Dodaj do ulubionych

Konferencja Busha - Saddam to zagrożenie!

• Gość: olek Re: po co wojna, jesli grozba jej wszczecia wystarcza? IP: *.u / 192.168.166.* 08.03.03, 18:40
      Slyszalem z ust wiarygodnej osoby, ze druga bombe atomowa, na
      Nagasaki, Amerykanie zrzucili w 3 dni po tej spuszczonej na
      Hiroshime, glownie dlatego, ze poswiecili czas i pieniadze na
      jej wyprodukowanie... Czy teraz wojska zgromadzone wokol Iraku
      musza koniecznie byc rzucone do natarcia tylko dlatego, ze ich
      zgromadzenie wymagalo duzo trudu i kosztow?
      • compor Re: po co wojna, jesli grozba jej wszczecia wysta 08.03.03, 18:52
        olek, nie słuchaj "wiarygodnych osób". Są protokoły z obrad rządu japońskiego
        w dzień po zrzuceniu pierwszej bomby, z których wynika że generalicja za
        wszelka cene chciała prowadzić wojnę do tragicznego końca. Sami generałowie
        przyznawali że Japonia przestanie istnieć i zginie około 10-20mln obywateli.
      • Gość: Jan K. Była i trzecia bomba! IP: *.asm.bellsouth.net 08.03.03, 18:56
        Panie Olku:
        Powiem więcej - konspiracja i zbrodnie amerykańskie są jeszcze większe, niż
        pańska "wiarygodna osoba" sobie mogłaby wyobrazić w najstraszniejszych !snach

Inna wiarygodna osoba z tej grupy (Emc2 vel wisnia lub Emilka) powiedziała mi,
        że była jezcze trzecia bomba. Ktoś o tej bombie śpiewał kiedyś
        naiwnie "Jeszcze jedna bomba atomowa i wrócimy znów do Lwowa", ale z tego nic
        nie wyszło, bo zapalnik się zaciął i o bombie na długie lata zapomniano.

Bush znalazł tą bombę rwidując piwnice Białego Domu (White House, to w
        Waszyngtonie), zlecił Pani Rice naprawić zapalnik i teraz ją wysłał (chyba
        bombę a nie Panią Rice) razem z wojskami do Zatoki Perskiej, aby ją (znów,
        chyba raczej bombę a nie Panią Rice) sprzedać Saddamowi Husajnowi za ropę. To
        jedyna operacja fianansowa, która mogłaby poprawic straszliwy stan
        amerykańskich finansów.

Należy cały świat od razu powiadomić o tym spisku! Jak Iwan Bezdomny w Mistrzu
        i Małgorzacie, niech Pan weźmie kartkę papieru i maleńki ołówek i napisze do
        WSZYSTKICH!!!!!!!!!!!!!!!!

Jan K.

Gość portalu: olek napisał(a):

> Slyszalem z ust wiarygodnej osoby, ze druga bombe atomowa, na
        > Nagasaki, Amerykanie zrzucili w 3 dni po tej spuszczonej na
        > Hiroshime, glownie dlatego, ze poswiecili czas i pieniadze na
        > jej wyprodukowanie... Czy teraz wojska zgromadzone wokol Iraku
        > musza koniecznie byc rzucone do natarcia tylko dlatego, ze ich
        > zgromadzenie wymagalo duzo trudu i kosztow?
        • Gość: Emily Re: Była i trzecia bomba! IP: *.nv.nv.cox.net 08.03.03, 19:40
          Gość portalu: Jan K. napisał(a):

> Inna wiarygodna osoba z tej grupy (Emc2 vel wisnia lub Emilka) powiedziała
          mi,
          > że była jezcze trzecia bomba. Ktoś o tej bombie śpiewał kiedyś
          > naiwnie "Jeszcze jedna bomba atomowa i wrócimy znów do Lwowa", ale z tego nic
          > nie wyszło, bo zapalnik się zaciął i o bombie na długie lata zapomniano.

Pan Janeczek znow majaczy. Haldolkiem sluze? (to taki preparat na halucynacje).
          I prosze pokazac dowody (antentyczne, nie sfabrykowane!!!!!!!), ze ja kiedys co
          podobnego Panu powiedzialam. Ja Pana nie znam Panie Janeczku, ani Pan mnie nie
          zna i mam nadzieje, ze nigdy sie nie poznamy osobiscie. Bo mialabym potem zle
          sny, a w tych nie gustuje:-((((((.
          • Gość: kobietka z wyspy Re: Była i trzecia bomba!(2 eminem) IP: *.server.ntli.net 08.03.03, 19:48
            Gość portalu: Emily napisał(a):
            b/a: sorry.sent u message 19.41. see ya!

> Gość portalu: Jan K. napisał(a):
            >
            > > Inna wiarygodna osoba z tej grupy (Emc2 vel wisnia lub
            Emilka) powiedziała
            >
            > mi,
            > > że była jezcze trzecia bomba. Ktoś o tej bombie śpiewał
            kiedyś
            > > naiwnie "Jeszcze jedna bomba atomowa i wrócimy znów do
            Lwowa", ale z tego
            > nic
            > > nie wyszło, bo zapalnik się zaciął i o bombie na długie lata
            zapomniano.
            >
            > Pan Janeczek znow majaczy. Haldolkiem sluze? (to taki preparat
            na halucynacje).
            >
            > I prosze pokazac dowody (antentyczne, nie
            sfabrykowane!!!!!!!), ze ja kiedys co
            >
            > podobnego Panu powiedzialam. Ja Pana nie znam Panie Janeczku,
            ani Pan mnie nie
            > zna i mam nadzieje, ze nigdy sie nie poznamy osobiscie. Bo
            mialabym potem zle
            > sny, a w tych nie gustuje:-((((((.
            >
            • Gość: obcy Ja wole sexbomby (do kobietki z wyspy) IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 08.03.03, 21:02
              Hi Lady!
              Bardzo mi przykro, ze nie znalazlas akurat tych piosenek HK,
              poniewaz wiekszosc innych wymaga znajomosci kultury a raczej
              folkloru greckiego i kogo, jak kogo ale zimnego anglosaskiego
              serduszka to one nie rusza.
              Nie mam czasu latac po gazecie, no wole patrzec jak ta mgla opada
              ale serdecznie dziekuje za odpowiedz i do nastepnego razu.
              Trzymam za tych chlopakow, ktorych mijalas na ulicy a jakos ich
              brakuje ostatnio (widocznie poszli na piwo i sie przeciagnelo -
              wiesz ci faceci to nic stalego, ciagle im jakies naprawianie swiata
              po tej pustej lepetynie chodzi).
              Buzka i pozdrowienia dla polowy - black napkins this time.
              piotrek.
              • Gość: timebomb Re: Ja wole sexbomby (do kobietki z wyspy) IP: *.server.ntli.net 08.03.03, 22:01
                Gość portalu: obcy napisał(a):

> Hi Lady!
                > Bardzo mi przykro, ze nie znalazlas akurat tych piosenek HK,
                > poniewaz wiekszosc innych wymaga znajomosci kultury a raczej
                > folkloru greckiego i kogo, jak kogo ale zimnego anglosaskiego
                > serduszka to one nie rusza.
                bomba: no moje to gorace polskie serduszko!!!!

> Nie mam czasu latac po gazecie, no wole patrzec jak ta mgla
                opada
                bomba: absolutnie

> ale serdecznie dziekuje za odpowiedz i do nastepnego razu.
                > Trzymam za tych chlopakow, ktorych mijalas na ulicy a jakos
                ich
                > brakuje ostatnio (widocznie poszli na piwo i sie przeciagnelo
                bomba: no great loss!

> wiesz ci faceci to nic stalego, ciagle im jakies naprawianie
                swiata
                > po tej pustej lepetynie chodzi).
                bomba: just a diversion from the horrors to come...

> Buzka i pozdrowienia dla polowy - black napkins this time.
                bomba:to quote eminem:????????????????????????????????
                > piotrek.
                bomba:god bless america...god save us.
                c u around!
                • Gość: tickingbomb Re: Ja wole sexbomby (do kobietki z wyspy) IP: *.server.ntli.net 09.03.03, 01:21
                  Gość portalu: timebomb napisał(a):

> Gość portalu: obcy napisał(a):
                  >
                  > > Hi Lady!
                  > > Bardzo mi przykro, ze nie znalazlas akurat tych piosenek HK,
                  > > poniewaz wiekszosc innych wymaga znajomosci kultury a raczej
                  > > folkloru greckiego i kogo, jak kogo ale zimnego
                  anglosaskiego
                  > > serduszka to one nie rusza.
                  > bomba: no moje to gorace polskie serduszko!!!!
                  >
                  > > Nie mam czasu latac po gazecie(bomba:: rozumiem, ja tez-
                  unfortunately there is 'znajomy' visiting 'here' and so i
                  travel 'incognito' if discussing topics like plks or word gets
                  back and don't want that - c'est tout.) no wole patrzec jak ta
                  mgla
                  > opada
                  > bomba: absolutnie
                  >
                  > > ale serdecznie dziekuje za odpowiedz i do nastepnego razu.
                  > > Trzymam za tych chlopakow, ktorych mijalas na ulicy a jakos
                  > ich
                  > > brakuje ostatnio (widocznie poszli na piwo i sie przeciagnelo
                  > bomba: no great loss!
                  >
                  > > wiesz ci faceci to nic stalego, ciagle im jakies naprawianie
                  > swiata
                  > > po tej pustej lepetynie chodzi).
                  > bomba: just a diversion from the horrors to come...
                  >
                  > > Buzka i pozdrowienia dla polowy - black napkins this time.
                  > bomba:to quote eminem:????????????????????????????????
                  > > piotrek.
                  > bomba:god bless america...god save us.
                  > c u around!
                  • Gość: obcy tick IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 09.03.03, 01:56
                    Hi beloved friend.
                    Tylko potwierdzam, ze czytalem, zebys sie nie denerwowala
                    i dziekuje za odpowiedz.
                    Bardzo mi sie podoba co napisal pan "dziki" w dyskusji z "nika".
                    Roznice w sposobie myslenia u plci przeciwnych widac jak na dloni.
                    Boze spraw, zeby kobiety nie decydowaly o przyszlosci swiata -
                    niech on jeszcze troche potrwa.
                    To taka moja refleksja.
                    Czekam na pytania co bys chciala wiedziec o kraju ojczystym odemnie.
                    Buzka
                    piotrek

PS. "buzka" mean kiss expressed in wording.
                    • Gość: tock Re: tick IP: *.server.ntl.com 09.03.03, 14:22
                      b/a(bomba atomowa):Dziendobry ... all the leaves are
                      (green)...and the sky is(blue)...ALWAYS THINKing POSITIVE!

