Dodaj do ulubionych

fajny dzien dzisiaj bedzie.....

11.12.06, 10:18
achmadcustam zwolal konferencje. zaprosil na nia 60 "wybitnych" holocaust
deniers..... udowodnia dzisiaj, ze holocaust to wymysl zydowski.....
a jako kraj demokratyczny, szukajacy prawdy i tylko prawdy, odmowil arabowi
israelskiemu uczestnictwa w tej tak znaczacej konferencji.
cep nie chcial pojechac, a przeciez bylby swietnym reprezentantem czesci
polakow, no i nareszcie mialby godna siebie publike....

ciekawa jestem wszystkich argumentow i konkluzji tej konferencji.
a nasza holotka forumowa, jak i caly swiat, milczy na ten temat....
www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3338472,00.html
Obserwuj wątek
    • pisssmaker Nu fajny... 11.12.06, 10:28
      Ja tez jestem ciekaw wynikow tej konferencji , tym bardziej ze przyjechali na nia wybitni naukowcy z
      calego swiata. Nie tylko zydowscy historycy maja prawo badac holokaust.
      Sadze ze ta konferencja moze zweryfikowac niektore prawdy o holokauscie.
      • tut_ets Re: Nu fajny... 11.12.06, 11:07
        ja nei moge!! Niemcy nie zaprzeczaja temu, co zrobili, ap porabani polacy
        watpia?? Musialo bolec, jak rabnales glowa o kants stolu, co??
        • pisssmaker Re: Nu fajny... 11.12.06, 11:26
          A kto zaprzecza swoku ? Polacy sa ostatnim narodem ktory zaprzeczalby temu, tym bardziej ze w
          obozach zginelp tyle samo i ile nie wiecej Polakow.

Otwierając konferencję szef instytutu Rasul Musawi powiedział, że celem dyskusji nie jest "ani
          zaprzeczenie, ani udowodnienie holokaustu".

"Chcemy tylko zapewnić badaczom właściwą atmosferę naukową, aby mogli swobodnie przedstawić
          swe opinie w tej kwestii historycznej" - podkreślił.

Zjazd pozwoli na omówienie - jak to ujął - "zagadnień" na temat holokaustu z dala od zachodnich tabu
          i restrykcji narzuconych naukowcom w Europie.
          • tut_ets Re: Nu fajny... 11.12.06, 14:35
            Kochany - polacy zostali jednak wytepieni, jako "skutek uboczny"... Inteligencje
            wybito na poczatku, aby nei dawala przykladu reszcie polakow i nie nawolywala do
            ratowania wpolbraci - polskich zydow... O tym nigdy nie pomyslales, co???
            • pisssmaker Re: Nu fajny... 11.12.06, 14:47
              Niestety to zydow wytepiono jako skutek uboczny wojny. Polacy dostawali sie do obozow dlatego ze
              walczyli z niemieckim okupantem.
              Ps. Od razu wspolbraci hehe
              • tut_ets Re: Nu fajny... 11.12.06, 14:53
                Szczaczu, blazujesz tu na maksa... Ale neistety biegu historii nie zmienisz.
                Hitlera zamyslem bylo wytepienie zydow, JESZZCE PRZED wybuchem wojny...
                • dana33 Re: Nu fajny... 11.12.06, 15:04
                  czekaj tutets, jak sie hameryka obudzi..... zaraz sie tu poleje odpowiednimi
                  wersjami na temat religii, hitlera i katechizmu..... krystek tylko czeka, zeby
                  nie stac tutaj samotnie... :))))
                  • tut_ets Re: Nu fajny... 11.12.06, 15:24
                    Hmmm... na to wyglada... :((
    • cepekkolodziej Re: fajny dzien dzisiaj bedzie..... 11.12.06, 10:30
      > achmadcustam zwolal konferencje. zaprosil na nia 60 "wybitnych" holocaust
      > deniers.....

> cep nie chcial pojechac, a przeciez bylby swietnym reprezentantem czesci
      > polakow,

A tak poważnie - nie przesoliłaś aby trochę? Już kiedyś cię ostrzegałem. Zrobię to ponownie: uważaj, żebyś nie została bez majtek.
      • dana33 Re: fajny dzien dzisiaj bedzie..... 11.12.06, 10:44
        dlaczego uwazasz ze przesadzilam? dobrze pamietam twoje wpisy, w ktorych
        klociles sie ilu bylo zabitych w jedwabnem.... ani slowa o samym morderstwie
        polakow na zydach, swoich sasiadach. to nie bylo wg ciebie warte dyskusji.
        natomiast czy bylo tam zamordowanych 1000 czy "tylko" 300 to bylo ci wazne.
        taki maly, polski denier....

ja zostaje bez majtek? a kto ci powiedzial, ze ja wogole nosze majtki?
        • cepekkolodziej Re: fajny dzien dzisiaj bedzie..... 11.12.06, 10:50
          No nic. Ja ci tylko powiem, że i w Polsce jest paru takich, co to ich w USA określają frazą "smart Jewish lawyer". Więc tylko po starej przyjaźni radzę: nie przedobrzyj. Są pewne stwierdzenia, za które można ponieść odpowiedzialność.
          • dana33 Re: fajny dzien dzisiaj bedzie..... 11.12.06, 10:54
            nie groz, powinienes juz dawno wiedziec, ze sie nie boje.
            po drugie, uwazaj ty..... za to co robisz tutaj, ewentualnie musialbys poniesc
            odpowiedzialnosc.
            • cepekkolodziej Re: fajny dzien dzisiaj bedzie..... 11.12.06, 10:59
              Nie grożę. Ostrzegam. Antysemita, parszywiec, parszywy antysemita, krętacz, hipokryta, manipulant - a używaj sobie do woli, znaj moje dobre serce. Ale "Holocaust denier" - o, to już zupełnie co innego.

Czy to jest jasne?
              • dana33 Re: fajny dzien dzisiaj bedzie..... 11.12.06, 11:01
                jasne. a twierdzenia, ze bylo "tylko" 300 ofiar, jak wiadomo, ze bylo okolo 1000
                to co to jest? nie denier?
                • cepekkolodziej Re: fajny dzien dzisiaj bedzie..... 11.12.06, 11:04
                  Pretensje zgłoś do IPN-u i jego publikacji. Myślę, że będą lekko zaskoczeni, kiedy dowiedzą sie, że się ich zalicza do "Holocaust deniers".

Masz jeszcze coś? Bo mam b. pilną robotę, a nie chcę być niegrzeczny - nie odpowiadając.
                  • dana33 Re: fajny dzien dzisiaj bedzie..... 11.12.06, 11:17
                    alez idz do roby, cepie..... ja cie tu trzymam na sile, czy co?
                    ja tu o konferencji w teheranie, o ktorej nie masz oczywiscie nic do
                    powiedzenia...... tak juz masz..... antysemicko....
                    • cepekkolodziej Re: fajny dzien dzisiaj bedzie..... 11.12.06, 11:19
                      Nie mam, bo o przedsięwzieciach, które jeszcze sie nie odbyły, nie wyrażam z zasady zdania. Nawet nie mam zdania.
                      • dana33 Re: fajny dzien dzisiaj bedzie..... 11.12.06, 11:26
                        ja rozumiem, cep....... sam fakt zwolania takiej konferencji i zaproszenia na
                        nia, kogo on zaprosil, nie jest dla ciebie dostateczne do "wyrazenia sie".....
                        nie jestem nawet zdziwiona.....
                        potem jak juz bedziesz wiedzial, to tez juz teraz wiem, co napiszesz. jesli
                        wogole napiszesz. najprawdopodobniej, znajac ciebie, po prostu "nie otwieram
                        wszystkich watkow"..... znamy, znamy te twoje odpowiedzi....

nu, idz do roboty, tutaj nie masz nic do powiedzenia, jak widze....
                        • cepekkolodziej Re: fajny dzien dzisiaj bedzie..... 11.12.06, 11:38
                          Ale - no -
                          • dana33 Re: fajny dzien dzisiaj bedzie..... 11.12.06, 12:10
                            nu, ja juz wiem. tylko tepaki taki jak ty, zaslepione checia udowodnienia
                            arabskiej demokracji i dazenia do pokoju nie widza jeszcze:
                            1. ze to w teheranie i zwolal ja jakis idiota, co chce wymazac moj kraj z mapy
                            swiata.
                            2. ze zaproszeni na ta konferencje to bez wyjatku tylko i wylacznie holocaust
                            deniers
                            3. ze temat zostal podany juz przed konferencja i pisano o tym w gazetach:
                            "a controversial conference where "researchers" will be able to openly question
                            the veracity of the Holocaust"

jeszcze nie wiesz, jakie beda wyniki? aaaaa, rozumiem, czekasz az dojda do
                            wniosku, ze hitler wymordowal 6000 milionow zydow. nu, czekaj. i nie pisz do
                            mnie, ze jestem tepa. bo wiem, dlaczego podobno "nic nie wiesz" o tej
                            konferencji. strasznie trudno tutaj napisac cos oskarzajacego israel, a poprzec
                            achmadacustam to nie wypada, nie? nu, antysemicka postawa par excellence....
                            • cepekkolodziej Re: fajny dzien dzisiaj bedzie..... 11.12.06, 12:14
                              hehehe

Iran to nie arabska demokracja.

Ten Idiota mówił nie o kraju, tylko o reżimie (syjonistycznym, oczywiście).

Zaproszonych było wielu, ale wiekszość odmówiła. I ja się im nie dziwię.

A o obradach i wnioskach nic nie wiem. To fakt. Ty też nic nie wiesz. Poczekaj kilka dni, to pogadamy.
                            • dana33 Re: fajny dzien dzisiaj bedzie..... 11.12.06, 12:16
                              prasowki dzisiaj nie zrobiles, cep???? najlepszy tytul dal der spiegel,
                              niemiecki der spiegel:
                              Holocaust-Leugner-Konferenz in Teheran begonnen
                              i kawaleczek o uczestniku francuskim, jednym z tych 60:
                              "Dem Programm zufolge sind auch Teilnehmer aus westlichen Staaten dabei. So
                              etwa der frühere französische Literaturprofessor Robert Faurisson, der wegen
                              Leugnung des Massenmordes am jüdischen Volk während der NS-Zeit mehrfach
                              verurteilt worden war."

cep nie wiedzial...... a ja jestem primabalerina w bolszom....
                              • cepekkolodziej Re: fajny dzien dzisiaj bedzie..... 11.12.06, 12:29
                                Zamiast czytać głupoty, przestudiowałem sobie w nocy artykuł Jeffa Halpera. I jestem zadowolony. Bo się czegoś dowiedziałem.
                                • dana33 Re: fajny dzien dzisiaj bedzie..... 11.12.06, 12:46
                                  jasne, ze artykul halpera ci sie spodobal. nie bardzo natomiast wiem, czego sie
                                  tam dowiedziales, czego juz dawno nie wiedziales. ten artykul wlasnie
                                  antysemicki i podoba sie takim antysemitom jak ty.

rozumiem tez, ze ta konferencja to glupoty. i ze nie reagujesz. bo jesli bys
                                  zareagowal, to musialbys: 1. albo sklamac, ze wogole nie chca negowac
                                  holocaustu, i wygladalbys glupio, 2) przyznac, ze swinstwo i ze neguja fakty
                                  historyczne, ale wtedy powiedzialbys jednoczesnie, ze muzulmanie nienawidza
                                  israela, a tego nie mozesz w zadnym wypadku napisac.
                                  wogole jestes w ciezkiej sytuacji, i zamiast nazywac cie po imieniu, czyli
                                  parszywym antysemita, powinnam plakac rzewnymi lzami nad twoim losem: nikak nie
                                  mozesz napisac prawdy, bo sie kompromitujesz w obu wypadkach. to ta sama
                                  sytuacja, dlaczego nigdy nie byles w stanie odpowiedziec mi na pytanie, czy
                                  przed 67 rokiem, przed okupacja, byl w israelu terror arabski przeciwko zydom.
                                  jak juz nie masz wyjscia, to mi odpowiadasz pytaniem, czy byl tutaj terror
                                  zanim zydzi sie tu osiedlili.... zydzi tu byli zawsze, w mniejszej lub wiekszej
                                  ilosci i zabijali ich arabowie tez, w mniejszej lub wiekszej ilosci. ale nie o
                                  tym jest moje stale pytanie do ciebie. jak tylko chce krotkie tak lub nie czy
                                  byl tutaj, w israelu, terror przed okupacja 67 roku.... tez nie mozesz
                                  odpowiedziec, z dokladnie tych zamych 2 powyzszych punktow. ciezko masz, cep...
                                  klamcy i manipulanci antysemiccy maja bardzo ciezkie zycie.... ciagle sie musza
                                  wic tak ohydnie zmijowato....
                                  • cepekkolodziej Re: fajny dzien dzisiaj bedzie..... 11.12.06, 12:53
                                    Artykuł Halpera antysemicki -----
                                    • dana33 Re: fajny dzien dzisiaj bedzie..... 11.12.06, 13:09
                                      uspokoiles sie juz, cep? uwazaj, zebys sie nie zakrztusil na smierc.... byloby
                                      szkoda, zebys sie nie zdazyl dowiedziec o wynikach konferencji w teheranie, nie
                                      uwazasz?
                                      oczywiscie, ze antysemicki. ale ty oczywiscie jestes zachwycony. halper gra ci
                                      prosto w karty, jak to sie mowi... on gorszy niz ty, bo zyje tutaj i zna dobrze
                                      sytuacje. i tak sie zdziwilam, ze napisal, ze palestynczycy sa slabi... to juz
                                      i tak duzo przyznal....
                                      • cepekkolodziej Re: fajny dzien dzisiaj bedzie..... 11.12.06, 13:16
                                        Łeb nie od parady. Ja będę sobie to musiał jeszcze parę razy przeczytać. Mnóstwo do przemyślenia. I przyjemność. Kiedy człowiek napotyka przejrzystą, logiczna konstrukcję.
                                        • dana33 Re: fajny dzien dzisiaj bedzie..... 11.12.06, 13:31
                                          pewno ze przyjemnosc dla ciebie. potwierdza ci, ze zydzi be, a palestynczycy
                                          cacy.
                                          git, ze on ma akurat tylko do gadania, ile ty masz. cala roznica w uczelniach,
                                          na ktorych nauczacie. nu, moze jeszcze to, ze on ma prawo powiedziec, co chce,
                                          nawet ostatni idiotyzm, bo tu mieszka i zyje. a ty nawet tego prawa nie masz.
                                          juz ci napisalam: posprzataj swoje brudy, zacznij naprawiac twoj kraj i twoje
                                          konflikty rozwiazywac, a od mojego kraju won.

a o konferencji twoich wspolbraci w mysleniu to jeszcze wieczorem popisze, jak
                                          bede miala te mnie juz w tej chwili znane wyniki.
                                          przynajmniej maja jaja, zeby stac przy swojej chorej pozycji. ty nawet tego nie
                                          umiesz..... nu, co zrobic.... biednie cie natura wyposazyla, cep..... i bez jaj
                                          i bez rozumu.... kompletny broch....
                                          • cepekkolodziej Re: fajny dzien dzisiaj bedzie..... 11.12.06, 13:36
                                            > potwierdza ci, ze zydzi be, a palestynczycy
                                            > cacy.

I Halper to powiedział? Wiesz, wiedziałem, że jesteś trochę ciemna masa -
                                            • tut_ets Re: fajny dzien dzisiaj bedzie..... 11.12.06, 14:36
                                              w srodku dnia spac?? Tak bardzo oslabil sie twoj organizm rozmowa ?? :)))
                  • tut_ets Re: fajny dzien dzisiaj bedzie..... 11.12.06, 11:19
                    Wiesz, co kolodziej?? Co powiesz na temat morderstw, ktore polacy dopuszczali
                    sie na zydach PO wojnie, az do 56 roku?? Wszystko pod pretekstem ze "to ZYDY".
                    Sa one udokumentowane w ZIHu. Wyszla nawet publikacja nt temak. Pojdz, sprawdz.
                    A nei pisz bzdur!!
                    • dana33 Re: fajny dzien dzisiaj bedzie..... 11.12.06, 11:21
                      temu tez zaprzeczal... :))))
                      • tut_ets Re: fajny dzien dzisiaj bedzie..... 11.12.06, 11:24
                        Poszukam pozniej tytul i tu wkleje...
                        • dana33 Re: fajny dzien dzisiaj bedzie..... 11.12.06, 11:28
                          jezuuuu, ty wiesz tutets ile razy to robil? nie bedziesz w stanie wkleic... :)))
                          przy kazdej dyskusji na tym forum o jedwabnem. kupa tego jest pewnie w
                          wyszukiwarce z ostatnich 5 lat.... :))))
                          • cepekkolodziej Re: fajny dzien dzisiaj bedzie..... 11.12.06, 11:42
                            Ile -
                            • dana33 Re: fajny dzien dzisiaj bedzie..... 11.12.06, 11:45
                              nu, ale z vlinem to mozna....
                              • cepekkolodziej Re: fajny dzien dzisiaj bedzie..... 11.12.06, 11:48
                                Nie z vlinem, tylko z vliną. Jeszcze płci nie zmieniam.
                                • tut_ets Re: fajny dzien dzisiaj bedzie..... 11.12.06, 11:51
                                  ?? moze jeszcze o tym nei wiesz. ;)
                          • pisssmaker Danusiu ty przechszto... 11.12.06, 11:52
                            dana33 napisała:

> jezuuuu
                            Nawet zydowki nie potrafisz udawac.
                            • dana33 Re: Danusiu ty przechszto... 11.12.06, 11:55
                              a dlaczego mam udawac, jak nia jestes>
                              jezu to po polsku. tak naprawde to on jehoshua, albo jeshu. zyd byl i zydem
                              umarl. moge go nazywac i prztztwac jak i kiedy chce. on jeden z naszych.
                              • cepekkolodziej Re: Danusiu ty przechszto... 11.12.06, 11:57
                                Wariatka. I tępa przy tym.

Nie umarł żydem. Umarł pierwszym chrześcijaninem.
                                • dana33 Re: Danusiu ty przechszto... 11.12.06, 12:04
                                  tepy jestes ty. zeby sie wychrzcil tysiac razy, to wg religii zydowskiej, jak
                                  mial matke zydowke, to jest zydem do smierci. i po smierci tez. moze w ciau
                                  zycia zmieniac religie ile razy chce, byc buddysta i muzulmaninem tez. mial
                                  matke zydowke i to co sie liczy u zydow.
                                  • cepekkolodziej Re: Danusiu ty przechszto... 11.12.06, 12:10
                                    A co go obchodzi przynależność do religii żydowskiej, jak stał się chrześcijaninem?

Ty też w końcu wyjechałaś z Polski. Nawiązujesz, mówisz/piszesz językiem, masz przyjaciół - i co więcej? Jesteś Izraelką - i tyle.
                                    • dana33 Re: Danusiu ty przechszto... 11.12.06, 12:20
                                      byc israelczykiem, to obywatelstwo. byc zydem to przynaleznosc do narodu
                                      zydowskiego. jezus byl zydem i wg halacha nic nie jest w stanie tego zmienic.
                                      ani przejscie na inna religie, ani zycie w innym kraju. i zmienic tego nie
                                      jestes w stanie. tak bylo i jest od tysiecy lat.
                                      maryja, krolowa polski, jego mame, tez zydowka. i do tego nie wychrzczona.

miales jakas robote...... oplacaja cie jak widze, bo piszesz tutaj na koszt
                                      tego, ktory ci za ta robote placie, nie?
                                      • cepekkolodziej Re: Danusiu ty przechszto... 11.12.06, 12:26
                                        E tam, żmudna ta robota i marudna. Recenzja z 600-stronicowej ksiązki. Już mi bokiem wyłazi.

A twoja halacha niech się schowa. Kto przechodzi na chrześcijaństwo, przestaje być żydem. I basta. Ale rozumiem, ze wy lubicie przeprowadzać lustracje i wyławiać żydów (mała litera - religia) do 7-go pokolenia wstecz. I wypisywać potem jakieś głupoty o Mickiewiczu. Te internetowe listy - to też waszego autorstwa?
                                        • dana33 Re: Danusiu ty przechszto... 11.12.06, 12:37
                                          taaaaak, "A twoja halacha niech się schowa" to juz mowi wszystko.
                                          dzieki tej halacha zydzi przetrwali do dnia dzisiejszego i przetrwaja dlugo po
                                          tobie. to ze powiesz basta, to powiesz. to nic nie zmieni z faktow.
                                          bylam wychrzczona. i mimo to do konca zycia zostaje zydowka wg prawa
                                          zydowskiego.
                                          nie wiem o jakich "wy" i ich listach mowisz. ale zyd zyda zna. nawet po setkach
                                          lat, jesli byl znaczacym zydem.
                                          antysemityzm wylazi ci razem ze sloma.
                                          • cepekkolodziej Re: Danusiu ty przechszto... 11.12.06, 12:51
                                            O - zna nawet po setkach lat. A to ci lustratorzy !

A po czym poznaje - jeśli mozna wiedzieć?
                                            • tut_ets Re: Danusiu ty przechszto... 11.12.06, 13:19
                                              A po czym Hitler poznawal??
                                              • cepekkolodziej Re: Danusiu ty przechszto... 11.12.06, 13:37
                                                Hitler też był amchu?

Czego to człowiek się nie dowie !
                                                • tut_ets Re: Danusiu ty przechszto... 11.12.06, 14:41
                                                  AMCHU??? W slowotworstwie antyzydowskim dobry jestes. To twoj jedyny plus,
                                                  niestety... :(((

A w odwracaniu kota ogonem powinni dac ci medal pierwszej klasy!!

Tylko najpierw odpowiedz na moje pytanie...
                                                  • dana33 Re: Danusiu ty przechszto... 11.12.06, 15:03
                                                    tutets.... on nie odpowiada na pytania. pryncypialnie... :)))
                                                    on rzuca prowokacyjke, czasami potem jeszcze ciut ciagnie i na tym sie konczy.
                                                    on umie oskarzac, ale jak sie mu daje tzw. gegenargumente, to juz go nie ma...
                                                    przeciez mowie, ze facet bez jaj.... tak juz ma ograniczenie... :))))
                                                    nu, parszywiec straszny......
                                                    zreszta to nie tylko moje zdanie.... zobacz jak wygladaja jego posty, jesli ja
                                                    sie tam nie wtrace.... bida z nedza.... nikt z nim wlasciwie nie gada.... na
                                                    innych forach tez ma takie wielkie "powodzenie" ze swoimi tematami.... a do
                                                    teheranu nie chcial, glupek.... tam by mial powodzenie, ze by mu starczylo na
                                                    pare lat..... a tak to nikt bidaka nie docenia..... nu, uzas... :))))
                                                    a jak mi grozi sadem..... :)))) to juz wogole byl ubaw nie z tej ziemi.... juz
                                                    widze ta sensacje jak mnie antysemita oskarza, ze go nazywam po imieniu... :)))
                                                  • tut_ets Re: Danusiu ty przechszto... 11.12.06, 15:26
                                                    Niestety widze... DOstarczylam mu przykladow - i go zatkalo. JAk zwykle... :))
                                                  • tut_ets Re: Danusiu ty przechszto... 11.12.06, 15:43
                                                    :)) eeeeeh!! szkoda go... Widzisz - zamurowalo go na maksa. ALbo sie tak
                                                    wnerwil,z e nei wie, co odpowiedziec... :))
                                        • tut_ets Re: Danusiu ty przechszto... 11.12.06, 13:19
                                          Wiesz co, masz pobozne zyczenia. Jednak twoj bozek musi byc gluchy. Inoruje je
                                          caly czas... :))

Kochany, wg Tory zydem jest kazdy, ktorego ojciec jest zydem. Wg halachy - zydem
                                          jest sie po matce. Ciekawam, co bys powiedzial, dowiedziawszy sie, ze twoim
                                          ojcem nei jest ten, o ktorym sadzisz ze jest i ze twoj biologiczny tatko to
                                          zyd?? Zabilbys sie??
                                          • cepekkolodziej Re: Danusiu ty przechszto... 11.12.06, 13:42
                                            A co by mnie to obchodziło?

Ja nie jestem mój tata ani moja mama. Ja jestem ja.

A co - ty myślisz, ze jakbym sie dowiedział, to zaraz bym poczuł jakąś niesamowitą empatię do starszego rodzeństwa i pociąg do wybraństwa?

Idźcie do czorta - znów mnie rozśmieszacie.
                                            • tut_ets Re: Danusiu ty przechszto... 11.12.06, 14:34
                                              Wyrazasz sie tak niepochlebnie o Zydach, z taka pogarda, ze martwi mnie, co bys
                                              sobie zrobil...
                                      • o_brother1 Zydzi z felerem czy podludzie/. 12.12.06, 06:04
                                        Czyzby syjonisci mogli odbierac lub nadawac zydostwo?.Czy tez ci ruscy tak udaja
                                        Zydow jak oblakana polke?
                                        www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3338695,00.html
                                        "The tragedy of this aliyah is the failure to recognize hundreds of thousands of
                                        immigrants as Jews even when they see themselves as Jewish in every way."
                                    • tut_ets Cepku, komunisto.... 11.12.06, 14:39
                                      Polak jest, bo sie tu, W POLSCE, urodzila.

Jak twoj syn czy corka za granice wyjada - do anglii, niemiec, irlandii -
                                      najpierw do pracy, potem studia a na koniec zostana tam, to juz POLAKAMI byc
                                      przestana??? Jezeli DANIE odbierasz PRAWO do bycia polka, tylko dlatego, ze tu
                                      nei mieszka, to tak samo TWOJE DZIECI. Czy ty sam.

Logika zaczyna u ciebei baaardzo szwankowac...
                                      • marouder Re: Cepku, komunisto.... 11.12.06, 14:56
                                        Obawiam sie, ze cep nie moze pojac, ze mozna byc Polka/Polakiem, nie wierzyc w
                                        Boga i czuc sie Zydowka/Zydem, bedac na dodatek Izraelka/Izraelczykiem:))
                                        Jakies mity typu Blut und Erde, cholera..
                                        • dana33 Re: Cepku, komunisto.... 11.12.06, 15:07
                                          on duzo rzeczy nie pojmuje.... co oznacza taka konferencja w teheranie to tez
                                          nie pojmuje. on czeka na wyniki.... tak on ma... :)))
                                        • tut_ets Re: Cepku, komunisto.... 11.12.06, 15:29
                                          nooo. :)) Mota wszystkie watki mozliwe... Historie z wlasna fantazja i poboznymi
                                          zyczeniami... EEEh!!
                                  • pisssmaker Re: Danusiu ty przechszto... 11.12.06, 12:11
                                    tepa zydowka z ciebie dana , zapytaj rabina , mylisz sie z kretesem. Zyd nie zawsze bedzie zydem. Juz ci
                                    mowilem nie kompromituj sie.
                                    Co zas do JEZUSA to byl przede wszystkim czlowiekiem i prorokiem. Wybaczyl wam na krzyzu ze go
                                    zamordowaliscie. Holokaustu Palesynczykow nie wybaczy.

Ps. Dziekuje danusiu za poparcie i swiadectwa prawdzie ze JEZUS istnial. Dobra z ciebie zydowka.
                                    • tut_ets Re: Danusiu ty przechszto... 11.12.06, 12:56
                                      Niestety, szczaczu, tu sie mylisz. Rabini mowia, ze ZYDEM sie jest zawsze, bez
                                      znaczenia czy zmienisz wyznanie, czy nie...

Wiesz, co zabilo Jezusa?? Nie ZYDZI. Ich rece to byl tylko srodek. GRZECHY
                                      ludzi, TWOJE TAKZE, zabily go. Umarl po to, abys TY mogl miec bezposredni dostep
                                      do Boga. Wczesniej ten przywilej dotyczyl tylko Zydow... A raczej tylko KAPLANOW
                                      zydowskich.
                                      Wiec, zamiast podskakiwac, idz postudiowac sobie Biblie... Polecam szczegolnie
                                      Tore - teksty o swiatyni i dostepie do Boga. Ci ktorzy probowali podejsc
                                      wlasnowolnie do miejsca najswietszego - poniesli smierc. Tak samo z Filystynami,
                                      ktorzy ukradli Arke Przymierza - poniesli smierc.

Holokaustu palestynczykow?? :)) A co powiesz na to, ze to moze BOG chce ich
                                      smierci, poniewaz nekaja JEGO narod - Zydow?? Poczytaj sobie stary testament. I
                                      zobaczm jak BOG sie mscil na narodach, probojacych wytepic Izrael. On sie nie
                                      zmienil. Jego prawa tez nie. Wiec moze, dla wlasnego dobra, powinienes uwazac z
                                      oszczerstwami rzucanymi na narod zydowski. Palestynczycy i inni - dostana
                                      odpowiednia zaplate. Nie boj sie. Bog jest ze swoim narodem i go nie opusci.
                                      • pisssmaker Re: Danusiu ty przechszto... 11.12.06, 13:08
                                        No wlasnie umarl na krzyzu zabity przez swoich braci. To byla wasza pierwsza medialna zbrodnia.
                                        Przedtem byl to tylko przywilej kaplanow zydowskich. Kaplani mieli przywileje to prawda. Jezus umarl
                                        na krzyzu przez was zydow - zabiliscie go - jak teraz zabijacie Palestynczykow. Umarl za grzech
                                        wszystkich ludzi - za wasze tez, mimo ze go zabiliscie. Tora to smiec. Liczy sie pismo swiete - nowy
                                        testament. I tylko takie uznaje.
                                        I nie jestem oszczerca narod zydowski zabija teraz niewinnych ludzi w Palestynie i Libanie - dzieci,
                                        kobiety i starcow. To nie oszczerstwo - mam podac linki do filmow z waszymi mordami ?
                                        Co do Arki to jakos sie nic nie stalo z obecnymi wlascicielami.
                                        Rowniez nic sie nie stalo z tymi ktorzy zburzyli wasza swiatynie. Murek z niej pozostal, nic wiecej.
                                        Sadze ponadto ze Bog juz dawno opuscil narod wybrany. Odebral niektorym z was rozum , a ci ktorzy
                                        zostali bez rozumu sa syjonistami. Bog jest dla wszystkich ludzi nie tylko dla was, a szczegolnie dla
                                        tych smierdzieli z karabinami ktorzy strzelaja do dzieci w Palestynie. Bog wszystko widzi i ukarze was.
                                        • tut_ets Re: Danusiu ty przechszto... 11.12.06, 13:14
                                          Oby cie BOZA reka oszzcedzila...
                                          Rozum juz cie opuszcza. Logiczne myslenie takze... :((

HAHAHA!! Tora to NIE smierc, osiolku... :))) Kochany - nowy testament jest
                                          WYPELNIENIEM Tory i starego testamentu. Yeszua byl jedynym czlowiekiem, ktory
                                          WYPELNIL wszystkie przykazania TORY.

Dlaczego zatem rozdarla sie zaslona w Swiatyni, w momencei jego smierci??/ Gdyby
                                          to ZYDZI zabili Yeszue, nie byloby czegos takiego... Dlaczego nastala ciemnosc
                                          przez 3 godziny - od 12 do 15?? Gdyby to byli zydzi - nie byloby czegos takiego...

Nie obwiniaj ludzi, za wypelnianie planow BOGA.
                                      • pisssmaker Re: Danusiu ty przechszto... 11.12.06, 13:26
                                        Zaslona rozdarla sie kiedy umarl Jezus wyslannik waszego Boga. Powiedzial wam przez to - juz nigdy
                                        narod zydowski nie bedzie razem, bedzie jak ta zaslona rozdarty po wsze czasy, za to ze zdradziliscie
                                        mnie i zabiliscie mojego syna.Bog was opuscil na zawsze.
                                        • dirty.mouse Re: Danusiu ty przechszto... 11.12.06, 13:46
                                          pisssmaker napisała:

> Zaslona rozdarla sie kiedy umarl Jezus wyslannik waszego Boga. Powiedzial wam p
                                          > rzez to - juz nigdy
                                          > narod zydowski nie bedzie razem, bedzie jak ta zaslona rozdarty po wsze czasy,
                                          Tak ci się tylko wydaje :))))))))))))))))))))))

> za to ze zdradziliscie
                                          > mnie i zabiliscie mojego syna.Bog was opuscil na zawsze.

Stwórca z góry przewidział śmierć Jezusa , nie wiesz o tym ?
                                          I słowo się wypełniło.
                                          • tut_ets Re: Danusiu ty przechszto... 11.12.06, 14:46
                                            Dokladnie. Wypelnilo sie wszystko, co zostalo o NIM zapowiedziane przez prorokow...

DLatego, kolego, biegiem do Biblii... Poczytaj troszke. Jak Bog pozwoli ci
                                            zrozumiec co nieco - podziel sie spostrzezeniami...
                                        • tut_ets Re: Danusiu ty przechszto... 11.12.06, 14:45
                                          HAHAHAA!!!

Interpretacja iscie z piekla rodem... Diabel bardzo nie chce uznac, ze przez
                                          rozdarcie zaslony BOG pokazal fizycznie, ze do niego maja dostepwszyscy,
                                          poniewaz krew YESZUI zmyla grzechy wszystkich ludzi. CO jednak nie znaczy, ze
                                          powinienes Boga na probe wystawiac i umyslnie grzeszyc, bo tego on moze nie
                                          wybaczyc...

Diabel drzy tylkiem i proboje zniszczyc Izrael i zydow obecnie, bo wie, ze jego
                                          czas jest bliski!! BOG czuwa i przysle mesjasza szybciej niz sie spodziewasz...
                                          A zatem - lepiej sie przygotuj na spotkanie z NIM, a nie bredz glupot...
                                          • pisssmaker Re: Danusiu ty przechszto... 11.12.06, 14:54
                                            Jezus Mesjasz

Zapytał Ich Jezus <<Za Kogo Wy Mnie Uwarzacie?>> Piotr Odpowiedział <<Za Mesjasza Bożego>> (Łk
                                            9, 20)

Mesjasz juz przyszedl tylko ze wy go zabiliscie. Teraz przyjdzie i owszem ale kara na was od Boga:
                                            Kto przelewa krew człowieka, tego krew będzie przelana, bo na obraz Boży uczynił człowieka.
                                            Pierwsza księga mojżeszowa, 9, 6
                                            (...) jeśli kto zabija mieczem, musi sam zginąć od miecza.
                                            Objawienie św. Jana, 13, 10

Wszyscy zydzi prawda ?
                                            • tut_ets Re: Danusiu ty przechszto... 11.12.06, 15:33
                                              Kolego, a moze to:

IZAJASZ 53
                                              1 Któż uwierzy temu, cośmy usłyszeli?
                                              na kimże się ramię Pańskie objawiło?1
                                              2 On wyrósł przed nami jak młode drzewo
                                              i jakby korzeń2 z wyschniętej ziemi.
                                              Nie miał On wdzięku ani też blasku,
                                              aby na Niego popatrzeć,
                                              ani wyglądu, by się nam podobał.
                                              3 Wzgardzony i odepchnięty przez ludzi,
                                              Mąż boleści, oswojony z cierpieniem,
                                              jak ktoś, przed kim się twarze zakrywa3,
                                              wzgardzony tak, iż mieliśmy Go za nic.
                                              4 Lecz On się obarczył naszym cierpieniem,
                                              On dźwigał nasze boleści4,
                                              a myśmy Go za skazańca4 uznali,
                                              chłostanego przez Boga i zdeptanego.
                                              5 Lecz On był przebity za nasze grzechy,
                                              zdruzgotany za nasze winy.
                                              Spadła Nań chłosta zbawienna dla nas,
                                              a w Jego ranach jest nasze zdrowie5.
                                              6 Wszyscyśmy pobłądzili jak owce,
                                              każdy z nas się obrócił ku własnej drodze6,
                                              a Pan zwalił na Niego
                                              winy nas wszystkich.
                                              7 7 Dręczono Go, lecz sam się dał gnębić,
                                              nawet nie otworzył ust swoich.
                                              Jak baranek na rzeź prowadzony,
                                              jak owca niema wobec strzygących ją,
                                              tak On nie otworzył ust swoich.
                                              8 Po udręce i sądzie został usunięty9;
                                              a kto się przejmuje Jego losem?10
                                              Tak! Zgładzono Go z krainy żyjących;
                                              za grzechy mego ludu11 został zbity na śmierć.
                                              9 Grób Mu wyznaczono między bezbożnymi,
                                              i w śmierci swej był [na równi] z bogaczem12,
                                              chociaż nikomu nie wyrządził krzywdy
                                              i w Jego ustach kłamstwo nie postało.
                                              10 Spodobało się Panu zmiażdżyć Go cierpieniem.
                                              Jeśli On wyda swe życie na ofiarę za grzechy,
                                              ujrzy potomstwo, dni swe przedłuży13,
                                              a wola Pańska spełni się przez Niego.
                                              11 Po udrękach swej duszy,
                                              ujrzy światło14 i nim się nasyci.
                                              Zacny mój Sługa usprawiedliwi wielu,
                                              ich nieprawości On sam dźwigać będzie.
                                              12 Dlatego w nagrodę przydzielę Mu tłumy,
                                              i posiądzie możnych jako zdobycz,
                                              za to, że Siebie na śmierć ofiarował
                                              i policzony został pomiędzy przestępców15.
                                              A On poniósł grzechy wielu,
                                              i oręduje za przestępcami.
                                              • tut_ets Diabel tez na Biblie... 11.12.06, 15:35
                                                ...i potrafi ja cytowac. Wiec twoje wyrywkowe fragmenty ani ich manipulacja mnie
                                                nie zaskakuja.

Ponizszy fragment mowi o tym dlaczego MESJASZ = Jeszua, musial cierpiec i umrzec
                                                w taki sposob, a nie inny.
                                    • tut_ets Re: Danusiu ty przechszto... 11.12.06, 12:59
                                      I jeszcze jedno - Jezus byl ZYDEM. Jak Dana czy ktolokwiek inny. Z czym wielu
                                      polskich katolikow ma problem. Niestety. Jego uczniowie (apostolowie) a takze
                                      Miriam (jego matka) i Jozef - takze byli Zydami. Moze zatem powinienes pomyslec
                                      o tym, zanim pojdziesz nzatepnym razem na msze... Nei mowiac o Szaulu (Pawle),
                                      ktory byl rabinem, z ugrupowania faryzeuszy...
                                • marouder Jezus cos powiedzial, ze jest jakims.... 11.12.06, 12:34
                                  ...chrzescijaninem?
                                  Zdaje sie, ze o takim fakcie, to nawet najzagorzalsi fundamentalisci dotad nie
                                  slyszeli:))
                                  ...ale rozwin mysl cepie, zawsze lubie posluchac czegos oryginalnego.
                                  • cepekkolodziej Re: Jezus cos powiedzial, ze jest jakims.... 11.12.06, 12:39
                                    Nie musiał użyć tego terminu. Nauczał i umarł - jako Pierwszy Chrześcijanin.

Wg ciebie nauczał i umarł jako prawowierny żyd?
                                    • marouder Re: Jezus cos powiedzial, ze jest jakims.... 11.12.06, 12:42
                                      Oczywiscie, podlug mnie w zadnym miejscu nie odstapil od starego zakonu.
                                      Przypomnij sobie ostatnio wieczerze; chleb, wino i gorzkie ziola...tak jak
                                      nakazywalo prawo:)
                                      • cepekkolodziej Re: Jezus cos powiedzial, ze jest jakims.... 11.12.06, 12:49
                                        No i widzisz. Ja jestem wyznawcą założonej przez Niego religii i nie uważam się za żyda, tylko za chrześcijanina. Pomimo składników Ostatniej Wieczerzy. Nie odstąpił -
                                        • marouder Re: Jezus cos powiedzial, ze jest jakims.... 11.12.06, 12:55
                                          Moment przejscia nastapil kilka lat pozniej i dokonal go nie Jezus, czy nawet
                                          Piotr ale Pawel z Tarsu, ktory zjechawszy do Jerozolimy, po licznych targach z
                                          pierwotnym kosciolem, ktoremu podowczas przewodzil Jakub, brat Jezusa, uzyskal
                                          zgode na konwersje pogan na chrzescijanstwo bez uprzedniej konwersji na judaizm.

PS. Troche splycam, ale w zasadzie niczego waznego chyba nie pominalem.
                                          • cepekkolodziej Re: Jezus cos powiedzial, ze jest jakims.... 11.12.06, 13:43
                                            Aleś mnie doinformował. Nie ma to tamto.

No - dzięki i za to.
                                            • marouder Re: Jezus cos powiedzial, ze jest jakims.... 11.12.06, 13:51
                                              Niestety, albo Rybkow, albo Pipkow...Slady sporu miedzy Kosciolem Jerozolimskim
                                              (jego czlonkowie nigdy nie zostali wykluczeni ze wspolnoty religii zydowskiej,
                                              chodzili do Synagog, swiecili podlug zwyczaju itd.) i Pawlem (ktorego uwazam za
                                              wlasciwego tworce chrzescijanstwa) znajdziesz w Dziejach Apostolskich i Listach.

Rozumiem, ze wykladnia niemistyczna nie odpowiada ci..
                                              • tut_ets Apostolowie i ich uczniowie 11.12.06, 14:51
                                                Dokladnie -swietoqwali swieta i obchodzili zwyczaje zydowskie. Dopoki RZYM nie
                                                utworzyl z tego nowej religii zwnej chrzescijanstwem...

Dlazcego w kosciele pali sie czerwona lampka, symbolizujaca boza obecnosc??
                                                Dlaczego na przedzie kosciola znajduje sie szafa?? Dlaczego jest podwyzszenie do
                                                prowadzenia mszy?? Dlaczego jest chrzest??
                                        • dirty.mouse Re: Jezus cos powiedzial, ze jest jakims.... 11.12.06, 13:42
                                          cepekkolodziej napisał:

> No i widzisz. Ja jestem wyznawcą założonej przez Niego religii i nie uważam się
                                          > za żyda, tylko za chrześcijanina. Pomimo składników Ostatniej Wieczerzy. Nie o
                                          > dstąpił -
                                        • tut_ets Cepek, posluchaj, 11.12.06, 14:32
                                          KATECHIZM utworzono 1000 lat, albo i wiecej po smierci Zyda YESZUI z NAZARETU...
                                          RZymianie widzac, ze wielu Zydow i pogan idze za jego nauka, poculi zyski i
                                          postanowili przekabacic ich stare poganskie obyczaje na nowe.

A zatem:
                                          - data Bozego Narodzenie nie jest prawdziwa data. Najprawdopodobniej urodzil sie
                                          na przelomie wrzesnia i pazdziernika:
                                          www.ensignmessage.com/archives/christbirthday.html
                                          petragrail.tripod.com/page5.html
                                          en.wikipedia.org/wiki/Christmas#Pre-Christian_winter_festivals
                                          100777.com/node/1473
                                          www.didyouknow.cd/xmas/xmashistory.htm
                                          www.didyouknow.cd/xmas/solstice.htm
                                          25 grudnia 168 BC swiatynia, zbezczeszczona przez Antiocha IV Epifanesaz zostaal
                                          poswiecona ZEUSOWI, po to, aby ZYDI NIE MOGLI praktykowac JUDAIZMU.
                                          encarta.msn.com/encnet/refpages/refarticle.aspx?refid=761575563
                                          - choinka:
                                          www.didyouknow.cd/xmas/xmastrees.htm
                                          www.christmas-tree.com/where.html
                                          www.fabulousfoods.com/holidays/xmas/treehistory.html
                                          www.jinglebellranch.com/orgin.htm
                                          www.classbrain.com/artholiday/publish/article_52.shtml
                                          tinyurl.com/yacqep
                                          • tut_ets Re: Cepek, posluchaj, 11.12.06, 14:33
                                            - choinka:
                                            www.allaboutjesuschrist.org/origin-of-the-christmas-tree-faq.htm
                                            - mikolaj:
                                            www.didyouknow.cd/xmas/fatherxmas.htm
                                            www.lone-star.net/mall/main-areas/santafaq.htm
                                            www.stnicholascenter.org/Brix?pageID=35
                                            www.landoverbaptist.org/news1299/santy.html
                                            www.cannabisculture.com/articles/3136.html
                                            www.theholidayspot.com/christmas/history/santa_claus.htm
                                            www.rumela.com/events/christmas_santa.htm
                                            funsocialstudies.learninghaven.com/edu/santa-claus.html
                                            - elfy:
                                            www.didyouknow.cd/xmas/xmaselves.htm
                                            en.wikipedia.org/wiki/Elf
                                            www.worldofchristmas.net/santa-claus/christmas-elves.html
                                            www.irishclans.com/articles/celtchristmas.html
                                            goscandinavia.about.com/od/knowledgesafety/qt/xmasdenmark.htm
                                            goscandinavia.about.com/od/norway/qt/xmasnorway.htm
                                            - renifery:
                                            www.didyouknow.cd/xmas/xmasreindeer.htm
                                            www.woodlands-junior.kent.sch.uk/customs/Xmas/facts.html
                                            - jemiola:
                                            www.state.tn.us/environment/tn_consv/archive/mistltoe.htm
                                            www.didyouknow.cd/xmas/mistletoe.htm
                                            www.gardenline.usask.ca/misc/mistleto.html
                                            www.santas.net/kissingunderthemistletoe.htm
                                            - ostrokrzew:
                                            www.valentine.gr/christmas3_en.htm
                                            landscaping.about.com/cs/winterlandscaping1/a/holly_trees.htm
                                            www.santas.net/holly.htm
                                            www.twilightbridge.com/festivals/christmas/holly.htm
                                      • tut_ets Re: Jezus cos powiedzial, ze jest jakims.... 11.12.06, 13:20
                                        PESACH!!
                                        • dana33 Re: Jezus cos powiedzial, ze jest jakims.... 11.12.06, 13:26
                                          a sylwester tutets???? dokladnie 7 dni po urodzeniu chrystusa..... pissmejker
                                          i cep swietuja oberzezanie chrystusa... :)))
                                          no i wigilia..... jedyne swieto chrzescijanskie, ktore swietuja dokladnie jak
                                          zydzi.... od wieczora do wieczora... :)))
                                          kazde swieto chrzescijanskie ma swoje zrodlo w zydowskim.
                                          jezus urodzil sie zydem i umarl zydem. nawet jak sie ochrzcil. big deal,
                                          ochrzcic sie, troche wody i kuniec... :))))
                                          • marouder Re: Jezus cos powiedzial, ze jest jakims.... 11.12.06, 13:31
                                            Chcialem zauwazyc, ze ochrzcil go Jan, ktory takze nie byl zadnym chrzescijaninem:))
                                            • dana33 Re: Jezus cos powiedzial, ze jest jakims.... 11.12.06, 13:33
                                              cep i pissmejker maja swoja teorie o chrzescijanstwie i o zydostwie. bardzo taka
                                              powiedzmy, nie standartowa... :))))

ale pissmejker ma ciut wiecej rozumu chyba, bo przynajmniej nie zabiera glosu
                                              co do konferencji, o ktorej wlasciwie jest tutaj mowa. natomiast cep probuje jak
                                              moze odwrocic uwage od tego haniebnego zdarzenia. nu, tak juz ma.
                                              antysemicko i parszywie.
                                              • pisssmaker Dana 11.12.06, 13:47
                                                Otwierając konferencję szef instytutu Rasul Musawi powiedział, że celem dyskusji nie jest "ani

"Chcemy tylko zapewnić badaczom właściwą atmosferę naukową, aby mogli swobodnie przedstawić

Zjazd pozwoli na omówienie - jak to ujął - "zagadnień" na temat holokaustu z dala od zachodnich tabu

Tak wiec nie dyskredytuj tej konferencji od poczatku i nie mow ze nic dobrego sie na niej nie zdarzy
                                                tylko dlatego , ze nie zaproszono tam waszego "naukowca".
                                                Dyskredytujesz wszystkich tam za to ze konferencja odbywa sie w kraju kulturowo bliskim z krajami
                                                arabskimi.
                                                Tak od razu z marszu dyskredytujecie przechodzacego obok waszego czolgu chlopca palestynskiego,
                                                ktory trzyma reke w kieszeni - od razu go zabijacie.
                                              • cepekkolodziej Re: Jezus cos powiedzial, ze jest jakims.... 11.12.06, 13:48
                                                W sumie jedna wielka komedyja. Znaczy się to chrześciajństwo. Jak jeszcze odnajdziecie Kazanie na Górze w Talmudzie albo w torze, czy gdzie tam, to nic innego tylko zapuszczę sobie te no - pejsy i kupię czarny kapelusz. (Lisiej czapki nie chcę, jestem wegetarianin).

A nic nie próbuję - to ty sama to robisz.

> antysemicko i parszywie.

Jak możesz takie rzeczy wygadywać na swojego ziomka Halpera? antysemitko jedna?
                                                • cepekkolodziej Re: Jezus cos powiedzial, ze jest jakims.... 11.12.06, 13:53
                                                  Znudziliście mnie, antysemity wredne. Idę spać.
                                                  • dana33 Re: Jezus cos powiedzial, ze jest jakims.... 11.12.06, 14:01
                                                    strasznie sie wysilasz, ale jakos nie bardzo sie jest z czego smiac..... humor
                                                    taki prostacki dosyc....

bozia nie dala jaj, rozumu i poczucia humoru tez nie cepie.... broch absolutny..
                                                  • tut_ets Re: Jezus cos powiedzial, ze jest jakims.... 11.12.06, 15:32
                                                    Mozg kolegi chyba nie nadarza za naszym racjonalnym mysleneim ... :)
                                                  • tut_ets Cepek, ZYDZIE, milej nocy. 11.12.06, 15:33
                                                    I... obudzenai sie!! :))))
                                                • tut_ets Re: Jezus cos powiedzial, ze jest jakims.... 11.12.06, 15:22
                                                  Oto kilka przykladow z Talmudu, które zostały wykorzystane przez JESZUE i jego
                                                  naśladowców i sa zapisane w Nowym Testamencie:

"Jeśli ktoś powie: USUŃ ZDŹBŁO Z TWOICH OCZU, odpowiedz mu, by usunął belkę ze
                                                  swoich oczu" (Bawa Batra 15)

"Serce i oko - to dwa kanały do grzechu." (Brachot 81)

"Kto się poniża, Pan B-g go wywyższa, a kto się wywyższa - Pan B-g go poniża"
                                                  (Eruwin 13)

"Gdy pasterz błądzi, błądzi z nim całe stado" (Pirkei Derabi Eliezer 42)

"Biada uszom, które nie słyszą" (Psikata Rabati)

"Biada widzącym, których prowadzi ślepiec" (Szocher Tow 22)

"Błogosławione będą piersi, które mędrca wykarmiły" (Bereszit Raba 95)

"Człowieka osądzac trzeba nei wedle jego słów, ale wedle jego czynów"
                                                  (Psikata Raba 4)

"Twoje "tak" niech zawsze "tak" znaczy, podobnie jak twoje "nie" powinno zawsze
                                                  "nie" oznaczac. I niech nigdy sie nei zdarzy, aby mysli twoje sprzeczne byly z
                                                  twoimi slowami"
                                                  (Bawa Mecyja, 49)

"Zjełczałą sól - czym posolić?" (Bchorot 8)
                                    • tut_ets Hahahha!! 11.12.06, 13:10
                                      Hahahaha!! Piekna teora, kolodziej... Tak cie KK uczy?? :))) Powinni poczytac
                                      sobie jednak stary testament.

Yeshua (Jezus) umarl jako ZYD. Z krwi i kosci. Ostatni posilek, jaki spozyl mail
                                      miejsce na Pesach. Owczesnie Swieto Macy i Pesach obchodzono dzien po dniu.
                                      Zjadl z uczniami mace (w Swieto MAcy), a umarl w swieto Pesach (wtedy spozywa
                                      sie baranka, na ktorego glowa rodziny (ojciec) symbolicznie przekazywal grzechy
                                      rodziny i zabijal, jako ofiare przeblagalna za grzechy rodziny). Dlatego Yeshua
                                      (Jezus) zwany jest barankiem paschalnym!!

Tego ci ksiadz nie powiedzial, co?? Bo chcial ukryc FAKT, ze korzenie
                                      chrzescijanstwa sa mocno zakorzenione w JUDAIZMIE!!! Tylko znieksztalcajac fakty
                                      i zastepujac obrzadki poganskie nowymi postaciami Rzym utworzyl ogolnoswiatowa
                                      sekte... (przepraszam tych, ktorych tym zdaniem moze urazilam)
                                      • cepekkolodziej Re: Hahahha!! 11.12.06, 13:51
                                        A co mi o korzeniach trujesz?

Wasze drzewo przyschło, wyrósł z niego nowy pęd i sam sie rozrósł w wielkie drzewo.

A z kim ja tutaj gadam - z takimi co to im obojetnie, że jakieś dziecko straciło obie nogi?
                                        • tut_ets Re: Hahahha!! 11.12.06, 15:38
                                          Nie , nie przyschlo zadno dzrewo. Tak cie tylko sekta zwana KK (KOZ|SCIOLEM
                                          KATOLICKIM) zwodzi, bo nei moze zniesc ZYDOW. RAzem z ojcem zalozycielem
                                          RYDZYKIEM i jego PRALATEL JANKOWSKIM na czele...

Inne odlamy chrzescijanstwa widza, ze podstawa chrzescijanstwa jest judaizm i
                                          proboja chos troche pojac juzaizm, aby zrozumiec nowy testament...
                                          • cepekkolodziej apagie ! 11.12.06, 17:39
                                            Co to, kurna, jakaś banda kabalisto-armageddonistów się tu zaplęgła?

A precz mi sprzed oczu, apagie szatanasz!

• dana33 Re: apagie ! 11.12.06, 19:03
                                              nie czytaj, cep, nie czytaj.... co ci tam..... i tak wiesz lepiej, nie?
                                              • tut_ets Gdyby wiedzial... 11.12.06, 19:40
                                                Gdyby wiedzial, to by przynajmniej na zadane pytania odpowiedzial... ;))
                                            • tut_ets Moze jeszzce "especto patronum", ah?? 11.12.06, 19:31
                                              W Harrego Pottera sie bawisz?? Nie dziala na mnie dziecinada, niestety...

A ze brak ci slow, bo zrodla nie czytasz - nie moj problem...
                                            • cepekkolodziej Re: apagie ! korekta 12.12.06, 16:22
                                              Miało być: alpagie szatynka!
                                  • tut_ets Re: Jezus cos powiedzial, ze jest jakims.... 11.12.06, 13:01
                                    No, wiesz... :)) Czytales "Mistrza I Malgorzate" Bulchakowa?? Polonistka nigdy
                                    nei potrafila wyjasnic dlaczego pojawia sie tam "Yeshua HaNocri". :))
                                    • marouder I po polsku i po rosyjsku:) 11.12.06, 13:07
                                      Piekna ksiazka truskawko..nb. Bulhakow wcale nie byl milosnikiem Zydow,
                                      szczegolnie Zydow-komunistow.
                                      • tut_ets Re: I po polsku i po rosyjsku:) 11.12.06, 15:41
                                        Ksiazke lubie bardzo.

Moze i nie byl. :)) Ale Bulhakow poslugiwal sie pojeciami z jezyka hebrajskiego.
                                        Jeszua Ha Nocri czyli - jeszua (zbawiciel) z Nazaretu. Nazaret po hebrajsku to
                                        Nacrat. Nocri czyli nazarenski. Stad od imienia jeszuy ha Niocri chrzescijanie
                                        op ohebrajsku zwani sa nazaretanczykami... :)))
                                • tut_ets Re: Danusiu ty przechszto... 11.12.06, 13:09
                                  Hahahaha!! Peikan teora, kolodziej... Tak cie KK uczy?? :))) Powinni poczytac
                                  sobie jednak stary testament.

Yeshua (Jezus) umarl jako ZYD. Z krwi i kosci. Ostatni posilek, jaki spozyl mail
                                  miejsce na Pesach. Owczesnie Swieto Macy i Pesach obchodzono dzien po dniu.
                                  Zjadl z uczniami mace (w Swieto MAcy), a umarl w swieto Pesach (wtedy spozywa
                                  sie baranka, na ktorego glowa rodziny (ojciec) symbolicznie przekazywal grzechy
                                  rodziny i zabijal, jako ofiare przeblagalna za grzechy rodziny). Dlatego Yeshua
                                  (Jezus) zwany jest barankiem paschalnym!!

Tego ci ksiadz nie powiedzial, co?? Bo chcial ukryc FAKT, ze korzenie
                                  chrzescijanstwa sa mocno zakorzenione w JUDAIZMIE!!! Tylko znieksztalcajac fakty
                                  i zastepujac obrzadki poganskie nowymi postaciami Rzym utworzyl ogolnoswiatowa
                                  sekte... (przepraszam tych, ktorych tym zdaniem moze urazilam)
                              • pisssmaker Re: Danusiu ty przechszto... 11.12.06, 12:00
                                Jesli byl wasz to rabini powinni uznawac JEZUSA za proroka. Jakos nie bylo o ty slychac. Czy rabini
                                pozwalaja wam zydom krzyczec - Jeeeeeezus ?
                                • tut_ets Kochany, 11.12.06, 15:46
                                  Gdyby nie sekta KK,zalozona w rzymie, ktora w imie Jezusa i ze znakiem krzyza w
                                  dloni dokonywala masakr na zydach, takze na terenach IZRAELA - calkiem mozliwe,
                                  ze bylby chlubnym prorokiem judaizmu, czy nawet uznany wielkim rabbi... Ale
                                  twoja sekta spartaczyla robote, obryzgujac swoje rece krwia zydowska. Smieszne,
                                  ze w imie innego zyda... :))
                    • cepekkolodziej Re: fajny dzien dzisiaj bedzie..... 11.12.06, 11:24
                      Co mam powiedzieć -
                      • tut_ets Re: fajny dzien dzisiaj bedzie..... 11.12.06, 11:52
                        Powiedzialam, ze podesle, Id.i.ot.o!!! ale i tak nie przeczytasz, bo po co, ha??
                        • cepekkolodziej Re: fajny dzien dzisiaj bedzie..... 11.12.06, 11:56
                          Napisałem, zanim napisałaś - i.d.i.otko.

Lubię czytać. Ale najbardziej wolałbym, zeby to był namiar na publikację/publikacje tegoż instytutu z ostatnich powiedzmy 15 lat.

Na poprzednich - i z różnych instytutów - dość się zawiodłem. [Oprócz IBL-u - czyli Instytutu Badań Literackich]
                          • tut_ets Masz!! 11.12.06, 21:40
                            SERIA EDUKACYJNA: "Dzieje Żydów w Polsce. Wybór tekstów źródłowych. 1944-1968"
                            Alina Cała, Helena Datner-Śpiewak
                            ŻIH, 1997, ss. 312, il., ISBN 83-85888-38-1
                • pisssmaker Ddana ty klamczucho 11.12.06, 11:10

To jest odpowiednie podejscie, uczciwe.
                  Ps. Czy w polsce rowniez karze sie za zaprzeczenie holokaustu ? Tak wiec danusiu nie krzycz jesli ktos
                  bedzie mial taka w Polsce interpretacje holokaustu.
                  • dana33 Re: Ddana ty klamczucho 11.12.06, 11:18
                    "Ddana"....... zaczles sie jakac blazerski?
                  • tut_ets Re: Ddana ty klamczucho 11.12.06, 11:23
                    Maly postep. Ale Ahmenijadz stwierdzil juz ze Holokaus mial miejsce. I o
                    koleknej wojnie mowi ze bedzie to "gorszy holocaust". Ma przy tym na mysli
                    wybicie zydow...
              • sempiasty Re: fajny dzien dzisiaj bedzie..... 12.12.06, 19:39
                cepekkolodziej napisał:

> Nie grożę. Ostrzegam. Antysemita, parszywiec, parszywy antysemita, krętacz,
                hip
                > okryta, manipulant - a używaj sobie do woli, znaj moje dobre serce.
                Ale "Holoca
                > ust denier" - o, to już zupełnie co innego. >
                > Czy to jest jasne?

po co tyle epitetow?
                dla ciebie wystarczy jeden: głupek
    • bam_buko fajny dzien dzisiaj bedzie....eeetam,zalezy gdzie 11.12.06, 10:33
      pojechalem na zagle,wiatru g.. kiedy ruszylismy do pubu zaczelo wiac i
      zapowiadaja burze
    • krystian71 a Irving dostal przepustke z pierdla? 11.12.06, 11:08

• picard2 Jakis kretyn napisal 11.12.06, 12:13
        Ja tez jestem ciekaw wynikow tej konferencji , tym bardziej ze przyjechali na
        nia wybitni naukowcy z
        calego swiata. Nie tylko zydowscy historycy maja prawo badac holokaust.
        Sadze ze ta konferencja moze zweryfikowac niektore prawdy o holokauscie.

A ciebie miedzy tymi wybitnymi nie ma .Szkoda.
        Z Francji przyjedzie wybitny naukowiec( to znaczy ze studenci wybili mu zeby) .
        Ciekawi cie wynik Konferencji podam w skrocie:Zadnej Holokausty nie bylo to
        wszystko propaganda zydowska aby wyludzic troche forsy.Zydzi zanim ich
        wypedzono z Polski postawili kilka piecy i pochowali troche oswiecimian aby
        wygladalo prawdziwie.

• pisssmaker Nu jelopie picard 11.12.06, 12:20
          Daj ty szanse niezaleznym naukowcom. Tym bardziej ze Iran to nie kraj arabski to Farsi jak bys nie
          wiedzial ty syjonistyczny piesku.
        • dana33 Re: Jakis kretyn napisal 11.12.06, 12:25
          dokladnie picard..... takie beda wyniki tej konferencji....
          cep jeszcze nie wie. on poczeka na oficjalne ogloszenie wynikow.......
          nu, jakby to nie bylo takie tragiczne, to mozna by sie bylo niezle posmiac...
          • explicit Re: Jakis kretyn napisal 11.12.06, 15:11
            Niemcy prawie rok temu otworzyli archiwa a lista ofiar w Yem Vashe dalej
            nie uzupelniona , czyli 3 miliony i cus tam - Heheh a Isroel'u ponad milion
            Zydow upowaznionych do polskiego paszportu ,...

Polish Jewish immigrants streamed to Palestine before and after World War II,
            and more than 1 million Israelis could be eligible for Polish citizenship ,...

www.washtimes.com/world/20050418-123653-8760r.htm
            =============================================================================
            dokladnie picard..... takie beda wyniki tej konferencji....
            cep jeszcze nie wie. on poczeka na oficjalne ogloszenie wynikow.......
            nu, jakby to nie bylo takie tragiczne, to mozna by sie bylo niezle posmiac...
    • polani Re: fajny dzien dzisiaj bedzie..... 11.12.06, 19:18
      Teraz wiem kto zamordowali moja bacie i dziadka w lucku to nie niemcy to
      Iranczycy z Niemiec w mondurch hitlerowskich.ale niemcy sa mandry
      • tut_ets Re: fajny dzien dzisiaj bedzie..... 11.12.06, 19:50
        :)))
        • picard2 Re: fajny dzien dzisiaj bedzie..... 11.12.06, 20:44
          tut_ets napisała:
          To slusznie co Ty piszesz tylko nie wiem czy to sie czyta od prawej czy od
          lewej.Pare slow od "Konferencji w Iranie".Pan Ahmed.... jest prezydentem
          kraju ale w normalnym glosowaniu otrzymalby 20% glosow.Chce wiec pokazac ze
          on moze dzialac w skali swiatowej wiec uczepil sie smutnie banalnego liczenia
          ofiar Holokausty .To nie wszystko mollachy chca stworzyc wlasne placowki i
          powiazania swiatowe i tak zwani "negacjonisci"(czyli skrajna faszystowska
          prawica) sa do tego wymarzonym posrednikiem.Za kilka dolarow ex. Ku-klanowcy
          zbuduja makiety Oswiecimia , wytlumacza naukowo ze nikogo tam nie zabito i beda
          wiernie sluzyc machajac ogonem.To wszystko jest latwe do zrozumienia.
          Natomiast pizacy na tym watku pseudopolacy nie dostaja zadnej zaplaty oni
          wiec popieraja pana Ahme... tylko z GlUPOTY.

• tut_ets Re: 11.12.06, 21:42
            Wlasnie, tylko ta GLUPOTA niestety osiaga wielka skale... :(((
    • genom3 a gdzie sie podzialo rozwniniete ho ho ho?:) 12.12.06, 02:23
      • zbalansowany do Dany 12.12.06, 03:19

Z toba naprawde jest coraz gorzej.
        Skad ten wsciekly atak na Cepa?
        Facet mowi wyraznie ze czeka na koniec tej konferencji aby cos sensownego
        napisac - ty juz z gory wiesz wszystko, znasz juz przemowienie z zakonczenia
        tej konferencji.

A jezeli chodzi o meritum sprawy to:
        Wcale wam nie wyszlo na dobre monopolizowanie holokaustu, bo po pierwsze to
        tylko termin zarezerwowany dla tych wybranych ktorzy zgineli podczas wojny, a
        to juz mocno cuchnie i nie kazdy musi sie zgadzac na takie "wyroznianie"
        jednych ofiar ponad innymi.
        Przez lata wasze holokaust industry bronilo z zacietoscia godna lepszej sprawy
        liczby 4 mln zydow zmarlych jakoby w Oswiecimiu (dzis nawet Wiesel musialby
        powiedziec ze to bzdura), wiec musisz przyznac ze jezeli chodzi o czyste fakty
        to sa dalej sprawy co do ktorych jest pare innych wersji.

Sama podajesz liczbe 6 mln zydow ktorzy podobno znikneli w Holokauscie (zreszta
        dokladnie robi to wiekszosc zydowskich organizacji), a liczba 6 mln zydow to po
        prostu totalna suma zydow (dane z 1938 r) zamieszkujacych w Europie kraje
        ktore Hitler zajal - musze cie zmartwic, jest to na pewno liczba zawyzona.

No i wreszcie z jakiej okazji wy zydzi uwazacie ze to wy jestescie kaplanami
        holokaustologicznej prawdy, a nikt inny nie dosc ze nie powinien, to pod grozba
        wiezienia nie moze tego tematu badac? - to juz mi hutzpa zalatuje.
        Nie wiem w jakiej atmosferze bedzie odbywac sie ta konferencja i rowniez jak
        Cep chce poczekac z opinia o niej do czasu jak sie zakonczy - ale juz ci mowie
        ze ciesze sie iz sie odbywa, bo nie godze sie iz jest to temat tabu i tylko
        zydostwo ma prawo sie na ten temat wypowiadac.
        • dana33 nu, to juz po pierwszym dniu wiemy, 12.12.06, 09:24
          ze nie bylo zadnych piecow gazowych, wymysl zydowski. niemcy spalili zaledwie
          600 tysiecy zydow, ktorzy umarli na tyfus. i zrobili to w trosce, zeby sie inni
          nie zarazili. dowiedzielismy sie tez, ze zaglada to byla wspolna robota niemcow
          i zydow. czyli "udowodniono" to, co wlasnie rozne remki, zerowce i cala rezta
          tutaj udawadnia od dawna.
          dzisiaj drugi dzien odkryc na temat zaglady. mam nadzieje, ze cep sledzi uwaznie
          sprawozdania, bo przeciez musi sobie wyrobic zdanie. a jak dlugo nie wie, to
          nie moze. w przeciwienstwie do jego zdania o israelu. tutaj to on wprawdzie tez
          nie wie, ale podejrzewa. jesli chodzi o teheran, to nawet nie podejrzewa. to ze
          nie chca podac nazwisk uczestnikow (znanych jest tylko kilka), ze oprocz zdjec
          zydow naturei karta nie ma zdjec innych uczestnikow tej tzw. konferencji, to nie
          wzbudza u cepa zadnych podejrzen...
          ale nawet guardian sie ustosunkowal.... prawie z krzesla spadlam, jak czytalam
          ten artykul...... ale pewnie guardian mial chwile slabosci.....
          www.guardian.co.uk/israel/Story/0,,1970042,00.html

www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3338811,00.html
          www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3338779,00.html
          no i ladnie oskarzaja tam zachod o antysemityzm.... :))))
          www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3338467,00.html
          • cepekkolodziej Re: nu, to juz po pierwszym dniu wiemy, 12.12.06, 16:20
            Co u mnie wzbudza podejrzenia, to ja sam najlepiej wiem. Nie musisz mnie w mysleniu wyręczać. I tak nudzę się odpowiadajac na twoje listy, jakbyś jeszcze za mnie myslała, to bym się chyba musiał z rozpaczy codziennie upijać.

Na razie na żadne sprawozdania nie mam czasu. Nie takie to znów ważne zdarzenie. Moze sobie w weekendowych wydaniach coś podczytam. A - jest link do Guardiana. Fajnie.
    • polani Re: fajny dzien dzisiaj bedzie 12.12.06, 15:44
      TYLKO DLKA POLEK CO KOCHAJA ACHMEDOW
      Iran to launch women-only taxi company

'Ladies' Safe Trips' company aimed at women who feel uncomfortable riding in
      close proximity with members of opposite sex

Reuters Published: 12.12.06, 07:44

Iran will launch a women-only taxi company in Tehran aimed at women who feel
      uncomfortable riding in close proximity with members of the opposite sex, a
      newspaper reported Saturday.

"The Ladies' Safe Trips" taxi company, due to open for business in the next few
      weeks, will be the first such private sector firm in the capital. Similar taxi
      lines have been operating in some provincial cities for several years.

The company will only employ female drivers who will wear uniforms and must be
      married, the Tehran-e Emrouz newspaper said.

Mansoureh Sarkheil, a driver for the company, told the newspaper: "My main
      motivation for driving in this company is to create ... security for other
      women who always have to sit stressfully in taxis.”

Due to Islamic rules, men and women travel in separate sections in public
      transportation systems like buses. But in the shared taxis that abound in most
      cities, women and men are often forced to squash together in cramped
      conditions, something that many Iranian women find stressful and awkward

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka