dana33 02.11.06, 22:19 nu... nie badz taka.... zostaw mi cos na rano do doniesienia...... :)))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
explicit Re: kropkaaaaa! 02.11.06, 23:10 Na zdrowie !!! Kropka ma swoje himery i trzeba odczekac ,... :) ============================================================================== dzieki... :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
tut_ets Re: kropkaaaaa! 03.11.06, 13:15 no, wlasnie kropko. Do usuniecia zglaszam watki: "2 letnie dziecko wyszło z izraelskiego więziena" Oraz "Izraelscy dr Mengele - Szokujące eksperymenty" za oczernianie Izraela i rozglaszanie plotek propagandy palestynskiej... Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum Re: kropkaaaaa! 03.11.06, 13:19 Czy podane informacje sa falszywe? Sprostuj i podaj prawdziwe fakty. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Przylaczam sie do goldiego.Sprostuj tutets./n 03.11.06, 13:35 czy ty, drogi marudzinski, miss the point????? ty farsztejst..... w moich donosach nie chodzi o to wogole, czy wiadomosci ktore ta holotka podaje sa prawdziwe, zmyslone, czy przekrecone, chociaz i to tez gra jakas role. w pierwszej linii chodzi mi o to ze sa antysemickie. ci ludzie nie napisali jeszcze zadnego pozytywnego postu o zydach i israelu. wg nich tutaj jest samo zlo i tylko zlo. a co jest u was w kraju? a w innych krajach na swiecie? tylko zlo? dobrego nic nie ma? jak bym pisala, lekko manipulujac, jak to robi drzewiecki, co drugi tydzien o skorach lodzkich, wyrzucaniu dziewczyn z jadacego pociagu, pijanstwie wsrod pielegniarek, chowaniem nowonarodzonego w kieszeni fartucha, mordowaniem dzieci i wsadzaniem ich cial do beczek, pijanstwem narodowym, gwalceniem uczennic, samobojstwami wsrod maltretowanej przez kolegow mlodziezy itd itd itd, i jesli bym pisala to od lat, to powiedz mi marudzinski, co bys czul w stosunku do mnie? nienawisc? pogarde? chec dokopania? czy moze bys sie smial? prostowalbys takie wiadomosci? usprawiedliwialbys sie i tlumaczyl, ze to nie wszyscy lekarze i nie cala mlodziez i nie kazdy jest pijakiem, i ze polska ma duzo pieknych stron? i nastepnego dnia znow bys czytal moje posty o skorach????? ty przetrzyj okulary marudzinski i zobacz, o co tu chodzi.... Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum he he he 03.11.06, 13:46 nu.. ty farsztejs, w jej DONOSACH nie chodzi o to czy te wiadomosci sa "prawdziwe"... Chodzi o to.... ze sa :-) i dlatego ona uprzejmie DONOSI.. A ona wolalaby, zeby ich nie bylo, choc sa prawdziwe. Nu ona wolalaby, zeby zamiast o eksperymentach na ludziach i dwuletnim dziecku zwolnionym wlasnie z wiezienia cytowac prospekty turystyczne i materialy propagandowe izraelskiego MSW. nu. ty farsztejs? Odpowiedz Link Zgłoś
marouder Re: Przylaczam sie do goldiego.Sprostuj tutets./n 03.11.06, 13:47 Mam inny punkt widzenia. Kazdy stosuje wlasny filtr przy selekcji informacji. Jesli sa prawdziwe a nie w smak mi, trudno. Moge ich nie czytac, moge sie obrazic, ze ktos ujmuje rzecz jednostronnie, ale nie wolno mi na nie zamykac oczu ani tym bardziej sklaniac kogos odpowiedzialnego za przeplyw informacji do ich kasowania. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Przylaczam sie do goldiego.Sprostuj tutets./n 03.11.06, 14:38 ok. to ja ci przedstawie ta wiadomosc o tym dziecku, jak ja ja widze, znajac tutejsze stosunki: kobieta w ciazy zostala skazana na kare wiezienia i tam urodzila dziecko. dziecko pozostalo z matka, ktora musiala je karmic i nim sie opiekowac, tak dlugo, jak dlugo bylo to konieczne. ojca oczywiscie dziecko widzialo tylko w czasie wizyt, bo jak inaczej. w momencie, jak uznano ze dziecko moze sie obejsc bez matki, ze w wieku 2 lat dzieckiem moze sie zajac juz tylko ojciec, przebywajacy na wolnosci, dziecko zostalo zwolnione do domu. dodatkowo moje komentarze: wiadomosc jest z arabskiej gazety, moze prawda, a moze nie. mamy tutaj dosyc duzo doswiadczenia z arabskimi "informacjami". zakladajac, ze wiadomosc jest prawdziwa: jesli dziecko natychmiast po urodzeniu zostaloby odebrane matce i oddane ojcu, gazety by krzyczaly, ze to ograbianie dziecka z matczynego pokarmu, ktore jak wiadomo wszystkim, jest najzdrowsze i bardzo potrzebne do przyszlego rozwoju dziecka. zdanie w gazecie brzmiace "2yr old girl who was released from an Israeli prison" insynuuje, ze dziewczynka zostala zaaresztowana przez israelczykow. dopiero duzo nizej pisze sie o jej urodzeniu w wiezieniu. komentarze drzewieckiego sa oczywiscie jasne. innymi slowy, damn if you do, damn if you don't. najlepiej byloby oczywiscie, zeby israel tej kobiety wogole nie wsadzil do wiezienia, wszystko jedno, o co ja oskarzono. wtedy nie byloby artykulow i komentarzy, israel nie wygladalby zle. a przestepca chodzilby wolny. jak widzisz, wszystko zalezy od tego, jak sie ocenia specyficzny przypadek. jak ocenia israel i jego dzialania yann, drzewiecki, krystek i reszta tej holotki, to jest mi dobrze znane i naprawde nie jestem zdziwiona ani ich zamieszczaniem wlasnie takich wiadomosci, ani ich komentarzami, insynuujacymi i manipulujacymi prawda. natomiast jest zdziwiona twoja reakcja, bo wiem, ze patrzysz sie i szerzej i dokladniej. nu, marudzinski..... ja rzeczywiscie mam inny punkt widzenia. i bede dalej donosic wg mojego punktu widzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Przylaczam sie do goldiego.Sprostuj tutets./n 03.11.06, 14:43 W Polsce jak i na calym swiecie z dziecmi osadzonych kobiet dzieje sie podobnie. Przeciez nie przerobili tej dziecinki na mace, nie?:))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Przylaczam sie do goldiego.Sprostuj tutets./n 03.11.06, 16:19 nie mam pojecia.... moze i przerobili. ale nie czytam al kuds... poczekamy, az yann doniesie nam najnowsze wiadomosci. mam nadzieje, ze bedzie dokladny i zawiadomi nas, czy to byla maca zwykla, czy o smaku czosnkowym... :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
marouder I o to wlasnie chodzilo Danka:) 03.11.06, 14:47 Po jaka cholere sie wdawac w pyskowki skoro otwartym tekstem mozna spokojnie rzecz wytlumaczyc? Nie wiem jak jest w Izraelu, ale w Polsce mozliwosc pozostawania malego dziecka urodzonego w wiezieniu ze skazana traktuje sie jako przyslugujace matce i dziecku prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: I o to wlasnie chodzilo Danka:) 03.11.06, 16:24 dokladnie tak jest i w israelu. ja wlasnie staram sie nie wdawac w zadne pyskowki. i dlatego takie posty, ktore wyszukiwane i zamieszczane sa po to, zeby obsmarowac moj kraj zupelnie bez podstaw, zamieszczam do wyciecia. bo jest masa ludzi, ktorzy sami nie biorac udzialu czynnego, czytaja to forum. i zawsze znajdziesz kogos, kto uwierzy, jaki to straszny i niepraworzadny kraj jest ten moj israel. to wszystko. co te typy mowia u siebie w domu, nie obchodzi mnie. w momencie, jak to jest na publicznym forum, owszem, bede przeciwko temu protestowac. tak samo, jak podpisywalam dziesiatki petycji o nie nazywanie obozow koncentracyjnych polskimi obozami, bo uwazalam to za oczerniajace polske i klamliwe, tak samo protestuje przeciwko oczernianiu mojego kraju. jest tutaj dosyc prawdziwych rzeczy, ktore mozna krytykowac. nie trzeba dodawac klamstw. Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum Re: I o to wlasnie chodzilo Danka:) 03.11.06, 17:43 A juz cie chcialem poklepac po karczychu rozencwajgowa.... i wskazac, ze zamiast DONOSIC, plakac i stekac na rzekomych antysemitow bo komentuja FAKTY o wiele lepiej jest te fakty wyjasniac - jesli wyjasnic sie daja - co jest niezwykle rzadkie - przyznaje. Ale w tym wypadku nawet zafunkcjonowalo! No ale widze, ze znow wracasz do swojej dawnej formy, gdzie najooczywistsza PRAWDA i najzwyklejsze FAKTY to "obsmarowywanie", "oczernianie", "manipulacje", "propaganda palestynska" itd. itd. bo opisuja PRAWDE a nie iluzje, ktora ty za nia uwazasz. No to donos biedaczko... jesli inaczej nie potrafisz. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 informacja dla drzewieckiego 03.11.06, 20:40 nu, dzisiaj napisales juz kilkakrotnie o moich donosach, wiec widzac, ze nie rozumiesz co to slowo znaczy, a nie chce w zadnym wypadku posadzac cie o manipulanctwo, postanowilam wypelnic luki w twoim wyksztalceniu. poinformować «udzielić informacji, powiadomić o czymś» sjp.pwn.pl/haslo.php?id=2503348 donos «zgłoszenie do władz, zwykle tajne, o dokonaniu przez kogoś jakiegoś wykroczenia lub przestępstwa» sjp.pwn.pl/lista.php?co=donos byloby dobrze, drzewiecki, jakbys sobie przyswoil roznice w tych slowach, bo inaczej wygladasz na przydupka wsiowego. Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum informacja dla rozencwajgowej 03.11.06, 21:13 No to znow ci nie wyszlo rozancwajgowa... choc tak sie postaralas z tym slownikiem. > donos «zgłoszenie do władz, zwykle tajne, o dokonaniu przez kogoś jakiegoś > wykroczenia lub przestępstwa» Przeanalizujmy: "zgłoszenie do władz" - Czym jesli nie "wladza" na tym forum jest administracja? Zglosilas moj post administracji czyli "wladzy" czy nie? Zglosilas. "zwykle tajne" - "zwykle" czyli z reguly ale wcale niekoniecznie. Poza tym dokonalas "zgloszenia" do (tutejszej) wladzy na MOJ temat nie informujac mnie o tym. "wykroczenia" - dlaczego "zglosilas" moj post? Bo chcesz, zeby zostal usuniety. Usuniety moze byc zas wtedy, gdy zostanie uznany za "wykroczenie" przeciwko netykiecie albo regulaminowi. Donos jak ze slownikowej definicji rozencwajgowa! A "poinformowac"? To szersze pojecie obejmujace (ale nie koniecznie) rowniez donoszenie. Poczytaj jeszcze o sobie pod haslem "kapuś" - pot. «donosiciel lub tajny informator» Odpowiedz Link Zgłoś
jontek6 [...] 04.11.06, 05:08 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: I na to już jakoś odpowiedzi OjDany nie ma... 05.11.06, 00:49 nastepny maniak Odpowiedz Link Zgłoś
jontek6 Re: I o to wlasnie chodzilo Danka:) 04.11.06, 05:05 i zawsze znajdziesz kogos, kto uwierzy, > jaki to straszny i niepraworzadny kraj jest ten moj israel A rzeczywiście, ze świecą takiego szukać, wobec powszechnie panującej na świecie opinii o Izraelu jako kraju przyjaznym sąsiadom i miłującym pokój. :) Odpowiedz Link Zgłoś
jontek6 Re: Przylaczam sie do goldiego.Sprostuj tutets./n 04.11.06, 05:02 Podoba mi się argument o tym, że musieliście bombardować cywilne osiedla w Libanie, bo bojówki miały tam bazy. To oczywista propaganda usprawiedliwiająca faszystowski charakter waszych operacji militarnych. Ale załóżmy, że to prawda. Ile żłobków, przedszkoli, szkół, szpitali i domów starców jesteście gotowi zrównać z ziemią pod tym pozorem? Cel uświęca każde środki? Analogicznie mogą się tłumaczyć bojownicy wysadzający izraelskie autobusy. Jasne, że jechali w nich niewinni ludzie, ale mieliśmy informacje, że znajduje się tam także dwóch oficerów armii Izraela. Jadąc tym autobusem użyli jego pasażerów jako żywych tarcz, ale nas to nie powstrzymało, tak jak Żydów nie powstrzymuje zabijanie setek kobiet i dzieci, by dopaść kilku członków Hamasu. Odpowiedz Link Zgłoś
entr00pik Re: Przylaczam sie do goldiego.Sprostuj tutets./n 03.11.06, 20:59 dana33 napisała: > tez gra jakas role. w pierwszej linii chodzi mi o to ze sa antysemickie. ci > ludzie nie napisali jeszcze zadnego pozytywnego postu o zydach i israelu. A to bydlaki... Odpowiedz Link Zgłoś
jontek6 Oto skrócony manifest żydowskiej natury... 04.11.06, 04:55 Właśnie. Oto cała żydowska natura. Nie ma znaczenia, czy informacja jest prawdziwa - jeśli mówi źle o Żydach, idzie pod nóż. A tymczasem jeśli negatywne informacje o Izraelu są prawdziwe, to nie jest problem tych, którzy je podają, tylko Izraela. A to drażni Żydów. Skoro tyle dobrego się tam u was dzieje, dlaczego ty sama nie zaczniesz o tym pisać? Zamiast tego ograniczasz się do wyłapywania złych (chociaż prawdziwych - jak sama przyznajesz) informacji o Izraelu. Niewygodna prawda bardzo drażni Żydów, oj bardzo. :) PS. I doskonale wiemy, że Polska ma wiele pięknych stron, a mimo to nie wycinamy informacji o noworodkach, morderstwach i skórach. I codziennie o nich czytamy. I nie zaprzeczamy istnieniu takich zjawisk. A wy nigdy nie przyznacie się do błędów, do zabijania dzieci, traktowania Palestyńczyków i Libańczyków jak psów. Umiecie tylko bombardować i cenzurować. Żydzi - świat się wstydzi... Odpowiedz Link Zgłoś
explicit [...] 03.11.06, 14:49 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Czego siem drzesz ??? 03.11.06, 16:28 nu, rozlupaniec..... pewnie maja swoje powody. tak samo jak w przypadku barucha marzela, zyda, tez przesiedzial dlugie miesiace w administrative detention, bez sadu. charge to jest tam, to napewno, tak samo, jak marzel dostal oskarzenie. nu, u nas sady pracuja wolno, szczegolnie w tych przypadkach, gdzie wiadomo who is who. wiadomo bylo, who is marzel i pewnie wiadomo, who is the mame... Odpowiedz Link Zgłoś
bam_buko [...] 04.11.06, 00:49 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: wrzask rozhisteryzowanego babsztyla 05.11.06, 00:52 pusty od srodka bambusiku..... a co ty robisz tutaj na tym forum od lat 24/7? roznica miedzy toba a mna taka, ze ty nie rozhisteryzowany babsztyl, tylko zapity i napuszony dziad... a teraz uwazaj, bo puste bambusy to latwo sie lamia.... ty juz od dawna nadgiety...... Odpowiedz Link Zgłoś
bam_buko Re: wrzask rozhisteryzowanego babsztyla 05.11.06, 01:42 przestalabys sie gruba wreszcie wyglupiac i pajacowac, wrzeszczysz jak stara kwoka o wzgledy koguta widac rowniez,ze zaczyna ci odbijac,zaczynasz straszyc.... przed czym/kim?? Jak napisalem bierze tutaj udzial(FS)regularnie...kilkadziesiat osob +- w wiekszosci tych samych,znajacych wzajemnie poglady na okreslone sytuacje. co ty tutaj(kogo) chcesz zmienic?????.......grubsza. ..popierajacy stanowisko"wybranych" w byle jakiej sprawie to ZYD ..probujacy przynajmnie troche z zydem polemizowac to ANTYSEMITA Tak bylo ,jest i bedzie...forum to nie pepek swiata...niektorzy maja dom,prace ,rodzine,znajomych i inne duperele na glowie wiec nie spedzaja jak ty 24/7...placzac i narzekajac na swoj marny los....zydziaka (lubisz ten termin)pozbawionego innego zajecia. Odpowiedz Link Zgłoś