Hi beloved friend.
                      > Tylko potwierdzam, ze czytalem, zebys sie nie denerwowala
                      la bomba:nie denerWOJE SIEEEEEE..aaarrrgh!!
                      > i dziekuje za odpowiedz.----: bomba: 2!odpowiedzi. 2
                      different! odp. God......duh!!No moze nie jestes taki 'sprytny'
                      jak my 'sliczne,kobiece feministki'??? Powazniejsze sprawy na
                      myslach...
                      > Bardzo mi sie podoba co napisal pan "dziki" w dyskusji
                      z "nika".
                      > Roznice w sposobie myslenia u plci przeciwnych widac jak na
                      dloni.
                      bomba: zagladne - ale glowa sie kreci od tych niektorych bzdur...
                      juz nie zagladam do wiekszosci.
                      > Boze spraw, zeby kobiety nie decydowaly o przyszlosci swiata -
                      > niech on jeszcze troche potrwa.
                      bomba: pod GWBsza meskim okiem to moze nie byc tak dlugo...
                      > To taka moja refleksja.---bomba: jak zawsze SPOT ON!!hmmmhehe.
                      > Czekam na pytania co bys chciala wiedziec o kraju ojczystym
                      odemnie.
                      bomba:dziekuje. cokolwiek, wszystko, co chce sie opisac.Zawsze
                      zainteresowana. o.k - W/w pierwzy stop. I have observations too.
                      But will rely on yours for now.If you have read mess.2 you'll
                      know why.'z/njmy' only 'visits'here weekends.But is an
                      arse.Actually not completely, as introduced me to this site +
                      th/fore to your good self and soulmate eminem.Sadly is one of
                      those 'envious'plks.
                      I imagine every family has one...But that's why prefer to keep
                      low profile re. my own views on plks while he's 'around'.
                      Still not your concern at all. Enough said. So, please anything
                      on W/w most welcome.
                      re Irak: I wish it wasn't happening, of course. I believe
                      freedom very often has to be fought for - fact of life. Neither
                      am I anti U.S : but Bush is wrong.And so this war is/will be
                      wrong and for wrong reasons. I'm not confusing 'need' for war
                      with fighting to gain freedom. But I believe there are other
                      ways. In this case, certainly so. DON'T make fun of that!! "to
                      taka moja refleksja"for today.
                      > Buzka...I thought that was a person! - nickname for GW...duh!!
                      But thanks. How sweet. C u around.
                      Have a really nice day.
                      bombka. BAAANNNNGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGG!!!!!!!!!!!!
                      > piotrek
                      >
                      > PS. "buzka" mean kiss expressed in wording.
                      • Gość: obcy tuck IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 09.03.03, 19:38
                        Gość portalu: tock napisał(a):
                        > bomba: 2!odpowiedzi. 2
                        > different! odp. God......duh!!No moze nie jestes taki 'sprytny'
                        > jak my 'sliczne,kobiece feministki'??? Powazniejsze sprawy na
                        > myslach...
                        ---spryt Wam zostawiam bez zalu ale meskosci nie oddam.

> > Czekam na pytania co bys chciala wiedziec o kraju ojczystym
                        > odemnie.
                        > bomba:dziekuje. cokolwiek, wszystko, co chce sie opisac.Zawsze
                        > zainteresowana. o.k - W/w pierwzy stop. I have observations too.
                        > But will rely on yours for now.
                        ---I'm not there. I have to know a bit of your topics of interest.
                        People - there is something what should struck you a bit.
                        Do not hesitate (I know it can be boring for lilies) to visit old town,
                        royal castle and nowy swiat all along. Do me a favor and visit muzeum
                        wojska polskiego, only to see most famous cavalry in europe, even poles
                        do not realize how outstanding it was in her time. There is a lot of
                        secrets involved in it, but you rather be a boy to talk about it.
                        > If you have read mess.2 you'll
                        > know why.'z/njmy' only 'visits'here weekends.But is an
                        > arse.Actually not completely, as introduced me to this site +
                        > th/fore to your good self and soulmate eminem.Sadly is one of
                        > those 'envious'plks.
                        ---I broke my links to that kind.
                        > I imagine every family has one...But that's why prefer to keep
                        > low profile re. my own views on plks while he's 'around'.
                        > Still not your concern at all. Enough said. So, please anything
                        > on W/w most welcome.
                        ---Do not be surprise, that wwa is not a beauty as the whole, but
                        there are number of spots with outstanding charm. It will take me
                        too much space to count it and ... I'm confused a little.
                        One thing is to be kept in mind, it is the spirit of this city
                        and its history that should be always in mind for forigner.
                        To see must. Wilanow, Lazienki, old town, the rest depend of your
                        preferences.
                        Myself use to stay in Radosc its far from the centre.
                        > re Irak: I wish it wasn't happening, of course. I believe
                        > freedom very often has to be fought for - fact of life. Neither
                        > am I anti U.S : but Bush is wrong.And so this war is/will be
                        > wrong and for wrong reasons. I'm not confusing 'need' for war
                        > with fighting to gain freedom. But I believe there are other
                        > ways. In this case, certainly so. DON'T make fun of that!! "to
                        > taka moja refleksja"for today.
                        ---let skip it, do not stress yourself, we can't change a bit.
                        See u on monday page somewhere, just do not hide too deep in.
                        piotrek
        • Gość: dziki Re: Była i trzecia bomba! IP: *.dyn.optonline.net 08.03.03, 20:40

> Panie Olku:
          > Powiem więcej - konspiracja i zbrodnie amerykańskie są jeszcze większe, niż
          > pańska "wiarygodna osoba" sobie mogłaby wyobrazić w najstraszniejszych !snach
          >
          > Inna wiarygodna osoba z tej grupy (Emc2 vel wisnia lub Emilka) powiedziała
          mi,
          > że była jezcze trzecia bomba. Ktoś o tej bombie śpiewał kiedyś
          > naiwnie "Jeszcze jedna bomba atomowa i wrócimy znów do Lwowa", ale z tego nic
          > nie wyszło, bo zapalnik się zaciął i o bombie na długie lata zapomniano.
          >
          > Bush znalazł tą bombę rwidując piwnice Białego Domu (White House, to w
          > Waszyngtonie), zlecił Pani Rice naprawić zapalnik i teraz ją wysłał (chyba
          > bombę a nie Panią Rice) razem z wojskami do Zatoki Perskiej, aby ją (znów,
          > chyba raczej bombę a nie Panią Rice) sprzedać Saddamowi Husajnowi za ropę.
          To
          > jedyna operacja fianansowa, która mogłaby poprawic straszliwy stan
          > amerykańskich finansów.
          >
          > Należy cały świat od razu powiadomić o tym spisku! Jak Iwan Bezdomny w
          Mistrzu
          >
          > i Małgorzacie, niech Pan weźmie kartkę papieru i maleńki ołówek i napisze do
          > WSZYSTKICH!!!!!!!!!!!!!!!!
          >
          > Jan K.
          >

To ja Ci powiem jaka teraz bomba jest w posiadaniu USA.
          Jest to bomba trytowa!
          Nie moga z nia nawet zrobic testow,bo jest za silna nawet w swej
          najmniejszej do wyprodukowania masie.
          Robia tylko obliczenia.Kiedys sam bralem w nich udzial,niestety.
          Odszedlem,bo wiedzialem,ze to dla zguby ludzkosci i to zguby kompletnej.
          A zatem miej wiecej respektu do USA!

:)))

• Gość: obcy Była i trzecia bomba! IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 08.03.03, 20:53
            Panie Dziki, ja Pana nie chce oswajac, ale ta bomba trytowa
            w teorii jest znana od 30 lat, a w praktyce nie ma zadnego problemu
            z jej wykonaniem, tylko jej zywotnosc jest krotka i nie nadaje sie do
            przechowywania latami.
            M.

> To ja Ci powiem jaka teraz bomba jest w posiadaniu USA.
            > Jest to bomba trytowa!
            > Nie moga z nia nawet zrobic testow,bo jest za silna nawet w swej
            > najmniejszej do wyprodukowania masie.
            > Robia tylko obliczenia.Kiedys sam bralem w nich udzial,niestety.
            > Odszedlem,bo wiedzialem,ze to dla zguby ludzkosci i to zguby kompletnej.
            > A zatem miej wiecej respektu do USA!
            >
            > :)))
            • Gość: dziki Re: Była i trzecia bomba! IP: *.dyn.optonline.net 08.03.03, 21:33

> Panie Dziki, ja Pana nie chce oswajac, ale ta bomba trytowa
              > w teorii jest znana od 30 lat, a w praktyce nie ma zadnego problemu
              > z jej wykonaniem, tylko jej zywotnosc jest krotka i nie nadaje sie do
              > przechowywania latami.
              > M.
              >
              tak, to prawda co mowisz moj przyjacielu.
              dlatego ciagle produkowany jest nowy tryt
              w akceleratorach,a to kosztuje biliony!
              Ale niestety ta bomba nie byla nigdy testowana.
              Dlatego kilka lat temu robilo sie inne,bardziej wiarygodne
              jej symulacje poprzez monte carlo z biblioteka danych
              experymentalnych,ktora niedawno,bo chyba ze 2 lata temu
              zostala ukonczona.
              A zatem jej testy sa testami komputerowymi,a wiadomo
              jak to bylo z innymi bombami termojadrowymi w przeszlosci.
              A zatem nie mow ze to jest sprawa 30 lat wstecz.Byc moze pomysl
              pochodzi z tego okresu,ale jego realizacja,ktora jest dzis jest
              chyba inna rzecza?

:(
              • Gość: obcy Te bomby IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 09.03.03, 01:35
                Dziekuje za odpowiedz.
                Gość portalu: dziki napisał(a):
                > tak, to prawda co mowisz moj przyjacielu.
                > dlatego ciagle produkowany jest nowy tryt
                > w akceleratorach,a to kosztuje biliony!
                ---domyslam sie ze to kupa forsy, w naturze niewiele tego trytu.
                > Ale niestety ta bomba nie byla nigdy testowana.
                ---raczej naszczescie a nie niestety, bo kazdy student z anstajna
                moze sobie wyzwolona energie z grama policzyc.
                > Dlatego kilka lat temu robilo sie inne,bardziej wiarygodne
                > jej symulacje poprzez monte carlo z biblioteka danych
                > experymentalnych,ktora niedawno,bo chyba ze 2 lata temu
                > zostala ukonczona.
                ---tego nie wiedzialem, bo skad, nie majstruje w piwnicy.
                > A zatem jej testy sa testami komputerowymi,a wiadomo
                > jak to bylo z innymi bombami termojadrowymi w przeszlosci.
                ---najbardziej mi sie podbalo jak sowieci ukonczyli okret podwodny i juz mieli
                go spuscic na wode (a torpedy mialy byc o srednicy 3m), gdzies koniec lat 1950.
                oooops okazalo sie, ze z wodorkow mozna male bombki termojadrowe produkwac.
                Ale napewno masz racje i wiesz wiecej odemnie, te zabawki sa unpredictable.
                Zbyt wiele niuansow konstrukcji i geometrii, lepiej testowac poza ukladem
                slonecznym.
                > A zatem nie mow ze to jest sprawa 30 lat wstecz.Byc moze pomysl
                > pochodzi z tego okresu,ale jego realizacja,ktora jest dzis jest
                > chyba inna rzecza?
                ---oczywiscie, ze mowilem o idei, ktora moze ma nawet wiecej niz 30 lat.
                > :(

A swoja droga pozwol tu kobietom badania naukowe robic - widzisz co
                ta dobra dziewczyna Maria Curie-Sklodowska narobila? a faceci jak to faceci
                zaraz lataja za babami i musza zawsze sprawdzic.

Uszanowanie i niech grzyby beda grzybami.
                piotrek
    • Gość: Gregory Odpowiedz dzikiemu IP: *.89.cm.sunflower.com 08.03.03, 18:57
      Oczywiscie dojdzie do wojny bo administracja Busha nie ma
      wyjscia. Licza na to ze wszystko pojdzie dobrze i udowodnia
      swiatu ze mieli racje. Inaczej nie ma mowy o wygraniu
      nasteponych wyborow. Pomimo ze widze Busha jako religijnie
      nawiedzonego, intelektualne nic zycze mu sukcesu nawet jeli
      opowiadanie o demokracji, reformie spoleczenstw amerykanskich
      i usowaniu tyranow uwazam za typowa amerykanska hipokryzje
      polityczna. W koncu od drugiej wojny swiatowej Ameryka popierala
      najgorszych tyranow od Chile, Argentyny do Sadama wlacznie.
      Demokracja amerykanska jest tak jak angielska i izraelska dla
      siebie wylacznie. Faktem jest ze tu nie chodzi o Sadama. Chodzi
      obecnie o rozgrywke polityczna pomiedzy Europa, Azja i Islamem o
      ograniczenie arogancji i potegi amerykanskiej. Os Paryz, Berlin,
      Moskwa, Pekin historycznie zakreslona przez de Gaulla ma na celu
      jedno: ograniczenie wplywow Ameryki. Francja nie walczy o
      Sadama, walczy o ta koncepcje i wygrywa. Polska moglaby by byc
      czescia tej naturalnej dla niej osi. Wybrala jednak byc ta tak
      sklawna w 18 wieku przyslowiowa czarna dziura Europy, co
      doprowadzilo do rozbiorow. Rozbiory Polsce nie grorza tylko
      kompletna marginalizacja i lekcewazenie. Przed kim USA ma bronic
      Polski? Rosja, Niemcami? Ansurd! Powiadam Ci dziki jako
      Amerykanin z krwi i kosci: Amerykanie nie podniosa palca w
      obronie Polski. Pamietasz 1939 i Jalte i stan wojenny? Viva la
      France!
      Stana zawsze po stronie tych co maja potege: Rosji i Niemiec.
      • compor Re: Odpowiedz dzikiemu 08.03.03, 19:06
        Gregory Pack czy co? W 1939 pacyfistyczni Francuzi mieli tak dobrze, że nie
        chcieli dupy ruszyć i pomimo układów zawartych z Polską najnormalniej w
        świecie nas olali. Nie chcieli umierać za Gdańsk, co się póżniej zemściło
        największą kolaboracją w historii XXwieku. Nawet idiota Hitler się śmiał z
        Francuzów za ich niewolniczą poddańczość i obciąganie narodowo-
        socjalistycznego loda.
      • Gość: Jan K. Geopolityka IP: *.asm.bellsouth.net 08.03.03, 19:07
        Panie Gregory z pięknego Kansas:

Gdzie w pańskich studiach o geopolityce znalazł Pan taką odkrywczą wiadomośc,
        że Ameryka zawsze stanie po stronie silniejszych, czyli po stronie Rosji i
        Niemiec? Czy pierwsza i druga wojna światowa jest na to przykładem? Może
        zimna wojna albo wojna w Zatoce Perskiej?

Jeśli Pan uważa, że Ameryka stanęła po stronie tyranów w Chile i Argentynie i
        za Saddamem, to chyba też coś się Panu tutaj nieźle poprzestawiało.

Jan K.

Gość portalu: Gregory napisał(a):

> Oczywiscie dojdzie do wojny bo administracja Busha nie ma
        > wyjscia. Licza na to ze wszystko pojdzie dobrze i udowodnia
        > swiatu ze mieli racje. Inaczej nie ma mowy o wygraniu
        > nasteponych wyborow. Pomimo ze widze Busha jako religijnie
        > nawiedzonego, intelektualne nic zycze mu sukcesu nawet jeli
        > opowiadanie o demokracji, reformie spoleczenstw amerykanskich
        > i usowaniu tyranow uwazam za typowa amerykanska hipokryzje
        > polityczna. W koncu od drugiej wojny swiatowej Ameryka popierala
        > najgorszych tyranow od Chile, Argentyny do Sadama wlacznie.
        > Demokracja amerykanska jest tak jak angielska i izraelska dla
        > siebie wylacznie. Faktem jest ze tu nie chodzi o Sadama. Chodzi
        > obecnie o rozgrywke polityczna pomiedzy Europa, Azja i Islamem o
        > ograniczenie arogancji i potegi amerykanskiej. Os Paryz, Berlin,
        > Moskwa, Pekin historycznie zakreslona przez de Gaulla ma na celu
        > jedno: ograniczenie wplywow Ameryki. Francja nie walczy o
        > Sadama, walczy o ta koncepcje i wygrywa. Polska moglaby by byc
        > czescia tej naturalnej dla niej osi. Wybrala jednak byc ta tak
        > sklawna w 18 wieku przyslowiowa czarna dziura Europy, co
        > doprowadzilo do rozbiorow. Rozbiory Polsce nie grorza tylko
        > kompletna marginalizacja i lekcewazenie. Przed kim USA ma bronic
        > Polski? Rosja, Niemcami? Ansurd! Powiadam Ci dziki jako
        > Amerykanin z krwi i kosci: Amerykanie nie podniosa palca w
        > obronie Polski. Pamietasz 1939 i Jalte i stan wojenny? Viva la
        > France!
        > Stana zawsze po stronie tych co maja potege: Rosji i Niemiec.
        • Gość: Widz i czytelnik Re: Geopolityka IP: *.web.thalamus.se 08.03.03, 19:12
          CIA maczalo palce w Chile i to jest przyjety fakt
          • compor Re: Geopolityka 08.03.03, 19:16
            a Francuzi maczali palce w kanale sueskim w 1956, bo chcieli za wszelka cenę
            utrzymać białą dominację w tym plugawym zakątku świata. Przy okazji zgineło
            parę tysiączków Egipcjan.
          • Gość: Jan K. Re: Geopolityka IP: *.asm.bellsouth.net 08.03.03, 19:48
            To chyba brawo, że krwawe macki CIA brały udział w obaleniu Allende. Inaczej
            byłaby tam Kuba i bieda, a nie wolność i dobrobyt, jak teraz. Wieść głosi, że
            już po dwóch tygodniach rządów Allende zabrakło w Chile pasty do zębów,
            szamponów, proszku do prania i papieru toaletowego. Sami wiemy, czym taki stan
            się kończy - potem jest cenzura i tylko ocet na półkach.

Jan K.

Gość portalu: Widz i czytelnik napisał(a):

> CIA maczalo palce w Chile i to jest przyjety fakt
            • Gość: obcy Do Jana K. IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 08.03.03, 20:44
              Dziendobry Panu, milo sie znalezc w dobrym towarzystwie.
              Z tym chile i dobrobytem to nie calkiem tak jak wskazuja statystyki.
              Ale swietny przyklad dla polakow.
              Nie dziwi mnie glupota natomiast zastanawia mnie skad sie takie
              pozornie "wywazone" opinie jak Pana Gregory biora. Bo to jest powazny problem
              dla nas wszystkich, tu na tym kontynencie tez. Ja wiem, ze to nie jest serio
              ale jak wyzej zauwazylem slaba plec to traktuje jak najbardziej powaznie
              a ta nieszczesna demokracja dala jej glos, w koncu my im nie rzadzimy w kuchni
              ani w garderobie, a one nie maja zadnych skrupolow w naprawianiu swiata.
              Takie opinie, ze polacy wybrali jak zwykle jak najgorzej i jak najglupiej
              prosza o meska reakcje, polaczona z utrata "body fluids".
              Tym niemniej dziekuje za utrzymanie poziomu, ktory mi odpowiada w dyskusji.
              Uszanowanie.
              M.

> To chyba brawo, że krwawe macki CIA brały udział w obaleniu Allende. Inaczej
              > byłaby tam Kuba i bieda, a nie wolność i dobrobyt, jak teraz. Wieść głosi,
              że
              > już po dwóch tygodniach rządów Allende zabrakło w Chile pasty do zębów,
              > szamponów, proszku do prania i papieru toaletowego. Sami wiemy, czym taki
              stan
              > się kończy - potem jest cenzura i tylko ocet na półkach.
              > Jan K.
              > Gość portalu: Widz i czytelnik napisał(a):
              > > CIA maczalo palce w Chile i to jest przyjety fakt
              • roosvelt1984 Francja-Belgia-RFN: europejska oś zła 08.03.03, 20:52
                Przekierowuję nieco temat na naszych europejskich "przyjaciół", krtórych
                dziwnym trafem zaczynam nienawidzieć. Wojna jest nieunikniona, niech więc się
                wreszcie zacznie. Życzę Irakowi jak najmniej trupów i szybkiego obalenia
                jegomościa s.h. Sądzę, że nie będzie to trudne.

Co jednak świat zapamięta z ostatnich miesięcy, to obrzydliwe tchórzostwo
                Francuzów i Niemców w obliczu koniecznej, a niespełnionej solidarności.

-Dlaczego francuskie czołgi mają pięć biegów wstecznych i jeden do przodu?
                -Na wypadek gdyby ktoś zaatakował Frnacuzów od tyłu
              • Gość: Emc2 Re: Do Jana K. IP: *.nv.nv.cox.net 08.03.03, 20:55

> Dziendobry Panu, milo sie znalezc w dobrym towarzystwie.
                >
                > Takie opinie, ze polacy wybrali jak zwykle jak najgorzej i jak najglupiej
                > prosza o meska reakcje, polaczona z utrata "body fluids".
                > Tym niemniej dziekuje za utrzymanie poziomu, ktory mi odpowiada w dyskusji.
                > Uszanowanie.

???????????????;-)))))))
                • Gość: obcy do Emilki IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 08.03.03, 21:17
                  Gość portalu: Emc2 napisał(a):
                  > Gość portalu: obcy napisał(a):
                  ... milo sie znalezc w dobrym towarzystwie.
                  > ???????????????;-)))))))
                  ---Dziendobry przemila dziewczyno, skad tyle znakow?, przeciez
                  wiesz ze lubie dobre towarzystwo, jak moglas pomyslec, ze Ciebie
                  mam poza nim umiescic.
                  Ludzie maja rozne poglady i trzeba z tym zyc i korzystac a nie sie
                  dasac jak Ty na pana Janka, przeciez on zadnych milionow nie
                  zamordowal jeszcze i watpliwe, zeby takiemu fajnemu facetowi
                  sie chcialo to robic.
                  Natomiast ku Twojej uwadze po raz juz ostatni zwracam Ci zyczliwie
                  uwage, zebys najpierw wierzyla sobie i temu co czujesz, poniewaz ludzie,
                  ktorzy za pieniadze drukuja we WSZYSTKICH gazetach, robia to w interesie
                  (kazda dzialalnosc zarobkowa na tym polega) i ten interes nie jest napewno
                  ani moj ani Twoj.
                  Polityka nie ma twarzy!!!!!
                  Dlatego nie utozsamiaj miny jakiegos tam busza z polityka ameryki,
                  bo to tylko myli, a poza tym to ... trzymajmy kciuki za ludzi dobrej
                  woli, bo takie sasze i zydojepy to nie wyjatek, to szumowiny pozbawione
                  elementarnej inteligencji i przyzwoitosci.
                  Buzka.
                  M.
              • Gość: wfm Re: Do Jana K. i jego przyjaciela IP: *.telia.com 09.03.03, 01:55

ha ha ha :))))))) ...

skad sie biora na swiecie takie betony i swinie?
                Stalinowcy, sliniacy sie na rozkoszne wspomnienie
                rozwiazan silowych: zabicie Allende, potem tortury i
                ludobojstwo w Chile: tak trzeba bylo bo co? aha, bo
                "zabraklo pasty do zebow"! Rozjezdzanie czolgami
                studentow w Chinach pewnie tez fajne. Atak na Irak - coz
                jasli pourywa to rece i nogi paru (tysiecy) cywilom
                i paruset mlodych, ubogich jak mysz, zolnierzy busza
                zginie na goracym, zatrutym bronia chemiczna
                przedmiesciu Bagdadu, zesrawszy sie uprzednio w swe
                ochronne ubranka, to swietnie, prawda Janie K. i
                przyklaskiwaczu?

spadajcie z tej listy bo zapychacie siec waszym G.

• Gość: obcy ddo wuefemki IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 09.03.03, 02:00
                  Gość portalu: wfm napisał(a):
                  > ha ha ha :))))))) ...
                  ---pozazdroscic humoru, skoro juz otworzylem to pare Ch... dla samej rozrywki
                  ci wsadze.
                  > skad sie biora na swiecie takie betony i swinie?
                  > Stalinowcy, sliniacy sie na rozkoszne wspomnienie
                  > rozwiazan silowych: zabicie Allende, potem tortury i
                  > ludobojstwo w Chile: tak trzeba bylo bo co? aha, bo
                  > "zabraklo pasty do zebow"! Rozjezdzanie czolgami
                  > studentow w Chinach pewnie tez fajne. Atak na Irak - coz
                  > jasli pourywa to rece i nogi paru (tysiecy) cywilom
                  > i paruset mlodych, ubogich jak mysz, zolnierzy busza
                  > zginie na goracym, zatrutym bronia chemiczna
                  > przedmiesciu Bagdadu, zesrawszy sie uprzednio w swe
                  > ochronne ubranka, to swietnie, prawda Janie K. i
                  > przyklaskiwaczu?
                  > spadajcie z tej listy bo zapychacie siec waszym G.

• Gość: Emily Re: Odpowiedz dzikiemu IP: *.nv.nv.cox.net 08.03.03, 21:03
        znow sie zgadzam z Gregorym. A poza tym, Paryz jest taki bosko-ludzki. Viva la
        France, la Pologne (na zmadrzenie jeszcze czas) i la America (po prawdziwej
        demokratyzacji)!!:-)
        E
        • Gość: Jan K. Vive! a nie Viva! IP: *.asm.bellsouth.net 08.03.03, 21:26
          Jako znający zarówno francuski jak i hiszpański muszę was poprawić:
          ¡Viva! to po hiszpańsku (czy wyjdzie odwrócony wykrzyknik?)
          Vive! to po francusku
          Jan K.

Gość portalu: Emily napisał(a):

> znow sie zgadzam z Gregorym. A poza tym, Paryz jest taki bosko-ludzki. Viva
          la
          > France, la Pologne (na zmadrzenie jeszcze czas) i la America (po prawdziwej
          > demokratyzacji)!!:-)
          > E
          • Gość: Leszek Saddama mozna ujarzmic tylko strachem IP: *.ists.pl / 192.168.1.* 08.03.03, 22:15
            Mysle caly czas, ze bez wojny mogloby sie ewentualnie obejsc
            tylko w jednym wypadku: gdyby swiatowe mocarstwa i "mocarstwa"
            (Francja)mowily jednym glosem. W innym wypadku ten arabski
            Stalin widzi, ze psy sie gryza miedzy soba i zaciera rece. Wcale
            nie jestem pewien, czy USA zaatakuje. Ale trzymanie tego
            skurwysyna w szachu jest niezbedne. Tylko strachem mozna go
            zmusic do rozbrojenia.
      • nikapalmer Re: Odpowiedz dzikiemu 08.03.03, 21:49
        oj z ta francja (i innymi przeciwnikami wojny) to bym uwazala i z wiara w ich
        dobre intencje im tez chodzi o wplywy i pieniazki
        akurat teraz to francja robi pieniazki w iraku a amerykanie to sobie moga
        conajwyzej po strefach zakazow lotow polatac i troche postrzelac a na nikim juz
        to wrazenia nie robi
        jak amerykanie wygraja wojne to oni beda karty rozdawac i sie moze okazac ze
        posla francuzow na drzewo a pieniadz nie woda

• Gość: dziki Re: Odpowiedz dzikiemu IP: *.dyn.optonline.net 08.03.03, 22:26

> swiatu ze mieli racje.

Tu nie chodzi tylko o udowodnienie racjii!
        Zauwaz,ze polityka USA byla zupelnie inna przed 11 wrzesnia 2001!
        Ten sam Bush rzadzil wtedy,ale ten dzien spowodowal,ze on jako
        prezydent ma obowiazek bronic kraju i swych obywateli!
        Co wedlug Ciebie powinien wtedy zrobic?
        Oprocz tego ze sie pomodlil za ofiary tego tragizmu!
        A wiec podjal polityke walki z terroryzmem.I chyba kazdy by tak
        zrobil?
        Irak jest zamieszany w stosunki z terrorystami,i USA dobrze o tym wie
        bo dawniej sama to nagrywala przeciw sowietom!
        I dawala Irakowi bron chemiczna.A wiec z czym do goscia?
        USA wie wiecej o Iraku niz ktokolwiek w Europie!
        Bo sama ten rezim kiedys wspomagala.
        A wiec, wie co oni maja i z czego maja sie wyspowiadac,czyli
        rozbroic.Pomysl przenosnych laborotoriow biologiczno-chemicznych
        na duzych ciezarowkach pochodzi od USA!!!!
        Stad oni wiedza ze Saddam ma takie,ale teraz sytuacja jest inna,i on
        musi sie rozbroic bo jak nie to zginie;poniewaz jest powiazany z
        Al-Queda,a ta nienawidzi teraz USA,tak jak kiedys kochala sie w niej!
        Bush nie moze czekac na nastepny 9/11 ale musi dzialac profilaktycznie.
        A wiec jedynym wyjsciem teraz jest zniszczyc saddama,a potem dalej,i
        dalej,az do skonczenia swiata.
        Niestety,ale Ameryka nie ma innego wyboru jesli chce przetrwac,a wiec
        dlaczego ma nie walczec skoro ma do tego mozliwosci?
        I czas jest tutaj bardzo wazny,a wiec o co chodzi?

:)

>Inaczej nie ma mowy o wygraniu
        > polityczna. W koncu od drugiej wojny swiatowej Ameryka popierala
        > siebie wylacznie. Faktem jest ze tu nie chodzi o Sadama. Chodzi
        > obecnie o rozgrywke polityczna pomiedzy Europa, Azja i Islamem o
        > ograniczenie arogancji i potegi amerykanskiej. Os Paryz, Berlin,
        > Moskwa, Pekin historycznie zakreslona przez de Gaulla ma na celu
        > kompletna marginalizacja i lekcewazenie. Przed kim USA ma bronic
        > France!
        • nikapalmer Re: Odpowiedz dzikiemu 08.03.03, 22:46
          takie krotkie pytania:
          jaki irak ma zwiazek z 911??
          jakie saddam ma powiazania z alkaida??
          czy po 911 nastapil jakikolwiek powazny atak terorystyczny w usa??
          czy atak na irak nie spowoduje wzrostu niecheci arabow w stosunku do usa a tym
          samym wzrost poparcia dla ekstremistow??
          ile razy w wypowiedziach powella i busha pada slowo ropa??
          kto zpalaci za wojne skoro jej koszty (i to przy obecnym deficycie) nie sa
          uwzglednione w budzecie DoD??
          ile osob z otoczenia busha ma udzialy w firmach zbrojeniowych, wydobywczych
          itp??
          ile z tych firm sfinansowalo kampanie wyborcza busha?
          ilu z doradcow busha jest czlonkami zoa lub innych tego typu ugrupowan?

to tak na poczatek
          • Gość: dziki Re: Odpowiedz dzikiemu IP: *.dyn.optonline.net 08.03.03, 23:12
            nikapalmer napisała:

> takie krotkie pytania:
            > jaki irak ma zwiazek z 911??

No wlasnie,ze ma!!!

> jakie saddam ma powiazania z alkaida??

Czy ja mam Ci je podac?
            wybacz,ale to chyba nie tutaj?
            To USA stworzylo Alkaide!
            Tak,wspomagalo ja i dzieki niej ona powstala wogole!

> czy po 911 nastapil jakikolwiek powazny atak terorystyczny w usa??

Na szczecie jescze nie.

> czy atak na irak nie spowoduje wzrostu niecheci arabow w stosunku do usa a
            tym
            > samym wzrost poparcia dla ekstremistow??

Nie sadze.Tam wszyscy nie lubia Iraku,bo sie panoszy!
            A zatem zlikwidowanie Saddama to rowniez korzysc dla wszystkich arabow!

> ile razy w wypowiedziach powella i busha pada slowo ropa??

Nie liczylem takich dupereli.

> kto zpalaci za wojne skoro jej koszty (i to przy obecnym deficycie) nie sa
            > uwzglednione w budzecie DoD??

A skad Ty o tym wiesz?
            Dane DOD sa tajne scisle!A wiec nie gadaj od rzeczy.

> ile osob z otoczenia busha ma udzialy w firmach zbrojeniowych, wydobywczych
            > itp??
            > ile z tych firm sfinansowalo kampanie wyborcza busha?
            > ilu z doradcow busha jest czlonkami zoa lub innych tego typu ugrupowan?
            >
            > to tak na poczatek

Na poczatek,to tak,ze Ty jestes swirniety!
            Pieprzysz (przepraszam za wyrazenie) jak maly kazio po
            duzym jasnym.
            To typowe dla Polakow;

• nikapalmer Re: Odpowiedz dzikiemu 08.03.03, 23:39
              > nikapalmer napisała:
              >
              > > takie krotkie pytania:
              > > jaki irak ma zwiazek z 911??
              >
              > No wlasnie,ze ma!!!
              tak tak bardzo powazny argument
              ale widzisz nawet cia zdementowalo takie rewelacje

> > jakie saddam ma powiazania z alkaida??
              >
              > Czy ja mam Ci je podac?
              > wybacz,ale to chyba nie tutaj?
              > To USA stworzylo Alkaide!
              > Tak,wspomagalo ja i dzieki niej ona powstala wogole!
              no tak to jest dowod na to ze usa ma powiazania z alkaida a nie saddam

> > czy po 911 nastapil jakikolwiek powazny atak terorystyczny w usa??
              >
              > Na szczecie jescze nie.
              pierwsza dobra odpowiedz:)))
              >
              >
              > > czy atak na irak nie spowoduje wzrostu niecheci arabow w stosunku do usa a
              >
              > tym
              > > samym wzrost poparcia dla ekstremistow??
              >
              > Nie sadze.Tam wszyscy nie lubia Iraku,bo sie panoszy!
              > A zatem zlikwidowanie Saddama to rowniez korzysc dla wszystkich arabow!
              zapominasz o czyms takim jak powiazania izraela i usa
              amerykanie placa arabom co roku ciezkie pieniadze zeby udawali ze ich troche
              lubia (izraelowi placa jeszcze wieksze ale ci nie udaja)
              w czasie wojny w kuwejcie w panstwach arabskich odbywaly sie demonstracje
              poparcia dla saddama poniewaz w czasie wojny ostrzelal on izrael
              arabowie sie moga miedzy soaba nielubicaale w stosunak do usa (izraela) krew
              nie woda
              > > ile razy w wypowiedziach powella i busha pada slowo ropa??
              >
              > Nie liczylem takich dupereli.
              to ci moge powiedziec 0

> > kto zpalaci za wojne skoro jej koszty (i to przy obecnym deficycie) nie sa

> > uwzglednione w budzecie DoD??
              >
              > A skad Ty o tym wiesz?
              > Dane DOD sa tajne scisle!A wiec nie gadaj od rzeczy.
              ale dziecko bredzisz
              budzet DoD na ten rok to 366mld mozna to przecyztac z projektu budzetu
              dostepnego na oficjalnych rzadowych stronach
              to ze koszty wojny (w najlepszym wypadku okolo 100mld) nie sa uwzglednione w
              tym budzecie to oficjalna wypowiedz DoD podana naprzyklad przez cnn

> > ile osob z otoczenia busha ma udzialy w firmach zbrojeniowych, wydobywczyc
              > h
              > > itp??
              > > ile z tych firm sfinansowalo kampanie wyborcza busha?
              > > ilu z doradcow busha jest czlonkami zoa lub innych tego typu ugrupowan?
              > >
              > > to tak na poczatek
              >
              > Na poczatek,to tak,ze Ty jestes swirniety!
              > Pieprzysz (przepraszam za wyrazenie) jak maly kazio po
              > duzym jasnym.
              oj jejku jejku dziecku argumentow zabraklo i sie zdenerwowalo
              > To typowe dla Polakow;
              a ciebie co nowa ojczyzna utulila ale paszporcik nadal nie taki??
              >
              >
      • Gość: Leszek Re: Odpowiedz dzikiemu IP: *.ists.pl / 192.168.1.* 08.03.03, 22:41

> swiatu ze mieli racje. Inaczej nie ma mowy o wygraniu
        > polityczna. W koncu od drugiej wojny swiatowej Ameryka
        popierala
        > siebie wylacznie. Faktem jest ze tu nie chodzi o Sadama.
        Chodzi
        > obecnie o rozgrywke polityczna pomiedzy Europa, Azja i Islamem
        o
        > ograniczenie arogancji i potegi amerykanskiej. Os Paryz,
        Berlin,
        > Moskwa, Pekin historycznie zakreslona przez de Gaulla ma na
        celu
        > kompletna marginalizacja i lekcewazenie. Przed kim USA ma
        bronic
        > France!

A ja akurat pamietam rok 1939, kto wtedy nie chcial umierac za
        Gdansk i prowadzil "dziwna wojne". La France!!!
    • Gość: bulba Re: Konferencja Busha - Saddam to zagrożenie! IP: *.25.107.105.Dial1.SanFrancisco1.Level3.net 08.03.03, 21:13
      Great! Nareszcie bedzie cos ciekawego w telewizji.

Let the games begin!

Bulba
      • Gość: RUFUS Towarzysze BUSH i Powell z oficjalna wizyta IP: *.reston01.va.comcast.net 08.03.03, 21:33
        Po produktywnej konferencji prasowej z zaprzyjaznionymi mediami
        towarzysze Bush i Powell wyprodukowali dowody na
        imperialistyczne zamiary Sadama H. podczas oficjalnej wizy na
        najwyzszym szczeblu partyjnym i panstwowym:

msnbc.com/news/882311.asp
        • Gość: www Znacie ten dowcip? IP: *.dialsprint.net 08.03.03, 21:52
          President Bush and Colin Powell are sitting in a bar. A guy walks in and asks
          the barman,
          "Isn't that Bush and Powell sitting over there?" The barman says, "Yep, that's
          them.
          " So the guy walks over and says, "Wow, this is a real honor. What are you guys
          doing in here?"
          Bush says, "We're planning WW III ". And the guy says, "Really? What's going
          to happen?"
          Bush says, "Well, we're going to kill 140 million Iraqis this time and one
          blonde with big tits".
          The guy exclaimed, "A blonde with big tits? Why kill a blonde with big tits?

Bush turns to Powell, punches him on the shoulder and says, "See, smart ass?!
          I told you no one would worry about the 140 million Iraqis!"
      • Gość: dziki Re: Konferencja Busha - Saddam to zagrożenie! IP: *.dyn.optonline.net 09.03.03, 02:23
        Gość portalu: bulba napisał(a):

> Great! Nareszcie bedzie cos ciekawego w telewizji.
        >
        > Let the games begin!
        >
        > Bulba

A z czego sie tak cieszysz bawole?
        Wojna to nie ciekawa rzecz ale straszna i tragiczna.
        Niedlugo przyjdzie i na Ciebie,moze w innej formie,
        ale bedziesz wtedy wyl!To dobrze ze nie mieszkam blisko Ciebie
        bo nie lubie wycia zmeczonych kundli.
        :0

• Gość: kaczory11 Dlaczego media milcza? IP: *.zeelandnet.nl 08.03.03, 22:31
      Dlaczego polskie media (GW, Onet, "Wiadomosci TV", "Fakty TVN"
      nie podaly tego, co podala dzisiejsza telewizja holenderska?
      Podala ona, ze wczoraj Blix juz po swoim wystapieniu w ONZ
      przedstawil czlonkom Rady Bezpieczenstwa pisemny raport w ktorym
      CZARNO NA BIALYM stwierdza miedzy innymi:
      1) Irak nie rozliczyl sie z 10 tysiecy !!! litrow antraxu
      2) Irak posiada glowice do przenoszenia broni biologicznej i
      chemicznej. Nie udowodnil ich zniszczenia.
      3) Irak posiada samoloty bezzalogowe o zasiegu ponad 150 km
      zdolne do rozpylania broni chemicznej. Blix nie wie ile ich
      jest, ale na czesci takich samolotow inspektorzy natrafili. Co
      sie dzieje z tymi samolotami?
      • nikapalmer Re: Dlaczego media milcza? 08.03.03, 23:02
        oj kaczory tego to nawet w cnn niepodali (sprawdzalam)
        paru innych informacji tez niepodali np o 'prawdziwosci' kolejnych 'dowodow' w
        temacie iraku

> Dlaczego polskie media (GW, Onet, "Wiadomosci TV", "Fakty TVN"
        > nie podaly tego, co podala dzisiejsza telewizja holenderska?
        > Podala ona, ze wczoraj Blix juz po swoim wystapieniu w ONZ
        > przedstawil czlonkom Rady Bezpieczenstwa pisemny raport w ktorym
        > CZARNO NA BIALYM stwierdza miedzy innymi:
        > 1) Irak nie rozliczyl sie z 10 tysiecy !!! litrow antraxu
        > 2) Irak posiada glowice do przenoszenia broni biologicznej i
        > chemicznej. Nie udowodnil ich zniszczenia.
        > 3) Irak posiada samoloty bezzalogowe o zasiegu ponad 150 km
        > zdolne do rozpylania broni chemicznej. Blix nie wie ile ich
        > jest, ale na czesci takich samolotow inspektorzy natrafili. Co
        > sie dzieje z tymi samolotami?
        • Gość: kaczory11 Re: Dlaczego media milcza? IP: *.zeelandnet.nl 08.03.03, 23:35
          Podawaly to wszystkie wiadomosci na wszystkich kanalach
          holenderskiej TV. Jezeli nie wierzysz, to zwroc sie do ambasady
          holenderskiej.
      • Gość: druid Bush na drobrej drodze do samozaglady. IP: *.telia.com 09.03.03, 00:58

Moja hipoteza, ze Bush i uleglosc Kngresu sa
        najefektywniesza antyamerykanska bronia jaka wynaleziono
        (wyzwolona przez bardzo umiejetna, niestety, prowokacje
        9-11), wydaje sie sprawdzac.

Ten piekny kraj, jak wynika z danych Biura Budzetowego
        kongresu amer. (por. ponizszy link), jesli bedzie
        trzymal sie imbecylnej doktryny politycznej Busha i
        voodoo economics bijacej na glowe te wyznawana niegdys
        przez tatusia, osiagnie za dziesiec lat deficyt
        budrzetowy 1820 mld dol., co wg. innych danych ktore
        widzialem, jest i tak niskim oszacowaniem. Co to
        oznacza? Zmiana rezimu w D.C., I dzieki Bogu.

www.washingtonpost.com/wp-dyn/articles/A57616-2003Mar7.html

Oczywiscie, mysle ze obecna administracja jest tego
        swiadoma, ale pewnie licza na to ze przerzuca jak zawsze
        koszty na
        inne kraje: Irak da rope, wszyscy drobni ciulacze na
        calym swiecie beda nadal trzymali dolary w skarpetach i
        nie zamienia ich na euro, podtrzymujac zapadajacy sie
        dolar, Europa przestanie podskakiwac i posprzata +
        przypilnuje porzadku po krotkiej i bezbolesnej wojnie na
        bliskim wszchodzie, i tak dalej.
        No coz, tym razem sadze ze G z tego wyjdzie.

• Gość: dziki Re: Bush na drobrej drodze do samozaglady. IP: *.dyn.optonline.net 09.03.03, 02:19
          Gość portalu: druid napisał(a):

>
          > Moja hipoteza, ze Bush i uleglosc Kngresu sa
          > najefektywniesza antyamerykanska bronia jaka wynaleziono
          > (wyzwolona przez bardzo umiejetna, niestety, prowokacje
          > 9-11), wydaje sie sprawdzac.
          >
          > Ten piekny kraj, jak wynika z danych Biura Budzetowego
          > kongresu amer. (por. ponizszy link), jesli bedzie
          > trzymal sie imbecylnej doktryny politycznej Busha i
          > voodoo economics bijacej na glowe te wyznawana niegdys
          > przez tatusia, osiagnie za dziesiec lat deficyt
          > budrzetowy 1820 mld dol., co wg. innych danych ktore
          > widzialem, jest i tak niskim oszacowaniem. Co to
          > oznacza? Zmiana rezimu w D.C., I dzieki Bogu.
          >
          > <a href="www.washingtonpost.com/wp-dyn/articles/A57616-
          2003Mar7.html"tar
          > get="_blank">www.washingtonpost.com/wp-dyn/articles/A57616-2003Mar7.html</a>
          >
          > Oczywiscie, mysle ze obecna administracja jest tego
          > swiadoma, ale pewnie licza na to ze przerzuca jak zawsze
          > koszty na
          > inne kraje: Irak da rope, wszyscy drobni ciulacze na
          > calym swiecie beda nadal trzymali dolary w skarpetach i
          > nie zamienia ich na euro, podtrzymujac zapadajacy sie
          > dolar, Europa przestanie podskakiwac i posprzata +
          > przypilnuje porzadku po krotkiej i bezbolesnej wojnie na
          > bliskim wszchodzie, i tak dalej.
          > No coz, tym razem sadze ze G z tego wyjdzie.
          >
          >
          >
          Sluchaj Ty nawiedzony Bossie,Bush to nie Twoj kolega jak mysle,
          ale Prezydent USA ,a wiec wiecej szacunku bucu!
          To Twoje szczekanie znaczy tyle co glos wolajacego w puszczy!
          Juz niedlugo bedziesz lizal jego konsekwencje.
          ale poty co idz lepiej spac

• Gość: MM Re: Bush na drobrej drodze do samozaglady. IP: *.dyn.optonline.net 09.03.03, 04:27
            Gość portalu: dziki napisał(a):

> Sluchaj Ty nawiedzony Bossie,Bush to nie Twoj kolega jak mysle,
            > ale Prezydent USA ,a wiec wiecej szacunku bucu!
            > To Twoje szczekanie znaczy tyle co glos wolajacego w puszczy!
            > Juz niedlugo bedziesz lizal jego konsekwencje.
            > ale poty co idz lepiej spac
            >
            >

A czy nie lepiej powstrzymac szalenca zanim zrujnuje ten kraj do szczetu?
        • Gość: Emily Re: Bush na drobrej drodze do samozaglady. IP: *.nv.nv.cox.net 09.03.03, 04:35
          Gość portalu: druid napisał(a):

> masz absolutna racje, druidzie. ponizej zalosno-smutny Bush. on chyba jednak
          nie zdaje sobie sprawy z tego , co sie dzieje wokol i dlatego zostal ustawniony
          na tej pozycji.

www.washingtonpost.com/wp-dyn/articles/A61350-2003Mar8.html
      • Gość: Thomas A Clear and Present Danger IP: serwer:* / 192.168.0.* 09.03.03, 07:44
        Gość portalu: kaczory11 napisał(a):

> ....Blix juz po swoim wystapieniu w ONZ
        > przedstawil czlonkom Rady Bezpieczenstwa pisemny raport w ktorym
        > CZARNO NA BIALYM stwierdza miedzy innymi:
        > 1) Irak nie rozliczyl sie z 10 tysiecy !!! litrow antraxu
        > 2) Irak posiada glowice do przenoszenia broni biologicznej i
        > chemicznej. Nie udowodnil ich zniszczenia.
        > 3) Irak posiada samoloty bezzalogowe o zasiegu ponad 150 km
        > zdolne do rozpylania broni chemicznej. Blix nie wie ile ich
        > jest, ale na czesci takich samolotow inspektorzy natrafili. Co
        > sie dzieje z tymi samolotami?

Nic dodac ani ujac.
        • Gość: mede Pomóżcie Odinstalować program !!! proszę IP: *.acn.pl / 10.72.7.* 09.03.03, 08:12
          zainstalował mi się program laski.pl - koszmar jak się tego
          pozbyć pomóżcie nie mogę sobie dać rady ...
    • Gość: szczesny Re: Konferencja Busha - Saddam to zagrożenie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.03, 10:13
      Po lekturze (pobieznej) postow stwierdzam, ze znaczna czesc
      forumowiczow badz cierpi na zabuzrenia umyslowe, badz tez, mam
      nadzieje uleczalna, chorobe zwana lewactwem. Jak katarynki
      powtarzaja slogany zywcem wyjete z poradnika agitatora
      partyjnego z lat piecdziesiatych XX wi., popisuja sie
      niewiedza, brakiem umiejetnosci analizy najprostszych faktow,
      wiazania ich w zwiazki przyczynowo - skutkowe, ich kojarzenia.
      W tej sytuacji uczestnictwo w forum uwazam za strate czasu - ide
      na piwo.
      Pozdrawiam nie zarazonych lewactwem, zas lewakom zycze szybkiego
      powrotu do zdrowia.
    • Gość: coma Re: Konferencja Busha - Saddam to zagrożenie! IP: *.bardo-slaskie.sdi.tpnet.pl 09.03.03, 11:19
      amerykanie mają poczucie mesjanizmu wobec Iraku.. w takim tonie
      wypowiada się Bush.. ale działanie bez akceptacji świata i co
      ważniejsze bez akceptacji mieszkańców Iraku (nie kochają Saddama
      ale okupanta bedą nienawidziec bardziej) jest błędem... taka
      przewaga na świecie USA nie jest wieczna, kto zagwarantuje ze za
      10 lat np Chiny nie postanowią sobie ze korea poł stanowi dla
      nich zagrożenie.. obecne działanie USA to groźny precedens..
    • Gość: zbig JULIUSZA CEZARA rozwiązanie dla IRAKU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.03, 12:08
      Podczas, gdy ja kręciłem się po Internecie dla uratowania
      możliwie
      jak największej liczby irackich dzieci i kobiet, moja żona
      spokojnie
      oglądała sobie w telewizji pierwszy odcinek "Juliusza Cezara'.
      Zakończył on się na tym, że oblegani przez Rzymian Gallowie,
      w obliczu śmierci głodowej, zdecydowali się oddać swoje dzieci
      i kobiety w niewolę Rzymianom, chcąc je wten sposób uratować
      przed niechybną śmiercią głodową i osłabić w ten sposób Rzymian.
      Zabrzmiało to strasznie dziko, ale moja żona od razu skojarzyła
      to zakończenie z obecnym położeniem dzieci i kobiet w Iraku.
      Znalazła też rozwiązanie, które i je może uratować.
      Zaczynacie się zapewne domyślać, na czym miałoby ono polegać.

Więc pokrótce:

Moja żona zasugerowała, że możliwe powinno być przekonanie
      Hussajna do wypuszczenia kobiet i dzieci Irackich do strefy
      kontrolowanej
      na północy przez USA, a następnie umieszczenie ich w obozach
      dla uchodźców kontrolowanych przez ONZ, z dala od teatru wojny.

Ciiiiii.....spokojnie.... to wcale nie jest taki głupi pomysł,
      jak to zdaje się
      wyglądać na pierwszy rzut oka! Rozważmy go przez chwilę lub
      dwie,
      zanim zajmiemy się czymś bardziej fascynującym, jak MTV, skoki
      Małysza,
      Wisła Kraków, Idol, Wielki Brat czy Rodzina zastępcza...

Jakie są argumenty za:

1) Możemy uratować TYSIĄCE kobiet i dzieci
      2) Mamy gwarancję, że humanitarna pomoc w 100% trafi tam gdzie
      trzeba
      3) Żywe tarcze (których wielu tak nie lubi) uzyskają właściwe
      cele do osłony
      przed ewentualnym atakiem z jakiejkolwiek strony, a zarazem
      znajdą sensowne
      (mniej gnuśne jak wielu zapewne sądzi) zajęcie przy dystrybucji
      żywności i leków
      w tych obozach.
      4) Światowa opinia publiczne i Rada Bezpieczeństwa ONZ nie będą
      miały więcej
      argumentów przeciwko wojnie (będzie można spokojnie 'załatwić'
      Husajna)
      5) Duzi chłopcy po obu stronach otrzymają sporych rozmiarów
      wolne boisko
      dla wypróbowania wszystkich swoich nowych prosto z taśmy zabawek
      militarnych.
      6) I na kończu (co dla wielu z nas nie jest bez znaczenia),
      dzięki transmitowaniu
      wszystkiego na żywo przez CNN, już bez dalszych wyrzutów
      sumienia
      uzyskamy niespotykanej skali widowisko telewizyjne i
      przynajmniej
      na chwilę przestaniemy się nudzić.

Jakie są argumenty przeciw:
      1) Nie widzę żadnych ...

No może jeden drobny problem. Ta 300-tysięczna armia może zechce
      potraktować te 4 miliony
      kobiet, tak jak to zrobili Rzymianie (a my wciąż jeszcze nie
      znamy treści następnego odcinka
      "Juliusza Cezara"). Osobiście jednak nie uważam, aby Iraccy
      mężczyźni mieli coś przeciwko
      temu (podobnie jak nie mieli Gallowie), ponieważ obawiam się, że
      bezpośrednio po wojnie będzie
      wielki popyt no nowo narodzonych Irakijczyków. Ponadto większość
      z tych, którzy mogli by mieć
      jakieś zastrzeżenia i tak będzie już miała w tym czasie inne
      zmartwienia, typu: "Z jaką hurysą
      mają się dziś wieczór umówic na randkę w swoim muzułmańskim
      raju".
      (Patrz: www.pantheon.org/articles/h/houris.html )
      Ponieważ zarówno ja, jak i moja żona, jesteśmy już śmiertelnie
      zmęczeni organizowaniem
      przeze mnie spraw związanych z przygotowywaniem i namawianiem
      ludzi do podpisywania
      kolejnych petycji anty-wojennych, sugeruję, żeby to młodsi
      ode mnie postarali się dotrzeć z tym pomysłem, do kogo się tylko
      da i spróbowali przekonać
      do niego innych, zwłaszcza osoby bardziej wpływowe. Czas bowiem
      nagli, a cała operacja
      powinna zostać przeprowadzona przed 13-tym, a w najgorszym razie
      przed 17-tym marca.

I jszcze jedna uwaga tytułem zakończenia: Ponieważ Hussajn jest
      wariatem, należy dopuścić
      możliwość nieobliczalnych działań z jego strony. Nie sposób więc
      powiedzieć,
      czy uda się, czy nie, przekonać go do ewakuacji kobiet i dzieci
      irackich
      z teatru przewidywanych działań wojennych. Należy po prostu
      spróbować.
      Jeśli tego nie zrobimy, będziemy przypominać ludzi, którzy
      biernie przyglądali się
      tragedii zamarzających w wodzie pasazerów Tytanika z pokładu
      szalup ratunkowych
      z "bezpiecznej" odległości kilometra lub dwóch.

• Gość: Saygan Re: Konferencja Busha - Saddam to zagrożenie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.03, 12:32
      Nostradamus pisał iż III wojna światowa wybuchnie z winy całej
      tej "islamskiej rodziny". Teoretycznie możnaby tak przjąć, ale
      zaraz, może i są te zamachy (co nie popieram oczywiście), reżimy
      Saddama i.t.p. lecz jednak wychodzi że wojna zostanie rozpoczęta
      przez nas. "Wielki cywilizowany świat białych". Przecież to
      powrót do średniowiecza. Krucjat nam się zachciewa.
      Wojna powinna być potępiona w każdej postaci, jeżeli już to tylko
      walczyć w samoobronie. POTĘPIAM WSZELKICH AGRESORÓW (tutaj USA;
      wy pacany dbajace o swoją potęge). Saddam jest dla was
      zagrożeniem? Chyba bardziej dla nas jako europejczyków a nie
      wielkiego "władcy" zza oceanu. Jeżeli można prowadzić działania
      pokojowe, to je prowadzić. A nie Bush, kowboj z teksasu.... Przez
      niego rozpadną się koalicje.
      A zresztą co tu gadać... Cała ta sytuacja owszem nie jest
      łatwa ale jest przy tym, z pewnego punktu widzenia, absurdalna i
      komiczna.
      Szczerze to sam bym nie wiedział co robić. Ale odrazu atak
      zbrojny? Toż to rozwiązanie typowe dla tępych wojskowych. Czyż
      nie uważamy się za lud ucywilizowany. Ludzie Gdzi my głowy
      zgubiliśmy.
      • Gość: normalny Re: Konferencja Busha - Saddam to zagrożenie! IP: *.dsl.mtry01.pacbell.net 09.03.03, 18:10
        Gość portalu: Saygan napisał(a):

> Nostradamus pisał iż III wojna światowa wybuchnie z winy
        całej
        > tej "islamskiej rodziny". "Wielki cywilizowany świat białych".
        Przecież to
        > powrót do średniowiecza. Krucjat nam się zachciewa.
        > Wojna powinna być potępiona w każdej postaci, jeżeli już to
        tylko
        > walczyć w samoobronie. POTĘPIAM WSZELKICH AGRESORÓW (tutaj USA;
        Ludzie Gdzi my głowy zgubiliśmy.

Ano szukaj tej swojej,bo jak widac przytrafilo ci sie
        nieszczescie.
    • Gość: Karol Oczywiscie idzie o gruba kASe IP: *.igmors.u-psud.fr 09.03.03, 13:28
      Tak sobie czytam i patrze i 500 osob dyskutuje jaki to zly
      Saddam.
      A jak niewiadomo o co chodzi to chodzi o kase.
      Bo jest tak:
      Po pierwsze
      Sa sobie cztery koncerny naftowe
      Texaco - amerykanie
      Mobil - amerykanie
      FinaElf -francuzi
      Lukoil - rosjanie

W Iraku jest 1/4 swiatowych zasobow ropy. Francuzi i Rosjanie
      maja kontrakty na wydobycie w Iraku i kontrakty te beda wazne
      jak tylko zostana zniesione sankcje. Amerykanie pompuja za to
      rope w kuwejcie i chetnie tez popompuja w Iraku.

Po drugie:

aktualna cena 28 dol za barylke jest dosc wysoka a amerykanska
      gospodarka pracuje najlepiej jak ropa jest tania. Cene taka
      urzymuje organicacja krajow arabskich OPEC.

Po trzecie:

jesli amerykanskie koncerny beda pompowac rope z Iraku to:

cena spadnie do 15-19 dol co spowoduje wyjscie z zastoju
      gospodarki amerykanskiej - co spowoduje ze amerykanie beda
      wiecej zarabiac - co spowoduje ze Gorge W Bush znowu zostanie
      prezydentem - proste co?

po czwarte jesli amerykanie beda kontrolowac 1/4 ropy na ziemi
      to beda regulowac jej cene i wszystkie kraje arabskie z OPEC
      beda musialy sie grzecznie sluchac - tez fajnie co?

A cale pieprzenie o niebezpiecznej broni to kit dla ciemnej masy.
      Koreance maja bombe atomowa, prosza zeby ich okupowac, sa blizej
      ameryki niz Irak ale jakos zagrozeniem nie sa? Cos malo logiczne

• Gość: o ty karol Re: Oczywiscie idzie o gruba kASe IP: *.swcp.com 09.03.03, 18:30
        Gość portalu: Karol napisał(a):

> Tak sobie czytam i patrze i 500 osob dyskutuje jaki to zly
        > Saddam.
        > A jak niewiadomo o co chodzi to chodzi o kase.
        > Bo jest tak:
        > Po pierwsze
        > Sa sobie cztery koncerny naftowe
        > Texaco - amerykanie
        > Mobil - amerykanie
        > FinaElf -francuzi
        > Lukoil - rosjanie
        >
        > W Iraku jest 1/4 swiatowych zasobow ropy. Francuzi i Rosjanie
        > maja kontrakty na wydobycie w Iraku i kontrakty te beda wazne
        > jak tylko zostana zniesione sankcje. Amerykanie pompuja za to
        > rope w kuwejcie i chetnie tez popompuja w Iraku.
        >
        > Po drugie:
        >
        > aktualna cena 28 dol za barylke jest dosc wysoka a amerykanska
        > gospodarka pracuje najlepiej jak ropa jest tania. Cene taka
        > urzymuje organicacja krajow arabskich OPEC.
        >
        > Po trzecie:
        >
        > jesli amerykanskie koncerny beda pompowac rope z Iraku to:
        >
        > cena spadnie do 15-19 dol co spowoduje wyjscie z zastoju
        > gospodarki amerykanskiej - co spowoduje ze amerykanie beda
        > wiecej zarabiac - co spowoduje ze Gorge W Bush znowu zostanie
        > prezydentem - proste co?
        >
        > po czwarte jesli amerykanie beda kontrolowac 1/4 ropy na ziemi
        > to beda regulowac jej cene i wszystkie kraje arabskie z OPEC
        > beda musialy sie grzecznie sluchac - tez fajnie co?
        >
        > A cale pieprzenie o niebezpiecznej broni to kit dla ciemnej
        masy.
        > Koreance maja bombe atomowa, prosza zeby ich okupowac, sa
        blizej
        > ameryki niz Irak ale jakos zagrozeniem nie sa? Cos malo
        logiczne
        >
        Karol na prezydenta PRL-u, i zrob cos wreszcie, np. dobre drogi
        w kraju,male bezrobocie itp. a nie tylko chlapanie ozorem.....
      • Gość: Bnadem Re: Oczywiscie idzie o gruba kASe IP: *.krakow.pl 09.03.03, 18:38
        Gość portalu: Karol napisał(a):

> Tak sobie czytam i patrze i 500 osob dyskutuje jaki to zly
        > Saddam.
        > A jak niewiadomo o co chodzi to chodzi o kase.
        > Bo jest tak:
        > Po pierwsze
        > Sa sobie cztery koncerny naftowe
        > Texaco - amerykanie
        > Mobil - amerykanie
        > FinaElf -francuzi
        > Lukoil - rosjanie
        >
        > W Iraku jest 1/4 swiatowych zasobow ropy. Francuzi i Rosjanie
        > maja kontrakty na wydobycie w Iraku i kontrakty te beda wazne
        > jak tylko zostana zniesione sankcje. Amerykanie pompuja za to
        > rope w kuwejcie i chetnie tez popompuja w Iraku.
        >
        > Po drugie:
        >
        > aktualna cena 28 dol za barylke jest dosc wysoka a amerykanska
        > gospodarka pracuje najlepiej jak ropa jest tania. Cene taka
        > urzymuje organicacja krajow arabskich OPEC.
        >
        > Po trzecie:
        >
        > jesli amerykanskie koncerny beda pompowac rope z Iraku to:
        >
        > cena spadnie do 15-19 dol co spowoduje wyjscie z zastoju
        > gospodarki amerykanskiej - co spowoduje ze amerykanie beda
        > wiecej zarabiac - co spowoduje ze Gorge W Bush znowu zostanie
        > prezydentem - proste co?
        >
        > po czwarte jesli amerykanie beda kontrolowac 1/4 ropy na ziemi
        > to beda regulowac jej cene i wszystkie kraje arabskie z OPEC
        > beda musialy sie grzecznie sluchac - tez fajnie co?
        >
        > A cale pieprzenie o niebezpiecznej broni to kit dla ciemnej masy.
        > Koreance maja bombe atomowa, prosza zeby ich okupowac, sa blizej
        > ameryki niz Irak ale jakos zagrozeniem nie sa? Cos malo logiczne
        >

Celna analiza. Aramco też chce tam wejść. Od czasu, jak w Arabii Saudyjskiej
        kilka lat temu stracili wyłączność, starają się zdywersyfikować źródła
        zaopatrzenia w ropę. A swoją drogą przeraziło nie, jak energochłonna jest
        gospodarka amerykańska. Nie jestem ślepym ekologiem, ale wody zużywają
        kilkukrotnie więcej niż Europa Zachodnia do wyprodukowania analogicznego
        produktu.
        • Gość: szczesny Re: Oczywiscie idzie o gruba kASe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.03, 19:12
          Gość portalu: Bnadem napisał(a):

> Gość portalu: Karol napisał(a):
          >
          > > Tak sobie czytam i patrze i 500 osob dyskutuje jaki to zly
          > > Saddam.
          > > A jak niewiadomo o co chodzi to chodzi o kase.
          > > Bo jest tak:
          > > Po pierwsze
          > > Sa sobie cztery koncerny naftowe
          > > Texaco - amerykanie
          > > Mobil - amerykanie
          > > FinaElf -francuzi
          > > Lukoil - rosjanie
          > >
          > > W Iraku jest 1/4 swiatowych zasobow ropy. Francuzi i Rosjanie
          > > maja kontrakty na wydobycie w Iraku i kontrakty te beda wazne
          > > jak tylko zostana zniesione sankcje. Amerykanie pompuja za to
          > > rope w kuwejcie i chetnie tez popompuja w Iraku.
          > >
          > > Po drugie:
          > >
          > > aktualna cena 28 dol za barylke jest dosc wysoka a amerykanska
          > > gospodarka pracuje najlepiej jak ropa jest tania. Cene taka
          > > urzymuje organicacja krajow arabskich OPEC.
          > >
          > > Po trzecie:
          > >
          > > jesli amerykanskie koncerny beda pompowac rope z Iraku to:
          > >
          > > cena spadnie do 15-19 dol co spowoduje wyjscie z zastoju
          > > gospodarki amerykanskiej - co spowoduje ze amerykanie beda
          > > wiecej zarabiac - co spowoduje ze Gorge W Bush znowu zostanie
          > > prezydentem - proste co?
          > >
          > > po czwarte jesli amerykanie beda kontrolowac 1/4 ropy na ziemi
          > > to beda regulowac jej cene i wszystkie kraje arabskie z OPEC
          > > beda musialy sie grzecznie sluchac - tez fajnie co?
          > >
          > > A cale pieprzenie o niebezpiecznej broni to kit dla ciemnej masy.
          > > Koreance maja bombe atomowa, prosza zeby ich okupowac, sa blizej
          > > ameryki niz Irak ale jakos zagrozeniem nie sa? Cos malo logiczne
          > >
          >
          > Celna analiza. Aramco też chce tam wejść. Od czasu, jak w Arabii Saudyjskiej
          > kilka lat temu stracili wyłączność, starają się zdywersyfikować źródła
          > zaopatrzenia w ropę. A swoją drogą przeraziło nie, jak energochłonna jest
          > gospodarka amerykańska. Nie jestem ślepym ekologiem, ale wody zużywają
          > kilkukrotnie więcej niż Europa Zachodnia do wyprodukowania analogicznego
          > produktu.
          ---------------------------
          Ejze!Zalezy jak to liczyc! W przeliczeniu na jednostke wytworzonego PKB Stany
          Zjednoczone maja jeden z najnizsych wskaznikow zuzycia energii elektrycznej na
          swiecie. Mnie na wykladach statystki wysmienity profesor pokazal jak mozna -
          nie wypaczajac faktow - prezentowac je tak jak to zyczy sobie ideologia,
          dorazny interes, czy tez czyjes widzimisie.
          • Gość: Bnadem Re: Oczywiscie idzie o gruba kASe IP: *.krakow.pl 09.03.03, 19:35
            Więc nie z tych samych danych statystycznych korzystaliśmy. Dane
            o zużyciu wody też są zafałszowane?
    • Gość: Andrzej syjonizm-trudno w to uwierzyc, a jednak.. IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.03.03, 22:37
      Ministra spraw zagranicznych RP Krzysztofa Skubiszewskiego
      podczas 46 sesji
      Zgromadzenia Ogólnego NZ powiedzial:
      "Dlatego Polska uważa, iż Zgromadzenie Ogólne winno uchylić
      rezolucję 3379
      (XXX) z 10 listopada 1975 r., Ministra spraw zagranicznych RP
      Krzysztofa Skubiszewskiego podczas 46 sesji
      Zgromadzenia Ogólnego NZ powiedzial:
      "Dlatego Polska uważa, iż Zgromadzenie Ogólne winno uchylić
      rezolucję 3379
      (XXX) z 10 listopada 1975 r., w sprawie syjonizmu. Chciałbym
      zaznaczyć,
      że "Solidarność" oraz nowy rząd w Polsce zawsze występowały
      przeciwko tej
      rezolucji. W ONZ zbyt długo zwlekano z jej uchyleniem. Dlatego
      też Polska
      będzie współautorem projektu rezolucji zmierzającej do tego
      celu.". Chciałbym zaznaczyć,
      że "Solidarność" oraz nowy rząd w Polsce zawsze występowały
      przeciwko tej
      rezolucji. W ONZ zbyt długo zwlekano z jej uchyleniem. Dlatego
      też Polska
      będzie współautorem projektu rezolucji zmierzającej do tego
      celu."
    • Gość: SS_Mann Führer mial racje... IP: *.fzk.de 10.03.03, 13:34
      Potrzeba silnej reki aby zebrac sily i zmiesc arabstwo z tego swiata. Mam
      nadzieje ze Bush realizujac swe zamiary, bedzie sie wzorowac na naszym
      Führerze, ktory co prawda sie przeliczyl atakujac Rosjan, lecz wprowadzil swe
      niesmiertelne idee, ktore przetrwaja wieki. Amerykanie podobnie jak III
      Rzesza potrzebuja Lebensraumu, aby moc sprzedawac swe towary i
      rozprzestrzeniac swoj model zycia no i prowadzic swe interesy. Kazdy, kto sie
      nam sprzeciwi powinien zostac zniszczony gospodarczo. Jesli to nie
      poskutkuje, nalezy zniszczyc go militarnie.
      Apeluje do was, przylaczmy sie do nowego Führera, ktory zaprowadzi na tym
      swiecie nowy lad i zniszczy wrogow ameryki!
      88.

• Gość: Jan K. Re: Führer mial racje... IP: *.asm.bellsouth.net 11.03.03, 00:49
        Oj lewactwo, lewactwo - zupełny mętlik macie w tej łepetynie.
        Jan K.

Gość portalu: SS_Mann napisał(a):

> Potrzeba silnej reki aby zebrac sily i zmiesc arabstwo z tego swiata. Mam
        > nadzieje ze Bush realizujac swe zamiary, bedzie sie wzorowac na naszym
        > Führerze, ktory co prawda sie przeliczyl atakujac Rosjan, lecz wprowadzil swe
        > niesmiertelne idee, ktore przetrwaja wieki. Amerykanie podobnie jak III
        > Rzesza potrzebuja Lebensraumu, aby moc sprzedawac swe towary i
        > rozprzestrzeniac swoj model zycia no i prowadzic swe interesy. Kazdy, kto sie
        > nam sprzeciwi powinien zostac zniszczony gospodarczo. Jesli to nie
        > poskutkuje, nalezy zniszczyc go militarnie.
        > Apeluje do was, przylaczmy sie do nowego Führera, ktory zaprowadzi na tym
        > swiecie nowy lad i zniszczy wrogow ameryki!
        > 88.
        >
        >
        >
        >
    • Gość: marny Módlmy się o pokój!!!! IP: *.crowley.pl 19.03.03, 16:06
      Módlmy się o pokój!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka