Gość: pak IP: *.fe.internet.bosch.de / 10.4.14.* 13.03.03, 11:48 Jako przeciwnik wojny proponuje, bez ogladania sie na protesty bezplodnej czesci Europy, wyrzucic Saddama. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ali G. Re: Sześć punktów Blaira w sprawie Iraku nie do p IP: *.krakow.pl 13.03.03, 11:58 Eeee, to znaczy? Sorry, stary, nie nadazam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pak Re: Sześć punktów Blaira w sprawie Iraku nie do p IP: *.fe.internet.bosch.de / 10.4.14.* 13.03.03, 12:05 Gość portalu: Ali G. napisał(a): > Eeee, to znaczy? Sorry, stary, nie nadazam. Nikt rozsadny nie popiera wojny. Ja tez nie, ale poniewaz nie jestem fanem Saddama, proponuje go wyrzucic. Kto powiedzial, ze zeby to zrobic potrzeba regularnej bitwy? Pozdrawiam Krakowianina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amber Re: Sześć punktów Blaira w sprawie Iraku nie do p IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 13.03.03, 12:12 Gość portalu: pak napisał(a): > Nikt rozsadny nie popiera wojny. Ja tez nie, ale poniewaz nie > jestem fanem Saddama, proponuje go wyrzucic. Kto powiedzial, ze > zeby to zrobic potrzeba regularnej bitwy? Ja popieram wojne a mimo to odnosze wrazenie, ze jestem rozsadny. :) Jak chcesz "wyrzucic" Saddama bez bitwy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek Re: Sześć punktów Blaira w sprawie Iraku nie do p IP: 129.175.90.* 13.03.03, 12:20 Oki, 1. jak chcesz to zrobic? 2. i co potem? Jasne ze najlepiej schowac glowe w piasek i udawac ze nie ma problemu. Problem jest i bedzie, pozostaje tylko pytanie kto na tym zyska a kto straci. DOprawdy nie wiem czemu u was w niemczech cala gora jest anty? Nie widze ich zyskow, widze straty na pogorszeniu stosunkow z usa (co innego francja...), no moze kwestia tego petrodolara, ale na dluzsza mete... JEdyne sens to silny saddam, nie wazne ze bandyta, w koalicji z UE przeciwko Izraelowi i interesom stanow w tym regionie... Tylko po co nam 2-ga zimna wojna? Chyba lepiej raz na goraco a porzadnie... bo inaczej nie lzia > Nikt rozsadny nie popiera wojny. Ja tez nie, ale poniewaz nie > jestem fanem Saddama, proponuje go wyrzucic. Kto powiedzial, ze > zeby to zrobic potrzeba regularnej bitwy? > > Pozdrawiam Krakowianina Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Do wszystkich Szanownych Panów 13.03.03, 12:41 1) Pomysłami Blaira tu (w UK) nikt się już nie przejmuje, bo jeśli nie votum nieufności, jeśli nie impeachment, to może - jako najmniej drażliwy - uda się zastosować Mental Act. I im więcej udokomumentowanych pomysłów jak ten z sześcioma punktami, to zastosowanie Mental Act coraz bardziej możliwe. NB. trudno w to uwierzyć, ale to nie był najgłupszy pomysł pana Blaire'a ! 2)Pomysł z wyrzuceniem Saddama coraz bardziej mi się podoba, tylko jak to zrobić? Ja bym go jeszcze postraszyła tym atakiem, zmusiła, by się do końca rozbroił, w międziczasie dozbroiła i doszkoliła opozycję i pozwoliła jej rozprawić się z Saddamem i jego kolesiami. A na koszty przetrzymywania armii w Zatoce mogłoby (i powinno) zrzucić się po cichu całe ONZ. I nie byłoby problemu, co dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pak Re: Do wszystkich Szanownych Panów IP: *.fe.internet.bosch.de / 10.4.14.* 13.03.03, 12:47 gabrielacasey napisała: > 1) Pomysłami Blaira tu (w UK) nikt się już nie przejmuje, bo > jeśli nie votum nieufności, jeśli nie impeachment, to może - > jako najmniej drażliwy - uda się zastosować Mental Act. I im > więcej udokomumentowanych pomysłów jak ten z sześcioma punktami, > to zastosowanie Mental Act coraz bardziej możliwe. NB. trudno w > to uwierzyć, ale to nie był najgłupszy pomysł pana Blaire'a ! > 2)Pomysł z wyrzuceniem Saddama coraz bardziej mi się podoba, > tylko jak to zrobić? Ja bym go jeszcze postraszyła tym atakiem, > zmusiła, by się do końca rozbroił, w międziczasie dozbroiła i > doszkoliła opozycję i pozwoliła jej rozprawić się z Saddamem i > jego kolesiami. A na koszty przetrzymywania armii w Zatoce > mogłoby (i powinno) zrzucić się po cichu całe ONZ. I nie byłoby > problemu, co dalej. ... mozna sie bylo tego spodziewac. Te pomysly przyszywanej mieszkanki GB sa po prostu debilitating. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Odfuckuj się, Szwabie z przyrzeczenia ... 13.03.03, 13:10 Oczywiście, obywatelstwa Reichu (chyba kiedyś coś takiego obowiązywało dla tych z okolic Breslau ?). A mój postępujący debilizm wziął się z oglądanie w BBC jednym okiem pana Blaira, a drugim czytania Twego postu. Jak sie jest atakowanym ze wszystkich stron przez wypowiedzi różnojęzycznych kretynów, to i samemu w końca można kręćka dostać. Dobrze, że choć zeza nie dostałam, bo ten widać, a głupota - oby "politically correct" - zazwyczaj jakoś uchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warmi Re: Odfuckuj się, Szwabie z przyrzeczenia ... IP: *.chi1.dsl.speakeasy.net 13.03.03, 13:57 "Odfuckuj sie" WTF is that ? Casejowska, wy sie juz platac zaczynacie. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Gazecie sie tez podoba, bo powtarza... 13.03.03, 14:32 A wyslalam inna wiadomosc: ze to sposob na cenzure obyczajowa w Gazecie: ani po polsku, ani po angielsku nie przyjmuje i tylko mutant przechodzi, to jak z ta qrwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gabrielacasey Czy ja jestem najmadrzejsza? IP: 204.52.178.* 13.03.03, 18:28 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: charta Re: Odfuckuj sie, Szwabie z przyrzeczenia ... IP: *.mt.polsl.gliwice.pl 13.03.03, 18:13 no, teraz to wacpani przesadzilas. czytywalem niektore jasnie pani komentarze i czasem nawet bylem pelen uznania, nie zawsze chodzilo mi przy tym o strone merytoryczna. niemniej teraz to zachowalas sie jak, nie przymierzajac, prostaczka. no coz, racje mial moj dziadek, probujac wpoic mi prawdy o krakaniu wsrod wron. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yankee Nareszcie ktos ci w glowie... sprzata...:-)) IP: *.utc.com 13.03.03, 12:57 Brawo droga pani robisz postepy.Nareszcie zauwazylas,ze Saddama trzeba usunac.Dodam wiecej nalezy zrobic to za wszelka cene. Jezeli on nie zgodzi sie na grzeczne "wyjdz",to niestety trzeba wejsc tam i zrobic porzadek.Nie zapominaj,ze Saddam ze swita to tysiace osob,ktore wladzy dobrowolnie nie oddadza.Amerykanskie sluzby specjalne i Mosad od nastu lat staraly sie przeniknac do tej struktury i nie moga.Zobaczymy jak ONZ bedzie splacac Amerykanow za ta akcje he,he,he.Juz to widze! Ameryke wszyscy traktuja jak mleczna krowe,ktora mozna wydoic i kopnac w d... Ale to tez sie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Nie ciesz się przedwcześnie, Jankesie... 13.03.03, 13:13 Na pana Blaira przygotowałam Mental Act. Ale na pana Busha tylko EGZORCYZMY pomogą, od czasu, gdy go te czorty z "Born again...Israel" opętały !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yankee Licza sie intencje... IP: *.utc.com 13.03.03, 14:26 To dobrze,ze wogole cos przygotowalas.Znaczy,ze masz dobre intencje.:-)) Dobrze wiedziec,ze mamy przynajmniej jedna osobe przychylna w Europie. A...czy umiesz gotowac? Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Na przystawke: nereczki Saddama na maselku... 13.03.03, 14:42 A tak naprawde, to ty kpisz, czy powanie? Bo powaznie, to potrafie, lubie i nawet jedna ksiazke kucharska kiedys popelnilam. Byla wydana po polsku, z tytulem ocenzurowanym przez wydawce pod "czarnych" (nie zartuje, "Niebem w gębie" draznic nie chcieli! Swietoszki, przewalacze na Herbalifie!); tu mam zamowienie na to samo w przekladzie, za duzo lepsze pieniadze i moze sie nawet nazywac "Mouth in Heaven"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yankee Wiedzialem,ze masz cos w sobie....Z wilkolaka.:-)) IP: *.utc.com 13.03.03, 17:30 A tak powaznie,to ostatnia rzecza ktora chcialbym z toba robic to jest; dyskutowac o polityce.Dobra kuchnia, uroda, delikatnosc i nawet leciutka glupiutka naiwnosc (zaznaczam bardzo leciutka) to cechy ktore u kobiety mnie pociagaja a nawet wiecej niz pociagaja..:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obcy Re: Wiedzialem,ze masz cos w sobie....Z wilkolaka IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 13.03.03, 18:13 Gość portalu: yankee napisał(a): > A tak powaznie,to ostatnia rzecza ktora chcialbym z toba robic to jest; > dyskutowac o polityce.Dobra kuchnia, uroda, delikatnosc i nawet leciutka > glupiutka naiwnosc (zaznaczam bardzo leciutka) to cechy ktore u kobiety mnie > pociagaja a nawet wiecej niz pociagaja..:-)) Czesc Yankee. A kto nie lubi babek z temperamentem? Chyba tylko ksiadz z powolania. A swoja droga ten Twoj piekny kraj, wzor sukcesu i co tu duzo gadac kraj, ktory od wiekow jest marzeniem ludzi zniewolonych od IRLANDCZYKOW po zarazie ziemniaczanej poczynajac a na uchodzcach z iraku i iranu konczac, a moj sasiad (ja nie mam nic wspolnego ze skurwiala polityka mojego kraju), zostalismy niezle wpierdzieleni i ... trzymajmy sie kupy. Pozdro M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obcy Do yankee IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 13.03.03, 18:14 Gość portalu: yankee napisał(a): > A tak powaznie,to ostatnia rzecza ktora chcialbym z toba robic to jest; > dyskutowac o polityce.Dobra kuchnia, uroda, delikatnosc i nawet leciutka > glupiutka naiwnosc (zaznaczam bardzo leciutka) to cechy ktore u kobiety mnie > pociagaja a nawet wiecej niz pociagaja..:-)) Czesc Yankee. A kto nie lubi babek z temperamentem? Chyba tylko ksiadz z powolania. A swoja droga ten Twoj piekny kraj, wzor sukcesu i co tu duzo gadac kraj, ktory od wiekow jest marzeniem ludzi zniewolonych od IRLANDCZYKOW po zarazie ziemniaczanej poczynajac a na uchodzcach z iraku i iranu konczac, a moj sasiad (ja nie mam nic wspolnego ze skurwiala polityka mojego kraju), zostalismy niezle wpierdzieleni i ... trzymajmy sie kupy. Pozdro M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yankee Masz racje obcy.Kupy nikt nie ruszy... :-))/nt IP: *.utc.com 13.03.03, 18:35 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b/a 2 obc. Re: Do yankee IP: *.server.ntl.com 13.03.03, 19:39 Gość portalu: obcy napisał(a): > Gość portalu: yankee napisał(a): > > A tak powaznie,to ostatnia rzecza ktora chcialbym z toba robic to jest; > > dyskutowac o polityce.Dobra kuchnia, uroda, delikatnosc i nawet leciutka > > glupiutka naiwnosc (zaznaczam bardzo leciutka) to cechy ktore u kobiety mn > ie > > pociagaja a nawet wiecej niz pociagaja..:-)) > Czesc Yankee. > A kto nie lubi babek z temperamentem? Chyba tylko ksiadz z powolania. > A swoja droga ten Twoj piekny kraj, wzor sukcesu i co tu duzo gadac > kraj, ktory od wiekow jest marzeniem ludzi zniewolonych od IRLANDCZYKOW > po zarazie ziemniaczanej poczynajac a na uchodzcach z iraku i iranu > konczac, a moj sasiad (ja nie mam nic wspolnego ze skurwiala polityka > mojego kraju), zostalismy niezle wpierdzieleni i ... trzymajmy sie kupy. > Pozdro > M. Dear Mr.M/P, Could you be so kind.as to translate that last sentence into English. 'wpierdzieleni'? "i..trzymajmy sie 'kupy'". Kupa is shit isn't it. Why would you want to 'trzymac sie'? Doesn't make sense.Please excuse my 'leciutka kobieca naiwnosc'. Thank you, Best.A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obcy Do bryt/ani IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 13.03.03, 20:58 Dziendobry przyjacielu Gość portalu: b/a 2 obc. napisał(a): > Dear Mr.M/P, > Could you be so kind.as to translate that last sentence into > English. 'wpierdzieleni' ---it is not a beatiful word, but general meaning is "got into trouble" ? "i..trzymajmy sie 'kupy'. Kupa is > shit isn't it. ---tak ale jednoczesnie to znaczy tez "stay together" or "sustain". > Why would you want to 'trzymac sie' ---trzymac sie can mean standoff too. ? Doesn't make > sense.Please excuse my 'leciutka kobieca naiwnosc'. > Thank you, > Best.A. Nothing to enjoy today on forum, ale -trzymajmy sie kupy i bestest to our beloved expert. piotrek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 666 Re: Nie ciesz się przedwcześnie, Jankesie... IP: *.net.autocom.pl 13.03.03, 20:57 Jestem. Jesteś pewna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pak Re: Sześć punktów Blaira w sprawie Iraku nie do p IP: *.fe.internet.bosch.de / 10.4.14.* 13.03.03, 12:52 Gość portalu: ziutek napisał(a): > Oki, > 1. jak chcesz to zrobic? > 2. i co potem? > > Jasne ze najlepiej schowac glowe w piasek i udawac ze nie ma > problemu. Problem jest i bedzie, pozostaje tylko pytanie kto na > tym zyska a kto straci. DOprawdy nie wiem czemu u was w niemczech > cala gora jest anty? Nie widze ich zyskow, widze straty na > pogorszeniu stosunkow z usa (co innego francja...), no moze > kwestia tego petrodolara, ale na dluzsza mete... > JEdyne sens to silny saddam, nie wazne ze bandyta, > w koalicji z UE przeciwko Izraelowi i interesom stanow > w tym regionie... Tylko po co nam 2-ga zimna wojna? > Chyba lepiej raz na goraco a porzadnie... bo inaczej nie lzia > > > Nikt rozsadny nie popiera wojny. Ja tez nie, ale poniewaz nie > > jestem fanem Saddama, proponuje go wyrzucic. Kto powiedzial, > ze > > zeby to zrobic potrzeba regularnej bitwy? > > > > Pozdrawiam Krakowianina U nas w Niemczech? Ja tu nie jestem u siebie a bardzie nie lubie juz tylko Chiraca. Jezeli do wywalenie Saddama potrzeba wojny, jestem za. Ale moze sie okazac, ze USA potrafia to zrobic bez wojny i tylko dlatego powiedzialem, ze wolalbym gdyby moglo byc po wszystkim bez potrzeby jakich dzialan na szersza skale. Nie wiemy nic o stanie armi Saddama i jej moralach. Wiecie jak to bylo u nas na pochodach i innych wiecach. Mogloby sie wydawac, ze wszystko jest OK ludzie sie ciesza, ale to byly pozory; w srodku sie gotowalo. Dlaczego zakladac, ze podobnie nie moze byc w Iraku? Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Nie poświęcaj się tak, wróć do kraju... 13.03.03, 13:16 Chyba, że nie możesz, bo Ty jakiś drugi...Grobelny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sobek Re: Sześć punktów Blaira w sprawie Iraku nie do p IP: *.proxy.aol.com 13.03.03, 13:25 Zakladac, ze opozycja iracka rozsadzi panstwo od srodka oznacza pozostawienie wszystkiego na kolejne 20 lat (vide: Kuba). Francja, Niemcy i Rosja maja za duzo kasy zainwestowanej w Iraku, zeby zgodzic sie na wojne (od kogo odbiora?). Saddam i jego rodzina czerpia ze swojego kraju miliardy dolarow wiec sami nie odejda. Raczej z kazdym miesiacem, majac poparcie starej Europy (poza UK), beda sie dozbrajac. Czy nie doprowadzi to w koncu do konfliktu na wieksza skale? Wniosek jest jeden- Amerykanie powinni jak najszybciej wejsc do Iraku. Stara Europa juz wiele razy udowodnila, ze przymykajac oczy na lajdactwa dyktatorow rozpetuje ogolnoswiatowe katastrofy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: onzo Re: Sześć punktów Blaira w sprawie Iraku nie do p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.03, 13:45 Raczej z kazdym miesiacem, majac poparcie starej > Europy (poza UK), beda sie dozbrajac. Czy nie doprowadzi to w > koncu do konfliktu na wieksza skale? Wniosek jest jeden- > Amerykanie powinni jak najszybciej wejsc do Iraku. Stara Europa > juz wiele razy udowodnila, ze przymykajac oczy na lajdactwa starej europy hehe poza UK - a my to co azja mniejsza ?? no i jeszcze "przymykając oczy na łajdactwa" francja to cykory juz raz nas zostawili a niemcy nawet nie komentuje bo to oni powinni pierwsi wjechac do iraku - przeciez to dla nas wieksze zagrozenie niz dla usa .... ciesze sie ze choć UK nareszcie zachowuje sie jak nalezy bo i oni kiedys dali plame ale juz im to wybaczam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ali G. Re: Sześć punktów Blaira w sprawie Iraku nie do p IP: *.krakow.pl 13.03.03, 13:35 Dzieki. Mam wrazenie, ze zalatwienie Saddama bez okupacji Iraku nie rajcuje Waszyngtonu. Wredy nie zdobeda nowego przyczolka na Bliskim Wschodzi i roponosnego zaplecza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warmi Re: Sześć punktów Blaira w sprawie Iraku nie do p IP: *.chi1.dsl.speakeasy.net 13.03.03, 13:51 No teraz to juz napewno nie... Teraz to juz chodzi o cos wiecej ... np, powazne dokopanie Francuzom ktorzy straca wszystkie te miliardy ktore zainwestowali w klike Saddama. PS. Francuzi nie zdaja sobie sprawy ze oni wkurzyli nie tylko Busha i jego klike ale takze wiekszosc Amerykanow. Ostatnio robione sadaze pokazuje ze pozytywna opinia o Francuzach wsrod Amerykanow spadla do 26% ( z 68% jeszcze rok temu.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bnadem Re: Sześć punktów Blaira w sprawie Iraku nie do p IP: *.krakow.pl 13.03.03, 14:14 A więc Amerykanie mają jeszcze własną opinię i nie powtarzają za mediami? Miło usłyszeć... Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Cos Ty, Bnadem... 13.03.03, 14:53 O samosprawdzajacej sie przepowiedni nie slyszales? Najpierw podaje sie do wiadomosci publicznej w CNN czy jakiejs innej GW, jak pewne niby sondaze wypadly, a potem - nawet w prawdziwszych glosowaniach, nizli wybory prezydenckie - ludzie zeznaja tak, jak powinno byc, tj. jak ich telewizor zaprogramowal. Pokpiwam sobie, ale zapewne wiesz, ze to w socjologii bierze sie serio (bo i jak nie brac, na tym glownie sie zarabia, socjologia to nauka NORMATYWNA). Sondaze opinii publicznej - opium dla ludu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gabrielacasey Czy ja jestem najmadrzejsza? IP: 204.52.178.* 13.03.03, 18:14 Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Wyobraz sobie podobne sondaze we Francji... 13.03.03, 14:56 Merde!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Cyrk Monthy Blaira 13.03.03, 15:29 Panowie, co tak smiertelnie poważnie? Przeciez artykul w Gazecie jest tylko o kolejnym odcinku Monthy Blaire'a. Z historyczno-histerycznych pomyslow tej Blondynki ( nie wiedzieliscie? Na inauguracje drugiej kadencji na sie utlenil !!!) mozna sie tylko smiac, bo co jeden, to lepszy (o rozsmieszeniu Parlamentu - w czasie tego pierwszego buntu labourzystowskich MP - polskimi socjaldemokratami tu juz chyba mowilam?). Jak ze slolka zleci, to dzieki Reginie posade ma zapewniona - nadwornego blazna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joe z Teksasu Re: Sześć punktów Blaira w sprawie Iraku nie do p IP: *.ext.ti.com 13.03.03, 13:38 Gość portalu: napisał(a): > Jezeli do wywalenie Saddama potrzeba wojny, jestem za. Ciekawe, ze dyskusja przypomina rozmowe o tym jak Polska moze wygrac mecz pilki noznej z Anglia, a nie o wojnie, w ktorej zostanie zabitych dziesiatki czy setki tysieci ludzi w Iraku. Mysle, ze dyskutanci znaja wojne z filmow z Hollywood podobnie jak George W. Bush. Slyszalem, ze w Polsce telewizja nadaje programy amerykanskiej CNN i innych glownych sieci, ktore prezentuja glownie propagande Bialego Domu o tym jakie to zagrozenie Hussejn stanowi dla USA. Sluchacze maja wrazenie, ze bez wojny za kilka miesiecy Nowy Jork zostanie zniszczony przez iracka bombe atomowa. Dla Busha wygrana wojna szybko wojna z Irakiem, to zwiekszona podaz arabskiej ropy naftowej na rynki swatowe. Wieksza podaz oznacza nizsze ceny ropy, ozywiona gospodarke i poprawe sytuacji ekonomicznej w Stanach. A to oznacza wygrane wybory dla Busha w 2004 roku. Pytanie czy to usprawiedliwia zabicie dziesiatek czy setek tysiecy ludzi w Iraku? Bedac Polakiem pamietam ze od 1939 do 1945 roku zginelo kilka milionow mieszkancow Polski, bo Hitler chcial poprawic sytuacje ekonomiczna Niemiec, zdobyc dla nich przestrzen zyciowa. Wczesniej byl pozar Reichstagu, co stanowlo uzasadnienie dla Hitlera, ze wojna jest obrona Niemiec. 18 miesiecy temu zostal zniszczony WTC i Bush uzywa to dla uzasadnia, ze wojna z Irakiem to obrona USA. Wiele ludzi w USA nie wie gdzie lezy Irak i uwaza, ze jesli prezydent tak mowi to jest to prawda. W efekcie popieraja Busha. Nie ma zadnych faktow popierajacych stwierdzenie, ze Irak ma cos wspolnego z WTC. 15 terrorystow bylo z Arabii Saudyjskiej. O tym CNN nie wspomina. Dlaczego Polacy z Kwasniewskim na czele popieraja Busha? Czy w Polsce stala sie popularna etyka Kalego z Sienkiewicza "W pustyni i w puszczy". Kali uwazal, ze dobry uczynek to jak Kali ukradnie krowe, a zly gdy Kalemu ukradna krowe. Bush tak uwaza, ze dobry uczynek jest gdy Stany zaatakuja inny kraj, a zly gdy Stany zostana zaatakowane. Niecalkiem zamerykanizowany Joe z Teksasu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warmi Re: Sześć punktów Blaira w sprawie Iraku nie do p IP: *.chi1.dsl.speakeasy.net 13.03.03, 13:53 Fakt, ja tez bym byl "niecalkiem zamerykanizowany" gdyby jedynym moim zajeciem w USA bylo mycie butow Amerykanow. Ale nie ma sie czego wstydzic ... zadna praca nie hanbi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ali G. Re: Sześć punktów Blaira w sprawie Iraku nie do p IP: *.krakow.pl 13.03.03, 14:25 Gość portalu: warmi napisał(a): > Fakt, ja tez bym byl "niecalkiem zamerykanizowany" gdyby jedynym > moim zajeciem w USA bylo mycie butow Amerykanow. > Ale nie ma sie czego wstydzic ... zadna praca nie hanbi. Dowartosciowales sie? To z ciebie slomiane lapcie wychodza. Siedzi taki i czysci sracze, po nocach trzepiac dupa ze strachu, zeby go faceci z imigracyjnego nie dorwali. Jakes taka Hamerykanska Polaka, to czego w amerykanskich portalach nie dyskutujesz? Moze znakjomosc jezyka za cienka, a moze tyle wiesz o Ameryce, ile widzisz czyszczac szamba? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warmi Re: Sześć punktów Blaira w sprawie Iraku nie do p IP: *.tribune.com 13.03.03, 17:34 No, actually I am sitting right here on the 13th floor of Tribune Tower in Chicago typing away on my computer making pretty good money working for Chicago Tribune. Don't believe me ? Check out this Tribune owned site and see for yourself: www.zap2it.com/warmi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warmi Re: Sześć punktów Blaira w sprawie Iraku nie do p IP: *.tribune.com 13.03.03, 17:56 Ciekawe kto to sie probuje podszywac podemnie ? real_warmi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bnadem Re: Sześć punktów Blaira w sprawie Iraku nie do p IP: *.krakow.pl 13.03.03, 20:21 Gość portalu: warmi napisał(a): > Ciekawe kto to sie probuje podszywac podemnie ? > > real_warmi Nie tobie jednemu się zdarzyło - pod Jerzego i Yankee też się podszywali Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey On ma szanse zostania miliarderem, a Ty? 13.03.03, 15:50 Czyzbys byl ambitniejszy i drzewka czeresniowe toporkiem sobie scinal? Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Mnie juz sie wczoraj oberwalo za Kalego... 13.03.03, 15:46 Joe, masz racje, wojna to nie je bajka. O interesach i poprawie sytuacji gospodarczej (tudziez papierowych swiniach - sorry, zmodernizowanych falconach - i wirtualnej ksiegowowsci firm amerykanskich, oraz o zadluzeniu w bankach amerykanskich rodzin na pare nastepnych pokolen)mowimy na tym forum juz od dawna i - przynajmniej ja - juz sie powtarzac nie mam sily. Niemniej moralnosc Kalego (zwana naukowo MORALNOSCIA SWOJACKA - niedouczeni krytycy na drzewo!), choc w Polsce odwieczna i - co wykazano naukowo - wlasciwa glownie polskiemu chamstwu, ciagle sprzeciw i oburzenie rodakow rodzi. Nie jako ta MORALNOSC SWOJACKA, ktora sprawia, ze tylko ryba nie bierze i ktora daje cieple posadki wylacznie szwagrom i kolesiom, ale jako WYRAZENIE, niepoprawny politycznie zwiazek frazeologiczny pt. moralnosc Kalego. Mnie sie za to wczoraj baaardzo oberwalo, ciekawe ile dzisiaj oberwie sie Tobie? PS. Skoro Ty z Teksasu, to donies mi, prosze, o tym opetaniu waszych "Born again Christians", bo tu juz o tym wroble cwierkaja. I ze Bush tez zainfekowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magister Humoris Causa Re: Mowi Prezydent... IP: *.sympatico.ca 13.03.03, 13:38 Ja, Prezydent wszystkich Zlodzieji, oczekuje od was czlonkowie dostojnej Rady KRRiTV, by ktorys z was w koncu popelnil samobojstwo. W ten sposob znajdzie sie winny i moj honor, honor Prezydenta RP, zostanie uratowany.W zamian obiecuje ze ten wspanialomyslny samobojca zostanie uniewinniony, a o rodzinie nie zapomne. Wasz Prezydent, Magister Humoris Causa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Mowi Prezydent... IP: *.sgh.waw.pl 13.03.03, 14:24 Chyba się komuś forum pomyliło :) ale nawiązując do tematu dyskusji - wystarczy dać znać Bushowi że KRRiTV miała powiązania z al-kaida to przysle swoich marines i taki będzie pożytek z kowboja z Teksasu. Skoro mu się pomyliła deflacja z dewaluacją, import z eksportem, a Słowacja ze Słowenią to może i Braun mu sie z Saddamem pomyli. W końcu to tępy kowboj (Bush oczywiście). Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Nie gorszy postulat, nizli Blaira 13.03.03, 15:58 I przynajmniej tylko JEDEN. Blondynka Tonia zafundowala nam cos ze szesc i ponoc o kolejnych mysli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gabrielacasey Czy ja jestem najmadrzejsza? IP: 204.52.178.* 13.03.03, 18:14 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: feluś Polska - wierny sługa USA IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.03.03, 14:17 Wygląda na to że tylko Polska będzie walczyć u boku USA ( swego pana) Ach jak my ich kochamy. Ciekawe kto wymyśla takie bzdurne ankiety, że niby nie maświecie narodu innego niż Polacy którzy by bardziej niż my kochali USA. Ciekawe tylko za co ich kochać? za wizy do USA? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Polska - wierny sługa USA IP: *.sgh.waw.pl 13.03.03, 14:27 I zgadnijcie kto stanie się drugim celem terrorystów po USA? A wszystko dlatego że nasi politycy nie słuchają społeczeństwa i chcąnas wciągnąć w tę dziwną awanturę... Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Tylko klopot, ze Amwerykanie nie chca. 13.03.03, 16:05 Tego polskiego wsparcia militarnego, juz dobry miesiac temu Wielki Kaplan Rumsztyk sie kategorycznie wypowiedzial. Ale polski udzial w kontrybucji wojennej przyjma, bo polskie pieniazki mniej im smierdza, nizli onuce polskiego zolnierza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gabrielacasey Czy ja jestem najmadrzejsza? IP: 204.52.178.* 13.03.03, 18:15 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: salto Re: Sześć punktów Blaira w sprawie Iraku nie do p IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 13.03.03, 14:19 Obraz wydaje się transparentny. Francja (plus Iska) zdecydowała się doprowadzić do polaryzacji strategicznych układów. Francja źle się czuje w bliskim towarzystwie Amerykanów i bez groźby sowieckiego totalu. Francja wystawia Amerykę na moralne potępienie świata i kompromitację jej militarnej siły. Francja traktuje Saddama i Irak jako sojusznika w swoim planie nowego zdecydowanego podziału świata na strefy wpływów. Jest również oczywiste, że Ameryka Busha popełniła kilka kardynalnych błędów dyplomatycznych. Wewnętrzne amerykańskie spory i różnice zdań dotyczą głównie tych właśnie błędów, a nie czy Husseina rozbroić i usunąć w ogóle. W tej sprawie jest tam zgoda. Jednym slowem nie jest różowo. Dzisiaj najistotniejsze, co i jak będzie po wojnie? salto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacyfa2 Re: Sześć punktów Blaira w sprawie Iraku nie do p IP: *.1000lecie.pl 13.03.03, 14:22 Zainteresowanych osobistym wyrażeniem sprzeciwu wobec wojny informuję, że w piątek tj 14.03.2003r na godzinę 15.00 w Katowicach ul.3Maja przed estakadą dworca PKP planowana jest manifestacja. Prezydent wszystkich Polaków mnie o zdanie nie pytał wysyłając do Kuwejtu chłopaków z Gromu więc osobiście pokażę mu Kozakiewicza gest! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ali G. Re: Sześć punktów Blaira w sprawie Iraku nie do p IP: *.krakow.pl 13.03.03, 14:38 Gość portalu: pacyfa2 napisał(a): > Zainteresowanych osobistym wyrażeniem sprzeciwu wobec wojny informuję, że w > piątek tj 14.03.2003r na godzinę 15.00 w Katowicach ul.3Maja przed estakadą > dworca PKP planowana jest manifestacja. > Prezydent wszystkich Polaków mnie o zdanie nie pytał wysyłając do Kuwejtu > chłopaków z Gromu więc osobiście pokażę mu Kozakiewicza gest! Nie lubie tej wojny, ale leniwy jestem. Skreccie jakas impreze w Krakowie to przyjde. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tereferek Re: Sześć punktów Blaira w sprawie Iraku nie do p IP: 126.4.0.* 13.03.03, 15:44 Gość portalu: pacyfa2 napisał(a): > Zainteresowanych osobistym wyrażeniem sprzeciwu wobec wojny informuję, że w > piątek tj 14.03.2003r na godzinę 15.00 w Katowicach ul.3Maja przed estakadą > dworca PKP planowana jest manifestacja. > Prezydent wszystkich Polaków mnie o zdanie nie pytał wysyłając do Kuwejtu > chłopaków z Gromu więc osobiście pokażę mu Kozakiewicza gest! Ja tam nie widzę problemu - chłopaki z gromu same do tego gromu się pchały po to by walczyć - tam są ochotnicy i nie widzę powodu dla którego ty z kolei miałbyś się wpierdalać w ich decyzję... chcą walczyć to niech walczą - nic ci do tego. Pilnuj lepiej swojego dziecka żeby się po nocach w dresie nie włóczyło, a będzie pokój na świecie... Tak jestem za tą wojną bo to jest szansa na to żeby odbyła się ona "tam" a nie "tu" w na ziemiach polskich. Odkładanie i mamrotanie że "nigdy więcej wojny" zostało już skompromitowane podczas drugiej wojny światowej kiedy to Francja i Anglia mając nas głęboko w dupie pomimo podpisanych porozumień nie przyszła nam z pomocą. Nauczkę dostali - ich wojna nie ominęła. Anglia jak widać zapamiętała lekcję a przynajmniej rządzący tym państwem - bo pacyfistycznych pastuchów wszędzie pełno. Francuzi lekcji nie przyjęli i oby nie dostali kolejnej... Ja nie chce iść na wojnę - i dlatego wolę żeby jechali na nią "tam" ludzie którzy się do niej urodzili i chcą tego z własnego wyboru (z takich krajów jak Polska jadą tylko ochotnicy) a nie żeby wojna przyjechała do mnie i żebym musiał brać w niej czynny udział sam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacyfista Blair na ziemi - Bush w rozkroku IP: *.240.186.195.dial.bluewin.ch 13.03.03, 15:03 Ostatnie 100 dni kariery politycznej Blaira, min. spraw zagranicznych Hiszpanii zrobila 1/2 kroku lub kroku do tytulu (od Aznara 8 % poparcia) i zaczyna sie wycofywac z poparcia; Boys, GI & Marines sie nudza - kosztuja 10 mld USD/miesiac a juz mogli by zabic 50-100 tys. Irakijczykow. Bush w rozkroku . Czyli Mr& Mrs Kwasniewski, Mr&Mrs Miller, Mr&Mrs Cimoszewicz zostaja glownymi sojusznikami ( bez konsultacji i wbrew woli spoleczenstwa- 23% ZA!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Blair na ziemi - Bush w rozkroku IP: *.sgh.waw.pl 13.03.03, 15:10 Zgadza sie. I tym samym wysyłają zaproszenie dla terrorystów do naszego pięknego kraju. I za co? Za ropę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nobo oj poleca glowy IP: *.ne.client2.attbi.com 13.03.03, 16:40 najpierw Saddama :-) po nim Blaira a w przyszlym roku Busha ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Unleashed Do poczytania dla "jastrzębi": IP: *.si.rr.com 13.03.03, 16:42 smh.com.au/articles/2003/03/07/1046826528748.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bnadem Re: Do poczytania dla 'jastrzębi': IP: *.krakow.pl 13.03.03, 17:12 Przepraszam, kolego, ale grzeszysz naiwnością. Ten artykuł jest napisany w języku angielskim, a języki obce stanowią nieprzekraczalną granicę dla "intuicyjnych" jastrzębi. Mając dostęp do internetu mogliby swobodnie czytać New York Times, Guardiana, Le Soir, Le Monde, Corriere della Sera czy Der Spiegel. W każdej z tych gazet i wielu innych nie stosuje się troskliwych filtrów GW. Ci zaś, którzy umieją przeczytać twój link, z reguły zrezygnują po pierwszych pięciu linijkach, widząć, że nie zgadza się z ich "wiedzą" aprioryczną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SOK Re: Do poczytania dla ZNAJACYCH ANGIELSKI IP: *.beckman.com 13.03.03, 18:11 UNbelievable The legitimacy of the United Nations is at stake. March 11, 2003: 7:44 PM EST By Lou Dobbs, Lou Dobbs Moneyline NEW YORK (CNN/Money) - Kofi Annan has warned that it would be a violation of the UN Charter if the United States attacked Saddam Hussein without Security Council approval... that U.S. military action against Iraq would not be legitimate. The Secretary General is a little confused... it's the legitimacy of the United Nations that is now at stake. And I'm sure much to his displeasure a new New York Times/CBS News poll shows 58 percent of those surveyed say the United Nations is doing a poor job on the issue of Iraq. But there are a host of other issues that the United Nations is completely and utterly confused about: For example, the United Nations is scheduled to turn over control of the UN Commission on Human Rights to Libya this spring. That's right, Libya. Until a month ago, the UN Conference on Disarmament was to be headed by Iraq. That's right, the same Iraq that even Kofi Annan acknowledges must be disarmed. Now, who says the UN bureaucrats don't have a sense of humor? And how bad a name can you give multilateralism? If Kofi Annan thinks Americans are ready to turn over the leadership of this country to France, Germany, Cameroon and Syria, the United Nations has as a little a grip on reality as it does a valid claim of relevance. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grinch Re: Do poczytania dla ZNAJACYCH ANGIELSKI... oraz CNN IP: 129.81.192.* 13.03.03, 18:37 Gość portalu: SOK napisał(a): > UNbelievable > > The legitimacy of the United Nations is at stake. > March 11, 2003: 7:44 PM EST > By Lou Dobbs, Lou Dobbs Moneyline > > > > NEW YORK (CNN/Money) - Kofi Annan has warned that it would be a > violation of the UN Charter if the United States attacked Saddam > Hussein without Security Council approval... that U.S. military > action against Iraq would not be legitimate. > > The Secretary General is a little confused... it's the > legitimacy of the United Nations that is now at stake. And I'm > sure much to his displeasure a new New York Times/CBS News poll > shows 58 percent of those surveyed say the United Nations is > doing a poor job on the issue of Iraq. But there are a host of > other issues that the United Nations is completely and utterly > confused about: For example, the United Nations is scheduled to > turn over control of the UN Commission on Human Rights to Libya > this spring. That's right, Libya. Until a month ago, the UN > Conference on Disarmament was to be headed by Iraq. That's > right, the same Iraq that even Kofi Annan acknowledges must be > disarmed. Now, who says the UN bureaucrats don't have a sense of > humor? And how bad a name can you give multilateralism? > > If Kofi Annan thinks Americans are ready to turn over the > leadership of this country to France, Germany, Cameroon and > Syria, the United Nations has as a little a grip on reality as > it does a valid claim of relevance. =============================================================== Coz... cytujesz wiadomosci z CNN, a tam od dawna na ekranie ukazuja sie wywiady z roznymi generalami, pokazuja sie czolgi, lotniskowce i samoloty. Jak wlaczam CNN to - czesto - mam wrazenie, iz wojna juz trwa... P.S. Jezeli zas mowa o stosunku USA do Organizacji Narodow Zjednoczonych to jest to typowe podejscie Kalego. ONZ popiera glos USA - ONZ byc dobre, ONZ nie popiera, ONZ byc maly i zly... Jezeli USA stosuja weto (a robia to bardzo czesto, np. praktycznie ZAWSZE przy wszelkich glosowaniach dotyczacych rezolucji w sprawie Izraela) to byc DOBRE WETO. Jezeli Francja, ktora od - chyba - lat 25 nie uzywala prawa weta teraz chce go uzyc... to bedzie ZLE WETO. A przy okazji rozni idioci w Stanach beda zmieniac nazwe "french fries" na "freedom fries", itp. itd. A moze tutejszy ulubiony produkt pseudo-miesny (typowe amerykanskie parowki) nazwa teraz "hot Bush" zamiast "hot dog"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bella Re: Do poczytania dla ZNAJACYCH ANGIELSKI... oraz IP: *.18-136-217.adsl.skynet.be 13.03.03, 19:02 To dziwne,chyba ogladamy dwa rozne programy,ale sie nie dziwie ja ogladam z Belgii i na dodatek rozumiem angielski(pracuje tu dla amerykanskiej firmy,to przypadkowo)i wcale nie zauwazylam tych Generalow,ktorych "pokazuja" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr.ny Re: Do poczytania dla 'jastrzębi': IP: *.valueline.com 13.03.03, 19:35 coz za fantastyczne towarzystwo wzajemnej adoracji, jakie madre przekonania, jak sie ze soba zgadzaja, i jak podzielaja swoje wlasne zdanie. Moze byscie tez poczytali jakie byly "wywazone" opinie przed interwencja NATO na Balkanach, przestrzegajace przed skutkami takiej akcji. No coz, to ze zostalo zatrzymane ludobojstwo w Bosnii i Kosowie jest do zawdzieczenia jastrzebiom, ale niektorzy maja krotka pamiec. Ciekawe czy ktos z towarzystwa wzajemnej adoracji zainteresowal sie jakie zdanie maja na ten temat sami Irakijczycy. A moze wy uwazacie ze 100% poparcia dla Saddama jest prawdziwe, to by wszystko wyjasnialo. Adam, jak tam? czy twoi koledzy Palestynczycy wiedza ze pieniadze za ktore ONZ finansuje pomoc humanitarna dla nich jest z USA. Czy moze nie chca tego wiedziec? A ile kobiet w arabskich rodzinach jest ofiarami przemocy? Ciekawe dlaczego zadne panstwo arabskie nie publikuje danych na ten temat. I-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bnadem Re: Do poczytania dla 'jastrzębi': IP: *.krakow.pl 13.03.03, 20:30 Za to Amerykanie opublikowali raport o przestrzeganiu praw człowieka na świecie i "zapomnieli" w nim o swojej ukochanej sojuszniczce, Arabii Saudyjskiej, w której stosunek do praw człowieka przyprawiłyby o rumieniec zazdrości hiszpańską Inkwizycję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr.ny Re: Do poczytania dla 'jastrzębi': IP: *.valueline.com 13.03.03, 20:50 no wlasnie ARABIA. dla przypomnienia, Arabia S. tez kwestuje dla Palestynczykow. I ze tez honor pozwala P. brac pieniadze od sojusznika USA. A najciekawsze jest to ze nic nie powiedziales o przemocy w rodzinie u Palestynczykow, tylko od razu przeskoczyles na sojusznika USA. Zrobiles to swiadomie, czy juz nie kontrolujesz tych odruchow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X 10 tyś TON wąglika IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 13.03.03, 17:59 Czy się naszemu ickowi w GW cos nie omsknęło? 10 tyś TON to 1000 wagonów po 10 ton - a inspektorzy i cia nic nie mogą znaleźć. Spuścić na IRAK z 10 bomb atomowych - będzie pełna demokracja i humanitaryzm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bnadem Re: 10 tyś TON wąglika IP: *.krakow.pl 13.03.03, 18:04 To częste - tak samo, jak różnica pomiędzy miliardem i bilionem (zwłaszcza w przedrukach z angielskiego) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Sześć punktów Blaira w sprawie Iraku nie do p IP: *.swipnet.se 13.03.03, 18:14 NIECH MA WSZYCSY MAJA JEGO KRAJ , CZY ON PRZYJEZDZA DO AMERYKI TE BOMBY NIECH WALA W TEXAS . OBRAZIL SIE BUSCHEK ZE GO ZBOMBARDOWALI NIECH POCZUJE JAK BOLI- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grinch Re: Sześć punktów Blaira, itp. itd. IP: 129.81.192.* 13.03.03, 18:24 Londyn i Waszyngton moga przeciagnac negocjacje AZ DO PONIEDZIALKU. O Boze, jacy ci Blair i Bush Mniejszy sa cierpliwi, jacy ludzcy! Jakie dobre z nich paniska!! Dla dobra swiata i biednej ludnosci Iraku gotowi sa nawet by rozpoczac te swoja wojne o kilka dni pozniej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: Sześć punktów Blaira w sprawie Iraku nie do p IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 13.03.03, 19:18 Na tym zdjęciu wygląda na czubka.Blair radze ci dobrze zajmij się swoimi bachorami ,bo rosną na alkocholików. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: U Re: Sześć punktów Blaira w sprawie Iraku nie do p IP: *.dial.van1.sprint-canada.net 13.03.03, 19:56 Tylko lunatyk moze takie 6 punktow swiatu proponowac. Odpowiedz Link Zgłoś