenjew, Ziowjew, Sokolnikow"
      "Wysoki odsetek Zydow wsrod tworcow komunizmu nie ograniczal sie tylko do
      Rosji. W 1924 sposrod 6 przywodcow partii komunistycznej 4 a wiec dwie trzecie
      bylo Zydami. W Wiedniu wsrod 137 Austro-marksistow bylo 81 czyli 60% Zydow."
      "Mord dokonany na carze Mikolaju II i jego rodzinie zostal zlecony przez Zyda
      Jakoba Swerdlowa i wlasnorecznie wykonany przez Zyda Chaimowica Jurowskiego"

Dalej w artykule opisy zamachow terrorystycznych przeprowadzonych przez Zydow
      i wypowiedzi o koniecznosci "eliminacji" 10 milionow Rosjan, "fizycznej
      eliminacji burzuazji" itd. itd.
      • lechu1 Oto jeden z nich , nawet sie nazwal "goldbaum" 06.06.06, 08:58
        Bo wstydzi sie pod swoim imieniem wystepowac , klamca zawodowy cytujcy
        bzdety faszystowskie .
        To mety spoleczne , pozdychaja te komuchy za kilka lat bo stare to
        pryki .
        • goldbaum Oto jeden z nich , nawet sie nazwal "lechu" 06.06.06, 09:06
          lechu1 napisała:

> Bo wstydzi sie pod swoim imieniem wystepowac ,

z ciebie taki lech albo czech jak ze mnie goldbaum - cieciu.

> klamca zawodowy cytujcy bzdety faszystowskie .

Jasne, jasne he he he... Ales walnal w plot. Te "bzdety faszystowskie" pochodza
          od "proizraelskiego dziennikarza Spiegla Henryka Brodera" - zyda z pochodzenia.

> To mety spoleczne , pozdychaja te komuchy za kilka lat bo stare to
          > pryki .

Ales sie znerwil biedaku. Czy to przez te 75% zydowskich terrorystow w Czeka na
          Ukrainie przy zaledwie 2% zydow w ogole ludnosci?
          Miej pretensje do zyda Brodera, ktory te liczby nazywa a jeszcze lepiej do
          prawdy historycznej, bo tak wlasnie bylo.
      • krystian71 Re: interesujacy artykul w gazecie..... 06.06.06, 09:12
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=43083384&a=43084727
        nie chce mi sie tego czytac, ale juz z pierwszych slow widac,ze Michnik
        rozpoczyna od zdania biskupa Kaczmarka , tego samego,ktory

został aresztowany przez funkcjonariuszy UB pod dowództwem Józefa Światło i
        uwięziony przez władze PRL. Przebywał w więzieniu kieleckim i mokotowskim w
        Warszawie. Sądzono go za rzekomą kolaborację z Niemcami, kontakty z zachodnimi
        wywiadami oraz próby obalenia ustroju PRL. Podczas śledztwa był torturowany
        fizycznie i psychicznie. W międzyczasie zmarła biskupowi matka, co w dużej
        mierze wpłynęło na jego postawę w śledztwie. Biskup załamał się podczas
        nieludzkich przesłuchań i „przyznał się do winy”.

I na ktorego donosy pisal inny przyjaciel Michnika , tym razem Tadeusz
        Mazowiecki

Tuż po skazaniu biskupa Czesława na 12 lat więzienia brutalnie zaatakował
        ordynariusza kieleckiego Tadeusz Mazowiecki.

W artykule "Wnioski" na łamach "WTK" zarzucił mu "błędną postawę polityczną"
        i "uwikłanie się we współpracę z ośrodkami wywiadu amerykańskiego, które
        pragnęłyby posługiwać się przedstawicielami duchowieństwa jako narzędziem
        realizacji swych wrogich Polsce czynów". Mazowiecki wygrażał: "Nie tylko
        bolejemy, ale i odcinamy się od błędnych poglądów ks. biskupa Kaczmarka, które
        doprowadziły go do akcji dywersyjnej wobec Polski Ludowej, i kierowały w tej
        działalności jego postawą".
        • lechu1 Krystek pakuj walizki koniec bliski 06.06.06, 09:40
          Sondaż "Gazety": PO - 34 proc., PiS - 26 proc
          Notowania PO i PiS

wbs 06-06-2006, ostatnia aktualizacja 06-06-2006 00:31

Platformie przybyło jej 5 pkt, PiS stracił 2 pkt - pokazuje sondaż PBS dla
          "Gazety" robiony w czasie ostatniego weekendu, kiedy odbył się kongres PiS.

Daleko za liderami: Samoobrona (8 proc.) i SLD (też 8 proc.) - straciły w ciągu
          dwóch tygodni po 2 pkt. Notowania LPR i PSL zatrzymały się na poziomie 2 proc. -
          z takim poparciem nie weszłyby do Sejmu. A 18 proc. chcących głosować nie wie,
          kogo poprzeć.
          serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34317,3397039.html
          • krystian71 JAK ZWYKLE badania wykonane na czas:))) 06.06.06, 10:32
            serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3397193.html
            Kryzys w pomorskiej Platformie Obywatelskiej

Jan Kozłowski
            fot. Dominik Sadowski / AG

PAP 05-06-2006, ostatnia aktualizacja 06-06-2006 00:19

Marszałek pomorski Jan Kozłowski zrezygnował w poniedziałek z funkcji
            przewodniczącego pomorskiej Platformy Obywatelskiej. Ze stanowiska jednego z
            wiceprzewodniczących regionalnej PO zrezygnował także prezydent Gdańska Paweł
            Adamowicz. Obaj zarzucają nielojalność części władz pomorskiej Platformy.

tu masz biedoto umyslowa, prawdziwe oblicze sytuacji i jej powagi.Gdansk byl
            zawsze matecznikiem PO, miastem rodzinnym szwindlarzy
            Lewandowskiego,Bieleckiego,Merkela,Tuska, ktorzy KLD zakladali
            Gangrena i rozklad siegnela do samej kolebki PO
            Gdynia to byla Gdynia, zawsze z wlasnym obliczem, gdzie o zadnych korupcyjnych
            aferach sie nie slyszalo, a prezydent Szczurek, zreszta juz na drugiej
            kadencji, sluzy premierowi i Kaczkom jako doradca w sprawach samorzadu
            lokalnego.
            Wierny uczen Franki Cegielskiej, pierwszej prezydent posolidarnosciowej, na
            ktorej pogrzeb spontanicznie przyszlo 100 tysiecy mieszkancow Gdyni
            • dana33 Re: JAK ZWYKLE badania wykonane na czas:))) 06.06.06, 10:50
              rozumiem, krystek, ze jak sie nie ma argumentow, to sie zmienia temat...
              znana metoda obroncza jaskow forumowych....
              • krystian71 Re: JAK ZWYKLE badania wykonane na czas:))) 06.06.06, 11:39
                ja kretynko nie zmienilem tematu, zrobil to twoj wspolplemienny idiota, bo
                trudno sie spodziewac,zeby z artykulu Michnika cos zrozumial
          • lechu1 Re: Krystek pakuj walizki koniec bliski 06.06.06, 23:51
            wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60935,3397931.html
            kaczka nie zna polskiego hymnu, spieprzaj dziadu.
    • lechu1 Nie oczekuj nic pozytywnego od tej zgrai dzikusow 06.06.06, 08:56
      To stare zacietrzewione komuchy , reakcja nienawidzaca zmiany , teraz
      przykleila sie do faszystow i prawicy .
      Przedtem do antysemickich komuchow .
      Ta ciemnota to sluchacze radia ma-ryja i szmatlawych pisemek , nie
      oczekuj nic pozytywnego od nich .
      Co najwyzej pozmieniali niki zeby sobie pobluzgac i klamac .
      Cieniasy .
      • dana33 Re: Nie oczekuj nic pozytywnego od tej zgrai dzik 06.06.06, 09:01
        nic nie oczekuje. a co mozna oczekiwac od takich, co teraz znow wymyslili
        lustracje? i maja prezydenta, co sobie teczke spreparowal? napewno nic nie
        oczekuje, tylko grzecznie i uprzejmie, bez bluzgow podtykam pod nos... :))))
        milego dnia lechu...
        • goldbaum Re: Nie oczekuj nic pozytywnego od tej zgrai dzik 06.06.06, 09:08
          dana33 napisała:

> nic nie oczekuje. a co mozna oczekiwac od takich, co teraz znow wymyslili
          > lustracje? i maja prezydenta, co sobie teczke spreparowal?

Acha? Pewna jestes rozencwajgowa?
          A dzieci, kobiety, bezbronnych jencow moze na sumienu tez ma?
          • dana33 Re: Nie oczekuj nic pozytywnego od tej zgrai dzik 06.06.06, 09:25
            www.angelfire.com/mi4/angelforisrael/israel/1042003_a.jpg
            www.angelfire.com/mi4/angelforisrael/israel/4102002_1.jpg
            www.angelfire.com/mi4/angelforisrael/israel/3202002_5.jpg
            www.angelfire.com/mi4/angelforisrael/israel/april302003.jpg
            www.angelfire.com/mi4/angelforisrael/israel/june52002.jpg
            www.angelfire.com/mi4/angelforisrael/israel/june52002_2.jpg
            www.angelfire.com/mi4/angelforisrael/israel/jun112003.jpg
            www.angelfire.com/mi4/angelforisrael/israel/victims005.jpg
            www.angelfire.com/mi4/angelforisrael/israel/842002_2.jpg
            www.angelfire.com/mi4/angelforisrael/israel/Jan52003.jpg
            www.angelfire.com/mi4/angelforisrael/israel/1042003_b.jpg
            www.angelfire.com/mi4/angelforisrael/israel/8122003_c.jpg
            www.angelfire.com/mi4/angelforisrael/israel/8192003_a.jpg
            www.angelfire.com/mi4/angelforisrael/israel/jun112003_m.jpg
    • aaki o tym w wyborczej było już dziesiątki razy 06.06.06, 15:58
      zaczekam jak napiszą o jakich naliboko-koniuchach czy innych wydarzeniach
    • mirmilek pogromy w polsce 06.06.06, 16:15
      zasluguja na takie samo potepienie jak mordy na palestynczykach w izraelu.
      • explicit Re: pogromy w polsce 06.06.06, 18:25
        Zanim zaczniesz potepiac zastanow sie kto mial w tym interes ,...

uklony

"Israeli historian Ilan Pappe looked at the hundreds of thousands of indigenous
        Palestinians whose lives were uprooted to make room for foreigners who would
        come to populate confiscated land. Most were Ashkenazi Jews from Eastern Europe"

"I write this article for the same reason I wrote my book: to tell the American
        people, and especially American Jews, that Jews from Islamic lands did not
        emigrate willingly to Israel; that, to force them to leave, Jews killed Jews;
        and that, to buy time to confiscate ever more Arab lands, Jews on numerous
        occasions rejected genuine peace initiatives from their Arab neighbors. I write
        about what the first prime minister of Israel called "cruel Zionism." I write
        about it because I was part of it" ,...

Naeim Giladi

www.bintjbeil.com/E/occupation/ameu_iraqjews.html

THE LAVON AFFAIR
        ==================

In 1954, Israeli agents working in Egypt planted bombs in several buildings,
        including a United States diplomatic facility, and left evidence behind
        implicating Arabs as the culprits. The ruse would have worked, had not one of
        the bombs detonated prematurely, allowing the Egyptians to capture and identify
        one of the bombers, which in turn led to the round up of an Israeli spy ring.
        Some of the spies were from Israel, while others were recruited from the local
        Jewish population. Israel responded to the scandal with claims in the media
        that there was no spy ring, that it was all a hoax perpetrated by "anti-
        Semites". But as the public trial progressed, it was evident that Israel had
        indeed been behind the bombing. Eventually, Israeli's Defense Minister Pinhas
        Lavon was brought down by the scandal, although it appears that he was himself
        the victim of a frame-up by the real authors of the bombing project, code
        named "Operation Susannah."

It is therefore a fact that Israel has a prior history of setting off bombs
        with the intent to blame Arabs for them ,...

educate-yourself.org/cn/LavonAffair10jul05.shtml

==============================================================================

zasluguja na takie samo potepienie jak mordy na palestynczykach w izraelu.

• mirmilek Re: pogromy w polsce 07.06.06, 12:03
          wszystko jedno, kto mial w tym interes. ludzi nie wolno zabijac i kropka.
          • explicit Re: pogromy w polsce 08.06.06, 00:06
            O to czy wolno czy nie nikt sie ciebie nie pyta i nie wszystko jedno , my friend
            Od czasow Kaina i Abla minimalna czesc ludzkosci morduje , reszta toleruje to w
            taki czy inny sposob - W tradycyjnych cywilizacjach gdzie kara za zbrodnie jest
            znana spoleczenstwu , praktycznie nie ma mordow ,...

uklony

wszystko jedno, kto mial w tym interes. ludzi nie wolno zabijac i kropka.
            • mirmilek Re: pogromy w polsce 14.06.06, 13:57
              1. nikt sie mnie nie pyta, a ja i tak powiem, bo na tym polega wolnosc slowa.

2. piszac o zabijaniu ludzi, nie mam na mysli kary smierci.
      • lechu1 Re: pogromy w polsce i mordy arabskie na arabach 07.06.06, 14:50
        mirmilek napisał:

> zasluguja na takie samo potepienie jak mordy na palestynczykach w izraelu.
        >
        NIE BYLO zadnych mordow nad "palestynczykami' chyba ze arabku masz na
        mysli Zydow nazywanych do 1948 roku Palestynczykami od zydowskiej
        Palestyny .
        A mordy to sa na potege w krajach arabskich ale to cie islamusku nie
        interesuje.
        • dana33 Re: pogromy w polsce i mordy arabskie na arabach 07.06.06, 20:25
          wlasnie pokazano w tv jak to sqrwysyny alkaidy zabijaja irakijczykow... podano,
          ze zabito pare tysiecy ludzi w ten sposob.... zabijaja sie sami..... nu, taka
          to rasa, mirmil, taka rasa wlasnie...
          • aaki Re: pogromy w polsce i mordy arabskie na arabach 07.06.06, 20:28
            nu są rasy lepsze i gorsze-sama teraz to widzisz.ale nie ty pierwsza to odkrylas
          • goldbaum nu na "rasach" to ty sie znasz... 07.06.06, 20:30
            na tych lepszych, gorszych i calkiem zlych, wystepnych i bezwartosciowych...
            • dana33 Re: nu na "rasach" to ty sie znasz... 07.06.06, 21:09
              przeciez wiesz, drzewiecki, ze w tym jestem specem...
              najgorsza ze wszystkich to rasa drzewieckich.... to juz dno rasowe, na
              szczescie zostalo tych z tej razy malo.... reszta wytepiona. a te niedobitki
              to juz wymieraja....
              • krystian71 tak mam nadzieje, ze tego dozyje 07.06.06, 21:18
                a na to sie zanosi, zdychajace muchy najglosniej brzecza na parapecie
                • puls Re: tak mam nadzieje, ze tego dozyje 08.06.06, 08:12
                  krystian71 napisała:

> a na to sie zanosi, zdychajace muchy najglosniej brzecza na parapecie

Taak twoj idol hitler przeczal do konca , pojdziesz w jego slady
              • goldbaum Re: nu na "rasach" to ty sie znasz... 07.06.06, 21:18
                dana33 napisała:

> szczescie zostalo tych z tej razy malo.... reszta wytepiona.

Chyba ci sie znow cos po..olilo rozencwajgowa... o 180 stopni.
                Zauwaz, ze do Europy jezdzicie zwiedzac miejsca, gdzie kogos... no wlasnie...
                "wytepiono".
                A jezdzicie z obstawa czy bez?
              • grzegorz1948 Re: Dana33-durna 11.06.06, 22:10
                Dana ty jestes tylko szpecem w swojej glupocie!
                A jak bedziesz wychodzi z restauracji w Lodzi to uwazaj bo na ciebie czeka ten
                chlopak ktoremu dalas ten nadgryziony pierozek bo potem go brzuszek bolal z
                pewnoscia nie umylas sobie zabkow po zjedzeniu czosnku a on byl uczulony!
    • maska00 Re: interesujacy artykul w gazecie..... 07.06.06, 23:50
      Michnik to jest starowny facet...jeden z nielicznych,którzy jednak podają
      wersje obu stron.Ale i tak wychodzi mu to, co sobie zamierzył.Dana,witaj!
      Wtrącam się, bo długo i usilnie wczytywałam się we wszystko,co było dostępne na
      temat pogromu kieleckiego.Ale zawsze pisze się to samo.Pogrom jest faktem jak
      jasna cholera.Ale faktem jest,że uczestniczyli w tym wojskowi i milicjanci, co
      potwierdza wiele źródeł. Wiesz przecież,że nie zrobiliby tego jako samowolki -
      nie te czasy.Trudno też zaprzeczyć,że wśród wyższego dowództwa było wielu
      Żydów.Były jakies procesy,ale za mniejsze rzeczy szło się w wojsku pod ścianę,a
      nikt pod ścianę nie poszedł.Zdarzały się idiotyczne incydenty,głupie (Twoje
      m.i.)koleżanki, ale o jakimś faszystowskim,zorganizowanym antysemityźmie nikt
      nie słyszał,o czym wiesz tak samo dobrze,jak ja.Więc - dlaczego? Motłoch jest
      wszędzie,ale w przerabianie dzieci na mace nikt już nie wierzył.Gdybym miała
      takie możliwości jak Ty,tzn.ludzi, którzy wyjechali - a mogą wiedzieć,gdybym
      ich mogła poszukać, zrobiłabym to.Na zasadzie "sztuka dla sztuki",żeby wiedzieć.
      Swoją szosą Ty jesteś dla mnie, w końcu też łodzianki z tej samej epoki -
      swoistym studium zmiany osobowości:dlaczego my,osoby z tego samego
      środowiska,wychowane w szkołach odległych o dwie ulice, w tym samym czasie,mamy
      tak różny obraz tamtego świata? Ty starasz sie być obiektywna,przynajmniej nie
      zaczepiona.Ale jak Cię zeźlą- koniec!Przecież nie wierzysz w ten antysemityzm
      jako polskie credo!
      • dana33 Re: interesujacy artykul w gazecie..... 08.06.06, 09:24
        jako credo, nie wierze oczywiscie. sama na wlasnej skorze jak dlugo bylam w
        polsce nie doswiadczylam tez, chociaz moi koledzy doswiadczyli. ale nie mam tez
        zadnych zludzen, ze polska byla i jest dzisiaj rowniez krajem antysemickim.
        ktory wprawdzie ma prawo zakazujace nagonek, obrazania, ponizania itd itd
        zydow, ale nikt go wygodnie nie przestrzega. na szczescie znam polakow, ktorzy
        normalnie mysla. prawde mowiac, oni ratuja obraz polski...
        zreszta nie tylko polska jest krajem antysemickim.... caly swiat jest
        antysemicki... prawde mowiac, nie przeszkadza mi to specjalnie... ale
        przeszkadzaja mi te klamstwa i manipulacje, ktore istnieja przeciez nie tylko
        na fs. ktos nie lubi zydow, ok, nawet nie musi podawac powodu. ale czy to od
        razu musi sie laczyc z klamstwami? manipulacjami? obrazaniem i bluzganiem?
        ja nie lubie szwajcarow. francuzow tez nie specjalnie. o szwedach nawet nie
        wspomne.. :))) no i co? obrazam, degraduje ich? nie lubie i na tym sie dla
        mnie konczy...
        z polska wiaze sie moje dziecinstwo i mlodosc, samo szczescie, wspomnienia.
        czulam sie zawsze polka i czuje sie tak do dzisiaj. ale te typy tutaj na forum
        oj jak mi psuja obraz mojej polski...
        i nikak nie moge zrozumiec, ze normalni polacy nic nie robia w tym kierunku,
        zamknac im mordy... bo przeciez psuja obraz polski nie tylko mnie!!!! ja moge
        zrozumiec tych, ktorzy nie zyli w polsce a tylko czytaja te posty forumowych
        idiotow, ze potem mowia, ze polska to narod ciemny, zasciankowy i prymitywny.
        przeciez znaja polakow tylko na przykladach goldbaumow, remkkow, rowerzystek i
        krystiankow, to czemu sie dziwic? potem straszne protesty, jak sie
        obsmarowywuje polske.... ale przeciez robicie to sami, do jasnej anielci,
        pozwalajac takim typom na produkowanie sie w gazetach, radiu i tv!!!
        • hans2 Re: interesujacy artykul w gazecie..... 11.06.06, 19:15
          Jest sporo smiecia mowiacego po polsku i produkujacego sie na forum .
          Sieja nienawisc , mysle ze to stare zatwardziale komucy-faszysci.
        • aaki świat według dany 11.06.06, 21:20
          jak to jest że nie "cały świat" jest antyamerykański,antychiński,antymurzyński,antycygański ,antypolski,antyniemiecki etc.
          cały świat jest natomiast antysemicki?
          a co więcej o zgrozo-nawet niektórzy żydzi są antysemitami(!!!!)
        • explicit Re: interesujacy artykul w gazecie..... 11.06.06, 23:37
          Zadalas sobie kiedykolwiek pytanie dlaczego ???
          ===============================================================================
          caly swiat jest antysemicki...

uklony

• goldbaum Re: interesujacy artykul w gazecie..... 11.06.06, 23:39
            explicit napisał:

> Zadalas sobie kiedykolwiek pytanie dlaczego ???
            > ===============================================================================
            > caly swiat jest antysemicki...

Bo swiat jest zly a IDF "the most ethical army in world"!

• explicit Re: interesujacy artykul w gazecie..... 12.06.06, 00:13
              Ya , od czasow kiedy Isaac bzyknal Ishmael'a , podajac sie slepemu ojcu za
              pierworodnego , czytaj nastepce rodu Abrahama , ojca Zydow ,...

Od poczatku Stary Testament , historia Israelitow jest nafaszerowana bzdurami
              ktore nie trzymaja sie kupy , historyjka o Issac'ku zerznieta zywcem z Book of
              Gilgamesh , ktora napisano 1200 lat wczesniej ,...

Ten narod zawsze zyl z pracy innych , z wyzysku i stad ten "antysemitysm" ,
              zaczynajac od Sumerow ,...

uklony

Bo swiat jest zly
              • dana33 Re: interesujacy artykul w gazecie..... 12.06.06, 07:26
                nu, rozlupancu, nikt nie pobije bzdur waszych.... ta z niepokalanym poczeciem
                to jest chyba najlepsza bzdura swiata...
                • ghotir Re: interesujacy artykul w gazecie..... 12.06.06, 07:40
                  dana33 napisała: "ta z niepokalanym poczeciem to jest chyba najlepsza bzdura
                  swiata..."

Znowu nabijasz sie z ignorancji, tym razem moich i Twoich ziomkow. Komus sie
                  cos popierniczylo w przekladzie, zrobil dziwicze poczecie z dziewiczego - to
                  jest, pierwszego - porodu, a Ty masz zabawe. Przyznaje, ze i ja mam prywatna
                  zabawe z tego poczecia, ale przynajmniej nie ublizam naszym ziomkom z tego
                  powodu. Miej litosc dla konkretnych myslicieli :).
                  • dana33 Re: interesujacy artykul w gazecie..... 12.06.06, 08:28
                    mowisz ghotir, ze nie mam prawa sie nabijac, bo o ublizaniu tymczasem nie ma
                    mowy, a oni maja prawo nabijac sie ze starego testamentu?
                    bo tam nic nie saprotestowales te pare wpisow wyzej.... i tutaj tez cie nie
                    widac:
                    to.. ta forumowa manipulantka
                    ukryta za murem , z bunkra
                    wciska azjatycka propagande
                    nienawisci i segregacji rasowej
                    wsrod tej samej!! rasy
                    arabsko-zydowskiej
                    na polskim!! forum
                    bezszczelna zydowa
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=43416449&a=43458203

ale rozumiem, ze nie mozesz czytac calego forum i ze czytasz tylko mnie. i
                    rozumiem rowniez twoje zrozumienie, ze moje wpisy to odpowiedzi na ich.
                    dobrze ze jest ktos obiektywny na tym forum, wlasnie jak ghotir.
                    • ghotir Re: interesujacy artykul w gazecie..... 12.06.06, 09:05
                      dana33 napisała: "mowisz ghotir, ze nie mam prawa sie nabijac"

Przepraszam za nieporozumienie. Zastosowalem figure retoryczna. Prywatnie
                      nabijam sie z obu testamentow i mialem nadzieje, ze to bylo oczywiste kiedy
                      pisalem o "niepokalanym" poczeciu. Opowiesci islamskie tez mnie bawia, ta znana
                      ludzkosci od wiekow historia o dziecku wyslanym w dol rzeki :) Ale to sa moje
                      prywatne rozkosze. Dotad nie dzielilem sie nimi na tym forum. Po pierwsze, nie
                      traktowalem tych moich rozkoszy jako podstawy do oceniania innych forumowiczow.

Owszem, nie mam czasu na czytanie calego forum; jestes jedna z osob, ktore
                      tutaj czytam z zainteresowaniem, ale czesto nie sledze zrodel Twoich
                      wypowiedzi. Przepraszam, jestem dosc ograniczony czasowo.

Nie sile sie tez na objektywizm. Prosto z mostu mowie co mi sie podoba lub nie.
                      Jezeli to brzmi autorytatywnie to nie moja wina.

W sprawie moich wypowiedzi o atakach na Zydow wlasnie popelnilem post do
                      Ciebie. Tutaj chcialbym uscislic to co tam napisalem. Gleboko mi zwisa Twoja
                      narodowosc, religia, rasa lub plec. Rozmawiam z Toba i obchodza mnie Twoje
                      troski i nadzieje dotyczace Twojej rodziny i przyjaciol. Dawno temu
                      powiedzialem Ci, ze wspolczuje Ci ze mieszkasz gdzie mieszkasz. To jest
                      osobisty wymiar. Ale naprawde denerwuje mnie Twoje poparcie dla rzadu, ktory
                      przyczynia sie do Twoich problemow; to wymiar miedzynarodowy i oberwalo Ci sie
                      za to ode mnie.

Denerwuje mnie Twoje domaganie sie pomocy i obrony od ludzi wokol Ciebie.
                      Kreujesz sie na ofiare. Jezeli nie przestaniesz sadzic innych w/g tego ile
                      obrony oni Ci dostarczaja to sama zamkniesz sie w gettcie. Traktuj to jako
                      przyjazna uwage: podobaja mi sie Twoje przeblyski i nie chcialbym abys zamknela
                      sie w nienawisci do wszystkiego co nie jest zydowskie. Przepraszam, ze brzmie
                      troche ojcowsko-profesorsko, brakuje mi slownictwa aby wyrazic to w
                      strawniejszej formie.

Naprawde chcialbym stac sie Twoim przyjacielem; kims z kim moglabys dzielic sie
                      swoimi bardzo interesujacymi dla mnie wrazeniami i kogo ja moglbym traktowac
                      jako rownego, nie jako objekt mojej ciaglej troski i obrony przed innymi.
                      • dana33 Re: interesujacy artykul w gazecie..... 12.06.06, 09:28
                        jezu, ghotir!!!! twoj polski i moj to nie ten sam jezyk????? gdzie ty widzisz u
                        mnie "domaganie sie pomocy i obrony od ludzi wokol Ciebie. Kreujesz sie na
                        ofiare. Jezeli nie przestaniesz sadzic innych w/g tego ile obrony oni Ci
                        dostarczaja" ????? ja ofiara???? nigdy nie bylam, nie jestem i nigdy nie bede...
                        jedyne co ja oczekuje, nie domagam sie, nie zadam, oczekuje, od kazdego
                        normalnego czlowieka oczywiscie, to troche objektywizmu, na ktory jak ty
                        piszesz sie nie wysilasz. szkoda. bo bez objektywizmu czlowiek staje sie
                        jednostronny, i nie wazne po jakiej stronie stoi. nie widzi tej drugiej i to
                        juz jest zle. ja oczekuje, albo dokladniej oczekiwalam, objektywizmu i
                        zwyczajnej uczciwosci. ja nie manipuluje wiadomosciami, nie otwieram dziennie
                        dziesiatkow atakujacych polske lub jakikolwiek inny kraj watkow, nie zmyslam,
                        nie przerabiam. tego samego oczekwialam od tego forum. chcesz krytykowac rzady
                        israela? krytykuj. ale zeby ta krytyka miala rece i nogi, a nie tylko zeby
                        dokopac. dowiedz sie, poinformuj sie, a nie od razu masakra, bydlaki, mordercy,
                        (to nie do ciebie osobiscie tylko a propos otworzonych tu watkow w ostatnich 2
                        dniach), albo twoje jakze wymowne porownanie twoich wnukow na plazy w usa,
                        gdzie nie ma zadnej wojny i dzieci arabskich w miejscu, gdzie sie strzela...

bardzo to milo, ze sie troszczysz o mnie. zawsze troska innego czlowieka jest
                        pozytywna. ale zapewniam cie, ze nie musisz. zyje zupelnie dobrze, nie zagraza
                        mi wiecej niebezpieczenstwa niz tobie na amerykanskich ulicach, wypadki drogowe
                        zdarzaja sie i u nas i u was. a jesli chodzi o konflikt, to daje ci slowo,
                        ghotir, ze juz dawno sie do tego i przyzwyczailam i nauczylam z tym zyc.
                        i nie wspolczuj mi ze mieszkam gdzie mieszkam. zanim tu przyjechalam mialam
                        mozliwosc sprawdzic i inne miejsca do zamieszkania i daje ci slowo, ze nie sa
                        lepsze niz ten moj maly kraj. kazdy kraj ma swoje plusy i minusy i nie ma ani
                        jednego idealnego. moj kraj ma natomiast dla mnie jeden plus, jakiego nie ma
                        zaden inny kraj: jest moj, chce mnie, broni mnie i nie jestem tutaj czlowiekiem
                        drugiej kategorii. jak mowi moja mame: jak wysiadam z samolotu w tel avivie,
                        przestaje byc zydowka.
                        • ghotir Re: interesujacy artykul w gazecie..... 12.06.06, 09:34
                          Dana,
                          Dziekuje za odpowiedz. Pozwol, ze znowu wybiore brak odpowiedzi.
                          Wciaz zyczliwy Ci Ghotir.
                          • dana33 Re: interesujacy artykul w gazecie..... 12.06.06, 09:38
                            alez nie musisz odpowiadac, ghotir.... brak odpowiedzi tez jest odpowiedzia.
                            rowniez i zyczliwa tobie.
                            dobranoc.
    • zio29 Re: interesujacy artykul w gazecie..... 11.06.06, 21:04
      ani słowa o Fejginie ???!

a to szkoda ..

> klamstwa, manipulacje i hipokryzje....

oczywiśce że tak ... Grossa, Bikont i wielu innych
    • zio29 Re: interesujacy artykul w gazecie..... 11.06.06, 21:07
      Rewelacja .. na zdjęciu bi.gazeta.pl/im/7/3391/z3391277G.jpg
      jeden z Żydów w polskim mundurze ma .. wpięte radzieckie odznaczenia wojskowe ..
    • zio29 Adam w archiwach .. i tylko teczek brak 11.06.06, 21:21
      prawda materialna według tego pana sięgnęła .... nie powiem nawet czego
    • grzegorz1948 Re: Masz racje Danusiu 11.06.06, 21:50
      www.naszawitryna.pl/jedwabne_826.html
      wiadomosci.polska.pl/kalendarz/kalendarium/article.htm?id=59432
      Bodajze 2 lub 3 maja 1965 widzialem tego Biskupa odprawiajacego wieczorna Msze
      Swieta na Jasnej Gorze. Z mszalu czytal przy pomocy okularow i grubej lupy.
      Do podziekowania ma to oprawcom z UB ktorzy byli w wiekszosci twoimi
      wspolziomkami.
      www.forum-znak.org.pl/index.php?t=przeglad&id=2147
      www.iss.uw.edu.pl/osrodki/cmr/wpapers/pdf/034.pdf
      Masz jeszcze cos do dodania?
    • ghotir Re: interesujacy artykul w gazecie..... 11.06.06, 23:51
      Dana,
      Nie zwrocilem uwagi na ten artykul nie dlatego, ze chce klamac, manipulowac lub
      glosic hipokryzje. Zwyczajnie nie mam czasu na czytanie GW od deski do deski.
      Owszem, pogrom kielecki rzuca brzydki cien na moich rodzicow bo nie zrobili nic
      aby go potepic. Dlaczego jednak uwazasz ze ja jestem odpowiedzialny za ten
      pogrom? Nie bylo mnie wtedy na swiecie. Jezeli chcesz stosowac zasade zbiorowej
      odpowiedzialnosci to pozwol, ze Ci sie odwzajemnie: dlaczego zabilas niewinne
      palestynskie dzieci bobrujace w morzu? Nie zadam Ci jednak tego pytania bo
      doskonale wiem, ze Ty nie tylko nie odpalilas tych rakiet ale takze lubilas te
      dzieciaki i bardzo Ci przykro, ze one teraz nie zyja.
      Przepraszam, ze nie przeczytalem wczesniej wspomnianego artykulu, ale wypraszam
      sobie z powodu mojej ignorancji oskarzenia o klamstwa, manipulacje lub
      hipokryzje.
      • dana33 Re: interesujacy artykul w gazecie..... 12.06.06, 07:34
        czy ja gdziekolwiek w tym watku wymienilam twoj nik? czy ja wogole gdziekolwiek
        na tym forum kiedykolwiek wsadzilam twoj nik razem to tej zgraji forumowej?
        ty nie lubisz zydow, rzadko ci sie zdarza byc objektywnym co do israela i
        zydow, ale tymczasem jeszcze, nie zaliczam cie do tych zazartych, bezmyslnych,
        nie myslacych i chamskich antysemitow tego forum.
        rozumiem, ze chcesz przynalezec do jakiejs grupy, zyjesz daleko od polski i
        napewno tesknisz i chcesz kontaktu, z zydami nic cie nie laczy i zeby byc
        zaakceptowanym to trzeba isc z pradem. nie musisz tez lubic zydow, to jeszcze
        nie jest antysemityzm. ale oczywiscie mozesz sie bardziej postarac, niech ci
        sie czesciej scyzoryk otwiera w kieszeni na wiadomosci o "bestialstwie"
        israelczykow, a pewnego dnia znajdziesz sie w tej grupie. tez nie jest zadnym
        nieszczesciem, bo zdajesz sobie sprawe z tego, ze to forum, forumowicze i ja
        razem z nimi nie decydujemy tutaj o losach swiata, juz napewno nie o losach i
        dzialalnosci idf i moje zdanie nikogo specjalnie nie interesuje, wiec nie masz
        sie co przejmowac. jedyne wazne wlasciwie to twoje wlasne zdanie o tobie samym.
        czy piszac czasem co piszesz, mozesz uczciwie spojrzec sie na siebie potem w
        lustrze.
        nie oskarzalam tutaj ani twoich rodzicow ani ciebie o zadna odpowiedzialnosc za
        pogrom kielecki czy wogole za cokolwiek. ale twoja reakcja jest interesujaca.
        milego dnia, ghotir...
        • dana33 jeszcze jedno ghotir.... 12.06.06, 07:42
          napisales "pogrom kielecki rzuca brzydki cien na moich rodzicow bo nie zrobili
          nic aby go potepic"
          nie wiem czy mogli wtedy potepic wogole, bo wiemy co to byly za czasy. ale
          jesli ty tak uwazasz i tak myslisz, to dlaczego np ty nigdy nie potepiasz
          takich wpisow jak "kiedy moski przestana mordowac"?
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=43455825
          tzw. cieche poparcie?
          nu, teraz widzisz o co chodzi?
          • puls.usa Re: jeszcze jedno ghotir.... 12.06.06, 08:11
            dana33 napisała:

> to dlaczego np ty nigdy nie potepiasz
            > takich wpisow jak "kiedy moski przestana mordowac"?
            > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=43455825

sam ten post potepiam
            powinno byc:

kiedy zdziczeni moski przestana mordowac??
          • ghotir Re: jeszcze jedno ghotir.... 12.06.06, 08:32
            dana33 napisała: "dlaczego np ty nigdy nie potepiasz takich wpisow jak "kiedy
            moski przestana mordowac"?"

Pozwol, ze odwroce Twoje pytanie. Dlaczego Ty nigdy nie potepiasz dowcipow o
            glupich Polakach? To co? Ja mam sie Tobie przyslugiwac broniac Cie wszedzie i
            zawsze ale Ty masz prawo do spluwania na mnie kiedy czasami mi sie zdarzy nie
            bronic Ciebie?
            Dana, wiesz, ze mam dla Ciebie wiele sympatii, nie jako dla Zydowki ale jako
            dla osoby. Ale nie przewalaj, Twoja hucpa jest bardzo czesto niestrawna nawet
            dla mnie, ktory nie przyklada znaczenia do religii, narodowosci lub rasy swoich
            rozmowcow. Proponuje abys przestala pisac tutaj jako Zydowka a zaczela pisac
            jako czlowiek. Wtedy to co tylko czasami przeblyskuje z Twojej hucpy bedzie
            mialo szanse na bycie docenionym przez Twoich rozmowcow.
            • dana33 Re: jeszcze jedno ghotir.... 12.06.06, 08:38
              jak ja bym tu pisala jako zydowka a nie jako czlowiek, to ja bym pisala tylko i
              bez przerwy wszystko co mozna znalezc w necie negatywnego o polsce. tak jak ci
              co pisza jako polacy zaczynaja dzien od poszukiwan negatywnych wiadomosci o
              israelu i zydach i rzucaja to na forum. jak nie moga znalezc, bo jakiegos dnia
              tu sie nic nie dzieje, to wtedy wymyslaja.....
              moze ty potrzebujesz silniejsze okulary, ghotir?
        • ghotir Re: interesujacy artykul w gazecie..... 12.06.06, 07:56
          Dana,
          Dziekuje za zyczenia milego dnia.
          Tez mnie zastanowila moja reakcja na to co napisalas o pogromie kieleckim.
          Wygladmi mi na to, ze czuje sie odpowiedzialny za ten pogrom pomimo ze mnie
          wtedy nie bylo na swiecie. MOzliwe, ze to sprawa tej przynaleznosci. Cholera,
          wlasnie dowiedzialem sie, ze mialem racje odcinajac moja rodzine od formalnych
          zwiazkow z Polska (to nowe prawo dotyczace podwojnego obywatelstwa). Owszem,
          brakuje mi przynaleznosci narodowej.
          Za to z tym moim nielubieniem Zydow przewalilas. Dobrze wiesz, ze mialbym duzo
          mniej przyjaciol gdybym nie lubil Zydow. Owszem, nie lubie polityk Izraela. Tak
          samo nie podoba mi sie wiele miedzynarodowych polityk US. Czy to oznacza, ze
          nienawidze Amerykanow? Puknij sie w leb, Dana.
          Z tym lustrem masz i nie masz racji. Przegladam sie w nim. Jak mam klopoty z
          zajrzeniem sobie w oczy to usiluje naprawic swoje bledy. Przypomnij mi co tutaj
          takiego napisalem i nie poprawilem, ze powinienem miec klopoty z zagladaniem
          sobie w oczy.
          Tez Ci zycze przyjemnego dnia.
          • dana33 Re: interesujacy artykul w gazecie..... 12.06.06, 08:34
            sluchaj ghotir.... nie bede teraz szukac bo ani nie mam ochoty tracic wiecej
            czasu niz juz trace na tym forum, ani nie jestem zainteresowana wskazywac
            palcem na kazdego. sam wiesz dokladnie co piszesz, sam wiesz dokladnie jak ci
            sie wczoraj szybko otworzyl scyzoryk w kieszeni, ale juz na odpowiedz nie
            miales argumentow czy ochoty?
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=43357358&wv.x=1&a=43429842

naprawde nie ma sensu zadna dyskusja, jak sie widzi tylko to, co sie chce
            widziec, i jak sie tak zdecydowanie ma wlasne zdanie, bez rzeczywistej wiedzy o
            tym, co sie tutaj dzieje. jest teraz godzina 9:30 rano u nas i shderot ma za
            soba juz 5 rakiet kassam. juz, albo dopiero. scyzoryk ci sie jakos nie otwiera.
            • ghotir Re: interesujacy artykul w gazecie..... 12.06.06, 09:13
              dana33 napisała: "na odpowiedz nie miales argumentow czy ochoty?"

Czasami nie odpowiadam bo nie chce mi sie powtarzac do znudzenia starych
              argumentow. Jednak glownie nie odpowiadam, bo nie mam czasu.
              Teraz wybieram brak odpowiedzi na Twoja uwage o rakietach. Wybacz, u mnie jest
              polnoc i nie chce mi sie klocic o miedzynarodowe sprawy.
              • dana33 Re: interesujacy artykul w gazecie..... 12.06.06, 09:29
                hmm, to tez odpowiedz... :)))
    • cygan37 Re: interesujacy artykul w gazecie..... 12.06.06, 09:32
      Z radością przeczytałem artykuł pana A. Michnika.
      Takich tekstów powinna GW zamieszczać na swoich łamach jak najwięcej.
      Takie teksty umieszczą Wyborczą i jej koncern i Agorę tam gdzie ich miejsce -
      na śmietniku historii.
      Z przyjemnością obejrzyjmy sobie wykresik:

gielda.onet.pl/0,557,1095,spolki.html
      • ghotir Re: interesujacy artykul w gazecie..... 12.06.06, 09:40
        cygan37 napisał: "Z radością przeczytałem artykuł pana A. Michnika."

Ja ze smutkiem. Szkoda mi, ze najwieksza polska gazeta szmatlawi sie.

Wykresik mnie martwi. NIe tylko akcje GW ida w dol a wlasciciele mojej
        emerytury graja na gieldzie.

Cygan, jestes tu nowy albo masz nowy nick. Welcome.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka