meloosyna 17.06.06, 12:33 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cezaryk Re: Przywódca separatystów czeczeńskich nie żyje 17.06.06, 12:51 ciekawe co o tym sadzi herszt zwiazku przestepczego rosja, bandyta putin Odpowiedz Link Zgłoś
konsultacje czy sie dogadaja? 17.06.06, 13:06 ciekawy jestem czy ty dogadalbys sie z "karkiem", ktory wpadl by do twojego mieszkania, pobil cie i od tamtej pory kazal sobie placic korzystajac w najlepsze ze wszystkich dobrodziejstw twojego mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: czy sie dogadaja? 17.06.06, 15:13 A co mam siedziec w szafie i dostawac łomot za kazdym razem jak z szafy nos wystawie ? Sam go nie wywale i nikt mi nie pomoze, a nawet jak by mi sie udało to i tak "kark" wróci z kumplami. Sam tez sobie nie pojdzie bo mu u mnie dobrze, jak sie z nim nie dogadam to zawsze bede w szafie siedział. Pozatym z "karkiem" jestesmy "sublokatorami" juz od dosc dawna swego czasu mogłem korzystac z kuchni łazienki i jednego pokoju. Moze jak sie z nim dogadam to bede mógł z nich korzystac znowu. Odpowiedz Link Zgłoś
hillux Re: Przywódca separatystów czeczeńskich nie żyje 17.06.06, 13:15 Zarkawi, Sajdułłajew... i będą następni. Dla terrorystów nie może być litości. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Przywódca separatystów czeczeńskich nie żyje 17.06.06, 13:51 Dlaczego zestawiając ofiarę terrorystów i terrorystę wnioskujesz że dla "terrorystów nie może być litości"? Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: Przywódca separatystów czeczeńskich nie żyje 17.06.06, 15:05 Terrorysta to teraz słowo "wytrych" jak sie kogos nie lubi to trzeba go nazwac terrorysta i wtedy mozna go juz bezkarnie zabic. Nikt nie odwazy sie protestowac bo przeciez terrorystów nikt nie lubi. Wiec w kazdym konflikcie nalezu wmówic opinii publicznej ze nieprzyjaciel to terrorysta. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Przywódca separatystów czeczeńskich nie żyje 17.06.06, 17:11 > Terrorysta to teraz słowo "wytrych" jak sie kogos nie lubi to trzeba go nazwac > terrorysta i wtedy mozna go juz bezkarnie zabic. Nikt nie odwazy sie protestowa > c > bo przeciez terrorystów nikt nie lubi. Wiec w kazdym konflikcie nalezu wmówic > opinii publicznej ze nieprzyjaciel to terrorysta. Najświętsza prawda. Tyle że chyba masz swój rozum i potrafisz ocenić w którym konflikcie kto jest tą lepszą, a kto gorszą stroną. (Napewno nie dobrą i złą - bo każdy ma "swoje" racje i coś "za uszami".) Odpowiedz Link Zgłoś
lucas.gm Wybiórcza w rozpaczy 17.06.06, 13:57 Kolejny idol zlikwidowany. Ale nie martwcie się! Dzielni czeczeńscy "separatyści" "bojownicy o niepodległość" jeszcze niejedno metro wysadzą i niejedno dziecko rozstrzelają. Cóż - oni tylko walczą o niepodległość, wolność jest bezcenna! Odpowiedz Link Zgłoś
hiki6 allah nie pomogl? a moze go niema? 17.06.06, 14:05 muzulmanie czy allah naprawde daje te dziwice? jak sadzicie ale tak serio! Odpowiedz Link Zgłoś
lucas.gm to ten sam bóg w którego wierzą katole 17.06.06, 14:11 tyle że ignoranci nie zdają sobie z tego sprawy bo "myślą" że allah to imię własne jakiegoś innego bożka Odpowiedz Link Zgłoś
pendrek_wyrzutek czy allah naprawde daje te dziewice [i chlopcow]? 17.06.06, 16:40 hiki6 napisał: > muzulmanie czy allah naprawde daje te dziwice? Dziewice i chlopcow albo rodzynki. Nie wiadomo: www.guardian.co.uk/religion/Story/0,2763,631357,00.html Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek2784 Re: Państwa wyznaniowe to niech tworzą na księżycu 17.06.06, 14:15 Ekstremiści to marionetki w rękach manipulujących nimi przywódców , którzy siedzą z daleka od frontu i wydają rozkazy. Odpowiedz Link Zgłoś
demokratus Chwała bohaterom!! Ta nieludzka śmierć wspania 17.06.06, 14:43 łego i charyzmatycznego przywódcy bojowników o wolność Czeczenii zostanie pomszczona! Putinowszczyzna zapłaci za ten akt terroru. Odpowiedz Link Zgłoś
battosai Re: Chwała bohaterom!! Ta nieludzka śmierć wspani 17.06.06, 16:18 Powinieneś tymi samymi słowami chwalićć Al-Kaidę. Nie ma to jak podwójne standardy.. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Chwała bohaterom!! Ta nieludzka śmierć wspani 17.06.06, 23:45 > Powinieneś tymi samymi słowami chwalićć Al-Kaidę. > > Nie ma to jak podwójne standardy.. Na pierwszy rzut oka to masz rację. Zupełnie inaczej to wygląda gdy wiesz jak wygladały kraje zdobyte/wyzwolone przez USA i ZSRR/Rosję. Kto się składa na członków AlKaidy i bojowników Czeczeńskich. Kim są głównie ofiary ich walk. Inaczej tak samo musiałbyś oceniać AK... Odpowiedz Link Zgłoś
wasyl.szujski Zdradzony za 1500 rubli ;-) 17.06.06, 15:21 własny człowiek zdradził go za cene działki heroiny, a resztą zajęli się już kadyrowcy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
pendrek_wyrzutek 72 "dziewice" 17.06.06, 16:38 Sajdułłajewa udal sie na randke z 72 dziewicami. Albo na spozycie 72 rodzynek. Zdania sa podzielone: www.guardian.co.uk/religion/Story/0,2763,631357,00.html Za wolnosc nasza i wasza uzywania "niebianskiego" haremu albo magazynu z bakaliami! Odpowiedz Link Zgłoś
nohchik1ant 72 "dziewice" 17.06.06, 19:05 Pewnie masz żal ze ty nie miales tu i nie będziesz miął żadnej dziewicy tam:-) Pewnie i zona twoja jeżeli masz nie była dziewica:-) Jeżeli jeszcze nie masz zony to jestem przekonany ze ta co nia będzie tez nie będzie dziewica. Pytanie tylko w tym ile facetow ja przeleciało zanim stała twoja zona Odpowiedz Link Zgłoś
nohchik1ant Re: na niego czekalo 72 Dutroux:) Tego nie wiemy 18.06.06, 15:54 Nie wiem czy jest pedofila ale jedno jest pewne ze jedyna osoba która on pozbawił dziewictwa to jest on sam w kiblu z gazeta Playboy i puszka wazeliny Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: Przywódca separatystów czeczeńskich nie żyje 17.06.06, 18:07 www.lenta.ru/news/2006/06/17/kadyrov1/ Odpowiedz Link Zgłoś
tom1003 Re: Przywódca separatystów czeczeńskich nie żyje 17.06.06, 18:54 Separatystów? A kiedy to Czeczeni dobrowolnie przyłączyli się do Rosji, żeby nazywać ich separatystami? Rosja wrąbała się do Czeczenii mniej więcej w podobnym czasie, kiedy zafundowała nam rozbiory. Czy my również bylismy separatystami urzadzając powstania? WOLNA CZECZENIA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tom1003 Re: Przywódca separatystów czeczeńskich nie żyje 17.06.06, 19:21 Europrzygłupy przypatrują się w milczeniu Putinowi, jak kiedyś Hitlerowi. Dzisiaj Czeczenia, a niedługo będziemy mieć Rosję nie tylko w zajętym przez Stalina Królewcu, ale parę kilosów za Białymstokiem (ciekawe czy Białoruś będzie się nazywać Białoruś czy obwód Miński). Ciekawe co Unia w kwestii kolejnych rosyjskich zbrodni??? Może wysmaży kolejną rezolucję o... polskiej homofobii ??? Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: Przywódca separatystów czeczeńskich nie żyje 17.06.06, 21:29 tom1003 napisał: ciekawe czy Białoruś będzie się nazywać Białoruś czy obwód Miński). No bedzie - Belorussia, Polska - Polsza, Lotwa - Latwija, Wlochy - Italija, Chiny - Kitaj, a USA - SSzA. > Ciekawe co Unia w kwestii kolejnych rosyjskich zbrodni??? Zapraszam do Beslana. Ile Pan wytrzyma tam minut gloszac swoje hasla??? Odpowiedz Link Zgłoś
tom1003 Re: Przywódca separatystów czeczeńskich nie żyje 17.06.06, 21:45 Priwiet daragoj Kacap, nooo.... nie ma żadnego usprawiedliwienia dla zbrodni popełnianych na Czeczenach. Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: Przywódca separatystów czeczeńskich nie żyje 17.06.06, 22:42 A jak duzo tych zbrodni? (nie twerdze ze ich nie ma) Ale chyba jak popatrzec i z jakiej strony, czy nie? Bo niektore morduja "terorystow, chcacych wystrzelic rakiety" w wieku dosc malym, a nikt jakos nie krzyczy o zbrodni. Albo pozdrawiaja wesele, tak, ze niezauwazanie przechodzi ono w pogrzeb, i nie ma zbrodni... Odpowiedz Link Zgłoś
jankowski1960 Re: Przywódca separatystów czeczeńskich nie żyje 18.06.06, 14:30 tom1003 napisał: > Priwiet daragoj Kacap, nooo.... nie ma żadnego usprawiedliwienia dla zbrodni > popełnianych na Czeczenach. a czy Checzeni mja monopol na morderstwa? Odpowiedz Link Zgłoś
jankowski1960 Re: Przywódca separatystów czeczeńskich nie żyje 18.06.06, 14:29 tom1003 napisał: > Europrzygłupy przypatrują się w milczeniu Putinowi, jak kiedyś Hitlerowi. > Dzisiaj Czeczenia, a niedługo będziemy mieć Rosję nie tylko w zajętym przez > Stalina Królewcu, ale parę kilosów za Białymstokiem (ciekawe czy Białoruś będzi > e > się nazywać Białoruś czy obwód Miński). > Ciekawe co Unia w kwestii kolejnych rosyjskich zbrodni??? Może wysmaży kolejną > rezolucję o... polskiej homofobii ??? Bzdety: Hitler napadal na inne kraje terroryzujac u siebie komunistow i socjaldemokrator, a Rosja nie napada na inne kraje, lecz nie pozwala na rozbicie swego terytorium. Odpowiedz Link Zgłoś
jg19411 Determinacja i walka 17.06.06, 21:35 Barbarzyńskie metody przeciw super-barbarzyńskim.Zło rodzi zło.Ale zwycięstwo będzie Wasze.Pozdrawiam bohaterskie narody wolnego Kaukazu! Odpowiedz Link Zgłoś
nowatech77 Re: Przywódca separatystów czeczeńskich nie żyje 18.06.06, 12:32 Szanowni forumowicze, a zastanawialiście się co by się stało, gdyby republiki kaukazkie wchodzące w skład Rosji były niepodległe. Jak powszechnie wiadomo na kaukazie mieszka kilkadziesiąt narodowości nie za bardzo za sobą przepadających, resztę dopowiedzcie sobię sami. Czekam na posty, ale normalne i rzeczowe. Odpowiedz Link Zgłoś
nohchik1ant Nie jestem Jasnowidcem :-)) 18.06.06, 12:41 I ty chyba nim nie jesteś, a wiec nie wiadomo co by było gdyby było, natomiast powiem tobie jak JEST teraz. A teraz Rosjanie zabijają każdego kto myśli nie tak oni tego chcą. Masakrują miasta i wioski, radze nie bawić się w Nostradamusa a parzyć w realia Odpowiedz Link Zgłoś
nohchik1ant Re: Nie jestem Jasnowidcem :-)) 18.06.06, 12:48 Polacy chyba tez nie przepadają za Czechami, Niemcami, Ukraińcami , Ruskimi ale jakoś dają sobie rady i żyją w spokoju. Pytanie dla czego tak jest myślałeś nad tym ? Może dla tego ze teraz maja wolność i Ruscy i Niemcy zostawili Polaków w spokoju. Jeżeli nie jesteś debilem to zrozumiesz ze narodowości Kaukazu tez się dogadają gdy ruskie świnie z Kaukazu odejdą Odpowiedz Link Zgłoś
pendrek_wyrzutek dogadają sie? 18.06.06, 14:42 nohchik1ant napisał: > narodowości > Kaukazu tez się dogadają gdy ruskie świnie z Kaukazu odejdą Tak jak sie dogadywaly zanim Rosjanie sie pojawili tam? Poza tym szereg tych narodowosci CHCE byc w Rosji, wlaczajac te co sa poza jej granicami jak Abchazowie i Osetyncy! Odpowiedz Link Zgłoś
jankowski1960 Re: dogadają sie? 18.06.06, 14:47 zbyt duzo inwektyw, za malo faktow Odpowiedz Link Zgłoś
nohchik1ant Re: dogadają sie? 18.06.06, 15:42 A skąd ty wiesz co było zanim przyszli Rosjanie? Jeżeli nawet byli miedzy nimi wojny to powiedz mi w którym zakątku świata w tamtych czasach nie walczyli? Co do Abchazów to masz racje, jeżeli chcą to nich będą w tej Rosji, jeżeli chodzi o Osetyńczyków to oni nie należą do narodowości korzennych Kaukazu, w 16 wieku uciekli od persów i osiedlili się na terenach Inguszskich i Gruzińskich. Widzisz Inguszy i Gruzini ich przyjęli a ci nóź w plecy. Osetynczycy powinni się cieszyć tym ze maja swoje republiki stworzone przez ruskich i tego im wystarczy. Wiesz jaka jest prawda? Myślisz ze co Rosjanie od razu zajęli Kaukaz ? Oni to robili jak Amerykanie w Ameryce stopniowo, podstępem, a błędem narodowości Kaukazu było to ze wierzyli temu co mówią ruscy. Po każdej przegranej bitwie Rosjanie zaczynali rozmowy pokojowe a kaukascy wierzyli i to był ich błąd , trzeba było dalej iść na Rosje i zdobyć jak najwięcej ale Czeczeńcy, Inguszy, Narodowości Dagestanu, Czerkiesi, Karaczaewcy, Kamyki itd. To narodowości które nie chcieli wojny i kiedy obronili swoje ziemie dalej nie szli bo nie chcieli być okupantami. Narodowości które nie chca wojn maja niewielkie terytoria, żyją u siebie w spokoju ale sa narody które jak szarańcza tylko zdobywają i zabijają . To SA fakty kolego Odpowiedz Link Zgłoś
miszka90 Re: dogadają sie? 18.06.06, 20:15 Zastanawiam sie czy wy jesteście głupi czy śmieszniue... ale na pewno historii to nie znacie. Mianowicie Czeczenia(zresztą podobnie jak Gruzja czy Armenia) przyłączyła sie do Imperium Carskiego DOBROWOLNIE, a konkretnie po prostu bali sie Turków i Persów którzy gnęblili np Gruzinów za chrześcijaństwo. I dlaczego w tej chwili teraźniejsza Rosja niała by pozwolić na odłączenia sie tej krainy od Federacji.. Aha taka ciekawostka, 73% żołnierzy służących w Czeczenii to Czeczeni.. i powiedz mi teraz że to "ruskie" mordują "niewinny" naród czeczenski... Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: dogadają sie? 18.06.06, 20:40 Pan sie myli. Czeczenia weszla do Rosji po dlugich wojnach. Ale nie narodu czeczenskiego, lecz roznych tejpow (rodowyvh stowazyszen) z czeczenami ktore osiedlalisie kolo twerdz kozackich i samimi wojskami. Mozna duzo o tym przeczytac u Lermontowa i Tolstoja. Ale tak jest, ze WSZYSTCY inni narodowosci bez wojen wchodzili wsklad gubernij. Bo NIGDY nie mieli centralizanego panstwa. Nikt nie mial. Byli posczegolne male chanstwa, ale to takie twory, tszymajacy sie na wojsku jakiegos chana. Wojna z Szamilem - to pokazala. Kiedy jak tylko auly wiedzieli ze gonia go wojsko - spokojnie bez wojen przechodzili na strone cara. Nie wszystcy. Ale wiekszosc. Dlatego w wielenarodowym Dagestanie nikt nie podtrzymuje hasel zucanych tam przez rozne organizacje pozarzadowe. Czeczency jusz zobaczyli co mieli, kiedy nie bylo wladzy. Same zabojstwa, sady szariatu w samym okropnym wydaniu, niewolnitstwo i rozne inne... 2. W tej chwili smiesznie wogule gadac o odlaczeniu czegos od jakiegos panstwa. Ale mozna. Po Kosowo mozno wszystko. Wtedy i Katalonija czegos bardziej zapragnie, i polnocne territorja we Wloszech, i tureckie anklawy w Bulgarji, i polacy na Litwe, i litwini w Polsce, bretoncy we Francji (o Korsyce nawet nie pisze) czegos moga zapragnac. Praktycznie nie ma panstw jednonarodowych. 3. W Czeczni nie ma takich proporcji. Wojsko jusz nie walczy. I jest tylko kontraktowa. Nie ma poborowcow. Wojny jako takiej nie ma. To fakt, podtwerdzony przez wszystkich. Ale milicja jest w 90% czeczenska. I wlasnie ona robi wszystkie operacje. A jezeli poprostu - tejp Kadyrowa, naiselnejszy w tej chwili, podporzadkowal sobie mniejsze, oproc tejpu z ktorego wychodzi Basajew, Maschadow. Bo to jusz u nich chodzi o zemste krwi. Takie czeczenski obyczaje. Odpowiedz Link Zgłoś
nohchik1ant kacap_z_moskwy 18.06.06, 21:18 Nie masz pojęcia co to jest tajp a gadasz. No jeżeli wiesz co to jest tajp to może powiesz co to jest Tukam? To wy staracie się wmówić nam ze to tajpami się rządzi w Czeczenii, może kiedyś tajpy mieli znaczenie ale teraz to nie bardziej niż symboliczne znaczenie. Powiem tobie kiedy się pyta o tajp, jak się żeni i tym bardziej ważne jest to dla małych tajpow. Kadyrow pochodzi z tajpu Beno i wiesz co mówią ludzie z jego tejpu ze on zhańbił ich tajp. Co do zdobywania wiosek to „najlepiej” robił to Jermolow, po nim to nawet śladu po wiosce nie zostawało. Если честно то болтать можно долго но смысла нет, между нашими нациями пропасть длиной в 11 лет, а война идет и ее уже не остановить Odpowiedz Link Zgłoś
nohchik1ant dogadają sie? 18.06.06, 20:51 Czyli mówisz ze ja nie znam historii swojego narodu. Pokaz mi gdzie, kiedy i na jakim papierze było napisane ze chcemy być Rosja? To co teraz mówisz to chyba twoja własną historia bo do kaukaskiej historii nie należy. Turcja gnębiła Armian a nie Gruzinów. A z tego co ja wiem Gruzini wcale nie chcieli być z Rosja, ale Rosjanie podstępem zabili króla Gruzin i przyłączyli ich do siebie. Ale teraz Gruzini na dobrej drodze i trzymać tak dalej. Nie mów o tym, o czym nie masz zielonego pojęcia Odpowiedz Link Zgłoś
pendrek_wyrzutek Roznica miedzy Ormianami a Gruzinami 18.06.06, 23:29 nohchik1ant napisał: > Turcja > gnębiła Armian a nie Gruzinów. Turcja gnebila i zagnebila WSZYSTKICH chrzescijan, Ormian, Grekow itp Zostalo ich tylko maly ulamek procenta! Przetrwala dokladnie ta czesc Armenii, ktora byla pod kontrola Rosji. Jakby Gruzini byli w panstwie tureckim to to samo by sie z nimi stalo. Nienawisc do Rosji zaslepia wielu ludzi w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejbj Re: dogadają sie? 18.06.06, 20:34 nazywajac naroddy kaukzu milującymi pokój iniechcącymi wojny, sam wyrazasz bezkres swojej ignorancji. Odpowiedz Link Zgłoś
nohchik1ant Re: dogadają sie? 18.06.06, 20:57 Czyli mówisz ze to Czeczeni najechali Rosje a nie na odwrót. Jeżeli masz poziom inteligencji wyższy niż 90 to musisz rozumieć kto tu chce wojny. Czeczeni i Rosjanie nigdy nie byli jedna narodowością Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejbj Re: dogadają sie? 18.06.06, 21:04 zdanie odnosnie czeczenow wyrobiony ma caly kaukaz i wszystkie jego narody.Gdy tlko czeczency dostali troche wolnosci, od razu poszli na dagestan.Jak nie masz o czyms pojecia to nie pisz.Ja nigdzie nie twierdzilem ze sa jednym narodem.Ale rosja to rederacja w ktorej zyje wile narodow.Wiekszosc czeczenow chce byc w tej fderacj.Bojownicy zas to radykalni islamscy fanatycy dążący do stworzenia panstwa islamskiego.To bracia talibow.Talibow tez popierasz?I nie pisz mi o poziomie inteligencji bo chyba ci jej brakuje skoro nie rozumiesz kto w czeczenii walczy i o co. Odpowiedz Link Zgłoś
nohchik1ant dogadają sie? 18.06.06, 21:23 Wiesz fajnie ze taki mądry z ciebie gość. Ale akurat to wiem to o czym pisze bo jestem Czeczenem. Co wolności która my mieliśmy, to powiedz kiedy to było bo co nie wiem o czym mówisz Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejbj Re: dogadają sie? 18.06.06, 23:21 ano widzisz, skoro wiesz o co chodzi to mysle ze nie kwestionujesz zdania ze wiekszosc ceczenow chce spokoju a nie panstwa islamskiego.Chodzilo mi zas o wolnosc w czasie kidy nei blo na terytorium czeczenii zadnego rosyjskiego zolnierza, czyli o zdaje sie 98 rok.Wg statystk to wlasnie wtedy w czeczenii porywano najwiecej ludzi dla okupu na calym swiecie.Byl to najniebezpieczniejszy kraj i bez rosjan. Odpowiedz Link Zgłoś
nohchik1ant dogadają sie? 19.06.06, 00:14 Dla historii państw 10 lat to jak 10 min w życiu człowieka, po 10 min nie jesteśmy w stanie powiedzieć jaki jest człowiek, tym bardziej jeżeli państwo powstaje po tak niszczącej wojnie jaka mięliśmy w 1994-1996, tym bardziej jak sami Rosjanie powiedzieli po 1 wojnie w Czeczenii było 40tys agentów KGB. Wojnę państw można porównać do choroby u człowieka, a agentów KGB do parazytów. Czy po 10 min, na 100% powiedział byś ze znasz kogoś bardzo dobrze, kogoś kto miał ciężka chorobę i dopiero idzie na poprawę ale nadal w jego organizmie pełno parazytów które chcą go zniszczyć? W przypadku Czeczenii ta wolność o której mówisz była 2.8 lata , czyli po niecałych 3 min poznasz kogoś dobrze ? Wątpię. Jeżeli nie wiesz to powiem wszyscy ci co porywali ludzi na Kaukazie teraz pracują na Rosjan , jeżeli nie wiesz o kim mowie to powiem Kadyrow(ojciec i syn) , bracia Jamodaewy, Bajsarow i ludzie Kakiewa. Teraz ci ludzie maja rosyjskie stopnie wojskowe i służą Rosji. Po tym jak się cos wydarzy patrz na to kto z tego ma zyski i to wskaze winnego, na tych porwaniach zyskała Rosja. Dla czego jej było to potrzebne ? Po 1 wojnie Czeczency byli słynni, wszędzie o nas pisało się w dobrym imieniu i dla tego Rosja chciała najpierw oczernić nasz naród, zniszczyć ta dumę która mięliśmy po wojnie, ale Rosjanom to się nie udało. O pruc Rosjan reszta świata wie kto z kim tam walczy i o co. Odpowiedz Link Zgłoś
nohchik1ant dogadają sie? 19.06.06, 00:22 Oczywiście ze chcemy wolności, jak będzie wolność to będzie i pokój. Powiedz mi jak byś mieszkać w komunalnym mieszkaniu i w swoim oddzielnym, które byś wybrał? Myśle ze obaj wiemy jakie ))) Dobra noc Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejbj Re: dogadają sie? 19.06.06, 01:47 zasadniczo powiem tak, twierdzenia ze porwania byly na reke rosji sa dziwne, bo porywano nie tlko wazne osoby, lecz wszystkich co mieli kase na okup.Oczernianie Czeczenów Rosja robi nie musiala bo nie mieli oni nigdy nigdzie dobrej opinii.To ze ich chwalono wynikalo wylacznie z tego ze walczyli z Rosja.Gdyby walczyli z Usa, swiat by ich potepil, tak jak zrobil to z talibami.Zreszta swiat widzial jak prowadzona byla ta pierwsza wojna przez pijackich generalow jelcyna najwiekszego pijaka.I przykro mi jest ze na pewno czesto dochodzilo do roznych niesprawiedliwosci i terroru.Tylko ze i wy nie jestescie w tym bez winy, i wy mordowaliscie niewinych.Mowie wy, ale tak naprawde nie mam na mysli calego narodu, tylko tych fanatykow co nas maja za niewiernych, ktorych trzeba zgladzic.Jesli w czeczenii zapanuje spokoj, nie bedzie tego typu hasel, a ludzie beda wowcas dalej chcieli niepodleglej czeczenii, sam poparlbym ide referendum i jesli wiekszosc by chciala sie od rosji odlaczyc, prosze bardzo.Ale tylko wowczas jesli czeczenia byla by stabillnym panstwem, ktore by nie napadalo na sasiadow.Jesli by tak moglo byc to jestem jak najbardziej za.Problem w tym,ze w to watpie.Otoz w zdaje sie ze w trakcie tych 3 lat owej niepodleglosci nie dzialala w czeczenii zadna szkola i zaden szpital.Nic przez en czas nie dzialalo.Kolejna wojna przyniosla to, ze szkoly zacely dzialac, cos tam sie buduje, dzuo kasy sie podobno kradnie, troche jednak inwestuje. Mysle ze przez owe 3 lata mozna blo zrobic wiecej.Problem w tm ze watazkowie islamscy ne mysla o oswiacie, wrecz przeciwnie, tu sie chyba zgodzisz. Poza tym w czeczenii nie mieszkaja sami czeczency.Moze nie jest to tak jak w dagestanie, ale jednak problem jest.Wielu glosi chec niepodleglosci dagestanu.A prawda jest taka ze nepodlegly dagestan natychmiast by sie rozpadl na 300 mniejszych panstewek ktore by wszystkie ze soba wojowaly.To nie jest zgadywanie, otm otwarcie sie mowi i chociazby z tych powodow wiekszosc ludzi w tm kraju zadnej niepodleglosci nie chce.Jak by bylo w czeczenii nie wiem.Watpie w to by byl to kraj pokojowo nastawiony do innych, ale jesli tak i jesli wiekszosc mieszkancow tej niepodleglosci by chciala, to ja bym byl za tym by tak bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
nowatech77 Re: dogadają sie? 14.07.06, 09:08 Gdzie się uczyłeś historii???. Osetyńcy należą do indoeuropejskiej grupy językowej. Są potomkami starożytnych Alanów, ich część pod naporem Hunów wyemigrowała na zechód biorąc udział w rozwaleniu Zachodniego Cesarstwa Rzymskiego. Reszta osiedliła się na stepach Nadkaspijskich. W czasie najazdów mongolskich część z nich zaczęła się osiedlać na Kaukazie, porzucając jednocześnie koczowniczy tryb życia. W XVIII w przyjęli prawosławie, ale nie wszyscy. To w wielkim skrócie. Odpowiedz Link Zgłoś
nohchik1ant Przywódca separatystów czeczeńskich nie żyje 18.06.06, 21:44 Dal cun G1azot K1obal doyl Odpowiedz Link Zgłoś
bigos666 o czym ten zacapajew opowiada ?? 18.06.06, 23:57 Jaki prezydent, jakiej republiki ?? o czym ten facet opowiada ? siedzi kilku brodatych w lesie i puszczaja co najwyzej obrzydliwe bąki..., ale okazuje sie ze maja prezydenta, ministrow, bla bla bla. No smiech na sali.... LOL Odpowiedz Link Zgłoś
janosik6 jednego bandyty mniej /brawo panie Putin. 14.07.06, 09:19 W polsce oczywiscie zaloba narodowa po stracie ukochanego dla sprzedawczykow polskich komendanta.. flagi opuscili czy jeszcze nie ? Odpowiedz Link Zgłoś