Dodaj do ulubionych

Chiny boja sie google, a Iran youtube.com

06.12.06, 17:35
www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3336867,00.html
Youtube.com zawiera gigantyczne zbiory roznych niewygodnych kawalkow dla
iranskiej dyktatury. Na przyklad takich:

youtube.com/watch?v=2WLoasfOLpQ
Prawda jednak sooner or later zwyciezy!!! Niech zyje wolny i demokratyczny
Iran bez islamistow!
Obserwuj wątek
    • blazare Re: Chiny boja sie google, a Iran youtube.com 06.12.06, 17:37
      Wydawało mi się, że to Izrael boi się YouTube jak ognia.
      • absztyfikant Re: Chiny boja sie google, a Iran youtube.com 06.12.06, 17:39
        Izrael nie musi bac sie ani youtube, ani tym bardziej Ciebie - wiem, ze sie
        zalamiesz jak to sobie w koncu kiedys uswiadomisz, ale moge Ci polecic dobrego
        specjaliste. Uszy do gory habibi:)))
        • blazare Re: Chiny boja sie google, a Iran youtube.com 06.12.06, 18:08
          absztyfikant napisał:

> Izrael nie musi bac sie ani youtube, ani tym bardziej Ciebie

Izrael nie musi się mnie bać, bo ja źle Izraelowi nie życzę - wręcz przeciwnie,
          chciałbym, żeby na Bliskim Wschodzie zapanował trwały pokój, choć wiem, że
          chorobliwe ambicje syjonistów niweczą szansę na jego osiągnięcie. Absztyś, nie
          odsyłam mnie do "specjalisty" - doskonalę zdaję sobie sprawę, że jestem zerem o
          mniej niż nikłym wpływie na sprawy świata. Jaki wpływ na to co dzieje się na
          świecie może mieć znudzony student?
          • absztyfikant Re: Chiny boja sie google, a Iran youtube.com 06.12.06, 18:13
            Habibi, dobry byles z historii powszechnej? Sila jednostki to moze
            najwazniejszy fenomen swiata...

>Jaki wpływ na to co dzieje się na
            > świecie może mieć znudzony student?
            • blazare Re: Chiny boja sie google, a Iran youtube.com 06.12.06, 18:15
              absztyfikant napisał:

> Habibid

Naprawdę mówisz używać tego słowa? Wiesz, że mnie drażni i dlatego to robisz,
              prawda?

> dobry byles z historii powszechnej? Sila jednostki to moze
              > najwazniejszy fenomen swiata...

Jestem całkowicie pozbawiony charyzmy. Trudno mi przekonać do swoich racji nawet
              moją rodzinę, a cóż dopiero cały świat.
              • absztyfikant Re: Chiny boja sie google, a Iran youtube.com 06.12.06, 18:16
                A propos charyzmy, enjoy:
                www.youtube.com/watch?v=Xh_2fBV1myA
                :)))
                • absztyfikant Re: Chiny boja sie google, a Iran youtube.com 06.12.06, 18:20
                  Wycielo mi poczatek tekstu:

Nie badz taki skromny habibi. Sam fakt, ze zauwazylem ciebie w morzu innych
                  nickow (nie ja jeden zreszta) swiadczy niezbicie o tym, ze potrafisz zwracac na
                  siebie uwage, a to juz duzo. To nierzadko polowa sukcesu, nie zaprzeczysz chyba.
                • blazare Re: Chiny boja sie google, a Iran youtube.com 06.12.06, 18:20
                  absztyfikant napisał:

> A propos charyzmy, enjoy:
                  > www.youtube.com/watch?v=Xh_2fBV1myA
                  > :)))

Ten facet ma chyba jeszcze mniej charyzmy niż ja, no i ten zabójczy akcent...
                  • absztyfikant Re: Chiny boja sie google, a Iran youtube.com 06.12.06, 18:22
                    On jest izraelskim aktorem i tak naprawde nazywa sie Menashe Noy. Nie poznales
                    akcentu habibi?:)))))
                    • blazare Re: Chiny boja sie google, a Iran youtube.com 06.12.06, 18:23
                      absztyfikant napisał:

> akcentu habibi?:)))))

Oczywiście, że nie poznałem. Większość Izraelczyków bardzo ładnie i płynnie mówi
                      po angielsku. Ten facet miał akcent podobny do arabskiego.
                      • absztyfikant Re: Chiny boja sie google, a Iran youtube.com 06.12.06, 18:29
                        I tak, i nie. Jesli juz jako tako mowia, to w 90% przypadkow mowia z silnym
                        akcentem jankeskim, co mnie akurat doprowadza do szewskiej pasji, a
                        niedoksztalceni w jezyku Shakespeare'a sabrowie mowia wlasnie tak jak Papadizi:)
                        • blazare Re: Chiny boja sie google, a Iran youtube.com 06.12.06, 18:29
                          absztyfikant napisał:

> akcentem jankeskim

Dla mnie akcent amerykański to punkt odniesienia.
                          • absztyfikant Re: Chiny boja sie google, a Iran youtube.com 06.12.06, 18:34
                            www.youtube.com/watch?v=4RjMOalMtOg
                            Posluchaj tego. Slownictwo ciut archaiczne, ale ma swoj nieodparty urok. Rule
                            Britannia!
                            • blazare Re: Chiny boja sie google, a Iran youtube.com 06.12.06, 18:43
                              absztyfikant napisał:

> Posluchaj tego.

Nie przywykłem do brytyjskiego akcentu, nie miałem z nim wiele do czynienia. Jak
                              dla mnie jest zbyt ... zaokrąglony ;).. Ale nawet tam akcenty różnią się między
                              sobą. W UK nie jest rzadkością, że Anglik z północy ma problemy ze zrozumieniem
                              tego, co mówi Anglik z południa.
                              • absztyfikant Re: Chiny boja sie google, a Iran youtube.com 06.12.06, 18:51
                                To jak jak Slazak z Goralem w Polsce. Mam na mysli jezyk jakim posluguja sie
                                wyksztalceni Brytyjczycy, a ci sa niepodrabialni. Malo ktory burak z West
                                Midlands slyszal o ruchomym akcencie, ktory wyksztalceni poddani Her Royal
                                Majesty wrecz celebruja jak jakis fetysz. Przykladowo:

pho'tograph
                                photogra'phic
                                photo'grapher

BTW, polecam te strone. Ona oddaje troche ducha UK...
                                www.rps.org/
                      • blazare Re: Chiny boja sie google, a Iran youtube.com 06.12.06, 18:29
                        Nie chciało mi się przeszukiwać YouTube, więc daję link do filmu, który już
                        kiedyś zapowiadałem. Amerykanka żydowskiego pochodzenia przyjeżdża do Izraela,
                        by wstąpić do IDF i rozmawia z przypadkowymi Izraelczykami (zwykłymi
                        sprzedawcami np.) po angielsku. Posłuchaj jak zwykli Izraelczycy [szczególnie
                        młodzi] mówią po angielsku: www.youtube.com/watch?v=15dGgZvnZOM
                        • absztyfikant Re: Chiny boja sie google, a Iran youtube.com 06.12.06, 18:31
                          Widzialem juz ten filmik...
                  • tut_ets Re: Chiny boja sie google, a Iran youtube.com 06.12.06, 21:11
                    Oh!! Uwielbiam Papadizi!!!

I am wiele charyzmy... Blazare - powinienes rozpoznac, gdzie ta Macedonai
                    lezy... :))
                    • blazare Re: Chiny boja sie google, a Iran youtube.com 06.12.06, 21:23
                      tut_ets napisała:

> I am wiele charyzmy... Blazare - powinienes rozpoznac, gdzie ta Macedonai
                      > lezy... :))

Film był pewnikiem kręconym w Izraelu, ale gdzie dokładnie tego nie podobna
                      powiedziedzieć.
                      • absztyfikant Re: Chiny boja sie google, a Iran youtube.com 06.12.06, 23:42
                        To akurat prawda.
                        • absztyfikant Re: Chiny boja sie google, a Iran youtube.com 08.12.06, 14:11
                          Poszukam linku - gdzies czytalem o tym:)
    • absztyfikant ROTFL! 06.12.06, 17:44
      youtube.com/watch?v=3r8sS0Gfd6I
    • absztyfikant Piekne, cudo!!! 06.12.06, 17:49
      youtube.com/watch?v=Jj_b5f5mbv4
    • josifek to chyba wystarczy aby to co sie 06.12.06, 17:56
      iraku(libanie, sudanie, gazie itd ) dzieje zrozumiec.
      BUsh nie chca odkryl garnek Pandory ,gdzie musulmaskie potwory sie warzyly.
      • absztyfikant Re: to chyba wystarczy aby to co sie 07.12.06, 14:30
        :))))
    • tornson Re: Chiny boja sie google, a Iran youtube.com 06.12.06, 18:15
      absztyfikant napisał:

> Prawda jednak sooner or later zwyciezy!!! Niech zyje wolny i demokratyczny
      > Iran bez islamistow!
      Gdyby jankeskie bydło nie zamieniło demokratycznego rządu Iranu z lat 50-ych na
      swoją totalitarną marionetkę Szacha, to nie byłoby islamskiej rewolucji Chomeiniego.
      • absztyfikant Re: Chiny boja sie google, a Iran youtube.com 06.12.06, 21:34
        Uprawiasz historical fiction. Moze tak, a moze nie.
        • absztyfikant Re: Chiny boja sie google, a Iran youtube.com 13.12.06, 18:03
          ..bo gdyby Urban nosil turban, to zamiast swini bylby Chomeini:)))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka