Gość: mlx IP: *.echostar.pl 03.04.03, 11:02 NAPRZÓD!!!!!!! Powodzenia życzę w szturmie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Najarany Na Wielkanoc będzie po wszystkim. IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 03.04.03, 11:19 Ropa w dół, giełdy do góry, boom na inwestycje - oby polskie firmy wydarły z tego jak najwięcej. Później można zająć się np. Koreą, gdzie scenariusz będzie podobny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szn Re: Na Wielkanoc będzie po wszystkim. IP: *.osow.pl 03.04.03, 11:25 korei nie bedzie....tam sa tylko gory,bez ropy..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Z. Nie rozumiem Brytyjczyków - dlaczego tak słabo??? IP: *.proxyplus.cz / 10.0.0.* 03.04.03, 11:41 Nie rozumiem Brytyjczyków - dlaczego tak słabo im idzie??? W Basrze mnóstwo ludzi czeka na powrót do normalności. Powodzenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cap kościelny Re: Nie rozumiem Brytyjczyków -A FIVE O CLOCK ?!?! IP: 62.233.173.* 03.04.03, 12:22 Gość portalu: Andrzej Z. napisał(a): > > Nie rozumiem Brytyjczyków - dlaczego tak słabo im idzie??? > > W Basrze mnóstwo ludzi czeka na powrót do normalności. > > Powodzenia!!! ANDRZEJU,SPOKO,MUSI BYĆ CZAS NA: jajo na bekonie,sandwicz,lokakny Hyde Park,times tee itd.ONI TYM SPOSOBEM SKOLONIZOWALI ŚWIAT !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malpa Brits are PUSSIES. IP: *.wre.adelphia.net 04.04.03, 01:09 Czyli Angole to pizdy. MWAHAHAHAHAHa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malpa ... powiedziala wizytantka GG. IP: *.wre.adelphia.net 04.04.03, 01:24 GG = Glupia Gabriela Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziadyga Re: Na tlumacza Millera to ty sie nie nadajesz, M IP: *.chello.pl 04.04.03, 01:47 W 1776 uchwalono, że językiem urzędowym w USA będzie język angielski. Z bliżej nieznanych powodów uchwała ta nigdy nie weszła w życie za: George Mikes "Cudze chwalicie..." Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Dziadygo,Malpa chyba mysli,ze to o Millerze z SLD 04.04.03, 02:08 Ja nie komentuje, rece mi opadly. Taki straszny "Hamerykan", a literatury wlasnego kraju nie zna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4654 Re: Dziadygo,Malpa chyba mysli,ze to o Millerze IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 04.04.03, 02:13 Ciekawa dysputa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MoLee Re: Nie rozumiem Brytyjczyków - dlaczego tak słab IP: 195.83.2.* 03.04.03, 13:19 A skad TY wiesz na co czekaja Ci ludzie?!? Propagadna robi swoje. Slabo im idzie... Przylacz sie na ochotnika! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Geezer Re: Nie rozumiem Brytyjczyków - dlaczego tak słab IP: 213.158.197.* 03.04.03, 19:58 ... bo zasrani kowboje dymają do przodu omijając problemy (coś jak Ruscy w II wojnie) a Anglicy muszą czyścić teren ! (coś jak Polacy w II wojnie). CO gorsza co jakiś czas jakiś amerik. palant na speedzie "nie zauważa" sygnału: SWÓJ albo flagi bryt. (!!!) i rozp... angielski czołg lub samolot ! Więcej Anglików zginęło do tej pory (26) z rąk sojuzników niż Saddama ! Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Niby bronisz naszych, ale pieprzysz, koles.... 03.04.03, 21:23 Po pierwsze: w tej wojnie jeszcze ZADNE miasto nie zostalo zdobyte przez ZADNA z armii - ka pe wu? Najwyrazniej nikt tu nie chce "isc po trupach": bomb i samolotow w obu armiach by starczylo, by przez te dwa tygodnie caly Irak zrownac z ziemia przy minimalnych stratach wlasnych. Po drugie: tylko idiota bedzie przyrownywal zdobycie jakiegokolwiek miasta do jazdy dosc przyzwoitymi szosami, wybudowanymi przez nasz Dromex, i to przy ZADNYM oporze przeciwnika. Nb. ten brak oporu z ostatnich dni byl zaskoczeniem dla dowodztwa sprzymierzonych - sami nie wiedza, co jest grane, bo - zapewne nie bez powodu - ufaja swemu rozpoznaniu, ktore kazalo czegos innego sie spodziewac: poczytajcie sobie rozne wywiady w publikacjach na necie. Po trzecie: Basra nie jest atakowana z przyczyn...dyplomatycznych. To miasto szyickie i miasto, ktore niegdys wystapilo przeciw Husseinowi. Byc moze wroce do tego tematu i szczegolow, gdy dyskusja osiagnie na tymj forum jakis przyzwoity poziom, tu tylko wspomne, ze: a)polityka miedzynarodowa i rozbieznosci pomiedzy sprzymierzonymi i EU i UN (oni moja rozum w przeciwienstwie do "f...row" z tego forum i z tymi rozbeiznosciami ocen WSZYSCY sie tu licza; a i samo US jest najbardziej zainteresowane "blogoslawienstwem" opinii swiatowej nie tyle dla Iraku, ile nowej doktryny interwencyjnej) nie sa jedynym problemem dyplomatycznym; b) istnieja pewne rozbieznosci brytyjsko- amerykanskie na temat Iraku po wojnie (o czymj juz mi sie teraz pisac nie chce); c) najwiekszym problemem sa rozbieznosci pomiedzy Pentagonem i Waszyngtonem (Departament Stanu) na ten sam temat. Pentagon (bo trepy) zglosil najpierw pomysl z namiestnikiem amerykanskim Iraku, ktory zaalarmowal nie tylko swiat, ale glownie Bialy Dom. Pomysl najwyrazniej upadl, bo Powell dziala, jak wlasnie zaczal dzialac. Kolejnym pomyslem Pentagonu byl...rzad kurdyjski, co kosztowalo US...baze wypadowa w Turcji. Ten pomysl tez juz "zdechl" (zapewne wraz z niepodleglym Kurdystanem), bo Powell otrzymal od Turcji, co wlasnie otrzymal - tranzyt na dostawy zaopatrzenia (a moze i cos wiecej - zobaczymy). Trzecim pomyslem Pentagonu, ktory sie bardzo w Waszyngtonie nie spodobal, jest ow irakijski "Bierutek" z "criminal records", o ktorym tu juz wspominalam i podawalam linki do jego nieslawnego CV. Tu akurat opinie Waszyngtonu i Londynu sie spotkaly: niezbedne jest jakies ugrupowanie miejscowe (oboz na Wegrzech jak wiadomo nie wypalil i ze dwa dni temu go zamknieto), wokol ktorego mozna by bylo zbudowac przyszly irakijski rzad. I to rzad cieszacy sie akceptacja i panstw arabskich, i swiata. Poza tym miejscowe ugrupowanie, idace ze sprzymierzonymi ramie w ramie jest takze potrzeba - nazwijmy to - militarna: bez miejscowych nie wylapie sie i czlonkow partii Baas, i fedainow, i milicji Husseina, a wiec stworzy sie warunki do "wietnamizacji" Iraku i dzialalnosci terrorystycznej. Mowiac krotko: postawiono tu na Szyitow z Basry. Serca zabily politykom mocniej z tydzien temu na wiesc o powstaniu - bylo to jednak pobozne zyczenie, powstania nie bylo. I od tego dnia ofensywa na Basre stoi. Zolnierze brytyjscy biegaja wokol Basry z zarciem, woda i cukierkami dla dzieci, gadaja z ludnoscia cywilna w ICH JEZYKU (tu mnie Bryty mile zaskoczyly)i - o czym wroble cwierkaja na Wyspach - rozmowy z Szyitami sie tocza. Najprawdopodobniej Basra moglaby byc juz zdobyta...przez samych jej mieszkancow, miejsowa mlodziez podobno sie do tego rwie (z jej uzdrojeniem przeciez nie byloby zadnego klopotu!). Niemniej szyiccy starcy, ktorych w czasie powstania Zachod zostawil bez pomocy, sa ciagle nieufni. Nie tylko wobec Saddama, ale i sprzymierzonych. Niezbyt duzo z tych negocjacji wycieka - najistotniejsze, ze sie tocza. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Nie zyczcie chlopcom zle...Ostatnie newsy: 04.04.03, 00:37 Zaraz podam linki, ale dwa slowa - Naczelne Dowodztwo jest zaniepokojone, ze "gwardiejcy", ktorych wywiad przeciez dokladnie rozpoznal (ten satelitarny i samolotowy) znikneli w tej pustyni jak fatamorgana. Politycy, ze wzgledow politycznych, naciskali na to parcie naprzod (tu wyraznie Pentagon z Waszyngtonem sie nie moze do konca dogadac; chyba panom ambicje puscily), ktore wcale nie musi byc oplacalne pod wzgledem wojskowym. www.msn.co.uk/news/breakingnews09/ news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/2912759.stm news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/2910393.stm Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Do plujacych na EU i UN - to wbrew postawie US !!! 04.04.03, 00:42 news.bbc.co.uk/2/hi/europe/2915051.stm news.bbc.co.uk/2/hi/europe/2912469.stm Pewno jest i wiecej, ale chwilowo starczy. I teraz biedny Powell musi - choc genneral, nie polityk - naprawiac, co sie porozrywalo. Niech forumowe "jastrzebie" wezma na wstrzymanie i...poczytaja Powella. Bo moze sie tak zdarzyc, ze za wielka milosc tych "Hamerykanow" do Ameryki podziekuje im - jako za dzialalnosc anty-amerykanska, Homeland Security Office. I "zielonej karty" nie bedzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sceptyk Teraz będziemy walczyć z libijskim terroryzmem. IP: *.manhattan.gda.pl 03.04.03, 11:52 Teraz czas na ostateczne rozwiazanie kwestii libijskiej. Kaddafi zapłaci za Lockerbie. ZA ROPĘ WASZĄ I NASZĄ ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yan BARDZO SIE CIESZE!!!! Do "U" ,"pacyfisty " i innych... IP: *.utc.com 03.04.03, 14:08 A wyobrazenie sobie piany na ustach wszelkiej masci przeciwnikow USA i "pacosmierdzieli" wrecz sprawia mi niesamowita przyjemnosc. Gdzie jestescie teraz "frankotchorze"? Przechodzicie na druga strone skunksy? Smierc "pseudopacolom"!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terrot Re: BARDZO SIE CIESZE!!!! Do 'U' ,'pacyfisty ' i IP: *.acn.pl / 10.72.7.* 03.04.03, 14:16 Yan od początku byłem po stronie Stanów, kłóciłem się ze swoim szwagrem szwajcarem, który jest zagożałym pacyfistą , ale nigdy nie przyszło mi do głowy żeby używać takiego języka. Skąd to się u Was bierze... Gość portalu: yan napisał(a): > A wyobrazenie sobie piany na ustach wszelkiej masci przeciwnikow > USA i "pacosmierdzieli" wrecz sprawia mi niesamowita przyjemnosc. > Gdzie jestescie teraz "frankotchorze"? Przechodzicie na druga > strone skunksy? Smierc "pseudopacolom"!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yan Do Terrota.. IP: *.utc.com 03.04.03, 15:09 To sie bierze z wdzieku osobistego i niespotykanego poczucia humoru. :-)) Pozdrawiam sojusznika! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawianin Re: BARDZO SIE CIESZE!!!! Do 'U' ,'pacyfisty ' i IP: *.acn.pl / 10.64.10.* 03.04.03, 15:10 Sąsiedzie - jak sądzę z IP ,zapraszam do przeczytania wypowiedzi socjalpacyfistów, włos staje na głowie. Problem jest poważny - język używany w tym forum jest względnie cywilizowany. Język używany przez naszą młodzież i to na tzw. dobrych uczelniach tj. państwowych warszawskich to sądząc z e-maili język motłochu. Przyjezdni do Warszawy w latach 90-tych (młodzież) są jeszcze gorsi. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: BARDZO SIE CIESZE!!!! Do 'U' ,'pacyfisty ' i IP: *.spa.umn.edu 03.04.03, 18:27 Gość portalu: terrot napisał(a): > Yan od początku byłem po stronie Stanów, kłóciłem się ze swoim szwagrem > szwajcarem, który jest zagożałym pacyfistą , ale nigdy nie przyszło mi do > głowy żeby używać takiego języka. Skąd to się u Was bierze... To sie bierze ze zwyklego polskiego chamstwa. Juz dawno ze zdumieniem zauwazylem ze polacy wyjezdzajacy na zachod ucza sie jezdzic autostradami i pic tanie piwo, ale nie ucza sie kultury, umiejetnosci dyskusji. Niby zyja w tych spoleczenstwach, ale tak naprawde obok nich, jak bezdomni. Reprezentuja zupelnie inna kulture. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawianin Re:polskie chamstwo IP: *.acn.pl / 10.64.10.* 03.04.03, 19:01 Niezupełnie się zgadzam. Polacy na emigracji to często bardzo kulturalni ludzie a niektórzy mnie bardzo pozytywnie zaskoczyli ( absorbując kulturę obyczajów Zachodu). A rzuca się w oczy na Zachodzie polskie chamstwo , niestety w kraju jest ono porażające, dużo bardziej rozplenione. Ale znam też takie przypadki na Zachodzie że Polacy nie chcą mieć nic do czynienia z innymi Polakami ze względu na ich chamstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziadyga Re:polskie chamstwo IP: *.chello.pl 03.04.03, 22:27 Wejdź na wiem.onet.pl/ i wpisz "beznadziejność". I oczywiście przymruż oko, na to zobaczysz. Ale symptomatyczne (dla niektórych) Pozdrawiam współkombatanta (ACN;)) - po wielu bojach przeniosłem się do chello - z deszczu pod rynnę, he, he...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do niejakiego yana Re: BARDZO SIE CIESZE!!!! Do IP: *.minntech.com 03.04.03, 21:19 Gość portalu: yan napisał(a): > A wyobrazenie sobie piany na ustach wszelkiej masci przeciwnikow > USA i "pacosmierdzieli" wrecz sprawia mi niesamowita przyjemnosc. > Gdzie jestescie teraz "frankotchorze"? Przechodzicie na druga > strone skunksy? Smierc "pseudopacolom"!!! A ja tez sie ciesze ze takich blaznow jak ty mozna na palcach policzyc. Ciesze sie rowniez ze jeszcze Swiat nie zwarowal i nie dal sie nabrac wojennej propagandzie. Poparcie za wojna 15%, przeciwko 85%. Ciesz sie dalej chociaz powinienes plakac!. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Ty to sie nigdy nie nauczysz, Misiu... 03.04.03, 21:30 Wczoraj w nocy na tym forum pojawil sie list Bardzo Madrego Czlowieka, ktory - jako obywatel amerykanski - wychowal sie w komunistycznej Polsce. I tego czlowieka - tak jak mnie - BRZYDZILO wlazenie Polakow i "Polaczkow" do amerykanskiego tylka bez wazeliny. Bo on podlosc i malosc tych "Hamerykanow" na wlasnej skorze, zyjac w Polsce i US, poznal, brany - przez ten gatunek ludzikow - za jelenia do latwego oskubania, naciagniecia, wydarcia paru dolcow. Wiekszosc z tych ludzikow, zakochanych w Ameryce, to SZMATY. I Ameryka - mam nadzieje - nawet nie zechce na nich splunac. To, niestety, gowna z bajeczki o gownie i okrecie: wrzeszcza, ze "razem plyniemy". I mysle, ze te ludziki powinny sie w koncu zamknac, bo ludziom powaznym nie pozwalaja tu powaznie podyskutowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yan... Gabi... kiciu--czyzby brakowalo ci argumentow? IP: *.utc.com 03.04.03, 22:15 Poczekajmy jeszcze troche.. malutka. Jak widzisz Ty i tobie podobni "pacole" wydzieraja sie tu od tygodni.Nie dla pokoju..Wasze gardlowanie jest warte tyle co belkot "pijanego kota".Cieszy mnie,ze Amerykanie "pokazali wam palucha" i robia swoje.W czym od poczatku ich popieram.A jezeli wierzyc tutejszym mediom to poparcie dla Busha wynosi w tej chwili 75%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziadyga Re: Gabi... kiciu--czyzby brakowalo ci argumentow IP: *.chello.pl 03.04.03, 22:32 A gdzie ty widzisz pacyfizm w postach GC? Chyba, że dla ciebie pacyfizmem będzie każda inna strategia niż "kupą, mości panowie, kupą!". Jeżeli odrobina myślenia i analizy jest dla ciebie "pacyfizmem", jeżeli tak to rozumiesz - to przepraszam! Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Przeczytaj, prosze, mego posta wyzej...O Basrze. 03.04.03, 22:37 Wprowadzam tam - mysle -ciekawy watek. Z "Hamerykanami" nie dyskutuje po tym, jak ich pewien Amerykanin, ktoremu sie przytrafilo dorastac i zyc w komunistycznej Polsce, wlasciwie wczoraj w nocy potraktowal. Streszcza tego Pana dosc malo udolnie tez gdzies na tej stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziadyga Re: Przeczytaj, prosze, mego posta wyzej...O Basr IP: *.chello.pl 03.04.03, 22:41 Przeczytałem już wcześniej :))) I - choć niekoniecznie musi się to zgadzać z logiką wojskowych - z wnioskami zgadzam się całkowicie. Tak opcja może mieć ręce i nogi. Zaczynać awanturę łatwo, o wiele trudniej skończyć... Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Chyba to wlasnie tak i wojskowo, i politycznie.... 04.04.03, 00:12 wyglada. W tej Basrze, rzecz jasna (wylacze sie, by przeleciec pare publikacji na necie): www.msn.co.uk/news/breakingnews04/ Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Re: Gabi... kiciu--czyzby brakowalo ci argumentow 03.04.03, 22:32 Misiu, ja nie jestem PACYFISTKA. I nigdy nie bylam. Jezeli dotad do ciebie nie dotarlo, ze protestuje tu tylko przeciwko GLUPOCIE LUDZKIEJ i MANIPULACJI MEDIALNEJ, to zglos sie do mnie, gdy do ciebie dotrze. To nie jest wojna o "wyzwalanie" - to opium dla naiwnego i - jak to Amerykanie - infantylnego ludu o dobrych w istocie sercach. Stoi za tym i gospodarka, i polityka swiatowa, i polityka wewnetrzna US. Wojna byla przedwczesna i zle przygotowana, stad te wszystkie wpadki ktore byly, i ktore jeszcze beda. W chwili obecnej (tylko slepiec nie dostrzeze histerycznych podrozy Powella) Waszyngton usiluje pospiesznie te wszystkie bledy naprawiac, bledy, ktorych narobil mu Pentagon. Ale dokladniej i wiecej, gdy zmadrzejesz, Misiu. PS. Pewne argumenty sa powyzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Co ty glupia babo wiesz o wojnie!? IP: *.dialsprint.net 04.04.03, 00:16 Jestes kobieto wkurwiajaca.Zabierasz glos w kazdej sprawie choc twoje aregumenty sa trywialne i na odleglosc smierdza niewiedza i kombinatorstwem. Wez idz babo do garow, bo tam twoje miejsce.Co ty wiesz o amerykanskich przygotowaniach do wojny? Co wiesz o szkoleniu amerykanskich zolnierzy? Przestan sie wyglupiac i pierdolic trzy po trzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziadyga Re: Co ty glupia babo wiesz o wojnie!? IP: *.chello.pl 04.04.03, 00:28 West Point jest w stanie Nowy Jork, a nie w Wirginii, panie generale... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Dziadyga-nie w...aj sie miedzy wodke a zakaske IP: *.dialsprint.net 04.04.03, 02:44 Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey A CO ty wiesz? Oswiec nas, nieszkolonych, Misiu ! 04.04.03, 00:45 Oby nie w naukowej teorii szorowania klozetow i akademickiej wymiany przegnilych okien. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Ja tego nie wymyslilam: linki dla Misia www 04.04.03, 01:13 Tym sie roznimy, Misiu, ze ja CZYTAM, nie zas powtarzam, co rzekl mi sprzedawca na rynku. Mam pojecie, "warszawiak" to nawet dzisiaj usilowal sprawdzac (cluster bombs, Misiu, wiem, co to). I sprawdzil. Byc moze podyskutujemy, jak sobie to i owo poczytasz - ta "glupia baba", w przciwienstwie do "madrych chlopow" nie bierze materialow z rekawa. I nie wylewa na to forum swoich poboznych zyczen. news.bbc.co.uk/2/hi/europe/2912469.stm news.bbc.co.uk/2/hi/europe/2912469.stm news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/2913879.stm news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/2913889.stm www.channel4.com/apps26/news/news_story.jsp?storyId=267866 www.cnduk.org/briefing/opinion.htm www.reuters.co.uk/newsArticle.jhtml?type=topNews&storyID=2503800 www.reuters.co.uk/newsArticle.jhtml?type=topNews&storyID=2504537 www.washingtonpost.com/wp-dyn/articles/A20879-2003Apr3.html www.washingtonpost.com/wp-dyn/articles/A22041-2003Apr3.html www.washingtonpost.com/wp-dyn/articles/A15395-2003Apr2.html www.washingtonpost.com/wp-dyn/articles/A19619-2003Apr3.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Rybciu...wez sie za sprzatanie.. IP: *.dialsprint.net 04.04.03, 02:39 ..bo ci stary kosci porachuje.Jestes wydaniem prowokujacym i niewiele rozumiejacym z tego co sie do ciebie mowi.Ja to nazywam "miernota nachalna". Polega to na tym,ze taka miernote wypierdasisz drzwiami a ona wlezie ci spowrotem oknem. Czujesz sie specjalistka w dziedzinie, po przeczytaniu kilku watpliwych artykolow. A moze tak zglosisz sie na ochotnika do armii!? Zobaczysz na czym polega szkolenie.Przebiegniesz kilka mil w masce pgaz na swojej niewyparzonej gebie,zesrasz sie kilka razy ze strachu i zapomnisz ze zmeczenia jak sie nazywasz, to moze ktos bedzie chcial z toba o armii amerykanskiej dyskutowac. A narazie spadaj kobieto i denerwuj ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLO Szmata jestes ty. IP: 206.103.20.* 04.04.03, 00:55 bezmozga nadmuchana lalko to wypelniania brytyjska sperma. Myslisz zes lepsza bo dajesz dupy w anglii? nawet na antarktydzie bedziesz mala kurewka z z pgr-u gabrielacasey napisała: > Wczoraj w nocy na tym forum pojawil sie list Bardzo Madrego Czlowieka, ktory - > jako obywatel amerykanski - wychowal sie w komunistycznej Polsce. I tego > czlowieka - tak jak mnie - BRZYDZILO wlazenie Polakow i "Polaczkow" do > amerykanskiego tylka bez wazeliny. Bo on podlosc i malosc tych "Hamerykanow" na > > wlasnej skorze, zyjac w Polsce i US, poznal, brany - przez ten gatunek > ludzikow - za jelenia do latwego oskubania, naciagniecia, wydarcia paru dolcow. > Wiekszosc z tych ludzikow, zakochanych w Ameryce, to SZMATY. I Ameryka - mam > nadzieje - nawet nie zechce na nich splunac. To, niestety, gowna z bajeczki o > gownie i okrecie: wrzeszcza, ze "razem plyniemy". I mysle, ze te ludziki > powinny sie w koncu zamknac, bo ludziom powaznym nie pozwalaja tu powaznie > podyskutowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziadyga Re: Szmata jestes ty. IP: *.chello.pl 04.04.03, 01:05 Roztrojenie jaźni? Antek? da? teraz OLO? Jeżeli masz rację - to po co tak motać? Żeby było wrażenie dużej ilości? Może się zdecyduj, bo takie skakanie po nickach nic nie daje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Na Wielkanoc będzie po wszystkim. IP: *.spa.umn.edu 03.04.03, 18:25 Gość portalu: Najarany napisał(a): > Ropa w dół, giełdy do góry, boom na inwestycje - oby polskie > firmy wydarły z tego jak najwięcej. ty bedziesz o 3zl bogatszy a mnostwo ludzi straci rece i nogi. A mowia ze Polacy to religijny narod.... Czy to Katholicyzm kaze zabijac za kase? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thomas Re: Amerykanie widzą już mury Bagdadu IP: serwer:* / 192.168.0.* 03.04.03, 11:26 Gość portalu: mlx napisał(a): > NAPRZÓD!!!!!!! Powodzenia życzę w szturmie. Na sama mysl co ich czeka ogarnia obrzydzenie na postawe Niemiec i Francji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: F Re: Amerykanie widzą już mury Bagdadu IP: 62.233.165.* 03.04.03, 11:28 Co Niemcy nam zrobili w 1939, wie każde dziecko. Jak bardzo pomogli nam wtedy Francuzi - też. A Hans Blix to ten sam gość, który w imieniu ONZ zrobił inspekcję w Czarnobylu i uwierzył zapewnieniom Rosjan, że zginęło tam 5 osób. To śmieć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gusta Re: Amerykanie widzą już mury Bagdadu IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 03.04.03, 13:29 Gość portalu: F napisał(a): > Co Niemcy nam zrobili w 1939, wie każde dziecko. Jak bardzo > pomogli nam wtedy Francuzi - też. > A Hans Blix to ten sam gość, który w imieniu ONZ zrobił > inspekcję w Czarnobylu i uwierzył zapewnieniom Rosjan, że > zginęło tam 5 osób. To śmieć Jeszcze dodaj ze to cytat z Lema ktory po sasiedzku z tym facetem spotykal sie w Wiedniu w latach 80 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antek Rozpylacz Strzelili już samobója??? IP: 213.241.38.* 03.04.03, 11:31 Gość portalu: Thomas napisał(a): > Gość portalu: mlx napisał(a): > > NAPRZÓD!!!!!!! Powodzenia życzę w szturmie. > > Na sama mysl co ich czeka ogarnia obrzydzenie na postawe > Niemiec i Francji. Głupi jesteś... Po prostu nie chcieli się wpieprzyć w takie gówno w jakim teraz wy siedzicie... :) Chciałbym zobaczyć ten szturm waszych niezniszczalnych, super, extra, giga, hiper AMERICAN BOYS na Bagdad... TO BYŁA BY TOTALNA MASAKRA DLA US ARMY... TYLKO BOISZ SIĘ DO TEGO PRZYZNAĆ... MIELIBYŚCIE POWTÓRKE RUSKICH Z BERLINA 1945... ALBO Z GROZNEGO... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawianin 2 tygodnie - kto daje więcej Saddamowi? IP: *.acn.pl / 10.64.10.* 03.04.03, 11:55 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawianin GŁOSOWANIE:SADDAM ZWIEJE CZY ZOSTANIE? IP: *.acn.pl / 10.64.10.* 03.04.03, 11:59 Proszę o opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ibn SAD ReCO TU GŁOSOWAĆ,ZOSTAŁY SOBOWTÓRY... IP: 62.233.173.* 03.04.03, 12:25 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emily Re: GŁOSOWANIE:SADDAM ZWIEJE CZY ZOSTANIE? IP: *.nv.nv.cox.net 03.04.03, 13:59 Gość portalu: warszawianin napisał(a): > Proszę o opinie. Ja mysle, ze Saddama juz nie ma w Iraku. "Ciekawie" zrobi sie dopiero po wojnie. Okupacja, partyzantka, mozliwy rzad saddamski na wygnaniu - na Bialorusi, w Rosji?. Wtedy dopiero bedzie interesujaco, zwlaszcza dla Polski;) Odpowiedz Link Zgłoś
dyzma_ Re: GŁOSOWANIE:SADDAM ZWIEJE CZY ZOSTANIE? 03.04.03, 14:23 Gość portalu: Emily napisał(a): > Gość portalu: warszawianin napisał(a): > > > Proszę o opinie. > > Ja mysle, ze Saddama juz nie ma w Iraku. Ja tez tak mysle. On jest juz w islamskim piekle. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey A moze cos wiecej i glebiej, Kolego? 03.04.03, 21:41 To nie konie wyscigowe i nie powinnismy tego typu spraw jak konie wyscigowe obstawiac. Ja wiem (tj. sie domyslam), ze komus takiemu jak Pan, o cos wiecej chodzi, ale - co Pan trafnie wyzej zauwazyl - blazny nam ciagle buszuja po necie i moga przyjac Panskie wezwanie jako "zaklad na wojne". A mowiac powaznie: mnie interesuje skorelowanie zdobywania Bagdadu z tworzeniem nowego irackiego (irakijskiego - juz sama nie wiem)rzadu. Swiat i swiat arabski wyraznie powiedzial, ze nie zaakceptuje rzadu przywiezionego w teczkach, ambasady Saddama nadal dzialaja w paru powaznych europejskich krajach. Ten nowy rzad Iraku musi sie wylonic w samym Iraku. I mysle (patrz: moj post wyzej), ze wlasnie sie nam wylania rzad szyicki w Basrze. A propos samego Bagdadu: nie wiem jak w innych mediach, ale brytyjskie, od wczoraj w nocy, przytaczaja wypowiedzi dowodcow tej oparacji - sa zaskoczeni i zaniepokojeni faktem, ze idzie tak latwo, bo...ich wywiady co innego poustalaly. Ten Bagdad moze byc nieobliczalny i dlatego w kregach politykow i wojskowych wszyscy na ten temat wstrzymali oddech...do pierwszego prawdziwego starcia, ktorego przeciez jeszcze dotad nie bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafal Re: Strzelili już samobója??? IP: *.fgh-ma.de 03.04.03, 13:20 > > > NAPRZÓD!!!!!!! Powodzenia życzę w szturmie. > > > > Na sama mysl co ich czeka ogarnia obrzydzenie na postawe > > Niemiec i Francji. > > Głupi jesteś... Po prostu nie chcieli się wpieprzyć w takie gówno w jakim teraz > > wy siedzicie... :) No i te panstwa ucza sie z historii (moze dlatego, ze ja maja). Juz nawet dzieci w przedszkolu sie uczy, ze klotnia/bitwa/szarpanie nie rozwiazuje konfliktow. > Chciałbym zobaczyć ten szturm waszych niezniszczalnych, super, extra, giga, > hiper AMERICAN BOYS na Bagdad... TO BYŁA BY TOTALNA MASAKRA DLA US ARMY... > TYLKO BOISZ SIĘ DO TEGO PRZYZNAĆ... MIELIBYŚCIE POWTÓRKE RUSKICH Z BERLINA > 1945... ALBO Z GROZNEGO... Nie no, oni zdobeda Bagdad - w koncu to poslancy Boga, to jak moze byc inaczej ;) Ale powaznie, to oni go zdobeda. Ale tak szczerze to mam nadzieje, ze takim kosztem, ze beda to dlugo pamietac. Moze w koncu sie czegos naucza przy okazji kolejnej wojny jaka wywolali w imie "Interesu Naszego i tylko Naszego". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thomas B52GO4IT IP: serwer:* / 192.168.0.* 03.04.03, 13:33 Gość portalu: Rafal napisał(a): > Juz nawet dzieci w przedszkolu sie uczy, ze > klotnia/bitwa/szarpanie nie rozwiazuje konfliktow. Szanowny panie, krwiozerczy dyktatorze, prosimy laskawie nie wysylac juz swoich fanatykow rozbijajacych samoloty o nasze miasta, unizenie. Czy tak to sie zalatwia ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: B52GO4IT IP: *.spa.umn.edu 03.04.03, 18:32 Gość portalu: Thomas napisał(a): > Szanowny panie, krwiozerczy dyktatorze, prosimy laskawie nie > wysylac juz swoich fanatykow rozbijajacych samoloty o nasze > miasta, unizenie. > Czy tak to sie zalatwia ? Naprawde uwierzyles ze to saddam stoi za 9/11? tego nawet CIA nie twierdzi. uwierzyles tej papce telewizyjnej ktora karmia niewyksztalconych? wstyd mi za ciebie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thomas Re: B52GO4IT IP: serwer:* / 192.168.0.* 03.04.03, 19:46 Gość portalu: x napisał(a): > Naprawde uwierzyles ze to saddam stoi za 9/11? A kto, mer Hamburga ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x paradoks IP: *.spa.umn.edu 03.04.03, 19:51 Gość portalu: Thomas napisał(a): > Gość portalu: x napisał(a): > > Naprawde uwierzyles ze to saddam stoi za 9/11? > > A kto, mer Hamburga ? paradoksalnie to Zbigniew Brzezinski ma wiekszy zwiazek z 9/11 niz Saddam. To on karmil Talibow i wszystkich co sie nawineli pod reke kasa i stingerami. Zeby walczyc z CCCP. Udalo sie, ale mamy male skutki uboczne... jak je zwalczymy? wiadomo - kolejna wojna! Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Juz nawet dzieci w przedszkolu wiedza, ze to byli 03.04.03, 21:43 SAUDYJCZYCY. To po pierwsze. A po drugie: czemu jakis Tomus na "zielonej karcie2 (i to jak dobrze poszlo) uzurpuje sobie prawo wlasnosci miast AMERYKANSKICH? Znow nowa wersja bajeczki o gownie i okrecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antek Rozpylacz Re: Amerykanie widzą już mury Bagdadu IP: 213.241.38.* 03.04.03, 11:28 Gość portalu: mlx napisał(a): > NAPRZÓD!!!!!!! Powodzenia życzę w szturmie. W szturmie czego??? Przedpokoju, kuchni, czy korytarza w pobliskich kamienicach??? Odpowiedz Link Zgłoś
satyr_i_kon Re: Amerykanie widzą już mury Bagdadu 03.04.03, 11:33 przez lornetki ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Tresc listu saddama .. IP: 195.27.163.* 03.04.03, 11:34 Gość portalu: mlx napisał(a): >> Tymczasem telewizja iracka przekazała treść listu Saddama Husajna, >> w którym zapowiada, że siły irackie zatrzymają >> najeźdźców zmierzających do Bagdadu i wypchną ich z Iraku …. … i tu nasuwaja mi sie tylko slowa piosenki kabaretowej wysmiewajacej jezyk komunikatow prasowych w czasach dogorywania tow. Brezniewa "Udziela mis wywiadu o tym, ze jest zdrowy Wtem uszka mu odpadly, oczka wyszly z glowy Pekl mu brzuch, ogon, pluca i glosowa struna Po czym zdebial, oslupial. zes..l sie i umarl …" (sorry ..moze odbiegac troche od wersji oryginarnej) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dosia Re: Niech je powąchają od spodu... IP: 195.217.253.* 03.04.03, 12:06 indris napisał: > I to jak najliczniej. Indris. Jaki Ty jestes glupi to az boli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bialasova KILKA ROZMYSLAN NAD LOSEM SWIATA.... IP: 161.52.158.* 03.04.03, 11:43 Saddam, Busz, Bler, Szirák, jeden ciul tam... Przeciez i tak wiadomo, ze wszystkim chodzi tylko o pieniadze; jedni bronia lukratywnych kontraktów, inni bija sie za rope... Doszlismy do punktu, gdzie pieniadze stawia sie nad ludzkie zycie, i po stronie za-, i po stronir przeciw-... Mlodzi: MUSIMY ZMIENIC SWIAT! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda Re: KILKA ROZMYSLAN NAD LOSEM SWIATA.... IP: *.gdynia.mm.pl 03.04.03, 12:07 Gość portalu: bialasova napisał(a): > Saddam, Busz, Bler, Szirák, jeden ciul tam... > Przeciez i tak wiadomo, ze wszystkim chodzi tylko o pieniadze; > jedni bronia lukratywnych kontraktów, inni bija sie za rope... > Doszlismy do punktu, gdzie pieniadze stawia sie nad ludzkie > zycie, i po stronie za-, i po stronir przeciw-... > Mlodzi: MUSIMY ZMIENIC SWIAT! Ambitne zadanie sobie stawiasz. Przeczytaj wypowiedzi. Wszak większość traktuje to w katageriach kibicowania jednej bądź drugiej drużynie. Nie zmienisz myślenia tego politycznego mięsa armatniego, od urodzenia zindoktrynowanego reklamami. Nie wymagaj za wiele... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terrot Re: KILKA ROZMYSLAN NAD LOSEM SWIATA.... IP: *.acn.pl / 10.72.7.* 03.04.03, 17:18 marudo na anarchii też daleko nie pojedziesz Bo cóż to znaczy zmienić wszystko. Zły Busch , i Saddam zły. Swiat już jest taki, że trzeba wybrać którąś stronę i trudno stać na uboczu i tylko spozierać - no można patrzeć ale jak Wy to marudo chcecie zmienići usunąć obu barbażyńców??. JA wybrałem Amerykę myśląc , że słusznie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x maruda ma racje IP: *.spa.umn.edu 03.04.03, 18:40 Gość portalu: terrot napisał(a): > JA > wybrałem Amerykę myśląc , że słusznie pozdrawiam sek w tym ze nie powinienes sie zgodzic na taka alternatywe: Bush czy Saddam. przeczytaj jak CIA instalowala Saddama w latach 60-tych w Iraku. Bush i Saddam to dwa konce tego samego kija: popierajac USA teraz dajemy im zielone swiatlo do instalowania nowych dyktatorow na calym swiecie. Za nascie lat znow bedziemy komus tam kibicowac, bo jakis dyktator urwie sie ze smyczy i z 'sojusznika' zmieni sie w terroryste. polecam artykul A Tyrant 40 Years in the Making By Roger Morris NYT www.left-turn.org/feature/archive/morris.html pouczajace, jak to historia lubi sie powtarzac. Saddam mial byc remedium na poprzedniego goscia. Moze i byl, z punktu widzenia USA, ale mnostwo irakijczykow wtedy stracilo zycie. Tak samo placa teraz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terrot Re: Słów kilka o sytuacji na świecie IP: *.acn.pl / 10.72.7.* 03.04.03, 19:01 niestety powtarzam , że wybrać musimy może nie miedzy Buschem a Saddamem ale trzeba było wibierać miedzy Buschem a Chirakiem czy Schrederem. Cóż myślę zę wybraliśmy słusznie idąc ramie w ramie z Ameryką... no przynajmniej nieść im karabin. Widzisz ja też pisałem o oprzykałdach walki QAmeryki W Świecie ale jestem pewien , że nikt tu nikogo nie przekona. Właściwie podajemy te same argtumenty Ty w obronie swojego zdania a ja bronąć swoich poglądów. Wymieniałem interwencje Ameryki w Koreji, Zatoce świń, Wietnamie, Kosowie, Afganistanie czy teraz Iraku a podkreślę również - udzial Ameryki w I czy II wojnie światowej jako przejaw Ameryki dążąćej do wyzwolenia krajów zdominowanych przez totalitarne rezimy bąź okupowane przez najeźdźców. Wątpiąc , że uda mi się Ciebie choć w małym stopniu przekonać pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x dzieki IP: *.spa.umn.edu 03.04.03, 19:36 Gość portalu: terrot napisał(a): > podkreślę również - udzial Ameryki w I czy II wojnie > światowej jako przejaw Ameryki dążąćej do wyzwolenia krajów > zdominowanych przez totalitarne rezimy bąź okupowane przez > najeźdźców. Wątpiąc , że uda mi się Ciebie choć w małym stopniu > przekonać pozdrawiam. dzieki za kulturalna odpowiedz, rzadkosc na tym forum. nie zgadzam sie bo wydaje mi sie ze nie tylko Ameryka, ale kazdy kraj po prostu broni wlasnych interesow (a raczej interesow tych co nim rzadza - to widac niezle na przykladzie USA). II w swiatowa, staniecie po stronie aliantow, bylo w interesie USA. Takze to ze zrobiono to tak pozno, choc wiedziano o Holokauscie itd. Ameryka wygrala na wojnie ogromne bogactwo - cala europa byla u niej zadluzona. Ale zeby splacic te kase Europa potrzebowala pomocy, stad mamy plan Marshalla, to zadna dobroczynnosc! USA nie mogly sobie pozwolic na biede na zachodzie i zwyciestwo komunizmu. Klopot zaczyna sie jak interwencja zbrojna jest na reke USA, ale nie na reke temu komu niesiona jest 'pomoc' - mamy przyklad Nikaragui, Chile, Gwatemali, Timoru Wschodniego czy wreszcie Wietnamu. 'Wyzwolono' ich tak ze 4mln ludzi szlag trafil, to porazajaca liczba... Interwencja w Afganistanie - moze w interesie ameryki (na pewno tej jej czesci ktora polozy tam rurociag), ale czy w interesie Afganczykow? Gadalem z nimi - teraz jest gorzej niz pod Talibami, mniej bezpiecznie. Sojusz polnocny to glownie gangsterzy. Talibowie byli nawiedzeni ale nie zabijali. Dla spoleczenstwa amerykanskiego i dla nas, powiedzmy dla Zachodu, interwencja w Afganistanie moze sie okazac koszmarna w skutkach - otoz wrze pakistan, wybory lokalne wygrywaja tam pro-talibowe ugrupowania... Jak tam dojdzie to islamskiej rewolucji to mamy cieplo... To 100 milionowy biedny kraj, z bomba atomowa i rakietami... Chodzi mi o to ze interes szarakow, takich jak my, jest niekoniecznie tozsamy z interesem 'ameryki' - i tu mam na mysli tych co rzadza Ameryka a nie tych co w niej haruja na zycie. Moze powinnismy stanac za 'Ameryka', ale na pewno nie za ta jej czascia ktora reprezentuje Bush... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terrot Re: dzieki i Tobie IP: *.acn.pl / 10.72.7.* 03.04.03, 20:06 Gość portalu: x napisał(a): > > > nie zgadzam sie bo wydaje mi sie ze nie tylko Ameryka, > ale kazdy kraj po prostu broni wlasnych interesow (a > raczej interesow tych co nim rzadza - to widac niezle na > przykladzie USA). II w swiatowa, staniecie po stronie > aliantow, bylo w interesie USA. Takze to ze zrobiono to > tak pozno, choc wiedziano o Holokauscie itd. Ameryka > wygrala na wojnie ogromne bogactwo - cala europa byla u > niej zadluzona. Ale zeby splacic te kase Europa > potrzebowala pomocy, stad mamy plan Marshalla, to zadna > dobroczynnosc! USA nie mogly sobie pozwolic na biede na > zachodzie i zwyciestwo komunizmu. Właściwie się z Tobą zgadadzam - rzeczywiście uczestnictwo w II wojnie Ameryki było dla niej dobrym interesem. Nie patrze jednak na świat zbyt idealistycznie. Jestem świadomy,,że zarówno teraz w Iraku jak i podczas II wojny światowej Ameryka miała dużo do zyskania . Lecz ćóz juz tak urządzony jest ten świat , że pieniąz prawie wszędzie stoi , także także za tymi szczytnymi ideami. Fakt Ameryka walczyła z komunizmem ! i chwała jej zato. Dzięki niej także ( tu vide republikanin REgan) komunizm był upadł. Także Ameryka miała interes pomagają c po wojnie Eurpie A że Europas Zach. niewątpliwie zyskała to fakt i tylko żal Że nasz rzad powojenny nie skorzystał był z Planu M. Ale myśmy wtedy wprowadzali komunizm. to narazie tyle pozdrawiam > > Klopot zaczyna sie jak interwencja zbrojna jest na reke > USA, ale nie na reke temu komu niesiona jest 'pomoc' - > mamy przyklad Nikaragui, Chile, Gwatemali, Timoru > Wschodniego czy wreszcie Wietnamu. 'Wyzwolono' ich tak ze > 4mln ludzi szlag trafil, to porazajaca liczba... > > Interwencja w Afganistanie - moze w interesie ameryki (na > pewno tej jej czesci ktora polozy tam rurociag), ale czy > w interesie Afganczykow? Gadalem z nimi - teraz jest > gorzej niz pod Talibami, mniej bezpiecznie. Sojusz > polnocny to glownie gangsterzy. Talibowie byli nawiedzeni > ale nie zabijali. > > Dla spoleczenstwa amerykanskiego i dla nas, powiedzmy dla > Zachodu, interwencja w Afganistanie moze sie okazac > koszmarna w skutkach - otoz wrze pakistan, wybory > lokalne wygrywaja tam pro-talibowe ugrupowania... Jak tam > dojdzie to islamskiej rewolucji to mamy cieplo... To 100 > milionowy biedny kraj, z bomba atomowa i rakietami... > > Chodzi mi o to ze interes szarakow, takich jak my, jest > niekoniecznie tozsamy z interesem 'ameryki' - i tu mam na > mysli tych co rzadza Ameryka a nie tych co w niej haruja > na zycie. > > Moze powinnismy stanac za 'Ameryka', ale na pewno nie za > ta jej czascia ktora reprezentuje Bush... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MoLee Re: KILKA ROZMYSLAN NAD LOSEM SWIATA.... IP: 195.83.2.* 03.04.03, 13:24 Moja droga, my w tym punkcie tkwimy od niepamietnych czasow. Tych ktorzy wygrzewaja dupska na czcigodnych fotelach malo obchodzi ile krwi sie przelalo. No chyba, ze w kwestii uszczuplenia liczebnosci "przydatnych" na froncie. I najgorsze jest wlasnie to, ze my mlodzi i tak nic na to nie poradzimy. pozdrownienia z Francji Odpowiedz Link Zgłoś
nikapalmer Re: KILKA ROZMYSLAN NAD LOSEM SWIATA.... 03.04.03, 13:43 ale to ludzie sie tak ustawiaja jesli ktos jest przeciw bushowi to znaczy ze pupilek saddama a jak przeciw saddamowi to amerykanski sprzedawczyk odnosze wrazenie ze nasze spoleczenstwo po dlugich latach komuniozmu kiedy zycie bylo latwe bo wszytsko bylo podzielone na my i oni (czyli komunisci) nadal potrzebuje takiej polaryzacji do zycia, musi sie ustawic po jakiejs (tej 'lepszej')stronie ludziom musza wierzyc ze ktos jest dobry i ze oni stoja po tej dobrej wlasciwej stronie w odroznieniu od tych wszystkick ktorzy sa glupi i zajeli stanowisko po drugiej stronie 'barykady', wtedy mozna sie lepiej poczuc dowartosciowac a przeciez wystarczy sie rozejrzec zeby stwierdzic ze tu nie ma wyborow, cokolwiek wybierzesz to i tak jest g... tylko troche inaczej smierdzi i zgadzam sie w 100% ze musimy zmienic swiat > Saddam, Busz, Bler, Szirák, jeden ciul tam... > Przeciez i tak wiadomo, ze wszystkim chodzi tylko o pieniadze; > jedni bronia lukratywnych kontraktów, inni bija sie za rope... > Doszlismy do punktu, gdzie pieniadze stawia sie nad ludzkie > zycie, i po stronie za-, i po stronir przeciw-... > Mlodzi: MUSIMY ZMIENIC SWIAT! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terrot Re: KILKA ROZMYSLAN NAD LOSEM SWIATA.... IP: *.acn.pl / 10.72.7.* 03.04.03, 13:58 Nikapalmer, mylisz się nie mamy wyjscia ., My jako Polska musieliśmy sie opowioedzeć po którejść stronie w tym konflikcie. Anarchia i potępianie wszystkich to jest absurd i demagogia , która prowadzi donikąd. To ,ze staneliśmy po stronie Amerykanów w tej wojnie było bardzo mądrą decyzją tego głupiego Rządu. Tylko Ameryka może być gwarantem śwatowego pokoju! Tylko oni władni są podjąć decyzję , gdy inne państwa myślą tylko i zastanawiają się , wykonują pozorowane ruchy . jankesi tzrymajcie się chłopaki. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nikapalmer Re: KILKA ROZMYSLAN NAD LOSEM SWIATA.... 03.04.03, 14:14 > Nikapalmer, mylisz się nie mamy wyjscia ., My jako Polska musieliśmy sie > opowioedzeć po którejść stronie w tym konflikcie. Anarchia i potępianie po co??? jesli mozna wiedziec zeby podbudowac swoja dume narodowa ze mu tu sie wzielismy i opowiedzielismy i teraz caly swita na nas patrzy jak my tego groma wyslalismy do iraku????? ameryka nie jest dla nas zadna gwarancja bezpieczenstwa bo: 1 polska nie jest dla usa zadnym waznym partnerem 2 amerykanie maja za daleko > wszystkich to jest absurd i demagogia , która prowadzi donikąd. To ,ze absurd i demagogia to jest wybieranie w nadzieji ze ci teraz beda na pewno lepsi popatrz na wyniki wyborow w polsce narod sie mota z lewej na prawa i rzady sie zmieniaja jak w kalejdoskopie tyklo ze tak naprawde na nic to nie ma wplywu czy przywladzy sa ci z lewej z prawej czy ze srodka i to jest chora i absurdalna sytuacja ale ludzie nadal wierza ze jak oni cos wybiora to swiat sie zmieni > staneliśmy po stronie Amerykanów w tej wojnie było bardzo mądrą decyzją tego > głupiego Rządu. Tylko Ameryka może być gwarantem śwatowego pokoju! Tylko oni niezapominaj ze 911 i saddam sa wynikiem prowadzenia przez usa polityki w stylu ze wrog mojego wroga jest moim przyjacielem pomimo calej propagandy (w ktora chyba nawet rumsfeld) uwierzyl ameryki nie lubia i przez zaatakowanie iraku ich bardziej nie beda lubic a za 10 lat znowu bedzie nowa wojna z kolejnym pupilkiem ameryki ktory zszedl na zla droge > władni są podjąć decyzję , gdy inne państwa myślą tylko i zastanawiają się , > wykonują pozorowane ruchy . jankesi tzrymajcie się chłopaki. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terrot Re: KILKA ROZMYSLAN NAD LOSEM SWIATA.... IP: *.acn.pl / 10.72.7.* 03.04.03, 14:32 nikapalmer Nie twierdzę,że Ameryka jest nieomylna, z pewnością także do w stosunku Iraku w przeszłości kierowała się swoim interesem O to jest - jasne. Jednakże jak pisałem chłopaki z Ameryki władni są podjąć decyzję i natychmiast ją realizować . Starają się wprowadzić porządek na tym grajdołku. Nawet sobie nie chcę wyobrazić co zrobiła by mając pozycję mocarstwa np. Francja. Przecież oni z pewnością zachowali by się na podobieństwo 3 września 1939 roku. Niestety rzadzi nimi Chirak a nie Napoleon ( tu wypada tylko westchnąć) Polska rzeczywiście nie jest pierwszym partnerem Ameryki, ale musimy wspierać jej rolę w NATO bo gdy zaczną nami rządzić Francuzi to dzięki Ci Panie... Na szczęscie jednak Amerykanie nie trktuja nas zupełnie niepoważnie, skoro przyjeżdzają nawet pod Zamość gdzie powstanie natowska baza radarowa (fakt) Gdy biją niewinna bezbronną kobietę należy: a) wołać pokój, pokój, spokój? b) obezwładnic i bandytę i doprowadzić pod sąd? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nikapalmer Re: KILKA ROZMYSLAN NAD LOSEM SWIATA.... 03.04.03, 16:18 > nikapalmer > Nie twierdzę,że Ameryka jest nieomylna, z pewnością także do w stosunku Iraku > w przeszłości kierowała się swoim interesem O to jest - jasne. Jednakże jak > pisałem chłopaki z Ameryki władni są podjąć decyzję i natychmiast ją > realizować . Starają się wprowadzić porządek na tym grajdołku. Nawet sobie nie czy naprawde myslisz ze im zalezy na wprowadzaniu porzadku??? realizuja swoje cele a wlasciwie cele grupy ktora akurat jest u wladzy i zapomna o polsce w momencie kiedy im to bedzie na reke czy wyobrazasz sobie zeby usa zaryzykowaly powazny konflikt zbrojny (np z rosja ) w obronie polski?? > chcę wyobrazić co zrobiła by mając pozycję mocarstwa np. Francja. Przecież oni > z pewnością zachowali by się na podobieństwo 3 września 1939 roku. Niestety i wszyscy tak sie zachowaja dopoki nie bedzie zagrozona europa zachodnia nasze wstapienie do uninie zlikwiduje podzialu europy na wschodnia i zachodnia > rzadzi nimi Chirak a nie Napoleon ( tu wypada tylko westchnąć) > Polska rzeczywiście nie jest pierwszym partnerem Ameryki, ale musimy wspierać polska nie je zadnym partnerem co najwyzej za pare mld dolarow moga nam sprzedac samoloty ktore jak dotad istnieja tlyko na papierze i jeszcze nikt nimi nie latal > jej rolę w NATO bo gdy zaczną nami rządzić Francuzi to dzięki Ci Panie... a tak beda nami rzadzic amerykanie??? i to ma byc lepsze? > Na szczęscie jednak Amerykanie nie trktuja nas zupełnie niepoważnie, skoro > przyjeżdzają nawet pod Zamość gdzie powstanie natowska baza radarowa (fakt) we wszystkich krajach amerykanie placa ciezkie pieniadze za te bazy nam zaoferowali bodajze 50mln dolarow > > Gdy biją niewinna bezbronną kobietę należy: > a) wołać pokój, pokój, spokój? > b) obezwładnic i bandytę i doprowadzić pod sąd? w tym przypadku to 'ratujacy' ta kobiet ratuje ja ba mo ona wypelniona torebke z ktorej bedzie potem mozna cos wyciagnac > pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terrot Re: KILKA ROZMYSLAN NAD LOSEM SWIATA.... IP: *.acn.pl / 10.72.7.* 03.04.03, 16:49 Nikapalmer, widzę , że nasze stanowiska nie uległy zmanie ani o jotę, ale dzieki za kulturalne i rzeczowe argumenty. Dziwisz sie, że wolę by rządzili nami Amerykanie, ano wolę . Jak wspomniałem jedynie gdyby teraz Francją rządził Napoleon to wtedy zapewne wolałbym żebyśmy wpadli w orbite wpływów Francji, ale obecnie rządzi nimi Chirak a nie potomek Napoleona więc wybieram Jankesów:-) Zgadzam się z Tobą, że kobieta ma torebkę wypchaną kasą - ale Ty ze swej strony musisz przyznać , że mimo to należy ją oswobodzic z rąk bandyty!!! niebezpieczeństwo jakie jej zagraża nie jest mniejsze dlatego , że jest bogata. Jestem świadomy interesu jaki robią na wojnie Jankesi, Nie cytuje dokładnie Twoich postów, ale jeszce na temat baz natowskich w Polsce. Wyjasniam , dlaczego jestem kontent, że takie bazy powstają. Dalej na przykładzie bazy natowskiej pod Zamościem za grube miliny dolarów pochądzące ze żródeł NATO. Ten region , zktórego pochądzę także dzięki tym bazom stanie się miejscem bezpieczniejszym, pewniejszym aq także jak mniemam aż po Bug granica Polski bedzie w przyszłości broniona. Wiesz była koncepcja że wytarczy linia wisły. Także dzięki Amerykanom za te bazy! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terrot Re: KILKA ROZMYSLAN NAD LOSEM SWIATA.... IP: *.acn.pl / 10.72.7.* 03.04.03, 17:05 Czy Amerykanie chcą porzadku na świecie. Wybacz ale jeśli przestane wierzyć Ameryce to z pewnościa nikt już nie zapanuje nad ogólnoświatowym bałalganem, haosem. Wierzę , że jednym z ważnuieszych celów działań Ameryki jest utrzymanie porządku i stabilizacji na świecie. Podam przykałady , które dla mnie świadczą o tym, ze USA stawały postronie ładu światowego ( że sie tak wyrażę) i wolności: Korea,Żatoka Świń, Wietnam, kosowo Afganistan obecnie Irak. Ale zaraz znajdzie się ktoś kto inaczej b edzie widział te argumenty. JEŚLI NIE AMERYKA TO KTO -ONZ?)-: DZIĘKI WYBIERAM USA jedyne możliwości dzialania ma we wspólczdesnym świecie Ameryka i che to robić. Mając nadzieje , że moje argumenty dały do myślenia choć jednej duszycce pozdrawiam serdecznie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: KILKA ROZMYSLAN NAD LOSEM SWIATA.... IP: *.spa.umn.edu 03.04.03, 18:47 Gość portalu: terrot napisał(a): > Wybacz ale jeśli przestane wierzyć > Ameryce to z pewnościa nikt już nie zapanuje nad ogólnoświatowym bałalganem, > haosem. nonsensowny argument. na podstawie historii ostatniego polwiecza widac ze potegi raczej PRODUKUJA chaos niz go zwalczaja. Poczytaj o Gwatemali, Nikaragui, Indonezji, Kongu, Angoli, Chile, Wietnamie, Afganistanie, Iraku, Iranie. Ameryka wprowadza taki 'porzadek' ze za 10 lat bedziemy miec na karku 100 milionow wkurwionych Pakistanczykow. A oni JUZ MAJA bombe atomowa... Tak wlasnie Ameryka dba o nasze bezpieczenstwo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terrot Re: KILKA ROZMYSLAN NAD LOSEM SWIATA.... IP: *.acn.pl / 10.72.7.* 03.04.03, 19:10 Cóż chaos zapanuje z pewnością jeśli Ameryka nie powstrzyma groźnych dla świata dyktatorów czy fnatycznych terrorystów. Jeśli nie powstrzyma ich Ameryka to nie zrobi tego NIKT!- TO chyba jasne widząc indolencję i brak możliwości dzialania ONZ czy nawet NATO jako całości. Jeśli nie byłoby interwencji Ameryki tych Arabów możemy się spodziewać szybciej i w jeszcze wiekszych hordach. tymczasem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x przeczytaj link IP: *.spa.umn.edu 03.04.03, 19:48 Gość portalu: terrot napisał(a): > Cóż chaos zapanuje z pewnością jeśli Ameryka nie powstrzyma > groźnych dla świata dyktatorów czy fnatycznych terrorystów. > Jeśli nie powstrzyma ich Ameryka to nie zrobi tego NIKT! Prosze cie przeczytaj ten art z NYT: www.left-turn.org/feature/archive/morris.html Wtedy zobaczysz ze gdyby nie igraszki USA NIE BYLOBY tych wszystkich dyktatorow, takich jak Husajn. I potem ameryka (przy duzych kosztach dla spoleczenstwa i duzych zyskach firm zbrojeniowych) nie musialaby cie przed nimi 'bronic'. A tak wlasnie to dziala: produkujesz chaos, obsadzasz dyktatorow ktorzy za jakis czas sa obalani albo sie usamodzielniaja, wiec musisz 'interweniowac' dla dobra 'pokoju' albo 'demokracji' i to trwa w kolko. Gdyby nie imperialne rozgrywki nie byloby Husajna w Iraku, rewolucji islamskiej w Iranie, Talibow i Bin Ladena w Afganistanie, stosow trupow w wietnamie, nienawisci do zachodu w nuklearnym pakistanie, 11 wrzesnia i wielu innych ciekawych rzeczy ktore sprawiaja ze zyjemy w 'interesujacych czasach' A wszystko to dzieki Ameryce, CCCP, Wlk Brytanii i innym kochanym mocarstwom... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terrot Re: KILKA ROZMYSLAN NAD LOSEM SWIATA.... IP: *.acn.pl / 10.72.7.* 03.04.03, 19:34 A jeszcze o potegach , które produkują chaos: Znam sytuację tych krajów Wuymieniasz CHILE cóż obecnie najlepiej rozwijające się państwo Ameryki z najlepszymi podstawami gospodarczymi. A skąd ten suks\ces a zasługa to chłopaków liberałow z Chicago , zasługa prof miltona Fridmana , którego program ekonomiczny został wprowadzony w tym kraju. Napewno mówisz o ofairach Pinoceta - tak oczywiście były takie , łącznie z Allende ale cóż koszty są wszędzie ( tam i tak w sumie niewielkie) wIETNAM no mój drogi tam to chłopaki z Minessoty i Karoliny i dakoty biły sie o wolność tego narodu narażając własne życie podobnie Nikaragua czy Guatemala. Przyznaje USA miała też inne cele , często ekonomiczne - jest to fakt! Ale zawsze Ameryka stawała po stronie wiolności wystepując przeciwko ciemiżycielom. Że coś na tym zyskiwała cóż - już tak urządzony jest świat , że kasa wszędzie wxchodzi. Nie oczekujesz , że jeankesi ( czy inni ) bedą tym podobne działania wykonywać czysto i wyłącznie z potzrby serca . Piszesz jeszcze o Iraku , Afganistanie bez komentarza - a właściwie cały czas te komentarze tu śą właśnie...I jeszcze jak już wymieniałem udział USA w I i II wojnie mój drogi oni naprawdę walczyli za wolność Europy! A że mieli jeszcze inny interes przy okazji to już inna historia pozdrawiam Gość portalu: x napisał(a): > Gość portalu: terrot napisał(a): > > > Wybacz ale jeśli przestane wierzyć > > Ameryce to z pewnościa nikt już nie zapanuje nad > ogólnoświatowym bałalganem, > > haosem. > > nonsensowny argument. > > na podstawie historii ostatniego polwiecza widac ze > potegi raczej PRODUKUJA chaos niz go zwalczaja. Poczytaj > o Gwatemali, Nikaragui, Indonezji, Kongu, Angoli, Chile, > Wietnamie, Afganistanie, Iraku, Iranie. > > Ameryka wprowadza taki 'porzadek' ze za 10 lat bedziemy > miec na karku 100 milionow wkurwionych Pakistanczykow. A > oni JUZ MAJA bombe atomowa... > > Tak wlasnie Ameryka dba o nasze bezpieczenstwo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obcy Re: KILKA ROZMYSLAN NAD LOSEM SWIATA.... IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 04.04.03, 05:25 Hi Niki, Moje uszanowanie Nika. Ty ciagle o tych pieniadzach bez przerwy, ja juz naprawde nie moge tego wytrzymac. To straszne, patrzec na kwiaty, widziec pieniadze, patrzec na gwiazdy i widziec konstelacje pieniedzy, patrzec na ludzkie serca i wyceniac je w pieniadzach. Miesiac temu pytalas sie co uwazam o doradzcach Prezydenta Busha, insunuujac ze mysle o nich bardzo zle. Ani dobrze, ani zle, ludzie jak ludzie. Zebrala sie grupa ludzi, ktora uwazala ze swiat bedzie piekniejszy jak zmienia jednego czlowieka, od dawna o tym mysleli.Uwazam,ze mysleli o tym bardziej niz o pieniadzach. Patrz "Times" tydzien wczesniej. Nie mozna na swiat patrzec tylko przez pryzmat pieniedzy. My ludzie mamy tez czasem inne ambicje. Pozdrowienia, M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emily Re: KILKA ROZMYSLAN NAD LOSEM SWIATA.... IP: *.nv.nv.cox.net 03.04.03, 14:01 Gość portalu: bialasova napisał(a): > Saddam, Busz, Bler, Szirák, jeden ciul tam... > Przeciez i tak wiadomo, ze wszystkim chodzi tylko o pieniadze; > jedni bronia lukratywnych kontraktów, inni bija sie za rope... > Doszlismy do punktu, gdzie pieniadze stawia sie nad ludzkie > zycie, i po stronie za-, i po stronir przeciw-... > Mlodzi: MUSIMY ZMIENIC SWIAT! na poczatek dla refleksji polecam ponizszy wywiad: www.thesunmagazine.org/bully.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vin Re: KILKA ROZMYSLAN NAD LOSEM SWIATA.... IP: *.abo.wanadoo.fr 03.04.03, 16:14 W swiecie bez zmian, od wiekow: Montezuma, okazując serdeczną gościnność wysłannikom (jak sądził) wielkiego Quetzalcoatla, nie przeczuwał, jak wysoką przyjdzie mu zapłacić cenę za swoją naiwność i brak przezorności. najpierw, natknąwszy się przypadkowo na ogromny skarbiec królewski wypełniony drogocennymi sprzętami, klejnotami, wyrobami złotniczymi, stosami złota i srebra, Hiszpanie zawłaszczyli go sobie. Potem uprowadzili nieszczęsnego władcę, poddając go psychologicznemu "praniu mózgu", aż stał się bezwolną kukła w ich rękach. Ale wkrótce Hiszpanie popełnili błąd, jakże brzemienny w skutkach. Pełni religijnego fanatyzmu konkwistadorzy nie uświadamiali sobie tego, że zetknęli się z ludem, który znosić będzie upokorzenia tylko do pewnej granicy - dopóki nie obrazi się ich religijnych wierzeń. Uchodziły Hiszpanom bezkarnie wszystkie bestialstwa i gwałty z wyjątkiem jednego - bezczeszczenia azteckich bogów. A właśnie to uczynili. Najpierw z jednej ze świątyń wyrzucili stojący tam posąg bóstwa, ustawiając na jego miejscu krzyż. Potem dokonali rzeczy niewytłumaczalnej w ich sytuacji: w czasie dorocznego święta palenia kadzideł na cześć boga huitzilopochtli dokonali masakry kapłanów i uczestników uroczystości. To przesądziło o dalszym rozwoju wydarzeń. Nic już nie było w stanie powstrzymać podburzonego prze kapłanów ludu. Próbował to zrobić król, ale z tłumu posypały się kamienie, powodując śmierć Montezumy - według innej wersji Montezumę zabili Hiszpanie mając nadzieję, że to zatrzyma napastników. Władca Azteków zmarł 30 czerwca 1520 r. Pod osłoną nocy Hiszpanie próbowali wydostać się z ogarniętego buntem miasta. Stracili czterystu ludzi, wszystkie działa, większość koni i zdobyte skarby. Żadnemu nie udało się przeżyć tej nocy bez szwanku. poranieni, bez broni i żywności, przez osiem dni wymykali się oddziałom Cuitlahuaca - następcy Montezumy . Aż wreszcie wydało się, że los ich został przesądzony. pod Otumbą wyczerpanym Hiszpanom zagrodziła drogę dwustutysięczna armia aztecka. I oto stał się cud. jedna indywidualna akcja Cortesa przesądziła o wyniku bitwy. Wódz Hiszpanów wiedział, że Aztekowie uważają bitwę za przegraną, kiedy ich chorągiew dostanie się w rece przeciwnika. Dostrzegłszy więc stojącego na wzniesieniu wodza Azteków Cihuacatzina z przytwierdzonym do pleców sztandarem, piął konia i w towarzystwie Juana de Salamanca i kilku innych rycerzy rzucił się do desperackiej szarży. Udało im się dopaść Azteka i po krótkiej walce chorągiew znalazła się w rękach Cortesa. Widząc to, azteccy wojownicy zaprzestali walki. Zaczęli się wycofywać, uznając, że Cortesa-Quetzalcoatla nie można zwyciężyć, a wszelki opór jest beznadziejny. Od chwili gdy Hernado Cortes wzniósł zdobyty sztandar nad głową, państwo Azteków było zgubione. Po roku Cortes wrócił ponownie do Tenochtitlanu. Prowadził ze sobą tysiąc żołnierzy hiszpańskich, 20 000 tlaskalańskich wojowników i kilkadziesiąt tysięcy wojowników innych sprzymierzonych plemion. Ciężar obrony spadł na barki młodego Cuauhtemoca, bratanka zmarłego na ospę Cuitlahuaca. Miasto broniło się przez 75 dni, a w ciężkich, krwawych walkach śmierć poniosło 200 000 Azteków - tyle samo ile ofiar wybuchu bomb atomowych w Hiroszimie i Nagasaki. Ostatni władca Azteków Cuauhtemoc wpadł również w ręce Hiszpanów, co wzbudziło w nich nadzieję na odnalezienie skarbu Montezumy utraconego w czasie panicznej nocnej ucieczki z Tenochtitlanu. Ale pomimo okrutnych tortur król pozostał niewzruszony i do końca nie zdradził kryjówki. Potwornie zmaltretowany Cuauhtemoc przeżył w niewoli jeszcze cztery lata, po czym oskarżony o spiskowanie przeciw Hiszpanom, został powieszony 28 stycznia 1525 r. na ceibie świętym drzewie Majów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brylant Re: KILKA ROZMYSLAN NAD LOSEM SWIATA.... IP: *.crowley.pl / 172.20.68.* 03.04.03, 17:50 jesli tak interpretujesz rzeczywistosc (nie spieram sie tu o sama interpretacje) to nie widze powodu dla ktorego by sadzic ze to sie tak nagle stalo - to samo bylo 100, 500, czy 1000 lat. nawet jeszcze gorzej bo nie bylo mediow i wyborow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SuperMachoMan Amerykanie tylko moga sobie poogladac... IP: 195.136.36.* 03.04.03, 11:47 Drodzy Czytelnicy, Przeczytalem Wasze opinie z prawdziwym zainteresowaniem. Jak to mozliwe aby czytelnicy tak fajnego portalu informacyjnego wierzyli w sens interwencji w Iraku? Jak to moliwe eby wojska RP bray udzia w tej operacji,podczas gfdy wiékszo Polaków jest przekonanych, ze nie powinnismy barc udzialu w wojnie. Jak to mozliwe, ze wydanie 22 mln [chyba PLN = mam nadzieje] na te zabawe w armie ma sie kiedys Wam zwrocic... Poza tym, wojska Hitlera tez widzialy Stalingrad... i co sie stalo, ze sie zesralo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: funio Re: Amerykanie tylko moga sobie poogladac... IP: 217.153.88.* 03.04.03, 11:50 Wierzę w sens tej interwencji i cieszę się że są tam polacy.Choćby dlatego,że oglądam na bezstronnej w tej sprawie tvn 24 twarze wyzwolonych Irakijczyków i widzę jak oni na to czekali.Ktoś tu napisał młodzi zmieńmy ten świat .Ciekawe jak go zmieniać z Husajnem u władzy.dyktatury muszą padać ,jedna mniej to jeden drobny krok do lepszego swiata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafal Re: Amerykanie tylko moga sobie poogladac... IP: *.fgh-ma.de 03.04.03, 13:27 > Wierzę w sens tej interwencji i cieszę się że są tam > polacy.Choćby dlatego,że oglądam na bezstronnej w tej sprawie > tvn 24 twarze wyzwolonych Irakijczyków i widzę jak oni na to > czekali. Hmmm, to chyba pokazuja ciagle te obrazy z poczatku wojny! >Ktoś tu napisał młodzi zmieńmy ten świat .Ciekawe jak go > zmieniać z Husajnem u władzy.dyktatury muszą padać ,jedna mniej > to jeden drobny krok do lepszego swiata. No, Huseina za chwile nie bedzie. Ale pozostaje jeszcze jeden wielki wrzod - Bush (i jego nastepcy zapewne tez)!! Po tym co uslyszalem na FOXie nigdy juz nie uwierze w "amerykanska wolnosc". Gosc powiedzial: "Kto jest z nami niech walczy, a kto nie to morda w kubel" i nieco inna wersje tego (ale bardziej znana) "Kto znami to ..., a kto nie to nasz wrog". I niech mi ktos powie, ze USA to nie kolejni faszysci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: winetu Re: Amerykanie tylko moga sobie poogladac... IP: *.proxy.aol.com 03.04.03, 15:42 Gość portalu: Rafal napisał(a): > > > Wierzę w sens tej interwencji i cieszę się że są tam > > polacy.Choćby dlatego,że oglądam na bezstronnej w tej sprawie > > tvn 24 twarze wyzwolonych Irakijczyków i widzę jak oni na to > > czekali. > > Hmmm, to chyba pokazuja ciagle te obrazy z poczatku wojny! > > >Ktoś tu napisał młodzi zmieńmy ten świat .Ciekawe jak go > > zmieniać z Husajnem u władzy.dyktatury muszą padać ,jedna > mniej > > to jeden drobny krok do lepszego swiata. > > No, Huseina za chwile nie bedzie. Ale pozostaje jeszcze jeden > wielki wrzod - Bush (i jego nastepcy zapewne tez)!! > Po tym co uslyszalem na FOXie nigdy juz nie uwierze > w "amerykanska wolnosc". Gosc powiedzial: "Kto jest z nami > niech walczy, a kto nie to morda w kubel" i nieco inna wersje > tego (ale bardziej znana) "Kto znami to ..., a kto nie to nasz > wrog". > I niech mi ktos powie, ze USA to nie kolejni faszysci. A ja juz sie cieczylem ,ze oczywiste fakty skompromitowaly takich debili jak GabryjelaCasey, Pacyfista i podobnych i przestali pisac. Ale jak widac glupota ludzka jest niezmierzalna i mamy kolejnych nastepcow. Z przykroscia musze odnotowac, ze Rafal nie osiagnal jeszcze debilstwa Gabryjeli. Ale jest na najlepszej drodze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: graypfruit Re: Amerykanie tylko moga sobie poogladac... IP: *.dhcp.qc.edu 03.04.03, 17:21 rafal oczywiscie nie ma racji. stany zjednoczone trudno posadzac o faszystowskie tendencje. co najwyzej - bolszewickie. 'kto nie jest z nami, ten jest przeciwko nam' to byly slowa lenina, ktory, jak widac, wybitnie przyczynil sie do powstania doktryny busha i obecnej polityki zagranicznej stanow zjednoczonych ameryki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: graypfruit Re: Amerykanie tylko moga sobie poogladac... IP: *.dhcp.qc.edu 03.04.03, 17:24 aha, jeszcze jedno. ciekawy jestem co beda mowic wszyscy probushowscy polacy mieszkajacy w stanach po przegranej ich idola w nastepnych wyborach prezydenckich. jak amerykanie kopna teksanskiego wielbiciela precli w zadek, to trudno juz bedzie bronic busha jednoczesnie utozsamiajac jego polityke z wola amerykanow. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Nie stukaj takich tekstow z uczelnianego serwera.. 03.04.03, 21:47 Homeland Security czuwa! A moze i polskiego sie uczy? Zarty zartami, ale ...masz racje: ci republikanie Busha strasznie bolszewicko wygladaja. I moze przyniosles odpowiedz, ktora dreczy media brytyjskie: dlaczego nasz socjal-demokrata Blair tak sie z Bushem pobratal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x zwykle polskie chamstwo... IP: *.spa.umn.edu 03.04.03, 18:54 Gość portalu: winetu napisał(a): > A ja juz sie cieczylem ,ze oczywiste fakty skompromitowaly takich debili jak > GabryjelaCasey, Pacyfista i podobnych i przestali pisac. Ale jak widac glupota > ludzka jest niezmierzalna i mamy kolejnych nastepcow. Z przykroscia musze > odnotowac, ze Rafal nie osiagnal jeszcze debilstwa Gabryjeli. Ale jest na > najlepszej drodze powtorze moj wczesniejszy post: takie teksty to wynik zwyklego polskiego chamstwa. Zero argumentow, same obelgi. Niestety ten sam poziom prezentuje cytowana casey. Juz dawno ze zdumieniem zauwazylem ze polacy wyjezdzajacy na zachod ucza sie jezdzic autostradami i pic tanie piwo, ale nie ucza sie kultury, umiejetnosci dyskusji. Niby zyja w tych spoleczenstwach, ale tak naprawde obok nich, jak bezdomni. Reprezentuja zupelnie inna kulture. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Ja jestem ja.Bez KROPKI. Za wariata nie odpowiadam 03.04.03, 22:12 I prosze mi nie przypisywac ani jego chamstwa, ani jego bredni, ani podobnych historii. Prosze tez zajrzec na nastepna strone, na ktorej jakis twoj sobowtor zabawia sie w obszywanie mojego tylka pod moja nieobecnosc - jesli tak ma wygladac "kultura" i "brak chamstwa" w twoim wykonaniu, to przykro mi - gramy w innej lidze. I do panskiej C-klasy znizac sie nie zamierzam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x umiem zobaczyc kropke IP: *.spa.umn.edu 03.04.03, 22:30 gabrielacasey napisała: > I prosze mi nie przypisywac ani jego chamstwa, ani jego bredni, ani podobnych > historii. Prosze tez zajrzec na nastepna strone, na ktorej jakis twoj sobowtor > zabawia sie w obszywanie mojego tylka pod moja nieobecnosc - jesli tak ma > wygladac "kultura" i "brak chamstwa" w twoim wykonaniu, to przykro mi ja nie komentuje tego z kropka tylko ogolne zachowanie pani (?), takze z poprzednich dni, nazywanie wszystkich idiotami, misiami, glupkami, prolami, jakies plucie i chwalenie sie 'cashem' - czyli ogolna zenada. O to mi chodzilo. Ale nie pije tylko do pani, nie chce tego tak personifikowac. Ogolny poziom tego forum (jak i naszego spoleczenstwa) jest niski. Duzo chamstwa ze wszystkich stron. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel ???????????? IP: 151.152.101.* 03.04.03, 22:51 X. Z gownem sie bijesz. Tylko sie ubrudzisz. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: I widzisz X? 'Twoi' cie wielbia... IP: *.spa.umn.edu 03.04.03, 23:56 dzielisz swiat na 'swoich' i 'nie swoich'? ja nie Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Po osobistym udziale w dyskusji w MAGLU... 03.04.03, 23:22 utracil pan moralne prawo i krytykowania kogokolwiek, i odgrywania arbitra w zakresie kultury. Nie zauwazyl pan takze, ze odpowiadalam chamstwem wylacznie na chamstwo. Wylacznie w samoobronie (nie wchodze tu, czy moze byc ona skuteczna, czy tez nie). I ze - czy to sie panu podoba czy nie - dostrzegam istotna roznice KLASY pomiedzy wczorajsza wypowiedzia Zacha, ktory mi zwocil uwage na nieoplacalnosc znizania sie do poziomu "trashu", a panskimi dzisiejszymi wystapieniami, powtarzam, POD MA NIEOBECNOSC. Cos mi sie wydaje, ze i pan zadzialal jak nozyce przy uderzeniu w stol, choc - rzecz jasna - nie do pana byla i "polaczkowatosc", i zenujacy brak wyksztalcenia. Dolaczyl pan do tego forumowego chlewu (majac mi za zle OBRONE, nie zas "prolom" ich ATAKI), bom najwyrazniej panu gdzies na czuly odcisk wlazla: moze to byl "Atlanta", moze "prawicowiec", moze - nie daj Bog - "konspira" czy "oszolom". Kobiety maja od Matki Natury dar intuicji, drogi panie, i ta moja niewiescia intuicja wlasnie mi mowi, ze kiedys musialam trafic pana w najczulszy punkt. Stad i panski udzial w radosnej zabawie chamow w opluskwianie nieobecnego blizniego. Nie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Po osobistym udziale w dyskusji w MAGLU... IP: *.spa.umn.edu 03.04.03, 23:52 gabrielacasey napisała: > pomiedzy wczorajsza wypowiedzia Zacha, ktory mi zwocil uwage na nieoplacalnosc > znizania sie do poziomu "trashu", a panskimi dzisiejszymi wystapieniami, > powtarzam, POD MA NIEOBECNOSC. Cos mi sie wydaje, ze i pan zadzialal jak nozyce > > przy uderzeniu w stol, choc - rzecz jasna - nie do pana byla > i "polaczkowatosc", i zenujacy brak wyksztalcenia. Dolaczyl pan do tego > forumowego chlewu (majac mi za zle OBRONE, nie zas "prolom" ich ATAKI), > bom najwyrazniej panu gdzies na czuly odcisk wlazla: moze to byl "Atlanta", > moze "prawicowiec", moze - nie daj Bog - "konspira" czy "oszolom". > Nie pozdrawiam. Trash, prole, polaczki, chlew... Od razu widac ze to polacy dyskutuja... Co ciekawe, pisze to osoba, ktora z uporem twierdzi ze jest wyksztalcona i obraca sie wsrod kulturalnych Anglikow. Czy oni tez uzywaja takiego jezyka w dyskusjach??? Nie moge w to uwierzyc. Nie bylem w Anglii, ale w Niemczech i USA i tam wyksztalceni ludzie jakos umieja wymienic poglady i sie nie poopluwac. Moze dlatego mowimy o nich ze sa 'cywilizowani'? Bo kazdy umie jezdzic zachdnim samochodem, nie kazdy umie dyskutowac. I nie pisze tu o 'moralnosci': chodzi mi o zwykla umiejetnosc: czy jesli tak ze soba dyskutujemy to umiemy sie czegos od siebie nauczyc, kogos do swoich racji przekonac? Watpie. Efekt jest taki ze takie 'dyskusje' nam nic nie daja. Chyba ze niektorzy traktuja to forum nie jako szanse do dyskusji ale do wyzycia sie po stresujacym dniu w pracy - moze tak jest? Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey "Trash" jest terminem uzywanym dzisiaj przez ... 04.04.03, 00:21 socjologie amerykanska na okreslenie wielkoprzemyslowej "klasy robotniczej", ktora we wspolczesnych panstwach wysokorozwinietych znalazla sie na smietniku historii. I ktora nie jest w stanie dorosnac intelektualnie do ery IT. To powazny problem spoleczny. Takze i w US. I w Polsce. I stad tak wielu nowych "Hamerykanow" po 1990 w tejze Ameryce. Termin nie jest terminem POLSKIM. I ulegl zmianom znaczeniowym od czasu wielkiego kryzysu i "Gron Gniewu". Cham jest chamem, jak mowil Zagloba. I knebel "political correctness" tego nie zmieni. A proletariat pozostanie proletariatem: czy mam go zaczac zwac "posiadaczami"? A moze "kulak" bylby lepszy? Bardziej by proletariat dowartosciowal? Zegnam zwolennika egalitaryzmu...jednakich zoladkow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dosia Re: Amerykanie tylko moga sobie poogladac... IP: 195.217.253.* 03.04.03, 12:08 Gość portalu: SuperMachoMan napisał(a): > Drodzy Czytelnicy, > > Przeczytalem Wasze opinie z prawdziwym zainteresowaniem. Jak to > mozliwe aby czytelnicy tak fajnego portalu informacyjnego > wierzyli w sens interwencji w Iraku? Jak to moliwe eby wojska RP > bray udzia w tej operacji,podczas gfdy wiékszo Polaków jest > przekonanych, ze nie powinnismy barc udzialu w wojnie. A gdzie to drogi SuperMachoManie wyczytales, ze wiekszosc Polakow jest przeciwko interwencji w IRaku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bla Re: Amerykanie tylko moga sobie poogladac... IP: 195.233.250.* 03.04.03, 12:57 ...bo tak jest, jak jestes slepa to tego nie widzisz !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MoLee Re: Amerykanie tylko moga sobie poogladac... IP: 195.83.2.* 03.04.03, 13:39 To sie nazywa propaganda. Kazde klamstwo powtarzane 10 000 razy w koncu stanie sie prawda. Latwiej uwierzyc, ze to ma sens i uzasadnione przeslanki, zwlaszcza, ze rozgrywka w toku... Czytajac amerykanskie dzienniki na wy mioty sie zbiera. Ludzie skaczacy z radosci na widok wojsk koalicji, operacja uwolnienia uciemiezonego ludu? Manipulacja jak sie patrzy. Wiekszosc obywateli czcigodnego "Zandarma Swiata",boskiej Ameryki, jeszcze kilka tygodni temu nie potrafilaby wksazac Iraku na mapie. A dzis chce go z mosieznego uscisku Saddama uwalniac. Jak po chrzescijansku. Szkoda, ze po 9.11 nie byli gotowi nadstawic drugiego policzka. Eh, bagno. Od kilku miesiecy przebywam we Fracnji, tutaj na maniefestacjach pokojowych obok piesni o Iraku leca Czeczenia, Pakistan,czasem cos o Czarnej Afyce. Rozdrobnienie materialu powoduje, ze tak na prawde nie wiadomo po co ten caly marsz, kazdy ma inny powod. Ze zwiazkami, syndykatami, partiami na czele.Zupelnie nie zwiazanymi z problemem, rozprowadzaja swoje ulotki Dobry spasob na reklame. Na wojnie mozna dobrze wyjsc nawet bedac przeciw. Przypadkiem? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania pouczające nie tylko dla France IP: Stella.NET:* / 172.16.1.* 03.04.03, 12:10 www.anfrax.ru/img/nab010403.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiem Re: pouczające nie tylko dla France IP: *.in-addr.btopenworld.com 03.04.03, 14:03 dla france miejsce w dalekiej mongolii lub madagaskar.... Odpowiedz Link Zgłoś
woyytek To Bagdad jest otoczony murami ? 03.04.03, 12:12 A drabiny amerykanie maja ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dyzio Re: To Bagdad jest otoczony murami ? IP: *.mega.tmns.net.au 03.04.03, 13:46 woyytek napisał: > A drabiny amerykanie maja ? Cholera wie czy maja, ale to nie wazne. Wazne ze po drabinach nie umieja lazic. Odpowiedz Link Zgłoś
satyr_i_kon Re: To Bagdad jest otoczony murami ? 03.04.03, 14:46 woyytek napisał: > A drabiny amerykanie maja ? drabiny można skutecznie zastąpić sznurkiem - do jednego jego końca przytwierdzamy kotwicę, następnie zarzucamy ją na drugą stronę muru, ostroznie wspinamy się po sznurku pod górę... i juz jesteśmy w Bagdadzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziadyga Re: To Bagdad jest otoczony murami ? IP: *.chello.pl 04.04.03, 00:50 A jakbyś tak jeszcze dał(a) do zrozumienia, co przez to chciałe(a)ś powiedzieć?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziadyga Re: To Bagdad jest otoczony murami ? IP: *.chello.pl 04.04.03, 00:52 No Antek, nie daj się prosić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: al abbas dziwna rzecz... IP: 212.244.249.* 03.04.03, 12:16 Na stronie onetu widnieje bardzo podobny artykuł. Większość akapitów jest identyczna! Słowo w słowo to samo! Ciekawe, jak to się ma do praw autorskich ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawianin Re: Przepisać każdy może IP: *.acn.pl / 10.64.10.* 03.04.03, 12:46 Przecież oni przepisują wiadomości podane przez zagraniczne agencje informacyjne - to wyjaśnienie zagadki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Levy007 Re: Amerykanie widzą już mury Bagdadu IP: *.ab-byd.edu.pl 03.04.03, 12:38 Wojna w Iraku jest słuszna,gdyz reżim Saddama Huseina jest straszny.Moim zdaneim posiada on broń masowego rażenia.Szybko powinein zostać zabity,aby wyzwolił się naród iracki spod jego terropu/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafal Re: Amerykanie widzą już mury Bagdadu IP: *.fgh-ma.de 03.04.03, 13:32 > Wojna w Iraku jest słuszna,gdyz reżim Saddama Huseina jest > straszny.Moim zdaneim posiada on broń masowego rażenia.Szybko > powinein zostać zabity,aby wyzwolił się naród iracki spod jego > terropu/ Moim zdaniem nalezy zrownac z ziemia Waszyngton. USA posiada (to juz nawet nie jest domniemanie, bo oni sie tym chwala) bron masowego razenia (w tym atomowa), dziennie wydaja ponad miliard USD na zbrojenia i szukaja tylko pretekstu do wojny. A tak zwanej wolnosci amerykanskiej to chyba nikt naprawde nie zna (doswiadczenia wlasne i znajomych). UWOLNIC Amerykanow !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terrot Re: Amerykanie widzą już mury Bagdadu IP: *.acn.pl / 10.72.7.* 03.04.03, 13:52 Amerykanie posiadają broń masowego rażania to fakt ale całe szczęscie , że to ona ją posiada. Ameryka jest gwarantem śwatowego pokoju. Na szczęscie jest jeszcze Ameryka , która potrafi zaprowadzić na świecie porżadek , gdyby nie Ci dzilni Amerykańscy Jankesi do czego byśmy zaszli. Swiat utonąłby w bałaganie i haosie. Francuzi by nami rządzili pożal sie boże - zanim podjeli by decyzję juz byśmy już mieli na głowach rakiety wycelowane przez jakiegoś dyktatora Rosji wierzycie bardziej - czy wyście ludzie poszaleli- z Rosją Plska nie daleko zajedzie. Niemcy znając z historii też nie zawsze byli naszymi wilekimi przyjaciłmi Viva America - nie często w dziejach udawało nam się tak mądrze wybierać Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dyzio Amerykanie widzą już mury Bagdadu z satelity? IP: *.mega.tmns.net.au 03.04.03, 13:39 Gość portalu: Levy007 napisał(a): > Wojna w Iraku jest słuszna,gdyz reżim Saddama Huseina jest > straszny.Moim zdaneim posiada on broń masowego rażenia.Szybko > powinein zostać zabity,aby wyzwolił się naród iracki spod jego > terropu/ tej levy jakos bronia tego znienawidzonego (przez kogo) dyktatora jak Polacy bronili w 39 roku druga rzeczypospolita. Szkoda ze maja inne zdanie od Twojego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bnadem Re: Amerykanie widzą już mury Bagdadu IP: *.krakow.pl 03.04.03, 19:59 Gość portalu: Levy007 napisał(a): > Wojna w Iraku jest słuszna,gdyz reżim Saddama Huseina jest > straszny.Moim zdaneim posiada on broń masowego rażenia.Szybko > powinein zostać zabity,aby wyzwolił się naród iracki spod jego > terropu/ To wypracowania panienek z podstawówki też już trafiają na forum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zukoff Re: Amerykanie widzą już mury Bagdadu IP: *.acn.waw.pl 03.04.03, 12:49 Niemcy tez widzieli zima '41 mury Moskwy, hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Re: Amerykanie widzą już mury Bagdadu IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 03.04.03, 14:59 Gość portalu: Zukoff napisał(a): > Niemcy tez widzieli zima '41 mury Moskwy, hehe Ale Ruscy mieli jeszcze jakieś 8000 kilometrow za Uralem a Saddam jest ( o ile żyje) jak śledź w beczce. Co z tego, że w bunkrach? Jak się panuje na powierzchni to ci w bunkrach niewiele mogą im zaszkodzić. A jak wyjdzie to nasz GROM załatwi sprawę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dyzio Moskwe tez niezwyciezona armia widziala. IP: *.mega.tmns.net.au 03.04.03, 13:34 Co prawda w zimie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Historyjski Re: Moskwe tez niezwyciezona armia widziala. IP: *.proxy.aol.com 03.04.03, 14:07 Gość portalu: Dyzio napisał(a): > Co prawda w zimie. Do szkoly, gowniarze!To ,ze byla wtedy zima,nie bylo przyczyna zrezygnowania przez Niemcow ze szturmu na Moskwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joe Re: jaka normalnosc dla Iraku? IP: *.ext.ti.com 03.04.03, 13:55 Gość portalu napisał(a): > Nie rozumiem Brytyjczyków - dlaczego tak słabo im idzie??? > W Basrze mnóstwo ludzi czeka na powrót do normalności. W Warszawie w 1944 roku, gdy Niemcy ja pacyfikowali tak jak Amerykanie i Brytyjczycy pacyfikuja miasta irackie tez ludzie czekali na powrot do normalnosci. Tylko nie czekali na normalnosc pod wladza niemiecka. Niewiele ludzi w Iraku cieszy sie z normalnosci pod rzadami Amerykanow (cisza sie tylko Ci ci co namawili Busha do wojny, ale oni sa w Stanach a nie w Iraku). W 1920 roku Arabom zajelo kilka lat aby zniechecic Anglikow do kolonizowania Iraku. Bush ir. nie lubil uczyc sie historii i powtarza kolonizacje (lub "wyzwalanie" w nowomowie propagandy imperialnej Ameryki). Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Sorki, Misiu. CO ty chcesz powiedziec?I czy wogole 03.04.03, 21:49 masz COKOLWIEK do powiedzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terrot Re: jaka normalnosc dla Iraku? IP: *.acn.pl / 10.72.7.* 03.04.03, 14:04 Joe Ty naprawde nie widziałeś CNN jak ludzie radują się, gdy zostają wyzwalani z rezimu Husajna??!! Joe a widzialem może program , w którym orędowniczka na rzecz pokoju wykrzykiwała swoje hasła pacyfistyczne, nie widząć ( nie chcąc zauważyć !) Irakijki, której mąż, sym zgineli na skutek terroru Husajna. Naprawdę uważasz , że należy tych stłamszonych przez tyrana irakijczyków pozostawić na pastwę losu...? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x spozniles sie IP: *.spa.umn.edu 03.04.03, 18:59 Gość portalu: terrot napisał(a): > Naprawdę > uważasz , że należy tych stłamszonych przez tyrana irakijczyków pozostawić na > pastwę losu...? Ze swoja teoska spozniles sie o jakies 40 lat. Bo tyle juz Irakijczycy dostaja w dupe od saddama. Polowe tego czasu z blogoslawienstwom amerykanow. poczytaj NYT www.left-turn.org/feature/archive/morris.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Historyjski Re: jaka normalnosc dla Iraku? IP: *.proxy.aol.com 03.04.03, 14:16 Gość portalu: Joe napisał(a): > Gość portalu napisał(a): > > > Nie rozumiem Brytyjczyków - dlaczego tak słabo im idzie??? > > W Basrze mnóstwo ludzi czeka na powrót do normalności. > > W Warszawie w 1944 roku, gdy Niemcy ja pacyfikowali tak jak Amerykanie i Brytyj > czycy pacyfikuja miasta irackie tez > ludzie czekali na powrot do normalnosci. Tylko nie czekali na normalnosc pod wl > adza niemiecka. Niewiele ludzi w Iraku > cieszy sie z normalnosci pod rzadami Amerykanow (cisza sie tylko Ci ci co namaw > ili Busha do wojny, ale oni sa w > Stanach a nie w Iraku). W 1920 roku Arabom zajelo kilka lat aby zniechecic Angl > ikow do kolonizowania Iraku. Bush ir. > nie lubil uczyc sie historii i powtarza kolonizacje (lub "wyzwalanie" w nowomow > ie propagandy imperialnej Ameryki). Niemcy nie atakowali Warszawy,oni byli w Warszawie w 1944r.I kto tu sie historii nie uczyl? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joe Re: jaka normalnosc dla Iraku? IP: *.ext.ti.com 03.04.03, 16:49 Gość portalu: Historyjski napisał(a): > Niemcy nie atakowali Warszawy, oni byli w Warszawie w 1944r. I kto tu sie historii nie uczyl? To prawda, jest mnostwo roznic miedzy inwazja Polski przez Niemcy, a inwazja Iraku przez USA. Niemcy chcieli wiecej terenu, amerykanie rope naftowa; niemcy zbudowali oboz w Buchenwaldzie, amerykanie w Guantanamo na Kubie; Hitler sam napisal Mein Kampf, ideologie dla Busha opracowal Wolfowitz & Krystol itd itd. Usilowalem wskazac na podobienstwo obu wojen. W jedej Polacy bronili swego kraju przed najezca mimo tysiecy czy milionow zabitych. W drugiej Arabowie bronia swego kraju przed najezdzca mimo narazie tysiecy zabitych zolnierzy i cywilow, a podczas walk w Bagdadzie i Basrze dziesiatkow czy setek tysiecy zabitych. W Wietnamie Amerykanie zabili okolo miliona Witnamczykow sami tracac 58 tys. Arabowie sa zdeterminowani bronic sie przed obca inwazja ponoszac zapewne podobne ofiary. Bush, Cheney i spolka mieli nadzieje, ze wojsko irackie sie podda szybko i radosnie. Okazuje sie, ze ponoszac ciezkie straty bronia sie przed inwazja podobnie jak w 1920 roku bronili sie przed kolonizacja Iraku przez Wlk. Brytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patriota Ach przydali by sie teraz francuzi IP: *.in-addr.btopenworld.com 03.04.03, 14:01 zarazby narobili paniki wsrod irakijczykow i dali przyklad jak sie poddac bez walki, wielka szkoda.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Ach przydali by sie teraz francuzi IP: *.abo.wanadoo.fr 03.04.03, 15:57 nie da rady .. dzisiaj Francja strajkuje, samoloty nie lataja, pociagi nie jezdza, pod Paryzem rano bylo ponad 300 km korkow. Po miastach laza manifestacje lewicowych zwiazkow zawodowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patriot MURY STALINGRADU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.03, 14:07 Czy sa podonne do murow Stalingradu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Historyjski Re: MURY STALINGRADU IP: *.proxy.aol.com 03.04.03, 14:23 Gość portalu: patriot napisał(a): > Czy sa podonne do murow Stalingradu? Stalingrad nie mial murow obronnych,bylo to miasto wybudowane ku czci wielkiego Stalina w stylu socrealistycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patriot MURY STALINGRADU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.03, 14:08 Czy sa podonne do murow Stalingradu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terrot Re: MURY STALINGRADU IP: *.acn.pl / 10.72.7.* 03.04.03, 14:11 Nie sądze. Bagdad padnie szybko i powieje tam już niebawem duch wolności Stalingrad - to inna historia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Historyjski Re: MURY STALINGRADU IP: *.proxy.aol.com 03.04.03, 14:27 Gość portalu: terrot napisał(a): > Nie sądze. Bagdad padnie szybko i powieje tam już niebawem duch wolności > Stalingrad - to inna historia... MASZ RACJE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nornik Fatamorgana IP: *.man.polbox.pl 03.04.03, 14:14 Przy wysokiej temperaturze na pustyni notowane jest zjawisko Fatamorgany, czyli wielokrotnego załamywania sie światła, przez co wiele obiektów, które są barzo daleko widzimy bardzo blisko. chciałem zaznaczyć, że amerykanie kilkakrotnie już w tej wojnie byli tuż od Bagdadu, a potem okazywało sie, ze mają do przejścia jeszcze 30 km! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alibaba A MICHNIK WIDZI INTERES IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.03, 14:14 CRYZBY NIE? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Historyjski Re: A MICHNIK WIDZI INTERES IP: *.proxy.aol.com 03.04.03, 14:30 Gość portalu: alibaba napisał(a): > CRYZBY NIE? Chyba swoj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: )::: Re: Amerykanie widzą już mury Bagdadu IP: *.home.cgocable.net 03.04.03, 14:29 ot dyzurny durak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gromit Re: Amerykanie widzą już mury Bagdadu IP: *.tvn.pl 03.04.03, 14:48 Towarzysze! Moskwa tuz przed nami! Przed gwiazdką będziemy ucztować na Kremlu! Za Vaterland!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Historyjski Re: Amerykanie widzą już mury Bagdadu IP: *.proxy.aol.com 03.04.03, 15:24 Gość portalu: Gromit napisał(a): > Towarzysze! Moskwa tuz przed nami! Przed gwiazdką będziemy > ucztować na Kremlu! Za Vaterland!!! Cos ci sie popierdolilo,ale to nie szkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Amerykanie widzą już mury Bagdadu IP: *.67-202-24.hull.mc.videotron.ca 03.04.03, 15:00 Mam nadzieje ze ta wojna da "nauczke" pozostalym krajom arabskim w razie gdyby zachcialo sie im grozic.Kadafi dostal raz w dupe i od lat juz cicho siedzi.Niestety wiekszosc Arabow umie tylko zazdroscic, nienawidziec i podzynac a mogliby zyc dostatnio wspolpracujac ze swiatem. Stare przyslowie:"czemus biedny-bos glupi" Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Misiu, znow ci sie TO SAMO powtorzylo... 03.04.03, 21:52 Moze powiesz cos wiecej, cos od siebie. Bo to chyba nie twojej "automatycznej sekretarce" sie dzisiaj tak odbija na necie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zubi Re: Amerykanie widzą już mury Bagdadu IP: *.crowley.pl 03.04.03, 15:13 Hitler też widział Kreml! I co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Historyjski Re: Amerykanie widzą już mury Bagdadu IP: *.proxy.aol.com 03.04.03, 15:18 Gość portalu: Zubi napisał(a): > Hitler też widział Kreml! I co? Tak, na fotografii. Odpowiedz Link Zgłoś