Gość: Veron IP: *.lubin.dialog.net.pl 22.01.03, 07:50 To sa wlasnie Żydzi ! I co maja do powiedzenia Ci którzy zawsze na tym forum tak zaciekle usprawiedliwiali ich zbrodnie przeciw palestynczykom ?!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kuba Mordercy z Dżihad - Izrael IP: 62.233.231.* 22.01.03, 07:56 Hamas i Dzihad równierz stosuja zasade odpowiedzialnosci zbiorowej . Izrael burzy nędzne kramiki ....oni wysadzaja dzieci w autobusach . Tacy są żydzi . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Izraelska armia zdemolowała rynek pod Tulkare IP: *.icm.edu.pl / *.przemysl.sdi.tpnet.pl 22.01.03, 08:07 a klto ma wladze izrael jest to paranoja co sie tam dzieje a jak zydzi buduja osiedla mieszkaniowe mimo zakazu onz to kto powinien wyburzyc te budyni i osiedla? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacyfista paranoja Busha i Szarona IP: *.119.203.62.dial.bluewin.ch 22.01.03, 08:17 Wg. pisarza ang. Johna Le Carre ("Times" z 16.01,"Le Monde" 20.01.03 -.."Ameryka oszalala.." etc. etc. ) znajdujemy rowniez takie stwierdzenie . " Bog uczynil z Izraela klucz do amerykanskiej polityki na Bliskim Wschodzie a kto mialby cos przeciwko to : a) jest antysemita, b) jest antyamerykanski, c) jest z wrogiem, d) i z terrorysta.." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Omar Re: Izraelska armia zdemolowała rynek pod Tulkare IP: *.net.autocom.pl 22.01.03, 08:34 Co Dali?...teraz tych ludzie nie maja praca i nie maja czego życ... ta polityka zbrodniarz Szarona doprowdzi do jednego wzrost poparcia tylko do walki i do rochu oporu..Szaron praktyczny pogrzebał mozliwości zawarcia pokoju ..i układ z Oslo..i co byście robili gdy ktos znieścił swego domu sklepu.czy miejsce pracy? skąd detrmenacja do walki przeciwko okupantom?..juz wiecie...z drugi strony czekawy jak regują nasz Rząd i prezdynt Kwasniewski.. ktorze razem Z Blarem przegtowują do ataku na Irak w ramach obrony praw czlowieka..nawet wstedliwa potepienia Izraela nie są w stanie wydać..już wiećie dlaczego wzrasta nie chęc do polityki Ameryki i Busha wśród Arabów... pop sa dwa rozmiare ..ale any Bush any Szaron nie są w stanie zlikwdować naszej woli do walki o wolności i gidnegi życia..żydzi szybko zapomieli ich historia zapomieli co Hitler robił z nimi ..byli jego ofiary i sa naszym katami..nie ma Hitlera i nie bedzie Szaron i Bush Odpowiedz Link Zgłoś
werw Do Omara 22.01.03, 08:37 www.waronline.org/IDF/pictures/Army/Misc_Soldiers/pages/image11.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babariba Re: Do Omara IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 22.01.03, 09:16 werwie, możesz własnymi słowami opowiedzieć prostemu człowiekowi, o czym ma opowiadać ta historyjka w obrazkach? mnie osobiście najbardziej podobał się obrazek 22. ************************************************** werw napisała: > <a href="www.waronline.org/IDF/pictures/Army/Misc_Soldiers/pages/image11 > .htm"target="_blank">www.waronline.org/IDF/pictures/Army/Misc_Soldiers/pages/i m > age11.htm</a> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diabelek Re: Izraelska armia zdemolowała rynek pod Tulkare IP: *.netcom.ca 22.01.03, 16:06 Czy moglby Pan odpowiedziec: 1.Dlaczego Pana zdaniem wybuchlo powstanie palestynskie (czyli ta ostatnia intyfada)? 2.Czego strona palestynska oczekuje od panstwa Izrael wzamian za przerwanie zamachow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diabelek Do Omara. IP: *.netcom.ca 22.01.03, 16:08 Czy moglby Pan odpowiedziec: 1.Dlaczego Pana zdaniem wybuchlo powstanie palestynskie (czyli ta ostatnia intyfada)? 2.Czego strona palestynska oczekuje od panstwa Izrael wzamian za przerwanie zamachow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Omar Re: Do Omara. IP: *.net.autocom.pl 22.01.03, 17:29 dziekuję za pytanie ..po podpisanym układu w Oslo Izraela miał w czągu 3 lat wycofać sie z zachodnego Brzegu Jordania i Strefa Gazy.. i zacząc rozmow na tzw istatczyny rozwiązanie tzn stworzenia panstwa palestynskiego i spraw ochodżców palestynskich jak i osadników żydowskich..ale po mordowaniu Rabina..kolejny rzady Izraelskie nie chcili realizowac układu pokojowego i Barak dał propozcja ktore żaden Palestynczxyk nie może akceptowac panstwo bez nog i rąk i zęb..wycifania sie ale poztaja osadnicy wszedzie...mozesz czytać www.fmep.org/reports/2002/a-sr0203.htm1 przygotowane dokument przez organizacja zydowska popierając pokoj umowia w nim kłamstwa Izraela na temat rozmow w Camodived. ,,o co Palestynczyce walczsą: 1- stworzenia Panstwa palestynskiego na zachodnego Brzegu Jordania 2- rozwiązania i lekwidowania osiedli i osadnikow żydowskich na teren okupowanych 3- prawo do powrotu ochodżców palestynskich 4- poprostu realizacja rezolucji ONZ nr. 194,241,338 pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cerber Re: Izraelska armia zdemolowała rynek pod Tulkare IP: 217.197.160.* 22.01.03, 09:55 Taka jest właśnie jęcząca z "niesprawiedliwości" śmierdząca żydowska rzeczywistość - brudasy znalazły nazwę dla własnych krzywd - holocaust - natomiast to co robią w Palestynie ... n/c niech ich Jihaad wyrzyna jak śmiedzące nasienie którego ziemia nie ma siły już nosić i karmić powietrzem ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek44 Re: Izraelska armia zdemolowała rynek pod Tulkare IP: proxy / 213.8.97.* 22.01.03, 10:05 Wczoraj zatrzymano samochod z 300km ladunkiem wybuchowym, ktory jechal w celu wysadzenia go w jakims miejscu w Izraelu. Wiecie co to jest 300km!!! Oprocz tego od kilku dni ostrzeliwuja nas rakietami z Libanu. Co by Polska zrobila gdyby sasiedzi zaczeli strzelac na jej terytorium? A Tulkarem to gniazdo terrorystow. Dwa dni temu Dzihad oglosil, ze udzielil schronienia dwom niebezpiecznym terorystom, uciekinierom z wiezienia izraelskiego. Ponadto sa ostrzezenia przed akcjami na Izrael m.in z Tulkarem. Czego dowodem jest, ze prawie codziennie zatrzymuje sie jakiegos niedoszlego samobojce. Tylko dzieki naszym sluzba wywiadowczym i takim akcja, mozna ocalic zycie wielu swoich obywateli. To jest wojna. Ale nie my ta wojne rozpoczelismy. Dziennikarz, ktory to opisuje siedzi sobie w cieplutkim, bezpiecznym miejscu i nie ma pojecia co to jest dzicz i motloch. Na dodatek gdyby oni mieli mozliwosci Izraela, krew plynelaby potokami. Na szczescie nie maja, bo my sie jak narazie skutecznie bronimy. I w koncu zajmijcie sie tez innym tematem. Dlaczego nie widzicie co sie dzieje w Sudanie? Bo tam nie ma Zydow, wiec temat nieciekawy. Sa jeszcze inne miejsca na swiecie, gdzie gina niewinni ludzie, ale tam tez nie ma Zydow, wic poco sobie zawracac glowe takimi glupimi postami. Mnie tez jest ciezko jak to wszystko widze co sie dzieje na terenach arabskich. Ale ja mysle tez o sobie, bo blizsza koszula cialu. Jak oni przestana do nas strzelac ( maja sporo broni )i przestana wysylac fanatykow do allacha, to my tez damy im spokoj. Chcialabym zobaczyc inne kraje ktore,jak do nich strzelaja, to lagodnie prosza o laske i sa bardzo grzeczni i lagodni w stosunku do tych, ktorzy zagrazaja ich zyciu. Latwo pouczac innych, jak sie tego nie ma u siebie. A Palestynczycy to biedne, lagodne baranki krzywdzone przez okrutnego izraelskiego potwora. Odpowiedz Link Zgłoś
patriota Re: Izraelska armia zdemolowała rynek pod Tulkare 22.01.03, 10:16 Gość portalu: Tomek44 napisał(a): > Co by Polska zrobila gdyby sasiedzi zaczeli strzelac na jej terytorium? Na pewno nie stosowalaby metod terrorystow. Nie dokonywalaby egzekucji niewinnych ludzi w bialy dzien i nie burzylaby domow rzeczywistych lub domniemanych terrorystow. Bo to sa wlasnie metody, ktorymi posluguja sie TERRORYSCI a nie panstwo demokratyczne. > Tylko dzieki naszym sluzba wywiadowczym i takim akcja, mozna ocalic zycie > wielu swoich obywateli. Tylko dzieki takim akcjom mozna w nieskonczonosc rozkrecac spirale nienawisci miedzy oboma narodami. > To jest wojna. Miedzy niemal bezbronnymi desperatami majacymi do stracenia tylko wlasne zycie i resztki godnosci a uzbbrojonym po zeby za pieniadze amerykanskich podatnikow krajem stosujacym metody TERRORU i eksterminacji odpatrzone od nazistow. > Ale nie my ta wojne rozpoczelismy. Ale robicie wszystko, zeby ja podtrzymac, nawet kosztem zycia waszych obywateli. Jak napiasala dana - ataki Arabow sa nieodzownym srodkiem majacym legitymowac ich eksterminacje i zajmowanie ich terenow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: Izraelska armia zdemolowała rynek pod Tulkare IP: *.jazo.org.il 22.01.03, 10:33 patriota napisał: > Jak napiasala dana - ataki Arabow sa nieodzownym srodkiem majacym > legitymowac ich eksterminacje i zajmowanie ich terenow. > nu, patrioto (czyj?), ty sobie mozesz pisac co chcesz, papier jest cierpliwy. jednego czego ci nie wolno, pisac klamstw. nigdy nie napisalam i nie twierdzilam nic podobnego, co zacytowales powyzej. tak ze albo jestes glupi i nie rozumiesz co sie pisze, albo jestes najzwyklejszy klamca. Odpowiedz Link Zgłoś
patriota Re: Nie klam 22.01.03, 10:47 Gość portalu: dana33 napisał(a): "...my tych terenow nie okupujemy, ale ze zostaly zdobyte w wojnach ktore zaczeli z nami arabowie, a niestety tak to juz wyglada na tym swiecie, ze jak sie wygrywa, nu to i sie cos zdobywa" www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=50&w=4340339&a=4344269 Gdyby zatem Arabowie nie "zaczeli", nie moglibyscie im odebrac ich terenow. Ataki Arabow stanowia zatem dla Izraela legitymycje (pretekst) do odbierania terenow arabskich "niestety tak to wyglada na tym swiecie". I kto tu klamie wzglednie probuje innym mydlic oczy? Odpowiedz Link Zgłoś
patriota Pohamuj sie... 22.01.03, 10:58 "Przede wszyskim, Dana, jednak to kretyn" To fakt, ze nie we wszystkim zgadzam sie z Dana ale okreslanie jej mianem "kretyna" jest nie tylko mocna przesada ale zwyklym brakiem kultury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: Nie klam IP: *.jazo.org.il 22.01.03, 13:43 patriota napisał: > Gość portalu: dana33 napisał(a): > > "...my tych terenow nie okupujemy, ale ze zostaly zdobyte w > wojnach ktore zaczeli z nami arabowie, a niestety tak to juz wyglada na tym > swiecie, ze jak sie wygrywa, nu to i sie cos zdobywa" > > <a href="www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html? f=50&w=4340339&a= > 4344269"target="_blank">www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html? f=50&w=43 > 40339&a=4344269</a> > Gdyby zatem Arabowie nie "zaczeli", nie moglibyscie im odebrac ich terenow. > Ataki Arabow stanowia zatem dla Izraela legitymycje (pretekst) do odbierania > terenow arabskich "niestety tak to wyglada na tym swiecie". > > I kto tu klamie wzglednie probuje innym mydlic oczy? nu, to co ty napisales, to to: > Jak napiasala dana - ataki Arabow sa nieodzownym srodkiem majacym > legitymowac ich eksterminacje i zajmowanie ich terenow. to co ja napisalam, to to: "...my tych terenow nie okupujemy, ale ze zostaly zdobyte w > wojnach ktore zaczeli z nami arabowie, a niestety tak to juz wyglada na tym > swiecie, ze jak sie wygrywa, nu to i sie cos zdobywa" > nie bardzo mi to wyglada na to samo. a ty, moj drogi, naprawde nie jestes na poziomie moim, za bardzo nienawidzisz ludzi i za bardzo cie szlag trafia, jesli nie masz racji. Odpowiedz Link Zgłoś
patriota Re: Nie klam 22.01.03, 15:20 "nu" ale tak sie sklada, ze SENS wypowiedzi: "...a niestety tak to juz wyglada na tym swiecie, ze jak sie wygrywa, nu to i sie cos zdobywa" jest identyczny z usprawiedliwianiem faktu zajmowania terenow arabskich jako oczywiste nastepstwo ich atakow. Nie probuj zatem wykrecac sie jak 5-latek. Temu, ze nie jestem na Twoim "poziomie" moge tylko przytaknac. Dziekuje Bogu za to kazdego dnia. Musze Cie niestety rozczarowac w innej kwestii. Bardzo daleki jestem zarowno od puszczania piany z ust. Zaden "szlag" do tej pory rowniez mnie nie trafil. Domyslam sie, ze jednego jak i drugiego bardzo bys sobie zyczyla. Jesli tak, to sorry. Odpowiedz Link Zgłoś
werw Szkoda ze tak późno 22.01.03, 10:54 Najprawdopodobniej jest i głupi i kłamie. To że ofiara (arabskich bandziorów) ma prawo się bronić to truizm. Ale byc może ta akcja w Tulkarem to krok w kierunku takiej polityki Izraela jaką skłonny byłbym postulować. 70-80 % palestyńskich arabów popiera zamachy. Jest tak prawdopodobnie również dlatego, że tak naprawdę nie spotykały ich (w ich rozumieniu) żadne poważne czy też nadzwyczajne konsekwencje takiego nastawienia i takiej polityki. Wychodząc z założenia że zmienić polityke władz palestyńskich mogą jedynie arabowie, skoro nie pojmują innych argumentów, należy im uświadomic że wojna obraca się takze przeciwko nim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Omar Re: Izraelska armia zdemolowała rynek pod Tulkare IP: *.net.autocom.pl 22.01.03, 12:03 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Omar Re: Izraelska armia zdemolowała rynek pod Tulkare IP: *.net.autocom.pl 22.01.03, 12:17 Pani Tomku...my naprawda chcemy pokoju i żyć jak wszysce mamy prawo jak wszystkie narody życ godne ,wolne i miec swego panstwa..my palestynczyce i Izraeleczece jestśmy dwa narody skazane na siebie musimy życ obok siebie ale na takiech samych warunkach..czemu pan nie mowi o okrutnictwa okupanta? czy pan akceptuje taka sytuacja gdzie jeden milion ludzie żyje w obozie na 40 km kwadratowy .i obok 800 osob osadnice maja to samo? pan nazywa nas terrorystami jak pan nazywa Szarona i terroryzmu panstwowego izraela? przezciez jeżeli my jestsmy terrorystami to naucilismy go od żydów i organizacji terrorystyczn eżydowski jak Ghagana,Argun czy Shtern.. oni stoswali bardziej barbarzynski ataki na cywilow palestynskich..i na skutek tych dzialan terrorystycznych powstał Izrael w 1948 .jest prosta rozwiazania realizacja rezolucji ONZ i stworzenia panstwa palestynskiego ..czekalismy 9 lat po Oslo i Izrael nie wywiązał sie z układem pokoju i nie wycofał sie budował więcej osiedli dla osadników..teraz działania Szarona pogłębia frostracji ludzie i powiększa ich determinacja do oporu..mimo wszystko jest szansa na pokoju ale trzeba zakonczyć okupacja...przyjdzie kiedyś dzien i będzie los arabow w ich ręce a nie w rękach mariontków a gento wUSA..wtedy b edzie za pozno po any Bush any Szaron nie będzie w stanie zatrzemać miliony ludzie praginjąc wolności....wracacie do waszy historia ..nie dawno było holoukaust ...czemu robiecie to samo...hjak możecie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Omar Re: Izraelska armia zdemolowała rynek pod Tulkare IP: *.net.autocom.pl 22.01.03, 12:17 Pani Tomku...my naprawda chcemy pokoju i żyć jak wszysce mamy prawo jak wszystkie narody życ godne ,wolne i miec swego panstwa..my palestynczyce i Izraeleczece jestśmy dwa narody skazane na siebie musimy życ obok siebie ale na takiech samych warunkach..czemu pan nie mowi o okrutnictwa okupanta? czy pan akceptuje taka sytuacja gdzie jeden milion ludzie żyje w obozie na 40 km kwadratowy .i obok 800 osob osadnice maja to samo? pan nazywa nas terrorystami jak pan nazywa Szarona i terroryzmu panstwowego izraela? przezciez jeżeli my jestsmy terrorystami to naucilismy go od żydów i organizacji terrorystyczn eżydowski jak Ghagana,Argun czy Shtern.. oni stoswali bardziej barbarzynski ataki na cywilow palestynskich..i na skutek tych dzialan terrorystycznych powstał Izrael w 1948 .jest prosta rozwiazania realizacja rezolucji ONZ i stworzenia panstwa palestynskiego ..czekalismy 9 lat po Oslo i Izrael nie wywiązał sie z układem pokoju i nie wycofał sie budował więcej osiedli dla osadników..teraz działania Szarona pogłębia frostracji ludzie i powiększa ich determinacja do oporu..mimo wszystko jest szansa na pokoju ale trzeba zakonczyć okupacja...przyjdzie kiedyś dzien i będzie los arabow w ich ręce a nie w rękach mariontków a gento wUSA..wtedy b edzie za pozno po any Bush any Szaron nie będzie w stanie zatrzemać miliony ludzie praginjąc wolności....wracacie do waszy historia ..nie dawno było holoukaust ...czemu robiecie to samo...hjak możecie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek44 Re: Izraelska armia zdemolowała rynek pod Tulkare IP: proxy / 213.8.97.* 22.01.03, 12:33 Gość portalu: Omar napisał(a): > Pani Tomku...my naprawda chcemy pokoju i żyć jak wszysce mamy prawo jak > wszystkie narody życ godne ,wolne i miec swego panstwa..my palestynczyce i > Izraeleczece jestśmy dwa narody skazane na siebie musimy życ obok siebie ale > na takiech samych warunkach..czemu pan nie mowi o okrutnictwa okupanta? czy > pan akceptuje taka sytuacja gdzie jeden milion ludzie żyje w obozie na 40 km > kwadratowy .i obok 800 osob osadnice maja to samo? pan nazywa nas > terrorystami jak pan nazywa Szarona i terroryzmu panstwowego izraela? > przezciez jeżeli my jestsmy terrorystami to naucilismy go od żydów i > organizacji terrorystyczn eżydowski jak Ghagana,Argun czy Shtern.. oni > stoswali bardziej barbarzynski ataki na cywilow palestynskich..i na skutek > tych dzialan terrorystycznych powstał Izrael w 1948 .jest prosta rozwiazania > realizacja rezolucji ONZ i stworzenia panstwa palestynskiego ..czekalismy 9 > lat po Oslo i Izrael nie wywiązał sie z układem pokoju i nie wycofał sie > budował więcej osiedli dla osadników..teraz działania Szarona pogłębia > frostracji ludzie i powiększa ich determinacja do oporu..mimo wszystko jest > szansa na pokoju ale trzeba zakonczyć okupacja...przyjdzie kiedyś dzien i > będzie los arabow w ich ręce a nie w rękach mariontków a gento wUSA..wtedy b > edzie za pozno po any Bush any Szaron nie będzie w stanie zatrzemać miliony > ludzie praginjąc wolności....wracacie do waszy historia ..nie dawno było > holoukaust ...czemu robiecie to samo...hjak możecie.. Wiesz jakie jest moje marzenie? Abym mogl byc Twoim przyjacielem. Abys przyszedl do mojego domu i abysmy razem napili sie kawy i zjedli dobre ciasto. Ale ja sie ciebie dzisiaj boje. Bo ja nie wiem, czy ty jestes porzadny czlowiek, czy tez nie wbijesz mi noza w plecy. Przez wiele lat mialem cieple kontakty z Arabami i jeszcze dzisiaj w ramach pracy zdarza mi sie z nimi spotykac. Oni sie mnie nie boja, a ja tak. Nasze dzieci nie ucza sie w przedszkolu jak zabijac Zyda, a u was tak. Ja dzisiaj nie pojde do ciebie nawet jak mnie zaprosisz, bo bede sie bal twoich sasiadow, ale ty mozesz do mnie przyjsc, bo moi sasiedzi cie nie zabija. Taka jest dzisiejsza rzeczywistosc. A szkoda, bo ja do ciebie nic nie mam, a ty tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Omar Re: Izraelska armia zdemolowała rynek pod Tulkare IP: *.net.autocom.pl 22.01.03, 13:06 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Omar Re: Izraelska armia zdemolowała rynek pod Tulkare IP: *.net.autocom.pl 22.01.03, 13:20 Tomku..jestem starszy od ciebie i napewno mnie nie raz wiedziałesz w Tv czy w prasie w GW,Newsweek...powiem ci nie chce mowieśz w twoim cynczynm sposobem..ja w wieku 10 lat przystałem byc dzieckiem gdzie twoje bochatorowie ludzie Szarona zabieli mego Ojca i dwoch bracia...w yobraż sobie że w wieku 10 lat zamiast zabawek i gra masz okupant i karabin i oboz bez warnuków do życia..mimo wszystko ja mam przyjaciło wsrod żydów ktorzy myśla jak ja ze musi być dwa panstwa obok siebie ..nawet ostatnio jest propzcja o jednym panstwie z dwoma narodami ..itd..mimo wszystko niegdy nie myślałem że podaje ręka zydom ale podałem i jedny rozwiązanie jest rozmowa any szaron any arafat nie będą wieczne...bardzo żle mowiesz o palestynczkach ..tam od 1993 do 1999 był wzgleny spokoj..czasem siedzę w kawiernie na Kazmierzu w krakowie i myślę dlaczego żyd wyjechał z pieknego miasta krakowa do mego miast zamordować roziny i zabrac dom .ziemia..mozesz być moim przyjacielem jeżeli jesteś za pokoju i przeciwko okupacji..i sprawa wolności jest jedna..przy okazji mozesz dosatać moj telf.i adres e=mailowy od gazety wyb..czy inny maszmedia pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek44 Re: Izraelska armia zdemolowała rynek pod Tulkare IP: proxy / 213.8.97.* 22.01.03, 14:15 Gość portalu: Omar napisał(a): > Tomku..jestem starszy od ciebie i napewno mnie nie raz wiedziałesz w Tv czy w > prasie w GW,Newsweek...powiem ci nie chce mowieśz w twoim cynczynm > sposobem..ja w wieku 10 lat przystałem byc dzieckiem gdzie twoje bochatorowie > ludzie Szarona zabieli mego Ojca i dwoch bracia...w yobraż sobie że w wieku 10 > lat zamiast zabawek i gra masz okupant i karabin i oboz bez warnuków do > życia..mimo wszystko ja mam przyjaciło wsrod żydów ktorzy myśla jak ja ze musi > być dwa panstwa obok siebie ..nawet ostatnio jest propzcja o jednym panstwie z > dwoma narodami ..itd..mimo wszystko niegdy nie myślałem że podaje ręka zydom > ale podałem i jedny rozwiązanie jest rozmowa any szaron any arafat nie będą > wieczne...bardzo żle mowiesz o palestynczkach ..tam od 1993 do 1999 był > wzgleny spokoj..czasem siedzę w kawiernie na Kazmierzu w krakowie i myślę > dlaczego żyd wyjechał z pieknego miasta krakowa do mego miast zamordować > roziny i zabrac dom .ziemia..mozesz być moim przyjacielem jeżeli jesteś za > pokoju i przeciwko okupacji..i sprawa wolności jest jedna..przy okazji mozesz > dosatać moj telf.i adres e=mailowy od gazety wyb..czy inny maszmedia pozdrawiam Nie jestem pewien czy jestes duzo starszy. Ja tez moge podac Ci bardzo tragiczne momenty z mojego zycia. Bardzo Ci wspolczuje ( szczerze!!!!), ale dokad bedzie miedzy nami wojna nie porozumiemy sie. My naprawde mamy dosc i chcemy aby powstalo panstwo Palestyna, ale dlaczego Twoi przywodcy robia wszystko, aby do tego nie doszlo. Jezeli beda porozumienia my sobie poradzimy z naszymi oponentami, ale czy wy sobie dacie z nimi rade? Jest tak duzo organizacji terrorystycznych miedzy wami, ze sami ze soba sa skloceni. Ja sie naprawde boje dzisiaj spotkac z Arabem w Izraelu. W Polsce nie mam problemu, gdzies w kawiarni, ale tutaj. Przykro mi, ale nie mam zaufania. Bylo zbyt wiele przykladow, gdzie wieloletni przyjaciel domu zabil, bo mu tak kazala jakas grupa terrorystyczna grozac zamordowaniem kogos z jego rodziny. Ja nie mam dzisiaj takiej odwagi jak kiedys. Studiowalem i przyjaznilem sie z Palestynczykami. Jak widzisz nie ma we mnie nienawisci. To co sie dzieje to jest zwykla samoobrona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Omar Re: Izraelska armia zdemolowała rynek pod Tulkare IP: *.net.autocom.pl 22.01.03, 13:09 Odpowiedz Link Zgłoś
patriota Re: Izraelska armia zdemolowała rynek pod Tulkare 22.01.03, 13:35 Gość portalu: Tomek44 napisał(a): > Ale ja sie ciebie dzisiaj boje. Bo ja nie wiem, czy ty jestes porzadny > czlowiek, czy tez nie wbijesz mi noza w plecy. Czym to co piszesz rozni sie od tego, co mysleli najbardziej podatni na nazistowska propagande Niemcy w latach 30-tych wobec Zydow? NICZYM! Przeciez ta wypowiedz mozna byloby zywcem przeniesc w tamte czasy. Zwlaszcza tak ulubiony i w nieskonczonosc powtarzany przez propagande nazistowska od czasow porazki w I wojnie swiatowej mit o wbiciu "noza w plecy". > Nasze dzieci nie ucza sie w przedszkolu jak zabijac Zyda, a u was tak. Niczym dawniej zydo-komunistyczne bestie tresowane od dziecinstwa do mordowania blekitnookich i oczywiscie niewinnych aryjskich dzieci. > ale ty mozesz do > mnie przyjsc, bo moi sasiedzi cie nie zabija. Taka jest dzisiejsza > rzeczywistosc. Rzeczywistosc jest taka, ze zolnierze izraelscy rozstrzeliwuja ot tak sobie w bialy dzien kobiety idace z dziecmi do domu lub starcow w ich ogrodkach i burza na masowa skale domy, w ktorych mieszkaja niewinni ludzie. Izraelskie helikoptery i czolgi ostrzeliwuja budynki, w ktorych wiadomo ze znajduja sie cywile (w tym dzieci) a osadnicy dokonywuja mordow na Palestynczykach. Taka jest dzisiejsza rzeczywistosc. Odpowiedz Link Zgłoś
titus_flavius Izraelici lubią kraść! 22.01.03, 10:53 Ave, zweażcie, ze symbolem IDF jest Masada, gniazdo zbójeckie, skąd już w Iw. żydzi rabowali Palestyńczyków. T. Gość portalu: Veron napisał(a): > To sa wlasnie Żydzi ! I co maja do powiedzenia Ci którzy zawsze > na tym forum tak zaciekle usprawiedliwiali ich zbrodnie przeciw > palestynczykom ?!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Do Tomka i werw'a IP: *.jazo.org.il 22.01.03, 13:58 Sluchajcie, moi drodzy, chetnie dyskutuje na temat naszej pozycji i jest na forum kilka osob, ktore nawet jak maja inne zdanie, potrafia dyskutowac uprzejmie i ich ciekawosc jest autentyczna. z dyskusjami z nimi ja przynajmniej mam duzo przyjemnosci. ale jest tez pare osob, ktorych caly zasob wiadomosci opiera sie nie na wlasnym zdaniu, tylko na idiotycznych propagandowych wiadomosciach; to byloby moze jeszcze do dyskusji, ale ich ton, obrazajace slowa i klamstwa sa absolutnie przeze mnie nie do przyjecia. jak czytam posty patrioty, to widze jak mu piana z ust cieknie z nienawisci, a jak czytam posty omara, to widze, ze daleko z jego dziecciecymi argumentami nie zajde, a w chwili kiedy moje dzieci podrosly, to i przestalam zyc na poziomie pieciolatkow. tak ze wa obojga serdecznie pozdrawiam, a dla tych dwoch panow nie mam wiecej czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
werw Re: Do Tomka i werw'a 22.01.03, 14:34 Dokładnie. Dlatego też nie wierzę w szczerość niejakiego Omara: tania propaganda, bez żadnej próby znalezienbia rozwiązania, chyba ze na jego warunkach tj. likwidacja Izraela, granie na emocjach. chcę życ w pokoju-ale uznajcie-że szaron zbrodniarz-prawo do powrotu-będziemy życ wtedy razem-w pokoju-szaron zbrodniarz. Odpowiedz Link Zgłoś
patriota Re: Do dany 22.01.03, 15:23 Sluchaj moja droga, adwersarze mogacy dyskutowac tylko z tymi, ktorzy sa dokladnie tego samego zdania co oni sami to dla mnie nie pierwszyzna. Tak wlasnie wygladaly "dyskusje" w czasach PRL-u. Nie jest rowniez dla mnie pierwszyzna - z braku argumentow - dopisywanie niewygodnym adwersarzom barwnych okreslen jak "idiota" czy "kretyn", ktorymi tak chetnie nie tylko wobec mnie posluguje sie wysoko przez ciebie ceniony werw, czy tez jeszcze bujniejsze okreslenia: "Jak czytam posty patrioty, to widze jak mu piana z ust cieknie z nienawisci". Niewiele brakuje ci juz do klasyka PRL-u: "zaplutych karlow kontrrewolucji". Zycze powodzenia w poszukiwaniu i "dyskutowaniu" z adwersarzami na podobnym lub identycznym poziomie. Werwa, predestynujacego argumenty w rodzaju "glupi", "kretyn", "idiota", juz znalazlas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek44 Re: Do dany IP: proxy / 213.8.97.* 22.01.03, 15:46 patriota napisał: > Sluchaj moja droga, > adwersarze mogacy dyskutowac tylko z tymi, ktorzy sa dokladnie tego samego > zdania co oni sami to dla mnie nie pierwszyzna. > Tak wlasnie wygladaly "dyskusje" w czasach PRL-u. Nie jest rowniez dla mnie > pierwszyzna - z braku argumentow - dopisywanie niewygodnym adwersarzom barwnych > > okreslen jak "idiota" czy "kretyn", ktorymi tak chetnie nie tylko wobec mnie > posluguje sie wysoko przez ciebie ceniony werw, czy tez jeszcze bujniejsze > okreslenia: > "Jak czytam posty patrioty, to widze jak mu piana z ust cieknie z nienawisci". > Niewiele brakuje ci juz do klasyka PRL-u: "zaplutych karlow kontrrewolucji". > > Zycze powodzenia w poszukiwaniu i "dyskutowaniu" z adwersarzami na podobnym lub > > identycznym poziomie. Werwa, predestynujacego argumenty w > rodzaju "glupi", "kretyn", "idiota", juz znalazlas. > Do patrioty: Gdyby zrobili konkurs na nienawisc, to zajalbys 1 miejsce. Moze nie zdajesz sobie sprawy na jaka chorobe zapadles. Zrob sobie test i pomysl kogo jeszcze tak nienawidzisz. A moze ty nawet nie wiesz, ze ty nie lubisz, bo masz problem z uczuciami wyzszymi do ktorych nalezy nie tylko milosc, ale tez nienawisc, zazdrosc i.td. Kiedy ktos dostaje w glowe w okolice czolowa moze wlasnie cierpiec na ta niedomoge. Przypomnij sobie,czy moze kiedys jak grales w pilke nie glowkowales czolem. Odpowiedz Link Zgłoś
patriota Re: Do Tomka & i calej bezkrytycznej reszty. 22.01.03, 16:14 Czy jakakolwiek rzeczowa dyskusja z wami jest w ogole mozliwa? Najzwyklejsza krytyka nieludzkich, absolutnie kontrproduktywnych i sprzecznych z normami demokracji i cywilizacji zachodniej METOD stosowanych przez rzad izraelski, coraz powszechniejsza w calej Europie i nie tylko jest dla takich jak wy rownoznaczna z byciem "kretynem", "idiota", z "toczeniem piany", "choroba", "niedomogami", "trafieniem" przez "szlag" itd. itd. itd. Nie jestescie w stanie dac sensownej odpowiedzi na konkretne zarzuty, tylko bluzgacie i jeszcze (!) mi zarzucacie nienawisc. Spojrzcie sami na siebie, jak zalosny i pelen nienawisci obraz soba reprezentujecie w swoim zacietrzewieniu, swoimi obelgami, nie potrafiac dac odpowiedzi na proste argumenty, nie potrafiac zdystansowac sie od tego, co jest ZLE i GLUPIE w panstwie Izrael. Im wiecej bedzie tak bezkrytycznych i zacietrzewionych Izraelczykow jak wy, tym wiecej ludzi na swiecie bedzie postrzegac was i wasz kraj w taki wlasnie sposob: jako ZLY i GLUPI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek44 Re: Do Tomka & i calej bezkrytycznej reszty. IP: proxy / 213.8.97.* 22.01.03, 16:25 patriota napisał: > Czy jakakolwiek rzeczowa dyskusja z wami jest w ogole mozliwa? Najzwyklejsza > krytyka nieludzkich, absolutnie kontrproduktywnych i sprzecznych z normami > demokracji i cywilizacji zachodniej METOD stosowanych przez rzad izraelski, > coraz powszechniejsza w calej Europie i nie tylko jest dla takich jak wy > rownoznaczna z byciem "kretynem", "idiota", z "toczeniem > piany", "choroba", "niedomogami", "trafieniem" przez "szlag" itd. itd. itd. > > Nie jestescie w stanie dac sensownej odpowiedzi na konkretne zarzuty, tylko > bluzgacie i jeszcze (!) mi zarzucacie nienawisc. > > Spojrzcie sami na siebie, jak zalosny i pelen nienawisci obraz soba > reprezentujecie w swoim zacietrzewieniu, swoimi obelgami, nie potrafiac dac > odpowiedzi na proste argumenty, nie potrafiac zdystansowac sie od tego, co jest > > ZLE i GLUPIE w panstwie Izrael. > > Im wiecej bedzie tak bezkrytycznych i zacietrzewionych Izraelczykow jak wy, tym > > wiecej ludzi na swiecie bedzie postrzegac was i wasz kraj w taki wlasnie > sposob: jako ZLY i GLUPI. A widzisz juz sie choroba ujawnia na calego. Uprzedzalem, abys zrobil test. A tak naprawde, to znajdz mi choc jedno zdanie w ktorym przejawiam objawy choroby na ktora ty chorujesz. Choc jedno slowo, gdzie nazywam kogos idiota. Nigdy nie gralem glowka w pilke i nie mialem wypadku, gdzie poszkodowana bylaby moja czesc czolowa. Nie walilem tez glowa w sciane z rozpaczy. Ale cos mi sie zdaje, ze po naszych dyskusjach ty to robisz, bo objawy sie poglebiaja. Odpowiedz Link Zgłoś
patriota Re: Do Tomka & i calej bezkrytycznej reszty. 22.01.03, 17:14 Gość portalu: Tomek44 napisał(a): > A widzisz juz sie choroba ujawnia na calego. Uprzedzalem, abys zrobil test. A > tak naprawde, to znajdz mi choc jedno zdanie w ktorym przejawiam objawy > choroby na ktora ty chorujesz. Choc jedno slowo, gdzie nazywam kogos idiota. > Nigdy nie gralem glowka w pilke i nie mialem wypadku, gdzie poszkodowana > bylaby moja czesc czolowa. Nie walilem tez glowa w sciane z rozpaczy. Ale cos > mi sie zdaje, ze po naszych dyskusjach ty to robisz, bo objawy sie poglebiaja. Przeczytaj sobie te zalosne wypociny i zrob sobie "test" albo walnij jednak glowa w sciane. Byc moze ci to pomoze bo zaszkodzic nic nie jest ci juz w stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.K. Po pierwsze... patriota kogo i czego jestes...? IP: *.de / 192.120.171.* 22.01.03, 17:28 Lange nicht gehört, nicht wahr...? Wir haben gewissse Rechnungen, die werden irgendwann beglichen... Wiec prosze, okresl sie: Patriota kogo i czego jestes...? Ja nie jestem Zydem, ani nawet filosemita... Interesuje mnie tylko Polski Interes Narodowy... A ciebie jaki...? A teraz do rzeczy... Nie filozofuj. I nie udawaj, ze zapomniales Oslo 1993. Kto zlamal to porozumienie...? Moze Izrael...? Palestynczycy wyszli z zalozenia, ze walka z Izraelem, da im wiecej, niz kompromis... Blad. Widac to chyba po latach... Nie pisz tez o desperacji... Hamas i to cale to bandyctwo jest finasowane przez wywiady panstw arabskich... Moze tego nie wiesz...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CCCP Do Dany IP: *.acn.waw.pl 22.01.03, 16:02 www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=50&w=4344023&a=4357726 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: Do Dany IP: proxy / *.j1.actcom.co.il 22.01.03, 17:27 Gość portalu: CCCP napisał(a): > <a href="www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=50&w=4344023&a= > 4357726"target="_blank">www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=50&w=43 > 44023&a=4357726</a> nu, oczywscie ze moglam, ale akurat na tym watku to szkoda czasu i sliny, jak to sie mowi, dopoki nie upadne na kolana, nie pobije sie w moja piekna piers z pol godziny (a czym dluzej tym lepiej), dopoki nie powiem, jacy to my jestesmy barbarzyncy i dopoki publicznie nie oglosze, ze oddaje moje sliczne mieszkanie z widokiem na morze martwe rodzinie terrorysty, ktoremu zburzono dom za to, ze zabil 14-letnia corke mojego lekarza, tak dlugo patriota bedzie sie ciskal. nu, niech sie ciska, bo ja sie w piers nie bede bic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Omar Do : Danaii i wszysce Okupancie IP: *.net.autocom.pl 22.01.03, 17:50 co własciw chcesz masz dom nad morze martwym na nie twoj ziemi jeszcze w dodatku masz kaminica w Polesce lub starać mieć korzstac jakies fałaszywe dowody..żeby realizowac wasz stosunek do Polaków nasze kaminice wasze ulice..powiedz na jakie podstawie potomek zyda ktory opuścil Polskę 50 latemu ma prawo do powrotu i do domu a ja nie mam prawo wracac do mego domu gdzie się urodziłem?czy znasz jakies ludzkie prawo pozwala na wygnania ludzie , mordowania ich i zniescienia ich domow? właściwy co ty chcesz? nie pamietas zco robili twoje towarzesze w palestenie ..czy nie znasz historia wasze organizacje terrorystczne ? hagana ..Ardgun i Shtern..nie pamietasz maskra w Deer yaseen i innych miast? dla czego ty mozesz miec dom a ja nie ..i w moim kraju? ja należy do obozu pokoju chcę miec godne życia jak ty..ty kłamesz i blefujesz..przeciez Izrael okupuje zachodnego brzegu i strefa gazy..nich wycofa sie z tamtąd ..i gwarntuje ci że nie bedzie zamache any ataki wszysce już mamy dość krew i wojna..ale musiesz przeznasz że jest okupacją i musi byc rozwiązanie ..Izrael jest ostatny okupant na świecie..i amerykance podatnice nie będa caly czas wasz otrzymuja..wasz interes jest teraz rozwiązania i stworzenia panstwa palestynskiego..po za chwieli bedzi za pozno..juz ulica arabska zacina ruszać ..wtedy wszystki reżiemy arabski zostaja zlkwidowane..przyjdzie nowy Saladin -czy cos o nim wiesz>wyzwolił Jerozuloma od rąk krzyzakow i bedzie inny układ...pamietaj że kazdy człowiek urodził się wolny i ma prawo do wolności w nieczym nie jest lepsza od mnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek44 Re: Do : Danaii i wszysce Okupancie IP: proxy / *.inter.net.il 22.01.03, 18:52 Gość portalu: Omar napisał(a): > co własciw chcesz masz dom nad morze martwym na nie twoj ziemi > jeszcze w dodatku masz kaminica w Polesce lub starać mieć > korzstac jakies fałaszywe dowody..żeby realizowac wasz stosunek > do Polaków nasze kaminice wasze ulice..powiedz na jakie > podstawie potomek zyda ktory opuścil Polskę 50 latemu ma > prawo do powrotu i do domu a ja nie mam prawo wracac do mego > domu gdzie się urodziłem?czy znasz jakies ludzkie prawo pozwala > na wygnania ludzie , mordowania ich i zniescienia ich domow? > właściwy co ty chcesz? nie pamietas zco robili twoje > towarzesze w palestenie ..czy nie znasz historia wasze > organizacje terrorystczne ? hagana ..Ardgun i Shtern..nie > pamietasz maskra w Deer yaseen i innych miast? dla czego ty > mozesz miec dom a ja nie ..i w moim kraju? ja należy do obozu > pokoju chcę miec godne życia jak ty..ty kłamesz i > blefujesz..przeciez Izrael okupuje zachodnego brzegu i strefa > gazy..nich wycofa sie z tamtąd ..i gwarntuje ci że nie bedzie > zamache any ataki wszysce już mamy dość krew i wojna..ale > musiesz przeznasz że jest okupacją i musi byc > rozwiązanie ..Izrael jest ostatny okupant na świecie..i > amerykance podatnice nie będa caly czas wasz otrzymuja..wasz > interes jest teraz rozwiązania i stworzenia panstwa > palestynskiego..po za chwieli bedzi za pozno..juz ulica arabska > zacina ruszać ..wtedy wszystki reżiemy arabski zostaja > zlkwidowane..przyjdzie nowy Saladin -czy cos o nim > wiesz>wyzwolił Jerozuloma od rąk krzyzakow i bedzie inny > układ...pamietaj że kazdy człowiek urodził się wolny i ma > prawo do wolności w nieczym nie jest lepsza od mnie Wiesz co Ci powiem. Niby masz racje, a jednak jej nie masz. Zgadzam sie,ze masz prawo do wlasnego domu, ale zastanow sie tak naprawde, na trzezwo, dlaczego go nie masz. Druga sprawa, to jak Ty sobie wyobrazasz powrot 4 milionow Palestynczykow. Jaki kraj sobie moze na to pozwolic? A poza tym w 1948 roku oni nie zostali wyrzuceni tylko sami uciekli. Ale w porzadku nie wazne sa przyczyny. Tylko, ze ucieklo kilkaset, a wrocic chce kilka milionow. Szybko sie rozmnozyli. A co do kamienicy, to nie kazdy ja ma, a jak ma to nie zawsze ja otrzymuje spowrotem, a na dodatek nie kazdy moze wrocic, co najwyzej sprzedac i to oplaca sie tylko jezeli kamienica jest w dobrym punkcie i w dobrym stanie. Znam takich co nie bylo ich stac na odzyskanie swojego domu, bo w takim byl stanie. Komunisci "umieli" dbac o mienie. I jeszcze jedno. Arafat mogl miec juz dawno panstwo, ale wyskoczyl z tymi 4 milionami. Mysle, ze specjalnie, bo to byl ostatni argument, aby nie powstalo panstwo palestynskie. Ty nawet nie wiesz jak bylismy rozczarowani i wsciekli na Arafata. My naprawde wolimy Was miec jako sasiadow niz wspolmieszkancow. To dla obu stron zdrowo, a przynajmniej dla nas, bo Wy tam sie szybko zaczniecie mordowac. Co Ci bede zreszta mowic, sam to wiesz, tylko nie chcesz tego przyjac. Demokracji to u Was dlugo nie bedzie. Ale ja naprawde chce, abyscie mieeli wlasne panstwo. Mialem kiedys w Polsce kolege, Palestynczyka z Jerozolimy. On nie wiedzial, ze ja jestem Zydem. Szkoda, ze go nie slyszales. Ja znalem prawde, ale on nie wiedzial, ze ja ja znam. Opowiadal mi to czego ja niby nie widzialem, a tak sie skladalo, ze znalem to dobrze, bo bywalem tu nieraz ( w komunie mozna bylo jechac do Izraela, tylko, ze przez Holandie, lub Rumunie)Nic mu nie powiedzialem. Nie chcialem go zranic. A szerzyl poprostu propagande. Mowil nieprawde. Opowiadal jak nie moga sie leczyc w Izraelu, pracowac i uczyc sie, a ja sam znalem lekarzy w szpitalu - Palestynczykow, odwiedzalem chorych i widzialem Arabow jako pacjentow, a na uczelni Arabow i Arabki.Moja rodzina jezdzila do znajomych Arabow do ich domow, a oni przyjezdzali do nich. To sie zmienilo, ale z czyjej winy. Czy on tez myslalby o moich uczuciach gdyby byla sytuacja odwrotna. On gdzies mieszka w Jerozolimie i moze przypadkiem sie spotkamy, ale chyba sie juz nie rozpoznamy. Mial na imie Naziah. Sympatyczny, mlody czlowiek. Nie ma innego wyjscia, tylko granica i mur. Ale wy go nie chcecie. Gdzie bedziecie pracowac? W sasiednich krajach arabskich? Na kogo bedziecie krzyczec, jak po jakims akcie terrorystycznym nie wpuszcza Was juz na teren obcego panstwa. Na Joradanie? Egipt? Szkoda, ze tak sie historia potoczyla, bo w koncu jestesmy z tego samego ojca. Jezeli odpowiesz mi w chamskiej formie lub zrobi to kto inny, to nie bede juz polemizowac. Uwazam, ze o wiele wiecej mozna osiagnac bez chamstwa i nienawisci. Wprawdzie patriota mysli, ze sie od niego zarazilam, ale jest w bledzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Omar Re: Do : Danaii i wszysce Okupancie IP: *.net.autocom.pl 22.01.03, 21:00 Tomek..jeżeli znasz arabskiego jutro będzie w tv AbuDhabi spotkania z Barak ,arafat, i clinton i wszysce ktorze brali udzial w camp devied z resztą bedzi po angielsko i fransesku przegowany program i emitowany od kilku dnie .byliśmy bardzo blisko podpisaniem historycznym porozumienia...a co do powrotu Ochodzców palestynskich moge ci wyslac dokumenty żydzie mieszkają na 15,4 % całego obszaru historyczny palestyny ..jest miejsce dla wszystkich mamy prawo do powrotu jestem z reszta członek kierownictwa koalicji prawo do powrotu nie dawno była debata między Dr Abu Sitta i Michael Lerner (Rabin 0jeżeli podzilimy Izrael do 3 stref A,B,C 2/3 Ludności żydowska Izraela są w zasadzie na tej samej ziemia na ktorej zydzi mieszkali w Palestynie przed 1948 ,Strefa B mieszana zamieszkała przez żydów i palestynczyków prawie 80% żydów izraeliskich zamieszka strefy A i B strefa C reperzentuje większosc ziemi i dziedziectwa 5 milionow wygnancow ktorym odmawia się prawa do powrotu..Obszare wiejskie zamieszkauje tu jedynie 160 tyś.żydów a 860 tyś.zydów mieszka w dawnej palestynskich miastach I pond toclem palestynczykow jest powrot do domu co nie ma nic wspólnego z politykążyli to od dawen dawna..Mowiąc o realizmie uwzgledijmy nastepujące punkty: Mimo wielu wysiłkow unicestwienia ich, palestyczyce nie znikneli..88% uchodżcow znajduje sie w panstwie Izrael lub wokoł niego.. Zadna istota ludzka nie zaakceptuje mniej niż funamentalna praw człowiekaa w tym prawo do powrotudo swojego domu....jak mozna wymagać żeby uchodzicyzaakceptowaliswoj los i poztali na wygnaniu.(.oni uciekali na skutek atakow terrorystycznych organizacji zydowskie-)kiedy wiedzą milion Rosjan z niewielkiem lub zadnymi powiązaniami zkrajem,ziemia..zajmujacych ich domy i żiemia?jak moze jakikolwiek Izraelczykmający szacunek dla samego siebie mieszkać w domui ziemi zrabowane właścielowi? tak więc to Izraelczykow nalezy doradzić zaprzestanie przemocy i szukanie celów możliwych do zrealizowania .nie moga kontynuować destrukcjaii Palestynczykówi odmawiania im praw człowieka."żelazny mur Zabotnskiego przyniosł krew i ogien (to lektura)..zachod za to co im zrobiono w tragicznych latach II wojny światowej podczas gdy kontynuj a polityka nieszczenia palestynczykow ..powinni zrzucić zbiorowa amenezja ..i nauczyc żyć w palestynie razem z (a nie zamiast) palestynczykami Tomek ..arafat jest symbol walki naszego narodu tak jak był wałsa symbol walki Poalkow ale byl kipskiem prezdyntem..ale my musimy go wybrac lub nie ale nie pod presją Bush i Szarona..a wsprwie demkracja on byl wybrany .bardzo dużo zjego otczenia mi się nie podoba..a demkrocja w krajach arabskich nie ma dopoki Ameryka i wielka Bryt. popiera reziemów i emierow.. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek44 Re: Do : Danaii i wszysce Okupancie IP: proxy / *.inter.net.il 22.01.03, 21:31 Gość portalu: Omar napisał(a): > Tomek..jeżeli znasz arabskiego jutro będzie w tv AbuDhabi spotkania z > Barak ,arafat, i clinton i wszysce ktorze brali udzial w camp devied z > resztą bedzi po angielsko i fransesku przegowany program i emitowany od kilku > dnie .byliśmy bardzo blisko podpisaniem historycznym porozumienia...a co do > powrotu Ochodzców palestynskich moge ci wyslac dokumenty żydzie mieszkają na > 15,4 % całego obszaru historyczny palestyny ..jest miejsce dla wszystkich mamy > prawo do powrotu jestem z reszta członek kierownictwa koalicji prawo do > powrotu nie dawno była debata między Dr Abu Sitta i Michael Lerner (Rabin > 0jeżeli podzilimy Izrael do 3 stref A,B,C 2/3 Ludności żydowska Izraela są w > zasadzie na tej samej ziemia na ktorej zydzi mieszkali w Palestynie przed > 1948 ,Strefa B mieszana zamieszkała przez żydów i palestynczyków prawie 80% > żydów izraeliskich zamieszka strefy A i B strefa C reperzentuje większosc > ziemi i dziedziectwa 5 milionow wygnancow ktorym odmawia się prawa do > powrotu..Obszare wiejskie zamieszkauje tu jedynie 160 tyś.żydów a 860 > tyś.zydów mieszka w dawnej palestynskich miastach > I pond toclem palestynczykow jest powrot do domu co nie ma nic wspólnego z > politykążyli to od dawen dawna..Mowiąc o realizmie uwzgledijmy nastepujące > punkty: Mimo wielu wysiłkow unicestwienia ich, palestyczyce nie znikneli..88% > uchodżcow znajduje sie w panstwie Izrael lub wokoł niego.. Zadna istota ludzka > nie zaakceptuje mniej niż funamentalna praw człowiekaa w tym prawo do > powrotudo swojego domu....jak mozna wymagać żeby uchodzicyzaakceptowaliswoj > los i poztali na wygnaniu.(.oni uciekali na skutek atakow terrorystycznych > organizacji zydowskie-)kiedy wiedzą milion Rosjan z niewielkiem lub zadnymi > powiązaniami zkrajem,ziemia..zajmujacych ich domy i żiemia?jak moze > jakikolwiek Izraelczykmający szacunek dla samego siebie mieszkać w domui ziemi > zrabowane właścielowi? tak więc to Izraelczykow nalezy doradzić zaprzestanie > przemocy i szukanie celów możliwych do zrealizowania .nie moga kontynuować > destrukcjaii Palestynczykówi odmawiania im praw człowieka."żelazny mur > Zabotnskiego przyniosł krew i ogien (to lektura)..zachod za to co im zrobiono > w tragicznych latach II wojny światowej podczas gdy kontynuj a polityka > nieszczenia palestynczykow ..powinni zrzucić zbiorowa amenezja ..i nauczyc żyć > w palestynie razem z (a nie zamiast) palestynczykami > Tomek ..arafat jest symbol walki naszego narodu tak jak był wałsa symbol walki > Poalkow ale byl kipskiem prezdyntem..ale my musimy go wybrac lub nie ale nie > pod presją Bush i Szarona..a wsprwie demkracja on byl wybrany .bardzo dużo > zjego otczenia mi się nie podoba..a demkrocja w krajach arabskich nie ma > dopoki Ameryka i wielka Bryt. popiera reziemów i emierow.. > pozdrawiam Ciekawe, ze rowniez i my Zydzi opieramy istnienie Izraela na bazie prawa powrotu. Tylko, ze to nasze prawo powrotu wynika z wielowiekowej przymusowej emigracji i ciezkich przesladowan. Po czyjej stronie lezy racja; naszej czy Palestynczykow jest kwestia czysto filozoficzna i nie mysle, ze jakikolwiek sad moglby dac SPRAWIEDLIWY werdykt. Pozostaloby tylko miec nadzieje, ze oba narody zechca kiedys pojsc na kompromis. Niestety z naszego punktu widzenia strona arabska ( nie tylko palestynska ) nie tylko, ze nie jest sklonna pojsc na kompromis, ale nie ma zamiaru wyrzec sie zludzen co do mozliwosci zlikwidowania panstwa Izrael, i jak Ci wiadomo doskonale, jest w tym bardzo aktywna. Szalom. Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Omar Re: Do : Danaii i wszysce Okupancie IP: *.net.autocom.pl 22.01.03, 22:09 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Omar Re: Do : Danaii i wszysce Okupancie IP: *.net.autocom.pl 22.01.03, 22:19 Tomek..tutaj mieszac co łączy żyd z Polski i żud z Etiopi czy ameryka? nawet nie maja wspólnego jezyka..tez arabowie byli w Hiszpani 700 lat.. a nigd nie wygnal żydow z Palestyny do 1917 było ich 56000 , i arobowie 700000 jak bys reagowal gdybys byl palestynczykiem..twoj praprapra żadek i ojcie i żadek zyli i nagle przyjzda ktos ktory mowił że jego przedkowie byli 2000 lat temu to? słuchaj teraz nawet europczyjce chcą byc razem w jednym wspolnta..jestsmy skazany na siebie ..musimy żyć obok siebie i mozemy ..bedzie pokoj może za rok za 10 lat ale bedzie ..tylko pytania ilu Palestynczyków i izraeliczkow musza zginąć ? ilu muszą wyjachac do innego świata? ..arabowie chc a pokoj..znasz incyjatwa abdulla.. my jestsmy podobne do siebie obua narody mamy zasoby madrycjh kfalikowane ludzie..moze bliski wschod kiedys bedzie jedno.ekonomiczno. bedzie potega ..jest szansa dla wszystkich..muszesz zrozumiec ze żaden F16 żademn człog zaden przemoc ..nie zabija w nas wola do wolności...zrozum nasz wspólny inters wybrac ludzie pokoju mamy tych dużo Salam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CCCP Co jeszcze? IP: *.acn.waw.pl 22.01.03, 21:51 Gość portalu: Tomek44 napisał(a): A poza tym w 1948 roku oni nie zostali > wyrzuceni tylko sami uciekli. to prostactwo przebija wszystko. Po czymś takim moze być już tylko dno. Ale może jest coś jeszcze niżej, jakieś następne dno? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: Do : Danaii i wszysce Okupancie IP: proxy / *.j1.actcom.co.il 22.01.03, 23:03 Gość portalu: Omar napisał(a): > co własciw chcesz masz dom nad morze martwym na nie twoj ziemi > jeszcze w dodatku masz kaminica w Polesce lub starać mieć > korzstac jakies fałaszywe dowody..żeby realizowac wasz stosunek > do Polaków nasze kaminice wasze ulice..powiedz na jakie > podstawie potomek zyda ktory opuścil Polskę 50 latemu ma > prawo do powrotu i do domu a ja nie mam prawo wracac do mego > domu gdzie się urodziłem?czy znasz jakies ludzkie prawo pozwala > na wygnania ludzie , mordowania ich i zniescienia ich domow? > właściwy co ty chcesz? nie pamietas zco robili twoje > towarzesze w palestenie ..czy nie znasz historia wasze > organizacje terrorystczne ? hagana ..Ardgun i Shtern..nie > pamietasz maskra w Deer yaseen i innych miast? dla czego ty > mozesz miec dom a ja nie ..i w moim kraju? ja należy do obozu > pokoju chcę miec godne życia jak ty..ty kłamesz i > blefujesz..przeciez Izrael okupuje zachodnego brzegu i strefa > gazy..nich wycofa sie z tamtąd ..i gwarntuje ci że nie bedzie > zamache any ataki wszysce już mamy dość krew i wojna..ale > musiesz przeznasz że jest okupacją i musi byc > rozwiązanie ..Izrael jest ostatny okupant na świecie..i > amerykance podatnice nie będa caly czas wasz otrzymuja..wasz > interes jest teraz rozwiązania i stworzenia panstwa > palestynskiego..po za chwieli bedzi za pozno..juz ulica arabska > zacina ruszać ..wtedy wszystki reżiemy arabski zostaja > zlkwidowane..przyjdzie nowy Saladin -czy cos o nim > wiesz>wyzwolił Jerozuloma od rąk krzyzakow i bedzie inny > układ...pamietaj że kazdy człowiek urodził się wolny i ma > prawo do wolności w nieczym nie jest lepsza od mnie nu, a dlaczego ty uwazasz, ze nie jestem lepsza od ciebie? a ja uwazam, ze jestem, bo przeciez mam dom nad morzem martwym, kamienice w polsce, wille na riwierze, bungallow w malibu, maly penthouse na bahamas (razem z jachten, zebym nie zapomniala)i oczywiscie obowiazkowe w moich sferach apartamenty w paryzu, londynie i madrydzie. ah, zapomnialam o tej malenkiej chalupce w honolulu. wszystko oczywiscie zdobyte na roznych falszywych dokumentach, ktore zreszta sama produkuje.... nie mialam zamiaru wogole odpowiadac na te twoje glupstwa ktore ciagle w kolko powtarzasz na kazdym watku, ale ta willa i kamienica mnie rozsmieszyles, wiec postanowilam sprostowac moj stan majatkowy, zebys moze napisal, dlaczego nie mozesz wrocic np na hawaje....rozumiem, ze siedzisz w polsce juz dosc dlugo i jestes oczywiscie bardzo znanaym czlowiekiem, moze wezmiesz sobie prywatnego nauczyciela zebys mowil i pisal zrozumiale? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Omar Re: Do : Danaii i wszysce Okupancie IP: *.net.autocom.pl 22.01.03, 23:20 Myślałem ze jestes poważniejsz nawet zastnawiłem czy komntuje twoja głupia i nosensowna odpowiedz..rozmawiam ztomkem mozemy prowdzic dialog normalny.. są dwa narode mamy prawo do życ obok siebie wdwoch panstwach nawet szaron jest przekonany o tym ..tylko winnym wydaniu..? wyobraż sobie ze ja mam dom i polesce i gdzie indzie po dzieki mojej pracy nie przez okupacji innego kraju i wygnaniu jego ludzie / ty nie masz prawo byc tam po bez podstawie uzyskałas ten dom.. bądz kultralna kiedy rozmawiasz zinnymi po tylko dialog i rozmowa prowdza do pokoju..czy chcesz czy nie bedzimy stworzyc naszego panstwa.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: Do : Danaii i wszysce Okupancie IP: proxy / *.j1.actcom.co.il 22.01.03, 23:56 nu, jestem w moim domu z wszystkimi prawami, bo zaplacilam za niego i wybudowany zostal przez nas a nie przez was i za czasow nie moich, to to tez nie bylo twoje, tylko krola hussaina jordanskiego, oprocz tego zawsze chcialam i dalej chce, zebys mial swoj kraj, ale na moich warunkach a nie na twoich. jak to bylo na twoich, to widzielismy do 67 roku, jak to jest na naszych, tez widzimy. sam sobie zdajesz sprawe, ze w tym momencie, jak bedziesz mial swoj kraj, przyjdziesz po prace do mojego, jako ze twoi przywodcy wlasnie tak o ciebie dbaja. a wogole, o co ty robisz w polsce? dlaczego nie bijesz sie ze swoimi bracmi o wasz kraj? uwazasz, ze lepiej, zeby oni umierali niz ty? wiesz, ja cie nawet rozumiem. nie zapomnij o nauczycielu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Omar Re: Do : Danaii i wszysce Okupancie IP: *.net.autocom.pl 23.01.03, 00:36 jestes cyniczna..pracowałem przez 15lat tam gotow jestem zawsze wracać do mego wolnego kraju do Palestyny..żaden autonomia tutaj też pracuję dla Palestyny..nie chciałbym śmierc nikogo any zydów any palestyczyków ..kiedys bedzi pokoj mimo twoja woli zapmietaj waszej historia ..zapamietaj co robili niemce z wami..nie rozmawaj tak ..jako okupant...ja rozmawiam z normalnymi żydami jak Osczy Amira Has czy UryAfenery..ty jestes z Obozu Szarona .prowdzi was i nas tylko do śmieri..on obiecował że w czagu 100 dni prowdzi do was bezpieczynstwa i co 680 zabitych żydów i ponad 2wa tyś.palestynczkow..tak kochac rozlew krew..pamiętaj dopoki nie bedz ie pokoj i bezpieczynstwa w miastach palestysynskich dopoty ty nie bedziesz miała..kazda akcja ma reakcja...pamietaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: Do : Danaii i wszysce Okupancie IP: proxy / *.j1.actcom.co.il 23.01.03, 00:42 Gość portalu: Omar napisał(a): > jestes cyniczna..pracowałem przez 15lat tam gotow jestem zawsze wracać do > mego wolnego kraju do Palestyny..żaden autonomia tutaj też pracuję dla > Palestyny..nie chciałbym śmierc nikogo any zydów any palestyczyków ..kiedys > bedzi pokoj mimo twoja woli zapmietaj waszej historia ..zapamietaj co robili > niemce z wami..nie rozmawaj tak ..jako okupant...ja rozmawiam z normalnymi > żydami jak Osczy Amira Has czy UryAfenery..ty jestes z Obozu Szarona .prowdzi > was i nas tylko do śmieri..on obiecował że w czagu 100 dni prowdzi do was > bezpieczynstwa i co 680 zabitych żydów i ponad 2wa tyś.palestynczkow..tak > kochac rozlew krew..pamiętaj dopoki nie bedz ie pokoj i bezpieczynstwa w > miastach palestysynskich dopoty ty nie bedziesz miała..kazda akcja ma > reakcja...pamietaj nu, uspokoj sie, bo jeszcze dostaniesz zawalu i znow bedzie na zyda... oczywiscie, ze masz racje, dokladnie tak, kazda akcja ma reakcje. tylko zapomniales kto zaczal te akcje zwana przez was intifada el akca, ha? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: Do : Danaii i wszysce Okupancie IP: proxy / *.j1.actcom.co.il 23.01.03, 00:51 nu, wiesz co omar, cos jeszcze dodam. nie chcesz zebym byla cyniczna,jestes gotowy wrocic w kazdej chwili, chcesz zebysmy mieli dobre sasiedzkie stosunki, nu, ya'allah, przyjezdzaj, zaczynaj organizowac mlode pokolenie, wezcie sobie na przywodce nie arafata, ale sari nuseiba, idzcie na ulice z palestynskim sztandarem i z plakatami: chcemy pokoju z israelem, zadamy konca zamachow, i omar, zobaczysz, jak 5 milionow izraelczykow poleci za wami. ja bede pierwsza. napisalam to wszystko bez ironi, zupelnie na serio. bo to jest dokladnie to, co moze tu cos zmienic: mlode pokolenie arabow, wierzacych ze lepiej rozmawiac niz strzelac, uczacych swoich dzieci w szkolach hebrajskiego, tak jak moje dzieci ucza sie arabskiego. nu, pakujesz walizke? odbiore cie na lotnisku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 do omara, patrioty i zbalansowanego.... IP: proxy / *.j1.actcom.co.il 23.01.03, 09:34 Gość portalu: dana33 napisał(a): > nu, wiesz co omar, cos jeszcze dodam. nie chcesz zebym > byla cyniczna,jestes gotowy wrocic w kazdej chwili, > chcesz zebysmy mieli dobre sasiedzkie stosunki, nu, > ya'allah, przyjezdzaj, zaczynaj organizowac mlode > pokolenie, wezcie sobie na przywodce nie arafata, ale > sari nuseiba, idzcie na ulice z palestynskim sztandarem i > z plakatami: chcemy pokoju z israelem, zadamy konca > zamachow, i omar, zobaczysz, jak 5 milionow izraelczykow > poleci za wami. ja bede pierwsza. napisalam to wszystko > bez ironi, zupelnie na serio. bo to jest dokladnie to, co > moze tu cos zmienic: mlode pokolenie arabow, wierzacych > ze lepiej rozmawiac niz strzelac, uczacych swoich dzieci > w szkolach hebrajskiego, tak jak moje dzieci ucza sie > arabskiego. nu, pakujesz walizke? odbiore cie na lotnisku. nu, od mojego wyzej wymienionego postu przeszlo wlasnie 9,5 godzin.... rowniez brak odpowiedzi jest odpowiedzia i to bardzo wyrazna i glosna. popatrzcie sie na siebie w lustrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CCCP Re: do omara, patrioty i zbalansowanego.... IP: *.acn.waw.pl 23.01.03, 10:58 Gość portalu: dana33 napisał(a): > Gość portalu: dana33 napisał(a): > > > nu, wiesz co omar, cos jeszcze dodam. nie chcesz zebym > > byla cyniczna,jestes gotowy wrocic w kazdej chwili, > > chcesz zebysmy mieli dobre sasiedzkie stosunki, nu, > > ya'allah, przyjezdzaj, zaczynaj organizowac mlode > > pokolenie, wezcie sobie na przywodce nie arafata, ale > > sari nuseiba, idzcie na ulice z palestynskim sztandarem i > > z plakatami: chcemy pokoju z israelem, zadamy konca > > zamachow, i omar, zobaczysz, jak 5 milionow izraelczykow > > poleci za wami. ja bede pierwsza. napisalam to wszystko > > bez ironi, zupelnie na serio. bo to jest dokladnie to, co > > moze tu cos zmienic: mlode pokolenie arabow, wierzacych > > ze lepiej rozmawiac niz strzelac, uczacych swoich dzieci > > w szkolach hebrajskiego, tak jak moje dzieci ucza sie > > arabskiego. nu, pakujesz walizke? odbiore cie na lotnisku. > > nu, od mojego wyzej wymienionego postu przeszlo wlasnie > 9,5 godzin.... rowniez brak odpowiedzi jest odpowiedzia i > to bardzo wyrazna i glosna. popatrzcie sie na siebie w > lustrze. Czytałem ten post i bardzo mi się podobał pomysł. Życiowy - tyle że najpierw trzebaby było wyciągnąć parę lekcji z historii. Po obu stronach. Przy tym warunki brzegowe dialogu powinny wykluczać pojawianie się takich sformułowań jak: > A poza tym w 1948 roku oni nie zostali > wyrzuceni tylko sami uciekli. www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=50&w=4352251&a=4360233 Nie zaprotestowałaś. Świadomie, czy zwykłe przeoczenie? Zbalansowany w tym wątku nie uczestniczył, więc nie miej do niego pretensji, że nie odpowiedział. Możesz wskazać mu ten wpis w swoim Klubie. Hasło dnia: Ziemia dla Ziemniaków!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: do omara, patrioty i zbalansowanego.... IP: *.jazo.org.il 23.01.03, 12:03 Gość portalu: CCCP napisał(a): > > <a href="www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html? f=50&w=4352251&a= > 4360233"target="_blank">www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html? f=50&w=43 > 52251&a=4360233</a> > Nie zaprotestowałaś. Świadomie, czy zwykłe przeoczenie? > > Zbalansowany w tym wątku nie uczestniczył, więc nie miej do niego pretensji, że > nie odpowiedział. Możesz wskazać mu ten wpis w swoim Klubie. > > Hasło dnia: Ziemia dla Ziemniaków!!! nu,cccp, swiadomie nie odpisalam, z dwoch powodow, 1) nie wiem ile razy juz prostowalam takie wypowiedzi 2) omar powtarza ciagle jedno i to samo. nie widac cie duzo na forum przynajmniej w tych "zydowskich" watkach, ale jestem dosc pewna, ze czytales rozmaite posty w tym moje i wiesz, ze nie boje sie przyznac do rzeczy, ktorymi akurat nie mamy sie co chwalic, jak np deir yassin. ale ani omar ani patriota czy tez zbalansowany (?) nie byli i nie sa gotowi przyznac ani jednego przypadku, ktory sprowokowali arabowie, a daje ci slowo, ze ich bylo duzo, duzo wiecej niz naszych deir yassin. nie chodzi mi o to zeby sie kajali, kazda strona zrobila i robi dalej bledy, ale uwazam, ze dopoki nie sa w stanie widziec rowniez i swoich bledow, nic sie nie posunie na przod, rowniez nie dyskusja. powtarzanie w kolko "ty ukradles, ty zabiles, ty okupujesz" nie doprowadza do niczego. sa fakty niezaprzeczalne, i takie jak deir yassin i rowniez takie, ze nigdy nie bylo mowy o panstwie dla arabow mieszkajacych w palestynie, ktora rozdzielona byla na 2 czesci: jedna ta mniejsza stala sie israelem, a druga to wieksza miala byc wlaczona do jordani. do 1967 zaden arab z west bank nie roscil sobie pretensji do wlasnego kraju, nie demonstrowali u krola jordanskiego a ruiny obozow dla uchodzcow, ktore jordania "zorganizowala" widzimy do dzisiaj po drodze do morza martwego... ani omar ani tych dwoch pozostalych "obiektywnych" nie byli gotowi nawet przyznac faktu, ze kraja arabskie zaatakowaly israel tego samego dnia, kiedy oglosil swoja niepodleglosc i jesli pamietasz, w 1948 dlugo jeszcze nie bylismy "sila wojskowa", ktora prawda bylismy w 1967, kiedy na ten jeden maly kraj rzucili sie wszyscy z jedna jedyna mysla, zeby nas wrzucic do morza. nu, nie spodziewali sie, SWIAT nie spodziewal sie, ze wygramy i to w 6 dni. wydarzenia po ukladach oslo tez mowia same za siebie, i ta ostatnia intifade tez zaczal arafat. niech omar ma odwage i zapyta sie swego demokratycznie wybranego "generala", dlaczego nie jest gotowy na pokoj...ale jak sam napisal,on sie boi, tak jak wielu, wielu innych i ja mu wierze, ze sie boi. tak, jak ja jestem gotowa przyznac sie do bledow, tego samego oczekuje od nich. inaczej nic sie nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek44 Re: Izraelska armia zdemolowała rynek pod Tulkare IP: proxy / 213.8.97.* 23.01.03, 11:15 Omar, mam nadzieje, ze nie popierasz zabijania Izraelczykow i samobojcow. Ja tez nie chcialbym, aby gineli Arabowie, ale zabrnelismy w uliczke z ktorej narazie jest ciezko wyjsc. Nienawisc jest tak wielka, ze trzeba najpierw ja zlikwidowac wsrod dzieci, aby przyszle pokolenia zaczely myslec inaczej. Dlaczego Wasze dzieci musza rzucac kamieniami na Izraelczykow. Lepiej przerwac to kolo, bo nienawiscia do niczego sie nie dojdzie. Niestety wiem, ze nasze pokolenie, juz bedzie tak trwac we wzajemnej niecheci i wrogosci w stosunku do siebie, ale moze Twoje wnuki juz beda bawic sie razem z naszymi wnukami na jednym podworku. Bywa, ze bracia sa skloceni, ale ich dzieci wracaja do zgody. Wy przestancie mordowac, a my wycofamy wojska. Zbudujemy mur, ktory mam nadzieje kiedys bedzie mozna rozwalic. Dzisiaj Omar ja sie naprawde was boje. Wiesz jaki pies jest najbardziej niebezpieczny? Ten ktory sie boi i jest caly czas przygotowany na atak. Ja dzisiaj tak sie czuje. Przyjechali do mnie kiedys znajomi z Polski, jeszcze przed intyfada. Katolicy. Chcieli pojsc na Gore Oliwna i zwiedzic wschodnia Jerozolime. Na Gore Oliwna zamowilem taksowke, ale on wysadzil mnie w polowie drogi, bo sie bal. Wziolem taksowke arabska. Pojechalem i nogi mialem cala droge jak z waty. Spowrotem nie mielismy jak wrocic, wiec znowu taksowka, do Uniwersytetu, ale po drodze mowilismy po Polsku, tak sie balem. Na zwiedzanie Wschodniej Jerozolimy juz nie mialem odwagi. Powiedz mi czy jezeli przyjezdzaja goscie do Araba ze wschodniej Jerozolimy, to boja sie spacerowac po calym miescie? Odpowiem Ci - NIE. Bo nic ich zlego ze strony Izraelczykow nie spotka. Oczywiscie jezeli nie bedzie to bezposrednio po jakiejs pigula, gdzie zginelo duzo ludzi i akurat oni beda obok. Ale nawet wtedy nikt ich nie zabije. Jakies oszolomy beda wrzeszczec "smierc arabom". Ale w takiej sytuacji to chyba nie dziwi. Poza tym od wrzaskow do czynow jest daleka droga. A co by bylo u Was? Wole nie myslec. Lincz to tylko pieszczoty w porownaniu z tym co by spotakalo Izraelczyka w takim miejscu. Gdyby nie bylo tej przepasci i dla Was byloby lepiej. Mielibyscie sklepy pelne turystow, zapelnione hotele i my tez bysmy do was jezdzili na zakupy. A tak, co jest dzisiaj? Ani my nie mamy turystow, ani Wy. I to tez powoduje wscieklosc. Tylko kto do tego doprowadzil? Przeciez to nie my wywolalismy intyfade. Przed intyfada Jerycho bylo pelne Izraelczykow. Zarabialiscie wspaniale. Uczcie wasze dzieci milosci, a nie nienawisci, to kiedys beda z tego owoce. Jest odlam Islamu,ktory ma siedzibe w Hajfie i ktory zupelnie wyeliminowal nienawisc. Bylem tam i spotkalem wspanialych ludzi. Dlaczego ich jest w Izraelu tylko 2000 tysiace? Wiesz cos o nich? Jezeli nie to przy okazji Ci opowiem. Szalom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Omar Do: Tomek I Dana IP: *.net.autocom.pl 23.01.03, 11:57 z tomekiem myślę moge prowdzieć dialog ..kiedyś miałem debata w centrum kultury żydowskij w Krakowie po zakonczenia zaproszłem wszystkich na kolację w arabskij restauracji...wiecie nawet w sposob jedzenia nie mamy rożnica..mowiłes że jesteśmy synami jednego ojca Ibrahim..fakt jestśmy kuzenami ..to powinna nas moblizować do rozmow..ale Tomek . ty zapomienać naj ważnieszja sprawa..jest okupacja dzieci palestynce rzucaja kamienia wczlogach i w żołnierzach okupanta.. pamietaj że ponad 60 zabitych i rannych są dzieci.. pamiętaj że do 1917 r żylismy razem i nie było problemow.wiesz że miedzy 1993 a 1999 byl wzgledny spokoj..po co szaron pojechał do Meczetu 29.08.99 on chciał rozruchy .z zalozenia on jest przeciwko pokojom mimo ze jego syn otrzymuje dobry kontakty z palestynczykami... musiesz zgodzieć że problem jest w o kupacji i w osadnikach...wtedy jeżeli razem zgodnimy żrodła konfliktu bedzi łaty rozmawiać Dana....ja pracuje po 15 godzin dzinny dlatego noie odpowiedziałem ci wczoraj za chwiele mam meeting..jna moja utrzemaniu jest ponad 15 osoba rodzina tam oprocz mojej totaj.. chce od ciebie jedno badz raz obiektywna i wobraż sobie że jesteś Palestynką..co by s robiła..? twoja nienawieśc do nas doprowdzi ci do niekąd....ja wierze że kiedys będzie pokoj i będe mogł swobodny wracasz do mego miast Safad...mozemy byc znajomymi lub więcej pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek44 Re: Do: Tomek I Dana IP: proxy / 213.8.97.* 23.01.03, 12:36 Co do Szarona to mam inne zdanie. Dzisiaj juz sami Arabowie nie mowia, ze jego wejscie na Gore ( nie do Meczetu )bylo przyczyna wybuchu intyfady. Sytuacja byla napieta jak sam wiesz, znacznie wczesniej. Wiesz ilu Arabow staralo sie opuscic tereny, ktore po Oslo mialy wejsc w granice Palestyny? Wiesz jak bardzo Arabowie bali sie tego, ze w koncu powstanie panstwo? Bali sie tego braku demokracji i wlasnego skorumpowanego rezimu. Co sie stalo z pieniedzmi, ktore Palestynczycy otrzymali w ramach pomocy? Kto sie na tym wzbogacil? Napewno nie Twoja rodzina i znajomi , ani biedni Arabowie. To jest okradanie wlasnych ludzi, a potem trzeba dobudowac ideologie. Moze nie mam racji? A dzieci gina, bo rodzice zamiast tak jak matki zydowskie zamykac je w domu to je wysylaja na czolgi. A poza tym za takim dzieckiem nie rzadko szedl dorosly z bronia. Gdyby Arabowie bardziej kochali swoje dzieci niz nienawidzili Zydow, nie byloby takiej sytuacji. Wiesz jaka jest roznica miedzy nami? Wy jestescie doskonali w propagandzie, a my niestety bardzo marni. Uzywac dzieci jako bron!!!!! Pomimo to nadal chce byc Twoim przyjacielem i doczekac czasow kiedy nie bedziemy sie nawzajem obrzucac wyzwiskami. 2 razy do roku jestem w Krakowie i moze kiedys bedzie okazja porozmawiac bezposrednio przy kawie. Wole slowa niz kamienie, kule i bomby. Popatrz rowniez oczami zydowskimi, tak jak Danie proponujesz, aby przez moment byla dusza Palestynki. Szalom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek44 Re: Do: Tomek I Dana IP: proxy / 213.8.97.* 23.01.03, 14:42 Pisz dalej, bo dobrze jest wymienic sie pogladami, moze cos z tego kiedys wyjdzie i nie przejmuj sie pisownia. Wazne, ze Cie rozumieja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: Do: Tomek I Dana IP: *.jazo.org.il 23.01.03, 13:10 Gość portalu: Omar napisał(a): > z tomekiem myślę moge prowdzieć dialog ..kiedyś miałem debata w centrum > kultury żydowskij w Krakowie po zakonczenia zaproszłem wszystkich na kolację > w arabskij restauracji...wiecie nawet w sposob jedzenia nie mamy > rożnica..mowiłes że jesteśmy synami jednego ojca Ibrahim..fakt jestśmy > kuzenami ..to powinna nas moblizować do rozmow..ale Tomek . ty zapomienać > naj ważnieszja sprawa..jest okupacja dzieci palestynce rzucaja kamienia > wczlogach i w żołnierzach okupanta.. pamietaj że ponad 60 zabitych i rannych > są dzieci.. pamiętaj że do 1917 r żylismy razem i nie było problemow.wiesz > że miedzy 1993 a 1999 byl wzgledny spokoj..po co szaron pojechał do Meczetu > 29.08.99 on chciał rozruchy .z zalozenia on jest przeciwko pokojom mimo ze > jego syn otrzymuje dobry kontakty z palestynczykami... musiesz zgodzieć że > problem jest w o kupacji i w osadnikach...wtedy jeżeli razem zgodnimy żrodła > konfliktu bedzi łaty rozmawiać > Dana....ja pracuje po 15 godzin dzinny dlatego noie odpowiedziałem ci wczoraj > za chwiele mam meeting..jna moja utrzemaniu jest ponad 15 osoba rodzina tam > oprocz mojej totaj.. chce od ciebie jedno badz raz obiektywna i wobraż sobie > że jesteś Palestynką..co by s robiła..? twoja nienawieśc do nas doprowdzi ci > do niekąd....ja wierze że kiedys będzie pokoj i będe mogł swobodny wracasz do > mego miast Safad...mozemy byc znajomymi lub więcej > pozdrawiam nu, omar, jak ja bym byla palestynka, to bym nie posylala dzieci zeby rzucaly na zydow kamieniami, dokladnie tak samo, jak jako zydowka nie posylam ich na demonstracje przeciwko arabom. nie nienawidze was, zupelnie nie, mam tylko do was bardzo duze pretensje, ze nie umiecie zrzucic arafata i jego klike i wybrac sobie wodza czlowieka, a nie wodza terroryste. zapewniam cie, ze mozesz zupelnie swobodnie przyjechac do safed, nikt tam na ciebie nie czeka z kamieniami. ciagle jeszcze nie odpowiedziales na moja propozycje wrocic i zajac sie organizowaniem lepszego zycia. nie odpowiedziales rowniez tomkowi na pytanie dotyczace dzieci arabskich rzucajace kamienie, nie podpowwiedziales praktycznie biorac na zadne pytanie. powtarzasz w kolko ze chcesz pokoju, i za kazdym razem wyliczasz ilosc zabitych po waszej stronie.nu, odpowiedz na moje i tomka pytania, ale prosto, bez dodawania twoich zwyklych wyliczen, sprobuj raz powiedziec, gdzie leza bledy po waszej stronie. wiesz, odpowiedz mi prosto tak albo nie na jedno jedyne pytanie: zaczeliscie wojne w 1967 roku i chcieliscie nas zniszczyc? tak czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Omar Re: Do: Tomek I Dana IP: *.net.autocom.pl 23.01.03, 16:05 dana ..niestety niedesponuje czas jak ty mam dużo obwiązkow zawodowych jak i społczno-kultralne. ale mowiłem ci że arafat nie jest moj Ideał pod koniec 1998 mial dużo kryteka wśrod intelgencji i innych Szaron i wasza robota spowodowała wzrost jego poparcia...także powiedz mi czy można robic wolnych wyborow popd okupacja?..a co do 1967 .była klęska całego systemu arabskiego po przewodce nie tylko sa dektatorami i złodzije ale są bez jaj i godności i honor..ale przyjdzie czas narode powstaja...my jako palestynczyce nie jestsmy tylko ofiarami izrael także rządów arabskichsam straciłem prace przez moich pogladów..musi konczyc ale wieczorem ja ci napiesze dokładne o dzieciach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek44 Re: Do: Tomek I Dana IP: proxy / 213.8.97.* 23.01.03, 17:13 Omar, wprawdzie odpowiadasz Danie, ale jestem bardzo zaskoczony tym, ze znalazly sie punkty w ktorych mamy podobne zdanie. Kiedy opadaja emocje mozna dojsc do jakis konstruktywnych wnioskow. Ja nie jestem fanem Avneri, bo nie lubie pieknoduchow. Lubie ludzi co twardo stoja na ziemi a nie bladza w oblokach. Nie mniej u moich idoli tez zdarza sie, ze widze sporo przywar, ktore mi przeszkadzaja i nie zawsze podzielam ich zdanie. Mowie to zreszta otwarcie. To jest demokracja i wolnosc wypowiedzi. Poza tym zaskocze Cie ale sa zdania, w naszej dyskusji,z ktorymi sie zgadzam. Zaskoczylem Cie? Niestety jest tez wiele spornych tematow i w tym zakresie do porozumienia bedzie dojsc trudno. Nie zrozumiemy sie, bo kazdy jest przekonany o swoich racjach. Tak jak nigdy nie zrozumiem wysylania dzieci przed czolgi i na demonstracje. Jakbys tego nie tlumaczyl, to jest to barbarzynstwo. Za duzo zalu nas dzieli. Wazne, abysmy sie przestali nawzajem obrazac. Pisz dalej bo dyskusja z Toba zaczela byc ciekawa. Mam jeszcze duzo pracy wiec nie wejde prawdopodobnie przed jutrem do forum. Szalom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: Do: Tomek I Dana IP: proxy / *.j1.actcom.co.il 23.01.03, 21:34 Gość portalu: Omar napisał(a): > dana ..niestety niedesponuje czas jak ty mam dużo obwiązkow zawodowych jak i > społczno-kultralne. ale mowiłem ci że arafat nie jest moj Ideał pod koniec > 1998 mial dużo kryteka wśrod intelgencji i innych > Szaron i wasza robota spowodowała wzrost jego poparcia...także powiedz mi > czy można robic wolnych wyborow popd okupacja?..a co do 1967 .była klęska > całego systemu arabskiego po przewodce nie tylko sa dektatorami i złodzije ale > są bez jaj i godności i honor..ale przyjdzie czas narode powstaja...my jako > palestynczyce nie jestsmy tylko ofiarami izrael także rządów arabskichsam > straciłem prace przez moich pogladów..musi konczyc ale wieczorem ja ci > napiesze dokładne o dzieciach nu, omar, mabruk, mabruk tobie i mnie. teraz moze moze mozemy zaczac rozmawiac. mam tak samo malo czasu jak ty, wiec po prostu kiedy masz to pisz. tylko nie wpadaj w ta linie jaki jestez biedny, bo oboje jestesmy w tym wypdku biedni. i bardziej produktywne jest myslec co zrobic w takiej sytuacji, a nie oskarzac bez przerwy. kazda strona powinna pomyslec co zrobila zle, przyznac sie do bledow i nie robic ich ponownie. i rozmawiac, rozmawiac i rozmawiac. zabijanie nic nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek44 Re: Izraelska armia zdemolowała rynek pod Tulkare IP: proxy / 213.8.97.* 24.01.03, 10:25 Omar, dzisiaj jest piatek, wiec rozumiem, ze nie odpiszesz. Moze warto otworzyc watek pod innym tytulem. Jakims bardziej milym dla ucha i sprzyjajacym wymianie pogladow. Milego wypoczynku. Szalom. Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: Izraelska armia zdemolowała rynek pod Tulkare IP: *.jazo.org.il 24.01.03, 11:14 Gość portalu: Tomek44 napisał(a): > Omar, dzisiaj jest piatek, wiec rozumiem, ze nie odpiszesz. Moze warto > otworzyc watek pod innym tytulem. Jakims bardziej milym dla ucha i > sprzyjajacym wymianie pogladow. Milego wypoczynku. Szalom. Tomek nu, tomku, swietnie w piatek napisal na innym watku, ale ani tu ani na tamtym nie zdecydowal sie na odpowiedz.... Odpowiedz Link Zgłoś
patriota nu, 9,5 godziny.... 24.01.03, 12:29 Gość portalu: dana33 napisał(a): www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=50&w=4352251&a=4366146 > nu, od mojego wyzej wymienionego postu przeszlo wlasnie > 9,5 godzin.... rowniez brak odpowiedzi jest odpowiedzia i > to bardzo wyrazna i glosna. popatrzcie sie na siebie w > lustrze. Nu, moze ty sie zdecydujesz moja droga, czy Ty "dla tych dwoch panow" nie masz wiecej czasu" z powodu ich "klamstw" (jakich, niestety sie nie dowiedzielismy bo nie raczylas nawet odpowiedziec) czy jednak masz ten czas i oczekujesz odpowiedzi i to nawet z zegarkiem w reku? Nu i czego oczekujesz w odpowiedzi na Twoj kolejny "list"? Zupelnie "na serio" i "bez ironii" przekonujesz omara, zeby wracal, wymachiwal "palestynskim sztandarem" a 5 milionow Izraelczykow z Toba na czele "poleci" za nim bo mlode pokolenie Arabow moze wierzyc, ze "lepiej rozmawiac niz sztzelac". To samo mlode pokolenie zapewne, ktorych matki na ich oczach sa rozstrzeliwane w bialy dzien na ulicy przez izraelskich zoldakow. No pewnie, po czyms takim to nic prostszego jak wziac "sztandar", wymachiwac nim i wraz z Izraelczykami popierajacymi w wiekszosci takie formy "odwetu" dyskutowac o wspolnej, pogodnej przyszlosci. Nu co mozna napisac w odpowiedzi na taki list? Nu moze najpierw powinnas rozmowic sie na ten temat z Tomkiem i jemu podobnymi, ktory jest swiecie przekonany (on to wie), ze malych Arabow wychowuje sie w nienawisci do Izraelczykow i on by sie bal Omara bo nie wiedzialby, czy Omar nie wbije mu "noza w plecy". Moze powinnas jednak przedyskutowac ze "swoimi" kwestie tego powrotu, bo taki Tomek ma na ten temat nieco inne wyobrazenie. Nie wiem, czy tez popedzilby za mlodymi Arabami wymachujacymi standarem ale wiem, co sadzi o ich powrocie: "jak Ty sobie wyobrazasz powrot 4 milionow Palestynczykow. Jaki kraj sobie moze na to pozwolic" Nu, wiec jak to jest? Czy moze i tym razem "szlag mnie trafil", "piane" z ust tocze i "klamie"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek44 Re: nu, 9,5 godziny.... IP: proxy / 213.8.97.* 24.01.03, 12:55 O brak inteligencji niechcialbym cie podejrzewac, ale zupelnie wkrzywiles sens tego co napisalem. Przeczytaj jeszcze raz, a jak nie zrozumiesz to jeszcze kilka razy, a jak to nie pomoze, to wybacz, ale wtedy idz sprawdz swoje IQ. Odpowiedz Link Zgłoś
patriota Re: nu, 9,5 godziny.... 24.01.03, 13:08 Kto chce, moze porownac, jak bardzo "wykrzywilem "sens" Twojej wypowiedzi. Oto ona: "Ale ja sie ciebie dzisiaj boje (Omar). Bo ja nie wiem, czy ty jestes porzadny czlowiek, czy tez nie wbijesz mi noza w plecy. Przez wiele lat mialem cieple kontakty z Arabami i jeszcze dzisiaj w ramach pracy zdarza mi sie z nimi spotykac. Oni sie mnie nie boja, a ja tak. Nasze dzieci nie ucza sie w przedszkolu jak zabijac Zyda, a u was tak" i moje "wykrzywienie": (Tomek) "jest swiecie przekonany (on to wie), ze malych Arabow wychowuje sie w nienawisci do Izraelczykow i on by sie bal Omara bo nie wiedzialby, czy Omar nie wbije mu noza w plecy". Propozycja sprawdzenia "IQ" (..ha....ha.....ha...) po toczeniu "piany", trafieniu przez "szlag", "kretynie" i "idiocie" (werw, nie Ty moj drogi) itd. itp. to znow cos nowego z waszej strony w tej jakze rzeczowej dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
patriota P.S. 24.01.03, 13:11 Jesli znow mielibyscie z zegarkiem w dloni czekac na moja odpowiedz, z gory przepraszam. Mam niestety mnostwo innych obowiazkow i nie wiem czy i kiedy odpowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: P.S. IP: proxy / *.j1.actcom.co.il 24.01.03, 14:14 patriota napisał: > Jesli znow mielibyscie z zegarkiem w dloni czekac na moja odpowiedz, z gory > przepraszam. Mam niestety mnostwo innych obowiazkow i nie wiem czy i kiedy > odpowiem. nu, please, don't do me a favour! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: nu, 9,5 godziny.... IP: proxy / *.j1.actcom.co.il 24.01.03, 14:12 patriota napisał: > Gość portalu: dana33 napisał(a): > > <a href="www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=50&w=4352251&a= > 4366146"target="_blank">www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=50&w=43 > 52251&a=4366146</a> > > > nu, od mojego wyzej wymienionego postu przeszlo wlasnie > > 9,5 godzin.... rowniez brak odpowiedzi jest odpowiedzia i > > to bardzo wyrazna i glosna. popatrzcie sie na siebie w > > lustrze. > > Nu, moze ty sie zdecydujesz moja droga, czy Ty "dla tych dwoch panow" nie masz > wiecej czasu" z powodu ich "klamstw" (jakich, niestety sie nie dowiedzielismy > bo nie raczylas nawet odpowiedziec) czy jednak masz ten czas i oczekujesz > odpowiedzi i to nawet z zegarkiem w reku? nu, nie myslisz przeciez, ze jestes taka mecyja zebym siedziala i patrzyla na zegarek z twojego powodu? > > Nu i czego oczekujesz w odpowiedzi na Twoj kolejny "list"? Zupelnie "na serio" > i "bez ironii" przekonujesz omara, zeby wracal, wymachiwal "palestynskim > sztandarem" a 5 milionow Izraelczykow z Toba na czele "poleci" za nim bo mlode > pokolenie Arabow moze wierzyc, ze "lepiej rozmawiac niz sztzelac". To samo mlode pokolenie zapewne, ktorych matki na ich oczach sa rozstrzeliwane w bialy > dzien na ulicy przez izraelskich zoldakow. No pewnie, po czyms takim to nic > prostszego jak wziac "sztandar", wymachiwac nim i wraz z zraelczykami > popierajacymi w wiekszosci takie formy "odwetu" dyskutowac o wspolnej, pogodnej przyszlosci. > > Nu co mozna napisac w odpowiedzi na taki list? nu, jak nic nie mozesz na taki list napisac, to siedz cicho. Nu moze najpierw powinnas rozmowic sie na ten temat z Tomkiem i jemu podobnymi, ktory jest swiecie przekonany (on to wie), ze malych Arabow wychowuje sie w nienawisci do Izraelczykow i on by sie bal Omara bo nie wiedzialby, czy Omar nie wbije mu "noza w plecy". nu, ja nie potrzebuje twojego pozwolenia, zeby sie rozmowic z tomkiem i jemu podobnymi. chce wyraznie zaznaczyc, ze rowniez mnie podobnymi. i to bardzo. > Moze powinnas jednak przedyskutowac ze "swoimi" kwestie tego powrotu, bo taki Tomek ma na ten temat nieco inne wyobrazenie. Nie wiem, czy tez popedzilby za mlodymi Arabami wymachujacymi standarem ale wiem, co sadzi o ich powrocie: "jak Ty sobie wyobrazasz powrot 4 milionow Palestynczykow. Jaki kraj sobie moze na to pozwolic" nu, taki tomek, nawet jak ma nieco inne wyobrazenie niz ja, to stoi na ciut ciut wyzszym poziomie moralnym niz ty. rowniez na ciut ciut wyzszym poziomie dyskusyjnym. a prawda jest, ze nikt "z moich" nie wyobraza sobie nie tylko powrotu 4 milionow, nawet pol miliona nie wchodzi w rachube. > > Nu, wiec jak to jest? nu, zupelnie prosto jest, my jestesmy tu i tu pozostaniemy. > Czy moze i tym razem "szlag mnie trafil", "piane" z ust tocze i "klamie"? nu, oczywiscie, i to jeszcze jak! Odpowiedz Link Zgłoś
patriota Re: nu, 9,5 godziny.... 24.01.03, 15:35 Gość portalu: dana33 napisał(a): > nu, taki tomek, nawet jak ma nieco inne wyobrazenie niz > ja, to stoi na ciut ciut wyzszym poziomie moralnym niz ty. > rowniez na ciut ciut wyzszym poziomie dyskusyjnym. Nu, to i dobrze, ze to tylko "ciut ciut". > a prawda jest, ze nikt "z moich" nie wyobraza sobie nie > tylko powrotu 4 milionow, nawet pol miliona nie wchodzi w > rachube. Nu, i teraz przynajmniej widac jasno, jak serio mozna traktowac Twoje wypowiedzi "na serio" i "bez ironii" w ktorych proponujesz Omarowi "nu, ya'allah, przyjezdzaj"! Tak wlasnie w najgorszym wydaniu wyglada dialektyka przypisywana wam przez niektore kregi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana33 Re: nu, 9,5 godziny.... IP: proxy / *.j1.actcom.co.il 24.01.03, 16:03 patriota napisał: > Gość portalu: dana33 napisał(a): > > > nu, taki tomek, nawet jak ma nieco inne wyobrazenie niz > > ja, to stoi na ciut ciut wyzszym poziomie moralnym niz ty. > > rowniez na ciut ciut wyzszym poziomie dyskusyjnym. > > Nu, to i dobrze, ze to tylko "ciut ciut". > > > a prawda jest, ze nikt "z moich" nie wyobraza sobie nie > > tylko powrotu 4 milionow, nawet pol miliona nie wchodzi w > > rachube. > > Nu, i teraz przynajmniej widac jasno, jak serio mozna traktowac Twoje > wypowiedzi "na serio" i "bez ironii" w ktorych proponujesz Omarowi "nu, > ya'allah, przyjezdzaj"! > > Tak wlasnie w najgorszym wydaniu wyglada dialektyka przypisywana wam przez > niektore kregi. nu, za moich czasow to sie tak mowilo: "powiedziales co wiedziales". a ja dodam, ze duzo to ty nie wiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
patriota Re: nu, 9,5 godziny.... 24.01.03, 16:22 Gość portalu: dana33 napisał(a): > nu, za moich czasow to sie tak mowilo: "powiedziales co > wiedziales". a ja dodam, ze duzo to ty nie wiesz. nu, cieplo ale jeszcze nie goraco. Powiedzialem co zobaczylem - Twoje (po czesci chyba nieswiadome) zaklamanie i podwojna moralnosc. I dodam, ze byc moze duzo to ja nie wiem ale z tego co tutaj napisano kazdy moze dowiedziec sie wystarczajaco duzo o Tobie i Tobie podobnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek44 Re: nu, 9,5 godziny.... IP: proxy / *.inter.net.il 24.01.03, 18:23 patriota napisał: > Gość portalu: dana33 napisał(a): > > > nu, za moich czasow to sie tak mowilo: "powiedziales co > > wiedziales". a ja dodam, ze duzo to ty nie wiesz. > > nu, cieplo ale jeszcze nie goraco. Powiedzialem co zobaczylem - Twoje (po > czesci chyba nieswiadome) zaklamanie i podwojna moralnosc. > I dodam, ze byc moze duzo to ja nie wiem ale z tego co tutaj napisano kazdy > moze dowiedziec sie wystarczajaco duzo o Tobie i Tobie podobnych. Patriota, martwie sie o ciebie. Przestan walic czolem o sciane. Juz ci to tlumaczylem, a ty ciagle swoje. A jednak cie lubie, bo zawsze lubilem biednych i slabych. Taki to juz mam parszywy charakter. Radze ci zacznij jesc czosnek i cebule, a na deser glowe ryb. To pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś